2022 Resmi Tatil Günleri | Resmi Tatil Günlerinin Listesi

2021’i geride bıraktığımız şu günlerde 2022 resmi tatil günleri, yoğun çalışan ya da tatil yapmayı dört gözle bekleyenler için çok büyük bir öneme sahip oluyor. Her yıl bazı günler dini ya da milli değerlere hitap etmesi nedeniyle resmi tatil kabul edilir ve yazımızda 2022 yılı içindeki resmi tatil günleri ve kaç gün tatil olacağını listeledik…

23 Nisan 2022 – Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 nisan 2022 tatil mi

Kaç gün tatil? 2 gün

Bu yıl cumartesi gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, pazar günü ile birleştirerek bir hafta sonu kaçamağı yapmak için değerlendirebileceğiniz bir fırsat. Özellikle İstanbul’da olanlar için Şile, Abant, Ağva gibi tatil beldeleri birkaç gün kafa dinlemek için tercih edilebilecek yerler listesinde bulunuyor.

Hafta sonu çalışmayanlar için çocuklarıyla birlikte şehir içindeki etkinlikleri değerlendirmek de mümkün görünüyor. Dilerseniz her şey dahil otelleri tercih edebilir ya da bölgenizde bulunan lunapark gibi eğlence mekanlarını 23 Nisan 2022 tatili için değerlendirebilirsiniz. Eğer ulaşım açısından sorun olmazsa Kaz Dağları ya da Kapadokya gibi tarihi ve doğal güzelliklerin bolca bulunduğu noktaları da listenize dahil edebilirsiniz. Bu yerler kısa süreli ziyaretler için oldukça idealdir.

1 Mayıs 2022 Cumartesi – Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs 2022 resmi tatil mi

Kaç gün tatil? 2 gün

Geçmişte “İşçi Bayramı” olarak kutlanan 1 Mayıs günümüzde “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanmaktadır. Emek ve Dayanışma Günü 2022 senesinde Cumartesi gününe denk geliyor ve pazar günüyle birleşince 2 günlük bir tatil fırsatını da beraberinde getiriyor. Bu yıl Ramazan Bayramı arefesiyle aynı güne denk geldiği için dilerseniz tatilinizi bayram hazırlıkları yaparak da geçirebilirsiniz. Ya da Cuma gününden itibaren tatilinizi Ramazan Bayramı tatili ile birleştirerek 9 günlük uzun bir tatil planı yapabilirsiniz.

Ramazan Bayramı ile birleşen Emek ve Dayanışma Günü, uzun bir seyahat için değerlendirebileceğiniz bir seçenek olarak sizi karşılayacak. Dilerseniz şimdiden yurt dışı rotalarını inceleyerek sizin için en uygun destinasyonu belirleyebilir ve uçak biletinizi şimdiden uygun fiyatlardan satın alarak keyifli bir tatile yelken açabilirsiniz. Yurt dışına çıkma imkanınız yoksa havaların ısınmaya başladığı bu zaman dilimini Ege ve Akdeniz sahillerine giderek de değerlendirebilirsiniz.

1-4 Mayıs 2022 – Ramazan Bayramı

Ramazan bayramı kaç gün tatil

Kaç gün tatil? 3 gün

  • 1 Mayıs 2022, Pazar günü (Arife günü)
  • 2 Mayıs 2022, Pazartesi günü
  • 3 Mayıs 2022, Salı günü
  • 4 Mayıs 2022, Çarşamba günü

Resmi olarak 3 günlük tatil imkanı sunan Ramazan Bayramı, Pazartesi gününden başlayarak Çarşamba gününün sonuna kadar devam ediyor. Eğer kalan 2 gün için de ek izin koparabilirseniz hafta sonlarıyla birlikte 9 günlük uzun bir tatil planı yapabilirsiniz. Tatilin turizm sezonunun açılış dönemine denk gelmesi ise akıllara resmi olarak kalan iki günün tatil olup olmayacağı sorusunu getiriyor. Bununla ilgili konuşmak için şu an erken olsa da böyle bir ihtimalin varlığı bile tatilcileri keyiflendirmeye yetiyor.

Bahar ayının gelişini kutlamak için dilerseniz sahil kasabalarını ziyaret edebilirsiniz. Isınan havanın keyfini çıkarmak isterseniz de bungalov evleri tercih edebilir ve ormanlık alanlarda mis gibi havada huzurlu bir tatil gerçekleştirebilirsiniz. Ya da dilerseniz muhteşem bir mavi yolculuk seyahatine çıkarak denizlerin sonsuzluğunda huzuru bulabilirsiniz. Siz de 2022 Ramazan Bayramı gelmeden planınızı netleştirin ve tatil fırsatlarını değerlendirmek için geç kalmayın.

19 Mayıs 2022 – Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 mayıs tatil mi

Kaç gün tatil? 1 gün

2022 resmi tatil günleri arasında bulunan ve perşembe gününe denk gelen 19 Mayıs resmi olarak 1 günlük bir tatil imkanı sunuyor. Eğer hafta sonu çalışmıyorsanız Cuma günü izin alarak 19 Mayıs Bayramı’nda 4 günlük bir tatil planı yapabilirsiniz.

Bizim önereceğimiz etkinliklerden en önemlisi Anıtkabir ziyareti olacaktır. Bu ziyaret günün anlam ve önemine tam olarak karşılık geldiğinden çocuklarımızın milli duygularının gelişmesi açısından da çok değerli olacaktır. Özellikle Kapadokya bölgesi kavurucu yaz sıcaklarında zorlu olabildiğinden, henüz tam olarak yaz mevsiminin hissedilmediği Mayıs ayında Kapadokya’ya çok güzel bir gezi planı yapabilir ve tatil fırsatlarını sonuna kadar değerlendirebilirsiniz.

8-12 Temmuz 2022 – Kurban Bayramı

2022 yılı kurban bayramı

Kaç gün tatil? 4,5 gün

  • 8 Temmuz 2022, Cuma günü (Yarım gün)
  • 9 Temmuz 2022, Cumartesi günü
  • 10 Temmuz 2022, Pazar günü
  • 11 Temmuz 2022, Pazartesi günü
  • 12 Temmuz 2022, Salı günü

2022 yılı Kurban Bayramı tatili normal şartlarda 4,5 gün olacaktır ancak yaz mevsiminin sıcaklığı da göz önüne alınınca uzatılma ihtimali tabi ki bulunuyor. Cuma günü arife günü olarak öğleden sonra tatil başlıyor ve 1. günü 9 Temmuz Cumartesi Kurban Bayramı başlıyor.

Uzun bir tatil planı yapmak için 4,5 günlük süre gayet yeterli olacaktır. Yaz aylarının kavurucu sıcakları göz önünde bulundurulduğunda tatil için en ideal noktaların deniz kenarında olan şehirlerin olduğunu söyleyebiliriz. Akdeniz ve Ege’de gidebileceğiniz en iyi rotaları incelemek için Akdeniz ve Ege’deki en mükemmel plajlar listemizi inceleyebilirsiniz.

15 Temmuz 2022 – Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kaç gün tatil? 1 gün

2016 yılından bu yana ülkemizin önemli ve anlamlı günlerinden biri olan Demokrasi ve Milli Birlik Günü bu yıl Kurban Bayramı’nın hemen sonrasında geliyor. Eğer iş yerinden iki günlük izin alabilirseniz 15 Temmuz ve sonrasındaki hafta sonuyla Kurban Bayramı tatilini birleştirdiğinizde 11 günlük uzun bir tatile “merhaba” diyebilirsiniz.

İki tatil arasındaki 2 gün için izin alanlar ülkemizin muhteşem koylarını gezebilir ya da kısa bir ülke turuna çıkabilir. Şayet iki tatili birleştiremediyseniz önünüzde değerlendirebileceğiniz 3 gününüz var demektir. Bu üç günü değerlendirmek için bulunduğunuz şehri ya da bu şehrin çevresindeki diğer turistik noktaları ziyaret ederek değerlendirebilirsiniz.

30 Ağustos 2022 – Zafer Bayramı

30 ağustos zafer bayramı

Kaç gün tatil? 1 gün

30 Ağustos Zafer Bayramı 2022 senesinde salı gününe denk geliyor ve pazartesi günü ile birleştirme şansına sahip olabilirseniz hafta sonuyla birlikte toplamda 4 günlük bir tatil planlayabilirsiniz. Süre kısa olunca bulunduğunuz şehirden uzaklaşmadan yapabileceğiniz planlar daha mantıklı olacaktır. Dilerseniz de Ege ya da Akdeniz’de birkaç günlük kaçamak yaparak, yazın son demlerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

29 Ekim 2022 – Cumhuriyet Bayramı

29 ekim 2022 tatil mi

Kaç gün tatil? 1,5 gün tatil

2022’deki resmi tatiller arasında önemli milli bayramlarımızdan olan Cumhuriyet Bayramı bu yıl cumartesi gününe denk geliyor. Bu nedenle Cumhuriyet Bayramı için çok uzun tatil planları yapmanıza gerek yok. Cumhuriyet Bayramı tatili cumartesi günü öğleden sonra başlıyor. Başarabilirseniz cumartesi sabahını ve hatta cuma öğleden sonrasını pazara bağlarsanız 2,5 günlük bir tatil planı yapabilirsiniz.

29 Ekim’de dilerseniz evde zaman geçirebilir ya da iki günlük bir doğa kampıyla hafta sonunuzu değerlendirebilirsiniz. Böylelikle kışa girmeden önce doğanın ritmine kendinizi kaptırabilirsiniz. Özellikle Yedigöller bu zamanlarda muhteşem bir destinasyon. Ülkemizdeki kamp yapılacak yerleri incelemek için Türkiye’deki en iyi kamp alanları yazımızı inceleyerek bir fikir edinebilirsiniz.

31 Aralık 2022 – Yılbaşı

31 aralık 2022 yılbaşı tatili

Kaç gün tatil? 1 gün

2022 yılına veda edeceğimiz yılbaşı bu yıl cumartesi gecesine denk geliyor ve herkesin aklında “31 Ocak 2023 tatil mi?” sorusunun cevabı aranacak. Bu nedenle resmi tatil birçok kişinin normalde de tatil yaptığı pazar günü 1 gün olacak. Bu da tatil planı yapmak için heveslenenler için bir hayal kırıklığı olabilir. Eğer yılbaşına farklı rotalar belirleyerek girmek istiyorsanız yılbaşının olduğu dönem için yıllık izninizden feragat etmeniz gerekecek.

2022 yılında kaç gün resmi tatil var?

2022 yılı içinde 18 gün resmi tatil bulunuyor. Tabi bu süreyi yıllık izinlerinizle ya da işyerindeki sempatik kanallarınızı kullanarak daha da uzatmanız mümkün. Bu da gerek Türkiye’de görülmesi gereken yerler için, gerekse de yurt dışı rotalarına yelken açmak için oldukça yeterli bir zaman dilimi olarak karşımıza çıkıyor.

2. dönem ara tatili ne zaman olacak?

Özellikle çocuklu aileler için okullardaki tatiller de çok önemlidir ve 2022 yılının nisan ayının 11’i ile 15’i arasında gerçekleşecek ve hafta sonlarıyla birleşecek olan 9 günlük ara tatil de önemli bir tatil fırsatı olarak görülüyor. Yıllık izinlerini bu döneme denk getirebilen ebeveynler de çocuklarıyla birlikte çok keyifli bir rota çizerek bu tatilin tadını çıkarabilir.

2022 okullar ne zaman kapanıyor?

Öğrenciler için bir diğer önemli nokta ise 2022 yaz tatilinin başlangıç zamanı oluyor. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre okullar 17 Haziran 2022 Cuma günü başlıyor ve öğrencileri 12 Eylül 2022 tarihine kadar olan uzun bir yaz tatili bekliyor.

10 Kasım 2022 resmi tatil mi?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım günü, Ata’mız çeşitli etkinliklerle anılıyor ve resmi tatil olarak kabul edilmiyor. Bu tarih Türk milleti için çok önemli bir gündür ve 09.05’te ülkemizin her noktasında anma törenleri düzenleniyor. 10 Kasım gününde devletin bütün resmi kurumları ve daireleri, aksi belirtilmediği sürece hizmet vermeye devam ediyor.

2022 yılı resmi tatil günleri ile siz de yoğun iş temposundan biraz uzaklaşıp kafa dinleme fırsatı bulabilirsiniz. Düşüncelerinizi ve tatil anılarınızı bizimle paylaşmak isterseniz, yorum kısmına yazabilirsiniz…

Yorum yapın

Bizi Takip Edin