İstanbul’da Anadolu ve Avrupa Yakasında Ücretli & Ücretsiz Piknik ve Mesire Yerleri!

Türk insanının vazgeçilmez bir tutkusu olan mangal keyfi için neredeyse artık ülkemiz adına kültürel bir değer taşıdığını olduğunu söyleyebiliriz. Yediden yetmişe her insanın hafta sonlarını en yakın mesire alanına giderek kahvaltılarını yaptığı, öğlen vakitleri ise mangallarını yakarak değerlendirdiklerini görürüz. Her ne kadar olmayacak yerde ortalığı duman altında bıraksak da, İstanbul’da mangal yapılacak pek çok yer bulunuyor. Üstelik muhteşem bir doğa içerisinde, içerisinde WC, çeşme, kameriyeler ve çocuk oyun alanlarının olduğu.

Sizlere bu yazımızda İstanbul’un her iki yakasında sevdiklerinizle birlikte doğa içerisinde piknik ve mangalınızı yapabileceğiniz yerleri paylaşıyoruz. Ücretli ve ücretsiz mangal yerlerinin adres ve sunduğu olanaklar gibi pratik bilgileri bulabilir tüm detayları okuyabilirsiniz.

Anadolu Yakası

Beykoz

Mihrabat Mesire Alanı

Mihrabat Korusu

Mihrabat Mesire Yeri, Anadolu yakası Beykoz sırtlarında boğazı kuşbakışı gören bir konumda bulunuyor. Burası için şehrin nadide yerinden biri diyebiliriz. İnsanın hafta boyunca yaşadığı stres ve yorgunluğu üzerinden bir çırpıda atabileceği, onlarca bitki türünün içerisinde mis gibi bir koku ve boğazın tatlı serinliğini hissedebileceği Mihrabat, İstanbul’da mangal keyfi yapmak için mükemmel bir tercih yeri.

Yaklaşık 200 dönümlük bir alanı kapsıyor. İçerisinde piknik & mesire alanları ve piknik masaları, kafeterya, yürüyüş ve koşu parkurları ve evin büyükleri mangal hazırlığı yaparken çocukların oynayabilecekleri park alanı ile nezih ve tam ailelere hitap eden bir yer. Mangal alışverişinizi gelmeden önce yapabilir, içecekleri ise mesire yerindeki büfeden temin edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Olanaklar: WC, çeşme, piknik masaları, çöp konteynerleri, yürüyüş parkurları, hazır mangal ve semaver, restoran, cafe, çocuk oyun alanı, araç otopark yeri.

Telefon: 0216 425 86 16

Web Sitesi: https://www.mihrabatkorusu.com/

Adres: Kanlıca Mah., Mihrabat Cad., No:50 Kanlıca/Beykoz

Haritada Görüntüle >

Stella Polonezköy

Stella Polonezköy
Fotoğraf: Umut Tufan

Stella adlı bu mekân hem sabah kahvaltısı yapabileceğiniz hem de mangalınızı yapıp, yemyeşil bahçesinde afiyetle yiyebileceğiniz hoş bir butik kır yeri. Daha çok çocuklu ailelere hitap eden doğa içerisinde ve kuş cıvıltıları eşliğinde İstanbul’da fakat bir o kadar da şehrin karmaşasından uzakta gününüzü keyifli kılacak ideal yerlerden biridir. Mangal kömürünüz öncesinde yakılıyor ve size sadece etleri pişirmek kalıyor.

Mekân, Polonezköy Tabiat Parkı’na yakın bir noktada yer almakta. Bahçe içerisinde meyve ağaçları ve altlarında belli aralıklarla piknik masaları, çardaklar, mangal sonrası dinlenebileceğiniz hamaklar ve çocuklar için oyun alanları bulunuyor. İşletme, dışarıya çıkmadan tüm ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz zengin bir içeriğe sahip. Kendine ait birde özel park yeri bulunuyor.

Olanaklar: WC, elektrik, çeşme, Wi-Fi, mesire masaları, kahvaltı servisi, hazır mangal ve semaver, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri.

Telefon: 0216 432 32 32

Adres: Polonez Mah., 75. Yıl Cad., No:31 Polonez Köyü/Beykoz

Haritada Görüntüle >

Polonez Park Piknik Alanı

Polonez Park Piknik Alanı
Fotoğraf: Fuat Mandan

Stella ile aynı konsepte sahip olan Polonez Park, güne zengin bir serpme kahvaltı ile başlayıp öğlen piknik-mangal yapabileceğiniz yerlerden biridir. Polonezköy’de yemyeşil çam ormanlarının arasında, sessiz ve sakin bir mekân. Geniş bir bahçesi ve belli aralıklarda üzeri kapalı kameriyelerden oluşuyor. 4 kişilik veya daha kalabalık aileler için uygun bir yer. Mangal kömürünüz de önceden yakılmış olarak geliyor. Dileyen etini dışarıdan da getirebilir. Bu durumda siz yalnıza mekâna giriş ücreti ve mangal ücreti ödersiniz.

İçerisinde çocukların canları sıkılmasın diye bir oyun alanı bulunuyor. Yetişkinler için ise mangal sonrası yediklerini eritebilecekleri güzel bir yürüyüş yolu mevcut. Temiz orman havasını soluyup, kuş sesleri eşliğinde yürümek Polonezköy’de her zaman çok keyifli olmuştur. Günü bitirmeden hemen önce mekâna yalnızca 10 dakikalık sürüş mesafesinde bulunan Polonezköy Tabiat Parkı’na da gidebilirsiniz. Burada yürüyüş yapabilir, bisiklet kiralayarak etrafı keşfe çıkabilirsiniz.

İstanbul’a çok fazla uzak olmayan Polonezköy, tüm haftanın stresini üzerinizden atıp, sevdiklerinizle keyifli bir gün geçirmek için ideal yerlerden biridir.

Olanaklar: WC, elektrik, Wi-Fi, kahvaltı servisi, piknik masaları, hazır mangal, çöp konteynerleri, çocuk oyun parkı, kamelya, yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri.

Telefon: 0552 555 66 77 – 0552 555 66 77 (WhatsApp)

Web Sitesi: http://www.polonezpark.com/

Adres: Polonez Mah., Cumhuriyet Cad., No:50 Polonez Köyü/Beykoz

Haritada Görüntüle >

Lalezar Aile Piknik Yeri

Lalezar Aile Piknik Alanı

Doğayla baş başa kalıp, nezih bir aile ortamında hafta sonu mangal keyfi yapmak tüm piknik tutkunlarının arzuladığı şeylerden biridir. Lalezar aile mesire yeri, güne kahvaltı ile başlayıp öğlen mangal keyfi yapabileceğiniz bir yer. Alkolsüz olması nedeniyle çocuklu ailelerin tercih ettiği yerler arasında geliyor. Mekân da sevimli bir aile tarafından işletiliyor. Nehir kenarında geniş bir bahçe alana kurulu olan Lalezar piknik yeri üzeri kapalı kameriyeler ile özgür bir ortam sunuyor. Çocuklar için oyun alanı ve Wi-Fi olanakları mevcut.

Mekân, mangal ateşini hazır yakılı olarak getiriyor ve size sadece etlerinizi pişirmek kalıyor. Yaz ayları İstanbul’un neminden kaçıp kuzey ormanlarına giderek güzel bir hafta sonu keyfi yaşayabilir, nehir kenarında mekâna ait bisikletlerle güzel bir tur veya yürüyüş yapabilirsiniz.

Olanaklar: WC, Wi-Fi, kahvaltı servisi, hazır mangal ve semaver, çocuk oyun alanı, çöp konteynerleri, yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri.

Telefon: 0533 310 26 11

Adres: Paşamandıra Köyü, Paşamandıra Cad. Yolu, Beykoz

Haritada Görüntüle >

Beykoz Beyaz Bahçe

Beykoz Beyaz Bahçe Restaurant
Fotoğraf: Muzaffer Yolal

Beykoz’da kırlar içerisinde, ailelerin hafta sonlarını doğada geçirip hem kahvaltı hem de mangal yapabilecekleri keyifli noktalar bulunuyor. Üstte birkaç mekâna ek olarak listemize Beyaz Bahçe Restoranı da alabiliriz. Beykoz’a bağlı Cumhuriyet Köyü’nde, Polonezköy’e de yakın bir mesafede bulunan bu mekân, yer yer el değmemiş doğası ve huzur veren sessizliği ile İstanbul’un keşmekeşinden kaçıp gelebileceğiniz keyifli duraklardan biridir.

Burası konuklarına konaklayabilecekleri butik otel hizmeti de veriyor. Sabah 08.00 gibi başlayan kahvaltı keyfini, öğlen 13.00’dan sonra mangal ile taçlandırabilirsiniz. 15 dönüme yakın kurulu alan, içerisinde futbol ve voleybol sahaları, çocuklar için oyun parkı ve mangal yerlerine sahip. Masalar geniş ve çimenlik alana belli aralıklarda yerleştirilmiş. Dileyen bir ağacın gölgesinde, dileyen güneşin keyfini çıkaracak şekilde açık alandaki masaları tercih edebilir.

Mekân ayrıca evcil hayvan dostudur. Fiyatları uygun, İstanbul’da doğa ile baş başa kalıp mangal keyfi yapabileceğiniz duraklarından bir tanesidir.

Olanaklar: WC, elektrik, Wi-Fi, kahvaltı servisi, hazır mangal, çocuk oyun alanı, konaklama ve araç otopark yeri.

Telefon: 0216 434 51 31

Web Sitesi: http://www.beyazbahce.com.tr/

Adres: Cumhuriyet Köyü, Beykoz Cad., No:1, Beykoz

Haritada Görüntüle >

Şelale Piknik Yeri

Şelale Park Piknik Alanı
Fotoğraf: Hamdi Çileli

Cumhuriyet Köyü’nde dolaşmaya devam… İstanbul’un kuzeyi, yapılaşma yönünden seyrek ve göz alabildiğine yeşilin tüm tonlarının olduğu birbirinden huzurlu yerlere ev sahipliği yapıyor. Beykoz ve sırtları hem yürüyüş ve bisiklet aktiviteleri hem de piknik için ziyaretçilerine keyifli noktalar sunuyor. İstanbul’un her bölgesinden ulaşımı kolay bir noktada bulunan Cumhuriyet Köyü, bu konuda oldukça fazla alternatife sahiptir. Yukarıda verdiğimiz mekânlara ek olarak Şelale Piknik/Mesire Yeri’nin de hoşunuza gidebileceğini düşündük.

Polonezköy Tabiat Parkı yolu üzerinde Cumhuriyet Köyü’nden çıkar çıkmaz solda kalan piknik alanı doğa içerisinde, çocuklu aileler için uygun ve temiz kahvaltı ve mangal imkânı sunuyor. Eğer esnek bir çalışma takvimine sahipseniz burayı hafta içi ziyaret ederek yalnızca kuş sesleri eşliğinde mangal keyfi yapabilirsiniz. Hafta sonu kalabalık olmasının nedeni elbette beğenilen bir yer olmasından kaynaklanıyor.

Piknik yeri, üzeri kapalı kameriyelerden oluşmaktadır. Araç sahipleri için alanda otopark yeri de mevcut. Kişi başı 15 TL gibi cüzi bir servis ücreti ödüyorsunuz. Buna ek olarak bir de mangal ücreti alınıyor. Eğer etlerinizi yanınızda getirmediyseniz buradan dilediğiniz eti porsiyon olarak satın alabiliyorsunuz. İçecek ve salata servisleri de mevcut. Mangal sonrası etrafı gezip, yemyeşil doğanın keyfini çıkarabileceğiniz keyifli yürüyüş yolları da ayrıca bulunmaktadır.

Olanaklar: WC, piknik masaları, çöp konteynerleri, çocuk oyun alanı, hazır mangal, kahvaltı servisi ve araç otopark yeri.

Telefon: 0532 660 19 97 – 0532 402 57 34

Adres: Cumhuriyet Köyü, Beykoz Cad., No:36, Beykoz

Haritada Görüntüle >

Kaymakdonduran Mesire Alanı

Kaymakdonduran Mesire Alanı
Fotoğraf: Caner Nurlu

Kaymakdonduran Mesire Alanı, Beykoz ilçe merkezine yakın, ulaşımı kolay, Mesire ve yürüyüş yapmak için Anadolu yakasının keyif veren yerlerinden biridir. Geniş bir ormanlık alan içerisinde bulunan mesire yeri, çocuklu ailelerin gelip vakit geçirebilecekleri ve mangallarını yakıp yemeklerini afiyetle yiyebilecekleri sessiz, sakin bir noktadır.

Alanda piknik masaları, mangal yakılabilir yerler, çocuk oyun alanları, otopark yeri, WC ve çeşme gibi olanaklar mevcut. Araç sahipleri mesire alanına girişte 20 TL ücret ödüyorlar. Yiyecek ve mangal malzemelerini de buraya gelirken yanınızda getirmelisiniz.

Hafta sonunuzu ailenizle birlikte dışarıda geçirmek için kaçabileceğiniz doğa içerisinde sakin bir yer arıyorsanız burayı tavsiye edebiliriz. Her yanı ağaçlarla çevrili Kaymakdonduran Mesire Alanı, yaz aylarında İstanbul’un karmaşasından kaçıp kafa dinleyebileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Hamağınızı getirmeyi unutmayın! Mangal sonrası biraz kestirmek isteyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Yaya 10 TL, otomobil 20 TL.

Olanaklar: WC, çeşme, piknik masaları, çöp konteynerleri, yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri.

Adres: Merkez Cad., Akbaba Köyü Yolu, Beykoz

Haritada Görüntüle >

Elmasburnu Mesire Alanı

Elmasburnu Tabiat Parkı

Yaz aylarında İstanbul’dan dışarı çıkamayanların başlıca iki uğrak yeri vardır. Bunlardan ilki Şile ve Ağva kıyıları, ikincisi ise Riva taraflarıdır. Elmasburnu Tabiat Parkı, hem denize girebileceğiniz hem de piknik yapabileceğiniz şahane bir yer. İstanbul’un en güzel noktalarından biri olan Riva’da, hem Karadeniz’in maviliklerini hem de yemyeşil doğal manzaraları seyre doyabileceğiniz şehrin nadide yerlerinden bir tanesidir.

Buraya sabahtan gelmenizi tavsiye ederiz. Gelir gelmez denizin ve güneşin keyfini çıkarıp, öğlen olduğunda mangalınızı yakabilirsiniz. Akşamına ise belki çadır kampı atmayı bile düşünebilirsiniz. Upuzun kumsalı, yemyeşil çam ormanlarına yaslı, sessizliği ve insana verdiği dinginliği ile hem çocuklu ailelerin hem de arkadaş gruplarının ilk tercih ettiği yerlerden biri olan Elmasburnu, hafta sonunuzu değerlendirebileceğiniz keyifli bir kaçamak yeri. Mesire alanına giriş ücretli. Alanda piknik masaları, büfe, denize girebileceğiniz plaj ve soyunma kabinleri gibi olanaklar mevcut.

Giriş Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, bisiklet 8 TL, motosiklet ve ATV 16 TL, motosiklet veya ATV 16 TL, otomobil 24 TL, minibüs 72 TL, midibüs 128 TL ve otobüs 216 TL.

Olanaklar: Otopark alanı, WC, soyunma kabini ve duşlar, giriş kontrol noktası, çadır kamp alanı, büfe, mescit, kameriyeler, piknik alanları ve piknik masaları, plaj, seyir noktası, kır lokantası, kafe ve çöp konteynerleri.

Web Sitesi: http://elmasburnu.tabiat.gov.tr/

Adres: Elmas Tabya Cad., Riva/Beykoz

Haritada Görüntüle >

Poyrazköy Piknik Alanı

Poyrazköy Mesire Alanı
Fotoğraf: Mehmet Özdemir

Poyrazköy piknik alanı, Beykoz ilçesini geçtikten sonra yaklaşık olarak 14 kilometrelik bir orman yolu içerisinde konumlanmış şahane bir yer. Tamamıyla doğa ile iç içe üstelik plajı bulunan ve oldukça şirin bir köy içerisinde yer alıyor.

Kalabalıktan uzaklaşıp, sakin bir şekilde kafa dinlemek adına oldukça iyi bir ortam sunduğunu söyleyebiliriz. Ziyaretçiler, özellikle yaz aylarında hafta sonları Poyrazköy bölgesinde plaja kaçarak denizin keyfini sürüyor, öğlen vakitleri ise mangallarını yakarak doğa içerisinde huzur dolu vakit geçiriyor.

Bölge içerisinde birçok tesis ve restoranlar yer almakta. Giriş esnasında herhangi bir ücret alınmıyor. Piknik masaları, hazır mangal veren işletme ve çocuklar için oyun alanı da bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Olanaklar: WC, çeşme, mescit, piknik masaları, hazır mangal ve semaver, çöp konteynerleri, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkurları, büfe ve araç otopark yeri.

Telefon: 0532 433 84 39

Adres: Poyraz, Poyraz Yolu, No: 2, Beykoz

Haritada Görüntüle >

Göknarlık Mesire Yeri

Göknarlık Mesire Yeri
Fotoğraf: Tatil Dünyası

İsmini Göknar ağaçlarından alan Göknarlık Mesire Yeri, şüphesiz doğa yürüyüşü tutkunlarının birinci tercihi olmalı. Beykoz’un Tokatköy beldesinde bulunan bu mesire alanı yaklaşık 47 hektarlık bir alana sahip. Buranın önemli özelliklerinden biri bağlı olduğu Tokatköy beldesine oldukça yakın olmasıdır. Tüm ihtiyaçlarınızı şehir merkezinden kısa sürede karşılayabilir, ardından Göknarlık Mesire Yeri’nin yemyeşil ormanında huzuru bulabilirsiniz.

Göknarlık mesire alanında herhangi bir işletme bulunmuyor. Bundan dolayı bu yeşil doğa harikası yere gelmeden önce gerekli hazırlıkları yapmalısınız. Mangal keyfinden sonra Göknar ve Kestane ağaçları ile çevrili ormanda dinlenebilir, şehir hayatının tüm stresinden kendinizi soyutlayabilirsiniz.

Olanaklar: Piknik masaları, yürüyüş parkurları ve araç otopark yer. WC ve çeşme yerleri bulunmuyor. Mangal malzemelerinizi piknik alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Adres: Tokatköy, Validesuyu Cad., No:2, Beykoz

Haritada Görüntüle >

Çekmeköy

Taşdelen Mesire Alanı

Taşdelen Mesire Yeri

Taşdelen Mesire Yeri’nin yaz-kış müdavimlerinin olduğunu biliyor muydunuz? Burası Çekmeköy ilçesine bağlı Taşdelen beldesinde, Karadeniz tadında havası ve orman içi doğal manzaraları ile sıkça ziyaret edilen mangal ve piknik yerlerinden biridir. Henüz gelmeyip fakat bir yerlerden anımsıyorsanız muhtemelen meşhur suyundan içmiş olabilirsiniz. Suyuyla meşhur olduğu kadar kış aylarında yapılan koşu organizasyonlarıyla da adı İstanbul dışına yayılan bir yer. Yaz aylarında mutlaka bir dernek etkinliğine veya eğlence organizasyonlarına denk gelebilmek mümkün.

Mesire yeri, geniş bir çam ormanları içerisinde yer alıyor. Piknik masaları rahatsız olmayacağınız şekilde belli aralıklarla etrafa yayılmış. WC, çeşme yerleri ve büfe gibi imkânlar bulunuyor. Araçla gelenler park sorunu yaşamayacaklardır. Girişi ücretli olan mesire alanı kalabalık aileler veya arkadaş grupları için ideal yerlerden biridir. Yaz aylarında hafta içi ve Cumartesi günleri nispeten daha sakin olurken, Pazar günleri aşırı kalabalık olabiliyor. Yer bulabilmek için sabahın erken saatlerinde gelmenizi tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 5 TL, otomobil 20 TL, WC 1 TL.

Olanaklar: WC, çeşme, piknik masaları, büfe, yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri.

Telefon: 0216 312 13 68

Adres: Taşdelen Cad., Taşdelen Bulv., No:22 Çekmeköy

Web Sitesi: http://www.tasdelenmesirealani.com/

Haritada Görüntüle >

Reşadiye Mesire Alanı

Reşadiye Mesire Yeri

İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan Çekmeköy’e yakın, ormanlık alan içerisinde ücretsiz bir şekilde mangalınızı yapıp, etrafı yürüyüşe veya bisikletle dolaşmaya çıkabileceğiniz Reşadiye Mesire Alanı, hafta sonu tercih edebileceğiniz bir diğer güzel yerlerden biridir. Hafta içi nispeten daha az kalabalık olan mesire alanı belli aralıklarla piknik masalarına, çocukların vakit geçirebilecekleri oyun alanlarına, çeşme ve WC yerlerine sahip.

Çam ormanları ile çevrili geniş bir alan. Büfe bulunmuyor. Mangal malzemelerinizi, et ve içeceklerinizi önceden alıp öyle gelmelisiniz. Araçla gelenler için alanda park yeri bulunuyor. Hafta sonu boş masa bulabilmeniz için buraya erkenden gelmenizi tavsiye ederiz. Saat 11.00’dan sonra kalabalık giderek artıyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Olanaklar: WC, çeşme, piknik masaları, kameriye, yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri.

Adres: Reşadiye Köyü, Alemdağ/Çekmeköy

Haritada Görüntüle >

Avcı Aile Piknik Alanı

Avcı Aile Piknik Alanı

Otobanda bir sınır alanda yer alan Avcı aile piknik alanı, oldukça fazla kalabalık ancak çokta fazla büyük bir yer sayılmaz. Çekmeköy’de yer alan bu piknik alanı, bir tabiat parkı olarak konumlanmakta. Bir maden çukuru üzerinde yer alan göletiyle bu alan, ismini de yakınında yer alan bir köyden almakta.

Kır kahvesi, çocuk oyun alanı ve büfe gibi imkânların bulunduğu bölgede, piknik yapmak için olanaklar da mevcut. Park içerisinde birçok doğa yürüyüşü haricinde yer alan kır evleri üzerinde de konaklama imkânı sunuluyor. Piknik alanına girişte hem yaya hem de araç için herhangi bir ücret istenmemekte.

İstanbul’un kuzey ormanlarında tertemiz bir hava eşliğinde ailenizle keyifli bir vakit geçirmek isterseniz size burayı önerebiliriz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Olanaklar: WC, çeşme, piknik masaları, restoran, çocuk oyun alanı, çöp konteynerleri, yürüyüş parkurları ve araç park yeri.

Adres: Çatalmeşe, Çekmeköy

Haritada Görüntüle >

Çınar Mesire Alanı

Çınar Piknik Alanı
Fotoğraf: Önder Civelek

İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde konumlanmış olan Çınar Mesire Alanı, şehrin kalabalık ve gürültülü sesinden uzaklaşıp doğa ile iç içe vakit için oldukça elverişli bir yer. Bu bölge içerisinde ailecek ya da sevdikleriniz ile beraber piknik yaparak güzel vakit geçirebilirsiniz. Bunun dışında geniş alan içerisinde top oynayıp, doğa yürüyüşlerine katılabilir, birçok alternatif ve hizmette alabilirsiniz. Piknik alanına giriş için bir para ödenmemekte ancak kiralayacak olduğunuz mangal, çardak ve semaverler için belli bir ücret tahsil ediliyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Olanaklar: WC, çeşme, elektrik, Wi-Fi, restoran, hazır mangal, çocuk oyun alanı, piknik masaları, çöp konteynerleri ve araç otopark yeri.

Telefon: 0216 434 52 07

Adres: Hüseyinli, Saadet Sok., No: 2A/1, Çekmeköy

Haritada Görüntüle >

Kartal

Aydos Mesire Alanı

Aydos Mesire Yeri
Fotoğraf: Bayraktar Bayraktar

İstanbul’da yaşayan birçok kişinin adını duyduğu, gittiğinde ise hayran kaldığı yerlerden birisi olan Aydos Mesire Alanı, hem piknik, hem de doğa yürüyüşü yapmak için oldukça ideal bir alan olduğunu söyleyebiliriz. Kartal ilçesinin giriş bölgelerinde yer alan bu alanda oldukça büyük bir orman içerisinde şehrin tüm kalabalığından uzak olarak huzurlu bir piknik aktiviteleri gerçekleştirilebilirsiniz.

Aydos Mesire Alanı içerisine giriş için ücret tahsil edilmektedir. Bu ücretler hem araç hem de yaya için ödenmektedir. Birçok imkân ve tesisin yer aldığı bu bölge içerisinde ailenizle birlikte keyifli vakitler geçirebilir, tertemiz havanın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Yaya ve bisiklet 8 TL, motosiklet 14 TL, otomobil 17 TL, minibüs 47 TL, midibüs 72 TL ve otobüs 121 TL. Masa + mangal 50 TL.

Olanaklar: WC, çeşme, mescit, piknik masaları, hazır mangal ve semaver, çadır kamp alanları, yürüyüş parkurları, gölet alan, deniz bisikleti, çöp konteynerleri, yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri.

Adres: Yakacık Yeni, Poyraz Sok., No: 8, Kartal

Haritada Görüntüle >

Yeşil Vadi Kır Evi

Yeşilvadi Kır Evi
Fotoğraf: Erdinç Kuruoğlu

Şehrin içerisinde, köy havasını almak ve doğa ile iç içe bir gün geçirmek istiyorsanız, burada yer alan kır evlerinin tam olarak size uygun olduğunu söyleyebiliriz. Kapalı çardakları, yemyeşil çimenleri ve mangal tahta masalarının yer aldığı bölgeler ile istediğiniz şekilde mangal zevkinizin tadını çıkarabilmeniz için büyük bir özenle kurulmuş ve hizmet vermektedir. Sadece yiyeceklerinizi yanınıza alarak buraya gelebilirsiniz. Onun haricindeki mangal ve masalar, tesis tarafından ayarlanarak size sadece güzel vakit geçirmek kalıyor.

Yeşil Vadi Kır Evi içerisinde ücretsiz ve geniş bir otopark yer almakta. Bunun haricinde çocuk oyun alanı ve birçok aktivite için açık ve kapalı alanlar da mevcut.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Olanaklar: WC, çeşme, elektrik, Wi-Fi, restoran, hazır mangal ve semaver, piknik masaları, çocuk oyun parkı, kapalı alan ve araç otopark yeri.

Telefon: 0216 309 93 61

Web Sitesi: http://www.yesilvadikirevi.com/

Adres: Sadabat Cad., No: 26, Aydos/Yakacık

Haritada Görüntüle >

Saklı Dere Piknik Alanı

Saklıdere Piknik Alanı

Kartal’ın Yakacık bölgesi sınırlarında yer alan, muhteşem bir doğanın içerisinde sadece kuş seslerinin yer aldığı, huzurlu ve bol oksijen dolu bir piknik alanı. Müşteri memnuniyetine oldukça önem veren bu tesis, gelen her müşteriye tatminkâr bir hizmet sunuyor. Tamamen bir aile yeri olan Saklı Dere Piknik Alanı, alkolsüz bir mekân olmakla beraber huzur bulmak için bile gidilebilecek bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Hem kendin pişir kendin ye, hem de lokanta üzerinden yemek siparişi verilebilecek olan bu piknik alanında, yemek sonrası doğa yürüyüşü yaparak ailenizle birlikte hoş vakitler geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Orta boy semaver 50 TL, küçük 40 TL. Mangal + masa 20 TL.

Olanaklar: WC, elektrik, çeşme, mescit, piknik alanı, kameriye, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkurları, çöp konteynerleri, hazır mangal ve semaver ve araç otopark yeri.

Telefon: 0216 309 39 22

Web Sitesi: http://saklidere.blogspot.com/

Adres: Yakacık, Çarşı Mah., Aydos Cad., Bergüzar Sok., No: 7, Kartal

Haritada Görüntüle >

Cennet Bahçesi Hasan’ın Yeri Et & Mangal

Cennet Bahçesi Hasan'ın Yeri

Kartal’da yeşillikler içerisinde bulunan Cennet Bahçesi mangal severlerin İstanbul’da tercih ettiği yerlerden biridir. Otantik tarzını koruyabilmiş bu doğal ortamda isterseniz kendi mangalınızı kendiniz yakabilir, isterseniz burada bulunan işletmeden mangal talep edebilirsiniz.

Cennet Bahçesi’nde bulunan işletme, misafirlerinin tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmuş. Girişler ücretli ve alınan ek hizmetler karşılığında ekstra ücret talep ediliyor. Bu ek hizmetler; mangal, semaver, nargile ve tuvalet şeklinde sıralanabilir.

Yakacık çam ormanları içerisinde bulunan bu huzurlu ortam aynı zamanda düğün, şirket yemekleri veya bayi toplantıları gibi organizasyonlar için ev sahipliği yapabiliyor. Bundan dolayı buraya gelmeden önce piknik alanının müsaitlik durumunu kontrol etmeniz tavsiye edilir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 7 TL. Masa ve mangal dâhil kişi başı 17 TL.

Olanaklar: WC, çeşme, büfe, piknik masaları, restoran, hazır mangal, semaver ve nargile, çocuk oyun alanı ve araç otopark yeri.

Telefon: 0216 475 14 14 – 0535 355 15 15

Web Sitesi: http://www.cennetbahcesietmangal.com/

Adres: Uğurmumcu, Aydos Orman İçi Dinlenme Tesisleri 3. Kapı, Yakacık Cad., Kartal

Haritada Görüntüle >

Pendik

Kurnaköy Piknik Alanı

Kurnaköy Piknik Alanı
Fotoğraf: Ayhan İnal

Pendik ilçe sınırlarında yer alan Kurnaköy, Anadolu yakasının kuzey ormanlarından sonraki en güzel yerlerinden biridir. Muhteşem bir doğa içerisinde yer alan Kurnaköy içerisinde piknik alanları, yürüyüş yolları ve çadır kamp alanları bulunmaktadır. Bu muhteşem doğa içerisindeki piknik alanı Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan arabayla sadece 5 dakika uzaklıktadır. Ömerli Barajı kıyısında konumlanan Kurnaköy Piknik Alanı, yemyeşil bölge içerisinde köy yaşamına özlem duyanlar için vazgeçilmez bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Piknik için çardaklı alanların ve normal piknik masalarının bulunduğu bu bölgede, belirli ücret karşılığı dilerseniz mangalınızı kendiniz yakabilir, dilerseniz de lokanta üzerinden sipariş verebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Olanaklar: Piknik masaları, yürüyüş parkurları ve araç park yeri. WC ve çeşme yerleri bulunmuyor. Mangal malzemelerinizi piknik alanına gelmeden önce akmalısınız.

Adres: Kurna, Pendik

Haritada Görüntüle >

Cafer Babanın Yeri

Cafer Babanın Yeri Piknik Alanı

Pendik ilçesinde yer alan Cafer Babanın Yeri piknik ve kır lokantası kaliteli hizmeti ve uygun fiyatlı servisleri ile bölge halkı tarafından sıkça tercih edilen yerler arasındadır. Büyük bir ormanlık alan içerisinde yer alan mekânda huzur dolu bir gün geçirerek, mangal yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. İnsanların stresli iş günlerinden uzaklaşarak rahat bir nefes alıp, huzurlu vakit geçirmek adına kurulmuş tesis için güzel bir piknik alanı olduğunu söyleyebiliriz.

Cafer Babanın Yeri’nde iki adet konsept bulunmakta. Birisi kır lokantası üzerinden yemekleri porsiyon olarak almak, diğeri ise piknik şeklinde kendi mangalınızı kendiniz yaparak. Bu iki konsept için de belli bir ücretlendirme olduğunu da belirtelim.

WC ve çeşmenin yanı sıra elektrik ihtiyacınızı da burada giderebilirsiniz. Çocuklar için oyun alanı ve araçlar için otopark yeri mevcuttur.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL.

Olanaklar: WC, elektrik, çeşme, kahvaltı servisi, hazır mangal ve semaver, piknik masaları, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkurları, araç otopark yeri ve restoran.

Telefon: 0216 431 72 16

Adres: Kurtdoğmuş Yolu Üzeri, Gençali Sok., No: 40, Pendik

Haritada Görüntüle >

Gözdağı Korusu

Gözdağı Sosyal Tesisleri
Fotoğraf: Barış Büyükbaş

Pendik ilçesi sınırlarında Dumlupınar mahallesinde yer alan Gözdağı Korusu, 140 bin metrekare alan içerisinde İstanbul’un 8. saklı tepesi olarak bilinen bir yerdir. Pendik manzarası içerisinde muhteşem rengârenk çiçekler ve doğanın eşsiz güzelliğinde piknik yapmak, seyir terasları üzerinde manzaranın tadını çıkarmak için burayı tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte piknik aktiviteleriniz esnasında çocukların vakitlerini eğlenceli bir şekilde geçirebilecekleri çocuk oyun parkı ve yetişkinler için spor alanları bulunmaktadır.

Gözdağı Korusu yoğun geçen bir haftanın ardından hafta sonu dinlenip kafa dağıtabileceğiniz oldukça hoş yer. Yeşil alanları oldukça fazladır. Havası temiz, yeme içme yerleri, piknik alanları ve çocuk oyun parkları ile tam aile yeridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Olanaklar: WC, elektrik, Wi-Fi, restoran, piknik masaları, kafeterya, çocuk oyun alanı ve araç otopark yeri.

Telefon: 0216 586 56 90

Web Sitesi: https://tesislerimiz.ibb.istanbul/gozdagi-sosyal-tesisi/

Adres: Dumlupınar, Gözdağı Cad., Pendik

Haritada Görüntüle >

Şile

Avcıkoru Tabiat Parkı Mesire Alanı

Avcıkoru Tabiat Parkı
Fotoğraf: Şaban Bilgiç

İstanbulluların yaz aylarında denize gitmek için ilk tercihlerinden biri olan Şile, Karadeniz’in kıyısında şirin bir balıkçı kentidir. Burada yeşilin ve mavinin bin bir tonunu görebilmek mümkün. Yazın deniz tatili, kışın ise yürüyüş aktivitelerinin yapıldığı harika bir yer. Avcıkoru Tabiat Parkı da Şile’ye bağlı doğa içerisinde yer alan nefis bir kaçamak yeri. Göz alabildiğine ormanlık alan, içerisinde piknik ve mangal yerleri, yürüyüş ve bisiklet yollarına ev sahipliği yapıyor.

İstanbul’un her noktasından araçla kolay ulaşılabilir bir güzergâhta yer alan mesire alanı, çocuklu aileler ve arkadaş grupları için ideal yerlerden biridir. Bölgenin tabiat parkı olması nedeniyle büfe, kır lokantası, WC ve çeşme gibi olanaklar da bulunmakta. Cüzi bir ücretle giriş yapabileceğiniz tabiat parkı İstanbul’un saklı cennet yerlerinden bir tanesi. Mangal sonrası yürüyüş yapabileceğiniz patika yolları da mevcut. Ayrıca at gezisi veya ATV keyfi de yapabiliyorsunuz. Dileyen bisikletini de getirebilir. Mangal malzemelerinizi ise gelirken yanınızda getirin. Ekmek ve içecek gibi ihtiyaçlarız için burada büfe bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Şahıs 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet ve ATV 12 TL, otomobil 18 TL, minibüs 54 TL, midibüs 96 TL ve otobüs 162 TL.

Olanaklar: Çeşme, WC, giriş kontrol noktası, çöp konteynerleri, büfe, çocuk oyun alanı, yağmur barınağı, piknik masası ve piknik alanları, orman yürüyüş yolları, kır lokantası ve kapalı piknik masaları.

Telefon: 0532 367 74 26

Web Sitesi: http://www.avcikoru.com/

Adres: Avcıkoru Köyü, Alemdağ-Şile Yolu, Şile

Haritada Görüntüle >

Saklı Göl

Şile Saklıgöl

İstanbul şehir merkezine pek de uzak sayılmayan Saklı Göl, eşsiz doğal güzellikleri ile beraber Karamandere köyü içerisinde konumlanmakta. Kahvaltı, yürüyüş ve muhteşem doğal güzelliklerinin bir arada yer aldığı oldukça güzel bir yer. Adından da anlaşılacağı üzere birçok doğal güzelliklerin saklı olduğu bu köy içerisinde fazlasıyla güzel bir zaman geçirebilirsiniz.

Yapay bir baraj ile beraber göl vasfı kazanan bu alanda, hizmetlerine aktif bir şekilde devam eden tesis ile bağlantılı bir şekilde konumlanıyor. Ancak tesisin hafta sonu oldukça kalabalık olduğunun da altını çizelim.

Saklı Göl’e gittiğinizde, doğada yürüyüş yapabilir ya da kahvaltı ve mangal gibi hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Bunun dışında gölün kenarında yer alan restorana ait olan masalar içerisinde de piknik yapma şansına sahipsiniz. Masa ve mangal fiyatları ücretli olmakla beraber otopark için herhangi bir ücret alınmıyor.

Giriş Ücreti:  Masa kiralama 35 TL.

Olanaklar: WC, çeşme, piknik masaları, restoran, kahvaltı servisi, at binme, ATV, hazır mangal, çocuk oyun alanı, gölet alan, yürüyüş parkurları, çöp konteynerleri, kameriye, araç otopark yeri.

Telefon: 0216 731 21 69

Adres: Karamandere, Şile

Haritada Görüntüle >

Tuzla

Hacet Deresi Piknik Alanı

Hacet Deresi Tabiat Parkı

Hacet Deresi Piknik Alanı, Tuzla ilçesi içerisinde yer alan ve piknik yapmak için oldukça elverişli bir bölge içerisinde yer almaktadır. İçinde bir dere bulunmakta olup, yaklaşık olarak 16 hektar bir alan içerisinde kurulmuştur. Bu tabiat parkında bazı vatandaşlar tarafından, pınarın kutsal olduğuna dair inançlar yer almasından ötürü oldukça fazla kullanıma sahip olduğunu da söyleyebiliriz.

Piknik alanı içerisinde piknik masaları, çocuk oyun alanları, kır lokantası ve WC gibi birçok işlerinizi halledebileceğiniz yer bulunmaktadır. Hacet Deresi Piknik Alanı içerisine giriş ücretsiz olmakla beraber, lokanta ve piknik alanları için bazı ücret tarifeleri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Olanaklar: Piknik masaları, çöp konteynerleri, yürüyüş parkurları, mangal yakılabilir alanları ve araç otopark yeri. WC ve çeşme yeri bulunmuyor. Mangal malzemelerinizi piknik alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Adres: Aydınlı/Tuzla

Haritada Görüntüle >

Akfırat Piknik Alanı

Akfırat Piknik Alanı
Fotoğraf: Nahit İyison

Tuzla ilçesi sınırlarında yer alan bu muhteşem doğa harikası piknik alanı, hem eğlenip hem de kafa dinleyebileceğiniz oldukça büyük bir mesire alanıdır. Özellikle mangal amaçlı olarak tercih edilmekte olan Akfırat piknik alanı, hafta sonları oldukça kalabalık olmasıyla birlikte çok fazla ilgi çektiğini söyleyebiliriz. Sizde bu bölge içerisinde yaşıyorsanız, kafa dinlemek ve doğal güzelliklerin arasında mangalınızı yakmak için Akfırat piknik alanı bölgesini tercih edebilirsiniz.

Piknik alanına girişler ücretsizdir. Alanda WC ve çeşme gibi temel gereksinimler mevcut. Bununla birlikte piknik için masalar, mangal sonrası doğayla baş başa kalabileceğiniz yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Araçla gelecek olanlar için piknik alanında otopark yeri mevcuttur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Olanaklar: WC, çeşme, piknik masaları, çöp konteynerleri, yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri. Mangal malzemelerinizi piknik alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Adres: Akfırat, Tuzla

Haritada Görüntüle >

Adalar

Dilburnu Mesire Alanı

Dilburnu Tabiat Parkı

Adalar’ın en güzel noktası: Dilburnu Mesire Alanı. Yeşillikler içerisinde, masmavi bir deniz manzarasına nazır mangalınızı yakıp, yemeklerinizi yiyebileceğiniz, hamağınızı kurup aylaklık yapabileceğiniz ve etrafta kuş seslerinin insan ruhuna dokunan cıvıltıları ile yürüyüşler yapabileceğiniz keyifli bir yer.

Piknik alanı özel işletmeye tahsisli ve girişte cüzi bir ücret ödemeniz gerekiyor. İçeride vakit geçireceğiniz süre boyunca WC, çocuk oyun alanları ve yürüyüş yolları bulunuyor. Mangal malzemelerinizi Adalar’a varışta alabiliyorsunuz. Bir hafta sonu farklılık yapıp Adalar’a kaçarak ailenizle birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz Dilburnu Mesire Alanı, çam ağaçlarının altında piknik yapıp denizin manzarasını seyre doyabileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Mangal dışında Adalar’ı yalnızca gezmeye gelip Dilburnu Mesire Alanı’na da uğramayı düşünürseniz, yorgunluğunuzu burada atabileceğiniz küçük bir restoranı da bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL ve bisiklet 8 TL.

Olanaklar: WC, çeşme, restoran, giriş kontrol noktası, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu, çöp konteynerleri, piknik masaları ve kır lokantası.

Telefon: 0216 382 43 01

Web Sitesi: http://dilburnu.tabiat.gov.tr/

Adres: Büyükada-nizam, Büyükada

Haritada Görüntüle >

Değirmenburnu Mesire Yeri

Değirmenburnu Tabiat Parkı

İstanbul’dan uzaklaşıp, deniz kenarında sakinlik ve huzur arayanlar için Değirmenburnu Mesire Yeri doğru adres. Heybeliada’da bulunan mesire alanının en büyük özelliği geniş bir plaja sahip olmasıdır. İçerisinde piknik alanı, çocuk parkı, tuvalet, mescit ve plaj alanı bulunuyor. Plaj alanında şezlong ve şemsiye bulunmaktadır.

Değirmenburnu’nun plajı dışında en önemli özelliği mükemmel bir güneş batımı manzarasının olmasıdır. Semaver ile çayınızı demleyip bu şahane manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Piknik alanına girişler ücretli. Eğer mangal ve semaverinizi getirmediyseniz bunları da ekstra bir ücret karşılığında temin edebilirsiniz. Piknik masaları, tuvalet ve kamelyalar tamamen ücretsiz.

Heybeliada’ya ulaşım yalnızca Bostancı, Kabataş, Kadıköy ve Eminönü’nden kalkan vapurlar ile sağlanabiliyor.

Giriş Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, bisiklet 8 TL.

Olanaklar: WC, giriş kontrol noktası, çocuk oyun alanı, kır lokantası, spor sahası, kır kahvesi, yürüyüş ve bisiklet parkuru, piknik masaları ve yüzme.

Web Sitesi: http://degirmenburnu.tabiat.gov.tr/

Adres: Heybeliada, İstanbul

Haritada Görüntüle >

Üsküdar

Salih Solman Piknik Alanı

Salih Solman Piknik Alanı

İstanbul’un nadide güzellikteki ilçelerinden biri olan Üsküdar’da Kısıklı Mahallesi’nde yer alan Salih Solman Piknik Alanı, herhangi bir trafik sorunu çekmeden sakin bir şekilde piknik yapmak adına oldukça elverişli bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Şehir ve adaları izlemek için oldukça güzel bir manzaraya sahip olan bu alanda, masalar ve barbekünün bulunduğu yerler mevcuttur. İstanbul’un merkezi noktalarından biri sayılan piknik alanı içerisinde yediden yetmişe herkes hafta sonları oldukça keyifli vakitler geçiriyor.

Hafta sonu fazlasıyla kalabalık olması nedeniyle kimi zaman uygun bir yer bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Piknik alanına girişler ücretsiz. Gün boyu faydalanabileceğiniz WC ve çeşme yerlerine ek olarak çocuk oyun alanı da bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Olanaklar: WC, çeşme, piknik masaları, çocuk oyun alanı, mescit, araç park yeri ve çöp konteynerleri.

Adres: Kısıklı, Okyanus Sok., No: 10, Üsküdar

Haritada Görüntüle >

Maltepe

Başıbüyük Çamlık Piknik Alanı

Başıbüyük Çamlık Piknik Alanı
Fotoğraf: Orhan Şahin

Başıbüyük Çamlık piknik alanı şehir merkezine oldukça yakın olmasıyla tercih sebebi. Maltepe’de bulunan bu piknik alanı ailecek mangal yapmak isteyenler için oldukça uygun. Ailecek burada keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. Eğer huzurlu bir ortam arıyorsanız, bu şirin piknik alanına hafta içi gitmenizi tavsiye ederiz,  hafta sonları oldukça kalabalık oluyor.

Başıbüyük Çamlık piknik alanında işletme bulunmakta. Girişler ücretli ve buna ek olarak mangal ve semaver hizmeti için ek ücret alınıyor. Piknik alanında çocuk parkı, piknik masaları, tuvalet ve çeşme gibi hizmetler sağlanıyor.

Eğer şanssız bir gününüzdeyseniz ve buraya geldiğinizde yağmurlu bir hava ile karşılaştıysanız, asla üzülmenize gerek yok. İşletmenin sağladığı kapalı alandan faydalanıp, keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Yaya 5 TL, otomobil 10 TL.

Olanaklar: WC, çeşme, büfe, piknik masaları, çöp konteynerleri, hazır mangal yakılabilir alanlar, semaver, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Telefon: 0533 916 87 10

Adres: Başıbüyük, Büyükbakkalköy-Ümraniye Bağlantı Yolu, No:59, Maltepe

Haritada Görüntüle >

Sancaktepe

Sancaktepe Orman Parkı

Sancaktepe Orman Parkı
Fotoğraf: Abdülkadir Yılmaz

Fatih ve Eyüp Sultan mahalleri arasında yer alan 155 dönümlük ormanlık arazi üzerine kurulu Sancaktepe Mesire Alanı, piknik alanları, spor alanları ve doğa yürüyüşü için özel parkurların yer aldığı güzel bir yerdir. Çevre ilçelerde yaşayan insanlar tarafından da tercih edilen Sancaktepe Orman Parkı muhteşem bir doğa manzarasına sahip. Bu manzara eşliğinde piknik yapabilir ve dinlenme imkânına sahip olabilirsiniz.

Park alanına girişler 1 TL gibi cüzi bir ücrete sahip. İçerisinde kameriyeler, piknik masaları, çocuk oyun parkları bulunmaktadır. Ayrıca WC, çeşme ve mescit yerlerinin olması da burayı son derece davetkâr kılmaktadır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 1 TL

Olanaklar: WC, çeşme, mescit, kameriye, piknik masaları, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkurları, kafeterya, kahvaltı servisi ve araç otopark yeri.

Adres: Eyüp Sultan, Sancaktepe

Haritada Görüntüle >

Sultanbeyli

Sultanbeyli Gölet Parkı

Sultanbeyli Gölet Parkı
Fotoğraf: Halit Karkılı

Sancaktepe’ye yakın bir diğer ilçe olan Sultanbeyli, içerisinde harika bir gölet park bulunduruyor. Park alanı 10.7 bin metrekarelik bir alan içerisine kurulmuş oldukça büyük bir rekreasyon alanıdır. Lazerli gösteri havuzları ile büyüleyici bir seyir zevki sunan park alanında, çocukları geniş oyun alanları ve su oyun parkları bulunmaktadır.

İstanbul’un Anadolu yakasında yaşayan çocuklu aileler için ziyaret edilmeye değer bir nokta olan Sultanbeyli Gölet Parkı, ailenizle birlikte güzel vakitler geçirebileceğiniz güzellikte bir yerdir.

İçerisinde piknik yapabileceğiniz masalar, yürüyüş parkurları ve yetişkinler için basketbol, futbol ve voleybol sahaları bulunmaktadır. Bununla birlikte hazır yemekler için bir kafeterya yeri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Olanaklar: WC, elektrik, mescit, piknik masaları, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanı, basketbol, futbol, voleybol sahaları, tenis kortları, seyir terası, kafeterya, gölet alan ve araç park yeri.

Adres: Fatih Mah., Beşiroğlu Sok., No: 35, Sultanbeyli

Haritada Görüntüle >

Avrupa Yakası

Sarıyer

Fatih Ormanı

Fatih Ormanı

Fatih Ormanı İstanbul’un akciğeri olarak nitelendirilir. Eğer oksijene doymak istiyorsanız burası tercihlerinizden birisi olmalı. Belgrad Ormanı’nın kalabalığının aksine Fatih Ormanı oldukça huzurlu ve sakin bir ortam sunuyor. Geniş yürüyüş alanları ile dilerseniz göl kenarına gidebilir dilersiz ormanda yeşile doyabilirsiniz.

Fatih Ormanı İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunuyor. Neredeyse Karadeniz’in kıyı şeridine kadar uzanan oldukça geniş bir alana sahiptir. Piknik yapmak için piknik masaları bulunuyor ancak burada herhangi bir işletme yok. Bundan dolayı gitmeden önce gerekli hazırlıkları yapmalısınız.

Bu oksijen dolu huzurlu ortam hakkında bilmeniz gereken en önemli şey akşam 8 den sonra girişin olmaması. Bundan dolayı piknik veya yürüyüş zamanınızı buna göre ayarlamalısınız. Dilerseniz sabah erken saatlerde gidip uzun bir yürüyüşün ardından ormanda keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz. Şehrin stresinden uzaklaşmak ve tekrar doğa ile buluşmak için Fatih Ormanı oldukça iyi bir seçenek.

Giriş Ücreti: Şahıs8 TL, öğrenci 4 TL, bisiklet 8 TL, motosiklet 16 TL, otomobil 24 TL, minibüs 72 TL, midibüs 128 TL ve otobüs 216 TL.

Olanaklar: WC, çeşme, piknik masaları, dere, kameriyeler, giriş kontrol noktası, otopark alanı, çocuk oyun alanı, yağmur barınağı, kır lokantası, ahşap köprüler, çöp konteynerleri, büfe, mescit, orman yolları, kır kahvesi, yürüyüş ve bisiklet parkurları.

Web Sitesi: http://fsm.tabiat.gov.tr/

Adres: Büyükdere-Bahçeköy Yolu, Ayazağa, Sarıyer

Haritada Görüntüle >

Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri

Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı

Adını Mehmet Akif Ersoy’dan alan bu mesire alanı ziyaretçilerine adeta görsel bir şölen yaratıyor. Doğa ile iç içe olmasına ek olarak oldukça bakımlı olan bu tesis, misafirlerinin tüm ihtiyaçlarını düşünmüş. Bakımlı piknik alanları, mini futbol sahaları ve restoranları ile oldukça dikkat çekiyor.

Mehmet Akif Ersoy mesire alanı Milli Park’ın hemen yanında yer alıyor. Sarıyer’de bulunan bu şirin piknik alanına ulaşım oldukça kolaydır. İETT ile Maslak ve Sarıyer’den ulaşım oldukça kısa sürüyor. Özel aracınız ile gitmek isterseniz mesire alanının otopark hizmeti mevcut. Girişler ücretli ve verilen ek hizmetler için ücret talep ediliyor.

Klasik mesire alanlarına kıyasla oldukça modern olan bu doğa harikası yer her tarz ziyaretçi için uygun. İster ailecek, ister çift olarak veya isterseniz tek başınıza yeşilin tüm tonlarına doyabilirsiniz. Mesire alanının dışında kalan yürüyüş alanı ile huzuru bulabilir, pozitif enerjinin ruhunuza işlemesini sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, bisiklet 8 TL, motosiklet 16 TL, otomobil 24 TL, minibüs 72 TL, midibüs 128 TL ve otobüs 216 TL.

Olanaklar: WC, piknik alanı ve piknik masaları, kameriyeler, giriş kontrol noktası, kameriyeler, kapalı piknik masaları, etkinlik alanı, mescit, bulaşık yıkama yeri, çocuk oyun alanı, kır lokantası ve yürüyüş parkurları.

Web Sitesi: http://mehmetakifersoy.tabiat.gov.tr/

Adres: Mehmet Akif Ersoy Orman İçi Dinlenme Yeri, Sarıyer

Haritada Görüntüle >

Bentler Mesire Yeri

Bentler Tabiat Parkı

Belgrad ormanının içerisinde yer alan adeta kendinizi cennette hissedeceğiniz bu milli parkta huzuru bulabilirsiniz. Mesire yerinde bulunan bentler hem piknik hem de tarih severlerin oldukça ilgisini çekiyor. Adını içerisinde bulunan bentlerden alan mesire alanı Belgrad ormanında yer almasına rağmen oldukça sakin ve huzurlu. İçerisinde yürüyüş alanları, bisiklet parkurları, çocuk parkları ve piknik alanı bulunmaktadır. Bunlara ek olarak Osmanlı döneminden kalma 3 farklı bent ile bu mesire alanı ziyaretçilerine tarihi dokuyu da koklamalarını sağlıyor.

Bentler mesire alanında herhangi bir işletme bulunmamakta. Bundan dolayı ihtiyaçlarınız dâhilinde gerekli hazırlıkları yapmalısınız. Girişler ücretli otopark, tuvalet ve mescit hizmeti sunuluyor. Tuvaletler ve mescitler oldukça temiz ve hijyen kurallarına uygun.

Giriş Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, Bisiklet 8 TL, motosiklet 16 TL, otomobil 24 TL, minibüs 72 TL, midibüs 128 TL ve otobüs 216 TL.

Olanaklar: WC, çeşme, çocuk oyun alanı, anıt ağaç noktaları, mescit, doğa müzesi, büfe, dere, kameriyeler, yağmur barınağı, giriş kontrol noktası, piknik alanları, piknik masaları, yürüyüş ve bisiklet parkurları.

Adres: Merkez, Sarıyer

Haritada Görüntüle >

Marmaracık Mesire Yeri

Marmaracık Koyu Tabiat Parkı

Marmaracık Mesire Yeri, deniz manzarasında piknik yapmak isteyenler için birebir. Sarıyer’de bulunan bu doğası korunmuş cennet, İstanbul’dan uzaklaşmak için mükemmel bir seçenek. Buraya özellikle yaz aylarında gidilmesini tavsiye ederiz. Mangal keyfi yaptıktan sonra Sarıyer’in serin sularında yüzmek oldukça keyifli.  Plajı bir koy içerisinde kaldığı için deniz dalgasız ve tertemiz.

Girişlerin ücretli olduğu bu çok yönlü tabiat parkında yok yok diyebiliriz. Tuvalet, mescit, kamelyalar, piknik masaları, plaj, kuş gözlem evleri ve çok daha fazlasına sahip. Eğer burada daha fazla vakit geçirmek isterseniz, içeride kır evleri bulunmakta. Önceden rezervasyon yaptırıp, kır evinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bu güzel cennet koya ulaşım yalnızca özel araç ile sağlanmakta. İETT otobüslerinin herhangi bir seferi yok.

Giriş Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, bisiklet 8 TL, motosiklet 16 TL, otomobil 24 TL, minibüs 72 TL, midibüs 128 TL ve otobüs 216 TL.

Olanaklar: WC, çocuk oyun alanı, kameriyeler, iskele, kır lokantası, kapalı piknik masaları, giriş kontrol noktası, plaj, konaklama tesisi ve araç otopark yeri.

Web Sitesi: http://marmaracikkoyu.tabiat.gov.tr/

Adres: Rumelifeneri, Sarıyer

Haritada Görüntüle >

Belgrad Ormanı (Neşet Suyu)

Belgrad Ormanı Neşet Suyu
Fotoğraf: Kawa Pedroy

İstanbullular için piknik, orman ve sakinlik denilince akıllara ilk gelen adres Belgrad Ormanı oluyor. Bundan dolayı, her ne kadar sakin olarak nitelendirse de hafta sonları oldukça kalabalık. İçerisinde tabiat parkı, gölet, yürüyüş parkları ve bisiklet yolları ile tüm ziyaretçilere hitap ediyor.

Ormanın girişi ücretsiz ancak içerisinde bulunan tabiat parklarının piknik alanlarını tercih ederseniz giriş ücreti ödemeniz gerek. Eğer tabiat parkı dışında bir alan tercih ederseniz, burada mangal yakmak yasak ve tuvalet, mescit gibi bir hizmet bulunmuyor. Bundan dolayı Belgrad Ormanı yürüyüş ve piknik yapmak isteyenler için uygun.

Ulaşım genelde özel araç ile sağlanıyor. Ancak İETT araçları ile de bu yeşil cennete ulaşmak mümkün.

Giriş Ücreti: Yaya 4 TL, motosiklet ve ATV 8 TL, otomobil 10 TL, minibüs 35 TL, midibüs 60 TL ve otobüs 110 TL.

Olanaklar: WC, giriş kontrol noktası, çocuk oyun alanı, kır lokantası, büfe, spor sahası, kır kahvesi, yürüyüş ve bisiklet parkuru, piknik masaları ve çöp konteynerleri.

Telefon: 0212 226 13 14

Adres: Bahçeköy Orman Fidanlığı, Bahçeköy/Sarıyer

Haritada Görüntüle >

Türkmenbaşı Tabiat Parkı

Türkmenbaşı Tabiat Parkı

Türkmenistan ve Türkiye’nin ortak kültürel değerlerini yansıtan bu şahane Tabiat Parkı, ismini Türkmenistan başkanından almıştır. Geniş florası ile ziyaretçilerine çeşitli aktiviteler sunmakta. Bu kültürel ortamda piknik yaptıktan sonra uzun yürüyüşler yapabilir, birbirinden güzel manzara fotoğrafları çekebilirsiniz.  Daha farklı bir etkinlik arıyorsanız, gölette olta balıkçılığı veya doğa sporları yapabilirsiniz.

İşletmesi Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait olan Türkmenbaşı Tabiat Parkı’na girişler ücretli. Verilen hizmetler saymakla bitmez desek yeri! Büfe, lokanta, piknik alanı, tuvalet, mescit, seyir terasları ve daha birçoğu bu geniş parkta yer alıyor.

Kısacası her tarzda ziyaretçiyi memnun edecek Türkmenbaşı Tabiat Parkı, geniş flora ve fauna çeşitliliği ile mükemmel manzaralar sunuyor.

Ulaşım özel araç ile veya Hacıosman metrosundan kalkan otobüs ve minibüsler ile sağlanabilir.

Giriş Ücreti: Şahıs 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet ve ATV 12 TL, otomobil 18 TL, minibüs 54 TL, midibüs 96 TL ve otobüs 162 TL.

Olanaklar: WC, çeşme, restoran, piknik masaları, kameriyeler, çöp konteynerleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları, çocuk oyun alanı ve araç otopark yeri.

Web Sitesi: http://turkmenbasi.tabiat.gov.tr/

Adres: PTT Evleri, Tarabya Kavşağı, Sarıyer

Haritada Görüntüle >

Kirazlıbent Piknik Alanı

Kirazlıbent Tabiat Parkı

Belgrad Ormanının içerisinde bulunan Kirazlıbent Piknik Alanı ismini Osmanlı döneminde yapılan bentlerden alıyor. Mangal severlerin oldukça tercih ettiği bu piknik alanında yeşile doymak mümkündür. Ailecek piknik yapmak isteyen ziyaretçilerin sıklıkla tercih ettiği bu alana eğer sakinlik arıyorsanız hafta içi gelmeniz ideal. Hafta sonları oldukça kalabalık oluyor.

Kirazlıbent Piknik Alanına dilerseniz özel aracınız ile dilerseniz İETT otobüsleri ile ulaşabilirsiniz. Girişler ücretli ve içerisinde tuvalet, çocuk parkları, çeşme ve büfe gibi birçok hizmeti bulunmakta. Piknik malzemelerinizi dışarıdan getirebilir veya büfeden temin edebilirsiniz.

İçerisinde 7 farklı bölge olan Kirazlıbent Piknik alanında, mangal sonrası uzun yürüyüşler yapıp, buranın eşsiz florasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, bisiklet 8 TL, motosiklet 16 TL, otomobil 24 TL, minibüs 72 TL, midibüs 128 TL ve otobüs 216 TL.

Olanaklar: WC, büfe, çocuk oyun alanı, piknik masaları, kameriyeler, giriş kontrol noktası, yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri. Çeşme bulunmamaktadır.

Web Sitesi: http://kirazlibent.tabiat.gov.tr/

Adres: Merkez Mah., Bahçeköy Cad., Sarıyer

Haritada Görüntüle >

Arnavutköy

Tayakadın Mesire Yeri

Tayakadın Mesire Yeri

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bulunan Tayakadın Mesire Yeri İstanbul kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için bir başka seçenek. Eşsiz florası ile ziyaretçilerine sakinliğin ne demek olduğunu tekrardan hatırlatıyor. Uzun çam ağaçlarının arasına koyulan piknik masaları ile yazın en sıcak günlerinde bile buranın güzel bir serinliği var.

Tayakadın özel bir işletmeye ait. Bundan dolayı girişler ücretli ve otopark için ek ücret alınıyor. Piknik yapmak için yeterli hazırlığı yapmayan ziyaretçiler için içeride bir büfe bulunuyor. Bu büfeden gerekli ihtiyaçlarınızı dilerseniz karşılayabilirsiniz.

Mangaldan sonra kimileri yürüyüş yapmayı tercih etmekte kimileri ise top ile oynanan spor aktivitelerini tercih etmekte. Top ile oynanan oyunlar için Tayakadın Mesire yeri oldukça uygun. Geniş çimenlik alanları ile dilerseniz voleybol dilerseniz futbol oynayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Yaya 3 TL, otomobil 15 TL, minibüs 30 TL, midibüs 60 TL ve otobüs 130 TL.

Olanaklar: WC, çeşme, piknik masaları, kameriyeler, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkurları, büfe ve araç otopark yeri.

Adres: Hicret Mah., Kaşgarlı Mahmut Cad., Arnavutköy

Haritada Görüntüle >

Arnavutköy Mesire Yeri (Şamlar)

Şamlar Tabiat Parkı
Fotoğraf: Nedim Şahin

İstanbul’un merkezinde piknik severlere huzurlu bir ortam yaratan Şamlar Orman Parkı, özellikle hafta içi tercih edilmesi gereken bir piknik alanıdır. Hafta sonları oldukça kalabalıktır. Hafta içleri ise nispeten daha sakin oluyor.

İşletmesi belediyeye ait olan bu mesire alanında, girişler araçlar için ücretli. Bu ücret talebinin sebebi otopark kullanımıdır. İçeride piknik masaları, tuvalet ve mescit bulunuyor. Tuvaletlerin kullanımı için ek ücret talep ediliyor.

Arnavutköy Mesire Yeri iki alandan oluşmakta. Bir kısmı piknik yapılan alan diğer kısmı da tabiat parkı alanı. Piknik alanında mangal ve semaver yakmak yasak değil. Mangal keyfinizden sonra tabiat parkında keyifli bir yürüyüş yapabilir, göl manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Eğer otopark ücretini ödemek istemiyorsanız, buraya İETT otobüsleri ile ulaşmanız mümkün. Böylece giriş için ekstra bir ücret ödemek zorunda kalmazsınız.

Giriş Ücreti: Yaya ücretsiz, otomobil 10 TL.

Olanaklar: WC, çeşme, mescit, piknik masaları, yürüyüş ve bisiklet parkurları, büfe, giriş kontrol noktası ve araç park yeri.

Adres: Şamlar, Arnavutköy

Haritada Görüntüle >

İmrahor Mesire Yeri

İmrahor Mesire Yeri
Fotoğraf: Gökay Özaktaç

Eğer ormanın içerisinde ancak müthiş bir göl manzarası ile piknik keyfi yapmak istiyorsanız İmrahor Mesire Yeri tam size göre. Göl manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz ancak göle yaklaşmak yasak. Gölün etrafı teller ile çevrili. Mangal yapmanın serbest olduğu bu cennet köşesinde, huzuru yakalamanız kaçınılmaz.

İşletmesi Orman Bakanlığı’na ait olan bu alana girişler ücretli. İçeride tuvalet ve mescit bulunmaktadır. İmrahor Mesire Yerini diğer mesire alanlarından ayıran bir diğer özelliği oldukça düzenli ve temiz olması. Ormanın doğası korunmuş, piknik masaları tertemiz.

İmrahor Mesire Yeri Arnavutköy’de bulunmakta. Ulaşım İETT araçları ile kolaylıkla sağlanıyor. Dilerseniz özel aracınız ile gitmek de mümkün.

Giriş Ücreti: 15 TL

Olanaklar: WC, piknik masaları, çöp konteynerleri, mangal ve semaver yakılabilir alanlar, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanı ve araç otopark yeri. Mangal malzemelerinizi piknik alanına gelmeden önce almalısınız.

Adres: Mavigöl, Kaşgarlı Mahmut Cad., No: 12, Arnavutköy

Haritada Görüntüle >

Eyüpsultan

Ayvat Bendi Mesire Yeri

Ayvat Bendi Mesire Yeri
Fotoğraf: Suat Öztelli

Ayvat Bendi Belgrad Ormanı içerisinde doğasını korumayı başarabilmiş bir mesire alanı. İsmini Belgrad ormanının içerisinde bulunan bentlerden alan bu tabiat parkı, ziyaretçilerine adeta göz ziyafeti çektiriyor. İçerisinde çocuk parkı, lokanta, tuvalet, büfe ve mescit bulunmaktadır. Geniş bir yürüyüş alanı olan Ayvat Bendi, spor yapmak için de oldukça uygun. Belgrad Ormanı derinliklerinde bisiklet sürmek isteyenler burayı tercih edebilir.

Eğer piknik yaptıktan sonra uzun doğa yürüyüşlerinde güzel fotoğraflar çekmek istiyorsanız, burası tam size göre. Yaban hayatının korunması sebebi ile fotoğraf çekmek isteyenlere mükemmel pozlar sağlıyor.

Ulaşım özel araç veya İETT otobüsleri ile sağlanıyor. Yalnızca girişler için ek ücret alınıyor. İstanbul’un kalabalığından uzaklaşmak isteyenler bu cennet köşesini tercih edebilir.

Giriş Ücreti: Şahıs 6 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet ve ATV 9 TL, otomobil, kamyonet ve pickup 18 TL, minibüs 54 TL, midibüs 90 TL ve otobüs 162 TL.

Olanaklar: WC, çeşme, çocuk oyun alanı, kameriyeler, piknik masaları, yürüyüş ve bisiklet parkurları, giriş kontrol noktası, kır lokantası, büfe ve araç park yeri.

Adres: Mithatpaşa, Ayvad Bendi Mesire Yeri, Eyüpsultan

Haritada Görüntüle >

Göktürk Göleti Mesire Yeri

Göktürk Göleti Tabiat Parkı

Ziyaretçilerine göl manzarası keyfi yaşatan Göktürk Göleti mesire alanı tabiat parkının içerisinde yer alıyor. Göl kenarında yer alan piknik masaları, uzun yürüyüş ve bisiklet yolları ile diğer piknik alanlarının yanında oldukça dikkat çekiyor.

Göktürk Göleti mesire yerine girişler ücretli. İçerisine tuvalet, çeşme, otopark, büfe ve piknik alanı bulunuyor. Belgrad ormanının hemen yan tarafında kalan bu mesire alanı, 56 hektarlık bir alanın içerisinde yer alıyor.

Göl manzarası eşliğinde çayınızı içtikten sonra göl kenarında uzun yürüyüşler yapabilir veya dilerseniz bisiklet sürebilirsiniz. İETT otobüsleri ile ulaşımın olduğu bu huzurlu yere, özel araç ile de gitmek mümkün. Otopark hizmetleri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, bisiklet 8 TL, motosiklet 16 TL, otomobil 24 TL, minibüs 72 TL, midibüs 128 TL ve otobüs 216 TL.

Olanaklar: WC, çeşme, büfe, mescit, yağmur barınağı, kır lokantası, dondurma ve gözleme reyonu, otopark alanı, piknik alanı, gölet alanı, piknik masaları, etkinlik alanı, çocuk oyun alanı, çöp konteynerleri ve giriş kontrol noktası.

Web Sitesi: http://gokturkgoleti.tabiat.gov.tr/

Adres: Göktürk Merkez, İstanbul Cad., No: 37, Eyüpsultan

Haritada Görüntüle >

Binbaşı Mesire Yeri

Binbaşı Mesire Yeri

Sakinlik arayanlar için bir başka seçenek olan Binbaşı Mesire Yeri, Belgrad ormanının içerisinde yer alıyor. Ağaçların arasında mangal keyfi yapmak ve ardından semaver ile taze bir çay içmek istiyorsanız bu mesire alanı tam size göre.

Girişi ücretli olan Binbaşı Mesire Yeri, içerisinde tuvalet, mescit, çeşme, büfe ve restoran bulunduruyor. Dışarıdan piknik ve mangal malzemeleri getirmek serbesttir. Ancak, dileyen ziyaretçiler, mangal ve kahvaltı hizmetini restorandan alabilir. Piknik alanı içerisinde bulunan tuvaletlere giriş ücreti haricinde ek hizmet bedeli alınmıyor.

Bu yemyeşil mesire yerine ulaşım oldukça kolay. Dilerseniz özel aracınızla dilerseniz İETT otobüsleri ile buraya ulaşarak doğanın keyfini çıkarabilirsiniz

Giriş Ücreti: 15 TL

Olanaklar: WC, çeşme, mescit, restoran, piknik masaları, kafeterya, çöp konteynerleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları, kahvaltı servisi, hazır mangal, çocuk oyun alanı ve araç otopark yeri.

Adres: Mimarsinan, Eyüpsultan

Haritada Görüntüle >

Sultangazi Kent Ormanı

Aziz Paşa Mesire Yeri

Şehirden uzaklaşmak isteyenlerin tercihlerinden olan Sultangazi Kent Ormanı, eşsiz baraj manzarası ile özellikle fotoğrafçıların oldukça ilgisini çekiyor. Güzel fotoğraflar çekmek istiyorsanız buraya mutlaka uğramalısınız.

Güzel manzarasına ek olarak, temiz havası ile ziyaretçilerini mutlu eden Sultangazi Kent Ormanının işletmesi Sultangazi Belediyesi’ne ait. Özel araç ile giriş ücretli. Buna ek olarak piknik alanının girişinde bulunan marketten gerekli ihtiyaçlarınızı dilerseniz karşılayabilirsiniz.

Bu piknik alanında mangal hizmeti bulunmuyor. Buna ek olarak semaver yakılması da yasak. Bundan dolayı burayı ziyaret etmek isteyenler, piknik tercihlerini buna göre yapmalı. Eğer güzel manzaranın keyfini çıkarıp, termosunuzda çayınızı, kahvenizi içmek istiyorsanız burası tam size göre.

Giriş Ücreti: Yaya giriş ücretsiz, otomobil 10 TL.

Olanaklar: WC, çeşme, piknik masaları, futbol sahası, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanı, kafeterya ve araç park yeri.

Telefon: 0212 449 55 00

Adres: Mimarsinan, Kemerburgaz-Cendere Yolu, Eyüpsultan

Haritada Görüntüle >

Çatalca

İnceğiz Mesire Yeri

İnceğiz Mağaraları Mesire Alanı
Fotoğraf: Ege Sayan

İstanbul’un Çatalca ilçesinde bulunan İnceğiz Mesire Yeri, ilginç mağaraları ile diğer mesire alanlarının önüne geçiyor. İnceğiz mağaraları olarak bilinen bu mağaralar ziyaretçilerine mükemmel fotoğraf kareleri yakalamalarını sağlıyor. Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından işletilen bu tarihi mekân içerisinde ücretli ve ücretsiz piknik alanı bulunduruyor. Ücretli piknik alanında kamelyalar kiralanıp daha konforlu bir şekilde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Eğer hafta sonu burayı ziyaret etmek istiyorsanız erken saatlerde gelmenizde fayda var. Hafta sonları oldukça kalabalık olan İnceğiz Mesire Yeri, sakinlik arayanlar için hafta içi tercih edilmesi gereken bir piknik alanı.

Yeşil alanı oldukça fazla olan bu tarihi yere, ulaşım sadece özel araç ile sağlanabiliyor. İçeride araç için otopark bulunmakta.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz piknik alanları bulunmaktadır. Ücretli piknik alanında masa ücreti 30 TL’dir.

Olanaklar: WC, çeşme, piknik masaları, çöp konteynerleri, yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri.

Adres: İnceğiz Mah., Velibaba Sok., No: 7, Çatalca

Haritada Görüntüle >

Mareşal Fevzi Çakmak Mesire Yeri

Çatalca Mesire Alanı
Fotoğraf: Doğukan Yıldız

Çatalca’da bulunan Mareşal Fevzi Çakmak Mesire Yeri yeşil ve sakin bir ortam arayan piknikçiler için oldukça uygun. Merkeze yakın konumundan dolayı çevrede oturanlar tarafından piknik için sıklıkla tercih edilen mesire alanı, özellikle hafta sonu oldukça kalabalık oluyor. Bundan dolayı burayı hafta içi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz

İçerisinde bulunan açık yüzme havuzu ile aynı zamanda yüzmek isteyenler için farklı bir alternatif sunuyor. Piknik yaptıktan sonra açık yüzme havuzunda güneşin keyfini çıkarabilir ardından sporunuzu yapabilirsiniz.

Ufak bir göl manzarası olan Mareşal Fevzi Çakmak Mesire Yeri manzara fotoğrafları çekmek isteyenlere güzel kareler yakalamasını sağlıyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Olanaklar: Piknik masaları, yürüyüş parkurları, çöp konteynerleri ve araç park yeri. WC ve çeşme yerleri bulunmamaktadır. Mangal malzemelerini piknik alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Adres: Ferhatpaşa, Çatalca

Haritada Görüntüle >

Çilingoz Mesire Yeri

Çilingoz Tabiat Parkı

İçerisinde farklı çeşit aktivite alanlarının olması ile Çilingoz Mesire Yeri her tarz ziyaretçiye hitap ediyor. Aslında bir tabiat parkının içerisinde yer alan bu doğası korunmuş ortam, Çatalca kıyısında yer alıyor. İçerisinde plaj, at binme, piknik alanı, spor sahaları, tuvalet ve mescit bulunduruyor. Dilerseniz sabah piknik alanında kahvaltı yapabilir, ardından plajda denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Çilingoz Mesire Alanına girişler ücretli. Araçlı veya araçsız gelmeniz ücrette değişikliğe sebep oluyor. Ulaşım yalnızca özel araç ile sağlanabilir. Toplu taşıma ile buraya gelmek mümkün değil.

Tertemiz ve ince sarı kumları olan plajı ile Çilingöz Mesire Yeri, özellikle piknik alanında denize girmek isteyenler için oldukça uygun.

Giriş Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, bisiklet 8 TL, motosiklet 16 TL, otomobil 24 TL, minibüs 72 TL, midibüs 128 TL, otobüs 216 TL.

Olanaklar: WC, kapalı piknik masaları, kır lokantası, çocuk oyun alanı, mescit, spor sahaları, kameriyeler, iskele, plaj, konaklama tesisi, bisiklet ve yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri.

Web Sitesi: http://cilingoz.tabiat.gov.tr/

Adres: Atatürk Mah., Çatalca

Haritada Görüntüle >

Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı

Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı

Çatalca’da bulunan Çiftlikköy Tabiat ve Mesire alanı doğası, güler yüzlü çalışanları ve temiz içme suyu ile ziyaretçilerini memnun ediyor. Mangal yapmanın serbest olduğu piknik alanında dilerseniz piknik malzemelerinizi dışarıdan kendiniz getirebilir, dilerseniz alan içerisinde bulunan kasap ve büfeden temin edebilirsiniz.

Temiz havası ile ziyaretçilerine oksijen ziyafeti çektiren Çiftlikköy Mesire alanı, piknik alanında bulunan piknik masalarının arasında mesafe olması sebebi ile mangal yapmak istemeyenleri mangal dumanından uzak tutmayı başarıyor. Tüm bunlara ek olarak temiz tuvalet ve mescit alanları bu piknik alanına bir artı puan daha katıyor.

Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanında bir işletme bulunmakta. Bundan dolayı girişler ücretli. Ulaşım yalnızca özel araç ile sağlanabilmekte.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Olanaklar: WC, çeşme, mescit, piknik masaları, restoran, büfe, çocuk oyun alanı, kahvaltı servisi, hazır mangal ve semaver, çöp konteynerleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları, voleybol sahası, çadır kamp alanları ve araç otopark yeri.

Telefon: 0532 675 37 54

Adres: Çiftlikköy Merkez, Çatalca

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin