Ağrı Kamp Yerleri – Ağrı’da Kamp Yapılacak En İyi 8 Yer!

Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Ağrı, binlerce yıllık tarihi zenginliğe ve doğal alanlara sahip şehirlerimizden biridir. Doğusunda Iğdır ve İran, kuzeyinde Kars ve Ardahan, batısında Erzurum ve güneyinde Van ve Bitlis şehirleri yer alır. Nuh’un gemisinin indiği Ağrı Dağı’na ve ihtişamlı İshakpaşa Sarayı’na da ev sahipliği yapan şehir, ziyaretçilerine tarihten kültüre, doğal manzaralardan lezzetli bir mutfağa kadar çok geniş bir yelpazede zengin içerikler sunmaktadır.

İyi bir ulaşım bağlantısına da sahip olan Ağrı, Türkiye’nin dört bir yanından otobüsler ile kolayca ulaşılabiliyor. Ayrıca İstanbul ve Ankara gibi iki büyük şehirden düzenli olarak Ağrı Havalimanı’na uçuşlarla da gelebilmek mümkündür. Ağrı gezinizde doğayla baş başa kalıp kamp atmayı düşünüyorsanız bu içeriğimiz tam size göre! Ağrı’da kamp atabileceğiniz yerleri okuyabilir, ulaşım hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Ağrı Dağı Milli Parkı Kamp Alanı

Ağrı Dağı Kamp Alanı

Dağcılık sporu ile ilgilenenlerin hayalleriniz süsleyen Ağrı Dağı, pek çok hikâyelere ve türkülere konu olmuş, ülkemizin en yüksek zirveye sahip dağlarından biridir. Ağrı şehir merkezine yaklaşık 120 km mesafede yer alan Ağrı Dağı’na toplu taşıma ve özel arala gidebilmek mümkün. Doğubayazıt istikametini takip edip Iğdır yönünde ilerlerken sağınızda kalan geniş ova Ağrı Dağı’nın eteklerini oluşturuyor.

Bahar ayları gelip doğa uyandığında yeşeren ve rengârenk bitkilere ev sahipliği yapan Ağrı Dağı, başta Ağrı olmak üzere çevre şehirlerden ve batıdan dahi tüm dağ sporlarına gönül vermiş insanları ağırlıyor. Ağrı dağı çevresi yürüyüş, piknik ve kampçılık için eşsiz bir ortam sunuyor. Burada dileyen Ağrı Dağı’nın geniş dümdüz ovasında kamp atabilir, dileyen yürüyüş yapabilir, beceri ve kondisyon dahilinde dağa tırmanış gerçekleştirebilir.

Tırmanıştan ziyade Ağrı ve çevresini gezmeye geldiyseniz ve bir sonraki rotanız Iğdır olacaksa gece konaklamayı Ağrı Dağı çevresinde yapabilirsiniz. Dağın etekleri yöre mimarisine uygun tek katlı kerpiç evlerde yaşayan köy halkından oluşuyor. Kamp süresince bu yerlere giderek ekmek, su ve lavabo ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Daha kapsamlı alışverişler için Ağrı Dağı’na gelmeden önceki son merkezi yer olan Doğubayazıt ilçe merkezinden veya ilçe çıkışındaki büfelerden ihtiyaçlarınızı satın alabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, dağcılık, çadır ve karavan kamp alanları, tırmanma parkuru, mağaralar ve otopark yerleri. WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Web Sitesi: http://agridagi.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Tutak Soğukpınar Köyü Kamp Alanı

Tutak Soğukpınar Köyü Kamp Alanı

Ağrı’nın Tutak ilçesine bağlı Soğukpınar Köyü, bölgede ücretsiz kamp atabileceğiniz bir başka yerdir. Burası, Kesik Çayı’nın hemen kenarında, etrafı kavak ağaçları ile çevrili, tam olarak köy hayatını deneyimlemeyebileceğiniz bir yer. Etraf yürüyüş yapmaya ve çadır kampı atmaya oldukça müsait. Köy halkı da dışarıdan gelenlere karşı oldukça misafirdir. Muş il sınırına yakın bir noktada yer alan Soğukpınar Köyü’ne Tutak üzerinden gelinebiliyor. Tutak ilçe merkezinden köy dolmuşlarıyla da buraya ulaşım sağlayabilir.

Köy yeri küçük ve merkezinde köy ile aynı adı taşıyan Soğukpınar Camisi bulunuyor. Ayrıca yiyecek ve içecekleriniz için yine köy merkezinde bakkal, fırın ve köy kahvesi bulunmaktadır. Köyün çevresi ise geniş yemyeşil düzlüklere sahiptir. Dilerseniz Kesik Çayı’nın kenarına da kamp atabilirsiniz. Eğer bölgede bir geziye çıkmış Ağrı yönünden gelip Patnos üzerinden Bitlis’e gitme planınız varsa Soğukpınar Köyü’nü konaklama yapmak için bir ara durak olarak değerlendirebilirsiniz.

Yöre halkıyla kaynaşıp, köy hayatını deneyimleyebileceğiniz Soğukpınar Köyü, tüm gürültüden izole bir şekilde doğayla baş başa kalıp kuş cıvıltılarının ve çayın akan sularının etrafa yaydığı huzurlu sesi eşiğinde unutulmaz bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

Konumu: Çay Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin edebilir veya Soğukpınar Köyü’ndeki bakkal ve fırından karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Balık Gölü Kamp Alanı

Balık Gölü Kamp Alanı

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine bağlı Iğdır il sınırında kalan Tanyolu Köyü’nde yer alan Balıklı Göl belki de ülkemizin pek fazla bilinmeyen cennet köşelerinden biridir. 2241 metre rakımı ile aynı zamanda Türkiye’nin en yüksek gölü olan Balıklı Göl, doğal manzarası, tertemiz serin havası ve etrafındaki yürüyüş ve kamp alanları ile ziyaretçisine muhteşem bir ortam vadediyor.

Ağrı Dağı’nın da görülebildiği Balıklı Göl manzara bakımından harikulade bir zenginlik sunuyor. Etrafındaki irili ufaklı yükseltiler, yürüyüş severlere sahip olduğu patika yollar sayesinde keşfedilecek bir dolu göze hoş gelen manzara sunuyor. Tıpkı adı gibi gölde yetişen balıklar yöre insanının vazgeçilmez tutkusunu oluşturuyor. Göl, yüksek bir rakımda olduğu için yazın dahi buraya gelirken mutlaka yanınızda kalın giyecekler bulundurmanızı tavsiye ederiz. Bununla birlikte göl çevresinde herhangi bir tesis bulunmadığından dolayı tüm yiyecek ve içeceklerinizi stoklayıp öyle gelmelisiniz. Ya da göle en yakın yer olan Tanyolu köy merkezinde alışverişinizi yapabilirsiniz.

Balıklı Göl’e Taşlıçay ve Doğubayazıt ilçelerinin yanı sıra Iğdır yönünden de gelebilmek mümkündür. Taşlıçay üzerinden gelecek olanlar için yolun biraz bozuk olduğunu söylemeliyiz. Doğubayazıt yolu ise göl kenarında kadar asfalt yoldur.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Diyadin Kanyonu Kamp Alanı

Diyadin Kanyonu Kamp Alanı
Fotoğraf: Ayhan Çallı

Ağrı’nın Diyadin ilçesi Murat Nehri kıyısında muhteşem bir doğa harikası olan Diyadin Kanyonu, yöre halkı ve çevre illerde yaşayıp doğa sporlarına gönül vermiş birçok kişinin gelip yürüyüşler yaptığı yerlerden biridir. Kanyon göz alabildiğine uzun ve içerisinde birbirine bağlantılı patika yollara sahiptir. Her bir yol sizi harika kareler çekebileceğiniz manzaralara götürüyor. Murat Nehri kanyonun içerisinden akıp gitmektedir. Nehrin kıyıları ise yemyeşil çimenlik alanlardan ve upuzun kavak ağaçlarından oluşuyor.

Piknik ve kamp için de oldukça ideal bir yerdir. İlçe halkı yaz ayları hafta sonlarını buraya gelerek değerlendiriyor, piknik yaparak doğanın ve güneşin tadını çıkarıyorlar. Doğa sporlarına da oldukça elverişli bir yer olan Diyadin Kanyonu, çadır kampı yapacak olanlar için de geniş ve düz bir alan sunuyor. Ücretsiz ve güvenli bir şekilde kamp atabileceğiniz Diyadin Kanyonu, Ağrı’da kamp severlere tavsiye edebileceğimiz bir yer. Kanyon, ilçe merkezine yakın bir noktada bulunuyor. Bu sayede kamp süreniz boyunca yiyecek ve içecek dâhil tüm temel ihtiyaçlarınızı kolay bir şekilde karşılayabiliyorsunuz.

Ağrı’dan her gün belirli saatlerde Diyadin ilçesine otobüsler hareket etmektedir. İlçe merkezine geldikten sonra Diyadin Devlet Hastanesi yönünde yürüyerek kanyona giriş yapabilirsiniz. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Doğubayazıt yönünde ilerleyerek tabelalar yardımıyla Diyadin’e gelebilir. İlçe merkezinde ücretsiz araç park yerleri bulunmaktadır.

Konumu: Nehir Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Meteor Çukuru Kamp Alanı

Meteor Çukuru Kamp Alanı
Fotoğraf: Mehmet Karakaş

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçe merkezine 35 km, İran’a giriş kapısı olan Gürbulak sınır kapısına ise 2 km uzaklıkta bulunan Meteor Çukuru, derinliği 60 metre, çapı 35 metre olan dev bir çukur. Yöre halkı tarafından söylenene göre 1892 yılında düşen büyük bir göktaşı ile bu çukur açılmış. Bölge için önemli bir turizm potansiyeline sahip olan meteor çukuru her yıl binlerce meraklı turist tarafından ziyaret ediliyor.

2. derece sit alanı olarak geçen meteor çukuru geniş bir ova içerisinde yer alıyor. Etrafı bahar aylarında açan rengârenk çiçeklerle muhteşem bir görünüme bürünüyor. Etrafı irili ufaklı yükseltilerle çevrilidir. Ova üzerindeki patika yollar sayesinde yürüyüş yapabilir, doğanın gözle görülebilir harika uyumunu fotoğraflayabilirsiniz. Burası aynı zamanda yürüyüş yapılabilen keyifli rotalara sahiptir. Yaklaşık 1 km’lik çevrede yöre mimarisine uygun tek katlı yerleşim yerleri bulunuyor.

Çadır kampı düşünenler meteor çukurunun çevresinde güvenli bir şekilde kamp atabilirler. Ancak geniş ova üzerinde tek bir ağaç bile yok. Bu nedenle yaz aylarında doğunun yakıcı sıcakları sizi birazcık rahatsız edebilir. Etrafta WC, duş ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir yer de bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerini henüz kampa gelmeden önce almalısınız.

Özel araçlarıyla gelecek olanlar Doğubayazıt istikametini takip edip ilçe merkezine geldikten sonra buradan İran tabelalarını takip ederek Gürbulak Sınır Kapısı yönünde ilerleyebilir sınıra gelmeden önce ikinci sola dönerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Ağrı-Doğubayazıt-Tebriz arası çalışan minibüslere binebilirler. Sınır kapısına gelmeden önce inerek Sarıçavuş Köyü’ne doğru yaklaşık 2 km yürümek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Keşişin Bahçesi Kamp Alanı

Keşişin Bahçesi Kamp Alanı

İshakpaşa Sarayı’nın yer aldığı tepenin hemen altında, geniş bir ova üzerinde, etrafı dağlarla çevrili olan Keşiş Bahçesi tıpkı bir vaha görünümde bir yerdir. Yemyeşil büyük bir bahçe alanı olan Keşiş Bahçesi, 16. yüzyılda “Kerem ile Aslı” hikâyesinin geçtiği yer olarak bilinir. Kerem, Ağrı Dağı’nı aşıp buraya gelerek Aslı ile buluştuğu söylenir.

Bugün, son derece bakımlı ve verimli bir bahçe alanı olan Keşişin Bahçesi, yöre kültürünü ve eski Doğubayazıt evlerini görebileceğiniz bir müze yerine, oturup dinlenebileceğiniz banklara, sebillere ve yürüyüş parkurlarına ev sahipliği yapıyor. Doğu Anadolu’nun aşırı sıcaklarından kaçıp rahat bir nefes almak ve yemyeşil ağaçlıklar arasında biraz dinlenmek isterseniz burası son derece ideal bir yer. Girişi ücretli olan bahçe alanında müze gezisi yapabilir, yemeklerinizi restoran bölümünde yiyebilirsiniz.

Kamp veya yürüyüş yapacaklar için bahçe alanının dışında kalan yerler bu tür doğa sporlarına elverişli. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Doğubayazıt ilçesinden karşılayabilir, WC ve elektrik ihtiyaçlarınızı ise Keşiş Bahçesi içerisindeki tesisten giderebilirsiniz.

Keşişin Bahçesi, İshakpaşa Sarayı yolu üzerinde solda kalıyor. İshakpaşa Sarayı’na giden toplu taşıma araçları binerek gelebilmek mümkün. Özel aralarıyla gelecek olanlar Doğubayazıt ilçesinden İshakpaşa Sarayı tabelalarını takip ederek kolayca gelebilirler. Bahçe alanı çevresinde otopark yeri bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Murat Camping

Murat Camping

Ağrılı turizm ve doğa sporu tutkunu birkaç kişinin Doğubayazıt’ta İshakpaşa Sarayı’nın hemen yanı başında kurdukları kamp alanı bugün burada yaşayan ve çevre illerden gelen doğa ve kamp tutkunu başta olmak üzere sırt çantalı pek çok kişiye kamp imkânı sunan bölgenin nitelikli yerlerinden biridir. Murat Camping, 1990 yılından bu yana aynı isim ve aynı kalitede hizmet vermektedir. Ağrı Dağı’na profesyonel rehberli tırmanış turları düzenleyen tesis, bölgenin doğa, tarih ve kültürünü bilen insanlarından oluşuyor.

Murat Camping, konuklarına kamp süresi boyunca ihtiyaç duyabilecekleri hemen her şeyi sunmaktadır. WC, duş ve Wi-Fi yanı sıra ortak kullanımlı bir mutfak alanı ve buzdolabı da bulunmaktadır. Tesis, düz bir arazi üzerinde, bahçesinde yemyeşil ağaçların bulunduğu, oldukça havadar bir yerde bulunmakta. İshakpaşa Sarayı’na yalnızca birkaç adım mesafede. Sabah gün doğumu ve akşam gün batımını da iyi görebilecek bir noktadadır. Senenin tüm ayı müşterilerini ağırlayan Murat Camping, kış ayları da kayak merkezine gelen konuklarına ev sahipliği yapıyor. Eğer bölgeyi iyi bilen biri değilseniz, tesisin dağ ve doğa yürüyüş turlarına katılabilir hatta Iğdır ve Kars gezilerinizi de Murat Camping ile planlayabilirsiniz.

Murat Camping, yukarıda da belirttiğimiz gibi İshakpaşa Sarayı’na birkaç adım yürüme mesafesinde bulunmakta. Tesisin, Doğubayazıt ilçe merkezine uzaklığı 7, Ağrı şehir merkezine uzaklığı ise 101 km’dir. Özel aracınızla geliyorsanız Doğubayazıt istikametini takip edebilir ve ilçe merkezine geldikten sonra buradan İshakpaşa Sarayı tabelalarını takip ederek tesise olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için her gün belirli saatlerde Ağrı’dan Doğubayazıt’a minibüsler hareket etmektedir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, bahçe ve dinlenme alanı, çadır konaklama yerleri, kültür ve doğa turları aktiviteleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 40 TL.

Telefon: 0542 437 36 99

Web Sitesi: http://www.mountararattour.net/

Instagram: https://www.instagram.com/muratcamping/

Haritada Görüntüle >

Lalezar Camping

Lalezar Camping, Ağrı

Murat Camping ile aynı noktada, İshakpaşa Sarayı yakınlarında yer alan Lalezar Camping, bölgenin bir diğer ücretli kamp alanlarından biridir. Ancak burası aynı zamanda kır düğünlerinin yapıldığı, hafta sonu yöre halkının gelip açık havada kahvaltı ve piknik yaptığı bir yer. Geniş bir arazi üzerinde, yemyeşil çimenler üzerinde, piknik masaları, çocuk oyun alanları ve çadır kamp yerlerinin olduğu gayet ideal bir yerdir.

Lalezar Camping, Ağrı Dağı’nı ve İshakpaşa Sarayı’nı karşıdan görebilecek bir konumda, konuklarına muhteşem bir de gün batımı ve gün doğumu sunuyor. Burada geçireceğiniz süre boyunca doğayla baş başa kalabilir, tertemiz dağ havası eşliğinde sessizliğin keyfini çıkarabilirsiniz. Yaz ayları hafta sonlarında açık hava düğünleri yapılıyor. Ayı bir alanda mesire alanı ve çadır kamp alanı bulunuyor. Mangal yakılabilir. Dilerseniz yöreye uygun köfte ve diğer ev yemeklerini ücreti karşılığında yiyebilirsiniz.

Tesis, ihtiyacınız olabilecek tüm her şeye sahip. Elektrikler çadırlara uzatmalı kablolarla sağlanıyor. Kendi yemeğini yapacaklar için ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı imkânı da bulunuyor. Bölgenin en eski konaklama yerlerinden biri olması nedeniyle işletmecileri oldukça deneyimli ve konuklarına karşı gayet samimiler. Bölgeye gelen dağcılar, kışın kaymaya gelenler ve yürüyüşçülerin çoğunlukla konakladığı yerlerden biri olan Lalezar Camping, doğayla iç içe keyifli ve huzurlu bir ortam sunuyor.

Tesis, İshakpaşa Sarayı’na yürüme mesafesinde. Her gün belirli saatlerde Ağrı’dan ve Iğdır’dan Doğubayazıt’a minibüsler çalışmaktadır. Kendi aracıyla gelecek olanlar için Doğubayazıt’a asfalt yolla iyi bir ulaşım bağlantısı bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, çeşme, market, Wi-Fi, kafe, bahçe ve dinlenme alanı, piknik alanı ve masalar, mangal yakılabilir alan, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL.

Telefon: 0544 269 19 60

Facebook: https://www.facebook.com/LalezarCamping/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin