Kemer Gezilecek Yerler Listesi | En Harika 47 Rota!

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Kemer hakkında: Türkiye’de yaz turizminin en önemli adreslerinden biri olan Kemer, Antalya’ya bağlı bir ilçedir. Kemer konum itibariyle, Antalya şehir merkezinin 40 kilometre güneybatısında, Batı Toros Dağları’nın eteklerinde, Akdeniz kıyısında yer almaktadır. 52 kilometre kıyı şeridine sahip olan ilçe; plajları, koyları, kumsalları, doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleri sayesinde her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. Bunun yanı sıra Kiriş, Tekirova, Çamyuva, Arslanbucak, Kuzdere, Çıralı ve Beldibi gibi Antalya için önem arz eden popüler tatil beldeleri Kemer’de yer almaktadır. Kemer, ev sahipliği yaptığı 320 yat kapasiteli modern marina sayesinde aynı zamanda yat turizminin önemli merkezlerinden biridir.

Kaç günde gezilir: Kemer gezinizi ortalama üç günde tamamlayabilirsiniz.

Ziyaret için en uygun zaman: Akdeniz ikliminin etkisi altında olan Kemer, yılın her dönemi ziyaret edilebilir bir yerdir. Fakat ilçenin en güzel ve en popüler dönemleri hiç kuşkusuz Mayıs sonu ile başlayıp Eylül sonuna kadar devam eden yaz sezonudur. Kemer, özellikle Haziran ve Temmuz aylarında fazlasıyla kalabalık olmaktadır. Daha sakin bir Kemer tatili isteyenler için en uygun dönem Mayıs ve Eylül gibi bahar ayları olacaktır.

Müze Kartı: Türkiye’nin hemen her il ve ilçesinde geçerli olan Müzekart ve Müzekart+, Kemer’de bulunan bazı müzelerde ve antik kentlerde de geçerlidir. Bu kartlar sayesinde ilçede bulunan müze ve antik kentlere ücretsiz veya indirimli olarak giriş yapabilirsiniz.

Havaalanı/Merkez Ulaşım: Antalya Havalimanı’ndan Kemer’e nasıl ulaşacağınızı, vasıta seçeneklerini ve de ücret aralıklarını Antalya Havalimanı Ulaşım Rehberi başlıklı içeriğimizi okuyarak öğrenebilirsiniz.

Ne Yenir: ‘‘Kemer’de nerede, ne yenir?’’ diye merak ediyorsanız, tıklayın: Kemer Restoranları | Meşhur 15 Restoran…

*Kemer Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

– Simgesel Yerler

1. Likya Yolu

Likya Yolu

Burası Neresi? Fethiye ile Antalya arasında yer alan Likya Yolu, tarihi-antik değere sahip bir yürüyüş yoludur. Likya Yolu, önceleri Likya denilen Teke Yarımadası üzerinde bulunan patikaların bir kısmının işaretlenip, haritalandırılması sonucu 1992 yılında ortaya çıkarılmıştır. Yürüyüş yolunun hizmete açılışı ise 1999 yılında gerçekleşmiştir. 535 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Likya Yolu, Dünyanın en uzun 10 yürüyüş parkurundan biri olma ayrıcalığına sahiptir.

Turizm açısından da değerli bir potansiyele sahip olan Likya Yolu üzerinde, 2007 yılında Türkiye’nin en iyi manzarası seçilen Gelidonya Feneri gibi pek çok turistik nokta yer almaktadır. Bunun yanı sıra antik bir yürüyüş yolu olan Likya Yolu üzerinde konumlanan Amerikan Koyu’nda dünya üzerinde bir geminin tamamının çıkarılabildiği ilk su altı kazısı gerçekleştirilmiştir.

Neden Gitmeliyim? Likya Yolu üzerinde, aslında Kemer gezilecek yerler listesindeki pek çok noktayı görmek mümkün! Dolayısıyla oldukça renkli bir yürüyüş yolu sizleri bekliyor. Yürüyüş esnasında görebileceğiniz turistik yerler ise şöyle: Fethiye, Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Yediburunlar, Patara Kumsalı, Kalkan, Kaş, Kekova, Finike, Demre, Korsan Koyu, Adrasan Koyu, Musa (Olimpos) Dağı, Çıralı Plajı, Tekirova, Kesme Boğaz, Göynük Kanyonu, Göynük, Avrupa’nın ve Türkiye’nin sahildeki en yüksek zirvesi olan Tahtalı Dağı…

Bunların dışında Likya Yolu üzerinde; Letoon, Kalabantia, Sidyma, Xanthos, Pydnai, Patara, Phellos, Antiphellos, Sebada, Apllania, Aperlai, Teimussa, Simena, Sura, Andriake, Myra, Belos, Gagai, Melanippe, Olimpos, Chimera (Yanartaş), Phaselis antik kentleri; Alakilise, Papazın Kayası, St. Nicholas (Noel Baba) Kilisesi, Gedelme Kalesi ve Delikkemer gibi tarihi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Bisiklet parkuru, dinlenme tesisleri ve konaklama noktaları gibi pek çok imkana sahip olan Likya Yolu, yıl içerisinde 30 binden fazla turist tarafından ziyaret ediliyor. 8 bisiklet parkuru ve 8 farklı yürüyüş parkurundan oluşan yürüyüş yolu yılın on iki ayı hizmet veriyor. Ovalardan, derelerden, çaylardan, dağlardan, yayla ve tepelerden geçerek Doğanın içinde harika bir yolculuk imkanı veren Likya Yolu, Geyikbayırı mevkiinde sonlanıyor.

  • Adres: Göynük, 07994 Kemer/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

2. Paris II Batığı

Paris II Batığı

Burası Neresi? Kemer Marinası açıklarında 33 metre derinlikte yer alan Paris II Batığı, Dünya’nın en özel 100 dalış noktasından biri olarak gösterilmektedir. Bu açıdan özellikle profesyonel dalgıçların yoğun ilgi gösterdiği batık, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Söz konusu dalış noktası, 13 Aralık 1917 tarihinde, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul komutasındaki Topçu Bataryası tarafından batırılan Paris II Savaş Gemisi’ne ev sahipliği yaptığı için Paris II Batığı olarak anılmaktadır.

1995 yılında keşfedilmiş olan batık, o gün bugündür dalgıçların ve su altı fotoğrafçılarının ilgi odağındadır. Eni 8 metre, boyu 50 metre ve ağırlığı 551 groston olan gemi, 6 adet uçaksavar topu ve 2 torpil kovanından oluşmaktadır. Kemer gezilecek yerler listesinde mutlaka yer alması gereken Paris II Batığı, keşfedildiği günden bu yana ilçenin simgeleşmiş yapılarından biri haline gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? I. Dünya Savaşı sırasında batırılan gemi, 1995 yılında keşfedilerek dalış sporu yapanlar için Kemer’deki en önemli duraklardan biri haline gelmiştir. Pek çok farklı balık türünün gözlemlenebildiği Paris II Batığı dünyanın en önemli dalış noktaları arasında gösterilmektedir. Eğer siz de su altı dünyasını yakından görmeyi seven biriyseniz burada mutlaka dalış yapmanızı öneriyoruz.

3. Yanartaş

Yanartaş

Burası Neresi? Kemer’in simgesel değerlerinden biri olan Yanartaş, tarihi ve turistik açıdan oldukça önemli bir yerdir. Yanartaş, ”Olimpos’un sönmeyen ateşi” olarak bilinir. Bir doğal gaz kaynağı olan Yanartaş’ın nasıl ortaya çıktığına dair pek çok görüş ileri sürülmektedir. İlk önceleri ateşin yani gazın metan ağırlığına bağlı olarak eski bir bataklıktan geldiği söylenmiş, sonrasında ise gazın petrol kökenli olduğu düşünülmüştür.

Hatta bundan dolayı bölgede sondaj çalışmalarına başlanmış; lakin bu girişim alevlerin azalmasına neden olunca vazgeçilmiştir. Çalışmaların bitmesiyle alevler yeniden çıkmaya başlamıştır. Bölgede çıkan alevlerin sayısı zaman içerisinde farklılık göstermiştir. Derinlerdeki gazın miktarı bilinmediği için alevlerin ne kadar daha yanacağı tahmin edilememektedir. Denize nazır bir konumda, Çıralı Plajı’nın kuzeyindeki kayalıklarda yer alan Yanartaş, Yunun mitolojisine de konu olmuş efsanevi bir yerdir.

Bir Efsane! Günlerden bir gün Ephyra Kralı Glaukos’un oğlu Hipponoes bir av partisi esnasında kardeşi Belleros’u öldürür. Bu olaydan sonra “Belleros’u Yiyen” anlamındaki ‘‘Bellerophontes’’ adını alan Hipponoes, Ephyra’dan sürülür. Sürgüne gönderilen Bellerophontes, Argos kralına sığınır. Kendisine sığınan bu genci öldürmek istemeyen Argos Kralı Bellerophontes’i Likya Kralı’na gönderir. Likya Kralı da bu genci öldürmeye kıyamaz. Onu, keçi gövdeli, aslan başlı, yılan kuyruklu, ağızdan alevler saçan canavar Chimera ile dövüşmesi için Olimpos Dağı’na göndermeye karar verir.

Bellerophontes, Chimera ile dövüşmek için Pegassos adlı kanatlı atına binerek yola düşer. Canavar ile karşı karşıya gelen genç, Chimera saldırdığında Pegassos’u havalandırır ve yere inerken mızrağını saplar ve canavarı yerin yedi kat dibine gömer. Lakin Chimera yerin yedi kat dibinden bile alevler saçmaya devam eder. Anadolu’da binlerce yıldan beri anlatılagelen efsaneye göre Yanartaş, Chimera’nın yerin yedi kat dibinden fışkırdığı alevlerinden oluşmaktadır.

Dövüşü başarılı bir şekilde tamamlayan ve kahraman ilan edilen Bellerophontes’in zaferini kutlamak için Olympos’ta bir yarış düzenlenir. Yarışmaya katılan atletler, Chimera’nın kutsal ateşiyle meş’alelerini tutuşturup, Olimpos’a doğru koşmaya başlarlar. Bu yarışmayla birlikte, Olimpiyat Oyunları’nın Anadolu’daki ilk örneği gerçekleşmiş olur. Günümüzde yakılan “Olimpiyat Meş’alesi” Chimera’nın sönmeyen ateşini sembolize eder.

Kaçırmayın!

Olimpos Antik Kenti sınırları içinde bulunan ve Kimera (Chimera) adıyla da anılan Yanartaş, Kemer’de mutlaka görmeniz gereken bir doğal gaz kaynağı! Kaynaktan sızan gazın devamlı yanması ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Peki Yanartaş kaç yıldır yanıyor? diye merak ediyorsanız söyleyelim: Uzmanlara göre Yanartaş, yaklaşık 2.500 yıldır yanıyor. Velhasıl bu efsanevi yer, Kemer’de gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmeli!

  • Adres: Kuzdere, 07980 Kemer/Antalya
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 21.00 *Her gün açık
  • Yol tarifi al >

– Müzeler

4. Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi

Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi

Burası Neresi? Yörükler, Akdeniz (teke) yöresinde 700 yılı aşkın geçmişi bulunan bir Türk topluluğudur. Zengin kültürleri ve gelenekleriyle Akdeniz coğrafyasında oldukça önemli bir yere sahip olan Yörüklere dair her şey, günümüzde pek çok çalışmayla yaşatılmaya ve de tanıtılmaya çalışılıyor. Bu çalışmaların bir sonucu olarak ortaya çıkan Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi, çeşitli sergilere ev sahipliği yapan canlı açık hava Yörük yaşam müzesi niteliğindedir.

Neden Gitmeliyim? Kısaca Yörük Parkı olarak adlandırılan bir alan içinde yer alan etnoğrafik müze, yerli ve yabancı birçok turistin dikkatini çekmektedir. 1982 yılında Özel Turizm Belgeli bir tesis olarak kurulan Yörük Parkı Açık Hava Müzesi, Kemer’de, tamamı Devlet Ormanı ve Milli Park statüsüne sahip bir yarımada olan Küçükburun üzerinde yer almaktadır.

Açık hava müzesinde, Yörük çadırları, Yörük mutfağı, halıları, kilimleri ve el sanatlarına dair pek çok ögenin sergilendiği panoramik yürüyüş parkurlarına sahiptir. Topluluğun günlük yaşamlarına dair izlenimler elde etmenizi sağlayacak, aletler, araç ve gereçlerin yer aldığı Yörük çadırlarında, ayrıca topluluğun giyiniş ve yaşayış tarzları cansız mankenler yardımıyla sergilenmektedir. Parka girişler ücretli olup; içerideki kafeden bir şeyler alınması halinde indirim uygulanmaktadır.

  • Adres: Merkez, 07980 Kemer/Antalya
  • Telefon: (0242) 814 17 77
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Parklar

5. Ayışığı Parkı (Moonlight Park)

Ayışığı Parkı

Burası Neresi? Kemer sahil bandında, Antalya Beydağları (Olympos) Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Ayışığı Parkı, halka açık günübirlik bir dinlence ve eğlence tesisidir. Ayışığı Parkı diğer adıyla Moonlight Park, Kemer’in en gözde tesislerinden biridir.
Zira park içerisinde yok yok, desek yeridir!

Neden Gitmeliyim? Aynı isimli Ayışığı Koyu’nun kıyısında, 55 bin metrekarelik bir alan üzerinde bulunan parkta; 10 bin metrekarelik kumsal, 3 bin metrekarelik havuz alanı, 450 metrekarelik amfi tiyatro, 580 metrekarelik üstü açılır gece kulübü ve 1750 metrekarelik bir disko yer alıyor. Bunların yanı sıra mavi bayraklı plajıyla engelli dostu bir işletme olan Ayışığı Parkı’nda; yunus gösteri havuzu, alakart restoran, 3 sahil bar, vitamin bar, 2 kafe, havuz bar, 4 dükkanlı çarşı, tenis kortu, basketbol sahası, mini hayvanat bahçesi ve rekreasyon amaçlı yeşil alanlar bulunuyor.

Velhasıl Ayışığı Parkı, yediden yetmişe herkese hitap etmeyi başarıyor. Özellikle çocuklu aileler burada emniyet içinde, keyifli, huzurlu ve de eğlence dolu bir gün geçirebiliyor. Yaz sezonunda, günde 4 bin kişiyi ağırlayan park, aslında yılın 12 ayı hız kesmeden hizmet vermeye devam ediyor. Parkın konuklarının büyük çoğunluğunu yabancı turistler oluşturuyor.

Kaçırmayın! Moonlight Parkı’nın içinde yer alan yüzme havuzuna kişi başı makul bir ücret ödeyerek giriş yapılabiliyor. Ayrıca park plajında maceralı safari dalışı gibi su sporları gerçekleştirilebiliyor. Moonlight (Ayışığı) Körfezi’nde, sahilde, Kemer G-Marina ve Moonlight plajının arkasında yer alan parka, sahil yolu üzerindeki işaretleri takip ederek ulaşabilirsiniz. Son olarak: Gelmişken parkta bulunan kafe ve restoranlarda mükellef bir kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Merkez Mahallesi Yalı Caddesi No: 16 07980 Kemer/ANTALYA
  • Telefon: 0 242 814 32 50
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

6. Sivri Dağ Milli Parkı

Sivri Dağ Milli Parkı

Burası neresi? Beydağları’nı zirvelerinde bulunan Sivridağ Milli Parkı, Kemer’den yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunmaktadır. Kemer gezilecek yerler listesinin vazgeçilmez doğal güzelliklerinden olan Sivri Dağ Milli Parkı, doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenlerin en önemli durakları arasında bulunmaktadır. Milli Park içinde bulunan çok büyük olmasa da oldukça güzel bir görünüme sahip olan şelale de burayı ilgi çekici kılan detaylardandır.

Neden gitmeliyim? Sivri Dağ Milli Parkı’na çıktığınızda sizi karşılayan Akdeniz’in nefes kesen manzarası karşısında hayranlığınızı gizlemeniz pek mümkün olmayacaktır. Buraya gelerek doğa içinde yürüyüşler yapabilir ve etkileyici doğayı keşfe çıkabilirsiniz. Dilerseniz geziniz sırasında kekik çayı toplayabilir ve daha sonra afiyetle içebilirsiniz.

  • Adres: Çitdibi, 07070 Konyaaltı/Antalya
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

Ecofun Macera Parkı

Burası neresi? Göynük Kanyonu girişinde ziyaretçilerini karşılayan Ecofun Macera Parkı, muhteşem bir eğlence ve macera alanıdır. Türkiye’nin ilk ve en büyük macera parkı olan Ecofun Macera Parkı, 3 milyon m²’lik devasa bir alana yayılmış durumdadır.

Ziyaretçiler park içinde paintball, zip wire ve daha birçok farklı aktiviteyi deneyimleyerek unutulmaz zamanlar geçirme olanağına sahip olmaktadır. 40 metre yukarıdan bir tel üzerinden süzülürken zip fly ismi verilen bu heyecan verici etkinlikle unutulmaz dakikalar yaşayacaksınız.

Neden gitmeliyim? Ecofun Macera Parkı’na geldiğinizde setler arasında, Göynük Kanyonu’nun serinletici suları arasında yürüyüş yapabileceğiniz gibi, ekstrem eğlence duraklarında heyecanlı deneyimler yaşayabilirsiniz.

– Plajlar ve Koylar

7. Ayışığı Plajı (Moonlight Beach)

Ayışığı Plajı

Burası Neresi? Kemer’in en ünlü plajı olan Ayışığı Plajı, yabancı versiyonuyla Moonlight Beach, hilal biçiminde harika bir görüntüye sahiptir. Moonlight Beach, aynı isimli Ayışığı Parkı içerisinde yer almaktadır. Ayışığı Parkı, diğer adıyla Moonlight Park, Beydağları (Olympos) Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde, Kemer sahil bandında bulunan Ayışığı koyunda hizmet veren bir halka açık bir parktır.

Toplam 55 bin metrekarelik geniş bir alana yayılan park içerisinde, mavi bayraklı plajlardan, restoranlara, beachlerden kafelere kadar pek çok işletme bulunmaktadır. Parka girişler ise tamamen ücretsizdir. Yalnız park içerisindeki bazı plajlar için ücret talep edilebilir. Parkın 10 bin metrekarelik kumsalında yer alan plajlar; Moonlight Beach (Ayışığı Plajı), Dakota Beach, Kleopatra Beach ve Qualista Beach’ten oluşmaktadır.

Bu plajlar arasında şüphesiz en meşhuru Ayışığı Plajı’dır. Hem deniz hem de kara yoluyla ulaşabileceğiniz Ayışığı Plajı, turkuaz denizi ve tertemiz kumsallarıyla sizleri büyüleyecek! Plaja girişler ücretsiz olsa da şezlong ve şemsiye gibi imkanlardan yararlanabilmek için kiralama ücreti ödeyebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Altın sarısı kumu ve berrak denizi ile ilçenin popüler plajlarından biri olan Ayışığı Plajı, Kemer’in ”yeryüzü cenneti” olarak anılmasına katkıda bulunmaktadır. Çam ve palmiye ağaçları ile çevrili koy, turkuaz rengi denizi ile birleşince mükemmel uyumu yakalıyor. Dünya’nın en güzel dolunayının buradan izlenebildiği iddiasına sahip bu plaja gitmenizi öneririz.

  • Adres: Merkez Mahallesi Yalı Caddesi No: 16 07980 Kemer/ANTALYA
  • Telefon: 0 242 814 32 50
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

8. Phaselis Koyu ve Plajları

Phaselis Plajı

Burası Neresi? Phaselis Koyu, Kemer’in tarihi yerleri arasında oldukça değerli bir yapı olan Phaselis Antik Kenti kıyısında yer alıyor. Phaselis Koyu’nda; Kuzey, Orta ve Güney olmak üzere üç liman bulunmaktadır. Bu limanlar ziyaretçilerin deniz keyfi yapması için günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Denizin dalgasız, sığ ve kumlu oluşu özellikle çocuklu aileler tarafından burayı çok önemli bir ziyaret noktası haline getirmektedir.

Kuzey Limanı diğer iki limana göre daha taşlık olduğundan biraz daha sakin olmaktadır. Eğer sakinliği seviyorsanız bu liman size göre olabilir. Orta Liman çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği en dalgasız olan liman olarak kabul ediliyor. Güney Limanı ise size ağaçların arasından sıyrılıp hemen denize girme olanağı sunuyor.

Plajlarda şezlong ve şemsiye hizmeti verilmiyor ancak bölgede bulunan ağaçlar güneşin kavurucu sıcaklarından korunma konusunda size yardımcı olmaktadır. Bölge kamp yapmaya oldukça elverişli olduğu için kamp malzemelerinizi getirerek burada çok keyifli akşamlar geçirme şansına da sahip olabilirsiniz.

Dikkat! Bu arada plajlar, Phaselis Antik Kenti sınırları içerisinde yer aldığı için girişler ücretli. Sonrasında istediğiniz plaja girip, güneşin, denizin ve yemyeşil doğanın tadını çıkarabiliyorsunuz. Eğer Müzekart veya Müzekart+ sahibiyseniz, antik kent alanına ve de plajlara ücretsiz olarak girebilirsiniz.

9. Tahtalı Plajı 

Tahtalı Plajı

Burası Neresi? Tahtalı Dağı’nın denize uzandığı kısımında bulunan Tahtalı Plajı, heyecan ve adrenalin seven tatilcilerin bir numaralı tercihi haline gelmiştir. Kemer Hard Enduro yarışları 2009 senesinde “Denizden Gökyüzüne” sloganıyla düzenlenmeye başlanmıştır. Olimpos teleferiği ile Tahtalı Dağı’na çıkabilir ve eşsiz manzaranın keyfini sürebilirsiniz.

  • Adres: Tekirova Mahallesi, Kumluca – Kemer Yolu, 07995 Kemer/Antalya
  • Yol tarifi al >

10. Çamyuva Plajı

Çamyuva Plajı

Burası Neresi? Çamyuva Plajı, Kemer’e bağlı turistik tatil beldelerinden biri olan, Çamyuva beldesinde yer alıyor. Çamyuva beldesinin 3 kilometre uzunluğundaki kumsalı üzerinde,  birbirinden harika pek çok plaj hizmet veriyor. Bunlardan en önemlisi ve belki de en popüleri olan Çamyuva Plajı, tamamıyla kumla kaplı ve mavi bayraklı bir plaj!

Neden Gitmeliyim? Aynı zamanda halka açık olarak hizmet veren plaja ücretsiz giriş yapılabiliyor. Lakin şezlong ve şemsiye gibi imkanlardan yararlanabilmek için kiralama ücreti ödemek gerekiyor. Plajda su kayağı, muz, deniz paraşütü, jet ski ve dalış/scuba diving gibi su sporları gerçekleştirilebiliyor. Bunun yanı sıra Çamyuva’nın çevresinde bulunan yakın koylara günübirlik tekne turları düzenleniyor.

Kaçırmayın! Yeşiline, doğasına ve de en önemlisi tertemiz denizine bayılacağınız Çamyuva Plajı’nı Kemer gezilecek yerler listenize mutlaka ekleyin! Kemer’in 2 kilometre güneyinde yer alan plaja, kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca plaj çevresinde konaklayabileceğiniz otel, pansiyon ve butik otel gibi pek çok seçenek bulunuyor.

  • Adres: Çamyuva Plajı, Kemer/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz ancak şemsiye ve şezlong kiralamak için ücret ödemeniz gerekiyor.
  • Yol tarifi al >

11. Maden (Atbükü) Koyu

Maden (Atbükü) Koyu

Burası Neresi? Yalnızca Kemer’in değil; Antalya’nın da en eşsiz koylarından biri olan Maden (Atbükü) Koyu, antik Likya Yolu üzerinde, Ulupınar mevkiinde yer alıyor. Cumhuriyet Dönemi’nde, krom madeni olarak kullanılan bölge, bu tip faaliyetlerden dolayı Maden Koyu adını almıştır. 1972 yılında Milli Park statüsüne alınan ve Tekirova – Adrasan – Gelidonya arasındaki I. Derece Doğal Sit Alanı sınırları içerisinde kalan Maden Koyu, bu vasıfları dolayısıyla endüstrileşmekten korunmuş ve doğallığı bozulmadan varlığını sürdürmüştür.

Neden Gitmeliyim? Maden Koyu, günümüzde, Kemer’de mavi tura çıkan turist teknelerinin uğrak noktalarından biridir. Doğayla yeşille iç içe, pırıl pırıl deniziyle dikkat çeken koy, özellikle yaz aylarında, deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini sürebileceğiniz eşsiz bir manzaraya sahiptir. Maden Koyu’nda şuan herhangi bir tesisin varlığına izin verilmiyor. Dolayısıyla koyda, şezlong veya şemsiye gibi imkanlar da bulunmuyor. Gitmeden evvel havlunuzu şemsiyenizi yanınıza almayı unutmayın!

Kaçırmayın! Eğer kamp gibi doğa aktivitelerinden hoşlanıyorsanız, Maden (Atbükü) Koyu’nun Türkiye’nin en güzel kamp alanlarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Zira Kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanı, ince çakıllı plajı ve nefes kesen Akdeniz manzarasıyla buraya hayran kalmamak elde değil! Ayrıca söz konusu bölgede, 1938-1990 yılları arasındaki madencilik döneminden kalma eski yapılar da turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.

  • Adres: Ulupınar, 07980 Kemer/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

12. Bostanlık Koyu

Bostanlık Koyu

Burası Neresi? Kemer’in bakir koylarından biri olan Bostanlık Koyu, Kemer’den 15 kilometre uzaklıkta, Phaselis Antik Kenti’ndeki güney limanın hemen yanında yer alıyor. Koya araçla ulaşım belirli bir noktaya kadar yapılabiliyor. Tekirova Cumayeri mevkiinde bulunan Sundance Kamping üzerinden gerçekleştireceğiniz bir yürüyüşle Bostanlı Koyu’na ulaşabilirsiniz.

Bostanlı Koyu, el değmemiş bir tabiata sahip olduğu için koy içerisinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Dolayısıyla şezlong, şemsiye, duşa kabini veya soyunma kabini gibi imkanlar burada mevcut değil. Bostanlı Koyu, daha çok sessizlik arayan, huzurlu bir gün geçirip, denizin, güneşin ve kumsalın tadını çıkarmak isteyenlere hitap ediyor.

  • Adres: Tekirova, 07995 Kemer/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

13. Tekirova Plajı

Tekirova Plajı

Burası Neresi? Kemer’in mavi bayraklı plajlarından biri olan Tekirova Plajı, yaklaşık 4 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Aynı isimli Tekirova mevkiinde bulunan plaj, berrak ve temiz denizi, doğası ve kumsalıyla dikkat çekiyor. Ve bunun bir sonucu olarak özellikle yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Ayrıca plaj çevresinde konaklayabileceğiniz pek çok tesis bulunuyor.

Halka açık bir plaj olan Tekirova Plajı’na girmek için herhangi bir ücret vermek gerekmiyor. Lakin plajda bulunan şezlong ve şemsiye gibi imkanlardan yararlanmak için kiralama ücreti ödemek gerekiyor. Tekirova Plajı’nda deniz paraşütü, su kayağı, jet ski, muz ve dalış/scuba diving gibi deniz sporları gerçekleştirilebiliyor.

  • Adres: Tekirova Plajı, Tekirova, 07995 Kemer/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz ancak şezlong ve şemsiye kiralamak için ücret ödenmesi gerekiyor.
  • Yol tarifi al >

14. Çıralı Plajı

Çıralı Plajı 

Burası Neresi? Ev sahipliği yaptığı Caretta carettalarla ünlü olan Çıralı Plajı, Kemer’e 28 kilometre mesafede yer alıyor. Aynı isimli Çıralı mevkiinde yer alan plaj, iki yanı kayalarla çevrilmiş hafif taşlı denizi ve ince taneli kumsalıyla gören herkesi kendisine çekmeyi başarıyor. Boydan boya ince çakıl ve kumdan oluşan plajın uzunluğu hemen hemen 3,8 – 4 kilometreyi buluyor. Çıralı Plajı, Olimpos ve Yanartaş’a yakınlığı dolayısıyla, özellikle son dönemlerde oldukça popüler!

Çıralı Plajı’na ulaşım, kral Zeus’un mezarı, antik tiyatro ve hamam gibi tarihi kalıntıların sıralandığı bir yol üzerinden sağlanıyor. Dolayısıyla plaja ulaşırken aynı zamanda Roma devrine doğru tarihi bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Çıralı Plajı, hem tarih – kültür turizmi hem de doğa turizmi açısından oldukça değerli bir potansiyele sahip. Bundan dolayı I. Dereceden Sit Alanı kabul edilen Çıralı, aynı zamanda mavi bayraklı bir plaja ev sahipliği yapıyor. Plaja girişler ücretsiz olup; toplu taşıma ile ulaşım sağlanabiliyor.

  • Adres: Ulupınar, 07982 Kemer/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

15. Göynük Plajı

Göynük Plajı

Burası Neresi? Beydağları’nın muhteşem manzarası eşliğinde harika bir tabiata sahip olan Göynük Plajı, Antalya’ya 36 kilometre; Kemer’e ise 6 kilometre mesafede yer alıyor. Söz konusu plaj, Kemer’in en popüler tatil beldelerinden biri olan aynı isimli Göynük beldesinde bulunuyor. Uzunluğu hemen hemen 3 kilometreyi bulan plaj, tertemiz kumsalı ve berrak deniziyle dikkat çekiyor. Ve yaz sezonu boyunca binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Antalya’nın mavi bayraklı plajlarından biri olan Göynük Plajı, aynı zamanda halk plajı statüsüne sahiptir.

Dolayısıyla plaja giriş tamamen ücretsizdir. Fakat plajda bulunan şezlong ve şemsiye gibi imkanlar belirli bir ücrete tabidir. Tamamıyla kumlu bir zemine sahip olan plajda, ilkyardım personeli, engelliler için tuvaletler, halı saha, basketbol sahası, plaj voleybolu sahası, cankurtaran ekibi gibi hizmetler bulunuyor. Ayrıca konaklamayı düşünürseniz Göynük Plajı çevresinde hizmet veren otel, pansiyon, apart ve butik otel gibi tesislerden yararlanabilirsiniz. Plaja ulaşımda toplu taşıma vasıtalarından yararlanabilirsiniz.

  • Adres: Göynük Plajı, Göynük, Kemer/Antalya
  • Giriş ücretsiz ancak şemsiye ve şezlong kiralamak için ücret ödenmesi gerekiyor.
  • Yol tarifi al >

16. Kiriş Plajı

Kiriş Plajı

Burası Neresi? Kemer’in yaklaşık 5 kilometre batısında yer alan Kiriş Plajı, Kemer’de denize girilecek en popüler yerlerden biridir. Halk plajı statüsündeki Kiriş Plajı’na girişler ücretsiz olup; şezlong ve şemsiye gibi imkanlardan yararlanabilmek için kiralama bedeli ödeniyor. Kiriş Plajı, tertemiz berrak denizi ve yemyeşil tabiatıyla özellikle son dönemlerde oldukça rövanşta!

  • Adres: Kemer Plajı, Kiriş, Kemer/Antalya
  • Giriş ücretsiz ancak şemsiye ve şezlong kiralamak için ücret ödenmesi gerekiyor.
  • Yol tarifi al >

17. Beycik Bükü

Beycik Bükü

Burası Neresi? Kemer’e bağlı Tekirova mahallesinde yer alan Beycik Bükü, sakin, doğal ve bakir bir koydur. Özellikle alternatif tatillere ilgi gösteren kişiler için biçilmiş kaftan olan Beycik Bükü, her şeyiyle tamamıyla doğal ve el değmemiş bir atmosfere sahiptir. Beycik Bükü’nün bir diğer önemli özelliği ise Antalya’daki en güzel kamp alanlarından biri olmasıdır. Zira gezgin turistler, Off-Road tutkunları ve kampçılar yaz sezonun açılmasıyla birlikte bu harika doğaya akın eder.

Esasen söz konusu bölgede konaklamak adına başka bir seçenek bulunmuyor. Ayrıca kamp için gerekli tüm malzemeleri ve en önemlisi de yeme – içme ihtiyaçlarınızı en yakın ilçe merkezinden temin etmeniz gerekiyor. Zira Beycik çevresinde market veya bakkal gibi işletmeler bulunmuyor. Tekirova beldesinden 3,5 km orman yolunu takip ederek Beycik Bükü’ne ulaşabilirsiniz.

Lakin ulaşım biraz zor; çünkü ya arazi aracıyla yolculuk etmeniz ya da yürümeniz gerekiyor. Ancak yolun sonunda karşılaşacağınız manzara bu zahmete fazlasıyla değiyor. Üstelik buradaki deniz ve kumsal oldukça temiz! Ayrıca kalabalıktan uzaklaşmak sakin ve dingin bir şekilde vakit geçirmek için de oldukça ideal.

Kaçırmayın! Bunların yanı sıra Beycik Bükü’nün turist tekneleri için popüler bir durak olduğunu söylemeden geçmek olmaz! Velhasıl doğayla iç içe bir yaz tatili geçirmek istiyorsanız Beycik Bükü’nü Kemer’de gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz. Ziyaret için Mayıs ile Haziran aylarını tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Tekirova, 07995 Kemer/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

18. Adrasan Koyu

adrasan koyu

Burası neresi? 2 kilometre uzunluğa sahip olan Adrasan Koyu, burada bulunan eğlence merkezleri, restoranlar ve kafelerle Kemer’e yakın önemli turistik yerler arasında bulunmaktadır. Adrasan Koyu’nda kamp yapma imkanı olduğu gibi isteyen ziyaretçiler konaklamak için çevredeki pansiyon seçeneklerini de değerlendirebilmektedir. Koyda denize girmek isteyenler belediyeye ait olan şemsiyeleri kullanabilmektedir ancak bunun için koya erken saatlerde gelmek gerekmektedir.

Neden gitmeliyim? Adrasan Koyu kum sahili, taşsız ve çok fazla derinliği olmayan suyu ile bilhassa çocuklu aileler için Kemerde denize girilecek yerler arasında bulunmaktadır. Dileyen ziyaretçiler Adrasan Koyu’ndan kalkan tekne turlarına katılarak Kemer’in diğer güzelliklerini keşfe çıkma imkanına da sahip olabilmektedir.

Aklınızda bulunsun! Adrasan Koyu’na geldiğinizde yüzmek istediğiniz zaman buradaki teknelere dikkat etmeniz gerekiyor çünkü özellikle son yıllarda Adrasan Koyu tekneler için önemli duraklardan biri haline gelmiştir. Bu arada özellikle hafta sonu kendi aracınızla buraya gelmeyi düşünüyorsanız park yeri bulmanın ciddi bir sorun haline gelebileceğini bilmenizi isteriz.

  • Adres: Karşıyaka, 50. Yıl Cd No:6, 07350 Kumluca/Antalya
  • Yol tarifi al >

19. Alacasu Cennet Koyu

Alacasu Cennet Koyu

Burası Neresi? Kemer’de tatilcilerin uğrak noktalarından biri olan Alacasu Cennet Koyu, Phaselis koyu ile Çamyuva arasında, ünlü Likya Yolu parkuru içerisinde yer alıyor. Koyun, resmi adı Alacasu olsa da halk arasında Cennet Koyu olarak adlandırılıyor. Bundan dolayı karışıklık çıkmasın diye iki ismi de koymayı tercih ettim. Konuya rücu edersek: Alacasu Cennet Koyu, Antalya’nın el değmemiş, bakir koylarından biridir.

Neden Gitmeliyim? Arkasına Beydağları Milli Parkı’nın yemyeşil çam ormanlarını alan koy, 175 metrelik plajı, yürüyüş yolları ve kamping alanıyla birlikte Kemer’de günübirlik aktiviteler için sıklıkla tercih ediliyor. Alacasu Koyu’nda; yüzmeden, doğa yürüyüşüne, Off-road gibi ekstrem sporlardan trekkinge, kamptan, pikniğe kadar pek çok aktivite gerçekleştirilebiliyor. Lakin mümkünse çocuklarınıza gitmemenizi öneriyorum. Zira koya ulaşım kimilerine oldukça zor gelecektir.

Kemer’den çıkıp Tekirova istikametinde D-400 karayolunu takip ederek önce Çamyuva Mahallesi’ne ulaşıp ardından arazi tipi araçlarla yol almanız gereken mesafeyi aşarak Alacasu Koyu’na ulaşabilirsiniz. Alacasu Koyu’nun bulunduğu mevkide konaklamak için herhangi bir tesis bulunmuyor. Dolayısıyla eğer kalacaksanız kamp yapmak zorundasınız. Bunun yanı sıra Alacasu Koyu’nu günübirlik ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Kaçırmayın! Alacasu Cennet Koyu’nun denizine, kumsalına ve doğasına bayılacağınızdan emin olabilirsiniz! Lakin gitmeden evvel alışveriş yapmayı ve gerekli her şeyi yanınıza almayı unutmayın! Ayrıca koyda şezlong, şemsiye, duş kabini ve soyunma kabini gibi imkanların bulunmadığını da belirtmeden geçmeyelim.

  • Adres: Çamyuva, 07980 Kemer/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Manzara Seyir

20. Olympos Teleferik

Olympos Teleferik

Burası Neresi? Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde, Tahtalı Dağı’nın zirvesinde bulunan Olympos Teleferik, 2365 m yüksekliğe sahiptir. Olympos Teleferik, teleferik gezisi, yürüyüş, tırmanış ve yamaç paraşütü gibi birbirinden heyecan verici aktivitelere olanak sağlayan özellikleriyle dikkat çekmektedir. Bundan ötürü Kemer’in en çok ziyaret edilen noktalarından biridir.

Neden Gitmeliyim? Olympos Teleferik, sayısız gezi ve tırmanma rotalarında yürüyüş yapmak, tertemiz havada, güneş, rüzgar ve leziz yemekler eşliğinde dinlenmek, kafa dinlemek veya yamaç paraşütü uçuşlarına katılmak isteyenler için biçilmiş kaftandır diyebiliriz. Zira söz konusu oluşum, yalnızca teleferik olarak değil; aynı zamanda geniş bir tesis olarak hizmet vermektedir. Dolayısıyla teleferiğe binerek başlayacağınız macera, zirveye ulaştığınızda da devam edecek!

Olympos Teleferik, azami 80 kişi alabilen, geniş camlarla donatılmış panoramik kabinelerden oluşmaktadır. 10 dakika süren teleferik yolculuğu, 726 metre yükseklikte bulunan alt istasyondan, 2.365 metre yüksekliğindeki zirve istasyonuna doğru gerçekleştirilir. Yolculuk, 55-60 metre yüksekliğe sahip halat direklerinin üstünde gerçekleşirken, ziyaretçilere, Kemer’in, Tahtalı Dağı’nın ve de Beydağları Sahil Milli Parkı’nın nefes kesen eşsiz manzarası eşlik eder.

Kaçırmayın! Olympos (Tahtalı) Dağı’nın heybetli zirvesinin huzur veren eteklerine Milli Parkın yeşilleri içine yerleştirilmiş olan Alt istasyonda teleferiğin sefer saatini beklerken vakit geçirebileceğiniz tesisler bulunmaktadır. Bu tesislerde demlenmiş çay gibi içecek ve atıştırmalık yiyecek hizmeti verilmektedir. Ayrıca tesise özel aracınızla gelmeniz durumunda, tesise bağlı ücretsiz otoparka aracınızı park edebilirsiniz. Teleferik biletlerinizi dilerseniz online olarak satın alabilirsiniz. Olympos Teleferik bileti almak için tıklayın!

Meydanlar, Caddeler, Sokaklar

21. Cumhuriyet Meydanı

Kemer Cumhuriyet Meydanı

Burası neresi? Kemer’deki Cumhuriyet Meydanı, bu sahil beldesini tanımaya başlamak ve hissetmek için çok ideal noktaların başında gelmektedir. Meydan, Atatürk Caddesi ve Hükümet Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunmaktadır. Oldukça temiz ve geniş bir meydan olan Cumhuriyet Meydanı’nın kuzeydoğu tarafında ise heybetli beyaz bir saat kulesi ile bakımlı bahçeler dikkat çekmektedir.

Meydanın batı yakasına baktığımızda ise bizi bir Atatürk heykeli ve su püskürten birbirinden güzel çeşmeler göze çarpmaktadır. Meydanın manzarası ise etkileyici Olimpos manzarası ile tamamlanmaktadır. Bu güzel meydan, yıl boyunca birçok resmi törene, festivale ve konsere ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Meydanda bulunan banklar anne ve babalar için dinlenme imkanı sunarken, küçükler de su püskürten çeşmelerde doyasıya eğlenebilmektedir. Bir şeyler atıştırmak ya da sıcak havalarda soğuk bir şeyler içerek serinlemek için meydandaki birçok farklı kafe ve restoranı deneyebilirsiniz. Meydan, aynı zamanda burada bulunan çok sayıdaki hediyelik eşya dükkanıyla Kemer’in önemli alışveriş durakları arasında bulunmaktadır.

22. Liman Caddesi

Kemer Liman Caddesi
Görsel Kaynak: erusgroup.com.tr

Burası neresi? Liman Caddesi, Kemer’in en önemli caddelerinden biridir. Burası alışveriş yapmak, bir şeyler yiyip içmek ve keyifli zaman geçirmek için uğranabilecek Kemer’deki vazgeçilmez durakların başında gelmektedir. Liman Caddesi özellikle akşam saatlerinde çok canlı bir yere dönüşmektedir ve hareketli yaşam tarzını benimsemiz ziyaretçiler için akşam saatlerinde ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Burası aynı zamanda kişisel bakım olanaklarıyla da ziyaretçiler tarafından ilgi görmektedir.

*Doğal Güzellikler

– Tabiat Parkları

23. Beydağları (Olimpos) Sahil Milli Parkı

Beydağları (Olimpos) Sahil Milli Parkı

Burası Neresi? Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı, her ne kadar Olimpos adıyla anılıyor olsa da Kemer ilçesinin sınırları içerisinde yer alıyor. Milli Park, Sarısu’dan başlayıp; Antalya – Kumluca karayoluna ve Akdeniz’e paralel Gelidonya Burnu’na kadar uzanan geniş bir alana yayılıyor. Sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginlikler sebebiyle 1972 yılında, I. Derece Sit Alanı ilan edilip koruma altına alınan Beydağları Sahil Milli Parkı içerisinde, antik kentlerden plajlara, koylardan piknik ve kamp alanlarına kadar aklınıza gelebilecek pek çok turistik nokta yer alıyor.

Ve bunun sonucu olarak Beydağları, her yıl yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle kampçıların, Off-road severlerin ve de gezginlerin vazgeçemediği bu harika parkın el değmemiş tabiatına sizler de bayılacaksınız! Kemer gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Olimpos Beydağları Milli Parkı’nda görmeniz gereken noktalar var!

Başta Adrasan Koyu ve Çıralı Plajı olmak üzere; Folklorik Yörük Parkı, Ayışığı Parkı, Olimpos Limanı, Yanartaş ve Phaselis Antik Kenti gibi zaten listemizde var olan yerleri Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulacaksınız. Bu muazzam tabiat parkında konaklamak için en eğlenceli ve en güzel yöntem şüphesiz kamp! Park içinde konaklayabileceğiniz; Göynük Çadırlı Kampı (100 çadır) ve Kındılçeşme Çadırlı Kamp Alanı (225 Çadır) gibi tesisler mevcut.

Beydağları Milli Parkı içerisinde bulunan imkanları sıralayacak olursak: Yüzme havuzu, piknik alanları, yağmur barınağı, lokanta, restoran – kafe, orman yolları – yürüyüş parkurları, otopark, WC, yağmur barınağı, soyunma kabini, duş kabini, mescit, büfe, amfi-tiyatro, gezi rotası ve işaretlemeler, plaj ve antik kentler vs

Neden Gitmeliyim?

Kemer’in en popüler yeri olan Beydağları Sahil Mili Parkı’nın içerisinde; doğal plajlar, koylar, antik kentler ve ormanlık alanlar bulunmakta ve yıl içerisinde binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Muhteşem manzarası, etkileyici plajı ve tarih kokan antik kenti ile Beydağları Sahil Milli Parkı, Kemer listenize mutlaka dahil etmeniz gereken özel yerlerdendir.

”Peki, parkta neler yapabilirim, hangi aktivitelere katılabilirim?” diye merak ediyorsanız, buyurun cevaplayalım. Beydağları Sahil Milli Parkı’nda olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü, dağcılık, kuş ve yaban hayatı gözlemciliği, dağ bisikleti, tabiat turları ve eğitimleri, manzara seyri, yüzme, çadırlı kampçılık, bisiklet, fotoğrafçılık, piknik, yamaç paraşütü ve kanyoning gibi birbirinden eğlenceli aktiviteleri gerçekleştirebilir, parkta düzenlenen özel turlara katılabilirsiniz.

24. Folklorik Yörük Parkı

Folklorik Yörük Parkı

Burası Neresi? 1982 yılında Özel Turizm Belgeli bir tesis olarak kurulan Folklorik Yörük Parkı, yukarıda detaylı olarak bahsettiğim Folklorik Yörük Açık Hava Müzesi’nin de içinde bulunduğu parktır. Park aynı zamanda Beydağları Olimpos Milli Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Parkın en önemli özelliği Yörük kültürünün yaşatılması ve turistlere tanıtılması açısından yaptığı çalışmalardır. Parkta açık hava sergileri, Yörük Çadırları ve nostaljik parkurlar gibi özel kültürel bölümler yer almaktadır.

Küçükburun üzerinde, Kemer Yat Limanı’nın hemen yanında konumlanan Folklorik Yörük Parkı içinde, Yörük Çadırı, Mini Maketler, Mum Heykeller, Tarihi Türk Yapıları ve birçok Türk Kültürü ögelerini görebileceğiniz özel alanın dışında da vakit geçirebilecek pek çok nokta bulunuyor. Ziyaretçiler, parkta bulunan kafe – restoranda Yörük mutfağına ait yöresel lezzetlerin tadına bakabiliyor.

Bunun yanı sıra kamelyalar gibi oturma gruplarından oluşan özel alanlarda piknik yapılıp, doğanın keyfi çıkarılabiliyor. Giriş için verilen 3 TL değerindeki ücret, içeride yiyip içtiklerinizden düşülüyor. Dolayısıyla giriş ücreti aslında sembolik olarak nitelendirilebilir. Bunun yanı sıra Kemer ilçe merkezine oldukça yakın olan Yörük Parkı’na yürüyerek veya toplu taşıma vasıtalarına binerek ulaşılabiliyor.

Kaçırmayın! Kutsal İncil’in çabaları sonucu 1986 yılında kurulan Folklorik Yörük Parkı, Kemer’e gelen ziyaretçilere bölgede yaşamış olan Yörüklerin yaşantılarını anlatma amacını taşıyor. Yörük çadırında dinlenebilir ve Yörüklerin leziz saç böreğinden tadabilirsiniz. Etnografya müze özelliği taşıyan park bölgede büyük ilgi gören yerlerin başında geliyor.

  • Adres: Merkez, 07980 Kemer/Antalya
  • Telefon: (0242) 814 17 77
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

25. Tekirova Ekolojik Doğal Parkı

Tekirova Ekolojik Doğal Parkı

Burası Neresi? Antalya’ya 64 kilometre, Kemer’e ise 20 kilometre mesafede yer alan Tekirova Ekolojik Doğal Parkı, dünyanın ilk flora-herpetofauna minyatür çalışmasının yapıldığı ilk doğal park olma özelliğine sahiptir. Sürüngen ve amfibi canlılarının doğal ortamları bitkiler ile süslenmiş olup içerisinde bulunan egzotik kuş türlerine ilgi oldukça büyüktür. Sizde kartpostalı andıran bu yere vakit kaybeden gitmelisiniz .

Neden Gitmeliyim? Tekirova Ekolojik Doğal Parkı toplam 120 dekarlık bir alana yayılıyor. Park içerisinde plajlar, kamp alanları, orman yolları ve yürüyüş parkurları gibi alanlar bulunuyor. Ayrıca park alanında, kuş ve yaban hayatı gözlemciliği, yüzme, olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü, çadırlı kamp, bisiklet sporu, oryantiring ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler gerçekleştirilebiliyor.

  • Adres: Tekirova, 07995 Kemer/Antalya
  • Telefon: 0 (242) 821 51 38 – 0 (242) 821 51 39
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Kanyonlar

26. Göynük Kanyonu

Göynük Kanyonu

Burası Neresi? Göynük’te bulunan 4,5 km. uzunluğa sahip Göynük Kanyonu, Kemer’deki pek çok doğal güzellikten biridir. Dünyanın en güzel yürüyüş noktalarından biri olarak kabul edilen kanyon, doğayla iç içe birçok farklı etkinlik yapabileceğiniz bir yer. Kanyona dilerseniz Göynük’ten yürüyerek 45 dakikada ya da araçla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Kendisini Türkiye’nin ilk ve en büyük macera parkı olarak tanımlayan Göynük Kanyonu, her yıl yenilenen sayısız aktivite ve organizasyona ev sahipliği yapıyor. Kanyonda, zipline turu, kanyon turu ve kombo tur gibi birbirinden eğlenceli turlara katılabilirsiniz. Turlarla ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsanız buraya tıklamanız yeterli!

  • Adres: Beldibi Mahallesi, Çomaklar Mevkii, No: 73 Göynük Kanyonu, 07982 Kemer/Antalya
  • Telefon: 0850 307 3303
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 18.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

27. Kesme Boğazı Kanyonu

Kesme Boğazı Kanyonu

Burası Neresi? Kesme Boğazı Kanyonu, Antalya şehir merkezine 45 kilometre mesafede, Kemer ilçe sınırları içerisindeki Beydağları Olimpos Sahil Milli Parkı’nda yer alan bir doğa harikasıdır. Kesme Boğazı, floristik yapısı gereğince ‘Olimpos Safranı’ ve ‘Kemer Orkidesi’ gibi endemik bitki türünün bilim dünyasına tanıtıldığı yer olması açısından önem taşıyor. Kökeni Antik döneme kadar dayanan kanyon, üç derenin birleştiği bir noktada yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Hem doğası hem de tarihi değeriyle oldukça önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Kesme Boğazı Kanyonu üzerinde ayrıca eski bir Roma köprüsü bulunuyor. Kesme Boğazı Vadisi’nin, Antik Dönem’de orduların, tüccarların ve yayla sakini Türkmen Yörüklerinin geçiş noktası olduğu biliniyor. Vadi aynı zamanda antik Likya yolunun Pisidia ve Attaleia’ya (Antalya) bağlandığı kavşak noktasında konumlanması açısından da önem taşıyor.

Günümüzde turistik anlamda, insanların hizmetine sunulan Kesme Boğazı Kanyonu, her yıl özellikle yaz aylarında binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Kanyonda, etrafı seyredip, manzaranın ve doğanın tadını çıkarabileceğiniz seyir noktaları ve yeme – içme ihtiyacınızı giderebileceğiniz, kahvaltı edebileceğiniz tesisler bulunuyor. Kesme Boğazı Kanyonu’nda ve de vadisinde, jeep safari, ATV safari, bisiklet turları, trekking turları, Off-road ve dağcılık gibi etkinlikler gerçekleştirilebiliyor.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra küçük şelalelere ve minik göletlere ev sahipliği yapan Kesme Boğazı Kanyonu’nun buz gibi sularında yüzmek isteyenler için uygun alanlar bulunuyor. Üstelik kanyona girişler tamamen ücretsiz!

  • Adres: Kuzdere, 07980 Kemer/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Dağ ve Yaylalar

28. Tahtalı Dağı

Tahtalı Dağı

Burası Neresi? Kemer gezilecek yerler listemizde şimdiki durağımız heybetiyle göz kamaştıran Tahtalı Dağı! Tahtalı Dağı, diğer adıyla Olimpos Dağı, Kemer’in güneybatısı, Tekirova’nın ise batısında, Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde yer alıyor. Konum itibariyle Batı Toroslar’da, Bey Dağları grubu içerisinde Teke Yarımadası üzerinde bulunan Tahtalı Dağı, dünyanın sayılı uzunluktaki teleferiklerinden birine ev sahipliği yapıyor.

Dağ eteklerinden zirveye yani 726 metreden, 2365 metre yüksekliğe kadar, 4350 metre uzunluğunda yol çıkabilen teleferik, Olimpos Teleferik olarak biliniyor. Tahtalı Dağı’nın Antik Dönem’de ‘Tanrıların dağı’ anlamına gelen Olympos/Olympus adıyla anıldığı biliniyor. Ayrıca dağ sınırları içerisinde Likya yolunun batı kolu ve Helenistik Dönem harabeleri gibi tarihi değeri yüksek yapılar bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Olimpos’tan teleferik ile çıkabileceğiniz Tahtalı Dağı, size bol oksijen eşliğinde muhteşem manzaranın tadını çıkarma imkanı sunuyor. Burada bisiklet sürüp, yamaç paraşütü ve doğa yürüyüşü yaparak gezinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

29. Üçoluk Yaylası

Üçoluk Yaylası

Burası Neresi? Kamp ve trekking sevenler için biçilmiş kaftan olan Üçoluk Yaylası, cennet gibi doğası ile sizi büyüleyecek! Sedir, çam ve çınar ağaçlarıyla çevreli yayla evlerinde, telefon ve elektrik alt yapısı bulunmamaktadır. Bu durum kafanızı dinleyip doğayla kucaklaşmak için muhteşem bir fırsat sağlıyor. Eşsiz manzaraya sahip Üçoluk Yaylası, doğa tutkunlarının ziyaret edip yürüyüş yapabileceği Kemer’in doğal güzelliklerinin başında geliyor.

– Mağaralar

30. Sırtlanini Mağarası

Sırtlanini Mağarası

Burası Neresi? Sırtlanini Mağarası, Kemer’in Narlıgedik ve Yukarı Çamarası köyleri arasında bulunan, dikit ve sarkıtlarla dolu harika bir mağaradır. En derin noktası -32 metre olan mağaranın uzunluğu ise toplamda 348 metredir. Yukarı Çamarası veya Narlıgedik köylerinden ulaşabileceğiniz Sırtlanini Mağarası, Kemer’in önemli doğal mağaralarından biridir. Mağara girişi oldukça dar olup, ilerledikçe 6 bölümden oluşan mağaraya ulaşılmaktadır. Mağaranın tamamı sarkıt ve dikitlerden oluşmaktadır. Doğanın mucizesine tanıklık etmek istiyorsanız bu mağaraya uğramalısınız.

31. Molla Deliği Mağarası

Molla Deliği Mağarası

Burası Neresi? Kemer’in batısında yer alan 2365 metreli Tahtalı Dağı’nın 910 metre rakımlı doğu yamacında bulunan Molla Deliği Mağarası, 549 metre uzunluğunda çok kollu bir mağaradır. Kuzdere’den ve Tekirova teleferik alt istasyonu bölgesinden yaya olarak ulaşım sağlayabileceğiniz mağara, birbirinden ilginç görüntüye sahip olan sarkıt ve dikitleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Neden Gitmeliyim? Olimpos Dağı’nın derinliklerine yolculuk eden mağaracıların ve  doğa sporu sevenlerin ziyaret ettikleri doğa harikası bir oluşumdur. Kemer’e gelenlerin ziyaret edebileceği doğal mağaralardan biridir. Mağaranın sonunda bir gölet olduğu söylenmekte olup, çoğu ziyaretçi sonuna ulaşamadığı için bu bilginin doğruluğu hakkında kesin bir bilgi verilemiyor. Molla Deliği Mağarası’nı ziyaret edenleri etkileyici bir yolculuk bekliyor.

32. Beldibi Mağarası

Beldibi Mağarası

Burası Neresi? Tarihi bir kaya altı sığınağı olan Beldibi Mağarası, Antalya – Kemer sahil yolunun yaklaşık 40. km’sinde, Çamdağ tünelinin hemen çıkışında, Obaköy mevkiinde yer alıyor. İçerisinde hemen hemen hepsi Mezolitik kültürleri içeren 6 tabaka tespit edilen Beldibi Mağarası, Antalya bölgesinin ikinci önemli Prehistorik merkezi olma ayrıcalığına sahip. Yıllar içinde çeşitli arkeolojik kazı çalışmalarıyla araştırılmış olan mağaradan elde edilen buluntular oldukça dikkat çekicidir.

Yapılan kazılarda Üst Paleolitik ve Mezolitik döneme ait çakmak taşı aletler, katkılı hamurdan iyi fırınlanmamış çanak çömlek parçaları, beyaz kalker ve deniz hayvanı kabukları, dar ağızlı kaplar ve çeşitli biçimli tutamaklar gibi insanlık tarihine ışık tutacak pek çok parçaya ulaşılmıştır. Bunlar arasında yer alan; aylar, mikro kalemler, saplı uçlar, trapez biçimliler, saplı bıçaklar ve ok uçları, orak ve bıçaklar özellikle arkeoloji severlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Neden Gitmeliyim? Beldibi Mağarası, ikinci önemli Prehistorik Merkezlerden bir tanesidir ve arkeolojik SİT alanı konumundadır. Mağara içinde duvarlara çizilmiş hayvan figürleri ise oldukça ilgi çekici olup, Kemer’in tarih öncesi dönemlerine ait izleri görmek isteyenlerin uğraması gereken yerlerden biri.

  • Adres: Antalya-Kemer karayolu 40. km. Liman, 07130 Antalya
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

33. Peynirdeliği Mağarası

Peynirdeliği Mağarası

Burası Neresi? Kemer ilçesi Gedelme Yaylası mevkiinde bulunan Peynirdeliği Mağarası, kuru ve dikey tipte bir mağaradır. Peynirdeliği Mağarası’nın uzunluğu 74 metre olup; en derin noktası -19 metredir. Mağaraya ulaşım, köy merkezinden başlayan ve ortalama 4 dakikalık patika bir yol ile sağlanmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Peynirdeliği Mağarası’nda yapılan arkeolojik çalışmalar sonucu Bizanslılara ait kalıntıların bulunması, mağarayı önemli bir hale getirmiştir. Mağaranın içinin kuru olmasına karşın derinliklerine doğru gittikçe bir göl sizi karşılıyor.  Doğal güzelliği ile ziyaret edenleri adeta büyülüyor.

*Tarihi Yerler

Dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan Kemer, tarihi açıdan oldukça renkli bir çeşitliliğe sahip. Kemer’de Phaselis Antik Kenti, Idyros Antik Kenti, Olympos Antik Kenti, Selçuklu Av Köşkü ve Gedelme Kalesi gibi görülmesi gereken pek çok tarihi yer bulunuyor. Özellikle Phaselis Antik Kenti ile öne çıkan ilçe, her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turisti evinde ağırlıyor. Sizler de Kemer’in tarihi zenginliğini yakından tanımak ve bu yerlerle ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın: Kemer’in Tarihi Yerleri | 7 Görülecek Yer!

*Eğlenceli Yerler

– Çocuklar için Uygun Yerler

34. Dolusu Park 

Dolusu Park

Burası Neresi? Türkiye’nin ilk akvatoryum gösteri merkezine ev sahipliği yapan Dolusu Park, Kemer’e bağlı bir mahalle olan Kiriş’te, denize sıfır bir konumda yer alan eğlenceli bir aquaparktır. Dolusu Park içerisinde yetişkin ve çocuk kaydırağı olmak üzere toplam 32 adet kaydırak ve 4 adet havuz bulunuyor. Ayrıca tesis içinde Havuz Partisi, Beach Park, Dalga Havuzu, Flyboard Show, Köpük Partisi, Futbol turnuvası ve Yunus Gösterisi gibi eğlenceli aktiviteler gerçekleştiriliyor.

Çocukların doyasıya eğlenip harika vakit geçirebilecekleri; Tepecik, Roket, Kamikaze, Nehir, Kulvar, Mağara, Boynuz, Mavi Dere, Kazan, Yeşil Fil, Dev Huni, Tepegöz ve Gökkuşağı gibi kaydıraklar da aileler tarafından yoğun ilgi görüyor. Kemer’de eğlencenin adreslerinden biri olan Dolusu Park, özellikle çocuklar için adeta bir oyun cenneti! Dolayısıyla çocuklu ailelerin bu harika parkı mutlaka ziyaret etmeleri gerekiyor. Zira Dolusu Park, yalnızca çocuğunuza değil; sizlere de hitap edebilecek niteliklere sahip.

Neden Gitmeliyim? Türkiye’de eşi bulunmayan ender kaydırak çeşitleriyle meşhur olan Dolusu Park, Beydağları Park’ı manzarasına sahip olup, denize sıfır konumdadır. Kemer tatiliniz süresince farklı bir aktivite arıyor ve adrenalini seviyorsanız burası tam size göre.

  • Adres: Kiriş, Sahil Cd. No:15, 07980 Kemer/Antalya
  • Telefon: (0242) 824 77 07
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 18.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

35. Dinopark

Dinopark

Burası Neresi? Antalya’ya giden ailelerin birlikte vakit geçirebileceği bir alan olan Dinopark, tarih, keşif ve doğayı bir arada barındırıyor. Siz park içerisinde çayınızı yudumlarken, çocuğunuz gözünüzün önünde dinozorlar ile süslenmiş park alanının içerisinde oyun oynayabiliyor. Tesis içerisinde ”Dinopark Gezi Parkuru, Korku Tüneli, Planetaryum, 7D Sinema, Fosil Havuzu, Dino-Vivor (ekstrem oyun parkı), Tırmanma Duvarı, Çocuk Atölyesi, Çarpışan Botlar, Havuz Oyunları ve Trambolin” gibi eğlence dolu alanlar bulunuyor.

Ayrıca çocuklar için mini bir hayvanat bahçesi tesiste ziyarete açık bir şekilde hizmet veriyor. Çocuklar isterlerse midillilere binerek, park içinde eğlence dolu bir midilli turuna çıkabiliyor. Tabii sadece küçükler için değil, büyüklerinde vakit geçirebileceği şekilde düzenlenmiş bir park. Birkaç saatinizi ayırıp burada keyifli vakit geçirebilirsiniz. Antalya 5 M Migros yanında bulunan Kemer – Göynük otobüs veya minibüslerine binerek Dinopark’a ulaşabilirsiniz.

Kaçırmayın! Dinopark’ta Zipline, Trambolin, Engel Parkuru, Fosil Havuzu, Top havuzu, Salıncak, Hareketli Jetonlu Dinozor, Mini Hayvanat Bahçesi ve tüm Dinozorları görüp gezebileceğiniz alanlar, ücretsiz olarak gezilebiliyor. 7D Sinema, Midilli At Turu, Binilebir Dinozor Araba(scooter dino), Salto Trambolin ve Rodeo gibi aktiviteler ise ücretli!

  • Adres: Esentepe Mah. Adnan Menderes Bulvarı, 07985 Göynük, Kemer/Antalya
  • Telefon: (0242) 815 29 39
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 20.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

36. Dolphinarium (Dolphin Park)

Dolphinarium

Burası Neresi? Yunus gösterilerinin seyredilebildiği Dolphinarium, özellikle çocuklarıyla Kemer’i ziyarete gelen ailelerin büyük keyif alabileceği önemli tema parklardan biridir. Yunuslar ile yüzmek ve unutulmaz bir deneyim yaşamak isterseniz buraya uğramanızı tavsiye ederiz. Dolayısıyla Kemer’de gezilecek yerler listenize sizler de bur harika eğlence parkını hemen ekleyin!

  • Adres: Merkez, Yalı Cd. No: 16 D: 10, 07990 Kemer/Antalya
  • Telefon: 0530 267 53 35
  • Çalışma saatleri: Pazartesi: 09.00 – 18.00 / Salı, Çarşamba ve Perşembe: 10.30 – 18.00  / Cuma, Cumartesi ve Pazar: 10.30 – 18.30
  • Yol tarifi al >

*Kemer’e Yakın Gezilecek Yerler

– Tatil Yerleri

37. Adrasan

Adrasan Kıyıları

Burası Neresi? Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı bir tatil beldesi olan Adrasan, son dönemlerin en popüler rotalarından biridir. Söz konusu belde, Adrasan Koyu ile bilinir. Adrasan Koyu, el değmemiş doğal bir koy olup; dillere destan kumsalı, masmavi ve berrak deniziyle oldukça beğenilir. Antik Likya Yolu’nun üzerinde yer alan Adrasan Koyu, Kemer’e yakın tatil yerleri listesine mutlaka eklenmelidir. Zira Kemer’in 49,5 kilometre kadar güneybatısında bulunan Adrasan’a yalnızca 45 dakika gibi sürede ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Adrasan, isim olarak Luvi dilinde ‘‘Ana Tanrıça Ülkesi’’ anlamına geliyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu ismin hakkını fazlasıyla veriyor! Adrasan, yazın tatilin, güneşin, denizin ve kumsalın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir yer. Özellikle son dönemlerde Türkiye’de yaz turizminin popüler adreslerinden biri haline gelen Adrasan, Antalya’daki diğer tatil beldelerine göre ekonomik anlamda çok daha uygun alternatiflere sahip. Mesela Adrasan’da, çevre tatil noktalarına göre çok daha ekonomik şartlarda konaklayabilir, uygun otel ve pansiyon bulabilirsiniz.

Bunun yanı sıra gitmişken başta Adrasan Koyu ve Adrasan Kalesi olmak üzere Adrasan’ın turistik noktalarını ziyaret ederek, harika bir seyahat deneyimi fırsatını sakın kaçırmayın! Adrasan seyahati için Mayıs ve Haziran gibi yaz sezonunun en popüler aylarını tercih edebilir; beldeyi 1 – 2 günlük bir sürede gezip, bitirebilirsiniz. Ayrıca beldenin kampçılık faaliyeti için fazlasıyla uygun olduğunu belirtmeden geçmeyelim!

Kaçırmayın! Antalya’nın gizli cennetlerinden Adrasan Koyu, denizin en güzel hallerini görmek ve kafa dinlemek isteyenler için en ideal yerlerden biri. Dalgasız yapısı ile bir göle benzemekte olup, öğleden sonra esen rüzgar ile bir nebzede olsa bunaltıcı havadan çekip kurtarıyor adeta. Yeşil ve mavinin en güzel birleşimlerinden biri olan bu muhteşem güzelliği mutlaka görmelisiniz.

38. Beldibi

beldibi

Burası neresi? Beldibi, Kemer’in meşhur tatil destinasyonlarından biri olarak her yıl birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Kemer merkezinden Antalya’ya giderken uğrayabileceğiniz Beldibi, Antalya şehir merkezinden 22 kilometre mesafede yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Beldibi tam bir sayfiye yeridir ve ziyaretçiler burada çok keyifli zamanlar geçirebilmektedir. Özellikle 5 kilometrelik harika sahil şeridinde denize girebilir ve denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarma şansına sahip olabilirsiniz. Bu nedenle Beldibi kesinlikle Kemer gezilecek yerler listesinde olması gereken tatil beldelerinden biridir.

39. Adrasan Deresi

Adrasan Deresi

Burası Neresi? Adrasan Deresi, Bey Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Dere boyu üzerine sarkan ağaçların yarattığı serin alana kurulan localar, yaz aylarında oldukça ilgi görmektedir. Adrasan Deresi’nin her iki yamacında sıralı mekanlar bulunmaktadır. Sıcak havalarda sığınabileceğiniz alternatif bir yer. Kemer’in 53 kilometre kadar güneybatısında bulunan Adrasan Deresi’ne ortalama 50 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabilirsiniz. Yolculuk için otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarını tercih edebilir veya özel araç kiralayabilirsiniz.

  • Adres: Adrasan Mahallesi 241 Sk. No: 16, Kumluca/Antalya
  • Yol tarifi al >

40. Konyaaltı

Konyaaltı

Burası Neresi? Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olan Konyaaltı, aynı zaman şehrin kalbi konumdadır. Konyaaltı, şehrin batı ucunda yer almakta olup; Muratpaşa, Kepez, Dumlupınar bulvarı ve Çakırlar Yolu ile çevrelenmiştir. Ayrıca söz konusu ilçe antik Likya Yolu’nun önemli duraklarından biridir. Likya yürüyüş yolunun yaklaşık 43 kilometresi, Konyaaltı’nda yer almaktadır. Konyaaltı Plajı’yla yalnızca ülkemizde değil; dünyada hatırı sayılır bir üne sahip olan ilçe, her yaz binlerce turisti evinde ağırlamaktadır.

Konyaaltı, Kemer çevresindeki tatil yerleri arasına mutlaka eklenmelidir. Zira Kemer’in 48,3 kilometre kuzeyinde yer alan ilçeye, yalnızca 50 dakikalık kısa bir yolculuk sonrası ulaşılabilmektedir. Yolculuk için genel anlamda otobüs gibi toplu taşıma vasıtaları tercih edilmektedir.

Neden Gitmeliyim? Konyaaltı, tıpkı Adrasan gibi yaz tatillerinin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir tatil merkezidir. Burada lüks otellerden, pansiyonlara, butik otellerden, bungalovlara, apart otellerden, kamp alanlarına kadar konaklayabileceğiniz pek çok seçenek mevcuttur. Ayrıca Konyaaltı’nda gezip görülecek bir dizi turistik yer bulunmaktadır. Hadrian Kapısı, Roma Hamamı, Feslikan Yaylası, Doyran Göleti ve Kapuz Kanyonu gibi birbirinden harika yerleri mutlaka yakından görmelisiniz.

Konyaaltı seyahati için Mayıs ile Eylül ayları arasını kapsayan yaz sezonu içinde, herhangi bir dönemi tercih edebilirsiniz. Konyaaltı gezinizi ise ortalama iki – üç günde tamamlayabilirsiniz. Konyaaltı’nda ulaşım ve toplu taşıma sisteminin fazlasıyla geliştiğini söylemeden geçmeyelim! Zira ilçedeki hemen her turistik yere şehir içi ulaşım ağını kullanarak ulaşabilirsiniz.

41. Olimpos

Olimpos

Burası Neresi? Antalya il merkezinin 85,7 kilometre batısında, Kumluca ilçesinde yer alan Olimpos, küçük ama bir o kadar popüler bir turizm cennetidir. Türkiye’nin tarihi zenginliklerinden ”Olimpos Antik Kenti”ne ev sahipliği yapması açısından oldukça popüler olan Olimpos, ”Caretta Caretta”ların yavrulama alanı olarak da tüm dünyada tanınmaktadır. Dünyadaki en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biri olarak gösterile ”Likya Yolu” üzerinde yer alan Olimpos’un en sadık ziyaretçilerini, büyük oranda öğrenciler, kampçılar, doğaseverler ve de gezginler oluşturmaktadır.

Bunun bir sonucu olarak beldede kampçılık faaliyeti epeyce gelişmiştir. Kamp alanları yaz boyunca kesintisiz olarak hizmet vermekte olup; bungalov, apart otel ve pansiyon gibi konaklama alternatifleri de bölgede bulunmaktadır. Olimpos, Kemer’e yakın tatil yerleri listesinde mutlaka yerini almalıdır. Zira Kemer ile Olimpos arasında 44,3 kilometre mesafe bulunup; yolculuk 46 dakika sürmektedir.

Neden Gitmeliyim? Benzersiz bir doğaya ve zengin bir kültüre sahip olan Olimpos, Arkeolojik doğal sit alanı olarak tamamı devlet tarafından koruma altına alınmış bir bölgedir. Olimpos, Akçay Deresi’nin iki ayrı bölgeye ayırdığı bir belde olup; plajıyla da oldukça popülerdir. Dolayısıyla Olimpos, yazın denizin, kumsalın ve güneşin tadını çıkarmak ve serinlemek için harika bir seçenektir.

42. Olimpos Antik Kenti

Olimpos Antik Kenti

Kuzey ve Güney Nekropol olarak iki ayrı bölgeden oluşan Olimpos Antik Kenti’nin, tarihte Antik Likya Medeniyeti’ne ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. Tapınaklar, surlar, hamamlar, kiliseler, tiyatro sahneleri ve 113 adet antik mezara ev sahipliği yapan kent, tam anlamıyla açık hava müzesi niteliği taşımaktadır. Olimpos Antik Kenti’ne giriş ücretli olup; haftanın yedi günü, 08.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olarak hizmet vermektedir.

Müzekart veya Müzekart+ sahibiyseniz Olimpos Ören Yeri’ne ücretsiz veya indirimli fiyatlarla giriş yapabilirsiniz. Olimpos’un turistik zenginliği hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın! Bunun yanı sıra ”Antalya Havalimanı’ndan Olimpos’a nasıl ulaşılır?” sorusunu detaylı cevabı için: Antalya Havalimanı’ndan Olimpos’a Ulaşım Rehberi

43. Kaş

Kaş

Burası Neresi? Antalya’nın en meşhur ilçelerinden biri olan Kaş, şehir merkezinden 190 km uzaklıkta yer almaktadır. Kaş, kuzeyde Elmalı ilçesi, doğuda ise Demre ve Uçağız bölgeleriyle komşu olup; Muğla’nın Fethiye ilçesi ile arasında Eşen Çayı bulunmaktadır. İlçe, karşısında bulunan Meis Adası’na yay şeklinde uzanması dolayısıyla Kaş ismini almıştır.

Doğası, bakir tabiatı, arkeolojik ve tarihi değeriyle ülkemizdeki en güzel yerlerden biri olan Kaş, Kemer çevresindeki tatil yerleri arasına mutlaka eklenmelidir. Zira Kemer ile Kaş arasında 149 kilometre mesafe bulunup; yolculuk aşağı yukarı 2 – 2,5 saat sürmektedir. Velhasıl Kemer’e kadar gelmişken Kaş’ı da mutlaka ziyaret etmeli, bu harika turizm cennetini yakından görmelisiniz.

Neden Gitmeliyim? Antik Dönem’de önemli bir yerleşim olan Kaş, Karia ve Likya bölgeleri arasında önemli bir köprü işlevi görüyor. 80’li yıllardan bu yana Türkiye’nin en önemli turizm merkezleri arasında başta gelen ilçede, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Xanthos, Aperlai ve Antiphellos antik kentleri ve Kekova Batık Kenti gibi görülmesi gereken pek çok nokta bulunuyor.

Kaş’ta konaklayabileceğiniz pek çok seçenek bulunduğu gibi ilçede bungalovlar ve de kamping gibi faaliyetler oldukça popüler. Bunun dışında Kaş’ta bulunan birçok turistik noktayı Müzekart ile ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Seyahatinizi ise ortalama 2 – 3 günde tamamlayabilirsiniz. Bunların dışında Kaç gece hayatı ve Kaş mutfağı hakkında bilgi almak için: Kaş Gece Hayatı | Birbirinden Eğlenceli 20 Mekan ve Kaş’ın Yöresel Yemekleri | Ne, Nerede Yenir ?…

44. Belek

Belek

Burası Neresi? Son yıllarda golf turizmiyle adından sıkça söz ettiren Belek, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir tatil beldesidir. Belek, konum itibariyle Antalya şehir merkezinin 43 kilometre doğusunda yer almaktadır. Yemyeşil golf sahalarıyla süslenen manzarasıyla gören herkesi büyüleyen Belek, yaz turizminin de önemli adreslerinden biridir. Öyle ki yaz sezonun açılmasıyla birlikte, hali hazırdaki nüfusunu ikiye katlayan belde, yerli ve yabancı binlerce turistin akınına uğramaktadır.

Belek, dünyanın dört bir yanından gelen amatör ve profesyonel golfçülerin de uğrak noktalarından biri olma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla belde, turistik değerinin yanı sıra esasen popüler bir spor merkezidir. Belek, Kemer’e de oldukça yakın bir mesafede konumlanmaktadır. Kemer ile Belek arasında 87,8 kilometre mesafe bulunup; yolculuk ortalama 1,5 saat sürmektedir.

Neden Gitmeliyim? Akdeniz esintisiyle başınızı döndürecek olan Belek’in doğasına ve denizine de hayran kalacağınızdan emin olabilirsiniz. Ayrıca Belek’te gezilip görmeniz gereken birçok turistik yer sizleri bekliyor olacak! Başta Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu olmak üzere; Dinler Bahçesi, Aspendos Köprüsü, Golf Sahaları, The Land of Legends, Hamam on the Beach, Perge Antik Kenti ve Taşlıburun Plajı gibi birbirinden farklı niteliklere sahip olan daha pek çok noktayı yakından görmelisiniz.

Belek gezinizi 2 gün içerisinde tamamlayabilir; konaklamak için otel, kamping, bungalov ve butik otel gibi alternatiflerden birini tercih edebilirsiniz. Seyahat için Mayıs, Haziran ve Temmuz gibi cıvıl cıvıl yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Antalya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi başlıklı yazımızı okuyarak Belek ile havalimanı arasındaki ulaşım seçeneklerini öğrenebilirsiniz.

45. Side

Side

Burası Neresi? Kültür, tarih ve arkeoloji bakımından oldukça zengin bir turizm merkezi olan Side, Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı bir beldedir. Side, kültürel ve tarihsel zenginliğinin yanı sıra yaz turizmi açısından da oldukça önemli bir potansiyele sahiptir. Zira yaz sezonunun açılmasıyla birlikte yerli ve yabancı binlerce turisti evinde ağırlamaktadır. Antik Çağ’da Side Yarımadası üzerinde kurulmuş olan belde, benzersiz doğası ve masmavi, berrak deniziyle Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Söz konusu tatil beldesi, Kemer’e yakın tatil yerleri arasına da kesinlikle eklenmelidir. Zira Kemer ile Side arasında 119 kilometre mesafe bulunup; yolculuk süresi 1,5 ile 2 saat arasında değişmektedir. Ulaşım için Side otobüslerine binebilir ya da özel araç kiralayabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Side, köklü tarihi ve el değmemiş doğasıyla Antalya’nın turizm cennetleri arasında gösterilir. Dolayısıyla Side’de gezip görmeniz gereken pek çok yer sizleri bekliyor! Başta Apollon Tapınağı ve Side Antik Kenti olmak üzere; Side Müzesi, Seleukia Antik Kenti ve Side Plajları gibi turistik yerleri mutlaka yakından görmelisiniz. Side gezinizi iki gün içerisinde tamamlayabilir; kamp alanları, oteller ve bungalov tarzı tesislerde uygun fiyatlarla konaklayabilirsiniz.

Kaçırmayın! Kalabalıktan hoşlanmıyor ve daha sakin bir ortamı tercih ediyorsanız Side seyahati için Mayıs sonunu veya Eylül başlarını tercih edebilirsiniz. Zira Haziran ve Temmuz gibi aylarda Side fazlasıyla kalabalık olabiliyor. Eğer Müzekart ve Müzekart+ sahibiyseniz, Side Antik Kenti ve Side Antik Tiyatro gibi pek çok yere indirimli ya da ücretsiz giriş imkanlarından yararlanabilirsiniz.

46. Alanya

Alanya

Burası Neresi? Antalya’nın en gözde ilçeleri arasında başta gelen Alanya, Türkiye’de yaz tatilinin en popüler adreslerinden biridir. Söz konusu turizm cenneti Antalya şehir merkezinin yaklaşık 133 kilometre güneydoğusunda yer almaktadır. Ülkemizde yaz turizminde %9’luk bir paya sahip olan Alanya; yabancıların mülk alımında ise %30’luk bir paya sahiptir. Dolayısıyla Alanya’nın yabancı turistler tarafından ne denli rağbet gördüğü bu oranlara bakarak kolayca anlaşılabilmektedir.

İlçe nüfusu hali hazırda 312.319 olup; yaz sezonunun açılmasıyla birlikte, bu oran neredeyse dörde katlanmaktadır. Konum itibariyle Kemer’e de oldukça yakın olan ilçeye mutlaka uğramanızı öneriyorum! Kemer ile Alanya arasında 179 kilometre mesafe bulunup; yolculuk ortalama 2,5 saat sürmektedir.

Neden Gitmeliyim? Alanya’nın turizm açısından ne kadar işlevsel olduğunu yazmaya kalksak sayfalar süreceğinden emin olabilirsiniz. Lakin bir yerden başlamak gerekirse; Alanya’da gezip görülmesi gereken pek çok nokta bulunmaktadır. Başta Alanya Kalesi, Kızılkule ve Tersane olmak üzere; Tophane, Kleopatra Plajı, Dim Mağarası, Sapadere Kanyonu ve Damlataş Mağarası gibi daha birçok noktayı kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Bunun yanı sıra dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan Alanya’nın, tarihi yerler ve arkeolojik yapılar bakımından da oldukça zengin olduğunu söylemeden geçmeyelim. Bu yerler hakkındaki detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Alanya fazlasıyla hareketli, eğlenceli ve bir o kadar renkli gece hayatına ev sahipliği yapmaktadır. Öyle ki Alanya gece hayatı tüm ülkede oldukça meşhurdur! Alanya seyahatiniz için Mayıs ile Eylül arasındaki yaz sezonunu tercih edebilir, gezinizi ortalama üç günde tamamlayabilirsiniz.

Kaçırmayın! Buralara kadar gelmişken Alanya mutfağında pişirilen yöresel lezzetlerin tadına bakmayı unutmayın! Ayrıca ilçedeki konaklama seçenekleri hakkında detaylı bilgi almak için Alanya’da Nerede Kalınır? | 6 Otel Tavsiyesi başlıklı yazımız sayesinde bütçenize uygun bir tatil planı çıkarabilirsiniz.

47. Fethiye

Ölüdeniz Fethiye

Burası Neresi? Fethiye, yaz turizmi açısından ülkemizdeki en gelişmiş yerlerden biridir. Aynı zamanda Muğla’ya bağlı en güzel yerlerden biri ve yüzölçümü olarak en büyük ilçedir. Koyları, plajları, kumsalları, doğası ve turistik yerleriyle gören herkesi büyülemeyi başaran Fethiye, her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. Güneyi, güneybatısı ve batısı Akdeniz’in masmavi deniziyle çevrili olan ilçe, doğu ve güneydoğusunda Antalya, kuzeyinde ise Burdur ve Denizli ile sınır komşusudur.

Fethiye, dünyanın en güzel sahilleri arasında gösterilen Ölüdeniz ile oldukça meşhurdur. Söz konusu ilçe aynı zamanda Kemer’e de yakın bir mesafede konumlanmaktadır. Kemer ile Fethiye arasında 236 kilometre mesafe bulunup; yolculuk süresi 3 ila 3,5 saat arasında değişmektedir.

Neden Gitmeliyim? Kökleri, Lidya Dönemi’ne ve hatta daha da öncesine dayanan ve Antik Likya Yolu üzerinde yer alan Fethiye, eskiden, Rumcada ”Uzak diyar” anlamına gelen Mağri (Makri) adıyla anılıyordu. Velhasıl Fethiye, oldukça eski bir yerleşim olup; köklü geçmişi sayesinde hem kültürel hem de tarihi anlamda fazlasıyla zengindir. Telmessos, Kaunos, Kadyanda, Tlos, Pınara, Letoon, Sidyma ve Ksantos adlı pek çok antik kentin çevresinde sıralandığı Fethiye’de görülmesi gereken daha pek çok harika yer bulunuyor.

Tabi ki başta Ölüdeniz olmak üzere; Kelebekler Vadisi, Gemiler Adası, Kabak Koyu, Fethiye Kral Mezarları ve Likya Yolu gibi turistik yerler, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. Ayrıca ilçede; yamaç paraşütü, şnorkelle dalış, su kayağı, yelken ve rafting gibi birçok aktivite gerçekleştirilebiliyor. Fethiye gecelerinde ise sabahın ilk ışıklarına kadar dansın ve müziğin keyfini doyasıya çıkarılıyor.

Kaçırmayın! Yaz sezonu boyunca Fethiye’de hemen her gün, 12 Adalar’a ve civar koylara tekne turları düzenleniyor. Bu turlara kesinlikle katılmalı; tatilinize renk katmalısınız. Son olarak: ‘‘Fethiye’de ne yenir?’’ diye merak ediyorsanız, sorunuzun cevabına dair her şeyi öğrenmek için tıklayın; Fethiye’nin Yöresel Lezzetleri | 10 Eşsiz Lezzet…

*Kemer Gece Hayatı

Türkiye’de yaz tatillerinin en popüler adreslerinden biri olan Kemer, oldukça hareketli ve bir o kadar eğlenceli bir gece hayatına ev sahipliği yapıyor. Kemer’de publardan, barlara, meyhanelerden, gece kulüplerine, restoranlardan, kafelere kadar pek çok mekan yaz sezonu boyunca hız kesmeden hizmet vermeye devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenip, dansın ve müziğin keyfini çıkarabileceğiniz Kemer gece hayatı ile ilgili en doğru bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: Kemer Gece Hayatı | En Güzel 14 Mekan…

*Kemer’de Alışveriş

”Kemer’de nerede alışveriş yapabilirim ve Kemer’den neler alabilirim?” gibi sorularınızın cevabı için ayrıntılı bir alışveriş rehberi hazırlıyoruz. Kemer Alışveriş Rehberi çok yakında burada olacak!

*Kemer’de Yapılacak Şeyler

Kemer

– Konaklamalı Turlarla Tatilin Keyfini Çıkarın!

– Tekne Turlarıyla Akdeniz’i Keşfedin!

– Dalış Turlarıyla Sualtı Dünyasına Giriş!

– Günübirlik Turlarla Doyasıya Eğlence!

*Şehir içi Ulaşım

Kemer’de şehir içi ulaşım genellikle minibüs, midibüs, dolmuş ve halk otobüsü gibi toplu taşıma vasıtalarıyla sağlanmaktadır. Kemer gezilecek yerler listemizdeki hemen her noktaya, bu toplu taşıma vasıtalarıyla ulaşmak mümkündür. Bunun yanı sıra taksi veya özel araç gibi seçenekler de ilçede mevcuttur. Ayrıca Kemer’den çevre koylara, kıyı beldelerine ve adalara yaz sezonu boyunca, haftanın hemen her günü tekne turları düzenlenmektedir.  ‘Kemer’de Yapılacak Şeyler’ başlığı altında anlatmış olduğum tekne turları kısmını okuyarak, Kemer’deki tekne turlarıyla alakalı merak ettiğiniz birçok şeyi öğrenebilirsiniz.

İçeriğimiz editörlerimiz tarafından son olarak 02.04.2023 tarihinde güncellenmiştir. Siz de Kemer gezilecek yerler yazımıza katkıda bulunmak veya görüşlerinizi belirtmek isterseniz aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz 🙂  

Yorum yapın

Bizi Takip Edin