Antalya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Antalya Havalimanı Hakkında; Antalya Havalimanı, Antalya şehir merkezinin yaklaşık 12 kilometre kuzey doğusunda yer alan uluslararası havaalanıdır. Havaalanında biri iç hat (3 no’lu terminal) uçuşu, diğeri ise dış hat (1 ve 2 no’lu terminal) uçuşu olmak üzere üç adet terminal bulunmaktadır. Her üç terminal de yılda yaklaşık 18 milyon yolcuya hizmet vermektedir. Havalimanı terminal binaları içerisinde banka işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz ATM’ler, bebek bakım odaları, çocuk oyun alanı, döviz bozdurabileceğiniz ofisler, Duty-free mağazaları, alışveriş yapabileceğiniz mağazalar ve bir şeyler yiyip içebileceğiniz restoran ve kafeler bulunmaktadır. Türkiye’nin en yoğun üçüncü havaalanı olan Antalya Havalimanı, özellikle Türkiye’nin güneyinde yaz tatillerini geçirmek isteyen çok sayıda turistin varış noktasıdır.

Havalimanına D400 karayolu üzerinden kolayca ulaşılabilir. Bu yol havalimanını Antalya şehir merkezine, Side ve Alanya şehirlerine de bağlamaktadır.

Antalya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Antalya Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüs, tramvay ve taksi ile ulaşım imkânı bulunmaktadır. Ayrıca araç kiralaması yapabileceğiniz yerel ve uluslararası acenteler ile özel transfer hizmeti alabileceğiniz şirketler de bulunmaktadır. Antalya Havalimanı’ndan şehir merkezi olan mesafe 12 kilometredir ve yolculuk trafiğin yoğunluğuna göre yaklaşık bir buçuk saat sürmektedir. Çok ucuz bir ulaşım seçeneği olan toplu taşıma otobüslerini kullanabilir veya en hızlı ve konforlu ulaşım alternatifi olan taksilerle şehir merkezine veya otelinize transferinizi sağlayabilirsiniz. Taksiler şehir merkezine yaklaşık 40 dakikada varmaktadır.

Antalya Havalimanı Ulaşım

Antalya Havalimanı’ndan şehir merkezine en ucuz uçalım yolu için otobüsleri kullanabilirsiniz. Ancak, özellikle yaz sezonu Antalya’nın sıcak olması nedeniyle otobüsle seyahatin konfor açısından çok iyi olmayacağını unutmamalısınız. Ticari taksiler hız ve konfor açısından daha iyidir fakat biraz daha pahalı bir ulaşım türüdür.

Antalya Havalimanı’ndan, şehirlerarası otobüs terminaline, şehir merkezi (Kalekapısı) ve plajlar arasında AntRay tramvay, şehiriçi toplu taşıma otobüsleri, havaalanı servis otobüsleri, taksi veya bunların karışımı aktarmalar ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Antalya Havalimanı’ndan şehir merkezine ve diğer bölgelere ulaşım hizmeti veren 600 ve 800 numaralı iki farklı otobüs hizmeti bulunmaktadır.

Antalya Havaalanı Şehir Merkezi Ulaşım

600 Otobüs Hattı

600 no’lu Havaalanı-Otobüs Terminali arası çalışan otobüs hattı 24 saat hizmet veren bir vermektedir. Bu otobüsler Antalya Havalimanı’ndan şehir merkezinin 5 kilometre kuzeyinde yer alan Antalya’nın ana otobüs terminali olan Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali arasında hizmet vermektedir. Otobüsler, 1 ve 2 numaralı dış hatlar terminali ve 3 numaralı iç hatlar terminalinin önünden hareket etmektedir. Havaalanından her 30 dakikada bir hareket eden otobüslerle yolculuk yaklaşık 40-45 dakika sürmektedir. Biletler kişi başı 4 TL’dir ve otobüs şoföründen nakit olarak satın alınabilir.

600 Havaalanı – Otobüs Terminali Güzergâh:

Havaalanı İç Hatlar – Dış Hatlar – TEDAŞ – Topçular – Meydan – Mevlana – Eski Otogar – 100. Yıl Bulvarı – Antalya Devlet Hastanesi – Meltem – Migros Kavşağı – Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi – Öğretmenevi – Otobüs Terminali

600 numaralı otobüs hattı havaalanından 07.00 – 06.00 saatleri arası ve otobüs terminalinden 05.30 – 04.45 saatleri arasında her yarım saatte bir hareket etmektedir.

Güzergâh ve güncel saat bilgisi için Antalya Toplu Taşıma Ulaşım resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Antalya Havalimanı Otobüs Ulaşımı

800 Otobüs Hattı

800 no’lu Havaalanı – Lara arası çalışan otobüs hattı her iki saatte bir hareket etmektedir. Antalya Havalimanı’nı Lara Plajı ve Antalya’nın en büyük ve en popüler plajı olan Konyaaltı Plajı ile bağlar. Eğer oteliniz bu bölgelerden birindeyse, bu otobüs hattı sizin için iyi olabilir. Yolculuk yaklaşık 50 dakika sürmektedir. Biletler kişi başı 3,60 TL’dir ve otobüs şoföründen nakit olarak satın alınabilir. Otobüsler hem iç hem de dış hatlar terminal binasının önünden hareket etmektedir. Her iki terminal arası mesafe yaklaşık 2 kilometredir ve her 30 dakikada bir çalışan 600 numaralı otobüsler iki terminali de birbirine bağlamaktadır.

800 Havaalanı – Lara Plajı Güzergâh:

Havalimanı İç Hatlar – Dış Hatlar – Kardeş Kentler Bulvarı – Ermenek – Rauf Denktaş Caddesi – Güzeloba – Barınaklar Bulvarı – Metin Kasapoğlu Caddesi – Cebesoy Caddesi – Doğu garajı – Fahrettin Altay Caddesi – Eski Mezarlık – Eski Otogar – 100. Yıl Bulvarı – AKM – Migros – Atatürk Bulvarı – Sağlık Müdürlüğü – Gürsu – Sarısu

800 numaralı otobüs hattı havaalanı ve Sarısu’dan karşılıklı olarak 06.15 – 22.15 saatleri arası her 2 saatte bir hareket etmektedir.

Lara’ya otobüsler 06.15 – 22.12,

Sarısu’ya otobüsler 06.15 – 23.45 saatleri arasında kalkmaktadır.

Güzergâh ve güncel saat bilgisi için Antalya Toplu Ulaşım resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Antalya Toplu Taşıma Kartı: Antalya Kart

Antalya Havalimanı’na varışta ulaşımınızı toplu taşıma ile yapmayı tercih ederseniz bir ANTALYA KART satın almayı düşünebilirsiniz. Antalya Kart, şehiriçi toplu taşıma (otobüs, tramvay) ile yapacağınız ulaşımlarda tasarruf etmenizi sağlayabilir. 3 tip Antalya Kart bulunmaktadır:

İndirimli (Öğrenci, Öğretmen, Emekli ve Havaalanı Personeli): 15,00 TL

Serbest Kart (65 Yaş ve üzeri, Engelli, Ağır Engelli, Emniyet/Jandarma, Basın): 15 TL

Tam Kart:  7,50 TL

Kısa süreli Antalya seyahatlerinizde Tam Kart satın alabilirsiniz. Tam kartları havaalanı kart satış/dolum yapan otomatlardan veya şehir merkezinde Antalya Kart merkezlerinden temin edebilirsiniz.

Antalya Havalimanı Havaş Otobüsü

Havalimanı/Şehir Merkezi Havaş ile Ulaşım

Havaş servis otobüsleri, Antalya Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Otobüsler her saat 04.00 – 22.00 saatleri arasında ve gece 1.30’da çalışmaktadır. Yolculuk yaklaşık 35 dakika sürüyor ve bilet fiyatı 13 TL’dir. Havaş otobüsleri iç hatlar gelen yolcu terminal binasının çıkışında yer almaktadır. Dış hatlara gelen yolcular, iç hatlar terminaline gelerek buradan Havaş otobüslerini kullanabilirler.

HAVAŞ Havaalanı – Şehir Merkezi Güzergâh:

Antalya Havalimanı – Serik Caddesi – Gazi Bulvarı – Hal Kavşağı – Kepez Belediyesi – Dumlupınar Bulvarı – Antalya Otogar – Akdeniz Üniversitesi – Atatürk Bulvarı – Migros AVM

Antalya Havalimanı Havaş İrtibat No: 0850 222 0 487

Güzergâh ve güncel saat bilgisi için Havaş’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Antalya Havalimanı iç hatlar ve dış hatlar terminallerinin çıkışında taksi durakları bulunmaktadır. Tüm taksiler özel havaalanı lisanslı sürücülerden oluştuğu için şehir merkezine sabit bir fiyat üzerinden ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Antalya’nın diğer bölgelerine gitmek için ücret tarifesini kontrol ediniz. Ayrıca havaalanı taksi durağında kontrol etmeniz için bir ücret tabelası bulunmaktadır.

Antalya Havaalanı Taksi

Havaalanı taksileri 24 saat hizmet vermektedir. Şehir merkezine yolculuk yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Henüz Antalya Havalimanı’na varmadan bir taksi rezervasyonu yapmak için +90 539 488 16 16 numaralı telefonu arayabilir veya [email protected] adresi üzerinden çevrimiçi rezervasyon yapabilirsiniz.

Çevrimiçi taksi rezervasyonu veya detaylı bilgi için Antalya Havaalanı Taksi resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Antalya şehir merkezine veya çevre yerlere seyahat etmenin bir başka yolu, Antalya Havalimanı’ndan özel bir transfer hizmeti satın almaktır. Antalya Havalimanı’na varmadan önce veya varışta özel transfer hizmeti satın alabilirsiniz. Böylece doğrudan otelinize veya çevre yerlere ulaşımınızı bekleme yapmadan kolayca ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Antalya Havalimanı’nda veya varmadan önce çevrimiçi özel transfer hizmeti satın rezervasyonu yapabileceğiniz acenteler arasında Antalya Vip Transfer, Vist Transfer, Voyage Transfer, Hana Travel, Antalya Hotel Transfers, Antalya Airport Transfer, Riviera Transfers ve TR Transfer bulunmaktadır.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Antalya şehir merkezine ulaşmanın veya çevre yerleri kendi başına keşfetmeyi tercih edenler için en iyi seçenek doğrudan Antalya Havalimanı’ndan araba kiralamaktır. Antalya Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz bazı yerel ve uluslararası araç kiralama acentelerinin ofisleri bulunmaktadır. Havalimanında bekleme yapmadan hızlıca varmak istediğiniz yere ulaşmanız için çevrimiçi rezervasyon yapmanızı öneririz.

Antalya Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz acenteler arasında; National, Alamo, Europcar, Hertz, Budget, Avis, Filo Rental, Aytucar, Goldcar, Garenta ve Filo bulunmaktadır.

Havalimanı Özel Havayolu Servis Taşımacılığı

Antalya Havalimanı’na varışta uçuş yaptığınız havayolu şirketine ait otobüsler varış saatlerine göre hareket etmektedir. Uçuş yapacağınız havayolu firmasının Antalya Havalimanı’nda ücretsiz bir servis hizmeti olup olmadığını kendilerinden öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Antalya Havalimanı Servis Otobüsleri

Antalya Havalimanı’na uçuş yapan firmalar: Pegasus Hava Yolları, Türk Hava Yolları, AnadoluJet ve SunExpress Hava Yolları’dır.

Otogar/Antalya Havalimanı Ulaşım

Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Antalya Havalimanı’na ulaşımınızı AntRay T1A hattı ile sağlayabilirsiniz. AntRay tramvayları otobüs terminalinden havalimanına gitmenin en hızlı, en ucuz ve en kolay yoludur. Otobüs terminalinin çıkışında yer alan tramvaylar Fatih ve Expo duraklarını kapsayan bir güzergâh üzerinde çalışıyor. Tramvaylar her gün 10 dakikada bir 06.00 – 23.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Tek yön bileti 4 TL’dir. Antalya Kart tramvay hatlarında geçerlidir.

Antalya Havalimanı Otogar Ulaşımı

Fatih – Meydan – Havalimanı Pazartesi – Cumartesi hareket saatleri

Fatih – Meydan – Havalimanı Pazar günü hareket saatleri

Ayrıca, Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Antalya Havalimanı’na olan ulaşımınızı Havaş servis otobüsleriyle de sağlayabilirsiniz. Havaş otobüsleri her gün 04.00 – 22.00 saatleri arasında ve gece 1.30’da çalışmaktadır. Otogardan havalimanına yolculuk yaklaşık 25 dakika sürüyor ve tek yön bilet fiyatı 13 TL’dir. Havaş otobüsleri havalimanı iç hatlar giden yolcu terminal binasının önünde durmaktadır.

Otogar –Havalimanı Güzergâh:

Otogar – Dumlupınar Bulvarı – Kepez Belediyesi – Hal Kavşağı – Gazi Bulvarı – Serik Caddesi – Antalya Havalimanı

Antalya’da Yapılacak Şeyler

Antalya Yapılacak Şeyler

Antalya, Türkiye’nin en popüler ve yerli-yabancı turistlerin tatillerini geçirdikleri popüler bir destinasyondur. Bu cennet şehir, doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve mavi bayraklı plajları ile tercih edilen bir tatil şehridir. Türkiye’de yaz sezonu deniz tatili konusunda ilk akla gelen yerlerden biri olan Antalya’da yapılacak pek çok şey sunuyor. Eğer kültürel bir gezi için tercih ediyorsanız, labirent sokakları ile eski kent bölgesi, atmosferik tarihi mekanlarla dolu bir yerdir. Şehir, düzinelerce kalıntıların olduğu mükemmel bir konuma sahiptir. Deniz tatili için şehrin beyaz kumlu plajları deniz, kum ve güneş üçlüsünü fazlasıyla sunuyor.

Antalya’nın en önemli gezilecek yerleri listemizle seyahatinizi hemen planlayın!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin