Konyaaltı Gezilecek Yerler Listesi | En Cazip 43 Yeri Keşfet

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Konyaaltı hakkında: Akdeniz Bölgesi’nin Antalya şehrine bağlı en gözde ilçelerden biri olan Konyaaltı, şehrin batı ucunda yer almaktadır. Konyaaltı, Antalya’nın bir diğer ilçesi Muratpaşa, Kepez, Dumlupınar bulvarı ve Çakırlar Yolu ile çevrelenmiştir. Konyaaltı Plajı ile ünü ülke sınırlarını aşmış olan ilçe, Türkiye’de yaz turizminin önemli rotalarından biridir. Konyaaltı, Likya Yolu üzerinde konumlanması açısından da oldukça değerlidir. İlçenin, Antalya’nın meşhur falezlerinin üzerinde yer almasından dolayı Koyaltı olarak anıldığı; fakat zaman içinde dilde değişime uğrayarak Konyaaltı adını aldığı söylenir.

Kaç günde gezilir: Konyaaltı gezinizi ortalama iki – üç günde tamamlayabilirsiniz.

Ziyaret için en uygun zaman: Akdeniz İklimi etkisi altında olan Konyaaltı, esasen yılın her dönemi ziyaret edilebilir. Fakat seyahat için en uygun ve aynı zamanda en popüler dönem, Mayıs ve Eylül ayları arasındaki yaz sezonudur. Sezon boyunca özellikle Konyaaltı Plajı’nda, güneşin, kumsalın ve tertemiz Akdeniz sularının tadını çıkarabilirsiniz.

Müze kart: Konyaaltı’ndaki müzelerde kullanmak için özel bir karta ihtiyaç yoktur. Zira Türkiye’nin hemen her şehrinde geçerli olan Müzekart+ ve Müzekart’ı kullanarak Konyaaltı’ndaki müzelere de indirimli veya ücretsiz olarak giriş yapabilirsiniz.

Havalimanı/Merkez Ulaşım: Antalya Havalimanı’nın 20 kilometre kadar güneybatısında bulunan Konyaaltı’na ulaşmak çok kolay. Bu konuda alabileceğiniz en doğru bilgiye ulaşmak için: Antalya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi!

Ne Yenir: Konyaaltı mutfağını yakından tanımak için Antalya’nın yöresel lezzetlerini tanıttığımız Antalya’nın Yöresel Yemekleri | 17 Lezzet başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

  • Kişi başı ortalama yemek ücreti: 35-40 TL
  • kişi başı ortalama kahve ücreti: 10-15 TL

*Konyaaltı Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

– Simgesel Yapılar/Yerler

1. Hadrian Kapısı (Üç Kapılar)

Hadrian Kapısı

Burası Neresi? Hadrian Kapısı, Konyaaltı Plajı’nın 8,7 kilometre doğusunda, Barbaros mevkiinde yer alan tarihi bir yapıdır. Antalya’da görülmesi gereken yerlerden biri olan Hadrian Kapısı, şehri çevreleyen sur üzerindeki anıtsal kapılardan biridir. Kapının yapılış tarihi M.S. 130’lu yıllara dayanmakta olup; Roma İmparatoru Hadrianus’un Antalya seyahatinde, imparator onuruna inşa edilmiştir.

Hadrian Kapısı üç güzlü bir yapı olduğu için Üç Kapılar olarak da anılmaktadır. Kapının Latince yazılı bir kitabesi vardır. Normalde İmparator ve ailesine ait heykellerin de bulunduğu Hadrian Kapısı’nda, günümüze ulaşan tek eser kitabedir. Heykeller zaman içerisinde bakımsızlıktan ötürü maalesef yok olmuştur.

Neden Gitmeliyim? Korint üslubunda süslenmiş mermerlerle donatılan Hadrian Kapısı, dört ayak üzerinde yükselen üç gözlü girişi ve sütunlarla süslü çift cepheli mimarisi ile görülmeye değer bir yapıdır. Zira Antalya surlarındaki en estetik yapı Hadrian Kapısı’dır. Kapının her iki köşesinde iki kule bulunup; kuzeydeki kulenin alt kısmı Antik Çağ’da, üst kısımları ise Selçuklular döneminde inşa edilmiştir.

Güney kısmında kalan Julia Sancta Kulesi ise Hadrian Dönemi’ne aittir. Velhasıl tüm önemli dönemlerin izlerini taşıyan Hadrian Kapısı, halkın söyleyişiyle Üç Kapılar, Antalya’nın önemli tarihi varlıklarından biridir.

  • Adres: Barbaros, 07100 Muratpaşa/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

2. Roma Hamamı

Roma Hamamı

Burası Neresi? Antalya’nın ve de Konyaaltı’nın simgesel yapılarından biri olan Roma Hamamı, M.S. 3.yüzyılda inşa edilmiş tarihi bir yapıdır. Roma Hamamı, 6. yüzyılda geçirdiği bir yangından sonra 14. yüzyıla kadar işlevsel ve yapısal olarak büyük değişikliklere uğramıştır. Yapının moloz taşlarla örülmüş kısmı hala ayakta olup; duvarları mermer plakalarla donatılmıştır. Hamam, Roma mimarisine uygun olarak, her biri farklı işlevde kullanılan tonozlu odalardan oluşmaktadır.

Yapılan çalışmalar sonucu bölümlerden birinin soyunma kabini; diğerinin ise çeşme olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca Avlunun güney kısmında yarım daire şeklinde bir soğuk su havuzunun yer aldığı belirlenmiştir. Roma Hamamı şuan etrafına sarılan çitlerle koruma altına alınmıştır. Roma Hamamı’na Konyaaltı ilçe merkezinden hareket eden Gürsu minibüsleriyle ulaşabilirsiniz.

  • Adres: Gürsu, 07070 Konyaaltı/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

3. Likya Yolu

Likya Yolu

Burası Neresi? Likya Yolu, Fethiye’den başlayıp Antalya’ya kadar devam eden, tarihi-antik değere sahip bir yürüyüş yoludur. Eskiden Likya denilen Teke Yarımadası üzerinde bulunan patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalandırılması sonucu 1992 yılında ortaya çıkarılmış olan Likya Yolu, 1999 yılında hizmete açılmıştır. Dünyanın en uzun 10 yürüyüş parkurundan biri olan Likya Yolu’nun uzunluğu 535 kilometredir. Ayrıca, 2007 yılında Türkiye’nin en iyi manzarası seçilen Gelidonya Feneri, Likya Yolu üzerinde yer almaktadır. Bunun yanı sıra dünya üzerinde bir geminin tamamının çıkarılabildiği ilk su altı kazısı yine, bu antik yol üzerinde bulunan Amerikan Koyu’nda gerçekleştirilmiştir.

Neden Gitmeliyim? Likya Yolu’nun bir parkuru Antalya’ya bağlı Konyaaltı ilçesinden geçmektedir. Konyaaltı’nda 41 kilometrelik bir parkura sahip olan yol üzerinde, bisiklet parkuru, dinlenme tesisleri ve konaklama noktaları bulunmaktadır. Likya Yolu’nun yıl içerisinde 30 binden fazla turist tarafından ziyaret edildiği bilinmektedir. Dolayısıyla söz konusu yürüyüş yolu, Konyaaltı turizmi açısından oldukça önemlidir. 8 bisiklet parkuru ve 8 farklı yürüyüş parkurundan oluşan Lika Yolu – Konyaaltı Parkuru, yılın on iki ayı ziyarete açıktır.

Konyaaltı Kültür Parkuru olarak da adlandırılan yürüyüş yolu üzerinde; Onobara Antik Kenti, Trebenna Antik Kenti, Neapolis Peripolionu ve Kelbessos Antik Kenti gibi çoğu Bizans ve Roman dönemlerine ait antik kalıntılar bulunmaktadır. Doğanın içinde harika bir yolculuk imkanı veren; ovalardan, derelerden, çaylardan, dağlar ve tepelerden geçen Likya Yolu, Geyikbayırı mevkiinde sonlanmaktadır. Koordinatlara ve yürüyüş rotalarına buradan ulaşabilirsiniz.

  • Adres: Likya Yolu Başlangıcı, Akdamlar, 07070 Konyaaltı/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Plajlar

4. Konyaaltı Plajı

Konyaaltı Plajı

Burası Neresi? Lara Plajı ile birlikte Antalya’nın en iyi iki plajından biri olan Konyaaltı Plajı, şehir merkezinin batısında, Konyaaltı ilçesinin kıyı kesiminde yer alıyor. Plajın, falezlerin alt tarafında konumlanmasından dolayı ”koy-altı” adını aldığı ve zaman içerisinde değişerek Konyaaltı şeklinde kalıplaştığı söyleniyor. Plaj, falezlerden, Antalya Limanı’na kadar uzanan 7 kilometrelik sahilden oluşuyor.

Geneli küçük çakıl taşlarıyla kaplı olan plajın 4,5 kilometrelik kısmı mavi bayraklı halk plajı olarak hizmet veriyor. Plajda ücretli ve ücretsiz bölümler bulunuyor. Konyaaltı gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Konyaaltı Plajı, şehirden uzaklaşmadan denize girip, güneşlenmek isteyenler için oldukça ideal.

Neden Gitmeliyim? Tertemiz ve berrak deniziyle ünü sınırları aşıp dünyaya yayılan Konyaaltı Plajı’nın ne kadar popüler olduğunu, yaz sezonu boyunca her an iğne atsan yere düşmeyecek düzeydeki kalabalığından anlayabilirsiniz. Tertemiz denizine asla karşı koyamayacağınız plajda su zeminin kıyı kısmı taşlık olup; belirli bir yerden sonra kum zemine dönüşüyor. Lakin dikkat etmekte fayda var; çünkü 2-3 metre ilerledikten sonra suyun derinliği birden artıyor. Akdeniz’in masmavi sularıyla her yaz bir numara olmayı başaran plaj, konumu itibariyle ülkemizdeki diğer plajlara göre daha sıcak ve daha tuzlu bir denize sahiptir.

Bunun yanı sıra Konyaaltı Halk Plajı’na ücretsiz girilmekle birlikte şezlong ve şemsiye gibi imkanlardan yararlanmak için belirli bir ücret vermek gerekiyor. 30-35 TL civarında seyreden şezlong ve şemsiye ücreti, yıllara göre değişiklik gösterebiliyor. Konyaaltı sahilinde ayrıca, Olbia adlı antik liman kentinin kalıntıları bulunuyor.

5. Sarısu Kadınlar Plajı

Burası Neresi? Konyaaltı gezilecek yerler listemizde sıra; yalnızca kadınlara özel olan Sarısu Kadınlar Plajı’nda! Antalya Kadınlar Plajı olarak da anılan Sarısu Kadınlar Plajı, Konyaaltı, Liman mevkiinde oldukça geniş bir tesis içerisinde yer alıyor. Yalnızca kadınların girebildiği tesiste; cankurtaranlardan, güvenlik görevlilerine, mali işlerden sorumlu çalışanlardan, temizlik görevlilerine kadar tüm çalışanlar kadınlardan oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Sarısu Kadınlar Plajı’nın kapsamlı bir sosyal tesis ve yaşam alanı olarak kullanıldığını söylemek yanlış olmaz. Zira tesis içinde; Kebap evi, Sahil büfe, Balık evi, Kır bahçesi, Sarısu çarşısı, hamam, buhar banyosu, sauna, kuaför, masaj salonu, market, 6 adet dükkan, çocuk oyun parkı, mescit ve spor parkı gibi alanlar bulunuyor. Ayrıca plaj içerisinde 150 şemsiye, 300 şezlong, 150 sehpa, duş kabinleri, tuvalet, engelli tuvaleti ve soyunma kabinleri yer alıyor.

Dolayısıyla plaj içinde yok, yok! Sarısu Kadınlar Plajı, yüksekten ve sahilden görülemeyecek şekilde çam ağaçlarıyla çevrelenmiş olup; tesis bahçesi rengarenk çiçeklerle donatılmıştır. Akşam saatlerinde de hizmet veren tesiste, 19.00 – 00.00 saatleri arasında aileler vakit geçirebiliyor. Şehrin her noktasından tek vesayetle Sarısu Kadınlar Plajı’na ulaşabilirsiniz. Bunun için Sarısu otobüslerine binmeniz yeterli.

  • Adres: Liman, 07130 Konyaaltı/Antalya
  • Tel: (0242) 242 42 42
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 19.00 *Tüm hafta açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

6. Sarısu Halk Plajı

Sarısu Plajı

Burası Neresi? Sarısu’da kadınlar plajının yanı sıra müthiş bir halk plajı da bulunuyor. Sarısu Halk Plajı, Konyaaltı’ndaki mavi bayrak ödülüne layık görülen plajlardan biri. 2012 yılından bu yana her yıl mavi bayrak almayı başaran Sarısu Halk Plajı, gerçekten tertemiz bir plaja ve denize sahip. Bunun yanı sıra girişlerin tamamen ücretsiz olduğu plajda; şezlong ve şemsiye, duş kabini, tuvalet, soyunma kabini, restoran, spa merkezi, ücretsiz wifi ve market bulunuyor. Şezlong ve şemsiye kiralamak için 10 TL ücret ödemek gerekiyor. Ayrıca engelli kişiler için uygun rampa, şezlong, şemsiye ve WC gibi imkanlar da plajda mevcut.

Sarısu Plajı, 450 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde kum ve çakıl taşlarının karıştığı bir kumsala sahip. Bunların dışında plajın arka kısmında bir mesire alanı bulunuyor. Antalyalılar hafta sonları burada hem piknik yapıyor hem de denize girip, güneşleniyor. Antalya şehir merkezine 10 kilometre mesafede bulunan plaja, tek vesayetle ulaşılabiliyor. Sarısu Halk Plajı’nın hemen yanında bir kamp alanı bulunuyor. Dileyenler burada kamp kurup konaklayabilir.

  • Adres: Liman, 07130 Konyaaltı/Antalya
  • Tel: 0242 249 52 00
  • Giriş ücreti: Yaya ücretsiz. Otomobil: 5 TL – Minibüs: 10 TL *Şezlong + Şemsiye: 10 TL
  • Yol tarifi al >

7. Çaltıcak Plajı

Çaltıcak Plajı

Burası Neresi? Çaltıcak Plajı, Büyük Çaltıcak ve Küçük Çaltıcak olmak üzere iki ayrı bölgeden oluşuyor. Antalya – Kemer yolu üzerinde Konyaaltı’nın sınırında bulunan plajlar, aslında Çaltıcak Koyu denen doğa harikası bir yerde konumlanıyor. İki plaj arasında 2 kilometrelik mesafe bulunup; plajların batısında Göynük tatil köyü, doğusunda Topçam plajı, kuzeyinde ise Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı yer alıyor.

Büyük Çaltıcak Plajı 500 metre; Küçük Çaltıcak Plajı ise 300 metre uzunluğa sahip olup; plajlar genel anlamda küçük çakıl taşları ve kumla kaplıdır. İki plajda da ücretsiz olarak denize girilebiliyor. Ayrıca plaj noktalarında piknik ve kamp için uygun alanlar da bulunuyor.  Hem muhteşem Akdeniz manzarasının tadını çıkarabileceğiniz hem de tertemiz denizin keyfini sürebileceğiniz Çaltıcak plajlarını Konyaaltı gezilecek yerler listesine sizler de mutlaka eklemelisiniz.

  • Adres: Kemer Yolu Üzeri Büyük Çaltıcak Koyu, 07130 Konyaaltı
  • Tel: 0531 271 11 80
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.00 *Tüm hafta açık
  • Yol tarifi al >

8. Topçam Plajı

Topçam Plajı

Burası Neresi? Topçam Plajı, Konyaaltı ilçesinde, Antalya – Kemer karayolunun 14. kilometresinde yer almaktadır. Plajın batısında Büyük Çaltıcak Plajı, doğusunda Sarısu Çayı ve Antalya Limanı bulunmaktadır. Doğu ve batı cihetinde falezlerle çevrili olan Topçam Plajı’nın uzunluğu 600 metre olup; genişliği 2 ile 40 metre arasında değişmektedir. Plajın tam karşısında yer alan Sıçan Adası’nın manzarası gerçekten görülmeye değerdir. Yer yer çakıllı yer yer kumlu bir alana sahip olan Topçam Plajı, tertemiz ve berrak sularıyla, sezon boyunca tatilcilerin gözdelerinden biridir.

Fakat bir Konyaaltı Plajı ya da Lara Plajı kadar kalabalık olmayıp; daha sakin ve daha huzurlu bir atmosfere sahiptir. Bunda bulunduğu doğal ortamın da katkısı büyük… Plaja giriş ücretsizdir. Plaj, aynı isimli Topçam Mesire Alanı’na bağlıdır. Alan içerisinde 300 araç kapasiteli otopark, mangal yerleri, mescit, duşa kabin, WC, çevre aydınlatma, kasap, market ve büfeler yer almaktadır. 30 bin dönümlük geniş bir araziye yayılan piknik alanı, 500 kişilik kapasiteye sahiptir. Bunun yanı sıra mesire alanında 200 kişilik gölgeli oturma grupları bulunmaktadır.

9. Çakıl Beach

Çakıl Beach

Burası Neresi? Modern dekorasyonu ile dikkat çeken Çakıl Beach, Antalya şehir merkezine oldukça yakın bir noktada, Konyaaltı ilçesinde yer alıyor. Çakıl Beach, şehre yakınlığı dolayısıyla, şehirden fazla uzaklaşamayanların imdadına yetişiyor. Zira özelikle hafta sonları fazlasıyla rağbet gören plajda, her türlü imkan mevcut.

Şezlong, şemsiye, duşa kabin, tuvalet, soyunma kabini ve restoran/kafe gibi türlü imkanlara sahip olan plajın en sevilen tarafı ise kuşkusuz kıyıda bulunan salıncakları oluyor. Beyaz ahşaptan yapılmış bu salıncaklar, plaja oldukça romantik bir hava katıyor. Özel bir işletme olduğu için Çakıl Beach’e girişler ücretli. Giriş ücreti sezondan sezona değişim gösterebiliyor.

  • Adres: Kuşkavağı, 07070, Sahil Büfe, No: 23 Konyaaltı/Antalya
  • Tel: 0532 668 57 37
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 03.00 *Tüm hafta açık
  • Giriş ücreti: Hafta sonu ve hafta içi 20 TL
  • Yol tarifi al >

10. Mermerli Beach

Mermerli Beach

Burası Neresi? Nostaljik, egzotik ve aynı zamanda romantik bir atmosfere sahip olan Mermerli Beach, Kaleiçi kıyılarında konumlanıyor. Mermerli Beach, kendine özgü küçük bir platform plaj üzerine kuruludur. Kale duvarlarının eteklerinde ve yat limanının yakınlarında yer alan plaj, yemyeşil doğanın da etkisiyle müthiş bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Ayrıca plaj, akvaryum gibi tertemiz ve berrak bir denize sahip. Tüm bu özelliklerinden dolayı özellikle hafta sonları tıklım tıklım dolup taşan Mermerli Beach’te yer bulmak zorlaşıyor.

Dolayısıyla sabah erken saatlerden itibaren yerinizi almaya bakın derim. Eğer daha sakin bir zamanda plaja gitmek istiyorsanız, hafta içi herhangi bir günü tercih edebilirsiniz. Fakat plaj yine de çok sakin olmuyor. Her zaman belirli bir kitleyi evinde ağırlıyor. Şehre yakın oluşuyla da avantaja sahip olan plajda, şezlong ve şemsiye kiralamak için ücret veriliyor. Bunun dışında plajda, duşa kabinden, tuvalete, büfeden soyunma kabinine kadar birçok imkan mevcut. Plajın girişinde aynı isimli 83 yıllık bir geçmişe sahip olan Mermerli Restoran bulunuyor.

  • Adres: Selçuk Mah. İskele Cad. Banyo Sok. No: 25 Kaleiçi/Antalya
  • Tel: 0242 248 54 84
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 21.00 *Tüm hafta açık
  • Giriş ücreti: 15 TL (Değişiklik gösterebilir)
  • Yol tarifi al >

– Müzeler

11. Antalya Müzesi

Antalya Müzesi

Burası Neresi? Köklü bir geçmişe sahip olan Antalya Müzesi, I. Dünya Savaşı sırasında, tarihi eserleri, işgal güçlerinden korumak amacıyla, 1922 yılında kurulmuştur. Kuruluşunda, dönemin ileri gelen önemli şahsiyetlerinden Öğretmen Süleyman Fikri Erten büyük rol oynamıştır. Antalya Müzesi, başlangıçta Kaleiçi’nde bulunan Alaaddin Cami’de açılmış; daha donra Yivli Cami’ye nakledilmiştir. 1972 yılında ise bugünkü binasına taşınmıştır. 30 bin metrekarelik bir alana sahip olan müze, heykel vb. eserlerin sergilendiği açık hava galerileri, çocuk bölümü, bahçe ve 14 farklı sergi salonundan oluşmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Antalya Müzesi’nde sergilenen eserler, genel açıdan bakıldığında üç antik kültür bölgesi olan; Likya, Pamfilya ve Pisidya bölgesini kapsamaktadır. Alt Paleolitik Çağ’dan Roma Dönemi’ne kadar uzanan oldukça geniş bir döneme ait eserlerin sergilendiği müzede, arkeolojik kazı çalışmalarından elde edilen buluntuları yakından görmek mümkün. Sergilenen eserlerin arasında; doğa tarihi ve prehistorya koleksiyonu, mezar kültlerine ait eserler, tanrı ve imparator heykelleri, mozaikler, sikkeler ve ikona gibi eserler fazlasıyla ilgi çekici. Müzede ayrıca Antalya ve çevresine ait etnoğrafik parçaları içeren geniş bir koleksiyon bulunuyor.

Koleksiyonda çoğunluğu, Osmanlı Dönemi’ne ait eserler oluşturuyor. Bunun yanı sıra müzede bulunan Sine-vizyon bölümünde, Antalya ve şehirde bulunan ören yerleri hakkında bilgi vermek amacıyla birçok gösterim gerçekleştiriliyor. Antalya Müzesi’nde görmeniz gereken diğer bölümler ise şöyle: Perge Tiyatrosu Salonu, Lahitler Salonu, Ölü Kültü Salonu, Mozaik Salonu, Tanrılar Salonu, İmparatorlar Salonu, Bölge Kazıları Salonu, Seramik Eserler Salonu ve Tabiat Tarihi ve Prehistorya Salonu. Bu salonlarda birbirinden ilgi çekici birçok eserle karşılaşacaksınız.

Misal;

İmparatorlar Salonu’nda, Roma Dönemi’nin imparatorları, imparatoriçeleri ve dönemin önemli politik şahsiyetlerinin MS 2. yüzyıla ait olan heykellerini yakından inceleyebilirsiniz. Söz konusu heykellerin hepsi Perge kazıları sonucu ortaya çıkarılmıştır. Bunun yanı sıra Yunan mitolojisinde adı geçen; güzellik ve aşk tanrıçası Afrodit, tanrıların kralı Zeus, güneşin tanrısı Apollon gibi tanrı ve tanrıçalara ait birçok heykelin bulunduğu Tanrılar Salonu da ilginizi çekebilir. Son olarak belirtmek gerekirse: 1988 tarihinde ”Avrupa Konseyi Yılın Müzesi” ödülüne layık görülen Antalya Müzesi’ni, Konyaaltı’nda gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

  • Adres: Bahçelievler, Konyaaltı Cd. No: 88, 07050 Antalya
  • Tel: 0 242 238 56 88 – 0 242 238 56 89
  • Çalışma saatleri: Yaz Dönemi (1 Nisan – 1 Ekim): 08.30 – 19.00 – Kış Dönemi (1 Ekim – 1 Nisan): 08.30 – 18.00 *Her gün açık
  • Giriş ücreti: 45 TL *Müzekart ve Müzekart+ geçerli.
  • Yol tarifi al >

12. MiniCity Antalya

MiniCity Antalya

Burası Neresi? Temmuz 2004’te Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Minicity, Antalya – Konyaaltı Plajı mevkiinde, 63 bin hektarlık geniş bir alanda yer alıyor. Minicity, sahip olduğu alanla, dünyadaki en büyük minyatür parklardan biri olma özelliğine sahip. Minicity içinde; St. Jan Katedrali, Registan Meydanı, Tac Mahal, Szechenyi Hamamı, Hümayun Türbesi, Tilla Kari Medresesi, Kalyan Camii, Valide Sultan Camii, Westerkerk, Edirne Selimiye Camii, Artemis Tapınağı, Dolmabahçe, Galata Kulesi, Brüksel Şehir Meydanı, Neuschwanstein Kalesi, Anıtkabir, Beylerbeyi Sarayı, Ortaköy Camii, Ayasofya ve Çırağan Sarayı gibi tarihi ve simgesel mimari yapıların minyatürleri bulunuyor.

Minicity’nin 32 bin metrekaresinde minyatür eserler sergilenirken; kalan alan çocuk oyun alanı olarak hizmet veriyor. Bunun dışında 200 kişi kapasiteli kafeterya, 600 kişilik yemek salonu, bistro, hediyelik eşya mağazası ve bir kitapçı yer alıyor. Müzenin en dikkat çeken yerleri: 169 metre uzunluğunda, 10 metre enindeki gemi güvertesinden esinlenerek inşa edilmiş seyir terası, Bey Dağları’nı simgeleyen mermer kaplamalı Amorf ana binası ve 2500 metrekarelik alanı kaplayan İstanbul boğazı canlandırması oluyor.

  • Adres: Arapsuyu, Dumlupınar Bulvarı /600. Sok. 07030, Konyaaltı – Antalya
  • Tel: 0 (242) 229 45 45
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 20.00 *Her gün açık
  • Giriş ücreti: Kişi 7 TL – Öğrenci 1 TL (Fiyatlar değişebilir)
  • Yol tarifi al >

– Meydanlar

13. Konyaaltı Kent Meydanı

Konyaaltı Kent Meydanı

Burası Neresi? Konyaaltı’na güzel bir meydan kazandırmak amacıyla ortaya çıkan Konyaaltı Kent Meydanı, 2006 – 2007 yıllarından itibaren ziyarete açık bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Kent Meydanı, Akdeniz Bulvarı üzerindeki denize sıfır bir alanda konumlanıyor. Dolayısıyla denize nasır, yemyeşil peyzaj alanlarına sahip, geniş bir meydandan söz ediyoruz. Günün her saati işlek olan Konyaaltı Kent Meydanı, aynı zamanda ilçenin kalbini oluşturuyor diyebilirim.

Zira meydanda, konserlerden, şenliklere, 23 Nisan gösterilerinden, 19 Mayıs kutlamalarına ve Mehteran gösterilerine kadar pek çok etkinlik düzenleniyor. Şimdiye kadar meydanda sahne almış olan ünlü şarkıcılar arasında Emre Aydın, İrem Derici ve Merve Özbey gibi isimler yer alıyor. Bunların yanı sıra Çin Restoranı gibi konsept restoran ve kafeler ile büfe ve butik gibi işletmeler, WC ve çeşmeler, Konyaaltı Kent Meydanı’nda bulunan imkanlar arasında.

  • Adres: Altınkum, Akdeniz Blv. 176 C, 07070 Konyaaltı/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

– Parklar

14. Atatürk Kültür Parkı

Atatürk Kültür Parkı

Burası Neresi? Konyaaltı ile Muratpaşa ilçesi arasında kalan Atatürk Kültür Parkı, denize nazır, yemyeşil ve genişçe bir parktır. Dumlupınar Bulvarı, Antalyaspor Alt Geçidi ile Sakıp Sabancı Bulvarı ile çevrelenmiş olan ve Antalya’nın meşhur park, kurulduğu tarih olan 2006 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Atatürk Kültür Parkı özellikle hafta sonları fazlasıyla kalabalık oluyor.

Özellikle çocuklu ailelerin yoğun ilgi gösterdiği park içerisinde, kafe, restoran, çocuk parkı, farklı işlevlerde birçok tesis, ördeklerle dolu büyük bir gölet bulunuyor. Atatürk Kültür Parkı’nda; bisiklet sürmek, uçurtma uçurtmak, piknik ve mangal yapmak gibi daha pek çok aktivite için oldukça ideal!

  • Adres: Meltem, Konyaaltı Plajı No: 21399, 07030 Muratpaşa/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

15. Sahil Antalya Yaşam Parkı

Sahil Antalya Yaşam Parkı

Burası Neresi? Sahil Antalya Yaşam Parkı, Müze Kavşağı – Varyant adı verilen bölgeyle Boğaçayı arasında, 1 milyon metrekarelik bir alana yayılan oldukça geniş bir parktır. Ayrıca, söz konusu park, Konyaaltı sahili boyunca 7 kilometrelik bir şeride sahiptir. Yılın her dönemi birbirinden renkli pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan Sahil Antalya Yaşam Parkı, her mevsim yaşayan park olarak dizayn edilmiştir. Park içerisinde; bisiklet yolları, tenis kortları, basketbol sahaları, açık alan spor aletleri, çocuk oyun alanları, kaykay-paten parkı, köpek parkı, 350 kişilik amfi tiyatrosu, 10 bin kişi kapasiteli etkinlik çayırı ve oturma alanları gibi birçok özel alan bulunmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Tamamı Mavi Bayraklı olan 31 adet plaj, Sahil Antalya’da hizmet vermektedir. Çoluk çocuk ailecek, eğlence dolu vakit geçirebileceğiniz park, tüm ihtiyaçlara karşılık verecek şekilde düzenlenmiş. Az önce de belirttiğim gibi birçok özelliğe sahip olan bu park, hem Antalya hem de Konyaaltı için oldukça önemli ve Konyaaltı’nda gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmeli. Parkta verilen hizmetler bunlarla da sınırlı değil! Helikopter pisti, Etkinlik Çayırı, Olbia Meydanı Konser alanı, iki adet elektronik asansör, seyir terası, yaya merdiveni, yelken kulübü ve sosyal etkinlik alanları da mevcut olan hizmetler arasında.

Bunun dışında park içerisinde, ünlü balet Tan Sağtürk’ün kurucusu olduğu Tan Sağtürk Bale ve Sanat Akademisi bulunup; ressam atölyesi gibi kurumlar ve geri dönüşüm malzemelerinden yapılan sanat eserleri sergileri gibi pek çok sanatsal eylem yer alıyor. Sahil Antalya Yaşam Parkı’nın en güzel özeliklerinden biri; alanda bulunan güven çemberleri projesi ve uygulamasıyla çocukların, yaşlıların ve evcil hayvanların o anda nerede olduklarını kolaylıkla takip edilmesini sağlaması! Böylece aileler endişe etmeden güven içinde vakit geçirebiliyor.

Kaçırmayın! Parkta hizmet veren plajların her birinde, duş, tuvalet, şezlong, şemsiye, soyunma kabini gibi imkanlar mevcut olup; can kurtaran ekipleri olası bir tehlikeye karşı her an teyakkuzda bekliyor.

  • Adres: Kuşkavağı, 07070 Konyaaltı/Antalya
  • Tel: (0242) 323 52 55
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Gösteri ve Sanat Merkezleri

16. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi

Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi

Burası Neresi? Cam Piramit, diğer adıyla Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi, 1 Ekim 1997 tarihinde Antalya Kültür Merkezi bünyesinde hizmet vermeye başlamış olan bir tesistir. 3 bin metrekarelik bir alanda iki katlı bir yapı olan Cam Piramit, Sabancı Vakfı tarafından yaptırılıp; kullanım hakkı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiştir. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nin kuşkusuz ilk göze çarpan özelliği çağdaş mimarinin muhteşem bir örneği olması. Zira yapının mimarisi gerçekten dikkat çekici. Hasan Subaşı (Atatürk) Kültür Parkı içerisinde bulunan tesis, 4 tarafını çeviren dairesel şekilli süs havuzlarıyla özellikle akşamları harika bir manzara ortaya çıkartıyor.

Neden Gitmeliyim? Teknik donanımı sayesinde pek çok ulusal ve uluslararası kongre, seminer, sergi ve konferanslara ev sahipliği yapan merkez, beş ayrı salondan oluşuyor. Salonların en büyüğü Toros Salonu olup; onu sırasıyla Meltem Salonu, Düden Salonu ve iki ayrı toplantı salonu takip ediyor. Antalya için sembolik bir değere sahip olan Cam Piramit, Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne ev sahipliği yapmasıyla da oldukça meşhur. Biraz salonlardan bahsetmek gerekirse: Toros Salonu, 2.400 kişilik kapasitesiyle merkezdeki en büyük salon olma özelliğine sahip.

Her türlü organizasyona hizmet verebilecek şekilde donatılmış olan Toros Salonu; ses, ışık, görüntü sistemi ve seyyar simültane tercüme kabinleri gibi imkanlara sahiptir. Bunun yanı sıra salonda bulunan dev ekranda, organizasyon sırasında çeşitli grafik ve animasyon gösterileri sunulabildiği gibi Türkiye’de ilk defa kullanılan Widi Wall görüntü sistemiyle hizmet vermektedir. Söz konusu salonda, konferanstan, sergilere, fuarlardan konserlere kadar aklınıza gelebilecek her tür etkinlik düzenlenebiliyor.

Cam Piramit’teki diğer salonlar, ihtiyaç halinde; sanat galerisi, toplantı odası, basın odası ve kafeterya olarak kullanılabiliyor. Bunların dışında ”Kral yolu” olarak adlandırılan ve 20 bin metrekarelik alana yayılan açık sergi alanında; her biri 265 metrekare olmak üzere 10 farklı yarı açık sergi alanı bulunuyor. Cam Piramit’te düzenlenen organizasyonlar arasında Uluslararası Antalya Piyano Festivali gibi organizasyonlar ve Antalya Film Forum gibi etkinlikler yer alıyor. Ayrıca merkezde 500 araç kapasiteli bir otopark mevcut. Bu otopark da gerektiğinde açık sergi alanı olarak kullanılabiliyor.

– Seyir/Manzara Noktaları

17. Varyant Seyir Terası

Varyant Seyir Terası

Burası Neresi? Varyant Seyir Terası, Antalya’da Konyaaltı Plajı’nı en güzel açıdan görebileceğiniz ve şehrin harika manzarasını doyasıya seyredebileceğiniz bir seyir terasıdır. Yamaç paraşütüyle ilgilenenlerin de yoğun ilgi gösterdiği tepe, genellikle akşam saatlerinde daha kalabalık oluyor. Gençlerin uğrak yerlerinden biri olan Varyant Seyir Terası’nı, çoğu kişi manzara eşliğinde bir şeyler içmek için tercih ediyor. Konyaaltı’nın eşsiz plajını, denizini ve dağların heybetli görüntüsünü seyredebileceğiniz Varyant Seyir Terası’nı Konyaaltı gezilecek yerler listenize kesinlikle eklemelisiniz.

  • Adres: Meltem, Konyaaltı Plajı No: 21399, 07030 Antalya
  • Tel: 0544 662 78 36
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

*Doğal Güzellikler

– Mağaralar

18. Geyikbayırı Mağarası

Geyikbayırı Mağarası

Burası Neresi? Geyikbayırı Mağarası, Antalya şehir merkezine 26 kilometre mesafede, aynı isimli Geyikbayırı Köyü’nde yer alan bir doğa harikasıdır. Henüz yeni bir keşif olan Geyikbayırı Mağarası’nı turizme kazandırmak adına günümüzde bir dizi çalışma yapılmaktadır. 120 metre uzunluğundaki mağara, kışın su basması gibi sorunlara maruz kaldığı için ziyaret için en uygun zaman yaz mevsimi oluyor. İçinde 5-6 adet pembe renkli mağara kertenkelesine rastlanmış olan mağarada yarasa ve çekirge gibi türler de bulunuyor.

Mağaranın en derin noktası 6,5 metre olup; yaz aylarında normal hava ısısına göre daha serindir. Köyün merkezinden mağaraya 5 dakikalık bir yürüyüş sonrası Geyikbayırı Mağarası’na ulaşılabilmektedir. Ayrıca Geyikbayırı mevkii, Geyik Sivrisi adı verilen noktada tırmanış için dik ve yüksek kayalar mevcuttur. Kaya tırmanışı veya dağ tırmanışı için birçok sporcu buraya akın etmektedir.

  • Adres: Geyikbayırı, 07070 Konyaaltı/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat (Değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz (Değişiklik gösterebilir)
  • Yol tarifi al >

– Yaylalar

19. Feslikan Yaylası

Feslikan Yaylası

Burası Neresi? Antalya’nın en meşhur yaylası olan Feslikan, şehir merkezinin yaklaşık 30 kilometre kuzeybatısında yer almaktadır. Feslikan Yaylası; Bereket Dağı, Eren Dağı ve Karadağ arasında, 1.800-2000 metre yükseltiye sahip plato sahasında konumlanmıştır. Feslikan, Antalya’daki hemen her yaylanın merkezi konumundadır.

Neden Gitmeliyim? Yemyeşil dağları, rengarenk çiçeklerle süslenmiş çayırları ve gür ormanlarıyla Feslikan Yaylası, göçebe yaylacıların yanı sıra turistlerinde yoğun ilgi gösterdiği ve her fırsatta ziyaret ettiği bir yerdir. Yaylada kamp kurmak, bisiklet sürmek, trekking, meditasyon, yoga, piknik, doğa yürüyüşü gibi birbirinden harika her türlü sportif aktivite gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca yaylada, kamp dışında, konaklayabileceğiniz bungalov, pansiyon ve butik otel gibi kurumlar hizmet veriyor. Feslikan’da her yaz ”Konyaaltı Belediyesi Yaz Şenlikleri” gibi pek çok festival düzenleniyor.

Yağlı güreş müsabakaları, yarışmalar, paneller ve Funda Arar, Sümer Ezgü gibi ünlü sanatçıların sahne aldığı konserler gibi eğlence dolu etkinliklere ev sahipliği yapan festivaller halk tarafından yoğun ilgi görüyor. Turizm açısından oldukça değerli bir potansiyele sahip olan yaylaya ulaşım da oldukça kolay! Yaz sezonu boyunca, Antalya şehir merkezinden Feslikan Yaylası’na 501 nolu otobüs hattı ile haftanın yedi günü ulaşım hizmeti veriliyor.

– Milli Parklar

20. Sivri Dağ Milli Parkı

Sivri Dağ Milli Parkı

Burası Neresi? Konyaaltı ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sivri Dağ Milli Parkı, Beydağları’nın en yüksek noktalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Dağ zirvesinde konumlanan park, dağ tırmanışı, trekking, kaya tırmanışı, dağ bisikletçiliği gibi ekstrem sporların yapılabildiği bir alana sahip. Ayrıca park içerisinde kamp gibi aktiviteler de gerçekleştirilebiliyor.

Bunun yanı sıra Sivri Dağ Milli Parkı’nın zirvesinden Antalya manzarası 360 derecelik bir açıyla görülebiliyor. Geriye yalnızca bu müthiş manzaranın tadını çıkarmak kalıyor. Oksijen deposu yemyeşil doğanın eşliğinde muazzam bir yolculuk deneyimlemek istiyorsanız Sivri Dağ Milli Parkı’nı Konyaaltı gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz!

  • Adres: Çitdibi, 07070 Konyaaltı/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Göller

21. Doyran Göleti

Doyran Göleti

Burası Neresi? Doyran Göleti, Konyaaltı ilçesine bağlı Akdamlar Mahallesi’nde yer alan muhteşem bir doğa harikasıdır. Antalya’nın batısında konumlanan Doyran’ın doğusunda Aşağıkaraman, kuzeyinde Korkuteli, batısında Saklıkent, güneyinde ise Çakırlar ile çevrelenmiştir. Eskiden Doyuran adını taşıyan mahallenin adı, zamanla dilde değişime uğrayarak Doyran adını almıştır. Doyuran adının sebebi ise burada yenilen her şeyin insanı doyurduğuna inanılmasıdır. Bundan dolayı genellikle piknik yapmak için ziyaret edilir.

Neden Gitmeliyim? Harika bir manzaraya sahip olan Doyran Göleti, yemyeşil bir tabiatın içinde buz gibi turkuaz sularıyla gören herkesi kendisine hayran bırakıyor. Henüz yeterince keşfedilmediği için fazla kalabalık olmadan vakit geçirebileceğiniz gölet ve çevresine girmek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Doyran Göleti ve çevresini, doğaseverlerin mesken tuttuğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla rengarenk kamp çadırlarını görürseniz şaşırmayın!

Gölet etrafında büfe, market gibi herhangi bir tesis bulunmadığı için yiyecek ve içeceğin ilçeden temin edilmesi gerekiyor. Bunun dışında göl çevresinde, içme suyu ve tuvalet gibi imkanlar ne yazık ki mevcut değil. Doyran Göleti ve çevresinde piknik alanları, yürüyüş parkurları, kamp alanları ve bisiklet parkurları bulunuyor. Ayrıca gölde olta balıkçılığı gibi aktiviteler gerçekleştirilebiliyor. Velhasıl Türkiye’nin en güzel göllerinden biri olan Doyran’ı Konyaaltı’nda gezilecek yerler listenize dahil edebilirsiniz. Doyran Göleti’ne ulaşmak için toplu taşıma vasıtaları bulunmuyor. Dolayısıyla özel araç kiralamanız gerekebilir.

  • Adres: Akdamlar, 07130 Konyaaltı/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Piknik Alanları

22. Sarısu Mesire Alanı

Sarısu Mesire Alanı

Burası Neresi? Antalya’da hafta sonu etkinlikleri denilince ailelerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Sarısu Mesire Alanı, Konyaaltı ilçesine bağlı Liman mevkiinde yer alıyor. Mesire alanı, Sarısu Çayı’nın denizle buluştuğu noktada, 350 dönümlük geniş bir arazi üzerinde bulunuyor. Sarısu Mesire Alanı’nda, piknik alanından, mavi bayraklı plaja, çocuk parklarından, otoparka kadar pek çok alan hizmet veriyor. Sarısu, 1020 adet kamelya şeklinde piknik masası ve barbekülü piknik alanlarıyla birlikte aynı anda toplam 6 bin kişiyi ağırlayabiliyor. Bunun yanı sıra alanda; beşi engelli vatandaşlar için olmak üzere toplamda 17 tuvalet, 7 duş ve soyunma kabini, 12 büfe ve 58 çeşme bulunuyor.

İlave olarak, engelli çocuklar için özel dekore edilmiş bir oyun parkı, alanda yerini alıyor. Sarısu Mesire Alanı’nda ayrıca 3 bin araç kapasiteli bir otopark bulunuyor. Otopark ücreti ise 10 TL. Yaz sezonu boyunca geç saatlere kadar hizmet veren alanda; renkli led aydınlatmalar ve çevre aydınlatma sistemi sayesinde ziyaretçilerin akşam saatlerinde de vakit geçirebileceği farklı noktalar bulunuyor. Sarısu Mesire Alanı’na ulaşmak için Antalya şehir merkezinden hareket eden KC06, KL08, KC33 , KC35 numaralı halk otobüslerine binebilirsiniz.

  • Adres: Liman, 07130 Konyaaltı/Antalya
  • Tel: (0242) 258 13 15
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 *Her gün açık
  • Giriş ücreti: 5 ile 10 TL arasında değişiyor – Otopark ücreti: 10 TL
  • Yol tarifi al >

– Kanyonlar

23. Kapuz Kanyonu

Kapuz Kanyonu

Burası Neresi? Konyaaltı’nda gezilecek yerler listemizde sırada Kapuz Kanyonu var! Antalya’da henüz yeni keşfedilmiş bir doğa harikası olan Kapuz Kanyonu, şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta, Konyaaltı ilçesine bağlı Aşağıkaraman Mahallesi sınırlarında yer alıyor. Kapuz Kanyonu, bölge halkı tarafından keşfedilmemiş cennet olarak anılıyor. Bunun sebebi bunca güzelliğe rağmen çok sayıda insanın bu doğa harikası yerden bihaber olması. Keşfedilmesi ne kadar iyi olur bilinmez; lakin gerçekten de yakından görülmesi gereken yerlerden biri!

Neden Gitmeliyim? Şimdilerde Kapuz Kanyonu’nun turizme kazandırılması adına belli başlı birçok çalışma yapılıyor. Bu çalışmalar neticesinde bölge halkının da bundan nemalanması ve halka bir gelir kapısı açması amaçlanıyor. Aşağıkaraman’da yaşayan insanlar, hafta sonu bu muhteşem manzaralı kanyona gelerek piknik yapıp, yüzüyor ve gölet üzerinde botla gezintiye çıkıyor. Yapılan çalışmalar sonucu kanyonun, rafting ve trekking gibi ekstrem doğa sporları için uygun olduğu belirlenmiş olup; kanyon çevresinde bu tip hizmetler veren tesislerin kurulması planlanıyor.

Yemyeşil doğada, dünya harikası bir görüntüye sahip olan Kapuz Kanyonu, umarız el değmemiş bakir doğasını korumayı sürdürebilir. Kapuz Kanyonu’na belediye vasıtalarıyla ulaşılabiliyor. Aşağıkaraman güzergahlı otobüsler, Konyaaltı ilçe merkezinden hareket ediyor.

  • Adres: Aşağıkaraman, 07070 Konyaaltı/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık (Değişebilir)
  • Giriş ücretsiz (Değişebilir)
  • Yol tarifi al >

– Adalar

24. Sıçan Adası

Sıçan Adası

Burası Neresi? Sıçan Adası, Antalya il merkezinin batısında, Kaleiçi Limanı’nın 10 kilometre kadar karşısında yer alan küçük bir adadır. Adına inat cennet gibi bir doğaya sahip olan ada son yıllarda oldukça popüler! Genellikle dalgıçların ve tekne gezintisine çıkanların radarında olan Sıçan Adası, görülmeye değerdir. Sıçan Adası’nın Sultan Mehmet Reşad döneminde gemi barınağı olarak kullanıldığı rivayet edilmektedir. Lakin kesin bir bilgi yoktur. Ayrıca adada, 12. yüzyılda korsanlar tarafından inşa edildiği düşünülen sur ve kale kalıntıları ile bir mağara bulunmaktadır. Adanın ismiyle ilgili söylentiler de mevcuttur.

Adanın kıyıdan, güney kısmına doğru incelmesi nedeniyle, kuzeye doğru bakan bir sıçanı andırdığı için Sıçan olarak adlandırıldığı söyleniyor. Bir diğer söylenti ise adada sayısız sıçanın yaşaması nedeniyle bu adı aldığı halk arasında epeyce yaygın.

– Doğa Koruma Alanları

25. Sinan Değirmeni

Sinan Değirmeni

Burası Neresi? Antalya’nın tarihi varlıklarından biri olan Sinan Değirmeni, doğal güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Konyaaltı’nın Çağlarca mevkiinde, Doyran Göleti’ne yakın bir konumda yer alan değirmen, devlet tarafından koruma altına alınmıştır. Eskiden Sinan adında bir köylü tarafından işletildiği için bu isimle anılan değirmenler, içerisinde bulunan köyle birlikte oldukça harika bir atmosfere sahip. Gelmişken köy kahvesinde çay kahve içmeyi unutmayın!

*Tarihi Yerler

Konyaaltı’nın tarihi yerlerini detaylı olarak ele alacağımız yazımız sizler için hazırlanıyor. Beklemede kalın! Süreyi daha faydalı geçirmek isterseniz Antalya’nın Tarihi Yerleri | 33 Tarihi Nokta başlıklı yazımızı okumanızı öneririm. Bu sayede Konyaaltı’nın tarihi zenginliğiyle ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.

*Çocukla Gezilecek Yerler

– Akvaryum/Aquapark

26. Antalya Aquarium

Antalya Aquarium

Burası Neresi? Türkiye’de turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler listesinde ilk beş arasında yer alan Antalya Aquarium, Kar Dünyası ve Akvaryum bölümleriyle birlikte hizmet veren bir tesistir. Aquarium, Konyaaltı sahiline sadece 70 metre mesafede, Su Hotel ve Dolphin Land’ın karşısında bulunmaktadır. 15 Ağustos 2012 yılı itibariyle ziyarete açılan Antalya Aquarium, 30 dönümlük geniş bir arazide, 15 bin metrelik kapalı alana sahip bir cazibe merkezi olarak tasarlanmıştır.

Merkezde, eğlence ve yeme içme alanlarının dışında; her gece doğal kar yağdırılan Kar Dünyası ve Buz Müzesi, dev böcekler, zehirli sürüngenler ve rengarenk canlılarla tropik bir macera sunan WildPark, çok boyutlu sinema tekniği ile dünya denizlerini dolaştıran Oceanride XD Cinema gibi bölümler yer alıyor.

Velhasıl Antalya Aquarium’un çocuklar için bir cennet olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Üstelik merkezde, halat çekmeden, bardakta top sektirmeye, sandalye kapmacadan, çuval yarışına, okçuluktan uçurtma festivaline kadar açık alanda birer takım olarak katılabileceğiniz, inanılmaz eğlenceli aktiviteler gerçekleştiriliyor.

Dünyanın en büyük tünel akvaryumuna ev sahipliği yapan Antalya Aquarium’da 6.800 metreküp su hacmine sahip, toplam 64 adet tank, 131 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğinde tünel akvaryum yer alıyor. Tünel Akvaryum içerisinde gerçek boyutlu bir uçak, gemi ve denizaltı enkazı bulunuyor.

Ayrıca yüzlerce Köpekbalığına ev sahipliği yapan akvaryumda, özel eğitimli dalgıçlar eşliğinde Köpekbalıklarını besleyebilirsiniz. Besleme saatleri sırasında nefes kesici görüntüler ortaya çıktığı için herkesin yüreği ağzına gelebiliyor diyebilirim. Bu ana tanıklık etmek için Antalya Aquarium’un resmi internet sitesinden köpekbalığı besleme saatlerini kontrol edebilirsiniz.

Dikkat: Akvaryum’a giriş, tesisin kapanış saatinden 1 saat önce sona ermektedir. Akvaryuma, ateşli silahlar, kesici uçlu cisimler, olta gibi balıkçılık malzemeleri, yiyecek, içecek ve sakız ile girilmesi kesinlikle yasaktır. Bilet ve rezervasyon işlemleri için tıklayın!

Kar Dünyası: Toplam 1500 metrekarelik bir alana yayılan Kar Dünyası’nda her gece gerçek kar yağdırılmaktadır. Sıcaklık -5 derece sınırında seyrettiği için içeriye girecek olan ziyaretçilere özel koruyucu kıyafetler verilmektedir.

  • Adres: Arapsuyu Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No: 502, 07200 Konyaaltı/Antalya
  • Tel: (0242) 245 65 65
  • Çalışma saatleri: (Nisan – Kasım) 09.30-23.00 / (Kasım – Nisan) haftanın her günü: 10.00-19.00
  • Giriş ücretleri: Sadece Akvaryum: 51 TL – Akvaryum+Wildpark: 67 TL – Akvaryum+Kar Dünyası: 65 TL – Akvaryum+XD Sinema: 64 TL – Full Paket: 97 TL *Turistler: 35 $
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

27. Antalya Aqualand Dolphinland

Antalya Aqualand Dolphinland

Burası Neresi? Antalya’nın ilk su parkı olan Antalya Aqualand Dolphinland, 1996 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Park içerisinde kendisine özgü su kaydıraklarından, havuz çeşitlerine, yunus, beyaz balina ve fok balığı gösterilerine kadar birçok aktivite ve eğlence alanı bulunuyor. Su kaydıraklarının her biri çocuklar için oldukça uygun. Bu sebeple de çocuklu ailelerin mesken tuttuğu park, fazlasıyla popüler! Dolayısıyla bu harika eğlence merkezini Konyaaltı gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

Türkiye’deki yeni aquapark işletmelerine göre daha az su kaydırağı çeşidine sahip olsa da Antalya Aqualand Dolphinland, çocuğunuzla birlikte eğlence dolu vakit geçirebileceğiniz bir cazibe merkezi. Parkın giriş ücretleri yapılacak etkinliklere göre değişiklik gösterir; park içerisine yiyecek ve içecek ile girilmesi kesinlikle yasaktır. Biletlerinizi online olarak satın almanız halinde 5 TL kadar bir indirimden yararlanabilirsiniz. Ayrıca ikili bilet alımlarında ikinci bilet %50 indirimli! Antalya Aqualand Dolphinland bilet fiyatları aşağıda verilmiştir:

  • 0-6 yaş: Ücretsiz
  • 7-12 yaş: 50 TL
  • Öğrenci: 55 TL
  • Yetişkin: 70 TL
  • Her şey dahil paket (sınırsız bira, bir yemek menüsü, bir gazlı içecek): 300 TL
  • Aile Paketi 2+1: 204 TL
  • Aile Paketi 2+2: 255 TL
  • Çocuk Menü+Aquapark Giriş: 45 TL
  • Öğrenci Menü +Aquapark Giriş: 83 TL
  • Yetişkin Menü+Aquapark Giriş: 103 TL
  • Adres: Meltem Mh. Dumlupınar Blv. Konyaaltı Koruluğu, 07030, Antalya
  • Tel: (0242) 249 09 08
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 17.00 *Her gün açık (Değişebilir)
  • Yol tarifi al >

– Lunapark

28. Aktur Park

Aktur Park

Burası Neresi? 1986 yılında Ege Bölgesi Manisa, Turgutlu’da gezici park olarak, panayır ve festivallere katılarak eğlence sektörüne adım atan Aktur Park, daha sonra Aydın, Balıkesir gibi illerde ve son olarak da Antalya’da sabit bir lunapark olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Aktur Park içerisinde 40’tan fazla eğlence ünitesi, 300 kişilik aile çay bahçesi gibi alanlar bulunmaktadır. Ayrıca parktaki oyuncak üniteleri; yetişkinler, aileler ve çocuklar için farklı nitelikli bölümlere ayrılmıştır.

Çocuklar için özel hazırlanan ünitelerde; atlıkarınca, 6D Sinema, Çarpışan Oto, Katlı Konvoy, Dondolino, Elma Kurdu, Köpek Balığı, çocuk Gondolu, Denizaltı, Alaaddin’in Sihirli Lambası, Büyük ve Küçük Kanguru, Küçük Sekolin, Mini Maxx, Salto, Top Havuzu, Trambolin, Tren ve Uçak gibi oyuncaklar yer almaktadır. Aileler için özel hazırlanan alanlarda ise bunlardan farklı olarak; Korku Tüneli, Twister Coaster, Rio Rapidos ve Gondol bulunmaktadır.

Son olarak yetişkinlere hitap eden özel ünitede; Uçan Halı, Tornado, Roket, Dönme Dolap, Loop Zone, Crazy Dance ve Airborn gibi oyuncaklar yer almaktadır. Aktur Park’a girişler ücretsiz olup; oyuncaklara biniş jetonları ücreti 5 TL ile 10 TL arasında değişiyor.

  • Adres: Pınarbaşı, 07070 Konyaaltı/Antalya
  • Tel: (0242) 229 19 84
  • Çalışma saatleri: 15.00 – 23.00 *Her gün açık
  • Jeton ücretleri: 5 ila 10 TL arasında değişmektedir.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

*Konyaaltı’nda Gezilecek Alternatif Yerler

29. Tünektepe Teleferik Tesisleri

Tünektepe Teleferik Tesisleri

Burası Neresi? 605 rakımlı Tünektepe’nin zirvesinde bulunan bir sosyal tesis olan Tünektepe Teleferik Tesisleri, 5 Şubat 2017’de hizmete açılmıştır. Teleferik ile Sarısu-Tünektepe arası 9 dakikaya düşmüştür. Teleferik 1.706 metre uzunluğa sahip olup; 8 kişilik yolcu kabinleriyle hizmet vermektedir. Türkiye’nin en ucuz teleferik taşıması olarak bilinen Tünektepe Teleferik’i, saatte 1200 kişiyi taşıyabilecek kapasiteye sahip. Teleferik ile ulaşılan noktada, yukarıda da belirttiğim gibi bir sosyal tesis yer alıyor. Tesisten tüm Antalya’nın manzarası 360 derecelik açıyla seyredilebiliyor.

Manzara seyri için alanda dürbün ve teleskoplar bulunuyor. Tesis içerisinde Çay Evi, Pizza Evi, Ana Restoran, Gözleme Evi ve Dondurma Evi gibi hizmet noktaları yer alıyor. Bunların yanında erkekler, kadınlar ve engelliler için özel wc, mescit, bebek bakım odası ve revir gibi imkanlar da tesiste mevcut. Teleferikten 0-6 yaş aralığındaki çocuklar, gaziler, şehit yakınları, engelli kişiler ve basın mensupları ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

  • Adres: Liman, Antalya Kemer Yolu No:10, 07130 Konyaaltı/Antalya
  • Tel: (0242) 259 46 46
  • Çalışma saatleri: Hafta içi: Teleferik Gişe: 10.00-18.00 / Sosyal Tesisler: 10.00-18.30 / Hafta sonu: Teleferik Gişe: 09.00-18.00 / Sosyal Tesisler: 09.00-18.30 *Pazartesi günleri kapalı.
  • Teleferik ücretleri: Bir kişi: 15 TL – İki kişi: 20 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

30. Antalya Atış Poligonu

Antalya Atış Poligonu

Burası Neresi? Hem Konyaaltı’nda hem de Lara’da şubesi bulunan Antalya Atış Poligonu, kendi alanında, şehirdeki ilk ve tek kurum olma özelliğine sahiptir. Antalya Atış Poligonu geniş bir alana yayılmaktadır. Silah ve atış meraklılarının mutlaka görmesi gereken Poligon’da şehirden uzaklaşıp, keyifli ve aynı zamanda eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca alanda, çocuklarınızla veya çocukların tek başına vakit geçirebileceği oyun alanı, cafe – restoran, bahçe ve kapalı atış poligonu bulunuyor. Antalya Atış Poligonu’nda kendi silahınız olmasa dahi poligonda bulunan farklı kalibre ve modellerdeki silahlarla atış yapabilirsiniz. Eğer atış yapmayı bilmiyorsanız, alanda hizmet veren uzman ekipten destek ve eğitim alabilirsiniz.

Bunun yanı sıra tesise ait mağazada bulunan tüfek, silah ve yedek parçaları, tüfek aksesuarları gibi ürünleri inceleyebilir ve hatta satın alabilirsiniz. Alanda gerçekleştirilen atışları, lobiden, izleme odasından veya cafe – restorandan izleyebilirsiniz. Bunun dışında silahınız varsa ve temizlemeyi bilmiyorsanız, buradaki uzman ekibe silahınızı temizlettirebilirsiniz. Antalya Atış Poligon’da uygulanan fiyatlar ise şu şekilde: Temel Atış Eğitimi + Tabanca Atış (15 Mermi) + Serpme Kahvaltı Kişi Başı: 160 TL, Temel Atış Eğitimi + Tabanca Atış (15 Mermi + Mermi) + Serpme Kahvaltı 2 Kişilik: 300 TL.

  • Adres: Sarısu Mahallesi, 159. Sokak, No: 1, 07130, Konyaaltı/Antalya
  • Tel: (0242) 502 07 27
  • Çalışma saatleri: 10.30 – 19.30 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

*Konyaaltı Çevresinde Gezilecek Yerler

– Tatil Yerleri

31. Lara

Lara

Burası Neresi? Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yer alan Lara, gelişmekte olan bir turizm merkezi olup; ünü sınırları aşmış Lara Plajı’yla meşhurdur. Türkiye’nin en uzun sahili olma özelliği taşıyan belde, Antalya’nın 18 kilometre güneydoğusunda konumlanmaktadır. Lara, Hitit halklarından biri olan Luvi’lerin dilinde ”kum” anlamına gelmekte olup; sahili boydan boya incecik kumla kaplı olduğu için beldeye bu isim verilmiştir. Lara, hem şehre hem de havalimanına yakın oluşuyla turistler açısından önemli avantajlara sahiptir.

Özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tatil beldesinde, otelden pansiyona, bungalovdan, kamp alanlarına kadar pek çok konaklama alternatifi mevcuttur. Lara Plajı çevresinde 15 tesis bulunup; yatak kapasitesi 30 bini aşmaktadır. Konyaaltı’na yakın tatil yerlerinden biri olan Lara ile Konyaaltı ilçe merkezi arasında yaklaşık 48 kilometre mesafe bulunup; yolculuk süresi ortalama 1 saattir. Yolculuk için otobüs gibi toplu taşıma vasıtaları tercih edilebilir.

Neden Gitmeliyim? Lara Plajı, yumuşak ve incecik bir kumsala sahiptir; bu nedenle Altınkum Plajı olarak da anılır. Doğusunda Kundu Köyü ve Kumköy sahili, batısında Karpuzkaldıran Plajı (Askeri plaj) yer alan Lara Plajı, tamamı kumla kaplı 2 kilometrelik uzunluğa sahiptir. Plajın arka tarafı küçük bir ormanla kaplıdır. Orman içinde piknik ve kamp alanları bulunmaktadır. Antalyalıların hafta sonu sıklıkla ziyaret ettikleri Lara Plajı ormanında mangal ve barbekü için uygun alanlar ve piknik masaları mevcuttur. İnsanlar burada bir yandan piknik yaparken diğer yandan denize girip güneşin ve kumsalın tadını çıkarabilmektedir.

Lara Plajı’ndaki, ince kumulların yaz aylarında romatizmal hastalıklara iyi geldiği bilindiği için bu nedenle plaja gelen ve hatta plaj çevresindeki kamp alanlarında konaklayan çoktur. Plaj çevresindeki kamp alanlarının 250 çadırlık kapasiteye sahip olduğunu söyleyebilirim. Lakin yine de yazın burada yer bulmak oldukça zordur. Dolayısıyla erken davranmakta fayda var. Bunların dışında Lara Plajı denizi, Konyaaltı Plajı’na göre çok daha sıcaktır.

Plaja giriş ücretsiz olmakla birlikte; şezlong ve şemsiye için kiralama bedeli ödenmektedir. Lara’ya gelmişken Perge, Side, Aspendos ve Kurşunlu Şelalesi gibi çevredeki turistik noktaları ziyaret edebilirsiniz. Lara’daki diğer turistik yerleri öğrenmek için Lara Gezilecek Yerler Listesi | 8 Farklı Rota başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

32. Kemer

Kemer

Burası Neresi? Türkiye’de yaz tatili denildiğinde akla ilk gelen tatil cennetlerinden biri olan Kemer, Antalya’nın en gözde ilçelerinden biridir. Her yaz binlerce kişi tarafından ziyaret edilen ilçe, doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle dikkat çekmektedir. Kemer, konum itibariyle Antalya’nın yaklaşık 44 kilometre güneybatısında, Konyaaltı’nın ise 47 kilometre güneyinde yer almaktadır. Dolayısıyla Konyaaltı çevresindeki tatil yerleri arasında gösterebileceğimiz Kemer’e, Konyaaltı ilçe merkezinden yola çıkıldığı takdirde 50 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Kemer, Toros Dağları’nın eteklerinde kurulan bir yerleşim olarak, 52 kilometrelik uzun bir kıyı şeridine sahiptir. Kıyı boyunca pek çok koy ve plaj turistlerin hizmetine sunulmuştur. Eskiden küçük bir balıkçı köyü olan ilçe, dağlardan gelen sel suları nedeniyle göl ve bataklık içinde yaşamak zorunda kalmış; bunu önleyebilmek adına dağın eteklerine 23 kilometre uzunluğunda taştan bir duvar örmüşlerdir. İlçe bu kemer görünümündeki bu taş duvardan dolayı sonraları ”Kemer” adıyla anılmaya başlamıştır. Phaselis Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan ilçenin M.Ö. 690 yılından itibaren yerleşim yeri olarak kullanıldığını göstermektedir. Dolayısıyla söz konusu ilçe tarih ve arkeoloji açısından değerli bir potansiyele sahiptir.

Bu açıdan Kemer’de gezip görülmesi gereken pek çok yer mevcuttur. Beldibi Mağarası, Ayışığı Plajı, Göynük Kanyonu, Tahtalı Plajı ve Sünnet Gölü gibi popüler yerlerin her biri, yıl boyunca yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Son yılların gözde koylarından biri olan Adrasan, Kemer’e oldukça yakındır. Dolayısıyla gelmişken Adrasan Koyu’na mutlaka uğramanızı öneriyorum! Kemer’de konaklamayı düşünürseniz, kamp alanları, otel, pansiyon veya bungalov gibi pek çok seçenek sizleri bekliyor olacak. Kemer’de konaklama yerleri, Kemer’deki restoranlar veya gece hayatı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız linklere tıklayabilir, daha verimli bir tatil planı oluşturabilirsiniz.

33. Belek

Belek

Burası Neresi? Belek, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir tatil beldesi olup; şehir merkezinin 43 kilometre kadar doğusunda yer almaktadır. Özellikle golf sahaları ile son yıllarda Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri olmayı başarmıştır. Zira dünyaca ünlü pek çok golfçü, spor sahası için Belek’i tercih etmektedir. Dolayısıyla normal şartlarda 6,500 civarında seyreden belde nüfusu, yaz sezonunun açılmasıyla birlikte, bunu ikiye katlamaktadır. Mevzu golf olunca, uzun ve alabildiğine geniş, yemyeşil sahalarla dolu olan beldenin oluşturduğu manzara gören herkesi büyülüyor.

Bunların yanı sıra, Belek, sahip olduğu yaz turizmi potansiyeliyle de göz dolduruyor. Konyaaltı çevresindeki tatil yerleri arasında da oldukça gözde olan bu şirin tatil beldesi ile Konyaaltı ilçe merkezi arasında yalnızca 67 kilometre mesafe bulunuyor. Yolculuk süresi ise 1 ila 1,5 saat arasında değişiyor. Belek gezisi için iki gün yeterli olup; gelmişken burada daha fazla kalıp tatilin keyfini sürmek isteyebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Belek, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle Antalya’nın önemli turizm noktalarından biridir. Aspendos Tiyatrosu, Perge Antik Kenti, Kurşunlu Şelalesi ve Dinler Bahçesi gibi daha pek çok yer Belek’te gezip görülmesi gereken yerler arasında gösterilebilir. Bunun yanı sıra Belek, modern restoranları, sınırsız alışveriş kapasitesi, doğa sporu alanları ve lüks otelleriyle her yönden rahat edebileceğiniz bir tatil beldesi oluyor.

Ziyaret için en uygun zamanın ise Haziran ve Eylül arası olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Konyaaltı’ndan otobüsle veya özel araç gibi vasıtalarla Belek’e kolayca ulaşabilir, dilerseniz günübirlik bir gezi planlayabilir veya konaklayabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğim gibi her türlü imkan burada mevcut! Belek’e Antalya Havaalanı’ndan ulaşmak da oldukça kolay! Bu konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için; Antalya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

34. Olimpos

Olimpos

Burası Neresi? Olimpos, Antalya şehir merkezinin 85,7 kilometre batısında, Kumluca ilçesinde yer alan küçük bir turizm cennetidir. Türkiye’nin tarihi zenginliklerinden biri olan ”Olimpos Antik Kenti”ne ev sahipliği yapması açısından oldukça popülerdir. Olimpos, ”Caretta Caretta”ların (deniz kaplumbağaları) yavrulama alanı olarak da tüm dünyaca bilinen bir beldedir. Dünyadaki en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biri olarak gösterilen ve yazımın başında detaylıca bahsettiğim ”Likya Yolu” üzerinde yer alan Olimpos’un en sadık ziyaretçilerini, büyük oranda üniversite öğrencileri ve de gezginler oluşturmaktadır.

Bunun bir sonucu olarak beldede kampçılık faaliyeti oldukça ilgi çekici bir hale gelmiştir. Hatta pek çok kamp alanı Olimpos’ta yaz boyunca kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra, bungalov, apart otel ve pansiyon gibi konaklama imkanları da Olimpos’ta mevcut. Konyaaltı’na yakın tatil yerleri arasında rahatlıkla gösterebileceğimiz Olimpos’a mutlaka uğramalısınız. Konyaaltı ilçe merkezi ile arasında 83,6 kilometre mesafe bulunup; yolculuk ortalama 1,5 saat sürmektedir.

Neden Gitmeliyim? Arkeolojik doğal sit alanı olarak tamamı devlet tarafından koruma altına alınan Olimpos, benzersiz bir doğaya ve zengin bir kültüre sahiptir. Akçay Deresi’nin iki ayrı bölgeye ayırdığı belde, plajıyla da oldukça popülerdir. Yazın serinlemek, denizin, kumsalın ve güneşin tadını çıkarmak için harika bir seçenek olan Olimpos Plajı’na giriş ücretli. Plaja tek kullanımlık giriş bileti 20 TL olup; 10 girişlik bilet 7,5 TL. Eğer plaja gidecek olursanız; plaj çevresinde, 30 dakikası 20 TL olarak ücretlendirilen ve kıyı boyunca koy ve mağaraların gezildiği kano turlarına mutlaka katılın!

Şimdi sırada efsanevi Olimpos Antik Kenti var! Olimpos Antik Kenti, Kuzey ve Güney Nekropol olarak iki ayrı bölgeden oluşmaktadır. Kentin, bir zamanlar Antik Likya Medeniyeti’ne ev sahipliği yaptığı elde edilen bilgiler arasındadır. Açık hava müzesi niteliği taşıyan kent içerisinde; tapınaklar, hamamlar, surlar, kiliseler, tiyatro sahneleri ve 113 adet mezar yer almaktadır. Olimpos Antik Kenti, ziyaretleri, haftanın yedi günü, 08.00 ile 19.00 saatleri arasında gerçekleştirilmektedir. Kente giriş ücreti ise 30 TL.

Olimpos Ören Yeri girişlerinde Müzekart veya Müzekart+ sahibiyseniz indirimli fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Tüm bu yerlerle ilgili daha detaylı bilgi almak için; ”Olimpos Gezilecek Yerler – En İyi 24 Gezilecek Yer” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca ”Antalya Havalimanı’ndan Olimpos’a nasıl ulaşılır?” sorusunu detaylı olarak cevapladığımız içeriğimizi mutlaka okumanızı öneririm!

35. Side

Side

Burası Neresi? Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı bir tatil beldesi olan Side, 14 binin üzerinde bir nüfusa sahiptir. Yaz sezonun açılmasıyla birlikte bu oran ikiye katlanmaktadır. Zira Side, dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak; tarih, arkeoloji ve kültür bakımından oldukça zengindir. Tüm bu zenginliği keşfetmek için iki gün yeterli olacaktır. Lakin günübirlik bir gezi de planlayabilirsiniz.

Çünkü Side, Konyaaltı’na epey yakın bir konumda yer almaktadır. Konyaaltı ilçe merkezinin 99 kilometre doğusunda yer alan Side’ye 1,5 saatlik kısa bir yolculuk sonrası kolayca ulaşabilirsiniz. Yolculuk için otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarını tercih edebileceğiniz gibi özel araç da kiralayabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Antik Çağ’da Side Yarımadası üzerinde küçük bir yerleşim alanı olarak kurulan belde, benzersiz doğası ve masmavi deniziyle mutlaka görülmesi gereken tatil beldelerinden biridir. Yaz tatillerinin vazgeçilmez adresleri arasında gösterilen Side, tarih ve arkeoloji bakımından oldukça zengindir ve bunun neticesinde her yıl, yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Ayrıca Side’de ”Apollon Tapınağı, Side Antik Kenti, Side Müzesi, Seleukia Antik Kenti, Side Plajları” gibi gezip görülmesi gereken birçok yer mevcuttur. Daha fazlasını öğrenmek için Side’de Gezilecek Yerler Listesi: En Güzel 36 Yeri Keşfet! ve Side Tarihi Yerler | 16 Eşsiz Tarihi Yer başlıklı yazılarımızı mutlaka okuyun!

36. Alanya

Alanya

Burası Neresi? Antalya’nın en popüler ilçesi olan Alanya, Toros Dağları ile Akdeniz arasındaki bölgede konumlanmaktadır. Alanya, Türkiye’de turizmin kalbinin attığı yerlerden biridir. Zira ülke geneline bakıldığında, turizmde %9’luk; yabancıların mülk alımında ise %30’luk bir paya sahiptir. Dolayısıyla, özellikle yabancı turistler açısından ne kadar popüler olduğu bu oranlardan çok net bir şekilde anlaşılmaktadır. Yeşilin maviyle iç içe geçtiği bir ilçe olan Alanya, Antalya şehir merkezinin 133 kilometre doğusunda yer almaktadır. İlçenin kendisine ait bir havaalanı bulunmaktadır.

2018 yılı verilerine göre nüfusu 312.319 olan Alanya, yaz sezonunun açılmasıyla birlikte, bu oranı çok rahat bir şekilde dörde katlamaktadır. Konyaaltı’nın 159 kilometre güneydoğusunda bulunan Alanya’ya ortalama 2,5 saatte ulaşılabilmektedir. Ulaşım için otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarını kullanabilir veya özel aracınızla seyahat edebilirsiniz. Alanya gezinizi üç gün içerisinde tamamlayabilirsiniz. Lakin burayı çok sevip de daha fazla kalmaya karar verirseniz Alanya’da Nerede Kalınır? | 6 Otel Tavsiyesi başlıklı yazımızı mutlaka okumalısınız.

Neden Gitmeliyim? Yaz turizminin yanı sıra tarihi ve kültürel açıdan da oldukça zengin bir yer olan Alanya’ya, yolunuz düşerse bazı önemli yerleri kesinlikle görmelisiniz. Alanya Kalesi ve Kızılkule başta olmak üzere; Kleopatra Plajı, Tophane, Tersane, Damlataş Mağarası, Sapadere Kanyonu ve Dim Çayı Tesisleri gibi daha pek çok turizm harikası ziyaret için sizleri bekliyor. Tüm bu yerler hakkında daha fazla bilgi almak için Alanya’da Gezilecek Yerler Listesi | En Cazip 50 Nokta başlıklı içeriğe göz atmanızı öneririm.

Ayrıca bilindiği üzere Alanya’nın gece hayatı, tüm ülkede oldukça ünlüdür. İlçeye yolunuz düştüğünde, birbirinden eğlenceli pek çok mekana ev sahipliği yapan Alanya’da sabahın ilk ışıklarına kadar müziğin ve dansın keyfini çıkarabilirsiniz. Alanya Havalimanı’nın ulaşım imkanlarına bilgi almak için: Alanya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

37. Kaş

kaş

Burası Neresi? Kaş, Antalya’nın 189 kilometre güneybatısında yer alan bir turizm merkezidir. Kaş’ın kuzeyinde Demre, doğusunda ise Elmalı ilçeleri bulunmaktadır. Akdeniz’in güzel mavisiyle, el değmemiş doğası ve 70 kilometrelik sahil şeridiyle fazlasıyla güzel bir tatil beldesi olan Kaş, Türkiye’de yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerden biridir.

Kaş, Konyaaltı’na yakın tatil yerleri listesine eklenmesi gereken harika bir yerdir. Konyaaltı ilçe merkezinin 192 kilometre güneybatısında yer alan Kaş’a 3 saatlik bir yolculuk sonrası ulaşabilirsiniz. Otobüsler bu süre uzayabileceği gibi özel araçla seyahat etmeniz halinde yolculuk süresini kısaltabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Kaş’ın, turizm varlığı epeyce zengindir. Zira ilçede, Kalkan, Kaputaş Plajı, Patara, Saklıkent Kanyonu, Kaleköy, Küçük ve Büyük Çakıl Plajları, Akçagerme Plajı, Kekeova ve Demre gibi daha sıralayabileceğimiz pek çok turizm noktasına ev sahipliği yapmaktadır. Kaş’ta gezilecek yerler hakkında daha detaylı bilgi almak için Kaş’ta Görmeniz Gereken 22 Gezilecek Yer ve Kaş’ın Tarihi Yerleri | 13 Tarihi Nokta başlıklı yazılarımızı okumanız yeterli!

Ayrıca Kaş’ın karşısında Yunanistan’a bağlı bir ada olan Meis Adası yer alıyor. Kaş’tan Meis Adası’na, yaz sezonu boyunca, haftanın yedi günü feribot seferleri ve tekne turları düzenlenmektedir.

– Turistik Yerler

38. Düden Şelalesi

Düden Şelalesi

Burası Neresi? Düden Şelalesi, Antalya’nın Kepez ilçesinin sınırları içinde, Varsak Mahallesi’nde yer alan bir doğa harikasıdır. Söylentiye göre Büyük İskender, bölgeden geçtiği esnada atlarına bu şelaleden su vermiştir. Bundan dolayı söz konusu şelale, İskender Şelalesi adıyla da anılmaktadır. Düden Şelalesi Antalya şehir merkezine çok yakın olup; 10 kilometre güneybatısında konumlanmaktadır. Dolayısıyla Konyaaltı’na da oldukça yakındır.

Konyaaltı ile arasında 38,4 kilometre mesafe bulunan Düden Şelalesi’ne yaklaşık 50 dakikalık bir yolculuk sonrası ulaşılabilmektedir. Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nden alan Düden Şelalesi, Aşağı Düden Şelalesi (Karpuzkaldıran Şelalesi) ve Yukarı Düden Şelalesi olmak üzere iki kola ayrılmaktadır. Yukarı Düden Şelalesi’nde piknik ve mesire alanları bulunmaktadır.

Neden Gitmeliyim? 40 metrelik yükseklikten aşağıya doğru gürül gürül boşalan Düden Şelalesi, her yıl yalnızca bu manzarayı izlemek için Rusya, Ukrayna, İran ve Azerbaycan gibi ülkelerden gelen başta binlerce turisti evinde ağırlıyor. Düden Şelalesi’nin çevresinde, restoranlar, çay bahçeleri, yürüyüş parkurları, piknik alanları, kafe ve oturma üniteleri gibi pek çok hizmet noktası bulunuyor.

Şelale, muhteşem manzarasıyla, özellikle evlenmek üzere olan çiftlerin fotoğraf macerası için harika bir fon oluşturuyor. Velhasıl şelale çevresinde fotoğraf çektiren gelin ve damat görürseniz şaşırmayın! Bunların dışında daha binlerce insan elinde telefonla veya fotoğraf makinesiyle şelale manzarasına ait güzel bir görüntü yakalamak için uğraşıyor.

  • Adres: Çağlayan, Lara Cd. No: 457, 07230 Muratpaşa/Antalya
  • Çalışma saatleri: Yaz dönemi: 08.00 – 19.30 – Kış dönemi: 08.00 – 18.00
  • Giriş ücreti: Tam 5 TL – Öğrenci 3 TL *Engelli, şehit yakını, gaziler ve 65 yaş üstü ücretsiz.
  • Yol tarifi al >

39. Manavgat Şelalesi

manavgat şelalesi

Burası Neresi? Konyaaltı çevresinde gezilecek yerler listemizde sıradaki durağımız Manavgat Şelalesi… Manavgat Şelalesi, Batı Torosların doğu yamacından doğan, 93 km uzunluğundaki Manavgat Nehri’nin, beş metre yüksekliğindeki falezlerden dökülmesiyle ortaya çıkan bir şelaledir. Söz konusu şelale, Antalya’nın 76,3 kilometre doğusunda, Manavgat ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Muazzam bir doğanın içinde, nehirle ormanın birleştiği bir alanda bulunan şelaleyi görüp de büyülenmemek işten bile değil!

Konyaaltı ile arasında 102 kilometre mesafe bulunan Manavgat Şelalesi’ne yaklaşık 1 saat 40 dakikada ulaşılabiliyor. Yolculuk için otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarını tercih edebilir veya Manavgat Şelalesi rotalı günübirlik gezi turlarına katılabilirsiniz. Ayrıca Manavgat ilçe merkezinden şelaleye, haftanın yedi günü, belirli aralıklarla otobüs seferleri düzenlenmektedir.

Neden Gitmeliyim? Manavgat Şelalesi, doğal güzelliklerinin yanı sıra, çevresinde; restoran, kafe, çay bahçesi, hediyelik eşya dükkanı, seyir terası, oturma ve piknik alanları gibi pek çok alana ev sahipliği yapıyor. Bunun dışında, Manavgat Nehri’nin üzerinde kano, su kayağı ve rafting gibi su sporları yapmak mümkün.

Şahane tabiatıyla şehrin karmaşasından kaçıp, güzel bir gün geçirmek isteyenler için harika bir seçenek olan Manavgat Şelalesi ve çevresinde yapılacak daha pek çok şey var! Ayrıca eğer konaklamayı düşünürseniz, şelale çevresinde otel, butik otel, bungalov, kamp alanları ve pansiyon gibi birçok kurum hizmet veriyor.

  • Adres: Çayyazı, 07600 Manavgat/Antalya
  • Giriş ücreti: 10 TL
  • Yol tarifi al >

40. Oymapınar Barajı

Oymapınar Barajı

Burası Neresi? Türkiye’nin en büyük üçüncü barajı olan Oymapınar, Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer almakta olup; Manavgat Çayı üzerine kurulmuştur. Oymapınar Barajı, turkuaz rengindeki suları ve yemyeşil arazisiyle Antalya’da en sık ziyaret edilen yerlerden biridir. Bu muhteşem doğanın zarar görmemesi için 2004 senesinde, Oymapınar Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmiştir.

Tekne turu veya günübirlik turlar gibi birçok aktivitenin popüler duraklarından biri olan Oymapınar Barajı, Konyaaltı’na oldukça yakın! Konyaaltı ilçe merkezinin 121 kilometre doğusunda bulunan baraja, 2 saatlik kısa bir yolculuk sonrası ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Oymapınar Barajı ve çevresi, genel anlamda; golf gibi spor dallarını içeren sportif amaçlı turizm, gençlik turizmi, doğa turizmi, eko-turizm ve hobi bahçeleri gibi pek çok alanda yetkinliğe sahiptir. Günümüzde baraj ve çevresinde başta; botanik, jeomorfoloji, kuş gözlemciliği turizmi (ornito), jeep safari, dağ bisikleti, agro, eko ve su sporları turizmi olmak üzere 19 farklı alanda hizmet verilmektedir. Oymapınar’daki en popüler aktivitelerden biri şüphesiz; teknelerle düzenlenen doğayı tanıma, tanıtma turlarıdır. Pek çok turist bu tip turlara yoğun ilgi göstermektedir.

Oymapınar Barajı ve çevresinde iki otel, internet cafe, restoranlar, cafe ve barlar bulunmaktadır. Dolayısıyla burada vakit geçirebilir ya da dilerseniz konaklayabilirsiniz. Her şeyden evvel her ne kadar Manavgat ilçesinde bulunuyor olsa da Oymapınar Barajı’nı Konyaaltı gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz! Oymapınar’a düzenlenen turlara buradan ulaşabilirsiniz.

41. Köprülü Kanyon Milli Parkı

köprülü kanyon milli parkı

Burası Neresi? Köprülü Kanyon, Isparta’nın Sütçüler ilçesinden başlayıp, Antalya – Serik ilçesinin güneyinden Akdeniz’e dökülen bir nehir olup; etrafındaki yeşil alan Köprülü Kanyon Milli Parkı olarak adlandırılmıştır. Antalya şehir merkezinin 80 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı, Side ilçe merkezinin 54 kilometre kuzeyinde konumlanmaktadır. Köprülü Kanyon, tek başına Türkiye’nin en ünlü rafting merkezidir. Söz konusu kanyon, nehrin başlangıcında bulunan iki tarihi köprüden dolayı ‘‘Köprülü’’ adını almıştır.

14 kilometre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun kanyonu unvanına sahip olan Köprülü Kanyon, 1973 yılında milli park statüsüne alınmıştır. Park, 366.140 dekarlık bir alandan oluşup; Akdeniz’in en büyük doğal servi ormanına ev sahipliği yapmaktadır. Konyaaltı’na yakınlığıyla mutlaka ziyaret etmeniz gereken Köprülü Kanyon Milli Parkı’nın doğasına ve mis gibi havasına bayılacaksınız! Konyaaltı ilçe merkezinin 107 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Köprülü Kanyon’a ortalama 1 saat 45 dakikada ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Köprülü Kanyon Milli Parkı, muhteşem tabiatının yanı sıra Roma Devri’ne ait köprüler, kaleler, su kemerleri ve tarihi yollar gibi pek çok arkeolojik yapıya ev sahipliği yapmaktadır. ”Selge antik kent tiyatrosu ve agorası, su kemerleri, sarnıçlar, Zeus ve Artemis tapınakları, Koca Çay ve Köprüçay nehri üzerinde bulunan Büğrüm ve Oluk köprüleriyle birlikte; Selge’yi Pamfilya’nın sahil şehirlerine bağlayan taş kaplamalı tarihi yol” gibi yapılar milli parkın içerisinde yer almaktadır. Ayrıca halk arasında Şeytan Kayaları ve Adam Kayaları olarak adlandırılan kayalar, milli park içerisinde görülmeye değer yerlerdendir.

Köprülü Kanyon üzerinde; seyir terasları, yüzebilecek alanlar, mangal ve piknik üniteleri gibi imkanlarıyla hizmet veren Büğlüm Köprü Günübirlik Piknik Alanı adlı bir tesis bulunmaktadır. Dilerseniz bu tesiste çocuklarınızla, ailenizle, eşiniz ve dostunuzla hem dinlendirici hem de keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Gelmişken; debisi yüksek nehirlerde, adrenalin dolu bir su sporu olan ve Raft adı verilen botlarla yapılan rafting deneyimini kesinlikle yaşamalısınız. Bunun yanı sıra Jeep safari, trekking, at binme, bisiklet turu, doğa yürüyüşü ve kaya tırmanışı gibi etkinliklere katılabilirsiniz.

42. Aspendos Antik Tiyatrosu

Aspendos Antik Tiyatrosu

Burası Neresi? Antalya’nın Belek ilçesinde bulunan Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu, M.S. II. yüzyıl, Antoninler Döneminde, Roma İmparatoru Marcus Aurelius devrinden kalma bir tarihi bir yapıdır. Romalı mimar Theodoros’un oğlu Zenon tarafından MS. 139–168 tarihleri arasında inşa edildiği bilinmektedir. Aspendos Antik Tiyatrosu, Anadolu’da, sahnesi bozulmadan bugüne ulaşabilen en eski ve en sağlam Roma tiyatrosu olma ayrıcalığına sahiptir.

Belek’in 17,5 kilometre kuzeydoğusunda, Belkıs Köyü içerisinde yer alan Aspendos Antik Tiyatrosu, 58 metre yarım dairelik bir alandan oluşmaktadır. Bunun yanı sıra dünyanın en iyi akustiğine sahip tiyatro olduğu bilinen Aspendos; 20 bin kişilik kapasitesiyle de dikkat çekmektedir. Antalya’da mutlaka görmeniz gereken antik tiyatro, Konyaaltı’nın 72 kilometre doğusunda yer alıp;  yolculuk ortalama 1 ila 1,5 saat sürmektedir.

Neden Gitmeliyim? Türkiye’nin en önemli tarihi yapılarından biri olarak her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen Aspendos, günümüzde, konser ve tiyatro gösterileri gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Aspendos Antik Kenti’nde, tiyatronun yanı sıra, surlar, su kemerleri ve heykel parçaları gibi Roma, Bizans ve Helenistik Dönem’den kalma, estetik açıdan muazzam niteliklere sahip birçok arkeolojik yapı bulunuyor.

Bir Hikaye!

Aspendos Antik Tiyatrosu’nun nasıl oluştuğuna dair, çok eski dönemlerden beri anlatılan bir hikaye vardır. Hikayeye göre, o dönem ki Aspendos kralının dünyalar güzeli bir kızı varmış. Kızı gören her erkek ona aşık olup; onunla evlenmek istermiş. Kral bir gün ”Halkımız ve şehrimiz adına en yararlı ve en güzel şeyi kim yaparsa, kızımı ona vereceğim.” demiş. Bunu duyan her erkek işe koyulmaya başlamış. Civarda yaşayan iki kardeş de diğerleri gibi kızı hak etmek için çalışmaya başlamış. Kardeşlerden biri Aspendos Tiyatrosu’nu; diğeri ise bugünkü ünlü su kemerlerini inşa etmeye başlamış.

Böylece ortaya birbirinden önemli iki mimarı yapı çıkmış. İlk önce su kemerlerini gören kral, bu fikri çok beğendiğini ve kızını ona vereceğini söylemiş. Buna rağmen kardeşlerden diğeri olan Zenon, bunu kabul etmeyip, krala bir de tiyatroyu görmesi için ricada bulunmuş. Teklifi kabule eden Aspendos Kralı tiyatronun üst sıralarında dolaşırken “Kral kızını bana vermeli.” şeklinde bir fısıltı duymuş.

Lakin fısıltı öylesine güzel yankılanmış ki tiyatronun akustiği karşısında şaşkına dönen kral, büyük bir hayranlıkla kızını Zenon ile evlendirmeye karar vermiş. Hikayenin bir başka versiyonunda kralın kızını iki parçaya bölüp, bir parçasını Zenon’a diğer parçasını da öbür kardeşe verdiği söylenir.

  • Adres: Sarıabalı, Aspendos Yolu, 07500 Serik/Antalya
  • Tel: (0242) 238 56 88
  • Çalışma saatleri: 08.30-19.00 *Pazartesi: 08.30-18.45
  • Giriş ücreti: 35 TL *Müzekart sahibiyseniz, Aspendos’u yılda iki kez ücretsiz; Müzekart+ sahibiyseniz tüm yıl ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.
  • Yol tarifi al >

43. Perge Antik Kenti

Perge Antik Kenti

Burası Neresi? Helenistik Dönem’deki eski dünya içinde en güzel ve en zengin şehirlerden biri olduğu bilinen Perge Antik Kenti, aynı zamanda, Belek’in 28 kilometre kuzeybatısında, Aksu ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Perge’nin ayrıca ünlü Yunan matematikçi Pergeli Apollonius’un memleketi olduğu bilinmektedir. Perge Antik Kenti, Efes ve Bergama Antik Kenti gibi Türkiye’nin önemli değerlerinden biri olup; UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’nde yer almaktadır. Konyaaltı’nın 41,8 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Perge’ye, ortalama 48 dakikada ulaşılabilmektedir. Velhasıl Perge’yi, Konyaaltı çevresinde gezilecek yerler listesine mutlaka eklemelisiniz.

Neden Gitmeliyim? Troia Savaşı’ndan sonra Amphilokhos, Khalkas ve Mopsos önderliğinde kurulduğu tahmin edilen Perge Antik Kenti, Kocabelen Tepesi’nin güney eteklerinde konumlanmaktadır. Yunan-Roma tipi bir antik tiyatronun bulunduğu kentte; iyi korunmuş bir şekilde günümüze kadar gelmeyi başaran stadyumlardan biri yer almaktadır. Perge Antik Tiyatrosu, seyirci oturma yerlerinin bulunduğu Cavea, Orkestra ve Scene (Sahne) olmak üzere üç ayrı bölümden oluşmaktadır.

13 bin kişilik kapasiteye sahip olan tiyatro, gladyatör karşılaşmaları ve vahşi hayvan dövüşleri gibi dönemin ünlü gösterilerine ev sahipliği yapmış olduğu düşünülüyor. Perge Antik Kenti’nde daha pek çok önemli yapı bulunuyor. Kentte yer alan agora, 12 bin kişilik stadyum sütunlu cadde, Helenistik Kapı, tanrılara ve kentin kurucularına ait heykeller ve heykellerin yer aldığı duvarlara açılan nişler ve de Güney Hamamı gerçekten görülmeye değer!

  • Adres: Barbaros, Perge Yolu, 07112 Aksu/Antalya
  • Tel: (0242) 238 56 88
  • Giriş ücretleri: 50 TL *Müzekart geçerli
  • Çalışma saatleri: Yaz Dönemi (1 Nisan-1 Ekim): 08.00-19.00 / Kış Dönemi (1 Ekim-1 Nisan): 08.30-17.30
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

*Yapmadan Dönme

Konyaaltı’na kadar gelmişken, birbirinden renkli ve bir o kadar eğlenceli pek çok tura katılabilirsiniz. Siz yorulmayın diye katılabileceğiniz en güzel turları aşağıya listeledim!

– Tekne Turları

– Günübirlik Turlar

*Konyaaltı Gece Hayatı

Konyaaltı’nın gece hayatını yakın markaja alarak oluşturduğumuz içeriğimiz yakında sizlerle olacak. Yazımız gelene dek Antalya’nın gece hayatını geniş bir perspektifle ele aldığımız içeriğimize bir göz atmanızı öneririm. Zira Konyaaltı’ndaki pek çok mekanı bu listede bulacaksınız: Antalya Gece Hayatı | Eğlence Dolu 73 Farklı Mekan!

*Konyaaltı’nda Alışveriş

Konyaaltı’ndan ne alınır, nerede alışveriş yapmalı gibi sorularınıza cevap bulabileceğiniz yazımız yolda!

*Konyaaltı’nda Şehir içi Ulaşım

Antalya’nın merkezi ilçelerinden biri olan Konyaaltı’nda ulaşım ve toplu taşıma sistemi oldukça gelişmiştir. Konyaaltı’ndan çevre ilçe ve kasaba gibi yerleşimlere minibüs, dolmuş ve halk otobüsü gibi toplu taşıma vasıtalarıyla ulaşılabilmektedir. Konyaaltı şehir içi ulaşımla ilgili daha fazla ve daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin