Alanya’da Kahvaltı Nerede Yapılır? | Tüm Ayrıntısıyla 54 Harika Mekan!

Denizi, kumu ve güneşiyle Türkiye’nin en popüler tatil merkezlerinden biri olan Alanya, yalnızca bunlarla sınırlı bir yer değil. Zira doğası, coğrafi yağısı ve tarihi dokusuyla da turistlere gezilecek pek çok yer, yapılacak pek çok aktivite seçeneği sunuyor. Bu aktivitelerin en keyiflilerinden biri ise hiç şüphesiz sabah kahvaltısı!

”Peki, Alanya’da kahvaltı nerede yapılır?” Alanya kahvaltı mekanları açısından son derece zengin bir yer. Öyle ki Alanya’da, doğa içinde kahvaltı edebileceğiniz mekanlar, açık büfeden yararlanabileceğiniz restoranlar, serpme kahvaltısı ile gözünüzü şenlendirecek kafeler, denize nazır muazzam bir kahvaltının keyfini sürebileceğiniz restoranlar bulunuyor.

Alanya kahvaltı mekanları fiyatları, menüleri ve çok daha fazlası için sayfayı kaydırın! Alanya’da eğlenceli bir kahvaltı turuna hazırsanız, başlıyoruz;

– Yöresel Kahvaltı Mekanları

1. Mezza Natural Gurme

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Mezza Natural (@mezzanatural)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Hem bir gastronomi marketi hem de bir restoran olarak hizmet veren Mezza Natural Gurme, farklı konseptiyle özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Mekanda, yedi bölge ve yedi iklimin doğasını yansıtan zengin şarküteri ürünlerini hem satışa sunuluyor hem de gelen müşteriler için hazırlanan kahvaltı sofrasını süslüyor.

Bu ürünler arasında yer alan; Ariste’nin olgun lezzetli peynirleri, Alerya Zeytinyağları’nın altın değerindeki zeytinyağı ve doğal zeytinleri, sade organik birbirinden lezzetli bakliyatları ve Rani Çiftliği’nin uluslararası standartlara sahip peynir ve süt ürünleri, mekanın favorilerini oluşturuyor.

Neden Gitmeliyim? Mezza Natural Gurme’nin market bölümünde; %100 doğal süt ve süt ürünleri çeşitleri, %100 doğal şarküteri çeşitleri, %100 doğal reçel çeşitleri, %100 doğal makarna çeşitleri, %100 doğal zeytin ve zeytinyağı çeşitleri, %100 doğal glütensiz ürün çeşitleri ile %100 doğal diğer gurme ürünlerin satışı gerçekleştiriliyor.

Sağlıklı ve doğal beslenme hususunda farkındalık oluşturmak amacıyla faaliyete geçirilen Mezza Natural Gurme, tüm ürünlerini, geleneksel yöntemler, doğal ve doğalla en yakın usullerle hazırlayıp, sunuyor. Dolayısıyla Mezza mutfağındaki hemen her ürün organik, doğal ve iyi tarım ürünlerinden oluşuyor.

Mezza Natural Gurme’nin restoran bölümünde, kahvaltı isteğe göre; minimum iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltı, sıcak kahvaltı, bol proteinli kahvaltı ve Mezza kahvaltı tabağı şeklinde servis ediliyor.

Serpme kahvaltı içerisinde; beş çeşit peynir, siyah zeytin, yeşil zeytin, acuka, iki çeşit reçel, bal, tereyağı, pişi, gözleme, domates – salatalık söğüş, tereyağlı göz yumurta, ince bellik bardakta sınırsız çay bulunuyor.

Sıcak kahvaltı; menemen, patates ve domates sote, ızgara sucuk, ızgara hellim peyniri, sigara böreği ve gözlemeden oluşuyor. Bol proteinli kahvaltıda; füme et, kremalı çırpılmış yumurta, tava sosis, sote patates ve domates bulunuyor.

Son olarak Mezza kahvaltı tabağı ise; reçel, bal, tereyağı, yeşil zeytin, siyah zeytin, yeşillik, dört çeşit peynir, pişi, sigara böreği, göz yumurta ve sucuktan oluşuyor. Mezza Natural Gurme’de dileyen kendi kahvaltı tabağını oluşturabiliyor.

Kahvaltınız için seçebileceğiniz lezzetli kahvaltılıklar arasında; organik siyah ve yeşil zeytin tabağı, Tunceli balı, manda kaymağı, Trabzon tereyağı, peynir tabağı, iki çeşit reçel tabağı, avokado ve domates, söğüş tabağı, pişi ve sigara böreği tabağı bulunuyor.

Kaçırmayın!

Kahvaltıya ek olarak; sahanda tereyağlı iki göz yumurta, manda sucuklu yumurta, kavurmalı yumurta, pastırmalı yumurta, omlet çeşitleri (sade, peynirli, mantarlı ve taze otlu), menemen çeşitleri (sade ve sucuklu) ile muhlama gibi ekstralar da menüde mevcut.

Dolu dolu serpme kahvaltı sofrası, iki kişi için 98 TL olarak ücretlendiriliyor. Mezza Natural Gurme’nin geniş yelpazeli zengin menüsünü yakından incelemek için linke tıklamanız yeterli! Ayrıca gelmişken;

Meksika Sos, Elma Sirkesi, Beyaz Üzüm Sirkesi, Kırmızı Üzüm Sirkesi, Yabani Elma Sirkesi, Alıç̧ Sirkesi, Acuka, Cevizli Tarator, Çerkez Ezmesi, Bosna Turşusu, Pancar Turşusu, Lahana Turşusu, Salatalık Turşusu, Rumeli Turşusu, Şeftali Reçeli, Acı Yaprak Biber, Organik kuşburnu marmeladı, domatesli erişte, Gilaburu sirkesi, organik keçiboynuzu özü, organik susam tahini ve Hindistan Cevizli Fıstık Kreması gibi doğal ürünlerden satın alabilirsiniz.

  • Adres: Saray, Yunus Emre Cd. No: 26 D: G, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 514 05 05 – 0 (553) 956 32 04
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 20.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 98 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

2. Van Kahvaltı Bahçesi

Burası Neresi? Van‘ın meşhur yöresel kahvaltısını Alanya‘ya getiren Van Kahvaltı Bahçesi, ilçede, Kızlar Pınarı mevkiinde yer alıyor. Açık ve kapalı alanlarıyla hizmet veren restoranda, Van’ın mutfağından en nefis lezzetler sunuluyor.

Neden Gitmeliyim? Van Kahvaltı Bahçesi’nde, kahvaltı, isteğe göre serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Serpme Van kahvaltısı, kişi başı 42 TL; kahvaltı tabağı ise 28 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kahvaltıda; hakiki Van balı, yoğurt kaymağı, süt kaymağı, yayık tereyağı, cacık, otlu peynir, örme peynir, beyaz peynir, kavurmalı – sucuklu yumurta, zeytin, murtuğa, kavut ve gencirun gibi yöresel ürünler yer alıyor.

Kaçırmayın! 2011 yılından beri, yaz – kış demeksizin misafirlerini ağırlamaya devam eden Van Kahvaltı Bahçesi, Alanya kahvaltı mekanları listesine mutlaka eklenmeli!

Zira birbirinden lezzetli kahvaltılıklardan oluşan bu harikulade Van sofrasını kaçırmak istemezsiniz! Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Kızlar Pınarı, Mehmet Akif Ersoy Cd. No: 30/A, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 511 05 66
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 20.00 | Pazar günleri 08.00 – 20.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 42 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 28 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

3. Villa Garden Restoran & Cafe

Burası Neresi? Villa Garden Restoran & Cafe, Gazipaşa – Alanya Havalimanı’na yaklaşık 45 km uzaklıkta ve Başbakanlık Gençlik ve Spor Alanya İlçe Müdürlüğü’ne birkaç dakikalık yürüme mesafesinde, Açık Hava Tiyatrosu’nun hemen arkasında yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Muazzam deniz ve şehir manzarasıyla dikkat çeken restoranda, sabah kahvaltısının yanı sıra öğle ve akşam yemeği servisleri de veriliyor. Alanya’da en çok tavsiye edilen mekanlardan biri olan Villa Garden Restoran & Cafe, özellikle kahvaltısıyla göz dolduruyor.

Kahvaltıda tamamen doğal ve organik ürünler kullanılıp; tercihe göre serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Manzara eşliğinde enfes bir sabah kahvaltısı için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz restoranın kahvaltısı menüsü oldukça geniş.

Zira kahvaltıda; yeşil ve siyah zeytin köy peyniri çeşitleri, tereyağı, bal, kaymak, tahin, pekmez, reçel çeşitleri, haşlanmış yumurta, patates kızartması, sigara böreği, domates, salatalık, taze mevsim yeşillikleri, mevsim meyvesi, kızarmış ekmek ve sınırsız demleme çay gibi birbirinden enfes lezzetler bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltı kişi başı aşağı yukarı 35 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz. Gelmişken, restoranın en meşhur spesiyallerinden biri olan Soslu kuzu inciğin tadına da bakabilirsiniz.

  • Adres: Hacımehmetli, Akçakıllık Sok. No: 40, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (554) 111 29 00 – 0 (537) 422 15 78
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı aşağı yukarı 35 ile 50 TL arasında değişiyor
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

4. Yöresel Alanya Ev Mutfağı Esma Hanım’ın Yeri

Burası Neresi? Alanya’nın yöresel lezzetleri denildiğinde, akla ilk gelen yer Esma Hanım’ın Yeri oluyor. Tam adıyla Yöresel Alanya Ev Mutfağı Esma Hanım’ın Yeri, Alanya’da, Saray mevkiinde bulunuyor. Restoranda, yöresel ev yemeklerinin yanı sıra; pide, ızgara çeşitleri ve Avrupa mutfağı alanında da hizmet veriliyor.

Neden Gitmeliyim? Esma Hanım’ın Yeri, özellikle kahvaltısıyla öne çıkıyor. Kahvaltıda Alanya’nın yöresel tatlarına ve tamamen doğal, organik ve taptaze köy ürünlerine yer veriliyor. Kahvaltı tercihe göre; serpme ve kahvaltı tabağı şeklinde servis ediliyor. Serpme kahvaltı kişi başı 35 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kahvaltıda; zeytin çeşitleri, peynir çeşitleri, tereyağı, bal, kaymak, tahin, pekmez, el yapımı reçeller, domates, salatalık, taze yeşillikler, haşlanmış yumurta, sahanda yumurta, sahanda sucuk, sosis, salam, patates kızartması, börek çeşitleri, pişi, kuru incir, kuru üzüm, kuru kayısı, ceviz, mevsim meyveleri ve kızarmış ekmek gibi bir dizi lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak menüde; Yoğurtlu kızarma (13 TL), yaprak sarma (12 TL), mantar kavurma (20 TL), sade omlet (18 TL), domatesli omlet (20 TL), peynirli omlet (22 TL), menemen (20 TL), karışık omlet (27 TL) ve salamlı omlet (24 TL) gibi ekstra lezzetler de mevcut.

  • Adres: Saray, Galatasaray Cd. 56 A, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 519 08 40 – 0 (242) 513 94 94
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

5. Günbeyi Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Alanya kahvaltı mekanları listemizde şimdiki durağımız, sağlıklı, organik, hijyenik ve bir o kadar lezzetli ürünleriyle hizmet veren Günbeyi Kahvaltı Salonu!

Neden Gitmeliyim? Otantik Türk mutfağına dair her çeşit lezzeti, kaliteli servisiyle müşterilerine sunan Günbeyi Kahvaltı Salonu, Alanya’da kahvaltı için tercih edebileceğiniz en iyi mekanlardan biri.

Zira restoran, taze ve doğal ürünlerle her sabah kişiye özel hazırlanan kahvaltı menüsüyle hizmet veriyor. Kahvaltının yanı sıra sucuklu yumurta, menemen, gözleme çeşitleri, tost çeşitleri ve omlet çeşitleri gibi ekstralar da menüde mevcut.

Kaçırmayın! Fiyat açısından da makul olan Günbeyi Kahvaltı Salonu’nda, iki kişilik serpme kahvaltı, kişi başı aşağı yukarı 35 – 40 TL civarında seyrediyor. Gitmeden evvel daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Şekerhane, Şevket Tokuş Cd. No: 21, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (543) 331 36 36
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 19.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL – 40 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

6. Karadeniz Sofrası

Burası Neresi? Alanya’da Karadeniz kahvaltısı yapmak hiç de imkansız değil! Bunun için Karadeniz Sofrası’nı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Karadeniz Sofrası, Alanya’da yıllardır hizmet veren bir mekan olarak Karadeniz yöresel lezzetleriyle konuklarına enfes bir kahvaltı sofrası sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltıda, muhlama, kuymak, turşu kavurması, Ayder balı ve minci gibi birbirinden leziz pek çok yöresel ürün bulunuyor. Bunun yanı sıra, ev yapımı reçeller, organik zeytin çeşitleri, peynir çeşitleri, domates – salatalık söğüş tabağı, patates kızartması, sigara böreği, haşlanmış yumurta, köy ekmeği ve çok daha fazlası sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Serpme olarak servis edilen ve en az iki kişilik hazırlanan kahvaltı, kişi başı yalnızca 32 TL – 35 TL olarak ücretlendiriliyor. Karadeniz Sofrası’na gitmeden önce aşağıdaki numarayı arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Şekerhane, 401. Sk. 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 511 80 80
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 32 TL – 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

7. Yörük Çadırı / Mahmutlar

Burası Neresi? Alanya’da Mahmutlar mevkiinde yer alan Yörük Çadırı, Alanya’nın yöresel lezzetlerinden oluşan kahvaltısıyla oldukça meşhur. Alanya ve de Antalya Yörüklerinin kültürünü yansıtmak ve bu kültürü gelecek nesillere aktarmak amacıyla hizmet veren Yörük Çadırı, açık ve kapalı alanlarında misafirlerini ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? 3 dönüm alan üzerine kurulu olan mekan, otantik ve tamamen ahşap mimarisinin yanı sıra yörük müzesi, çocuk parkı, yörük hayatıyla bağlantılı heykelleri, ördek ve tavşanların yaşadığı evcil hayvan alanıyla oldukça nitelikli bir yapıya sahip.

Bundan dolayı özellikle çocuklu aileler tarafından sıklıkla ziyaret edilen mekanda, herkes keyifli vakit geçirebiliyor. Gelgelelim sabah kahvaltısına… Yörük Çadırı’nda, tamamen doğal ve yöresel ürünlerden oluşan zengin bir kahvaltı servis ediliyor.

Mekanda, hafta içi serpme kahvaltı; hafta sonu ise açık büfe kahvaltı servisi veriliyor. Kahvaltıya, müessesenin kendi elleriyle yaptığı; Poğaça, Börek, Bazlama ve Katmer gibi lezzetler eşlik ediyor.

Yörük Çadırı kahvaltı servisinin yanı sıra; yemek menüsü, alkolsüz içecek, soğuk – sıcak kahve menüsü, taze sıkılmış meyve suları, yayık ayranı, yöresel ve tanınmış tatlı – pasta ürünleri ve kaliteli tütünlerden oluşan nargile menüsüyle de hizmet veriyor.

Kaçırmayın! Yörük Çadırı’nda, kahvaltının yanı sıra Yörük kültürüne dair her şeyi öğrenebilir, aileniz ve çocuklarınızla birlikte keyifli ve eğitici bir gün geçirebilirsiniz.

  • Adres: Mahmutlar, 135. Cd. 07460 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (542) 242 72 72
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 00.45 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 35 TL – 45 TL arasında değişiyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

8. Közde Kahve Keyfi

Burası Neresi? Adından da anlaşılacağı üzere közde pişirilen kahvesiyle meşhur olan Közde Kahve Keyfi, bunun yanı sıra kahvaltısıyla da oldukça popüler. Zira Alanya kahvaltı mekanları arasında adından sıklıkla söz ettiren müessesede, tamamen doğal ve organik ürünlerden oluşan dolu dolu bir kahvaltı servis ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Közde Kahve Keyfi’nde, kahvaltı kişi başı ortalama 25 TL – 30 TL civarında seyrediyor. Kahvaltıda servis edilen ürünlerin pek çoğu, aynı zamanda satılıyor. Bunlar arasında;

Meksika sosu, Çemen (cevizli), Çemen (sade), Zeytin (dilim Mısır karışımlı), Zeytin (karışık dilimlenmiş), Zeytin (ızgara), Böğürtlen atom (cevizli), Kavurma, Atom (Antep fıstıklı), Atom (fındıklı), Atom (İncirli), Biberli sos, Keçi peyniri, İnek peyniri, Tulum peyniri, Örgü peyniri, Lavaş peyniri, Dil peyniri, Dut pekmezi, Tereyağı ve Bal gibi organik ürünler yer alıyor.

Kaçırmayın! Tam bir öğrenci mekanı olan Közde Kahve Keyfi, fiyat açısından oldukça makul. Mekanda, iki Türk kahvesi yalnızca 15 TL olarak ücretlendiriliyor. Dolayısıyla kahvaltıdan sonra közde pişmiş keyifli bir Türk kahvesi içmeyi unutmayın!

  • Adres: Şekerhane, Martı Sk. 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (545) 655 92 73
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı kişi başı ortalama 25 TL – 30 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Serpme Kahvaltı Mekanları

9. Muhtarın Yeri

Burası Neresi? Alanya’da Kaleiçi’nde, kaleye çok yakın bir noktada konumlanan Muhtarın Yeri, Alanya’nın en meşhur kahvaltı mekanları arasında yer alıyor.

Muazzam deniz manzarası ve tarihi kaleden kaynaklanan farklı atmosferiyle oldukça beğenilen restoranda, sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği ve eğlencesi gibi bir dizi alanda hizmet veriliyor.

Neden Gitmeliyim? Muhtarın Yeri, serpme kahvaltısıyla da fazlasıyla popüler. Zira müthiş bir deniz manzarası eşliğinde kahvaltı etme fırsatı sunuyor. Fiyat açısından bazı konukları tarafından pahalı bulunan mekanda, serpme kahvaltı kişi başı 56 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Ekstra servis için talep edilen ücret ise 30 TL. Bunun yanı sıra Muhtarın Yeri’nin kahvaltısının yıldızı gözleme oluyor. Gözleme çeşitlerinin fiyatları ise 20 TL’den başlıyor. Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak ve daha fazla bilgi almak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Hisariçi, Kale Cd. 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 513 51 88
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 56 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

10. Hancı Pastanesi

Burası Neresi? İzmir ve Antalya’da uzun yıllar fırıncılık ve pastanecilik yapan Hancı ailesi tarafından, 24 yıldan fazladır işletilen Hancı Pastanesi, Alanya’nın en köklü ve en nezih işletmelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

1996 yılından bu yana hizmet veren Hancı Pastanesi’nin bugün Alanya’nın, Alanya Atatürk Caddesi, Otogar, Şekerhane ve Mahmutlar olmak üzere dört farklı noktasında şubesi bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Pastanede, kahvaltı çeşitleri, börek, poğaça, sütlü, şerbetli ve daha pek çok çeşit tatlı, günlük, yaş pastalar ve ekmek çeşitleri gibi bir dizi ürün üretilip, müşterilere sunuluyor.

Pastanenin bistro kısmında, haftanın yedi günü, sabah 06.00’dan öğleden sonra 14.00’a kadar kahvaltı hizmeti veriliyor. Kahvaltı tercihe göre; serpme kahvaltı, sıcak kahvaltı, kahvaltı tabağı ve simit kahvaltı gibi seçeneklerle servis ediliyor.

Sıcak kahvaltı kişi başı 45 TL, simit kahvaltı kişi başı 15 TL, kahvaltı tabağı kişi başı 30 TL, iki kişilik serpme kahvaltı ise 76 TL olarak ücretlendiriliyor.

Serpme kahvaltı menüsünde; Peynir tabağı, kuruyemiş tabağı, kızartma tabağı, yeşillik tabağı, sahanda yumurta, haşlanmış yumurta, reçel, bal, kaymak, tereyağı, iki çeşit zeytin, börek veya pişi bulunup; sınırsız çay ile servis ediliyor.

Kahvaltı tabağında; dört çeşit peynir, kızartma, tereyağı, bal, iki çeşit zeytin, yeşillik, haşlanmış yada yağda yumurta, ceviz, kayısı ve incir bulunuyor. Sıcak kahvaltı ise; Jambon, sucuk, salam, sosis, biber, patates, patlıcan, mantar, közlenmiş kırmızı biber ve sigara böreğinden oluşuyor.

Kaçırmayın!

Son olarak simit kahvaltı menüsünde; yeşillik, ezine peyniri ve simit bulunuyor. Kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstralar ve fiyatları ise şöyle:

Su böreği (12 TL), kol böreği (14 TL), sigara böreği (12 TL), muhlama (20 TL), menemen (15 TL), sahanda yumurta (10 TL), sucuklu yumurta (16 TL), patatesli yumurta (16 TL), Avokadolu yumurta (20 TL), kavurmalı yumurta (25 TL), Sosis tava (20 TL), kaşarlı omlet (16 TL), karışık omlet (20 TL), Meksika omlet (Jambon, jalapeno biberi, domates, soğan, kaşar peyniri ve acı sos 24 TL), Hancı omlet (Hellim peyniri, soğan, maydanoz, domates, sucuk ve salam 28 TL), Tavuklu omlet (25 TL), sebzeli omlet (18 TL), beyaz peynirli omlet (16 TL), pizza omlet (28 TL), tavuklu mantarlı krep (25 TL), ıspanaklı omlet (25 TL)

Hancı Pastanesi’nin zengin menü içeriğini yakından görmek için linke tıklayabilir, çok daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

  • Adres: Şekerhane, 9. Sk. 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 513 67 62 – 0 (242) 511 70 20 – 0 (533) 050 53 07 (sipariş hattı)
  • Çalışma saatleri: 06.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Sıcak kahvaltı kişi başı 45 TL | Simit kahvaltı kişi başı 15 TL| Kahvaltı tabağı kişi başı 30 TL | İki kişilik serpme kahvaltı 76 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

11. Bergamot Coffee

Burası Neresi? Bergamot Coffee, Alanya’daki yiyecek – içecek sektörünün en farklı renklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Öyle ki restoran, 10’u aşkın ülkenin farklı bölgelerinden getirdiği çekirdek kahveleri kendi atölyesinde kavurarak sunup; bölgeye özgü doğal meyve karışımlarından oluşan içecek çeşitleri, ev yapımı doğal yiyecekler ile kendi ürettiği butik tatlılardan oluşan harika bir menüye ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Zevkli dekorasyonu, farklı atmosferi ve kalitesiyle öne çıkan Bergamot Coffee, Alanya kahvaltı mekanları listesine de mutlaka eklenmeli! Zira restoranda oldukça geniş bir kahvaltı menüsü bulunuyor.

Kahvaltı, isteğe göre; Bergamot köy kahvaltısı, Şehir kahvaltısı, Serpiştir kahvaltı, Sahanda köy yumurtalı sosisli kahvaltı ve Hafif kahvaltı tabağı şeklinde servis ediliyor.

Bergamot köy kahvaltısı, tek kişilik hazırlanıp; Peynir çeşitleri ile zenginleştirilmiş mükellef bir kahvaltı, çay veya taze sıkım meyve suyu ile sunuluyor.

Şehir kahvaltısı, kaşar peyniri, pankek, sosis, fıstık ezmesi ve meyve kurularından oluşup; hafif kahvaltı tabağında, iki dilim tam tahıllı Bergamot ekmeği, domates, salatalık, diyet peyniri, haşlanmış yumurta ve mevsim meyvesi bulunuyor.

Çift kişilik hazırlanan serpiştir kahvaltıda ise; Peynir çeşitleri, ev yapımı reçeller, çikolata, kaymaklı bal, menemen veya sucuklu-pastırmalı yumurta, füme dana jambon, füme hindi jambon, zeytin çeşitleri, meyve kuruları, acuka, pişi, sigara böreği, simit ve portakal suyu yer alıyor.

Bunun yanı sıra Sahanda köy yumurtalı sosisli kahvaltı; tost ekmeği üzerine kızarmış pastırma dilimleri ve iki göz sahanda yumurta, parmesanlı patates ile servis ediliyor.

Kaçırmayın!

Restoran menüsünde ayrıca birbirinden leziz pek çok ekstra bulunuyor:

  • Granola müsli (Bergamot granola, muz, çilek dilimleri ve günlük süt ile), sütlü, ballı, kaymaklı peksimet (peksimet, yulaf, bal, muz, fındık, ceviz parçaları ve ılık süt ile), peynirli omlet, otlu peynirli omlet,
  • Bergamot omlet (ıspanak, peynir, avokado dilimleri, obruk peyniri ve portakal rendesi ile), mantarlı omlet, beyaz peynirli pesto tost, cheddar peynirli mantar tost, biberli dana etli club tost, kekikli füme etli sandviç, köri soslu tavuk sandviç,
  • Hellimli yaz sandviçi, sebzeli wrap, sarımsaklı kaşarlı ekmek ve peynir tabağı (eski kaşar, obruk peyniri, füme Çerkez peyniri, burgu peynir, biberiye dalı, yaban mersini kurusu, siyah üzüm, ceviz, pastırma, çavdar ekmeği)

Bergamot Coffee’nin menüsünü daha detaylı incelemek için linke tıklamanız yeterli! Bunun yanı sıra gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Saray, Yunus Emre Cd. No: 29, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (850) 808 86 99
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 45 TL civarında seyrediyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

12. Keyf-i Ala

Burası Neresi? Alanya’da muazzam bir konumda, Küçükhasbahçe mevkiinde yer alan Keyf-i Ala, kalabalık organizasyonların düzenlediği geniş bir mekan olarak karşımıza çıkıyor.

Mekanın kapalı ve açık alanları oldukça geniş olup; buralarda, düğün, nişan, kına, bekarlığa veda, baby shower, sünnet düğünü, bayi toplantısı, kurumsal etkinlikler, mezuniyet törenleri, kutlama yemekleri ve parti gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirilebiliyor.

Neden Gitmeliyim? Kendisini hem damak tadına hem de insan ruhuna hitap eden bir müessese olarak tanımlayan Keyf-i Ala, bunlara ek olarak Alanya’nın müthiş manzarasına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca restoranda, A’dan Z’ye eksiksiz bir sofrada, taze lezzetlerle dolu mükellef bir kahvaltı edilebiliyor.

Kaçırmayın! Kahvaltı serpme olarak servis edilip; en az iki kişilik hazırlanıyor. Ekstra servis açmak için 25 TL ücret talep ediliyor. Kişi başı kahvaltı ücreti ise 40 TL – 45 TL civarında seyrediyor.

  • Adres: Küçükhasbahçe, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (544) 522 00 58 – 0 (242) 514 16 26
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 01.00 | Pazar günleri 08.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 40 TL – 45 TL arasında değişiyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

13. Bistro Floyd

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Bistro Floyd (@bistrofloyd)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Misafirlerinin kendilerini ‘evlerinde’ hissedebilecekleri bir yer olarak kendisini tanımlayan Bistro Floyd, 1990 yılından beri, Alanya’da hizmet veren köklü bir müessese olarak karşımıza çıkıyor.

Tarihi bir konakta hizmet veren restoranda, dünya mutfaklarından seçkilerin bulunduğu zengin bir menüyle hizmet veriliyor. Öyle ki Hollanda mutfağından, İtalya ve Endonezya mutfağına kadar pek çok farklı tat menüde mevcut.

Neden Gitmeliyim? Bistro Floyd mutfağında Remoulade soslu Fırında Morina Balığı Fileto, Spagetti ve Linguine Makarna yemekleri, Taze Salatalar, Jumbo Karidesler ve daha pek çok uluslararası yemek sizleri bekliyor.

Kahvaltı ve brunch konusunda da oldukça başarılı olan Bistro Floyd, her pazar, 11.00 ile 14.00 saatleri arasında açık büfede, lüks ürünlerle özel bir brunch servis ediyor.

Kaçırmayın! Brunch menüsünde, Taze Pişmiş Ekmek, Krep, Pastırma ve Sahanda Yumurta, Somon, İthal Peynirler, Zengin Soğuk ve Sıcak Büfe, Taze Meyve Suları, Kahve, Çay, Şarap ve Bira gibi ürünler bulunuyor. Kahvaltı 150 TL olarak ücretlendiriliyor. Menüyü yakından incelemek için linke tıklayın!

  • Adres: Çarşı, Damlataş Cd. No: 19, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 511 44 44
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 01.00 | Pazar günleri 09.00 – 00.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık Büfe Kahvaltı 150 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

14. Dinner Restoran

Burası Neresi? 2013 yılından bu yana hizmet vermeye devam eden Dinner Restoran, ilçede sektörün lider “fine dinning” restoranı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Kendisini, enfes Akdeniz mutfağı ve birbirinden seçkin yerli ve yabancı şarapların Alanya’da buluştuğu yer olarak tanımlayan Dinner Restoran, müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda, 50 kişilik kapalı salon ve 70 kişilik geniş bir bahçe bulunuyor. Zengin bir menüye sahip olan restoranda fiyatlar; başlangıçlar için 40 TL ile 66 TL, ana yemekler için 73 TL ile 130 TL, tatlılar içinse 37 TL ile 44 TL arasında değişiyor.

Kaçırmayın! Restoranda hafta sonları açık büfe kahvaltı hizmeti veriliyor. A’dan Z’ye pek çok kahvaltılık ürünün yer aldığı açık büfe kahvaltı fiyatı ortalama 100 – 150 TL civarında seyrediyor.

  • Adres: Cumhuriyet Mh, Yaşar Doğu Cd. Güngör Apt. 54 / B, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (530) 772 67 02
  • Çalışma saatleri: 17.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Başlangıçlar 40 TL – 66 TL | Ana yemekler 73 TL – 130 TL | Tatlılar  37 TL – 44 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

15. MADO Alanya

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

MADO Alanya (@madoalanya)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Türkiye’de pek çok şehirde şubesi bulunan Mado, Alanya’da da aynı kalite ve güvenceyle hizmet vermeye devam ediyor. Tüm şehirlerde uyguladığı konsepti, aynıyla Alanya’da da uygulayan Mado’da, geniş yelpazeli bol çeşitli bir menüye ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Özellikle dondurmasıyla meşhur olan restoran, kahvaltı alanındaki çeşitliliğiyle de göz dolduruyor. Restoran menüsünde; serpme kahvaltı, iki kişilik sini kahvaltı, çay sinisi ve tek kişilik kahvaltı tabağı gibi seçenekler bulunuyor. Serpme kahvaltı:

Söğüş tabağı, ev reçelleri, çikolatalı fındık kreması, kaymak, petek bal, tereyağı, tahin – pekmez, zeytin çeşitleri, beyaz peynir, Maraş peyniri, Dil peyniri, Eski kaşar peyniri, Tulum peyniri, Taze kaşar peyniri, Hellim peyniri, İsli Çerkez peyniri, Çeçil peyniri, şarküteri tabağı, Kayseri pastırması, sahanda sucuk, sahanda kavurma ve haşlanmış yumurtadan oluşuyor.

Sini kahvaltıda; Maraş peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, peynirli su böreği, tereyağı, acuka, petek bal – kaymak, tahin – pekmez, vişne reçeli, yeşil ve siyah zeytin, domates ve salatalık, mevsim meyveleri, kuru incir, kuru kayısı, sahanda sucuklu yumurta ve ekmek sepeti (simit, sade, kepekli ve zeytinli ekmek) bulunuyor. Bu zengin kahvaltı, kişi başı ikişer çay ile servis ediliyor.

Çay sinisinde ise; zeytinyağlı yaprak sarma, patlıcan dolması, patates salatası, kısır, çiğ köfte, mercimek köftesi, Maraş peynirli salata, içli köfte, sömelek köfte, su böreği, meyveli tartolet, ekler, profiterol, kazandibi bulunup; ekmek sepeti ve iki bardak çay ile servis ediliyor.

Klasik kahvaltı tabağı, Maraş peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, su böreği, tereyağı, bal, çilek – portakal reçeli, siyah – yeşil zeytin, haşlanmış yumurta, kiraz domates ve salatalık söğüş ve ekmek sepetinden (simit, sade, kepekli ve zeytinli ekmek) oluşup; bir bardak çay eşliğinde servis ediliyor.

Kaçırmayın!

Mado’nun diğer kahvaltı menüleri ise şöyle:

Geleneksel Anadolu Kahvaltı Tabağı: Ezine beyaz peynir, Kars eski kaşar peyniri, isli Çerkez peyniri, Erzincan tulum peyniri, beyaz peynir, Antakya kırma yeşil zeytin, Gemlik siyah zeytin, acuka, tahin – pekmez, petek bal – kaymak, tereyağı, portakal reçeli, kiraz domates, salatalık, roka, haşlanmış yumurta, kuru kayısı, ceviz, kuru incir, ekmek sepeti (sade, kepekli, zeytinli ekmek ve Ankara simidi) ve iki bardak çay

Mado Yöresel Köy Kahvaltısı: Mado keçi peyniri, otlu peynir, tulum peyniri, kaşar peyniri, ızgara hellim peyniri, tam yağlı beyaz peynir, tereyağı, petek bal – kaymak, reçel çeşitleri, tahin – pekmez, zeytin çeşitleri (kırma yeşil zeytin, siyah zeytin), su böreği, pastırma, domates, salatalık, roka, sahanda köy yumurtası, sahanda sucuk, ekmek sepeti (simit, sade, kepekli ve zeytinli ekmek) ile tek kişilik sınırsız çay

Sıcak Kahvaltı Tabağı: Izgara sucuk, ızgara kaşarlı mantar dolması, ızgara Maraş peyniri, sigara böreği, mini sahanda menemen, közlenmiş yeşilbiber, közlenmiş domates ve elma dilim patates

Kahvaltı seçeneklerine ek olarak; dana roasbeefli sandviç, köri soslu tavuk sandviç, Ayvalık tostu, peynirli gözleme, atıştırmalık sepeti, karışık börek tabağı, mayalı çeşitleri, sahanda kavurmalı yumurta, sahanda sucuklu yumurta, sahanda patatesli yumurta, gobit ekmek üzerine ıspanaklı yumurta, sütlü yumurta, yumurtalı ekmek, güveçte menemen, sebzeli omlet, karışık omlet ve Maraş peynirli omlet gibi ekstralar da menüde mevcut.

  • Adres: Kadıpaşa, Atatürk Blv. 48/D, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 511 64 90
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 85 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

16. Alanya Cafe Keyif

Burası Neresi? Alanya’nın en sevilen kafelerinden biri olan Cafe Keyif, her daim taze çayı ve çıtır çıtır simitleriyle Alanya kahvaltı mekanları listesine de mutlaka eklenmeli!

Neden Gitmeliyim? Cafe Keyif, 1997 yıllık macerasıyla, bugün Alanya’nın en köklü müesseselerinden biri olarak, faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Güller Pınarı mevkiinde yer alan kafe, geniş alanı ve çocuk parkı sayesinde özellikle çocuklu ailelerin pazar kahvaltısı etmek için ilk tercihlerinden biri oluyor.

Alanya Cafe Keyif’te kahvaltı tercihe göre; kahvaltı tabağı ve serpme kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Kahvaltı tabağı kişi başı 27,5 TL; serpme kahvaltı ise kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra menüde kahvaltıya ek olarak; omlet çeşitleri (19 TL), çorba çeşitleri (14 TL – 19 TL), çıtır atıştırmalık tabağı, sigara böreği (16 TL) ve patates kızartması (13 TL) gibi ekstralar da mevcut.

Cafe Keyif’te yerinizi ayırtmak için aşağıda verilen iletişim numarasını aramanız yeterli! Gelmişken içli köftenin (30 TL) de tadına bakmayı unutmayın.

  • Adres: Güller Pınarı, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 512 57 75
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 40 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 27,5 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

17. Kahveland Alanya

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kahveland (@kahveland)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Ağrı‘dan Trabzon‘a, Afyon‘dan Denizli‘ye, Çanakkale‘den Konya‘ya, İstanbul‘dan Eskişehir‘e, Kars‘tan Balıkesir‘e kadar Türkiye’nin dört bir tarafında şubesi bulunan Kahveland, ülkedeki en popüler kahve zincirlerinden biri olarak Alanya’da da hizmet vermeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Kahveland, kahvedeki başarısını, kahvaltı menüsünde de gösteren bir mekan olarak oldukça geniş bir çeşitliliğe sahip. Öyle ki restoranda kahvaltı isteğe göre; serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı ve hızlı kahvaltı şeklinde servis ediliyor. En az iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltıda;

Beyaz peynir, kaşar peyniri, örgü peyniri, dil peyniri, domates, salatalık, siyah zeytin, yeşil zeytin, bal, tereyağı, nutella, kaymak, portakal ve incir reçeli, tahin – pekmez, zeytin salatası, kuru kayısı, ceviz, sigara böreği, sucuk, sosis, sahanda yumurta, patates kızartması ve termos çay bulunuyor.

Kahvaltı tabağı ise; beyaz peynir, kaşar peyniri, örgü peynir, dil peyniri, domates, salatalık, siyah zeytin, yeşil zeytin, reçel, bal, tereyağı, haşlanmış yumurta, yıldız sosis, patates kızartması, sigara böreği ve bir bardak çaydan oluşuyor.

Son olarak hızlı kahvaltı menüsünde; beyaz peynir, kaşar peyniri, dil peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, simit ve bir bardak çay yer alıyor. Kahvaltı tabağı 29 TL, hızlı kahvaltı 20 TL, iki kişilik serpme kahvaltı ise 69 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstralar arasında; peynirli su böreği (12 TL), beyaz peynirli tost (13 TL), Ayvalık tostu (16 TL), sigara böreği (12 TL), sosis sepeti (18 TL), parmak patates (12 TL), elma dilim patates (12 TL), karışık omlet, sahanda sucuklu yumurta, menemen, sucuklu omlet, kaşarlı omlet ve sade omlet gibi seçenekler bulunuyor. Linke tıklayarak Kahveland menüsünü yakından inceleyebilirsiniz.

  • Adres: Oba, Yüzbaşıoğlu Sk. 07460 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 538 98 00 – 0 (537) 323 92 83
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı tabağı kişi başı 29 TL | Hızlı kahvaltı kişi başı 20 TL | İki kişilik serpme kahvaltı 69 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

18. Hasır Restoran & Bar

Burası Neresi? Alanya’da restoran & bar sektörünün gözde mekanlarından biri olarak 1998 yılından bu yana hizmet veren Hasır Restoran & Bar, Saray Mahallesi’nde, Damlataş sahilinde yer alıyor.

Özellikle yazın Alanya’ya tatil için gelen İskandinav turistlerin uğrak mekanlarından biri olan Hasır Restoran, enfes Akdeniz mutfağının yanı sıra seçkin yerli ve yabancı alkol seçenekleriyle konuklarına ziyafet sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Restoran, ayrıca, meşhur Alanya Kalesi’ni gören manzarasıyla da göz dolduruyor. Hasır Restoran’ın zengin menüsünde, steak lezzetlerin yanı sıra kahvaltı seçenekleri de bulunuyor.

Özellikle mekanın teras katında, manzaraya nazır keyifli bir pazar kahvaltısı yapmanın tadı bir başka oluyor. Menüde, İngiliz kahvaltısı, Türk kahvaltısı ve kahvaltı tabağı gibi seçenekler bulunuyor.

Kahvaltıya ek olarak; çorba çeşitleri (domates, soğan, sebze ve balık), ordövr tabağı, sigara böreği, kaşar pane, kızarmış mantar, Çin böreği, pankek, patates cipsi, sade omlet, peynirli omlet, salamlı omlet, jambonlu omlet, karışık omlet, pastırmalı omlet ve pastırmalı yumurta gibi ekstralar da menüde mevcut.

Kaçırmayın! Hasır Restoran & Bar tüm bu özelliklerinin yanı sıra İtalya ve Meksika mutfağında da oldukça başarılı… Dolayısıyla sabah kahvaltısının dışında, akşam yemeği için de bu hoş mekanı tercih edebilirsiniz.

Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Saray, Güzelyalı Cd. No: 14, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 511 30 74 – 0 (532) 592 72 15
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 40 TL – 50 TL arasında değişiyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

19. Bisquitte

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

BISQUITTE (@bisquittecafe)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? İlk temelleri 2009 yılında İzmir’de atılan Bisquitte, günümüzde Alanya’nın en bilinir ve en nezih mekanlarından biri olarak hizmet vermeye devam ediyor. Restoran, her daim taze ve bir o kadar kaliteli ürünleri, hijyenik koşullarda, en kısa sürede hazırlayıp, en lezzetli halleriyle misafirlerine sunuyor.

Misafirleri için özel olarak tasarlanan modern ve şık yaşam alanlarında, kendilerini evlerindeymiş gibi rahat hissettirmeye çalışan Bisquitte Cafe, “ulaşılabilir lüks” kavramını, restoran ve kafe işletmeciliğine başarılı bir şekilde uyarlıyor.

Neden Gitmeliyim? Restoran menüsünde, dünya mutfağının en seçkin örnekleri üzerinde Türk damak tadına uygun eklemelerin yapılmasıyla ortaya çıkan farklı lezzet sentezleri bulunuyor.

Kendi yaptıkları ekmek çeşitleriyle de bilinen kafe, özellikle ”Bisquitte ekmeği” ile oldukça popüler! Menüde ayrıca birbirinden farklı salatalar, çekici tatlılar ve bunlara uygun geniş bir içecek yelpazesi bulunuyor.

Kahvaltı menüsüyle de başarısını koruyan Bisquitte Cafe’de, aile boyu serpme kahvaltı servisi ile güne enerjik ve neşeli bir başlangıç yapılıyor.  Serpme kahvaltı içinde:

Sahanda yumurta, beyaz peynir, çeçil peynir, tulum peyniri, çikolata sos, taze çilek reçeli, Çeşme turunç reçeli, bal ve kaymak, lütenitsa (köz biber, patlıcan, sarımsak ve domates ile yapılır), fırından yeni çıkmış taptaze gevrek, pişi, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, yeşil ve siyah zeytin, tereyağı ve patates kızartması bulunuyor.

Tek kişilik olarak da servis edilebilen serpme kahvaltıya, sınırsız demleme çay eşlik ediyor. Restoranda kahvaltı servisi, hafta içi 09.00 ile 14.00; hafta sonu 09.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

Ayrıca hafta içi, 10.00 ile 14.00 saatleri arasında tüm kahvaltı ürünlerde %20 indirim uygulanıyor. Bunun yanı sıra menüde 2 – 3 kişiyi doyurma garantili her şey dahil hafta sonu gurme kahvaltısı servis ediliyor. Gurme kahvaltısı içinde:

Sahanda gurme yumurta, beyaz peynir, tulum peyniri, çeçil peyniri, çikolata sos, taze çilekli reçel, Çeşme turunç reçeli, bal – kaymak, lütenitsa, gevrek, pişi, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, yeşil ve siyah zeytin, yumurtalı ekmek, menemen, kızartma sosis yahni, yoğurtlu patlıcanlı kızartma, tereyağı, portakal suyu (kişi başı bir adet) ve sınırsız çay bulunuyor.

Gurme kahvaltısı da yine hafta sonu 09.00 ile 15.00 saatleri arasında servis ediliyor. Bunlara ek olarak Bisquitte menüsünde; Simitza Kahvaltı, Hızlı Kahvaltı, Kahvaltı Tabağı, Pişi Tabağı, Ege Kahvaltı, Morning Pine gibi seçenekler de mevcut.

Kaçırmayın!

Bunlar arasında Ege Kahvaltı; pişi, puf ekmek, bal, yumurtalı ekmek, menemen, üç çeşit peynir, zeytin çeşitleri, mini salata ve bir bardak çaydan oluşuyor. Simitza kahvaltıda; nefis çıtır çıtır simit arasında napoliten sos, sucuk ve mantar dilimleri, sosis, eritilmiş mozarella peyniri, zeytin, maydanoz ve bir adet çay bulunuyor.

Kahvaltı tabağı, üç çeşit peynir, bal, tereyağı, siyah zeytin, yeşil zeytin, lütenitsa, domates, salatalık, çikolata sos ve bir bardak çaydan oluşup; Hızlı kahvaltı içinde, üç adet pişi, üç çeşit peynir, zeytin çeşitleri ve mini salata bulunuyor.

Sağlıklı ve hafif bir kahvaltı isteyenle için ideal olan Morning pine ise ananas, yulaf, chia tohumu, yoğurt, çilek ve baldan oluşuyor. Bunların dışında menüde;

Pişi tabağı, iki peynirli tost, karışık tost, menemen, sahanda yumurta (sade, peynirli ve karışık seçenekleriyle), omlet (sade, peynirli ve karışık seçenekleriyle), sosis yahni, pizza omlet, fit omlet, fresh bowl (yulaf, bal ile hazırlanan süzme yoğurt üzerinde yeşil elma, muz, kavrulmuş badem, çilek, chia tohumu ile servis edilir), patatesli omlet, yeşil omlet ve ekmek üstü kahvaltı (ızgarada kızartılmış çıtır ekmek üzerine bezelye püresi, sotelenmiş ıspanak, mantar ve haşlanmış yumurta ile servis edilir) gibi ekstralar da yer alıyor.

Bisquitte için rezervasyon gerekebilir. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Saray, Güzelyalı Cd. No: 20 D: A, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 519 10 97 – 0 (232) 478 66 33
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 19.00 | Pazar günleri kapalı (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 45 TL – 55 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

20. Talince Cafe & Restoran

Burası Neresi? Alanya’nın en popüler mekanlarından biri olan Talince Cafe & Restoran, özellikle yabancı turistlerin gözdesi! Alanya’da merkezi bir konumda yer alan mekana, ulaşım da oldukça kolay. Bu sebeple eğer ilçe merkezindeyseniz Talince Cafe & Restoran’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Talince, sabah kahvaltısının yanı sıra, canlı müzik, eğlence, nargile, akşam yemeği, alkol seçenekleri ve ızgara gibi farklı alanlarda da sabah 08.00’dan gece 03.00 sularına dek, temposunu düşürmeden hizmet veriyor.

Restoranda, kahvaltı, serpme veya tabak kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Dolayısıyla seçim sizin! Serpme kahvaltı içerisinde:

Patates kızartmasından, sigara böreğine, atıştırma tabağından, domates, salatalık ve mevsim yeşilliklerinden oluşan söğüş tabağına, zeytin çeşitlerinden, peynir çeşitlerine, leziz reçellerden, bal – kaymak ikilisine, tahin ve pekmezden, pişiye, haşlanmış yumurtadan, sahanda yumurtaya, kızarmış ekmekten, portakal suyu ve demleme çaya kadar pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltı, tahmini olarak kişi başı 45 TL – 50 TL civarında seyrediyor. Talince Cafe & Restoran, ister sabah ister akşam, hangi zaman diliminde olursa olsun keyifli vakit geçirebileceğiniz bir mekan!

Bundan mütevellit, Alanya tatiliniz esnasında, keyifli ve eğlenceli vakit geçirmek, eşinizle dostunuzla sohbet edip, dinlenmek için bu samimi ve salaş mekanı tercih edebilirsiniz. Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını aramanız yeterli.

  • Adres: Şekerhane, BİM Karşısı, Piano Yanı, Tevfikiye Cd. No: 4, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (554) 875 08 43
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 03.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 45 TL – 50 TL civarında seyrediyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

21. Robert’s Coffee Alanya

Burası Neresi? 2006 yılının Kasım ayında İzzet Günaydın tarafından Türkiye’ ye getirilen Robert’s Coffee, 1876 yılında Ekvator yakınlarından toplanıp getirtilen çekirdeklerle İskandinavya’nın ilk kahve kavurma tesisini ve kafelerini kurmuş önemli bir marka zinciridir.

Neden Gitmeliyim? Robert’s Coffe, geniş ve özgün ürün yelpazesiyle en kaliteli ve en iyi hizmeti sunmayı kendisine amaç edinmiş bir firma olarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki şubelerinde misafirlerini ağırlıyor. Yapmış oldukları kahve çeşitleriyle başarısını kanıtlamış olan mekan, kahve dışında da oldukça zengin bir menüyle hizmet veriyor.

Menüde, aromalı Türk kahvesi gibi nice kahve çeşidinin yanı sıra; özel harmanlanmış çaylarla beraber, nefis kekler, pastalar, özel soğuk içecekler, Kahvaltı, sandviçler, salatalar, krep ve wrap çeşitleri, et ve tavuk yemekleri, makarna ve burgerler yer alıyor. Kahvaltı, genel anlamda, tercihe göre; kahvaltı tabağı ve köy kahvaltısı (serpme) olarak sunuluyor.

Köy kahvaltısı içinde; domates, salatalık, beyaz peynir, kaşar peyniri, yeşil ve siyah zeytin, bal ve kaymak, reçel, tereyağı, sucuk tava, haşlanmış yumurta, sana jambon, sosis ve poğaça bulunuyor. En az iki kişilik hazırlanan serpme köy kahvaltısı iki küçük bardak çay ile servis ediliyor.

Kahvaltı tabağında ise; ızgara sosis, haşlanmış yumurta, beyaz peynir, kaşar peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, dana jambon, domates, salatalık, poğaça, tereyağı, bal ve reçel bulunuyor.

Kahvaltı tabağı da tıpkı köy kahvaltısı gibi iki küçük bardak çay eşliğinde servis ediliyor. Köy kahvaltısı iki kişi için 74 TL; kahvaltı tabağı ise kişi başı 29,5 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Menüde kahvaltıya ek olarak; kaşar peynirli omlet (18 TL), beyaz peynirli omlet (17 TL), sucuklu kaşarlı omlet (18 TL), Robert’s special omlet (18 TL), sucuklu yumurta (17,5 TL), menemen (15,5 TL), köy usulü menemen (18 TL), börek çeşitleri, sandviç ve tost çeşitleri, pankek, mini pizza ve kek gibi ekstralar da mevcut.

  • Adres: Cumhuriyet, Sanayi Cd. 07425 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 528 76 96 – 0 (539) 964 94 94
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme köy kahvaltısı 74 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 29,5 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

22. Bolulu Hasan Usta

Burası Neresi? Bolulu Hasan Usta’nın doğal sütten yaptığı meşhur süt tatlılarını satarak başladı yolculuğunun zamanla büyümesi ile ortaya çıkmış bir müessesedir.

Yıllar içerisinde herkesin tanıdığı bir marka haline gelen Bolulu Hasan Usta, bugün 100’den fazla şubesiyle, Türkiye’de ve dünyada, yüzlerce sofraya imza atıyor. İlk olarak 1982 yılında İzmir, Kemeraltı’nda açılan restoranın, günümüzde, Alanya’da da bir şubesi bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Her ne kadar meşhur sütlü tatlılarıyla bilinse de restoranın menüsünde; kahvaltıdan, hamur işine, tatlı çeşitlerinden, kahve, çay ve soğuk içecek seçeneklerine, dondurma ve çikolatadan, cheesecake çeşitlerine kadar pek çok lezzet yer alıyor.

Her şubesinde misafirlerine dolu dolu bir serpme kahvaltı sunan Bolulu Hasan Usta’da her sabah, sıcacık ekmekler, çeşit çeşit peynirleri, doğal zeytinler, reçeller, bal ve kaymak, sucuklu yumurta ve bundan çok daha fazlası ile güne başlanıyor.

Tek kişilik hazırlanan kahvaltı tabağında; beyaz Ezine peyniri, İzmir tulum peyniri, Kars eski kaşar, iki çeşit reçel, haşlanmış yumurta, yeşil ve siyah zeytin, bal ve kaymak, tereyağı, domates – salatalık, su böreği ve sınırsız çay bulunuyor. Kahvaltı tabağı tek kişi için 35 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstralar arasında; kıymalı börek (18 TL), rulo börek (7,5 TL), sebzeli börek, kruvasan, su böreği (15 TL), peynirli börek, kaşarlı sucuklu tost (19 TL), kaşarlı tost (17 TL), kepek ekmeğinde kaşarlı tost (17 TL) gibi lezzetler bulunuyor.

Bolulu Hasan Usta’ya gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz. Bu arada restoranın menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

  • Adres: Şekerhane, Hükümet Cd. 83/A, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 511 30 10 – 444 4 248 (sipariş hattı)
  • Çalışma saatleri: 08.00- 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 35 TL – 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

23. Cafe Local Gastropub

Burası Neresi? Alanya’nın kalbinde yer alan ve 2019 yılında açılan Comfort Aparts and Suites‘in bünyesinde hizmet veren Cafe Local Gastropub, henüz yeni bir mekan olmasına rağmen şimdiden Alanyalıların gözdesi olmuş durumda.

Elverişli konumundan dolayı da sıklıkla tercih edilen mekan, Alanya’nın popüler yerlerinden; Kleopatra Plajı, Damlataş Mağarası, Aqua Park ve Teleferik’e sadece 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Cafe Local, şık ve eklektik dekoruyla canlı bir atmosfere ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra restoranın içecek ve yiyecek menüsü de genişliği ve zenginliğiyle göz dolduruyor.

Menüde makarna çeşitlerinden, burgerlere, fajita ve tacı gibi dünya mutfağına ait seçkilerden, kırmızı etlere, bonfile çeşitlerinden ev yapımı sosislere, tavuk çeşitlerinden, pizzalara, salata çeşitlerinden, alkollü ve alkolsüz içecek seçeneklerine kadar pek çok lezzet bulunuyor.

Gelgelelim kahvaltıya! Cafe Local Gastropub’ta kahvaltı, isteğe göre; serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Kahvaltı tabağı tek kişi için hazırlanıp; kişi başı 35 TL olarak ücretlendiriliyor. Serpme kahvaltı fiyatı 100 TL olup; en az iki kişilik hazırlanıyor.

Kaçırmayın! Kahvaltının ekstraları ise şöyle sıralanabilir: Sigara böreği (6 adet, 16 TL), menemen (22 TL), sucuklu yumurta (24 TL), sahanda yumurta (12 TL), peynirli omlet (22 TL), sade omlet (20 TL), üç peynirli omlet (30 TL), müsli (24 TL), vejetaryen omlet (22 TL) ve pankek (30 TL)

Restoranda kahvaltı servisi, sabah 08.00 sularında başlayıp; öğleden önce 11.00’a kadar devam ediyor. Ayrıca, mekanda kahvaltı edebilmek veya akşam yemeği yiyebilmek için otelde konaklıyor olmanız gerekmiyor.

Dolayısıyla günübirlik ziyaretçileri de ağırlayabiliyor. Fakat yine de gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Rezervasyon için aşağıda belirtilen iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz. Menüyü incelemek için linke tıklamanız yeterli!

  • Adres: Saray, Yunus Emre Cd. No: 16, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 512 53 54 – 0 (535) 830 84 80
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı tabağı kişi başı 35 TL | İki kişilik serpme kahvaltı 100 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Açık Büfe Kahvaltı Mekanları

24. Green Beach Restoran

Burası Neresi? Alanya kalesi ile Akdeniz’in buluştuğu müthiş manzarası ile göz dolduran Green Beach Restoran, Alanya’nın en nezih işletmelerinden biri olarak 1992 yılından bu yana hizmet veriyor. Bunun yanı sıra restoran, açık büfe kahvaltısı (brunch) ile Alanya kahvaltı mekanları arasında da fazlasıyla popüler.

Şehrin içinde ama şehrin gürültüsünden uzakta hissettiren atmosferiyle herkesin hayran kaldığı Green Beach Restoran, Kleopatra Plajı’nın üzerinde, palmiye ağaçları ile çevrili büyüleyici büyük bir bahçede konuklarını ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Şehrin karmaşasından ve gürültüsünden uzak, huzur dolu bir pazar kahvaltısı için tercih etmeniz gereken ilk mekanlardan biri olan Green Beach Restoran’da her pazar, 10.00 ile 13.00 saatleri arasında, açık büfe kahvaltı servisi bulunuyor.

Açık büfe, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini ve ev yapımı ürünleri içeren geniş ürün yelpazesiyle her damak tadına hitap edebiliyor. Restoranda, hafta içi ve cumartesi günleri de kahvaltı servisi mevcut.

Bu günlerde kahvaltı tercihen; tabak kahvaltı ve Green Beach serpme kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Green Beach’in serpme kahvaltı sofrasında;

Izgara hellim peyniri, Ezine peyniri, taze kaşar peyniri, örgü peyniri, eski kaşar peyniri, Erzincan tulum peyniri, tereyağı, bal ve kaymak, ev yapımı reçeller (turunç, çilek, erik, vişne reçelli lor), et füme, cherry domates, köy biberi, salatalık, kızarmış patates, mevsim yeşillikleri, kırma yeşil zeytin, siyah zeytin, kuru incir, kuru kayısı, ceviz ve isteğe bağlı yumurta bulunuyor.

Kahvaltı tabağında ise; Ezine peyniri, taze kaşar peyniri, örgü peyniri, eski kaşar peyniri, Erzincan tulum peyniri, tereyağı, bal, ev yapımı reçeller (turunç, çilek ve erik reçeli), cherry domates, köy biberi, salatalık, mevsim yeşillikleri, kırma yeşil zeytin, siyah zeytin, kuru incir, kuru kayısı, ceviz ve haşlanmış yumurta yer alıyor.

Kaçırmayın!

Kahvaltıya ek olarak menüde; güveçte sucuk ızgara, ıspanaklı göz yumurta, menemen, sahanda yumurta, otlu lor peynirli beyaz omlet, peynirli omlet veya mantarlı omlet, jambonlu omlet veya karışık omlet gibi ekstra lezzetler de bulunuyor.

Şahane bir mekan olan Green Beach Restoran’a mutlaka gitmeli ve açık büfe kahvaltı ile sabahınızı şenlendirmelisiniz. Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Saray, Güzelyalı Cd. No: 33, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 512 54 89 – 0 (533) 368 49 79
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı kişi başı ortalama 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

25. Park Orman Restoran, Gedevet

Burası Neresi? Park Orman, 2009 yılında Alanya Gedevet yaylasında kurulmuş geniş bir tesis olarak Alanya kahvaltı mekanları listemizdeki yerini alıyor. Eşsiz bir doğa içerisinde misafirlerini ağırlayan Park Orman Restoran, 100 kişilik kapalı salonu, 250 kişilik bahçesi ve sayılamayacak kadar çok piknik ve dinlenme alanı ile hizmet veriyor.

Tesis içerisinde; At Çiftliği, Hayvanat Bahçesi, Çocuk Parkı, Spor Aletleri, Piknik Alanı, Futbol Sahası, Açık Büfe, Kır Kahvesi, Yörük Çadırı ve Yürüyüş Alanları bulunuyor.

Özellikle çocuklu aileler için biçilmiş kaftan olan Park Orman’da, özel eğitimli çocuk rehberleri ile çocuklarınızı güvenle emanet edebileceğiniz oyun alanları, midilliler, animasyon ekipleri ve hayvanat bahçesi gibi imkanlarla hizmet veriliyor.

Neden Gitmeliyim? Çam ormanlarının serin ve taze oksijeni içinde harika bir hafta sonu kahvaltısı için aileler tarafından en çok tercih edilen mekanlardan biri olan Park Orman Restoran’da her hafta sonu 100’ ü aşkın çeşidi ile mükellef bir Köy Kahvaltısı hazırlanıyor.

Üstelik Alanya merkezden yalnızca 18 kilometre uzaklıkta bulunan restorana, kolayca ulaşılabiliyor. Restoranın açık büfe köy kahvaltısı, genellikle organik ürünlerden oluşuyor. Açık büfede:

Park Orman işletmesi sahiplerinin kendi bahçelerinde, yayla sezonunda kimyasal veya katkı ilaçları kullanmadan yetiştirdikleri sebzeler, köy tavuğundan taze köy yumurtası, ördek, kaz, bıldırcın, tavus kuşu ve hindi yumurtaları, yayla halkından alınan tereyağı, peynir, süt, zeytin ve köy yufkası, yaylada yetişen, ayva, vişne, kiraz, üzüm, patlıcan, kayısı ve erik gibi meyvelerle odun ateşinde yapılan reçeller, odun fırınında yapılan börek, poğaça, gözleme ve ekmek çeşitleri gibi 100’ü aşkın lezzet çeşidi bulunuyor.

Kaçırmayın!

Açık büfe ile sunulan köy kahvaltısı, 1 litre su ve büyük bir demlik çay ile servis ediliyor. Açık büfe kahvaltı, kişi başı 50 TL olarak ücretlendiriliyor. Park Orman Restoran’ın menüsünü daha detaylı görmek ve tüm ayrıntılarıyla incelemek için linke tıklayabilirsiniz. Ayrıca gitmeden evvel bilgi almak veya rezervasyon yaptırmak için aşağıda verilen iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Dönme mevkii, Gedevet Yaylası, Mahmutseydi Mah. 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 512 73 40 – 0 (533) 501 73 40
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 01.00 | Pazartesi günleri 08.30 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe köy kahvaltısı kişi başı 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

26. Çıtırım Pastanesi

Burası Neresi? “Bu Lezzet Her Dili Konuşur” sloganıyla hizmet veren Çıtırım Pastanesi, 1997 yılından bu yana hijyeninden ve kalitesinden ödün vermeden misafirlerini ağırlıyor. İlk olarak yalnızca bir fırın & pastane olarak yola çıkan Çıtırım, bugün bistro hizmeti de vererek emin adımlarla yolculuğuna devam ediyor.

Çıtırım Pastanesi, başarılı bir bistro & pastane zinciri olarak, günümüzde 5’i franchising olmak üzere toplamda 11 şubesi ile hizmet veriyor. Menü çeşitliliği, kaliteli sunumu ve özgün tatlarıyla göz dolduran Çıtırım Pastanesi, kahvaltı konusunda da oldukça iddialı!

Neden Gitmeliyim? Pastanede, tüm hafta boyunca açık büfe kahvaltı servisi bulunuyor. Açık büfe kahvaltı, hafta içi 07.30 ile 12.00; hafta sonu 07.30 ile 13.30 saatleri arasında servis ediliyor. Bu arada açık büfe kahvaltı servisi yalnızca Hal kavşağı şubesinde bulunuyor.

Üstelik fiyat açısından da oldukça uygun olan mekanda açık büfe kahvaltı, kişi başı 38 TL olarak ücretlendiriliyor. Çıtırım Pastanesi’nin geniş menüsünde; kahvaltı salatası, kahvaltı tahtası, acele kahvaltı ve mini kahvaltı gibi seçenekler de yer alıyor.

Kahvaltı salatası 14 TL, kahvaltı tahtası 32 TL, acele kahvaltı 13,5 TL, mini kahvaltı ise 27 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltı salatası; kiraz domates, salatalık, köy biberi, tulum peyniri, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve çörek otundan oluşuyor.

Kahvaltı tahtası içerisinde; Ezine peyniri, kaşar peyniri, sepet peyniri, zeytin çeşitleri, bal, tereyağı, haşlanmış yumurta, su böreği, reçel, salam, sosis, kiraz domates, salatalık, yeşilbiber, maydanoz, roka, kuru kayısı, incir, ceviz ve bir bardak çay bulunuyor.

Acele kahvaltı, simit, Ezine peyniri, çeri domates, siyah zeytin, nutella ve bir bardak çaydan oluşup; mini kahvaltıda ise beyaz peynir, kaşar peyniri, zeytin çeşitleri, reçel, tereyağı, bal, domates, salatalık ve salam bulunuyor.

Kaçırmayın!

Menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edilebilen ekstralar şöyle sıralanabilir:

Avokadolu poşe yumurta (19,75 TL), sahanda yumurta çeşitleri ( sade 14 TL, kavurmalı 16 TL, kaşarlı 17 TL, sucuklu 18 TL, beyaz peynirli 16 TL), menemen çeşitleri (sade 14 TL, beyaz peynirli 16 TL, kaşar peynirli 17 TL, Mihaliç – cevizli – otlu menemen 17 TL),

Omlet çeşitleri (sade 15 TL, beyaz peynirli 16 TL, kaşar peynirli 17 TL, mantar & sucuk & domates 18 TL), müsli (16 TL), börek sepeti (peynirli su böreği, kıymalı kol böreği, ev böreği çeşitleri 14,5 TL), simit (2 TL), boyoz (4,75 TL), simit pizza (8,5 TL), su böreği (12 TL),

Kol böreği (ıspanaklı 10 TL, kıymalı 12 TL, peynirli 10 TL, patatesli 10 TL), poğaçalar (peynirli 2,5 TL, kaşarlı 2,5 TL, zeytinli 2,5 TL, patatesli 2,5 TL), açmalar (peynirli 3 TL, sade 3 TL, zeytinli 3 TL), çapata sandviç (marul, domates, beyaz peynir, salatalık, jambon 9,5 TL) ve tatlı kahvaltı (Berliner ve kayısı marmelatı, muz & çilek 14,5 TL – Plunder ve nutella, muz & çilek 14,5 TL)

Çıtırım Pastanesi’nin menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilir, rezervasyon yaptırmak içinse aşağıda verilen iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Saray, Yunus Emre Cd. No: 50, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 513 40 43 – 0 (533) 503 13 11
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı 38 TL | Kahvaltı salatası kişi başı 14 TL | Kahvaltı tahtası kişi başı 32 TL | Acele kahvaltı kişi başı 13,5 TL | Mini kahvaltı kişi başı 27 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

27. Dimçayı Cennet Vadisi Restoran

Burası Neresi? Dimçayı Cennet Vadisi Restoran, adından da anlaşılacağı üzere Antalya’nın en gözde turistik yerlerinden biri olan Dimçayı’nda bulunuyor. Alanya’ya 7 kilometre uzaklıkta, Toros dağlarının eteklerinde yer alan tesis, yeşilin, sarının, mavinin kısacası muazzam bir renk ahenginin Dimçayı suları ile birleştiği harika bir manzaraya ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Cennet Vadisi Restoran’da, misafirlerin keyifli, huzurlu ve rahatça vakit geçirebilecekleri çardaklar, suyun içine atılmış masalar bulunuyor. Yaz – kış demeden, tüm yıl boyunca ziyarete açık olan Cennet Vadisi, yemyeşil ağaçların altında bulunan açık ve kapalı alanlarıyla hizmet veriyor.

Restoranın açık büfesinde; sabah kahvaltısı, her türlü et ızgara ve balık çeşitleri servis ediliyor. Ayrıca restoran menüsünde alkollü ve alkolsüz içecek seçenekleri de bulunuyor. Bunun yanı sıra dileyenler çardak kiralayarak tesise ait mangal alanlarında kendi getirdikleri malzemelerle mangal keyfi yapabiliyor.

Açık büfe kahvaltıda, aklınıza gelebilecek her türlü kahvaltılık lezzet bulunup; hemen hepsi doğal ve organik ürünlerden oluşuyor. Açık büfe kahvaltı, kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Bunların dışında Dimçayı Cennet Vadisi Restoran ve Piknik Alanı’na ücretsiz giriş yapılabiliyor. Tesis içerisinde ayrıca; ücretsiz Aqua Park, ücretsiz otopark, ücretsiz şezlong ve ücretsiz çocuk oyun alanı gibi imkanlar da mevcut.

  • Adres: Dim Çayı, Dim Hes Köprüsü, 07450 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (532) 326 36 45 – 0 (533) 368 54 95
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

28. Konaktepe Restoran

Burası Neresi? Alanya’da yapılacak şeyler arasında en keyifli ve enfes aktivite hiç şüphesiz sabah kahvaltısıdır. Doğa içinde kahvaltı etmek için tercih edebileceğiniz en ideal mekanlardan biri ise Konaktepe Restoran’dır.

Şehirden, gürültüden ve kargaşadan uzak, yemyeşil doğanın içinde bulunan Konaktepe Restoran, yazın Alanya’nın en sıcak dönemlerinde bile oksijene doyup nefes alabileceğiniz ve serin serin kahvaltı edebileceğiniz harika bir mekan.

Neden Gitmeliyim? Restoran genel anlamda biri teras katı olmak üzere toplam iki kattan oluşuyor. Alanya’da hizmet veren ilk işletmelerden biri olan Konaktepe Restoran’da üretilen ve tüketilen her şey tamamen kendileri tarafından yapılıyor.

Dolayısıyla kendisine özgü tatlara sahip ola restoranda, reçel ve tatlılar bile ev yapımı! Mutfağın en meşhur lezzetleri de yine ev yapımı olan karpuz reçeli ve yufka ekmeği ile yapılan Omaç adlı özel bir yemek oluyor.

Restoranda ayrıca, bol çeşitli ve fazlasıyla doyurucu zengin bir serpme kahvaltı menüsü bulunuyor. Tamamıyla doğal ve organik ürünlerden oluşan serpme kahvaltı, kişi başı 30 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Kestel Üniversitesi kavşağının 10 km ilerisinde, solda yer alan Konaktepe Restoran’a ulaşım kolay olmakla birlikte; restoranın bulunduğu mevkie kadar çıkan bir otobüs hattı olmadığı için ulaşım yalnızca özel araçlarla sağlanabiliyor.

Ayrıca Alanya’nın en çok ziyaret edilen turizm merkezi Dim Çayı, restorana yalnızca 2 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Dolayısıyla gelmişken bir doğa harikası olan Dim Çayı’nı da mutlaka görün!

  • Adres: Kestel, Yaylalı Köyü, 07450 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 512 52 51 – 0 (552) 277 7654 – 0 (242) 518 16 26 – 0 (505) 416 66 26
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 21.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

29. Dimçayı Anadolu Köyü Restoran – Kahvaltı Evi

Burası Neresi? Dimçayı Anadolu Köyü Restoran ve Kahvaltı Evi, Alanya’da kahvaltı etmek için en harika tercihlerden biri olacaktır. Zira restoran, misafirlerini, harika bir doğanın için, tarihi dokusuyla göz kamaştıran konaklarda ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Kışın şömineli ve sobalı konaklarda, yazın açık havada, nehir kenarında kahvaltı edip, doğanın ve yöresel, organik lezzetlerin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz mekan, Alanya’da kahvaltı fiyatları açısında da kulvarına göre oldukça makul.

Zira Dimçayı Anadolu Köyü Restoran’da A’dan Z’ye aklınıza gelebilecek her lezzetin bulunduğu dolu dolu bir serpme kahvaltı servis edilip; kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltı en az 105 çeşidin bulunduğu açık büfe organik köy kahvaltısı olarak servis ediliyor.

Kaçırmayın! Öyle ki kahvaltıda Karadeniz’in en meşhur lezzetlerinden biri olan muhlamadan tutun da güveçte mantar, gözleme, sahanda yumurta, menemen, pişi ve bazlama gibi pek çok ürün bulunuyor.

  • Adres: Kestel, Dimçayı Bölgesi, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (532) 676 47 07 – 0 (530) 824 60 08
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyatı: Serpme kahvaltı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

30. Dimçayı Pınarbaşı Restoran

Burası Neresi? Alanya’da doğa içinde kahvaltı edebileceğiniz en güzel mekanlardan biri olan Dimçayı Pınarbaşı Restoran, ailenizle, eşinizle, dostunuzla keyifli anlar geçirmeniz için sizi evine davet ediyor. Muazzam bir doğada, Dim Çayı’nın kenarında bulunan restoran, hem açık hem de kapalı alanlarıyla hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Pınarbaşı Restoran, tüm bu özelliklerinin yanı sıra zengin bir menüye de ev sahipliği yapıyor. Menüde kahvaltı çeşitlerinden, ara sıcaklara, meze çeşitlerinden, ızgara seçeneklerine, salata çeşitlerinden, deniz ürünlerine, tatlı çeşitlerinden, nargile seçeneklerine kadar pek çok farklı ürün bulunuyor.

Bunun yanı sıra restoranda, çocuk menüsü, alkolsüz ve alkollü içecekler ile sıcak ve soğuk içecek çeşitleri de mevcut. Menüde kahvaltı tercihe göre; serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı şeklinde yer alıyor. Serpme kahvaltı kişi başı 55 TL, kahvaltı tabağı ise kişi başı 37,5 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak menüde; sade omlet (26 TL), karışık omlet (29 TL), sahanda sade yumurta (18 TL), sahanda sucuklu yumurta (22 TL), bal & kaymak (18 TL), menemen (26 TL) ve günün çorbası (15 TL) gibi ekstralar da yer alıyor.

  • Adres: Dim Çayı Mah Baraj Yolu Cad. 9.Km, 07450 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 518 24 04
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 55 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 37,5 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

31. Dimçayı Beyaz Saray Piknik Restoran

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

asivemavi45 (@emineomerture)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Dimçayı mevkiinde bulunan en geniş tesislerden biri olan Beyaz Saray Piknik Restoran, doğa içinde kahvaltı etmek için harika bir seçenek! Dimçayı Beyaz Saray Piknik Restoran’ı bir tesis olarak nitelememizin nedeni birden fazla alanıyla hizmet veriyor olması.

Öyle ki tesiste; ailen salonu, klimalı ve şömineli 300 kişilik kapalı alan, 750 kişilik açık alan, çocuk oyun parkı, giriş ve çıkışları güvenlik kamerası ile izlenen 300 araç kapasiteli otopark, aquapark, su üzerinde yüzen karaya bağlı ve kara üzerinde sabit duran çardaklar ve serin sular üzerine kurulmuş hamaklar gibi daha çok alan bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Tesiste birbirinden keyifli pek çok aktivite yapılabiliyor. Örneğin; hem yetişkinler hem de gençler için uygun olan aquaparkta su kaydıraklarının ve buz gibi suyun keyfini sürüp; ister yemek için isterseniz de temizletip yanınızda götürmek için balık tutabiliyorsunuz.

Ayrıca tesis içerisinde ‘Doktor balık’ adı verilen ve şifalı olduğu düşünülen bir akvaryum bulunup; dileyenler akvaryuma girebiliyor. Bu akvaryum balığının kemirme sırasında bir çeşit tuz salyasından deri altına karışan bu Psoriasis’in cilt hastalıklarını iyileştirdiğine inanılıyor.

Beyaz Saray Piknik Restoran’da, hafta içi serpme kahvaltı; hafta sonu ise açık büfe kahvaltı seçenekleriyle hizmet veriliyor. Serpme Kahvaltı servisi, her hafta içi, sabah saat 09.00’da başlayıp, gün boyu devam ediyor. Kahvaltı kişi başı 50 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltı içerisinde;

Sahanda ya da Sucuklu Yumurta, Patates Kızartması, Sigara Böreği, Menemen, Şakşuka, Mantar Sote, Pişi, Sıcak Balon Lavaş, Tereyağlı Patates, Yaprak Sarma, Kaşar Peyniri, Örgü Peynir, Tulum Peynir, Beyaz Peynir, Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin, Çizik Zeytin, Domates, Salatalık, Yeşilbiber, Taze Yeşillikler, Elma Reçeli, İncir Reçeli, Kiraz Reçeli, Ayva Reçeli, Bal & Kaymak, Tereyağı, Tahin & Pekmez, Salam, Ceviz, Kayısı, İncir, Ballı Muz, Avokado, Karpuz, Meyve Suyu, Portakal Suyu ve Sınırsız Demlik Çay bulunuyor.

Kaçırmayın!

Kahvaltının ardından dileyenler müşterilere, müessese tarafından su, Türk kahvesi ve soda ikram ediliyor. Netice itibariyle dolu dolu bir tesis olan Dimçayı Beyaz Saray Piknik Restoran’ı tercih ederek, yeşilliklerle dolu muazzam bir tabiat içinde, yöresel lezzetlerle donatılmış kahvaltı sofrasında huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz.

Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz. Beyaz Saray Piknik Restoran’a, ulaşmak için Alanya ilçe merkezinden her 30 dakikada bir hareket eden dolmuşlara binebilir veya özel araç kullanabilirsiniz.

5 kişi ve üstü kalabalık bir grupsanız, tesis tarafından verilen şehir içi ücretsiz servis hizmetinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca restoranın menüsünü yakından incelemek için linke tıkamanız yeterli!

  • Adres: Dimçayı Mevkii, Dim Hes Köprüsü, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 518 16 39 – 0 (535) 555 00 41 
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı ve Açık büfe kahvaltı kişi başı 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

32. Dimçayı Göl Piknik

Burası Neresi? Alanya’ya 13 kilometre mesafede konumlanan Dimçayı Göl Piknik, dağ, orman ve suyun buluştuğu harika bir atmosferin ortasında yer alıyor. Aynı anda 800 kişiye servis verebilecek kapasiteye sahip olan Dimçayı Göl Piknik, yılın her gününde, günün her saatinde misafirlerini ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Tesise gelen misafirler, dilerse suyun içindeki masalarda yemek yiyip, doğanın tadını çıkarabilirken dilerse çayda yüzme ve sonrasında güneşlenme şansı elde edebiliyor.

Ücretsiz olarak girilebilen tesiste, ayrıca, yüzme havuzu, aquapark, şezlonglar, bebek bakım odası, doğal çim futbol sahası, kamelyalar, çocuk oyun alanı ve ücretsiz otopark & yıkama alanı gibi imkanlar da mevcut.

Bunların yanı sıra geniş bir menüye sahip olan Dimçayı Göl Piknik’te; alabalık, ızgara tavuk, içki, meşrubat ve  kahvaltı seçenekleri bulunuyor. Restoranda, oldukça zengin ve çeşitli bir serpme kahvaltı servisi veriliyor. Serpme kahvaltı servisi 08.00 gibi başlayıp; 11.00’a kadar devam ediyor.

Kişi başı 64 TL olarak ücretlendirilen kahvaltıya, taze sıkılmış portakal suyu, semaverde çay, fırında kaşarlı mantar, sucuk, menemen ve Türk kahvesi gibi ekstralar da dahil ediliyor. Serpme kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz lezzetler ise şöyle:

Yoğurtlama (2 – 3 kişilik, 28 TL), tereyağlı atom soslu patates (3 kişilik, 28 TL), acılı ezme (18 TL), közlenmiş biber (18 TL), avokado söğüş (18 TL), omlet çeşitleri (sade 26 TL, peynirli 28 TL, karışık 30 TL), yaprak sarma (18 TL), peynir tabağı (26 TL), beyaz peynir (18 TL), tereyağı, tulum ve ceviz (18 TL), sigara böreği (18 TL), patates cipsi (1 kişilik 18 TL, 2 kişilik 24 TL, 3 kişilik 26 TL)

Kaçırmayın! Dimçayı Göl Piknik’in menüsünü daha detaylı görmek, kahvaltı dışındaki lezzetleri de incelemek istiyorum diyorsanız linke tıklamanız yeterli! Ayrıca rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayıp, hem rezervasyon yaptırabilir hem de bilgi alabilirsiniz.

  • Adres: Kuzyaka, Baraj Yolu Cad. 07450 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (532) 151 86 32 – 0 (242) 518 16 16
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 64 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Deniz Manzaralı Kahvaltı Mekanları

33. Teras Cafe & Restoran

Burası Neresi? Muhteşem Akdeniz ve Alanya manzarası ile baş başa kalabileceğiniz bir mekan olan Teras Cafe & Restoran, Alanya şehir merkezine özel araçla yalnızca 6 dakikalık mesafede yer alıyor. Kendisini şehrin en havalı terası olarak tanımlayan Teras Cafe & Restoran, nitelikli bir tesis olarak karşımıza çıkıyor.

Neden Gitmeliyim? Tesis içerisinde çocuk oyun alanı, otopark, mescid ve açık alan bulunuyor. Restoran, yöresel lezzetlerden oluşan serpme kahvaltısıyla oldukça meşhur. Zira mekanda, deniz manzarası eşliğinde, tamamıyla doğal, organik ve taptaze köy ürünleriyle donatılan kahvaltı sofrası ile hizmet veriliyor.

Teras Cafe & Restoran’da, haftanın yedi günü, serpme kahvaltı servisi veriliyor. Serpme kahvaltı, her gün, 08.30 ile 16.00 saatleri arasında servis ediliyor. İki kişi için 100 TL olarak ücretlendirilen serpme kahvaltı içinde:

Ayva reçeli, ev yapımı incir reçeli, çilek reçeli, vişne reçeli, peynir çeşitleri, tereyağı, bal & kaymak, tahin & pekmez, simit, pişi, yeşil zeytin, çizik zeytin, siyah zeytin, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, yeşil biber, mevsim yeşillikleri, mevsim meyveleri, mürdüm eriği reçeli, üzüm reçeli, sahanda yumurta, kızarmış ekmek, sigara böreği, patates kızartması ve demleme çay gibi lezzetler bulunuyor.

Kaçırmayın! Alanya’nın şehir manzarasını ve Akdeniz’in güzelliğini seyredebileceğiniz Teras Cafe & Restoran’da kahvaltının keyfini doyasıya çıkaracağınızdan emin olabilirsiniz. Dolayısıyla sizler de Alanya kahvaltı mekanları listenize Teras Cafe & Restoran’ı mutlaka ekleyin!

  • Adres: Büyükhasbahçe, Bektaş Cd. No: 47, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 522 55 52
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 08.00 – 00.30 | Hafta sonu 08.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

34. White in White Beach Club Alanya

Burası Neresi? Turkuaz rengi denizi, altın rengi kumsalı ve muhteşem Alanya kalesi manzarası ile eşsiz bir atmosfere sahip olan White in White Beach Club, Alanya’nın en popüler mekanlarının başında geliyor.

Mekanda, haftanın günleri için özel partiler, canlı müzik programları ve DJ performansları gibi eğlence dolu aktiviteler düzenlenirken; diğer taraftan dünya mutfağından leziz yemekler ve özel içkiler sunuluyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda, bunların yanı sıra harika bir kahvaltı servisi bulunuyor. Kahvaltı isteğe göre serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı şeklinde servis ediliyor. Kişi başı 30 TL olarak ücretlendirilen kahvaltı tabağında;

Domates, salatalık, beyaz peynir, hafif çedar peyniri, Hatay ezme peyniri, çeçil peyniri, siyah zeytin, yumurta, kuru kayısı, tuzlu çörek, kızarmış peynirli sandviç, avokado, ceviz, ezine peyniri, sucuklu yumurta, patates çeşitleri ve gözleme gibi lezzetler bulunuyor.

En az iki kişilik hazırlanan ve 80 TL olarak ücretlendirilen serpme kahvaltıda ise; Domates, salatalık, organik biber, 3 çeşit reçel, bal, krema, domates soslu sosis, hafif kaşar, Hatay ezme peyniri, lor peyniri, taze yeşillik, yeşil ve siyah zeytin, yumurta, kuru kayısı, tuzlu çörek, kızarmış peynir ruloları , avokado, ceviz, Ezine peyniri ve çay gibi tadına doyamayacağınız daha pek çok ürün yer alıyor.

Bunun yanı sıra menüde kahvaltıya ek olarak;

Omlet çeşitleri (sade, peynirli ve karışık 18 TL – 23 TL), Özel İspanyol omleti (27 TL), benedict yumurta (Kavrulmuş ekmek dilimlerinin üzerine Hollandaice sos ile haşlanmış yumurta, pelerin biber, helyum peyniri ve avokado ve patates kızartması ile servis edilir – 29 TL), Kulüp sandviçi (Dilimlenmiş beyaz ekmek üzerine salam, yumurta, tavuk, mozzarella, domates ve marul ve patates kızartması ile servis edilir – 32 TL), tavuklu sandviç (26 TL), dana fileto sandviç (32 TL) ve Peynirli quesadilla (26 TL) gibi ekstralar da mevcut.

Kaçırmayın!

Restorana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilir, detaylı bilgi alabilirsiniz. White in White Beach Club’a toplu taşıma araçları veya özel araçlarla kolayca ulaşabilirsiniz.

  • Adres: Cumhuriyet, Banana Otel Sahili, Ahmet Tokuş Blv. 07425 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 514 12 92 – 0 (530) 593 13 59
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 80 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

35. Kale Panorama Restoran

Burası Neresi? Alanya’nın en popüler mekanlarından biri olan Kale Panorama Restoran, Alanya’nın tarihi miraslarından biri olan kale içinde yer alıyor. Adı gibi Alanya’nın panoramik manzarasına ev sahipliği yapan Kale Panorama Restoran, ayrıca geniş yelpazeli bir menüyle hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Kale Panorama Restoran’ın menüsünde, ızgara çeşitlerinden, Türk usulü yemeklere, pizza çeşitlerinden, makarna çeşitlerine, geniş alkol seçeneklerinden, deniz ürünlerine, vejetaryen ürünlerden, birbirinden farklı salata çeşitlerine kadar pek çok seçenek bulunuyor.

Menünün yıldızlarından biri ise kahvaltı oluyor! Turkish Kahvaltı olarak tercihe göre; serpme ve tabak kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Serpme kahvaltı en az iki kişilik hazırlanıp, kişi başı 60 TL olarak ücretlendiriliyor. Tek kişilik hazırlanan kahvaltı tabağının fiyatı da yine 60 TL.

Kaçırmayın! Bunların yanı sıra menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstralar da mevcut. Bu ekstralar ise şöyle sıralandırılabilir:

Omlet çeşitleri (peynirli, jambonlu, mantarlı ve karışık 16 TL), kavurma (20 TL), menemen (16 TL), domates çorbası (12TL), Çin böreği (18 TL), Paçanga böreği (18 TL), sigara böreği (12 TL), Nachos (22 TL), patates cipsi (12 TL), soğan halkası (12 TL), Ordövr tabağı (24 TL), Ezine peyniri (17 TL), Eski kaşar (18 TL) ve Aperatif tabağı (28 TL)

Kale Panorama Restoran, özellikle hafta sonları epeyce kalabalık olabiliyor. Dolayısıyla gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız önem arz ediyor. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir, kendinize denize nazır bir masa rezerve ettirebilirsiniz.

  • Adres: Tophane, Kale Cd. 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 512 62 82
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı kişi başı 60 TL (2019 yılı fiyatıdır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

36. Zencefil Cafe & Restoran

Burası Neresi? Alanya’daki en nezih mekanlardan biri olan Zencefil Cafe & Restoran, eşsiz manzarasıyla mutlaka görmeniz gereken bir yer. Deniz manzarasının yanı sıra Alanya’nın panoramik manzarasına hakim bir noktada yer alan Zencefil Cafe & Restoran, ulaşım açısından da elverişli bir lokasyonda konumlanıyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranın en meşhuru ise haftanın yedi günü servis edilen açık büfe ve serpme kahvaltısı! Kahvaltı çeşidi açısından oldukça zengin olan mekanın açık büfesi tamamıyla doğal, organik ve taze ürünlerden oluşuyor. Bol çeşitli zengin kahvaltı, kişi başı 60 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kahvaltı içerisinde; pişi, sigara böreği, bazlama, krep, peynir çeşitleri, taze mevsim yeşillikleri, domates, salatalık, yeşilbiber, köy yumurtası, zeytin çeşitleri, reçeller, patates kızartması ve demli çay gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Menüde kahvaltıya ek olarak; sahanda sucuk (35 TL), sahanda sucuklu yumurta (35 TL), sade omlet (29 TL), peynirli omlet (25 TL), sucuklu omlet (20 TL), menemen (25 TL), kavurmalı yumurta (29 TL), Zencefil tost (35 TL) ve peynirli tost (25 TL) gibi ekstra lezzetler de mevcut.

  • Adres: Büyükhasbahçe, Köşk Yolu Cd. No: 15, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (507) 938 07 07
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 120 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

37. Kurşunlu Seyir Restoran

Burası Neresi? Alanya’nın en güzel manzaralı mekanlarından biri olan Kurşunlu Seyir Restoran, eşsiz bir seyir keyfi için sizleri evine davet ediyor. Akdeniz’i ve Alanya’yı gören hakim bir noktada konumlanan restoranda, kahvaltı yapmanın tadı da keyfi de bir başka oluyor.

Neden Gitmeliyim? Kurşunlu Seyir Restoran, açık ve kapalı alanları sayesinde yaz – kış demeden, yılın her mevsimi hizmet veriyor. Misafirler yazın balkonda tertemiz havada manzaranın ve kahvaltının tadını çıkarırken; kışın tüm bunları camekanın ardında üşümeden gerçekleştirebiliyor.

Restoran menüsünde geleneksel Türk mutfağından, geniş fast-food ve şarküteri ürünlerine ve açık büfe kahvaltı / brunch servisine kadar pek çok lezzet bulunuyor. Açık büfe kahvaltı kişi başı tahmini olarak 50 TL – 55 TL bandında seyrediyor.

Kaçırmayın! Kurşunlu Seyir Restoran, yaz sezonu boyunca, özellikle hafta sonları yoğun talep görüyor. Dolayısıyla gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak gerekebiliyor. Aşağıda verilen iletişim numaralarından herhangi biri aranarak rezervasyon yaptırılabiliyor.

  • Adres: Tepe, Kurşunlu Mevkii, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 522 14 12 – 0 (533) 690 71 70
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 01.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı tahmini olarak 50 TL – 55 TL bandında seyrediyor
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

38. Maren Hill Leylekya Restoran

Burası Neresi? Kale manzarasını en iyi açıyla izleyebileceğiniz harika bir konuma sahip olan Maren Hill Leylekya Restoran, esasen Maren Beach Suit Otel bünyesinde hizmet veren bir müessesedir.

Fakat merak etmeyin; zira restoranda vakit geçirebilmek için otelde konaklıyor olmanız gerekmiyor. Lakin şunu da belirtmek gerekir ki otelde konaklayanlara özel restoranda, alkol hariç %10 indirim uygulanıyor.

Neden Gitmeliyim? Eşsiz manzara eşliğinde sabah kahvaltısı edip, güne enerjik ve mutlu başlayabileceğiniz bir ortam sunan Maren Hill Leylekya Restoran’da haftanın yedi günü serpme kahvaltı servisi bulunuyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltı, kişi başı 30 TL olarak ücretlendiriliyor. Bu fiyat 2019 yılına ait olduğu için güncel tutar henüz tarafımızca bilinmiyor. Serpme kahvaltıya ek olarak menüde, tek kişilik kahvaltı tabağı da mevcut. Bunun yanı sıra sıcak ve soğuk pek çok enfes ekstra menüde bulunuyor.

Maren Hill Leylekya Restoran ve bağlı olduğu Maren Beach Suit Otel hakkında daha fazla bilgi almak istiyorum diyorsanız, linke tıklamanız yeterli!

  • Adres: Çarşı, Kaleyolu Cd. No: 74, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 511 20 08
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 30 TL (2019 yılı fiyatıdır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

39. Tuğra Cafe & Restoran

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Tuğra.cafe (@tugra.cafe)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Tuğra Cafe Restoran, Alanya’nın eşsiz manzarasına karşı; kahvaltıdan, öğlen ve akşam yemeğine, tatlı çeşitlerinden, yöresel lezzetlere kadar pek çok alanda hizmet veriyor.

Alanya Kalesi’nin yakınında bulunan restoran, Alanya kahvaltı mekanları arasına mutlaka eklenmeli. Zira bu şahane manzara eşliğinde, zengin natural köy kahvaltısını kaçırmak istemezsiniz!

Neden Gitmeliyim? ”Kahvaltıda yok, yok!” desek abartmış olmayız. Dolu dolu bir kahvaltı sofrası sunan Tuğra Cafe & Restoran’ın kahvaltı menüsünde;

Köy peyniri, organik tereyağı, ev yapımı reçeller, bal – kaymak, tahin – pekmez, sürülebilir çikolata, fıstık & fındık ezmesi, patates kızartması, yeşil zeytin, siyah zeytin, salam, sosis, domates, salatalık, taze yeşillikler, mevsim meyvesi, kuru incir, kuru kayısı, ceviz, pişi, simit, kızarmış ekmek ve demleme çay gibi bir dizi lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Bu lezzetlere, menemen, omlet çeşitleri, sahanda yumurta, sahanda sucuk, muhlama, haşlanmış yumurta ve börek çeşitleri gibi daha pek çok ekstra eşlik ediyor. Serpme kahvaltı en iki kişilik hazırlanıp, iki kişi için 100 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: Çarşı, Kaleyolu Cd. 91/A, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (533) 776 32 64
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 100 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

40. Merlot Restoran Alanya

Burası Neresi? Şehrin en iyi manzarasına sahip restoranlardan biri olan Merlot Restoran, diğer adıyla Merlot Bistro, ilçenin merkezinde, kolay ulaşılabilir bir lokasyonda konumlanıyor.

Neden Gitmeliyim? Merlot Restoran, müthiş manzarasının yanı sıra yöreye özgü organik köy kahvaltısıyla oldukça meşhur! Öyle ki özellikle hafta sonları, hem manzara seyretmek hem de mükellef bir kahvaltı ile güne başlamak isteyenler Merlot Restoran’a akın ediyor.

Serpme olarak servis edilen kahvaltı içerisinde; yöresel peynir çeşitleri, bal ve kaymak, ev yapımı reçeller (turunç reçeli, çilek ve incir reçelleri gibi), yeşil zeytin, çizik zeytin, siyah zeytin, taze yeşillikler, mevsim meyveleri, domates, salatalık, yeşil sivri biber, haşlanmış yumurta, sahanda yumurta, pişi, simit, köy ekmeği ve sıcacık getirilen semaverde demleme çay gibi lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak; bazlama seçenekleri, gözleme çeşitleri, omlet çeşitleri, sahanda yumurta, sahanda sucuk, menemen, börek çeşitleri ve patates kızartması gibi ekstralar da menüde yer alıyor. Merlot Restoran’a gitmeden önce arayıp rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayıp, gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

  • Adres: Çarşı, İskele Cd. No: 55, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 519 42 42
  • Çalışma saatleri: 12.00 – 00.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı serpme kahvaltı 80 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

41. Cafe Zeytin Dalı

Burası Neresi? Harika manzarasının yanı sıra enfes kahvaltısıyla da dikkat çeken Cafe Zeytin Dalı, Alanya’nın merkezinde, Çarşı Mahallesi, Helvacı Sokak’ta hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Tophane’den Alanya Kalesi’ne çıkarken hemen yol üzerinde yer alan cafe, tamamıyla organik ürünlerden oluşan yöresel serpme kahvaltısı sayesinde onlarca müdavime sahip.

Çünkü kahvaltı içinde, Alanya’nın yöresel ev yapımı reçellerinden, Alanya zeytinlerine, yöresel peynirlerden, organik bal gibi müthiş lezzetlere varıncaya kadar pek çok ürün bulunuyor.

Menüde kahvaltıya ek olarak bulunan; kıymalı yumurta, sahanda sucuk, kavurma, menemen ve tost çeşitleri gibi ekstralar da sipariş edilebiliyor.

Kaçırmayın! Tüm bunların yanı sıra fiyat açısından çoğunlukla pahalı bulunan Cafe Zeytin Dalı’nda, iki kişilik serpme kahvaltı 140 TL olarak ücretlendiriliyor. Evet, bizce de pahalı; ancak manzaraya ve kahvaltı sofrasına fazlasıyla değiyor!

  • Adres: Çarşı, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 512 22 33 – 0 (539) 560 22 00 – 0 (242) 512 45 55
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 140 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

42. Yamaç Cafe

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Yamaç Kafe (@yamackafealanya)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Butik kafe tadında, küçük, samimi bir mekan olan Yamaç Cafe, aynı zamanda, Akdeniz’in Alanya’nın muhteşem manzarasına hakim bir noktada konumlanıyor.

Neden Gitmeliyim? Yöresel tatlardan oluşan serpme kahvaltısıyla meşhur olan Yamaç Cafe, pazar kahvaltısı için harika bir seçenek oluyor! Mekan, özellikle yöresel ev yapımı incir, kabak, ayva, havuç, turunç ve karpuz reçelleriyle oldukça popüler. Bol çeşitli dolu dolu serpme kahvaltının fiyatı ise kişi başı 50 TL.

Kaçırmayın! Kışın sıcacık odun sobasının yanı başında; yazın ise Alanya’nın eşsiz liman manzarası eşliğinde kahvaltı yapabileceğiniz Yamaç Cafe, yabancı turistler tarafından da yoğun ilgi görüyor. Dolayısıyla gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Aşağıdaki iletişim numarasını arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Çarşı, Hamdullah Emin Paşa Sk. No: 26, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (533) 716 68 32
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

43. Rıhtım Restoran

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Alanya View (@alanyaview)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Dünyanın dört bir yanından müşterisi bulunan Rıhtım Restoran, Alanya’nın en köklü ve en bilinen mekanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. İki kez fırtına ve dev dalgalar nedeniyle büyük hasar gören mekan, günümüzde dimdik bir halde hizmet vermeye devam ediyor. Öyle ki muhteşem manzarası ve harika atmosferi sayesinde dizi ve film çekimlerinde bile kullanılıyor.

Neden Gitmeliyim? Rıhtım Restoran, Alanya Kalesi’ni, Tersane ve Kızıl Kule’yi gören eşsiz manzarası ve denize nazır konumuyla, Alanya’ya yolu düşenlerin mutlaka uğraması gereken bir mekan. Üstelik restoranda bol çeşitli bir kahvaltı menüsü ile hizmet veriliyor.

Menüde kahvaltı; Evdeki kahvaltı (Trakya eski kaşar, Ezine beyaz peynir, Mihaliç peyniri), Kahvaltı tabağı, Sacda sıcak kahvaltı (sucuk, yumurta, sosis, mantar, domates, patates) gibi seçeneklerle sunuluyor. Menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstra lezzetler de mevcut. Bu lezzetler şöyle sıralandırılabilir:

Kıymalı yumurta, kavurmalı yumurta, sahanda sucuklu yumurta, kolesterolsüz yumurta, omlet çeşitleri (mantarlı, otlu ve peynirli), kabuklu Amerikan patates, Peynir tabağı (Rokfor peyniri, Emmantel peyniri, İsli Çerkez peyniri), közlenmiş kırmızı biber, değişik ege otları (mevsiminde), beyaz peynirli domatesli tost, karışık tost, ızgara hellim peyniri, kremalı ve taze fesleğenli domates, mevsim meyveleri tabağı,

Rıhtım’ın böreği (Akdeniz yeşillikleri ve çeri domates ile), füme somonlu sandviç, Aceleci ve Tuzlu (simit arasında eritilmiş kaşar, domates, salatalık ve zeytin), kavurmalı & kaşarlı tost, peynirli tost, ev yapımı pastırma, közlenmiş patlıcan, mozarella domates (taze roka yaprakları ve pesto sos), patates tava ve yumurtalı ekmek

Kaçırmayın! Rıhtım Restoran’da, en az iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltı, tahmini olarak, kişi başı 50 TL – 55 TL civarında seyrediyor. Restoran menüsünü tüm detaylarıyla görmek için linke tıklayabilirsiniz.

Restoran için rezervasyon gerekli olup; detaylı bilgi almak adına aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir ya da linke tıklayıp online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Güller Pınarı Mah. İzzet Azakoğlu Cd. No: 89, 07460 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 512 10 19 
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 04.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 50 TL – 55 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

44. Maldan Restoran

Burası Neresi? Alanya’da deniz manzarası eşliğinde kahvaltı edebileceğiniz mekanlardan biri de Maldan Restoran’dır. İlçenin ne güzel ve en popüler mekanları arasında yer alan Maldan Restoran, ilçe merkezinde, Kaleyolu mevkiinde yer alıyor. Dolayısıyla hem Alanya’yı hem de Akdeniz’i gören harika bir noktada konumlanıyor.

Neden Gitmeliyim? Maldan Restoran, yerli ve yabancı turistlerin çoğunlukta olduğu misafirlerini, zengin bir menüyle karşılıyor. Menüde Meksika mutfağından, geleneksel Türk yemeklerine, İtalyan lezzetlerinden, İngiliz mutfağına kadar geniş yelpazede pek çok seçenek bulunuyor.

Kaçırmayın! Bunları bir kenara bırakırsak, kahvaltısıyla da göz dolduran restoranda; Türk kahvaltısı, İngiliz kahvaltısı ve Köy kahvaltısı servis ediliyor. Türk kahvaltısı kişi başı 45 TL, İngiliz kahvaltısı kişi başı 50 TL, köy kahvaltısı ise kişi başı 55 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: Çarşı, Kaleyolu Cd. No: 91, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 519 17 22 0 (536) 343 73 74
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Türk kahvaltısı kişi başı 45 TL | İngiliz kahvaltısı kişi başı 50 TL | Köy kahvaltısı kişi başı 55 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

45. En Vie Beach

Burası Neresi? Restoran ve sushi bar olarak hizmet veren En Vie Beach, haftanın yedi günü, 09.00 ile 23.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor. En Vie Beach, Güller Pınarı mevkiinde, denize nazır harika bir konumda yer alıyor. Dolayısıyla restoranı tercih edenler deniz manzarası eşliğinde, yiyip, içip hem keyifli hem de eğlenceli anlar yaşayabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda sabahları, 15.00 sularına kadar kahvaltı servis edilip; 15.00 itibariyle sushi gibi diğer spesiyallerin servisine başlanıyor. Ayrıca restoran mutfağında İtalyan pizza fırını bulunup; İtalya’nın enfes pizzaları pişirilip, dileyen müşterilere servis ediliyor.

En Vie Beach, kahvaltı servisiyle de konuklarından tam puan alıyor. Menüde kahvaltıya dair farklı sunum seçenekleri bulunuyor. Kahvaltı tercihe göre; serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı şeklinde servis ediliyor. İki kişilik serpme kahvaltı, 95 TL; tek kişilik kahvaltı tabağı ise 45 TL olarak ücretlendiriliyor.

Serpme kahvaltı içinde; domates, salatalık, taze biber, roka, zeytin, salam, reçel, bal, kaymak, çikolata, peynir çeşitleri, hellim peyniri, göz yumurtalı simit ve sahanda sucuklu yumurta gibi ürünler bulunuyor.

Kahvaltı tabağı ise peynir çeşitleri, domates, salatalık, taze biber, roka, zeytin çeşitleri, reçel, bal, tereyağı, kaymak, çikolata ve haşlanmış yumurta gibi tatlardan oluşuyor. En Vie Beach menüsünde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstralardan bazıları aşağıda verilmiştir:

Kaçırmayın!

Menemen (26 TL), omlet çeşitleri (sade, beyaz peynirli, kaşar peynirli, sebzeli, mantarlı ve karışık – 22 TL), Avokado & poşe yumurta (ev yapımı ekmek, bebek ıspanak ve mantar – 27 TL), En Vie tost (Bazlama ekmeği, acuka, kaşar peyniri, sucuk ve patates kızartması – 24 TL), Bircher müsli (26 TL), pankek (bal, çikolata, muz, vişne reçeli, çilek ve akçaağaç şurubu – 24 TL), peynir tabağı (Konya küflü, Divle Obruk, İsli Çerkez, Mersin bezde tulum ve Kars gravyer – 75 TL) ve Geleneksel Bruschetta (Crostini ekmeği, domates, balzamik, fesleğen ve parmesan – 28 TL)

En Vie Beach’in zengin menü içeriğini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Güller Pınarı, Ahmet Tokuş Blv. No: 22, 07460 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 511 12 56
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 95 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

46. Harbour Kitchen & Bar

Burası Neresi? Harbour Kitchen & Bar, Alanya’nın simgesi Kızılkule’nin hemen yanı başında yer alıyor. Alanya kahvaltı mekanları listemizdeki en popüler restoranlardan biri olan Harbour Kitchen & Bar, özenle seçilmiş ürünlerle hazırlanan dünya lezzetlerini konuklarıyla buluşturuyor.

Neden Gitmeliyim? Buna ek olarak taptaze ve doğal malzemelerle hazırlanmış enfes bir kahvaltı sunan restoran, hem denize hem de Alanya’nın tarihi dokusuna karşı oturup güne keyifli bir kahvaltıyla başlamanızı sağlıyor. Serpme kahvaltı en az iki kişilik hazırlanıp, kişi başı 50 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Harbour Kitchen & Bar, özellikle hafta sonları epey kalabalık olabiliyor. Dolayısıyla gitmeden evvel rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından birini arayabilir veya linke tıklayıp online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: İskele Meydan, Kızılkule Yanı, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (539) 912 17 71 – 0 (242) 522 19 95
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı kişi başı 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

47. Hotel Villa Turka

Burası Neresi? Şirin bir butik otel olan Hotel Villa Turka’nın, restoran bölümüne de Alanya kahvaltı mekanları listesine almanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Zira restoranın otantik dokusu, tarihi – nostaljik atmosferi ve muhteşem deniz manzarasına bayılacaksınız!

Neden Gitmeliyim? Alanya Kalesi’nin yanı başında bulunan Hotel Villa Turka’da, her gün değişen ev yapımı reçelleri, zeytin, peynir ve çeşitli hamur işleri ile hazırlanan ve çoğunlukla yakındaki çiftliklerden tedarik edilen organik ürünlerden oluşan lezzetli bir kahvaltı sunuluyor.

Buna ek olarak kahvaltı, otelin panoramik deniz manzarasını gören terasında yapılınca tadına doyum olmuyor. İsteğe göre serpme şekilde servis edilebilen kahvaltı kişi başı ortalama 50 TL – 55 TL bandında seyrediyor.

Kahvaltıda; taze pişmiş hamur işleri, ev yapımı anne reçelleri (kividen tutun da bebek incirine kadar), ev yapımı yoğurt, meşhur Toros balı, keçiboynuzu keki, taze demlenmiş kahve, pestilli dutlu omlet, avokadolu salata, ev yapımı kurabiyeler, kabak çiçekli dolmalar, kıymalı patlıcanlı börekler, taze sıkma portakal suları, köyden gelen tereyağları ve organik zeytin çeşitleri gibi daha pek çok nefis lezzet sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Velhasıl manzara eşliğinde solu dolu bir köy kahvaltısı için gönül rahatlığıyla Hotel Villa Turka’yı tercih edebilirsiniz. Üstelik otel restoranında vakit geçirebilmek için müessesede konaklıyor olmanız gerekmiyor.

Tüm körfezi gören harika bir manzaraya sahip olan teras katında sabah kahvaltısının yanı sıra, en iyi Türk şaraplarının ve bira çeşitlerinin de tadına bakarak, keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

  • Adres: Tophane, Kargı Sk No: 7, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (530) 547 46 41
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 50 TL – 55 TL bandında seyrediyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

48. Zirve Restoran

Burası Neresi? Alanya’nın panoramik manzarasına sahip en iyi restoranlarından biri olan Zirve Restoran, kahvaltısıyla göz dolduruyor. Restoran, Alanya ilçe merkezinde, Tepe mevkiinde yer alıyor. Ulaşım toplu taşıma veya özel araç gibi vasıtalarla kolayca sağlanabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Hem gözlere hem de damak zevkine hitap etmeyi başaran kahvaltı, en az 50 farklı çeşitten oluşuyor. Kahvaltının yıldızı ise meşhur Sac böreği! Gelmişken mutlaka tadına bakın. Zirve Restoran’da kahvaltı servisi sabah 09.00 gibi başlayıp; öğleden sonra 15.00’a kadar devam ediyor.

Kaçırmayın! Restoranın bol çeşitli ve lezzetli kahvaltısı serpme olarak da servis edilebiliyor. Kahvaltının fiyatı ise kişi başı 50 TL – 55 TL bandında seyrediyor. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını aramanız yeterli!

  • Adres: Tepe, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (539) 693 69 73
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 50 TL – 55 TL bandında seyrediyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Konsept Kahvaltı Mekanları

49. Balıkesir Peynir & Kahvaltı

Burası Neresi? Alanya’da yılların kahvaltıcısı olarak nam salmış olan Balıkesir Peynir & Kahvaltı Salonu, Alanyalı her esnafın ve her çalışanın en az haftada birkaç gün kahvaltı yaptığı bir yerdir. Dolayısıyla Alanya’da kahvaltı denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri her daim Balıkesir Peynir & Kahvaltı olur.

Neden Gitmeliyim? Restoran kahvaltı çeşitleri açısından A’dan Z’ye hemen her şeyi bir arada sunuyor. Ayrıca cazip fiyatları, hijyenik ortamı ve hızlı pratik servisiyle de müşterilerin gözdesi oluyor.

Dolu dolu ve lezzetli bir kahvaltı yapmak isteyenler için en doğru adreslerden biri olan Balıkesir Peynir & Kahvaltı Salonu’nda servis edilen her kahvaltılık, günlük ve taptaze ürünlerle yapılıyor.

Özellikle farklı peynir çeşitleriyle öne çıkan kahvaltı salonunda, sandviç, tost ve gözleme çeşitleri kahvaltı seçenekleri de mevcut. Lakin gelmişken menemenin tadına kesinlikle bakmalısınız!

Kaçırmayın! Şehir içinde kahvaltı edebileceğiniz en ideal mekanlardan biri olan Balıkesir Peynir & Kahvaltı Salonu’nu tereddüt etmeden tercih edebilirsiniz. Gitmeden evvel detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki numarayı arayabilirsiniz.

  • Adres: Şekerhane, Eczacılar Sk. No: 11, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 513 43 19
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 19.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 35 TL – 40 TL bandında seyrediyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

50. Leman Kültür Alanya

Burası Neresi? İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir gibi büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında şubesi bulunan Leman Kültür, uzun yıllardır Alanya’da da müdavimlerini ağırlamaya devam ediyor.

Leman Dergisi’nden kaynaklanan karikatür sanatının ağırlıkta olduğu farklı konsepti ile dikkat çeken mekan, geniş yelpazeli bol çeşitli bir menüyle hizmet veriyor. Menüde özellikle kahvaltıya dair pek çok lezzet ve seçenek bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Leman Kültür’ün kahvaltı içeriğinde; Leman Yok Yok Kahvaltı Karnavalı ve Boyoz Kahvaltı gibi farklı seçkiler yer alıyor. Leman Yok Yok Kahvaltı Karnavalı menüsünde;

Tam yağlı beyaz, kaşar, Erzincan tulum peynirleri, siyah – yeşil, zeytin, mini domates – salatalık söğüş, patates kavurmaca, şişte sıcak sosis – sucuk, sigara böreği, yumurtalı ekmek, acuka, bal – kaymak, tereyağı, vişne reçeli, sürme çikolata, göz yumurta ve sınırsız çay bulunuyor.

Boyoz kahvaltı menüsü ise İzmir Boyozu, haşlanmış yumurta, İzmir tulumu, yeşil zeytin, çeri domates ve maydanozdan oluşuyor. Menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstralar ise şöyle:

Simit tabağı (Simit, ejder sos, kaşar peyniri, yeşil zeytin, söğüş), patates, zeytin ve mini söğüş salata ile servis edilen Leman ana gözleme çeşitleri, Ayvalık tostu, bazlama ekmeğine tost, omlet çeşitleri (Kavurmalı & Kaşar Peynirli, Şarküteri (Karışık), Beyaz Peynirli & Maydanozlu ve Dağ Mantarlı), sahanda yumurta çeşitleri (Kavurmalı, Sucuklu, Peynirli, Sadeli) ve her güne özel, usta ellerde hazırlanan Anadolu’nun enfes çorbaları gibi daha pek çok lezzet sizleri bekliyor.

Leman Yok Yok Kahvaltı Karnavalı kişi başı 40 TL, Boyoz Kahvaltı ise kişi başı 35 TL olarak ücretlendiriliyor. Leman Kültür’ün kendi özel spesiyali olan bir kahvaltı menüsü daha mevcut. Piknik sepeti olarak adlandırılan kahvaltı menüsünde:

Beyaz peynir, tulum peyniri, kaşar peyniri, örgü peyniri, soslu yeşil ve siyah zeytin, çilek, vişne ve ayva reçeli, kuşburnu marmeladı, acuka, nutella, tahin helvası, haşlanmış yumurta, salatalık, domates, sivri biber, roka, maydanoz, limon, mangalda sucuk, sosis, salam ve hellim, peynirli gözleme, patates salatası, kısır, sokak simidi, bakkal ekmeği, muz, elma, kek, süt, portakal suyu ve termos çay bulunuyor.

Kaçırmayın!

Linke tıklayarak mekanın menüsünü yakından incelme fırsatı elde edebilirsiniz. Güller Pınarı mevkiinde, deniz kenarında, kumsalda hizmet veren Leman Kültür, yaz aylarında, özellikle hafta sonları fazlasıyla kalabalık olabiliyor.

Dolayısıyla gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Çoluk çocuk ailecek keyifli vakit geçirebileceğiniz Leman Kültür’de rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Güller Pınarı Mahallesi, Ahmet Tokuş Blv. No: 42, 07460 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 511 48 00
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Leman Yok Yok Kahvaltı Karnavalı kişi başı 40 TL | Boyoz Kahvaltı kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

51. Villa Okan Cafe & Restoran

Burası Neresi? Alanya’nın kalbinde, merkezi bir konumda yer alan Villa Okan Restoran, tarihi bir konakta hizmet veriyor. Konağın restore edilmesiyle 2006 yılında faaliyete geçen restoran, geleneksel dokusu, tarihi atmosferi ve şık dekorasyonuyla göz dolduruyor.

Restoranda, sabah kahvaltısı, öğlen ve akşam yemeği servisleri ile hizmet veriliyor. Ayrıca mekanda, yaz sezonu boyunca her akşam canlı müzik programları düzenleniyor.

Neden Gitmeliyim? Dünya mutfağından özel seçkilere sahip olan Villa Okan’da, kapsamlı bir İtalyan ve Meksika menüsü sunuluyor. Bunun yanı sıra çocuklu ailelerin rahatının ön planda tutuluyor. Öyle ki çocukların vakit geçirebilecekleri bir oyun parkı ve de miniklerin damak tadına uygun bir çocuk menüsü bulunuyor.

Gelgelelim kahvaltıya… Villa Okan Restoran’da Kahvaltı tabağı, serpme kahvaltı ve İngiliz kahvaltısı gibi seçenekler mevcut. Tek kişilik hazırlanan kahvaltı tabağında; Beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri, domates, salatalık, ev yapımı reçel çeşitleri, bal, tereyağı, jambon, salam, yeşil zeytin, siyah zeytin ve haşlanmış yumurta bulunuyor.

İngiliz kahvaltısı ise Jambon, sosis, fasulye, mantar ve göz yumurtadan oluşuyor. bunlara ek olarak kahvaltının yanında sipariş edebileceğiniz ekstralar da menüde mevcut:

Ekstralar: Sahanda yumurta, peynirli omlet, jambonlu omlet, mantarlı omlet, karışık omlet, provansal soslu biftekli sandviç, tavuklu sandviç, club sandviç, ton balıklı sandviç, Villa burger, cheese burger, karışık tost, kaşarlı tost vs.

Kaçırmayın! Unutmadan ekleyelim: Villa Okan Restoran’da kahvaltı her gün 10.00 ile 18.00 saatleri arasında servis ediliyor. Mekana gitmeden önce rezervasyon yaptırmak için aşağıda verilen iletişim numarasını arayabilir, gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

  • Adres: Şekerhane, Bostancıpınarı Cad. D – No: 28, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 512 33 02
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 23.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 50 TL – 55 TL bandında seyrediyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

52. Soul of Kitchen Restoran

Burası Neresi? Anjeliq’s Hotels’in bir parçası olan Soul Of Kitchen, Alanya’da görüp görebileceğiniz en nezih mekanlardan biri! Otelin kendi kumsalında yer alan restoran, Alanya’nın tarihi kalesinin en güzel manzarasına ev sahipliği yapıyor.

Restoran, şık ve modern dizaynının yanı sıra konukların konforu ve keyfi için her detayın düşünüldüğü dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Organik yemek pişirme bilgisine sahip profesyonel bir ekip ile çalışan Soul Of Kitchen, dünya mutfaklarından en özel seçkileri önünüze getiriyor.

Neden gitmeliyim? Soul of Kitchen, kahvaltı açısından da oldukça başarılı! Menüde Anjeliq Kahvaltı olarak adlandırılan özel bir kahvaltı servisi bulunuyor. Organik zengin kahvaltılıklar, muzlu sürpriz waffle ve demleme çay gibi eşsiz lezzetlerden oluşan Anjeliq Kahvaltı, kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Bunun yanı sıra serpme kahvaltı servisi de mevcut.

Tercihe göre tek kişilik de servis edilebilen serpme kahvaltı içerisinde; müessesenin kendisi tarafından yapılan harika reçeller, ezmeler, hamur işleri ve yine mekanın organik bahçesinden toplanan yeşillikler, biber ve domatesler, günlük gelen taze yumurtalarla hazırlanan omlet çeşitleri, hepsi yöresel bol çeşitli peynirler ile özel marine edilmiş zeytinler gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Her gün 09.00 ile 13.00 saatleri arasında sunulan serpme kahvaltı tercihe göre ev yapımı meyve suları veya taze demlenmiş sınırsız çay eşliğinde servis ediliyor. Restoranda her pazar açık büfe kahvaltı servisi veriliyor. Kişi başı fiyatı ise 55 TL. Pazar günleri, 09.00 ile 13.00 saatleri arasında sunulan açık büfe kahvaltıda:

Günlük gelen taze yumurtalarla hazırlanan menemen ve omlet çeşitleri, bol çeşitli yöresel peynirler, özel soslarla marine edilmiş zeytinler, sucuk, salam ve diğer şarküteri ürünleri, gözleme ve hamur işi çeşitleri, paçanga böreği, reçeller, tatlı tuzlu pastalar, krep, pancake, bal ve tereyağı, fırından çıkan sıcacık lahmacun, pizzalar ve özel ekmekler, organik sebze ve meyve salataları bulunuyor.

Taze demlenmiş sınırsız çayla birlikte servis edilen Pazar brunchı kişi başı 55 TL olarak ücretlendiriliyor. Menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edilebilen ekstralar ve fiyatları aşağıda yer alıyor:

Kaçırmayın!

  • Menemen (25 TL), omlet çeşitleri (peynirli 18 TL, salamlı 22 TL, sebzeli 18 TL, sucuklu 25 TL, sosisli 25 TL), Anjeliq sandviç (28 TL), Şefin tostu (peynir, sucuk 28 TL), Kızarmış ekmekte poşe yumurta (Tulum peyniri, dereotu, çeri domates, 25 TL), Avokado püreli Bruschetta (sade omlet, portakal, turp, 25 TL), kızarmış ekmekte jambonlu poşe yumurta (23 TL), Pankek (Çilek, muz, nutella, 24 TL)
  • Yumurtalı avokado tost (38 TL), poşe yumurtalı avokado tost (38 TL), somon & poşe yumurtalı tost (45 TL), avokadolu yeşil omlet (32 TL), sağlıklı yumurta (25 TL), ıspanaklı yumurta (28 TL), mantarlı ve ıspanaklı yumurta (35 TL), açık avokadolu tost (32 TL)
  • Mantar ve peynir (28 TL), yumurtalı tost sandviç (35 TL), avokado tartar (55 TL), tavada yumurta (28 TL), Burrata peyniri (75 TL), sabahın üç yıldızı (55 TL), Şefin karışımı Bruschetta (35 TL), sabah hamburgeri (38 TL), jambonlu ve sucuklu yumurta (35 TL)

Soul of Kitchen, muhteşem bir manzara eşliğinde harika bir kahvaltı yapmak için tercih edebileceğiniz en nezih restoranlardan biri! Dolayısıyla Alanya’ya gelmişken bu harika restorana mutlaka uğrayın derim!

Lakin gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Online rezervasyon için linke tıklayabilir ya da aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayarak masanızı ayırtabilirsiniz.

Dikkat! Kahvaltı tabağında kalanlar hayvan barınaklarına götürülüyor. Dolayısıyla tabakta kürdan gibi maddeler bırakmamanız da fayda var.

  • Adres: Güllerpınarı Mah., Ahmet Tokuş Blv. No: 44, 07460 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 512 07 76 – 0 (242) 512 07 77 – 0 (549) 565 17 34
  • Çalışma saatleri: 06.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Anjeliq Kahvaltı kişi başı 45 TL | Serpme kahvaltı kişi başı 55 TL | Açık büfe kahvaltı kişi başı 55 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

53. Mahperi Restoran

Burası Neresi? Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat, Alanya’yı fethettikten sonra, Alanya yani eski adıyla Kalomoros’un eski kralının kızı Huand ile evlenmiş, adını da Mahperi olarak değiştirmiştir. Mahperi Restoran da Mahperi’nin efsanevi güzelliğini ilham alarak bu adı almıştır.

Neden Gitmeliyim? Alanya’nın merkezinde, kolay ulaşılabilir bir lokasyonda konumlanan Mahperi Restoran, ilçenin en nezih ve en gözde mekanlarından biridir. Kahvaltı alanında oldukça iddialı olan restoran, konuklarına her sabah mükellef bir sofra sunuyor.

Menüde, kahvaltı tabağı, serpme kahvaltı ve İngiliz Kahvaltısı bulunuyor. Kahvaltı tabağı, Beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri, domates, salatalık, ev yapımı reçel çeşitleri, bal, tereyağı, jambon, salam, yeşil zeytin, siyah zeytin ve haşlanmış yumurtadan oluşuyor.

İngiliz kahvaltısında ise Jambon, sosis, fasulye, mantar ve göz yumurta gibi lezzetler bulunuyor. Kahvaltıya ek olarak menüde:

Sahanda yumurta, peynirli omlet, jambonlu omlet, mantarlı omlet, karışık omlet, provansal soslu biftekli sandviç, tavuklu sandviç, club sandviç, ton balıklı sandviç, Mahperi burger, cheese burger, karışık tost ve kaşarlı tost gibi ekstralar da mevcut.

Kaçırmayın! Bu arada dipnot olarak düşmek gerekirse: Restoran mutfağında hazırlanan tüm sandviçler özel soslu Akdeniz yeşilliği ve kızartılmış patates ile servis ediliyor. Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını aramanız yeterli!

  • Adres: Çarşı, Rıhtım Cd. No: 20, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (242) 512 54 91
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 50 TL – 55 TL bandında seyrediyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

54. Salad Society

Burası Neresi? ‘‘Fast-food’a sağlıklı bir alternatif!’’ sloganıyla yola çıkan Salad Society, konsept açısından Alanya’nın en farklı mekanlarından biri olarak listemizdeki yerini alıyor. Restoranda, birbirinden farklı salata çeşitleri servis ediliyor.

Tümü kolayca sarmaya dönüştürülebilen 10’dan fazla özel salatayı ve 50 farklı malzemeden oluşan seçenekleri içeren Kendin Yap salatası gibi özel imkanlar sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Menüde ayrıca dana eti, hindi, tavuk ve Sebzeli BURGERS, taze kesilmiş patates kızartması ve el kesimi soğan halkaları, günlük taze yapılan spesiyaliteler ile kahvaltı seçenekleri bulunuyor.

Kahvaltıda Fransız kahvaltısı, İngiliz kahvaltısı ve İtalyan kahvaltısı gibi özel seçkilerin yanı sıra Taze yapılmış ve çok tahıllı ciabatta rulosunda servis edilen ızgara İtalyan Sandviçleri ve Paninni’ler yer alıyor.

Kruvasan, müsli, pankek, krep, taptaze yeşillikler, domates, salatalık, zeytin çeşitleri, yöresel peynirler, reçeller, bal, kaymak, salam, sosis ve yumurta seçenekleri gibi bir dizi lezzet kahvaltıda sizleri bekliyor.

Restoranda; Salad Society Kahvaltı ve Yeşil Kahvaltı gibi özel menü seçenekleri bulunuyor. Salad Society Kahvaltı kişi başı 58 TL; Yeşil Kahvaltı ise kişi başı 50 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın!

Salad Society Kahvaltı içerisinde; Emmantel peyniri, hindi füme, göz yumurta veya omlet, patates mücveri (hash brown), mantar sufle, zeytin, avokado tost, roka, domates, pankek, kruvasan, bal, yoğurt, granola, kahve veya çay bulunuyor.

Yeşil Kahvaltı menüsü ise; meyveli smoothie kasesi, granola, bal, fırınlanmış şeftali, muzlu yulaflı pankek, yeşil meyve suyu, hash brown (patates mücveri), avokado ve göz yumurta yer alıyor.

Salad Society, gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gereken yerlerden biri! Rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir ya da linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz! Son olarak restoran menüsünü incelemek için tıklayın.

  • Adres: Şekerhane, 1100. Sk. Güneş İş Merkezi No: 10/6, 07400 Alanya/Antalya
  • Tel: 0 (856) 302 13 57
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 19.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Salad Society Kahvaltı kişi başı 58 TL | Yeşil Kahvaltı kişi başı 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Alanya kahvaltı mekanları hakkında en önemli ipuçlarını sizlerle paylaştığımız içeriğimiz burada sona eriyor. Yazımızla ilgili görüşlerinizi, varsa eklemek istediklerinizi aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak bizlerle paylaşabilir, içeriğimizi geliştirmemiz adına bizlere yardımcı olabilirsiniz.

Alanya’nın maviyi ve yeşili tarihi dokusuyla buluşturan muazzam doğası içinde, Akdeniz’in yöresel lezzetleriyle donatılmış eşsiz kahvaltı sofraları eşliğinde keyifli bir tatil geçirmeniz dileğiyle!

Alanya kahvaltı mekanlarını gördük, öğrendik; lakin gezilecek yerlerini de yakından tanımak istiyoruz diyorsanız, kesinlikle okuyun: Alanya’da Gezilecek Yerler Listesi | En Cazip 50 Nokta ve Alanya’nın Tarihi Yerleri | 27 Tarihi Nokta

Yorum yapın

Bizi Takip Edin