Eskişehir’de Kahvaltı Nerede Yapılır? | 19 Nefis Mekan

Kahvaltı severlerin ilgisini çekecek Eskişehir kahvaltı mekanları yazısı hazırladık. Bir öğrenci şehri olan bu yer gerek gece gerekse gündüz her daim canlılığını koruyor. Şehrin pek çok noktası kahvaltı hizmeti veren mekanlar ile donatılmış olup menü içeriği ile hayli tatmin edici. Kahvaltı mekanları hakkında detaylı bilgi almak için yazının devamını okuyun!

Serpme Kahvaltı Mekanları

1- Doyuran Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Ara bir sokakta konumlanan Doyuran Kahvaltı Salonu, oldukça yoğun çünkü kahvaltısı hayli iyi. Bir esnaf lokantasını andıran mekanq bir gittiğinizde tekrar gitmek isteyceğiniz bir nokta haline dönüşüyor.

Süsten püsten ziyade daha çok lezzet odaklı olan kahvaltı salonunda; siyah zeytin, yeşil zeytin, pekmez, tahin, domates, salatalık, bal, kaymak, beyaz peynir, kaşar peyniri, ezme, gözleme, pastırmalı yumurta, menemen, çay gibi lezzetler yer alıyor masada.

Neden Gitmeliyim? Eskişehir kahvaltı mekanları arasında en iyilerinden biri olan Doyuran Kahvaltı Salonu, doyurucu lezzete sahip olan bu yerin fiyat/kalite performansı açısından oldukça ideal. Basit ancak yeteri düzeyde olan kahvaltısı ile gönülleri feth ediyor.

2- Kahv6

Burası Neresi? Sabaha erken başlamak için Kahv6, en güzel kahvaltılık ürünlerin başarıyla bir araya getirildiği iyi bir mekan. Göz dolduran serpme kahvaltısı ile güne enerjik başlamanızı sağlayacak olan bu yere sevdikleriniz ile beraber gelerek, keyif içerisinde sohbet edeceğiniz bir ortamın tadını çıkartabilirsiniz.

Kahvaltı içerisinde; paçanga böreği, ıspanaklı börek, beyaz peynir, kaşar peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, bal kaymak, reçel, tereyağı, çemen, sahanda yumurta, domates, salatalık, patates tava, sucuk, salam, simit, kahvaltı boyunca sınırsız çay bulunuyor.

Adalar kahvaltısında; krem peynir, sigara böreği, domates, salatalık, siyah zeytin, yeşil zeytin, çokella, tereyağı, patates tava yer alırken V6 kahvaltısında ise; sosis, salam, balkaymak, haşlanmış yumurta, tulum peyniri, hellim peyniri, patates tava, domates, salatalık, siyah zeytin, yeşil zeytin yer alıyor.

Hiper kahvaltıda; paçanga böreği, ıspanaklı börek, beyaz peynir, kaşar peyniri, hellim peynir, tulum peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, bal kaymak, çemen, domates, salatalık, sucuk bulunuyor. Ayrıca Ustanın kahvaltısında; beyaz peynir, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, siyah zeytin, yeşil zeytin, simit, reçel, çemen, tereyağı, patates tava gibi lezzetler mevcut.

Aynı zamanda diğer seçeneklerden biri de sıcak kahvaltı olup içerisinde; sahanda yumurta, sucuk, salam, sosis, biber, mantar, sigara böreği, domates, salatalık, siyah zeytin, hellim peyniri, patates tavayı içeriyor.

Neden Gitmeliyim? Eskişehir’in Venedik‘i andıran Porsuk Çayı’nın hemen kenarında gondolları izleyerek yapacağınız bir kahvaltıya kim hayır diyebilir ki? Sadece serpme kahvaltı seçeneği mevuct değil üstelik.

Eğer vaktiniz yok hem kısa süre içerisinde kahvaltı mı edeyım hemde lezzetli bir şeyler yiyeyim diyorsanız omlet, menemen, gözleme gibi ürünleri tercih edebilirsiniz. Patatesli kaşarlı gözleme buranın en ünlüsü aklınızda bulunsun!

  • Konum: Hoşnudiye, Porsuk Bulvari Tema Vakfı Sk No:22, 26000 Eskişehir Merkez/Eskişehir
  • Telefon: 0222 221 06 46
  • Çalışma Saatleri: 08:00–23:30
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 58 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

3- Biber Yöresel Kahvaltı Cafe & Kitchen

Burası Neresi? Hazır bir ürün kullanılmayan Biber’de, masaya servis edilen bütün ürünler kendine özgü yörelerinden gelmekte olup Eskişehir’in yerel lezzetlerini tatma şansı sunuyor. Kahvaltı; örgü peyniri, kaymak, kaşar peyniri, tahin, pekmez, pişilerden oluşan sıcak tabağı, avcı böreği, yumurtalı ekmek, yeşil ceviz reçeli, eritme peynirinden meydana gelmektedir. Servis kalitesi oldukça iyi olan mekanın çalışanları ise oldukça ilgili. Gelmeden rezerve yaptırmanınızı öneririm.

  • Konum: Yenibağlar, Eti Cd. no: 35/B, 26170 Tepebaşı/Eskişehir
  • Telefon: 0555 890 60 01
  • Çalışma Saatleri: 10:00–03:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

4- Hot’n Fun

Burası Neresi? Porsuk Çayı’nın hemen kenarında konumlanan Hot’s Fun, sizi evinizde gibi hissettiren bir mekan. Zengin çeşitliliğe sahip olan kahvaltısı hem çok doyurucu hemde leziz. Serpme kahvaltısı içerisinde; ezme, domates, salatalık, yeşil zeytin, siyah zeytin, sucuk, domates soslu sosis, bal, kaymak, beyaz peynir, çökelek, zahter, reçel çeşitleri, sigara böreği, pişi, yumurtalı ekmek ve çay yer alıyor.  Eskişehir kahvaltı mekanları arasına ekleyerek bir pazar günü kahvaltısı için tercih edilebilir.

  • Konum: İstiklal, Adalar Sk. D:No: 4/A, 26000 Odunpazarı/Eskişehir
  • Telefon: 0530 687 75 96
  • Çalışma Saatleri: 08:30–18:00
  • Ortalama Fiyatları: Kişi başı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

5- Travellers’ Cafe

Burası Neresi? Eskişehir’in güzel kahvaltı mekanlarından biri olan Travellers’ Cafe, serpme kahvaltısı ile ilgi görüyor. Bunun yanı sıra sandviç, pancake ve tostlarda mevcut. Menüsündeki tatların çoğu leziz, çalışanları ilgili, servis kalitesi başarılı, fiyatları makul ve samimi havası ile sevilesi bir mekan.

Neden Gitmeliyim? Porsuk manzarasına karşı bir günebaşlamak için iyi bir tercih olabilir. Modern ve tüm mutfak kültürlerini içerisinde barındıran bu yer, sevdikleriniz ile beraber gelip zaman geçirebileceğiniz harika bir ortam sağlıyor. Böyle bir ortamda güzel bir gün geçirmek için siz değerli müşterilerimizi bekliyoruz.

  • Konum: İstiklal, Porsuk Bulv. No:7, 26010 Merkez/Odunpazarı/Eskişehir
  • Telefon: 0222 230 30 11
  • Çalışma Saatleri: 10:00–24:00
  • Yol tarifi al >

6- Müze de Cafe Kitchen

Burası Neresi? Eskişehir Arkeoloji Müzesi’nin içerisinde yer alan mekan, sıcak atmosferi hissettiren bir yer. Bu ortamın üzerine birde harika kahvaltı eklenince tadına doyum olmuyor. Kahvaltısı oldukça makul, başarılı servisi, zengin menüsü ile insanı kendine çekmeyi başarıyor.

Serpmesinde; yeşil/siyah zeytin, sucuk, kaşar peyniri, nutella, sigara böreği, domates, salatalık, bal, patates kızartması, peynir tabağı, yumurtalı ekmek, pişi, ekmek, çay yer alıyor. Akabinde ünlü tatlılarından magnolia ve elmalı tarçınlı kekini denemelisiniz.

  • Konum: Akarbaşı Mahallesi, Müze Sk. No:64 D:Z1, 26020 Odunpazarı/Eskişehir
  • Telefon: 0222 221 92 82
  • Çalışma Saatleri: 07:00–19:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

7- Varuna Memphis Cafe & Kitchen

Burası Neresi? Gezmeyi yaşam tarzı haline getiren bir gezgin grubu tarafından sırasıyla Eskişehir, Ankara ve İzmir‘de açılan Veruna Memphis Cafe & Kitchen, keyif veren bir mekan. Gerek tasarımı gerekse genel havası ile hemen içinize işliyor. Unutamayacağınız bir kahvaltı yapmak için tercih edebileceğiniz Varuna, iştahınızı açarken lezzetli ürünleri ile de karnınızı en güzel şekilde doyurmanızı sağlıyor.

Serpme kahvaltısında; ızgara-hellim-sosis ızgara, salam, bal, kaymak, çikolata, domates, salatalık, yoğutlu karışık kızartma, patates kızartması, beyaz peynir, kaşar peyniri, burgu peynir, acuka, siyah zeytin, yeşil zeytin, tahin, reçel, kırmızı köz biber, domates kurusu, börek sepeti, menemen ve sınırsız çay servis ediliyor.

Kahvaltı tabağını tercih ederseniz; menemen, simit, patates kızaryması, ızgara hellim, ızgara sucuk, domates, salatalık, beyaz peynir, zeytin, mevsim meyvesi ve çay bulunuyorken sıcak kahvaltı tabağında ise; haşlanmış yumurta, ızgara sucuk, ızgara hellim, kokteyl sosis, füme et, köy patates, sigara böreği, domates, salatalık, biber kızartması, mantar, beyaz peynir bulunuyor.

Ek olarak; gronala, sucuk, beyaz peynir, kaşar peyniri, mantar, domates, salam, sosis, köz biber seçenekleri ile menemen- gözleme- omlet çeşitlerinden, tost alternatifleri ve sandviçlerden de sipariş edebilirsiniz. Kahvaltı için saat 16:00’a kadar gitmeniz gerekiyor. Her damak tadına hitap eden ürünleri ile geniş yelpazeye sahip olan menüye sahip.

  • Konum: Büyükdere, Gençlik Bulvari 13/A, 26040 Odunpazarı/Eskişehir
  • Telefon: 0222 500 00 20
  • Çalışma Saatleri: 09:00–02:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 64 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

8- The Hunger

Burası Neresi? Yenilikçi tarzı ile Türkiye’nin belirli noktalarından hizmet veren The Hunger, müşteri memnuniyeti odaklı oldukça rahat bir mekan. Nezih ve belirli bir müşteri kitlesine hitap eden The Hunger, kahvaltıfa sunabilecekleri her şeyi koyuyorlar önünüze.

Muhteşem serpme kahvaltısı içerisinde; Ezine beyaz peynir, dil peynir, Trakya eski kaşar, sepet peynir, ızgara, hellim peynir, ızgara sucuk, ızgara füme et,  haşlanmış yumurta, acuka, petek, bal, kaymak, susamlı, kavanozda siyah ve yeşil zeytin, kavanozda meyve salatası, tahin- pekmez, çokokrem, çengelköy salatalık, chery domates, sivri biber, taze otlar, vişne-çilek-kayısı reçeli, kavanozda şakşuka, kavanozda menemen, pişi, simit, sigara böreği, ceviz, kuru kayısı servis ediliyor.

Bunun yanı sıra pişi kahvaltısında; 3 tane piş, domates, satalık, Ezine peyniri sıcak kahvaltısında ise; ızgara füme et, sosis, ızgara sucuk, ızgara hellim, pişi, çırpılmış, yumurta, sotelenmiş baby patates ve ızgara kokteyl domates yer alıyor. Gözleme ve tost çeşitleri de denemeye değer tatlarda.

Neden Gitmeliyim? Gönül rahatlığı ile gelip mükellef bir kahvaltı yapabilirsiniz. Personellerin ilgi ve alakası şahane. Tek olumsuzluk söylemem gerekirse o da aşırı iyi bir olması nedeni ile yoğun olarak tercih edilmesi derim. 🙂 Diğer mekanlara kıyasla bütçeyi bir tık aşabilir fakat bu hususta ödün verirseniz hem kalite, hem lezzet, hem temizlik ve daha fazlasını bir arada bulabilirsiniz.

  • Konum: Hoşnudiye, 26130 Tepebaşı/Eskişehir
  • Telefon: 0539 485 20 26
  • Çalışma Saatleri: 09:30–02:00
  • Ortalama Fiyatlar: İki kişi 158 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

9- Acıktım Kafe

Burası Neresi? Şık tasarımı ve evinizde gibi hissettiren ortamı ile kahvaltı tercihlerinin başında yer almaya başarı ile devam ediyor. Peki neden bu denli meşhur derseniz şüphesiz zengin çeşitlilikteki menüye sahip olması.

Sevecen personellerinin  hızlı şekilde yaptıkları servisleri ile de gözde duruma gelmiş halde. Kahvaltı tabağı içerisinde; cevizli Acıktım çemeni, çilek reçeli, közlenmiş kapya biberi, Van oltu peyniri, örgü peynir, salam, yeşil zeytin, siyah zeytin, domatesli zeytin ezmesi, çikolatalı fındık ezmesi, Ezine beyaz peynir, kaşar peyniri, domates, salatalık, yeşil biber, tereyağı yer alıyor.

Sıcak kahvaltısında; yukarıda bahsettiğim ürünlere ek olarak patates, yumurtalı ekmek, pişi, yıldız sosis yer alırken Acıktım serpme kahvaltı tabağında ise; domatesli zeytin ezmesi, mevsim kızartma tabağı, fırın helva, sahanda yumurta, sigara böreği ve soslu sosis bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Hijyenine son derece güvenilir olan Acıktım Kafe, ilgili personelleri ve uygun fiyatları ile Eskişehir kahvaltı mekanları arasında gönül rahatlığı ile gidilmesi gereken önemli yerlerden. Esktra olarak gözleme seçenekleri omletler, krepleri, tostları ve daha nice yemekleri ile tüm beklentiye ziyadesi ile karşılıyor.

  • Konum: Hoşnudiye, İsmet İnönü-1 Blv No:63, 26130 Tepebaşı/Eskişehir
  • Telefon: 0222 231 99 33
  • Çalışma Saatleri: 07:30– 24:00
  • Ortalama Fiyatlar: İki kişi için 64 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

10- Yörük Çadırı

Burası Neresi? Adından da anlaşılacağı üzere Yörük Çadırı biçiminde tasarlanan mekan, eksiksiz serpme kahvaltı masaları servis ediyor. Özellikle geniş aileler düşünülerek yapılan bu yer, gerekli tüm hizmeti sağlamak adına her şeyi düşünmüş durumda.

Kültürel yöre mutfağımızdan lezzetlerin bir araya getirildiği Yörük Çadırı, seçkin ve otantik atmosferi ile 2014 senesinden bu yana hizmet vermeye devam etmekte. Serpme kahvaltısında; peynir tabağı, domates, satalık, tahin, pekmez, bal, kaymak, siyah/yeşil zeytin, çikolata, ezme, tereyağ, patates kızartması, sigara böreği, sosis, ekmek ve çay bulunuyor.

Bunlara ek olarak; peynirli- ballı- kaşarlı- sade gözleme, kavurmalı-pastırmalı- sahanda yumurta, sucuk tava, menemen söyleyebilirsiniz.

  • Konum: Aşağısöğütönü Mah. 1527.Cad. No:68/1, 26200 Tepebaşı/Eskişehir
  • Telefon: 0553 926 32 26
  • Çalışma Saatleri: 10:00–22:00 / Pazartesi kapalı*
  • Ortalana Fiyatlar: Kişi başı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

11- Sempre Mediterranean Cuisine

Burası Neresi? Eskişehir’de iseniz ve ağzınıza layık mükellef bir kahvaltı yapmak istiyorsanız, rotanızı Sempre Mediterranean Cuisine’ye çevirmeniz gerekiyor! Kahvaltısı muhteşem bir deneyim yaşamanızı sağlarken Akdeniz mutfağını içeren menüsü ile göz doldurduğunu da belirtmeliyim.

Şık tasarımı ve sıcak havası ile Eskişehir ve çevresinden gelen misafirleri için rahat bir ortam sunuyor. Hele bir bahçesi var ki tam anamıyla bir gizli dünya. Adeta kalite kokan mekanda sofraya; sosis, domates, salatalık, salam, pastırma, hindi füme, pişi, haşlanmış yumurta, bal, kaymak, ezme, siyah/yeşil zeytin, tereyağ, iki adet reçel, börek, menemen, ekmek ve çay servis ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Bunun dışında simit arası cheedar peynirli- pastırmalı tost, çikolatalı- meyveli pancake gibi pratik lezzetleri de tercih edebilirsiniz. Çalışanlar yardımsever ve ilgili. Fiyatlar ise normal veya biraz daha fazla diyebilirim. Yinede hem ortamın hemde lezzet performasına bakıldığında her şeyi hakettiğini görebiliyorunuz.

  • Konum: Hoşnudiye, Eti Plaza, Kızılcıklı M. Pehlivan Cd., 26130 Tepebaşı/Eskişehir
  • Telefon: 0535 105 00 35
  • Çalışma Saatleri: 11:30–19:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

12- Serdivan Cafe & Bistro

Burası Neresi? Oldukça temiz ve nezih ortama sahip olan Serdivan Cafe & Bistro, sabah güzel bir kahvaltı yapmak için tercih edilebilecek Eskişehir kahvaltı mekanları arasında önemli bir yere sahip. Porsuk Çayı’nın hemen yanında yan yana dizilen mekanlardan biri olup beklentileri ziyadesi ile karşılıyor.

Başarılı hizmet anlayışı ile de başarıyı yakalayan Serdivan’ın, kahvaltı içeriği gayet sağlam. Masaya; domates, salatalık, menemen, reçel, iki dilim su böreği, iki adet sigara böreği, pişi ve simitten oluşan börek tabağı, çkolata, kavurma, domates soslu sosis, patates kızartması, ezme, siyah/yeşil zeytin, yoğurtlu karışık kızartma, kuru meyve, mevsim meyveleri, teretyağı, ızgara sucuk, ekmek ve çay geliyor.

  • Konum: Hoşnudiye, 13, Altın Sk., 26130 Tepebaşı/Eskişehir
  • Telefon: 0222 233 53 53
  • Çalışma Saatleri: 08:00–00:30
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >2

Manzaralı Kahvaltı Mekanları

13- Gurme Ayten Usta

Burası Neresi? Kahvaltı konusundaki başarısını kanıtlamış olan Gurme Ayten Usta, En İyi Best tarafınca Türkiye‘deki mekanlar arasında En İyi Kahvaltı Ödülü almaya hak kazanmıştır. Eskişehir Göletli Park içerisinde konumlanan mekan, açık hava alanıyla çocuklu ailelerin beraber vakit geçirebilecekleri harika bir ortam sunuyor.

Destanvg kahvaltı adını koydukları kahvaltıları ile çeşidi bol ve sınırı olmayan bir hale dönüştürülmüş. Serpme kahvaltısı içerisinde; sucuk, pişi, mıhlama, bal, kaymak, reçel çeşitleri, tahin, ezme, beyaz peynir, siyah zeytin, yeşil zeytin, kaşar peyniri, peynir topları, güveçte patates, börek, haşlanmış yumurta, helva, ızgara hellim, mevsim kızartma yer alıyor.

Ek olarak; kavurmalı- sucuklu- pastırmalı yumurta, sade- pastırmalı- sucuklu menemen, kavurmalı tost, sucuklu tost, kaşarlı tost, ballı-kaymaklı Kafkas gözleme, lorlu-cevizli gözleme, pastırmalı-kaşarlı gözleme, su böreği, gül böreği, karışık börek tabağı, simit, poğaça gibi lezzetler sipariş edebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Biten ürünleren tekrardan isteyebilirsiniz. Bu da sınırsız kahvaltının kapılarını aralanıyor olup doymadan kalkmamanız için her koşul sağlanıyor. Kahvaltının akabinde gölet kıyısına giderek güzel bir yürüyüş de yapabilirsiniz. Ayrıca buraya gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

  • Konum: Uluönder, Parklar Sk., 26000 Tepebaşı/Eskişehir
  • Telefon: 0222 325 04 44
  • Çalışma Saatleri: 09:00–19:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 89 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

14- Gaga Eskişehir

Burası Neresi? Denizi olmasa da adası var… Köprüsü ve deniz feneri ile dışarıdan ihtişamlı gözüken Gaga Eskişehir, kahvaltısı ile adından söz ettiriyor. 20 çeşide sahip olan kahvaltılık ürünleri ile gerek tatları gerekse görsel sunumu ile hemen kendine çekiyor.

Kahvaltıda; domates, satalalık, karışık kızartma, domates soslu sosis, sigara böreği, tava sucuk, peynir tabağı, kapya biber, pişi, peynir eritme, yeşil zeytin, siyah zeytin, bal, kaymak, çikolata, pişi, iki adet reçel çeşidi, ezme, salam, ekmek ve çay servis ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Eskişehir kahvaltı mekanları arasında rahatlıkla ekleyebileceğiniz mekanda fiyat/performans açısından değerendirildiğinde oldukça iyi. Çalışanların ilgisi yerinde ve servis başarıları tadir edilesi. Temizlik konusundaki önemin farkındalığı ile hareket eden bir yer…

  • Konum: Orhangazi, Özleyiş Sk. No:1, 26160 Odunpazarı/Eskişehir
  • Telefon: 0222 222 03 33
  • Çalışma Saatleri: 12:00–02:00 / Pazartesi kapalı*
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Nostaljik Kahvaltı Mekanları

15- Keyf Konağı

Burası Neresi? Odunpazarı’nın harika otantik havasını yansıtan Keyf Konağı, serpme kahvaltısı ile oldukça meşhur. Kahvaltının ardından Osmanlı şerbeti ve ünlü kızarmış dondurmasından yemeden ayrılmayın derim. Çalışanları güleryüzlü ve oldukça ilgililer.

Samimi ev ortamı sunan konakta; domates kurusu, acuka, el yapımı reçeller, pastates kızartması, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, siyah zeytin, yeşil zeytin, bal, kaymak, sucuk, beyaz peynir, ekmek ve çay servis ediliyor.

  • Konum: Şarkiye, Işıklar Sk. No:16, 26030 Odunpazarı/Eskişehir
  • Telefon: 0545 542 72 74
  • Çalışma Saatleri: 08:00–21:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

16- Cafe Rasta

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Rasta (@rastacafeofficial)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Eskişehir’in rengarenk sokaklarını gezerken rastlayacağınız Cafe Rasta, kendine özgü bir yer olup tamamiyle nostaljik duyguları canlandırır nitelikte. 2012 senesinden bu yana hizmet veren mekan, açıldığı dönemden itibaren yoğun ilgi ile karşılaşmış.

Neden Gitmeliyim? Bilhaasa dekorasyonu ve geçmişe yaptırdığı yolculuk ile dikkatleri çekmeyi başarıyor. Kahvaltısı içerisinde; domates, salatalık, biber, reçel çeşitleri, bal, kaymak, siyah zeytin, yeşil zeytin, çay gibi ürünler bulunuyor. Hafta sonu cuma, cumartesi, pazar günleri canlı müzik performansları ile müşterilerinin eğlenmesine olanak sağlarken sıcak şarapları ile de gönülleri fethediyor.

  • Konum: Paşa, Mücellit Sk. No:14, 26030 Odunpazarı/Eskişehir
  • Telefon: 0530 036 74 09
  • Çalışma Saatleri: 09:00– 24:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Yöresel / Köy Kahvaltı Mekanları

17- Batıköy Mandıra & Kahvaltı

Burası Neresi? Taze ve doğal ürünler kullanarak oluşturdukları kahval masasında eksik yok! Seçkin ve temiz bir mekan olarak ön plana çıkan Baktıköy Mandıra & Kahvaltı, sunum ve servisları ile müşteriyi memnun eymeyi başarıyor.

Serpme kahvaltısında; domates, salatalık, sigara böreği, siyah/yeşil zeytin, ızgara hellim, tereyağ, bal, kaymak, tahin, pekmez, reçel çeşitleri, mevsim meyveleri, peynir çeşitlerden oluşan bir tabak, pişi, mıhlama, menemen, sucuk, yoğurtlu karışık kızartma, simit, ekmek, kurabiye, pancake, çay gibi müthiş tattaki lezzetler yer alıyor.

  • Konum: Batıkent, Şht. Nedim Sarı Sk. 12/A, 26180 Karagözler/Tepebaşı/Eskişehir
  • Telefon: 0222 315 16 01
  • Çalışma Saatleri: 09:00–17:00 / Pazartesi kapalı*
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

18- Bal Kahvaltı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Bal Kahvaltı (@balkahvalti)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Eskişehir’de leziz bir kahvaltı yapabileceğiniz Bal Kahvaltı, kendini seven ağız tadını bilen herkes tarafından gelinmeye layık bir yer olduğunu söylemek mümkün. Çeşt çeşit vegan, yöresel, pratik ve sağlıklı seçenekleri ile her bir kimsenin ihtiyacına karşılık verebiliyor.

Neden Gitmeliyim? Samimi enerjisini her daim yansıtan mekan, öğrenci şehri olması ile de bu sıcak havayı korumayı başarıyor. Öyle ki buradaki en yeniliğe açık yerlerden biri olmaya aday nitelikte. Kahvaltısı öylesine çeşitli ki bahsetmek gerekirse ilk olarak;

Kaçkar kahvaltısında; siyah zetin, yeşil zeytin, bal, kaymak, pişi, fırın kaymak patates, Ezine, isli çerkes, dil peynirinden oluşan peynir tabağı, sigara böreği, anne patatesi, ev yapımı fındık ezmesi, menemen ya da sade, peynirli sucuklu sahanda yumurta, yumurtalı ekmek nar ekşili ve kekikli zeytinyağlı sos, yeşillik, kuru meyve, ve sınırsız çay veriliyor.

Erciyes kahvaltısında; zeytinyağlı yaprak sarma, yeşillik, bal, kaymak, zeytin çeşitleri, pancar kavurması, acuka, köy tereyağı, pişi,peynir tabağı, sahanda yumurta,  anne patatesi, sigara böreği,  kiremittre sucuk iki çeşit mevsim reçeli, kuru meyve ve sınırsız çay servis edilmekte.

Pagos Dağı kahvaltısında; sade, peynirli, sucuklu ya da soğanlı olarak sahanda yumurta, tahin, pekmez, siyah/yeşil zeytin, yeşillik, kuru meyve, pişi, sigara böreği, yumurta piyazı, anne patatesi, Ezine, isli çerkes, İzmir tulumdan oluşan peynir tabağı, iki adet mevsime uygun reçel, acuka, bal, kaymak mevcut.

Sosin kahvaltıda; siyah ve yeşil olarak yoğurtlu tarhana, yumurtalı ekmek, kavurmalı yumurta, bal, kaymak, tahin, pekmez, biber, kuru meyve, sigara böreği, pekmezli yoğurt, patıcan kızartması, siyah/yeşil zeytin, iki tane mevsime uygun reçel, otlu, örgü, eski kaşardan meydana gelen peynir tabağı ve sınırsız çay sunuluyor.

Yuvarlak çay kahvaltısı; zeytinyağlı kekikli kuru domates, baharatlı zeytinyağı, bal, kaymak, anne patatesi, yeşillik tabağı, domates soslu biber kızartması, sigara böreği, menemen veya  sade, salçalı ya da sucuklu alternatifleri ile sahanda yumurta, zeytin çeşitleri, havuç tarator, peynir tabağı, kuru meyve, iki çeşit mevsim reçeli ile sınırsız çay bulunuyor.

Vegan kahvaltıya; zahter, pancarlı humus, karışık kızartma, Antakya kırma zeytin, kuru meyve, acuka, pişi, cevizli tahin-pekmez, zeytinyağlı kekikli kuru domates, sote mantar, anne patatesi, ıspanaklı sigara böreği, haşhaş ezmesi, sınırsız çay dahildir.

Kaçırmayın! Her yöreye ait farkı kahvaltı seçenekleri de ayrı bir anlem katıyor. Eskişehir’e gelipte serpme kahvaltının en sağlam servis edildiği bu mekanda yemeden dönerseniz muhtemelen lezzetli bir öğünü kaçırmış olursunuz.

Çeşitler bol ancak sade şekilde sunulurken birbiri ile eşleştrilen yiyeceklerde oldukça başarılı. Alacağınız kahvaltı seçeneğine göre değişiri fakar süt reçeli ve mıhmaları damaklarda iz bırakıyor. Her şeyi ile memnun kalacağınız aşikar…

  • Konum: İstiklal, Adalar Sk. No: 23/A, 26010 Odunpazarı/Eskişehir
  • Telefon: 0541 787 14 70
  • Çalışma Saatleri: 08:00–17:30
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Pratik Kahvaltı Mekanları

19- Papağan Çiğ Börek

Burası Neresi? Eskişehir‘in meşhur lezzeti çiğ börek yiyerek tercih ederek sabah karnınızı doyurabilirsiniz.1975 senesinden bu yana hizmet vermeye devam eden mekanda yediğiniz hiç bir bireğin yağ çektiğini göremezsiniz. Bu en önemli husus! Yedikten sonra mideyi asla rahatsız etmiyor. Yolunuz Eskişehir’e düşerse buraya uğramadan dönmeyin!

  • Konum: Arifiye, Köprübaşı Cd. Yalbı Sok No:5, 26010 Odunpazarı/Eskişehir
  • Telefon: 0222 231 43 62
  • Çalışma Saatleri: 10:00–22:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

*Gezi için geldiğiniz bölgede detaylı bir tur yapmak isterseniz size rehber olacak EskişehirGezilecek Yerler yazmızdan yararlanabilirsiniz.

*Eskişehir Kahvaltı Mekanları yazımıza görüşlerinizi bildirmek veya katkıda bulunmak isterseniz yorumlar kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin