Fethiye Plajları – Fethiye’de Denize Girilecek En İyi 28 Yer!

Muğla ilinin en büyük yüz ölçümüne sahip ilçesi olan Fethiye, aynı zamanda nüfusunun da en yoğun olduğu yerdir. Tarih sayfalarında antik Telmessos kenti olarak anılan Fethiye, Likya ve Karya sınırlarında yer almaktadır. Köklü bir tarihe sahip olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehir, tarih boyunca Persler, Likyalılar, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlı devleti egemenliği altına gitmiştir. Bu nedenle de şehirde gezip görülmesi geren birçok tarihi kalıntı vardır. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan antik kentler, eşsiz koylar, doğa ve denizle unutulmaz bir tatil deneyimi sunan Fethiye, ulaşım açısından da oldukça elverişli bir destinasyonda bulunur. Ülkemizin her köşesinden Fethiye’ye otobüs seferleri düzenlenirken, Fethiye’ye yaklaşık 50 km uzaklıkta yer alan Dalaman Havalimanı’na da sürekli uçuş gerçekleştirilmektedir.

Ülkemizin en gözde tatil beldelerinden biri olan Fethiye, hem konaklama, hem doğal güzellikler, hem tarih, hem de eğlence açısından tatilcileri kendine çekmektedir. Masmavi denizi, yemyeşil doğası, sit alanları, tertemiz havası, el değmemiş koyları ve plajlarıyla muhteşem bir tatil deneyimi sunmaktadır. Gezip görülmesi gereken yerler açısından oldukça zengin olan Fethiye’de tüm güzellikleri keşfedebilmek için uzun bir tatil planı yapmakta fayda var. Ölüdeniz’den başlayan gezi listenize; Ölüdeniz’de yamaç paraşütü yapmayı, Kelebekler Vadisini, tekne turları ile görebileceğiniz el değmemiş koyları, günümüzde hala köklü tarihinin izlerini taşıyan antik kentleri eklemeyi ihmal etmeyin. Misafirlerine birbirinden farklı aktivite imkanları sunan Fethiye’de tarihi Likya yolunda trekking, dağcılık, kaya tırmanışı, kano, tüplü dalış, jet ski, su kayağı, rafting gibi aktiviteleri de listenize ekleyebilirsiniz. Eğlenceli Beach clublardan halk plajlarına, doğa ile iç içe koylardan mavi bayraklı plajlara kadar Fethiye’de denize girilebilecek yerleri her açıdan ele aldığımız yazımızda Fethiye plajları ile ilgili her bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

Ölüdeniz

Ölüdeniz Plajı

Fethiye denince akla gelen ilk yer olan Ölüdeniz, sadece ülkemizin değil dünyanın da en popüler plajlarından biridir. Yeşilin ve mavinin her tonunun buluştuğu Ölüdeniz, bembeyaz yumuşak kumlu sahilleri, ılık denizi, adını aldığı çarşaf gibi durgun suyu ile tam bir doğa harikasıdır. Dillere destan güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakan Ölüdeniz, bir lagün oluşumudur. Bu yüzden de en fırtınalı günlerde bile sakinliğini korur. Ölüdeniz’in bir diğer önemli özelliği de dipten akan kaynak suları nedeniyle sürekli kendini yenilemesidir. Bu sayede cam gibi tertemiz bir suya sahiptir.

Cam gibi denizde yüzebileceğiniz, tertemiz doğasında ruhunuzu dinlendirebileceğiniz Ölüdeniz, su sporları için de oldukça elverişli bir ortam sunar. Özellikle de yamaç paraşütü Ölüdeniz’e gidenlerin en çok tercih ettiği aktivitelerden biridir. Su bisikleti, paragliding gibi aktiviteler de Ölüdeniz tatillerinizde eğlenmek için yapabileceğiniz sporlar arasındadır. Yaz tatillerinizi en güzel şekilde geçirebileceğiniz yerlerden biri olan Ölüdeniz plajına giriş ücretlidir. Aynı zamanda şezlong ve şemsiye kiralamak için de beli bir ücret ödemek gerekir. Plaj çevresinde yiyecek içecek, duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler vardır.

Giriş Ücreti: Yetişkin 9 TL, öğrenci 4,5 TL, otomobil 27 TL, minibüs 81 TL, midibüs 144 TL, otobüs 210 TL. (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, tekne turu ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/oludenizcom/

Haritada Görüntüle >

Karaot Plajı

Fethiye merkeze yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan Karaot Plajı, Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarından biridir. Bu nedenle de doğal sit alanı olarak koruma altına alınmıştır ve herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemiştir. Plajda sadece belediyeye ait bir işletme bulunur. Duş, WC, soyunma kabini gibi imkânlar ücretsiz bir şekilde kullanılabilirken, şezlong ve şemsiye makul bir ücret karşılığında kiralanabilir. Aynı zamanda plajda bulunan işletmede yeme içme ihtiyaçları da çevreye göre uygun fiyatlarla karşılanabilir.

Sit alanı içerisinde olmasından dolayı plaja giriş ücretlidir. Masmavi denizin ve yemyeşil doğanın buluştuğu en güzel ve en sakin yerlerden biri olan Karaot Plajı, günbatımı manzarasına karşı yürüyüş yapabileceğiniz, huzurun tadını çıkarabileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Arkası yemyeşil günlük ormanlarıyla kaplı olan plajın zemini kum ve taş karışımıdır. Deniz suyu öylesine berraktır ki yüzerken balıkları görebilirsiniz. Deniz çabuk derinleşen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle çocuklar ve yüzme bilmeyenler dikkatli olmalıdır. Plajın hemen karşısında bulunan irili ufaklı adalara yüzerek bile ulaşılabilir. Kendinizi tam anlamıyla doğa ile iç içe hissedeceğiniz, şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzakta stres atabileceğiniz Karaot Plajı, Fethiye’de gidilecek yerler listesinde mutlaka yer almalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şemsiye + şezlong 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, büfe, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Zirkon Beach Camping

Zirkon Beach Camping

Fethiye merkezine yaklaşık 7 km uzaklıkta bulunan Zirkon Beach Camping, Fethiye Körfezi’nin kuzeyinde yer alır. Fethiye’de bulunan ve çadır otel konseptiyle hizmet veren en güzel kamping alanına sahip olan Zirkon Beach, hem doğa ile iç içe olan hem de 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren nadir yerlerdendir. Çift yataklı çadır ve karavanlar, günlük kat hizmeti, restoran, bar, barbekü alanı gibi birçok imkân sunan Zirkon Beach, kamp tatilleriniz için en ideal yerlerden biridir.

Denize sıfır konumda bulunan Zirkon Beach Camping, kendine ati bir plaj alanına sahiptir. Kamp alanında ister kendi çadırınızla konaklar ister çadır veya karavan kiralayabilirsiniz. Kendi çadırınızda konaklasanız bile kamp imkânlarından faydalanabilmek için girişte belli bir ücret ödemeniz gerekir. Elektrik, dolap, şemsiye ve şezlong fiyata dâhildir. Sabah çadırınızdan çıkıp 5 metre yürüdükten sonra denize girebilir, tertemiz, sığ denizin tadını çıkarabilirsiniz. Beach bardan içeceğinizi alarak yumuşacık kumlu plajda dinlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 75 TL, işletme çadırında konaklama 120 TL, bungalov konaklama 200 TL/gecelik.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong kiralama, restoran, cafe, çadır ve bungalov kamp alanı ve araç otopark yeri.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zirkon_beach_camping/

Haritada Görüntüle >

 

Sea Me Beach

Sea Me Beach
Fotoğraf: Şenel Akalın

Fethiye merkezine 4 km uzaklıktaki Büyük Boncuklu Koyu’nda yer alan Sea Me Beach, çevrede benzerine rastlanmayan sıra dışı konseptiyle ve hizmetiyle misafirlerinin konforu için her türlü imkânı sağlıyor. Fethiye’nin en güzel koylarından biri olan Büyük Boncuklu Koyu’na ayrı bir hava katan Beach, ülkenin en ünlü beachlerine ev sahipliği yapan Bodrum beachleri ile yarışabilecek düzeydedir. Çam ağaçlarının, sonradan eklenen beyaz kumlu plajın ve turkuaz rengi denizin sunduğu muhteşem manzara ile görenleri büyüleyen Sea Me Beach, gün boyu çalan müzikleri, DJ performansları ve çeşitli su sporları alternatifleriyle eğlenceyi sonuna kadar yaşamanızı sağlıyor.

Fethiye standartlarına gayet iyi bir beach olan mekan, sunmuş olduğu hizmetlerle ücretinin karşılığını fazlasıyla veriyor. Tatil sezonunda son derece kalabalık olduğu için birkaç gün öncesinden rezervasyon yaptırmakta fayda var. Yoksa yer bulmak çok zor oluyor. Tertemiz denizde balıklarla birlikte yüzmek büyük keyif veriyor. Denizin tadını çıkardıktan sonra ister özel localarda ister şezlonglarda güneşlenebilirsiniz. Beachin en beğenilen özellikleri arasında zengin yemek ve kokteyl menüsü yer alır. Fiyatlar biraz yüksek olsa da imkanlarınız dâhilinde mutlaka deneyin.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL, localar 300 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, loca, restoran, bar, su sporları, DJ performansları, canlı müzik, cankurtaran, güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/seamebeach/

Haritada Görüntüle >

Katrancı Koyu Plajı

Fethiye merkeze yaklaşık 16 km uzaklıkta bulunan Katrancı Koyu, mavi ve yeşilin buluştuğu en güzel yerlerden biridir. Bir tarafı masmavi deniz bir tarafı da çam ve okaliptüs ağaçlarıyla çevrili olan koyun plajı kum ve çakıl karışımıdır. Korunaklı bir yapıda olmasından dolayı rüzgâr almayan koyun denizi hem sakindir hem de oldukça sığdır. Çocuklar ve yüzmeyi öğrenenler rahatlıkla burayı tercih edebilir. Herhangi bir yerleşim yerinin bulunmadığı koyda, sadece birkaç büfe ve kafe bulunur. Aynı zamanda WC, duş ve soyunma kabini imkânı da mevcuttur.

Şehrin gürültüsünden uzak, kuş sesleri eşliğinde tamamen doğa ile iç içe bir gün geçirebileceğiniz Katrancı Koyu, Katrancı Tabiat Parkı içerisinde yer alır. Bu nedenle de giriş ücretli! Koya girdiğinizde ister şezlong kiralayabilir, isterseniz havlunuzu serip güneşlenebilirsiniz. Muhteşem piknik ve kamp alanlarına sahip olan Katrancı Koyu’nda çadır kiralayarak kamp tatili yapabilir, okaliptüs ve çam ağaçları arasında kurulan masalarda piknik yapıp doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Araçlarıyla gelecek olanlar Muğla istikametinde ilerleyip Yanıklar beldesini geçtikten sonra ikinci kavşaktan sol istikamete tabelalar yardımıyla dönerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Fethiye otogarından Göcek’e giden minibüslere binebilir ve Günlüklü Koyu kavşağında inerek yaklaşık 1 km yol yürüdükten sonra ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Kişi başı 9 TL, otomobil 27 TL, minibüs 81 TL. (Şezlong + şemsiye 75 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, cafe, restoran, market, mangal yakılabilir alan, cankurtaran, güvenlik şeridi, kamp alanı ve araç otopark yeri.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Günlüklü Koyu

Fethiye merkeze 17 km uzaklıkta bulunan Günlüklü Koyu, Fethiye’nin en sessiz ve sakin koylarından biridir. Küçük Kargı Tabiat Parkı içerisinde bulunan koy, günlük ağaçlarıyla ve palmiyelerle çevrilidir. Adını da etrafındaki günlük ağaçlarından almıştır. Yeşilliklerin arasında saklı kalmış bir cenneti andıran Günlüklü Koyu, masmavi denizi, 500 metre uzunluğundaki sahili, dümdüz piknik ve kamp alanlarıyla görenleri büyülemektedir. Yol boyunca sunduğu manzara ile herkesi kendine çeken koy, tertemiz kristal berraklığındaki denizi ile balıklarla yüzme deneyimi yaşatır.

Kumsal alanı, kumlarla ve yer yer ince çakıl taşlarıyla kaplı. Deniz çok çabuk derinleşmiyor ve oldukça sakin. Çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için güvenli bir ortam sunuyor. Tabiat parkı içerisinde bulunan Günlüklü Koyu’na giriş ücretli. Koyda otel, pansiyon ve gece kulübü gibi işletmeler bulunuyor. Kişisel ihtiyaçlarınızı bu işletmelerden karşılayabiliyorsunuz. Şezlong ve şemsiye için ise ayrı bir ücret ödemeniz gerekiyor. Ormanın içerisinde kamp yapabileceğiniz, günlük ağaçlarının altında kurulan masalarda piknik yapabileceğiniz koy, adrenalin arayanlar için de su kaydırağı, flyboard, banana gibi birçok alternatif sunuyor.

Nasıl Gidilir: Araçlarıyla gelecek olanlar Muğla istikametinde ilerleyip Yanıklar beldesini geçtikten sonra ikinci kavşaktan sol istikamete tabelalar yardımıyla dönerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Fethiye otogarından Göcek’e giden minibüslere binebilir ve Günlüklü Koyu kavşağında inerek yaklaşık 1 km yol yürüdükten sonra ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Kişi başı 9 TL, otomobil 27 TL, minibüs 81 TL. (2 Şezlong + 1 şemsiye 40 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, cafe, cankurtaran, güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Aksazlar Koyu

Aksazlar Koyu

Fethiye’nin batısında yer alan Aksazlar Koyu’nun merkeze uzaklığı yaklaşık 4 kilometredir. Yarımada şeklinde bir alanda bulunan Oyuktepe Koylarından biri olan Aksazlar Koyu, yeşillikler arasında konumlanmış, hem plaj hem piknik hem de kamp alanı olarak kullanılan muhteşem güzellikleriyle göz dolduran koylardan biridir. Göz alıcı bir körfez manzarasına sahip olan koy, merkeze yakın olması nedeniyle daha çok günübirlik tatilciler tarafından tercih edilir.

Plaj özel bir işletme tarafından işletilmektedir. Bu nedenle de giriş ücretlidir. Giriş ücretine şezlong ve şemsiye dâhildir. Plaj alanı kumlu olsa da denize yaklaştıkça yerini çakıl taşlarına bırakır. Rahat yürüyebilmek için yanınıza deniz ayakkabısı almanızda fayda var. Deniz çabuk derinleşmeyen bir yapıya sahiptir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için güvenli bir ortam sağlar. Fethiye’nin diğer plajlarına göre bulanık bir denize sahip olan Aksazlar Koyu, dalış için uygun bir ortam sunmaz. Aksazlar Koyu’nun en önemli özelliği de Fethiye’nin en güzel kamp alanına sahip olmasıdır.

Nasıl Gidilir: Araçlarıyla gelecek olanlar Fethiye sahil yolunu kullanarak Fevzi Çakmak Caddesi istikametinde ilerleyip Aksazlar’a doğru devam ederek liman ve tersaneyi geçtikten sonra tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için ilçe merkezinden dolmuşlar hareket etmektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL (Şezlong ve şemsiye ücrete dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, çeşme, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, piknik alanı, restoran, mangal yakılabilir alan, kamp alanı, çocuk oyun parkı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kıdrak Koyu

Tarihi neredeyse yarım yüz yıla dayanan Kıdrak Koyu’nun plaj serüveni bugün yerini modern bir plaj alanına bırakmış hem gezmek hem de yüzmek için bölgenin ideal yerlerinden biridir. 2017 yılında sit alanı olarak tescil edilip Kıdrak Tabiat Parkı olarak ziyaretçilerine kapılarını açmış. Yaz-kış ziyaret edilebilse de özellikle yaz sezonunda denizin de ısınmasıyla birlikte burası deyim yerindeyse ana baba günü oluyor. Kimi yüzmeye geliyor, kimi pikniğe, kimi ise yalnızca yürüyüş yapmaya.

Kıdrak Koyu, arkası yemyeşil ormanlık alan, önü ise masmavi denizin olduğu harikulade bir yer. Denizden çıkıp birkaç adım atarak çamlık alana yürüyebiliyorsunuz. Burası piknik masalarının da olduğu genişçe bir alandan oluşuyor. Mangal yakmak serbest iken semaver yakmak yasaktır.. Tabiat parkı olarak geçtiği için hem yay hem de araç girişi ücretli. Plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe ve yeme içme yeri mevcut. Şezlong ve şemsiye kiralanabiliyor.

Denize gelecek olursak, suyun biraz dalgalı olduğu söyleyebiliriz. Sahil kısmı çoğunlukla kumsal alandan oluşsa da yer yer çakıl taşları bulunmaktadır. Tıpkı bir tatil köyünü andıran Kıdrak Koyu’nda hem piknik yapıp hem de denizin keyfini çıkarabileceğiniz güzel yerlerden biridir. Doğa içerisinde sakin bir gün geçirmek isteyen çocuklu ailelere de tavsiye edebileceğimiz Kıdrak Koyu, yeşilin ve mavinin en güzel halini gözler önüne seriyor.

Nasıl Gidilir: Kıdrak Koyu’na gelecek olanlar ilk olarak Ölüdeniz’e ulaşmaları gerekiyor. Buradan Faralya Köyü istikameti takip edilerek tabelalar yardımıyla koya kolayca ulaşım sağlanabiliyor. Toplu taşımayı tercih edecek olanlar Fethiye merkezden kalkan dolmuşlara binerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Şahıs 9 TL, öğrenci 4,5 TL, bisiklet 9 TL, motosiklet ve ATV 18 TL, otomobil 27 TL, minibüs 81 TL, midibüs 144 TL ve otobüs 243 TL. Tabiat Parkı haftanın tüm günü 07:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Plaj Özellikleri: WC, çeşme, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, su sporu parkuru, kır kahvesi, doğa sporu, restoran, piknik alanı, mangal yakılabilir alan, çocuk oyun parkı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: http://oludeniz.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Gemile Adası ve Koyu

Fethiye Kayaköy’e 6 km mesafede yer alan Gemile Koyu en az Kelebekler Vadisi kadar ülke turizmi adına önemli bir yere sahiptir. Yerli ve yabancı turistlerin sessiz, sakin bir deniz keyfi yaşamak için tercih ettikleri yerler arasında gelen koy, zeytin ve çam ağaçlarının arasında yer alan şahane bir yerdir. Koya ulaşım hem karadan hem de teknelerle yapılabilmektedir. Yaz aylarının uğrak yerlerinden biri olan koyun hemen karşısında da aynı adı taşıyan Gemile Adası bulunmaktadır.

Gemile Adası, denize girmenin yanı sıra etrafta yürüyüş yapabileceğiniz şahane bir doğal ortam ve çadır kampı için müsait alanlara sahiptir. Elbette tüm bunların yanı sıra tarihi bir öneme de sahip olan Gemile, adadaki Bizans dönemine ait kiliseyle de pek çok insanı kendisine çekmektedir.

Koyun özelliklerine gelecek olursak… Gemiler Plajı’nın sahili ve denizi taşlık, suyu temiz ancak biraz dalgalı bir yapıya sahip. Plajda ihtiyaçların karşılanabileceği işletme mevcut. Buradan şezlong ve şemsiye gibi kiralama hizmeti bulunuyor. Ayrıca yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı da giderebiliyorsunuz.

Nasıl Gidilir: Gemile Koyu, Fethiye ilçe merkezine 9 km mesafede yer almakta. Ulaşım Kayaköy üzerinden yapılıyor. Sırt çantalı bir gezginseniz Kayaköy’e gelip buradan bisiklet kiralayarak koya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama ve büfe.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu

Ülkemizin en güzel dalış noktalarından biri olan Akvaryum Koyu, dünyanın birçok yerinden de dalış meraklılarına ev sahipliği yapmaktadır. Ülkemizin sayılı el değmemiş alanlarından biri olan Akvaryum Koyu, misafirlerini suyun üzerindeki eşsiz manzara ile karşılar. Koyda herhangi bir işletme bulunmaması, sadece tekne turları ile ulaşımın sağlanması koyun bu derece temiz kalmasının en büyük nedenidir.

Akvaryum Koyu’nda suyun üstü ne kadar güzelse altı da bir o kadar güzeldir. Bu nedenle de yılın her dönemi burada dalış meraklılarını görmek mümkündür. Deniz yüzeyinden derinlere inildiği andan itibaren su altının eşsiz güzelliği gözler önüne serilir. Bu nedenle yeni başlayan dalgıçlar için de son derece elverişli bir yerdir. Tekne turlarının uğrak noktası olan Akvaryum Koyu, Fethiye’de yüzülecek en güzel yerlerden biridir. Kayalıklarla çevrili olan koyda herhangi bir plaj alanı bulunmaz. Günübirlik tekneler mutlaka burada yüzme molası verir. Hem tur tekneleri hem de dalış tekneleri aynı anda gidince tatil sezonu biraz kalabalık olabilir. Ama yine de akvaryum gibi denizin dibini görerek yüzmek eşsiz bir deneyim sunar.

Nasıl Gidilir: Akvaryum Koyu’na karadan ulaşım ne yazık ki bulunmuyor. Ölüdeniz’den tekne turlarına katılarak koya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Belcekız Plajı

Fethiye merkeze 12 km uzaklıkta olan Belcekız Plajı, Fethiye’nin mavi bayraklı plajlarından biridir. Arkası yemyeşil bir doğa, oteller ve pansiyonlarla kaplı olan plaj, Fethiye’nin en ünlü ve en kalabalık plajlarından biridir. Fethiye’nin çoğu plajından farklı olarak kumlu bir sahile sahip olan plajın turkuaz rengi ile büyüleyen denizi serin ve dalgalıdır. Çabuk derinleşmesinden dolayı da çocuklar ve yüzme bilmeyenler için pek uygun değildir. Plaja giriş ücretsizdir. Dilerseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, dilerseniz kendi havlunuzu serip ücretsiz bir şekilde plajın imkânlarından faydalanabilirsiniz.

Çoğunlukla dalgalı olan plaj, jet ski, yelken ve sörf gibi su sporları için de uygun bir ortam sunar. Tatilinize adrenalin katmak için bu gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Daha fazlasını isterseniz Babadağ’a çıkıp muhteşem manzara eşliğinde yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Hem doğanın hem de eğlencenin bir arada bulunduğu Belcekız Plajı Fethiye tatillerinizde görmeniz gereken yerlerin başında gelir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 15 TL  (Şezlong + şemsiye 15 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe yeri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Deve Koyu (Camel Beach)

Camel Beach

Fethiye’nin koylarından biri olan Deve Koyu, karadan ulaşımın olmadığı, kayalıklarla çevrili küçük kumsal alanı ve turkuaz rengi denizi ile görenleri büyülüyor. Kayalıkların üzerindeki yemyeşil ağaçların ortaya çıkardığı eşsiz manzara eşliğinde, sakin, sessiz, kalabalıktan uzak huzurlu birkaç saat geçirmek için tercih edebileceğiniz koya tekne turları ile ulaşım sağlanıyor. Fethiye’den kalkan tekne turları son olarak burada yaklaşık yarım saatlik bir yüzme molası veriyor.

Koyda vakit geçirebileceğiniz ya da ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işleteme bulunmaması nedeniyle yarım saatlik mola gayet yeterli oluyor. Bu süre içerisinde sığ, dalgasız ve berrak denizde yüzmenin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Deve Koyu’na giriş ücretsiz. Şezlong, şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Bu nedenle de ihtiyacınız olan şeyleri yanınıza almanızda fayda var. Genelde sakin olan koy, aynı anda birkaç tekne yanaştığında biraz kalabalıklaşabiliyor. Deve koyu gibi Fethiye’nin diğer el değmemiş koylarını görmek için mutlaka bir tekne turuna katılmalısınız.

Nasıl Gidilir: Deve Koyu’na karadan ulaşım ne yazık ki bulunmuyor. Ölüdeniz’den tekne turlarına katılarak koya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çalış Plajı

Fethiye merkeze 7 kilometre uzaklıkta olan Çalış Plajı, merkeze yakın olduğu için tatil sezonunda son derece kalabalık olur. Ancak 4 km uzunluğundaki plaj ne kadar kalabalık olursa olsun rahatsız edici bir ortam olmaz. Kendine has bir atmosferi olan Çalış Plajı, aynı anda birçok imkân sunmasıyla öne çıkar. Yüzme ve güneşlenmenin yanında su sporları için de oldukça elverişli bir ortam sağlar. Sürekli esinti alan bir konumda olan plaj, rüzgâr sörfünün yapıldığı en popüler yerlerden biridir.

Tertemiz denizi ile dikkat çeken Çalış Plajı kum ve ince çakıl karışımından oluşur. Çok fazla rüzgâr aldığı için deniz her zaman dalgalıdır ve çabuk derinleşir. Bu nedenle çocukların gözetim altında olması gerekir. Plaja giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralarsanız ücret özemeniz gerekiyor. Belediyenin işlettiği plajda duş, soyunma kabini, WC gibi imkânlar ücretsiz sunuluyor. Aynı zamanda restoran, kafe gibi işletmeler de bulunuyor. Fethiye’de yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği plajlardan biri olan Çalış Plajı, bölgenin en güzel gün batımı manzarasına sahip. Denizle iç içe sıcak bir günün ardında hafif Ege esintisi altında plaj çevresinde günbatımı manzarasına karşı akşam yemeğinizi yemek unutulmaz bir deneyim olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 10 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, ve soyunma kabinleri mevcut. Şemsiye ve şezlong, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

İnlice Halk Plajı

Fethiye’de yer alan planlardan bir diğeri de İnlice Halk Plajı’dır. Burası özellikle yöre halkı ve yerli turistler tarafından sıklıkla tercih edilen plajlardan biridir. Fethiye’nin tüm plaj ve koylarında olduğu gibi buranın da muhteşem bir doğası var ve beraberinde eşsiz bir doğal güzelliğe ev sahipliği yaptığını söyleyebiliriz.

Plajın etrafı çam ağaçlarıyla çevrilidir. Bu sayede plaja gelen insanlar denizin keyfini çıkarırken bir yandan da doğanın ve mis gibi çam kokularının büyüsüne kendini kaptırıyor. Plaj alanı oldukça büyüktür ve içerisinde tüm ihtiyaçların karşılanabileceği Fethiye Belediyesi tarafından işletilen bir işletme vardır. WC, duş, soyunma kabini ve kafe yeri bulunmaktadır. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralaması da yapılabilmektedir.

Plajın kumsalı sert kumdan oluşmakla birlikte denizi sığ ve berraktır. Ancak bazı yerlerde aniden derinleşen deniz seviyesi nedeniyle çocukların ebeveynleri gözetiminde girmelerini hatırlatmak isteriz. Doğa içerisinde güzel bir gün geçirmek ve öğlen güneşin sıcağından kaçıp çam ağaçlarının altında yapacağınız bir piknikle gününüzü unutulmaz kılabilirsiniz. Mangal yakmak serbest ancak semaver yakmak yasaktır.

Plaja giriş ücretsiz ve WC, soyunma kabinlerinin kullanımı da aynı şekilde ücretsizdir. Plaj çevresinde otel ve bungalov tarzı konaklama yerleri de bulunmaktadır. Dileyen tatillerini plaja yakın bu bölgede geçirebilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 15 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kuleli Plajı

Fethiye Yarımadası’nın kuzeyinde yer alan Kuleli Plajı, çevresini saran çam ağaçlarının olduğu yüksek hâkim tepelerin turkuaz renkli denizle uyumunu altın sırası plajı tamamlıyor. Fethiye’de bulunan bir başka güzel yer olan Kuleli Plajı, tıpkı diğer plaj ve koylar gibi her yıl birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Adayı çevreleyen yolun dışında kalan plaj gürültüden izole, tamamıyla doğa içerisinde sessiz ve sakin bir yer. Bu nedenle tatilcilere muhteşem bir doğal güzelliğin yanı sıra kafalarını dinleyebileceği rahat ve sakin bir ortamı da beraberinde sunuyor.

Kuleli Plajı’nı işleten işletme kadınlara özel bir plaj yeri de sunmaktadır. Yine aynı şekilde ailelerin de kullanabileceği plaj yeri mevcuttur. Plajın çoğu alanı kumsal alandan oluşuyor ancak yer yer çakıl taşları bulunmaktadır. Denizi dalgasız olmakla birlikte tertemiz bir yapıya sahiptir. Derinliği ise birkaç metre sonra artıyor. Çocukların ve yüzmeyi yeni yeni öğrenenlerin de tercih edebileceği bir yerdir.

Plaj içerisinde işletme yemek içmeden şezlong ve şemsiyeye kadar çeşitli imkânlar sunuyor. Ayrıca güneşten korunmak isteyenlere çadır ve çardak hizmeti de sunulmakta. Bununla birlikte WC, duş ve soyunma kabini gibi yerler bulunmakta.

Plaja giriş ücretsiz, araçla gelenler cüzi bir miktar otopark ücreti ödemek durumundalar. Hafta sonları öğlen kalabalığına kalmamak için sabah erken saatlerde gelmenizi tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 20 TL (2 şezlong + 1 şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, yeme içme yeri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akmaz Plajı

Fethiye ilçe merkezinde bulunan bir diğer plaj ise Akmaz Plajı’dır. Kargı Mahallesi’nde bulunan Akmaz Plajı, ücretsiz olarak giriş yapıp, denizin ve kumsalın keyfini çıkarabileceğiniz yerlerden biridir. Burası da çoğunlukla yöre halkı tarafından gelinen bir yerdir.

Plaj ve denizi taşlık olması nedeniyle gelirken mutlaka yanınızda deniz ayakkabısı getirdiğinizden emin olun. Denizi ise temiz ve dalgasızdır. Özellikle çocuklu aileler ve yüzmeyi iyi bilmeyenler bu plajı tercih edebilirler.

Plajda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir restoran yeri bulunmakta. Dileyen kendi yiyeceklerini ve hatta mangal malzemelerini getirerek plaj çevresindeki ağaçlar altında kendi yemeklerini, mangallarını hazırlayabilirler. Duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar ise yok. Bu nedenle burayı tercih edecek olanlar bu gibi malzemeleri yanlarında getirmeleri gerekiyor.

Ulaşımı da oldukça kolaydır. Araçla gelebilir, toplu taşımayı kullanacak olanlar ise belediye araçlarını kullanabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir restoran yeri bulunmaktadır. Duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong olanakları bulunmuyor.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Karataş Plajı

Fethiye ilçe merkezine yakın Çiftlik Mahallesi’nde bulunan iki ayrı plajdan biri olan Karataş Plajı, çoğunlukla yörede halkı tarafından gelinen sessiz, sakin yerlerden biridir. İlçe merkezine olan yakınlığı nedeniyle bu bölgede tatil yapan insanların da geldiği yerlerden biri olan Karataş Plajı doğal bir güzelliğe sahiptir.

Plaj sahili ve denizi taşlıdır. Bu nedenle burayı tercih edecek olanların yanlarında deniz ayakkabısı getirmelerini tavsiye ederiz. Denizi nispeten dalgalı ancak çocuklu aileler de tercih edebilirler. Deniz suyu berrak bir görünüme sahip ve yüzerken balıkları görebilmeniz de mümkündür.

Plaj içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir restoran yeri bulunmakta. Burada kahvaltı da yapılabilir. Bununla birlikte plaj çevresi mangal yapmaya da olanak sağlıyor. Ancak şemsiye ve şezlong için kiralama yapabileceğiniz herhangi bir işletme ne yazık ki bulunmuyor. Gelirken bu gibi ihtiyaçlarınızı alıp öyle gelmeniz iyi olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir restoran yeri bulunmaktadır. Duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong olanakları bulunmuyor.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kelebekler Vadisi Plajı

Türkiye’nin en popüler cazibe merkezlerinden biri olan Kelebekler Vadisi için ülkemizin cennet gibi yerlerinden biri tanımlamasını yapabiliriz. Vadi, Ölüdeniz beldesi sınırları içerisinde kalan, boyu 350 metreyi bulan sarp kayalıkların olduğu ve en önemlisi de 80’den fazla kelebek çeşidinin hüküm sürdüğü şahane bir doğal alandır. Faralya’dan görünen o şahane manzarası insanı adeta büyüler niteliktedir.

Çevrede kamp alanları, yürüyüş parkurları ve vadi içerisinde bulunan plaj yeri bulunmaktadır. Her yıl yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra dünyanın pek çok noktasından sırt çantalı gezginler de buraya akın etmektedir. Kimi yüzmek, kimi kamp, kimi ise yalnızca bölgeyi yürümek için geliyor. Kelebekler Vadisi Plajı, doğa ve denizin muhteşem bir uyumunu gözler önüne seriyor. Kumsal olan plaj, doğa ile iç içe, gürültüden izole bir yüzme imkanı sunuyor. Deniz suyu berrak ancak nispeten soğuk bir su yapısına sahiptir. Deniz seviyesi derin olduğu için çocuklu ailelere önerebileceğimiz bir yer değildir.

Plajda WC, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong ihtiyaçlarının karşılanacağı bir işletme yok. Ayrıca yiyecek ve içeceklerin de henüz buraya gelmeden önce alınması iyi olacaktır. Vadiye yürüyerek gelmek epey bir zordur. Araçla ise bir yere kadar gelip sonrasında yürümeniz gerekiyor. En iyi ulaşım alternatifi ise Ölüdeniz’den kalkan teknelerden birine binip gelmek olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Soğuk Su Koyu

Soğuk Su Koyu
Fotoğraf: Süleyman Tombak

Ülkemizin en çok koya sahip olan yerlerinden Fethiye ve çevresini her yaz tatilcilerin tercih ediyor olması buraya olan ilginin de her geçen sene artmasına olumlu yönde katkı sunuyor. Teknelerin biri kalkıyor diğeri dönüyor ve onlarca yerli ve yabancı turist bu muhteşem doğal güzelliklerin keyfine varıyor. Keşfetmeye değer bu güzel koylardan yalnızca biri olan Soğuk Su Koyu, etrafı tamamen ağaçlarla kaplı yemyeşil bir doğa ile eşsiz bir mavi tonun uyumuna ev sahipliği yapıyor.

Soğuk Su Koyu, çam ormanları, farklı formda kaya oluşumları ve berrak denizi ile birçok insanın ilgisini çeken yerlerden biridir. Fethiye’den kalkan teknelerin vazgeçilmez uğrak duraklarından biridir. Koy, yüksek bir tepenin kıyısında kalıp nispeten güneşi görmediği için serin bir suya sahip. Bu da Fethiye’nin bunaltıcı yaz sıcaklarından kaçıp serinlemek için Soğuk Su Koyu’nu cazip bir yere dönüştürüyor.

Koy ve çevresinde herhangi bir işletme yok. Tekneyle gelirken yanınızda havlunuzu, yiyecek ve içeceklerinizi getirmeyi unutmayın. Yürüyerek gelmek zordur ancak yaklaşık 1 saatlik bir yürüyüşü gözünüze kestiriyorsanız Kayaköy içerisinden geçerek çalılık patika yollardan koya zor da olsa ulaşım sağlayabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Soğuk Su Koyu’na en ideal ulaşım alternatifi Fethiye’den kalkan günübirlik tekne turlarıyla gelmek olacaktır. Araç yolu ne yazık ki yok. Yaya olarak gelmeyi düşünenler ise Kayaköy içerisinden geçerek koya inen çalılık patika yolu takip ederek yaklaşık 1 saat kadar yürümelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Darboğaz Koyu

Fethiye’nin Kayaköy Mahallesi’nde yer alan Darboğaz Koyu ülkemizin nadide yerlerinden biridir. Karayoluyla ulaşım sağlanamayan koyun bu nedenle temiz ve bakir kalmış olması gerçekten büyük bir şans. Çünkü bu temizlik gerek doğasıyla gerek turkuaz renkli deniziyle insana büyük bir dinginlik veriyor.

Çoğunlukla teknelerle ulaşım sağlanabilen Darboğaz Koyu konum olarak Gemiler Koyu’nu geçtikten sonraki ilk koy yeridir. Gürültüden tam anlamıyla izole olmuş, yemyeşil bir doğanın hemen kıyısında, berrak denizi ve sığ alanları ile hem yüzmenin keyfini tam anlamıyla yaşatıyor hem de insana muazzam bir rahatlık katıyor.

Darboğaz Koyu’nu yaz aylarında kamp için tercih eden sırt çantalı gezginler de oluyor. Gemiler Koyu’nu geçtikten sonra Darboğaz Koyu’na inen patika yol ile 15 dakikalık bir yürüme sonrası ulaşım sağlanabiliyor. Ancak bu yolun sık ve dikenli çalılıklardan oluştuğunu bilmelisiniz.

Denizin bir kısmı kum bir kısmı ise kayalıktır. Deniz seviyesi birkaç metre sonra derinleşiyor. Tekneler dışında yaya olarak gelmek nispeten zor olması nedeniyle sessiz ve huzurlu bir yerdir. Ayrıca WC, duş, soyunma kabini gibi olanaklar bulunmuyor. Şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz tesis de yok. Havlunuzu kapıp gelebileceğiniz Darboğaz Koyu’nda konaklamak isterseniz çadırınızı da yanınızda getirmeyi unutmayın.

Nasıl Gidilir: Darboğaz Koyu’na Fethiye merkezden kalkan günübirlik tekne turlarıyla gelebilirsiniz. Yaya olarak gelecek olanlar Gemiler Koyu’nu geçtikten sonra Darboğaz Koyu’na giden patika yola saparak yaklaşık bir 15 dakika yürüme sonrası koya ulaşabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kabak Koyu

Kabak Koyu, Türkiye’nin güneyinde gerçek bir mücevheri andıran eşsiz görüntüsüyle gizli kalmış tıpkı cennetten bir parça. Popüler bir tatil köyü olan Ölüdeniz’de yer alan Kabak Koyu, dünyanın çoğu yerinden daha güzel, daha büyüleyici ve bozulmamış tatil yerleri arasındadır. Turkuaz mavisi suları ve yeşilliklerle çevrili tepeleriyle muazzam bir doğallığa sahip olan Kabak Koyu, tatil günlerinizi çok neşeli ve unutulmaz kılmak için tercih edebileceğiniz ideal yerlerden biridir.

Dünyaca ünlü turistik destinasyon Fethiye ve Ölüdeniz’e yakın olan Kabak Koyu, Türkiye’nin Akdeniz kıyısının batısında yer alan küçük bir yerleşim yerinde yer almaktadır. İstanbul’dan gelmeyi planlıyorsanız, günlük uçuşlar yapan havayolu firmaları ile bu sakin, doğal ve gizli cennete kolayca ulaşabilirsiniz.

Önce İstanbul’dan Dalaman’a uçup ardından Fethiye’ye giden bir otobüse binerek ilçe merkezine gelebilir ve buradan tekrar bir dolmuşa binerek koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bu eşsiz cennete ulaşmak için yapılan tüm bu yolculuk emin olun buna değecektir. Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi’nden geçerken, Ölüdeniz ve Kabak arasındaki 25 km uzunluğundaki yol, Akdeniz’in nefes kesen manzaralarını, yemyeşil dağlarını ve güzel vadileri size sunacaktır.

Kabak Koyu’na ulaştığınızda, dik bir yoldan yürüyüş yaparak koya ulaşabilir veya bir araç kiralayabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar Fethiye ilçe merkezinden kalkan dolmuşlar ile Faralya Köyü’ne gelebilir ve buradan dileyen yürüyerek dileyen araçlarla ulaşımını sağlayabilir. Araçla gelecek olanlar Fethiye’den Ölüdeniz istikametinde devam ederek Faralya Köyü’ne gelebilir ve buradan ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş yeri mevcuttur. WC, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkanlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Büyük Samanlık Plajı

Büyük Samanlık Plajı
Fotoğraf: Cemal Turhan

Fethiye Yarımadası’nın kuzey ucunda biri büyük diğeri küçük iki aynı ada sahip Samanlık Plajı bulunuyor. Büyük Samanlık Plajı, yerlilerin tanımıyla Samanlık Koyu, yarımadayı kıyı boyunca sarmalayan doğal güzelliklerin hemen yanı başında tertemiz bir doğa ve gürültüden izole bir yerde bulunuyor. Yarımadaya giriş yapıp yol boyunca size eşlik eden doğal güzellikler plaja gelince de aynı güzelliğini koruyor olduğunu göreceksiniz.

Yaz aylarında deniz ve piknik keyfi yapmak isteyen başta Fethiyeliler olmak üzere tatil için Fethiye’yi tercih eden pek çok insanın tercih ettiği yerlerden biri olan Büyük Samanlık Plajı için kalabalık bir plaj yeri diyebiliriz. Plajın hemen arka tarafı çam ormanlarıyla kaplıdır. Burası piknik yapmak için kullanılıyor. Piknik masalarının yanı sıra çocuklar için oyun park alanı da bulunuyor. Ayrıca yürüyüş ve bisiklet parkurlarının da olması doğayla bütünleşmenizi sağlıyor.

Büyük Samanlık Plajı’nın denizi berrak ve temizdir. Denizin dibi ve sahil alanı çakıl taşlarından oluşuyor. Rahat bir yürüyüş için plaj ayakkabısı getirmenizi tavsiye ederiz. Su seviyesi sığ olması nedeniyle çocuklu aileler tarafından da tercih edilebilir. Plajda yeme içme, WC ve soyunma kabini gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz işletme bulunmaktadır. Plaja giriş ücretsiz olup, şemsiye ve şezlong kiralama için cüzi bir ücret ödüyorsunuz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 15 TL (Şezlong + şemsiye 20 TL, kamelya 40 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, piknik alanı, çocuk oyun parkı ve yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Küçük Samanlık Plajı

Küçük Samanlık Plajı
Fotoğraf: Şevket Köksalan

Fethiye Yarımadası’nda Büyük Samanlık Plajı’na giden yol üzerinde bulunan Küçük Samanlık Plajı, yarımadanın tüm doğal güzelliklerini içerisinde barındıran, yeşilin bin bir tonunu görebileceğiniz muazzam bir doğal manzaranın kıyısında yer alıyor. Plajın etrafını saran yemyeşil ağaçların denize yansımasıyla oluşan renk paleti size derin bir denizi andırsa da oldukça sığ ve berrak yapısıyla yüzülmeye elverişli bir yapıya sahiptir.

Plaj sessiz ve sakindir. Etrafında hiçbir yerleşim yeri yok. Huzur veren doğal yapısıyla da pek çok insan tarafından tercih ediliyor. Yaz aylarında özellikle hafta sonları aşırı kalabalık olan Küçük Samanlık Plajı, yelkenli tekneler, günübirlik tekne turları ve lüks yatların da uğrak yerlerinden biridir.

Plaj, berrak bir denize sahiptir. O kadar berrak ki denizin dibi dahi gözlüksüz görebiliyorsunuz. Buda size yüzme esnasında pek çok deniz canlısını görebilme fırsatı tanıyor. Sahil kısmı yarı kum yarı çakıl taşlarından oluşuyor. Plajda şezlong, şemsiye, masa ve sandalye gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kiralama yapan bir tesis bulunmakta. Ayrıca restoran, büfe ve bar olanakları burayı daha cazip kılıyor.

Plaja giriş ücretsiz olup, araçlarıyla gelecek olanlar 10 TL otopark ücreti ödemek durumundalar. Doğa içerisinde sessiz, sakin bir deniz keyfi yapmak isteyenlere önerebileceğimiz Küçük Samanlık Plajı, Fethiye’de çok uygun fiyatlara günübirlik deniz keyfi yapabileceğiniz ideal yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 10 TL (Şezlong + şemsiye 25 TL, çardak 50 TL, masa 20 TL, sandalye 5 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, restoran, büfe ve bar, çocuk oyun parkı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kumburnu Plajı

Kumburnu Plajı

Ölüdeniz Tabiat Parkı içerisinde yer alan Kumburnu Plajı, yeşilin bin bir tonuna eşlik eden denizin mavi ve turkuaza çalan renk tonlarıyla tam bir kartpostallık yeri andırıyor desek abartmış olmayız herhalde? Kumburnu, çevresi itibariyle tam bir doğa harikasıdır. Yer yer el değmemiş doğası bakir kalmış bir bitki örtüsü ile örtülü yüksek tepeler ve kıyıda yer alan berrak denizi çok sayıda insanın buraya gelmesinde önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Plajın bulunduğu bölge tabiat parkı olması nedeniyle dünyanın sayılı en güzel sahillerinden biri olma özelliği taşıyor. 50 metre uzunluğundaki plajın sahili kum ve çakıl karışımı bir yapıya sahip. Plajda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının yanı sıra WC, soyunma kabinleri, duş imkânı, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmaktadır.

Ulaşımın da kolaylıkla sağlandığı Kumburnu Plajı’na özel araçla ve toplu taşıma ile gelebilmek mümkündür. Araçlar için tam gün park ücreti 25 TL, 2 şezlong ve 1 şemsiye kiralama ücreti ise 45 TL’dir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 şemsiye 45 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama ve yeme içme için tesis bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Turunç Pınarı Koyu

Fethiye’nin en güzel koylarından biri olan Turunç Pınarı Koyu, doğal güzelliği ve berrak denizi ile cennetten bir yermiş hissi veriyor insana. Bölgenin en sessiz ve sakin yerlerinden biridir. Adını, çevresindeki turunç ağaçlarından alan koyun ilçe merkezine uzaklığı 8 km olup yalnızca teknelerle ulaşım sağlanmaktadır.

Turunç Pınarı Koyu’nun etrafı tamamıyla ağaçlarla çevrilidir. Sırtını yasladığı dağın eteklerini çam, zeytin, defne ve pınar ağaçları oluştururken, tepelerde ise turunç ağaçları yer almaktadır. Bu bakımdan doğal bir cazibeye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Deniz keyfi yaparken aynı zamanda doğanın sakinleştirici özelliğinden de yararlanmak isteyenler Turunç Pınarı Koyu’na geliyorlar.

Denizin turkuaz rengi ile doğanın müthiş uyumu insana seyir zevki yüksek bir manzara vadediyor. Plajı orta büyüklükte, sahil kısmı ve denizin dibi yeterince kumsal alandan oluşuyor. Fakat deniz dibi yüksek bir derinlik seviyesine sahip olduğu için çocuklu aileler ve yüzmeyi henüz yeni yeni öğrenenlere tavsiye etmiyoruz. Koy içerisinde WC, duş, soyunma kabini, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme bulunuyor. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralaması da yapabiliyorsunuz.

Yemyeşil ağaçlıklar arasına gizlenmiş huzur dolu bu güzel koya gelerek hem denizin hem de doğanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Turunç Tepe Koyu’na karayolu ile ulaşım oldukça zahmetli. İlçe merkezinden çıkıp yarımadaya giden yolu takip ederek önce Hillside Beach ardından Serenity Beach istikametini takip ederek koya ulaşım sağlanabilir. Ancak yolun kötü ve ormanlık alan olduğunu hatırlatmak isteriz. Koya en basit ve zahmetsiz ulaşım alternatifi ise Fethiye’den kalkan günübirlik tekne turları veya teknelerdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong+ şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Büyük Boncuklu Koyu

Büyük Boncuklu Koyu
Fotoğraf: Yunus Yavuz

Fethiye yarımadasının batısında kalan Büyük Boncuklu Koyu, merkeze olan yakınlığı ve çevresi itibariyle yemyeşil bir tabiatın içerisinde bulunması nedeniyle oldukça sessiz ve sakin yerlerden biridir. Fethiye’de yapacağınız bir tatilde kamp atmak veya denize girmek için tercih edebileceğiniz Büyük Boncuklu Koyu, tam anlamıyla el değmemiş bir doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor.

Doğasının bu denli bakir kalması elbette koyun kıyı yerlerindeki suyun da berrak olmasında en önemli etken. Elbette piknik veya kamp için burayı tercih edenlerin koy ve çevresini tahrip etmemiş olması da büyük bir özveri. Tertemiz bir suyu var. Denizin dibi çıplak gözle dahi görülebiliyor. Burada denizin ve doğanın tadını çıkarırken aynı zamanda bisiklet sürebileceğiniz parkur, yürüyüş parkuru ve çocuk oyun alanı bulunuyor.

Koy alanı yer yer kumsal, çoğu yer ise yerini çakıl taşlarına bırakıyor. Deniz tabanının da çakıl taşlarından oluştuğunu hatırlatalım. Bu nedenle denize girmek için bu koyu tercih edecek olanlar gelirken yanlarında plaj ayakkabılarını getirmeleri iyi olacaktır. Deniz seviyesi ilk girişte çocuklar için ideal ayrı yüzme bilmeyenler de burayı tercih edebilir. Koya giriş ücretsiz olmakla birlikte duş, soyunma kabini ve WC gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar mevcut. Şezlong ve şemsiyeyi de cüzi bir ücret karşılığında kiralayabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Büyük Boncuklu Koyu, Fethiye Yarımadası’nın batısında, ilçe merkezine 4 km mesafede yer almakta. Koya ulaşım özel araçlarla, ilçe merkezinden kalkan dolmuşlarla ve limandan kalkan günübirlik teknelerle kolaylıkla sağlanmaktadır. Özel araçlarıyla gelecek olanlar, sırasıyla Karagözler-Tersane-Letonya yolunu takip ederek yaklaşık 10 dakikada koya ulaşabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Küçük Boncuklu Koyu

Küçük Boncuklu Koyu
Fotoğraf: Engin Demirci

Listemizde yer verdiğimiz Büyük Boncuklu Koyu kadar güzel, sakin ve bir o kadar da berrak deniziyle Fethiye’de deniz keyfi yapmak isteyenlerin tercihi olan Küçük Boncuklu Koyu, Fethiye Yarımadası’nda, sarıçam ağaçlarının sarıp sarmaladığı, turkuaza çalan suyun rengi ile muhteşem bir doğal ahenge sahip. Küçük Boncuklu Koyu her ne kadar günübirlik tekne turlarının uğrak yeri olsa da, burayı keşfeden insanlar tarafından da sıkça gelinen bir yerdir.

Koyun olduğu bölge oldukça bakirdir. Bu da koy çevresinin oldukça doğal kalmasına olanak sağlıyor. Koya gelecek olursak; bazı yerler kumsal iken, çoğunluk alan çakıldan oluşuyor. Denizin dibinde de büyük çakıllar yer almakta. Bu nedenle burayı tercih edecek olanların koya gelirken yanlarında deniz ayakkabılarını getirmelerini tavsiye ederiz.

Deniz suyu birkaç metre sonra derinleşiyor. Çocuklu aileler ve pek de iyi yüzme bilmeyenler için ideal sayılabilecek bir yer. Koya giriş için herhangi bir ücret ödenmiyor. Gelirken yanınıza yalnızca havlunuzu almanız yeterli olacaktır. Şezlong ve şemsiyeyi buradan kiralayabiliyorsunuz. Ayrıca koyda yer alan işletmede soyunma kabini, duş ve WC imkânı da mevcuttur.

Nasıl Gidilir: Fethiye’ye 4 km mesafede yer alan Küçük Boncuklu Koyu’na merkezden kalkan dolmuşlarla 10 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. Aracıyla gelecek olanlar Karagözler-Tersane-Letonya istikametini takip ederek ulaşımlarını sağlayabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 75 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bir sonraki Fethiye tatilinizi planlamak için bu harika tatil cenneti hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz. Gezilecek yerlerden ulaşıma, yeme içmeden alışverişe varıncaya kadar Fethiye hakkında daha fazla içeriğimizi okuyabilir, sorularınızı aşağıda yer alan yorumlar kısmından bize iletebilirsiniz.

 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin