Yalova

Yalova’da Gezilecek Yerler Listesi | Görülmesi Gereken 47 Yer!

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Hakkında: 1995 yılına kadar İstanbul’a bağlı bir kaza olan Yalova, sahip olduğu kaplıcalar ve termal su kaynakları sayesinde hızlı bir gelişim yakalamış ve bir şehir vasfı kazanmıştır. Günümüzde Marmara’nın önemli şehirlerinden biri olan Yalova, Türkiye’nin kuzeybatısında, Bursa ve Kocaeli’nin arasında konumlanıyor. Yalova, yüz ölçümü açısından ülkemizdeki en küçük şehir olarak, toplam altı ilçeden oluşuyor. Aynı zamanda 105 kilometre ile denize en uzun kıyısı olan turistik şehirlerden biri olarak dikkat çekiyor. 2019 yılı verilerine göre 262.234 nüfusa sahip olan şehirde bu oran -şehrin önemli sayfiye alanlarından biri olan Çınarcık’ın da etkisiyle- yaz aylarında ikiye katlanıyor. Yalova, her geçen yıl gittikçe büyüyen ve gelişen bir şehir olarak, muazzam güzellikteki gezilecek yerleriyle dikkat çekiyor.

Kaç günde gezilir: Yalova seyahati için ortalama 2-3 gün yeterli olacaktır. Eğer kaplıcalarca zaman geçirmek ve şifa bulmak istiyorsanız bu süreyi 4-5 güne kadar çıkarabilirsiniz.

Ziyaret için en uygun zaman: Yalova, yılın her dönemi ziyaret edilebilir. Lakin şehrin en popüler ve en güzel dönemleri ilkbahar ve yaz mevsimidir. Yalova’ya turistik bir seyahat için gidecekseniz Nisan-Mayıs aylarını; tatil için gidecekseniz Haziran-Temmuz aylarını tercih etmelisiniz. Son olarak: Yalova’nın şifalı kaplıcalarını ziyaret için yılın her dönemini tercih edebilirsiniz, lakin kış ayları daha uygun olacaktır.

Müze kartları: Yalova’da ziyaret edilmesi gereken bir dizi önemli müze bulunuyor. Bu müzelere giriş için Türkiye’nin hemen her şehrinde geçerli olan ”Müzekart”ı kullanabilirsiniz. Müzekart sayesinde birçok müzeye ücretsiz veya indirimli olarak giriş yapmak mümkün.

Havalimanı/Merkez Ulaşım: Yalova’da havalimanı bulunmadığı için hava yolu ulaşımı diğer şehirlerle sağlanıyor. Dolayısıyla Yalova’ya havayolu üzerinden ulaşmak için önce İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmeli, buradan da Yalova’ya aktarma yapmalısınız. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yalova’ya HAVAŞ, transfer araçları ve otobüslerle aktarma yapabilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yalova’ya ücretli geçiş yollarını kullanmanız halinde ortalama 45-50 dakikada ulaşabilirsiniz. Bursa yolu üzerinde yer alan Yalova’ya Sabiha Gökçen’den nasıl ulaşacağınıza dair daha fazla bilgi almak için Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bursa’ya Ulaşım Rehberi başlıklı yazımızı okumalısınız.

Ne yenir: Yalova’ya gitmişken ”Yalova Sütlüsü, Yalova Çorbası, Termal Tatlısı, Pavli, Papara ve Yumurta Tiridi” yöresel lezzetlerin tadına kesinlikle bakmalısınız. Diğer seçenekleri ve Yalova’ya has lezzetleri yakından tanımak için tıklayın: Yalova’nın Lezzetli Sofralarından 14 Meşhur Yemek

*Yalova’da Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

– Simgesel Yapılar

1. Yürüyen Köşk

Burası Neresi? Yürüyen Köşk, şehre geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken bir yer. Atatürk’ün meşhur ağaç hikayesinin doğduğu yer olan köşk, 1929 yılında Atatürk için inşa edilmiş. 1930 yılının yaz ayında köşkü ziyaret eden Atatürk, çatıya zarar verdiği için sevdiği koça çınarın budandığını görünce, dalların kesilmesini değil, evin taşınmasını istediğini söyler. Bunun üzerine Belediye Fen İşleri Yollar ve Köprüler Şubesi’nin üslendiği proje, İstanbul’dan getirilen tramvay rayı ile taşınmış.

Temelden kazılan köşk, altına yerleştirilen ray sayesinde hiç zarar görmeden 4,80 metre yana kaydırılarak başarılı bir taşıma işlemi gerçekleşmiş. Bu sayede ağacın tek bir dalına zarar gelmemesiyle sonlanan olay, halkta dilden dile dolanmış. Bu nedenle Yürüyen Köşk ismini alan köşkü Atatürk, 1937 yılına kadar düzenli aralıklar ziyaret etmeye devam etmiş. Günümüzde ise halkın ziyareti için müze olarak açık tutulan ve Türkiye’nin en gözde tarihi noktalarından biri olan köşkü, Yalova geziniz sırasında ziyaret etmeyi unutmayın.

  • Adres: İsmet Paşa, Merkez, Sahil Yürüyüş Yolu, 77100 Yalova
  • Telefon: (0226) 812 73 40
  • Çalışma saatleri: 09.00-17.00 (Pazartesi kapalı)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

2. Deprem Anıtı

Burası Neresi? Yalova, 17 Ağustos 1999 depreminden en çok etkilenen şehirlerden biri. Pek çok acı kayıplar ve zararlar yaşayan şehir, o günden beri kaybettiklerini işte bu anıtta anıyor. Depremden bir yıl sonra 2000 yılında, Heykeltraş Ümit Öztürk’ün yaptığı anıtlar, depremde ölen 2504 kişinin ismini üzerinde taşıyor. Mermer bloklar üzerine yazılan isimlerin her birinin yanında ise, küçük bir delik yer alıyor. Kaybettiği sevdiklerini anmaya gelen vatandaşların çiçek koyarak andıkları anıt, depremden sonra dökülen moloz yığını alanın üzerine inşa edilmiş.

Neden Gitmeliyim? Ne yazık ki yakın zamanda üzerine spreyle yazılar yazılan ve zarar verilen anıtlar, yakın zamanda yeniden onarılarak ziyarete açılmış. Siz de Yalova geziniz sırasında, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anmak için, anıtı ziyaret edebilirsiniz. Dolayısıyla Deprem Anıtı’nı sizler de Yalova’da gezilecek yerler listenize kesinlikle eklemelisiniz.

  • Adres: Bahçelievler, Gazi Paşa Cd. No: 105, 77200 Merkez/Yalova
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

3. Yaveran Köşkü

Burası neresi? Günümüzde nikah ve düğün fotoğrafı çekimleri için çiftler tarafından sık sık tercih edilen yerlerden olan Yaver Köşkü, II. Abdülhamid döneminde dinlenme köşkü olarak kullanılmıştır. Sonrasında ise Cumhuriyet döneminde Yaverler Köşkü olarak kullanılmış ve günümüzde de TBMM misafirhanesi olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Köşkün bulunduğu konum, Atatürk Köşkü’ne çok yakındır. Yapının birinci katı kargır yapıdadır. Kargır yapının üstünde ise iki kat ahşaptan yapılmıştır. Etnografik ve tarihi unsurların bolca görülebildiği yapı, Yalova’nın en önemli simgesel yapıları arasında gösterilmektedir.

Neden gitmeliyim? Binada, inşa edildiği 1800’lü yıllardan kalma mobilyalar ve antika eşyalar görülebilmektedir. Köşk, aynı zamanda sunduğu etkileyici manzara ile de ziyaret edenleri adeta büyülemektedir.

– Kaplıcalar

4. Yalova Termal Kaplıcaları

Burası Neresi? Türkiye’nin her noktasından, ve pek çok ülkeden ziyaretçi ağırlayan Yalova Termal Kaplıcaları, şehrin en önemli turistik merkezlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Bizans dönemine kadar dayanan eski hamamları ile meşhur olan ilçe, yemyeşil doğasıyla şifa dağıtıyor.

Neden Gitmeliyim? Yerin altından gelen sıcacık termal su ile şifa arayan insanlar, hem çeşmelerden ücretsiz olarak akan sulardan içebiliyor, hem de ücretli olarak kaplıca hamamlarına girebiliyorlar. Açık ve kapalı sıcak havuzlu Kurşunlu Hamamı’ndan, sıra banyolara kadar birçok kaplıca tesisinin yer aldığı Termal’de, dilerseniz ayrı ayrı bulunan göz suyu, mide suyu ve ayak suyu çeşmelerinden de pek çok hastalığınıza şifa bulabilirsiniz.

Kaçırmayın! Kaplıcalara gelmek isterseniz, Yalova şehir merkezinden ulaşımı oldukça kolay olduğunu da söyleyelim. Merkezde yer alan minibüs otogarından kalkan Termal minibüslerine binerek yarım saatlik bir yolculuk sonrasında Termal kaplıcalarının merkezine gelmiş oluyorsunuz. Kaplıca fiyatları her tesisin farkı farklı olabiliyor.

5. Armutlu Hamamı

Burası Neresi? Kaplıcalarıyla meşhur olan Yalova’nın bir diğer sevilen kaplıcası da, Yalova’ya 51 km mesafede bulunan Armutlu ilçesinde yer alıyor. Armutlu Hamamı ya da Armutlu Kaplıcası olarak bilinen kaplıca, ilçeye de 4 km mesafede. Türkiye’de yer alan en önemli kaplıcalardan biri olarak kabul edilen Armutlu Kaplıcası, ağaçlarla çevrili, doğayla iç içe bir alanda yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Tarihi kaynaklara göre, Bizans döneminden günümüze kadar aktif bir şekilde kullanılan hamam, pek çok hastalığa şifa dağıtmaya devam ediyor. 57 ve 73 santigrat arasındaki suyuyla hem içme, hem banyo hem de buhar yoluyla soluma olarak faydalanılabilen kaplıcaya geldiğinizde çevresinde yer alan otellerde de konaklayabilirsiniz. Konakladığınız otellerin içerisinde bulunan banyolardan da termal suyun aktığı Armutlu’da, keyifli bir termal tatili yapabilirsiniz.

  • Adres: Bayır, Dereyanı Sk. No:24, 77500 Armutlu/Yalova
  • Çalışma saatleri: 09.00-17.00 *Cumartesi: 06.00-00.00
  • Yol tarifi al >

6. Fıstıklı Kaplıcaları

Burası Neresi? Kentte hizmet veren bir diğer kaplıca da, Yalova şehir merkezi ile Armutlu ilçesi arasında yer alıyor. Armutlu ilçesine sadece 8 km mesafe bulunan kaplıca, romatizma, cilt, mide ve daha birçok benzeri rahatsızlığa iyi gelmesiyle biliniyor. Fıstıklı’da yer alan pek çok otel ve pansiyonda konaklama imkanınız bulunuyor. Tesislerin kendi banyolarına da gelen termal sular, özellikle de kış aylarında konaklamalı tatil olarak tercih edilme nedeni.

Siz de Yalova merkezden kalkan Fıstıklı minibüslerine binerek, kaplıcaların olduğu alana gelebilir, pansiyon ve otellerde kaplıcanın tadını çıkarabilirsiniz. O zaman, hiç vakit kaybetmeden Fıstıklı Kaplıcaları’nı Yalova’da gezilecek yerler listemize ekliyoruz.

– Popüler Kasaba ve İlçeler

7. Çınarcık

Burası Neresi? Marmara Bölgesi’nde en sık ziyaretçi alan yazlık beldelerden biri olan ve Yalova gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken Çınarcık, gece hayatından, plajlarına her yönüyle şehrin gözdesi olduğu için, haliyle ziyaret etmeniz gereken turistik beldelerden biri oluyor. Sahil şeridi boyunca dizilen apartmanlar ve kumsalıyla akıllarda kalan ilçe, Yalova şehir merkezine yarım saatlik bir mesafede yer alıyor. Yalova şehir merkezinden kalkan sarı Çınarcık dolmuşlarıyla gelebileceğiniz ilçeye, dilerseniz yaz aylarında direkt olarak deniz otobüsleri seferleri de düzenleniyor.

Neden Gitmeliyim? Genellikle yazlıkçıların evlerinin bulunduğu ilçe, kışları sadece yerlilerinin kaldığı bir belde… Yazın panayır alanı gibi hareketli gündüzlerin ve renkli gecelerin yaşandığı ilçede, oldukça ucuz pansiyon ve otel alternatifleri de mevcut. Çınarcık’ta, Beach Club’ler dışında, sahildeki plajların çoğu halk plajı niteliğinde, ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Bunun yanı sıra gitmişken; Baba Burnu, Orman Uçuğu Koyu, Kalem Burnu, Engere Koyu, Paşa Limanı Burnu, Dikilitaş Burnu, Çaldere Burnu, Dermaz Burnu ve Mersin Burnu gibi Çınarcık’ta yer alan turistik noktaları görmek gerekiyor. Ayrıca Çınarcık sınırları içerisinde, piknik, mangal, trekking gibi aktiviteler için uygun bir dizi doğa parkı ve mesire alanı sizleri bekliyor.

8. Termal

Burası Neresi? Sağlık turizmi olarak şehrin en kalabalık turistik yeri olan Termal, doğası ve kaplıcalarıyla yaz-kış ziyaretçi akınına uğruyor. Termal otel ve pansiyonlar konusunda oldukça çok alternatife sahip olan ilçeye, şehir merkezindeki minibüs otogarından kalkan Termal dolmuşlarıyla yarım saatlik bir yolculuk sonunda ulaşabiliyorsunuz. Günübirlik kaplıca keyfi için, ya da konaklamalı tatil için gelebileceğiniz Termal’de, doğa yürüyüşü yapabileceğiniz alanlar da bulunuyor.

9. Armutlu

Burası Neresi? Oldukça küçük olan Armutlu ilçesi, Yalova şehir merkezi ile Bursa arasında kalıyor. İstanbul ve Bursa’dan gelen tatilcilerin tercih ettiği belde, plajlarıyla ve pansiyonlarıyla yazlık bir tatil için ideal. Tıpkı Çınarcık gibi kışın daha sakin olan Armutlu’da çok fazla konut da bulunmuyor. Yazın belli aralıklara düzenlenen deniz otobüsü seferleriyle de, Armutlu ilçesine direkt olarak ulaşabilirsiniz.

– Sahiller

10. Yalova Sahili

Burası Neresi? Yalova’ya geldiğinizde meydanın sol tarafında kalan yoldan gidildiğinde sahil şeridi başlamış oluyor. Mağazaların başladığı yoldan itibaren sıra sıra kafe ve restoranların yer aldığı sahil şeridi, oldukça keyifli bir yürüyüş yoluna sahip. Kısa bir süre yürüdükten sonra derenin üzerinden geçeceğiniz köprüde, tek tek kenara dizilmiş balık tutan insanları görüyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Bisiklet yoluna ve araca kapalı yürüyüş yoluna sahip olan Yalova’da, kumsalın hemen arka kısmında kalan yolda yürüyüşün tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle de yaz aylarının akşamlarında, sahildeki büyük Yalova Lunapark’ı çocuklar için vazgeçilmez bir eğlence alanı oluyor.

Kaçırmayın! Siz hemen karşısında yer alan kafelerde sevdiklerinizle güzel bir çay içerken, çocuğunuz da eğlencenin tadını çıkarabilir. Yalovalıların çocukluğundan beri aklında kalan anılarına kazınan sahil, meşhur dondurmacıların dondurmasıyla birlikte, sahilde yapılan yürüyüşler yer alıyor.

11. Yalova Marina

Burası neresi? 2010 yılında hizmete açılan Setur Marinas Yalova, Marmara Denizi içinde İstanbul haricinde buluna tek marina olma özelliğine sahiptir. Şehir merkezine yakın bir konumda bulunan Yalova Marina’ya kısa bir yürüyüşle ulaşmak mümkündür. Marinaya 30 metre uzunluğa kadar 240 adet tekne park edebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Yalova Marina tekne turlarına katılmak için uğrayabileceğiniz yerlerden biridir. Keyifli yürüyüşler yapabileceğiniz marinada aynı zamanda balık restoranlarına uğrayabilir ve lezzetli balıklarla kendinize ziyaret çekebilirsiniz. Buraya gelerek gün batımı manzarasını mutlaka izlemelisiniz.

  • Adres: Merkez, Cengiz Koçal Cad. No:45, 77100 Yalova Merkez/Yalova
  • Yol tarifi al >

– Müzeler

12. Yalova Açık Hava Müzesi

Burası Neresi? Yalova’nın en özel müzelerinden biri olan Yalova Açık Hava Müzesi, Kazım Karabekir mevkiinde, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nin bir alt sokağında bulunuyor. Müzede, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait mezar stelleri, onur taşları, sütun kaideleri, lahitler ve sütun başlıkları gibi Yalova’nın çeşitli noktalarında arkeoloji çalışmaları sonucu ortaya çıkartılmış tarihi eserler sergileniyor.

29 Ekim 2003 tarihinde açılan müze, uzun ve geniş ağaçlarla çevrelenmiş açık bir sahada ziyaretçilerini ağırlıyor. Diğer adı Arkeopark olan Yalova Açık Hava Müzesi, Yalova’da gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmeli.

Neden Gitmeliyim? Tarihe ve arkeolojiye ilgiliyseniz, Yalova Açık Hava Müzesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Müzede, Yalova’nın 6 bin yıllık geçmişine, Roma, Bizans ve Osmanlı sanatına ve mimarisine dair birbirinden değerli 46 farklı parçayı yakından inceleyebilirsiniz.

  • Adres: Kazım Karabekir, 77200 Merkez/Yalova
  • Telefon: 444 8 777
  • Çalışma saatleri: 09.00-18.00
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

13. Yalova Kent Müzesi

Burası neresi? 2013 senesinde kurulmuş olan Yalova Kent Müzesi, zemin katla birlikte iki kattan oluşmaktadır. Tarihi Hükumet Konağı’nın restore edilmesinin ardından ziyarete açılan müzede, ziyaretçiler 8 bin yıllık Yalova tarihine tanıklık etme imkanına sahip olmaktadır. Müze, Cumhuriyet Caddesi üzerinde, merkezi bir konumda yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Müzede Yalova ile ilgili birçok belge, fotoğraf gibi nesneler incelenebilmekte, şehrin sosyal ve tarihi yönü keşfedilebilmektedir. Müzede aynı zamanda yöresel kıyafetler giymiş balmumu heykelleri de dikkat çekmektedir. Çok büyük bir müze olmamasına karşın, büyük beklentilere girmezseniz müze ziyaretinizin çok keyifli geçeceğini söyleyebiliriz.

  • Adres: Süleyman Bey, Cumhuriyet Cd. No:1, 77100 Yalova Merkez/Yalova
  • Telefon: 02268110727
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.30-17.30, Pazartesi günleri kapalı
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

14. İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi

Burası neresi? 2013 yılında kurulan Kağıt Müzesi, yolu düşenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biridir. Ülkemizde kurulan ilk ve tek kağıt müzesi olma özelliği taşıyan mekanda, ziyaretçiler Türk tarihinde kağıdın önemi ve kağıt üretim süreciyle ilgili birçok farklı detayı inceleme fırsatına sahip olmaktadır. Müze, Yalova Belediyesi’nin evlendirme dairesi ile aynı binada bulunmaktadır.

Müzenin aynı zamanda bir atölye kısmı da bulunmaktadır. Bu kısımda ziyaretçiler kendi organik kağıtlarını üretme tecrübesini yaşayabilmektedir. Müze, bu yönüyle de hem Yalova’nın hem de Türkiye’nin benzersiz müzelerinden biri olma özelliğini taşımaktadır.

Neden gitmeliyim? Müzenin kütüphane kısmınde binlerce özel kitap görülebilmekte, el yapımı birçok kağıt örneği incelenerek kağıdın serüveni hakkında bilgi sahibi olunabilmektedir. Oldukça hoş bir atmosfere sahip olan İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’ni sizin de çok beğeneceğinizi düşünüyoruz.

  • Adres: Bahçelievler, Şht. Ömer Faydalı Cd. No:203, 77200 Yalova Merkez/Yalova
  • Telefon: 02268115027
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.30, Pazartesi günleri kapalı
  • Yol tarifi al >

– Plajlar

15. Yalova Plajları

Burası Neresi? Yalova’nın şehir merkezinde yer alan sahil şeridindeki plajlar, her yıl yaz mevsiminde deniz keyfi süren halka dolup taşıyor. Halk plajı olan sahil şeridinde, belli bölgeler özel işletmelere de kiralanmış. Kafelerin bulunduğu yürüyüş yolunun hemen ön kısmında yer alan plajda, voleybol sahasından çocukların vakit geçirebileceği parka kadar pek çok alternatif de bulunuyor. Kendi havlunuzu ve şemsiyenizi yanınıza alabilir, dilerseniz belediyenin verdiği şezlonglardan kiralayabilirsiniz.

Kaçırmayın! Yalova’nın merkezinde yer alan halk plajında, Yalova Belediyesi tarafından özel olarak yapılan Engelsiz Plaj, engelli vatandaşlarımız için özel bir alan olarak hizmet veriyor. Özel yapım engelli tuvaleti ve rampası bulunan kumsalda, engelli vatandaşlarımız da kumsalın keyfini sürebilirler.

  • Adres: Sahil, 77600 Çiftlikköy/Yalova
  • Giriş ücretsiz

16. Çınarcık Plajları

Burası Neresi? Yalova’nın ilçelerinden en bilinen yazlık yer olan Çınarcık, en uzun sahil şeridiyle tatilcilerin gözde mekanlarından. Deniz otobüsü iskelesinin sağ ve sol tarafına yayılan sahil şeridinin neredeyse her noktası denize girmek için uygun bir plaja sahip. Büyük bölümünün halk plajı olduğu Çınarcık’ta, sadece özel işletmelerin olduğu kısımda kum plaj bulunuyor. Geri kalan plaj kısımlarında genellikle plaj da, deniz de çakıllı. Genellikle deniz ayakkabısı giyilerek girilen denizin çok temiz olduğunu da söyleyemeyiz ancak, güneşlenmek için dahi oldukça keyifli plajlara sahip.

  • Adres: Harmanlar, 77300 Çınarcık/Yalova
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

17. Armutlu Plajları

Burası Neresi? Yalova’nın en güzel ve temiz denizlerinden biri olarak bilinen Armutlu Plajı, Armutlu ilçesinde yer alıyor. Fıstıklı Plajı’ndan Armutlu Halk Plajı’na kadar alternatif plaj noktaları bulunan Armutlu plajlarında, ücretsiz olarak denizin tadını çıkarabilirsiniz. Kendi şemsiye ve havlunuzla gelebileceğiniz plajlarda ücreti karşılığında şezlong kiralamak da mümkün.

Kaçırmayın! Yalova gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelenlerden biri olan Armutlu, oldukça küçük bir yer olduğu için, plajların çevresinde çok fazla olmasa da, birkaç tane kafe ve restoran bulunuyor. Buradan ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, yemek yiyip, bir şeyler içebilirsiniz. Dolayısıyla

  • Adres: Bayır, Fuatdoğupaşa Sk. 77500 Armutlu/Yalova
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

18. Araştırma Sahili Plajı

Burası neresi? Araştırma Sahili Plajı’na Yalova şehir merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşmak mümkün olmaktadır. Plajın bir ucu İDO Feribot İskelesi’ne ve bir ucu ise Yalova’nın önemli tarihi yerleri arasında bulunan Yürüyen Köşk’e kadar uzanmaktadır. Dileyen ziyaretçiler sahil boyunca bisiklet de sürebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Araştırma Sahili Plajı, ziyaretçiler için denize girilebilecek önemli yerlerin başında gelmektedir. Bu arada uzun bir yürüyüş yoluna sahip olması nedeniyle özellikle de akşam saatlerinde yürüyüş yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Yürüyüş rotası yaklaşık yarım saatte tamamlanmaktadır.

  • Adres: İsmet Paşa, İsmet Paşa,, 77100 Yalova Merkez/Yalova
  • Yol tarifi al >

19. Altınova Hersek Plajı

Burası Neresi? Yalova’nın ilçelerinden Altınova’nın ilçe merkezine 5 km mesafede bulunan Hersek Plajı, köprü manzarasıyla oldukça büyük bir plaj. İki ayrı özel işletme ve bir halk plajının bulunduğu alanda, kadınlar için özel olarak ayrılmış plaj da bulunuyor. Araç başına 5₺ giriş ücreti verilen plajın, halk plajı olan kısmında, araç ücreti hariç herhangi bir ücret vermiyorsunuz.

Ancak özel olan iki işletmeye girmek isterseniz, kadınlar plajı girişinde 10₺ ücret ödemeniz gerekiyor. Şezlong kiralamak isterseniz ise ortalama 20-25₺ kira bedeli bulunuyor. Plajın içerisinde yer alan kafe ve restorandan ihtiyaçlarınızı alabilir, duş ve giyinme kabinlerinden de faydalanabilirsiniz.

  • Adres: Hersek, 77700 Altınova/Yalova
  • Telefon: (0226) 461 29 40
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

*Doğal Güzellikler

– Şelaleler

20. Sudüşen Şelalesi

Burası Neresi? Yalova’nın Termal ilçesinde bulunan şehrin en önemli doğal varlıklarından biri olan Sudüşen Şelalesi, Samanlı Dağları’nın olduğu noktada yer alıyor. Termal’den özel araçla gidebileceğiniz şelale, çevresinde yer alan yemyeşil ormanlarla oldukça keyifli bir güzergaha sahip. Ancak yollar zaman zaman heyelan tehlikesi nedeniyle riskli olabiliyor. Bu yüzden yolda giderken dikkatli olmakta fayda var.

Neden Gitmeliyim? Genellikle yaz aylarında yoğun bir şekilde ziyaret edilen şelale, bölgeye gelen Arap turistlerin de en sık uğradığı yer. İçerisinde yer alan kafeteryada ise bir şeyler yiyip, içebileceğiniz bol çeşitli bir menü bulunuyor. Ancak fiyatlar turistlere göre düzenlendiği için, normal fiyatların üstünde size de fahiş gelebilir. Ücretsiz otopark imkanının da bulunduğu Sudüşen’de, gürül gürül dökülen şelalenin tadını çıkarabilir, soğuk suya ayaklarınızı sokarak serinleyebilirsiniz.

21. Erikli Şelalesi

Burası Neresi? Yalova’ya gelen doğa tutkunlarının en sık ziyaret ettiği yerlerin başında gelen Erikli Şelalesi, Erikli Yaylası olarak da biliniyor. Genellikle trekking, kamp gibi doğa sporlarıyla ilgilenenlerin ekip halinde gelerek ziyaret ettiği alan, yemyeşil arazisiyle insanın içini ferahlatıyor. Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı olan yayla, özellikle de ilkbahar ve yaz aylarında yoğun ziyaretçi sayısına sahip.

Neden Gitmeliyim? Hafta sonlarında bölgeye gelenlerin piknik yapmak için geldikleri yaylada, ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz çeşitli tesisler de yer alıyor. Kampçılar için de oldukça uygun bir ortam sunan Erikli Yaylası’nda, doğanın tadını çıkarabilir, bol oksijenle arınabilirsiniz.

  • Adres: Karşıyaka, 77330 Teşvikiye, Çınarcık/Yalova
  • Telefon: 0544 353 12 29
  • Yol tarifi al >

22. Çaldere Şelalesi

Burası Neresi? Yalova’nın doğa harikası şelalelerinden birisi de meşhur Çaldere Şelalesi. Çınarcık ilçesinde yer alan şelale, Esenköy mevkiinde bulunuyor. Yalova şehir merkezine ise 29 km uzaklıkta bulunan şelale, oldukça rahat ve asfalt bir ulaşım yoluna da sahip. Şelalenin bulunduğu alana 290 metrelik rakımdaki Taz Dağları’ndan gelen kaynak, ıhlamur, kayın ve daha pek çok ağaç türleriyle, kuşların renkli cıvıltılarının arasında, onu keşfetmenizi bekliyor.

– Yaylalar

23. Delmece Yaylası

Burası Neresi? Yalova seyahatinizde şehrin doğasını en güzel tadabileceğiniz yerlerden birisi de, meşhur yaylaları. Yalova’da en sevilen yaylalardan biri de, Delmece Yaylası. Özellikle de kamp tutkunlarının kamp için geldiği yayla, Çınarcık ilçesine bağlı olan Teşvikiye beldesinin yüksek rakım bölgesinde yer alıyor. Çınarcık ve diğer noktalardan ulaşabileceğiniz yaylaya, 17 km kadar yolu içeri gittikten sonra ulaşabiliyorsunuz. Tabelalar sayesinde kolayca ulaşabileceğiniz yayla, Karlık Yaylası’yla da birbirine oldukça yakın.

Belli bir noktaya kadar asfalt yoldan ilerledikten sonra, büyük ve küçükbaş hayvanların serbestçe dolaştığı toprak yola geldiğinizde yaylaya geldiğinizi anlıyorsunuz. Yaylanın olduğu alanda herhangi bir kamp tesisi ve market bulunmadığı için, alışveriş yapabileceğiniz en son yer Çınarcık. Bu nedenle tüm malzemelerinizi yanınızda getirmeniz gerektiğini hatırlatmamızda fayda var.

24. Karlık Yaylası

Burası Neresi? Yalova’da görülecek yerler listemizin yaylalarından biri olan Karlık Yaylası, şehrin Esenköy Beldesi’nde yer alıyor. Bulunduğu beldenin merkezine 8 km uzaklıkta bulunan yayla, hem araçla hem de yaya olarak ulaşabileceğiniz bir yer. 700 metrelik rakımda yer alan Karlık, içerisinde yer alan göl ve ağaçlık alanlarıyla, trekking ve kamp için oldukça uygun. Genellikle bahar ve yaz aylarında kamp severlerin kendi malzemelerini yanlarında getirerek ziyaret ettiği yaylaya gelirken, ihtiyacınız olabilecek malzemeleri yanınızda getirmeniz gerekiyor.

25. Beşpınarlar Yaylası

Burası Neresi? Şehre gelen doğa severlerin gezi rotalarına mutlaka dahil ettiği Beşpınarlar Yaylası, sadece yürüyerek ulaşılabilen bir yayla. Saman Dağları’nın zirvesinde yer alan yayla, Beşpınarlar Tepesi olarak da biliniyor. 926 metrelik rakımda yer alan tepe, 3 saatlik bir yürüyüş mesafesine sahip.

Neden Gitmeliyim? Gezi rotasına eklendiğinde genellikle tam bir gün için planlanan yayla, trekking grupları için oldukça ideal. Güneyköyü’ne 8 km uzaklıkta bulunan yaylaya çıktığınızda, Gemlik’ten, Marmara Denizi’ne kadar pek çok noktayı seyretme imkanına sahip oluyorsunuz. Her ne kadar uğraş gerektiren bir varış noktasında yer alsa da, zirveye çıktığınızda göreceğiniz manzaranın güzelliği, tüm uğraşlara değiyor. Tüm bu özellikleriyle harika bir turizm noktası olan Beşpınarlar Yaylası’nı Yalova’da gezilecek yerler listesine hemen ekleyin.

– Göller

26. Dipsiz Göl

Burası Neresi? Yazımıza, dinginliğiyle insanın ruhunu dinlendiren ve Türkiye’nin en güzel göllerinden biri olan Dipsiz Göl ile devam ediyoruz. Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı olan Teşvikiye’deki göl, beldeye 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Oldukça kolay ve asfalt bir ulaşım yoluna sahip olan Dipsiz Göl, listemizde de bahsettiğimiz Erikli Yaylası’na oldukça yakın.

Neden Gitmeliyim? Krater gölü olma özelliğiyle de bilinen gölde, yemyeşil ormanın göle yansımasının ve doğanın zengin habitatının keyfini sürebilirsiniz. Ancak göl, tamamen doğal bir ortamda yer aldığı için çevresinde bir şeyler yiyip içebileceğiniz, ya da ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz herhangi bir tesis yok. Dilerseniz kendi malzemelerinizi yanınızda getirerek kamp yapabilir, ya da günübirlik piknik keyfi yapabilirsiniz.

27. Hersek Lagünü ve Gölü

Burası neresi? Altınova ilçe sınırları içindeki Hersek Gölü, 200’den fazla su kuşuna ve göçmen kuşa ev sahipliği yapması nedeniyle, Marmara Denizi’nin en önemli lagünlerinden biridir. Lagün 167 hektar gibi oldukça geniş bir alanı kaplıyor ve bu da bölgenin hem bitki hem de hayvan çeşitliliği bakımından çok zengin olmasına katkı sağlıyor. Bu nedenle Hersek Lagünü 1. derece sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmıştır.

Neden gitmeliyim? Hersek Lagünü, doğa yürüyüşleri ve fotoğraf çekimleri için Yalova’de mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Başta muhteşem görüntüleri ile flamingolar olmak üzere birçok farklı kuş türünü gözlemlemek ise sizin için başmabaşka bir deneyim olacaktır.

– Orman/Bahçe ve Parklar

28. Kent Ormanı

Burası Neresi? Şehir merkezine 29 km mesafe yer alan orman, 2005 yılında Yalova Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenerek, halkın ziyaretine açılmış. O günden beri de şehirdekilerin piknik için geldikleri orman, özellikle de hafta sonları kalabalık oluyor. Çınarcık’ın Teşvikiye beldesine bağlı olan orman, Erikli Yaylası’nın olduğu alanda bulunuyor. Kent Ormanı’na hem Yalova hem de Bursa yönünden geliş olduğu için ulaşım konusunda oldukça rahat ve ormana kadar asfalt yol mevcut.

Neden Gitmeliyim? İçerisinde çocuklar için oyun parklarından, yürüyüş ve spor alanlarına kadar pek çok etkinlik alternatifinin yer aldığı ormanda, keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Kent Ormanı’na giriş ücretsiz olduğu için, sadece ihtiyacınız olabilecek malzemeleri yanınızda getirmeniz yeterli.

29. Güneyköy Tırmanış Bahçesi

Görsel Kaynak: Dronidas

Burası neresi? Gemlik Körfezi manzarasına nazır bir konumda bulunan Güneyköy Tırmanış Bahçesi, dağcılığa meraklı kişiler için Yalova’da ziyaret edilebilecek ender yerlerden biridir. Ülkemizde kaya tırmanışıyla ilgili en iyi duraklardan olan bu alan, tırmanma tutkunları tarafından çok fazla ziyaret edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Doğa içinde huzur dolu bir ortam sunan bahçe içinde kamp yapabileceğiniz yerler de bulunuyor. Yolları biraz tozlu olsa da tırmanış çalışmaları yapmak, bisiklet sürmek ve kamp yapmak için bu güzel yeşil alanı değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz.

  • Adres: Güneyköy Köyü, Mahaçkale Cd No:53, 77202 Güneyköy/Yalova Merkez/Yalova
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-17.00
  • Yol tarifi al >

30. Çınarlı Yol

Burası Neresi? Yalova’ya gelen herkesi büyüleyen yerlerden biri olan Çınarlı Yol’u, yazımıza eklemeseydik olmazdı. Çınarlı Yol şehre geldiğinizde, şehir merkezinden Termal’e giderken kullanılan yolun üzerinde bulunuyor. 1930 yılında Atatürk döneminde Atatürk döneminde dikilen binlerce fidanın günümüzde asırlık çınarlar olarak adeta bir yeşil tünel olarak karşımıza çıkıyor.

Neden Gitmeliyim? Cumhuriyet’in kuruluş döneminden beri, Yalova’dan Termal’e giden yolu kaplayan çınarlar, sanki tablodan fırlamış gibi bir görüntüye sahip. Arabayla, yürüyerek ya da motorun üstünde gitmeniz fark etmeden, Çınarlı Yol’un büyüsünden ve güzelliğinden etkileneceğinize eminiz.

31. Yaşar Okuyan Parkı

Burası neresi? Çiftlikköy ilçesinde merkezi bir konumda bulunan Yaşar Okuyan Parkı, Yalova’nın popüler parklarından biridir. Çeşitli ağaçlarla gölge alanların bulunduğu park içinde çocukların oynaması için çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları ve bisiklet yolları gibi çeşitli spor alanları da bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Özellikle sıcak yaz aylarında Yalova’yı ziyaret etmişseniz, Yaşar Okuyan Parkı’nda dinlendirici bir mola verebilir ve huzurlu zamanlar geçirebilirsiniz. Park aynı zamanda evcil hayvanı olanlar için de hava alınabilecek güzel yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Sahil, Şevket Yılmaz Cd. No:18, 77600 Çiftlikköy/Yalova
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu ziyaret edilebilir
  • Yol tarifi al >

32. Karaca Arboretum

Burası Neresi? Yalova’nın Ağaç Müzesi olarak da bilinen Karaca Arboretumu, Termal ilçesine giden yolun üzerinde yer alıyor. Şehir merkezinden 5 km kadar gittikten sonra ulaşılan Samanlı Köyü sınırları içinde yapılan alana, şehir merkezinden kalkan Samanlı minibüsleriyle kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? İçerisinde yer alan 7 binden fazla bitki ve çiçek koleksiyonlarıyla ilgi çeken Karaca Arboretum, Hayrettin Karaca’nın köşkünün de olduğu arazide, kendisi tarafından kurulmuş. Oldukça büyük bir alana yayılan bu yeşil cennet, 13,5 hektarlık bir arazi üzerinde yer alıyor. Her gün ziyarete açık olan botanik bahçe, aynı zamanda üniversite öğrencilerine sunduğu iş imkanlarından, Türkiye’nin botanik dünyasına yaptığı katkılara kadar pek çok yönüyle de biliniyor.

  • Adres: Samanlıköy Mah. Merkez, Yalova Termal Yolu, 77200
  • Telefon: 0555 033 77 89
  • Çalışma saatleri: 13.00-17.00 *Cuma: 10.00-12.00
  • Giriş ücreti: Net bir ücret yok. Tema Vakfı’na makbuz karşılığında bağış yaparak ziyaret edebiliyorsunuz.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

33. Atatürk Arboretumu

Burası neresi? 19 Ağustos 1929 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılışı gerçekleştirilen Atatürk Arboretumu, Türkiye’nin ilk arboretumu olması nedeniyle özel bir yere sahiptir. 25 bin m²’lik dev bir alana kurulu olan arboretum içinde 2 bine yakın farklı ağaç türü bulunmaktadır. Arboretum içinde aynı zamanda bir şeyler içebileceğiniz bir kır çay bahçesi de yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Çiçeklere ve ağaçlara meraklıysanız, Atatürk Arboretumu mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir. Termal ilçesinde bulunan bu muazzam ortama geldiğinizde birbirinden harika fotoğraflar çekeceğinizden emin olabilirsiniz.

34. Üvezpınar

Burası Neresi? Yalova’nın Termal ilçesine bağlı bir köy olan Üvezpınar, Samanlı Dağları’nın eteğinde yer alıyor. Yemyeşil tabiatı ve panoramik köy manzarasıyla gören herkesi kendisine hayran bırakan Üvezpınar, Türkiye’nin en iyi kamp yerlerinden biri olmaya aday! Hem İstanbul hem de Bursa’ya yakın turizm noktaları arasında yer alan köyün popülaritesi her yıl katlanarak artıyor. Dolayısıyla Üvezpınar, Yalova gezilecek yerlerden biri olarak doğaseverler tarafından mutlaka ziyaret edilmeli.

Neden Gitmeliyim? Üvezpınar, kamp, piknik, trekking, dağ bisikleti, meditasyon, yoga gibi aklınıza gelebilecek birçok doğa sporu ve etkinliği için oldukça uygun bir köy! Bunun yanı sıra Üvezpınar, termal kaynaklara yakın konumu nedeniyle kaplıca otelleri, pansiyon ve bungalov gibi konaklama imkanlarına sahip. Üvezpınar’a yolunuz düşerse, köyün 6 kilometre ilerisinde yer alan Sudüşen Şelalesi’ne uğramayı unutmayın! Sudüşen Şelalesi’yle ilgili detaylı bilgi yukarıda mevcuttur.

35. Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı

Burası neresi? Yalova’nın Termal ilçesinde bulunan Harmankaya Tabiat Parkı, yaklaşık 4 hektarlık bir alana yayılmış durumdadır. Kanyon yaklaşık 4 kilometre boyunca uzanmaktadır ve zaman zaman yüksekliği 700 metreyi bulmaktadır. İrili ufaklı çeşitli şelalelere ve yeşilin binbir tonuna ev sahipliği yapan kanyon bölgesi, 2012 yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiştir.

Neden gitmeliyim? Muhteşem bir doğa harikası olan Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı, doğal güzelliklere meraklı kişiler için Yalova’nın mutlaka gezilmesi gereken yerleri arasında bulunuyor. Ziyaretçiler burada aynı zamanda birçok farklı bitki türünü aynı anda inceleyebilmektedir.

– Mesire Alanları

36. Hasan Baba Mesire Yeri

Burası Neresi? Yalova’da yer alan pek çok doğal mekanda piknik yapabilirsiniz, ancak biz ayrı olarak mesire alanlarını da listelemek istedik. Mesire alanlarından en bilinenlerinden biri olan Hasan Baba Mesire Yeri, Çınarcık ve Termal ilçelerinin arasında yer alan oldukça güzel bir yer.

Neden Gitmeliyim? Oldukça geniş bir arazide yer alan piknik yeri, ıhlamurdan kestane ağacına bir çok ağaç türüyle çevrelenmiş. Piknik yapmak için yeterli gölgelik alana sahip olduğu için, özellikle de yaz aylarında rahatça piknik yapabilirsiniz. Fotoğraf gezileri için de oldukça uygun olan mesire alanında, ihtiyaçlarınızı alabileceğiniz bir restoran da yer alıyor.

37. İstihkam Tepe Mesire Yeri

Burası Neresi? Elmalık Köyü sınırları içinde bulunan İstihkam Tepe Mesire Yeri, Kirazlı Köyü’ne de 1 km mesafede bulunuyor. İkisinin arasında tepede yer alan, manzarasıyla görenleri büyülüyor. Marmara Denizi’ne bakan görüntüsüyle, piknik yaparken oldukça keyifli bir piknik yapabilirsiniz. Yamaç paraşütünün de yapıldığı tepe noktası, masalarıyla ve kamelyalarıyla birlikte, piknik için düzenlenmiş. Genellikle günübirlik ziyaretçilerin geldiği alanda, isterseniz kamp da kurabilirsiniz.

38. Höyüktepe Mesire Yeri

Burası Neresi? Sugören Köyü ve Sermayecik Köyleri’nin arasında yer alan Höyüktepe Mesire Yeri, oldukça şekilli bir oval tepede bulunuyor. Höyüktepe’nin belli bir alanında düzenlenmiş mesire alanı bulunmuyor, ancak Yalovalılar buraya genellikle kendi imkanlarıyla gelerek manzaranın keyfine varmak için piknik yapıyorlar. Özellikle de kış aylarında bembeyaz karların altında büyüleyici bir manzaraya sahip olan Höyüktepe’de, siz de keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

39. Kapılı Çınar Mesire Yeri

Burası Neresi? Listemizin son mesire alanı ise, Kapılı Çınar Mesire Yeri… Yemyeşil ve sık ağaçların içerisinde yer alan doğal park, Yalovalıların piknik için tercih ettiği yerlerden. İçerisinde yer alan akarsuyu ve ahşap köprüleriyle de dikkat çeken alan, asırlık çınar ağaçlarıyla özellikle de yazın en güzel gölgelik alanlardan.

Neden Gitmeliyim? Zaman zaman güneşi bile görmekte zorlanacağınız kadar ağaçlarla çevirili olan Kapılı Çınar’da, doğanın tadını çıkarabilir, yeşile doyabilirsiniz. Mesire alanına gitmek için, Yalova’nın merkezinden Kurtköy mevkiine gitmeniz gerekiyor.

*Tarihi Yerler

Yalova, en az 6 bin yıllık tarihiyle, arkeoloji ve kültürel varlık açısından oldukça zengin bir Marmara şehri. Yıllardır bir dizi arkeolojik kazıya ev sahipliği yapan Yalova’nın tarihi yerlerinin çokluğunu da tahmin etmek zor değil. Rüstem Paşa Camii, Kurşunlu Hamamı, Taş Köprü, Çınarcık Merkez Camii, Güneyköy Küçük Cami, Elmalık Kalesi, Çoban Kale Kalıntıları ve Termal Atatürk Köşkü gibi daha birçok tarihi yapı ziyaret edilmek üzere sizleri bekliyor.

Yalova’da gezilecek yerler listesine ek olarak, şehrin tarihi yerleri hakkında en doğru en kapsamlı ve aynı zamanda en detaylı bilgiyi almak için Yalova’nın Etkileyici 15 Tarihi Yeri başlıklı yazımızı okumanız yeterli!

*Çocuklar İçin Uygun Yerler

– Su Parkları

40. Yalova Aqualand

Burası Neresi? Yalova’da çocukla gezilecek yerler denildiğinde, hele de yaz aylarında akla ilk gelen yer Yalova Aqualand oluyor. İstanbul’a yakın cazip yerler arasında da gösterilen Aqualand, Yalova-Bursa karayolunun 4.kilometresinde, Bayraktepe mevkiinde yer alıyor. Aqualand, Güney Marmara’daki en büyük aquapark olma ayrıcalığına sahip! Hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden parkta su kaydıraklarından, çocuk havuzlarına, açık yüzme havuzlarından, spor noktalarına kadar daha birçok eğlenceli alan bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Çocuklarınızla eğlenceli ve güvenli bir gün geçirmek için Yalova Aqualand’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Ayrıca park bünyesinde düzenlenen gösteriler, animasyonlar ve birbirinden heyecanlı yarışmalarla eğlencenize renk katabilirsiniz. Bunların yanı sıra dilerseniz, jakuzi, spa ve masaj gibi rahatlatıcı ve dinlendirici hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Son olarak; Aqualand’da çocuklara özel yüzme eğitimi verildiğini belirtmek gerek!

– Lunaparklar

41. Yalova Lunapark

Burası Neresi? Yalova-Bursa karayolu üzerinde, Bayraktepe Mahallesi’nde yer alan Yalova Lunapark, hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden oldukça eğlenceli bir tema parkı olarak yıllardır hizmet veriyor. Yaz sezonuyla birlikte ziyarete açılan Lunapark’ta çarpışan arabalar, gondol, balerin, ranger gibi birbirinden eğlenceli bir dizi oyuncak bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Çocukların dünya üzerinde belki de en sevdiği yerlerden biri olan Lunapark, hem aileler için hem de minikler için eğlence dolu bir günün kapılarını açıyor. Yalova seyahatinizde de böylesi eğlenceli anlar yaşamak için Yalova Lunapark’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

*Yakınında Gezilecek Yerler

– Tatil Yerleri

42. Kerpe

Burası Neresi? Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı bir sayfiye alanı olan Kerpe, yaz turizminde Marmara bölgesinin gözde noktalarının başında geliyor. Zira Kocaeli’ndeki dört mavi bayraklı plajlarından biri Kerpe’de bulunuyor. İstanbul, Bursa, Sakarya ve Eskişehir gibi büyük şehirlere oldukça yakın bir lokasyonda bulunan Kerpe, yazın hafta sonlarını değerlendirmek için harika bir rota oluyor. Kerpe, Yalova’ya yakın tatil yerleri arasında da gösterilebilir; çünkü Yalova ile arasında 135 kilometre bulunan ilçeye ortalama 1,5 saatte rahatlıkla ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? El değmemiş sahili, yeşil doğası, çam ağaçlarıyla çevrelenmiş masmavi denizi ve tertemiz sahiliyle, özellikle çocuklu aileler tarafından sıklıkla ziyaret edilen Kerpe, Karadeniz kıyısında bulunmasına rağmen hırçın sulardan etkilenmiyor. Kerpe’de deniz suyunun derinliğinin fazla olmaması da çocuklar ve aileler için daha iyi bir seçenek olmasını sağlıyor.

Kerpe’de konaklamak için apart oteller ve pansiyonlardan yararlanabilir ya da doğa içinde kamp kurabilirsiniz. Kamp fikri cazip gelmiyorsa, beldede hizmet veren pansiyonları ve apartları gitmeden evvel detaylıca araştırıp, rezervasyon yaptırmanızı öneriyoruz. Kerpe’ye kadar gitmişken; Pembe Kayalıklar, Kumcağız Plajı, Miço Koyu gibi turistik yerleri görmeyi unutmayın!

43. Kefken

Burası Neresi? Kerpe gibi Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan bir tatil beldesi olan Kefken, İstanbul, Bursa ve Yalova’ya yakınlığının verdiği avantajla, şehirden fazla uzaklaşmadan hafta sonu tatili yapmak isteyenler için oldukça ideal. Yalova ile arasında yaklaşık 135 kilometre mesafe bulunan Kefken’e ortalama 1,5 saatte ulaşmak mümkün.

Kerpe gibi nispeten sakin ve durgun bir denizi olmayan Kefken’de, Karadeniz’in hırçın sularının etkisi daha fazla hissediliyor. Dolayısıyla çocuklar için tehlikeli olabilir. Lakin iyi derecede yüzme bilen herkes Kefken’in masmavi sularına kendini gönül rahatlığıyla bırakabilir.

Neden Gitmeliyim? Şehrin gürültüsünden ve hengamesinden biraz olsun uzaklaşmak istiyorsanız, Kefken sizin için birebir! halka açık plajları, tertemiz denizi ve kumsalıyla oldukça ünlü bir tatil beldesi olan Kefken’e bayılacağınızdan eminiz. Burada da dilerseniz pansiyon gibi işletmelerde konaklayabilir veya çadır alanlarında kamp kurabilirsiniz. Ayrıca Kefken’e gitmişken ”Kovanağzı Koyu, Yeşil Koy, Kapri Plajı ve Midye Koyu” gibi her biri doğa harikası olan yerleri yakından görebilirsiniz.

44. Kilyos

Burası Neresi? Resmi adı Kumköy olan Kilyos, İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı bir tatil beldesidir. İstanbul Avrupa yakasında, Karadeniz kıyısında yer alan Kilyos, özellikle İstanbullular için yaz sezonunun en gözde kaçış noktalarından biridir.  Yalnızca İstanbullar için değil; Yalova, Bursa ve Kocaeli ve hatta Sakaryalılar için de yakın bir tatil lokasyonu olan Kilyos, avantajlı konumu sayesinde her yaz binlerce kişinin akınına uğruyor.

Yalova’ya yakın tatil yerleri arasında da yerini alan Kilyos, Yalova şehir merkezinden yalnızca 111 kilometre mesafede yer alıyor. Osmangazi Köprüsü kullanıldığı takdirde ortalama 1-1,5 saatte ulaşmak mümkün.

Neden Gitmeliyim? Tarihi çınar ağacı, plajları ve Kilyos kalesi, derken Kilyos’ta yapacak çok şeyiniz var. Artık resmen Karadeniz kıyılarında yer aldığınız için Kilyos’ta Karadeniz mutfağına ait lezzetleri tatma şansı elde edebiliyorsunuz. Yaz döneminde Kilyos plajları haliyle oldukça kalabalık; eğer kalabalıktan hoşlanmıyorsanız bahar aylarında keyifli bir hafta sonu kaçamağı yapmayı mutlaka düşünmelisiniz. Fakat Kilyos’ta yazın düzenlenen her biri birbirinden eğlenceli festivalleri kaçırmak istemeyebilirsiniz.

45. Akçakoca

Burası Neresi? Akçakoca, Batı Karadeniz’in Düzce şehrine bağlı bir sayfiye yeridir. Karadeniz kıyısı boyunca uzanan 35 kilometrelik uzun bir sahile sahip olan Akçakoca, yaz turizmi anlamında oldukça popülerdir. Ankara, Bursa, İstanbul ve Zonguldak gibi şehirlere 2-3 saatlik bir mesafede konumlanan Akçakoca, Yalova’ya da oldukça yakın! Öyle ki Yalova şehir merkezinden yola çıkıp, Anadolu Otoyolu O-4/E-80 otoyolunu kullanırsanız ortalama 2,5 saatte (221 km) Akçakoca’ya ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? El değmemiş bir tabiata ve berrak bir denize sahip olan Akçakoca’nın 1950’li yıllardan beri gözde bir tatil cenneti şaşırmamak gerek! Karadeniz kıyısındaki en popüler tatil beldesi olan Akçakoca’da yazın denize girip güneşlenebilir, Ege’nin Bodrum’unu veya Çeşme’sini aratmayan bir tatil geçirebilirsiniz. Akçakoca’ya gitmişken ”Çınar Caddesi, Çuhallı çarşısı, Akçakoca Limanı, Kale plajı, Cumayanı Mesire Alanı, Topuk Yaylası ve dünyanın en güzel camileri arasında gösterilen Merkez Camii” gibi daha bir dizi turistik yeri yakında görebilirsiniz.

46. Şile

Burası Neresi? Yalova’ya yakın tatil yerleri arasına mutlaka eklenmesi gereken Şile, Marmara Bölgesi’nin kuzeydoğusunda, Batı Karadeniz’in kıyısında yer alıyor. İstanbul’da denize girebilecek sayılı yerlerden biri olan Şile, bu özelliği nedeniyle, özellikle yaz sezonu boyunca Türkiye’nin en gözde tatil cennetleri arasında gösteriliyor. Şile, lokasyon açısından da kolay ulaşılabilir bir konumda bulunuyor. Yalova ile arasında 112 kilometre mesafe bulunan Şile’ye yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculuk sonrası kolayca ulaşmak mümkün.

Neden Gitmeliyim? İstanbul’un güzide ilçelerinden biri olan Şile, 10 kilometrelik kumsalıyla, deniz-kum-güneş üçlüsünün keyfini çıkarmak için oldukça ideal! Tabi gitmişken ”Şile Feneri, Şile Kalesi, Sarıkavak Kalesi, Hanımsuyu Çeşmesi, Yeşilvadi, Lahit Mezar, Saklıgöl, Heciz Kalesi, Ağlayan Kaya, Hacıllı Şelalesi, On Bir Göller Vadisi, Kumbaba Tepesi ve Osmanlı Hamamı” Şile’de görmeniz gereken bir dizi yer bulunuyor.

Eğer denk getirebilirseniz, ünü dünyaya yayılmış bir festival olan Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’ne de katılma şansı elde edebilirsiniz. Dolayısıyla, Şile’yi vakit kaybetmeden Yalova’ya yakın gezilecek yerler listene eklemelisiniz! Şile’ye nasıl ulaşırım gibi soruların ayrıntılı cevabını Şile’ye Nasıl Gidilir? Otobüs Bileti Fiyatları ve Seferler başlıklı yazımızda tüm detaylarıyla bulabilirsin.

47. Ağva

Burası Neresi? İsim olarak Latincede ‘iki dere arasına kurulmuş köy’ anlamını taşıyan Ağva, adıyla müsemma, Yeşilçay ve Göksu dereleri arasında kurulmuş bir tatil beldesidir. İstanbul’un kuzeyinde, Şile sınırları içerisinde bulunan Ağva, küçük bir yerleşim olmasına karşın, doğal güzellikleri, denizi ve güneşiyle özellikle yaz aylarının popüler rotalarından biri oluyor. Beldenin nüfusu, yaz sezonun açılmasıyla birlikte hemen hemen ikiye katlanıyor. Birçok şehre yakın konumuyla avantaj sahibi olan Ağva ile Yalova arasında yalnızca 96 kilometre mesafe bulunuyor. Yani Yalova il merkezinden yola çıkıldığında ortalama 1-1,5 saatte Ağva’ya ulaşmak mümkün.

Neden Gitmeliyim? Ağva’da yaz tatillerini, doğal bir atmosferin içinde, bakir koylarda, denize girip serinleyerek ve de dinlenerek geçirebilirsiniz. Akşam saatlerinde ise bir şeyler içip eğlenmek istersen Ağva’nın gece hayatında hareketli bir tura çıkabilirsiniz. Bunun yanı sıra gitmişken, Kilimli Koyu, Göksu Nehri ve Kadırga Koyu gibi Ağva’nın turistik yerlerini ziyaret edebilirsiniz.

48. Karasu

Burası Neresi? Batı Karadeniz ile Marmara Bölgesi’nin birleştiği noktada, Sakarya’nın kuzeyinde yer alan Karasu, Karadeniz kıyısındaki popüler sayfiye yerlerinden biridir. Yaz aylarında mevcut nüfusunu ikiye katlayan ilçede, genel yoğunluğu yazlıkçılar oluşturuyor. Yaz sezonu boyunca İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden yoğun ilgi gören Karasu, konum itibariyle kolay ulaşılabilir bir lokasyona sahip. Yalova’ya da oldukça yakın olan ilçeye ortalama 2-2,5 saatte (176 km) ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Karasu, denize girip, güneşlenebileceğiniz, kumsalın ve tertemiz havanın keyfini çıkarabileceğiniz harika bir tatil merkezi. Karasu, sakinliği, dinginliği ve meşhur Karasu Plajı’yla mükemmel bir tatil seçeneği! Turizm açısından birbirinden farklı birçok doğal güzelliğe sahip olan Karasu’da ”Maden Deresi, Acarlar Langozu, Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı ve Küçükboğaz Gölü” gibi gezilip, görülmesi gereken yerler bulunuyor.

– Turistik Yerler

49. Mudanya

Burası Neresi? Mudanya, Bursa’nın en gözde ilçelerinden biridir. Doğuda Gemlik, Batıda Karacabey, güneyde ise Nilüfer ve Osmangazi ilçeleriyle çevrelenmiş olan Mudanya, tarihi ve kültürel varlığının yanı sıra doğal güzellikleriyle de cazip bir turizm merkezidir. Mudanya’nın en dikkat çeken yeri ise şüphesiz Eski Girit Mahallesi’dir. Mübadele döneminden önce Rumların yaşam alanı olan bu mahalle Osmanlı ve Bizans’ın kent mimarisini en iyi şekilde yansıtan yerlerden biridir.

Mudanya, hafif esintili sahili rengarenk evleri ve sahil boyunca sıralanmış balıkçılarıyla -hele ki Yalova’daysanız- haftasonu kaçamağı için oldukça makul bir seçenek olacaktır. Yalova’dan yalnızca 88 kilometre uzaklıkta yer alan Mudanya’ya yalnızca 1 saatte ulaşmak mümkün.

Neden Gitmeliyim? Mudanya’da Eski Girit Mahallesi’nin yanı sıra; Mütareke Evi ve Müzesi, Kumyaka, Kumla, Altıntaş, Tahir Paşa Konağı, Dereköy Kilisesi ve Tirilye gibi turistik yerler bulunuyor. Mudanya’nın tarihi ve turistik yerleri hakkında detaylı bilgi almak için Mudanya Gezilecek Yerler Listesi | Haritalı Anlatım ve Mudanya’nın Tarihi Yerleri | En Harika 20 Mekan başlıklı yazılarımıza bir göz atmanızı öneriyorum. Mudanya, en yoğun dönemlerini yaz sezonunda yaşıyor. Zira Bursa’nın merkez ilçelerinde veya çevre illerde yaşayan ailelerinin büyük bir çoğunluğunun, Mudanya’da bir yazlığının olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Kaçırmayın! Gitmişken İskele Meydanı’nda mutlaka midye ve kokoreç yemelisiniz! Öyle ki yalnız kokoreç ve midye için onlarca kişi Mudanya’yı tercih ediyor.

50. Trilye

Burası Neresi? Trilye, Mudanya ilçesine bağlı şirin mi şirin turistik bir beldedir. Bursa’nın en çok ziyaret edilen noktalarından olan Tirilye, Mudanya’nın 11 kilometre batısında, Marmara denizi kıyısında yer alıyor. Resmi adı Zeytinbağı olan belde, Arnavut kaldırımlı sokakları, tarihi evleri ve kültürel miraslarıyla mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Yalova’ya da oldukça yakın bir mesafede, yalnızca 92,9 kilometre uzaklıkta yer alan Trilye’ye ortalama 1-1,5 saatte ulaşmak mümkün.

Neden Gitmeliyim? Trilye’de Rum ve Osmanlı mimarisinin muhteşem bir karışımı olan 150 – 200 yıllık ahşap ve taştan yapılma geleneksel evlerin çevrelediği sokaklara, manzarasıyla göz dolduran muazzam bir sahil eşlik ediyor. Ayrıca, Taş Mektep’ten Perili Ev’e, Dündar Evi’nden Kemerli Kilise’ye, Tabut Ev’den, Eski Postane binasına kadar, Trilye’de gezip görülmesi gereken bir dizi yer bulunuyor.

Kaçırmayın! Tirilye sahilindeki restoranlardan birinde, rakı-balık keyfi yapabilir veya balıkçı barakalarından birinde balık-ekmek yiyebilirsiniz. İkisinin de zevki çok başka olduğu için seçim sizin!

51. Gölyazı

Burası Neresi? Gölyazı, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde, İzmir karayolu üzerinde, Uluabat Gölü kıyısında yer alıyor. Yarım ada şeklinde küçük bir kasaba yerleşimi olan Gölyazı, panoramik manzarası, tarihi dokusuyla ve kartpostallardan fırlamış gibi mistik ve bir o kadar nostaljik atmosferiyle gören herkesi büyülüyor. Ayrıca yılın belirli dönemlerinde, birbirinden ilginç pek çok kuş türüne ev sahipliği yapan Gölyazı, bir nevi kuş cenneti niteliği de taşıyor.

Bursa’da yer alması hasebiyle çoğu şehre yakın bir lokasyonda yer alan Gölyazı, tabi ki Yalova’ya da oldukça yakın. Yalova’dan yalnızca 97,7 kilometre uzaklıkta yer alan Gölyazı’ya ortalama 1-1,5 saatlik kısa bir yolculuk sonrası ulaşmak mümkün.

Neden Gitmeliyim? Roma dönemine dayanan tarihi, Eşsiz gün batımı manzarası, çınar ağaçları eşliğinde kahvehane ve camilerle donatılmış meydanıyla Gölyazı, mutlaka görülmeli. Ayrıca gitmişken Uluabat Gölü’nde sandal turuna, Gölyazı’nın muhteşem sokaklarında gerçekleştirilen yürüyüş ve fotoğraf turlarına katılma şansı elde edebilirsiniz. Bunun dışında Bursa’da kahvaltı denildiğinde akla gelen en güzel noktalardan biri olan Gölyazı’da mükellef bir köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Son olarak; Gölyazı’nın yerlisi kadınların elinden yapılmış leziz gözlemelerin tadına kesinlikle bakmalısınız.

52. Cumalıkızık

Burası Neresi? Uludağ’ın kuzey eteklerinde kurulmuş beş Kızık köyünden biri olan Cumalıkızık, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yer alıyor. 2014 yılından itibaren Bursa’yla birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Cumalıkız’ın Bursa’daki en gözde tarihi turizm noktalarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Zira Cumalıkızık, tarihi varlığı, evleri, sokakları, konakları ve mistik doğusuyla dizilere bile sahne olmayı başarmış bir köy!

Bunun yanı sıra konum olarak kolay ve rahat ulaşılabilir bir lokasyonda yer alan bu şirin köy, Yalova’ya da oldukça yakın. Öyle ki Yalova ile arasında yalnızca 81,6 kilometre mesafe bulunuyor. Yalova il merkezinden yola çıkıldığında ortalama 1 saatte Cumalıkızık’a ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Şehirden ve şehrin boğucu atmosferinden uzaklaşmak ve zamanda bir yolculuğa çıkmak için Cumalıkızık’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Kökleri 1300’lü yıllara dayanan tarihi mor, sarı ve mavi renkli tahta, kerpiç ve taştan inşa edilmiş evlerinin sıralandığı dar sokaklarda dolaşmalı mis gibi köy havasının tadını çıkarmalısınız. Otantik dokusunu koruyan ve Türkiye’de her geçen yıl popülaritesini arttıran köy, özellikle kahvaltı konusunda oldukça iddialı! Bursa kahvaltı mekanları listesindeki küçük, salaş ve samimi mekanların bir kısmını içerisinde barındıran Cumalıkızık’ta harika bir köy kahvaltısı yapma şansı elde edebilirsiniz.

53. Maşukiye

Burası Neresi? Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı bir yerleşim olan Maşukiye, Marmara Bölgesi’ndeki en ünlü mesire alanlarından biridir. Gürül gürül akan sulara ve el değmemiş bir tabiata ev sahipliği yapan Maşukiye, kuzeyinde Sapanca Gölü, doğusunda Kocaeli, güneyinde ise Samanlı Dağları ve Kartepe yer alıyor. En güzel zamanını İlkbahar ve Yaz mevsiminde yaşayan Maşukiye, aslında yılın her dönemi ziyaret edilebiliyor.

Bundan ötürü İstanbul, Bursa ve Ankara gibi büyük şehirlerde yaşayan metropol insanını her dönem özellikle hafta sonları kendisine çekmeyi başaran Maşukiye, birçok noktaya oldukça yakın. Bunlardan biri de Yalova… Zira Maşukiye, Yalova’nın yalnızca 83,5 kilometre doğusunda yer alıyor. Dolayısıyla Yalova çevresinde gezilecek yerler arasına kesinlikle eklenmesi gereken Maşukiye’ye, ortalama 1 saatte ulaşmak mümkün.

Neden Gitmeliyim? Yeşilin her tonuna sahip olan Maşukiye’de doğa yürüyüşünden, ATV turlarına, piknikten mangala kadar yapılacak birçok aktivite bulunuyor. Maşukiye’nin en meşhuru, hiç şüphesiz köy kahvaltısı… Beldede hizmet veren restoranlardan herhangi birinde, mis gibi açık havada köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Gitmişken Maşukiye çevresinde bulunan Aygır Deresi, Kuzu Yaylası, Sapanca ve Kartepe gibi yerleri de mutlaka ziyaret etmelisiniz.

54. Sapanca

Burası Neresi? Sakarya’ya bağlı turistik bir ilçe olan Sapanca, şehrin batısında, Kocaeli ile Adapazarı arasında, sınır noktasında yer alıyor. Benzersiz doğası, yemyeşil tabiatı ve tabi ki Sapanca Gölü’yle Sakarya’da kesinlikle görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Kolay ulaşılabilir bir konumda yer alan Sapanca Gölü, günübirlik geziler ve hafta sonu kaçamakları için harika bir seçenek. Sapanca Gölü çevresinde restoranlar, kahvaltı mekanları, otel ve pansiyon gibi konaklama alanları bulunuyor. Yalova ile arasında 93,7 kilometre mesafe bulunan Sapanca’ya aşağı yukarı 1-1,5 saatte ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Sapanca Gölü’nde tur atmak için ATV veya bisiklet kiralayabilir ya da sandalla göl üzerinde harika bir gezintiye çıkabilirsiniz! Ayrıca gitmişken Sapanca Gölü’ne yakın ‘‘Rüstempaşa Camii, Kırkpınar ve Vecihi Kapısı’’ gibi turistik noktaları da ziyaret edebilirsiniz. Erken kalkan erken yol alır mantığıyla, Yalova’dan sabahın erken saatlerinde yola çıkıp Sapanca-Natürköy’de kahvaltı etmenizi şiddetle öneriyorum. Buradaki enfes köy kahvaltısına bayılacağınızdan eminim!

*Alışveriş

– Çarşı ve Pazar

55. Termal Köy Pazarı

Burası Neresi? Yalova gezinizde alışveriş yapabileceğiniz keyifli duraklardan birisi olan Termal Köy Pazarı, Termal ilçesinde yer alıyor. Kaplıcaların olduğu alana inen yokuşun üzerine kurulan köy pazarı, Aşıklar Yolu boyunca dizilen tezgahlardan oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Fazla büyük kapasitesi olmasa da, köylülerin açtığı tezgahlar organik bir alışveriş için oldukça yeterli. Kendi elleriyle topladıkları beyaz ve siyah dutlarıyla meşhur olan köy pazarından, birbirinden lezzetli köy ürünlerinin tadına bakmayı ve satın almayı unutmayın.

56. Yalova Pazarı

Burası Neresi? Yalova’nın şehir merkezinde yer alan pazar, listemizin en meşhur alışveriş noktalarından. Geleneksel alışveriş etkinliği haline gelen merkez pazarı, yarı açık yarı kapalı şekilde uzun yıllardır hizmet veriyor. Sebze-meyve ve tekstil olarak iki bölüme ayrılan pazarda, ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz.

– AVM’ler

57. Yalova Star AVM

Burası Neresi? Şehir merkezinde 2014 yılında inşa edilerek hizmete açılan Yalova Star Avm, Yalovalıların ihtiyaçlarını karşılayıp, keyifli vakit geçirdiği bir avm. Ünlü mağazaların ve restoran zincirlerinin yer aldığı mağaza, 5 ayrı kattan oluşuyor. İçerisinde sinema salonundan, oyun salonuna kadar pek çok etkinlik noktasının yer aldığı avmde, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

  • Adres: Süleymanbey Mah. Cengiz Koçal Cd, 77100 Yalova Merkez
  • Telefon: (0226) 800 05 00
  • Çalışma saatleri: 10.00-22.00
  • Yol tarifi al >

58. Özdilek Yalova AVM

Burası neresi? Şehir merkezine kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunan Özdilek Yalova AVM, hem yerli halk hem de turistlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri derli toplu alışveriş durakları arasında bulunmaktadır. Bina içinde aklınıza gelebilecek birçok yerli ve yabancı markanın dükkanını bulmanız mümkündür.

Neden gitmeliyim? Alışveriş yapmak için çarşı pazar gezmek size göre değilse siz de Özdilek Yalova AVM’ye gelerek aradığınız her şeyi tek çatı altında bulabilirsiniz.

  • Adres: Sahil, İzmit Yalova Yolu No:85, 77600 Çiftlikköy/Yalova
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-23.00
  • Telefon: 02263515454
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Gece Hayatı

Yalova’da gece hayatının fazla canlı olduğu söylenemez. Ancak yine de şehirde, eşinizle, dostlarınızla, arkadaşlarınızla ve de ailenizle bir şeyler içip, eğlenceli vakit geçirebileceğiniz alternatifler mevcut. Yalova’daki eğlence mekanları genellikle şehir merkezi ve Çınarcık ilçesinde yer alıyor. Çınarcık, bir tatil beldesi olduğu için daha ziyade club-disko konseptindeki mekanlara ev sahipliği yapıyor.

Yalova’daki eğlenmek için tercih edebileceğiniz popüler eğlence mekanlarının bir kısmını: ”Mekan Yalova, Sindoman Cafe & Bar, Club Kio, 1900 Performance Hall & Bistro Yalova, Shot Cafe Bar, Yalova Türkü Bar, Crow Karaoke & Live Music, Punch Coffee Food & Karaoke, Kitap Sevenler Dernek Lokali, Divan Teras Cafe & Bar, Yucca Live Performance vs.” oluşturuyor.

*Yapmadan Dönme

Yalova’da Delmece Yaylası gibi tabiat alanlarında kamp kurup, trekking, dağ bisikleti, meditasyon, yoga gibi doğa sporları yapabilir; piknik ve mangal gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. En önemlisi de Yalova kaplıcalarında, şifalı termal sulara girebilir; masaj, spa, jakuzi ve hamam gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra yaz sezonunda Marmara’nın en popüler tatil beldelerinden biri olan Çınarcık’ta deniz, kum ve güneş eşliğinde harika bir yaz tatili geçirebilirsiniz. Son olarak gitmişken Yalova’nın yöresel mutfağının tadına bakmayı unutmamalısınız.

– Günübirlik Turlar

  • Yalova-Çınarcık Turu: Dipsiz Göl, Yalova Kent Ormanı – Çifte Şelaleler, Delmece Yaylası, Yürüyen Köşk
  • Sudüşen Şelalesi-Yalova Turu: Yalova, Termal, Üvezpınar Köyü ve Sudüşen Şelalesi
  • Günübirlik Yalova Turu: Termal İlçesi Üvezpınar Köyü’nden 8 km uzaklıkta bulunan Sudüşen Şelalesi ve çevresi

*Şehir İçi Ulaşım

Yalova’da şehir içi ulaşım genel anlamda otobüs, minibüs ve dolmuş gibi toplu taşıma vasıtalarıyla sağlanıyor. Bunun yanı sıra küçük bir şehir olduğu için taksiler de sıklıkla kullanılabiliyor. Ayrıca Yalova’dan İstanbul’a haftanın yedi günü, belirli zaman aralıklarında deniz otobüsü ve feribot seferleri düzenleniyor. Bu açıdan Yalova, Türkiye’de önemli bir liman konumuna sahip. Zira Yalova, Bursa ve İstanbul arasında bir köprü vazifesi gördüğü için büyük önem taşıyor. Yalova şehir içi ulaşımına dair daha fazla bilgi almak için Yalova Belediyesi: Ulaşım Rehberi linkine tıklamanız yeterli.

Yalova’da gezilecek yerler listemizi sizin için son olarak 14.07.2023 tarihinde güncelledik. Siz de yorum kısmından görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşarak, yazımızı geliştirmemize yardımcı olabilirsiniz. 

Yorumları Gör

  • Ne yazık ki bakımsız.Dunyada dereceye giren 15 Arboretum'dan biri olmasına rağmen bu durum çok üzücü. Bir vakıf var ama bakımda yetersiz.Devlet el uzatmalı. O kadar çeşit bitki ve ağaç türlerinin geleceği tehlikede.

    • Merhaba Muhterem Bey, öncelikle yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz. En kısa zamanda bu ilgiler ışığında söz konusu madde şahsım tarafından güncellenecektir. :)

Paylaş
Özkan

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

4 hafta önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce