Boston

Boston Gezi Rehberi

1- Boston Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

ABD’nin Massachusetts eyaletinin başkenti olan Boston aynı zamanda en kalabalık şehridir. Greater Boston olarak da bilinen şehir, ekonomi ve kültür alanlarında da önemli bir yere sahiptir.

Ülkenin en eski şehirlerinden biri kabul edilen Boston, güçlü bir tarihi geçmişi içinde barındırır. Amerika tarihinin pek çok önemli dönüm noktasına tanıklık etmiştir. Bunun yanı sıra metro sistemi, devlet okulu ve park gibi alanlarda ilklerin yaşandığı şehir olarak bilinir. Bölge eğitim ve kültür seviyesi olarak da oldukça gelişmiştir. Boston bünyesinde çok sayıda üniversite bulunmaktadır.

2- Boston Nerededir?

 

Amerika Birleşik Devletleri’nin Massachusetts eyaletinde yer alan Boston, Charles ve Mystic Irmaklarının başladığı yerde konumlanmıştır. Bulunduğu eyaletin merkezi kabul edilen şehir, eyaletle aynı ismi taşıyan Massachusetts Körfezi’nde yer almaktadır.

3- Boston’a Ne Zaman Gidilir?

 

Massachusetts’in Boston şehri, yılın her zamanı çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır ancak kış mevsimlerinde genellikle sakindir. Özellikle ilkbahar ve yaz ayları oldukça renkli ve kalabalık olan şehirde, bu dönemde çok sayıda festival de düzenlenmektedir.

4- Boston Gezilecek Yerler

#1 Charles Nehri

 

Şehrin huzur mekanlarından olan Charles Nehri fotoğraf çekmek ve dinlenmek için en ideal noktalardan biri. Boston için simge haline gelmiş bu nehir çevresinde kısa bir yürüyüş yapmak bile keyif verecektir.

#2 Newbury Caddesi

Boston’un en özel caddelerinden biri olan Newbury, tarihi binalar arasında birçok ünlü markanın mağazalarını barındırır. Neewbury, farklı bir alışveriş deneyimi yaşamak isteyenler için Boston gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken yerlerden biridir.

Devamı için; Boston Gezilecek Yerler Listesi

5- Boston Mutfağı

Boston mutfağı Amerikan mutfağı dışında da gelişmiş zengin bir lezzet birikimine sahiptir. Şehrin yerel yemekleri arasında fasulye, morina balığı deniz mahsulleri ve envaiçeşit dondurma bulunmaktadır. Bunun yanında ülke mutfağını temsil eden pek çok yemek de yiyebilirsiniz. Boston’da uğrayabileceğiniz birkaç restoran önerisi:

6- Boston’da Alışveriş

Boston şehrinde alışveriş yapabileceğiniz çok sayıda cadde, alışveriş merkezi ya da pazar alanı bulabilirsiniz. Özellikle Feneuil ve Beacon bölgeleri aradığınız her şeyi bulabileceğiniz dükkân ve marketlerle doludur.

7- Boston Gece Hayatı

Boston şehri tam bir öğrenci şehridir, bu nedenle genç nüfus oldukça fazladır. Gece hayatı da bu duruma paralel olarak hayli renkli ve hareketli şekillenmiştir. Her mevsim gece kulüpleri, barlar ve eğlence merkezleri dolup taşar. Her zevke ve yaşa hitap eden eğlence alanları bulabilir, güzel müzikler dinleyip içkilerinizi yudumlayabilirsiniz.

8- Boston Festivalleri

  • Boston Şarap Festivali (Ocak)
  • Boston Uluslararası Film Festivali (Nisan)
  • Harpoon Festivali (Mayıs)
  • Salem Kültür Festivali (Temmuz)

9- Boston’da Nerede Kalınır?

Massachusetts eyaletinin başkenti konumunda bulunan Boston, tarihi ve kültürel dokusuyla her yıl 15 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlıyor. Bu kadar yoğun turistin geldiği bir şehir olunca Boston konaklama seçenekleri de haliyle önemli bir konu haline geliyor. Oldukça kalabalık bir şehir; bu nedenle mutlaka gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Şehirde değerlendirebileceğiniz birkaç otel önerisi:

Hampton Inn Boston Logan Airport 3*

Havaalanına yakınlığı ve ücretsiz havaalanı servisi ile çok özel bir konumda olan otel, ziyaretçilerin rahat bir şekilde gezilerini yapmalarına olanak sağlıyor. Yüzme havuzu, kaliteli yemek hizmeti ve ilgili personeli ile otel, ziyaretçilerinden tam not almayı başarıyor. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

<

The Lenox 4*

Tarihi Back Bay bölgesinde bulunan The Lenox, butik otel konseptinde müşterilerine hizmet veriyor. Panoramik Back Bay manzaralı odalarıyla konuklarını ağırlayan otel, ziyaretçilerine keyifli bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

Devamı için; Boston’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

10- Boston Şehir İçi Ulaşım

Boston’da şehir içi ulaşımda toplu taşıma en uygun ve rahat seçenektir. Otobüs, metro ya da bisiklet seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. Oldukça lüks ve pahalı bir şehir olması nedeniyle araba kiralamak ve taksi kullanmak biraz masraflı olabilir. Üstelik şehrin yoğun bir trafik sorunu da vardır. Bu nedenle hızlı ve rahat ulaşım için, yerel halk tarafından da sıklıkla toplu taşıma tercih edilmektedir.

11- Saat Farkı

Boston ile Türkiye arasında 8 saatlik bir zaman farkı bulunmaktadır. Türkiye’de saat, sabah sularında 08.00’i gösterirken Boston’da saat 00.00’dır.

12- Para Birimi

Boston’da ABD’nin yerel para birimi olan Amerikan Doları kullanılmaktadır. 1 TL yaklaşık olarak 0,19 Amerikan Dolarına eşittir.

13- Konsolosluklar

Boston Başkonsolosluğu

Posta adresi:

31 Saint James Avenue,Suite #840, Boston, MA 02116

T:+1 857 250 47 00

F:+1 857 250 4748

E: consulate.boston@mfa.gov.tr

14- Resmî Tatiller

  • Yılbaşı Tatili (2 Ocak)
  • Martin Luther King Jr. Günü (6 Ocak)
  • Başkan Günü (20 Şubat)
  • Anma Günü (29 Mayıs)
  • ABD Bağımsızlık Günü (4 Temmuz)
  • İşçi Bayramı (4 Eylül)
  • Colombus Günü (9 Ekim)
  • Şükran Günü (23 Kasım)
  • Noel (25 Aralık)

15- Vize İşlemleri

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Boston’a seyahat edebilmeleri vize almaları gerekiyor. Bunun için eyaletin bağlı olduğu ülke olan ABD’nin prosedürlerini belirlediği aşamalar tamamlanmalıdır. Bu prosedürler kapsamında Türkiye vatandaşları için herhangi bir pasaport ayrımı bulunmuyor. ABD konsoloslukları, vize işlemlerini son derece disiplinli bir şekilde yürütüyor ve her başvuruyu eşit şekilde değerlendiriyor. Vize başvurusunda özetle izlemeniz gerek yol şu şekilde açıklanabilir:

  • Belirlenen prosedürleri tamamlayıp başvuruda bulunmadan önce Amerika vize türünü belirlemeniz gerekiyor.
  • Turizm veya eğitim amaçlı seyahatler için seçilmesi gereken tür Amerika Göçmen Olmayan Vize olacaktır. Bu vize türü de kendi arasında dallara ayrılmaktadır.
  • B-1/B-2 Turistik, F1/F2 Öğrenci Vizeleri ve J1/J2 Değişim Programı Vizeleri gibi dallardan kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.
  • Size verilen formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
  • Bunun yanında sizden istenen belgeleri de tamamlamanız gerekmektedir.