Göcek’te Yapılacak Şeyler | En İyi 21 Aktivite!

İlaç Niteliğinde Bilgiler

Göcek hakkında: Göcek, Muğla‘nın Fethiye ilçesine bağlı bir mahalledir. Fethiye’nin batısında, Dalaman ilçesi ile sınırında bulunan Göcek’in batısı Akdeniz ile çevrilidir. Ege ile Akdeniz bölgeleri arasında, mükemmel bir geçiş noktasında konumlanan Göcek, Türkiye‘deki mavi yolculuk turlarının en popüler duraklarından biridir. Dolayısıyla Göcek’in harika bir liman kenti olduğu söylenebilir.

Bunun bir sonucu olarak beldede, tekne sahiplerinin hemen her ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte pek çok özel marina bulunmaktadır. Yeşil doğası ve berrak, tertemiz, turkuaz deniziyle gerçek anlamda bir doğa harikası olan Göcek’te yapılacak şeyler de oldukça fazla! Göcek’te ne yapılır, öğrenmek için sayfayı kaydırın…

Kullanılan kartlar: Göcek’te kullanılması gereken herhangi bir kart zorunluluğu bulunmamaktadır.

İkonik gezi noktaları: Göcek’in ikonik gezi noktaları; D – Marin, Göcek Adası, Yassıca Adaları, Zeytin Adası, Tersane Adası, Domuz Adası, Ömer Eşen Tabiat Parkı oluşmaktadır.

Pazar günü ne yapılır? 

Göcek’te güzel bir pazar sabahına yöresel köy kahvaltısı ederek başlayabilirsiniz. Kahvaltınızı bitirdikten sonra, Göcek’in meşhur marinalarını gezebilir, merkezdeki mağaza ve butiklerde alışveriş yapabilirsiniz.

Bunun yanı sıra Göcek’in lezzet duraklarına gidebilir, keyifli bir öğle yemeği ya da eğlenceli bir akşam yemeği yiyerek, manzaraya karşı şarabınızı yudumlayabilirsiniz. Plajlara gidip, güneşlenme, denizin ve kumsalın tadını çıkarmayı da unutmayın!

Bir günde ne yapılır? 

Göcek’te bir günde ne yapılır? Bir gününüzü sabah 10.00 sularında başlayıp, akşam 18.00 sularına kadar süren tekne turlarına katılarak geçirebilirsiniz.

Tekne turlarıyla Göcek’in meşhur koylarını ve çevresinde bulunan 12 adaları gezip, görme şansı elde edebilirsiniz. Ayrıca tekne turlarına katılmışken yüzme ve sualtı dalışı gibi eğlence dolu aktiviteler yapabilirsiniz.

Malum Covid-19’i düşünerek toplu turlara katılmak istemezsiniz diye Göcek’de özel kiralık teknelere göz atabilirsiniz.

Ücretsiz Aktiviteler

1. Göcek Kordonunda Yürüyüş Yapın!

Göcek Kordonu

Burası Neresi? Göcek kordon boyu, üzerinde marinaların, iskelelerin, kafe ve restoranların, mağazaların, büfelerin, yat limanlarının olduğu bir yerdir. Beldenin en merkezi noktasını oluşturan kordon, Göcek’e gelen turistlerin ilk uğraması gereken yerlerinden biridir. Dolayısıyla Göcek’te yapılacak şeyler arasına ilk olarak kordon boyunda yürüyüş keyfi maddesini ekleyebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Ege’nin denizinin müthiş manzarası eşliğinde mis gibi bir havada, gün batımı veya gün doğumu saatlerinde yürüyüş yapmak için kordon boyuna mutlaka gitmelisiniz. Dilerseniz sahil boyunca sıralanan mekanlarda vakit geçirebilir veya alışveriş yapabilirsiniz.

  • Adres: Göcek, 48310 Fethiye/Muğla
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir
  • Yol tarifi al >

2. Göcek Marina’yı Görmeden Dönmeyin: D-Marin Göcek!

Göcek Marina

Burası Neresi? Göcek Marina ya da diğer tabiriyle D-Marin Göcek, Türkiye’nin en korunaklı marinalarından biridir. Akdeniz ve Ege bölgelerini buluşturan Göcek Marina, konum itibariyle önemli bir kesişim noktasıdır. Bu nedenle pek çok teknenin uğrak limanlarından birini teşkil etmektedir.

Göcek Marina’da hem konfor hem de güvenlik açısından her şey en ince detayına kadar düşünülmüştür. Göcek merkezine 5 dakika mesafede yer alan marinaya ulaşım oldukça kolaydır.

Neden Gitmeliyim? Bir kısmı devlet tarafından koruma altına alınmış olan bir bölgenin içinde bulunan Göcek Marina, çeşitli özellikleriyle nitelikli bir tesis olarak hizmet vermektedir. İçerisinde restoranından kafesine, marketinden büfesine kadar pek çok alan bulunduran marina, hemen herkesin ihtiyaçlarını karşılayabilecek imkanlara sahiptir.

Ayrıca muhteşem bir doğada bulunan marina çevreye de son derece duyarlıdır. Marinada, yatların güvenliğini sağlamak adına 280 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğinde yüzer dalgakıran bulunmaktadır. Marinanın sahip olduğu uzunluk 70 metre olup; derinliği 40 metredir. Ayrıca 150’si karada; 380’i denizde olmak üzere toplam 530 tekneyi ağırlayabilen bir kapasiteye sahiptir.

Kaçırmayın! Bunların yanı sıra Göcek Marina’da yelken yarışları gibi çeşitli etkinlikler de düzenlenmektedir. Hem masmavi denizi hem de sıcacık kumsallarıyla gören herkesi kendisine hayran bırakan Göcek Marina, diğer adıyla D-Marin Göcek, Türkiye’nin en seçkin marinalarından biri olarak, beldede kaliteli vakit geçirebileceğiniz yegane yerdir.

  • Adres: Göcek, Camtaş Cad. No: 12, 48310 Fethiye/Muğla
  • Tel: 0 (252) 645 15 20 – 0 (252) 661 09 00
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

3. Ada Turuna Çıkın!

Yassıca Adaları

Burası Neresi? Göcek, aynı isimli Göcek Adası, Yassıca Adaları, Zeytin Adası, Tersane Adası ve Domuz Adası olmak üzere toplam beş farklı adaya ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Göcek merkezine en yakın mesafede yer alan Göcek adası tertemiz denizi ve el değmemiş doğasıyla dikkat çekiyor. Adada, şezlong, şemsiye ve yeme – içme gibi ihtiyaçlara yönelik hizmet veren bir işletme bulunuyor. Göcek Adası’na tekne turları, özel yatlar veya deniz taksileriyle ulaşım sağlanabiliyor.

Yassıca Adaları ise irili ufaklı birkaç adadan oluşuyor. Fethiye Körfezi’nde yer alan adalar, tur teknelerinin sıklıkla demir attıkları yerlerin başında geliyor. Zeytin ve çam ağaçlarıyla kaplı olan Yassıca Adaları, su sporları için de oldukça uygun. Adalardan birinde küçük bir gölet bulunuyor. Ayrıca adalar arasında çeşitli yerlerde ani sığlıklar bulunduğu için yelkenli teknelerin dikkatli olması gerekiyor.

Yassıca Adaları, doğa yürüyüşleri için de fazlasıyla ideal… Göcek adalarının en büyüğü olan Tersane Adası, kış limanı ve yaz limanı olmak üzere iki bölgeden oluşuyor. Ayrıca ada içinde Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma pek çok tarihi kalıntı bulunuyor.

Kaçırmayın! Adını tepelerinde yaşadığı düşünülen yaban domuzlarından alan Domuz Adası’nda da bir dizi tarihi kalıntı bulunup; bu kalıntıların bir kısmı ada üzerinde bir kısmı da su altında yer alıyor.

Ada kıyıları sığ ve kayalarla kaplı olduğu için demirlemek pek mümkün olmuyor. Lakin sonuç olarak; Göcek’e gelmişken bu harika adaları mutlaka görün! Göcek’te gezilecek yerler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayın: Göcek Gezilecek Yerler | Görülmesi Gereken 28 Yer…

Ücretli Aktiviteler

4. Ömer Eşen Tabiat Parkı’nı Görün!

İnlice

Burası Neresi? Göcek’in 14 kilometre güneydoğusunda bulunan Ömer Eşen Tabiat Parkı, 4,426 hektarlık bir alana yayılmaktadır. 2003 yılında mesire yeri olarak tescillenen park, 2011 yılında Tabiat Parkı statüsü kazanmıştır.

Ömer Eşen Tabiat Parkı, deniz kıyısında, sığla ağaçlarıyla kaplı yemyeşil bir alandan oluşmaktadır. Özel Çevre Koruma bölgesi içinde yer alan tabiat parkı, aynı zamanda III. Derece SİT Alanı olarak tanımlanmıştır.

Neden Gitmeliyim? Denizi, plajı, tertemiz havası ve yemyeşil ormanıyla hayranlık uyandıran Ömer Eşen Tabiat Parkı’nı ziyaret etmek Göcek’te yapılması gereken şeyler arasında başta geliyor. Tabiat parkı içerisinde; çay bahçesi, kameriyeler, kır lokantaları, büfeler, tuvalet ve mescitler, güvenlik noktaları, seyir terası, pergola, orman köşkü, bungalovlar, dere boyu, iskele ve sosyal tesis bulunuyor.

Dolayısıyla park içindeki bungalovlarda konaklayabilir, market ve büfelerden her türlü ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Ayrıca tabiat parkına gelmişken doğa yürüyüşü, piknik, kamp, yüzme, fotoğrafçılık ve trekking gibi birbirinden eğlenceli pek çok aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Adres: İnlice, 48300 Fethiye/Muğla
  • Tel: 0 (312) 207 50 00
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 20.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücreti: Tam 9 TL – İndirimli 4,5 TL – Bisiklet 9 TL – Motosiklet 18 TL – Otomobil 27 TL – Minibüs 81 TL – Midibüs 144 TL – Otobüs 243 TL – Kır Evi 2 Yataklı (günlük) 405 TL – Kır Evi 4 Yataklı (günlük) 805 TL – Kır Evi 6 Yataklı (günlük) 1150 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

5. Tekne Turlarına Katılın!

Göcek tekne turu

Burası Neresi? Türkiye’de mavi yolculuğun en popüler güzergahlarından biri Göcek’tir. Hem sahip olduğu limanlarla hem de konumu itibariyle mükemmel bir rota olan Göcek tekne turlarının en sık düzenlendiği yerlerden biridir.

Öyle ki bu şirin tatil beldesinde, her yıl sezonun başlamasıyla haftanın hemen her günü tekne turları düzenlenmektedir. Dolayısıyla Göcek’te yapılacak şeyler denildiğinde akla ilk gelen her zaman tekne turları olur.

Neden Gitmeliyim? Göcek tekne turları ile civar koyları, adaları, sahil ve kumsalları gezip görebilir, yemyeşil doğanın masmavi denizle bütünleşerek oluşturduğu ahenge tanık olabilirsiniz. Göcek’te tekne turu genellikle sabah 10.00 sularında başlayıp, akşam 17.00 – 18.00 arası sonlanmaktadır.

Tekne turları ile; Büyük Ova Koyu, Kleopatra Hamamı Koyu, Martı Koyu, Göcek Adası, Domuz Adası, Yavansu Koyu, Göbün Koyu, Bedri Rahmi Koyu ve Yassıca Adaları Koyu başta olmak üzere birbirinden güzel koy ve adalar gezilir.

Bu koy ve adaların her birinde yüzme, dinlenme, yemek ve eğlence için molalar verilir. Örneğin Göcek’in en popüler koylarından biri olan Büyük Ova Koyu’nda 45 dakikalık yüzme molası verilirken; Kleopatra Hamamı Koyu’nda bu süre 1,5 saate kadar çıkabilmektedir.

Kaçırmayın! Her şey dahil konseptiyle hizmet veren Göcek tekne turlarının fiyatı kişi başı ortalama 150 TL civarında seyretmektedir. Bunların yanı sıra Göcek’te yat kiralama gibi bir seçeneğiniz de mevcut.

Özel kiralık teknelerle; Göcek’in yanı sıra Sarıgerme, Fethiye, Selimiye, Orhaniye, Marmaris, Bodrum ve Kaş gibi birbirinden güzel tatil yerlerine gidebilir, her birini gezip keşfedebilirsiniz.

Kayalar Günlük Gezi Teknesi: 

  • Tel: 0 536 933 85 18
  • Kişi başı tur ücreti: 150 TL

Vira Günlük Gezi Teknesi: 

  • Tel: 0 532 357 90 11
  • Kişi başı tur ücreti: 150 TL

Falcon Günlük Gezi Teknesi: 

  • Tel: 0 541 742 22 90
  • Kişi başı tur ücreti: 150 TL

6. Kaya Mezarlarıyla Ünlü Telmessos’u Ziyaret Edin!

Telmessos Kaya Mezarları

Burası Neresi? Göcek’e oldukça yakın bir mesafede yer alan Telmessos Antik Kenti’ni ziyaret etmek, Göcek’te yapılması gereken şeyler arasındadır. Telmessos Antik Kenti ile Göcek arasında 30 kilometre mesafe bulunup; yolculuk ortalama yarım saat sürmektedir. Tarihteki ilk yerleşim yerlerinden biri olan Telmessos Antik Kenti, MÖ 3 binlere kadar uzanmaktadır.

Kent, adını, söylentilere göre Apollon’un oğlu Telmessos’tan almıştır. Telmessos Kenti’yle ilgili Yunan mitolojisinde anlatılmış bir hikaye mevcuttur. Suidas’ın kentin kuruluşu ile ilgili olarak anlattığı hikaye şu şekildedir:

”Troia Savaşı’nın başladığı dönemde, Atinalılardan elçi olarak gelen Odysseus’la Menelaos’u evine kabul eden Antenor’un (Troia’lı ihtiyar) kızına aşık olarak, köpek kılığına girip ilişki kuran Apollon’dan olma çocuğa Telmessos adı verilir. Doğan bu çocuğun adına izafeten Likya sınırlarında aynı isimle Telmessos kenti kurulur. Böylece Apollon çocuğunu bu yeni kente kahin olarak tayin eder.”

Neden Gitmeliyim? Kurulduğu günden bu yana, sürekli yerleşim yeri olarak faaliyetini sürdürmüş olan Telmessos Antik Kenti, şüphesiz ki yıllar boyunca Akdeniz kıyı şeridindeki en popüler kentlerden biri olmuştur. Lakin şehre gösterilen bu rağbet, bir dizi savaşı da beraberinde getirmiştir. Tarih boyunca pek çok savaşa ve istilaya maruz kalan Telmessos, birçok kez yıkılıp tahrip edilmiştir.

Bunun bir sonucu olarak Telmessos’tan geriye, modern kentin güneyindeki kayalıklara oyulmuş mezarlar ve şehrin çeşitli noktalarında yer alan lahit mezarların dışında pek bir şey kalmamıştır. Kentten günümüze gelmeyi başaran en eski kalıntıları kaya mezarları oluşturmaktadır.

Konun uzmanlarınca Antik Çağ’dan günümüze ulaşan en eski kalıntılar olarak değerlendirilen bu kalıntılar arasında, özellikle, doğu ante duvarı orta bölümde yer alan ve üzerinde Hermapios oğlu Amintas (Amyntas) yazan, bu nedenle de Amintas (Amyntas) Mezarı olarak isimlendirilen kaya mezarı öne çıkmaktadır.

Kaçırmayın!

Bunların yanı sıra, Fethiye Müzesi tarafından yakın zamanda gerçekleştirilen kazı çalışmaları sonucunda Telmessos Antik Tiyatrosu, gün yüzüne çıkarılmıştır. 19. Yüzyılda yaşayan gezginlerinin bahsettiği ve dönemin gravürlerinde geçen Telmessos tiyatrosunun tamamen toprak altında olduğu biliniyordu.

Konum ve plan itibarıyla Helenistik dönem özelliklerini yansıtan tiyatronun, günümüze ulaşan kalıntıları daha çok Roma dönemini yansıtmaktadır. Hem mimari hem de tarihi yönden büyüleyici bir yer olan Telmessos Antik Kenti ve kaya mezarları, Göcek’e gelmişken mutlaka ziyaret edilmelidir. Zira bu harika yapı, her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turistin akınına uğruyor!

  • Adres: Kesikkapı, 123. Sk. No: 12, 48300 Fethiye/Muğla
  • Tel: 0 (252) 614 11 50
  • Çalışma saatleri: Kış Dönemi 08.00 – 17.00 | Yaz dönemi 08.30 – 19.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücreti: Kişi başı 6 TL | Müzekart geçerli
  • Yol tarifi al >

7. Alışveriş Turuna Çıkın!

Göcek'te alışveriş

Burası Neresi? Göcek’te yapılacak şeyler listemizde sıradaki aktivitemiz alışveriş! Bu şirin tatil beldesine gelmişken almanız gereken şeyler var… Çünkü sevdiklerinize ve kendinize birer Göcek hatırası almak isteyebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Alışveriş için Göcek’in merkezinde bulunan hediyelik eşya dükkanlarına ve mağazalara gidebilir, süs eşyası, takılar, seramik hediyelikler, otantik ve özgün figürler, kıyafetler, tekstil ürünleri, el işlemesi oya ve örtüler gibi pek çok ürünü satın alabilirsiniz.

Bunun yanı sıra Pazar günleri kurulan Göcek semt pazarına gidebilir, taptaze sebze ve meyvelerin yanı sıra ev tekstil ürünleri, kıyafetler, takılar, kurutulmuş ya da taze otlar, organik ürünler, çeşit çeşit reçeller, ballar ve yöreye ait peynir gibi ürünlerden alabilirsiniz.

Kaçırmayın! Göcek Çarşısı’nda bulunan şile bezi ve ketenden yapılma tekstil ürünlerinin satıldığı butiklere, seramikten yapılmış olan otantik ve özgün figürlü hediyelik eşya dükkanlarına mutlaka uğrayın!

8. Göcek’in Gece Hayatını Keşfedin!

Göcek gece hayatı

Burası Neresi? Göcek, Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden biri olarak, gece hayatı açısından da her geçen yıl kendini yenileyip geliştiriyor. Beldede gece hayatı genel anlamda, marinalar ve çevresinde yoğunlaşıyor. Dolayısıyla eğlence mekanları da yine Göcek’in marinalarında yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Bir liman kasabası olan Göcek, tekne turlarının popüler duraklarından biri olduğu için teknesiyle gelen ziyaretçiler, demir attıktan sonra, marina imkanlarından faydalanıyor.

Restorandan, kafeye, barlardan, publara kadar pek çok imkana sahip olan marinalarda, canlı müzik programları ve eğlence organizasyonları düzenleniyor. Tabi bu etkinlikler yaz sezonuyla birlikte başlayıp, sezon boyunca hız kesmeden devam ediyor.

Kaçırmayın!

Göcek’in gece hayatını tüm detaylarıyla daha yakından öğrenmek için sizler için hazırladığımız ”Göcek Gece Hayatı ve Birbirinden Kaliteli 12 Mekan” başlıklı yazımızı mutlaka okuyun! Bazı eğlence mekanlarının iletişim ve adres bilgileri sizlere kolaylık sağlamak amacıyla aşağıda verilmiştir:

Pool Bar: 

  • Adres: D-Resort Göcek, Sıtkı Koçman Cd. D/No: 8, 48300 Fethiye/Muğla
  • Tel: 0 (252) 661 09 00
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı 150 TL
  • Yol tarifi al >

The Breeze Bar: 

  • Adres: Cumhuriyet Mah. D-Resort Göcek No: 15, 48310 Fethiye/Muğla
  • Tel: 0 (252) 661 09 00
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı 150 TL
  • Yol tarifi al >

Q Lounge Bar:

  • Adres: Cumhuriyet Mah. D-Resort Göcek No:15, 48310 Fethiye/Muğla
  • Tel: 0 (252) 661 09 00
  • Çalışma saatleri: 18.00 – 01.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı 200 TL
  • Yol tarifi al >

Club NEN:

  • Adres: Göcek Mah. Sahil Cad. 54/3, 48310 Fethiye/Muğla
  • Tel: 0 (252) 645 11 88
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 02.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama ücret: Kişi başı 150 TL
  • Yol tarifi al >

 Can Restoran: 

  • Adres: Cumhuriyet Mah. Skopea Marina Cumhuriyet, 48310 Göcek, Fethiye/Muğla
  • Tel: 0 (252) 645 15 07
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 00.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı 150 TL
  • Yol tarifi al >

Sailor’s Pub & Restoran:

  • Adres: Göcek D-Marin Marina No: 7, 48310 Fethiye/Muğla
  • Tel: 0 (252) 645 17 32
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 04.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama ücret: Kişi başı 87 TL – 232 TL
  • Yol tarifi al >

9. Harika Otellerde Konaklayın!

Göcek Otelleri

Burası Neresi? Göcek’te ne yapılır? Göcek’te yapılacak şeylerden biri de kendinize uygun bir otelde konaklayıp, bu harika beldede tatilin tadını çıkarmak olacaktır. Göcek’te ekonominize uygun otellerde, dilediğiniz konseptte konaklamanızı sağlayacak pek çok tesis bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Bu otellerin başında; Göcek Otel Dalya Life, Alya Hotel Göcek, Mesken Otel Göcek, Renka Göcek Otelleri, Rixos Premium Göcek Adult Only, Grand Göcek Hotel ve Göcek Naz Otel geliyor. Tabi bu oteller gibi pek çok tesiste konaklamak için önceden rezervasyon yaptırmanız önem arz ediyor.

Bu sayede çok daha uygun fiyatlarla konaklama şansı elde edebilirsiniz. Sizlere kolaylık sağlamak amacıyla bahsi geçen otellerin bir kısmının iletişim ve ulaşım bilgileri aşağıda verilmiştir.

Göcek Otel Dalya Life,

  • Adres: Şerefler Köyü, Tersakan Mah. Dalya Life Boutique Hotel No: 37, Göcek, Fethiye/Muğla
  • Tel: 0 (252) 791 10 40
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

 Alya Hotel Göcek:

Mesken Otel Göcek:

Renka Göcek Otelleri:

  • Adres: Göcek Mah. İnönü Blv. Gün Sok. No: 1 Göcek, 48310 Fethiye/Muğla
  • Tel: 0 (252) 645 24 34
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Rixos Premium Göcek Adult Only: 

Lezzet Durakları

10. Daidala Restoran’da Sütte Çupra!

Sütte Çupra

Burası Neresi? Göcek’in en lüks restoranlarından biri olan Daidala Restoran, Rixos Premium otelinin bünyesinde hizmet veriyor. Restoranda vakit geçirmek için otelde konaklama şartı aranmıyor. Dolayısıyla dileyen herkes Daidala Restoran’da yemek yiyip, vakit geçirebiliyor.

Neden Gitmeliyim? Akdeniz mutfağında uzmanlaşmış olan mekanda, dünya mutfağından seçkiler de bulunuyor. Bunun yanı sıra veganlar için de özel bir menü burada mevcut. Ayrıca restoranın lezzetli şarap sunumları da oldukça ilgi çekici! Daidala Restoran’da denemeniz gereken lezzetlerin başında ise Sütte Çupra geliyor.

Kaçırmayın! Bunların dışında mekanda, yaz sezonu boyunca, pazartesi hariç, hemen her akşam canlı müzik programı düzenleniyor. Restoranın ortalama fiyatı ise 297 TL ile 593 TL arasında değişiyor.

  • Adres: Göcek Mah. Sahil yolu cd. | Rixos Premium GöcekGöcek/Muğla
  • Tel: 0 252 645 32 00
  • Çalışma saatleri: 19.00 – 23.00 | Pazartesi günleri kapalı (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

11. Q. Lounge At D-Resort: Sushi! 

sushi

Burası Neresi? D- Resort Otel’e bağlı olarak hizmet veren Q. Lounge Restoran, Göcek’te oldukça popüler! Asya mutfağında uzmanlaşmış olan restoran, sushi gibi spesiyalleriyle turistlerin ilgi odağında…

Neden Gitmeliyim? Q. Lounge Restoran, sushi çeşitlerinin yanı sıra enfes şarap servisiyle de biliniyor. Aynı zamanda vejetaryen dostu olan restoranda Vegan menüsü de mevcut.

  • Adres: Cumhuriyet Mah. D-Resort Göcek No: 15, 48310 Fethiye/Muğla
  • Tel: 0 (252) 661 09 00
  • Çalışma saatleri: 18.00 – 00.00 | Pazartesi günleri kapalı (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

12. Dim Elit Restoran: Rakı – Balık! 

Göcek rakı balık

Burası Neresi? Denize sıfır konumu ve sahip olduğu manzarayla Göcek’in en sevilen mekanlarından biri olan Dim Elit Restoran, aynı isimli Dim Elit Otel bünyesinde hizmet veriyor. Restoranda vakit geçirebilmek için otelde konaklama şartı aranmıyor.

Neden Gitmeliyim? Taptaze balık çeşitleri ve deniz ürünleriyle dolu bir mutfağa sahip olan restoranda, rakı – balık ikilisinin keyfi bir başka oluyor. Dolayısıyla rakı – balık ikilisinin müdavimleri gönül rahatlığıyla Dim Elit Restoran’ı tercih edebilir, manzara eşliğinde harika bir akşam geçirebilir. Üstelik Dim Elit Restoran, yılın 12 ayı hizmet veriyor.

Restoran, 50 kişilik kapalı alan, 80 kişilik açık alan ve deniz kenarında yer alan 50 kişilik açık bir alandan oluşuyor. Misafirlerini Türk ve Dünya mutfağının birbirinden lezzetli çeşitleriyle ağırlayan restoranda, bu lezzetlere, Göcek’te yetiştirilen organik, doğal ürünlerle yapılan salata ve mezeler eşlik ediyor.

Kaçırmayın! Dim Elit Restoran’ın en meşhur spesiyalleri; Yengeç dolma, Yunan usulü ahtapot ızgara, Baby kalamar ızgara, Kalamar dolma ve Akdeniz soslu balık çeşitlerinden oluşuyor. Velhasıl Göcek’te yapılacak şeyler arasına Dim Elit Restoran’da rakı – balık keyfi yapmayı mutlaka ekleyin!

13. People’s Restoran: Dana Madalyon!

Burası Neresi? Rixos Premium Otel bünyesinde hizmet veren People’s Restoran, Göcek’in en şık restoranları arasında başta geliyor. Bunun yanı sıra oldukça geniş yelpazeli bir menüye sahip olan restoranda, Türk mutfağından, Avrupa’ya, Akdeniz’den Vegan mutfağına kadar pek çok çeşit bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranın en çok beğenilen spesiyallerinin başında Dana Madalyon geliyor. Dana bonfileden kesilmiş bir santim kalınlığında bonfile parçalarından oluşan Dana Madalyon, üzerine mantar sosu dökülerek servis edilirse tadından yenmiyor! People’s Restoran’da ortalama fiyat aralığı 185 TL ile 1.483 TL arasında değişiyor.

  • Adres: Göcek Mah. Sahil Yolu Cad. Rixos Premium Göcek, 48310, Muğla/Türkiye
  • Tel: 0 (252) 645 32 00
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

14. Enfes Çeşitleriyle Mercan Pizza!

Mercan Pizza

Burası Neresi? Göcek’in en meşhur pizzacısı Mercan Pizza! Göcek’te ne yapılır, sorusuna verilebilecek en lezzetli cevaplardan biri Mercan Pizza’da dolu dolu pizza çeşitlerinin tadına bakmak olacaktır.

Neden Gitmeliyim? Çeşit çeşit seçeneklere sahip olan geniş pizza menüsüyle hizmet veren Mercan Pizza’da, standart boy pizzalar 23 TL’den başlıyor. Dolayısıyla bu mekan hem cebinize uygun hem de damağınıza! Bunların yanı sıra restoranda, birbirinden leziz makarna seçenekleri de mevcut.

  • Adres: Cumhuriyet Mh. (Göcek Köyü), Begonvil Sok. 5/1, 48310 Göcek, Fethiye/Muğla
  • Tel: 0 (252) 645 17 16
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

15. B Cuisine: Şarap! 

Şarap

Burası Neresi? B Cuisine, Göcek denilince akla ilk gelen mekanlardan biridir. Şarap çeşitleri, salaş ortamı, sakin, sessiz ve huzurlu atmosferi ve muazzam manzarasıyla oldukça popüler bir restoran olan B Cuisine, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağında!

Neden Gitmeliyim? Dolayısıyla sizler de Göcek’e gelmişken bu samimi restorana mutlaka uğrayın. Şarap çeşitlerinin yanı sıra, alkol yelpazesi de fazlasıyla geniş olan restoranda, enfes bir yemek menüsü de bulunuyor. B Cuisine Restoran’da fiyatlar, ortalama 190 ila 490 TL arasında değişiyor.

Kaçırmayın! B Cuisine, makul fiyatlarıyla da her kesimden kişiye hitap ediyor. Göcek Marina’nın hemen yanında bulunan restoranı, sizler de Göcek’te yapılacak şeyler listesine mutlaka ekleyin! Göcek’te bulunan diğer lezzet durakları hakkında daha detaylı bilgi almak için sizler için özenle hazırlanan ”Göcek Restoranları | 15 Meşhur Restoran” başlıklı yazımızı mutlaka okuyun!

  • Adres: Göcek Mahallesi, D Marin, Camtaş Caddesi, 48313 Fethiye/Muğla
  • Tel: 0535 473 79 77
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Yazın Yapılacak Şeyler

16. Plajlara Gidin, Yüzün!

Göcek plajları

Burası Neresi? Deniz turizminin en verimli adreslerinden biri olan Göcek’te yazın yapılacak şeyler arasında başta gelen tabi ki de yüzmektir! Birbirinden güzel plajlara sahip olan Göcek’te, pek çok seçenek sizleri bekliyor.

Bu şirin tatil beldesinin en güzel plajlarının başında; Blue Point Plajı, İnlice Halk Plajı, Sarsala Plajı, Günlüklü Plajı, Göcek Adası Plajı ve Çalış Plajı geliyor.

Neden Gitmeliyim? Plajlardan kimine girişler ücretli iken; kimine ücretsiz girilebiliyor. Lakin şezlong ve şemsiye gibi imkanlardan yararlanabilmek adına kiralama ücreti ödemek gerekebilir. Bu plajlar arasında özellikle Blue Point Plajı, fazlasıyla dikkat çekiyor.

Kumu özel olarak Mısır’dan getirtilen plaja girişler, özellikle pandemi sürecinde kişi başı 400 TL olarak ücretlendiriliyor. Dolayısıyla Blue Point’in oldukça pahalı bir plaj olduğunu ayrıca belirtmeye gerek yok! Lakin Göcek merkezde denize girebileceğiniz tek yer Blue Point Plajı…

Kaçırmayın! İnlice Halk Plajı ise Blue Point Plajı’na göre çok daha makul. Zira bu plaja girişler ücretsiz olup; araçlar için 15 TL’lik park ücreti talep ediliyor. 2 Şezlong ve 1 şemsiye kiralama ücreti ise 30 TL.

Blue Point Beach: 

  • Adres: Göcek, 48310 Fethiye/Muğla
  • Tel: 0 (252) 645 27 60
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücreti: Kişi başı 400 TL
  • Yol tarifi al >

İnlice Halk Plajı: 

  • Adres: İnlice, 48300 Fethiye/Muğla
  • Çalışma saatleri: Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücreti: Araçla 15 TL | 2 Şezlong + 1 Şemsiye 30 TL
  • Yol tarifi al >

17. Koylarda Doğanın ve Denizin Tadını Çıkarın!

Kleopatra Koyu

Burası Neresi? Koyları ve adalarıyla meşhur olan Göcek, yazın yapılabilecek pek çok aktiviteyi içerisinde barındırıyor. Örneğin yaz sezonunun en sevilen aktivitelerinin başında bu koylara ve adalara düzenlenen tekne turları oluyor. Zira koyların pek çoğuna yalnızca tekne ile ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Yemyeşil doğanın masmavi denizle buluştuğu harika bir tabiata ev sahipliği yapan koy ve adalar arasında en popülerleri; Kleopatra Koyu (Hamam Koyu), Ekincik Koyu, Sarsala Koyu, Yassıca Adaları, Bedri Rahmi Koyu, Tersane Adası, Göbün Koyu, Kille Koyu, Günlüklü Koyu ve Sıralıbük Koyu’ndan oluşuyor.

Kaçırmayın! Bu koy ve adaların bir kısmı Göcek sınırlarında; bir kısmı ise Göcek’e çok yakın mesafelerde yer alıyor. Sizler de yazın bu ada ve koylara giderek, denizin, güneşin ve mis gibi tabiatın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Koy kıyılarında yüzebilir, hatta dilerseniz su altı dalışı yapabilirsiniz. Üstelik koylarda bulunan tarihi kalıntıları yakından görme şansı da elde edebilirsiniz.

Ekstrem Spor Noktaları

18. Kamp Yapın!

Göcek'te kamp

Burası Neresi? Kamp, bilindiği üzere pek çok turistin en sevdiği aktivitelerden biridir. Çoğu kişi doğayla baş başa kalmak, sakin, dingin ve aynı zamanda adrenalini bol bir tatil için çadırını alıp, kamp yerlerine gitmeyi tercih eder. Göcek’te de bunun için uygun yerler bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Yeşile doymuş doğası, ormanları, tertemiz denizi, berrak suları ve yeryüzündeki cennet dedirten güzelliğiyle Göcek’te birbirinden harika kamp alanları sizleri bekliyor.

Göcek ve çevresinde kamp yapabileceğiniz yerlerin başında; Ayten Koyu Kamp Alanı, Göbün Koyu Kamp Alanı, Kleopatra (Hamam) Koyu Kamp Alanı, Bedri Rahmi Koyu Kamp Alanı, Osmanağa Koyu Kamp Alanı, Boynuzbükü Koyu Kamp Alanı, Yavansu (Martı) Koyu Kamp Alanı, Killebükü Koyu Kamp Alanı, Sıralıbük Koyu Kamp Alanı, Merdivenli Koyu Kamp Alanı ve Sarsala Koyu Kamp Alanı geliyor.

Kaçırmayın! Bu alanların kimi ücretliyken; kimi tamamıyla ücretsiz. Lakin ücretsiz alanlara gitmeden evvel yeme – içme gibi her türlü ihtiyacınızı temin etmeniz gerekiyor.

Göcek’in kamp alanları ile ilgili daha fazla bilgi almak için ”Göcek Kamp Yerleri – Göcek ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 11 Yer!” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Kamp alanlarının bazılarının iletişim ve ulaşım bilgileri aşağıda verilmiştir:

Ayten Koyu Kamp Alanı: 

  • Adres: Karacaağaç, 48770 Dalaman/Muğla
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

Kleopatra (Hamam) Koyu Kamp Alanı: 

  • Adres: Kapukargın, 48770 Dalaman/Muğla
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle saat ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

19. Yapmadan Dönmeyin: Su Sporları!

Göcek su sporları

Burası Neresi? Göcek, muazzam koyları sayesinde sualtı dalışı, yüzme ve rüzgar sörfü gibi su sporları ile ilgilenenler için vazgeçilmez bir yerdir. Göcek’te özellikle Akvaryum Koyu sualtı dalışı için oldukça uygundur.

Neden Gitmeliyim? Bunun yanı sıra Göcek’in koylarında ve 12 adalar bölgesinde rüzgar sörfü yapmak için ideal noktalar bulunmaktadır. Dolayısıyla Göcek’te; Water Ski (Su Kayağı), Wakeboard, Great Big Mable (Koltuk), Banana (Muz), Ringo (Hamburger), Parasailing ve sualtı dalışı gibi pek çok aktivite gerçekleştirilebiliyor. Sizler de Göcek’te yapılacak şeyler listenize kesinlikle bunları da not edin!

Günübirlik Turlar

– Ücretli Turlar

20. Günübirlik Turlarla Göcek’in Efsanevi Güzelliğini Keşfedin!

Göcek Tekne Turu (12 Adalar Tekne Turu): Büyük Ova Koyu, Kleopatra Hamamı Koyu, Martı Koyu, Yassıca Adaları Koyu | Kişi başı 150 TL

  • Fiyata dahil olanlar: Rehberlik Hizmeti, Sigorta, Öğle Yemeği
  • Fiyata dahil olmayanlar: Kişisel Harcamalar, Video & Fotoğraf, İçecekler

Konaklamalı Turlar

– Şehir çıkışlı turlar

21. Konaklamalı Turlarla Göcek ve Çevresini Gezin, Görün!

Tekne ile Fethiye ve Göcek Turu (3 Gece 4 Gün): Fethiye – Turunçpınarı – Merdivenli Koy – Kleopatra Hamam Koyu – Tersane Adası – Bedri Rahmi Koyu – Yassıcalar – Göcek Yat Limanı – Göcek | Kişi başı 937.50 TL’den başlayan fiyatlarla…

  • Fiyata dahil olanlar: Tam Pansiyon Konaklama; Kahvaltı, Öğle yemeği, 5 çayı kek, bisküvi ve aperatif servisi, Akşam yemeği, Liman masrafları ve çıkış işlemleri, Seyir Belgesi ve gerekli işlemler için gemi acentesi masrafları, Palamar Ücretleri, Mürettebat servisi, Kullanma suyu, Dizel ve Benzin masrafları, Temiz nevresim ve Banyo havlularının temini (Deniz havlusu verilmez), Yattaki ekipmanların ücretsiz kullanımı (Maske, Palet, Şnorkel, Olta takımları, vb.), Tur esnasında kitap okumak isteyen misafirlere Kitap imkanı, Yat sigortası, Tüm misafirlerimize yetecek sayıda güneşlenme minderi, Cep telefonu şarj imkanı (12 ve 24 volt jeneratörlü teknelerde 220v)
  • Fiyata dahil olmayanlar: Alkollü ve alkolsüz içecekler, Müze ve ören yerlerine giriş ücretleri, Seyahat sigortası (Bireysel), Tekne personeline verilecek bahşişler, Karada ve denizde yapılacak ekstra geziler (Su sporları, Yamaç paraşütü vb.)

Göcek – Fethiye Turu, Tekne ile 4 Gece 5 Gün: Büyük Samanlık Boncuklu Koyu, Kelebekler Vadisi, Tersane Adası, Bedri Rahmi Koyu, Fethiye Yat Limanı ve Göcek | 1.000 TL’den başlayan fiyatlarla…

  • Fiyata dahil olanlar: Tam Pansiyon Konaklama; Kahvaltı, Öğle yemeği, 5 çayı kek, bisküvi ve aperatif servisi, Akşam yemeği, Liman masrafları ve çıkış işlemleri, Seyir Belgesi ve gerekli işlemler için gemi acentesi masrafları, Palamar Ücretleri, Mürettebat servisi, Kullanma suyu, Dizel ve Benzin masrafları, Temiz nevresim ve Banyo havlularının temini (Deniz havlusu verilmez), Yattaki ekipmanların ücretsiz kullanımı (Maske, Palet, Şnorkel, Olta takımları, vb.), Tur esnasında kitap okumak isteyen misafirlere Kitap imkanı, Yat sigortası, Tüm misafirlerimize yetecek sayıda güneşlenme minderi, Cep telefonu şarj imkanı (12 ve 24 volt jeneratörlü teknelerde 220v)
  • Fiyata dahil olmayanlar: Alkollü ve alkolsüz içecekler, Müze ve ören yerlerine giriş ücretleri, Seyahat sigortası (Bireysel), Tekne personeline verilecek bahşişler, Karada ve denizde yapılacak ekstra geziler (Su sporları, Yamaç paraşütü vb.)

** Göcek’te yapılacak şeyler listemiz burada sona eriyor. Her aktiviteyi bir arada vermeye çalıştığımız makalemiz ile ilgili fikirlerinizi, aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak bizlerle paylaşabilir, bu sayede içeriğimizi geliştirmemizi sağlayabilirsiniz! Göcek’le ilgili diğer içeriklerimize ayrıca bakmak isterseniz: 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin