Göcek Kamp Yerleri – Göcek ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 11 Yer!

Fethiye Körfezi’nin batı ucundaki bu doğa harikası tatil beldesi, görkemli dağları, muazzam çam ormanları, nefes kesen koyları ve tertemiz denizi ile yerli ve yabancı pek çok turist için adeta bir cazibe merkezidir. Göcek ve Dalaman sahip olduğu birbirinden güzel koy yerleri ile başta yat ve tekneler olmak üzere pek çok insan tarafından ziyaret edilmektedir. Lüks tekneler ve rengârenk yatların buluşma noktası haline gelen Göcek ve Dalaman koyları, tüm yıl hava sıcaklığının ideal olmasıyla tatillerini burada geçirmek isteyen çocuklu ailelere, yürüyüş gruplarına ve kampçılara da ev sahipliği yapmaktadır.

Demir atabileceğiniz pek çok donanımlı marinaların yanı sıra kafe, restoran ve bir kampçı için gerekli olan tüm her şeye sahip tesislerin bulunduğu plajlar da bulunmaktadır. Bir zamanlar küçük bir balıkçı köyü olan Göcek, bugün yüz binlerce insanın geldiği popüler bir yer haline dönüştü. Üstelik Dalaman Havalimanı’na yalnızca 10 km uzaklıkta olması burayı daha ulaşılabilir kılmaktadır. Fethiye’ye ise 30 km uzaklıkta ve her yarım saatte bir otobüslerle kolayca ulaşılabiliyor.

Yılın tüm günü sakin ve dinlendirici bir tatil veya yalnızca hafta sonu kaçamağı yapmak istiyorsanız, Göcek ve Dalaman’da kamp atabileceğiniz harika koy ve plajlar bulunuyor. Bu yazımızda, Göcek ve çevresinde kamp atabileceğiniz en güzel koyları, plaj ve doğa içerisindeki ahşap konaklama yerlerini bulacak, ulaşım, olanaklar ve fiyatlar hakkında pratik bilgileri okuyacaksınız.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Ayten Koyu Kamp Alanı

Ayten Koyu Kamp Alanı

Ayten Koyu, Göcek denildiğinde akla gelen büyülü yerlerden biridir. Muğla‘dan gidecekleri 111 km’lik keyifli bir yol bekliyor olacak. Koya ulaşabilmeniz için iki alternatif yol var, kara ve deniz yolu. Yol boyunca çam ağaçlarının süslediği birçok piknik alanı göreceksiniz. Turkuaz ve yeşilin hâkim olduğu koy kamp için oldukça elverişli bir zemine sahip. İçinde herhangi bir tesis olmadığı için tuvalet, duş, elektrik gibi ihtiyaçlarınızı gidermeniz açısından eksik kalıyor. Gitmeden mutfak alışverişi yapmanız iyi olacaktır fakat acil ihtiyaçlarınız için 10 km uzaklıktaki benzinliği kullanabilirsiniz.

Serinlemek için denizi kullanabilirsiniz fakat derinlere gittiğinizde nadiren de olsa yavru köpekbalıklarıyla karşılaşma şansınız var. Sahilden faydalanmak isteyen ziyaretçiler için dikkat edilmesi gereken noktalardan biri kumsalı. Koy biraz taşlıklarla kaplı, bunu bilerek gitmenizde ve deniz ayakkabısı kullanmanızda fayda var.

Göcek-Dalaman yolu üzerinde sahil yolunu takip ederek Club Marina’yı geçtikten yaklaşık 1,5 km sonra koya gelebilirsiniz. Yolun son 1 km’si bozuk olsa da her türlü binek araç ile gelinebiliyor. Araç sahipleri araçlarını koyun iç kısımlarındaki ormanlık alanda piknik yapacakları yere park edebilirler. Koya toplu taşıma ile ulaşmak ise ne yazık ki mümkün değil.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: Çadır kamp alanları, yürüyüş parkurları, piknik alanları ve denize girilebilir alanlar. WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Göbün Koyu Kamp Alanı

Göbün Koyu Kamp Alanı

Göcek Beldesi’nin küçük koylarından biri olan Göbün Koyu şehir merkezine 109 km uzaklıkta yer alıyor. Koya ayak bastığınızda çam ve zeytin ağaçlarının keskin kokusu sizi karşılıyor olacak. Girişinin dar olması sebebiyle dalga ve rüzgâr almayan koy, ziyaretçilere sakin ve eşsiz bir hava sunuyor.

Turkuaz renkli manzarayı daha çok izleyebilmeniz için koyun en tepesine kamp kurmanızı tavsiye ediyoruz. Buradan manzarayı daha net izleyebilmeniz mümkün olacaktır. Göbün Koyu’nun denizinin altı tarihi kalıntılarla kaplı. Alanda oldukça güzel mezeleri olan restoranlar da mevcut. Restoranlar, manzaranın tadını çıkarmak isteyen günübirlik ziyaretçiler hariç, kamp severler tarafından da kullanılıyor. Yemek, tuvalet, çeşme ve elektrik ihtiyaçlarınızı tesisin açık olduğu saatler içerisinde giderebilirsiniz.

Göbün Koyu’na Göcek’ten direkt minibüslerle ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Özel araçlarıyla gelecek olanlar sahil yolunu kullanarak rahat bir şekilde koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Koyda 4 adet marina bulunuyor ve dileyen deniz yolunu kullanarak da gelebiliyor.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: Koyda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birkaç restoran ve lokanta yeri bulunmaktadır. Buradan yiyecek ihtiyacı dışında WC ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı da giderebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kleopatra (Hamam) Koyu Kamp Alanı

Kleopatra Hamam Koyu Kamp Alanı

Bir zamanlar Mısır Kraliçesi olan Kleopatra’nın bu koyu sık sık ziyaret etmesi nedeniyle bu ismi aldığına inanılıyormuş. Koy, bu nedenle birçok farklı hikâyeye sahip. Koyda sizi bu dönemden kalan tarihi hamam kalıntıları karşılıyor. Kleopatra’nın kendisini korumak için buraya hamam yaptırdığına inanılıyor. Kleopatra’nın hamamı sayesinde ismi Hamam Koyu olarak da biliniyor.

Oldukça büyük bir koy olan Kleopatra Koyu şehir merkezine 115 km uzaklıkta ve yat turlarının vazgeçilmezi. Teknelerin bir kısmı yemek molasını burada verirken bir kısmı da gece konaklamaları yapıyor. Hamam Koyu her yıl yerli ve yabancı birçok kamp severi ağırlıyor. Her sezon gelen yoğun kalabalığa rağmen denizi berrak kalabilmeyi başarmış. Kamp yapmak isteyenler için güneşten kaçıp gölgede konaklayabilecekleri yeşil ormanlık alan mevcut. Bakir bir alan olduğu için tuvalet, duş alanları yok. Günü değerlendirebilmek için yarım saatlik bir yürüyüş yapıp yakınlardaki Lidya Antik Kenti’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Hamam Koyu’na gelmek için öncelikle Sarsala Koyu’na gelmeli ve buradan yaklaşık 300 metre yaya olarak yürümelisiniz. Araç yolu bulunmuyor. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Dalaman’dan Sarsala Koyu’na giden minibüslere binebilirler. Araç sahipleri ise en sakın Sarsala’da araçlarını park ederek ulaşımlarını sağlayabilir. Dileyen teknelerle de buraya gelebiliyor.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Bedri Rahmi Koyu Kamp Alanı

Bedri Rahmi Koyu Kamp Alanı

Eski ismi Taşkaya olan koy, 1974 yılında Ressam Bedri Rahmi’nin ismini almış. Sanatçı, buraya arkadaşlarıyla gezi amaçlı gelip hayran kalmıştır. Bir kaya parçası üzerine yaptığı resim çalışması ve buraya hayranlığı sebebiyle koya da ismi verilmiştir. Ortaya çıkardığı sanat eserinde bir balığın içine 6 farklı hayvan gizlemiş. Tekne turuyla ziyaret edebileceğiniz koy, Göcek merkezine 17 km uzaklıkta bulunuyor.

Tur teknelerinin geceleri konaklama yaptığı sakin koy, zeytin ağaçlarıyla süslü. Bunun haricinde kamp yapmak isterseniz öncesinde alışverişinizi yapabileceğiniz birkaç restoran ve lokanta yeri bulunmaktadır. Tuvalet ve elektrik ihtiyaçlarınızı da buralardan karşılayabilirsiniz. Bölgede kısa bir yürüyüş yapıp tepeye çıktıktan sonra Lykia mezarlarına da ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz..

Bedri Rahmi Koyu’na Göcek’ten gelecek olanlar sahil yolunu, Dalaman’dan gelecek olanlar ise havalimanı yolunu kullanıp Kapıkargın Köyü’nü geçtikten sonra Baldırmaz Gölü’nden sola saparak ulaşımlarını sağlayabilirler. Ancak yolun toprak ve stabilize olması nedeniyle arazi aracına ihtiyacınız olacak. Binek araç ve çekme karavan sahipleri buraya ulaşımlarını ne yazık ki sağlayamazlar. Bir diğer alternatif yol ise denizyolunu kullanıp tur tekneleriyle gelmek olacaktır.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: Koyda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birkaç restoran ve lokanta yeri bulunmaktadır. Buradan yiyecek ihtiyacı dışında WC ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı da giderebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Osmanağa Koyu Kamp Alanı

Osmanağa Koyu Kamp Alanı

Muğla şehir merkezinden yaklaşık 112 km süren bir yolculukla ulaşabileceğiniz Osmanağa Koyu, Ayten Koyu’nun hemen yanı başında yer alıyor. Çam ağaçlarının süslediği ve rüzgârın her kıpırtısında enfes çam kokusu yaydığı bir atmosfere sahiptir. Yollarının bozuk olması nedeniyle ulaşım açısından pek memnun kalmayabilirsiniz ama karşılaşacağınız manzara bu zorluğa değecek. Yatların uğrak noktalarından biri olan Osmanağa Koyu’na deniz yoluyla da gidebilirsiniz. Çadır konaklaması yapmak isteyenler tarafından da ilgi gören koy, günübirlik ziyaretçiler de popüler bir yer.

Yaz harici dönemlerde balık tutmak için gelen çok sayıda insan oluyor. Çadır atmak isterseniz, ister ormanlık alanı ister kumsalı değerlendirebilirsiniz. Ormanın giriş kısmına kamp atmanız güneşte fazla kalmanın zararlarından sizi koruyacaktır. Alanda hiçbir tesis olmadığı için tuvalet, duş gibi ihtiyaçlarınızı gelmeden karşılamanız gerekecek. Enfes bir denizinin olması sizin için duş alternatifi olabilir.

Osmanağa Koyu’na Göcek ve Dalaman’dan ulaşım sağlanabiliyor. Ancak yolunun toprak ve aşırı kötü olması nedeniyle binek araçla ilerlemesi bir hayli güç oluyor. Koya, Göcek yönünden gelenler sahil yolunu takip edip Ayten Koyu’nı geçtikten yaklaşık 1 km sonra gelebilirler. Dalaman yönünden gelecek olanlar Şerefler köyünden geçip hiçbir yere sapmayarak Osmanağa Koyu’na geleceklerdir.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Boynuzbükü Koyu Kamp Alanı

Boynuzbükü Koyu Kamp Alanı
Fotoğraf: Arif Bodrumlu

Müthiş bir doğa, harikulade gün batımı ve ışıl ışıl parıldayan deniziyle Boynuzbükü Koyu, yazın çocuklu ailelerin akın ettiği ve teknelerin demir attığı Göcek koyları arasında belki de en popüler olanıdır. Eğilen ağaç dalları nedeniyle neredeyse deniz ve doğa burada bir bütün gibi. Burası için cennetten bir köşe tanımını yapsak sanırım abartmış olmayız.

Çadır kampı atacaklar için koya birkaç dakikalık yürüme mesafesinde yeme içme mekânları bulunuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızın yanı sıra WC ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı da buradan giderebilirsiniz. Kamp için burayı tercih ederseniz yanınızda havlu ve şort gibi malzemelerinizi getirmeyi unutmayın. Çünkü plaj hizmeti veren herhangi bir ücretli işletme bulunmuyor.

Boynuzbükü Koyu’na karadan yalnızca Dalaman üzerinden ulaşım sağlanabiliyor. Havalimanı istikametinde ilerleyip Kapıkargın Köyü’ne geçtikten sonra Baldırmaz Gölü’ne varır varmaz sola dönüp hiçbir yöne sapmadan doğruca koya gelebilirsiniz. Yolu biraz kötü olsa da her türlü binek araç ile gelinebiliyor. Burası teknelerin de yanaştığı bir yer. Dileyen deniz yolunu kullanarak da Boynuzbükü Koyu’na ulaşımlarını sağlayabilir.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: Koyda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birkaç restoran ve lokanta yeri bulunmaktadır. Buradan yiyecek ihtiyacı dışında WC ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı da giderebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yavansu (Martı) Koyu Kamp Alanı

Yavansu Koyu Kamp Alanı

Şehir merkezine 115 km uzaklıkta bulunan koy ismini dağdan gelen sudan almış. Suyun tadı yalnıza hayvanların içebileceği bir yapıya sahipmiş. Deniz kenarına işlenmiş martı nedeniyle de diğer ismi Martı Koyu olarak kabul edilmiş. Koya vardığınızda eski ve küçük bir ahşap iskele sizi karşılıyor. Bu kısım gelen tekneler için yapılmış. Onun haricinde koyda hiçbir tesis yok. Yerler sıklıkla çimlik bir araziye sahip. Çimlere, kum ve enfes bir deniz de eşlik ediyor. Mavinin tonları güneş ışığının yansımalarına göre gün içerisinde değişiyor ve bu renge çam ve zeytin ağaçları da eşlik ediyor. Sakin, doğayla iç içe bir kamp deneyimi yaşamak isterseniz burayı size tavsiye edebiliriz.

Martı Koyu’na ne yazık ki araç ve toplu taşıma ile ulaşmak mümkün değil. Buraya yalnızca denizyolunu kullanarak teknelerle gelebilirsiniz. Tekneler için yanaşabilecekleri iskele yeri bulunmaktadır.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Killebükü Koyu Kamp Alanı

Killebükü Koyu Kamp Alanı

Koyun kendisi ıssız ve bir o kadar da muhteşem bir yer fakat yolu da bir o kadar zorlu. Killebükü Koyu, etrafı yemyeşil çam ağaçları ile örtülü irili ufaklı dağlar ile çevrili orta büyüklükte bir yer. Ulaşımın zor olması burayı adeta el değmemiş bir yer yapıyor. Tamamıyla doğal. Koya gelmeyi başarabilenler ödül olarak harika bir doğa ve muhteşem bir koy alanı bulacaklar. Üstelik sessiz ve sakindir. Özellikle sırt çantalı gezginlerin tercih edebileceği Killebükü Koyu kafa dinlemek için çok ideal.

Çoğunlukla yat sahipleri burayı ziyaret ediyor. Koyda herhangi bir işletme ise bulunmuyor. Bu nedenle çadır kampı atacaklar tüm ihtiyaçlarını buraya gelmeden önce stoklamaları gerekiyor. Etrafı keşfedip, yüksek tepelere çıkarak güneşi batırabilir, birbirinden güzel kareler yakalayabilirsiniz.

Kille Koyu’na giden yol aşırı bozuk ve binek araç ile ilerlemesi çok güç. Bu nedenle altı yüksek iyi bir arazi aracına sahip olmanız gerekiyor. Göcek’ten ulaşım yok. Dalaman’dan ise havalimanı istikametinde ilerleyip Kapıkargın Köyü’nü geçtikten sonra Baldırmaz Gölü’ne gelip buradan sol yöne giden tali yola sapmanız gerekecek. Boynuz Bükü yönünde ilerleyip yolun son 2 km’sinde Kille Koyu tabelasını göreceksiniz. Toplu taşıma ile ulaşım ne yazık ki bulunmuyor. En kolay ulaşım yolu ise denizyolundan tekneler ile gelmektir.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sıralıbük Koyu Kamp Alanı

Sıralıbük Koyu Kamp Alanı

Martı Koyu’nun kuzey batısında kalan bir başka koy Sıralıbük, şehir merkezine 115 km uzaklıktadır. Koyun sonuna doğru ilerlediğinizde küçük bir plaj alanı çarpıyor göze. Plaj alanı, zeytin ağaçlarının altında kalan bir düzlük ve denize doğru ilerliyor. Denizin içerisi biraz kayalık bir yapıya sahip, girerken dikkatli olmanızda fayda var. Suyun rengi bu yapısı nedeniyle lacivert olarak yansıyor. Düzlük alanı çok küçük bir bölüm olduğu için sakin dönemlerde kamp yapmakta fayda var. Bu düzlükten geride kalan kısım ormanlık ve genelde engebeli kayalıklarla kaplı. Çevrede hiçbir tesis yok, gelen tekneler genelde kısa süreli konaklıyorlar.

Sıralıbük Koyu’na ne yazık ki araç ve toplu taşıma ile ulaşım bulunmuyor. Buraya yalnızda denizyolunu kullanarak tekneler ile gelebilirsiniz. Koyda teknelerin yanaşabilecekleri müsait yerler bulunmaktadır.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Merdivenli Koyu Kamp Alanı

Merdivenli Koyu Kamp Alanı

Tüm Göcek koyları gibi Merdivenli Koyu da bölgede hem denize girmek hem de kamp atmak için ideal yerlerden biridir. Denizi tertemiz, çevresi yemyeşil ağaçlık alanlar ile çevrili. Koy yeri oldukça küçüktür. Bu nedenle hafta sonları teknelerin de gelmesiyle bir hayli kalabalık oluyor. Özellikle kamp atacak olanlar sabah erken gelirlerse boş bir yere çadırlarını kurabilirler.

Deniz derinliği kıyı yerlerde gayet normaldir. Temiz olması nedeniyle su altı çeşitli balıkları da görebilirsiniz. Bölgede ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle koya gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı sırt çantanıza doldurmanız gerekiyor. Gecesi bir hayli ıssız oluyor. Birkaç arkadaşla gelip, geze koyda ateş yakarak başında sohbetler edebilir, unutulmaz bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Koy çevresini keşfetmek isteyenler için patika yollar da bulunuyor. Hatta koya yakın birkaç hanenin yaşadığı bir köy yeri de bulunuyor.

Merdivenli Koyu’na tekneler dışında doğrudan gelebileceğiniz bir araç yolu bulunmuyor. Ancak Göcek’ten Göbün Koyu’na giden minibüslere binerek Göbün’de inebilir ve buradan patika yol ile yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüş sonrası Merdivenli Koyu’na ulaşabilirsiniz.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin