Balayına Nereye Gitsek? Dünya’nın En Güzel Balayı Yerleri & Önerileri

Birçok çift için balayı, aylar süren düğün hazırlıkları ve düğün merasiminden sonra ihtiyaç duyulan bir tatildir ve yorgunluk atma sürecidir. Romantik bir kişi olmanız önemli değil. Balayınız hayatınızın en unutulmaz tatilleri arasında olmalıdır. Olasılıklar sonsuz görünebilir. Ancak, düğün sonrası dinlendirici ve bir o kadar da keyif verici bir tatil yapmak kim istemez ki? Bu nedenle, endişelenmek istediğiniz son şey balayınızı organize etmek olsun.

Fakat endişelenmenize gerek yok! Yeni evli hayatınızı hayallerinizdeki balayı tatili ile kutlayın. Romantik bir kaçamak için 2020 yılında dünyanın en iyi 100 balayı destinasyonunu sizler için derledik! Ayrıca ekonomik bir balayı tatili yapmak ve harika havanın tadını çıkarmak için en hangi ayda nereye gidilir ve gezilecek yerleri de ekledik.

Balayı destinasyonlarını keşfetmek için okumaya devam edin…

Türkiye Balayı Yerleri

1. Antalya

Antalya Balayı Tatili

Güzel, sıcak, güneşli ve harika plajları olan Antalya, Türkiye’de yeni evli çiftlere mükemmel bir balayı tatili imkânı sunuyor. Birçok çift, balayı tatilleri için uzak tropik adalara bakarken, çok uzaklara gitmeden unutulmaz bir zaman geçirmek için Antalya iyi bir seçenek olabilir. Antalya, harika havası, çarpıcı turistik yerleri ile lüks ve rahatlıktan keyif alabileceğiniz ideal yerlerden biridir.

Gezilecek Yerler: Kaleiçi, Hadrian Kapısı, Yivli Minare, Düden Şelalesi, Antalya Arkeoloji Müzesi, Kurşunlu Şelalesi, Phaselis Antik Kenti, Aspendos Antik Kenti, Termessos Antik Kenti, Köprülü Kanyon, Perge Antik Kenti ve Manavgat Şelalesi.

En İyi Zaman: Mayıs – Haziran ve Eylül – Ekim

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Titanic Beach Lara, Limak Lara De Luxe Hotel & Resort ve Liberty Hotels Lara

2. İzmir

İzmir Balayı Tatili

Türkiye’nin Ege kıyılarında yer alan İzmir, antik bir müze ve tam bir aşk yuvası! İzmir’in rahatlığında mükemmel bir balayı tatili için burası evli çiftlerin tercih ettiği yerler arasında bulunmaktadır.

Gezilecek Yerler: İzmir Saat Kulesi, İzmir Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Kemeraltı Çarşısı, Agora, Kadifekale, Aziz Voukolos Kilisesi, Radyo ve Demokrasi Müzesi, St. Plycarp Kilisesi, Pasaport İskelesi ve Cumhuriyet Meydanı, Kordon, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, İzmir Tarihi Asansör ve İzmir Doğal Yaşam Parkı.

En İyi Zaman: Mayıs – Temmuz ve Eylül – Ekim

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Celsus Boutique Hotel, Kaya İzmir Thermal & Convention ve Paloma Pasha Resort

3. Pamukkale

Pamukkale Balayı Tatili

Türkiye’nin en popüler turistik yerlerinden biri olan Pamukkale, sadece eşsiz jeolojik oluşumlarının güzelliğiyle değil, aynı zamanda tarihi kalıntıları ile de bilinen muhteşem gerçeküstü doğal harikadır. Türkiye’de bir balayı tatili planlardan burayı görmezden gelmeyin. Türkiye’nin en romantik balayı yerlerinden biridir.

Gezilecek Yerler: Travertenler, Hierapolis Antik Kenti, Antik Havuz, Karahayıt Kaplıcaları, St. Philippe Martyrion Kilisesi, Kaklık Mağarası, Laodikya Antik Kenti, Apollon Tapınağı ve Yeşildere Şelalesi.

En İyi Zaman: Mayıs – Haziran ve Eylül – Ekim

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Venus Suite Hotel, Melrose House Hotel ve Richmond Pamukkale Thermal Hotel

4. Ölüdeniz & Fethiye

Ölüdeniz Balayı Tatili

Turkuaz deniz manzaralı yerleri, her anınızı romantik ve keyifli bir ana dönüştürecek Fethiye, yeni evli çiftlere ekonomik ve bir o kadar da unutulmaz bir balayı tatili vadediyor.

Gezilecek Yerler: Ölüdeniz, Kayaköy, Saklıkent Kanyonu, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Tlos Antik Kenti, Letoon Antik Kenti, Telmessos Antik Kenti, Dalyan Kral Mezarları, Patara Antik Kenti ve Fethiye Müzesi.

En İyi Zaman: Mayıs – Temmuz ve Eylül – Ekim

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Marina Boutique Hotel, Yacht Boheme Hotel ve Ece Saray Marina & Resort

5. Kuşadası

Kuaşadası Balayı Tatili

Popüler bir kruvaziyer limanı olan Kuşadası harika plajları, mükemmel alışveriş yerleri ve eğlenceli gece hayatıyla kozmopolit bir yapıya sahip tatil beldesidir. Türkiye’nin romantik kaçamak yerlerinden biri olan Kuşadası’nda balayı tatili yapmak bütçenizi de zorlamayacaktır.

Gezilecek Yerler: Güvercinada, Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Zeus Mağarası, Dilek Yarımadası Milli Parkı, Kurşunlu Manastırı, Didyma Antik Kenti, Efes Antik Kenti, Şirince Köyü ve Meryem Ana Evi.

En İyi Zaman: Mayıs – Temmuz ve Eylül – Ekim

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Le Bleu Hotel & Resort, Ilayda Avantgarde Hotel ve Suhan 360 Hotel

6. Marmaris

Marmaris Balayı Tatili

Akdeniz’in tatil beldesi Marmaris, berrak suları ve gece hayatıyla ünlü bir yerdir. Ayrıca Türk çiftlerin sıkça tercih ettiği balayı tatil yerlerinden biridir.

Gezilecek Yerler: Marmaris Kalesi ve Müzesi, Halıcı Ahmet Urkay Müzesi, Hafsa Sultan Kervansarayı, Hisarönü, Lryma Antik Kenti ve Bozburun Yarımadası.

En İyi Zaman: Mayıs – Temmuz ve Eylül –  Ekim

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Honeymoon Hotel ve Aurasia Beach Hotel

7. Bodrum

Bodrum Balayı Tatili

Ege’nin kristal berraklığında saçaklı Bodrum Yarımadası, etkileyici arkeolojik mirasın yanı sıra muhteşem sakin masmavi koyların eşsiz bir karışımıdır. Mükemmel bir plaj tatili veya balayı tatili yapabilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Bodrum Kalesi, Halikarnas Mozolesi, Zeki Müren Sanat Galerisi, Antik Tiyatro, Barlar Sokağı, Bitez Plajı, Pedesa Antik Kenti, Yalıkavak, Bodrum Deniz Müzesi, Yalıkavak Marina, Güvercinlik ve Türkbükü.

En İyi Zaman: Mayıs – Temmuz ve Eylül – Ekim

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Elista Hotel & Spa, Aegean Gate Hotel ve Sianji Wellbeing Resort

8. Kapadokya

Kapadokya Balayı Tatili

Kapadokya, etkileyici vadileri ve eşsiz kaya oluşumları nedeniyle Türkiye’nin en güzel balayı yerlerinden biridir. Çevredeki harika doğal manzaralar eşliğinde mükemmel bir balayı tatili yaabilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Güvercinlik Vadisi, Paşabağ, Uçhisar Kalesi, Hasandağı, Zelve Açık Hava Müzesi, Tarihi Taş Köprü, Saç Müzesi, Yeraltı Seramik Müzesi, Çavuşin Kilisesi, Çavuşin Eski Cami, Güllüdere Vadisi, Vaftizci Yahya Kilisesi, Seyyah Han ve Kızılçukur Vadisi.

En İyi Zaman: Haziran – Eylül

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Ariana Sustainable Luxury Lodge, Rox Cappadocia ve Argos in Cappadocia

9. Çeşme

Çeşme Balayı Tatili

Çeşme, yeni evlilere altın kumsallar ve kaplıcalar, harika alışveriş yerleri ve antik tarihi eserler sunuyor. Balayı veya romantik bir kaçamak kutlayan çiftler için mükemmel bir destinasyondur.

Gezilecek Yerler: Çeşme Kalesi, Altınkum Plajı, Erythrai Antik Kenti, Dalyan, Delikli Koy, Germiyan Köyü, Çeşme Çarşısı ve Kervansaray.

En İyi Zaman: Mayıs – Haziran ve Eylül – Ekim

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Hotel Alavya, The Stay Alaçatı Warehouse ve TashMahal Alaçatı

10. Dalaman

Dalaman Balayı Tatili

Masmavi deniz ve yemyeşil doğa manzarası içerisinde bir balayı tatili nasıl olurdu? Dalaman, teke turları, kırsal hayatı deneyimleyebileceğiniz şirin köyleri ve yerel halk pazarları ile rengârenk bir yer. Dalaman, bir tatilden beklediğiniz neredeyse her şeyi sunan güzel yerlerden biridir.

Gezilecek Yerler: Dalaman Çayı, Telmessos Antik Kenti, Sarıgerme Plajı, Sarsıla Koyu, Tlos Antik Kenti, Letoon ve Günlüklü Koyu.

En İyi Zaman: Mayıs – Temmuz ve Eylül – Ekim

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Elite World Hotel, Hotel Unique Boutique Class ve Orka Boutique Hotel

11. Datça

Datça Balayı Tatili

Türkiye’nin güneybatısında yer alan Datça, pastoral bir Ege liman kenti olarak balayı tatilleri için tercih edilen yerlerden biri. Datça’da huzurlu plajlar, eski köyler ve çok sayıda doğa bulacaksınız.

Gezilecek Yerler: Eski Datça, Knidos Antik Kenti, Hayıtbükü Plajı, Ovabükü Plajı, Palamutbükü, Can Yücel’in Evi, Kızılbük, Kent Park, Kızlan Yel Değirmenleri, Datça Limanı, Sevgi Yolu ve Reşadiye.

En İyi Zaman: Haziran – Ağustos

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Datça Sapphire Hotel, Aria Doria Hotel ve Uslu Otel Royal Yachting

12. İstanbul

İstanbul Balayı Tatili

Doğu ve batı kültürlerinin harmanlandığı İstanbul’da Osmanlı saraylarını ziyaret edebilir, Kapalıçarşı’da alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz. Belki Pierre Loti’de eşinizle bir Türk kahvesi içip İstanbul’un manzarasının da keyfini çıkarmak isteyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Balat, Adalar, Topkapı Sarayı Müzesi ve Kapalı Çarşı.

En İyi Zaman: Eylül – Kasım

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Swissotel The Bosphorus, Rixos Pera Istanbul ve Georges Hotel Galata

13. Uludağ

Uludağ Balayı Tatili

Eğer kış düğünü yapan bir çiftseniz o halde Uludağ’ı düşünebilirsiniz. Türkiye’nin en iyi balayı yerlerinden biri de Uludağ’dır. Siz ve eşiniz kış sporlarıyla ilgileniyorsanız, kayak, kar ve dağların doğal manzarasının keyfini çıkarmaya ilgi duyabileceğiniz Uludağ’ı tercih edebilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Uludağ Milli Parkı, Uludağ Kayak Merkezi, Çobankaya Yaylası, Softaboğan Şelalesi, Aras Şelalesi, Kilimli Gölü, Buzlu Göl ve Aynalı Gölü.

En İyi Zaman: Ocak – Mart

İdeal Süre: 2 Gün

Balayı Otelleri: Karinna Hotel Uludağ ve Uludağ Orman Köşkleri

14. Yalova

Yalova Balayı Tatili

Yalova, İstanbul’a yakınlığı nedeniyle Türkiye’nin en iyi balayı yerlerinden biridir. Kaplıcalar, yürüyüş yerleri, muhteşem manzaraları, bisiklet yolları ve çok sayıda kamp alanı Yalova’yı harika bir balayı destinasyonu haline dönüştürüyor.

Gezilecek Yerler: Yürüyen Köşk, Bad Godesberg Parkı, Deprem Anıtı, Tigem Plajı, Çınarcık Kum Plajı, Karaca Arboretum, Hersekzade Ahmet Paşa Camii, Erikli ve Delmece Yaylaları, Su Düşen Şelalesi, Kara Kilise, Armutlu Kaplıcaları ve Yaveran Köşkü.

En İyi Zaman: Haziran – Eylül

İdeal Süre: 2 Gün

Balayı Otelleri: Limak Thermal Boutique Hotel, Love Hotel Spa ve Mirart Hotel Boutique & Spa

15. Konya

Konya Balayı Tatili

Daha sakin ve huzurlu bir balayı tatili arayışındaysanız Konya’yı tercih edebilirsiniz. Rumi’nin aşkı ve Konya’nın mistik atmosferi ile dingin bir balayı tatili düşünenlerin tercih ettiği Konya, yeni evli çiftlere kültürel bir deneyim yaşatacaktır.

Gezilecek Yerler: Mevlana Türbesi, Karatay Medresesi, İnce Minareli Medrese, Selimiye Camii, Konya Atatürk Evi Müzesi, Meram Bağları, Kilistra Antik Kenti ve Kaya Mezarları, Nasreddin Hoca Türbesi, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Beyşehir Gölü Milli Parkı ve İnbaşı Mağarası.

En İyi Zaman: Haziran – Ağustos

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Hich Hotel, Araf Hotel ve Konya Dervish Hotel

Avrupa Balayı Yerleri

1. Paris

Paris Balayı Tatili

Avrupa’nın en pahalı balayı destinasyonlarından biri olan Paris, aldığı paranın hakkını verircesine balayı çiftlerine unutulmaz bir balayı tatili vadediyor. Romantizm şehri olarak bilinen Paris, dünyanın en romantik balayı yerlerinden biri. Eyfel Kulesi’nin etrafında yürürken, akşam güneşi batırabilir ve güzel bir restoranda şarabınızı yudumlayarak özel anlar yaşayabilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Eyfel Kulesi, Versay Sarayları, Louvre Müzesi, Notre Dame Katedrali, Grevin Balmumu Müzesi ve Paris Opera Binası.

En İyi Zaman: Haziran – Ağustos

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Hotel Brighton – Esprit de France, Hotel Monge ve Hotel Fabric

2. Santorini

Santorini Balayı Tatili

Komşu ülkede siz de harika bir balayı tatili deneyimi yaşayabilirsiniz. Nefes kesen manzaraları, birbiri üzerine binen beyaz badanalı evleri, rengârenk begonviller ve muhteşem deniz manzaraları ile Ege’nin büyüleyici destinasyonu Santorini’de lüks ve romantizmi bir arada yaşayabilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Amoudi Körfezi, Santo Şaraphanesi, Skaros Kayalığı, Venetsanos Şaraphanesi, Beyaz Kapı Tiyatrosu ve Perissa Plajı.

En İyi Zaman: Eylül – Ekim

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Panorama Studios & Suites, Infinity Suites & Dana Villas ve San Antonio Luxury Hotel

3. Mikonos

Mikonos Balayı Tatili

Yunanistan’ın en popüler balayı destinasyonlarından biri de Mikonos Adası’dır. Capcanlı gece hayatı, cezbedici plajları ve zengin tarihi ile ünlü bir yerdir. Mikonos, balayı tatili için aradığınız huzuru ve keyfi bir arada sunan ender yerlerden biridir.

Gezilecek Yerler:  Delos Arkeolojik Alanı, Agios Sostis Plajı, Elia Plajı, Matoyianni Caddesi ve Vioma Organik Tarım ve Bağ Alanı.

En İyi Zaman: Eylül – Ekim

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Belvedere Mykonos, Mykonos Princess Hotel ve A Hotel Mykonos

4. Girit

Girit Balayı Tatili

Unutulmaz bir balayı tatili için yakın ve ekonomik yerlerden biri olan Akdeniz’in eşsiz balıkçı kasabası olarak da bilinen Girit, balayı için keyifli yerlerden biridir.

Gezilecek Yerler: Knossos Sarayı, Hanya Eski Kenti, Samaria Boğazı, Marathi Plajı, Chrissi Adası ve Agios Nikolos.

En İyi Zaman: Mayıs – Haziran ve Eylül – Ekim

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Elounda Gulf Villas, Caramel Grecotel Boutique Resort ve Rimondi Boutique Hotels

5. Amalfi

Amalfi Balayı Tatili

Dünyanın tüm güzel manzaraları sanki Amalfi’de toplanmış! Şirin kasabalara ev sahipliği yapan Amalfi dünyanın en iyi balayı yerlerinden biridir. En lezzetli İtalyan yemeklerinin piştiği ve manzaralara karşı restoranlarda bu yemekleri yiyebileceğiniz çok güzel mekânlar bulunuyor. Güneşi de aynı şekilde burada güzel manzaralar eşliğinde batırabilir, eşinizle romantik bir balayı tatili yaşayabilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Villa Cimbrone Bahçeleri, Duomo di Sant’Andrea Apostolo, Le Vigne di Raito, Valle delle Ferriere ve Duomo di Salerno.

En İyi Zaman: Mayıs – Haziran ve Eylül – Ekim

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Hotel Luna Convento, Hotel Marina Riviera ve Miramalfi Hotel

6. Floransa

Floransa Balayı Tatili

Lezzetli yemekler, keyif veren sanat gösterileri ve romantik anlar… Hepsi Floransa’da toplanmış durumda. Rönesans şehri Floransa’da balayı bir başka! Bu tatlı kent elbette şarapla dolu bir yerdir, ancak aynı zamanda ünlü kateral, Duomo ve Giotto’nun çan kulesi de dahil olmak üzere bir dizi Rönesans sanat ve mimari deneyimi sunmaktadır. Tarih seven ikililer için Michelangelo’nun “David” heykelinin yanı sıra Botticelli’nin Venüs’ün Doğusu ve Da Vinci’nin eserleri görebilir.

Gezilecek Yerler: Piazzale Michelangelo, San Miniato al Monte Bazilikası, Duomo – Santa Maria dei Fiore Katedrali, Piazza del Duomo, Santa Croce Bazilikası ve Uffizi Galerisi.

En İyi Zaman: Mayıs – Eylül

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Paris Hotel, Hotel Calimala ve Santa Maria Novella Hotel

7. Toskana

Toskama Balayı Tatili

Sayısız masalsı köyler, muhteşem tarihi kaleler, Antik Roma kalıntıları ve büyüleyici manzaralara ev sahipliği yapan Toskana, lezzetli şaraplara, lüks balayı otellerine ve keyif veren yeme içme mekânlarına sahip. Romantik bir balayı tatili için daha ne istenilebilir ki?

Gezilecek Yerler: Siena Katedrali, Pisa Kulesi, Luca, Cortona, Floransa ve Chianti Classico Şarap Bölgesi.

En İyi Zaman: Nisan – Haziran ve Eylül – Ekim

İdeal Süre:2-3 Gün

Balayı Otelleri: Plaza Lucchesi Hotel, Hotel Villa Cheli ve Pitti Palace al Ponte Vecchio

8. Roma

Roma Balayı Tatili

İtalya’nın başkenti, daha çok tutkulu çiftler için büyüleyici bir destinasyondur. Arnavut kaldırımlı sokaklarından müzelere, tiyatrolardan romantik restoranlara kadar Roma, evli çiftlerin birkaç günlüğüne balayının tadını çıkarmak için harika bir yerdir.

Gezilecek Yerler: Kolezyum, Aziz Petrus Bazilikası, Panteon ve Trevi Çeşmesi.

En İyi Zaman: Eylül – Kasım

İdeal Süre: 5-6 Gün

Balayı Otelleri: Bio Hotel Raphael – Relais Chateaux, Hotel Dei Borgognoni ve Martis Palace Hotel Rome

9. Venedik

Venedik Balayı Tatili

Aşk ve romantizm, müzik ve dans ve bir bakışta görülmeye değer manzaralar sunan bu popüler balayı destinasyonu, her çiftin hayallerini süsleyen yerlerden biridir. Birçok köprünün altından geçerken an’ı ölümsüzleştirebilir, keşfedilmeyi bekleyen fantastik yerleri dolaşarak keyifli ve eğlenceli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Venedik Dükler Sarayı, San Marco Meydanı, San Marco Bazilikası ve Rialto Köprüsü.

En İyi Zaman: Haziran – Ağustos

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Santa Croce Boutique Hotel, Hotel Continental, BW Premier Collection ve Hotel Paganelli

10. İsviçre

İsviçre Balayı Tatili

Dünyanın en güzel ve romantik balayı destinasyonlarından biri olan İsviçre, ülkenin neredeyse tüm bölgeleri için harika noktalara ev sahipliği yapıyor. Limmat Nehri’nde tekne gezisine çıkabilir, Arnavut taşlarıyla kaplı sokaklarda dolaşıp kırsal hayatı deneyimleyebilir ve etraftaki müzelerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Jungfrau Bölgesi, Chateau de Chillon, İsviçre Ulusal Parkı, Fasnacht Bahar Karnavalı, Cenevre ve Matterhorn.

En İyi Zaman: Eylül – Ekim

İdeal Süre: 5-6 Gün

Balayı Otelleri: Riffelalp Resort ve Castello del Sole Beach Resort & Spa

11. Barselona

Barselona Balayı Tatili

Gaudi eserleri ve sanatı ile ünlü İspanya’da balayı tatili nasıl olur sizce? Özellikle sanatsever çiftler için bizce harika olur deriz. Sanat ve müzeler dışında lezzetli yemeklerin keyfini çıkarabileceğiniz muhteşem restoranlar ve rahatlatıcı spalar da burayı eşsiz kılıyor.

Gezilecek Yerler: Park Güell, La Sagrada Familia, Casa Mila, La Rambla Caddesi, Picasso Müzesi, Barselona Katedrali ve Katalan Ulusal Sanat Müzesi.

En İyi Zaman: Mayıs – Haziran ve Eylül – Ekim

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Casa Camper Hotel Barcelona, Iberostar Selection Paseo de Gracia ve H10 Montcada Boutique Hotel

12. Balear Adası

Balear Adası Balayı Tatili

Şehir yaşantısını kırsal yaşam ile harmanlayan bu Akdeniz şehri içerisindeki botanik bahçeleri, sıcak hava balonu aktiviteleri ve çarpıcı manzaralarıyla unutulmaz bir balayının anahtarı olabilir. Üstelik ekonomik bir destinasyon!

Gezilecek Yerler: Palma Akvaryum, Santa Maria Katedrali, Bellver Kalesi ve Almudaina Sarayı.

En İyi Zaman: Haziran – Eylül

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Boutique Hotel Jardi de ses Bruixes, Sant Francesc Hotel Singular ve Posada Terra Santa

13. Prag

Prag Balayı Tatili

Eşinizle gizemli ve romantik bir tatil için güzel Prag şehrini ziyaret edebilirsiniz. Prag’ın dolambaçlı sokaklarında dolaşın ve gotik mimarilerle çevrili Eski Kent bölgesinde dolaşın. Prag Avrupa’da balayı için en iyi yerlerden biridir.

Gezilecek Yerler: Karl Köprüsü, Prag Kalesi, Eski Kent Meydanı ve Aziz Vitus Katedrali.

En İyi Zaman: Mayıs – Eylül

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Alchymist Grand Hotel & Spa, The Dominican ve The Emblem Hotel

14. Kopenhag

Kopenhag Balayı Tatili

Eşsiz bir çekiciliğe ev sahipliği yapan Kopenhag, sunduğu muhteşem doğal güzelliği ve gökdelenlerinin çarpıcı manzaralarıyla biliniyor. Modern ve geleneksel yaşamın bir arada olduğu bir balayı tatili arayışındaysanız, Kopenhag’ı değerlendirebilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Tivoli Bahçeleri, Küçük Deniz Kızı Heykeli, Nyhavn ve Amalienborg Sarayı.

En İyi Zaman: Mayıs – Eylül

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Steel House Copenhagen, Copenhagen Marriott Hotel ve 71 Nyhavn Hotel

15. Budapeşte

Budapeşte Balayı Tatili

Kaleler, saraylar, Roma ve Türk hamamları, Gotik ve Barok yapılar… Bu şehre aşık olmamak imkansız. Tuna Nehri’nde tekne gezintisine çıkın, termal yerlerde düğün yorgunluğunuzu üzerinizden atın. Budapeşte, hem balayı tatili hem de kültürel geziler için ekonomik yerlerden biridir.

Gezilecek Yerler: Buda Kalesi, Macaristan Parlamento Binası, Balıkçı Tabyası ve Zincir Köprü.

En İyi Zaman: Mart – Mayıs ve Eylül – Kasım

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Sofitel Budapest Chain Bridge, Continental Hotel Budapest ve Prestige Hotel Budapest

16. Lizbon

Lizbon Balayı Tatili

Kültürel yerler, capcanlı plajlar ve muhteşem manzaralarla dolu Lizbon’da eşinizle keyifli bir balayı tatili deneyimi yaşayabilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Belem Kulesi, Jeronimos Manastırı, Sao Jorge Kalesi, Praça do Comercia Meydanı, Lizbon Katedrali, Gulbenkian Müzesi, Belem Kulesi, Lizbon Fado Müzesi, Fronteira Sarayı, Cristo Rei Heykeli, Antik Saray Müzesi ve Jeronimos Sarayı.

En İyi Zaman: Mart – Ekim

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Britania Hotel, Hotel Avenida Palace ve Sofitel Lisbon Liberdade

17. İskoçya

İskoçya Balayı Tatili

Eşsiz kaleler ve gece gökyüzü manzaralarının manzaraları burayı büyüleyici kılıyor. İskoçya’da unutulmazı zor olan bir balayı tatili yaşamak istiyorsanız burayı değerlendirebilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Edinburgh Kalesi, Lomond Gölü ve Hollyrood Sarayı.

En İyi Zaman: Temmuz – Eylül

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: The Busby Hotel, Boclair House Hotel ve The Busby Hotel

18. İrlanda

İrlanda Balayı Tatili

İrlanda’da balayı tatili yapmak sonsuza dek sizinle kalacak kalıcı bir deneyimdir. İrlanda, çarpıcı doğal manzaralardan görkemli romantik tatil yerlerine kadar uzanan bir dizi balayı konseptine ev sahipliği yapıyor.

Gezilecek Yerler: Moher Falezleri, Ring of Kerry, Guinness Rekorları Evi ve Blarney Şatosu.

En İyi Zaman: Nisan – Haziran ve Eylül – Ekim

İdeal Süre: 5-6 Gün

Balayı Otelleri: The Marker Hotel, The Westbury ve Mount Juliet Estate Kilkenny

19. Hırvatistan

Hırvatistan Balayı Tatili

Ortaçağ mimarisi, kilometrelerce kristal berraklığında sahil şeridi ve çarpıcı doğal manzaralarıyla romantizmi akla getiren Akdeniz ülkesi Hırvatistan, balayı tatillerinde tercih edebileceğiniz hem yakın hem de ekonomik bir destinasyondur.

Gezilecek Yerler: Plitvice Gölleri, Hvar, Krka Ulusal Parkı ve Korcula.

En İyi Zaman: Mayıs – Haziran ve Eylül – Ekim

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Hotel Villa Cittar, Hotel Villa Kapetanovic ve Hotel Livadic

20. Monako

Monako Balayı Tatili

Cazibe dolu lükS Monako, zengin ve ünlülerin oyun alanı olarak bilinebilir, ancak prestij, servet ve kraliyetten daha fazlası var. Monako, balayı tatili düşüncesinde olan çiftlere destansı bir tatil deneyimi yaşatmayı vadediyor. Eğer balayı bütçeniz dâhilindeyse, bu küçük ülkenin sunacağı çok şey var.

Gezilecek Yerler: Monte Carlo Casino, Oşinografi Müzesi, Prens’in Sarayı ve St. Nicholas Katedrali.

En İyi Zaman: Ekim

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Monte-Carlo Bay & Resort ve Port Palace Hotel

21. Brüksel

Brüksel Balayı Tatili

Belçika’nın büyüleyici ülkesi, çok sayıda Rönesans tarzı tasarıma, ortaçağ kentlerine, çikolata üretim yerlerine ve yüzyıllık tarihe ev sahipliği yapıyor. Belçika’da çok sayıda güzel balayı yerleri bulunuyor. Başkent Brüksel, göz kamaştırıcı tasarıma ve buna ek olarak birçok ilgi çekici tarihi merkeze sahiptir. Bunların hepsi sizin için ilginç görünüyorsa, Belçika’daki balayınızın tadını çıkarın!

Gezilecek Yerler: Grand Palas, Manneken Pis, Atomium, Mini Avrupa, Kraliyet Silah ve Askeri Tarih Müzesi, Horta Müzesi, Müzik Enstrümanları Müzesi, Belçika Karikatür Müzesi, Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi ve Brüksel Kraliyet Sarayı.

En İyi Zaman: Sonbahar ve İlkbahar

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Hotel Le Berger, Hotel Noga Brussels ve Brussels Welcome Hotel

Asya Balayı Yerleri

1. Singapur

Singapur Balayı Tatili

Bu harika ada ülkesi, dünyanın en iyi balayı yerlerinden biridir. Lezzetli mutfağı, kültürel zenginliği, capcanlı gece hayatı ve gezilecek yerleri buranın dünyanın en iyi balayı yerlerinden biri olması için sunduğu birkaç cezbedici özelliğidir.

Gezilecek Yerler: Marina Körfezi, Clarke Quay, Çin Mahallesi, Universal Stüdyoları, Merlion, Singapur Gece Safarisi, Sentosa Adası, Chinatown, Buda Tooth Relic Tapınak ve Müzesi, Singapur Botanik ve Orkide Bahçesi, Singapur Hayvanat Bahçesi, Universal Studio Singapore ve Bugis Street Market.

En İyi Zaman: Kasım – Mart

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Oteli: Sofitel Singapore Sentosa Resort & Spa ve Quincy Hotel by Far East Hospitality, Six Senses Maxwell

2. Maldivler

Maldivler Balayı Tatili

Tartışmasız dünyanın en iyi balayı yerlerinden bir diğeri de, tüm evli çiftlerin hayali olan Maldivler! Göz alıcı renkli resifleri, masmavi deniz suyu ve romantizmin doruklara ulaştığı bungalov evlerde baş başa anlar burayı cazibe merkezi yapıyor.

Gezilecek Yerler: Veligandu Plajı, Alimatha Adası, Banana Resifi, Bathala Adası, Victory Batık Gemisi, Hukuru Miskiiy Camisi, İslami Merkez Camii, The Artificial Plajı ve Maldivler Ulusal Müzesi.

En İyi Zaman: Mayıs – Kasım

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Oteli: SAii Lagoon Maldives, Kuredu Island Resort & Spa ve Furaveri Island Resort & Spa

3. Sri Lanka

Sri Lanka Balayı Tatili

Ekonomik bir balayı tatili düşünen çiftlerin sıkça üzerinde düşündüğü destinasyonlardan biri Sri Lanka’dır. Ekonomik oluşu burayı dünyanın en popüler balayı yerlerinden biri yapıyor. Eğer, düğün sonrası fazla para saçmak istemiyorsanız Sri Lanka sizin için iyi bir tercih olacaktır.

Gezilecek Yerler: Sigiriya Dünya Mirası Alanı, Sigiriya Kalesi, Pidurangala Kayası, Yala Ulusal Parkı ve Anuradhapura Harabeleri.

En İyi Zaman: Nisan – Eylül

İdeal Süre: 5-6 Gün

Balayı Otelleri: The Secret Ella, Era Beach ve CoCoBay Unawatuna

4. Koh Lanta

Koh Lanta Balayı Tatili

Tayland’ın Krabi bölgesinde bulunan bu muhteşem ada, balayı çiftleri için muhteşem plajlara ev sahipliği yapıyor. Koh Lanta, Asya’da dünyanın en romantik balayı yerlerinden biri olarak biliniyor. Doğal güzelliği ve egzotik ortamı burayı balayı için en iyi yerlerden biri haline dönüştürüyor.

Gezilecek Yerler: Khao Mai Kaew Mağaraları, Lanta Eski Kenti, Kor Kwang Plajı, Klong Dao Plajı, Ko Lanta Ulusal Parkı ve Longtail Tekne Gezisi.

En İyi Zaman: Ekim – Şubat

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Baan KanTiang See Villa Resort, Twin Lotus Resort & Spa ve LaLaanta Hideaway Resort

5. Lombok Adası

Lombok Adası Balayı Tatili

Asya’da bulunan en iyi balayı adalarından biri olan Lombok Adası, Endonezya’nın cazibe merkezlerinden biridir. Balayı tatili için sakin ve bir o kadar da mükemmel bir zaman arıyorsanız Lombok Adası’nı düşünebilirsiniz. Nefes kesen plaj ve koyları burayı olağanüstü bir balayı cennetine dönüştürüyor.

Gezilecek Yerler: Sendang Gile ve Tiu Kelep Şelalesi, Şnorkel Dalışı, Mawun Plajı, Gili Meno Plajı, Gili Trawangan ve Rinjani Dağı.

En İyi Zaman: Haziran – Ekim

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: The Lombok Lodge, Sudamala Suites & Villas Senggigi ve Sheraton Senggigi Beach Hotel

6. Ubud

Ubud Balayı Tatili

Sri Lanka’dan sonra balayı tatili için bir diğer ekonomik destinasyon Ubud’dur. Balayı için ekonomik bir yer arıyorsanız Endonezya’da Ubud’u düşünebilirsiniz. Ubud, dünya üzerinde yeni evli çiftlerin ekonomik bir balayı destinasyonu için geldiği yer olarak biliniyor.

Gezilecek Yerler: Tegalaland Pirinş Terası, Campuhan Ridge Yürüyüşü, Authentik Bali, Agung Rai Sanat Müzesi ve Neka Sanat Müzesi.

En İyi Zaman: Haziran – Eylül

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Bisma Eight, Komaneka at Bisma ve The Kayon Resort by Pramana

7. Goa

Goa Balayı Tatili

El değmemiş plajları, renkli gece hayatı ve turistik gezilecek yerleri ile muhteşem bir yer olan God, balayı tatilleri için de tercih edilen yerlerden biridir. Goa’nın plajlarında romantik bir yürüyüşe çıkabilir, tapınak ve kültürel yerleri gezebilirsiniz. Akşamına da gecenin gökkuşağında unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Farklı bir balayı deneyimi yaşamak isterseniz Goa’yı düşünebilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Anjuna Plajı, Bom Jesus Bazilikası (UNESCO), Aguada Kalesi ve Dudhsagar Şelaleleri.

En İyi Zaman: Kasım – Mart

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Le Meridien God, Resort Rio ve Royal Orchid Beach Resort & Spa

8. Havelock Adası

Havelock Adası Balayı Tatili

Sakin ve huzurlu bir balayı tatili için tercih edilen Havelock Adası bir zamanlar hapishaneleriyle ünlü bir adaydı. Neyse ki şimdi balayı tatilleri için sıkça gelinen yerlerden birine dönüşü. Burası Andaman’da yer alan dünyanın en iyi balayı yerlerinden biri olarak görülüyor. Muhteşem plajları ve adanın sunduğu romantik ortamlar buraya balayı tatili için gelen çiftlere unutulmaz bir romantizm sunuyor.

Gezilecek Yerler: Radhanagar Plajı, Mavi Mercanlar, Neil Adası, Elephanta Plajı ve Kaala Pathar Plajı.

En İyi Zaman: Ocak – Mayıs

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Resort Sea Shell, Bare foot at Havelock ve Munjoh Ocean Resort

9. Perhentian Adası

Perhentian Adası Balayı Tatili

Ülkenin kuzeydoğusunda mercanlarla dolu egzotik bir ada olan Perhentian Adası, berrak suları, incecik kumları ve sımsıcak güneşi ile burayı rahatlatıcı bir balayı destinasyonuna dönüştürüyor.

Gezilecek Yerler: Perhentian Plajı, Şnorkel Dalışı, Perhentian Besar ve Kecil.

En İyi Zaman: Mart – Kasım

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Alunan Resort, BuBu Long Beach Resort ve BuBu Villa

10. Langkawi

Langkawi Balayı Tatili

Bu göz alıcı egzotik ada, Malezya’nın belki de en güzel plajlarına ev sahipliği yapıyor. Bu masalsı yer mükemmel bir balayı tatili yapmak için ihtiyacınız olan neredeyse her şeyi fazlasıyla sunuyor. Langkawi, balayı tatili için tercih edebileceğiniz en iyi yerler arasındadır.

Gezilecek Yerler: Langkawi Gökyüzü Köprüsü, Kartal Meydanı, Langkawi Teleferiği, Langkawi Sualtı Dünyası, Gunung Raya Langkawi Sky Bridge, Oriental Village ve The Snake Sanctuary.

En İyi Zaman: Ekim – Aralık

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Berjaya Langkawi Resort, The Andaman a Luxury Collection Resort ve Ombak Villa Langkawi

11. Koh Rong

Koh Rong Balayı Tatili

Gizlilik isteyen çiftler için tercih edilebilecek balayı yerlerinden biri olan Koh Rong, Kamboçya’da bulunuyor. Ada, pek fazla kalabalığa sahip değil, bu nedenle son derece sessiz ve huzurlu bir balayı arayışındaysanız Koh Rong’u düşünebilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Koh Rong Dalış Merkezi, Macera Parkı, Moon Loops, Şnorkelle Dalma ve Long Beach.

En İyi Zaman: Ekim – Nisan

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Sok San Beach Resort, Long Set Resort ve Tamu Koh Rong

12. Munnar

Munnar Balayı Tatili

Kerala’nın geleneksel yaşamı burayı cazip kılan nedenlerin başında geliyor. Harika ve bir o kadar da sakin bir atmosfer sunan Kerala, rahat bir balayı tatili geçirmek isteyen çiftler için öne çıkar destinasyonlar arasında yer almaktadır.

Gezilecek Yerler:  Kundala Gölü, Mattupetty Barajı, Mattupedi Süt Çiftliği, Marayoo Sandal Ağacı Ormanları ve Attukad Şelaleleri.

En İyi Zaman: Ekim – Kasım ve Ocak – Mart

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Swiss County, Blanket Hotel & Spa ve Parakkat Nature Hotels & Resorts

13. El Nido

El Nido Balayı Tatili

Dünyanın bir başka ışıltılı balayı yerlerinden biri olan El Nido, Filipinler’in muhteşem plaj ve el değmemiş doğası ile büyülü bir balayı tatili vadediyor.

Gezilecek Yerler: Nacpan Plajı, Büyük Lagün, Küçük Lagün ve Miniloc Adası.

En İyi Zaman: Aralık – Mart

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: El Nido Coco Resort, Cadlao Resort ve Last Frontier Beach Resort

14. Laos

Laos Balayı Tatili

Düğün sonrası bir balayı planladıysanız, Güneydoğu Asya’da rahatlamak ve egzotik mimariyi ve tapınakları keşfetmek isterseniz muhteşem sakin bir yer var; Laos! Lezzetli yemekleri, el değmemiş doğası ve parıldayan sahilleriyle bu cennet yer, birçok balayı çiftinin tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.

Gezilecek Yerler: Kuang Si Şelaleleri, Phousi Dağı, Pha That Luang, Pak Ou Mağaraları, Phonsavan, Si Phan Don, Luang Namtha, Vientiane, Bokeo Doğal Koruma Alanı ve Wat Phu.

En İyi Zaman: Kasım – Ocak

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Maison Dalabua Hotel, Satri Hotel ve Villa Santi Hotel

15. Palawan

Palawan Balayı Tatili

Balayı tatilinizi dünyanı nen güzel, tropik adalarında geçirmeye ne dersiniz? Filipinler’in son ekolojik sınırı olarak da bilinen bu nefes kesici balayı destinasyondu, en iyi plajlardan bazılarına ev sahipliği yapıyor. Palawan’da balayındayken, dünyanın en yeni 7. Doğal Mucizesi olan Puerto Princesa Yeraltı Nehri’ni keşfedin. Gür ormanlarında yürüyüş yaparken tropikal deniz yaşamı ile dolu şnorkelli mercan resiflerine dalın. Her çift için Palawan’da yapılacak bir dolu şey var.

Gezilecek Yerler: Puerto-Princesa Yeraltı Nehri Milli Parkı, Kayangan Gölü, Barracuda Gölü ve Seven Commandos Plajı.

En İyi Zaman: Mart – Ağustos

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Cadlao Resort, Blue Palawan ve Canvas Boutique Hotel

16. Phu Quoc

Phu Quoc Balayı Tatili

Phu Quoc, el değmemiş doğaya, görkemli doğal manzaralara, sıcak ve güneşli havalara sahip birçok güzel plajlarla çevrili bir yerdir. Burası aynı zamanda yıl boyu tatil yapılabilecek bir mevsime sahip. Phuket ve Bali gibi tatil cennetleri ile karşılaştırıldığında, yeni bir balayı destinasyonu hedefi haline gelmek için hızla değişti ve harikulade bir yere dönüştü.

Gezilecek Yerler: Sao Plajı, Phu Quoc Ulusal Parkı, Khem Plajı ve Vinpearl Safari Parkı.

En İyi Zaman: Yılın tüm mevsimi ziyaret edilebilir.

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Long Beach House Phu Quoc, Sol Beach House ve Saigon Phu Quoc Resort & Spa

17. Cebu

Cebu Balayı Tatili

Balayı seyahatinizde, Filipinler’in muhteşem tatil cenneti Cebu’yu ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. Tarihi eserler ve çeşitli kültür açısından oldukça zengindir.

Gezilecek Yerler: Mactan Adası, San Pedro Kalesi ve Santo Nini de Cebu Bazilikası.

En İyi Zaman: Mayıs – Kasım

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Best Western Plus Lex, Waterfront Hotel & Casino Cebu City ve Seda Ayala Center Cebu

18. Inle Gölü

Inle Gölü Balayı Tatili

Myanmar belki de tipik bir balayı hedefiniz olmayabilir, fakat onu bu kadar cazip kılan şey de bu. Özel havuzlu villalar ve sahilde samimi bir akşam yemeği arıyorsanız Myanmar’ı düşünebilirsiniz. Plajlar ve havuzlu villalar Myanmar’ı gerçek anlamda bir balayı destinasyonu haline dönüştürüyor. Myanmar, çevre bölgelerde dolaşmak isteyen cesur bir çift için Güneydoğu Asya’nın karakteristik sıcaklığına sahip ülkeyi, büyük ölçüde bozulmamış bir manzaranın doğal güzelliğine davet ediyor.

Gezilecek Yerler: Hpaung Daw U Tapınağı, Kırmızı Dağ, Shwe Indein Tapınağı ve Nga Phe Kyaung Manastırı.

En İyi Zaman: Mart – Ekim

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Shwe Inn The Floating Resort, Novotel Inle Lake Myat Min ve Villa Inle Boutique Resort

19. Alleppey

Alleppey Balayı Tatili

“Doğu’nun Venedik’i” olarak anılan Alleppey, Hindistan’ın en eski planlı şehirlerinden biridir ve çeşitli su altı kanalları, plajları, çeltik tarlaları ve lagünleriyle ünlüdür. Kerala’nın kalbinde yer alan şehir, sularında yapılan tekne yolculuklarıyla ünlüdür ve her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekmektedir. Plajlarda gezmekten lüks tatil köylerinde kalmaya kadar Alleppey’de balayı tatili yapmak, size en iyi romantik deneyimi yaşatacaktır.

Gezilecek Yerler: Alappuzha Plajı, Vembanad Gölü, Marari Plajı, Pathiramanal Adası.

En İyi Zaman: Kasım – Şubat

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Punnamada Resort, Lake Palace Resort ve Venezia Resorts

Kuzey & Orta Amerika Balayı Yerleri

1. Bermuda

Bermuda Balayı Tatili

Bir başka popüler balayı destinasyonu olan Bermuda çarpıcı masmavi suları, kireçtaşı kayalıkları ve zengin sahil şeritleriyle dolu etkileyici bir yerdir.

Gezilecek Yerler: Horseshoe Bay Plajı, Gibb Feneri, St. Peter Kilisesi, Jobson Plajı ve Kristal Mağaraları.

En İyi Zaman: Nisan – Eylül

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Royal Palms Hotel, Grotto Bay Beach Resort & Spa ve Fourways Inn

2. Belize

Belize Balayı Tatili

Pitoresk Manzaraları, mistik Maya Tapınakları ve yemyeşil doğa manzaralarıyla Belize, romantik bir balayı tatili için elverişli bir yer. Uygun fiyatlı lüks konaklama seçeneklerinden ekonomik aktivitelere kadar yapılacak bir dolu şey var.

Gezilecek Yerler: Caye Caulker Adası, Ambergris Caye’de şnorkelle dalış ve Xunantunich Harabeleri.

En İyi Zaman: Kasım – Nisan

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Best Western Plus Belize Biltmore Plaza, Belize Boutique Resort & Spa ve Belizean Dreams Resort

3. Vancouver

Vancouver Balayı Tatili

Lüks restoranlar ve çok kültürlü mutfaklarla süslenmiş gurme çiftler için ideal bir destinasyondur. Ayrıca alışveriş sever çiftlerin de tercihleri arasında yer alıyor.

Gezilecek Yerler: Stanley Park, Granville Adası, Gastown, English Bay, Vancouver Akvaryumu, False Creek, Seawall, Vancouver Antropoloji Müzesi, VanDusen Botanik Bahçesi, Çin Mahallesi ve Buhar Saati.

En İyi Zaman: Mart – Kasım

İdeal Süre: 5-6 Gün

Balayı Otelleri: Loden Hotel, Shangri-La Hotel ve Wedgewood Hotel & Spa

4. Las Vegas

Las Vegas Balayı Tatili

Lüks ve ihtişamın bir arada olduğu Las Vegas’ta gece partileri ve bitmek bilmeyen eğlenceleriyle muhteşem bir balayı tatili deneyimi yaşayabilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Bellagio Las Vegas, Las Vegas Strip, Stratosphere Las Vegas, Luxor Hotel & Casino, The Strip, The Mob Museum, The Neon Vegas, High Roller, Paris Las Vegas ve Adventuredome Theme Park.

En İyi Zaman: Mart – Mayıs ve Eylül – Kasım

İdeal Süre: 5-6 Gün

Balayı Otelleri: Encore at Wynn Las Vegas, Trump International Hotel ve The Palazzo

5. Hawaii

Hawaii Balayı Tatili

Balayı tatili için dünyanın en romantik yerlerinden biri olan Hawaii, muhteşem tropikal iklimin verdiği canlılık ile ziyaretçilerini cezbediyor. Sahil tarafında bulunan tatil köyleri burayı balayı çiftleri için ideal bir yer haline dönüştürüyor.

Gezilecek Yerler: Hawaii Yanardağlar Ulusal Parkı, Haleakala Ulusal Parkı ve Hanauma Koyu.

En İyi Zaman: Kasım – Şubat

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Kauai Beach Resort, Kings’ Land by Hilton Grand Vacations ve Marriott’s Kaua’i Beach Club

6. Anchorage, Alaska

Alaska Balayı Tatili

Sakin bir yerde romantik kaçamaklar arayan çiftler için adeta biçilmiş kaftan! Milli Parkları ve muhteşem Kuzey ışıkları ile baş döndüren bir balayı tatili yaşamak istiyorsanız biraz farklılık iyidir. Alaska, vahşi doğayı yaşamak için de eşsiz bir yerdir.

Gezilecek Yerler: Chugach Ulusal Parkı, Alyeska Resort & Otel ve Alaska Yaban Hayatı Koruma Alanı.

En İyi Zaman: Haziran – Ağustos

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Historic Anchorage Hotel, Hotel Captain Cook ve The Lakefront Anchorage

7. Miami

Miami Balayı Tatili

Canlı gece hayatı, kilometrelerce uzanan beyaz kumlu plajları ve lezzetli yemekleriyle ünlü olan Miami, balayı çiftlerine unutulmaz bir balayı tatili vadediyor.

Gezilecek Yerler: Vizcaya Müzesi ve Bahçeleri, Bayside Alışveriş Merkezi, Miami Deniz Akvaryumu, Jungle Adası, Miami Plajı, Ocean Drive, Lincoln Road, Espanola Way, Wynwood Walls, Bayside Marketplace, Downtown Miami, Art Deco District ve Key West.

En İyi Zaman: Mart – Mayıs

İdeal Süre: 5-6 Gün

Balayı Otelleri: The Shepley Hotel, Riviera Hotel & Suites South Beach ve The Plymouth South Beach

8. Kosta Rika

Kosta Rika Balayı Tatili

Bir balayı sadece bir tatilden daha fazlasıdır – bir ömür boyu deneyim ve sevdiğinizle her zaman hatırlayacağınız anıdır. Kim mükemmel balayının arka planında tropikal bir gün batımını hayal etmiyor ki? Kosta Rika’yı ideal bir romantizm destinasyonu haline getiren romantik ve heyecanın mükemmel bir karışımının olmasıdır.

Gezilecek Yerler: Arenal Volkanı, Antonia Ulusal Park, Tortuguero Ulusal Park, Monteverde Rezerv Alanı.

En İyi Zaman: Nisan – Kasım

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Hotel El Silenco del Campo, Baldi Hot Springs Hotel Resort & Spa ve Los Lagos Hotel Spa & Resort

9. Quebec

Quebec Balayı Tatili

Laurentian Dağları’nın ve St. Lawrence Nehri’nin muhteşem manzarasına sahip 200 metrelik uçurumların üzerinde yer alan bu dünya standartlarındaki yer, mükemmel bir balayı destinasyonudur. Quebecois mutfağının tadını çıkarın, büyüleyici Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürüyün ve tarih ve kültürün tadını çıkarın.

Gezilecek Yerler: Chateau Frontenac Kalesi, Montmorency Şelalesi, Eski Quebec, La Citadelle de Quebec, Old City, Quebec Duvarları, Aşağı Şehir (Lower Town), Aziz Lawrence Nehri, Vieux Limanı, St. Anne Beaupre Tapınağı ve Montmorency Fall’s Park.

En İyi Zaman: Haziran – Eylül

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Fairmont Chateau Frontenac, Hotel du Vieux-Quebec ve Le Bonne Entent

10. Montreal

Montreal Balayı Tatili

St. Lawrence Nehri’nin yanında eski ve yeninin zarif bir karışımı olan Montreal, âşık olmak için harika bir yerdir ve bir balayı veya kısa romantik kaçamaklar yapan çiftler için mükemmel bir ortam sağlar.

Gezilecek Yerler: Mont Royal Park, Montreal Notre-Dame Bazilikası, Montreal Botanik Bahçesi, Montreal Güzel Sanatlar Müzesi, Mont Royal Dağı, Lachine Kanalı, Yeraltı Kenti, Place Jaquis Cartier, Kanada Demiryolu Müzesi,  Saint Joseph Mabedi, Habitat 67, La Fontaine Parkı, Lord Horatio Nelson Heykeli  ve Chinatown.

En İyi Zaman: Mart – Mayıs ve Eylül – Kasım

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Hotel Place d’Armes, Hotel Nelligan ve Loews Hotel Vogue

11. Porto Riko

Porto Riko Balayı Tatili

Mükemmel balayı aktiviteleri, harika yemekler, eğlenceli aktiviteler, romantik mekânlar, mükemmel hava ve iyi bir şehir yaşantısına sahip. Bir balayı destinasyonu heyecan verici, egzotik ve güzel olmalı. Porto Riko, tüm yaşam boyu hatırlayacağınız bir balayı tatili vadediyor.

Gezilecek Yerler: Viejo San Juan, El Yunque Ulusal Ormanı ve Castillo San Felipe del Moro Deniz Feneri.

En İyi Zaman: Nisan – Haziran

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Villa Cofresi Hotel & Restaurant, Tres Palmas Inn ve Hix Island House

12. Kaliforniya

Kaliforniya Balayı Tatili

Kaliforniya’nın çeşitliliği şaşırtıcı derecede büyülü balayı yerlerini oluşturuyor; okyanus manzaraları, orman manzaraları, göz alıcı alışveriş yerleri, çöl vahaları burayı dünyanın en iyi balayı yerlerinden birine dönüştürüyor.

Gezilecek Yerler: Yosemite Ulusal Parkı, Golden Gate Köprüsü, Disneyland ve Alcatraz Adası.

En İyi Zaman: Eylül – Ekim

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Evergreen Lodge at Yosemite, Shore Cliff Hotel ve Omni San Francisco Hotel

Güney Amerika Balayı Yerleri

1. Bahamalar

Bahamalar Balayı Tatili

Dünyanın gizli mücevheri olarak tanımlanan Bahamalar, çarpıcı ada manzaraları, sayısız macera dolu aktiviteleri ve lezzetli Latin mutfağı ile dünyanın her yerinden çiftlerin balayı için düşündükleri yerlerden biri.

Gezilecek Yerler: Harbour Adası, Domuz Plajı ve Cennet Adası.

En İyi Zaman: Yılın tüm mevsimi ziyaret edilebilir.

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Hideaways at Palm Bay, Hilton at Resorts World Bimini ve Rollezz Villas Beach Resort

2. Meksika

Meksika Balayı Tatili

Işıltılı plajlar ve lezzetli yiyecekler lüks tatil köylerinin zarafeti ile buluşuyor. Rüya gibi bir tatil için farklılık yapabilir ve Meksika’yı düşünebilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Tulum, Coba, Xcaret Park ve El Castillo Harabeleri.

En İyi Zaman: Mart – Mayıs

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Grand Miramar All Luxury Suites & Residences, Izla Beach Front Hotel ve The Westin Lagunamar Ocean Resort Villas & Spa

3. Buenos Aires

Buenos Aires Balayı Tatili

Buenos Aires, Güney Amerika’nın kültür başkentidir. Avrupa tarzı mimarisi, tango ve lezzetli yiyecekler ve şaraplarıyla tanınan şehir, Ekvator’un güneyinde romantik bir balayının tamamını veya bir kısmını geçirmek için mükemmel bir destinasyondur.

Gezilecek Yerler: La Boca, Recoleta Mezarlığı, Plaza de Mayo, Casa Rosada, 9 Temmuz Bulvarı, Mayıs Meydanı, San Telmo, Başkanlık Binası, Güzel Sanatlar Müzesi, Kristof Kolom Opera Binası, Madero Limanı, Buenos Aires Şehir Katedrali, Palermo, Florida Caddesi, Eva Peron Müzesi ve Eski Meclik Binası.

En İyi Zaman: Nisan – Haziran ve Eylül – Kasım

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Fierro Hotel Buenos Aires, Miravida Soho Hotel & Wine Bar ve Ilum Experience Home

4. Mendoza

Mendoza Balayı Tatili

Andez Dağları’nın eteklerinde yer alan Mendoza, şarap severler için ideal bir balayı noktasıdır. Lüks oteller, güzel manzaralar, heyecan verici açık hava maceraları ve 1.500’den fazla şarap imalathanesi ile görülecek, yapılacak ve tadına bakabileceğiniz çok şey var. Ayrıca, Buenos Aires’ten sadece iki saatlik bir uçuş ve birçok destinasyonla karşılaştırıldığında, balayı bütçeniz için daha fazla imkân sunuyor.

Gezilecek Yerler: General San Martin Park, Cerro de la Gloria ve Independencia Park.

En İyi Zaman: Şubat – Mayıs

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Posada El Encuentro, Hotel Mendoza ve InterContinental Mendoza

5. Rio De Janeiro

Rio De Janeiro Balayı Tatili

Tropik sahil şeridi ve verimli yağmur ormanları ile tanınan Rio de Janeiro, modaya uygun bir gece hayatı sahnesine, lezzetli yemeklere ve zengin bir kültüre sahiptir. Sevimli restoranlarda lezzetli yemeklerin keyfini çıkarın, palmiye ağaçlarıyla çevrili plajların ve canlı gece hayatının tadını çıkarın. Rio’da balayı tatili hem romantik hem de unutulmazdır.

Gezilecek Yerler: Kurtarıcı İsa Heykel, Kesmeşeker Dağı, Copacabana, Ipanema Plajı, Rio Plajları, Maracana Stadı, Tijuca Ormanı, Botanik Bahçesi, Lagoa Gölü, Santa Terasa, Niteroi Çağdaş Müzesi, Selaron Merdiveni ve Belediye Tiyatrosu.

En İyi Zaman: Kasım – Mart

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Grand Hyatt Rio de Janeiro, Mama Shelter Rio Santa Teresa ve LSH Hotel

6. Galapagos Adaları

Galapagos Adaları Balayı Tatili

Dünyadaki en şaşırtıcı yerlerden biri olan Galapagos Adaları, belki de dünyadaki vahi yaşamı bu kadar yakından görebileceğiniz tek yerdir. Adalarda büyük yırtıcıların olmaması, hayvanların insanlardan korkmadığı anlamına gelir ve bu da gerçekten eşsiz bir deneyim sağlar. Macerayı seven çiftler için Galapagos Adaları farklı bir balayı tatili deneyimi yaşatabilir.

Gezilecek Yerler: Seymour Adası, Bartolome Adası, Las Bachas ve Siyah Kaplumbağa Mağaraları.

En İyi Zaman: Haziran – Eylül

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Semilla Verde Boutique Hotel, Hotel Coloma Galapagos ve Casa Playa Mann Galapagos

7. St. Lucia

St. Lucia Balayı Tatili

Yeni evliliğinizi kutlamak için bir Karayip balayının kulağa mükemmel geldiğini düşünüyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda ada varış noktası bulunuyor. Ancak Karayipler’de balayı favorilerinden biri, özellikle eşinizle sakin bir tatil köyü ve eğlenceli şeyler arıyorsanız, St. Lucia, doğal yerleri birlikte gezmekten Toraille Şelalesi’nde banyo yapmaya ve sahilde koktely yudumlamaya kadar, romantizm arayışında olan çiftlere çok şey sunuyor. Düğün sonrası balayı tatilinizi yapmak için St. Lucia güzel bir tercih olabilir.

Gezilecek Yerler: Pitons, Marigot Plajı, Rodney Plajı ve Pigeon Adası.

En İyi Zaman: Mayıs – Haziran

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Villa Beach Cottages, ve Coco Palm Resort

8. Nikaragua

Nikaragua Balayı Tatili

Nikaragua, keyifli plajlara, volkanik manzaralardaki romantik maceralara ve çarpıcı sömürge mimarisiyle çevrili yerlere ev sahipliği yapıyor. Keşfedilecek çeşitli manzaralara sahip bir Orta Amerika ülkesi, göllere ve kıyı şeridine dağılmış bir dizi butik otele sahip Nikaragua, düğün sonrası mutlulukların ilk günlerini geçirmek isteyen çiftler için mükemmel bir yerdir.

Gezilecek Yerler: Corn Adası, Masaya Yanardağı, Mombacho ve Islets of Granada.

En İyi Zaman: Ekim – Kasım

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Barcelo Montelimar, Little Corn Beach & Bungalow ve Los Patios Hotel

9. Aruba

Aruba Balayı Tatili

Aruba, balayı tatilleri için mükemmel bir yerdir. Plajları şaşırtıcı derecede güzel. Özellikle Eagle Plajı, TripAdvisor tarafından dünyanın 3 numaralı plajı olarak sıralanmış. Ada yıl boyunca ziyaret edilebilir. Aruba güvenliği ve dost canlısı insanları ile bilinir ve yerli halk tarafından “mutlu ada” olarak anılır.

Gezilecek Yerler: Eagle Plajı, Arikok Ulusal Parkı, Baby Plajı ve California Deniz Feneri.

En İyi Zaman: Kasım – Nisan

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Courtyard Aruba Resort, Aruba Beach Villas ve Talk of the Twon Hotel & Beach Club

10. Jamaika

Jamaika Balayı Tatili

Jamaika, sonsuz beyaz kumlu plajları ile doğal harikalar açısından oldukça zengindir. Sandals Jamaica, Negril’s Seven-Mile Plajı ve Montenegro Körfezi’ne kadar adasın her tarafında bulunan 7 her şey dâhil tatil köyüne sahiptir. Adanın el değmemiş plajlarından özel turlardan oluşan gurme mutfağı dünyasına, lüks balayı süitlerine ve çok daha fazlasına kadar her şeyin keyfini burada çıkarabilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Dunn’s Şelaleleri, Rose Hall Great House ve Bob Marley Müzesi.

En İyi Zaman: Ekim – Kasım

İdeal Süre: 5-6 Gün

Balayı Otelleri: Samsara Cliff Resort, Westender Inn ve Firefly Beach Cottages

11. Trinidad

Trinidad Balayı Tatili

Mükemmel bir balayı tatili için ya da sadece mükemmel bir kaçamak için, Trinidad en güzel Karayip adalarından biridir ve sunacak çok şeyi vardır. Karayipler’i düşündüğünüzde, inanılmaz mavi suları, sakinleştirici palmiye ağaçları ve yumuşacık güzel plajlarını düşünün. Trinidad benzeri tüm her şeyi sunuyor. İster sevgi dolu bir tatili ister biraz rahatlama olsun, bu tropik adada görülecek ve yapılacak çok şey var.

Gezilecek Yerler: Plaza Mayor, El Bubano Ulusal Parkı ve Colonial Müzesi.

En İyi Zaman: Ocak – Mayıs

İdeal Süre: 5-6 Gün

Balayı Otelleri: Hyatt Regency Trinidad, Acajou Hotel ve Mt Plaisir Estate Hotel

12. Cancun

Cancun Balayı Tatili

Düğün stresinizi ortadan kaldıracak canlandırıcı bir inziva yeri mi arıyorsunuz? Cancun’a adımınızı atar atmaz, hareketli kenttin, tuzlu esintinin ve deniz kıyısına çarpan dalgaların yatıştırıcı seslerinin tadını çıkarabileceksiniz. Yucatan Yarımadası’nda, Karayip Denizi’nin yanında yer alan Cancun, güneşin öptüğü beyaz plajları, lezzetli mutfağı, lüks tatil köyleri ve canlı gece hayatı ile ünlüdür.

Gezilecek Yerler: Cancun Sualtı Müzesi, Xcaret Park ve Mercado 28.

En İyi Zaman: Kasım – Nisan

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: The Westin Lagunamar Ocean Resort Villas & Spa ve Reflect Cancun Resort & Spa, The Royal Sands Resort & Spa All Inclusive

13. Turks & Caios Adaları

Turks ve Caios Adaları Balayı Tatili

Dünyanın en muhteşem plajlarından ve mercanlarından bazılarına sahip Florida’dan sadece 90 dakika uzaklıktaki bu güzel ada balayı kaçamakları için ideal yerlerden biri.

Gezilecek Yerler: Grace Bay Plajı, Parrot Plajı ve Long Bay Plajı.

En İyi Zaman: Nisan – Mayıs

İdeal Süre: 5-6 Gün

Balayı Otelleri: Turks Head Onne, East Bay Resort ve Osprey Beach Hotel

Okyanusya Balayı Yerleri

1. Cradle

Cradle Balayı Tatili

Deniz, kum ve güneş üçlüsünü değil de macera arayışındaysanız Avustralya’da Cradla Dağı belki de aradığınız yer olabilir. Maceracı çiftlerin tercih ettiği Cradle, sakinleştirici atmosferi ve birbirinden lezzetli yemekleri ile harmanlanmış fantastik maceralar sunuyor! Dünyanın en iyi macera balayı yerlerinden biri olan Cradle’de doğa ile iç içe bir balayı tatili deneyimi yaşayabilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Dove Gölü, Cradle Dağı Kanyonları, Cradle Dağı ve St. Clair Gölü.

En İyi Zaman: Temmuz – Eylül

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Peppers Cradle Mountain Lodge, Cradle Mountain Hotel ve Cradle Mountain Wilderness Village

2. Gold Coast

Gold Coast Balayı Tatili

Tema parkları ve muhteşem plajlarıyla ünlü olan Gold Coast, dünyanın en popüler balayı tatili için gelinen yerlerden biridir. Aynı zamanda sörfçülerin cenneti olarak biliniyor.

Gezilecek Yerler: Sörfçü Cenneti Parkı, Burleigh Heads Plajı, SkyPoint Tırmanma Yeri, Coolangatta Plajı, Doğal Köprü ve Snapper Kayalıkları.

En İyi Zaman: Tüm yıl boyunca tatil yapılabilir.

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Marriott Vacation Club at Surfers Paradise, Palazzo Versace ve Meriton Suites Southport

3. Sunshine Coast

Sunshine Coast Balayı Tatili

Harika iklimi ve altın sarısı kumsalların tadını burada çıkarabilir, mükemmel romantik bir balayı tatili deneyimi yaşayabilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Fraser Adası, Mooloolaba, Zencefil Fabrikası, Dünya Deniz Yaşamı Akvaryumu, Maleny Botanik Bahçeleri ve Noosa Plajı.

En İyi Zaman: Mayıs – Ekim

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Seahaven Noosa, Secrets on the Lake ve Alex Seaside Resort

4. Whitsunday

Whitsunday Balayı Tatili

Whitsunday rahatlamak ve unutulmaz bir balayı tatili yaşamak için harika bir yerdir. Ayrıca macera arayan çiftler için de sunduğu imkânlar sayesinde eşsiz bir yerdir.

Gezilecek Yerler: Whitehaven Plajı, Hamilton Adası Marinası, Catseye Plajı, Daydream Adası ve Whitsunday Pasajı.

En İyi Zaman: Eylül – Ekim

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: InterContinental Hayman Island Resort, Reef View Hotel ve Whitsunday Apartments Hamilton Island

5. Byron Bay

Byron Bay Balayı Tatili

Gözün alabildiği plajlar, kırsal hayatın getirdiği dinginlik ve muhteşem manzaralar buranın değişmez özellikleri arasında bulunuyor. Tüm bunlar da balayı tatili için beklenen tüm her şeyi karşılamış oluyor. Byron Bay, Avustralya’da balayı çiftlerinin tercih ettiği destinasyonlar arasında öne çıkıyor.

Gezilecek Yerler: Deniz Feneri, Belongil Plajı ve Cape Byron Koruma Alanı.

En İyi Zaman: Haziran – Kasım

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Beach Suites, Atlantic Byron Bay ve Cape Byron Retreat

6. Bora Bora

Bora Bora Balayı Tatili

Turkuaz lagünler, berrak masmavi suları ve baş başa kalabileceğiniz bungalovlar… Dana ne istenilebilir ki? Bora Bora, yalnızca balayı tatili için değil, tüm tatil konseptleri için olağanüstü bir yerdir.

Gezilecek Yerler: Otemanu Dağı, Şnorkelle Dalış, Matira Plajı ve Bora Bora Lagün Akvaryumu.

En İyi Zaman: Mayıs – Ekim

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Blue Heaven Island Lodge, Maitai Polynesia Bora Bora ve Maitai Lapita Village Huahine

7. Fiji Adası

Fiji Adası Balayı Tatili

Fiji adalarının güzelliği anlatılmaz yaşanır! Sallanan Palmiye ağaçları, muhteşem ada manzaraları asla unutamayacağınız bir balayı deneyimi yaşamanız için burada yeterli oluyor.

Gezilecek Yerler: Viti Levu, Mamanucas, Savusavu ve Taveuni Şelaleleri.

En İyi Zaman: Nisan – Eylül

İdeal Süre:5-6 Gün

Balayı Otelleri: Radisson Blu Resort Fiji Denarau Island, Shangri-La’s Fijian Resort & Spa ve Sau Bay Fiji Retreat

8. Yeni Zelanda

Yeni Zelanda Balayı Tatili

Çarpıcı doğal manzaraları ve konuksever insanları Yeni Zelanda’yı dünyanın en iyi balayı yerlerinden biri haline getiriyor. Yeni Zelanda, nefes kesen buzullara, destansı dağ manzaralarına, volkanlara, bozulmamış kırsal yerlere ve pastoral plajlara ev sahipliği yapıyor. Yeni Zelanda, yeni evli çiftlere balayı üzerine sonsuz seçenekler sunuyor. İster romantik bir kaçamak, ister macera arayan veya kültürel gezi planlayan bir çift olun, Yeni Zelanda’da herkes için bir şeyler mutlaka vardır.

Gezilecek Yerler: Cook Dağı, Bay Adaları ve Waitomo Mağaraları.

En İyi Zaman: Kasım – Şubat

İdeal Süre: 5-6 Gün

Balayı Otelleri: The Tauranga on the Waterfront Motel, Sails on the Lake ve Queenstown Park Boutique Hotel

9. Cook Adaları

Cook Adaları Balayı Tatili

Büyülü Cook Adaları, balayı ve romantik kaçamaklar için rüya gibi bir tatil yeridir. Kilometrelerce altın kum plajları, sallanan hindistancevizi ağaçları ve Güney Pasifik’in pırıl pırıl suları ile çevrili Cook Adaları, romantik bir tropikal balayı tatili için mükemmel bir yerdir.

Gezilecek Yerler: Mari Plajı, Te Vara Nu Köyü, Punanga Nu Alışveriş Yeri

En İyi Zaman: Nisan, Mayıs, Eylül ve Ekim

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Castaway Resort, Etu Moana ve Moana Sands Lagoon Resort

Afrika Balayı Yerleri

1. Seyşel Adaları

Seyşel Adaları Balayı Tatili

Adeta cennetten bir ada olan Seyşel Adaları, romantik kaçamaklar için tercih edilen bir başka balayı destinasyonlarından biridir. Yemyeşil doğası ve egzotik plajları burayı balayı tatillerinin gözdesi yapıyor.

Gezilecek Yerler: Anse Intendance, Baie Lazare, Beau Vallon, Ste Anne Ulusal Deniz Parkı, Anse Lazio, Victoria ve Cousin Adası.

En İyi Zaman: Nisan – Haziran ve Eylül – Kasım

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Oteli: Petit Amour Villa, Chateau St. Cloud ve Le Nautique Luxury Waterfront Hotel

2. Mauritius

Mauritius Balayı Tatili

Telaş ve stresin doruk yaptığı düğün gününden sonra sakin bir balayı tatili arıyorsanız Mauritius tam da aradığınız yer olabilir. Hint Okyanusu’ndaki bu rüya gibi ada ülkesi, beyaz kumlu plajları ve Hint kültürünün zenginliği ile zengin bir tatil vadediyor. Şnorkel dalış aktivitelerinin de vazgeçilmez yeri olan Mauritius’da unutulmaz bir balayı tatili deneyimi yaşayabilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Les 7 Cascades, Ile aux Cerfs, Pamplemousses Botanik Bahçesi, Ile des Deux Cocos, Trou d’Argent Plajı ve Le Morne Brabant.

En İyi Zaman: Mayıs – Aralık

İdeal Süre: 5-6 Gün

Balayı Oteli: Mauricia Beachcomber Resort & Spa, Victoria Beachcomber Resort & Spa ve Seasense Boutique Hotel & Spa

3. Cape Winelands

Cape Winelands Balayı Tatili

Yemyeşil tepeler, antik yerler ve tarihi şarap imalathaneleri ile çevrili harika bir yer. Romantik bir balayı tatili yaparken aynı zamanda kültürel ve tarihi gezilerin de keyfini çıkarabilir, tarihi şarap imalathanelerini gezerken, en iyi Şaraplardan bazılarının da tadını çıkarabilirsiniz. Burası dünyanın en iyi şarap bölgelerinden biridir.

Gezilecek Yerler: Table Dağı Ulusal Parkı, Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçeleri, Table Dağı Teleferiği, Cepe Noktası Doğa Koruma Alanı, Victoria ve Alfred Rıhtımı ve Clifton Plajları.

En İyi Zaman: Mart – Mayıs ve Eylül – Kasım

İdeal Süre: 2-3 Gün

Balayı Otelleri: Glen Boutique Hotel & Spa, Hotel on the Promenade ve Victoria & Alfred Hotel

4. Marakeş

Marakeş Balayı Tatili

Bu Kuzey Afrika şehri, renkli pazarları, coğrafyanın en yüksek dağı olan Jbel Toubkal’ın nefes kesen manzaraları ve antik camileriyle büyüleyici bir yer. Romantik bir mum ışığında akşam yemeği çin lezzetli Fas yemeklerinin tadını çıkarın ve eşinizle egzotik bir tatilin tadını çıkarın.

Gezilecek Yerler: Jemaa el-Fnaa, Majorelle Bahçesi, Bahia Sarayı, Koutoubia Camii, Ali Bin Yusuf Medresesi, Majorelle Bahçeleri, El Badi Sarayı, Marakeş Müzesi, Dar Si Said Müzesi, Menara Bahçeleri ve Murabıt Kubbesi.

En İyi Zaman: Mart – Mayıs ve Ekim – Kasım

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Riad Dar Dialkoum, Be Live Experience Marrakech Palmeraie ve Palais Khum

5. Tofo

Tofo Balayı Tatili

Beyaz kumlu plajları ve Hint Okyanusu’na bakan sakin koyları ile Tofo, balayı için farklı deneyimler yaşamak isteyen çiftler için tercih edilebilecek yerler arasında geliyor.

Gezilecek Yerler: Tofinho Plajı ve Barra Plajı.

En İyi Zaman: Mayıs – Eylül

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Hotel Tofo Mar, Baia Sonambula ve Sunset View Tofo

6. Namib Çölü

Namib Çölü Balayı Tatili

Dünyanın en yüksek kumullarında bir yürüyüşe çıkmak, NamibRand’ın üzerinde romantik sıcak hava balonu gezintilerinin tadını çıkarmak için Namibya çiftlere bu harika balayı destinasyonunu keşfetme şansı sunuyor. Doğal Rezerv alanında lüks localarda kalırken, geceyi aydınlatan yıldızların altında sevdiğinizle romantik bir balayı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Etosha Ulusal Parkı, Windhoek ve Sossusvlei Çölü.

En İyi Zaman: Şubat – Nisan ve Eylül – Kasım

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Strand Hotel Swakopmund, Hotel Thule ve Am Weinberg Boutique Hotel

7. Vamizi Adası

Vamizi Adası Balayı Tatili

Vamizi Adası, mükemmel bir balayı için harika ortamlar sunuyor. Altın sarısı kumsallar, el değmemiş resifler ve gizli koylar dünyasına sadece küçük bir avuç insanın çarpıcı şık plaj villalarında kalabileceği 5 yıldızlı lüks bir destinasyondur. Unutulmaz bir balayı tatili vadeden Mozambik’in Vamzik Adası balayı tatillerinde tercih edilen yerler arasında bulunuyor.

En İyi Zaman: Mayıs – Kasım

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Mwani House, Casa das Garcas Lodge ve Miti Miwiri

8. Şarm El Şeyh

Şarm El Şeyh Balayı Tatili

Şarm El Şeyh’te balayına çıkmak, hem yorucu hem de dinlendirici geçmiş ve şimdiki zamanı deneyimlemektir. İster mercan kayalıklarında şnorkelle yüzün, ister St. Catherine Manastırı’nda huzurlu bir yürüyüş yapın, eşinizle birlikte unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz.

Gezilecek Yerler: Naama Koyu, Tiran Adası, Ras Muhammed Milli Parkı, Renkli Kanyon, El-Mustafa Camii, Old Market, SS Thistlegorm, Sina Dağı, Aziz Katerina Manastırı ve Naama Bay.

En İyi Zaman: Nisan – Kasım

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Movenpick Resort Sharm el Sheikh, Coral Sea Sensatori ve Sunrise Diamond Beach Resort

9. Zimbabwe

Zimbabwe Balayı Tatili

Zimbabve, iki büyük nehir arasında yer alan kara ile çevrili bir ülke. Matopos’un granit tepelerinden görkemli dağlara, yemyeşil ormanlarından güzel nehirlerine kadar çeşitli yaşam alanlarına ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle yaban hayatı izleme ve adrenalin maceralarından binlerce yıl öncesine dayanan Zimbabwe halkının zengin tarihi meraklı balayı çiftlerini çekmek için çok şey vadediyor.

Gezilecek Yerler: Hwange Milli Parkı, Mana Havuzları Milli Parkı ve Matopo Ulusal Parkı.

En İyi Zaman: Mayıs – Ekim

İdeal Süre: 3-4 Gün

Balayı Otelleri: Batonka Guest Lodge, Bronte Hotel ve A’Zambezi River Lodge

10. Tunus

Tunus Balayı Tatili

Kuzey Afrika’nın muhteşem atmosferini Akdeniz’in sofistike olmasıyla birleştiren Tunus, romantik bir balayı tatili için büyüleyici anlar sunuyor.

Gezilecek Yerler: Bado Ulusal Müzesi, El Kantaoui Marinası, El Cem Amfitiyatrosu ve El Ribat Kalesi.

En İyi Zaman: Nisan – Haziran

İdeal Süre: 5-6 Gün

Balayı Otelleri: Movenpick Resort & Marine Spa Sousse, Hotel Dar Said ve La Badira

11. Kenya

Kenya Balayı Tatili

Safari ve plaj tatili fırsatı Kenya’yı dünyanın en iyi balayı yerlerinden biri haline getiriyor. Ayrıca 1900’lerin başından bu yana lüks safarinin vazgeçilmez yeri olan Kenya, bugün hala eski bir dönemi anımsatan zamansız bir safari imajını çağrıştırıyor. Kenya’da balayı tatili düşüncesi, klasik Afrika dışı safari romantizminin kalıcı atmosferi ile sıra dışı bir deneyim olacaktır.

Gezilecek Yerler: Masai Mara, Amboseli Ulusal Parkı, Nakuru Gölü ve Tsavo Ulusal Parkı.

En İyi Zaman: Haziran – Ekim

İdeal Süre: 4-5 Gün

Balayı Otelleri: Sarova Woodlands, PrideInn Flamingo Beach Resort & Spa ve Villa Rosa Kempinski Nairobi

“Balayına Nereye Gitsek? Dünya’nın En Güzel Balayı Yerleri & Önerileri” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin