Langkawi’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Enfes Tat

Roti Canai, Langkawi

Malezya’nın doğusuna doğru yolculuğa çıkıp Langkawi’de yenir sorusuna cevaplar arıyoruz… ” Langkawi’de Ne Yenir, Ne İçilir? ” yazımızı inceleyip, şehrin geleneksel ve popüler tatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Listemizin ilk sırasında; 1- Nasi Campur Kızartılmış ürünlerin pirinç pilavıyla birlikte servi edildiği bu lezzet dolu tabak oldukça doyurucu. Deniz ürünlerinden tavuk parçalarına kadar birçok farklı tadın … Devamını oku…

Penang’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Nefis Lezzet

penang yemekleri

Malezya’nın birbirinden güzel yemeklerini tadabileceğiniz Penang’a doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? ‘’ Penang’da Ne Yenir , Ne İçilir?’ ’ başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz? Pek çok kültürden sentezlenen yemek kültürü ile turistler tarafından oldukça sevilen bu mutfağın sizlerin de hoşuna gideceğinden eminiz. Penang’da ülkenin … Devamını oku…

Kuala Lumpur Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 15 Yer

Kuala Lumpur

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur; Tamil, Çin, Malay gibi ülkelerin insanlarıyla beraber meydana gelen kalabalık bir şehir.

Olası bir tatiliniz veya geziniz için Kuala Lumpur gezilecek yerler listesi oluşturarak sizlere hazırladık. Etkinlik ve ticaret merkezi olan Kuala Lumpuruala, komşu şehirler ve ülkelerle gücünü birleştirerek büyük atılımlar yapan bir kent. Turizm, Kuala Lumpur için çok önemlidir. Hatta can damarı bile diyebiliriz. Uluslararası alanda kendini tanıtma şansı bulan şehir fütüristik kuleleri ve büyük ibadet yerleri ile kendini hatırlatıyor.

#1 Kuala Lumpur Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Petronas Kuleleri

petronas kuleleri

Petronas ikiz kuleleri dünyanın en ikonik binalarından biridir. Aynı zamanda dünyanın en uzun ikiz kulesi olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Müslüman ülkede inşa edilen kuleler postmodern mimari ile İslami dizayn anlayışının karışımıdır. Kuala Lumpur’a yüksekten bakmak isterseniz kulelerin tepesine çıkabilirsiniz.

2- Sri Mahamariamman Tapınağı

Sri Mahamariamman Tapınağı

Kuala Lumpur’daki en eski ve en ünlü Hindu tapınağıdır. Ziyaretçiler kültür ve dini farklılıkları öğrenmek için buraya geliyor. Dış cephedeki Hindu tanrısı tasvirleri tapınağın imzalarından biri olmuş. Genelde Tamil topluluğu tarafından kullanılır.

3- Kuş Parkı

Kuş Parkı kuala lumpur

20 dönüm boyunca uzanan bu muazzam park, 3000’den fazla kuşa ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler burada kuş gözlemciliğine yönelik bilgiler elde alıp hemen tecrübe edebilirsiniz. Burada kuşları bilimsel yönden inceleyen tesisler de var. Kuşların üreme programları belirleniyor, davranışları ve gelişimleri izleniyor.

4- Ulusal Müze

Ulusal Müze Kuala

Göl Bahçeleri’nin yanında bulunan ulusal müze geleneksel çizgilerde inşa edilmiş, modernizm akımını da takip eden binanın içinde yer alıyor. Mimari harika olarak sınıflandırabileceğimiz müzede Malezya’nın tarihi ve kültürü hakkında detaylıca bilgiler bulabilirsiniz. Kalıcı sergilerin yanında dönemsel olarak geçici sergiler de açılıyor.

5- Sunway Lagoon Theme Park

Sunway Lagoon Theme Park

1997’den beri Malezya‘daki hemen hemen bütün aileleri eğlendirir. “Gel, Eğlenceyi Hisset” sloganı ile yola çıkan park, vahşi hayattan da kesitler sunuyor. Sörf havuzlarından tutun da hayvanat bahçesine kadar her şey elinizin altında.

6- KLCC Akvaryumu

KLCC Akvaryumu

Gözünüzde basit bir akvaryum canlanmasın. 18 bin metre derinliğinde olan akvaryumda, derinlere inmek için 300 metrelik tünel yapılmış. Müthiş bir deneyim sunan tesiste su canlılarını yakından tanıma fırsatı elde ediyorsunuz. 5 binden fazla balık türü olduğu söyleniyor.

7- Central Market

Central Market

“Pasar Seni” olarak da bilinen pazar sahasında meyve ve sebze tezgâhlarından bolca göreceksiniz. Son yıllarda burada çalışmalardan verim alınmaya başlandı. Çin ve Hindistan gibi ülkelerden getirilen ithal ürünler burada alıcısıyla buluşuyor. Büyük bir ticaret döndüğü için beklenmedik ürünlerle de karşılaşabiliyorsunuz. Sokak sanatçıları ve müzisyenler pazar alanının tadı, tuzu oluyor.

8- Kuala Lumpur Tren İstasyonu

Kuala Lumpur Tren İstasyonu

Kuala Lumpur’un ana tren istasyonu, İngiliz ve Asya mimarinin ortaklaşa çalışmasıyla meydana gelmiş. 1886’da inşa edilen tren garı günümüzde müze olarak kullanılıyor. Buharlı trenler, tren rayları tipleri gibi şeyler sergilenmiş. Malezya’nın demir yolu öyküsünü bu müzede dinleyebilirsiniz.

9- Kuala Lumpur Kulesi

Kuala Lumpur Kulesi

“Menara Kuala Lumpur” da denilen kule, 335 metre uzunluğunda olup kentin çarpıcı panoramik manzaralarını sunan bir gözlem güvertesi içermektedir. Özel günlerde burada işaretlemeler yapılması görsel şovlara sahne oluyor.

10- Kelebek Bahçesi

Kelebek Bahçesi kuala lumpur

120’den fazla kelebek türü olduğunu biliyor muydunuz? Hepsini Malezya sınırları içinde görebilirsiniz. Göl, yürüyüş parkuru, patikalar gibi çeşitli kollara ayrılan bahçede huzur dolu dakikalar sizi bekliyor. Kelebeklerin yaşam döngüsü, yetiştirme programı gibi şeyleri yetkililerden öğreniyorsunuz.

11- Jamek Cami

Jamek Cami

1900’lü yılların başında inşa edilen James Camisi, Malezya’nın en eski camilerinden biridir. Müslümanlığa uygun kıyafetlerle caminin içini gezebilirsiniz. Jamek Camisi, ünlü vaizler ve dini lider çıkartan cami olarak tanıtılır.

12- Istana Negara

Istana Negara

Malezya’nın eski krallarının sarayıydı. 2011’de yeni bir saray olarak tekrar inşa edildi. Kraliyet Müzesi bölümü ilgi çekmektedir. Kapı önünde duran muhafızların nöbet değişimi ritüeli turistlerin objektiflerine yansıyor. Kraliyet hayatının merak edilenleri için adresiniz burası.

13- Maybank Nümizmatik Müzesi

Malezya’nın en büyük bankalarından Maybank tarafından işletilen ve yönetilen Nümizmatik Müzesi, günümüzde tüm Malezya’daki en kapsamlı madeni ara koleksiyonuna sahip. Müzenin, antika sikkeler ve banknot örnekleri ile bir “para ağacı”nın büyük metal heykeli gibi çeşitli, ilgi çekici öğeleri var.

14- Batu Mağaraları

batu mağaraları

Mağara ve yapıları ilginizi çekiyorsa Batu tam size göre. Mağaraların geçmişi hakkında bilgi alabilir, iç tarafları keşfedebilirsiniz. Ara sıra maymunlarla da karşılaşabilirsiniz. Bölgede 160’dan fazla tırmanmaya elverişli kayalık olması maceracı ruhunuzu açığa çıkarabilir. Güvenlik önlemlerinizi alarak bu maceraya da atılabilirsiniz.

15- Çin Mahallesi

çin mahallesi

Kuala Lumpur’da Çinli nüfus oldukça fazladır. Çin kültürünün fragmanını yaşamak isteyenler renkli sokaklardan oluşan mahalleyi gün içinde ziyaret edebilir.

*Kuala Lumpur, başta Malezya olmak üzere Çin ve Hindistan kültürüne de değinen, hiç sıkıcı olmayan bir şehir. Yakınında bulunan diğer kentlerle de iletişimi güçlü olduğundan dolayı ister istemez kozmopolit yapıya sahip oluyor. ”… gezilecek yerler arasında olmalı” dediğiniz lokasyonlar varsa yorum kısmından bizlere ulaşabilirsiniz

Kuala Lumpa gezilecek yerler hakkındaki fikirlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Malezya’da Ne Yenir? | 20 Özel Malay Yemeği

Malezya Yemekleri

Yemek yemeyi bir tutku olarak kabul eden insanların Malezya mutfağı hakkında daha detaylı bilgilere sahip olması gerektiğini düşünüyoruz. Malezya mutfağını farklı kılan sadece farklı baharatlar değil aynı zamanda yemekleri yapan Malezya halkıdır. Malezya’da Ne Yenir? Ne İçilir? Malezya ülkesi Çin, Hint, Malay gibi çok farklı mutfak kültürlerine ev sahipliği yaptığı için çok şanslı. Böylece ülkede … Devamını oku…

Kuala Lumpur’da Ne Yenir, Ne İçilir? | Yöresel Yemekler

Kuala Lumpur'da ne yenir? Ne içilir?

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? ‘’ Kuala Lumpur’da Ne Yenir, Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin birbirinden lezzetli yemeklerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında; 1- Kaya Toast Malezya’da sabah atıştırmalıkları için tercih edebileceğiniz kaya toast oldukça sevilen lezzetlerden biridir. 2- Mee Goreng Mamak Kızartılmış eriştelerden yapılan mee goreng mamak, şehrin … Devamını oku…

Langkawi’de Gezilecek 14 Yer | Detaylı Anlatım

Langkawi Gezilecek Yerler

Beş yıldızlı tatil yeri mi arıyorsunuz? Langkawi Adası ormanlar arasında egzotik havasıyla yıldızı parlayan cazibe merkezidir. Langkawi gezilecek yerler listesinde bu civarlara gelecek olanları ne tür yerler beklediğini ele aldık. Bugüne kadar doğallığını bozmayan Langkawi büyük bir alkışı hak ediyor. Turkuaz rengindeki denizi, beyaz kumlu sahilleri tatil arayışı içinde olanların gözünden kaçmıyor. #1 Langkawi Gezilecek Yerler … Devamını oku…

Penang Gezilecek Yerler Listesi | Detaylı Anlatım

Penang Gezilecek Yerler

Malezya’ya bağlı bir eyalet olan Penang Adası, ülkenin gezilecek yerleriyle dikkat çeken kentlerinden biri… Penang gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görülmesi gereken gezi rotalarını derledik. Malezya’nın en büyük ikinci üniversitesine sahip Penang’ın kültürel ve tarihi bakımdan oldukça zengin ögelere sahip olduğu bilgisini de verelim. Türkler tarafından adı az duyulan şehre, dünyanın dört bir yanından çok … Devamını oku…

Bizi Takip Edin