Montreal’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Geleneksel Quebec mutfağının muhteşem yemeklerini deneyimleyebileceğiniz Montreal’a doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Kanada seyahatiniz sırasında aç kalmayacağınıza eminiz.. Ülkenin yöresel yemeklerinin oldukça lezzetli olmasının yanı sıra kentte dünya mutfağından yemekler ile de bol bol karşılaşacaksınız.

‘’Montreal Ne Yenir, Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri sizler için derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Listenin ilk sırasında;

Pate Chinois

Pate Chinois

Montreal geziniz boyunca bir akşam yemeğinde mutlaka tercih etmeniz gereken ana yemeklerden bir Pate chinois…

İçerisinde bol miktarda kıyma, soğan, mısır ve patates yer alan bu yemeğe çoban turtası da deniyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

Baked Beans

Baked Beans

Bizdeki kuru fasulye Montreal’in de çok sevilen yemeklerinden biri. Baked Beans olarak telaffuz ediliyor..

Konserve edilmiş fasulyelerin domatesli sosla pişirilmesinden oluşan bu lezzeti kentte sabah, öğle ve akşam olmak üzere hemen her öğünde tüketebilmeniz mümkün..

Poutine

Poutine

Patates kızartması ve lor peynirinden yapılan Poutine, kentte yiyebileceğiniz lezzetli yemeklerden biri.

ABD’nin ünlü yemeklerinden biri olan poutinenin en önemli özelliği de yapımında kullanılan kahverengi sos..

Tourtieres

Tourtieres

Tercihe bağlı olarak seçilmiş domuz, dana veya sığır etinden yapılan bu yemeğin adı Tourtieres..

Monteral’in en ünlü lezzetlerinden biri. Kanada’nın etli böreği olarak bilinen bu yemeğin diğer bir özelliği de ülkenin Noel ve Şükran Günü gibi özel dönemlerinde pişirilmesi.

Cretons

Cretons

Domuz yağından yapılan bu kahvaltılık yiyecek, kent marketlerinde sıklıkla göreceğiniz lezzetlerden biri. İçerisinde pek çok baharat ve soğan da yer alıyor..

Adı ise Cretons.. Quebec kahvaltısının en önemli parçası olarak gösteriliyor ve tost ekmeği üzerinde servis ediliyor.

Pea Çorbası

Pea Çorbası

Kanadalıların sıklıkla tükettiği bir çorba olan Pea çorbası.. Tamamen bezelyeden yapılmış lezzetli bir çorba. Kentte yer alan hemen her restoranda bulabileceğiniz bu çorbanın en önemli özelliği sahip olduğu yeşil rengi… Tadı ise deneyenleri kendine hayran bırakıyor..

Montreal Gezilecek Yerler için…

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin