Miami Gezilecek Yerler | Görülesi En İyi 36 Nokta!

Miami Nerede? Hangi Ülkede? Miami, Kuzey Amerika’da yer almakta olup, Florida’nın eyaletlerinden biridir. Atlas Okyanusu’nun kıyısında yer alan şehir Florida’nın en büyük ikinci şehridir.

Miami Hakkında: Florida başta olmak üzere Kuzey Amerika’nın en popüler şehirlerinin başında Miami geliyor. Lüks yaşantının ve kültürel çeşitliliğin bir getirisi olarak kendine has bir kültür edinen Miami’de İngilizce başta olmak üzere İspanyolca ve Haiti dilleri konuşulmaktadır. Çok kültürlü oluşunu dil yapısından da anlayabileceğimiz şehir, sahil şeridine yer almasıyla harika plajlara ve eğlence dolu bir gece hayatına da sahiptir. Florida’da eğlence dendiğinde akla gelen ilk şehir olan Miami’nin seçkin noktaları ve doğa harikası sahilleri görülmeye değer noktalar arasında…

Miami Para Birimi: Dolar ($)

Ortalama Gezi Süresi: 5-6 gün

Ziyaret İçin En İyi Zaman? Mart- Mayıs

Miami Pahalı mı? Evet, Miami hem yaşamak hem de gezmek için pahalı bir yer.  Burayı ziyaret ettiğinizde günlük 200-250 dolarlık bir harcama yapmak muhtemelken, daha hesaplı bir gün için plajları ve sahil restoranlarını tercih ederek gün geçirebilirsiniz. Bunun dışında restoran, konaklama ve diğer ihtiyaçlar durumunda çoğu zaman lükse kaçmayarak belki günlük harcamanızı 200 doların altına düşürebilirsiniz.

Miami Güvenli mi? Evet. Amerika’nın birçok eyaletine göre oldukça güvenli olsa da dikkat etmeniz gereken ufak noktalar vardır. Çoğunlukla turistik bölgelerde güvenlik en üst seviyedeyken, şehrin ara sokaklarında veya daha tenha bölgelerinden yankesicilere karşı her zaman dikkatli olmalısınız. Her şehirde olabilecek bu güvenlik sorununa karşı olabildiğince az eşya ve güvenli bir taşıma yöntemiyle başa çıkabilirsiniz.

Ulaşım: Şehre ulaşımda en sık kullanılan nokta yine şehir sınırları içerisinde faaliyet gösteren Miami Uluslararası Havalimanı’dır. Türkiye’den aktarmalı ve daha seyrek olsa da bazen direkt uçuşlarla ulaşabileceğiniz şehre ortalama tek yön bilet ücreti 4,000 ₺’den başlamaktadır. Direkt uçuşlar daha pahalı olmakla beraber Türk Hava Yolları sayesinde en güvenli şekilde şehre ulaşım sağlayabilirsiniz. Miami’ye ulaştıktan sonra şehir merkezine nasıl gideceğinizi öğrenmek için lütfen tıklayınız.

Miami Tasarruf Kartları: Pahalı olduğundan bahsettiğimiz Miami’de restoran ve eğlence mekanlarında indirim kazanmak veya ücretsiz giriş yapabilmek için tasarruf kartlarını edinmenizi öneriyoruz. Aşağıdaki indirim kartını inceleyerek; günlük, aylık veya haftalık indirimleri nasıl kazanabileceğiniz, kartı nasıl temin edebileceğinizi görebilirsiniz.

-Go Miami Pass

Mimai Yardımcı Uygulamalar;

Seyahat: Şehri keşfederken popüler noktalar arasında en hızlı seyahati sağlayabilmek için Uber ve benzeri aşağıdaki ulaşım uygulamaları kullanabilirsiniz.

İstanbul-Miami Saat Farkı: Çok uzak iki noktada bulunan şehirler arasında tam olarak 7 saat fark bulunmaktadır. İstanbul’da saatler 18:00’i gösterirken, saatler Miami’de henüz öğlen 11:00’dir.

Miami’de Ne Yenir? Ne İçilir? Kuzey Amerika’nın enfes mutfağının, farklı kültürlerle birleşip harmanlandığı Miami’de enfes yemekler tadabilirsiniz. Kendine has tatları, dokuları ve sunumlarıyla oldukça sevilen yemeklerini Miami’de Ne Yenir? Ne İçilir? yazımızda inceleyebilirsiniz.

* Miami Gezilecek Yerler Videosu

* Miami Gezilecek Yerler Listesi

-Simgesel Yapılar

1. Ocean Drive

Ocean Drive

Burası Neresi? South Beach’te yer alan Ocean Drive, deco art mimarinin yansıtıldığı yapılarıyla popüler bir caddedir.

Neden Gitmeliyim? Bu caddeye adım attığınızda ilk defa geliyor olsanız bile sanki daha önce gitmiş gibi hissedeceğinize eminiz… Çünkü sahip olduğu deco art mimarisiyle çok farklı bir havaya sahip olan bu cadde meşhur Dexter serisinden tutun, herkesin hayatında bir defa oynadığı ya da duyduğu GTA oyununa kadar çok sayıda popüler alanda kullanılmıştır.

Herhangi bir filmde veya dizide karşınıza çıkabilen Ocean Drive yolu aynı zamana Kuzey Amerika’nın en çok fotoğraflanan yeri olarak nam salmıştır. Eğer ki buraya giderseniz Miami’nin gün batımında bu cadde üzerinden fotoğraf çekilmeyi sakın unutmayın. 🙂

  • Konum: Miami Beach, Florida 33139, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol Tarifi Al >

2. Little Havana

Little Havana

Burası Neresi? Miami’nin göbeğinde yer alan Little Havana, Küba esintileriyle donatılmış bir sokaktır.

Neden Gitmeliyim? Dünyanın en merak edilen, kendine has yaşam tarzlarıyla ilgi çeken Küba’yı merak ediyorsanız, Miami’deki bu sokak size kısa bir Küba turu sunacak. Latin Amerika’nın bağımsız yaşantısı, Küba tarzı hayatın tam anlamıyla yansıtıldığı bu sokakta her yerde puro satıcıları ve Küba kahvesi satan dükkanları görebilirsiniz.

Bölgedeki tüm işletmeler bu ambiyansa uygun tasarlandığı için her anı ve her noktayı fotoğraflamak isteyebilirsiniz. Burayla ilgili bir diğer güzel yansa, sanat galerilerinin çok sayıda olması ve sürekli farklı etkinlikler düzenlenmesidir. Little Havana’ya yolunuz düşerse fırsat buldukça fotoğraf çekilmenizi ve Havana Gezilecek Yerler listemizde sizlere önerdiğimiz eşsiz noktaları keşfetmenizi öneriyoruz.

Aklınızda Bulunsun! Bölgedeki restoranlar sayesinde eşsiz lezzetiyle popülerleşen Küba geleneksel yemeklerini tatmayı lütfen ihmal etmeyin! Pişman olmayacaksınız. 🙂

3. Lincoln Road

Lincoln Road

Neden Gitmeliyim? Florida’da alışveriş yapmak, restoran ve kafelerde oturmak için ideal bir nokta arıyorsanız, rotanızı Lincoln Road’a çevirin. Ocean Drive’a çok yakın olan bu cazibe noktası, cadde boyunca Zara, GAP, H&M gibi global giyim mağazalarına yer vermektedir. Aynı zamanda tüm fast food restoranlarını bulabileceğiniz gibi, şık restoranlar da Lincoln Road içerisinde yer alıyor. Birkaç öneri olarak Villa Azur Restaurant ve Watr at the 1 Rooftop’u ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

4. American Airlines Arena

American Airlines Arena

Burası Neresi? Spor ve eğlence hizmeti veren American Airlines Area, 1999 yılından beri hizmet vermekte olup Miami Heat takımına ev sahipliği yapmaktadır. Toplam kapasitesi 18,000 kişilik olmakla beraber tiyatro ve konser gibi etkinlikler için de tercih ediliyor. Eğer ki fırsat bulursanız burada organize edilen etkinliklere katılabilir veya turlarla rehberli bir şekilde Miami Heat’in stadyumunu gezme şansını bulabilirsiniz.

-Tarihi Yerler

5. Spanish Monastery

Spanish Monastery

Burası Neresi? Avrupa mimarisinin izlerini yansıtan Spanish Monastery, ilk olarak Avrupa’da inşa edilmesine rağmen, taşınarak bir diğer kıtada olan Miami’ye getirilmiştir.

Neden Gitmeliyim? İnanılması zor bir macerayla Amerika Kıtası’nda tekrardan hayat bulan manastır, tarih kokan yapısından hiçbir şey kaybetmeden günümüze kadar ayakta kalmayı başardı. 1953 yılından günümüze konuklarına ağırlayan yapı, vitray pençeleri, boru şeklindeki koridorları ve dahasıyla görkemli gezilerin odak noktası oluyor. İspanya esintileri ve özellikle eski dönem Avrupa mimarisini görebileceğiniz tarihi yapıyı ziyaret etmek için bir saat ayırmanız yeterli olacaktır.

  • Konum: 16711 W Dixie Hwy, North Miami Beach, FL 33160
  • Telefon: +13059451461
  • Çalışma Saatleri: 10.00-16.30
  • Giriş Ücreti: 10 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Müzeler

6. Perez Art Museum

Perez Art Museum

Burası Neresi? Miami’de sanatın kalbinin attığı Perez Sanat Müzesi, Pritzker Ödüllü mimarlar Herzog&Meuron tarafından tasarlanmıştır.

Neden Gitmeliyim? Geziniz esnasında sanatsal etkinliklerden kopmak istemiyorsanız Perez Müzesi’nin etkinliklerini kontrol etmenizde fayda var. Üç katlı bir binada hizmet veren müze, yenilikçi müze anlayışıyla duvarlar arasında yeşil alanları da yaşatmaya çalışıyor. Yılın her dönemi farklı etkinliklere ev sahipliği yaptığı için özellikle şu sergiyi görün diyemiyoruz ama aşağıdaki web sitesinden etkinlikleri kontrol ederek, size yakın gelen etkinliğe önceden yerinizi ayırtabilirsiniz.

  • Konum: 1103 Biscayne Blvd, Miami, FL 33132, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +13053753000
  • Çalışma Saatleri: 10:00-18:00 / Çarşamba günleri kapalı
  • Giriş Ücreti: 12-16 $
  • Avrupa
  • Yol Tarifi Al >

7. Miami Children’s Museum

Miami Children’s Museum

Neden Gitmeliyim? Miami gezinizde çocuklara özel anlara da yer vermek istiyorsanız, Children’s Museum kesinlikle bu listede olmalı. Çocuğunuzun anılarından silinmeyecek bu muhteşem eğlence merkezi, çocukların ilgisini çeken canlı ve renkli tasarımıyla saatlerce sıkılmadan vakit geçirebileceği bir yer.

Tüm noktaları ayrı güzellikte tasarlanmış olan müzede çocukların hep beraber oyun oynamasına destek verici aktiviteler olduğu gibi, kişisel gelişimi ve motor becerilerini geliştirebileceğini özel etkinliklerde yer almakta. Çocuğunuzun çok seveceğine emin olduğumuz bu müzeye önceden rezervasyon yaptırıp hem eğlenceli hem de eğitici bir aktiviteye eşlik edebilirsiniz.

  • Konum: 980 MacArthur Causeway, Miami, FL 33132
  • Telefon: +13053587550
  • Çalışma Saatleri:10.00-18.00
  • Giriş Ücreti: 20 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Meydanlar / Sokaklar

8. Wynwood Walls

Wynwood Walls

Burası Neresi? Şehrin görüntüsünü bozan, terk edilmiş noktaları yeniden dönüştüren muhteşem bir akım sayesinde Wynwood Walls meydana gelmiştir. Kullanılmayan noktaların güzelleştirilmesi sayesinde meydana gelen Wynwood Duvarları, ilginç duvar resimleri ve renk cümbüşleriyle gerçekleştirilen özgün eserlerle dolu. İşi grafitiden daha ileriye taşıyan sokak sanatçıları sayesinde gerçekten görülmeye değer, içinizi açacak bir alan olduğunu belirtelim.

Aklınızda Bulunsun! Miami’de ne yapılır? diye merak ediyorsanız ve henüz istediğiniz kadar eğlenceli bir partiye katılamadıysanız, Wynwood Walls yine imdada yetişiyor. Her ayın ikinci cumartesi günleri muhteşem konser ve etkinliklerin düzenlendiği açık alanda iyi vakit geçirme şansı bulacaksınız.

  • Konum: 2520 NW 2nd Ave, Miami, FL 33127, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +13055314411
  • Çalışma Saatleri: 10:30–00:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

9. Art Deco District

Art Deco District

Burası Neresi? Florida’nın mimarisiyle dikkat çeken sokaklarından biridir. Art Deco olarak adlandırılan sanatsal akıma uygun yapıları şık ve havalı görüntüsüyle dikkat çektiği için ziyaretçilerin popüler fotoğraf noktalarından biridir. Ayrıca Versace markasının tasarımcılarından olan Gianni Versace’nin yaşadığı yer olarak bilinen Art Deco Sokağı, Miami’de konaklamak isteyenler için popüler otellerin bulunduğu bir nokta.

-Dilerseniz Miami’de Nerede Kalınır? yazımızdan her bütçeye uygun otel önerilerimizi keşfedebilirsiniz.

  • Konum: 801 Ocean Dr, Miami Beach, FL 33139, Amerika Birleşik Devletleri
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • Yol Tarifi Al >

-Seyir Manzara Noktaları

10. Freedom Tower

Freedom Tower

Burası Neresi? Miami fotoğraflarını süsleyen Freedom Tower, 1925 yılında inşa edilmiş sekizgen biçimiyle dikkat çeken binadır. Bir dönem Miami News için hizmet veren bina, 1960’lı yıllarda Kübalı mültecilerin kabul işlemleri için kullanılasıyla beraber daha önemli bir nokta haline gelmiştir. Amerikan halkının cömertliğini temsil ettiği bina sembolik noktalardan biri olmasıyla görülmeye değerdir.

*Doğa İçerisinde Gezilecek Yerler

-Plajlar & Havuzlar

11. Miami Beach & South Beach

Miami Beach & South Beach

Burası Neresi? South Beach ya da şehrin adıyla anılan Miami Beach, Florida’nın en çok ziyaretçi çeken semtidir.

Neden Gitmeliyim? Miami’nin en popüler yerleşim yerlerinin başında South Beach gelmekte. Şehri keşfederken uğramanız gereken ilk nokta olan South Beach; lüks restoranlara, çok sayıda konaklama seçeneğine ve oldukça eğlenceli gece hayatıyla ziyaretçilerin akıllarında yer edinmeyi başarıyor.

İsmi sebebiyle ilk bakışta sadece sahil olarak akılda kalsa da burası oldukça büyük bir alanı kapsamaktadır. Konaklamadan tutun eğlenceye kadar her konuda aradığınızı bulabileceğiniz bu bölge için sizlere birkaç önerimiz olacak. Miami’de konaklama tavsiyesi arıyorsanız, Maimi Beach manzara olarak en iyi otellere sahip. Bunlar arasında en popüler olanı Loews Miami Beach Hotel olurken daha uygun fiyatlı Holiday Inn Hotel tercih edilebilir.

Miami Beach’te manzaraya karşı enfes bir yemek yemek isterseniz canınızın çektiği tüm mutfaklara anında ulaşabilirsiniz. Dünya mutfağından tatlar sunan restoranlar arasında en yüksek puan alanlardan biri Capriccio Ristorante oluyor. Daha farklı tatlar içinse Amerikan yemeklerinin de ağırlıklı yer aldığı Byblos Miami’yi tercih etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

  • Konum: 16711 W Dixie Hwy, North Miami Beach, FL 33160
  • Telefon:+13059451461
  • Çalışma Saatleri: 10.00-16.30
  • Giriş Ücreti: 10 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

12. Venetian Pool (Venedik Havuzları)

Venetian Pool (Venedik Havuzları)

Burası Neresi? Coral Gables yerleşim bölgesi içerisinde yer alan Venedik Havuzları, 1924 yılından beri halka hizmet veren serinletici bir nokta.

Neden Gitmeliyim? Miami gezilecek yerler listenizdeki en farklı noktalardan biri olacağına emin olduğumuz Venedik Havuzları, ilk yıllarında casino olarak hizmet verirken günümüzde serinletici bir nokta olmakta. Amerika’nın en büyük tatlı su havuzu olarak da bilinen Venedik Havuzu o kadar büyük ki dolması 3,5 saat kadar sürüyor…. Hiçbir kimyasal maddenin karışmadığı saf suyla doldurulan bu havuz anı zamanda bu özelliğiyle Amerika’da nam salmış durumda.

Devasa havuzun derinliğiyse 2,5 ve 4 metre arasında değişirken bir bölümünde yapay şelaleyle yapılan ufak bir süsleme yer almaktadır. Atmosferin, suyun temizliği, müzikleri ve daha fazlasıyla kesinlikle görülmeli…

İpucu: Havuzun olduğu yerde hizmet veren restoran, gün boyunca yiyecek ve içecek servisi yapmaktadır.

  • Konum: 2701 De Soto Blvd, Coral Gables, FL 33134, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +13054605306
  • Yol Tarifi Al >

-Parklar & Bahçeler & Köyler

13. Everglades National Park

Everglades National Park

Burası Neresi? Amerika Birleşik Devletleri içerisinde yer ala en büyük vahşi yaşam alanıdır. Bu ulusal park her yıl bir milyondan fazla ziyaretçi almakla beraber 610 bin metrekarelik devasa bir alanı kapsamakta.

Neden Gitmeliyim? Ülkenin ve şehrin en sık ziyaret edilen Everglades National Park, şehirde hayata geçirilen en faydalı projelerden biri. Paurotis Gölü’nün bir kısmına dahil edilen ulusal park timsah gibi vahşi canlıları güvenle gezmenize, kimi zamansa zararsız kuş türlerini yakından inceleme şansı veriyor.

Ziyaretçilerinin tam anlamıyla bu devasa alandan faydalanabilmesi için birçok noktada gözlem kulesi bulunmakta. Bu sayede daha uzak noktaları, yüksekten dürbünler sayesinde net bir şekilde görebiliyorsunuz. Miami gezilecek yerler listenize hem faydalı hem de bol bol fotoğraf çekilebileceğiniz bir nokta eklemek isterseniz Everglades kesinlikle burası!

İpucu: Everglades’i gezerken acıktığınızı hissederseniz Gtor Grill’de mola vermeyi unutmayın.

  • Konum: 40001 State Hwy 9336, Homestead, FL 33034, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +13052427700
  • Çalışma Saatleri: 09:00–17:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

14. Vizcaya Museum and Gardens

Vizcaya Museum and Gardens

Burası Neresi? Miami’de yer alan Vizcaya Müzesi ve Bahçeleri 1916 yılında konut olarak inşa edilip, günümüzde gezi noktası haline dönüştürülerek ziyarete açılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Miami gezilecek yerler listenizdeki biraz doğayla iç içe ve bir yandan da tarih kokan bir mekandır burası. İtalyan bahçeleri örnek alınarak yapılan bahçe kısmı, 17. ve 18. Yılların zarafeti her noktasında hissettiriyor. Bu bahçelerde aynı zamanda çok sayıda heykel ve çeşmelerin yanı sıra Vizcaya Müzesi’nde yer almakta.

Müze içerisinde; antika mobilyalar, çağdaş sanat eserleri, tablolar, klasik eşyalar ve 15. Yüzyıldan kalma sayısız obje yer almaktadır. Yani günümüz modern ev mimarisinden hem dıştan hem de iç mimari olarak oldukça uzak olan, klasik ve şık bir yapıdır burası. İçerisinde eski ev modasını görebileceğiniz, günümüzde klasik bazense demode olarak adlandırılabilecek eşyalar yer alıyor. Yapı her yerde göremeyeceğiniz şık mimarisi ve atmosferiyle görülmeyi hakkediyor.

  • Konum: 3251 S Miami Ave, Miami, FL 33129
  • Telefon: +13052509133
  • Çalışma Saatleri: 09.30-16.30
  • Giriş Ücreti: 22 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

15. Fairchild Tropical Botanic Garden

Fairchild Tropical Botanic Garden

Burası Neresi? Miami’nin güneyinde bulunan Fairchild Tropical Botanik Bahçesi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve tanınması amacıyla hayata geçirilmiş 83 dönümlük bir alandır.

Neden Gitmeliyim? Gezi noktalarını keşfederken botanik bahçe fikri çok cazip gelmeyebilir… Eğer ki siz de böyle düşünüyorsanız kesinlikle Fiarchild’ın fotoğraflarına bakmanızı ve ne kadar huzurlu olduğunu gözlerinizle görmenizi istiyoruz….

Gezilecek nokta olduğu kadar müze işlevi de gören park içerisinde sayısız bitki ve kelebek türünü görebildiğiniz gibi, bu alandaki tüm koleksiyonları gezebiliyorsunuz. Farklı bitki türlerine göre ayrılmış alanlar ve aynı zamanda kelebeklerin gelişiminin gözlemlendiği botanik bahçede her alan için ayrı koleksiyon bulunmaktadır. Merak ettiğiniz alanlara yoğunlaşmak için koleksiyonları aşağıdaki web sitesinden inceleyebilir, erkenden biletinizi satın alabilirsiniz.

  • Konum: 10901 Old Cutler Rd, Coral Gables, FL 33156
  • Telefon: +13056671651
  • Çalışma Saatleri: 09.30-16.30
  • Giriş Ücreti: 25 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

16. Bayfront Park

Bayfront Park

Burası Neresi? Miami merkezine oldukça yakın olan park, Biscayne Körfezi’nin kıyısında kurulmuş kumsalı ve özel yürüyüş alanı olan bir dinlenme noktasıdır.

Neden Gitmeliyim? Miami gezilecek yerler listesini tamamlarken sürekli gezmek ve araç trafiğine aruz kalmak bir süre sonra size yorucu gelebilir. Bu esnada gideceğiniz en yakın yer şüphesiz Bayfront Park’ın sakin kumsalıdır. Kumlu plajı sayesinde ayaklarınızı sıcak kumlarla buluşturabileceğiniz bu alanda palmiyelerin gölgesinde dinlenebilirsiniz. Ayrıca yürüyüş ve yoga gibi sporları gerçekleştirmek için de hafta sonları burada düzenlenen etkinliklere katılarak Miami geziniz sırasında da spordan ödün vermeyin. 🙂

Aklınızda Bulunsun! Park içerisinde yer alan FPL Solar Amphitheatere’de sık sık festivaller düzenlenmekte. Parka uğrarsanız bu kısımda bir etkinlik olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayınız.

17. Crandon Park

Crandon Park

Burası Neresi? Miami’de açık hava etkinliklerinin en çok tercih edilen noktalarından biri Crandon Park’tır. Düzenli peyzajı sayesinde ve içerisinde yer alan; kumsal, tenis kortu, marina gibi noktalar sayesinde gürültüden uzak kendinizle bambaşka kalabileceğiniz etkinliklerin merkezidir.

Yeşilin hâkim olduğu parkın en çok tercih edilme sebeplerinden biriyle hafta sonu çimler üzerinde yapılan keyif dolu pikniklerdir. Bu sebeple çok sayıda insanın çimlerde açık havada sohbet ettiğini görebiliyorsunuz. Sadeliğin yanında dilerseniz 800 dönümlük alan içerisinde yer alan Pelikan Gölü’nde kano yapma imkânı da sunuyor. Kürek sporları arasında en eğlenceli ve kullanımı kolay olan kanoya eğitim almadan direk binebilir ve göl üzerinde keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Özellikle havanın çok sıcak olmadığı parçalı bulutlu günlerde göl üzerindeki sürüşünüz daha keyifli olacaktır…

18. Haulover Park

Haulover Park

Burası Neresi? Miami’nin en köklü tarihe sahip olan Haulover Park, 1948 yılından günümüze kadar hala aktif olarak kullanılan bir alandır.

Neden Gitmeliyim? Popüler Hannover Parkı, sahip olduğu yat limanı sayesinde tekne seyahatleri ve balıkçılık aktiviteleri için sıklıkla tercih edilen parklardan biridir. Parkın cazip gelen noktalardan biri de içerisinde aynı zamanda kumsala sahip olmasından geliyor.

Aktiviteyle beraber aynı zamanda güneşlenmek için de tercih edebileceğiniz Hannover Plajı’nın bilmeniz gereken bir özelliğeyse çıplak girebilmenizdir! 1991 yılından beri burada giyinme zorunluluğu kalkmış olup, isterseniz çıplak bir şekilde güneşlenip yüzme özgürlüğüne sahipsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Hannover Park’ta hafta içi otopark ücretleri 5 dolar olurken, hafta sonu fiyat 7 dolara yükseliyor.

  • Konum: 10800 Collins Ave, Miami Beach, FL 33154, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +13059473525
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

19. Matheson Hammock Park

Matheson Hammock Park

Burası Neresi? İlk olarak 1930’ların sonlarında, endüstriyel kimyasal devi William J. Matheson tarafından genişletilen park, günümüzdeki haline peyzaj mimarı William Lyman Phillips tarafından kavuşmuştur. Daha sonrasında park içerisine botanik alan da eklenerek genişletilme çalışmaları devam etmiştir.

Neden Gitmeliyim? Miami’ye güzel bir fotoğraf ve etkinlik noktası olması amacıyla Lyman Phillips tarafından tasarlanan park şüphesiz ki bu amaca hizmet eden en iyi yerlerden biridir. Miami halkının çok severek ziyaret ettiği Hammock Park yapılırken aynı zamanda doğayla iç içe olması ve Miami’nin doğa harikalarının gösterilmesi de amaçlanmıştır.

Bu hedef doğrultusunda hem muhteşem Miami manzarasını izleyebileceğiniz hem de doğayla iç içe olabileceğiniz bu enfes mekân ortaya çıkmıştır. Miami gezilecek yerler listenizin olmazsa olmaz noktalarından sayılan Hammock Park’a gidip yapak adacıkta günbatımına karşı fotoğraf çekmeyi unutmayın!

  • Konum: 9610 Old Cutler Road, Coral Gables, FL 33156, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +13056655475
  • Yol Tarifi Al >

20. South Pointe Park Pier

South Pointe Park Pier

Burası Neresi? Miami’nin en büyük plajı olan Miami Beach’in güneyinde bulunan ir kamusal park alanıdır. 17 dönümlük noktayı kapsayan park sıklıkla ziyaretçi çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Şık tasarımıyla sahil kenarında bir yürüyüşün harika olduğu South Pointe Park, güneydeki plaja yakın oluşu ve düzenli peyzajıyla göz doldurmakta. Çocuk alanları, evcil hayvanlar için özel alanlar ve duş gibi noktaları sayesinde Miami Beach’te geçen gününüzü burada hoş bir yürüyüşle sonlandırabilirsiniz. Ayrıca park içerisinde yer alan restoran da hem manzarası hem de Amerikan mutfağının geleneksel yemekleriyle denenmeye değer mekanlar arasında…

Aklınızda Bulunsun! Sahilden uzaklara dalıp gidebilmeniz için çok sayıda gözlem güverte noktası bulunmakta. Boş bulduğunuz anda deneyip, Fisher Island’ı yakından seyretme şansı bulabilirsiniz.

  • Konum: 1 Washington Ave, Miami Beach, FL 33139, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +13056737779
  • Çalışma Saatleri: 07:30-18:00
  • Yol Tarifi Al >

*Miami’de Yapılacak Şeyler

-Turlar&Geziler

21. Bahamalar Turu

Bahamalar Turu

Tur Hakkında: Miami yakınında gezilecek en popüler yerlerin başında Bahamalar geliyor. Özellikle balayının vazgeçilmez noktalarında olan beyaz kumları ve plajlarıyla dikkat çeken Bahamalar’a sıklıkla Miami’den turlarla ulaşabiliyorsunuz. Özellikle doğası ve deniziyle meşhur olan Bahamalar’ın en bilinen aktivitelerinden biri de Crystal Beach’te domuzlarla birlikte yüzmektir.

Çok sevilen bu aktivitenin yanı sıra şnorkellerle yüzmek ve Bahama merkezindeki gezi noktalarını keşfetmek oldukça heyecanlı olacaktır. Miami gezilecek yerler listenizi tamamladıktan sonra Miami’de yapılacak şeyler arasına ilk sıraya Bahama turunu eklemeyi unutmayın.

22. Miami’de Küçük Havana Yemek ve Yürüyüş Turu

Havana Yemek Turu

Tur Hakkında: Miami’nin en sevilen noktalarından biri de Küçük Havana olarak adlandırılan bölge ve bölgeye özgü geleneksel yemek kültürüdür. Havana tarihi hakkında bilgi edinebileceğiniz ve daha önce görmediğiniz eşsiz manzaraları keşfedeceğiniz gezi de aynı zamanda yerel mutfağı da keşfetme şansı yakalayabileceksiniz. Küba purolarının sarılışından, Küba müziğine kadar ruhunuzu doyuracak bu turu kaçırmayın…

-Tura katılmadan önce keşfetmek isterseniz; Havana’nın geleneksel yemekleri…

23. Miami Su Sporları ile Deniz Paraşütü

Miami Su Sporları

Tur Hakkında: Şehrin en sevilen aktivitelerinin başında Miami dendiğinde akla anında gelen denizle birleşen su sporlarıdır. Birçok noktaya uğrayarak su sporlarına katılmanıza olanak sağlayan turlar boyunca deniz paraşütü yapabiliyor, Jet ski kullanabiliyorsunuz. Macerayı seven bir yapınız varsa Miami seyahatinizde eşsiz bir an bırakacağına emin olduğumuz bu aktivitede ipler tamamen sizin elinizde oluyor. Sadece sevdiğiniz sporu seçip sonrasında Miami’nin soğuk sularının tadını çıkartmaya başlayın…

*Miami’de Çocukla Gezilecek Yerler

-Eğlence Parkları

24. Seaquarium

Seaquarium

Burası Neresi? 1955 yılında açılmış olan Miami Seaquarium, ABD’nin en eski gösteri havuzlarından biridir. Fred D.Coppock tarafından kurulan Seaquarium, sualtı yaşamını ve vahşi canlıları güvenli şekilde görmenizi sağlıyor.

Neden Gitmeliyim? Katil balinalar, köpek balıkları, yunuslar gibi normalde görmek istemeyeceğimiz canlıları bir araya getiren merkez, 400 balık ve deniz memelisini içerisinde barındırıyor. Yılın her günü gösterilerin sunulduğu akvaryum alanı özellikle çocukların oldukça ilgisini çekiyor. Dev katil balinaların aslında nasıl akıllı ve samimi olduğunu görebileceğiniz gibi, dost canlısı yunusların şovlarını da görme imkânı sağlıyor bu merkez. Ayrıca şovun en güzel kısmı da dilerseniz yunuslarla birlikte yüzebilmek!

  • Konum: 4400 Rickenbacker Causeway, Miami, FL 33149
  • Telefon: +13053615705
  • Çalışma Saatleri: 10.00-18.00
  • Giriş Ücreti: 48 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

25. Monkey Jungle

Monkey Jungle

Burası Neresi? 1933 yılında Joseph DuMond tarafından subtropikal bir orman içerisinde maymunların sergilenmesiyle Monkey Jungle’ın temeli atılmıştır. Günümüzde hala faaliyete devam eden Monkey Jungle, şehrin en sevilen zooloji parklarının başında geliyor.

Neden Gitmeliyim? Miami’de çocukla gezilecek yerler listenizin olmazsa olmazı, eğitici olduğu kadar eğlenceli de olan bu yaşam parkıdır. Vahşi yaşamı kendi ortamında görmenizi sağlayan bu park içerisinde 300’den fazla primata ev sahipliği yapmakta. Maymunlardan oluşan bu park içerisinde dolaşırken aslında aynı zamanda yağmur ormanlarını da gezmiş oluyorsunuz.

Hatta mekân tasarımı öyle yapılmış ki cam tünellerden geçersen üstünüzde ağaç yaprakları ve maymunlar sayesinde kendinizi onlardan ayrı hissetmeyeceksiniz. Çocuklar için olduğu kadar yetişkinlere de yönelik olan bu etkinliği Miami gezilecek yerler listenize eklemeyi lütfen unutmayın.

  • Konum: 14805 SW 216th St, Miami, FL 33170, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon:+13052351611
  • Çalışma Saatleri: 10:30-18:00
  • Giriş Ücreti: 23-28 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

26. Miami Hayvanat Bahçesi

Miami Hayvanat Bahçesi

Burası Neresi? Florida’nın en büyük ve en eski hayvanat bahçesidir. Tropikal ormanları e Florida’nın eşsiz iklimini yansıtan hayvanat bahçesi her kıtadan farklı hayvanlarla tüm dünyadaki biyolojik çeşitliliği temsil ediyor.

Neden Gitmeliyim? Miami’de çocukla gezilecek yerler listenizde hem kendinize hitap eden hem de çocuklara uygun bir gezi noktasıyla sizlerleyiz. Maimi Hayvanat Bahçesi, Amerika’nın en büyük beşinci hayvanat bahçesi olarak geniş bit tür çeşitliliğine sahiptir. Tüm kıtalardan çok çeşitli hayvanların evi olan Miami Zoo, onları sizlerle tanıştırırken olabildiğince doğal alanlarından koparmamaya özen gösteriyor.

İçerisinde 500’den fazla canlının yaşadığını düşünürsek buradaki tüm bölümleri gezmek için yaklaşık 2 saate ihtiyacınız olacak. Özel sergilere de ev sahipliği yapmasıyla meşhur hayvanat bahçesi aynı zamanda tropikal bitkilerle dolu bahçesi sayesinde ziyaretçilerine ferah bir gezi ortamı sunuyor. Miami gezilecek yerler listenize eğlenceli olduğu kadar yeni bilgiler edinmenizi ağlayacak keşif dolu bu noktayı gezerken rahat kıyafetler giyinmeyi unutmayın.

  • Konum: 12400 SW 152nd St, Miami, FL 33177
  • Telefon: +13052510400
  • Çalışma Saatleri: 10.00-17.00
  • Giriş Ücreti: 23 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

27. Jungle Island

Jungle Island

Burası Neresi? Miami’nin cazibe noktalarından olan Jungle Island, eğlenceyi canlı yaşamıyla birleştiren 18 dönümlük bir alanda hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Eğlence dolu saatler geçirmek istiyorsanız, oldukça hareketli saatler geçirebileceğiniz Jungle Island’ı ziyaret etmek için vakit ayırabilirsiniz. Hayvanların aktif rol oynadığı bu eğlence parkında binlerce kuş türü eşliğinde eğlence ve adrenalin odaklı etkinliklerin tadını çıkartabileceksiniz.

Bu ekolojik macera parkı içerisinde flamingolar ve papağanlar başta olmak üzere 3 bin kadar farklı kuş türü yer alıyor. Bunun yanı sıra bu ekolojik alan içerisinde su aktivitelerinden yükseklik içeren adrenalin dolu yolculuklara kadar pek çok farklı macerayı tadabileceksiniz. Böylesine kapsamlı bir eğlenceyi kolay kolay bulamayacağınızı belirtip, Jungle Island için şimdiden yerinizi ayırtmanızı öneriyoruz.

  • Konum: 1111 Parrot Jungle Trail, Miami, FL 33132
  • Telefon: +1 305-400-7000
  • Çalışma Saatleri: 10.00-17.00
  • Giriş Ücreti: 50 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Miami Gece Hayatı

28. E11EVEN

E11EVEN

Burası Neresi? Miami gece hayatının en çok ziyaret edilen ve yüksek puan alan gece kulüplerinden biridir.

Neden Gitmeliyim? Canlı ve yeniliğe açık Miami gece hayatının ne kadar meşhur olduğu şehre gelmeden dahi duymuşsunuzdur… Gerçekten de bu şöhreti hakkedecek kadar büyük ve ihtişamlı mekanlara sahip şehrin meşhur noktaları arasında E11EVEN Club’da yer alıyor.

Yoğunluk sebebiyle gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı önerdiğimiz kulüpte normal girişin yanı sıra VIP hizmet alabileceğiniz özel ilgi ve servisin sağlandığı özelleştirilmiş kısımlar yer alıyor. Etkinliği vip girmeseniz bile oldukça eğleneceğinizi garanti ettiğimiz kulüpte haftanın her günü canlı DJ performansı ve 7/24 devam eden eğlence yer almaktadır. Konuklarına en iyi ve eğlenceli hizmeti sağlamak için faaliyet gösteren E11EVEN’ın yenilenen ses ve ışık ekipmanıyla Miami gece hayatı içerisinde en çok tercih edilen noktaların başında gelmeyi başarıyor…

29. Casino Miami

Casino Miami

Neden Gitmeliyim? Kimi için eğlence müzik ve danstan ibaretken, eğlence anlayışı konsol veya masa oyunlarına yönelik olanlar içim Miami gece hayatında Casino Miami önerebileceğimiz noktaların başında…

Kumar oyunları ve konserler için kullanılan Casino Miami salonu, aynı anda 6,500 kişiyi ağılayacak büyüklükte dev bir alandır. Zaman içerisinde Frank Sinatra, Santana ve Black Sabbath gibi grupların sahne aldığı Casino Miami’de hala devam eden canlı müzik etkinlikleri yer alıyor. Tabi bunun yanı sıra Miami gecelerinde biraz kumara doymak isterseniz bu amaçla da bu merkezi ziyaret edebilirsiniz.

  • Konum: 3500 NW 37th Ave, Miami, FL 33142, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +13056336400
  • Çalışma Saatleri: 24 saat
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Alışveriş Noktaları

-Caddeler / AVMler

30. Collins Avenue

Collins Avenue

Burası Neresi? Miami’de yer alan Collins Avenue (Collins Caddesi); sanatsal, kültürel olarak inşa edilmiş bir eğlence merkezi olarak South Beach’in merkezinde yer alıyor. Collins Bulvarı ve Ocean Drive Alışveriş Bölgesi, vizyon sahibi geliştirici Tony Goldman’ın mülk satın alma isteği ve bu sahil mahallesini yeniden yaratma hevesiyle başlamıştır. Bu adım doğrultusunda cadde boyunca; restoran, gece kulübü, otellerle yeniden şekillendirmeye başladığı 1980’lerin sonlarından beri Miami, hatta Florida’nın en ünlü moda mekânı haline gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? Collins Caddesi’nin eş anlamlısı hangi kelime diye sorarsanız kesinlikle ‘’moda’’ akla gelen ilk kelime olurdu… Alışveriş yapmak isteyenler için mağaza skalası çok geniş olan bu caddede; Guess, Armani, Tommy Hilfiger ve Kenneth Cole gibi 30’dan fazla tasarımcı markasına ev sahipliği yapıyor. Beach’in kalbinde yer alan Ocean Drive, Miami’nin moda trendlerini belirlediği için burada her daim son moda trend ürünleri ve henüz yaygınlaşmamış yeni moda akımlarını keşfedebiliyorsunuz. Her köşede bir giyim butiği bulunan caddede tam olarak bu sebep yüzünden modanın kalbinin attığı yer olarak adlandırılıyor.

Tabi alışveriş keyfi için bütçenizi çok zorlamanıza gerek kalmıyor. Collins Caddesi üzerinde hızlı tüketim kıyafet mağazalarından olan; Zara, Uggs, Mango ve H&M gibi daha uygun fiyatlı mağazalara da ulaşmak mümkün. Tüm gün mağaza gezip alışveriş yaptıktan sonra bu caddedeki çok sayıda butikten birinde konaklayabilirsiniz.

31. Miami Design District

Miami Design District

Burası Neresi? Miami Design District; yenilikçi, moda, tasarım, mimari ve yemek deneyimlerine adanmış lüks bir alışveriş merkezidir.

Neden Gitmeliyim? Bu sokak, sakinleri ve ziyaretçileri için canlı, mimari açıdan şık ve en iyi alışveriş, kültürel ve mutfak deneyimlerini sunmasıyla meşhurdur. Miami’deki lüks mağazaların ve ünlü şeflerin çalıştığı restoranların bu noktada bulunması sebebiyle Florida’nın varlıklı olarak adlandırılan kesiminin ikamet ettiği noktaların başında geliyor. Sokakları arasında dolaşırken bile sanat eserleri görebileceğiniz Miami Design District oldukça pahalı olmakla beraber, alışveriş yapmak istemezseniz butik kafeleriyle de sizleri memnun edecektir…

32. The Shops at Mary Brickell Village

The Shops at Mary Brickell Village

Burası Neresi? Brickell Village bölgesinde yer alan alışveriş caddesidir. Semtteki insanların uğrak noktası olan açık hava alışveriş merkezi haline gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? Miami’nin önemli gezi ve alışveriş noktalarından biri haline gelen The Shops at Mary Brickell Village, özellikle bu bölgede yaşayan insanların sıklıkla ziyaret ettiği alışveriş durağı. Yan yana dizilmiş restoran, kafe ve mağazalar sayesinde sıkılmadan saatler geçirebileceğiniz bu merkez aynı zamanda Brickell İstasyonuna çok yakın olduğu için kolayca ulaşabiliyorsunuz. İçerisinde daha çok Amerika’ya özgü markaları görebileceğiniz gibi çok şık restoranlar da burada yer almaktadır. Miami geziniz esnasında fırsat bulursanız, hesaplı ve Miami ruhunu yansıtan ürünler için Mary Brickell Village’ı ziyaret etmelisiniz.

  • Konum: 901 S Miami Ave, Miami, FL 33130, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +13053816130
  • Çalışma Saatleri: 12:00-18:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

33. Bayside Marketplace

Bayside Marketplace

Burası Neresi? Florida’da yer alan iki katlı, açık hava alışveriş merkezidir. Biscayne Körfezi kıyısında yer alan Bayside Marketplace, Miami’nin en çok ziyaret edilen noktalarının başında geliyor.

Neden Gitmeliyim? Miami’nin en popüler alışveriş noktası olan Bayside, birçok kişiye tanıdık gelebilecek bir görüntüye sahip. Yıllar boyunca Mimari Vice dizisinin çekimlerinin yapıldığı bu gezi noktası klasik alışveriş merkezi anlayışından uzak, gezerken gökyüzünü görmenizi sağlayan açık hava şeklinde dizayn edilmiştir. Körfez üzerindeki bu yapıda 100’den fazla alışveriş mağazası olduğu gibi 20’e yakın restoran da bulunmaktadır.

Miami’de alışveriş ya da şık bir akşam yemeği için tercih edilebilecek Bayside Marketplace’de her saat yoğunluğun olduğunu da hatırlatalım. Özellikle öğleden sonra gerçekleştirilen partiler ve etkinlikler sebebiyle ziyaretçi sayısı artmakla beraber, sakin bir gezi için sabah saatlerinde gitmeye özen gösterebilirsiniz. Bu saatlerde kruvasan alıp, müzik eşliğinde alışveriş yapmanın keyfini çıkartmayı unutmayın.

  • Konum: 401 Biscayne Blvd, Miami, FL 33132
  • Telefon: +13055773344
  • Çalışma Saatleri: 10.00-22.00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

34. Coral Gables

Coral Gables

Burası Neresi? Miami’de planlı olarak geliştirilen Coral Gables yerleşim bölgesi, mimarisi ve alışveriş noktalarıyla popüler noktalardan biridir.

Neden Gitmeliyim? Miami’de görülecek yerler arasında oldukça popüler olan Coral Gables, şehri güzelleştirmek adına başlatılan yapılanmayla hayata geçirilmiştir. Düzenli olmasının yanı sıra mimarisinin göz doldurduğu bu yerleşim noktası, içerisinde çok sayıda gezi noktası ve otel seçeneğini bulunduruyor. Vakit geçirebileceğiniz çok sayıdaki mağaza sayesinde gezdikçe gezesiniz gelecek. Bununun yanı sıra şık ve düzenli sokakları, şehir merkezine yakınlığıyla konaklama içinde popüler bir tercih noktasıdır.

Yakınında Gezilecek Yerler: Miracle Mile, Merrick Park ve Venedik Havuzları görülmeye değer noktalar arasında.

*Miami Yakınında ve Çevresinde Gezilecek Yerler 

-Çevresindeki Köy ve Kasabalar

35. Key West

Key West

Burası Neresi? Miami’nin 200 metre açıklarından bulunan Key West, Miami’ye bağlı adalardan biridir. Ana karayla arasındaki köprü sayesinde iletişim kurulan Key West ayrıca Amerika’nın en güney ucu olma özelliğine sahip.

Neden Gitmeliyim? Key West, Miami yakınlarında gezilecek yerler arasında görüp görebileceğinizden huzurlu nokta… Ünlü yazar Hernest Hemingway’in en sevdiği mekâna ev sahipliği yapan bu ada eğlenceli gece hayatı, plajları, incecik kumları ve gezi noktalarıyla oldukça meşhur. Miami’ye yakın oluşuyla da günübirlik geziler için sıklıkla tercih ediliyor. Miami’nin kalabalığından bunaldıysanız ama bu atmosferden de kopmak istemiyorsanız yanı başınızda aynı atmosferdeki çok daha sessiz Key West’i keşfetmelisiniz.

İpucu: Buraya kadar gelmişken Ernest Hemingway Evi Müzesi’ni ziyaret edin!

Aklınızda Bulunsun! Amerika’nın en güney ucu olan Key West’e güneyi göstererek yapılan fotoğraf konsepti oldukça meşhur. Anı biriktirmeyi unutmayın…

-Yakınındaki Turistik Şehirler

36. Florida

Florida

Burası Neresi? Florida, Amerika’nın eyaletlerinden biri olup, Miami’nin bağlı olduğu şehirdir. Aynı zamanda nüfusu ve ziyaretçi sayısıyla Amerika’nın en kalabalık 3. Şehri olarak biliniyor.

Neden Gitmeliyim? Miami gezilecek yerler listenizi tamamladığınızda, şehrin bağlı olduğu eyalet merkezini gezmek için kendinize vakit ayırabilirsiniz. Miami’nin anlatmaya doyamadığımız güzelliklerinden eksiği değil aksine fazlası olan Florida’yı görünce, iyi ki görmüşüm diyeceğinizi de not düşelim… Bu şehirde bir yanınız doğa, bir yan tarih, bir diğer yana gezmeye doyamayacağınız oldukça modern noktalarla dolu. Miami bu koca şehrin ufak bir noktası olduğu için Florida hakkında tam anlamıyla bilgi edinebilmek için şehir merkezine doğru yola çıkmanızı tavsiye ediyoruz. Oldukça basit olan ulaşım için size birkaç önerimiz olacak.

-Miami’den Florida’ya Ulaşım

Zaten Florida’ya bağlı olan Miami’den Florida gezilecek yerlerini keşfetmek için birçok rota bulabilirsiniz. Gezilecek yerlerdeki konumlara ulaşarak; otobüs, tren, tramvay gibi ulaşım araçlarının yanı sıra şehrin daha uç noktalarındaki yerlere uçakla ulaşım sağlayabilirsiniz. Gitmek istediğiniz yerleri belirleyerek aynı rota üzerinde birçok durak ve gezilecek yerlerini de gezinize dahil edebileceğiniz unutmayın.

*Şehiriçi Ulaşım

Modern teknolojiyle iç içe olan Miami’de toplu ulaşım araçları sanıldığı kadar gelişmemesi olmakla beraber şehirdekilerin çoğu şahsi araçlar kullanarak ulaşımı sağlıyor. Dilerseniz bu az sayıdaki toplu taşıma araçlarının detaylarına birlikte inelim…

  • Metromover

Miami’de ulaşımda kullanabileceğiniz nadir toplu taşıma araçlarının başında Metromover gelmektedir. Kısıtlı rotalarda hizmet verese ideal bir ulaşım aracı olan metromoverlar, Miami gezilecek yerler listesindeki birçok popüler noktaya ve merkezi noktalara ulaşım hizmeti sunuyor. 3 dakikada bir hareket eden metromoverlar sayesinde beklemenize gerek kalmıyor ve yoğunluk daha az olduğu için kalabalık içerisinde seyahat etmenize gerek kalmıyor.

Seyahat kartlarından birinden indirim kullanmayacaksanız kişi başı ücret olarak 2,50 dolar ödeme yapıp tek yön kullanımlık bilet satın alabilirsiniz. Ayrıca aklınızda bulunması gereken bir diğer detaysa Metromoverlar 06:00’da başlayıp gece yarısı 00:00’da hizmetlerini sonlandırmaktadır. Bu saatler arasındaki toplu taşımayı kullanabilmek için bir sonraki maddemiz Metrorail’i inceleyiniz.

-Metromover Haritası

  • MetroRail

Şehirde haftanın her günü 24 saat açık olmasıyla en sık kullanılan ulaşım araçlarının başında Metrorail gelmektedir. Toplamda 22 istasyona uğrayan metre ve metromover arasında aktarma yapabildiğiniz gibi aktarmalar esnasında 1 dolar gibi uygun bir ücret tahsis edilir. Aktarma yapmadan binişlerde 2,5 dolar ödeme yaparak bilet satın alabileceğiniz Metrorail ile Miami’nin birçok noktasına hızlı bir şekilde ulaşmanız mümkün.

Metrorail Haritası

  1. Metromover’dan Metrorail’a transfer ücreti- 1.00$
  2. Metrorail’dan Metromover’a transfer ücreti- Ücretsiz
  • Araç Kiralama

Miami’de araç kiralama ucuz değildir ancak en kolay ulaşım yolu olarak tercih edebilirsiniz. Ayrıca çok uygun değil diye bilinse de bazı indirimler ve araç tercihinize göre oldukça uygun fiyata da kiralama şansınız bulunabilir. Miami’de çok fazla tercih edilmediği için toplu taşıma araçlarının ağları kısıtlı kalırken, gezi noktalarına en hızlı ulaşımı şahsi araçla gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için en sık kullanılan güvenilir kiralama şirketlerini aşağıda sizler için bir araya getirdik.

  1. Alamo Rent A Car
  2. Sixt Rent A Car
  3. Budget Car Rental

*Miami’ye Yakın Havalimanları

  • Fort Lauderdale Uluslararası havaalanı (34km)
  • Fort Lauderdale Executive havaalanı (46km)
  • West Palm Beach Uluslararası havaalanı (100km)
  • Bimini International havaalanı (102km)
  • Fort Myers Southwest Florida Reg havaalanı (168km)

*Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

  • Konsolos:Burç Ceylan
  • Konum: 80 SW 8th St #2700, Miami, FL 33130, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon:+1 786-655-0315
  • Çalışma Saatleri: 09:00-16:30 – Haftasonu kapalı
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Acil Durum Numaraları

Miami’de tüm acil durumlarda 911 numaralı hattı arayarak yardım talep edebilirsiniz.

-Turistler için Telefon Kullanımı

-Yurtdışında Arama Nasıl Yapılır?

En çok kafa karıştıran durumlardan biri de aslında yurtdışında telefon kullanımıdır. İşin içine çok fazla rakam girmesi kafa karıştırabilir ancak yapacağınız tek şey, arayacağınız numaranın başına ülkenin kodunu eklemektedir.

Örneğin, Amerika’nın ülke kodu ” +1 ” olduğu ve Miami’nin kodu ”786” olduğu için, oradayken yapacağınız aramalarda +1 786 05390000000 şeklinde, yani numaranın önüne ülke ve şehir kodunu getirerek arama tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Tabi bunun için Türk operatörü kullanıyorsanız, öncelikle hattınızı yurt dışında kullanıma açtırmanız gerekiyor.

-Hattımı Yurtdışında Nasıl Kullanabilirim?

Yurtdışındaki hat fiyatları size pahalı geldiyse, Türk hattınıza yurt dışı kullanım paketi yükleterek belki daha uygun fiyatlara konuşmaya devam edebilirsiniz. Konuşmaya devam edebilmek için her şeyden önce bu adımları takip etmelisiniz;

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin