İstanbul Yeni Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

İstanbul Yeni Havalimanı, şehrin kuzeybatısında Arnavutköy ilçesinde bulunan modern ve en büyük havalimanlarından biridir. Bugün, havalimanı yılda 90 milyon yolcu taşıyabilir kapasitededir ve gelecekte bu rakam 200 milyon yolcuyu bulacak. Ulusal bayrak taşıyıcısı olan Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı’ndaki toplam uçuş sayısının %80 gibi bir oranına sahip. Ayrıca Avrupa ve Asya merkezli havayollarının da varış yeri ve aktarma merkezidir.

Avrupa yakasında Karadeniz’in yakınında, Taksim’e 40 km ve Sultanahmet’e 49 km uzaklıkta yer alana havalimanından araba ile şehir merkezine ulaşmak ortalama 50 dakika kadar sürmektedir. D20 otoyoluna doğrudan bağlantı ile kolay bir ulaşım imkânı sunuyor. Havalimanından şehir merkezine, turistik ve oteller bölgesine ulaşmak için, tercihlerinize ve bütçenize göre aralarından seçim yapabileceğiniz farklı ulaşım alternatifleri bulunmaktadır. Bu da ulaşımı kolay kılmaktadır.

Yolcuların İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehir merkezine olan ulaşımları İBB Otobüs A.Ş. tarafından işletilen belediye toplu taşıma otobüsleri ve HAVAİST otobüsleri, taksi, özel transfer ve araç kiralama ile yapılmaktadır. Tüm bu ulaşım alternatifleri ile İstanbul’un farklı noktalarına gidebilmek mümkündür. Ayrıca Asya yakasında bulunan Kadıköy, Pendik ve Sabiha Gökçen Havalimanı gibi yerlere doğrudan ulaşım hizmeti verilmektedir.

İstanbul Yeni Havalimanı Ulaşım Rehberi

Tüm ulaşım araçları uçak iniş saatlerine göre düzenlenmekte olup, haftanın her günü 30 dakikada bir hizmet veren İETT otobüsleri ve HAVAİST otobüsleri ile şehir merkezine gitmek kolaydır.

Belediye toplu taşıma otobüsleri ekonomik olması nedeniyle yolcular tarafından tercih edilen birincil ulaşım aracıdır. Belediye otobüslerine nispeten daha hızlı ve daha konforlu bir ulaşımı tercih eden yolcular ise HAVAİST otobüslerini kullanmaktadır. Ancak bu iki ulaşım aracı için otobüse binmeden önce bir İstanbul Kart satın aldığınızdan emin olun, çünkü ulaşım ücretini ödemenin tek yolu budur.

Haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren taksiler ise doğrudan otele veya şehir merkezine gitmek isteyenlerin tercih ettiği bir ulaşım aracı olmaktadır. Taksiler, İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehir merkezine gidiş için en hızlı ve en rahat yoldur. Havalimanından İstanbul’un merkezine taksi yolculuğu ücreti yaklaşık 220 TL’dir.

İstanbul Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım Bilgisi

Çok fazla bagaja sahip olup, Sultanahmet gibi turistik bölgelere gitmek isteyen yolcular için ise özel transfer seçeneği en ideal ulaşım türlerinden biridir. Fiyatlar 40 Euro’dan başlar ve yolcu sayısına bağlı olarak fiyatlar değişir.

Bunun yanı sıra şehirde birkaç gün kalmayı planlayıp ulaşımda toplu taşımayı kullanmak istemeyen yolcular ise araç kiralaması yaparak İstanbul’daki ulaşımını sorunsuzca karşılayabilir. Yolcular için havalimanı terminal binası içerisinde Europcar, Hertz, Avis, Budget, Enterprise ve yerel sağlayıcılardan araç kiralaması yapabilirsiniz. Önceden bir araç bulmak ve rezervasyon yapmak en uygunudur. Böylece havalimanında zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz. Yazımızın devamında özel transfer ve araç kiralaması yapabileceğiniz acentelerden bahsediyoruz. Web siteleri üzerinden araç ve fiyat kıyaslaması yapabilir ve çevrimiçi rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan toplu taşıma araçlarıyla şehir merkezinde Mahmutbey, Mecidiyeköy, Halkalı, Arnavutköy, Alibeyköy, Hacıosman ve Cevizlibağ’a gidebilmek mümkündür. İETT Belediye otobüsleri, havalimanından şehrin birçok varış noktasına düzenli saat aralıklarında hizmet vermektedir. Her 20 dakikada bir hareket eden otobüsleri havalimanı gelen yolcu katının çıkışında bulabilirsiniz. Ancak bu ulaşım araçları İstanbul’da turistik olmayan yerlere ulaşım hizmeti vermektedir. Beşiktaş, Taksim ve Sultanahmet gibi popüler turistik bölgelere İETT otobüsleri gitmemektedir.

İETT otobüs ücretleri HAVAİST otobüslerine nispeten biraz daha ucuz olsa da, yol boyunca birçok durakta durması nedeniyle havalimanından şehir merkezine yolculuk çok fazla zaman alabilir. Bu süreyi özellikle havalimanına dönüşte göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. İstanbul Havalimanı’ndan hareket eden İETT otobüsleri ile şehir merkezine seyahatin ücreti 5,20 TL’dir.

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehrin 7 ayrı noktasına düzenli olarak H1, H2, H3, H6, H7, H8 ve H9 otobüs hatları ulaşım hizmeti vermektedir. Havalimanı ile şehir merkezi arasında çalışan otobüs hat ve güzergâhları aşağıdaki gibidir;

İstanbul Yeni Havalimanı İETT Otobüs Hatları

H1 – Havalimanı – Mahmutbey Metro

Güzergâh: Havalimanı – İkitelli Köprüsü – Sanayi Mah. – 15 Temmuz Mah. – Pirireis – Halkalı Cad. – İnönü Cad. – Karacaoğlan İ.Ö.O. – Mahmutbey Metro

Havalimanı ile Mahmutbey Metro arası çalışan H1 otobüs hattı haftanın her günü 13.30 ila 20.40 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti 7 TL’dir.

H1 otobüs hattı güncel hareket saatleri için tıklayınız.

H2 – Havalimanı – Mecidiyeköy

Güzergâh: Havalimanı – Kıyı Emniyeti – Hasdal – Karayolları 1. Blg. Müd. – Afet Koordinasyon Merkezi – Nurtepe Viyadük – Çağlayan Yolu – Mecidiyeköy Metrobüs

Havalimanı ile Mecidiyeköy arası çalışan H2 otobüs hattı haftanın her günü 07.00 ila 19.30 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat 40 dakika sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti 7 TL’dir.

H2 otobüs hattı güncel hareket saatleri için tıklayınız.

H3 – Havalimanı – Halkalı

Güzergâh: Havalimanı – Demirciler Sitesi – Masko 1 – Masko 2 – İmsan – İETT İkitelli Garaı – Atatürk Mah. – İkitelli Cad. – Halkalı Yolu – Güneşpark Evleri – Koca Ali Sok. – Halkalı Park – Halkalı Polis Merkezi – Avrupa Konutları 3 – Sakarya Sok. – İstasyon Mah. Muhtarlığı – Toki Konutları – Bezirganbahçe Toki – Göl Konutları – Gültepe Mah. – Halkalı Marmaray – Gümrük

Havalimanı ile Halkalı arası çalışan H3 otobüs hattı haftanın her günü 07.15 ila 19.00 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat 50 dakika sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti 7 TL’dir.

H3 otobüs hattı güncel hareket saatleri için tıklayınız.

H4 – Havalimanı – Atatürk Havalimanı

Bu otobüs hattı iptal edildi. Ancak havalimanından Atatürk Havalimanı bölgesine aktarma yaparak ulaşabilmek mümkündür. Havalimanından İST-3 otobüsüne binerek otogar durağında inebilir ve buradan Atatürk Havalimanı yönüne giden M1A metro hattına aktarma yaparak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Bir diğer ulaşım alternatifi ise; havalimanından İST-4 otobüsüne binerek Şirinevler durağında inebilir ve buradan Atatürk Havalimanı yönüne giden M1A metro hattına binerek ulaşımınızı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

İST-3 ve İST-4 otobüs hatlarının güzergâh ve detaylı bilgilerini HAVAİST ulaşım başlığı altından okuyabilirsiniz.

H6 – Havalimanı – Mescid-i Selam/Arnavutköy

Güzergâh: Havalimanı – Mesire Yeri – Çamlıktepe – Terkos Yolu – Çamlık Mahallesi – Çangalçeşme Yolu – Taşoluk Belediyesi – Sancaktepe – Osmanlı Konakları – Nargül Sokak – Çardaktepe – Y. Selim Mah. – Hasan Tahsin Cad. – Taşoluk Yolu – Taşoluk Yeşil Camii – Arnavutköy Belediyesi – Kiptaş Konutları – Hz. Ömer Camii – Kozlar – Cemal Reşit Rey İ.Ö.O. – Osmangazi Cad. – Redif Sokak – Arnavutköy – Nezip Fazıl Caddesi – Gaziosmanpaşa Cad. – Fatih Cad. – Arnavutköy Devlet Hastanesi – Boğazköy Yolu – Yol Bakım – Çamlık – Balcılar – Orman İşletmesi – Kayabaşı Yolu – Fener Tepe – Fener Tepe Yolu – Sincanlar – Arnavutköy Yolu – Tepeüstü – Habibler – Mescid-i Selam Camii – Mescid-i Selam – Hayırlıoğlu Camii – Hükümet Konağı – Halk Ekmek Fab. – Mimar Sinan Bulvarı – Tuz Deposu – Yunus Emre Mah.

Havalimanı ile Mescid-i Selam/Arnavutköy arası çalışan H6 otobüs hattı haftanın her günü 05.30 ila 05.30 saatleri arasında 24 saat ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat 25 dakika sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti 7 TL’dir.

H6 otobüs hattı güncel hareket saatleri için tıklayınız.

H7 – Havalimanı – Alibeyköy Cep Otogarı

Güzergâh: Havalimanı – Göktürk Emniyet Amirliği – İstanbul Cad. – Hisar Eğitim Okulları – Kartal Çeşme – Sur – Bahçeler – Selanik Bulvarı – Pirinçliköy Yolu – Cengiz Topel Cad. – Kemerburgaz – Ragıp Kutmangil İ.Ö.O. – Orman İşletmesi – Kemer Evleri – Lale – Kemer – Role İstasyonu – Şantiye Şefliği – Arıtma Tesisleri – Mandıralar – Kıyı Emniyeti – Hasdal – Nato Evleri – Bayramoğlu – F.S.M. Bulvarı – Alibeyköy Cep Otogarı HAVAİST

Havalimanı ile Alibeyköy Cep Otogarı arası çalışan H7 otobüs hattı haftanın her günü 05.15 ila 06.30 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat 25 dakika sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti 7 TL’dir.

H7 otobüs hattı güncel hareket saatleri için tıklayınız.

H8 – Havalimanı – Hacıosman/Sarıyer

Güzergâh: Havalimanı – Kilyos Mezarlığı – Aslan Fidanlığı – Uskumruköy Yolu/Şehitlik – Yeşil Vadi – Yeşil Vadi Fidanlığı – Kuzey Konakları – Ormanada – Demirciköy Yolu – Zekariyaköy Yolu – Bahçeköy Yolu – Zekariyaköy Trafo – Nalbanttepe – Gürgensu Sitesi – Nalbant Çeşme – Acarlar – Maden Üstü – Maden Mahallesi – Maden Kocataş – Köşebaşı – Hüseyin Kalkavan Lisesi – Yusuf Ziya Stadı – Sarıyer – Hacıosman Bayırı Cad. – Hacıosman – Hacıosman Metro

Havalimanı ile Hacıosman/Sarıyer arası çalışan H8 otobüs hattı haftanın her günü 05.10 ila 05.10 saatleri arasında 24 saat ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 2 saat 10 dakika sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti 7 TL’dir.

H8 otobüs hattı güncel hareket saatleri için tıklayınız.

H9 – Havalimanı – Cevizlibağ

Güzergâh: Havalimanı – Kültür Üniversitesi – Kulesi – Şirinevler – Ataköy Geçit – Çocuk Sitesi – Bahçelievler – İncirli (E5) – Kocatepe – Tınaztepe – Nakliyeciler Sitesi – Cevizlibağ

Havalimanı ile Cevizlibağ arası çalışan H9 otobüs hattı haftanın her günü 07.00 ila 17.50 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 2 saat sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti 7 TL’dir.

H9 otobüs hattı güncel hareket saatleri için tıklayınız.

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan hareket eden tüm belediye otobüslerinin güzergâh ve hareket saatleri güncellemeleri için İETT’nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul Yeni Havalimanı ile Atatürk Havalimanı arasındaki H4 otobüs hattı seferler iptal edildi. Tüm otobüs hatlarında bilet ücreti 2 tam bilettir. Otobüslerde nakit para geçmiyor. Yalnızca İstanbul Kart ile biniş yapılmaktadır. Öğrenci ve emekli indirimi de bulunmamaktadır.

Şehir içi Toplu Taşıma İçin İstanbul Kart

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehir merkezine İETT otobüsleri ile gitmeyi planlıyor ve şehir içi ulaşımınızı toplu taşıma ile yapmayı düşünüyorsanız temassız ve yüklenebilir bir akıllı kart olan İstanbul Kartı satın alabilir ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm toplu taşıma otobüsleri, özel halk otobüsleri, metro, metrobüs, tramvay ve vapurlarda ekonomik bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. İstanbul Kartı havalimanına varışta, şehir merkezinde pek çok Kart İşlem Merkezleri ve Dolum Bayileri aracılığıyla satın alabilirsiniz.

İstanbul Kart

Ayrıca İstanbul Kart mobil uygulaması ile şehir içi otobüs, metrobüs ve vapur güzergâhı ve saatlerini öğrenebilir, konumunuzu kullanarak size en yakın İstanbul Kart yükleme noktalarını öğrenebilir veya kredi kartınız ile çevrimiçi bakiye yüklemesi yapabilirsiniz. IOS ve Android kullanıcıları aşağıdaki linkten uygulamayı telefonlarına indirebilirler.

Android ve IOS

Detaylı bilgi için İstanbul Kart web sitesini ziyaret edebilir veya doğrudan İstanbul Kart başvuru merkezlerini görüntüleyebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi HAVAİST ile Ulaşım

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehir merkezinde yaklaşık 50 varış noktasına sabit bir güzergâhta ulaşım hizmeti veren HAVAİST otobüsleri ile ulaşım hem kolay hem de konforludur. İETT otobüslerinin gitmediği Taksim ve Sultanahmet gibi turistik ve oteller bölgesine HAVAİST otobüsleri ile gidebilmek mümkündür. İstanbul Yeni Havalimanı’ndan Avrupa ve Asya yakası bölgelerine her gün toplamda 150 otobüs seferi yapılmaktadır. Gideceğiniz yere bağlı olarak seyahat süresi 45 ila 90 dakika arasında değişmektedir. Ancak bu süreyi keyifli kılacak otobüs içi TV film, Wi-Fi ve USB şarj üniteleri bulunmaktadır.

Otobüsler, havalimanı gelen yolcu katının çıkışından hareket etmektedir. İç hat ve dış hat uçak seferlerine göre hizmet veren HAVAİST otobüsleri her yarım saatte bir şehrin farklı noktalarına hareket etmektedir. HAVAİST otobüsleri bilet ücreti yalnızca İstanbul Kart veya Kredi Kartı (mobil uygulama Android/IOS ve QR kod indirerek) yapılmaktadır.

HAVAİST otobüsleri İstanbul Yeni Havalimanı’ndan İST-1, İST-2, İST-3 ve İST-4 (Bakırköy), İST-4G ve İST-5 (Beşiktaş), İST-7, İST-8, İST-15, İST-17 ve İST-19 (Taksim) ve İST-20 (Sultanahmet) gibi turistik bölgelere her iki yönde 24 saat ulaşım hizmeti vermektedir. Diğer bölgeler dahil HAVAİST otobüslerinin güzergah ve diğer tüm detayları için okumaya devam edin..

İstanbul Havalimanı HAVAİST Yolcu Otobüsü

İST-1 – Havalimanı – Yenikapı

Güzergâh: Havalimanı – Ayvansaray – Ulubatlı – Aksaray – Yenikapı Marmaray – Yenikapı İDO

Havalimanı ile Yenikapı arası çalışan İST-1 servis otobüsleri haftanın her günü 04.50 ila 04.00 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat 50 sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 18 TL’dir.

İST-2 – Havalimanı – Beylikdüzü/Çatalca

Güzergâh: Havalimanı – Çatalca Hastanesi – Büyükçekmece – TÜYAP – Cumhuriyet Mah. – Beylikdüzü

Havalimanı ile Beylikdüzü ve Çatalca arası çalışan İST-2 servis otobüsleri haftanın her günü 05.00 ila 04.30 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 21 TL’dir.

İST-3 – Havalimanı – Esenler Otogar

Güzergâh: Havalimanı – Otogar Yolu – Esenler Otogarı

Havalimanı ile Esenler otogarı arası çalışan İST-3 servis otobüsleri haftanın her günü 05.00 ila 03.30 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 16 TL’dir.

İST-4 – Havalimanı – Bakırköy

Güzergâh: Havalimanı – Kuleli – Şirinevler – Ataköy 4. Kısım – Bakırköy İDO

Havalimanı ile Bakırköy arası çalışan İST-4 servis otobüsleri haftanın her günü 05.00 ila 04.15 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat 20 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 18 TL’dir.

İST-4G – Havalimanı – Güneşli

Güzergâh: Havalimanı – Güneşli

Havalimanı ile Güneşli arası çalışan İST-4G servis otobüsleri haftanın her günü 05.00 ila 04.15 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat 21 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 18 TL’dir.

İST-5 – Havalimanı –Beşiktaş

Güzergâh: Havalimanı – 4. Levent – Zincirlikuyu Metrobüs – Beşiktaş Sahil

Havalimanı ile Beşiktaş arası çalışan İST-5 servis otobüsleri haftanın her günü 05.00 ila 03.30 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 18 TL’dir.

İstanbul Havalimanı HAVAİST Yolcu Otobüsü

İST-7 – Havalimanı – Kadıköy

Güzergâh: Havalimanı – Kavacık Köprüsü – Yenisahra – Göztepe Köprüsü – Uzunçayır Metrobüs – Acıbadem Köprüsü – Kadıköy

Havalimanı ile Kadıköy arası çalışan İST-7 servis otobüsleri haftanın her günü 05.00 ila 04.00 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat 50 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 25 TL’dir.

İST-8 – Havalimanı – Pendik

Güzergâh: Havalimanı – Sabiha Gökçen Havalimanı – Tavşantepe Metro – Pendik YHT – Pendik İDO

Havalimanı ile Pendik arası çalışan İST-8 servis otobüsleri haftanın her günü 04.45 ila 02.45 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat 40 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 30 TL’dir.

İST-15 – Havalimanı – Bahçeşehir – Avcılar Metrobüs

Güzergâh: Havalimanı – Ispartakule Evleri – Bahçeşehir – İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü

Havalimanı ile Bahçeşehir ve Avcılar Metrobüs arası çalışan İST-15 servis otobüsleri haftanın her günü 05.00 ila 04.00 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat 40 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 16 TL’dir.

İST-17 – Havalimanı – Halkalı – Bahçeşehir

Güzergâh: Havalimanı – Bşakşehir Metrokent – Demirciler Sitesi – Atatürk Mahallesi – Güneşpark Evleri – Halkalı Park – Halkalı Tren İstasyonu

Havalimanı ile Halkalı ve Bahçeşehir arası çalışan İST-17 servis otobüsleri haftanın her günü 05.00 ila 04.20 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat 40 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 16 TL’dir.

İST-19 – Havalimanı – Taksim

Güzergâh: Havalimanı – Nurtepe Viyadüğü – Taksim

Havalimanı ile Taksim arası çalışan İST-19 servis otobüsleri haftanın her günü 05.10 ila 04.30 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat 20 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 18 TL’dir.

İST-20 – Havalimanı – Sultanahmet

Güzergâh: Havalimanı – Nurtepe Viyadüğü – Piyalepaşa – Eminönü – Sultanahmet Meydanı

Havalimanı ile Sultanahmet arası çalışan İST-20 servis otobüsleri haftanın her günü 05.00 ila 04.15 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat 40 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 18 TL’dir.

İstanbul Yeni Havalimanı Havaist Otobüsü

HAVAİST otobüslerinde bilet ücreti yalnızca İstanbul Kart veya kredi kartı ile yapılmaktadır. Nakit ödeme ise yapılmamaktadır. Öğrenci veya emekli indirimi HAVAİST araçlarında geçerli değildir. 0-6 yaş arası çocuk yolcular ise ücretsiz seyahat edebilmektedir. HAVAİST otobüsleri havalimanı ile şehir merkezi arası haftanın 7 günü 24 saat ulaşım hizmeti vermektedir. HAVAİST otobüsleri havalimanından gündüz her 30 dakikada bir, gece yarısından sonra ise saatte bir hareket etmektedir.

HAVAİST otobüs biletleri havalimanı 2. katında bulunan durakta satılmaktadır. Eğer İstanbul Kart sahibiyseniz bakiye yüklemesi yapabileceğiniz üniteler de yine burada bulunmaktadır.

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehrin farklı noktalarına giden otobüslerin güncel hareket saatleri ve güzergâhı hakkında detaylı bilgi için HAVAİST’in resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehrin her noktasına gitmenin en hızlı ve en kolay yolu taksilerdir. Ancak bu ulaşım türünün pahalı olacağını unutmamalısınız. Havalimanı iç hat ve dış hatlar gelen yolcu katının çıkışında sıralı olarak bekleyen taksiler haftanın 7 günü 24 saat aralıksız olarak ulaşım hizmeti vermektedir. Havalimanından şehrin merkezi yerlerine ortalama taksi ücreti 120-150 TL arasıdır. Taksi ücretleri sabit olmadığından dolayı gideceğiniz mesafeye ve trafik yoğunluğuna göre bu rakam artış gösterebilir. Bu nedenle henüz taksiye binmeden önce sürücüye gideceğiniz güzergâhı söyleyebilir ve kendisinden ortalama bir fiyat isteyebilirsiniz.

İstanbul Havalimanı Taksi Ulaşımı

Havalimanından İstanbul’un bazı bölgelerine taksi ile ulaşımın ücretleri aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – Avcılar: 130 TL
  • Havalimanı – Başakşehir: 110 TL
  • Havalimanı – Beşiktaş: 145 TL
  • Havalimanı – Beyoğlu: 145 TL
  • Havalimanı – Şişli: 147 TL
  • Havalimanı – Kadıköy: 168 TL
  • Havalimanı – Üsküdar: 160 TL

İstanbul Yeni Havalimanı’nda 3 farklı türde taksi hizmeti bulunmaktadır. Sarı taksiler ekonomik olanıdır. Turkuaz taksiler ise sarı taksilerden yaklaşık %15 oranında pahalıdır Siyah taksiler ise VIP olan araçlardır. Bu taksiler sarı taksilerden 2 kat daha pahalıdır. Taksi ücret tarifelerinde gece ve gündüz farkı bulunmamaktadır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Havalimanından İstanbul’un her noktasına çift yönlü ulaşımınızı sağlayabileceğiniz özel transfer ile konforlu ve taksilere nispeten daha ekonomik bir fiyata seyahat edebilirsiniz. Havalimanı gelen yolcu salonunda sürücü tarafından karşılanarak doğrudan özel klimalı aracınıza binebilir ve varış yerinize hızlıca ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

İstanbul Yeni Havalimanı Özel Transfer Hizmeti

Sultanahmet, Sirkeci, Taksim, Laleli ve Beşiktaş gibi oteller bölgesine 24 saat havalimanı transfer hizmeti ile uygun fiyata ve konforlu bir şekilde gidebilirsiniz. Havalimanına iniş saatiniz kaç olursa olsun tüm gün boyunca transfer hizmeti satın alabileceğiniz bazı yerel firmalar bulunmaktadır. Bunlar arasından çevrimiçi bir rezervasyon yapabilir ve ödemeyi varış yerinize ulaştıktan sonra sürücüye yapabilirsiniz.

Aralarından tercih edebileceğiniz özel transfer hizmeti veren firmalardan bazıları Efendi Travel, Shuttle Direct, Istanbul Airport Transfer, Tranigo, Flamenco Travel ve City Transfer Istanbul.

Havalimanı/Şehir Merkezi Shuttle Servis ile Ulaşım

İstanbul Yeni Havalimanı’nda ulaşım hizmeti veren Shuttle servis araçları özellikle birden fazla kişiyle seyahat edenler için oldukça kullanışlı bir ulaşım türüdür. Havalimanından doğrudan otele veya şehrin farklı noktalarında kapıya kadar ulaşım hizmeti veren Shuttle araçları özel transfer hizmetlerine göre biraz daha ekonomiktir.

İstanbul Yeni Havalimanı Shuttle Servisi

Havalimanında Shuttle servis hizmeti satın almak için, gelen yolcu katında Istanbul Welcome Cart standını ziyaret edebilir ve buradan rezervasyonunuzu yaparak görevli tarafından servis araçlarına götürülebilirsiniz. Sultanahmet ve Taksi otelleri için shuttle servisi ulaşım ücreti 21 Euro’dur.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

İstanbul’u ister iş amaçlı ziyaret ediyor olun ister gezmek için, bir araç kiralaması yaparak tüm ulaşımınızı kolay bir şekilde sağlayabilir ve görmek istediğiniz her yere hızlıca gidebilirsiniz. İstanbul Yeni Havalimanı, yolcuların araç kiralaması yapabilecekleri uluslararası ve Türkiye’nin önce gelen tedarikçilerine ev sahipliği yapmaktadır. Bütçe ve zevkinize göre aralarından tercih edebileceğiniz çok çeşitli araç türleri ve fiyatlarıyla İstanbul’daki ulaşımınızı daha keyifli hale getirebilirsiniz.

İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Şirketleri

Havalimanı gelen yolcu katında araç kiralaması yapabileceğiniz acenteler arasında Sixt, Green Motion, Avis, Budget, Central, Hertz, Alamo, Enterprise, Dokay, National, Garenta, Europcar, Goldcar, Avec, Payless, Ülger Rent a Car, Comet, Euronet, Çizgi Rent a Car ve Lux Rent a Car yer almaktadır.

İlgili acentelerin web sitelerine girerek bütçenize göre bir araç seçebilir ve çevrimiçi rezervasyonunuzu yapabilirsiniz. Böylece havalimanına varışta hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz.

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

İstanbul Yeni Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında HAVAİST İST-8 numaralı otobüs hattı ulaşım hizmeti vermektedir. İki havalimanı arası haftanın her günü 04.45 ila 01.45 saatleri arasında her saat başı hareket eden otobüslerle ulaşımın süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak 1 saat 40 dakika sürmektedir. Bilet ücreti kişi başı tek yön 30 TL’dir.

İST-8 – Havalimanı – Pendik

Güzergâh: Havalimanı – Sabiha Gökçen Havalimanı – Tavşantepe Metro – Pendik YHT – Pendik İDO

Eğer esnek saatlere sahipseniz ve yeterli süreniz varsa HAVAİST otobüsleri ile İstanbul Yeni Havalimanı’ndan Taksim veya Kadıköy’e gelebilir ve bu iki güzergâhtan HAVABUŞ otobüsleri ile doğrudan Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidebilirsiniz. Her yarım saatte bir hareket eden HAVABUS otobüsleri Taksim’den 1,5 saat, Kadıköy’den ise 1 saate Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmektedir.

Kadıköy – Sabiha Gökçen Havalimanı

Kadıköy – Yenisahra – TEM Bağlantı Yolu -Havalimanı

Kadıköy ile Sabiha Gökçen Havalimanı arası çalışan HAVABUS servis otobüsleri haftanın her günü 04.15 ila 00.45 saatleri arasına her yarım saatte bir hareket etmektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 14 TL’dir.

İstanbul Yeni Havalimanından Sabiha Gökçen Havalimanına Ulaşım

Taksim – Havalimanı

Taksim – Dolapdere – Zincirlikuyu Metrobüs – 1. Levent – 15 Temmuz Şehitler Köprüsü – Kavacık – Taksim

Taksim ile Sabiha Gökçen Havalimanı arası çalışan HAVABUS servis otobüsleri haftanın her günü 03.30 ila 01.00 saatleri arasında her yarım saatte bir hareket etmektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1,5 saat sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 18 TL’dir.

HAVABUS otobüslerinde İstanbul Kart ve kredi kartı geçerli değildir. Bilet ücretinizi otobüs içerisinde görevliye nakit olarak verebilirsiniz. 6 yaşına kadar olan çocuklar ise ücretsiz seyahat edebilmektedir.

Taksim ve Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na servis otobüs hareket saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVABUŞ’un resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Esenler Otogarından İstanbul Yeni Havalimanına Nasıl Gidilir?

Esenler otogarından İstanbul Yeni Havalimanı’na doğrudan ulaşımınızı sağlayabileceğiniz HAVAİST İST-3 otobüs hattı bulunmaktadır. İki güzergâh arasında karşılıklı olarak ulaşım hizmeti veren İST-3 otobüs hattı haftanın her günü iç hat ve dış hat uçuş seferlerine göre her yarım saatte bir hareket etmektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat sürmekte olup, kişi başı tek yön bilet ücreti 16 TL’dir.

Esenler Otogardan İstanbul Yeni Havalimanına Ulaşım

İST-3 – Esenler Otogar – Havalimanı

Güzergâh: Esenler Otogarı – Otogar Yolu – Havalimanı

HAVAİST otobüslerinde nakit para geçmemektedir. Bilet ücreti yalnızca İstanbul Kart veya kredi kartı ile mobil uygulama üzerinden QR kod okutularak yapılmaktadır. HAVAİST mobil uygulaması, İstanbul Kart’ınız yoksa iyi bir seçenektir. Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra kredi kartınızla ödeme yapabilir ve QR kodu görevli kişiye gösterebilirsiniz.

Harem Otogarından İstanbul Yeni Havalimanına Nasıl Gidilir?

İstanbul Harem Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden İstanbul Yeni Havalimanı’na doğrudan giden ulaşımınızı sağlayabileceğiniz herhangi bir toplu taşıma otobüsü bulunmamaktadır. Ancak kısa bir mesafede bulunan Kadıköy’e gidebilir ve buradan HAVAİST otobüsüne binebilirsiniz.

Harem otogarından Üsküdar yönüne otobüs ve minibüsler sıklıkla geçmektedir. Bu araçlardan herhangi birine binerek Üsküdar’da gelebilirsiniz. Buradan 12A otobüsleri Kadıköy’e gitmektedir.

12A otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

Harem Otogardan İstanbul Havalimanına Ulaşım

HAVAİST İST-7 numaralı servis otobüsleri Kadıköy’den hareket ederek İstanbul Yeni Havalimanı’na gitmektedir.

İST-7 – Kadıköy – Havalimanı

Güzergâh: Kadıköy – Acıbadem Köprüsü – Uzunçayır Metrobüs – Göztepe Köprüsü – Yenisahra – Kavacık Köprüsü – Havalimanı

Havalimanı ile Kadıköy arası çalışan İST-7 servis otobüsleri haftanın her günü 05.00 ila 04.00 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat 50 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 25 TL’dir.

Kadıköy’den İstanbul Yeni Havalimanı’na giden İST-7 numaralı otobüs hareket saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVAİST’in resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin