Çanakkale Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Çanakkale Havalimanı Hakkında; 1995 yılında hizmete başlayan Çanakkale Havaalanı, Türkiye’de küçük ölçekli, tarifeli yolcu trafiğinde Türk Hava Yolları ve Anadolujet ile İstanbul ve Ankara’ya uçuşların gerçekleştiği bir yerdir. En çok kalkışa sahip olan rota, Ankara’ya her hafta Çanakkale Havaalanı’ndan ortalama 5 uçuş gerçekleşmektedir. 2008 yılında inşa edilen yeni terminal binası ile havaalanı genişletilerek yolcu hizmetleri ve uçaklara verilen hizmetlerin kalitesi arttırılmıştır. Havaalanı iç ve dış terminal olmak üzere iki terminal binasına sahiptir. Terminal içerisinde 1 adet VIP salonu, 13 adet check-in bankosu, banka işlemleri için 1 adet ATM, danışma bürosu, Türk Hava Yolları’nın bilet satış ofisi ve 1 adet araç kiralama acentesi bulunmaktadır.

Çanakkale Havaalanı İletişim Bilgileri:

Adres: Barbarıs Mah., Şht. Gürol Cad., Merkez/Çanakkale

Telefon: +90 286 213 10 21 – +90 286 213 12 43

Çanakkale Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Çanakkale Havaalanı’ndan şehir merkezine taksi ve belediye tarafından işletilen toplu taşıma halk otobüsleri mevcuttur. Ayrıca özel transfer hizmeti ve araç kiralaması yapabileceğiniz bir acente ofisi bulunmaktadır. HAVAŞ servis otobüsleri hizmet vermemektedir. Havaalanı ile şehir merkezi arasındaki mesafe 5 kilometreden daha azdır, bu nedenle ulaşım kolay ve ekonomiktir.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

çanakkale havalimanı otobüsleri

Çanakkale Havaalanı’ndan şehir merkezine, belediyeye ait toplu taşıma araçları olan halk otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Havaalanından şehir merkezine otobüsle yolculuk yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Tam bilet 3,25 TL, Öğrenci 2,10 TL’dir. Otobüste nakit para geçmediği için bir Kent Kart satın almalısınız.

Ç8 Otobüs Hattı Güzergâhı: Sanayi – Esenler – İskele – Atatürk Cad. – Cuma Pazarı – İ. Bodur Lisesi – Havaalanı – Adliye – Üniversite Sosyal Bilimler M.Y.O – Beldemiz

Haftaiçi Otobüs Hareket Saatleri: Sanayi Durağı’ndan 07.20 – 19.15, Sosyal Bilimler M.Y.O Durağı’ndan 07.25 – 22.20 saatleri arasında hareket etmektedir.

Saat 19.15’ten sonraki otobüsler SSK durağından hareket etmektedir.

Haftasonu Otobüs Hareket Saatleri: Sanayi Durağı’ndan 07.40 – 17.40, Beldemiz Durağı’ndan 07.30 – 17.30 saatleri arasında hareket etmektedir.

Ç8 havaalanı otobüs güzergâh ve güncel saatleri için Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

çanakkale havalimanı taksisi

Havaalanından şehir merkezine halk otobüsünü beklemeden hızlıca gitmek istiyorsanız haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren taksilerle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Havaalanı taksileri iç ve dış hatlar terminali gelen yolcu salonunun çıkışında yer almaktadır. Havaalanından şehir merkezine taksi ile yaklaşık 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Taksiyle ulaşımın ücreti ortalama 15 TL’dir.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Çanakkale Havaalanı’na varışta size sizi bekleyen bir araç ile şehir merkezine, otelinize veya çevre tatil beldelerine hızlıca ve konforlu bir şekilde gidebilirsiniz. Havaalanında araç kiralama acentesi olan Avec ve Avis firmalarının yanı sıra Çanakkale Vip, Lutars Turizm, Prestij Vip, Garden Car Rental ve Abidos Travel ile özel transfer hizmeti satın alabilirsiniz. Havaalanına varmadan önce ilgili firmalardan çevrimiçi bir rezervasyon yapabilirsiniz. Böylece sürücü sizi havaalanında karşılayarak valizlerinize yardımcı olabilir ve doğrudan aracınıza gitmenize olanak sağlar.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Çanakkale Havaalanı’ndan şehir merkezine veya çevre tatil beldelerine gitmek için araç kiralama hizmetini düşünebilirsiniz. Böylece varmak istediğiniz yere hızlıca ve konforlu bir şekilde gidebilir, Çanakkale’de olduğunuz süre boyunca özel aracınızla bölgeyi keşfedebilirsiniz. Havaalanı terminal binası içerisinde araç kiralaması yapabileceğiniz yalnızca Avec Rent A Car ve Avis acente ofisi bulunmaktadır. Ayrıca havaalanı sınırları dışında yer alan Arabacıoğlu Otomotiv de araç kiralaması yapabileceğiniz bir diğer acentedir.

Otogar/Çanakkale Havalimanı Ulaşım

çanakkale otogarı

Çanakkale Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden doğrudan havaalanına giden bir otobüs hattı bulunmamaktadır. Ancak Ç9 Otogar – Troya Caddesi – Belgemiz güzergâhı üzerinde çalışan otobüs hattı ile Troya Caddesi durağında inerek 5 dakikalık bir yürüme ile havaalanına ulaşabilirsiniz.

Ç9 Otobüs Hattı Güzergâhı: Otogar – Çanakkale/İzmir Asfaltı – Atikhisar Caddesi – Troya Caddesi

Hafta içi ve hafta sonu güncel otobüs saatleri için Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ya da bu durak üzerinden bir taksiye binerek ortalama 8 TL ücretle havaalanına gidebilirsiniz.

Çanakkale’de Yapılacak Şeyler

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Çanakkale, toprakları hem Avrupa hem de Asya’da bulunan bir liman kentidir. Tarih ve kültürel açıdan zengin olan Çanakkale aynı zamanda antik Troya bölgesine en yakın şehirdir. İlk yerleşimin M.Ö. 3000 yılında olduğu bilinen şehrin tarihi eski Tunç Çağı’nda kadar uzanmaktadır.  Lidyalılar, Persler, Romalılar ve Bizanslılar bu topraklarda bir dönem hüküm sürmüşlerdi. Bölge, aynı zamanda Kurtuluş Savaşı sırasında da büyük bir öneme sahipti. Çanakkale’de Savaşı’nda hayatını kaybeden askerlerimiz için dikilen şehitlik anıtı bunun en önemli mirasıdır.

Çanakkale gezisi düşünenler için hazırladığımız gezilecek yerler listesi, yöresel yemekler ve otel tavsiyeleri hakkındaki diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin