Bursa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Şehir Hakkında; Bursa, Türkiye’nin en büyük ve en kalabalık şehirlerinden biridir. 1.2 milyondan fazla insan burada yaşıyor. 14. Yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olan Bursa bugün oldukça modern bir şehir görünümüne sahip ve önemli bir liman kentidir. Türk kültürünün en zengin yaşandığı şehirlerden biri olan Bursa’da tarihi ve kültürel pek çok turistik yer bulunuyor. Yakınlarda, Atatürk Caddesi’nin hemen orada yer alan turistik yerler, Orhan Gazi Alt Geçidi ve çok sayıda mağazaya yakın kent merkezi şehri gezmeye başlamak için iyi bir noktadır.

Bursa Havalimanı Hakkında; Bursa Yenişehir Havalimanı, iç hatlar ve dış hatlar olmak üzere iki terminal olarak hizmet vermektedir. Havalimanı içerisinde bir şeyler yeyip içebileceğiniz restoran ve barlar, alışveriş yapabileceğiniz Duty-free mağazaları ve uçuşunuzu beklerken işlerinizi halledebilmeniz için ücretsiz Wi-Fi hizmeti bulunmaktadır. Çocuklu aileler için havalimanı terminal binasında çocuk odası da bulunmaktadır. Bursa Havalimanı ile şehir merkezi arası mesafe yaklaşık 50 kilometredir. Şehir merkezinden kolayca taksi, Kent Meydanı’ndan kalkan otobüs ve özel transferlerle havalimanına ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Bursa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

İster bireysel olarak seyahat edin ister aile tatili için ziyaret edin Bursa’da yapılacak pek çok keyifli aktivite bulunuyor. Konaklama olanakları da çok zengindir. Bursa Ulu Camii, Bursa Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Bursa Yeşil Camii, Bursa Kent Müzesi ve Bursa Karagöz Müzesi mutlaka görmeniz gereken yerler arasındadır. Fakat tüm bunları yapmak için önemli bir seyahat planlama süreci olan ulaşımı iyi planlamak gerekir. Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan Osmangazi ve şehir merkezine otobüs, taksi ve araç kiralama seçenekleri ile ulaşabilmeniz mümkün. Havalimanında kiralık araç için zahmetsizce en uygun fiyatlı seçeneklere hızlıca ulaşabileceğiniz şirketler bulunuyor. Ayrıca taksi ve otobüs gibi toplu taşıma araçları ile ulaşmak da en hızlı ve zahmetsiz seçeneklerden biridir. Aşağıda, Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabileceğiniz alternatifleri okuyabilirsiniz.

– Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için Burulaş’ın hizmet verdiği otobüsleri kullanabilirsiniz. Havalimanı ile şehir merkezi arası çalışan 80 numaralı otobüsleri kullanarak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Bursa Yenişehir Havalimanı – Şehir Merkezi 80 numaralı otobüs hareket saatleri:

Pazartesi: 16.00, Salı: 14.00, Çarşamba: 13.30, 16.05 ve 17.50, Perşembe: 15.35 ve 16.00, Cuma: 14.00 ve 16.05, Cumartesi: 13.30, 16.00 ve 17.50, Pazar: 13.30, 15.35, 16.05 ve 17.50

Şehir Merkezi – Bursa Yenişehir Havalimanı 80 numaralı otobüs hareket saatleri:

Pazartesi: 13.30, Salı: 10.30, Çarşamba: 11.00, 13.40 ve 15.45, Perşembe: 13.00 ve 13.30, Cuma: 10.30 ve 13.40, Cumartesi: 11.00, 13.30 ve 15.45, Pazar: 11.00, 13.00, 13.40 ve 15.45

Havalimanından şehir merkezine 80 hattının hareket saatleri uçak kalkış ve iniş saatlerine göre düzenlenmektedir. İptal olan veya ek seferler için 0850 850 99 16 numaralı ulaşım hattını arayarak veya Burulaş’ın web sitesini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

Bursa Yenişehir Havalimanı – Şehir Merkezi 80 numaralı otobüs bilet ücreti:

Tek binişlik tam bilet 7₺, indirimli 6₺ ve öğrenci 3₺’dir.

Bursa şehir merkezinden havalimanına gitmek için ise Kent Meydanı’ndan kalkan aynı hat olan 80 numaralı otobüslere binerek gidebilirsiniz.

– Havalimanı/Şehir Merkezi Servis Otobüsleri ile Ulaşım

Bursa Yenişehir Havalimanı ve şehir merkezi arası karşılıklı çalışan Yenişehir Koop ve İnegöl Koop ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yenişehir Koop ve İnegöl Koop minibüsleri havalimanından şehir merkezine ve Bursa otobüs terminaline gitmektedir. Şehir merkezine olan yolculuklarda bilet ücreti 10₺, Bursa otobüs terminaline ise 13.50₺’dir. Detaylı bilgi için Yenişehir Koop ve İnegöl Koop web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Bursa Havalimanı Ulaşım

– Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Bursa Yenişehir Havalimanı’na varışta şehir merkezine gitmek için taksileri kullanabilirsiniz. Taksi ile ulaşım pratik ve hızlı bir ulaşım tercihidir. Havalimanı gelen yolcu terminalinin hemen çıkışında yer alan taksiler ile şehir merkezine gidebilirsiniz. Bursa Yenişehir Havalimanı ile şehir merkezi arası taksi ücreti yaklaşık 150₺ ve yolculuk süresi trafiğin de durumuna göre 45 dakika sürmektedir.

Yenişehir Havalimanı taksi telefonu: 0 224 773 1900

– Havalimanı/Otogar Ulaşımı

Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan otogara gitmek için hizmet veren minibüs ve taksiler bulunmaktadır. Havalimanından her saat başı hareket eden minibüsler ilk olarak şehir merkezine ve daha sonra otogara gitmektedir. Yerel sağlayıcı olan Ayt Transfer, minibüs taşımacılığının yanı sıra özel taksi, özel vip araç ve grupça seyahat edenler için büyük otobüsler ile ulaşım hizmeti vermektedir. Bursa Havalimanı’na henüz varmadan bir transfer rezervasyonu yapabilir ve böylece Bursa’ya varışta havalimanında sizi karşılayacak olan yetkili kişi ile bagajların taşınması ve transfer hizmetinin hızlı olmasını sağlayabilirsiniz. Bursa Havalimanı’ndan şehirlerarası otobüs terminaline gitmek için Ayt Turizm sayfasını ziyaret edebilir, detaylı ve güncel bilgileri okuyabilirsiniz.

– Özel Transfer ile Ulaşım

Bireysel veya grup gezilerinizde Bursa veya çevre ilçe ve şehirlere ulaşım için en kolay ulaşım türü seçeneği bir özel transfer hizmeti satın almaktadır. Bursa Yenişehir Havalimanı’nda uçaktan iner inmez sizi gelen yolcu terminalinde karşılayacak olan bir şoför ile valizleriniz kolayca sizi bekleyen araca taşınır ve ulaşımınız hızlıca sağlanır. Bursa Havalimanı’nda özel transfer hizmeti veren şirketler arasında Bursa Transfer, Arsisvip, Adalı Turizm, İlktur, Remser Tur ve Ahser Travel yer almaktadır.

– Bursa Havalimanı Araç Kiralama Şirketleri

Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmenin bir diğer yolu ise 24 saat hizmet veren araç kiralama şirketleridir. Havalimanında araç kiralaması yapabileceğiniz şirketler arasında Elitcar Rental, Gezgin 7/24 ve Zirve Rent a Car bulunmaktadır.

Bursa Gezilecek Yerler

Bursa, yemyeşil doğası, köklü tarihi ve enfes İskender kebabı ile keyifli bir hafta sonu kaçamağı için en ideal yerlerden biridir. Üstelik dört mevsim keyifle gezilebilecek bir yer. Yazın kültürel ve doğa gezileri yapabilir, kışın ise Uludağ Kayak Merkezi’nde kayak tatilinin keyfini çıkarabilirsiniz. Bursa Ulu Camii ve Bursa Çarşısı ise mutlaka görülmesi gereken turistik yerlerin başında geliyor.

Bursa gezilecek yerler, yeme-içme ve diğer tüm içeriklerimize göz atın ve Bursa tatilinizi hemen planlayın!

Gelmişken İlginizi Çekebilir

Yorum yapın

Bizi Takip Edin