Mudanya’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Bursa ilinin denize bakan yüzü olan Mudanya ilçesi, küçük ve sevimli yerleşim yerlerinden biridir. Uludağ’ın karlı yamaçlarının serinliği ve Mudanya’nın eşsiz koyları bu ilçeyi eşsiz kılan detaylardır. Günümüzde turizm açısından önemli bir yere sahip olan ilçede gezilip görülecek pek çok şey bulunur. Coğrafi ve tarihi güzellikleri ile öne çıkmasının yanı sıra zengin yemek kültürü ile de bir hayli öne çıkmaktadır. Mudanya mutfağı Osmanlı, Rum, Anadolu ve Girit mutfaklarının birleşimidir. Mübadele yıllarında bu bölgeye Girit’ten yoğun göçler yaşanmıştır. Bu nedenle Mudanya mutfağında Girit lezzetleri sıklıkla yer alır. Denize kıyısı olan bir kent olan Mudanya’da deniz kültürü hakimdir. Bu nedenle bu mutfakta balık ve deniz ürünleriyle sıklıkla karşılaşabilirsiniz.

Mudanya mutfağının ana temeli zeytin ve zeytinyağına dayanır. Buna ilaveten bu mutfakta ot ve sebze yemekleri ve deniz ürünleri de yer alır. Mudanya mutfağı, geçmişten günümüze Rum, Osmanlı ve mübadele göçüyle harmanlanmış karma bir mutfaktır. Mudanya sofralarının vazgeçilmezi ot kavurmaları, ot salataları ve ot haşlamalarından oluşur. Mudanya’nın en sevilen sebze yemeklerinden bazıları ise gelincik, şevketibostan, balıkotu, labada, ebegümeci, semizotu, yabani pazı, deniz börülcesi, papaz yahnisi, kabak kalye, Girit simiti, tavuklu mantı, kızartma köfte, kabak çiçeği dolması, güveçte kuru fasulye, terbiyeli ebegümeci sarması olarak sayılabilir. Balık ve deniz ürünlerine değinirsek; terbiyeli balık çorbası, zeytinyağlı ahtapot salata, pavurya bacağı ve karides salatası, ekşili balık pilaki yörenin balık ve deniz ürünlerini içeren yöresel yemekleridir.

Mudanya Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Mudanya’dan Alınabilecek Yiyecekler: Zeytin, zeytinyağı, Girit simidi, şıra, sirke, pekmez ve şarap Mudanya gezinizde satın alabileceğiniz yiyecek ve içeceklerden bazılarıdır. Bu yiyecek ve içeceklerin bazılarını yerel halk pazarından veya yerel işletmelerden temin edebilirsiniz.

Mudanya’nın En Meşhur Tatlısı: Revani, sütlü kadayıf, cevizli lokum, Bağdat hurma tatlısı, incir tatlısı yörenin en sevilen tatlılarındandır.

Mudanya’da Nerede, Ne Yenir?

Şahinbey Sofrası

Mudanya Şahinbey Sofrası

Mudanya’da şık bir restoran arıyorsanız Şahinbey Sofrası’nı tercih edebilirsiniz. Konum olarak Eski Mudanya Caddesinde Bademli tarafında yer alan işletme, lezzetli yemekleri ve kaliteli ortamıyla dikkat çeker. Konumu itibari ile oldukça merkezi bir yerdedir. Buraya aracınızla geldiğinizde herhangi bir park sıkıntısı yaşamazsınız. Restoranın otoparkı ve aynı zamanda vale hizmeti de mevcuttur. Bu mekanın en önemli özelliği ise çocukların oyun oynayabileceği bir park alanının bulunmasıdır. Bu park alanı son derece büyük ve temizdir. Üstelik bir de oyun ablası vardır. Buraya haftasonu gitmeyi planlıyorsanız rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Şahinbey Sofrası,  kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için gidilmeye uygun yerlerden biridir. Gaziantep usulü her yemeği burada bulabilirsiniz. Buranın kahvaltısı bol çeşitten oluşan klasik serpme kahvaltıdır. Kahvaltı saatleri dışında gelmeyi planlıyorsanız metrelik kebap, kuzu, kebap çeşitleri, kaburga, lahmacun, pide, patlıcan dolması gibi lezzetleri deneyebilirsiniz. Yemeklerde kullanılan etler taze ve kalitelidir. Bu nedenle yemekleri ayrı bir lezzete sahiptir. Yemek siparişlerinizin yanında mezelerden de alarak sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Meze çeşitlerinden çıtır kabak ve Girit mezelerini deneyebilirsiniz.  Kahvaltı ve ana yemekler dışında buranın tatlıları da oldukça beğenilir. Özellikle Gaziantep usulü yapılan baklavalar gerçekten nefistir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bademli Mah., Eski Mudanya Cad., No: 9, Mudanya

Telefon: 0224 549 27 00 – 0532 177 92 05

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sahinbeysofrasi/

Haritada Görüntüle >

Giritli Elini

Mudanya Giritli Elini

Giritli Elini, Mudanya’da denize karşı kahvaltı ve brunch için tercih edebileceğiniz adreslerden biridir. Bu restoran Mudanya’da lezzetli kahvaltısı ve harika manzarası ile ünlüdür. Mekanın içi de manzaraya uygun bir şekilde dekore edilmiştir. Mekanın içi son derece mutavazidir ve burada lükse kaçan hiçbir şeye rastlanmaz. Çalışanları güler yüzlü ve müşterilere karşı son derece ilgilidir. Ayrıca servis hızı konusunda bu işletme müşterilerin takdirini kazanabilmeyi başarmıştır. Yani servisi son derece hızlı ve kalitelidir.

Giritli Elini, kahvaltı ve brunch için gidebileceğiniz bir mekândır. Buranın kahvaltı menüsü Ege usulü doğal serpme kahvaltıdan oluşur. Serpme kahvaltıda yer alan ürün çeşitliliği yeterlidir. Serpme kahvaltının içerisinde peynir tabağı, domates, salatalık söğüş, reçel çeşitleri, bal, tereyağı, acuka, yeşil ve siyah zeytin yer alır. Serpme kahvaltı dışında menüde yine sıcak kahvaltı ürünleri de yer almaktadır. Kahvaltılarda pişiyi mutlaka denemelisiniz. Kahvaltı dışında menüde ızgara çeşitleri ve kumda Türk kahvesi yer alır. Kahvaltınızın ardından kumda pişirilen ve mis gibi kokusuyla sizi adeta mest edecek olan Türk kahvesini denemeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hasanbey Mah., Halit Paşa Cad., No: 59, Mudanya

Telefon: 0224 544 44 96 – 0549 654 26 54

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/giritlielini/

Haritada Görüntüle >

Saklı Koy Mudanya

Mudanya Saklıköy
Fotoğraf: Elif Asar

Mudanya Saklıkoy’da deniz ve orman manzarasına karşı güne lezzetli bir kahvaltı ile başlamak için Saklı Koy Mudanya isimli restorana gelebilirsiniz. Konum olarak Kumyaka’da bulunan işletne mükemmel manzarası ve tertemiz plajı ile dikkat çeker. Saklı Koy Mudanya; restoran, kafe, sosyal ve kültürel faaliyet alanları, özel davet ve organizasyon alanları gibi kapalı ve açık alanlarda hizmet veren bir sosyal tesistir. Ayrıca yaz aylarında plaj kullanım hizmeti de mevcuttur. Kısacası bu mekan bir restorandan daha fazlasıdır.

Saklı Koy Mudanya kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir. Bu restoran özellikle kahvaltısı ile ön plana çıkar. Mekanın kahvaltısı serpme kahvaltıdır. Serpme kahvaltının içerisinde peynir tabağı, domates, salatalık söğüş, yeşil ve siyah zeytin, mevsim yeşillikleri, tereyağı, bal, reçel çeşitleri, acuka, kuru meyveler, salam, sosis, sucuk ve sınırsız çay bulunmaktadır. Serpme kahvaltıya ekstra lezzetler eklemek isterseniz kuymak, menemen, pişi gibi lezzetler ekleyebilirsiniz. Kahvaltı haricinde restoranın menüsünde pek fazla çeşit bulunmaz. Ancak yine de buraya kahvaltı haricinde gelmeyi düşünüyorsanız ızgara etlerden tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kumyaka Mah., 20. Sk., No: 6, Mudanya

Telefon: 0552 522 90 61

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/saklikoymudanya/

Haritada Görüntüle >

Yıldız Tepe Cafe

Mudanya Yıldız Tepe
Fotoğraf: Serdar Berberoğlu

Mudanya Kumyaka Caddesinde yer alan Yıldız Tepe Cafe, eşsiz deniz ve doğa manzarası ile dikkat çeker. Huzurlu, sakin ve dingin atmosferi ve lezzetli yemekleri sayesinde burada güzel bir gün geçirebilirsiniz. Deniz ve doğanın iç içe olduğu mekân ortam olarak da oldukça güzeldir. Kafenin ortamı son derece nezih, şık ve modern yapıdadır. Mekânın ambiyansı da en az manzarası kadar ilgi çekicidir. Ayrıca servis kalitesi de iyi denilebilir.

Yıldız Tepe Cafe, menüsü sizlere oldukça geniş seçenekler sunar. Bu kafenin menüsünde; kahvaltılar, tostlar, gözlemeler,  aperatifler, ızgara çeşitleri, salata ve makarnalar, tatlılar, pastalar, dondurmalar, soğuk ve sıcak içecekler yer alır. Bu mekân özellikle kahvaltısı için tercih edilmektedir. Çünkü kahvaltısı gerçekten lezzetli ve bol çeşitlidir. Kafenin kahvaltı menüsü serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı, simitli kahvaltı, sıcak kahvaltı gibi seçeneklerden oluşur. Sıcak kahvaltının içerisinde sahanda yumurta, menemen, karışık yumurta, sucuklu yumurta gibi sevilen lezzetler yer alır. Oldukça geniş kahvaltı seçeneği bulunan kafenin kahvaltısını mutlaka denemelisiniz. Kahvaltı haricinde geliyorsanız da ızgara köfte veya pizza söyleyebilirsiniz. Ayrıca sadece çay içmek için bile buraya gelip harika manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 04:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Halit Paşa Mah., Kumyaka Cad., No: 28, Mudanya

Telefon: 0224 544 22 17

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yildiztepecafe/

Haritada Görüntüle >

David People Coffee & Food

Mudanya David People Coffee & Food
Fotoğraf: Kağan Güngör

David People Coffee & Food, Mudanya Kordon’da yer alır. Konumu itibari ile oldukça iyi ve merkezi bir konumda bulunur. Türkiye çapında birçok yerde bu işletmenin şubelerini görebilirsiniz. 2010 yılında ‘’Şımart Kendini’’ sloganı ile başlayan serüven günümüzde pek çok yerde yeni şubelerle kendini göstermeye devam ediyor. Mudanya’daki David People şubesi de diğer illerde alışık olduğunuz şubeler gibidir. Yani şubelerin tümünde menüler aynıdır. Ortam dizaynları da üç aşağı beş yukarı birbirine benzer. Daha önce bu kafenin hiçbir şubesine gitmediyseniz Mudanya’dakine bir şans verin. Çünkü hem denize bakan muhteşem bir manzaraya sahip hem de lezzetli ürünleri mevcuttur.

David People Coffee & Food içecek ağırlıklı bir menüye sahiptir. Bu kafenin içecek menülerinde dünya kahveleri, sıcak ve soğuk kahveler, Türk kahveleri, demleme kahveler ve diğer soğuk ve sıcak içecek türleri yer alır. Yemek menüsüne gelindiğinde ise serpme kahvaltı, menemen, sahanda omlet çeşitleri, tost çeşitleri, sandviç, krep, başlangıç menüleri, dürüm, burger, quesadiila, tavuk, köfte, makarna, pizza, mantı ve salatalar yer alır. Buranın kahvaltısı güzel ve doyurucudur. Kahvaltı dışında öğle ve akşam saatleri de buraya bir şeyler yiyip içmek için gelinebilir.  Yemeklerinizi yedikten sonra tatlı denemek isterseniz sufleyi denemenizi tavsiye ederiz. Tatlının ardından da güzel bir Türk kahvesi alarak kapanışı yapabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Halit Paşa Mah., Kumyaka Cad., No: 13, Mudanya

Telefon: 0224 543 11 11

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dp_mudanyabursa/

Haritada Görüntüle >

By Lider Kokoreç

Mudanya Lider Kokoreç

Mudanya sahilinde gezerken burnunuza lezzetli kokular geliyorsa By Lider Kokoreç’ten olabilir. Mudanya sahilinde Dominos Pizzanın hemen yanında bulunan kokoreççi, lezzetli menüleri ile pek çok insanı kendine çekiyor. Buranın isminde her ne kadar kokoreç geçse de burası sadece bir kokoreççi değil. Aynı zamanda burada yiyebileceğiniz pek çok lezzetli yemek bulunuyor. Yemekleri bir kenara bırakırsak ortam olarak çok şık bir mekân sayılmaz. Mekân olarak orta düzey bir ortama sahiptir. Çalışanları müşterilere karşı kibar ve ilgilidir. Ayrıca servis konusunda da herhangi bir sıkıntı yaşanmaz.

By Lider Kokoreç menüsünde kokoreç, köfte, pideli köfte, döner, Adana kebap, Urfa kebap ve patates tabağı bulunur. Burada satılan kokoreç ve köfteler yarım, tam, çeyrek ekmek arası veya porsiyon şeklinde satılmaktadır. Diğer ürünler ise porsiyon şeklindedir. Ancak Adana ve Urfa kebapları hem porsiyon hem de dürüm olarak satılabilir. Eğer kokoreç seviyorsanız buranın kokorecini mutlaka denemelisiniz. Kokoreç yemem ama diğer ürünlerden denerim diyorsanız Bursa ilinin bir lezzet ürünü olan pideli köfteyi denemenizi tavsiye ederiz. Yemeklerinizin yanında ayran tercih ederek güzel bir ikili oluşturabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hasanbey Mah., Halilpaşa Cad., No: 49, Mudanya

Telefon: 0541 140 16 47

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/byliderkokorec/

Haritada Görüntüle >

Falez Cafe

Mudanya Falez Cafe

Falez Cafe, denize karşı, falezlerin üzerinde nefis kahvaltıların adresidir. Konum olarak Kumyaka köyü girişinde yer alır. Doğa ve deniz ile bütünleşmiş bir yerde bulunan kafede sakin ve huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Oldukça otantik ve ilgi çekici mekân tasarımına sahiptir. Mekânın tasarımı yine doğadan ayrı değildir aksine doğa ile bütünleşik haldedir. Yani bina taştan bir görünüme sahiptir ve bu da ortama doğal bir görünüm kazandırmaktadır. Kafe genel görünüm itibari ile temiz ve bakımlı haldedir. Masalar, sandalyeler, tuvaletler düzenli ve temizdir. Bunların dışında denize sıfır manzarası ve dışarıda deniz kıyısında açık alanda yer alan masalarda oturmak ve kafa dinlemek ve lezzetli yemekler denemek gerçekten harika bir deneyim olacaktır.

Falez Cafe, Mudanya’da kahvaltı için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Buranın kahvaltı menüsü bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdır. Serpme kahvaltının içerisinde peynir, domates, reçel, bal, salatalık, zeytin, salam, sosis, sucuk ve çay bulunur. Serpme kahvaltı dışında menüde sıcak kahvaltı ürünleri de bulunmaktadır. Sahanda yumurta çeşitleri, menemen, gözleme ve pişi kahvaltılık olarak alabileceğiniz diğer ürünlerdir. Kahvaltı dışında buraya sadece bir şey içmek için de gelinebilir. Kafenin içecekleri de gerçekten çok çeşitli ve kaliteli ürünlerdir. Özellikle sıcak yaz günlerinde buz gibi serinletici bir limonata iyi olacaktır. Limonata dışında taze demlenmiş sıcacık dinlendirici bir çay da alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar 09:00 – 15:00 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Kumyaka Köyü Girişi, Mudanya

Telefon: 0224 565 20 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/falezcafe/

Haritada Görüntüle >

Çamlı Kahve

Mudanya Çamlı Kahve
Fotoğraf: Erhan Kahraman

Çamlı Kahve, Trilye’nin en gözde mekânları arasında yer alır. Trilye sahili tarafında kahvaltı yapılacak bir mekân arayışındaysanız hiç düşünmeden buraya gelebilirsiniz. Şehir merkezinin biraz dışında kalan işletme; sessizlik, sakinlik ve huzur arayanların da adresidir. Şehir kalabalığından ve gözlerden uzak yapısı sayesinde burada huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Üstelik lezzetli yemekleri sayesinde gününüz daha keyifli hale gelir. Mekânın en önemli ve en güzel özelliği ise açık, kapalı alanları ve sigara içilen ve içilemeyen alanların bulunmasıdır. Ayrıca burayı farklı ve eşsiz kılan bir detay da böyle bir kafede asansörün olmasıdır. Kafenin çevresi görsel açıdan çok etkileyicidir. Güzel fotoğraf kareleri elde etmek istiyorsanız burada fotoğraf çekebilirsiniz. Son olarak kafenin hafta sonları çok kalabalık olduğunu belirtmek gerekir. Sakin bir zamanda gelmek istiyorsanız hafta içi günlerini tercih edebilirsiniz.

Çamlı Kahve menüsünde serpme kahvaltı, tost çeşitleri, gözleme çeşitleri, pastırma, patates kızartma, sucuklu yumurta, sosis kızartma, sigara böreği, su böreği ve paçanga yer alır. Görüldüğü üzere kahvaltısı oldukça zengin, bol çeşitli ve doyurucudur. Dilerseniz serpme kahvaltı alıp yanına ekstra sevdiğiniz ürünlerden ekleyerek kahvaltınızı zenginleştirebilirsiniz. Ancak burada serpme kahvaltı almayıp sadece tost, gözleme ve çay alarak da hafif ve sade bir kahvaltı yapabilirsiniz. Kahvaltı çeşitleri dışında menüde salatalar, meyveler ve içecek türleri yer alır. İçecek menülerinde ise soğuk ve sıcak içeceklerden aklınıza ne gelirse burada bulabilirsiniz. Demleme çay, Türk kahvesi, salep ve ıhlamur gibi aşina olduğunuz içecekleri yine manzaraya karşı afiyetle tüketebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Perşembe 07:00 – 01:00, Cuma – Pazar 07:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tirilye, Mudanya

Telefon: 0224 563 26 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/explore/locations/254275856/

Haritada Görüntüle >

Rumeli Çorbacısı

Mudanya Rumeli Çorbacısı
Fotoğraf: Turgay Serkan

Rumeli Çorbacısı, Mudanya merkezde çorba çeşitleri ve ev yemekleri yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Konum olarak Mudanya Belediyesi’ne oldukça yakındır. Ortam olarak klasik bir esnaf lokantasını andırır ve burada esnaf lokantalarını aratmayacak lezzette yemekler bulunur. Mekânın içerisi çok geniş veya çok küçük değildir. Yani içerisinin genişliği orta düzeyde denilebilir. Bunun dışında masa ve sandalyeler ahşaptır. Rumeli Çorbacısı dıştan bakıldığında temiz ve düzenli bir görünüme sahiptir.

Rumeli Çorbacısı menüsünde çorba çeşitleri ve sulu ev yemekleri yer alır. Çorba çeşitleri arasından mercimek, ezogelin, tavuk, kelle paça, ayak paça, işkembe ve tavuk suyu çorbası gibi sevilen çorba lezzetlerini burada bulabilirsiniz. Çorba haricinde güveçte kuru fasulye, taze fasulye ve pilav gibi ev yemekleri de yine bu restoranın menüsünde yer alır. Ayrıca burada ciğer de yapılır ve ciğeri müşteriler tarafından oldukça beğenilir. Çorba çeşitlerinin hepsi birbirinden güzel olsa da genellikle işkembe ve kelle paça çorbası çok beğeniliyor. Çorba dışında veya çorbadan sonra bir şeyler yemeyi planlıyorsanız güveçte kuru fasulyesini mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Hasanbey Mah., Halit Paşa Cad., No: 6, Mudanya

Telefon: 0224 544 84 00

Haritada Görüntüle >

Vedat’ın Yeri

Mudanya Vedat'ın Yeri

Vedat’ın Yeri, Trilye’de rakı-balık yapılabilecek yerlerden biridir. Bu işletme Trilye’de meyhane kültürünü yaşatan yerlerden biri olma özelliğine sahiptir. Konum olarak Trilye sahilinden içeride ana cadde üzerinde büyük bir çınar ağacının altında yer almaktadır. Bir aile işletmesi olarak hizmet veren meyhane, deniz kenarında yer alan birçok restorandan daha iyidir. Deniz kenarındaki restoranların revaçta olduğu Mudanya’da deniz manzarası olmamasına karşın oldukça fazla müşteri kapasitesine sahiptir. Bu durumun en önemli sebebi kuşkusuz lezzetli yemekler ve kaliteli hizmettir. Ayrıca unutulan veya günümüzde farklılaşan meyhane geleneğini sürdürmesi bakımından da önemli bir yerdir.

Vedat’ın Yeri, menüsü oldukça çeşitlidir. Bu menüde yemek çeşitleri, mezeler, salatalar ve alkollü içecekler yer alır. Yaprak ciğer, kasap köfte, ızgara balık, beyin, ızgara, karides ve lezzetli mezeler buranın en sevilen lezzetlerindendir. Mekânın en beğenilen ve öne çıkan ikilisi ise rakı ve balık ikilisidir. Rakı ve balık alacaksanız yanına güzel bir salata ve sevdiğiniz yancılardan sipariş edebilirsiniz.  Yemeklerinizden sonra tatlı denemek istiyorsanız tahinli-fındıklı kabak tatlısı denemenizi tavsiye edebiliriz. Bu meyhanenin yemeklerinin porsiyonları da oldukça büyüktür. Bu sayede uygun fiyata doyurucu ve lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 24:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İskele Cad., No: 2, Tirilye, Mudanya

Telefon: 0533 470 90 20

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/vedatinyeritirilye/

Haritada Görüntüle >

Koalas Mudanya

Mudanya Koalas Cafe

Koalas Mudanya, Mudanya’da huzur ve lezzetin bir arada bulunduğu kafelerden biridir. Konum olarak Kumyaka Caddesinde yer alır. Kafe, deniz manzarası ve bahçesi ile dikkat çeker. Buranın bahçesi de oldukça geniş ve ferahtır. Mekânın konsepti de oldukça ilgi çekicidir. Sırf bu konsepti merak edip diğer illerden buraya gelen müşteriler bile vardır. Mekânın konsepti gerçekten güzel ve ilgi çekicidir. Burada müşterilere karşı ilgi alaka ise üst düzeydedir. Daha kapıdan girdiğiniz andan itibaren ta ki mekandan ayrılana kadar güler yüzlü hizmet ile karşılaşırsınız.

Koalas Mudanya kahvaltı için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Kafenin kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı seçenekleri bulunur. Bunların dışında ise menemen, sahanda yumurta, sucuk, sucuklu yumurta, kavurmalı yumurta, omlet, börek tabağı, pişi tabağı ve muhlama kahvaltıya ekstra olarak alınabilecek lezzetlerdir. Kahvaltı dışında öğle yemeği ve akşam yemeği için de burayı tercih edebilirsiniz. Öğle ve akşam yemeği için menü seçeneği oldukça fazladır. Başlangıçlar, sandviçler, atıştırmalıklar, krepler, dürümler, makarnalar, burgerler, pizzalar, güveç yemekleri, ana yemekler, salatalar ve tatlılar menüde yer alan lezzetlerdir. Yemek çeşitleri haricinde kafenin içecek menüleri de oldukça çeşitlidir. Soğuk ve sıcak içecekler, detoks içecekleri kafenin içecek menüsünde yer alır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Halit Paşa Mah., Kumyaka Cad., No: 7/A, Mudanya

Telefon: 0224 544 11 10

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/koalaskitchens/

Haritada Görüntüle >

Gizli Bahçe Cafe

Mudanya Gizli Bahçe Cafe
Fotoğraf: Derya Eken

Mudanya’da sahilde yer alan mekânlar haricinde farklı sokakları keşfetmek ve bu sokaklarda yeni ve güzel mekânlar arıyorsanız Saklı Bahçe Cafe tam size göre olacaktır. Mudanya Eğitim Mahallesinde yer alan kafe; temiz, düzenli ve nezih bir işletmedir. Sıcak, samimi, kendinizi adeta evinizdeymiş gibi hissedeceğiniz bir ortama sahiptir. Zaten kafenin içerisi de tıpkı bir ev ortamı gibi dizayn edilmiştir. Kafenin içerisi ve bahçesi oldukça ilgi çekicidir. Bahçesi oldukça güzel ve geniştir. Bu bahçe, yemyeşil ortamıyla huzur doludur. Ayrıca kafenin içi de sanki bir bahçe gibidir. Çünkü dışarıdaki bahçede olduğu gibi içeride de yeşillikler ve ağaçlar bulunur. Tabii içeride bulunan ağaçlar saksıda yetişen ev bitkileri…

Saklı Bahçe Cafe; Mudanya’da kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Güne lezzetli ve bol çeşitten oluşan bir serpme kahvaltıyla başlamak istiyorsanız burada kahvaltı yapmayı düşünebilirsiniz. Buranın serpme kahvaltısı da Mudanya’daki diğer kahvaltı mekânlarından çok da farklı değildir. Burayı farklı kılan ise ortam ve kaliteli hizmettir. Kahvaltı dışında ise ızgara köfte, tavuk şiş, et şiş ve kebap çeşitleri gibi ızgara ürünler denenebilir. Burada öğle ve akşam yemeğinizi yedikten sonra üstüne bir de tatlı alarak kapanışı yapabilirsiniz. Yemeklerin dışında kafenin oldukça zengin içecek menüsü bulunur. İçecek menüsünde ise soğuk ve sıcak içeceklerden ne isterseniz bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Eğitim Mah., 59. Sk., Mudanya

Telefon: 0224 554 36 36

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mudanyagizlibahce/

Haritada Görüntüle >

İncir Cafe

Mudanya İncir Cafe

İncir Cafe, Mudanya’da denize karşı oturup hem denizin hem de lezzetli yemeklerin tadını çıkarabileceğiniz yerlerden biridir. Oldukça kaliteli, modern ve şık bir kafe olan İncir Cafe muhteşem manzarası ile birçok kişinin ilgi odağı olabilmeyi başarmıştır. Manzara haricinde kafenin ortamı ve balkonlu kısmı oldukça dikkat çekicidir. Kafenin ortamına değinirsek masa ve sandalyeler mekânın genel görüntüsüne, duvarların rengine uygun olacak şekilde dekore edilmiştir. Mekânda beyaz ve krem renkleri hâkimdir. Bu sayede içeriye girdiğinizde renkler sizi boğmaz ve aydınlık ve şık bir görüntü sağlanır. Bunun dışında balkonda oturmak isterseniz deniz havası alabilirsiniz.

İncir Cafe, Mudanya’da kahvaltısı ile öne çıkan yerlerden biridir. Buranın kahvaltısı bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdan oluşmuyor ve kahvaltı, kahvaltı tabağı olarak servis ediliyor. Kahvaltı tabağı ise oldukça doyurucu ve lezzetli ürünlerden oluşuyor. Kahvaltı tabağı sayesinde serme kahvaltılardaki israf önlenebiliyor. Kahvaltı dışında buranın içecekleri ve dondurması da çok güzel ve kalitelidir. Özellikle dondurması denemeye değerdir. Burada servis edilen dondurmaların önemli bir özelliği de doğal olmalarıdır. Dondurma haricinde serinletici bir tat arıyorsanız rengârenk kokteylleri deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hasanbey Mah., Halit Paşa Cad., No: 1, Mudanya

Telefon: 0224 544 91 95

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/incircafemudanya/

Haritada Görüntüle >

İstasyon Sosyal Tesisleri

Mudanya İstasyon Sosyal Tesisleri
Fotoğraf: Öcal Bilgiç

İstasyon Sosyal Tesisleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir işletmedir. Konum olarak Mudanya İstasyon Caddesinde yer alır. Genellikle balık ve deniz ürünleri ağırlıklı bir menüye sahiptir. İşletme geniş bir iç alan ve oldukça geniş bir bahçeye sahiptir. Bunun dışında çocukların oyun oynayabileceği küçük bir oyun alanı da bulunur. İstasyon Sosyal Tesisleri genel görünüm itibari ile temiz ve düzenli bir yerdir. Bunun dışında tek sorun işletmeye ait bir otoparkın olmayışıdır. Otopark sorunu için ise ücretli otoparklar bulunuyor. Buraya gelecekler için son bir hatırlatma yapmak gerekirse özellikle güzel havalarda ve hafta sonları mekân aşırı kalabalık oluyor.

İstasyon Sosyal Tesisleri menüsü oldukça geniş seçenekler sunan bir menü anlayışına sahiptir. Bu menüde kahvaltılar, başlangıçlar, ara sıcaklar, salatalar, balık çeşitleri ve içecekler yer alır. Bu işletme genellikle öğle ve akşam yemekleri için daha çok tercih edilse de buranın kahvaltısı da oldukça lezzetli ve doyurucudur. Kahvaltı menüsünde 22 çeşitten oluşan kahvaltı tabağı, menemen, omlet, sucuklu yumurta ve sahanda yumurta yer alır. Başlangıç menülerine değinirsek burada en çok dikkat çeken ve beğenilen ürünler balık çorbası, karides söğüş, acılı ezme ve közlenmiş biber olmuştur. Ara sıcaklarda en dikkat çeken ürünlerde ise deniz böreği, karides güveci, balık köftesi ve balık kokoreç yer alır. Bu restoranın en dikkat çeken ve en çok tercih edilen ürünü ise kuşkusuz balık olmuştur. Mevsiminde çıkarılan taptaze balıklar en güzel şekilde hazırlanarak burada müşteriler ile buluşturulur. Balık çeşitleri arasından çipura, levrek veya hamsi tercih edebilirsiniz. Terci ettiğiniz balık sizin istediğinize göre pişirilerek masanıza getirilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ömerbey Mah., Bursa Asfaltı Cad., No: 1Mudanya

Telefon: 0224 800 20 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bursaburfas/

Haritada Görüntüle >

Heybeli Ocakbaşı

Mudanya Heybeli Otel Ocakbaşı

Heybeli Ocakbaşı, Mudanya Yolu Heybeli Mevkiinde Çağrışan Köyünün girişinde yer alır. Tamamen anayol üzerinde bulunan mekân, yol üzerinde durup mola verebileceğiniz alternatif lezzet duraklarından biridir. Her ne kadar mola için durabileceğiniz bir mekân desek de sadece burası için bile gelen birçok müşteri görebilmek mümkündür. Aslında Mudanya merkezden çok uzakta bir yer değil. Üstelik hem lezzetli yemekleriyle hem de kaliteli ortamıyla birçok insanın tercih sebebidir. Ortam olarak çok kaliteli ve temizdir. Arkadaş buluşmaları, kutlama yemekleri, iş yemekleri, kır düğünü, nişan, doğum günü gibi pek çok organizasyonlara da ev sahipliği yapar. Bu tip organizasyonlarda istediğiniz yemekleri kendiniz seçebilirsiniz. Ayrıca burada canlı müzik hizmeti de bulunmaktadır.

Heybeli Ocakbaşı menüleri kahvaltı menüsü, alakarte menüler ve düğün menüleri gibi çeşitli menülere sahiptir. Kahvaltı menüsü açık büfe kahvaltı ve köy kahvaltısı şeklindedir. Açık büfe kahvaltıda birçok kahvaltılık bulunur ve bu kahvaltıdan sevdiğiniz ürünleri istediğiniz kadar alabilirsiniz. Alacarte menülerde ise yemek çeşitliliği bir hayli fazladır. Birkaç örnek vermek gerekirse dana bonfile, ızgara köfte, antrikot gibi yemekleri bu menüde bulabilirsiniz. Alakarte menülerin dışında dikkat çeken bir başka detay da tatlılardır. Birbirinden lezzetli ve çeşitli tatlıları bulunan restoranda özellikle kaymaklı kabak tatlısını denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mudanya Yolu Heybeli Mevkii, Çağrışan Köyü Girişi Karşısı

Telefon: 0224 244 66 77 – 78

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/heybeliotel/

Haritada Görüntüle >

Köfteci Ceylan Usta

Mudanya Köfteci Ceylan Usta

Mudanya’da deniz kenarında bir köfteci arıyorsanız Köfteci Ceylan Ustaya gelebilirsiniz. Konum olarak Halitpaşa Caddesi üzerinde yer alan köfte salonu, muhteşem manzarası ve lezzetli köfteleri ile müşterilerin en çok tercih ettiği yerlerden biridir. Güler yüzlü hizmeti ve kaliteli işletme anlayışı ile hizmet veren restoran, Mudanya’da köfte nerede yenilir diye sorulduğunda akla gelen ilk yerler arasında yer almıştır. Temiz ve nezih bir mekân olması, lezzetli yemekleri ve son olarak da merkezi konumu nedeni ile Mudanya ziyaretlerinizde buraya zaman ayırmanızı tavsiye edebiliriz.

Köfteci Ceylan Usta menüsünde ızgara köfte, İnegöl köfte, lokum köfte, pideli köfte, kaşarlı köfte, et, kebap çeşitleri, patates kızartması, salata ve tatlı gibi lezzetler bulunur. Yemek siparişlerinizden önce masaya ikram olarak acılı ezme, haydari gibi mezeler getirilir. Bu sayede yemek servisini beklerken bir şeyler atıştırmış ve sıkılmamış olursunuz. Yemeklerinizi yedikten sonra kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz menüden sevdiğiniz tatlıları sipariş edebilirsiniz. Buranın özellikle kaymaklı ayva tatlısı ve kaymaklı kabak tatlısını mutlaka denemelisiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ömerbey Mah., Halit Paşa Cad., No: 79, Mudanya

Telefon: 0224 544 03 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kofteciceylanusta/

Haritada Görüntüle >

Meral Ablanın Yeri Balık ve Köfte Salonu

Mudanya Meral Ablanın Yeri Balık Köfte

Meral Ablanın Yeri, Mudanya İstasyon Caddesinde denize karşı yemek yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Ailecek gelinebilecek nezih ve temiz bir mekândır. Restoran çalışanları güler yüzlü ve müşterilere karşı son derece kibar olsalar da servis hızı konusunda yer yer sıkıntılar yaşanabilir. Yine de muhteşem manzarası ve lezzetli yemekleri sayesinde Mudanya’nın önemli lezzet durakları arasında yer alır.

Meral Ablanın Yeri, menüsünde balık çeşitleri, köfteler, rengârenk salatalar ve tatlı seçenekleri yer alır. Hamsi, çipura, levrek, somon, kalamar gibi lezzetli balıkları burada bulabilirsiniz. Balık siparişi verdiğinizde yanına salata ve meze alarak kendinize mükellef bir balık sofrası kurabilirsiniz. Ancak bu mekân alkolsüzdür. Bu nedenle rakı-balık yapmak isteyenler için uygun değildir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ömerbey Mah., İstasyon Cad., No: 41-A, Mudanya

Telefon: 0530 926 21 71

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/meralablaninbaliklokantasi/

Haritada Görüntüle >

Ferah Kebap & Pide

Mudanya Ferah Kebap Pide
Fotoğraf: Celal Bayar

Mudanya Ömerbey Caddesinde yer alan Ferah Kebap, eşsiz deniz manzarası ve lezzetli menüleri ile dikkat çekiyor. Mudanya mutfağı deniz ürünleri, balık, zeytinyağlılar ve ot çeşitleri ağırlıklı bir mutfaktır. Hal böyle olunca bu ilçede birçok balık restoranı ile karşılaşmak mümkün. Yani canınız balık istediğinde balık yiyebileceğiniz pek çok alternatif mekân bulunuyor. Peki, lezzetli kebaplar yemek için Mudanya’da nereyi tercih etmeliyim diye sorduğunuzda sadece birkaç cevapla karşılaşıyorsunuz. Mudanya’da lezzetli ve kaliteli kebaplar bulabileceğiniz yerlerden biri de Ferah Kebaptır.

Ferah Kebap menüsünde kebap çeşitleri ve pide çeşitleri yer alır. Kebap çeşitleri arasından Adana, Urfa, İskender, beyti sarma, patlıcan kebabı, yoğurtlu kebap gibi sevilen kebap lezzetlerini menüde bulabilirsiniz. Kebap çeşitleri haricinde çorba, lahmacun, pide çeşitleri ve cantık pide menüde yer alan diğer lezzetlerdendir. Bu restorana geldiğinizde önden fındık lahmacun ardından da beyti kebabı alarak doyurucu bir öğün geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ömerbey Mah., Mudanya

Telefon: 0224 544 66 26

Haritada Görüntüle >

Antepçe Kebap & Pide Salonu

Mudanya Antepçe Kebap ve Pide

Mudanya’da kebap ve pide yemek için tercih edebileceğiniz bir başka adres Antepçe Kebap ve Pide Salonudur. Konum olarak Halit Paşa Caddesinde yer alan işletme, deniz manzarası ve lezzetli menüleri ile dikkat çekiyor. Gaziantep usulü kebap, çorba ve diğer yemekleri burada bulabilirsiniz.

Antepçe Kebap ve Pide Salonu menüsünde kebap çeşitleri, çorbalar, pide çeşitleri ve lahmacun bulunur. Kebap çeşitleri arasında Adana, Urfa, karışık kebap, sarma beyti, Antep spesiyal, domatesli kebap, Ali Nazik kebabı, patlıcan kebabı, ezmeli kebap, Buhara kebap, kuzu kuşbaşı kebabı, soğan kebap, ciğer kebap, küşleme kebap ve yoğurt kebabı bulunur. Kebap haricinde mercimek, beyran ve yuvalama gibi Antep yöresine ait çorbalar da yine bu menüde yer alır. Kebap ve çorba dışında bir lezzet arıyorsanız tavuk şiş, kanat ızgara, ızgara köfte, pide veya lahmacun gibi lezzetleri deneyebilirsiniz. Yemeklerinizin ardından tatlı yemek isterseniz künefe, kadayıf veya baklava tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hasanbey Mah., Halit Paşa Cad., No: 33, Mudanya

Telefon: 0224 544 27 16

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/antepce.kebap/

Haritada Görüntüle >

Hasköyüm Pidecisi

Mudanya Hasköyüm Pidecisi
Fotoğraf: Halil İbrahim Taşova

Hasköy’ün kendine özgü lezzeti olan kavurmalı, kaşarlı ve pastırmalı kapalı pidelerini denemediyseniz burada deneyebilirsiniz.  Konum olarak Bursa-Hasköy yolu üzerinde yer alır. Doğa ile iç içe, sessizlik ve sakinlik içerisinde huzurla yemek yiyebileceğiniz bir ortama sahiptir. Mudanya’da pide yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir.

Hasköyüm Pidecisi, menü bakımından oldukça geniş seçenekler sunar. Bu restoranda sadece pide çeşitleri yoktur. Pide çeşitlerinin yanı sıra lahmacun, çiğ köfte, ızgara köfte, içli köfte, patates kızartması, acılı ezme, tatlı çeşitleri ve salatalar yine bu menüde yer alan lezzetlerdir. Pide çeşitlerinde ise açık ve kapalı pide çeşitleri ve cantık pide çeşitleri bulunur. Bu restorana geldiğinizde diğer yiyeceklerden ziyade pide çeşitlerinden denemenizi öneririz. Özellikle karışık cantık pide ve spesiyal pide denemenizi tavsiye ederiz. Yemeğinizin ardından tatlı olarak da süt helvası, sütlü kadayıf, tahinli pide veya fırın sütlaç alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hasköy Mah., Bursa Yolu Cad., No: 10/A, Mudanya

Telefon: 0224 413 88 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/haskoyumpidecisibademli/

Haritada Görüntüle >

Çağrışan Et Mangal

Mudanya Çağrışan Et Mangal
Fotoğraf: Ayhan Güzel

Çağrışan Et Mangal, Eski Mudanya Caddesi, Çağrışan’da yer alan et ve mangal salonudur. Oldukça geniş, şık, modern ve nezih bir ortama sahiptir. Mekân bir et restoranıdır. Ancak burada yoğun et kokusu yoktur. Çünkü mekânın havalandırması oldukça iyidir. Restoran çalışanları müşterilere karşı son derece ilgilidir. Bu restoran alkollü bir mekândır ve bu nedenle yemeklerin yanında alkol tüketebilirsiniz.

Çağrışan Et Mangal menüleri genellikle et ve mangal ürünlerinden oluşur. Bu restoranın en önemli yemeklerinden bazıları ise dana lokum, karışık et ızgara, pirzola ve köftedir. Bu restorana geldiğinizde bu yemeklerin yanına zengin meze çeşitlerinden alabilirsiniz. Ayrıca bu mekân alkollü bir yeme içme yeridir. Yani yemeklerinizin yanında şarap, rakı, bira gibi içecekler tüketebilirsiniz. Yemeklerinizi yedikten sonra kapanışı tatlı ile yapmak istiyorsanız fırın sütlaç veya sütlü Kemalpaşa tatlısı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mudanya Cadde Üzeri, Çağrışan Köyü Önü, No: 173, Çağrışan

Telefon: 0224 244 91 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cagrisanetmangal/

Haritada Görüntüle >

Seyret Meze & Tava

Mudanya Seyret Meze ve Tava

Seyret Meze ve Tava; Mudanya Göynüklü’de tava yemekleri ve mezeleri ile ünlü alkollü bir işletmedir. Tava ve et yemeklerinin dışında sebze yemekleri de menüde bulunur. Restoran tepede bir yerde konumlanmıştır. Bu nedenle dağ ve doğa manzarasına sahiptir. Doğa ile iç içe bol oksijenli bir ortamda lezzetli yemekler için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Seyret Meze ve Tava; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği hizmetleri veren bir restorandır. Bu restoranın kahvaltı menüsü klasik serpme kahvaltıdan oluşur. Öğle ve akşam yemeği menüleri ise genellikle et ağırlıklıdır. Çoban kavurma, karışık ızgara, lokum buranın öne çıkan lezzetleridir. Ana yemeklerin dışında zengin meze çeşitlerinin de menüde yer aldığını söylemeden geçmeyelim. Mekânın bir başka özelliği de alkollü bir mekân olmasıdır. Alkol menüsünde şarap çeşitleri, rakı ve bira yer alır. Ayrıca alkol ile birlikte iyi gidecek lezzetler de yine buranın menüsünde bulunur. Yemeğinizin ardından kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz künefe alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 04:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Aydınpınar Mah., Sarı Cad., Mudanya

Telefon: 0532 631 97 16

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/SeyrEt-Mezetava-714396616021256/

Haritada Görüntüle >

Deniz Atı Restaurant

Mudanya Deniz Atı Restaurant
Fotoğraf: İlyas Albay

Deniz Atı Restaurant, Kumyaka Caddesinde yer alan balık restoranlarından biridir. Deniz kenarında yer alan işletme lezzetli yemekleri, mezeleri ve salataları ile öne çıkar. Yıldıztepe’de yer alan restoranın manzarası gerçekten harikuladedir. Bu nedenle fotoğraf çekmeyi sevenler için de ideal bir yer olacaktır. Özellikle akşam saatleri manzaraya doyum olmaz. Mekân olarak çok lüks bir ortamı yoktur. Ortamı son derece temiz ve bakımlıdır.            Bu restoranın başka bir özelliği de mekânda canlı müzik hizmetinin bulunmasıdır.

Deniz Atı Restaurant bir balık restoranıdır. Bu restoranın menüsünde taze mevsim balıkları, deniz ürünleri, salatalar, mezeler ve tatlılar yer alır. Ayrıca mekânın alkol menüsü de bulunur. Bu nedenle burada rakı-balık keyfi yapabilirsiniz. Balık çeşitlerinden çupra, deniz levreği, hamsi tercih edebilirsiniz. Deniz ürünlerinden de ahtopot salatası, kalamar, karides veya midye alabilirsiniz. Rakı balık keyfi yapmak istiyorsanız bir önerimiz de şöyle: Izgara çupra, salata, sevdiğiniz bir meze, rakı ve şalgam suyu alarak mükellef bir rakı sofrası hazırlayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Halit Paşa Mah., Kumyaka Cad., D: 55, Mudanya

Telefon: 0224 544 51 51

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/denizatimudanya/

Haritada Görüntüle >

Kalami Balık Restaurant

Mudanya Kalami Balık Restaurant

Mudanya’da denize sıfır bir konumda yer alan Kalami Balık Restaurant, lezzetli balık ürünleri ve mezeleri ile dikkat çeken restoranlardan biridir. Mudanya’da balık ve deniz ürünleri üzerine hizmet veren birçok restoran bulunur. Bu restoranlardan çoğu Mudanya sahilinde ve deniz kenarında yer alır. Her bir balık restoranı kendine özgü lezzetlere sahiptir. Kalami Balık Restaurant da tıpkı diğer balık restoranları gibi alkollü, mezeli, fasıllı restoranlardan biridir. Restoran iç salon ve dış bahçede hizmet verir. Dış bahçe, tam denizin dibindedir. Deniz kıyısında masalar bulunur ve deniz havasını içinize çeke çeke lezzetli yemeklerin ve ortamın keyfini çıkarabilirsiniz.

Kalami Balık Restaurant menüleri balık çeşitleri, mezeler, deniz ürünleri ve salatalardan oluşur. Bu restoranın en popüler ürünleri kalamar tava, deniz levreği, karides, ahtapot ve çupradır. Balık çeşit ve deniz ürünlerinin yanı sıra menüde meze çeşitleri de yer alır. Ayrıca burada balık yemek istemiyorsanız İskender de tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu restoran alkollü bir mekândır. Bu nedenle rakı-balık keyfi yapmak isteyenler burayı ziyaret edebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Halit Paşa Mah., 12 Eylül Cad., No: 96, Mudanya

Telefon: 0538 062 82 79

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/kalamimudanya/

Haritada Görüntüle >

Denizgülü Balık Restaurant

Mudanya Denizgülü Balık Restaurant

Mudanya sahili balık restoranlarıyla sık sık karşılaşacağınız yerlerden biridir. Mudanya sahilinde yer alan restoranlardan biri de Denizgülü Balık Restaurant’tır. Restoran; mekân, manzara ve ortam olarak son derece güzel ve bakımlıdır. Yemekleri son derece lezzetlidir. Mekânın servis hızı da normal seviyededir. Yemekleri ve ortamı güzel olan bu restoranın tek olumsuz yanı fiyatların diğer yerlere göre biraz pahalı seviyede olmasıdır denilebilir. Ancak bu fiyat karşılaştırması Mudanya’daki diğer balık restoranlarına göre yapılmıştır.

Denizgülü Balık Restaurant menülerinde balık çeşitleri, deniz mahsulleri ve mezeler bulunur. Burada hazırlanan balıklar isteğinize göre pişirilir ve masalara servis edilir. Izgara balık, tava balık gibi sevilen balıklar ve diğer deniz ürünleri masaları renklendirir. Bu restoranın öne çıkan lezzetlerinden bazıları ise; kalamar, karides, çupra ve ahtapot salatası olarak sayılabilir. Ancak mekânın diğer balık ürünleri ve mezeleri de son derece lezzetli ve iyi pişmiş şekilde servis edilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hasanbey Mah., Halit Paşa Cad., No: 37, Mudanya

Telefon: 0506 273 25 94

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/denizgulubalikrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Ablanın Yeri Balık Restaurant

Mudanya Ablanın Yeri Balık Restaurant

Ablanın Yeri Balık Restaurant, Mudanya’da deniz kenarında Halit Paşa Caddesinde yer alan balık restoranlarından biridir. Müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veren işletme, güler yüzlü ve kaliteli hizmet sunar. Bu balık restoranın bir özelliği de mekânda alkol bulunmamasıdır. Bu nedenle alkol kullanmayan vatandaşlar veya aile ile birlikte gelmek isteyenler burayı tercih edebilir.

Ablanın Yeri Balık Restaurant menülerinde balık çeşitleri, deniz ürünleri, salatalar, mezeler ve tatlılar yer alır. Bu restoranda farklı farklı birçok balık türü bulunur. Barbun, dil balığı, hamsi, çupra, levrek, uskumru, mezgit, palamut, sardalya gibi sevilen balıkları burada bulabilirsiniz. Balık haricinde tatlı yemek istiyorsanız ayva tatlısı, katmer ve tahin helvası alabilirsiniz. Bu restoranın en sevilen yemekleri ızgara balıktır. Mudanya’da balık yemek için bu restoranı tercih ediyorsanız mutlaka ızgara balık ve ayva tatlısı denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Halit Paşa Cad., No: 59, Mudanya

Telefon: 0224 544 76 62

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Ablanın -Yeri-Lokantası-1667970430099762/

Haritada Görüntüle >

Marina Restaurant

Mudanya Marina Restaurant
Fotoğraf: La Toizerie

Marina Restaurant, Mudanya Marina bölgesinde yer alan balık restoranıdır. Lezzetli yemekleri, şık ortamı ve tabii ki muhteşem deniz manzarası ile müşterileri ağırlar. Manzaranın ve ortamın hakkını veren işletme, lezzetli ve taze balıkları ile yoğun müşteri kapasitesine sahiptir. Restoran ortam olarak da son derece temiz ve nezih bir ortama sahiptir. Ailecek gelebileceğiniz yerlerden biridir.

Marina Restaurant menüleri balık çeşitleri, deniz ürünleri, salatalar, mezeler yer alır. Buranın öne çıkan lezzetleri levrek, kalamar ve karidestir. Marmara Denizinden çıkan en taze balıklar, usta ellerde hazırlanarak müşterilere servis edilir. Balık ve deniz ürünleri haricinde mezeler ve salatalar da gayet lezzetli ve tazedir. Özellikle bu restoranda meze çeşitleri oldukça çoktur. Girit mezeleri ve Ege mezeleri bu restoranın mezelerini oluşturur. Yemeklerinizin ardından kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz sıcak helva alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 13:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeniköy Mevkii, Kumyaka Cad., Mudanya

Telefon: 0530 600 61 90

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mudanyamarinabalik/

Haritada Görüntüle >

Kız Denizi Balıkçısı

Mudanya Kız Denizi Balıkçısı

Kız Denizi Balıkçısı, Trilyeli Butik Otelin balık restoranıdır. Mimarisi ve dekoru ile oldukça dikkat çeker. Denizin maviliği ve restoranın maviliğinin uyumu eşliğinde burada lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Restoranın içine girdiğinizde mavi tonlarının yoğun bir şekilde kullanıldığı görülür. Masa örtüleri mavi pötikaredir. Masa örtüleri ve ortamın uyumu son derece mükemmeldir. Güzel ve şık bir mekânda, kendinizi adeta Ege kasabasında bir restorandaymış gibi hissedebileceğiniz bir ortama sahiptir.

Kız Denizi Balıkçısı, bir balık restoranı olmasının yanı sıra aynı zamanda sabahları bir kahvaltı salonu gibi çalışır. Bu restoranın kahvaltısı bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdır. Bu kahvaltı oldukça doyurucu ve lezzetlidir. Kahvaltı dışında gelindiğinde mevsim balıkları, mezeler ve salatalar bulunur. Balık yemeyi planlıyorsanız sevdiğiniz balıklardan masanıza sipariş edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cami Şerif Mah., İskele Cad., Yalı Sk., No: 20/22, Mudanya

Telefon: 0224 563 22 23

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/KizDeniziBalikcisi/

Haritada Görüntüle >

Erol Balık Restaurant

Mudanya Erol Balık Restaurant

Erol Balık, Mudanya’nın Kumyaka beldesinde hizmet veren bir balık restoranıdır. 1996 yılından beri hizmet veren balıkçı hoş muhabbeti sayesinde Mudanya’nın sevilen mekânlarından biri olmayı başarmıştır. Müşteri odaklı hizmet veren işletme, kaliteli ve hızlı servisi ile dikkat çeker. Bu restoranın çalışanları da müşterilere karşı son derece ilgili ve kibardır.

Erol Balık, klasik balık restoranı lezzetlerinin yanı sıra farklı balık lezzetleri ile de dikkat çeken bir restorandır. Her mevsim taze balık yiyebileceğiniz restoranda kalite ve lezzete doyacaksınız. Bu restoranın en beğenilen yemekleri; karides güveci, sübye salatası, asma yaprağında sardalya, kalamar tava olarak sayılabilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mudanya Yat Limanı Karşısı, Merkez

Telefon: 0224 544 66 30 – 32 79

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/erolbalikmudanya/

Haritada Görüntüle >

Kıyı Balık

Mudanya Kıyı Balık

Kıyı Balık, Mudanya’da deniz manzarası eşliğinde balık keyfi yapmak isteyenlerin tercih edebileceği yerlerden biridir. Mudanya’da nezih bir mekânda balık yemek istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

Kıyı Balık, uygun fiyatlı zengin menüleri ve lezzetli balıkları ile ilgi çeken restoranlardan biridir. Bu restoranın en beğenilen lezzetleri balık çeşitleri, kalamar, karides ve midye olarak sayılabilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Halit Paşa Cad., 12 Eylül Cad., No: 48, Mudanya

Telefon: 0224 544 84 54

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kiyibalikbursa/

Haritada Görüntüle >

Tahir Balıkçılık

Mudanya Tahir Balıkçılık

Tahir Balıkçılık Mudanya’da deniz kenarında yer alan balık restoranlarından biridir. Her mevsim taze ve lezzetli balıklar bulabileceğiniz restoran, ortam ve manzara olarak da son derece ilgi çekicidir. Restoran genel olarak kalabalıktır. Uygun fiyatlı, bol ve lezzetli balıklar için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Tahir Balıkçılık, menüsünde balık çeşitleri, mezeler, salatalar ve deniz ürünleri yer alır. Bu restoranın balıkları, mezeleri ve yeşillikleri her daim tazedir ve sunumu gayet başarılıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ömerbey Mah., Halit Paşa Cad., No: 29, Mudanya

Telefon: 0224 554 70 05

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/16mudanyatahirbalik/

Haritada Görüntüle >

Pavurya Balık Restaurant

Mudanya Pavurya Balık Restaurant

Mudanya’da mevsiminde taze ve lezzetli balıkların adresi Pavurya Balık Restaurant’tır. Deniz kenarında yer alan restoran lezzetli ve taze balıkları ve muhteşem manzarası ile Mudanya’nın en sevilen restoranları arasındadır.

Pavurya Balık Restaurant mutfağı öğle ve akşam yemeği için tercih edilebilir. Bu restoranın mutfağında Ege, Girit ve Rum mutfağından yemekler ve mezeler yer alır. Bu restoranda pavurya bacağı ve ahtapot salatası deneyebilirsiniz. Bu yemek aynı zamanda Mudanya’nın yöresel lezzetlerinden de biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Halit Paşa Cad., No: 27, Mudanya

Telefon: 0224 544 68 37 – 0532 566 98 35

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pavuryabalikrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Giritli Balık Restaurant

Mudanya Giritli Balık Restaurant
Fotoğraf: İffet Karaca

Giritli Balık Restaurant, Mudanya’da denize karşı balık keyfi yapabileceğiniz restoranlardan biridir. Konum olarak Mudanya sahilinde yer alır. Restoran deniz kıyısında yer almasından dolayı muhteşem bir manzaraya sahiptir. Manzara dışında burayı çekici kılan birçok detay bulunur. Bunlar kuşkusuz lezzetli yemekler, hızlı servis, güler yüzlü personel ve ortamdır. Bu restoranın ortamı sıcak, samimi ve nostaljiktir. Nostaljik dememizin sebebi restoranın eski bir Rum konağı olmasıdır. Eski bir Rum konağın restore edilmesi ile hizmet veren balıkçı, ortam olarak da oldukça beğenilmektedir. Özellikle masa ve sandalyelerin ortamla uyumu şahanedir.

Giritli Balık Restaurant öğle ve akşam yemeği için tercih edilebilir. Bu restoranın mutfağı Türk ve Yunan mutfağı ağırlıklıdır. Menüsünde genellikle balık çeşitleri, deniz ürünleri ve bunlarla iyi gidebilecek mezeler yer alır. Bunların dışında menüde tatlı ve içecek seçenekleri de yer almaktadır. Burada önden balık çorbası alıp ardından da levrek, çipura, hamsi tava gibi sevdiğiniz balıklardan alabilirsiniz. Bu balıkçının meze çeşitleri de oldukça fazladır. Bu mezeler de yine Akdeniz ve Girit mutfağına özgü mezelerdir. Mezeler arasından Girit ezme, çıtır tarator, ballı börek, karides cızlama, pancaraki deneyebilirsiniz. Yemeklerinizin ardından kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz pancar tatlısı deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şükrü Çavuş Mah., 12 Eylül Cad., Hükümet Sk., No: 1, Mudanya

Telefon: 0224 543 13 43

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/giritlibalik/

Haritada Görüntüle >

Tirilye Muhallebicisi

Mudanya Tirilye Muhallebicisi

Mudanya’da Trilye’ye özgü muhallebi denemek istiyorsanız Tirilye Muhallebicisine uğrayabilirsiniz. İşletme konum olarak Mudanya İskelesinin hemen yanında bulunur. Konumu nedeni ile harika bir manzaraya sahiptir. Muhallebici ortam olarak son derece şık ve modern bir ortama sahiptir. Ayrıca çalışanlar da güler yüzlü ve yardımseverdir. Bunun dışında ortam ne kadar kalabalık olursa olsun diğer insanların sesi sizi rahatsız etmez. Bunun en önemli nedeni mekân tasarımı ve mekânın oldukça havadar olmasıdır. Buraya gelmeden önce bir hatırlatma yapmak gerekirse Pazar günleri mekân aşırı kalabalık olur. Sakin bir zamanda gelmek istiyorsanız hafta içi günleri tercih edebilirsiniz.

Tirilye Muhallebicisi hem yemek hem de tatlı yiyebileceğiniz mekânlardan biridir. Bu işletmenin menüsünde kahvaltılıklar, ana yemekler, aperatifler, pizzalar, makarnalar, tatlılar, dondurmalar, sıcak ve soğuk içecekler yer alır. Kahvaltı menüsü kahvaltı tabağı, çift kişilik kahvaltı, sahanda yumurta gibi seçenekler bulunur. Ana yemeklerde ise ızgara köfte, kaşarlı köfte, et şiş, tavuk şiş, köri soslu tavuk gibi ürünler bulunur. Kahvaltı ve diğer ürünlerin yanı sıra buranın tatlıları mutlaka denenmelidir. Özellikle muhallebisi gerçekten denemeye değerdir. Burada hazırlanan muhallebiler tek bir çeşitte hazırlanmaz. Spesiyal muhallebi, Tirilye muhallebisi denenebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ömer Bey Mah., Halit Paşa Cad., No: 91-93, Mudanya

Telefon: 0224 544 77 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tirilyemuhallebicisi/

Haritada Görüntüle >

Adı Kahve

Mudanya Adı Kahve
Fotoğraf: Hakan Turan

Mudanya’da kahvaltı, nargile ve oyun salonu olarak hizmet veren yerlerden biridir. Konum olarak Mudanya sahilinde yer alır. Kalabalıktan uzak, sakin bir yerde oturup oyun oynayabileceğiniz ve arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz bir mekândır. Ortam olarak klasik kafeleri andırır. Masa ve sandalyeler temiz ve düzenlidir. Bunların dışında nezih ve sıcak bir ambiyansı vardır. Kafe çalışanları da müşterilere karşı son derece ilgilidir. Servis konusunda sıkıntı yaşanmaz. Yani servis hızı yeterli düzeydedir.

Adı Kahve; kahvaltı, öğle yemeği, tatlı-tuzlu atıştırmalıklar, soğuk ve sıcak içecekler için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Buranın kahvaltı menüsü bol çeşitli doyurucu serpme kahvaltıdan oluşur. Serpme kahvaltının içerisinde peynir tabağı, domates, salatalık, reçel çeşitleri, yeşil ve siyah zeytin, sigara böreği gibi lezzetler bulunur. Serpme kahvaltı dışında ise menemen, tost, gözleme gibi ürünleri de yine kahvaltınıza ekleyebilirsiniz. Bu kafenin tatlıları da en az yemekleri kadar lezzetli ve çeşitlidir. Tatlı yemek istiyorsanız sufle ve ekleri deneyebilirsiniz. Dilerseniz tatlılarınızın yanına yeni demlenmiş tazecik bir çay ya da ev yapımı limonata alabilirsiniz. Ayrıca nargile sevenler burada nargile keyfi yapabilirler.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kumyaka Cad., No: 11, Mudanya

Telefon: 0224 544 99 16

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/adikahvemudanya/

Haritada Görüntüle >

Uzay Pastanesi

Mudanya Uzay Pastanesi
Fotoğraf: Murat Aslan

Uzay Pastanesi, Mudanya’da denize karşı bir yerde muhteşem yemekler ve enfes tatlılar yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak Mudanya yat limanında yer alır. Bu pastaneye geldiğinizde otopark sıkıntısı gibi sorunlar yaşamazsınız.  Buraya geldiğinizde aracınızı ister caddeye isterseniz de yakınlarda bulunan belediye otoparkına park edebilirsiniz. Pastane genel görünüm itibari ile temiz, şık ve moderndir. Mekânın en önemli ve en güzel özelliği ise her masanın yanında telefon şarj etmek için prizlerin bulunmasıdır. Ayrıca buraya evcil hayvanınızla bile gelebilirsiniz.

Uzay Pastanesi; kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, tatlı ve tuzlu pastane ürünleri için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı, gözleme çeşitleri, sahanda yumurta, sahanda kavurma gibi pek çok seçenekler bulunur. Öğle yemekleri için Ayvalık tostu, hamburger, dürüm çeşitleri,  pizza makarna gibi yiyecekler tercih edilebilir. Pastanenin akşam yemeği için ise akşam yemeği menülerinden et, biftek ve köfte gibi seçeneklerden beğendiklerinizi alabilirsiniz. Yemek haricinde tatlı yemek istiyorsanız yine bu pastane sizin için ideal bir tercih olacaktır. Pastalar, dondurmalar, cheseecake, sütlü tatlılar ve şekersiz tatlılar tam size göre olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kumyaka Cad., No: 11, Mudanya

Telefon: 0224 544 00 58

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/uzaypastanesi/

Haritada Görüntüle >

Mudanya, Bursa’nın denize kıyısı olan şirin bir ilçesidir. Marmara denizine kıyısı bulunan ilçe, aynı zamanda Bursa’nın önemli turistik beldelerinden biridir. Mudanya doğal güzellikleri ve turizm potansiyeli ile olduğu kadar lezzetli yemekleri ile de ünlüdür. Zeytinyağlı yemekler, ot yemekleri ve deniz ürünleri ağırlıklı bir mutfak yapısı bulunan ilçede denemeye değer birçok farklı lezzet bulunur. Mudanya gezinizde yeni tatlar keşfetmek istiyorsanız Mudanya’nın en sevilen restoran ve kafelerini ziyaret ederek, yerel kültürü ve yerel yemekleri yakından tanıyabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin