Mudanya’da Kahvaltı Nerede Yapılır? | 32 Ferah Mekan!

Mudanya kahvaltı mekanları ile karşınızdayız! Öncelikle bu güzeller güzeli ilçeyi tanıtmak için kısa bir girizgah yapalım. Marmara Bölgesi’nin gözde ilçelerinden biri olan Mudanya, Bursa’nın denize açılan kapılarından biridir. Mudanya masmavi sahili, zeytin ağaçlarıyla donatılmış yemyeşil doğası ve doktorlar tarafından bile tavsiye edilen tertemiz havasıyla göz dolduruyor.

Bunlara ek olarak kültürel zenginliği, tarihi dokusu ve yazın herkesin içini ferahlatan rüzgarıyla da dikkat çeken Mudanya, yıl içerisinde çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından da ziyaret ediliyor.

Özellikle son yıllarda İstanbul ile Bursa arasında önemli bir liman olarak işlev gören ilçenin popülaritesi günden günü artmaya devam ediyor. Hiç kuşkusuz, Mudanya’da yapılacak pek çok şey var. Ancak bunlar arasında en keyiflisi ve en nefisi deniz manzarası eşliğinde sabah kahvaltısı etmek!

Peki, Mudanya’da kahvaltı nerede yapılır? Mudanya’da kahvaltı edebileceğiniz pek çok mekan bulunuyor. Açık büfeden, serpme köy kahvaltısına, deniz manzaralı mekanlardan, doğa içinde hizmet veren restoranlara, konsept kafelerden, tarihi konaklara kadar bir dizi mekan Mudanya’da kahvaltı alanında hizmet veriyor.

Sizler için Mudanya kahvaltı mekanları ve mekanların menü içeriklerinden tutun da fiyat aralıklarına kadar açıklayarak bir listede topladık! Mudanya’daki tüm kahvaltı mekanlarını yakından görmek için hazırsanız, başlıyoruz;

– Yöresel Kahvaltı Mekanları

1. Şahinbey Sofrası

Burası Neresi? Mudanya kahvaltı mekanları listemizin olmazsa olmazlarından biri olan Şahinbey Sofrası, Bademli mevkiinde, Eski Mudanya yolu caddesi üzerinde yer alıyor. Restoran, elit ve nezih ortamının yanı sıra hafta sonlarını şenlendiren muhteşem kahvaltısıyla Bursalıların akınına uğruyor.

Alkolsüz bir müessese olan Şahinbey Sofrası, 50 kişilik açık ve kapalı salon, 50 kişilik televizyonlu VIP salon, kameralı çocuk oyun odası, internet hizmeti, mescitler ve özel otopark gibi imkanlar bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda, sabahları güzelleştiren ve tamamen yöresel ürünlerden oluşan doğal bir kahvaltı menüsü ile hizmet veriliyor. Türk kültürünün geleneksel mutfağının vazgeçilmez keyiflerinden biri olan kahvaltı, Şahin Sofrası’nda, onlarca çeşitle birlikte sunuluyor.

Şahinbey Sofrası’nın kahvaltı menüsünde; çocuk kahvaltı (35 TL) ve iki kişilik serpme kahvaltı (70 TL) gibi seçenekler bulunuyor. Kahvaltıya ek olarak menüde; sahanda sucuklu yumurta (25 TL), sahanda sucuk (25 TL), omlet çeşitleri (20 TL), portakal suyu (7 TL), sahanda kavurmalı yumurta (30 TL) ve sahanda menemen (25 TL) gibi sipariş edebileceğiniz ekstra lezzetler de bulunuyor.

Kaçırmayın! Asırlık Türk mutfağı lezzetlerinin Mudanya’daki adresi olan Şahinbey Sofrası’nın menüsünde, kahvaltıya ek olarak, Gaziantep’in enfes baklavaları, Kaburga Dolması, Metrelik Adana Kebabı, Kuzu İncik, Kuzu Gerdan ve Tandır gibi meşhur lezzetlerimiz de mevcut.

Şahinbey Sofrası’nın menüsünü yakından incelemek için linke tıklamanız yeterli. Bunun yanı sıra restoran, özellikle hafta sonları yoğun talep görüyor. Dolayısıyla gitmeden önce arayıp rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Rezervasyon için aşağıda verilmiş olan iletişim numaralarından birini arayabilir ya da linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Bademli, Eski Mudanya Cd. No: 9, 16960 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 549 27 00 –  0 (532) 177 92 05
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 70 TL | Çocuk kahvaltı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

2. Meral Ablanın Yeri

Burası Neresi? Mudanya’nın en meşhur kahvaltı salonlarından biri olan Meral Abla’nın Yeri, aynı zamanda ilçenin en ünlü restoranlarından biridir. Meral Abla’nın Yeri, ilk olarak bir balık lokantası olarak hizmet vermeye başlamış, zaman içerisinde kahvaltı alanında da faaliyet göstererek müdavimlerini ağırlamaya devam etmiştir.

Neden Gitmeliyim? Mudanya sahilinde bulunan mekan, adından da anlaşılacağı üzere Meral Abla diye hitap edilen, sıcak kanlı ve misafirperver bir yöre kadını tarafından kurulmuştur. Meral Abla’nın Yeri’nde, Mudanya’nın muazzam deniz manzarası ve tertemiz havası eşliğinde, tamamen yöresel ürünlerden oluşan dolu dolu bir kahvaltı servisi ile güne başlanıyor.

Dolayısıyla restoran, özellikle hafta sonları deniz havası almak ve kahvaltı etmek isteyen Bursalıların da kaçış noktalarının başında geliyor. Meral Abla’nı yöresel serpme kahvaltısı, 25 çeşitten oluşuyor.

Bu çeşitler arasında; patates kızartması, salata tabağı, üç çeşit peynirden oluşan peynir tabağı, yumurtalı ekmek, mücver, ezme, iki çeşit zeytin (yeşil ve siyah), bal – kaymak, tereyağı, reçel çeşitleri, nutella, yaprak sarması, börek, poğaça ve 4 çeşit soğuk salata bulunuyor. Yöresel serpme kahvaltı fiyatı ise kişi başı 45 TL!

Kaçırmayın! Meral Abla’nın Yeri’ne gitmeden önce rezervasyon yaptırmak ve bilgi almak için aşağıdaki numarayı aramanız yeterli. Bu arada restoranda bazı hafta sonları kahvaltı çekilişleri gerçekleştiriliyor.

Mekanın instagram hesabında gerçekleştirilen çekilişlerin kazananlarına ücretsiz veya indirimli serpme kahvaltı hediye ediliyor. Dolayısıyla takipte kalmak da fayda var. Meral Abla’nın instagram adresi aşağıda verilmiştir.

  • Adres: Hasanbey Halitpaşa Cad. 65 iç kapı No: 1, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (530) 926 21 71
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 04.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

3. Köfteci Yusuf

Burası Neresi? 1996 yılında İznik’te kurulan Köfteci Yusuf, Gıda ve restoran sektöründe hizmet veren köklü bir müessesedir. Köfteci Yusuf, Türkiye’de 24 yıldır faaliyet göstermekte olup; Avrupa standartlarında Türkiye’nin en büyük Köfte Fabrikası unvanına sahiptir. Türkiye’nin pek çok şehrinde birden fazla şubesiyle hizmet veren restoran, hemen herkes tarafından bilinir ve oldukça ünlüdür.

Köfteci Yusuf; Bursa’da 34, İstanbul’da 57, Ankara’da 11, İzmir’de 17, Balıkesir ve Samsun’da 7, Antalya’da 5, Aydın ve Yalova’da 4, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Kocaeli ve Muğla’da 3, Bilecik, Eskişehir, Kırklareli, Ordu, Kırıkkale, Manisa, Sakarya ve Tekirdağ’da 2, Isparta, Çanakkale, Kütahya, Çankırı, Amasya, Burdur, Düzce, Edirne, Zonguldak, Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir’de 1’er tane olmak üzere toplam 189 şubesiyle hizmet vermeye devam etmektedir.

Neden Gitmeliyim? Köfteci Yusuf restoranları, 2015 yılının Temmuz ayında, Hürriyet Gazetesi’nin Kelebek ekinde yer alan ‘’Türkiye’nin En İyi 10 Yol Lokantası’’ sıralamasında birinci seçilerek, Türkiye’nin en güvenilir restoran markası olmuştur. Mudanya’da da bir şubesi bulunan Köfteci Yusuf, dillere destan köftesinin yanı sıra kahvaltı ürünleriyle de dikkat çekiyor.

Denize nazır konumuyla, sabahları manzara eşliğinde kahvaltı keyfi sunan restoranda, hemen her lezzet doğal ve el yapımı ürünlerden oluşuyor. Kahvaltı genellikle tabak kahvaltı şeklinde sunulsa da isteğe göre serpme kahvaltı olarak da servis edilebiliyor.

Tabak kahvaltı bile olsa sınırsız çay eşliğinde servis edilen kahvaltı menüsünün içerisinde; jambon sucuk, yeşil biber, bal, kaymak, haşlanmış yumurta, özel Köfteci Yusuf sosu, domates, salatalık, tereyağı, nutella, siyah zeytin, biberli yeşil zeytin, beyaz peynir, Ezine peyniri, kaşar peyniri, çeşnili peynir ve kızarmış ekmek gibi 16’nın üzerinde çeşit bulunuyor.

Kaçırmayın! Köfteci Yusuf’ta kahvaltı tabağı fiyatı ise kişi başı yalnızca 19 TL! Menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz diğer ekstralar ise şöyle;

Sahanda menemen (13 TL), sahanda sucuklu yumurta (14 TL), kavurmalı yumurta (16 TL), pastırmalı yumurta (16 TL), patates kızartması (porsiyon – 6 TL), soğan halkası (6 adet – 3 TL), yoğurt (porsiyon – 6 TL), içli köfte (adet – 2 TL), Çıtır üçlü (soğan halkası, içli köfte, patates kızartması – az 10 TL, porsiyon 15 TL, duble 20 TL)

Köfteci Yusuf’un kahvaltı menüsünü yakından incelemek için linke tıklamanız yeterli! Gitmeden evvel bilgi almak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Ömerbey Mah. İstasyon Cd. 41 A, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 444 61 62
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 21.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı tabağı kişi başı 19 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Serpme Kahvaltı Mekanları

4. Tirilye Muhallebicisi

Burası Neresi? Mudanya’nın en meşhur mekanlarından biri olan Tirilye Muhallebicisi, ilçe merkezinde, BUDO iskelesine çok yakın bir noktada yer alıyor. Denize nazır konumuyla dikkat çeken mekan, aynı zamanda modern ve şık bir dekorasyona sahip olan iç mimarisiyle de göz dolduruyor.

Neden Gitmeliyim? Tirilye Muhallebicisi adından da anlaşılacağı üzere, tatlı ve pasta alanında uzmanlaşmış bir restoran & cafe olsa da kahvaltısıyla da Mudanya’nın en çok tercih edilen mekanlarının başında geliyor. Restoran menüsünde, hemen herkesin damak tadına hitap edebilecek zengin bir kahvaltı çeşitliliği bulunuyor. Meşhur Tirilye serpme kahvaltısının yanı sıra;

Sahanda sucuk (10 TL), Hellim kızartma (9 TL), sahanda kavurma (15,5 TL), Tirilye special (sucuk ve kavurmalı yumurta – 17,5 TL), sade omlet (10 TL), peynirli omlet (11 TL), karışık omlet (12,5 TL), sahanda yumurta (10 TL), menemen (12,5 TL),  peynirli menemen (13,5 TL) ve sucuklu menemen (15,5 TL) gibi birbirinden enfes ekstralar da menüde mevcut.

Kaçırmayın! ‘‘Tirilye serpme kahvaltı içinde yok, yok!’’ desek abartmış olmayız! Trilye serpme kahvaltı fiyatı ise kişi başı 49 TL. Tirilye Muhallebicisi’nin menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

Buna ek olarak yine linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz. Özel aracıyla restorana gidecek olanlar için, restorana özel bir otoparkın olduğunu ve vale hizmetinin verildiğini belirtmeden geçmeyelim.

  • Adres: Ömerbey, Halitpaşa Cd. 91 – 93, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 544 77 00
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Tirilye Serpme Kahvaltı kişi başı 49 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

5. Gizli Bahçe Cafe

Burası Neresi? 2006 yılında Mudanya, Güzelyalı’da samimi bir Butik Cafe olarak hizmete açılan Gizli Bahçe Cafe, kısa sürede kendisine has bir müdavim kitlesi oluşturmayı başarmıştır. Adı gibi gizli bir bahçe şeklinde dizayn edilen cafe, rengarenk çiçeklerine ek olarak, sıcacık ve samimi ortamıyla da oldukça meşhur.

Neden Gitmeliyim? Güzelyalı İDO iskelesine çok yakın bir noktada yer alan Gizli Bahçe Cafe, İstanbulBursa arası feribot seyahati yapanların da uğrak duraklarından biri oluyor. Bu şirin cafe, yemyeşil bahçesi, çeşitli antika abajurlarla süslenmiş samimi iç mekanıyla kalite ve konforu bir arada sunmayı başarıyor.

Bunun yanı sıra tazelik, lezzet ve kalitenin ön plana çıktığı yemekleri, meyve kokteylleri, bol malzemeli waffle, ince hamurlu pizzası ve içecekleriyle hem gözlere hem de damaklara hitap eden mekan, eşinizle, dostunuzla, arkadaşlarınızla uzun uzun oturup, evinizde gibi hissedebileceğiniz rahat bir ortam sunuyor.

Gizli Bahçe Cafe, deniz havasının mükemmel dinginliği içinde, yemyeşil ve bir o kadar renkli bahçesinde, özellikle hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biri oluyor. Mekanda kahvaltı isteğe göre, Gizli Bahçe serpme kahvaltı ve klasik kahvaltı tabağı şeklinde servis ediliyor.

En az iki kişilik hazırlanıp, sınırsız çay eşliğinde servis edilen Gizli Bahçe serpme kahvaltı iki kişi için 100 TL olarak ücretlendiriliyor. İki bardak çay ile sunulan klasik kahvaltı tabağının fiyatı ise kişi başı 50 TL. Kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstra lezzetler de menüde mevcut. Ekstra lezzetleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Söğüş tabağı (domates, salatalık, yeşil sivri biber – 10 TL), menemen (sade 18 TL, peynirli 20 TL, sucuklu 20 TL, karışık 22 TL), sahanda yumurta (sade 12 TL, kaşarlı 15 TL, sucuklu 16 TL), omlet çeşitleri (sade 15 TL, peynirli 20 TL, sucuklu 20 TL, karışık 22 TL), Kalem böreği (10 adet 20 TL), Paçanga böreği (5 adet 20 TL), peynir tabağı (mozarella, Ezine peyniri, kaşar peyniri, İzmir tulum peyniri ve çeçil peyniri – 30 TL), parmak patates (15 TL), elma dilim patates (15 TL) ve günün çorbası (15 TL)

Kaçırmayın! Gizli Bahçe Cafe’nin kahvaltı dışındaki lezzetlerini de yakından incelemek istiyoruz, diyorsanız tıklayın… Buna ek olarak özellikle hafta sonları fazlasıyla yoğun olabilen Gizli Bahçe’ye gitmeden önce aşağıdaki numarayı arayıp, rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Dilerseniz linke tıklayarak online rezervasyon imkanından da yararlanabilirsiniz.

  • Adres: Eğitim Mahallesi, 59. Sk. Güzelyalı 16950 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 554 36 36
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Gizli Bahçe Serpme Kahvaltı iki kişilik 100 TL | Klasik kahvaltı tabağı kişi başı 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

6. Alaçatı Muhallebicisi

Burası Neresi? Alaçatı Muhallebicisi, Türkiye’nin en popüler restoran & cafe zincirlerinden biridir. Ege’nin güzelliklerini ve zengin kültürünü, büyük şehirlere taşıma ve her mevsim ulaşılır kılma amacıyla 2012 yılında hizmet vermeye başlayan Alaçatı Muhallebicisi, kısa sürede ülkenin pek çok şehrinde en az bir şube açmayı başarmıştır.

Öyle ki Alaçatı Muhallebicisi, bir marka olarak, 74 farklı şubesi ile hizmet vermeye devam ediyor. Mekanın, Bursa’da üç farklı şubesi bulunup; bunlardan biri Mudanya’da, marina bölgesinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Ege’nin yöresel lezzetlerini ve özel spesiyalleri hem tadıp hem de satın alabileceği mekanlar tasarlayan Alaçatı Muhallebicisi, ferahlatan iç dizaynıyla da oldukça beğeniliyor.

Fesleğen kokan Arnavut kaldırımlı dar sokakları, maviye boyanmış tahta masaları, taş duvarlardan sarkan sardunyaları, begonvilleri ve hanımelleri ile Alaçatı mimarisini koruyarak tasarlanan mekan, her şubesinde aynı konseptle hizmet veriyor.

Alaçatı Muhallebicisi’nde müşteriler, sabahın erken saatlerinde Ege kahvaltısıyla güne başlayıp; Ege’nin kendine özgü sağlıklı ve besleyici lezzetlerini deneyebiliyor. Bunun yanı sıra günün diğer saatlerinde keçi sütü ve gerçek meyve tanecikleri ile yapılan onlarca çeşit dondurma içerisinden kendi favorilerinizi seçip, Alaçatı’nın eşsiz sütlü tatlılarıyla lezzetli bir deneyim yaşayabiliyor.

Restoran menüsünde, yaprak sarması, meşhur İzmir Boyozu, zeytinyağlıları, Çeşme’nin dillerden düşmeyen Ege kahvaltısı ve kumru çeşitleri ile Ege’nin dillere destan tatları ve daha pek çok lezzet sunuluyor.

Tüm bunları bir kenara bırakırsak, sabah kahvaltısıyla Ege mutfağının hafif ve ferah lezzetlerini önümüze getiren Alaçatı Muhallebicisi, oldukça zengin bir kahvaltı çeşitliliğine sahip. Restoran menüsünde kahvaltı isteğe göre; iki kişilik serpme kahvaltı ve tek kişilik serpme kahvaltı seçeneği ile sunuluyor.

Tek kişilik serpme kahvaltı 43 TL, iki kişilik serpme kahvaltı ise 90 TL olarak ücretlendiriliyor. Ayrıca isteyen kendi kahvaltısını oluşturabiliyor. Kendin hazırla konseptiyle pek çok kahvaltılık müşterilere sunuluyor.

Müşteriler kendi damak zevklerine göre bir kahvaltı menüsü hazırlayabiliyor. Kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz birbirinden lezzetli ekstralar da menüde yer alıyor. Bu ekstralardan bazıları:

Kaçırmayın!

  • Alaçatı peynir tabağı (beyaz peynir, İzmir tulum peyniri, çeçil peyniri, kaşar peynir, İzmir lor peyniri ve otlu peynir – 22,5 TL), İzmir boyoz (adet 3,5 TL), pankek (6 adet, nutella ve reçel ile servis edilir – 18,5 TL), parmak patates kızartması (12,5 TL)
  • Domates, salatalık, siyah ve yeşil zeytin ile servis edilen omlet menüleri (sade 15 TL, kaşarlı 18 TL, sebzeli 17,5 TL, beyaz peynirli 17 TL, Alaçatı karışık omlet 25 TL, kavurmalı kaşarlı omlet 27 TL, mantarlı omlet 18 TL)
  • Sahanda yumurta (13 TL), menemen çeşitleri (klasik 15,5 TL, kaşarlı 17,5 TL, beyaz peynirli 17,5 TL, sucuklu 20 TL, karışık 25 TL, kavurmalı 24 TL), peynirli su böreği (12 TL), kol böreği (kıymalı 14 TL, patatesli 11 TŞ, ıspanakları 12 TL)

Alaçatı Muhallebicisi’nin kahvaltı menüsünü veya diğer lezzetlerini daha detaylı görmek için linke tıklayabilirsiniz.

  • Adres: Halitpaşa, Saraylar Marinpark, Kumyaka Cd. 7/A, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 544 16 00
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 90 TL | Tek kişilik serpme kahvaltı 43 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

7. Adı Kahve

Burası Neresi? Mudanya Saraylar Marinpark mevkiinde, yat limanına yakın bir noktada konumlanan Adı Kahve, Mudanya’da özellikle gençler tarafından en çok tercih edilen mekanların başında geliyor.

Neden Gitmeliyim? Adı Kahve, adından da anlaşılacağı üzere birbirinden farklı kahve çeşitleriyle nam salmış olsa da yiyecek ve içecek menüsü içeriği açısından da oldukça zengin. Öyle ki mekanda, her sabah dolu dolu bir kahvaltı sofrası ile güne bomba gibi başlanıyor. Kahvaltı içerisinde yok yok, desek yeridir.

Kaçırmayın! İsteğe göre tek kişilik veya çift kişilik servis edilen Adı Kahve’nin serpme kahvaltısı, iki kişi için 90 TL, tek kişi için ise 50 TL olarak ücretlendiriliyor. Adı Kahve’ye gitmeden önce rezervasyon yaptırmak ve daha fazla bilgi almak için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Halitpaşa, Kumyaka Cd. No: 11, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 544 99 16
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 90 TL | Tek kişilik serpme kahvaltı 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

8. Koalas Mudanya

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Koalas (@koalaskitchens)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Koalas, içeri girdiğiniz ilk andan itibaren kendinizi evinizde hissedeceğiniz, arkadaşlarınız ve ailenizle sohbet edip, günün keyfini çıkarabileceğiniz bir mekan olarak Mudanya kahvaltı mekanları listemizdeki yerini alıyor.

Neden Gitmeliyim? Farklı ve lezzetli menüsüyle de dikkat çeken Koalas’ta, Mudanya’nın enfes manzarası eşliğinde, her gün Türk ve dünya mutfaklarından özel lezzetler, taze bir şekilde misafirlere sunuluyor.

Buna ek olarak, Koalas, seçilmiş çekirdeklerden özel olarak öğütülen geniş kahve çeşitleriyle de damaklarda iz bırakmayı başarıyor. Dileyenler, restoran müşterileri için özel olarak öğütülen gurme kahvelerden paket olarak satın alıp Koalas tadını evinde de hissedebiliyor.

Ayrıca restoranda, Koalas Shop olarak ayrılan bir bölüm bulunuyor. Bu bölümde, hem özel hem de kullanışlı çeşit çeşit dekoratif eşyalar ve tekstil ürünleri satılıyor. Gelgelelim asıl meselemize…

Koalas Mudanya, kahvaltı konusunda gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir mekan. Üstelik mis gibi deniz havası da bonusu! Koalas’ta kahvaltı, tercihe göre; iki kişilik serpme kahvaltı v etek kişilik kahvaltı tabağı şeklinde servis ediliyor.

Kaçırmayın!

Serpme kahvaltı en az iki kişilik hazırlanıp, 87,5 TL; kahvaltı tabağı ise 45,5 TL olarak ücretlendiriliyor. Koalas’ın menüsünde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstra lezzetler de bulunuyor. Menüdeki ekstra lezzetlerden bazıları:

Menemen (21,5 TL), sahanda sucuk (23,5 TL), pişi tabağı (reçel ve çikolata eşliğinde – 18,5 TL), börek tabağı (paçanga ve kol böreği – 22,5 TL), muhlama (24,5 TL) avokado soslu poşe yumurta (27,5 TL), pesto soslu domatesli mozarella (24,5 TL), mücver (19,5 TL), kısır (19,5 TL), sokak tostu (22,5 TL), Koalas special biberli (19,5 TL), patates çeşitleri (baharatlı, parmesan ve cheddar peynirli – 25,5 TL), gün tabağı (mücver, kısır, yaprak sarma – 28,5 TL) ve Smoothie Bowl (chia ve muzlu – 37,5 TL)

  • Adres: Halitpaşa, Kumyaka Cd. No: 7, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (535) 631 90 90 – 0 (224) 544 11 10
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 87 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 45,5 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

9. David People Coffee & Food

Burası Neresi? 2010 yılında ‘Şımart Kendini’ sloganı ile hizmet vermeye başlayan David People Coffee & Food, Türkiye’nin pek çok şehrinde şubesi bulunan markalaşmış bir restoran olarak karşımıza çıkıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir’in yanı sıra Bursa’da da birkaç şubesi bulunan mekanın, şehirdeki en gözde şubelerinden biri Mudanya’da yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? David People, misafirlerine günün her saati eşsiz deneyimler yaşatabilmek üzere her geçen gün gelişerek büyümeye devam ediyor. Mudanyalıların keyifli ve sıcak buluşmalarına ev sahipliği yapan mekan, zengin menüsüyle de göz dolduruyor.

Menü, geniş yelpazeli yiyecek ve içecek seçeneklerinin yanı sıra zengin ve bol çeşitli kahvaltısıyla da dikkat çekiyor. Bol çeşitli Kahvaltı ile güne enerjik başlayabileceğiniz David People, Mudanya yat limanına nazır manzarasıyla insana huzur veriyor.

Kaçırmayın! David People Coffee & Food’un dillere destan kahvaltısının fiyatı iki kişi için ortalama 85 TL ila 95 TL arasında değişiyor. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmak için aşağıda verilen iletişim numarasını arayabilir; ayrıca linke tıklayarak David People menüsünü yakından inceleyebilirsiniz.

  • Adres: Halitpaşa, Kumyaka Cd. No: 13, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 543 11 11 – 0 (535) 605 61 67
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı iki kişi için ortalama 85 TL ila 95 TL arasında ücretlendiriliyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

10. Boolca Cafe & Restoran

Burası Neresi? Mudanya kahvaltı mekanları arasında oldukça iddialı bir müessese olan Boolca Cafe & Restoran, Mütareke Meydanı’nın hemen karşısında yer alıyor. Enfes yemekleri, çeşit çeşit içecekleri ve kahve seçenekleriyle oldukça zengin ve renkli bir menüyle hizmet veren Boolca Cafe’nin azımsanamayacak sayıda müdavimi bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Öyle ki bu şirin kafe, özellikle Pazar kahvaltılarının Mudanya’daki en popüler adresleri arasında yer alıyor. Artvin’den özel olarak getirtilen ürünlerle hazırlanan doyurucu kahvaltısıyla hem gözlere hem de damaklara hitap eden Boolca Cafe & Restoran’da, kahvaltı tercihe göre serpme ve tabak kahvaltı şeklinde servis ediliyor.

Kaçırmayın! Kahvaltının yıldızı ise hiç şüphesiz bizzat müessese tarafından yapılan ev yapımı börekleri oluyor. Serpme kahvaltı iki kişi için ortalama 80 TL ile 95 TL arasında ücretlendiriliyor.

  • Adres: Mütareke, Akıncı Abidinbey Sk. No: 8/B, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (533) 151 56 86
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı iki kişi için ortalama 80 TL ile 95 TL arasında ücretlendiriliyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

11. Burgaz Park Cafe

Burası Neresi? Mudanya’ya bağlı Güzelyalı Mahallesi’nde bulunan Burgaz Park Cafe, İDO Feribot iskelesine 200 metre mesafede yer alıyor. Dolayısıyla İstanbul – Bursa arası feribot yolculuğu yapan yolcular için harika bir bekleme noktası oluyor.

Neden Gitmeliyim? Burgaz Park Cafe, özellikle sabah kahvaltısıyla biliniyor. Kafede oldukça çeşitli bir serpme kahvaltı sofrası sunuluyor. Kahvaltıya dair A’dan Z’ye hemen her lezzetin bulunduğu serpme kahvaltı, kişi başı 48 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Burgaz Park Cafe’ye gitmeden evvel daha fazla bilgi almak için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz. Serpme kahvaltısıyla güne doyurucu bir başlangıç yapmanızı sağlayan Burgaz Park Cafe’yi sizler de gönül rahatlığıyla Mudanya kahvaltı mekanları listenize ekleyebilirsiniz.

  • Adres: Güzelyalı Burgaz Mah. Kazım Karabekir Cd. No: 7, 16950 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (532) 513 78 98
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 48 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Açık Büfe Kahvaltı Mekanları

12. Uzay Pastanesi Mudanya

Burası Neresi? Yalnızca Mudanya’nın değil Bursa’nın da en popüler pastane zinciri olan Uzay Pastanesi’nin hikayesi 1971 yılında başlamıştır. 1971’de Erol ailesinin dedelerinin Polonya’dan gelerek Bursa’da açtığı “Polonez Pastanesi” olarak serüvenine başlayan Uzay Pastanesi, Bursa’da pastacılık denildiğinde akla ilk gelen müessese oluyor.

Sonraki süreçte, aynı tarihlerde gündeme bomba gibi düşen bir olay zuhur ediyor. Tabi ki Neil Armstrong’un Ay’a çıkmasından bahsediyoruz. Çığır açan bu hadisenin üstünden 3-4 yıl geçtikten sonra, Polonez Pastanesi de bundan çok etkilendiği için adını Uzay Pastanesi olarak değiştiriyor.

Neden Gitmeliyim? Uzay Pastanesi’nin bir marka değeri taşıdığını söyleyerek, mübalağa yapmış olmayız. Bursa’da çeşitli noktalarda şubesi bulunan Uzay Pastanesi’nin en güzel ve en popüler şubelerinden biri Mudanya’da, yat limanı yakınında yer alıyor.

Birbirinden leziz pasta, tatlı ve hamur işi çeşitlerinin yanı sıra kahvaltısıyla da göz dolduran mekanda, güne dolu dolu zengin bir kahvaltıyla başlanıyor. Uzay Pastanesi’nin Mudanya ve Geçit (Nilüfer ilçesi) şubelerinde Pazar günleri 09.30- 14.00 saatleri arasında açık büfe kahvaltı hizmeti veriliyor.

Açık büfe kahvaltı kişi başı 84 TL; 0 – 5 yaş arası çocuklar içinse 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Bunun yanı sıra serpme kahvaltı ve tek kişilik kahvaltı tabağı da restoran menüsünde mevcut. En az iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltı 130 TL; tek kişilik kahvaltı tabağı ise 49 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! 

Bunlara ek olarak Uzay Pastanesi’nin farklı kahvaltı menüleri de bulunuyor. Bunlar; Ev kahvaltısı (40 TL), Fit kahvaltı (Poşe yumurtalı 49 TL, Çırpılmış yumurtalı 49 TL), Pişi kahvaltı (35 TL), Hızlı kahvaltı (35 TL), Kruvasan kahvaltı (47 TL), Uzay’da Granola (35 TL) gibi farklı menülerden oluşuyor.

Uzay Pastanesi’ne gitmeden önce arayıp rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Dilerseniz linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz. Uzay Pastanesi, birbirinde enfes lezzetleriyle Mudanya’da açık büfe kahvaltı yapabileceğiniz yegane yerlerden biri!

  • Adres: Halitpaşa, Kumyaka Cd. No: 11, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 544 00 58
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 (Açık büfe kahvaltı yalnızca Pazar günleri 09.30 – 14.00) | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı 84 TL (0 – 5 yaş arası çocuklar 40 TL) | Serpme kahvaltı iki kişilik 130 TL | Tek kişilik kahvaltı tabağı 49 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

13. Heybeli Ocakbaşı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Heybeli Otel (@heybeliotel)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Bursa – Mudanya yolu üzerinde yer alan Heybeli Ocakbaşı, sizi, ailenizi, dostlarınızı ve iş arkadaşlarınızı eşsiz bir gün geçirmek için evine davet ediyor. Üç salon ve üç bahçe ile hizmet veren mekan, eşsiz bir heyecan vadediyor.

Heybeli Ocakbaşı, 15 dönümlük arazisi, 500 araçlık otoparkı ve çocuk oyun alanları ile oldukça geniş bir alanda hizmet veriyor. Tesis içerisindeki salonlar; Mimoza salonu, Manolya bahçesi, Şehrazat salonu, Lal bahçesi ve Erguvan bahçesi olarak farklı bölümlere ayrılıyor.

Neden Gitmeliyim? Yılların eskittiği tecrübesi ve profesyonel hizmet anlayışı ile Mudanya’nın en gözde müesseselerinden biri olan Heybeli’de, kır ve salon düğünü gibi kalabalık organizasyonlar da düzenlenebiliyor. Özellikle kır düğünü konusunda oldukça iddialı olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Bunların yanı sıra Heybeli, açık büfe kahvaltısıyla da hafta sonlarının aranan mekanlarından biri oluyor. Mudanya açık büfe kahvaltı için sınırlı seçeneklerden biri olan mekan, zengin köy kahvaltısıyla hem gözlere hem de damaklara hitap etmeyi başarıyor.

Üç ayrı bahçesinde ister firma, ister ailece gidilen zengin ve renkli açık büfe kahvaltıları ile eşsiz sofralar sunuyor. Sahanda yumurta ve gözleme eşliğinde servis edilen köy kahvaltısı ile güne şahane bir başlangıç yapılıyor.

Kaçırmayın! Heybeli Ocakbaşı Restoran’a gitmeden önce arayıp, rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Zira bazı günler kalabalık organizasyonlar için özel olarak ayrılabiliyor. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir ya da linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Bademli Mh. Mudanya Yolu Heybeli Mevkii Çağrışan Köyü Girişi, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 244 66 77
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 11.00 – 23.00 | Hafta sonu 12.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı 50 TL – 60 TL’den başlıyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

14. Falez Cafe

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Falez Cafe (@falezcafe)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? 2009 yılının Haziran ayında hizmet vermeye başlayan Falez Cafe, manzarası ve konumuyla dikkat çeken bir aile işletmesidir. Hizmet vermeye başladığı günden beri konuklarına huzurlu bir ortamda sağlıklı ürünler sunan mekan, bulunduğu bölgedeki en kaliteli kahvaltı mekanı ve kafe olmayı amaçlıyor.

Falez Cafe, sağlıklı ve organik lezzetleri, sakin ortamı ile Mudanya’da azımsanamayacak müdavim kitlesine ev sahipliği yapıyor. Falez Cafe, konum itibariyle Mudanya’nın Kumyaka Mahallesi’nde (köyü) yer alıyor. Kumyaka Köyü, Mudanya ile Tirilye’nin tam ortasında, Mudanya’nın 5 kilometre batısında konumlanıyor.

2000 yıllık bir geçmişe ve turunçgillerin dahi yetiştiği yumuşak bir iklime sahip olan Kumyaka Köyü, şehre yakın olmasına karşın, huzurlu ve doğal bir turizm merkezidir.

Neden Gitmeliyim? Doğanın içinde dalga sesleri eşliğinde keyifli zaman geçirmek isteyenleri evine davet eden Falez Cafe, müthiş kahvaltı sofralarıyla gönüllerde taht kuruyor. Mekan, pazartesi günleri hariç olmak üzere, haftanın altı günü, 09.00 ila 15.00 saatleri arasında serpme kahvaltı hizmeti veriyor.

Yazın açık alanında, hem deniz manzarasının hem de yemyeşil bahçesinin sağladığı muhteşem ambiyansıyla dikkat çeken Falez Cafe, kış ayları ve yağmurlu havalarda 50 kişi kapasiteli şömineli kapalı alanı ile otantik dokusunu koruyor.

Falez kahvaltının saymakla bitiremeyeceğimiz pek çok farklı özelliği bulunuyor. Öncelikle, kahvaltıda, yıl boyunca, 350 ağaçlık zeytinliklerinden ürettikleri organik zeytinyağı ve yalnızca meyve ve şekerle yaptıkları ev yapımı reçel çeşitleri gibi birbirinden doğal ve enfes bir dizi lezzet sunuluyor.

Bölgede yalnızca Falez Cafe’nin kahvaltısında bulunan birkaç özel ürün de mevcut. Bu ürünlerin arasında; İçerisinde közlenmiş sebzeler ve ceviz bulunan baharatlı özel karışım salça, Balıkesir ve Manyas’tan getirtilen 7 çeşit peynir ve kaymak, sadece hafta sonlarına özel yapılan peynirli tepsi böreği ve Trabzon’dan özel olarak getirtilen köy tereyağı gibi lezzetler yer alıyor.

Kış ve ilkbahar aylarında, müesseseye özel bir spesiyal olan ebegümeci otlu omlet büyük ilgi görüyor. Omlet için kullanılan taze ebegümeci otu her sabah Kumyaka Köyü’nden toplanıyor. Yaz aylarında ise bahçeden toplanan salatalıkları ve yeşil biberlerin yanı sıra, bostandan taze koparılmış organik sebzeler de yine kahvaltıdaki yerini alıyor.

Kaçırmayın!

Kahvaltıda her şey, konuklar doyuncaya kadar tazelenip, ikram edilirken, yumurta tercihe göre menemen, omlet, sahanda veya rafadan/katı olarak servis ediliyor. Kahvaltının en sevilenlerini, Ayva, Ananas ve Portakal reçelleri, salçanın yanında servis edilen organik zeytinyağı, kış aylarının vazgeçilmezi nar suyu, kaşarlı menemen, peynirli börek ile Ebegümeci otlu ve peynirli omlet oluşturuyor.

Gelmişken mutlaka her birinin tadına bakın! Kahvaltının üstüne iyi bir Türk kahvesi de ne güzel gider, diyenlerdenseniz, en doğru adrestesiniz. Kahvaltı sonrası, dalga sesleri eşliğinde, taze kahveden yapılan bol köpüklü Türk kahvesini yudumlamadan Falez Cafe’den ayrılmayın, derim.

Falez Cafe’ye gitmeden evvel, özellikle hafta sonları için telefonla rezervasyon yaptırmanız önem arz ediyor. Aksi takdirde boş masa bulmak pek de mümkün olmuyor. Rezervasyon için aşağıda verilmiş olan iletişim numarasını aramanız yeterli.

  • Adres: Kumyaka Köyü Girişi, 16960 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 565 20 44
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 15.00 | Pazartesi günleri kapalı (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 80 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

15. Mankafa Cafe

Burası Neresi? Mudanya – Tirilye arasında, Kumyaka Köyü’ne yakın bir mevkide bulunan Mankafa Cafe, henüz yeni bir mekan olmasına karşın kısa sürede ilçenin en popülerleri arasında gösteriliyor. Zeytin ağaçlarının altında, muazzam bir bahçede hizmet veren kafe, semaver eşliğinde servis edilen bol çeşitli kahvaltısıyla göz dolduruyor.

Neden Gitmeliyim? Haftanın yedi günü, 09.00 ile 23.00 saatleri arasında konuklarını ağırlamaya devam eden Mankafa Cafe, farklı dizaynıyla da dikkat çekmeyi başarıyor. Netice olarak Mankafa Cafe, doğa içinde, tertemiz hava eşliğinde, sabah kahvaltısı edip, güne harika bir başlangıç yapabileceğiniz bir yer.

Kaçırmayın! Üstelik evcil hayvanınız varsa, onu da yanınızda götürebilirsiniz. Dolayısıyla Mankafa Cafe’yi sizler de Mudanya kahvaltı mekanları listenize mutlaka ekleyin! Yolunuz düşerse, gözlemelerin tadına bakmadan da dönmeyin… Gitmeden evvel bilgi almak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Halitpaşa, 4. Sokak No: 32, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (532) 050 60 86
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 45 TL – 50 TL civarında seyrediyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

16. Payidar Çiftliği

Burası Neresi? Mudanya kahvaltı mekanları listemizde, şimdiki durağımız Mudanya’ya bağlı Ülkü Köyü’nde yer alan Payidar Çiftliği… Eğer 9 yaş altı çocuğunuz ve hatta çocuklarınız varsa, Mudanya’da kahvaltı için tercih etmeniz gereken ilk mekanlardan biri olan Payidar Çiftliği, günün nasıl geçtiğini bile anlamayacağınız ve keyfine doyamayacağınız bir yer!

Neden Gitmeliyim? Doğası ve konumu itibariyle müthiş bir çiftlik olarak hizmet veren mekan, özellikle çocukların ilgisini fazlasıyla cezbediyor. Çiftlik içerisinde, çocuklar, hayvan sevgisini doruklarda yaşayıp, anne veya babaya ihtiyaç duymadan koşturup, yarışıp tüm enerjilerini atabiliyor.

Tavuklardan, tavşanlara, atlardan, keçilere kadar birçok sevimli hayvana yaşam alanı olan Payidar Çiftliği, daha pek çok sürprizle konuklarını ağırlıyor. Çiftlikte, kahvaltı ve mangal hizmeti veriliyor.

Oldukça zengin bir kahvaltı ile güne başlayan çiftlikte, sucuklu yumurta, gözleme, karışık kızartma ve karpuz gibi ekstralar da kahvaltı ücretine dahil ediliyor. Serpme kahvaltı iki kişi için 110 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Odun ateşinde pişen çayı, organik yumurtaları, ekşi maya ekmeği ve daha pek çok doğal ürünüyle harika bir kahvaltı sizleri bekliyor. Kahvaltı sonrasında ise çocuklarınızla birlikte ata binip, doğa içinde tur atmayı sakın unutmayın!

Bu arada Payidar Çiftliği’ne kahvaltı değil de mangal için gidecekseniz; mangal yakım ücreti alınıyor. Mangal ve kömür müesseseye ait olup, ortalama 20 TL ücretlendiriliyor. Servis ücreti ise kişi başı 10 TL.

  • Adres: Ülkü Köyü, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (507) 865 19 30 – 0 (544) 719 85 84
  • Çalışma saatleri: Pzt – Salı 10.00 – 22.00 | Pazar 24 saat açık | Diğer günler 10.30 – 22.00 (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 110 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

17. 21 Masa

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

21 Masa (@yirmibirmasa)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Bursa’nın en nezih ve en popüler mekanlarından biri olan 21 Masa, Mudanya’ya bağlı Bademli mevkiinde yer alıyor. 21 Masa, steak house ve kahvaltı alanında hizmet veren kahvaltı ve konseptiyle farklılık yaratıyor.

Neden Gitmeliyim? Müthiş bir bahçeye ve harika bir atmosfere sahip olan restoran, doğa içinde, modern ve lüks ambiyansıyla hizmet veriyor. Restoranda, ızgara çeşitleri, akşam yemeği, öğle yemeği ve kahvaltı servisi veriliyor. Özellikle kahvaltısıyla dillere destan bir üne sahip olan 21 Masa’da haftanın yedi günü müthiş bir kahvaltıyla güne başlanıyor.

Kahvaltı içerisinde; peynir tabağı, zeytin tabağı, domates – taze yeşillik söğüş, tereyağı, pişi, menemen, ekşi mayalı ekmekler, cevizli lokum, mevsim reçelleri, bal ve kaymak, salçalı zeytinli ezme, sahanda salçalı kavurmalı ya da sucuklu yumurta, fındık ezmesi, simit, tahanlı pide, kol böreği ve isli Çerkes peyniri gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Lakin fiyatlar biraz pahalı bulunuyor. Zira serpme kahvaltı kişi başı 95 TL olarak ücretlendiriliyor. 21 Masa, özellikle hafta sonları yoğun bir kabalığı ağırlıyor. Dolayısıyla gitmeden önce arayıp, rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz. 21 Masa’nın kahvaltı dışındaki lezzetlerini ve içecek seçeneklerini yakından incelemek için menüye tıklayın!

  • Adres: Bademli Mah. Aydoğdu Sok. Belen 2 Sitesi No: 2 Kapı No: 1, 16960 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 235 21 21 – 0 (850) 532 42 29
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 95 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Deniz Manzaralı Kahvaltı Mekanları

18. Kahve Beyaz (Seyret Kebap & Ocakbaşı)

Burası Neresi? Bursa’nın en çok tercih edilen mekanı Kahve Beyaz SEYR-ET, yenilenen yüzüyle, koşulsuz misafir memnuniyetini ön plana alan hizmet anlayışıyla uzun yıllardır faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Mudanya’yı tepeden gören harika bir deniz manzarasına sahip olan restoran, Bursa – Mudanya yolu üzerinde, Göynüklü köyü girişinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Kahve Beyaz Seyr-et, et – mangal, kebap, pide, kahvaltı, kafe, çocuk oyun alanı ve muhteşem deniz manzarası ile zamanınızı büyüleyici bir deneyime dönüştürecek tüm olanaklara ev sahipliği yapıyor.

Restorandan bağımsız 700 kişilik açık kır düğün salonu ile kalabalık organizasyonların da gerçekleştirildiği mekan, konfor ve hizmetin farklılığını misafirlerine sunuyor. Kahve Beyaz, tüm bunların yanı sıra kahvaltı sofrasıyla da oldukça popüler…

Öyle ki hafta sonları Mudanya’nın muhteşem deniz manzarasına karşı kahvaltı etmek için pek çok kişi Kahve Beyaz’ı tercih ediyor.

Kaçırmayın! Restoranda serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı ve açık büfe kahvaltı servisi ile hizmet veriliyor. Açık büfe kahvaltı yalnızca Pazar günleri servis ediliyor. Serpme kahvaltı, iki kişi için 110 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: Aydınpınar Köyü, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (532) 631 97 16 – 0 (224) 566 36 36
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 04.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı iki kişi için 110 TL olarak ücretlendiriliyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

19. Giritli Elini

Burası Neresi? Mudanya’nın sahilinde müthiş hamburger yapan, ev yapımı reçel gibi kahvaltılıkları ile inanılmaz keyifli ve şirin bir kafe olan Giritli Elini, farklı konsepti, terası ve şahane deniz manzarasıyla dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Giritli Elini’nin terasında serpme kahvaltının keyfi de tadı da bir başka oluyor. Bunun yanı sıra Girit usulü baharatlı otlu tostu ve enfes menemen çeşitleriyle, Mudanya’ya yolu düşenlerin mutlaka uğraması gereken bir yer.

Giritli Elini, anne elinden kahvaltılıklar ve butik ürünlerle hazırlanan sınırsız serpme kahvaltı ve kahvaltı boyunca sınırsız çay hizmeti sunuyor. Kahvaltı isteğe göre tabak kahvaltı ve serpme kahvaltı şeklinde hazırlanabiliyor.

Kaçırmayın! Mekanın, panoramik deniz manzaralı muhteşem terasında, haftanın yedi günü kahvaltı servisi ile hizmet veriliyor. Giritli Elini’de, iki kişilik serpme kahvaltı 120 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: Hasanbey, Halitpaşa Cd. No: 59, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 544 44 96 – 0 (549) 654 26 54
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 20.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 120 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

20. İncir Cafe

Burası Neresi? Mudanya’nın en eski ve en köklü mekanlarından biri olan İncir Cafe, sahilde, denize nazır harika bir konumda yer alıyor. Kahvaltı, waffle ve kahve alanında uzmanlaşmış mutfağıyla azımsanamayacak sayıda müdavime sahip olan İncir Cafe, panoramik deniz manzarasıyla da herkesin beğenisini topluyor.

Neden Gitmeliyim? Bunun yanı sıra İncir Cafe, hem manzarasının hem de mükellef kahvaltı sofrasının sayesinde, özellikle hafta sonları sabah kahvaltısı için tercih edilen ilk mekanlardan biri oluyor.

Dolayısıyla yalnızca Mudanya’da değil; Bursa kahvaltı mekanları arasında da oldukça popüler. İncir Cafe’de serpme kahvaltı fiyatı ise kişi başı 44 TL.

Kaçırmayın! İncir Cafe’de, hafta sonu, denize nazır hoş bir masada kahvaltı etmek istiyorsanız, önceden arayıp, rezervasyon yaptırmalısınız. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını aramanız yeterli!

  • Adres: Hasanbey, Halitpaşa Cd. No: 1, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 544 91 95
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 44 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

21. Yıldız Tepe Cafe

Burası Neresi? Yıldız Tepe Cafe, Mudanya’nın masmavi denizinin en eşsiz manzarasına sahip olan Yıldız Tepe’de yer alıyor. Huzuru, dinginliği ve mutluluğu, eşinizle, dostunuzla ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bir mekan olan Yıldız Tepe Cafe, özellikle bahar ve yaz aylarında güneşin batışını izlemek için harika bir adres oluyor.

Neden Gitmeliyim? Yıldız Tepe Cafe’de, demleme çayınızı yudumlarken dilerseniz kahvaltınızı yapabilir, gece ve gündüz manzarası ile doğal bir atmosferde vakit geçirebilirsiniz. Üstelik vaktin nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız!

Kaçırmayın! Zira bu harika mekanda, Mudanya körfezinin muhteşem manzarası gözler önüne seriliyor. Yıldız Tepe Cafe, ‘‘Doğayla iç içe temiz havada sohbetler Yıldız Tepe Cafe’de başka güzel’’ sloganıyla herkesi evine davet ediyor.

  • Adres: Halitpaşa, Kumyaka Cd. No: 28, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 544 22 17
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 04.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL bandında seyrediyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

22. The Blue Cafe

Burası Neresi? Nargile, kahvaltı, kahve, doğum günü, evlenme teklifi ve toplantı gibi pek çok alanda hizmet veren The Blue Cafe, Mudanya’nın meşhur meydanı Mütareke’de yer alıyor. The Blue Cafe, Mudanya’da deniz manzarası eşliğinde muhteşem bir kahvaltı için tercih edebileceğiniz mekanların başında geliyor.

Neden Gitmeliyim? Dolayısıyla tadı damaklarınızdan hiç silinmeyecek çok özel bir kahvaltıyla güne başlamak için gönül rahatlığıyla The Blue Cafe‘yi sizler de Mudanya kahvaltı mekanları listenize ekleyebilirsiniz.

Serpme kahvaltısıyla A’dan Z’ye pek çok lezzeti bir araya getiren kafenin kahvaltı menüsü içerisinde; sigara böreği, pişi, haşhaşlı ekmek, simit, otlu peynir, çeçil peyniri, soslu zeytinyağı, böğürtlenli lor ve lorlu biber gibi farklı lezzetler bulunuyor.

Kaçırmayın! Sınırsız çay eşliğinde servis edilen serpme kahvaltının fiyatı ise kişi başı yalnızca 30 TL. The Blue Cafe, diğer adıyla Cafe Blue’ye gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak ve daha fazla bilgi almak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Mütareke, 12 Eylül Cd. No: 20, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (530) 060 39 51
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 09.00 – 00.00 | Hafta sonu 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

23. Tirilye Bağ Evi

Burası Neresi? Mudanya’nın en güzel köşelerinden biri olan Tirilye’de yer alan Tirilye Bağ Evi, “Bugün, dünden daha iyiye” sloganıyla yıllardır hizmet vermeye devam ediyor. Bağ Evi, Trilye’nin en tepesinde, denize hakim, alabildiğince mavi ve yeşilin üzerinde muhteşem bir manzaraya nazır bir konumda yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Kekik kokusu, çivit mavi pencere ve kapıları, kireç duvar dokusu ile Ege’yi aratmayan restoran, arka fondaki Yeşilçam şarkılarıyla, insanı adeta nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor.

Kahvaltıya gelince; incir reçeli, portakal kabuğu reçeli, pekmez bal kaymak, sigara böreği, puf böreği, sucuk, patatesli yumurta, domates, salatalık, menemen, portakal suyu, peynir ve zeytin çeşitleriyle dolu bir sofra Tirilye Bağ Evi’nde sizleri bekliyor. Üstelik bol çeşitli zengin serpme kahvaltı kişi başı yalnızca 40 TL.

Kaçırmayın! Masmavi deniz yemyeşil tabiat, kuş cıvıltıları, rengarenk kelebekler, kısacası huzur, mutluluk ve mis gibi bir hava arıyorsanız, Tirilye Bağ Evi, sizler için biçilmiş kaftan. Bu arada söz konusu mekan, Pazar günleri rezervasyon kabul etmiyor.

  • Adres: Tirilye, Gazi sok No: 8, 16960 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 563 25 25
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

24. Yamaçtepe Cafe

Burası Neresi? Mudanya’da en mükemmel manzaraya sahip mekanlardan biri olan Yamaçtepe Cafe, hafta sonu kahvaltısı için en çok tercih edilen adreslerinden biri oluyor.

Yamaçtepe Cafe, bol çeşitli zengin kahvaltısının yanı sıra muazzam deniz manzarası, püfür püfür esen rüzgarı, tertemiz havası ve yemyeşil doğasıyla da dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Yamaçtepe Cafe’nin serpme kahvaltısında A’dan Z’ye aklınıza gelebilecek pek çok lezzet bulunuyor. Üstelik bu lezzetlerin birçoğu, organik, doğal ve taptaze ürünlerden elde ediliyor. Kahvaltı boyunca, misafirlere, dumanı üstünde tüten, sınırsız demleme çay eşlik ediyor.

Özellikle gözleme çeşitlerinin ve de kavurmalı yumurtanın tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Yamaçtepe Cafe’de kahvaltı tercihe göre serpme kahvaltı ve tek kişilik tabak kahvaltı şeklinde hazırlanıp, servis edilebiliyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltı kişi başı 44 TL, kahvaltı tabağı ise kişi başı 25 TL olarak ücretlendiriliyor. Yamaçtepe Cafe’ye gitmeden evvel aşağıdaki numarayı arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz. Zira özellikle hafta sonları boş masa bulmak zorlaşabiliyor.

  • Adres: Halitpaşa, Kumyaka Caddesi, Manolya Sok. No: 32, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 544 56 56
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 44 TL | Kahvaltı tabağı 25 TL (2020 fiyatıdır, güncel değildir)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

25. Çamlı Kahve

Burası Neresi? Çamlı Kahve, Tirilye’de 1900’lü yılların başlarında Rumların mesire yeri olarak kullandıkları bir alanda, hizmet vermektedir. 1900’lerden sonra Tirilye sakinlerinin piknik yapıp, ailece yemekler yediği, keyifli sohbetlerin yapıldığı, gün batımlarının seyredildiği ve tavşankanı çayların içildiği bir alan olarak kullanılmaya devam edilen bu tepe, zamanla kaderine terk edilmiştir.

Atıl vaziyette bakımsız kalan bu alanı, yeniden eski güzel günlerine kavuşturmak için Çamlı Kahve adı altında harika bir mekan inşa edilmiştir. 2004 yılından bu yana büyük emekler sonucu faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Çamlı Kahve, bugün Tirilye’nin en bilinen mekanlarından biri olarak göze çarpmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Çamlı Kahve, hafta sonları, çevre illerden ve Bursa’nın çeşitli ilçelerinden gelen konuklarla dolup taşan oldukça popüler bir mekandır. Öyle ki çoğu zaman boş bir yer bulup, oturmak neredeyse imkansız bir hal alır.

Çamlı Kahve, esen serin rüzgarı, mis gibi havası, tertemiz doğası ve ahşap dekorasyonuyla dikkat çekmektedir. Çamlı Kahve’nin en sevilen özelliklerinden biri de enfes sabah kahvaltısıdır. Dolu dolu bir kahvaltı sofrasıyla konuklarını ağırlayan kahve, deniz manzarasıyla bu sofrayı taçlandırmaktadır.

Kahvaltıda, Kekikli Zeytinyağı, Tahin ve Fıstık Kırması gibi özel lezzetler yer almakta olup; sınırsız çay eşliğinde servis edilmektedir. Çamlı Kahve’de serpme kahvaltı fiyatı ise kişi başı 50 TL’dir. Kahvaltının yanı sıra, gözlemesi de oldukça meşhurdur.

Kahve mutfağında pişirilen kaşarlı, lorlu, karışık ve beyaz peynirli gözleme çeşitleri de fazlasıyla tercih edilip, layığıyla servis edilmekte ve yalnızca 20 TL olarak ücretlendirilmektedir.

Kaçırmayın! Çamlı Kahve, özellikle hafta sonları rezervasyon kabul edemiyor. Dolayısıyla ne kadar erken giderseniz, denize nazır güzel bir masa bulmanız o kadar kolaylaşır.

Daha fazla bilgi almak içi aşağıdaki iletişim numarasını aramanız yeterli. Çamlı Kahve’nin menüsünü yakından incelemek ve tüm seçenekleri görmek için linke tıklayabilirsiniz.

  • Adres: Tirilye, 16960 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 563 26 25
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

26. Yıldız Cafe Mudanya

Burası Neresi? Eski adıyla Yıldız Çay Bahçesi, Mudanya sahilinde, İş Bankası’nın hemen karşısında denize nazır bir noktada yer alıyor. Ferah bir ortama sahip olan Yıldız Cafe, sabah kahvaltıları için harika bir seçenek oluyor. Zira menüde kahvaltı çeşitliliği oldukça fazla…

Neden Gitmeliyim? Menüde taze sebze ve meyvelerden zeytin ve peynir çeşitlerine, bal ve kaymaktan reçel çeşitlerine kadar pek çok kahvaltılık ürün bulunuyor. Ayrıca kahvaltı menüsüne menemen, gözleme, sucuklu yumurta, omlet ve su böreği gibi ekstralar da dahil ediliyor. Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL arasında ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Özellikle patlıcanlı gözlemenin tadına mutlaka bakmalısınız. Yıldız Cafe Mudanya ile ilgi daha fazla bilgi almak için instagram sayfasını inceleyebilirsiniz.

  • Adres: Hasanbey, 12 Eylül Cd. No: 2 D: 1, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 544 42 22
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram 
  • Yol tarifi al >

27. Saklı Koy Mudanya

Burası Neresi? Mudanya’nın en güzel köylerinden biri olan Kumyaka Köyü’nde yer alan Saklı Koy Mudanya, kendisini güneşin en güzel battığı koy olarak tanımlıyor.

Ailenizle birlikte muhteşem vakit geçirebileceğiniz harika bir mekan olan Saklı Koy’da, restoran, kafeterya, kapalı ve açık alan, sigara içilebilen özel alan, otopark ve bir de plaj bulunuyor.

Dolayısıyla dileyenler yaz aylarında, denize girip, güneşin ve sahilin tadını çıkarabiliyor. Alkolsüz bir işletme olarak yaz – kış demeden yılın on iki ayı hizmet vermeye devam eden Saklı Koy, pandemi sebebiyle, şuan için 08.00 ile 19.00 saatleri arasında konuklarını ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Saklı Koy’un en güzel özelliklerinden biri de sabahları enfes bir kahvaltı sofrası ile güne başlaması. Kahvaltısı sebebiyle Mudanya kahvaltı mekanları arasında oldukça meşhur olan Saklı Koy’da aklınıza gelebilecek pek çok kahvaltılık, en taze ve en doğal halleriyle sunuluyor.

Sınırsız demleme çay ile servis edilen kahvaltı içerisinde hellim tava, yumurtalı ekmek, burgu peyniri, dil peyniri, küflü peynir, mevsim yeşillikleri ve mevsim meyveleri, acuka ve üç çeşit reçel gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Saklı Koy’un zengin serpme kahvaltısı kişi başı 55 TL olarak ücretlendiriliyor. Bunun yanı sıra kuymak gibi yöresel lezzetler de menüde mevcut.

Kaçırmayın! Saklı Koy’a gitmeden önce arayıp bilgi almanızda fayda var. Zira bazen epeyce kalabalık olabiliyor. Ayrıca park sorunu yaşamayacağınız için mekana özel aracınızla da gidebilirsiniz.

  • Adres: Kumyaka Mah. Kumyaka 20. Sokak No: 6, 16110 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (552) 522 90 61
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 19.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 55 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

28. Trilye Yelken Kulübü Cafe & Kahvaltı

Burası Neresi? Mudanya kahvaltı mekanları listemizde şimdiki durağımız Trilye Yelken Kulübü… Adından da anlaşılacağı üzere Tirilye’de yat limanına yakın bir mevkide yer alan Trilye Yelken Kulübü Cafe & Kahvaltı, huzuru bulmak isteyenlerin uğrak noktalarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Neden Gitmeliyim? Denize sıfır bir noktada yer alan mekanın kendisine ait bir iskelesi de bulunuyor. Hatta bu iskele özellikle evlilik teklifleri gibi özel anlar için özel olarak rezerve ettiriliyor. Trilye Yelken Kulübü’nde, sabah kahvaltısının yanı sıra, öğle ve akşam yemeği servisleri de mevcut.

Oldukça nezih ve nostaljik bir atmosfere sahip olan mekan, mavi ve beyaz tonlarının hakim olduğu dekorasyonuyla Ege köylerini aratmayan ambiyansıyla dikkat çekiyor. Trilye Yelken Kulübü Cafe & Kahvaltı’da, haftanın yedi günü, müthiş bir serpme kahvaltı ile güne başlanıyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 40 TL ile 50 TL arasında ücretlendiriliyor. Kahvaltı sonrası, denize nazır köpüklü bir kahve içmenin keyfi bir başka oluyor.

  • Adres: Tirilye, 16960 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 563 23 13
  • Çalışma saatleri: Pazar günleri 08.00 – 00.00 | Diğer günler 08.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 40 TL ile 50 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Konsept Kahvaltı Mekanları

29. Coffee Shot

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Coffee Shot (@coffeeshotbursa)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Coffee Shot, keyifli zamanlar geçirebilmeniz, en lezzetli yemekleri yiyip, kahve ağırlıklı içecek menüsüyle her şeye keyifli bir mola verebilmeniz, denizin kokusu ve dünya müzikleri ile dinginleşip günün yorgunluğunu atabilmeniz, için yıllardır hizmet veriyor.

Mudanya’da Tarihi Girit Mahallesi’nin girişinde, ilçenin en önemli tarihi yapılarından biri olan Mütareke Binası’nın yanında küçük bordo bir binada hizmet veren Coffee Shot, sıcacık atmosferiyle, azımsanamayacak müdavime sahip.

Neden Gitmeliyim? 60 metrekarelik tarihi bir konakta yer alan ve 1 metrekarelik mutfakta harikalar yaratan kafe, hep yeni kalabilmenin heyecanı ve yılların ustalığıyla misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor.

Kahve çeşitleriyle meşhur olsa da kahvaltısıyla da göz dolduran ve özellikle Pazar kahvaltısı için sıklıkla tercih edilen Coffee Shot, geniş kahvaltı menüsüyle müşterilerine zengin bir çeşitlilik sunuyor.

Kahvaltı menüsü içerisinde; Kahvaltı Tabağı, Sahanda Yumurta, Sahanda Sucuklu Yumurta, Kaşarlı Omlet, Maydanozlu Peynirli Omlet, Mantarlı Omlet, Menemen, Maple French Tost ve Peynir Tabağı gibi seçenekler bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltı tabağı kişi başı ortalama 28 TL ile 35 TL arasında ücretlendiriliyor. Manzarası, ortamı ve dekorasyonuyla muhteşem bir işletme olan Coffee Shot, Mudanya kahvaltı mekanları arasına mutlaka eklenmeli.

Gitmeden evvel detaylı bilgi almak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir veya online rezervasyon yaptırmak için linke tıklayabilirsiniz. Ayrıca yine linke tıklayarak Coffee Shot menüsünü yakından inceleyebilirsiniz.

  • Adres: Mütareke Meydanı, Akıncı Abidinbey Sk. No: 4, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 544 16 66
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı tabağı kişi başı ortalama 28 TL ile 35 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

30. Mudanya İstasyonu Sosyal Tesisi

Burası Neresi? Bursa ile Mudanya arasında 1870 yılında inşa edilen 42 kilometrelik Bursa – Mudanya demir yolu, uzun yıllar Bursa’nın ham ipek ipliğini dünyaya ulaştıran önemli bir ulaşım hattı olarak kullanılıyordu. Bursa ipeği bu demir yolu hattı sayesinde dünyaca üne kavuşmuş oldu.

Günümüzde restoran olarak hizmet veren bina, o dönemler Demiryolu işletme binası olarak kullanılıyordu. 1953’te demir yolunun kapatılmasından sonra, söz konusu bina 2005’e kadar kaymakamlık lojmanı ve Akşam Kız Sanat Okulu olarak kullanılmaya devam edildi.

Bina, 2009 yılında ise Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilip, BURFAŞ işletmeciliğinde sosyal tesis haline getirilmiştir.

Neden Gitmeliyim? Mudanya İskele Meydanı üzerinde yer alan sosyal tesisin restoranında, balık çeşitlerinden kahvaltıya, salatalardan ızgaralara, tatlılardan aromalı kahve çeşitlerine kadar oldukça geniş bir lezzet yelpazesi ile hizmet veriliyor.

Denizin yanı başında, tarihin tam ortasında ziyaretçilerine unutulmaz anlar sunan sosyal tesis, Bodrum katıyla birlikte 3 katlı binası ve geniş bahçesi ile mimari olarak ilgi çekici bir yer olarak karşımıza çıkıyor.

250 kişilik bahçe, 150 kişilik kafe bahçe, 50 kişilik alt katı, 60 kişilik üst katı ve 10 kişilik Vip salonuyla hizmet vermeye devam eden Mudanya İstasyonu’nda grup yemekleri ve iş yemekleri gibi özel etkinliklere yönelik organizasyonlar da gerçekleştiriliyor. Mudanya İstasyonu, pazartesi günleri hariç olmak üzere, diğer günlerde 08.00 – 23.00 saatleri arasında konuklarını ağırlıyor.

Her biri maharetli ellerce hazırlanmış enfes menüsü, güler yüzlü personeli, kahveleri, demleme çayı ve deniz kenarına kurulu yaklaşık 150 yıllık tarihi dokusuyla Mudanya İstasyonu Sosyal Tesisi, herkesi evine davet ediyor.

Dolayısıyla bu tarihi istasyon artık, eşinizle, dostlarınızla, ailenizle, arkadaşlarınızla dalacağınız koyu sohbetlere, leziz yemeklere ve mutlu anlarınızı paylaşacağınız şık organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.

Kaçırmayın! Zengin kahvaltısıyla, Mudanya kahvaltı mekanları arasına girmesi gereken Mudanya İstasyonu Sosyal Tesisleri’nde 22 çeşitten oluşan kahvaltı tabağı servis ediliyor. Kahvaltı tabağının fiyatı ise kişi başı yalnızca 30 TL.

Menüyü yakından incelemek ve diğer lezzetleri incelemek için linke tıklayabilirsiniz. Ayrıca gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numaralarından birini aramanız yeterli.

  • Adres: Ömerbey Mah. İstasyon Cd. 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 444 9 444 – 0 (224) 800 20 55
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00 | Pazartesi günleri kapalı (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı tabağı kişi başı 30 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

31. Otantik Gemi Otel

Burası Neresi? Eski bir vapurda hem otel hem de restoran olarak hizmet veren Otantik Gemi Otel, farklı konsepti ve ambiyansıyla Mudanya’nın en ilgi çeken yerlerinden biri oluyor. Mudanya’ya bağlı Güzelyalı mevkiinde, Güzelyalı yat limanında yer alan Otantik Gemi Otel,

Marmara Denizi’ndeki bir yat limanına demir atmış olan ki bu ilginç otel, Bursa Hızlı Feribot İskelesi’ne (İDO) 10 dakikalık yürüme mesafesinde ve bir savaş anıtı olan Mütareke Anıtı’na 6 km uzaklıkta konumlanıyor.

Neden Gitmeliyim? Ahşap zeminli ve modern dekorasyonlu şık odalarıyla konuklarına farklı bir deneyim yaşatan müessesede, ücretsiz Wifi, uydu televizyon ve mini buzdolabı gibi özellikler bulunuyor. Süitlerde ek olarak oturma alanı ve denizcilikle ilgili eşyalar yer alıyor. Bununla birlikte oda servisi de mevcut.

Otantik Gemi Otel’de konaklayanlar için kahvaltı ve otopark ücretsizdir. Otelin biri üst güvertede olmak üzere iki Akdeniz restoranı ve şık bir barı vardır. Restoran ve barda vakit geçirebilmek için otelde konaklıyor olmanız gerekmiyor.

Dolayısıyla dileyen herkes bu harika tarihi vapurda, kahvaltı edip, güne başlayabilirken, gün batımı eşliğinde akşam yemeği yiyebiliyor. Kahvaltı açık büfe ve serpme kahvaltı şeklinde servis ediliyor.

Kaçırmayın! Günübirlik misafirler, yani otelde konaklamayan misafirler için serpme kahvaltı kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından birini arayabilir, gerekli tüm bilgileri alabilirsiniz.

  • Adres: Marina Blv. No: 3 D – No: 3, Güzelyalı 16950 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 554 43 00 – 0 (541) 554 43 00
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

32. Tarihi Yaşayanlar Börekçisi

Burası Neresi? Mudanya kahvaltı mekanları listemizdeki son durağımız, köklü bir müessese olan Tarihi Yaşayanlar Börekçisi… Bursa’da pek çok noktada şubesi bulunan Tarihi Yaşayanlar Börekçisi, Mudanya’da da karşımıza çıkıyor.

Bu tarihi börekçi, 1925 yılında Bilal Yaşayanlar’ın seyyar olarak başlattığı börekçilik mesleğini, oğlu Kenan Yaşayanlar 1976 yılında ilk dükkanı açarak sürdürmesiyle ortaya çıkmış bir kuruluştur.

Neden Gitmeliyim? Günümüzde 3. kuşak Murat, Metin ve Ahmet Yaşayanlar olarak hizmet vermeye devam eden börekçinin toplam 5 adet şubesi bulunuyor. Tarihi Yaşayanlar Börekçisi, dededen toruna, 1925’den günümüze değişmeyen damak tadı ve lezzet ile her birinizi evine davet ediyor.

Kaçırmayın! Börek severler için harika bir seçenek olan Tarihi Yaşayanlar Börekçisi’nde, birbirinden enfes börek çeşitleri, poğaçalar, kurabiyeler ve daha pek çoğu sizleri bekliyor. Diğer şubelerin adreslerini öğrenmek ve daha fazla bilgi almak için Tarihi Yaşayanlar Börekçisi’nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

  • Adres: Ömerbey, Halitpaşa Cd. No: 68, 16940 Mudanya/Bursa
  • Tel: 0 (224) 544 67 67 – 0 (224) 242 19 25
  • Çalışma saatleri: 06.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 30 TL – 35 TL arasında değişiyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Mudanya kahvaltı mekanları hakkında en detaylı ipuçlarını sizlerle paylaştığımız içeriğimiz burada sona eriyor. Yazımızla ilgili görüşlerinizi ve varsa eklemek istediklerinizi aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak bizlerle paylaşabilir, içeriğimizi geliştirmemiz adına bizlere yardımcı olabilirsiniz.

Mudanya’nın kültür ile doğal güzelliği ve masmavi denizi buluşturan dillere destan güzelliği içinde, yöresel lezzetlerle donatılmış eşsiz kahvaltı sofraları eşliğinde keyifli ve eğlenceli bir tatil geçirmeniz dileğiyle!

Mudanya’nın kahvaltı mekanlarını gördük, öğrendik; ancak gezilecek yerlerini de yakından incelemek istiyoruz diyorsanız, kesinlikle okuyun: 

Mudanya’nın Tarihi Yerleri | En Harika 20 Mekan – Mudanya Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 34 Rota!

Ayrıca bakınız:

Bursa’da Kahvaltı Mekanları ve Fiyatları | En İyi 20 Yer!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin