İstanbul’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Şüphesiz İstanbul Türkiye’nin en güzel şehri… Bu şehirde birkaç saate sığdırılamayacak birçok önemli nokta bulunuyor ve ziyaretçilerin bu büyülü şehrin bazı noktaları için birkaç saatten daha fazla zaman ayırması gerekiyor. Yazımızda sizler için İstanbul’da günübirlik gezilecek yerler listemizi ve bu yerler ile ilgili bilgileri derledik…

İstanbul’da Günübirlik Gezilecek Yerler

-Simgesel Yerler

Adalar

Adalar

Burası neresi? Manzaralı bir feribot yolculuğuyla ulaşılan “Prens Adaları” İstanbul’da günlük geziler için akla gelen ilk yerlerin başında geliyor. Dört ana adanın en büyüğü olan Büyükada, aynı zamanda ziyaretçiler arasında en popüler olanıdır ve zirvesinde bulunan Aziz George Kilisesi ve Manastırı ile dikkat çekmektedir. Bu kilise Rum Ortodoks ikonografisi ile özenle dekore edilmiştir ve büyük panoramik İstanbul manzarası nedeniyle buraya gelenlerin mutlaka uğradığı yerlerden biridir. Adalar aynı zamanda etkileyici tarihi yerleri ile de tarih meraklısı ziyaretçilerin de dikkatini çekmeyi başarıyor.

Neden gitmeliyim? Adalar, tarihi konakları, etkileyici kahvaltı mekanları, doğal manzaraları, küçük plajları, bisiklet sürme rotaları, deniz kıyısındaki deniz ürünleri restoranları ve rahat sahil havası ile hem İstanbul sakinleri hem de İstanbul dışından gelen ziyaretçiler için çok keyifli bir gün geçirme imkanı sunuyor.

*Kapsamlı bir Büyükada gezisi için Büyükada gezilecek yerler listemizi mutlaka inceleyin.

Rumelifeneri

rumelifeneri

Burası neresi? Rumelifeneri İstanbul’un en kuzey noktalarından biri olan bir balıkçı kasabasıdır. Burası Boğaz’ın Karadeniz ile buluştuğu bir noktadır. Buradaki aynı adı taşıyan deniz feneri 1856 senesinde Kırım Savaşı esnasında Boğaz’ı izlemek için inşa edilmiştir. Yakınlardaki 17. yüzyıldan kalma bir kaleye ve cephaneliğe ait kalıntılar dalgaların hedefi olmuş durumdadır.

Neden gitmeliyim? Rumelifeneri, İstanbul’un büyüleyici tarihi noktalarından biridir ve sunduğu muhteşem Boğaz manzaraları ile İstanbul’un güzelliğini keşfetmek isteyen herkesin en az bir defa mutlaka uğraması gereken bir yerdir. Doğal köy ürünlerini de bulabileceğiniz Rumelifeneri, İstanbul’da hafta sonu günübirlik gidilebilecek yerler arasında bizce ilk sıralarda olması gereken cennetten bir köşedir.

Anadolu Kavağı

Anadolu Kavağı

Burası neresi? Su kenarında eski bir balıkçı köyü olan Anadolu Kavağı, günümüzde Boğaz’da gerçekleştirilen uzun turların son noktası olarak ziyaret edilmektedir. Bu turlar her iki istikametten de yaklaşık iki saat boyunca ziyaretçilerin sahil saraylarını, konaklarını ve kaleleri görebileceği muhteşem manzaralı bir yolculuk imkanı sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Anadolu Kavağı’na geldiğinizde keyifli zaman geçireceğiniz yerlerin başında sahil kısmı gelmektedir. Bunun dışında Yoros Kalesi, Nur Banu Sultan Seyir Terası, Yuşa Tepesi, Anadolu Kavağı Parkı Keçilik Koyu gibi noktalar ziyaretçilerin tam bir gününü burada geçirmesine olanak tanımaktadır. Bu arada Yoros Kalesi 2013 yılında UNESCO tarafından geçici koruma listesine alınmış çok önemli bir tarihi yapıdır. Anadolu Kavağı’nın tarih kokan sokakları ise yürüyüş yapmayı sevenleri kendisine hayran bırakmaktadır.

Nişantaşı

Nişantaşı, Teşvikiye

Burası neresi? Adını II. Mahmud’un ve III. Selim’in Teşvikiye Camii’ndeki kişisel nişanlarından alan semt, İstanbul’un önemli tarihi mahallelerinden biridir. Nişantaşı çok önemli tarihi yapılara ev sahipliği yapan bir bölgedir ancak günümüzde lüks mağaza ve cafeleri ile şehrin modern yüzünü temsil eden semtlerinden biridir.

Neden gitmeliyim? İstanbul’un en güzel butik mağazalarına, parklarına ve sokaklarına ev sahipliği yapan Nişantaşı, sosyalleşmek ve biraz daha üst düzey alışveriş tecrübesi yaşamak isteyenler için bir günün bile yetmeyeceği destinasyonlar arasında bulunuyor.

Tarihi Yarımada

tarihi yarimada

Burası neresi? İstanbul’un kurulduğu yer olarak kabul edilen Tarihi Yarımada bölgesi, İstanbul’u İstanbul yapan yerdir ve şehre gelenlerin 1 veya 2 günlük bir plan yaparak gezmesi gereken en önemli noktadır. Burası bir ucu Haliç, diğer uçları Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı ile sınırlanmış bir bölgedir ve tarihi MÖ 685 yıllarına dek uzanmaktadır.

Tarihi Yarımada’nın en önemli noktaları arasında öncelikle Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii ve Meydanı, Eski Hipodrom noktası, Yerebatan Sarnıcı, Gülhane Parkı, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Eminönü Çarşısı, Kapalı Çarşı, Galata Köprüsü, Süleymaniye Camii, Büyük Valide Han ve Balat gibi yerler ile İstanbul’un mutlaka gezilmesi gereken yerleri arasında bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Tarihi Yarımada İstanbul’da günübirlik görülmesi gereken en önemli yerlerin başında geliyor. Eğer İstanbul’a birkaç günlüğüne geldiyseniz bu bölgeyi mutlaka ilk sıraya koyun ve üst satırda bahsettiğimiz yerleri mutlaka ziyaret edin.

Kuzguncuk

Kuzguncuk

Burası neresi? İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Üsküdar’ın bir semti olan Kuzguncuk, yıllardır değişmeyen nostaljik ortamı ile geçmişe özlem duyanların İstanbul’daki vazgeçilmez günlük gezi rotaları arasında bulunuyor. Tarihi ve dini açıdan önemli olması nedeniyle Türklerin yanı sıra Rumlar ve Ermeniler tarafından da yerleşim yeri olarak kullanılan Kuzguncuk, kültürel açıdan da Anadolu Yakası’ndaki en zengin semtlerin başında gelmektedir.

Kuzguncuk Türk televizyon tarihi açısından da ayrı bir öneme sahiptir. 2000’li yılların başında ekranları kasıp kavuran “Ekmek Teknesi” dizisi ve daha eskilerde 80’li yılların sonlarına damga vurmuş “Perihan Abla” gibi kült diziler hep Kuzguncuk sokaklarında çekilmiştir.

Neden gitmeliyim? Tarihi sokakları ve evleriyle sokaklarında dolaşmanın muhteşem bir keyif olduğu Kuzguncuk’ta Tarihi Nail Kitabevi, Tarihi Kuzguncuk Fırını, İcadiye Caddesi, Kuzguncuk Bostanı gibi görülebilecek pek çok şey bulunuyor. Bu noktlarla ilgili daha detaylı bir yazı isteyenler Kuzguncuk gezilecek yerler listemizi inceleyebilirler.

Kanlıca

kanlica yogurdu

Burası neresi? İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan bu sahil semti şekerli yoğurduyla bilinmektedir. Burada üretilen yoğurtların rengi, ineklerin yemiş olduğu ottan dolayı hafif pembe olmaktadır ve bu da bu yoğurdu diğerlerinden farklı kılmaktadır. Kanlıca’da bulunan Mihrabat Korusu ise gelen ziyaretçilerin yeme içme ve keyifli bir şekilde vakit geçirme gibi beklentilerini karşılamada oldukça başarılı noktalardandır.

Neden gitmeliyim? Kanlıca başta yoğurdu olmak üzere sahip olduğu harika yalıları ve eşsiz Boğaz manzaraları nedeniyle İstanbul’da günlük gidilmesi gereken en önemli yerler arasında bulunuyor. Kanlıca’ya geldiğinizde aynı zamanda hem modern hem de tarihi özelliklere sahip çeşitli mekanlara uğrayabilirsiniz.

Çengelköy

cengelkoy

Burası neresi? Osmanlı döneminde gemicilikle ilgili önemli bir yer olan ve adını da buradan alan Çengelköy, günümüzde Üsküdar’ın en önemli semtlerinin başında gelmekte ve İstanbul’da günübirlik geziler için ilk akla gelen yerlerden biri olarak kabul edilmektedir. Bazı kaynaklarda ise bölgenin isminin Farsça’daki “Cangal” kelimesinden geldiği ve bu kelimenin de “orman” anlamına geldiği ifade edilmektedir ve burada önceleri geniş bir orman olduğundan bu isimle anıldığı belirtilmektedir. Çengelköy’ün en çok ziyaret edilen yeri Çınaraltı bölgesidir ve burada bulunan mekanlar bölgeye gelenlerin yeme içme ihtiyacını gidermek için çaba sarf etmektedir.

Neden gitmeliyim? Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Çengelköy İstanbul’un en huzur dolu semtlerinden biridir. Çengelköy’ün İstanbul’un sakin kalmayı başarmış nadide yerleri arasında bulunuyor ve şehrin keşmekeşinden biraz olsun uzaklaşmak isteyenler için keyifli bir gün geçirmenin kapılarını aralıyor. Siz de sakin yerlerden hoşlanıyorsanız İstanbul gezi planınıza Çengelköy için bir gün ayırabilir ve biraz dinlenme imkanına kavuşabilirsiniz.

Beyoğlu

istiklal caddesi

Burası neresi? İstanbul’un kalbi diyebileceğimiz Beyoğlu, şehirle özdeşleşmiş en önemli semttir ve burası İstanbul’a gelen biri için görülmesi farz olan bir rotadır. Eskiden “Pera” olarak bilinen Beyoğlu İstiklal Caddesi, Galata, Taksim, Karaköy ve Cihangir gibi şehrin muhteşem noktalarına ev sahipliği yapmaktadır. Beyoğlu özellikle keyifli bir yürüyüş rotası belirlemek iseyenler tarafından İstanbul’un en çok ziyaret edilen ilçelerinin başında gelmektedir.

Neden gitmeliyim? Esasen Beyoğlu semti için tek bir günün yetmeyeceğini belirtmemiz gerekiyor. Hatta Beyoğlu’na uzun bir süre ayırsanız dahi tam olarak burayı keşfedebilmek neredeyse imkansız. İstiklal Caddesi’nde yürümek, Galata Kulesi‘nden İstanbul manzarasını seyretmek, Cihangirde kafelerde oturmak, tarihi dükkanlarda alışveriş yapmak ve daha birçok etkinlik Beyoğlu’na gelmek için başlıca sebeplerdir.

Kadıköy

Kadıköy

Burası neresi? Anadolu Yakası’nın en önemli buluşma ve eğlence noktalarının başında gelen Kadıköy, özellikle gençler arasında çok popüler bir semttir. Her tarzdan insanın birlikte zaman geçirebildiği Kadıköy, aynı zamanda dövme, tişört, piercing gibi farklı zevklere hitap eden ürünleri bulmak için de yakanın en önemli ziyaret noktasıdır.

Neden gitmeliyim? Gerek Kadıköy gece hayatı ile keyifli buluşmalar, gerek gündüz çay kahve sohbetleri ve gerekse de alışveriş yapmak için Anadolu Yakası’nda olanların uğrayabileceği yerlerin başında Kadıköy gelmektedir. Kadıköy’e geldiğinizde nereleri görmeniz gerektiği konusunda fikre ihtiyacınız varsa Kadıköy gezilecek yerler yazımızdaki önerilerimizi inceleyebilirsiniz.

Arnavutköy

arnavutkoy

Burası neresi? İstanbul’un eski balıkçı kasabalarından biri olan Arnavutköy, günümüzde şehrin cazibe noktalarından biri olarak göze çarpıyor. Tarihi binalara ev sahipliği yapan semtte birçok mekan hizmet veriyor ve ziyaretçiler özellikle akşam saatlerinde bölgeye gelerek eş dost ile keyifli akşam yemekleri yiyebiliyor.

Neden gitmeliyim? Balıkçı restoranlarıyla bilinen Arnavutköy, İstanbul’un günübirlik gezilecek önemli yerleri arasında bulunuyor ve burada gündüz başlayacağınız gezinizi akşam saatlerinde muhteşem bir balıkla sonlandırabilir ve unutamayacağınız bir gün geçirebilirsiniz.

-Yeşil Alanlar, Ormanlar, Parklar

Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı

Burası neresi? İstanbul’da günübirlik gezilecek yerler deyince akla gelen en önemli doğal güzelliklerin başında elbette şehrin oksijen deposu olan Belgrad Ormanı gelmektedir. Şehrin kuzey ucunda bulunan bu muhteşem yeşil alan yaklaşık 14 bin dönümlük bir alanı kaplamaktadır. Bu nedenle İstanbul’da hafta sonunda doğa içinde gezilecek yerler arayanlar için ilk sıralara Belgrad Ormanı’nı eklemeleri gerektiği belirtmeliyiz.

Belgrad Ormanı amatör ve profesyonel olarak yürüyüş ve koşu başta olmak üzere çeşitli sporlarla uğraşanlar için şehrin ana ziyaret noktalarından biridir. Özellikle de dağ bisikleti sürenler için burası vazgeçilmez bir rota olmaktadır. Bunun yanı sıra piknik yapmak isteyenler için de doğa içinde muhteşem bir ortam sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Ağaçlar arasında gizlenmiş, bazıları oldukça büyük, geçmişi 1620 yılına kadar uzanan geniş su kemerleriyle şehre su sağlama görevi gören yedi Osmanlı bendini görebileceksiniz. Bunun yanı sıra muhteşem bir peyzaja sahip olan Atatürk Arboretumu da farklı bitki türleri arasında huzur dolu anlar geçirmek ve fotoğraflar çekmek isteyenler için önemli uğrak noktalarından biridir.

Bentler Tabiat Parkı

Bentler Tabiat Parkı

Burası neresi? Belgrad Ormanı’nın bir parçası olan Bentler Tabiat Parkı, Sarıyer ilçesinin en güzel noktaları arasında bulunuyor ve muhteşem doğası ile ormanlık alanlardan hoşlananlar için vazgeçilmez duraklardan biridir. Tabiat Parkı ismini 18. ve 19. yüzyıllarda su taşımak amacıyla inşa edilmiş olan bentlerden almaktadır.

Parkın İstanbul şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 25 kilometredir ve doğa tutkunları için bulunmaz bir gizli cennet niteliği taşımaktadır. Burası 2011 senesinde “Tabiat Parkı” ünvanını kazanmıştır ve toplamda 16,5 hektarlık oldukça geniş bir alana sahiptir.

Neden gitmeliyim? Bentler Tabiat Parkı piknik yapmak, doğa yürüyüşleri gerçekleştirmek ve tertemiz havanın tadını çıkarmak amacıyla gelebileceğiniz ve bir tam gününüzü geçirebileceğiniz etkileyici bir doğal alandır.

Polonezköy

polonezköy tabiat parkı

Burası neresi? Güzel bir ormanlık alanın ortasında yer alan İstanbul’un “Polonya köyü”, 1800’lü yılların ortalarında Polonyalı göçmenler tarafından kuruldu ve günümüzde de hala burada Lehçe konuşan küçük bir nüfus da bulunuyor.

Polonezköy’ün gezilecek yerleri arasında bir Polonya kilisesi olan Częstochowa Meryem Ana ve mezarlığın yanı sıra küçük bir yerel hatıra müzesine dönüştürülen tarihi bir yapı da yer alıyor. Burası aynı zamanda muhteşem doğası ile de ziyaretçiler için ilgi çekicidir ve hafta sonuna orman kenarında keyifli bir yürüyüşle başlamak isteyenler de Polonezköy için bir gününü ayırabilir.

Neden gitmeliyim? Ziyaretçilerin çoğu Polonezköy’e gelmek için hafta sonları sabahın geç saatlerinde ya da öğleden sonraları brunch yapmak için tercih etmektedir. Aynı zamanda Polonezköy’deki çok sayıdaki restorandan birinde mangal pikniği yapmak için de Polonezköy ideal bir destinasyondur.

Mimar Sinan Şehir Ormanı

Mimar Sinan Kent Ormanı
Görsel Kaynak: sultangazi.bel.tr

Burası neresi? 820 dönümlük bir alanı kaplayan Mimar Sinan Şehir Ormanı, Sultangazi ilçesi sınırları içinde Alibey Havzası’nda bulunuyor. Ormanlık alanda piknik masalarının yanı sıra spor alanları ve çocukların keyifle vakit geçirebilecekleri çocuk oyun alanları konumlandırılmıştır. 2500 kişilik amfi tiyatro ise çeşitli gösteriler için oldukça ideal bir ortam sunmaktadır ve tiyatronun bulunduğu nokta Alibey Barajı’nın muhteşem manzarasını seyretmek için de değerlendirilebilecek bir yerdir.

Neden gitmeliyim? Ailenizle ve sevdiklerinizle doğa içinde piknik yapabileceğiniz bir yer arıyorsanız Mimar Sinan Şehir Ormanı’na mutlaka bir gününüzü ayırmalısınız. Burada sizler temiz havanın tadını çıkarırken çocuklarınız ise oyun ve spor alanlarında kaliteli bir şekilde eğlenmenin keyfini sürebilecektir.

Yıldız Korusu

yıldız parkı

Burası neresi? Beşiktaş ilçesinde sahile çok yakın bir konumda bulunan Yıldız Parkı, şehrin ortasında gidilebilecek adeta cennetten bir köşedir. Parkın dışında şehrin keşmekeşi yaşanırken korunun içine girdiğinizde sizi karşılayan yemyeşil ortamı ve kuş sesleriyle buradadan çıkmak istemeyeceksiniz.

Yıldız Parkı sabahın erken saatlerinde yürüyüş ve spor yapan insanlar tarafından değerlendirilirken günün ilerleyen saatlerinde ise sakin bir ortamda bir şeyler yiyip içen ve sessizliğin tadını çıkarmak isteyenler çoğunlukta olmaktadır. Koru, uzun yıllar sakin ve gözlerden uzak kalmasının ardından birkaç yıl önce kapsamlı bir şekilde yeniden düzenlenerek daha güzel bir koru olarak halkın ziyaretine açılmıştır.

Neden gitmeliyim? Yıldız Parkı gerek spor yapmak gerekse de sessizliğin içinde kendiniz dinlemek istediğiniz zaman gelebileceğiniz huzur dolur bir yerdir. Burası aynı zamanda keyifli parkurları ile bisiklet sürmek isteyenlerin de tercih edebileceği güzel bir destinasyondur. Parkın bir diğer güzelliği ise yeşil papağan ve sincap gibi çeşitli canlılar için doğal bir yaşam alanı olmasıdır ve ziyaretçiler bu canlıları da doğal ortamında gözlemleyebilmektedir.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi

Burası neresi? Beylikdüzü ilçesi son 15 yılın belki de en hızlı değişen semtlerinden biri olmuştur. Yapımı yaklaşık 10 yıl önce başlayan Beylikdüzü Yaşam Vadisi ise şu anda sadece ilçenin değil İstanbul’un en önemli parklarından biri olarak kabul edilmektedir. Vadi içinde çeşitli eğlence durakları, çocuk oyun alanları, restoran ve kafe gibi noktalar bulunmaktadır. Burası aynı zamanda fotoğraf çekimi için de son zamanlarda en fazla tercih edilen yerler arasında bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Neredeyse günün her saati etkinliklere ev sahipliği yapan Beylikdüzü Yaşam Vadisi, insanların sevdikleriyle huzur ve keyifle zaman geçirebileceği yerlerden biridir. Vadinin özellikle de çocuklar için bol bol oyun alanına ev sahipliği yapması burayı çocuklar için adeta bir oyun vadisi haline getirmektedir.

Orhangazi Şehir Parkı

orhangazi sehir parki

Burası neresi? Maltepe ilçe sınırları içinde bulunan Orhangazi Şehir Parkı, İstanbul’daki en büyük şehir parklarından biri olan İstanbul’da eğlenceli bir günübirlik gezi imkanı sunmaktadır. Parkın içinde bisiklet yollarından fitnes aletlerine kadar birçok farklı spor dalına hitap eden alanlar bulunmaktadır ve bu da parkı birçok sporcu için çok keyifli bir antrenman bölgesi haline getirmektedir.

Park oldukça devasa bir boyuttadır ve farklı konseptteki alanların birbirine eklenmesiyle ortaya çıkarılmıştır. Bu nedenle parkın tek bir temaya sahip olmadığını söyleyebiliriz. Parkın otopark alanı oldukça düzenli planlanmıştır ve ziyaretçilerin araçlarını rahat bir şekilde park etmelerine olanak tanımaktadır.

Neden gitmeliyim? Mangal yakılmasına müsaade edilmeyen park, daha ferah bir ortamda spor yapmak ve dinlenmek isteyen ziyaretçiler için oldukça güzel ve büyük bir alan sunuyor. Bu nedenledir ki birçok kişi tarafından İstanbul’daki en güzel parklar arasında ilk sıralarda gösterilmektedir.

-Çocuklarla Gidilecek Yerler

Vialand

Vialand (İsfanbul)

Burası neresi? 90’lı yılların sonunda Tatilya vardı ve her çocuk için bu tatil cennetine girebilmek en büyük hayallerden biriydi. Günümüzde ise çocuklar ve yetişkinlerin lunapark ihtiyacını Eyüp ilçesinde bulunan Vialand karşılamaktadır.

Vialand içindeki eğlence ünitelerinin bir kısmı sadece yetişkinler içinken birçok üniteye ise çocuklar giriş yapabilmektedir. Ünitelere giriş için dilerseniz paket alabilir, dilerseniz de ayrı ücret ödeyerek dilediğiniz ünitede doyasıya eğlenebilirsiniz. Eğlence parkının içinde heyecan dolu ünitelerin yanı sıra yeme içme mekanları ve alışveriş yapılabilecek mağazalar da bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Birbirinden eğlenceli ve heyecan dolu oyuncağın bulunduğu Vialand’da çocuklarınızla unutamayacağınız bir gün geçirebilir ve İstanbul’a dair çok hoş anılar biriktirebilirsiniz.

Aklınıza bulunsun! Vialand, çocuklar için şehrin en önemli eğlence mekanlarından biri olduğu için özellikle hafta sonları ve tatil günleri çok kalabalık olabiliyor. Bu nedenle burayı ziyaret etmek isteyenler için hafta içinin daha mantıklı bir gün tercihi olacağını belirtmek istiyoruz.

  • Adres: Yeşilpınar, Şht. Metin Kaya Sk. No: 11/1, 34065 Eyüpsultan/İstanbul
  • Telefon: 08502108563
  • Ziyaret saatleri: Hafta içi 10.00-18.00, Cumartesi-Pazar 11.00-21.00
  • Yol tarifi al >

-Tatil Beldeleri

Kilyos

Kilyos Beach

Burası neresi? Tarihi İstanbul bölgesine yaklaşık 35 kilometre kuzeyinde bulunan bir Karadeniz kıyı köyü olan Kilyos, özellikle yaz aylarında hafta sonları şehir kalabalığının akınına uğratan ince kumlarla çevrilidir. Kilyos merkezinin aşağı kısmındaki ana plajda balık restoranları, kafeler ve dondurmacılar bulunmaktadır.

Plaj halka açık olmasına karşın çok fazla temiz olmayabiliyor. Plajın çevresindeki gece kulüpleri ise ziyaretçilerinden günlük ücret talep etmekte ve bunun karşılığında şezlong, otopark ve şemsiye gibi imkanlar sunmaktadır. Tesis bünyesindeki bar ve restoranlarda kimi akşamlar canlı DJ performansları da sergilenmektedir.

Neden gitmeliyim? Kilyos, özellikle yaz mevsiminde Ege ve Akdeniz sahillerine gitme imkanı bulamayan ve İstanbul’da kalmaya mecbur olan şehirli halkın hafta sonları denize girip eğlenmek için gidebileceği sahil noktalarının başında gelmektedir.

Çatalca

Çatalca Ormanlı Plajı

Burası neresi? Çatalca, İstanbul merkeze en uzak ilçelerden biri olması nedeniyle çoğu kişi tarafından İstanbul’un bir ilçesi olduğu dahi bilinmemiştir. Karadeniz’e kıyısı olması nedeniyle özellikle Ormanlı ve Çilingoz plajlarıyla deniz tutkunları için Çatalca yaz aylarının vazgeçilmez rotalarından biri olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Ormanlı ve Çilingoz plajları Karadeniz’in hırçın sularında denize girmek isteyenler için muhteşem bir ortam sunmaktadır. Bunun yanı sıra hafta sonlarını köy kahvaltısı gibi gibi otantik deneyimlerle süslemek isteyen şehrin daha iç kısmındaki İstanbullular ve şehri ziyarete gelenler için de Çatalca mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.

Kadıköy

Şile ve Ağva

şile tarihi yerler

Burası neresi? İstanbul’a sadece 1 saatlik kısa bir yolculuk mesafesinde bulunan Şile ve daha ilerisinde bulunan kıyı köyü Ağva, tıpkı filmlerdeki gibi üstü ağaçlarla kaplı yollarda yolculuk yaparak ulaşabileceğiniz İstanbul’daki harika günübirlik rotalardan biridir. Şile ve Ağva’da bulunan pansiyon, otel ve kamp seçenekleri dinlenmeye bir günden fazla devam etmek isteyen ziyaretçiler için tercih edilebilir.

Şile’deki tarihi yerler ve özellikle de Şile’nin 19. yüzyıldan kalma kendine özgü çizgili deniz feneri, aktif balıkçı limanı ve iki yanında plajların bulunduğu ilçe merkezinin yakınında, engebeli bir kıyı şeridinin üzerinde nöbet tutmaya devam ediyor. İçerisinin küçük bir müze görünümüne sahip olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

Neden gitmeliyim? Ağva’da bulunan sahil şeridi yaz aylarında denize girmek için idealdir. Ağva’da denize girilebilecek yerleri incelemek isterseniz Ağva plajları ile ilgili yazımızı da inceleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra denizin nehre giden tarafında kano, tekne gezintileri gibi çeşitli etkinlikler de yapılabilmektedir. Nehirde dilerseniz balık da tutabilirsiniz. Şile ve Ağva’nın çevresindeki ormanlık yürüyüş alanları da tertemiz hava içinde yürüyüş yapabileceğiniz olanaklar sunmaktadır.

Aklınızda bulunsun! Şile’ye şahsi aracınızla gidebileceğiniz gibi toplu ulaşım araçlarıyla da gitmeniz mümkündür. Ulaşımla ilgili detaylar için Şile ulaşım rehberi yazımızı incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Silivri

Silivri

Burası neresi? İstanbul’da denize girilecek yerler arasında bulunan Silivri, özellikle hafta sonları yoğrun bir trafiğe ev sahipliği yapıyor. Muhteşem bir sahil şeridine ev sahipliği yapan bu belde, denize girmeyi sevenler için İstanbul’daki gözde yerlerin başında geliyor.

Neden gitmeliyim? Silivriye gelmek isteyenler için en ideal zaman dilimi yaz dönemi olacaktır. Bu dönemde canlanan sahil beldesinde dilerseniz bir gün dilerseniz de daha uzun bir süre kalabilir ve deniz ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Silivri aynı zamanda doğal beslenmek isteyenler için açılan pazarları ile de oldukça ilgi çekicidir ve buradan haftalık alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

-Turistik Beldeler, Sahiller

Garipçe Köyü

Garipçe Köyü

Burası neresi? Rumelifeneri’nden yaklaşık 3 kilometre güneyde bulunan Garipçe Köyü 3. köprünün yapılışının ardından adından daha sık söz ettiren İstanbul’un gizli kalmış güzelliklerinden biridir. Tabi son zamanlarda daha fazla insan tarafından ziyaret edildiği için “gizli kalma” kısmının artık çok bir anlam ifade etmediğini belirtmemiz gerekiyor.

Neden gitmeliyim? Birbirine yakın bir konumda bulunan Garipçe Köyü ve Rumelifeneri, İstanbulluların hafta sonu kahvaltıları ve balık yemek için tercih ettiği en popüler yerlerdendir. Her iki yerde de pek davetkar olmasa da denize girmek isteyenlerin tercih edebileceği küçük plajlar bulunuyor. Dalgalı ortamı ise sörf yapmak isteyenler için de bu bölgeyi cazip kılmaktadır. Burası aynı zamanda özellikle İstanbul’daki Karadeniz’i görmek isteyenlerin de uğrak noktasıdır.

Salacak Sahili

salacak sahili

Burası neresi? Üsküdar’da sahilde yürüyüş yapmak isteyenlerin öncelikli tercihlerinden olan Salacak Sahili, sakin ve huzur dolu ortamı nedeniyle adeta bir mıknatıs gibi ziyaretçileri kendisine çekmektedir. Yürüyüş esnasında bir tarafta tarihi binalar sizi çevrelerken bir tarafta ise içinde Kız Kulesi’nin de bulunduğu muhteşem bir manzara yürüyüşünüze eşlik etmektedir.

Neden gitmeliyim? Eğer Kız Kulesi’nin muhteşem manzarasını en güzel şekilde seyre dalmak istiyorsanız Salacak Sahili’ne mutlaka uğrayacaksınız demektir. Sahilde yakın tarihte tamamlanan çevre düzenlemesi ile çok daha keyifli bir sahil şeridinin ortaya çıktığını da belirtmemiz gerekiyor.

Moda Sahili

Moda Sahili

Burası neresi? Kadıköy’ün en önemli buluşma noktalarının başında gelen Moda Sahili, Kadıköy ilçesini ziyaret edenlerin uğraması kaçınılmaz olan yerlerinden biridir. Moda Sahili maalesef eski günlerine nazaran daha kalabalık bir hal aldı ancak buna rağmen hala ilçenin en popüler noktaları arasında bulunuyor. Burayı en cazip kılan şeyler arasında sunduğu Marmara Denizi ve Adalar manzarası yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Moda Sahili başta deniz havası alarak yürüyüş yapmak isteyenler olmak üzere paten, bisiklet sürme, manzarayı seyretme gibi etkinliklerle gününü değerlendirmek isteyenler için Kadıköy’deki en iyi lokasyonların başında gelmektedir.

Florya ve Yeşilköy

Florya Atatürk Deniz Köşkü

Burası neresi? Bir sahil banliyösü olan Florya, denizdeki sütunlar üzerinde yer alan, Türkiye’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yazlık evi olarak hizmet vermiş olan ve şu anda küçük bir müze olarak faaliyet gösteren çarpıcı modernist bir bina olan Atatürk Deniz Köşkü‘ne ev sahipliği yapmaktadır. Bölge aynı zamanda Florya Beach Club ve biraz daha içeriye gidince çeşitli oyun alanlarına, piknik alanların ve bisiklet ve yürüyüş yollarına sahip bir halka açık park olan Florya Atatürk Ormanı’na da ev sahipliği yapmaktadır.

Florya’nın hemen doğusunda, Marmara Denizi kıyısında bulunan Yeşilköy de şirin bir liman bölgesidir ve İstanbul’da hafta sonu günlük gidilebilecek yerler arasında bulunmaktadır. Burası tarihi ahşap evler ve arka sokaklarında gizlenmiş kiliseler ve çok sayıda restoran ve cafeye ev sahipliği yapmaktadır. Yeşilköy’de aynı zamanda eski Atatürk Havalimanı’nın kenarında yer alan İstanbul Havacılık Müzesi, öncelikle askeri uçak ve techizatın açık havada sergilendiği bir yer olarak dikkat çekmektedir.

Neden gitmeliyim? Yeşilköy ve Florya, Avrupa yakasında aileler tarafından piknik ve yürüyüş yapmak için tercih edilebilecek yerlerden biridir. uzun sahil şeridi ve parkla birbirine bağlı olan bu iki bölgeye geniş vaktiniz varsa gelebilir ve dinlenebileceğiniz bir gün geçirebilirsiniz. Dileyen ziyaretçiler sahil şeridinde scooter ve bisiklet kiralayarak spor yapabilmektedir. Yeşilköy civarında bulunan İstanbul Akvaryum ise özellikle çocuklu aileler için bölgeyi daha cazip kılan önemli bir ziyaret noktasıdır. Akvaryumda 1500’ün üzerinde canlı türü görülebilmektedir.

Bebek Sahili

bebek sahili

Burası neresi? Geçmişte balıkçıların ana uğrak noktalarından olan Bebek Sahili, günümüzde güzel bir gün geçirmek ve biraz dinlenmek isteyenler tarafından çokça tercih edilmektedir. Sahil boyunca modern ve tarihi çeşitli yapıları aynı anda görmek mümkün olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Biraz deniz havası alıp güzel bir yürüyüş yapmak istiyorsanız bir gününüzü ya da en azından yarım gününüzü Bebek Sahiline ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Yürüyüşün ardından içeceğiniz bir bardak çayın tadını uzun süre aklınızdan çıkaramayacaksınız.

  • Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd. No: 30, 34342 Beşiktaş/İstanbul
  • Yol tarifi al >

Siz de Türkiye‘nin birçok noktasından İstanbul uçak bileti satın alarak bu güzide şehrin güzelliklerini keşfe çıkabilirsiniz. Gezi planınızı oluştururken içeriklerimizi inceleyebilir ve çok daha fazla keyif alabileceğiniz bir İstanbul gezisi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer İstanbu’daki günübirlik gezi rotaları hakkında görüş ve önerileriniz varsa bunları da bize yorum kısmından lütfen yazın 🙂 

*Bu arada İstanbul sınırları dışına çıkmak isteyen takipçilerimiz için hazırladığımız İstanbul’a yakın hafta sonu gidilecek yerler listemizi de mutlaka incelemelisiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin