Muğla Plajları – Muğla’da Denize Girilecek En İyi 154 Yer!

Tatil deyince akla gelen ilk yerler Bodrum, Marmaris, Fethiye, Milas, Dalaman, Köyceğiz, Datça ve Ortaca gibi destinasyonlar tümüyle Muğla sınırları içinde yer alır. Ülkemizin en popüler turizm kentlerinden biri olan Muğla yıl boyunca milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapar. Tarihi kalıntıları, birbirinden güzel ve huzurlu doğa harikası koyları, yemyeşil çam ormanları ve canlı eğlence hayatıyla yaz tatillerinizi unutulmaz kılar. Günümüzde olduğu kadar tarih boyunca da üzerinde yaşayan medeniyetler için önemli bir kent olan Muğla, antik Karya bölgesinin en eski yerleşim yerlerinden biridir. İklimi, konumu, tarihi ve deniziyle ön plana çıkan şehir, doğal güzelliklerinin keşfedilmeye başlanmasıyla canlanmış ve günümüzün en önemli turizm destinasyonu konumuna gelmiştir.

Ege bölgesinde bir şehir olan Muğla’nın bir kısmının Akdeniz’e kıyısı vardır. Her iki bölge için de önemli bir tatil beldesi olan Muğla’da tipik Akdeniz iklimi görülür. Yazlar sıcak ve kuraktır ve denize girilebilecek gün sayısı da oldukça fazladır. Nisan ayından Ekim sonlarına kadar turizm hareketliliği devam eder. 100’e yakın mavi bayraklı plaja sahip olan Muğla’da bununla birlikte onlarca doğa harikası koy ve bük de vardır. Özellikle kara yolu ile ulaşım sağlanamayan koylar doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakır. Bu koylar ve plajların en ünlüleri, Marmaris’te; Turunç Plajı, İçmeler Plajı, Kleopatra Plajı, Cennet Koyu ve İncekum Plajı, Bodrum’da; Mazı Koyu ve Kargıcak Koyu, Fethiye’de; Ölüdeniz, Belcekız Plajı ve Günlüklü Koyu, Dalaman’da; İztuzu Plajı ve Sarıgerme Plajı, Datça’da; Palamütbükü ve Karaincir Plajı’dır. Her biri akvaryum gibi denize sahip olan bu plajlar ve çok daha fazlasını görebileceğiniz Muğla tatillerinizde denizin tadını doyasıya çıkarabilir, doğa ile baş başa kalabilir, isterseniz su sporları yaparak tatilinize eğlence katabilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

İncekum Plajı

İncekum Plajı

İncekum Plajı, Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Çamlı Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Plaja ulaşım için daha çok özel araçlar tercih edilse de toplu taşıma ile ulaşım da mümkündür. Marmaris merkez bölgesinden ve otogarından İncekum Plajı’na giden dolmuşlar mevcuttur. Çamlı bölgesinden Marmaris merkeze giden ilk dolmuşun saati 07.30’dur. Marmaris’ten plaj bölgesine giden son dolmuşun saati ise akşam 22.30’dur. Her saat başında dolmuş kalkmaktadır. Plaja giderek gününü keyifli biçimde geçirmek isteyenlerin dolmuş saatleri hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Plaja özel aracıyla gelmek isteyenler ise Muğla yönünde Marmaris’i geçtikten 13 kilometre sonra Çamlı Köyü’ne ulaşmaları mümkündür. Köy yolunun takip edilmesiyle de 8 kilometre sonra kolaylıkla plaja ulaşım sağlanabilir.

Ege bölgesinin harika plajlarından biri olan İncekum Plajı, temiz, duru, berrak ve masmavi denizi ile misafirlerini karşılamaktadır. Karadan 5 metre sonra derinleşmeye başlayan denize özellikle yüzme bilenlerin girmesinde yarar vardır. Ailesiyle birlikte gelenler çocukları için özel güvenlik önlemleri alarak denize girebilir. Plajın genelinde sakinlik ve temizlik hâkim olduğundan dolayı daha çok aileler tarafından tercih edilmektedir. Bölge turisttik bir bölge olduğu için burayı ziyaret edenler konaklama konusunda sıkıntı yaşamamaktadır. Sahile yakın bölgelerde konaklamak için çeşitli oteller bulunmaktadır. İhtiyaçların karşılanması için de yine çevrede restoranlar, barlar yer almaktadır. Plaja çok yakın bölgelerde kamp alanları da mevcuttur. Şehrin merkezinden uzak, kafanızı dinleyebileceğiniz bu alanda çadır kurarak veya karavan sahipleri karavanlarında kalarak kamp deneyimi yaşayabilirler. Ön tarafı deniz arka tarafı ise ormanlık olan bu alanda sizler de piknik yapmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Ateş yakılabilir alanlar olmadığından dolayı mangal yapmak isteyenler tüplü mangal getirmek zorundadır. Plaj içerisinde misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği soyunma kabini, WC ve duş imkânları da mevcuttur. Plajın etrafındaki mandalina, muz ve greyfurt bahçeleri ziyaretçilerini bekliyor. Bu meyvelerin tadını çıkararak güzel bir plaj deneyimi yaşayabilirsiniz. İncekum Plajı’na girmek için ödenmesi gereken ücret kişi başı 25 TL’dir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 25 TL (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kleopatra Plajı (Sedir Adası)

Kleopatra Plajı (Sedir Adası)

Marmaris merkez bölgesinin 16 kilometre kuzey tarafında yer alan Kleopatra Plajı, bir diğer adıyla Sedir Adası turistlerin ilgisini fazlasıyla çekmekte ve mutlaka gidilip görülmesi gereken tatil bölgelerinden birisidir. Altın sarısı kumsalı ve denizi ile meşhur olan bu bölgede Kedrai Antik Kenti, Kaş antik tiyatro kalıntıları, şehir duvarları ve kalıntıları yer almaktadır. Gezi ve piknik alanı arayanlar için çok ideal bir tercih olan Kleopatra Plajı, ziyaretçileri fazlasıyla memnun eden bir yapıya da sahiptir. Kleopatra Plajı’na ulaşım sağlamak isteyenler birçok farklı ulaşım türünü de tercih edebilir. Şehir dışından havayolu ile gelecek tatilcilerin Dalaman Havalimanı‘na indikten sonra Havaş otobüsleriyle Marmaris’e ulaşım sağlanabilir. Marmaris merkezden Çamlı bölgesine giden minibüslere de binerek, Sedir Adası’na ulaşım sağlanabilir. Kendi aracıyla gitmek isteyen ziyaretçiler ise Muğla-Marmaris yolunun 12. kilometresinden sola saparak ilerlemesi gerekir. Bu yolda da 6 kilometre boyunca ilerleyerek, Sedir Adası’na ulaşılabilir. Bölgede araçların park edilebileceği ücretsiz otopark alanı da mevcuttur.

Kleopatra Plajı’nda altın sarısı kumlar ile turkuaz  suları birleşerek ziyaretçileri adeta büyülüyor. Plaj çevresinde kumlar üzerine çıkmak yasaktır. Bununla birlikte terlik, deniz ayakkabısı ve havlu sermek de plajda yasaklanan uygulamalar arasındadır. Ziyaretçiler, plaj çevresindeki tahta yürüyüş yollarını kullanarak denize giriş yapabilir. Denizde yüzdükten sonra çıkmak isteyenler ise plajın arka tarafındaki şezlongların olduğu alana giderek güneşlenebilir. Kleopatra Plajı giriş ücretine dâhil olan şemsiye ve şezlong kullanımıyla birlikte tatilciler ekstra masraf harcamaz. Plaj çevresinde WC ve duş imkânı da bulunmaktadır. Denizden çıktıktan sonra kum tanelerinden arınmak için duş alınması önerilir. Plaj içerisinde ziyaretçilerin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için işletmeler mevcuttur. Alkollü içeceklerin ve sigaranın satışı bölge içerisinde yasaklanmıştır. Menü fiyatları oldukça yüksek olduğundan dolayı dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi önerilir. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi bu bakımdan yasak değildir. Ayrıca ziyaretçilerin bölgeye geldiklerinde yanlarında güneş gözlüğü, güneş kremi ve şapka getirmeleri de önerilir. Çünkü yazın kavurucu sıcaklarla birlikte esen rüzgâr insanları rahatsız edebilecek düzeydedir. Kleopatra Plajı’na giriş ücreti 50 TL, müzekart sahiplerine ise ücretsizdir.

Nasıl Gidilir: Kleopatra Plajı’na ulaşım Çamlı Köyü’nden teknelerle sağlanmaktadır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL. Müze kart, öğretmen, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, gözetleme kulesi, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve büfe yeri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İskelem Beach

İskelem Beach

Üç tarafı ormanlarla çevrili, önünde uçsuz bucaksız Akdeniz’in uzandığı muhteşem bir doğa içerisinde konumlanmış olan İskelem Beach, Akyaka beldesinin en popüler beach clublarından biridir. Gökova Körfezi’nin birbirinden güzel koylarından birinde yer alan İskelem Beach, Akyaka merkeze oldukça yakın bir konumdadır. Kalabalık halk plajlarından hoşlanmayıp sakinlik arayanlara hitap eden plaj, tatilinde konfor arayanlar için ideal bir yerdir. Yeşil alanları, salıncakları, hamakları, restoranı ve barı gün boyu çalan müzikleriyle tatilcilere keyifli anlar vaat eder.

İskelem Beach’e giriş ücretlidir. Şezlong ve şemsiye giriş ücretine dâhildir. WC, duş ve soyunma kabini ücretsiz kullanılabilir. Mekânın kumsal alanı bulunmamaktadır. Şezlonglar iskele üzerine yerleştirilmiştir ve denize de buradan girilir. Bu yüzden deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir. Bu noktada denize karışan bir tatlı su kaynağı bulunduğu için deniz suyu soğuktur. Cam gibi berrak soğuk sularda balıkları seyrederek yüzmek yaz aylarında yapılacak en iyi aktivitelerden biridir.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye ile birlikte kişi başı giriş ücreti 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, plaj bar, motel konaklama, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/iskelemotel/

Haritada Görüntüle >

Çınar Beach Club

Çınar Beach Club

Tertemiz denizi ve uçsuz bucaksız yemyeşil ormanlarıyla tatilcileri kendine hayran bırakan Ula İlçesine bağlı Akyaka beldesi birbirinden güzel beach işletmelerine ev sahipliği yapmaktadır. Akyaka merkeze 3 km mesafedeki Çınar Beach Club, eşsiz doğası ve deniziyle Akyaka’nın tüm doğal güzelliklerini gözler önüne sermektedir. Doğanın tüm güzelliklerini gözler önüne seren plajın arkasında suyu denize karışan minik bir şelale vardır. Tuzlu sudan arınmak ve yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında az da olsa serinlemek için şelaleyi kullanabilirsiniz.

Tatilinde sessizlik, sakinlik ve huzur arayanlara hitap eden Çınar Beach Club, girişin ücretli olduğu özel bir işletmedir. Giriş ücretine şezlong ve şemsiye dâhildir. WC, duş ve soyunma kabinleri ücretsiz kullanılabilir. Küçük bir iskelesi de bulunan mekânda isterseniz loca kiralayıp gözlerden uzak vakit geçirebilirsiniz. Çakıl taşlarıyla kaplı plajda rahat yürüyebilmek için deniz ayakkabısı kullanmalısınız. Deniz aniden derinleştiği için çocuklar ve yüzme bilmeyenlerin dikkatli olması gerekir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (Şezlong + şemsiye dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Beyaz Beach

Beyaz Beach, Bodrum
Fotoğraf: Ayfer Yetkin

Bodrum’un Bitez mevkiinde popüler beach işletmelerinden biri olan Beyaz Beach, göz kamaştırıcı denizi, ambiyansı, müzikleri, kaliteli hizmeti, adı gibi bembeyaz dekorasyonu ve farklı eğlence alternatifleriyle tatillerinizde sizlere unutulmaz bir konfor vaat ediyor. Gündüz ayrı gece ayrı eğlence konseptleriyle misafirlerini ağırlayan mekânda gündüzleri köpük partilerinde, su balesi gösterilerinde ve ışıl ışıl denizde eğlenebilir, akşamları zengin menüden farklı lezzetleri deneyebileceğiniz restoranda akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Kumsalı bulunmasa da teraslarda ve platformlarda geniş bir şezlong alanına sahip olan Beyaz Beach, aynı anda birçok misafire hizmet verir. Ancak sezonun yoğun olduğu dönemlerde yer bulabilmek için mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. Mekâna girişlerde ücret ödeyip restoran bölümünde harcayabiliyorsunuz. Belli bir harcama limitinde şezlong ve şemsiye ücretsiz kullanılabiliyor. Konum itibariyle Bodrum’un en güzel denizine sahip olan mekânda iskeleden akvaryum gibi denize atlayıp yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: 200 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/BeyazBeach/

Haritada Görüntüle >

Dalga Beach

Dalga Beach, Bodrum
Fotoğraf: Göker Erkman

Bodrum Ortakentyahşi bölgesinde konumlanan Dalga Beach, Bodrum’un en popüler mekanları arasındadır. Şehrin gürültüsünden ve yoğunluğundan uzaklaşıp biraz olsun nefes almak için tercih edebileceğiniz mekân, yenilenmiş dekorasyonu, kumlu sahili, ışıl ışıl denizi, özel locaları, muhteşem yemekleri ve çok daha fazlasıyla Bodrum tatillerinizde en iyi şekilde hizmet eder. Dorman Hotel çatısı altında hizmet veren beach, mükemmel bir denizin yanı sıra huzurlu birkaç saat geçirmek isteyenlerin de tercihidir.

Sabah saat 10.00’dan akşam 23.00’a kadar açık olan mekânda sabah kahvaltı ile güne başlayabilir, gün boyunca muhteşem denizin tadını çıkarabilir, kaliteli müzikler eşliğinde akşam yemeğinizi yiyerek ardından mükemmel bir manzaraya karşı bir şeyler içerek eğlenebilirsiniz. Mekâna girişler ücretsizdir ancak belli bir harcama limiti vardır. Bu harcama limiti ile şezlong, şemsiye ve havlu ücreti ödemek gerekmez. Kumlu plaj ve sakin, sığ deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur.

Giriş Ücreti: 90 TL’lik harcama limiti ile şezlong, şemsiye ve havlu ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, havlu, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, bar, DJ performansları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dalgabeachbodrum/

Haritada Görüntüle >

Xuma Village & Beach

Xuma Beach, Bodrum
Fotoğraf: Tuğba Elkün

Bodrum’un en popüler turizm beldesi Yalıkavak’ta yer alan Xuma Village & Beach, muhteşem manzarası, rengârenk çiçeklerle kaplı bahçesi, çim alanları, konforlu dekorasyonu, kristal berraklığındaki denizi, restoranı ve eğlence anlayışıyla tatilcilerin gözde beachlerinden biridir. Sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar hizmet veren işletmede gündüzleri denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabilir, gün batımı manzarasına karşı yemeğinizi yiyebilir, akşamları da DJ performansları eşliğinde eğlenebilirsiniz.

Bodrum’a 10 km uzaklıktaki mekân, sakin ambiyansı nedeniyle ünüler tarafından da sıklıkla tercih edilir. 6 yaşından küçük çocukların kabul edilmediği mekâna rezervasyonsuz misafir kabul edilmemektedir. Giriş ve otopark için ayrı ücret ödenir. Şezlong, şemsiye ve havlu giriş ücretine dâhildir. Zengin bir menüye sahip olan restoranda yemek fiyatları Bodrum standartlarına göre normaldir. Hem kumlu plajda hem de iskelede güneşlenme imkânı bulabileceğiniz mekânın sığ denizi çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur.

Giriş Ücreti: Kişi başı 150 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, havlu, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, cafe, DJ performansları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur (6 yaş ve üzeri)

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/xumavillage/

Haritada Görüntüle >

Kuum Beach

Kuum Beach

Bodrum Türkbükü mevkiinde yer alan Kuum Beach bölgenin en nezih ve kaliteli plaj işletmelerinden biridir. Sakin bir eğlence mantığına sahip olan mekân, daha çok yüksek sesli müziklerden hoşlanmayanlar tarafından tercih edilir. Daha çok müşteri almak için şezlongların sıkışık bir şekilde yerleştirilmediği mekân, misafirlerin konforu düşünülerek dekore edilmiştir. Günün her saatinde yüksek sesli müzikler ve partilerden ziyade sakin bir ambiyansta kimseden rahatsız olmadan keyifli bir gün geçirilebilir.

Bodrum’un genel havasını yansıtan beyaz dekorasyonu, çim alanlara yerleştirilen minderleri, denizin üstündeki özel locaları ve konforlu şezlonglarıyla hem güneşlenmenin hem de dinlenmeniz için uygun bir ortam sunan mekân, berrak denizi ile de yüzmek için idealdir. Plaj alanı bulunmamaktadır ve denize platformlar üzerindeki merdivenlerden girilir. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından çok fazla tercih edilmez. Restoran bölümünde belli bir harcama limiti karşılığında şezlong, şemsiye ve havlu ücreti alınmaz.

Giriş Ücreti: 200 TL’lik harcama limiti ile şezlong, şemsiye ve havlu ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, havlu, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, cafe, DJ performansları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/kuumhotel

Haritada Görüntüle >

Sarnıç Beach Club

Sarnıç Beach Club

1993 yılından beri Bodrum Bitez’de hizmet veren Sarnış Beach Club, Bodrum’un en popüler mekânlarından biridir. Nezih ortamıyla, keyifli müzikleriyle, Bodrum mutfağının lezzetli yemeklerini tadabileceğiniz restoranıyla, kristal berraklığındaki denizi ve su sporları imkânıyla her yaşa ve her zevke hitap eden bir işletme olan Sarnıç Beach Club, yaz tatillerinize keyifli anlar eklemeniz için gereken her şeyi sunar. Açıldığı günden bu yana popülerliğini koruyan ve kaliteli kitlesiyle günümüze kadar gelen mekân, hem yerli hem de yabancı turistlerin tercih ettiği bir yerdir.

Mekâna giriş ücretsizdir ancak belli bir harcama limiti vardır. Yeme içme alanlarında kullanabileceğiniz harcama limiti karşılığında şezlong, şemsiye, havlu, duş, WC ve soyunma kabinleri ücretsiz kullanılabilir. Kumsal alanı bulunmayan mekânda şezlonglar kat kat teras şeklinde inşa edilen platformlar üzerine yerleştirilmiştir. Denize girmek için de iki ayrı iskele bulunur. Çim alanlarda palmiye ağaçlarının altına yerleştirilen minderler kafa dinleyip dinlenmek için idealdir. Plaj alanı bulunmayan mekân çocuklu aileler için pek de uygun değildir.

Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile şezlong, şemsiye ve havlu ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, havlu, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sarnicbeach/

Haritada Görüntüle >

Miya Beach

Miya Beach, Yalıkavak

Bodrum’da eğlencenin merkezi Miya Beach, Highlight Otel’in bünyesinde hizmet vermektedir. Bodrum merkezde muhteşem Tilkici Koyu manzarasına karşı konumlanan Beach, Bodrum tatillerini eğlenceli ve konforlu geçirmek isteyenler için en doğru adreslerden biridir. Turkuaz mavisi denizi, denizin üzerindeki bungalov locaları, kumlu plajı, özel lezzetler sunan restoranı, keyifli müzikleri ve kaliteli hizmetiyle yaz boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrar. Sabahın erken saatlerinden gecenin sonuna kadar eğlenebileceğiniz beach bar, zengin kokteyl menüsüyle de tatilcilerin beğenisini toplar.

Otel misafirlerinin ücretsiz kullanabileceği işletmeye dışarıdan da günübirlik kişiler alınmaktadır. Girişte ödenen ücret içeride yiyecek ve içecek olarak kullanılabilir, aynı zamanda şezlong ve şemsiyeler için ekstra ücret ödemek gerekmez. Gözlerden uzak kalmak için loca tercih ederseniz ekstra ücret ödemeniz gerekir. Kumlu sahile ve sığ bir denize sahip olan mekân çocuklar için Bodrum’un en güzel denizine sahiptir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 200 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, havlu, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, cafe, havuz, spa, konaklama birimleri, DJ performansları, evcil hayvan dostu ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/highlight_hotel/

Haritada Görüntüle >

Maça Kızı

Maça Kızı

Bodrum Türkbükü mevkiinde yer alan Maça Kızı, yarım pansiyon konseptinde hizmet veren Bodrum’un en lüks otellerinden biridir. Tesis içerisinde yer alan yeşillikler içindeki yüzme havuzu, spa hizmeti, açık büfe kahvaltısı, akşam yemeği ve konforlu odalarıyla misafirlerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunan Maça Kızı, Bodrum’un en popüler beach işletmesiyle de dikkat çekmektedir. Happy Hour partileriyle ünlü olan beach, ünlü isimlerin de uğrak mekânıdır.

Otelde konaklayan misafirlerin ücretsiz yararlanabileceği Maça Kızı Beach, dışarıdan gelen günübirlik misafirler için oldukça pahalıdır. Yüksek bir miktar harcama limiti karşılığında şezlong, şemsiye ve havlu kullanılabilir. Pahalı olmasına rağmen konforundan ve lüksten ödün vermeyen yerli ve yabancı tatilciler tarafından tercih edilen işletmede yoğun günlerde rezervasyonsuz yer bulmak imkânsızdır. Kumsal alanı bulunmayan beach platformlar üzerine kurulmuştur. Pırıl pırıl dalgasız deniz kıyıdan itibaren derinleştiği için çocuklar için uygun değildir.

Giriş Ücreti: 500 TL’lik harcama limiti ile şezlong, şemsiye ve havlu ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, havlu, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, cafe, havuz, spa, konaklama birimleri, DJ performansları, evcil hayvan dostu ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/macakizihotel/

Haritada Görüntüle >

Flamm Beach

Flamm Beach

Bodrum Göltürkbükü mevkiinde yer alan Flame Beach, bölgenin en ünlü mekânlarından biridir. Bodrum mimarisini modern bir şekilde yorumlayan Flame Bodrum Otel’e ait özel bir işletme olan Flame Beach, 150 yıllık tarihi taş bir binada misafirlerini özel hissettirmek için tüm özelliklere sahiptir. 200 metrelik plajı, iskelesi, çim alanları, rengârenk çiçekleri,  palmiye ağaçları ve kristal berraklığındaki deniziyle konaklamanın yanı sıra günübirlik deniz tatilleri için de tercih edilir.

Otel misafirlerinin tüm hizmetlerden ücretsiz yararlanabileceği plaj dışarıdan da günübirlik misafir kabul etmektedir. Restoran ve bar bölümünden belli bir harcama limitine şezlong, şemsiye ve havlu ücretsiz kullanılabilmektedir. Gündüzleri güneşlenip keyif yapabileceğiniz iskele akşamları keyifli akşam yemekleri yiyebileceğiniz bir restorana dönüşür. Aynı zamanda plaj barında gün boyu birbirinden özel kokteyller servis edilir. Kumlu ve dar bir plaja sahip olan Flame Beach, çoğu zaman dalgalı ve ancak sığ bir denize sahiptir. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler gönül rahatlığıyla tercih edebilir.

Giriş Ücreti: 150 TL’lik harcama limiti ile şezlong, şemsiye ve havlu ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, havlu, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, iskele, cafe, havuz, konaklama birimleri, DJ performansları, evcil hayvan dostu ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/flammbodrum/

Haritada Görüntüle >

Aspat Koyu

Aspat Koyu

Aspat Koyu, Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı ve Akyarlar mevkiinde yer alan turistik bir koydur. Doğal güzelliklerini koruyan Aspat Koyu Bodrum merkez bölgesine yaklaşık olarak 20 kilometre uzaklıkta yer alır. Aspat Koyu’na giderek eğlenceli bir gün geçirmek isteyen ziyaretçiler, toplu taşıma araçlarını kullanarak bölgeye kolaylıkla ulaşım sağlayabilir. Kendi özel aracıyla gelmek isteyenler ise Karaincir istikametinde ilerleyerek bölgeye kolaylıkla ulaşabilir. Bodrum otogarından Akyarlar minibüslerine binerek de yine ziyaretçiler 20 kilometre uzaklıktaki Aspat Koyu’na ulaşım sağlayabilir.

Aspat Koyu, doğal güzelliklerini koruyarak ziyaretçilerine huzurlu, sessiz, sakin bir gün geçirme imkânı sunmaktadır. Tertemiz ve berrak denizi, dağları, yeşil alanları ve nehirleri ile eşsiz manzaraya sahip olan bu koyda ziyaretçiler kendilerini çok rahat hissedebileceği gibi çok eğlenceli bir gün de geçirecektir. Mavinin çok güzel tonlarının bir arada görüldüğü Aspat Koyu denizinde balıklarla birlikte yüzme keyfini yaşayabilirsiniz. Çevredeki doğal ve yeşil alanlarda yürüyüş yaparak temiz havayı içinize çekebilirsiniz. Aile gezisi yapmak isteyenler için ideal bir plaj alanı olan Aspat Koyu, özellikle de yeni yüzmeyi öğrenenler ve çocuklarıyla gelenler için en iyi plaj tercihlerinden biri olacaktır. Koy içerisinde şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Halka açık alanlarda yer alan palmiye ağaçlarının altına da uzanarak güneşlenme imkânından yararlanabilirsiniz. Koy içerisinde sadece bir işletme bulunmaktadır. Giriş ücreti hafta içi 40, hafta sonu ise 50 TL’dir. Verilen bu ücret karşılığında koy içerisindeki işletmeden şemsiye ve şezlong kullanabiliyorsunuz.

Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar Bodrum otogarından kalkan minibüsleri kullanarak koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Araçla gelecek olanlar Karaincir istikametinde ilerleyerek tabelalar yardımıyla koya gelebilirler.

Giriş Ücreti: Kişi başı hafta içi 40 TL, hafta sonu 50 TL (Şezlong ve şemsiye ücrete dâhildir)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama ve büfe.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Rixos Secret Beach

Rixos Secret Beach

Muhteşem doğasıyla hayranlık uyandıran Göcek’in en güzel koylarından birinde, Göcek Adası manzarasına karşı konumlanan Rixos Piremium Göcek, gözlerden uzak doğa içerisinde huzurlu bir tatil için mükemmel bir adrestir. Otele ait olan Rixos Secret Beach’e tesisten özel shuttle botla 5 dakikada ulaşılabilir. Arkası yeşilin en güzel tonlarını barındıran ağaçlarla ve çim alanlarla kaplı olan plaj, açık renkli kumları ve masmavi berrak denizi ile hayranlık uyandırır.

Otel müşterilerinin ücretsiz kullanabileceği plaja dışarıdan gelen günübirlik misafirler ücret karşılığı giriş yapabilir. Şezlong ve şemsiye kullanımı giriş ücretine dâhildir. Sahil boyunca sıralanan, aynı zamanda iskele üzerine kurulan localar ailece ve arkadaş gruplarıyla gözlerden uzak vakit geçirmek için son derece idealdir. Plajda restoran, snack bar, WC, duş, soyunma kabinleri, cankurtaran ve otopark hizmeti bulunmaktadır. Özellikle sabah saatlerinde son derece berrak olan deniz aniden derinleşebilir. Çocuklu ailelerin ve yüzme bilmeyenlerin denize girerken dikkatli olması gerekir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte günübirlik plaj kullanım ücreti 100 TL. Loca 250 TL. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel konaklama ücretleri için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, loca, restoran, snack bar, Wi-Fi, DJ performansı, oda konaklama, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/rixospremiumgocek/

Haritada Görüntüle >

Sarıgerme Halk Plajı

Sarıgerme Halk Plajı

Muğla’nın en çok rağbet gören ve fazlasıyla tercih edilen plajlarından biri olan Sarıgerme Halk Plajı’na ulaşım için öncelikle Güzelyurt Köyü’ne varılır. Bu bölgeden sonra çıkan Dalaman ve Mergenli tabelalarına hiç aldırış etmeden 12 kilometre yol gidilerek Sarıgerme Köprüsü geçilir ve akabinde Sarıgelme Halk Plajı’na varılır. Ortaca ilçesinde yer alan Sarıgerme Halk Plajı’na Ortaca’dan Sarıgerme bölgesine giden minibüsler ile de kolaylıkla ulaşım sağlanabilir.

Sarıgerme Halk Plajı 12 kilometre uzunluğa sahiptir. Tertemiz deniz suyu, yeşil doğası ve kumsalı ile ziyaretçilerine çok güzel bir karşılama yapan Sarıgerme Halk Plajı daha çok çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Temiz olması, doğal ve yeşil alanlarının çok olması ve kumsal alana sahip olmasından dolayı Sarıgerme Halk Plajı, bu bölgede tatil yapmak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken plajlardan biridir. Yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Sarıgerme Halk Plajı aynı zamanda mavi bayrağa da sahiptir. Sarıgerme Halk Plajı’na aracıyla giriş yapanlar 15 TL ücret ödemek zorundadır. Ayrıca plaj içerisinde kiralayabileceğiniz şezlong ve şemsiyeler de mevcuttur. Bunların kiralama ücretleri ise 30 TL’dir. Kamp yapmak isteyenler için de ideal bir alan olan Sarıgerme Halk Plajı’nda çadır konaklama için kişi başı ücret 40 TL’dir. Plaj içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanması için büfe yeri mevcuttur. Ayrıca plaj içerisinde soyunma kabini, WC ve duş imkânları da bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Yaya girişi ücretsizdir. Araç giriş ve otopark ücreti 15 TL, çadır konaklama kişi başı 40 TL/gecelik. 2 şezlong + şemsiye 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, su sporları aktiviteleri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Serçed Plajı

Serçed Plajı

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı olsa da Dalaman’a daha yakın olduğu için Dalaman ile özdeşleşmiş bir plaj olan Serçed Plajı, Dalaman merkeze 12 km, Ortaca merkeze ise 18 km uzaklıktadır. Hem özel araçla hem de dolmuş seferleriyle ulaşım sağlanan plaj, çok fazla tercih edilir ve genellikle kalabalıktır. Çok fazla tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri tatilcilere sunmuş olduğu imkanlardır. Plaj içerisinde mini hayvanat bahçesi, çocuk parkı, piknik alanları, emanet dolapları, mescit, WC, soyunma kabini, duş, çeşme, sağlık kabini, kafeterya ve cankurtaran gibi hizmetler bulunmaktadır.

Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği (SARÇED) tarafından kurulan plaj 600 metre uzunluğunda ve 100 metre genişliğindedir. Plaja giriş ücretlidir. İsterseniz kendi malzemelerinizle plajın tadını çıkarabilir, isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Pırıl pırıl denizi ve yemyeşil doğasıyla dikkat çeken plaj, ince kumlu; deniz sığ ve dalgasızdır. Çocuklar gittikçe derinleşmeyen denizde keyifli vakit geçirirken, derinlerde yüzmek isteyenler upuzun iskeleyi kullanarak denize girebilir. Yumuşacık kumların içinden çıkan kum zambakları ise görülmeye değer güzelliktedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 5 TL, araç giriş ve otopark ücreti 30 TL, 2 şezlong + şemsiye 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, çeşme, piknik alanı, kafeterya, sağlık kabini, çocuk oyun parkı, mescit, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Lime Beach Club

Lime Beach Club

Göcek Marina’nın tam karşısında yer alan Lime Beach Club, Göcek’in en popüler mekânlarından biridir. Kalitesiyle adından söz ettiren işletme konuklarına kalabalıktan izole bir şekilde sessiz, sakin bir gün geçirme imkânı sunmaktadır. Lezzetli yemekler servis eden restoranı, plaj barındaki kokteylleri, deniz keyfinizi daha da eğlenceli hale getiren DJ performansları ve pırıl pırıl denizi mekânın öne çıkan özellikleri arasındadır. Tüm bu özellikleriyle çok fazla tercih edilen plajın müşteri kapasitesi az olduğundan yer bulabilmek için mutlaka önceden rezervasyon yaptırmanız gerekir.

Gündüzleri ayrı geceleri ayrı konseptle misafirlerini ağırlayan Lime Beach Club’a giriş ücretlidir. Giriş ücreti Göcek ortalamasına göre yüksek olsa da alınan hizmete fazlasıyla değer.  Şezlong ve şemsiye kullanımı giriş ücretine dâhildir ve dilerseniz loca kiralama imkânınız vardır. Kumsal alanına sahip olmayan işletmede şezlonglar platformlar üzerine yerleştirilmiştir. Aynı zamanda geniş bir atlama iskelesi bulunur. Deniz derinlik seviyesi yüzmek için idealdir ancak çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı giriş ücreti 150 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, loca, restoran, snack bar, Wi-Fi, DJ performansı, tekne turu, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/limebeachclub/

Haritada Görüntüle >

Sarsala Koyu

Sarsala Koyu

Muğla’ya gelip yapılmadan dönülmeyecek aktivitelerden birisi de kesinlikle Sarsala Koyu’na gitmektir. Muğla Dalaman Havalimanı’na en yakın koy olan Sarsala Koyu, Muğla’nın Dalaman ilçesi Kapukargın Köyü içerisinde yer almaktadır. Dalaman merkezine 17 kilometre mesafede yer alan Sarsala Koyu, tatilciler tarafından çok beğenilen koylardan biridir. Özel aracıyla gidecek olan ziyaretçiler yolların kıvrımlı olmasından dolayı biraz zahmet çekebilir ancak Sarsala Koyu plajında vakit geçirmek tüm bu zahmete değecektir. Sarsala Koyu’na şahsi araçla gidilmesi tavsiye edilir. Çünkü dolmuş hatları yaz mevsiminin durumuna göre çalışmaktadır. Sarsala Koyu’na araç ile gidenlerin fazlasıyla dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü 2 kilometrelik tehlikeli ve virajlı olan bir yoldan geçerek koya ulaşım sağlanmaktadır. Virajlı yoldan önce Kocagöl’den geçilmektedir. Buranın da manzarasının tadını çıkararak Sarsala’ya kadar gidebilirsiniz.

Korunaklı ve sakin limana sahip olan Sarsala Koyu yat ve teknelerin de sığınma noktasıdır. Sarsala Koyu’nun plajı oldukça kumludur. Plaj üzerinde yürürken canınızı acıtmayacak kadar küçük taşlara denk gelebilirsiniz. Sarsala Koyu’nda deniz sıcaklığı da oldukça ılıktır. Hemen derinleşmeyen ve dalgalı olmayan denizde ortalama yüzme bilgisine sahip olan herkes yüzebilir. Çocuklu aileler için oldukça uygun bir yer olan Sarsala Koyu içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanması için işletmeler de mevcuttur. Buradan alışveriş yapmak istemeyenler dışarıdan kendi yiyecek ve içeceklerini getirebilir. İşletme kapsamınca soyunma kabini, duş ve WC imkânları da mevcuttur.

Sarsala Koyu’nda yapılacak aktivitelerin sınırı yoktur. Tatilcilerin kendilerini oldukça huzurlu ve sakin hissedeceği Sarsala Koyu’nda temiz, masmavi ve berrak suyuyla ön plana çıkan denizde yüzülebilir, yüzmekten sıkılan kişiler de doğa yürüyüşüne çıkabilir. Kleopatra Plajı’na 11 kilometrelik bir mesafesi bulunan Sarsala Koyu’nda bu yolu yürümek isteyenlerin yanına mutlaka su alması gerekiyor. Sarsala Koyu’na iniş yolunda bol bol fotoğraf çekilerek anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Ayrıca yaz aylarında ziyaret ettiyseniz plaj voleybolu oynayabilir, muz gibi birçok eğlence aktivitelerine de katılım sağlayabilirsiniz. Bölgeye çok yakın olan Dalaman Kükürt Kaplıcalarına da giderek yeni yerler keşfedebilirsiniz.

Sarsala Koyu içerisinde kamp yapmak, karavan ve çadır kurmak yasaktır. Ayrıca yine bölge içerisinde ateş yakılmasına da izin verilmemektedir. Sarsala Koyu’na giriş ücreti kişi başı 5 TL’dir. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenler ekstra para ödemek durumundadır. Özel aracıyla gelenler için bölge çok geniş olduğundan dolayı araçlarını park etme konusunda pek sıkıntı yaşamayacaktır.

Nasıl Gidilir: Dalaman merkezden havalimanı istikametinde ilerleyip Kapıkargın’ı geçtikten sonra hiçbir yöne sapmadan doğruca koya gelebilirsiniz. Yolun tamamı asfalt olup yalnızca son 2,5 km’si dar ve virajlıdır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 5 TL. 2 şezlong + şemsiye 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu, Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan, Fethiye ilçe merkezine 17, Göcek’e ise 10 kilometre uzaklıkta bulunan bir koydur. Deniz, orman ve yeşilin tüm tonlarını bir arada görmek isteyenler için güneş ışığını geçirmeyen ve günlük ağaçların yer aldığı Günlüklü Koyu en ideal yerlerden biridir. Çeşitli turistik mekânlara uzak olmasından dolayı sakin bir alana sahip olan Günlük Koyu, 350 metre uzunluğundaki plajı ile misafirlerini ağırlıyor. Günlüklü Koyu ismi, koy içerisinde yer alan günlük ağaçlarından gelmektedir. Gün batımı ve gün doğumu sırasında koyu çevreleyen güzel kokular bu ağaçlardan gelmektedir. Günlük ağaçlarının koya kattığı havayı teneffüs eden ziyaretçiler kendilerini çokça huzurlu da hissedecektir. Günlüklü Koyu’nda yer alan deniz, aniden derinleşmeyen sığ bir yapıya sahiptir. Bundan dolayı yüzmeyi çok seven ve özellikle de aileleriyle gelen tatilciler için Günlüklü Koyu çok idealdir. Deniz, orman ve yeşilin tüm tonlarını bir arada görebileceğiniz bu koyda şehrin kalabalığından ve stresinden uzaklaşacak, kendinizi çok rahat hissedebileceksiniz.

Doğayı çok seven ve doğayla iç içe yaşamak isteyenler için Günlüklü Koyu içerisindeki günlük ağaçları arasında yer alan kamp alanları özel bir yer oluşturur. Karavan veya çadırıyla gelen misafirler bu kamp alanlarında doğa ile iç içe olacak şekilde kamp deneyimi de yaşayabilirler. Kamp yaparken ihtiyacınız olan elektrik ve su gibi imkânlar da yine Günlüklü Koyu’nda mevcuttur. Birçok aktivitenin bir arada yapılabileceği Günlüklü Koyu’nda sizler de denize girebilir, güneşlenebilir, koyun etrafında yürüyüşler yapabilir ve verimli, eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için de yine koy içerisinde mekânlar bulunmaktadır. Ayrıca koy içerisinde duş, WC ve soyunma kabini gibi imkânlar da mevcuttur. Günlüklü Koyu içerisinde konaklamak isteyenler için birçok farklı alternatif vardır. Kendi çadır ve karavanıyla gelenler kamp yaparak konaklayabilir. Kamp yapmak istemeyenler için koy içerisinde konaklamak için otel mevcuttur. Ayrıca koyun içerisinde Sığla ağaçları da vardır. Sığla ağaçları arasında yer alan bungalov evlerde de kalmak mümkündür. Günlüklü Koyu’na giriş ücreti 40 TL’dir. İki adet şezlong ve bir adet şemsiye kiralama ücreti ise 100 TL’dir. Dileyen loca kiralaması yapabiliyor.

Nasıl Gidilir: Fethiye ve Göcek arasında kalan Günlüklü Koyu’na yaz aylarında Kargı-Yanıklar arası çalışan dolmuşlarla gelinebilir. Fethiye merkezden ise tabelalar yardımıyla araçla 15 dakikalık bir sürüş sonrası gelinebilir.

Giriş Ücreti: Araç giriş ücreti 40 TL, 2 şezlong + şemsiye 100 TL, loca 250 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, çadır kamp alanı, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İztuzu Plajı

İztuzu Plajı

Ülkemizin ve Avrupa‘nın en temiz plajları arasında gösterilen İztuzu Plajı, altın sarısı kumların olduğu, Caretta Carettaların ev sahipliği yaptığı ve berrak denizinin yanı sıra baş döndürücü manzarasıyla öne çıkan plajlardan biridir. Nesli tükenmekte olan Caretta Carettaların üremek amacıyla tercih ettikleri İztuzu Plajı, tatlı ve tuzlu suyu bir arada bulunduran en nadir plajlardan biridir. İztuzu Plajı, Muğla’ya bağlı Dalyan beldesinde yer almaktadır. Dalyan’a olan uzaklığı 12 kilometredir. Dalyan, Fethiye ve Marmaris’in arasında kalan İztuzu Plajı, Fethiye’ye 66 kilometre; Marmaris’e ise 100 kilometre uzaklıkta konumlanmaktadır. Dalyan’dan İztuzu Plajı’na gelmek isteyenler minibüsleri kullanabilir. Sabah 08.00’dan akşam 22.00’a kadar ulaşım hizmeti veren minibüsler ile 20 dakikada plaja ulaşılabilir.

İztuzu Plajı, tatlı ve tuzlu suyu bir arada bulunduran en nadir plajlardan birisidir. Plajı 4,5 kilometre uzunluğunda olan bu alada ziyaretçiler altın rengi ve incecik kumsalın üstünde yürüyüşler yapabilir. Deniz oldukça berrak ve sığ bir görünüme sahip olduğundan dolayı ailesi ile gelenler için ideal bir plajdır. İztuzu Plajı’na gelen ziyaretçiler gönül rahatlığıyla en güvenli biçimde denize girebilir. Denizi ve plajı çok temiz olan İztuzu Plajı Avrupa’nın en temiz 30 plajı içerisinde de gösterilmiştir. İztuzu Plajı 1988 yılında koruma altına alınmıştır. Bundan dolayı plajın işletmesini belediye üstlenmiştir. Plaj içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz özel bir restoran ya da kafe yer almamaktadır. Plaj içerisinde yalnızca belediyenin işlettiği büfe yer almaktadır. Bu büfeden yiyecek ve içecek temini yapılabilir. Ayrıca plaj içerisinde soyunma kabini, duş alanları, WC ve mescit gibi alanlar da mevcuttur. Plaj içerisinde konaklayabileceğiniz bir tesis bulunmamaktadır. Konaklamak isteyenler 12 kilometre uzaklıktaki Dalyan’a giderek otel ya da pansiyonlarda konaklayabilir. İztuzu Plajı’na yaya olarak giriş ücreti cüzidir. Otopark kullanmak isteyen araç sahipleri ise 15 TL’lik otopark ücretini ödemek durumundadır. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenler de 2 şezlong ve 1 şemsiye için toplamda cüzi bir ücret ödeyerek bu imkândan yararlanabiliyorlar.

Nasıl Gidilir: İztuzu Plajı’na teknelerle ulaşım sağlanmaktadır. Araçla gelecek olanlar için ise otopark alanı bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 5 TL, araçla giriş otomobil 15 TL. 2 Şezlong + hasır şemsiye 35 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, mescit, büfe, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Turtle Beach

Turtle Beach

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan mevkiindeki Turtle Beach Hotel, merkeze 400 metre mesafededir. Merkeze yakınlığının yanı sıra gürültüden ve kalabalıktan uzak konumlanan otel, doğa ile iç içe keyifli bir ortamda tatil yapma imkânı sunmaktadır. Otel bünyesinde hizmet veren Turtle Beach, İztuzu Plajı’nın uç kısımlarına doğru konumlanmıştır. Kaplumbağaların yumurtlama alanı olduğu için bu ismi almış olan plaj, kumlu sahili, pırıl pırıl denizi ve hizmetiyle tatilcilerin beğenisini toplar.

Hem karadan hem de Dalyan’dan kalkan tekne turlarıyla ulaşabileceğiniz plaj, yol boyunca mükemmel manzaralar sunar. Özellikle tekne turları ile gidildiğinde kaya mezarları, antik kentler, birbirinden güzel koylar sizlere eşlik eder. Plajda şezlong ve şemsiye imkânı, duş, WC, soyunma kabini ve kafeterya mevcuttur. Mavi bayraklı plaj genelde dalgalı ancak sığ bir denize sahiptir. Kumlu, upuzun plajda ve sığ denizde çocuklar eğlenceli vakit geçirebilir. Ancak eğlenirken minik kaplumbağalara ve yumurtalarına dikkat etmeyi ihmal etmeyin.

Nasıl Gidilir: İztuzu Plajı’nın devamında yer alan Turtle Beach’e dolmuş teknelerle ulaşım sağlanmaktadır. Biletinizi giderken gidiş-dönüş olarak satın alıyorsunuz. Dönüşte sıradaki tekneye binerek ulaşımınızı sonlandırabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 5 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama ve yeme-içme imkânı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/turtlebeachotel/

Haritada Görüntüle >

Aşı Koyu

Aşı Koyu, Dalyan
Fotoğraf: Andy Evetts

Aşı Koyu, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı sessiz ve sakin bir koydur. Kalabalıktan uzak bir konumda gününü geçirmek isteyenler için ideal olan koy, sessiz, sakin ve doğayla iç içe olması sebebiyle çok beğenilmektedir. İztuzu ve Sarıgerme plajları arasında yer alan Aşı Koyu, içerisindeki yemyeşil çam ağaçlarıyla çok temiz bir görünüm de sunmaktadır. Şemsiyelerin dip dibe olmadığı ve kimsenin kimseyi rahatsız etmediği bir koy olan Aşı Koyu, daha çok kalabalığı sevmeyen ve kafasını dinlemek isteyenlerin uğrak yeridir. Sığ bir denize sahiptir. Denize girenler 50 metre açılsa dahi su hizası göğüs seviyesine gelmektedir. Bundan dolayı özellikle de çocuklu ailelerin güvenle tercih edip yüzebileceği bir plaj türüdür. Deniz dalgasız olup çok soğuk bir suya sahiptir. İlk girdiğinizde biraz üşüyebilirsiniz ancak deniz içerisinde kaldığınız süre boyunca buna alışacaksınız. Özellikle de çok sıcak günlerde serinlemek isteyenlerin tercih edebileceği bir koydur.

Aşı Koyu’na girişler ücretlidir. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenler de ayrıca bir ödeme yapması gerekiyor. Koy içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanması için bir adet işletme mevcuttur. Aşı Koyu’na dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi yasak değildir. Getirdiğiniz yiyecek ve içecekler ile işletmenin yan tarafında yer alan çam ağaçları altında güzel bir piknik keyfi yapabilirsiniz. Aşı Koyu içerisinde bisiklet kiralayabilir veya zipline deneyimi yaşayabilirsiniz. Koy içerisinde soyunma kabini, duş ve WC mevcuttur.

Nasıl Gidilir: Aşı Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım bulunmuyor. Aracıyla gelecek olanlar Gökbel’i geçip Mergenli’ye geldikten sonra sağda koyu gösteren tabelayı göreceklerdir. Sağ yol ayrımına girip yaklaşık 7 km yol gittikten sonra koya ulaşım sağlanabilir. Ancak koya giden yol kısmen kötüdür ve altı yüksek bir araçla gelmeniz daha iyi olacaktır.

Giriş Ücreti: Şahıs ve bisikletli 9 TL, motosiklet 18 TL, otomobil 27 TL, küçük minibüs 81 TL, büyük minibüs 144 TL ve otobüs 243 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, piknik alanları, deniz güvenlik şeridi, iskele, gözetleme kulesi, cankurtaran, yeme-içme imkânları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Leo Beach

Leo Beach, Datça
Fotoğraf: Murat Özkan

Datça’nın en popüler sahillerinden biri olan Aktur’da bulunan Leo Beach, Datça merkeze yaklaşık 30 km uzaklıktadır. Yemyeşil doğası, kumlu plajı, berrak denizi ve sunmuş olduğu imkânlarla bölgenin en çok tercih edilen beach işletmelerinden biridir. Gün boyu hafif bir müzik eşliğinde denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz Leo Beach’de, lezzetli yemeklerin ve farklı kokteyllerin tadına bakabilirsiniz. Datça merkezdeki kalabalık plajlara göre oldukça sakin olan Leo Beach, sessiz, sakin ve nezih ortamıyla dikkat çeker.

Son derece sakin ve sığ bir denize sahip olan Leo Beach, özel bir işletmeye aittir ve giriş ücretlidir. Şezlong ve şemsiyeler için ekstra ücret ödemek gerekse de; duş, WC ve soyunma kabinlerinin kullanımı giriş ücretine dâhildir. Kumlu plajı, sığ denizi ve çim alanlarıyla daha çok çocuklu aileler tarafından tercih edilen plajda siz ağaçların altında dinlenirken, çocuklar kumsalda ve denizde keyifli vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/leobeachdatca/

Haritada Görüntüle >

Mandalya Beach

Mandalya Beach

Datça ilçe merkezine sadece 5 dakika uzaklıkta doğa ile iç içe keyifli bir tatil yapma imkânı sunan Mandalya Beach & Otel’e ait olan Mandalya Beach, ağaçların altında dinlenebileceğiniz, tertemiz berrak denizde dilediğinizce yüzebileceğiniz en popüler plajlardan biridir. Kargı Koyu’nda bulunan plaj, Datça’nın en güzel denizlerinden birine sahiptir. Şehir merkezine yakın olmasına rağmen, her zaman sessiz, sakin bir ortama sahip olan Mandalya Beach, güler yüzlü hizmeti, zengin yemek menüsü ve sahildeki barıyla dikkat çekmektedir.

Mandalya Otel müşterilerinin ücretsiz kullanabildiği plaja günübirlik ziyaretçi de kabul edilmektedir. Giriş ücretlidir ancak belli bir miktar harcama limitiyle şezlong ve şemsiye ücretsiz kullanılabilir. İşletmenin imkânları arasında WC, duş, soyunma kabini, cankurtaran ve otopark hizmeti vardır. Sahil kum ve çakıl karışımıdır ancak çakıllar ayakları rahatsız etmez. Sakin ve sığ olan deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için güvenli alan oluşturur.

Giriş Ücreti: 35 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mandalyaotelbeach/

Haritada Görüntüle >

Kargilos Beach

Kargilos Beach

Kargı Koyu’nun batı yakasında yer alan Kargilos Beach, Datça ilçe merkezine yaklaşık 3 km uzaklıktadır. Tarihi dokusu korunarak restore edilmiş taş bir binada hizmet veren Kargilos Hotel’e ait olan Kargilos Beach, Karia yolunun geçtiği yemyeşil dağların ve pırıl pırıl denizin bir araya gelmesinin oluşturduğu manzarayı gözler önüne sermektedir. Denize ve dağa bakan odalarında misafirlerini ağırlayan otelin bir tarafında turkuaz rengi deniz uzanırken bir tarafı da üzerine uzanıp kitabınızı okuyup dinlenebileceğiniz çimlerle kaplıdır.

Kalabalık plajlardan uzakta sessiz, sakin bir ortamda deniz keyfi yapabileceğiniz plaj otel müşterileri için ücretsizdir. Dışarıdan gelen günübirlik misafirler belli bir harcama limitine şezlong, şemsiye, duş, WC, soyunma kabini gibi ihtiyaçlardan ücretsiz faydalanabilir. Deniz tabanı ve plaj taşlıktır. Kıyıdan bile balıkları görebileceğiniz kadar berrak olan deniz sığ ve dalgasızdır.  Bu özelliğiyle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için uygundur.

Giriş Ücreti: 40 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele, otel konaklama yeri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kargilosdatca

Haritada Görüntüle >

Cennetköy Beach

Cennetköy Beach

Kargı Koyu’nun birbirinden güzel plaj işletmelerinden biri olan Cennetköy Beach, zengin menüsü ile hizmet veren restoranı, cam gibi berrak denizi, plajı, geniş iskelesi, güler yüzlü hizmeti ve uygun fiyatlarıyla bölgenin en çok tercih edilen plajlarından biridir. Merkeze yakın olduğu için genellikle kalabalık olan plajın geniş alanında kimse kimseden rahatsız olmadan vakit geçirebilir. Rezervasyon yaptırma imkânı bulunmadığı için özellikle hafta sonları erken saatlerde gitmek gerekir.

Özel bir işletmeye ait olan Cennetköy Beach’e giriş ücretli değildir ancak belli bir harcama limiti vardır. Restoran bölümünde bu limitin üzerinde harcama yaptığınız takdirde plajın tüm imkânlarından ücretsiz faydalanabilirsiniz. Gündüzleri kapalı alanda akşamları iskelede hizmet veren restoranda lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için ideal sığ ve sakin bir denize sahip olan plaj kumludur. Cam gibi berrak denizde deniz gözlükleriyle yüzerken balıkları seyretmek büyük keyif verir.

Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cennetkoy48/

Haritada Görüntüle >

Ölüdeniz

Ölüdeniz

Ege bölgesinin ülkemiz turizmi açısından en önemli yerlerinden biri olan Ölüdeniz, Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alıyor. Fethiye merkeze ortalama 14 kilometre uzaklıkta yer alan Ölüdeniz Plajı’na, yeşilliklerin arasındaki inişli çıkışlı yolların sonunda ulaşabilirsiniz. Ölüdeniz Plajı’na ulaşım sağlamak isteyenler Fethiye Otogar yolu üstünden 6-7 kilometrelik mesafe yapmaları gerekmektedir. Otogar yolunun düz takip edilmesiyle birlikte Ölüdeniz Plajı’na ulaşım kolaylıkla sağlanabilir. Fethiye Otogarı’na gelen kişilerin otogarın yakınında yer alan durakta bekleyerek Ölüdeniz servislerine binebilir. Yaz aylarında 3-4 dakikada bir servis kalkmaktadır.

Ölüdeniz, ülke turizmimiz açısından son derece önemli konumlardan biri haline gelmiştir. Bu bölgenin çok fazla talep edilmesinin nedenlerinden biri de bu bölgede hem tatil yapılabilir hem de çeşitli birçok aktiviteye katılım sağlanarak çok eğlenceli vakitler geçirilebilir. Örneğin Ölüdeniz’e daha ilk girişinizde kendinizi yamaç paraşütüne binerken görebilirsiniz. Aksiyonu bol, eğlence seviyesi yüksek olan çeşitli aktiviteleri tatil yaparken deneyimleyeceğiniz Ölüdeniz’in ücretli ve ücretsiz plajları mevcuttur. Ölüdeniz’e ilk ayak basılan ve tatilcilerini masmavi yüzüyle selamlayan kısım ücretsiz olan kısımdır. Halka açık olarak nitelendirilen bu alana giriş için ücret ödenmesine gerek yoktur. Plaj içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılamak için birçok farklı işletmeden yararlanabilirsiniz. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralama alanları da mevcuttur. Deniz suyu oldukça temiz ve berrak olduğu için okyanusu andırıyor. Sığ yapısı ve derin olmayan bölgelerinin çok olması nedeniyle çocuklu ailelerin gönül rahatlığıyla yüzebileceği, denize girebileceği bir alandır. Kumu biraz çakıllı olmasından dolayı yürümek için çok ideal değildir. Misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için plaj içerisinde duş, WC ve soyunma kabini gibi imkânlar da mevcuttur. Ayrıca aracıyla gelenler için otopark alanı da vardır. Otoparka giriş yapmak için 27 TL verilmesi gerekiyor. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenlerin de iki şezlong bir şemsiye için 60 TL ödeme yapması gerekiyor. Özellikle yaz mevsiminde çok kalabalık olsa da yeşil ve mavinin buluştuğu, yamaç paraşütü gibi heyecan seviyesi yüksek aktivitelerin gerçekleştirildiği Ölüdeniz Plajı, tatilcilerin kendilerini daha iyi hissetmesi, huzurlu olması için tasarlanmıştır.

Giriş Ücreti: Yetişkin 9 TL, öğrenci 4,5 TL, otomobil 27 TL, minibüs 81 TL, midibüs 144 TL, otobüs 210 TL. (Şezlong + şemsiye 60 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, tekne turu ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/oludenizcom/

Haritada Görüntüle >

Karaot Plajı

Karaot Plajı

İçinde barındırdığı tüm doğal güzellikleriyle dünyaca ünlü turizm destinasyonlarından biridir Fethiye… Birbirinden güzel koylara ve plajlara ev sahipliği yapan Fethiye’de Caretta Carettaların yumurtlama alanı olduğu için koruma altına alınmış birçok plajı vardır. Kaplumbağaların yaşam alanlarından biri olan Karaot Plajı, sit alanı olarak koruma altına alınmış ve herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemiş doğal bir plajdır. Yanıklar Köyü içerisinde kalan plaj, Fethiye ilçe merkezine 15 km uzaklıktadır. El değmemiş doğasında huzur bulabileceğiniz, ışıl ışıl denizinde serinleyebileceğiniz Karaot Plajı, yaz boyunca binlerce turiste ev sahipliği yapar.

Günlük ağaçlarıyla kaplı yemyeşil bir doğaya sahip olan plajın zemini genel olarak kumludur ancak yer yer çakıl taşları ayaklarınızı rahatsız edebilir. Sit alanı olarak koruma altına alındığı için giriş ücretlidir. Plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için belediyeye ait sadece bir işletme bulunuyor. Küçük bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plajda duş, WC ve soyunma kabini, yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz bir büfe bulunuyor. Deniz aşırı dalgalı olduğu ve çabuk derinleştiği için çocuklar için uygun ortam oluşturmuyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şemsiye + şezlong 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, büfe, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Serenity Beach

Serenity Beach

Fethiye Karaköy mevkiinde yer alan Serenity Beach, çam ve günlük ağaçlarıyla kaplı bir vadinin ortasında turkuazın en güzel tonlarına şahit olabileceğiniz muhteşem güzellikteki Ege Denizi kıyısında konumlanmıştır. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak çam kokuları eşliğinde huzurlu bir ortamda dinlenip günlük hayatın stresinden uzaklaşarak hem ruhunuzu hem de bedeninizi dinlendirme şansını elde edebilirsiniz. Araçla plaja kadar ulaşım zor olduğu için çok fazla kalabalık olmayan plaj, tam anlamıyla Fethiye’de huzurun adresidir.

500 metrelik sahile sahip olan doğanın nimeti bir koyda yer alan Serenity Beach özel bir işletme olduğu için giriş ücretlidir. Ayrıca şezlong ve şemsiye ücreti de ekstra talep edilir. Plajda WC, duş, soyunma kabini, cankurtaran, restoran, plaj bar gibi hizmetler bulunmaktadır. Aynı zamanda çeşitli su sporları da yapılabilir. Yetişkin konseptinde hizmet veren plaja çocuk kabul edilmiyor ve müzikte çalmıyor. Bu sayede sadece dalgaların ve kuşların sesini duyabiliyorsunuz.

Giriş Ücreti: 150 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, plaj bar, su sporları, DJ performansları, cankurtaran ve güvenlik şeridi.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hillsidebeachclub/

Haritada Görüntüle >

Sea Me Bach

Sea Me Beach, Fethiye
Fotoğraf: Şenel Akalın

Fethiye Yarımadası’nın en güzel koylarından biri olan Büyük Boncuklu Koyu’nda konumlanan Sea Me Beach, Fethiye merkezine 4 km uzaklıktadır. 2020 yılında hizmete giren ve bölgenin en yeni işletmesi olan Sea Me Beach, kısa sürede Fethiye’nin gözde plaj işletmelerinden biri olmayı başarmıştır. Bohem tasarımı, çevresini saran çam ormanları, cam gibi denizi, yumuşacık kumu ile tropikal sahilleri andıran işletme rezervasyonsuz yer bulamayacak kadar kalabalık olmaktadır.

Plaja giriş ücretlidir ve fiyatlar ortalamanın biraz üzerindedir. Çocukların kabul edildiği plaj farklı, ana plaj farklı ücretlendirilir.  Şezlong ve şemsiyeler giriş ücretine dâhildir. Loca kiralamak isterseniz ekstra ücret ödemeniz gerekir. Kahvaltı, Akdeniz mutfağı, uzak doğu mutfağı ve fast food menüsüyle hizmet veren restoran yemeklerin lezzetiyle beğeni toplar. Beach barda gün boyu sizi serinletecek birbirinden lezzetli kokteyller servis edilir. Plaj sonradan eklenen bembeyaz kumlarla kaplıdır. Hızlı bir şekilde derinleşmeyen deniz çocuklar için uygundur. Gün boyunca DJ müzik performanslarında eğlenip denizin tadını çıkarabileceğiniz plajda dilerseniz su sporları da yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL, localar 300 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, loca, restoran, bar, su sporları, DJ performansları, canlı müzik, cankurtaran, güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/seamebeach/

Haritada Görüntüle >

Aksazlar Koyu

Aksazlar Koyu

Aksazlar Koyu, Fethiye merkeze ortalama 10 dakikalık mesafede, yarımada biçiminde bulunan bir alanda yer almaktadır. Koy içerisinde ziyaretçilerin kamp ve piknik yapabilecekleri alanlar mevcuttur. Ayrıca özel işletme tarafından işletilen plaj alanı da vardır. Tatilciler Aksazlar Koyu içerisine girdiklerinde mavi ve yeşilin en güzel tonlarıyla karşılaşacaklardır. Doğanın sunabileceği birçok farklı güzelliğe ev sahipliği yapan Aksazlar Koyu’nda ziyaretçilerin içini açacak doğal görünümler de mevcuttur. Özellikle de kamp alanı olarak değerlendirilen Aksazlar Koyu’nda diğer koy ve plaj alanlarından farklı olarak düğün, nişan gibi çeşitli organizasyonlar da düzenlenebilir.

Oldukça geniş ve ferah bir alanda konumlanan kamp alanında tatilciler çok keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilir. İşletmeye ait olan otopark alanı da mevcuttur. Böylelikle dışarıdan özel aracıyla gelen ziyaretçiler araçlarını park etme konusunda sıkıntı yaşamayacaktır. Plaj içerisinde ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz duş, WC ve soyunma kabini gibi alanlar da mevcuttur.  Aksazlar Koyu içerisinde yer alan plaj doğal bir plaj değildir. Dışarından özel beyaz kum getirilmesiyle dizayn edilen plaj oldukça düzenli ve estetik bir görünüme sahiptir. Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye gibi imkânlardan da yararlanabilirsiniz. Deniz dalgasız olup sığ bir görünüme sahiptir. Özellikle de çocuklu aileler tarafından tercih edilebilecek olan bu plajda güvenli biçimde yüzebilirsiniz. Ancak suyun biraz bulanık olduğunu da belirtmek gerekir. Aksazlar Koyu giriş ücreti 20 TL’dir. Bu fiyata şezlong ve şemsiye fiyatları da dâhildir. Kamp yapmak isteyenlerin ise çadır başına 40 TL ödeme yapmaları gerekiyor.

Nasıl Gidilir: Araçlarıyla gelecek olanlar Fethiye sahil yolunu kullanarak Fevzi Çakmak Caddesi istikametinde ilerleyip Aksazlar’a doğru devam ederek liman ve tersaneyi geçtikten sonra tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için ilçe merkezinden dolmuşlar hareket etmektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL (Şezlong ve şemsiye ücrete dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, çeşme, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, piknik alanı, restoran, mangal yakılabilir alan, kamp alanı, çocuk oyun parkı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kıdrak Koyu

Kıdrak Koyu

Kıdrak Koyu, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz Mahallesi içerisinde yer almaktadır. Kıdrak Koyu’na ulaşmak için ilk olarak Ölüdeniz’e gelinmesi gerekiyor. Ölüdeniz’den Faralya Köyü güzergâhında ilerlerken tabelalar eşliğiyle ortalama 2 kilometre yolculuğun sonunda koya ulaşım sağlanabilir. Koya ulaşmak isteyenler ayrıca toplu taşıma araçlarını da tercih edebilir. Fethiye merkez bölgesinden kalkan dolmuşlar kullanılarak da bölgeye ulaşım sağlanabilir. Dolmuş ücretleri kişi başı 8 TL’dir.

Fethiye bölgesinde benzersiz ve özel bir tatil geçirmek isteyenlerin uğrak yerlerinden biri olan Kıdrak Koyu içerisinde birbirinden güzel, çeşitli ağaç türleri yer almaktadır. Bu ağaç türleri arasında en fazla göze çarpanlar ise Mersin, Zambak, Papatya, Kızılçam, Gelincik ve Geven ağaçlarıdır. Doğa ile iç içe olan Kıdrak Koyu’nda çok fazla hayvan türü ile de karşılaşabilirsiniz. Sığırcık, Ağaçkakan, Baykuş, Karga, Şahin, Atmaca gibi kuşların yanı sıra tilki ve tavşanlara da denk gelebilirsiniz. Kıdrak Koyu içerisinde mesire alanı, plaj ve tatil köyü gibi alanlar mevcuttur. Dolu dolu bir gün geçirmek isteyenlerin tercih edeceği Kıdrak Koyu’nda güzel bir piknik keyfi yaşayabilir, plajda denizin tadını çıkarabilir ya da doğa yürüyüşlerine çıkarak vaktinizi çok güzel biçimde geçirebilirsiniz. Koy bölgesinde uzun süre kalmak isteyenler için de Liberty Tatil Köyü’nde konaklamaları mümkündür. Koy özel bir işletme tarafından işletildiği için karavan ve çadır kampçılığına izin verilmemektedir. Temiz suyu, etkileyici plajı ile tatilcileri fazlasıyla büyüleyen bir plaja sahip olan Kıdrak Koyu’nda denize girilebilir alanlar da mevcuttur. Doya doya yüzebileceğiniz plaj içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız restoran, büfe gibi işletmeler de yer alır. Ayrıca piknik ve mangal masaları gibi imkânların da bulunduğu plajda duş, WC gibi alanlar da mevcuttur. Plaj içerisinde semaver ve ateş yakılmasına izin verilmiyor. Plaja giriş ücretli olup, şezlong ve şemsiye (ikisi birlikte) kiralama için de ayrıca ücret ödenmesi gerekiyor.

Nasıl Gidilir: Kıdrak Koyu’na gelecek olanlar ilk olarak Ölüdeniz’e ulaşmaları gerekiyor. Buradan Faralya Köyü istikameti takip edilerek tabelalar yardımıyla koya kolayca ulaşım sağlanabiliyor. Toplu taşımayı tercih edecek olanlar Fethiye merkezden kalkan dolmuşlara binerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Şahıs 9 TL, öğrenci 4,5 TL, bisiklet 9 TL, motosiklet ve ATV 18 TL, otomobil 27 TL, minibüs 81 TL, midibüs 144 TL ve otobüs 243 TL. Tabiat Parkı haftanın tüm günü 07:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Plaj Özellikleri: WC, çeşme, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, su sporu parkuru, kır kahvesi, doğa sporu, restoran, piknik alanı, mangal yakılabilir alan, çocuk oyun parkı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: http://oludeniz.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Gemile Adası

Gemile Adası

Gemile Adası, Fethiye Körfezi’nin güney ucunda, Fethiye’ye 9 km mesafede; tarih ve doğanın iç içe geçtiği doğa harikası bir adadır. Adanın iç kısımlarında Bizans döneminden kalma kilise kalıntıları bulunur. Hristiyanlığın yayılma merkezi olduğu düşünülen bölge bu nedenle özellikle yabancı turistler tarafından ziyaret edilir. Adaya Belcekız Plajı’ndan kalkan günübirlik tekne turlarıyla ya da özel yatlarla gidilir. Mavi yolculuğa çıkan tekneler için adanın korunaklı koyları güvenli bir liman görevi görür.

Girişin ücretli olduğu adaya müze kart ile de girilebilmektedir. Adada yiyecek içecek bir şeyler satın alabileceğiniz küçük bir işletmeden başka yerleşim bulunmuyor. WC, duş ve soyunma kabinleri de bulunmuyor. Pırıl pırıl denizde yüzebileceğiniz, ağaçların atında kuş seslerini dinleyerek dinlenebileceğiniz adaya ayak bastığınızda yürüyüş yaparak etrafı keşfedebilir, kamp yapmak için müsait olan alanlarda çadır kurabilir, en önemlisi de tepedeki kilise kalıntısına giderek dünyanın en güzel gün batımı manzarasını seyredebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Gemile Koyu, Fethiye ilçe merkezine 9 km mesafede yer almakta. Ulaşım Kayaköy üzerinden yapılıyor. Sırt çantalı bir gezginseniz Kayaköy’e gelip buradan bisiklet kiralayarak koya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama ve büfe.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

D-Resort Blue Point Beach

D-Resort Blue Point Beach

Fethiye ilçe merkezine 32 km uzaklıktaki Blue Point Beach, D-Resort Göcek Otel’e ait özel bir plajdır. Yemyeşil doğasıyla, muhteşem kumlarıyla, turkuaz ve mavinin eşsiz tonlarıyla tropik sahilleri aratmayan plaj, bölgenin mavi bayraklı plajlarından biridir. Plajı kaplayan Sahra Çölü’nden getirilen özel ince kumların özelliği yaz günlerinde ısınmamasıdır. Böylece ayaklarınız yanmadan kumda rahatça yürüyebilirsiniz. Otele yaklaşık 1 km uzaklıktaki plaja otel müşterileri golf arabaları ile ulaştırılır. Otelde konaklayan müşteriler dışında plaja günübirlik misafir de kabul edilir.

Otel müşterilerinin ücretsiz kullanabildiği plaja dışarıdan gelen günübirlik misafirler ücret karşılığı giriş yapabilir. Giriş ücretleri oldukça yüksektir; şezlong ve şemsiyeler giriş ücretine dâhildir.  Plajda yer alan restoran zengin menüsü ve lezzetleri ile tatilcileri memnun eder.  Deniz aniden derinleştiği ve kayalık yapıda olduğu için çocuklar için uygun değildir. Denizin mavisi ve manzaranın mükemmelliğiyle büyüleneceğiniz plaj, Fethiye tatillerinizde görmeniz gereken yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 400 TL. (Şezlong, şemsiye ve bir içecek dâhil). D-Resort otelde konaklama yapan konuklar için ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, bar, Wi-Fi, iskele, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dresortgocek/

Haritada Görüntüle >

Vamos Beach

Vamos Beach

Ege’nin incisi Marmaris’te sizlere rüya gibi bir tatil yaşatan Vamos Beach, sade ve hoş tasarımı, özel fotoğraf çekim alanları, iskelesi, locaları, lezzetli yemekler sunan restoranı ve kokteylleriyle beğeni toplayan barıyla misafirlerine konforlu bir tatil deneyimi yaşatır. Son derece nezih bir ortamda denizin tadını çıkarabileceğiniz mekân, yaz boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrar. Merkezi konumu nedeniyle de her zaman kalabalık olur.

Vamos Beach girişin ücretli olduğu özel bir işletmedir. Belli bir harcama limitine şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır. İşletmenin hizmetleri arasında WC, duş, soyunma kabini, havlu, cankurtaran ve otopark alanı vardır. Pırıl pırıl bir denize sahip olan mekânın plajı taşlıktır.  Deniz sığ olduğu için çocuklu aileler tarafından tercih edilebilir. Sığ denizden hoşlanmayanlar ise iskeleyi kullanarak kendini Ege’nin serin sularına bırakabilir. Gündüzleri denizin ve güneşin tadını çıkarıp akşamları müzik eşliğinde muhteşem deniz manzarasına karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, havlu, restoran, plaj bar, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/vamosbeach

Haritada Görüntüle >

Omar’s Land Beach

Omar’s Land Beach

Omar’s Land Beach, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük Mahallesi içerisinde yer alan bir işletme yeridir. Merkezden çok fazla uzak kalmak istemeyen ve aynı zamanda uzun süre denizde kalmak istemeyen tatilciler için ideal bir yerdir. Güllük merkez bölgesine birkaç dakika yürüme mesafesinde yer alan Omar’s Land Beach, içerisinde yer alan küçük plaj alanı ile ziyaretçilerine çok iyi hizmetler vermektedir.

İşletme kafeterya olarak hizmet vermekte olup ön tarafı ise plaj alanıdır. Plaj içerisinde 8 ila 10 adet arasında şemsiye ve şezlong bulunmaktadır. Dalgasız ve berrak olan denizi çocukların yüzmesi için çok uygun değildir. Plajın arka tarafında ise ziyaretçilerin hamburger, tost gibi yiyecekleri yiyebileceği, içecekler tüketebileceği kafeterya alanı bulunmaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenler ekstra ücret ödemek durumundadır. Özel aracıyla gelecek olan ziyaretçiler için ise işletme birkaç araç kapasiteli araç park yeri sunmaktadır. Günün erken saatlerinde gelmek hem şemsiye ve şezlongdan yararlanmak hem de araç park yerinden yararlanmak için önemlidir. Plaj içerisinde misafirlerin ihtiyaçlarını karşılaması için WC, duş, soyunma kabini gibi alanlar da mevcuttur. Deniz güvenlik şeridi ziyaretçilerin güvenliğini üst düzeye çıkarmak için verilen hizmetler arasındadır. Çocuklu aileler için uygun olan plaj alanında şezlong ve şemsiyeye kişi başı 40 TL ödeme yapılması gerekmektedir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 40 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://omars-land-beach.business.site/

Haritada Görüntüle >

Oba Plaj & Restaurant

Oba Plaj & Restaurant

Muğla’nın Milas ilçesindeki Güllük beldesinde bulunan Oba Plaj Restoran, çınar ağaçları altında Ege Denizi’ne karşı konumlanmış ve ziyaretçilerini fazlasıyla büyüleyen mekânlardan biridir. İçerisinde yer alan çocuk oyun alanları, sahil kulüpleri, alakart restoranı ve harika plajıyla ziyaretçilerinin harika bir tatil deneyimi yaşamaları için fırsatlar sunmaktadır. Misafirler güneşin batımında eşsiz güzelliklere sahip fotoğraflar da çekerek anı ölümsüzleştirebilirler.

Burayı tercih eden misafirler sabah kahvaltısıyla güne zinde başlıyor. Gün boyunca da bölgedeki denizin ve güneşin tadını çıkarmakla meşgul olan ziyaretçiler akşam saatlerinde manzara eşliğinde akşam yemeklerini de yiyorlar. Restoranın kontrolündeki özel plaja giriş ücretlidir. Plaj içerisinde yer alan şezlongları da kullanarak ağaçların altında kendinizi güneşten koruyabilirsiniz. Berrak, temiz ve mavi deniziyle de yüzme keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz bu plaj oldukça sessiz ve sakin bir yapıya sahiptir. Günlük yaşamın stresinden uzaklaşarak kafa dinlemek isteyenler için inşa edilmiş olan bu plaj içerisinde soyunma kabinleri, duş, WC, restoran, dinlenme köşeleri ve otopark alanı gibi birçok imkân da mevcuttur. Deniz güvenlik şeridinin de olması misafirlerin güvenliklerini üst düzey biçimde sağlamaktadır. Çocuklu aileler için uygun olan bu plaj alanına sizler de gelerek tatilinizi çok verimli biçimde değerlendirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 50 TL. Yemeklerini restorandan yiyenler plajdan ücretsiz olarak yararlanabilirler.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, sahil kulübü, oyun alanları, dinlenme köşeleri, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/obabeachrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Yelken Beach & Restaurant

Yelken Beach & Restoran
Fotoğraf: Şebnem Yılmaz

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde bulunan Yelken Beach Restoran, bölgedeki en sakin denize sahip plaj özelliğiyle ön plana çıkıyor. Güllük Körfezi’nin karşısında konumlandırılan bu işletme, belli aralıklarla çıkan rüzgârlara karşı korunaklı bir yapıya sahiptir. Kumsalı çok temiz olan ve yürüyüş alanlarının da çok olduğu bölgede misafirler şezlong, şemsiye, berrak ve temiz deniz, lezzetli yemek hizmeti sunan restoran ve müşteri memnuniyetini fazlasıyla kazanmış olan mekânlardan yararlanabilir.

Plaja girişte ücret ödemesi gereken misafirler eğer restoranda belli bir ücret dâhilinde yemek yerse ekstra şezlong ücreti ödemez. Sunduğu hizmetleriyle ziyaretçilerinin beğenisini toplayan mekânın yemek ücreti çok uygundur. Soyunma kabinleri, duş ve WC imkânlarının da bulunduğu mekânda ziyaretçiler tüm ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilir. Denizi sığ ve sakin olan bu plajda çocuklu aileler kolaylıkla yüzebilir. Sabah kahvaltısıyla güne başlayıp gün boyu denizin ve kumun keyfini çıkarabileceğiniz bu alanda şehrin gürültüsünden bir nebze olsun uzaklaşacak ve kendinize, sevdiklerinize çok güzel vakitler ayırabileceksiniz. Misafirler bu plaj alanında şezlong ve şemsiyeye kişi başı 50 TL ödemek durumundadır. Çeşitli kafe ve restoranların da bulunduğu bölgede Wi-Fi sorunsuz biçimde çekmektedir. Otopark alanı ve deniz güvenlik şeridinin de bulunması ziyaretçileri memnun eden en önemli hizmetler arasındadır.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 50 TL. Yemeklerini restorandan yiyenler plajdan ücretsiz olarak yararlanabilirler.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/yelkenbeach/

Haritada Görüntüle >

Sunset Beach Adabükü

Sunset Beach Adabükü
Fotoğraf: Ahmet Vurandemir

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi bölgesinde yer alan Sunset Beach Adabükü, Milas bölgesindeki en sakin, elit ve nezih mekânlar arasında gösterilir. Etrafı rengârenk çiçeklerle çevrili olan mekân daha ilk girişte misafirlerine adeta “Hoş Geldin” diyor. Ege köylerini aşarak gidebileceğiniz bu plajda muhteşem doğal güzellikler de sizleri bekliyor. Deniz ile aynı renge sahip olan şezlonglar, şemsiyeler ziyaretçilerin içini açmaktadır. Ayrıca sevdikleriyle birlikte keyifli zamanlar geçirmek isteyenler için de localar mevcuttur. En güzel yemekleri ile misafirlerine eşsiz hizmetler sunan mekân, misafirlerinin beğenisini toplamakta ve memnuniyet derecesini de yükseltmektedir.

Plaja giriş ücretli olup loca ve şezlong fiyatlarında değişiklikler görülür. Plaj kum ve çakıl karışımıyla kaplıdır. Denizin tabanı kumlu yapıdadır. Denizin sığ yapılı olması çocuklu aileler için güvenle yüzmeleri adına uygundur. Kum ve denizde en güzel vakitlerinizi geçirebileceğiniz bu plaj alanında gün boyu eğlenceli müziklerle keyfinize keyif katabilirsiniz. Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenler kişi başı 40 TL ödemektedir. Misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için WC, duş, soyunma kabini imkânları da mevcuttur. Ayrıca bölge içerisinde yeme içme ihtiyaçlarını karşılanabileceği kafeler de bulunmaktadır. Özel aracıyla gelenler bölgedeki otoparkı kullanarak araçlarını güvenle park edebilir. Bölgedeki cankurtaran ve deniz güvenlik şeridi de boğulma vakalarının önüne geçilmesi adına sunulan hizmetler arasındadır.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 40 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kamelya, kafeterya, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sunsetbeachadabuku/

Haritada Görüntüle >

My Beach Club

My Beach Club, Milas
Fotoğraf: Çağlayan Üçpınar

Milas Adabükü bölgesinde bulunan My Beach Club, misafirlerini rengârenk çiçekleri ve yeşil alanlarıyla karşılamaktadır. Muhteşem ve göz alıcı bir doğaya sahip olan bu bölgede tatil yapanlar oldukça memnun kalmıştır. Hasırdan şemsiyeler, rahat şezlonglar, lüks localar, zengin menü ve insanları rahatlatan hafif müzikleriyle ön plana çıkan My Beach Club, ziyaretçilerine en iyi hizmeti sunmaktadır. Yazın kavurucu sıcaklarından kendini kurtarmak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bu mekânda tertemiz denizde yüzmenin ardından yeşil alanlarda dinlenmenin keyfi çıkarılarak zaman verimli biçimde geçirilebilir.

Mekân, gündüzleri beach olarak geceleri ise club olarak misafirlerine hizmetlerini sunmaktadır. Girişte mekâna ücret ödenmesi gerekiyor. Sevdikleriyle birlikte baş başa kalmak isteyenler için localar mevcuttur. Localara ise ayrı ücret ödenmesi gerekiyor. Mekânda yiyip içilen tüm ürünlerin ücreti giriş ücretine dâhildir. Denize ilk girişte taşlık alanlarla karşılaşabilirsiniz. Ancak ilerledikçe ince kumların üstüne geleceksiniz. Öğlen saatlerine kadar sakin kalan deniz öğlenden sonra rüzgârlı havanın da etkisiyle dalgalı bir yapıya bürünmektedir. Hemen derinleşmeyen denize çocuklu aileler girerek kolaylıkla yüzebilir. Gün içinde deniz, kum, güneş keyfini sürecek olan misafirler gece saatlerinde ise hareketli müzikler ile doyasıya eğlenebilir.

Mekânda şezlong ve şemsiyelere kişi başı 50 TL ödenmesi gerekiyor. Misafirlerin ihtiyaçlarının karşılanması için soyunma kabini, duş ve WC alanları, kafeteryalar mevcuttur. Ayrıca Wi-Fi ile de internete kolaylıkla bağlanabilirsiniz. Güvenliğin artırılması amacıyla cankurtaran ve deniz güvenlik şeridi gibi hizmetler de sunulmaktadır.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kamelya, kafeterya, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mybeachbodrum/

Haritada Görüntüle >

St. Pauli Beach & Cafe

St. Pauli Beach & Cafe
Fotoğraf: Murat Yalçın

Bozbük sahiller bölgesinde bulunan St. Pauli Beach & Cafe misafirlerine muhteşem bir deniz manzarası sunuyor. Ulaşımın son derece kolay olduğu St. Pauli Beach & Cafe, bölgede en çok tercih edilen mekânlar arasında gösterilir. Muhteşem turkuaz rengiyle misafirlerini büyüleyen denizi ve ince kumla kaplı sahili ile tropik sahilleri aratmayan görüntüye sahip olan bu plajda şehrin gürültüsünden uzak, kafanızı dinleyebileceğiniz geniş alanlar mevcuttur. Özellikle ailesiyle birlikte tatil yapmak isteyenlerin tercih edeceği bu mekân, içerisindeki kafeler ile misafirlerine en iyi yiyecek içecek hizmetini de sunmaktadır.

Plaja girişlerde misafirlerden ücret alınmaktadır. Çok uygun fiyatlara giriş yapılan bu plaj içerisinde duş, WC ve soyunma kabini gibi ihtiyaçların karşılanabileceği alanlar mevcuttur. Ayrıca güneşten korunmak ve rahat bir gün geçirmek için şezlong ve şemsiye kiralama hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. Denizin tabanı ve plaj kumlu bir görünüme sahiptir. Sakin ve sığ bir deniz olması sebebiyle de çocuklu aileler gönül rahatlığıyla yüzebilir. Şemsiye ve şezlonglar için ödenmesi gereken kişi başı tutar 50 TL’dir. Ayrıca duş ve WC’ler için de 1 TL ücret talep edilmektedir. Plaj içerisinde güvenliğin üst düzey sağlanması için deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran hizmetleri de sunulmaktadır. Ayrıca özel aracıyla gelen ziyaretçilerin araçlarını park edebilmesi için otopark alanı da mevcuttur.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 50 TL. WC ve duş 1’er TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/st.paulibeach/

Haritada Görüntüle >

Anhinga Restoran, Plaj & Bar

Anhinga Restoran, Plaj & Bar

Anhinga Restoran, misafirlerini fazlasıyla büyüleyen muhteşem plajı ve denizi ile birlikte ön plana çıkan, en gözde mekânlardan birisidir. Önündeki Ege Denizi ile misafirlerine çok güzel bir alanda tatil deneyimi yaşatan Anhinga Restoran Gökova Körfezi Akbük Koyu içerisinde konumlandırılmıştır. İnce kumlu plajı ile plaj yürüyüşü yapmak isteyenlere çok güzel fırsatlar tanıyan mekânda İtalyan mutfağı hâkimdir. Milas’taki en iyi mekânlardan biri olan Anhinga restoran gündüz vakitlerinde beach, gece vakitlerinde ise bar olarak hizmetlerini sürdürmektedir. Tatil sezonu boyunca binlerce yerli ve yabancı turistin uğradığı bu mekân müşterilerini fazlasıyla memnun etmektedir.

Mekâna girişte ücret talep edilmektedir. Milas’taki mekân fiyatlarının ortalamasının üzerinde bir ücrete sahip olsa da yararlanılacak hizmetler ve geçirilecek verimli vakitlere değecektir. Gün boyunca Ege Denizi’nin insanları serinleten sularında yüzmenin keyfini çıkaracak olan misafirler kumsalda yer alan rahat şezlonglarda güneşlenebilirler. Sahilde yer alan işletmelerden içecekler alınıp akşam manzarasına karşı da yemekler yenebilir. Mekânda eğlenceli vakitler geçirmek isteyenler ayrıca su sporları yapabilir, futbol ve basketbol sahalarında top oyunları oynayabilir.

Misafirlerin hiç sıkılmadığı bu mekâna giriş ücreti kişi başı 200 TL’dir. Ücrete şezlong ve şemsiyeler de dâhildir. Ayrıca yine misafirlerin ihtiyaçlarının karşılanması için WC, duş, soyunma kabinleri gibi imkânlar da mevcuttur. Cankurtaran ve deniz güvenlik şeridi hizmetleriyle güvenliği üst düzeyde tutan mekân, özel aracıyla gelenler için otopark alanına da sahiptir. Son olarak çocuklu aileler için de çok uygun bir mekândır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 200 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kamelya, restoran, bar, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/anhinga.kaplankaya/

Haritada Görüntüle >

Lofty Chillout Beach

Lofty Chillout Beach, Ölüdeniz
Fotoğraf: Turgay Kayhan

Türkiye’nin en önemli turizm beldelerinden biri olan Ölüdeniz’de çeşitli plaj alanları ve mekânlar da mevcuttur. Muhteşem deniziyle ön plana çıkan ve misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan bu bölgede tercih edilecek mekânlardan biri de Lofty Chilout Beach’tir. Doğanın tadını çıkararak keyifli bir tatil dönemi geçirmek isteyenlerin tercih edeceği bu mekân, Ölüdeniz tatillerinde eğlence kriterini karşılamak isteyenlere de eşsiz fırsatlar sunmaktadır.

Geniş bir alan üzerine kurulu olan bu mekân çok yeni olmasına rağmen kısa süre içerisinde verdiği hizmetlerden dolayı çok fazla tutulan ve tercih edilen mekânlar arasına girmiştir. Girişlerde ücret talep edilen bu mekânda kullanılacak şezlong ve şemsiyeler için ekstra ücret alınmaz. Lezzetli yemek ve farklı çeşit kokteylleri iler öne çıkan mekânda gündüzleri masmavi denizde yüzme keyfini yaşayabilir, akşamları ise canlı müzik eşliğinde eğlencenin dozunu yukarılara çıkarabilirsiniz. Misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayacak olan duş, WC ve soyunma kabin imkânlarını da sunan plaj alanında cankurtaran ve deniz güvenlik şeridi de bulunmaktadır. Çocuklu aileler için uygun bir mekândır. Plajda 50 TL harcama limiti ile şemsiye ve şezlongdan ücret alınmamaktadır.

Giriş Ücreti: 50 TL harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, cafe bar, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, otopark alanı, canlı müzik ve DJ performansları.

Uygunluk: Çocuklar İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/loftychillout/

Haritada Görüntüle >

Kıdrak Beach

Kıdrak Beach, Ölüdeniz
Fotoğraf: Veysel Öztürk

Ölüdeniz’in 2 kilometre güneydoğusunda bulunan Kıdrak Plajı’na ulaşım için karayolu ve denizyolu tercih edilebilir. Yeşilçam ağaçlarının gölgesinde kalan plajda ince çakıllara sahip bir sahil bulunur. Turkuaz rengindeki muhteşem denizinde yüzmenin keyfini süren misafirler çok keyifli vakitler geçirir. Deniz çok çabuk derinleştiğinden dolayı yüzme bilmeyenler ve çocuklar için uygun değildir.

Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin kafa dinlemek için tercih edeceği Kıdrak Beach, yüksek sesli müziklerin de olmadığı, rahat ve sessiz bir dinlenme yeri olarak da nitelendirilir. Mavi ve yeşil ahenginin en iyi şekilde yakalandığı yerlerden biri olan bu mekâna giriş ücretlidir. Misafirlerin ihtiyaçlarının karşılanması içi de plaj içerisinde büfe, restoran ve bar işletmeleri bulunur. Bununla birlikte duş, WC ve soyunma kabinleri de yer almakta olup ücretsiz olarak sunulmaktadır. Plaja giriş kişi başı 30 TL’dir. Plaj içerisinde misafirler dışarıdan getirdikleri yiyecek ve içeceklerle piknik yapma alanlarında piknik aktiviteleri yapabilir. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralama imkânına da sahip olacağınız Kıdrak Beach alanında cankurtaran ve deniz güvenlik şeridi gibi güvenliğinizi artıracak hizmetler de sunulmaktadır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, snack bar, Wi-Fi, piknik alanı, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kidrak_beach/

Haritada Görüntüle >

Aktaş Beach & Camping

Aktaş Beach & Camping
Fotoğraf: Trend Medya

Fethiye ilçe merkezine 25 kilometre, Kabak Koyu’na 3 kilometre mesafesi bulunan ve Faralya Köyü sahilinde konumlanan Aktaş Beach Kamp Alanı, deniz ile ormanın bir arada görüntülendiği muhteşem bir plaj bölgesidir. Günübirlik olarak daha çok tercih edilse de uzun süre konaklama imkânı da sunan bu alanda yemyeşil doğa manzaraları misafirleri karşılamaktadır. Yataklı çadır, özel çardak, köy kahvaltıları, çay servisleri ve otel konforu gibi çeşitli imkânların sunulduğu bu alanda ziyaretçiler kendilerini evindeymiş gibi rahat hissedecek olup çok keyifli ve verimli bir tatil dönemi de geçireceklerdir.

Aktaş Beach Camping alanında konaklamak için tercih edilen çadırların ücretleri çadırların türüne göre değişiklik göstermektedir. Şemsiye ve şezlong kiralama hizmetlerinden de yararlanabileceğiniz gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak olan tuvalet, duş ve soyunma kabini hizmetlerini de bölgede rahatlıkla bulabileceksiniz. Deniz üzerinden batan güneşi fotoğraflayacağınız, manzaranın tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz bu bölgede şehrin kalabalığını arkanıza alarak kafanızı dinleyebilirsiniz. Plajı günübirlik kullanım için tercih edenlerin şezlong ve şemsiye dâhil 50 TL ödemesi gerekiyor. Konaklama için gelen misafirlerden ekstra olarak şemsiye ve şezlong parası talep edilmez. Kampın konaklama ücretleri değişiklik gösterdiğinden dolayı işletme ile iletişime geçilmesinde yarar vardır. Ortak kullanım mutfak alanıyla birlikte Wi-Fi, elektrik imkânları da sunan bu işletmede otopark alanı gibi imkânlardan da ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama yapan müşterilerden şezlong ve şemsiye ücreti alınmaz. Kamp konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyatlar için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, ortak kullanım mutfak alanı. Wi-Fi, elektrik, çadır konaklama alanları, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/aktas_beach_camping_faralya/

Haritada Görüntüle >

Green Pine Beach

Green Pine BeachG

Ölüdeniz bölgesinde yer alan ve Belcekız Plajı’na sadece 600 metre uzaklıkta bulunan Green Pine Beach alanında tatil yapmayı tercih eden misafirler dinlenirken aynı zamanda eğlenirler. Doğal güzellikleri içerisinde barındıran Ölüdeniz’in en güzel alanlarından birinde yer alan Green Pine Peach, yemyeşil ve geniş alan üzerine konumlanarak, misafirlerine lüks otel hizmeti de sunan bir mekândır. Misafirlerinin yiyecek, içecek, konaklama gibi temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde lüks hizmetler sunan bu mekânda misafirler verilen hizmetlerin tümünden memnun kalmaktadır.

Tesis içerisinde özel bir plaj alanı da yer almaktadır. Deniz tabanı ve plaj yüzeyi ince kumlarla örtülüdür. Sakin, ılık ve sığ bir yapıya sahip olan deniz yüzme bilmeyenler ve çocuklar için oldukça uygundur. Otel kapsamında soyunma kabini, duş ve tuvalet imkânları da bulunmaktadır. Plaj çevresindeki restoran ve bar işletmelerinden misafirler yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını da karşılayabilirler. Konforlu ve güzel bir gün geçirmek isteyenler için ideal bir nokta olan Green Pine Beach tesisleri kapsamında gün boyunca güneşin tadını çıkarabilecek, çeşitli su sporları aktiviteleri de gerçekleştirebileceksiniz. Plaj voleybolu, deniz bisikleti, tekne turları, yamaç paraşütü, at ve safari turları gibi çeşitli eğlenceli ve heyecan seviyesi yüksek olan aktivitelere de katılarak gününüzü çok verimli biçimde geçirebilirsiniz.

Plajı günübirlik olarak kullanım için ödenmesi gereken ücret 50 TL’dir. Fiyata şezlong ve şemsiye de dâhildir. Konaklama yapan misafirlerden şemsiye ve şezlong için ekstra para talebi yapılmaz. Plaj içerisinde deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi ve cankurtaran gibi güvenlik önlemlerinin artırılmasına yönelik hizmetler de mevcuttur.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama yapan müşterilerden şezlong ve şemsiye ücreti alınmaz. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyatlar için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, snack bar, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, oda konaklama, tekne turları, at turları, yamaç paraşütü, jeep ve ATV safari aktiviteleri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/greenpinebeach/

Haritada Görüntüle >

See Horse Beach Club

See Horse Beach Club, Ölüdeniz
Fotoğraf: Justin Sorrell

Ölüdeniz Tabiat Parkı’nın orta noktasında yer alan Sea Horse Beach Club, zeytin ağaçlarının gölgesinde geniş bir arazi üzerine konumlandırılmıştır. Ölüdeniz bölgesindeki en güzel turkuaz rengin görüldüğü bir nokta üzerinde yer alan tesis, yemyeşil ağaçların arasında kalarak doğanın harika tonlarını misafirlerine sunmaktadır. Sakin, kalabalıktan uzak ve sessiz bir alanda huzurlu bir tatil deneyimi yaşamak isteyenler için ideal bir bölge olan Sea Horse Beach Club, içerisindeki geniş ve uzun plajıyla da dikkat çekmektedir.

Otele bağlı olarak hizmetlerini sunan plaj, konaklamak için gelen misafirlere ücretsizdir. Otelde konaklayan misafirler ayrıca şemsiye ve şezlonglara da ekstra para ödemez. Plaja giriş dışarıdan günübirlik olarak gelen misafirler için ücretlidir. Plaja ulaşım sağlamak için misafirlerin Hisarönü’nden ücretsiz kalkan servislerinden yararlanılabilir. Oteldeki restoran menüsü oldukça zengin olup misafirlerin yeme ve içme ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması için dizayn edilmiştir. İnce kumlu plajı ve dalgasız, sığ bir deniz yapısının olması sebebiyle çocuklu ailelerin rahatlıkla denize girebileceği bir alan olan plaja günübirlik gelenlerin ödemesi gereken tutar 50 TL’dir. Ücrete şezlong ve şemsiye fiyatları da dâhildir. 0-6 yaş arası çocuklara giriş ücretsizdir. Tesis içerisinde karavan ve oda kiralama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Tesis içerisinde misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği duş, soyunma kabinleri, WC gibi alanlar mevcuttur. Plaj bar ve restoranlardan da yine hem yeme içme ihtiyaçları karşılanabilir hem de eğlenceli vakitler geçirilebilir. Tekne turu da yapabileceğiniz bu alanda araçlarınızı park etmek için otopark alanı da ayrıca bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz. Konaklama yapan müşterilerden şezlong ve şemsiye ücreti alınmaz. Oda ve karavan konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyatlar için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, plaj bar, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, oda konaklama, karavan konaklama, tekne turları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/s3_seahorsebeachclub_oludeniz/

Haritada Görüntüle >

Golden Sand Beach Club

Golden Sand Beach Club, Ölüdeniz

Fethiye Ölüdeniz bölgesinde yer alan Golden Sand Beach Club Ölüdeniz Tabiat Parkı’na 2 kilometre, Fethiye ilçe merkezine ise 8 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Mavi ve yeşilin tonlarını bir arada görebileceğiniz Golden Sand Beach Club’ta plaj ince kumlarla kaplı olup denizin rengi ise turkuazdır. Misafirlerini büyüleyen, her zaman için memnun bırakan Golden Sand Beach Club plajında çok eğlenceli vakitler geçirilebilir. Denizi sakin ve sığ olmasından dolayı çocuklu ailelerin rahatlıkla tercih edebileceği bir mekândır. Eğlence için çeşitli aktivite imkânlarının bulunduğu bölgede misafirler kendilerini hiçbir zaman yabancı hissetmezler.

Otel konaklaması yapan misafirler plajı ücretsiz kullanmaktadır. Konaklama yapmadan da yine plaja dışarıdan misafir kabul edilmektedir. Günübirlik olarak gelen ziyaretçilerden talep edilen ücret içerisine şemsiye, şezlong, soyunma kabini ve duş kullanımları da dâhildir. Canlı müziğin hiçbir zaman kesilmediği bu alanda plaj voleybolu gibi sportif faaliyetlere de katılım gösterebilirsiniz.

Plajı günübirlik olarak tercih edecek misafirleri için ücret 50 TL’dir. Karavan ve oda kiralamak isteyen misafirlerden istenen ücret ise sezona göre değişiklik göstermektedir. Misafirlerin tatile gelmeden önce konaklama fiyatı için tesis ile iletişime geçmesinde yarar vardır. Misafirlerin tesis içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri restoran, plaj bar gibi mekânlar yer almaktadır. Ayrıca güvenlik önlemlerinin artırılması için deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran gibi hizmetler de sunulmaktadır.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama yapan müşterilerden şezlong ve şemsiye ücreti alınmaz. Oda ve karavan konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyatlar için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, plaj bar, restoran, happy hour, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, plaj voleybolu, oda konaklama, karavan konaklama, tekne turları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/goldensandbeachclub/

Haritada Görüntüle >

Paradise Beach, Bar & Restaurant

Paradise Beach, Bar & Restaurant

Ölüdeniz Lagün oluşumunun iç noktasında korunaklı bir yerde konumlanan Paradise Beach, Bar & Restaurant, Dünyanın sayılı doğal güzelliklerinden biri olan Ölüdeniz’in manzarasını gözler önüne serer. Merkeze yakın olmasına rağmen her zaman sessiz, sakin ve huzurlu ortamını koruyan tesis, bölgenin en popüler işletmelerinden biridir. Özel araçlarla ve toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla ulaşım sağlanan plaja, Ovacık, Hisarönü ve Ölüdeniz’den ücretsiz servis hizmeti sağlanmaktadır.

Tertemiz bir doğanın içerisinde turkuaz rengi denizle baş başa kalabileceğiniz plaja giriş ücretlidir.  Belli bir harcama limitine şezlong ve şemsiye ücretsiz kullanılabilir. Duş, WC, soyunma kabinleri, cankurtaran, ücretsiz Wi-Fi plajın olanakları arasındadır. Gün içinde aperatif bir şeyler yiyip, lezzetli kokteyller içebileceğiniz snack bar ve lezzetli yemekler yiyebileceğiniz bir restoran bulunur. Plaj ve deniz tabanı ince kumludur. Çok kalabalık günlerde deniz bulanıklaşabilir. Göl gibi sakin deniz çocuklar için bölgedeki en ideal yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: 75 TL harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/paradisebeacholudeniz/

Haritada Görüntüle >

Billy Beach, Cafe & Bar

Billy Beach, Cafe & Bar

Ölüdeniz’in en güzel noktasında, Lagün oluşumunun kuzeyinde ağaçların gölgesinde konumlanan Billy Beach Cafe & Bar, Ölüdeniz tatillerinizde ortamın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz yerlerden biridir. Yumuşacık kumları, turkuazın en güzel tonlarını barındıran denizi ve eşsiz doğasıyla Ölüdeniz’in tüm doğal güzelliklerini gözler önüne seren mekân, gündüzleri ve geceleri sunduğu farklı eğlence konseptleriyle tatillerinize unutulmaz anlar eklemenize yardımcı olur. Gündüzleri denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz plaj, geceleri eğlenebileceğiniz bir bar olarak hizmet verir.

Billy Beach Cafe & Bar, girişin ücretli olduğu özel bir plaj işletmesidir. Giriş ücreti bölge ortalamasına göre oldukça uygundur ve şezlong ve şemsiye giriş ücretine dâhildir. Billy Beach Otel’e ait olan plajı otel müşterileri ücretsiz kullanabilir. Ortak kullanım alanlarındaki WC, duş ve soyunma kabinleri gayet temiz ve kullanışlıdır. Havuz gibi sakin deniz kumlu yapısıyla çocuklar için uygundur. Yüzmek dışında farklı bir aktivite yapmak isterseniz deniz bisikleti kiralayarak çevreyi gezebilir, Ölüdeniz’in büyüleyici manzarasına yakından tanıklık edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti 50 TL (2 şezlong ve 1 şemsiye dâhil). Konaklama yapan müşterilerden şezlong ve şemsiye ücreti alınmaz. Oda ve karavan konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyatlar için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, plaj bar, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/billysbeach

Haritada Görüntüle >

Ölüdeniz Sun City Beach Club

Ölüdeniz Sun City Beach Club

Lagün içerisindeki kendine ait mavi bayraklı özel koyunda 25 yıldır hizmet veren Sun City Beach Club, keyifli atmosferiyle misafirlerine titizlikle hizmet veriyor. Nar ve zeytin ağaçlarının altında güneşlenebileceğiniz, göl gibi sakin turkuaz rengi denizde yüzmenin keyfini çıkarabileceğiniz işletme Ölüdeniz’in en iyi günbatımı manzarasını sunuyor. İnce kumlu upuzun kumsalında ve çimlerin üzerine yerleştirilen rahat minderlerde uzanıp güneşlenebileceğiniz, huzurlu bir atmosferde kitabınızı okuyup kafa dinleyebileceğiniz plaj, günlük hayatın stresinden sizleri uzaklaştırıyor.

Babadağ’ın eteklerinde, milli park sınırları içerisinde bulunan plaj özel bir işletmeye aittir. Giriş ücretlidir; şezlong ve şemsiye giriş ücretine dâhildir. Otel müşterileri plaja ücretsiz giriş yaparak şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz kullanabilir. Restoran ve beach bar, Ölüdeniz’in en lezzetli yemeklerini ve kokteyllerini sunar. Hem konaklamak için hem de günübirlik deniz keyfi yapmak için Ölüdeniz’in en ideal yerlerinden biri olan Sun City Beach Club’da yüzmenin yanı sıra; deniz bisikleti kiralayabilir, dalış dersleri alabilir, kumsala uzanıp yamaç paraşütü yapanları seyredebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL (2 şezlong ve 1 şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, plaj bar, restoran, happy hour, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, çocuk oyun alanı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/suncitybeach/

Haritada Görüntüle >

Kumburnu Plajı

Kumburnu Plajı, Ölüdeniz
Fotoğraf: Boraxin72

Muğla’da Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz bölgesinde bulunan Kumburnu Plajı, ormanların çevreleyip, yeşil ve mavinin bir arada yer aldığı ve ziyaretçilerin de fazlasıyla memnun kaldığı plajlardan birisidir. 2 kilometre uzunluğundaki plajıyla ön plana çıkan bu bölge daha çok ailelerin, arkadaş gruplarının tercih ettiği bir plaj türüdür. Kumburnu Plajı, Fethiye’ye 17 kilometre, Muğla merkez bölgesine ise 142 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Kumburnu Plajı’na ulaşım sağlamak için Muğla-Fethiye istikametinde gidilmesi gerekiyor. Fethiye’den ortalama 30 dakika yolculuk ile ulaşılabilen Kumburnu Plajı, Ölüdeniz Tabiat Parkı içerisinde konumlanmaktadır. Kumburbu Plajı’na ulaşım için toplu taşıma araçları da tercih edilebilir. Muğla veya Fethiye’den Ölüdeniz istikametinde giden otobüs ya da servislere binilmesi durumunda plajın giriş alanında inilebilir.

Eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini büyüleyen Kumburnu Plajı’nda ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki alan yer almaktadır. Ücretli alan Ölüdeniz Plajı olarak nitelendirilir. Ücretsiz plaj alanındaki deniz daha yüzülebilir bir alandır. Denize girilebilecek alanların mevcut olması yüzme sevenler için avantajlı bir durumdur. Çocuklu aileler ile gelenlerin bu alanı tercih etmesinde yarar vardır. WC ve duş imkânının bulunduğu ücretsiz plaj alanında şezlong ve şemsiye kiralamak için ücret ödenmesi gerekmektedir. Kumburnu Plajı içerisinde tatilcilerin yapabileceği birbirinden güzel ve heyecanlı aktiviteler de yer almaktadır. Buna göre yamaç paraşütü, dalış, yüzme, kano turu, fotoğrafçılık, tekne turu, trekking, plaj oyunları ve çeşitli sportif aktiviteler plaj içerisinde ziyaretçilerin eğlenerek gerçekleştirebileceği aktivitelerdir. Bölgede konaklamalı tatil yapmak isteyenler Ölüdeniz’e yakın alanlarda konumlanan otel, pansiyon ve bungalov ev işletmelerini tercih edebilir. Ölüdeniz kamp bölgesinde kamp yapılabilecek alanlar da mevcuttur. Kumburnu Plajı içerisinde kamp yapılmasına izin verilmemektedir. Kumburnu Plajı’na özel aracıyla gelenlerin otoparka 25 ila 30 TL arasında ödeme yapması gerekiyor. Şezlong ve şemsiye kiralama bedeli ise 15 ila 25 TL arasında değişmektedir. Kumburnu Plajı içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran, kafe gibi işletmeler de mevcuttur.

Giriş Ücreti: 2 şezlong 1 şemsiye ile birlikte 50 TL. Araç otopark ücreti 25 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, market, restoran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tamara Plajı

Tamara Plajı, Selimiye
Fotoğraf: Ostrovok

Marmaris’in en gözde tatil beldelerinden biri olan Selimiye’de konumlanan Tamara Beach, Marmaris merkeze yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Merkezdeki kalabalık ve gürültülü beach işletmelerine kıyasla son derece sakin ve huzurlu bir ortama sahip olan işletme, konumu, odaları, hizmeti ile misafirlerin beğenisini kazanan Tamara Otel’e ait özel bir plajdır. Odanızdan çıktığınız anda palmiye ağaçlarıyla masmavi bir denizle ve Selimiye manzarasıyla karşılaşacağınız işletme, ailece keyifli bir tatil vaat ediyor.

Tatilinizi yaparken hem eğlenip hem de dinlenir günlük hayatın stresinden uzaklaşabilir, hayatınıza ruhen ve bedenen dinlenmiş olarak dönebilirsiniz. Gün boyu sadece dalgaların sesini dinleyerek incir ağaçlarının gölgesindeki şezlongunuzda güneşlenebilir, çocuklar ve yetişkinler için ayrı ayrı düzenlenen organizasyonlarda eğlenebilirsiniz. Eğer otelde konaklıyorsanız tüm bu hizmetlerden ücretsiz yararlanabilirsiniz. Günübirlik denizin tadını çıkarmak istiyorsanız ücret karşılığı plaja girebilirsiniz. Belli bir harcama limitine sizden şezlong ücreti alınmaz.

Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, oda konaklama ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tamara_beach_butik_otel/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Akbük Koyu

Akbük Koyu

Plaj ve kamp tatili yapmak isteyenlerin mutlaka gidip görmeleri gereken yerlerden biri olan Akbük Koyu, Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Sarnıç Köyü içerisinde yer almaktadır. Muğla merkez bölgesine 48 kilometre, Akyaka’ya ise 25 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Dibi görünecek kadar temiz ve berrak bir denize sahip olan Akbük Koyu içerisinde çeşitli faaliyetler de yapılır. Koya ilk girişte Azmak Nehri’nin denize karıştığı küçük bir köprüden geçilir. Bu noktada koya giriş yapılır. Koya giriş yapıldığı bölgenin sağ tarafında pansiyon, market ve kamp işletmeleri yer alır. Sol kısımda ise şezlonglar ve deniz alanı mevcuttur. Akbük Koyu içerisinde tatilcilerin konaklayabileceği birçok pansiyon, bungalov ev ve kamp alanları da bulunmaktadır. Koyun çoğu yeri sit alanı olduğundan dolayı büyük otel işletmelerine yer verilmemiştir. Her bütçeye uygun konaklama alanlarının mevcut olduğu Akbük Koyu içerisinde istediğiniz konaklama alanını bularak rahatlıkla kalabilirsiniz.

Akbük Koyu, küçük bir balıkçı koyu özelliğini taşımaktadır. Dolayısıyla koy içerisinde en temel bulabileceğiniz yiyecek türü balık olacaktır. Gündüz saatlerinde denize girilebilir alanlardaki sahilin yerini gün batımında yemek masaları kaplıyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızın karşılanabileceği restoranların olduğu Akbük Koyu’nda birbirinden güzel, lezzetli yiyeceklerle karnınızı doyurabilirsiniz. Akbük Koyu, özellikle de kamp yapmak isteyenlerin tercih edebileceği bir alandır. Koya ilk girişte kamp alanlarıyla karşılaşmanız mümkündür. Koy içerisinde çeşitli kamp işletmeleri de yer almaktadır. İşletmelerin bir kısmı çadır başı bir kısmı ise kişi başı olarak fiyat veriyor. Sizler de bütçenize uygun biçimde kamp deneyimini en güzel şekilde burada yaşayabilirsiniz. Kamp işletmecilerinin belirlediği alanların dışında, özellikle de ormanlık alanların içerisinde kamp yapmak yasaktır. Dolayısıyla dışarıdan çadır veya karavan getirmek de yasaktır. Ege bölgesinde denize girilebilecek en iyi alanlardan birine sahip olan Akbük Koyu’nda yer alan halk plajı, koyun sol tarafında başlıyor. Halk plajı içerisinde soyunma kabinleri, duş ve WC gibi imkânlara da yer verilmiştir. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz halk plajında denize girerek doyasıya yüzebilirsiniz. Deniz, doğa ve güneş üçlüsünü bir arada görebileceğiniz Akbük Koyu’nda kano ve tekne turlarına da katılarak zamanınızı olabildiğince verimli ve eğlenceli biçimde geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Akbük Koyu’na Aykaya veya Milas-Ören istikametini kullanarak gidebilirsiniz. Akyaka üzeri gidilen yol tamamen asfalt olsa da çoğunlukla virajlıdır. Ancak yol üzeri manzara itibariyle çoğunlukla tercih edilen güzergâhtır. Milas-Ören istikameti ise asfalt ve daha rahat bir yoldur. Gökova Körfezi’ne doğru ilerleyip kıyı şeridine gelerek bu yolu takip edip ilk olarak Ören’e gelip ardından Akbük’e ulaşabiliyorsunuz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şemsiye + şezlong 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, restoran, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akyaka Halk Plajı

Akyaka Halk Plajı

Muğla’nın Ula ilçesinde yer alan Akyaka Halk Plajı, Gökova Körfezi’nin birbirinden güzel plajlarından biridir. Ula ilçe merkezine 25 dakika uzaklıktaki plajın bulunduğu alan sit alanı olarak koruma altına alındığından dolayı hiçbir şekilde müdahale edilmemiş ve doğası bozulmadan kalabilmiştir. Palmiye ağaçlarıyla gölgelenen 250 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki plaj hem merkezi konumda olması hem de birçok imkân sunması nedeniyle yaz aylarında çok kalabalık olur.

Akyaka Orman Kampı ve Azmak Nehri’nin tam ortasında yer alan plaj kumlu ve sığ yapısıyla çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilir. Çocuklu aileler için uygun olsa da 200 metreden sonra derinleşmeye başlayan deniz yüzmek için çok uygun değildir. Belediye tarafından işletilen plaja giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, WC, soyunma kabini, cankurtaran, büfe gibi hizmetler bulunmaktadır. Plajda bulunan su sporları merkezinde ders alarak uçurtma sörfü yapabilirsiniz. Buraya kadar gelmişken gün batımı manzarasını da mutlaka seyretmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong+ 1 şemsiye 40 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Turnalı Boncuk Plajı

Turnalı Boncuk Plajı

Muğla’nın Menteşe ilçesi sınırları içerisinde yer alan Turnalı Boncuk Plajı, özellikle de çocuklu ailelerin tercih edebileceği bir plaj alanıdır. Özel bir mülk olarak işletilen Turnalı Boncuk Plajı içerisinde çadır kampı yapmanız mümkündür. Hafta sonu tatilini çadırla kamp yaparak geçirmek isteyenler için en ideal plaj bölgelerinden biri olan Turnalı Boncuk Plajı’nda elektrik imkânı da bulunmaktadır. Çadırla kamp yapmak isteyenlerin çadır kiralaması için 70 TL ödemesi gerekiyor. Oldukça ağaçlık olan ve yeşil ile maviyi buluşturan bu plaj alanı çok temiz bir deniz suyuna da sahiptir. Özellikle de yüzmek isteyenlerin çok rahat biçimde yüzebilecekleri Turnalı Boncuk Plajı oldukça sessiz ve sakin bir alandır.

Özel bir mülk olduğundan dolayı işletme özelinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Oldukça misafirperver davranan işletmeciler, sizi evinizdeymişsiniz gibi hissettirmektedir. Yiyecek ve içecek fiyatları işletme özelinde oldukça uygun olup ziyaretçiler de fazlasıyla memnun kalmaktadır. Plaj içerisinde ziyaretçilerin ihtiyaçlarını giderebileceği duş, WC gibi alanlar da mevcuttur. Ortak kullanım alanlarında çay ve kahve yapmak için su ısıtıcısı gibi materyaller ücretsiz olarak sunulur. Ayrıca misafirler için kendi yemeklerini yapıp bulaşık yıkamaları için de alanlar oluşturulmuştur.

Nasıl Gidilir: Gökova-Akyaka istikametini takip edip sahil yolunu takip ederek Kıransahili Köyü’ne gelmeden önce yolun solunda kalıyor. Yol kenarında koyu gösteren tabelalar mevcuttur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama mevcuttur. Yiyecek ve içeceklerinizi koy çevresindeki işletmeden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Değirmenbükü Koyu (İngiliz Koyu)

Değirmenbükü Koyu (İngiliz Koyu)

Datça Yarımadası’nın en uç noktasında yer alan Değirmenbükü Koyu, Datça’nın en bakir koylarından biridir. Çam ağaçlarının kıyıya kadar inip denizle buluştuğu koy, muhteşem doğasıyla ve eşsiz günbatımı manzarasıyla dikkat çeker. Tekne turlarının vazgeçilmez noktalarından biri olan Değirmenbükü Koyu’na karadan da ulaşım vardır ancak yol biraz bozuktur. Buna rağmen koyun müdavimleri yaz aylarında buraya akın eder. Diğer adı da İngiliz Koyu olan Değirmenbükü Koyu hem denizin tadını çıkarmak hem de büyüleyici fotoğraflar çekmek için harika bir destinasyondur.

El değmemiş bakir doğasıyla görenleri kendine hayran bırakan Değirmenbükü Koyu, içerisinde herhangi bir işletmenin bulunmadığı ve girişin ücretsiz olduğu bir koydur. Çoğunlukla taşlık olan ve küçük bir kumsal alanı bulunan koyda şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabini imkânı bulunmamaktadır. Hem tekne turlarıyla hem de karadan ulaşım sağlanan koyda, cam gibi berrak denizde yüzebilir, kayalıklardan balık tutabilir, plajın arkasındaki ormanlık alanlarda piknik yapabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Araçla gelecek olanlar Marmaris istikametinde ilerleyip Karacasöğüt kavşağı üzerinden ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Küfre Koyu

Küfre Koyu

Gökova Körfezi’nde, Yedi Adalar yolunun sonunda yer alan Küfre Koyu, el değmemiş bakir doğası ve pırıl pırıl deniziyle hem yüzmek için hem piknik yapmak için hem de kamp tatilleri için tercih edilir. Yemyeşil yüksek tepelerin arasında kalmış koy sadece küçük bir açıklıkla açık denize bağlanır ve bu görüntüsüyle de göle benzer. Denize dökülen Azmak Nehri hem manzarasının güzelliğini katlar hem de suyun buz gibi olmasını sağlar.

Karayolundan ulaşım olsa da son derece zorludur. Bu nedenle de daha çok tekne turlarıyla gidilir. Çok kalabalık olmayan koy, şehrin gürültüsünden kurtulmak isteyenler için mükemmel bir kaçış noktasıdır. Doğal güzellikleri bozulmamış nadir yerlerden biri olan koyda herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Yanınıza yiyecek ve içeceklerinizi alarak denize sıfır ağaçların gölgesinde piknik yapabilirsiniz. Genel olarak derin olan deniz seviyesi Azmak Nehri’nin denize döküldüğü yerde sığlaşır. Çocuklar sığ kısımlarda denizin keyfini çıkarabilirler.

Nasıl Gidilir: Aracıyla gelecek olanlar Marmaris istikametinde ilerleyip Bördübet yönüne dönerek Küfre yolu üzerinden koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çınar Plajı

Çınar Plajı

Akyaka, yeşilin ve mavinin en güzel şekilde bir araya geldiği doğal güzellikleriyle göz dolduran Muğla’nın turistik beldelerinden biridir. Akyaka merkeze 3 km uzaklıktaki Çınar Plajı, zakkum ağaçlarının altında turkuaz rengi denizde keyif dolu anlar yaşayabilirsiniz. Hem karadan hem de denizden ulaşılabilen plaj doğal güzelliklerinden hiçbir şey kaybetmemiştir ve hem yerli hem de yabancı turistlerin beğenisini kazanır. Yazın en kalabalık günlerinde bile sakin olan plaj tam bir kafa dinleme yeridir.

Çınar Plajı girişin ücretsiz olduğu bir halk plajıdır. Plajda bulunan imkânlar arasında şezlong ve şemsiye kiralama, duş, WC ve soyunma kabini, otopark bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran ve kafe gün boyu servis ettiği lezzetli yemekleriyle beğeni toplar. Çakıl taşlarıyla kaplı olan plajda rahat yürüyebilmek için deniz ayakkabılarınızı yanınıza almalısınız. Deniz suyu soğuk olduğu için ve birkaç metreden sonra derinleştiği için çocuklu aileler tarafından çok fazla tercih edilmez.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 40 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, restoran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yahşi Plajı

Yahşi Plajı

Bodrum Yarımadası’nın batısında kalan Ortaköy beldesinde yer alan Yahşi Plajı, hal arasında Ortakent Halk Plajı olarak da anılır. Bodrum merkeze 15 km uzaklıktaki plaj Ortakent beldesinin birbirinden güzel plajlarından sadece biridir. Kıyı kesimlerin büyük çoğunluğunun özel beaclere ait olduğu düşünüldüğünde ücretsiz bir şekilde denize girme imkânı sunan Yahşi Plajı, hem yerli halk hem de turistler tarafından sıklıkla tercih edilir. Mavi bayraklı 200 metre uzunluğundaki bu plaj, 10 yıldır mavi bayrak ödülüne layık görülmüştür.

Tertemiz berrak denizi, yumuşacık kumlu sahili ile deniz keyfini sonuna kadar çıkarmanızı sağlayan plaj, tatilinize eğlence katabilmeniz için de birçok alternatif sunar. Plajda rüzgâr sörfü ve dalış eğitimleri alarak tatilinize farklılık katabilirsiniz. Halk plajı olarak hizmet veren Yahşi Plajı’na giriş ücretsizdir ve belediyeye ait şezlong ve şemsiyeler ücretsiz kullanılabilir. WC, duş ve soyunma kabini ihtiyaçlarınızı plaj yakınlarındaki ücretli işletmelerden karşılayabilir, yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresinden temin edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar için plaj çevresindeki ücretli işletmeleri tercih edebilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki büfe yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Gümüşlük Halk Plajı

Gümüşlük Halk Plajı

Bodrum merkeze 22 km uzaklıktaki Gümüşlük, hem günübirlik geziler hem de konaklama için tercih edilen en popüler yerlerden biridir. Berrak ve ılık bir denize sahip olan Gümüşlük Koyu’nda yer alan Gümüşlük Halk Plajı, denizinin dalgalı ve rüzgârlı olması nedeniyle başta rüzgâr sörfü olmak üzere birçok su sporuna ev sahipliği yapar. 120 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki plaj, küçük bir alana sahip olduğu için sezonun yoğun olduğu günlerde kalabalık olur. Hem pırıl pırıl denizde yüzmek hem de kalabalığa girmemek için sabah erken saatlerde gitmek gerekir.

Plajın yakınlarında yürüyerek ulaşılabilen Tavşan Adası, manzaranın güzelliğine güzellik katıyor ve turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. Mavi bayraklı bakımlı ve tertemiz plaj kum ile kaplıdır. Deniz çoğu zaman dalgalı olduğu ve hızlı derinleştiği için çocuklu aileler için pek uygun değildir. Halk plajı olarak hizmet veren plaja giriş ücretsizdir. Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, WC, soyunma kabini ve kafeterya bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şemsiye 10 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve yiyecek ve içecek ihtiyaçları için bir kafeterya bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Bitez Halk Plajı

Bitez Halk Plajı

Bodrum’un en popüler plajlarından biri olan Bitez Halk Plajı, Bodrum merkeze yaklaşık 8 km uzaklıktadır. Bitez Yalısı olarak da adlandırılan plaj merkeze en yakın plajlardan biri olması nedeniyle çok fazla tercih edilir ve genellikle kalabalıktır. Bu yüzden sessiz sakin bir plaj arıyorsanız burası sizin için pek uygun değildir. Bir tarafında masmavi Ege Denizi, diğer tarafında mis kokulu portakal ve mandalina ağaçlarıyla çevrili olan Bitez Halk Plajı, misafirlerine tadına doyulmayan manzaralar sunar.

Pırıl pırıl denizi, ince kumlu sahilinde misafirlerini ağırlayan plaja giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi, kendi malzemelerinizi de kullanabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki büfelerden karşılayabilirsiniz. Sahil boyunca ücretsiz kullanabileceğiniz WC, duş ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Hem kumsalı hem de deniziyle çocuklu ailelerin favorisi olan plaj, su sporları yapmak isteyenlere de hitap eder. Sahilde yer alan sörf okulunda sörf dersleri alarak sörf yapma imkânına sahip olabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki büfelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Gündoğan Halk Plajı

Gündoğan Halk Plajı

Bodrum merkeze 18 km, Gündoğan merkeze 2 km mesafede bulunan Gündoğan Halk Plajı’na iki bölgeden de toplu taşıma araçlarıyla ve özel araçlarla ulaşım sağlanır. Merkeze yakın olması nedeniyle çok fazla tercihe edilen plaj sezonun yoğun zamanlarında iğne atılsa yere düşmeyecek kadar kalabalık olur. 2005 yılından beri aralıksız mavi bayrak ödülü alan Gündoğan Halk plajı, tertemiz deniziyle, yumuşacık kumlarıyla, mükemmel Bodrum doğası ve manzarasıyla tatilcilerin beğenisini toplar.

Halk plajı olarak hizmet veren Gündoğan Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. Plajda belediye tarafından kurulan şemsiyeler ücretsiz kullanılabilir, ancak şezlong hizmeti yoktur. Duş ve soyunma kabinleri ücretsiz kullanılabilmektedir. Plaj çevresinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe, kafeterya ve marketler vardır. Cam gibi berrak sığ ve sakin denizi ve yumuşacık kumlu plajıyla çocuklu aileler tarafından çok fazla tercih edilen plajda keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC ve şezlong gibi olanaklar bulunmaktadır. Ücretsiz kullanabileceğiniz şemsiyeler ve soyunma kabini bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki büfe yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Göktürkbükü Cennet Koyu

Göktürkbükü Cennet Koyu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Göltürkbükü beldesinde yer alan Cennet Koyu, Bodrum’dan yarım saat uzaklıktadır ve koyun hemen yanına kadar araçla gidilebiliyor. Üç tarafı çam ağaçlarıyla kaplı tepelerle çevrili olan koy, eşsiz doğası ve büyüleyici manzarasıyla adeta cennetten bir köşeyi andırıyor. Bodrum’un doğası bozulmamış nadir yerlerinden biri olan Cennet Koyu, Bodrum’un kalabalık ve pahalı plajlarından uzak ancak daha güzel bir denizde yüzme şansı sunar.

Bakmaya doyamayacağınız güzellikteki sığ denizinde balıklarla birlikte yüzebileceğiniz, arkasında piknik yapıp kamp kurabileceğiniz koy, denizin sığ olması nedeniyle çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Koya giriş ücretsizdir ve doğallığı bozacak herhangi bir işletme bunmamaktadır. Yakınlarda bulunan marketten yiyeceklerinizi temin edip ağaçların altına portatif masanızı kurup piknik yapabilirsiniz. Bakir doğası, eşsiz denizi ve mükemmel manzarasıyla doğa ile baş başa kalmak isteyenler tarafından tercihe dilen koy, Bodrum’un görülmeye değer güzellikleri arasındadır.

Nasıl Gidilir: Cennet Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım ne yazık ki bulunmuyor. Araçla gelecek olanlar Türkbükü’ne gelebilir ve buradan koya birkaç dakikalık sürüş ile ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisin.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Torba Koyu

Torba Koyu

Gümüşlük ve Yalıkavak gibi Bodrum’un popüler tatil beldelerine nazaran daha sessiz, sakin ve mütevazı bir belde olan Torba, Bodrum merkeze 8 km uzaklıktadır. Bodrum merkezden kalkan Torba dolmuşlarıyla ve özel araçla önce Bodrum-Milas karayolu üzerinde ilerleyip ilk kavşaktan Torba yönüne döndüğünüzde kısa bir yolculuğun ardından Torba Koyu’na ulaşabilirsiniz. Yeşilin ve mavinin bin bir tonunu barındıran Torba Koyu ağaçların altında kuş sesleri eşliğinde dinlenip cam gibi denizin tadını çıkarabileceğiniz mükemmel bir adrestir.

Bodrum Yarımadası’nın iç kısımlarında kaldığı için rüzgârlara karşı kapalı olan Torba Koyu, her zaman sakin ve dalgasız bir denize sahiptir. Ilık ve berrak deniz aniden derinleştiği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler dikkatli olmalıdır. Halk plajı bölümünde belediye tarafından yerleştirilen şezlong ve şemsiyeler ücretsiz kullanılabilir. Boş şezlong bulamazsanız özel işletmelerden ücret karşılığı temin edebilirsiniz. Duş, WC ve soyunma kabinleri ücretsiz kullanılabilir. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için plajdaki kafeteryayı kullanabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Milas-Bodrum yolu üzerinde ilk kavşaktan sola Torba yönüne dönerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Bodrum merkezden kalkan Torba dolmuşlarını kullanarak gelebilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, iskele, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Akvaryum Koyu (Adaboğazı)

Akvaryum Koyu (Adaboğazı)

Bitez ve Gümbet arasında kalan ve Adaboğazı olarak adlandırılan bölgede bulunan Akvaryum Koyu, tertemiz cam gibi denizi ve su altı canlı çeşitliliği nedeniyle bu isimle anılmaktadır. Turkuazın en güzel tonlarına şahit olabileceğiniz, tertemiz havayı içinize çekebileceğiniz ve balıklarla birlikte yüzebileceğiniz koy, Bodrum’un en doğal koylarından biridir. Karadan ulaşım için yaklaşık bir saat yürümek gerektiği için çok fazla tercih edilmez. Bodrum’dan kalkan günübirlik tekne turları ve mavi yolculuğa çıkan tekneler, muhteşem doğaya şahit olmak için uğramadan geçmez.

Üç tarafı yemyeşil ağaçlarla kaplı tepelerle çevrili olan koy, korunaklı yapısından dolayı teknelerin geceleri demirlemek için tercih ettiği yerlerden biridir. Su altı görüş mesafesi uzun olduğu için dalış için de tercih edilir. En az suyun üstü kadar büyüleyici olan su altı zenginlikleri dalış tutkunlarının unutulmaz anılar biriktirmesini sağlar. Ormanların arasında beyaz kumlu küçük bir plaja sahip olan koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunmamaktadır. Bu denli doğal kalmasının en büyük nedeni belki de budur…

Nasıl Gidilir: Akvaryum Koyu’na araçla ulaşım ne yazık ki bulunmuyor. Bodrum’dan kalkan günübirlik teknelerle ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Dileyen Bitez Limanı’nın bitiminde başlayan patika yol ile yaklaşık 4 km yol yürüyerek de ulaşımını sağlayabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kissebükü Koyu

Kissebükü Koyu

Bodrum Yarımadası’nın güney sahillerinde Mazıköy beldesinde yer alan Kissebükü Koyu, bakir doğasıyla, sessiz, sakin ve huzurlu atmosferiyle, Bodrum’un kalabalık plajlarına mükemmel bir alternatiftir. Yüksek müzik sesleri olmadan sadece doğanın sesini dinleyerek birkaç saat geçirmek için tercih edebileceğiniz koy, Ege Denizi’nin cennet köşelerinden biridir. Bodrum’a yaklaşık 1 saat uzaklıkta olan Kissebükü Koyu’na karayolu ile ulaşım vardır ancak yol oldukça bozuktur. Bu nedenle de daha çok tekne turlarıyla tercih edilir.

Çok fazla bilinmeyen ve bu sayede doğal yapısı bozulmadan kalmış olan koy, yemyeşil ormanlar arasında kalmış turkuaz rengi denizin bir araya gelmesiyle oluşturduğu manzarayla ortaya kartpostallık görüntüler çıkarır. Koyun etrafında herhangi bir işletme bulunmaması ve ulaşımın zor olması doğasının bozulmamasının en büyük nedenidir. Kısa süreli yüzme molaları için uygun olan koya tekne turlarıyla giderek akvaryum gibi denizde yüzme şansını elde edebilir, orman içerisindeki Likyalılardan kalma tarihi kalıntıları görebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Kissebükü Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım ne yazık ki bulunmuyor. Araçla gelecek olanlar Çiftlik istikametinde ilerleyip merkezde geldikten sonra buradan sağa doğru olan yol ayrımından saparak tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Yolun son 3-4 km’lik kısmı toprak ve bozuk. Altı yüksek bir araç veya 4×4 arazi tipi bir araçla gelmeniz daha doğru olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Orak Adası

Orak Adası

Bodrum’un doğusunda, Kargıcak Burnu’nun tam karşısında yer alan Orak Adası, tepeden bakıldığında orak şeklinde görüldüğü için bu isimle anılmaktadır. Bodrum’dan kalkan tekne turlarıyla yaklaşık 2 saatlik bir yolculuğun ardından ulaşabileceğiniz ada, yemyeşil tepeleri ve turkuazın en güzel tonlarını barındıran deniziyle, Türkiye’nin en büyüleyici doğal güzelliklerini gözler önüne serer. Tekneden bile görebileceğiniz Caretta Carettalar ve balık çeşitliliğiyle deniz sanki akvaryumu andırır.

Zeytin ağaçlarıyla kaplı adada herhangi bir yerleşim yeri yoktur. Bu sayede adanın doğal güzellikleri korunmuştur. Muğla’da yüzebileceğiniz en güzel denize sahip olan Orak Adası, deniz dibinde görüş açısının açıklığı ve zengin canlı çeşitliliğinden dolayı dalış severlerin de gözde noktalarından biridir. Adanın güney tarafında bulunan koy, sakin ve sığ deniziyle çocukların yüzmesi için uyundur. Bu koy dışında deniz kıyıdan itibaren derinleşir. Yeşiliyle ve mavisiyle Bodrum’un Maldivleri olarak adlandırılan Orak Adası, Bodrum’un görülmeye değer güzelliklerinin başında gelir.

Nasıl Gidilir: Orak Adası’na Bodrum’dan kalkan teknelerle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Karaada

Karaada

Bodrum’un tam karşısında ve 4 mil uzaklığında olan Karaada, Bodrum Yarımadası’nın en büyük adası olma özelliğini taşır. Mavi yolculuk ve günübirlik tekne turlarının vazgeçilmez durağı olan Karada, adı Karaada olsa da çam ormanlarıyla kaplı yemyeşil bir doğa harikasıdır. Adaya teknelerin yanaştığı yerde bulunan mağaranın içinde bir tatlı su kaynağı bulunuyor ve bu kaynağın şifalı olduğuna inanılıyor. Suyun cilt hastalıklarına iyi geldiğini duyan yerli ve yabancı turistler özel olarak tekne turlarıyla adaya gidiyor.

Birbirinden güzel koylara ev sahipliği yapan Karaada’nın en popüler ve en güzel plajı Poyraz Limanı’dır… Akvaryum gibi denizi kum plajı ve muhteşem doğasıyla mükemmel bir manzaraya karşı yüzme imkânı sunuyor. Bu kısımda deniz sığ olduğu için çocuklu aileler tarafından da tercih ediliyor. Tepelerdeki tarihi kalıntılarıyla, su altı canlı çeşitliliğiyle, cam gibi berrak deniziyle ve doğal güzellikleriyle Bodrum’un cennet köşelerinden biri olan Karaada, Türkiye’nin keşfedilmeye değer güzelliklerinin başındadır.

Nasıl Gidilir: Karaada’ya Bodrum’dan kalkan günübirlik teknelerle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kargıcak Koyu

Kargıcak Koyu, Bodrum
Fotoğraf: Levent Demir

Papuç Burnu ve Kara Burun arasında yer alan Kargıcak Koyu, doğal yapısını koruyan nadir güzelliklerden biridir. Mumcular-Bodrum yolundan ulaşım sağlayabileceğiniz koyun son birkaç kilometresi biraz bozuk olduğu için her araçla gidilemiyor. Bu nedenle de daha çok tekne turları ile gitmek tercih ediliyor. Sabah saatlerinde son derece sakin olan koy, öğleden sonra teknelerin yanaşmasıyla kalabalıklaşıyor. Tekne turlarının yanı sıra balıkçı teknelerinin de uğradığı koyda taze balık satın alma ve mangal yapma şansı bulunuyor.

Çam ağaçlarının kıyıya kadar indiği ve turkuaz ve mavinin en güzel tonlarıyla buluştuğu koy karşısındaki Orak Adasıyla mükemmel bir manzara sunuyor. Doğa ile iç içe sessiz sakin bir ortamda yüzüp güneşlenebileceğiniz, kıyıya çıkarak doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz, çadırınızı kurup kamp yapabileceğiniz Kargıcak Koyu’nda ortamın doğallığını bozacak herhangi bir işletme yeri bulunmuyor. Küçük bir plaj alanı bulunan koy taşlık yapıda olduğu için yanınıza deniz ayakkabısı almayı ihmal etmeyin. Buz gibi deniz aniden derinleştiği için çocuklar için pek uygun değildir.

Nasıl Gidilir: Araçla gelecek olanlar İztuzu’na gelmeden önce sola doğru yol ayrımından girerek tabelalar yardımıyla koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Ancak yolun toprak ve yer yer çakıl olduğunu unutmamalısınız. Dalyan’dan kalkan günübirlik teknelerle de ulaşım sağlanabilmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Yalıkavak Halk Plajı

Yalıkavak Halk Plajı, Bodrum
Fotoğraf: İbrahim Corgallı

Bodrum’un yaklaşık 1 kilometre kuzeyinde yer alan Yalıkavak Halk Plajı, merkeze yürüme mesafesinde olduğu için Bodrum’un en çok tercih edilen plajlarından biridir. Ücretsiz olması nedeniyle yaz boyunca hem yerli hem de yabancı turistlerin en çok tercih ettiği plajların başında gelen Yalıkavak Halk Plajı’nda özellikle hafta sonları yer bulmak oldukça zordur. 200 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğindeki plaj Bodrum’un birçok plajı gibi mavi bayraklıdır.

Girişin ücretsiz olduğu plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok özel işletme vardır. İsterseniz kendi malzemelerinizle plajın keyfini çıkarabilir, isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Sahil boyunca ücretsiz kullanabileceğiniz birçok duş, WC ve soyunma kabini bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı sahildeki büfeden karşılayabilirsiniz. Plaj ve deniz zemini taşlık olduğu için yanınıza deniz ayakkabısı almanızda fayda var. Sık rüzgâr aldığı için genellikle dalgalı olan plaj rüzgâr sörfü için idealdir. Aynı zamanda sığ yapısıyla çocuklar için güvenli ortam sunar.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, büfe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ortakent Halk Plajı

Ortakent Halk Plajı

Bodrum Yarımadası’nın batısında kalan ve Bodrum’un en popüler beldelerinden biri olan Ortakent birbirinden güzel mavi bayraklı plajlara ev sahipliği yapıyor. Ortakent merkeze 3 km, Bodrum merkeze 5 km uzaklıktaki Ortakent Halk Plajı, Bodrum’un en kalabalık plajları arasında yer alıyor. Özellikle turist yoğunluğunun çok fazla olduğu Temmuz ve Ağustos aylarında iğne atılsa yere düşmeyecek kadar kalabalık oluyor. Sığ ve berrak denizi nedeniyle plaj genellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilir.

2 km uzunluğuyla Bitez’den sonra en uzun sahil şeridine sahip olan Ortaköy, birçok özel işletmeye ve halk plajına ev sahipliği yapıyor. Ücretsiz bir şekilde giriş yapabileceğiniz Ortakent Halk Plajı, 2 km uzunluğundaki sahilin sadece 200 metresini oluşturuyor. Halk plajı bölümünde belediye tarafından yerleştirilen şezlong ve şemsiyeler vardır ancak yetersizdir. Çevredeki özel işletmelerde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi kendi malzemelerinizle de plajın tadını çıkarabilirsiniz. WC, duş ve soyunma kabinlerini ücretsiz kullanabilir, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı büfe ve restoranlardan karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, deniz güvenlik şeridi, restoran, büfe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kadıkalesi Halk Plajı

Kadıkalesi Halk Plajı, Bodrum
Fotoğraf: Tarık Özdolap

Bodrum Yarımadası’nın batı ucunda yer alan Bodrum merkeze 22 km uzaklıktaki Kadıkalesi Halk Plajı, merkeze uzak olmasından dolayı genellikle sakindir. Uzak olsa da bodrum tatillerinde mutlaka görülmesi gereken plaj, kıyıya kadar uzanan ağaç gölgelerinde uzanıp kuş seslerini dinleyerek huzurun tadını çıkarabileceğiniz nadir halk plajlarından biridir. Turkuaz rengi denizi, yumuşacık altın sarısı kumları ve yemyeşil doğasının oluşturduğu manzara tatilinizi keyifli hale getirir.

Halk plajı olarak hizmet veren Kadıkalesi Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. Belediye tarafından temin edilen şezlong ve şemsiyeler ücretsiz kullanılabilirken; WC, duş, soyunma kabini gibi hizmetler bulunmamaktadır. Herhangi bir tesis bulunmayan plaja giderken yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza almalısınız. Pırıl pırıl berrak denizi ile öne çıkan plajda deniz suyu yılın 6-7 ayı denize girilebilecek kadar ılıktır. Denizin sığ ve dalgasız olması nedeniyle genellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bozburun Halk Plajı

Bozburun Halk Plajı
Fotoğraf: Teyyareci

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yer alan Bozburun, Türkiye’de yaz turizminin önemli beldelerinden biridir. Bodrum ve Marmaris gibi popüler tatil beldelerine göre daha sakin ve doğal bir atmosfere sahip olan Bozburun, mavinin en güzel tonlarını gözler önüne seren denizi, eşsiz koyları, yemyeşil doğası ve plajlarıyla Muğla’nın görülmeye değer güzelliklerinin başında gelir. Bozburun Limanı’na yakın bir noktada konumlanan Bozburun Halk Plajı, Bozburun’un birbirinden güzel plajlarından sadece bir tanesidir.

Bozburun Halk Plajı ücretsizdir. Plajda belediye tarafından yerleştirilen şemsiyeler bulunmaktadır ancak yeterli olmayabilir. Eğer sabah erken saatlerde gitmeyecekseniz yanınıza kendi şemsiyenizi almalısınız. Halk plajı bölümünde şezlong bulunmamaktadır. Şezlongsuz olmaz derseniz çevredeki özel işletmelerden yeme içme karşılığı temin edebilirsiniz. Plajın en büyük eksisi duş, WC ve soyunma kabini bulunmamasıdır. Küçük bir alana sahip olan plajın ve denizin zemini taşlıdır. Denizde birkaç metre ilerledikten sonra taşlar yerini kumlara bırakır. Dalgalı olan ve yaklaşık 5 metreden sonra derinleşen plaj çocuklar için pek de uygun değildir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş ve soyunma kabini olanağı yok. WC, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçları plaj çevresindeki işletmelerden karşılanabilir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kız Kumu Plajı

Kız Kumu Plajı

Marmaris’in Orhaniye beldesindeki Kız Kumu Plajı’na Marmaris-Datça yolu üzerinde 15 km ilerleyip Bozburun yol ayrımına saptıktan sonra 13 km daha giderek ulaşabilirsiniz. Plajın hemen arkasına kadar araçla gidilebilmesi zaten popüler olan plajın daha da çok tercih edilmesine neden olur. Dünyada eşine az rastlanır bir doğa harikası olan Kız Kumu Plajı’nda 600 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğinde denizin ortasında giden bir yoldan yürüme deneyimi yaşayabilirsiniz. Denizin ortasındaki yolun sonunda ise efsanelere konu olan ve plaja adını veren Kız Kumu Heykeli ile karşılaşırsınız.

Turistlerin Marmaris ziyaretlerinde görmek istediği yerlerin başında gelen Kız Kumu Plajı, doğal güzellikleriyle ve muhteşem deniziyle ziyaretçilerine unutulmaz manzaralar sunmaktadır. Girişin ücretsiz olduğu plaj 2. derece doğal sit alanı olarak koruma altına alınmıştır ve içerisinde ortamın doğallığını bozacak tesisler bulunmamaktadır.  Bu yüzden ihtiyaç duyacağınız malzemeleri gitmeden önce temin etmelisiniz. Son derece sığ bir yapıya sahip olan plaj çocuklu aileler için uygundur. Denizin ortasındaki patika çakıl taşlarıyla kaplı olduğundan rahat yürüyebilmek için deniz ayakkabılarınızı yanınıza almalısınız.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için plaj çevresinde kafeteryalar bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bozukkale Koyu

Bozukkale Koyu

Bozburun Yarımadası’nın güneybatısında, Taşlıca Mahallesi sınırları içindeki Bozukkale Koyu, Marmaris’in en temiz denizine sahiptir. Koyun hemen arkasındaki tepede yıkık bir kale kalıntısı olduğu için bu isimle anılmaktadır. Deniz, doğa ve tarih turizmi için son derece önemli bir nokta olan Bozukkale Koyu’na, karadan ulaşım zor olduğu için genellikle tekne turlarıyla gidilir. Rodos Adası’nın en net görülebildiği nokta olan koy, eşsiz manzarasıyla ve kusursuz deniziyle yıl boyunca binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Marmaris’ten kalkan günübirlik tekne turlarının vazgeçilmez durağı olan Bozukkale Koyu, korunaklı yapısından dolayı mavi yolculuğa çıkan teknelerin de geceleri konaklamak için tercih ettiği yerlerden biridir. Koyda bulunan iskele karaya çıkmayı kolaylaştırır. Teknenizi iskeleye yanaştırdıktan sonra karaya çıkarak kısa bir yürüyüşün ardından kaleye ulaşabilir, salaş restoranlarda yemek yiyebilir, muhteşem manzarayı seyredebileceğiniz patikalarda trekking yapabilirsiniz. Kayalıklı bir yapıya sahip olan koyda plaj alanı bulunmamaktadır. Bu nedenle de çocuklu aileler tarafından çok tercih edilmez.

Nasıl Gidilir: Araçla gelecek olanlar sırasıyla Söğüt ve Taşlıca’yı geçerek Serçe Limanı’na ulaşabilir ve burada araçlarını park ederek yaklaşık 15 dakikalık bir yürüyüş sonrası koya varabilirler. Bozukkale Koyu’na ulaşmanın en kolay yolu tekneler olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce yol üzerindeki restoran yerlerinden temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Dirsekbükü (Ağıl) Koyu

Dirsekbükü (Ağıl) Koyu
Fotoğraf: Bülent Özsoy

Hisarönü Körfezi’nin güney batısında, Ağıl Burnu’nun hemen güneyinde yer alan Dirsekbükü Koyu, kuş bakışı bakıldığında dirseğe benzediği için bu ismi almıştır. Korunaklı yapısından dolayı rüzgârlara kapalı olan koy, en fırtınalı günlerde bile havuz gibi sakindir. Bu nedenle hem muhteşem bir yüzme noktası hem de mavi yolculuk teknelerinin geceleri konaklaması için idealdir. Karadan ulaşımın olmaması ve sadece tekne turlarıyla gidilmesi koyun doğallığının bozulmamasındaki en önemli etkendir.

Tipik Akdeniz koyları gibi tepeler makiliklerle kaplıdır ve kıyıya yakın kısımlarda zeytin ağaçları vardır. Muhteşem manzarası ve berrak denizi koyu tercih edilir kılan özelliklerdendir. Koyun güney kısmında küçük bir plaj vardır. Burada bulunan küçük tahta iskele tekneden karaya çıkmak için kullanılır. Burada sabahları sıcak köy ekmeği alabileceğiniz köylülerin tekneleri ve tepede ortamın doğallığını bozmayacak şekilde inşa edilmiş elektriği ve yolu olmayan bir restoran bulunmaktadır. Tekne yoğunluğundan dolayı kıyıda yüzmek için çok fazla alan kalmadığı için, teknenizi açıklara demirleyerek akvaryum gibi denizde balıklarla birlikte yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Dirsekbükü Koyu’na Bozburun’dan kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için koyda bir restoran yeri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Korsan Koyu

Korsan Koyu, Bozburun
Fotoğraf: Burak Goral

Bozburun Yarımadası’nın güneyinde, Bozukkale ve Serçe Limanı arasında konumlanan Korsan Koyu, doğal güzellikleriyle ve eşsiz günbatımı manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakır. Bilmeyenlerin kolay kolay fark edemediği koyun girişinde küçük bir ada var ve koyun alanı oldukça dar. Sadece birkaç tekne aynı anda demirleyebilir. Bu nedenle de her zaman sakinliğini koruyor. Koyun karadan ulaşımının bulunmaması da doğal yapısının korunmasını sağlıyor. Koy genellikle rüzgârlara kapalı olsa da güneyden estiğinde dalgalı olabiliyor.

Zeytin ağaçlarıyla kaplı tepelerle çevrili olan koyun küçük, taşlık bir plajı bulunuyor. Plaja giriş ücretsizdir ve hiçbir yapılaşma bulunmuyor. Karadan ulaşım için uzun bir yolu yürümek gerektiği için genellikle tekne turları ile ulaşım sağlanıyor. Kristal berraklığındaki buz gibi denizde balıklarla birlikte yüzerek hem serinleyip hem de günlük hayatın stresinden uzaklaşabileceğiniz Korsan Koyu, denizi aniden derinleştiği için çocuklar tarafından çok fazla tercih edilmiyor.

Nasıl Gidilir: Korsan Koyu’na Likya yolu üzerinden Gelidonya Feneri’ne doğru yaklaşık 1,5 saatlik bir yürüyüş sonrası gelinebilir. Araçla gelmek ne yazık ki imkânsızdır. Korsan Koyu’na ulaşmanın en zahmetsiz ve kolay yolu teknelerle gelmek olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Saksılı Koyu

Saksılı Koyu, Bozburun
Fotoğraf: Orhan Alpsoy

Marmaris Taşlıca mevkiinde yer alan Saksılı Koyu, Bozburun’un birbirinden muhteşem koylarından yalnızca bir tanesidir. Karayolu ile ulaşım olmayan koy, bu sayede doğallığını korumuştur ve her zaman mükemmel bir manzaraya ev sahipliği yapmaktadır. Yeşilin ve mavinin iç içe geçtiği saklı kalmış bir cenneti andıran Saksılı Koyu, kalabalık plajlardan hoşlanmayıp, tatilinde sessizlik ve sakinlik isteyen hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilmektedir.

Korunaklı bir bölgede konumlanan Saksılı Koyu rüzgârlara karşı kapalıdır. Havuzu andıran sakin deniz günübirlik tekne turlarının vazgeçilmez yüzme noktalarından biriyken; mavi yolculuğa çıkan tekneler geceleri demirlemek için burayı tercih eder. Koyda duş, WC ve yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunmadığından uzun süre kalmak için uygun değildir. Tekne turlarıyla giderek birkaç saat boyunca akvaryum gibi denizde balıklarla birlikte yüzebilir, isterseniz karaya çıkıp sevimli patikalarda yürüyüş yapabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Koya araçla ulaşım ne yazık ki yok. Bozburun’dan kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Amas Plajı

Amas Plajı, Bozburun
Fotoğraf: Uğur Atayurt

Bozburun Limanı’na yürüme mesafesindeki Amas Plajı, merkezde yer aldığı için bölgenin en çok tercih edilen plajlarından biridir. Hem çevredeki otellerde konaklayan yerli ve yabancı turistler hem de bölge halkı tarafından tercih edilen plaj, tatil sezonu boyunca son derece kalabalık olur. Etrafını saran yeşil tepelerle, kumlu sahili ve pırıl pırıl deniziyle Marmaris’in tüm güzelliklerini gözler önüne seren plaj, ailenizle rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir yerdir.

Girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Ancak ne yazık ki duş, WC ve soyunma kabini gibi hizmetler yoktur. Merkezi bir konumda bulunan plajın çevresindeki işletmelerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Plaj ve deniz tavanı kum ve ince çakıl karışımıdır ancak ayaklarınızı rahatsız etmez. Deniz suyu ılık ve dalgasızdır. Deniz çok sığ olmasa da çocuklar ve yüzme bilmeyenlerin kıyıda denizin keyfini çıkarmaları için idealdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: Şezlong ve şemsiye kiralama, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kayacık Plajı

Kayacık Plajı, Dalaman
Fotoğraf: Nedim Aktaş

Dalaman’ın en geniş kumsalına sahip olan Kayacık Plajı, Dalaman ilçe merkezine sadece 10 dakika uzaklıktadır. Karasu Çayı’nın denize döküldüğü noktada bulunan Kayacık Plajı tatlı su ve tuzlu suyun buluşmasıyla soğuk bir denize sahiptir Rodos Adası’nın üzerinden batan güneşin oluşturduğu gün batımı manzarasıyla büyüleyen plaj, Akdeniz’in eşsiz sularının tadını çıkarıp manzaraya karşı tablo gibi fotoğraflar çekebileceğiniz bir konumdadır.  Yaz boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan plaj, merkeze yakın olmasına rağmen geniş alanı sayesinde genellikle sakindir.

Belediye tarafından işletilen plaja giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi, kendi malzemelerinizle de plajın tadını çıkarabilirsiniz. Belediyeye ait tesiste yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, ücretsiz bir şekilde duş, WC ve soyunma kabinlerini kullanabilirsiniz. Plaj iri taneli kumlarla kaplıdır. Açık deniz olduğu için deniz dalgalıdır ve deniz seviyesi aniden derinleşir. Özellikle rüzgârlı günlerde deniz çocuklar için tehlikeli olabilir.

Giriş Ücreti: Yaya girişi ücretsizdir. 2 şezlong + şemsiye 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, çocuk oyun alanı, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bedri Rahmi Koyu

Bedri Rahmi Koyu

Muğla’nın Dalaman ilçesi, Göcek beldesinde yer alan Bedri Rahmi Koyu, diğer adıyla Taşyaka Koyu, Dalaman ilçe merkezine yaklaşık 14 km uzaklıktadır. 1974 yılına kadar Taşkaya Koyu olarak adlandırılan koya bir gün ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu gelir ve koya hayran kalır. Koyun yamaçlarında bulunan kayalıklara içinde 5 adet hayvan figürü barındıran balık resmi çizer ve o günden sonra da koy Bedri Rahmi Koyu olarak anılmaya başlar. Araçla ulaşımın imkânsız denecek kadar zor olduğu koy, tekne turları ve mavi yolculuk molalarının vazgeçilmezidir.

Yeşil tepelerin arasında saklı kalmış bir cenneti andıran koya girişler ücretsizdir. Koyda birkaç restoran, iskele ve tepelerde ağaçlıklar arasında kaya mezarları bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek, WC gibi ihtiyaçlarınızı koydaki işletmelerden karşılayabilirsiniz. Ne yazık ki koyda şezlong ve şemsiye, duş ve soyunma kabini imkânı yoktur. Koyun küçük plajı taşlık, denizin iskeleye yakın olan kısımları sığdır.

Nasıl Gidilir: Bedri Rahmi Koyu’na Göcek’ten kalkan günübirlik teknelerle kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Araçla ulaşım ne yazık ki yok. Yaya olarak gelmeyi düşünenler Kapıkargın’ı geçtikten sonra Karia Yolu’na saparak koya en yakın noktadan patika yol ile ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği yerler bulunmaktadır. Duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanağı yoktur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Gemile Koyu

Gemile Koyu

Fethiye Karaköy mevkiinde yer alan Gemile Koyu, Karaköy’e yaklaşık 6 km uzaklıktadır. Karaköy’den kuzeye giden yola yöneldiğinizde topraklı bir yolun sonunda muhteşem güzelliğiyle Gemile Koyu karşınıza çıkar. 1. Derece Sit Alanı olan bölgede tarihi önemi büyük olan bir açık hava kilisesi bulunmaktadır. Tarih, doğa ve denizin en güzel şekilde bir araya geldiği koy, yaz boyunca hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğramaktadır.

Tekne turlarının ve mavi yolculuğa çıkan özel yatların vazgeçilmez destinasyonlarından biri olan Gemile Koyu sit alanı olduğu için girişlerde cüzi bir ücret alınır. Koyda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler bulunmaktadır. Aynı zamanda duş, WC ve soyunma kabinleri de bulunmaktadır. Ağaçların kıyıya kadar uzandığı koyda dilerseniz kendi malzemelerinizi kullanabilir, ağaçların altında piknik yapabilirsiniz. Kumlu sahili ve sığ deniziyle dikkat çeken koy, çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için de idealdir.

Nasıl Gidilir: Sarsala Koyu’na geldikten sonra buradan yaklaşık yarım saatlik bir orman yürüyüşünden sonra gelinebilir. Araç yolu bulunmuyor. Koya en kolay ulaşım alternatifi Göcek’ten kalkan günübirlik teknelerle gelmek olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yassıca Adaları

Yassıca Adaları

Fethiye Körfezi’nde, Göcek ve Tersane adalarının tam ortasında bulunan Yassıca Adaları toplamda 8 adet irili ufaklı adalardan oluşur. Eski dönemde Likyalıların Daidala adında bir kent kurduğu adalar günümüzde tekne turlarının ve mavi yolculuk yatlarının demirlemesi için vazgeçilmez bir noktadır. Çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili irili ufaklı birbirinden güzel koyların yer aldığı Yassıca Adaları, bölgede gün batımımın en güzel şekilde seyredildiği noktalardan biridir. Buraya yolunuz düşerse yanınıza mutlaka fotoğraf makinenizi almalısınız.

Göcek’ten kalkan günübirlik tekne turlarıyla veya özel teknelerle ulaşabileceğiniz bölgeye giriş ücretsizdir. Adanın doğal yapısını bozmamak adına herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemiştir. Teknelerin yanaştığı yerde sadece küçük bir kafeterya bulunmaktadır. Adanın en uç noktasında oluşan doğal gölet çocukların vakit geçirmesi için idealdir. Su sporları açısında elverişli olan bölgede su kayağı, jet ski, wakesurf ve dalış gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Doğal güzellikleriyle ve eşsiz deniziyle Göcek’te görülmesi gereken yerlerin başında gelen Yassıca Adaları her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapar.

Nasıl Gidilir: Yassıca Adaları’na Göcek’ten kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı teknelerin yanaştığı noktada yer alan kafeteryadan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tersane Adası

Tersane Adası

Göcek Adalarının en büyük adası olan Tersane Adası, adını Osmanlı döneminde kullanılan eski tersaneden almaktadır. Ada, kış limanı ve yaz limanı olarak ikiye ayrılırken; Osmanlı döneminden kalma tüm tarihi eserler kış limanında sergilenir. Yaz limanı ise daha çok tekne turlarının yüzmek için mavi yolculuk yatlarının da geceleri demirlemek için tercih ettiği korunaklı bir koydur. Adaya adım attığınızda bir limandan diğerine yürüyerek gidebilir ve hem tarihin hem de yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Göcek’ten kalkan tekne turlarının vazgeçilmez durağı olan adaya derin bir kanaldan geçerek ulaşılır. Adaya girişlerde ücret alınmamaktadır. Herhangi bir yapılaşmaya izin verilmeyen adada sadece bir restoran bulunmaktadır. Yiyecek, içecek ve WC ihtiyaçlarınızı bu restorandan karşılayabilirsiniz. Ne yazık ki adada şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş ve soyunma kabini bulunmamaktadır. Akvaryum gibi bir denize sahip olan adada dalış yapabilir, şnorkelle ve deniz gözlükleriyle yüzerek balıkları seyredebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Tersane Adası’na Göcek ve Fethiye’den kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı teknelerin yanaştığı noktada yer alan restorandan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Boynuzbükü Koyu

Boynuzbükü Koyu, Dalaman
Fotoğraf: Dirk S.

Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı Kapukargın mevkiinde yer alan Boynuzbükü Koyu, Dalaman ilçe merkezine 24 km uzaklıktadır. Dalaman’dan gidecek olanlar Kapukargın istikametinde ilerleyip Karia yoluna saparak tabelaları takip edip koya ulaşabilir. Yolun son birkaç kilometrelik kısmı bozuk olduğu için altı yüksek bir araçla gitmek gerekir. Etrafı çam ve günlük ağaçlarıyla çevrili yemyeşil bir doğaya sahip olan koy, deniziyle birlikte Dalaman’ın tüm doğal güzelliklerini gözler önüne serer ve zorlu yolculuğa fazlasıyla değer.

Genellikle deniz yolculuğuyla gidilen Boynuzbükü Koyu, mavi yolculuk yatlarının ve günübirlik tekne turlarının vazgeçilmez durağıdır. Koyda geniş bir iskele alanı vardır ve birçok tekne aynı anda buraya demirleyebilir. Bu nedenle de genellikler kalabalık olur. Şezlong veya şemsiye imkânı bulunmayan koyda sadece bir restoran bulunur. Bu restoranda lezzetli yemekler yiyebilir, WC ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Tertemiz havanın, yemyeşil doğanın ve pırıl pırıl denizin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz koyda su sporları merkezine uğrayıp farklı aktiviteler de yapabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Dalaman’dan Kapıkargın istikametinde ilerleyip Karia yoluna saparak buradan tabela yardımıyla koya gelebilirsiniz. Yolun son birkaç km’si toprak ve virajlıdır. Altı yüksek bir araçla gelmeniz iyi olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koyda bulunan restorandan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Martı Koyu (Yavansu Koyu)

Martı Koyu (Yavansu Koyu), Dalaman
Fotoğraf: Suat Öztelli

Dalaman’a bağlı Kapukargın mevkiindeki Kuyrucak Burnu’nun güneydoğusunda yer alan Martı Koyu, sahildeki martı figüründen dolayı bu adı almıştır. Diğer adı da Yavansu Koyu’dur ve bu ismi de dağlardan gelen suyun tadından almıştır. Karadan ulaşımı olmayan koya Göcek’ten kalkan günübirlik tekne turlarıyla ya da özel teknelerle ulaşım sağlanır. Zeytin ve çam ağaçlarıyla, eşsiz doğası ve büyüleyici manzarasıyla Dalaman’ın görülmeye değer koylarından biridir.

Doğa ile iç içe olmak, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak, sadece kuş seslerini duyarak dinlenebileceğiniz Martı Koyu, huzurlu atmosferiyle sakinlik arayanlar için idealdir. Karadan ulaşım zor olduğu için çok fazla tercih edilmeyen koy dar bir alana sahip olmasına rağmen her zaman sıkışıklıktan uzaktır. Bazı günler tek başınıza denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Koyda yiyecek, içecek ve WC ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme vardır. Sığ, dalgasız ve akvaryum gibi berrak denizi ile görenleri kendine hayran bırakan koy, ailece keyifli vakit geçirmek için idealdir.

Nasıl Gidilir: Martı Koyu’na Göcek’ten kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koyda bulunan restorandan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kille Koyu

Kille Koyu

Dalaman’ın bakir kalmış koylarından biri olan Kille Koyu, Kapukargın Mahallesi’nde yer alır ve Bedri Rahmi Koyu’nun hemen arkasındadır. Çok kimse tarafından bilinmeyen ve dolayısıyla henüz keşfedilmemiş bu doğa harikası koy sakin ve huzurlu bir gün geçirmek için idealdir. Yolu biraz bozuk olan koya belli bir noktaya kadar araçla gelip sonrasında çam ağaçlarıyla çevrelenmiş patika yolundan yürüyerek ulaşabilir ya da tekne turlarını tercih edebilirsiniz.

Girişin ücretsiz olduğu koyda ortamın doğallığını bozacak herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. WC, duş ve soyunma kabini bulunmadığı için uzun süre kalmak için uygun değildir. Yiyecek ve içeceklerinizi giderken yanınıza almalısınız. Böylece pırıl pırıl denizin tadını çıkarmanın yanı sıra sevdiklerinizle mükemmel bir manzaraya karşı piknik yapabilirsiniz. Geniş bir plaja sahip olan koy taşlık, denize giriş kısımları ise kumludur. Deniz zaman zaman dalgalı olduğu ve aniden derinleştiği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir.

Nasıl Gidilir: Dalaman’dan Kapıkargın istikametinde ilerleyip Karia yoluna saparak buradan zorlu bir 6 km’lik yol gitmeniz gerekiyor. Koya inen yol toprak ve taşlı. Altı yüksek bir araçla gelmeniz gerekir. Ayrıca koya varıncaya kadar yolculuk epey bir sarsıntılı geçiyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Binlik Koyu

Binlik Koyu, Dalaman
Fotoğraf: James Appleby

Göcek Körfezi’ndeki Kuyrucak Burnu’nun kuzeyinde yer alan Binlik Koyu, çam ve zeytin ağaçlarının arasında saklı kalmış bir cenneti andırır. Çam ağaçlarının gölgesinin denize kadar indiği nadir yerlerden biri olan koy, muhteşem doğası ile eşsiz manzaralar sunarken, akvaryum gibi denizde balıklarla birlikte yüzme deneyimi yaşatır. Balıkları daha yakından seyredebilmek için yanınıza deniz gözlüklerinizi almalısınız. Yüzmenin yanı sıra balık çeşitliliğinin bol olduğu koyda olta balıkçılığı yapabilir, su sporları merkezine uğrayarak çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz.

Karadan ulaşım olmayan koya sadece teknelerle gidilir. Göcek’ten kalkan 12 adalar turlarını tercih edebilir ya da tekne kiralayabilirsiniz. Koya giderken herhangi bir işletme yerinin bulunmadığını göz önünde bulundurmalı ve yanınıza ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeleri almalısınız. Binlik Koyu’nun geniş bir kumsalı yoktur ve deniz kıyıdan itibaren derinleşir. Bu nedenle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından çok tercih edilmez.

Nasıl Gidilir: Binlik Koyu’na Göcek’ten kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Manastır (Hamam) Koyu

Manastır (Hamam) Koyu

Göcek Körfezi’nde Kuyrucak Burnu’nun kuzeyinde yer alan Manastır Koyu, Bizans döneminden kalma eski kalıntıları tepelerde gözler önüne serer. Koyda Kleopatra’nın güzellik sırrı olduğuna inanılan bir hamam kalıntısı vardır. Hamamın bulunduğu noktadan çıkan kaynak suyunun gençleşme iksiri olduğuna inanan turistler için Hamam Koyu vazgeçilmez gezi rotalarından biridir. Hamam kalıntılarının büyük bir kısmı suyun altında olduğu için dalış sporuyla ilgilenen tatilciler dalmak için öncelikle bu noktayı tercih eder.

Karadan ulaşım olmayan koya Göcek’ten kalkan günübirlik tekne turlarıyla ya da tekne kiralayarak ulaşabilirsiniz. Karadan ulaşım olmadığı için son derece sakin olan koy tam kafa dinleme yeridir. Çam ve zeytin ağaçlarının gölgesinde tüm gün tekneden atlayarak denizin tadını çıkarabileceğiniz koyda geceleri dalga sesleri eşliğinde yıldızları seyredebilirsiniz. Herhangi bir işletmenin bulunmadığı koya giderken yanınıza yiyecek ve içeceklerinizi almalısınız.

Nasıl Gidilir: Manastır Koyu’na Göcek’ten kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sıralıbük Koyu

Sıralıbük Koyu

Göcek, Çalışlar ve Fethiye’den kalkan günübirlik tekne turlarıyla gidebileceğiniz Sıralıbük Koyu, Dalaman’daki Martı Burnu’nun hemen kuzeybatısında çam ağaçlarıyla kaplı bir koydur. İrili ufaklı koylardan oluşan Sıralıbük Koyu’nun sonundaki plaj yüzmek için en uygun olanıdır. Palmiye ağaçlarıyla ve rengârenk çiçeklerle kaplı olan plajın arkasındaki düzlük alanda zeytin ağaçları vardır. Zeytin ağaçlarının altında piknik yapıp sonrasında turkuaz rengi denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak deniz kıyıdan itibaren derinleşeceği için eğer çocuklarla gidilecekse dikkatli olunmalıdır.

Dalaman’ın en bakir koylarından biri olan Sıralıbük Koyu’na giriş ücretsizdir ve sadece bir adet ortamın doğallığını bozmayan küçük bir restoran vardır. Sabahları taze köy ekmeği alabileceğiniz, akşamları balık yiyebileceğiniz restoran koyun özelliklerini arttırmaktadır. Özellikle sabah erken saatlerde berraklığıyla görenleri büyüleyen deniz, su altı canlı çeşitliliği açısından da zengindir. Deniz gözlüklerinizi, paletlerinizi ve şnorkellerinizi yanınıza alarak su altının güzelliklerini keşfedebilir, karaya çıkarak sevimli patikalarda yürüyüş yapabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Sıralıbük Koyu’na Göcek, Çalışlar ve Fethiye’den kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koyda bulunan lokantadan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ayten Koyu

Ayten Koyu, Dalaman
Fotoğraf: Steve Dormer

Dalaman’a bağlı Karaağaç mevkiinde yer alan Ayten Koyu, hem karadan hem de denizden ulaşabilme imkânı sunmaktadır. Göcek merkeze varmadan sağa döndüğünüzde orman yolundan ilerleyerek koya ulaşabilirsiniz. Yolun son 500 metrelik kısmı bozuk olsa da binek araçla ve karavanla gidilebilir. Deniz yoluyla gidecek olursanız Göcek’ten kalkan günübirlik tekne turlarını tercih edebilirsiniz. Hem kamp için, hem yüzmek için hem de demirlemek için tercih edilen koy özellikle yaz aylarında öğleden sonraları oldukça kalabalık olur.

Çam ağaçlarının gölgesinde denize girebileceğiniz nadir yerlerden biri olan Ayten Koyu’na giriş ücretsizdir. Koyda herhangi bir tesis bulunmadığından dolayı ihtiyaç duyacağınız malzemeleri koya girmeden önce temin etmelisiniz. Karadan gidecekseniz yol üzerinde karşılaşacağınız harika piknik alanlarında piknik yapabilirsiniz. Şemsiyeye ihtiyaç duymadan ağaçların gölgesine manzaranın tadını çıkarabilir, cam gibi berrak denizin tadını çıkarabilirsiniz. Küçük plaj alanı taşlık olduğu için giderken yanınıza mutlaka deniz ayakkabısı almalısınız.

Nasıl Gidilir: Göcek istikametinde ilerleyip Göcek’e varmadan hemen önce sağa Club Marina yönüne dönerek Marintürk’e kadar gelebilir ve buradan toprak yolla koya ulaşabilirsiniz. Yolun son 500 metresi toprak ve taş. Binek araç ve çekme karavan gelebiliyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ekincik Koyu

Ekincik Koyu

Ekincik Koyu, Muğla ili Köyceğiz ilçesine bağlı olan Ekincik Köyü’nde yer almaktadır. Marmaris ile Köyceğiz ilçeleri arasında kalan bu koy eşsiz güzelliğe sahip ve ziyaretçilerini memnun eden bir görünüm sunar. Tertemiz bir plaja sahip olması, denizi ve doğayı iç içe olarak ziyaretçilerine sunması da yine Ekincik Koyu’nun çok fazla tercih edilmesinde etkendir. Ekincik Koyu’nu ziyarete gelen tatilciler çam ve zeytin ağaçları altında huzur bulmaktadır. Deniz, kum ve güneşin keyfini de doyasıya çıkardıkları Ekincik Koyu kalabalık bölgelerden uzaklaşmak isteyenler için en ideal plaj bölgelerinden biridir. Ekincik Koyu bölgesinde denize girmek ya da plajda, doğada yürümek dışında çeşitli etkinlikler de yapmak mümkündür. Bölgede bulunan tekneler ile günübirlik turlar yapılabilir. Böylece Dalyan İztuzu Plajı, Kaunos Antik Kenti gibi alanlara gidilebilir. Kaunos Antik Kenti yolunda trekking de yapılabilir.

Ekincik Koyu’na gidecek olanların yanlarında mutlaka piknik malzemesi alması gerekir. Çünkü plaj içerisinde yer alan çam ağaçlarının altında piknik yapılabilecek masalar mevcuttur. Ayrıca ateş yakılmasına da izin verildiğinden mangal yapmak için dizayn edilmiş alalar da mevcuttur. Ekincik Koyu’nda ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına duş, soyunma kabini ve WC gibi imkânlar da bulunmaktadır. Ekincik Koyu’na gelenler bölgede kamp da yapabilir. Cüzi ücretler karşılığında çadır ya da karavan kiralanarak kamp deneyimi de yaşanabilir. Dışarıdan kendi çadırınızı da getirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Dalyan’dan feribota binerek yaklaşık 20 dakika sonra Ekincik Koyu’na ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araçla gelecek olanlar için otopark ücreti 20 TL’dir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Taşlık Plajı

Taşlık Plajı

Datça Limanı’nın hemen yanında yer alan Taşlık Plajı, merkeze 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Datça’nın en büyük yeşil alanı olan Kent Park’ın hemen önünde yer alan plaj, yeşilin ve mavinin buluşmasıyla oluşan muhteşem manzarayı gözler önüne serer. Plajın hemen yanında bulunan şifalı su kaynağı Ilıca Göleti Taşlık Plajı’na olan ilgiyi arttırır. Buraya gelen misafirler hem tuzlu suyun hem de şifalı kaynak sularının tadını çıkarır.

Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak doğa ile baş başa kalabileceğiniz Taşlık Plajı, girişin ücretsiz olduğu bir halk plajıdır. İçerisinde şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için market, büfe ve kafe tarzı işletmeler mevcuttur. Plaj ve deniz tabanı tıpkı adı gibi taşlıktır. Rüzgârlara karşı kapalı olan bir koyda bulunan plaj son derece sakin ve dalgasız bir denize sahip olsa da deniz suyu soğuktur. Sığ ve sakin denizde çocuklar ve yüzme bilmeyenler keyifli vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 30 TL. (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, kafeterya, market, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Aktur Plajları

Aktur Plajları

Aktur Tatil Siteleri içinde bulunan plaj, Datça ilçe merkezine yaklaşık olarak 30 km uzaklıktadır. Aktur Tatil Sitesi Plajı, Aktur Kamping Plajı ve Kurucabük Plajı olarak üçe ayrılan Aktur Plajları, doğa ile baş başa huzurlu bir tatil geçirmeniz için mükemmel bir yerdir. Mavi bayrak özelliğine sahip olan Aktur plajları hem günübirlik tatilciler hem de tekne turları tarafından sıklıkla tercih edilir.

Halk plajı olarak hizmet veren ve girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bunmaktadır. Yaklaşık 1 km uzunluğundaki sahilde yiyecek, içecek, WC, duş ve soyunma kabini ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok işletme mevcuttur. Taş ve kum karışımı plajın zemini ayaklarınızı yürürken rahatsız etmez. Taşlarla fazla temas etmek istemezseniz iskeleden denize girebilirsiniz. Rüzgârlara karşı korunaklı olan plaj ılık ve sakin bir denize sahiptir. Ancak aniden derinleştiği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Hayıtbükü Koyu

Hayıtbükü Koyu

Datça ilçe merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Hayıtbükü Koyu, küçük ve dar bir plaja sahip olsa da berrak denizi ve kumlu sahil ile dikkat çekmektedir. Plajda yer yer çakıl taşları olduğu için deniz ayakkabısı giymekte fayda var. Teknelerin uğrak noktalarından biri olan Hayıtbükü Koyu’na denizden ulaşımın yanı sıra Marmaris’ten ve Datça’dan kalkan dolmuşlarla ayrıca özel araçlarla kolayca ulaşılabilir. Çevresindeki konaklama imkânları açısından da zengin olan koy bölge halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistler tarafından da tercih edilir.

Halk plajı olarak hizmet veren Hayıtbükü Koyu’na giriş ücretsizdir. Çevrede şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz birçok işletme mevcuttur. Koyda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran, kafeterya ve market gibi işletmeler; WC, duş ve soyunma kabinleri, cankurtaran ve otopark mevcuttur. Yeşilin ve mavinin en güzel tonlarını içerisinde barındıran koyda doğa yürüyüşleri yapabilir, akvaryum gibi denizde yüzebilir, çam ağaçlarının altında dinlenebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Datça ve Marmaris’ten düzenli olarak minibüsler hareket etmektedir. Araçlarıyla gelecek olanlar Döşeme ve Mesudiye yolunu kullanarak tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 15 TL. (Şemsiye + şezlong 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ovabükü Plajı

Ovabükü Plajı

Ovabükü Plajı, Datça Yarımadası’nın en uç tarafında yer almaktadır. Ovabükü Plajı’na gelen bir daha gelmek isteyecek kadar plajdan memnun kalır. Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan ve ziyaretçilerini kendine hayran bırakan bir yer olan Ovabükü Plajı’na ulaşım hem Datça yolu üzerinden hem de Marmaris yolu üzerinden sağlanmaktadır. Marmaris ile Datça arası 75 kilometre olup ortalama 1 saat yolculuk sonrasında bölgeye ulaşım sağlanabilir.

Cennetten bir yer olarak tabir edilen Ovabükü Plajı, kalabalık bölgelerden kaçarak kafasını dinlemek isteyenler için en ideal plajlardan biridir. Datça’nın sakinliği ve temizliğini bir arada görebileceğiniz Ovabükü Plajı’nda konaklamak için pansiyonda kalabilirsiniz. Plajlar oldukça taşlıdır. Bundan dolayı deniz ayakkabısıyla bu alana girilmesi önerilir. Özellikle de yüzmek isteyenler için dikkat edilmesi gereken konuların başında gelmektedir. Berrak, temiz ve masmavi bir suya sahip olan Ovabükü Plajı’nda yüzmeye engel bir durum yoktur. Hafif taşlık olması yüzmeye engel bir durum oluşturmaz. Çok sakin ve az kalabalık bir bölge olması sebebiyle çok fazla tercih edilen Ovabükü Plajı’nın arka tarafında ise doğal ayran ve gözleme keyfi yapabileceğiniz kafeler de mevcuttur. Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Ayrıca kamp yapmak isteyenler de yine plajın batı tarafına doğru gidebilir. Konaklamak için çok imkânın olduğu plaj bölgesinde çadırla kamp yapmak da mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kumluk Plajı

Kumluk Plajı

Kumluk Plajı, Muğla’nın Datça ilçesi içerisinde yer almaktadır. Datça bölgesinde gidilebilecek en güzel plajlardan biri olan Kumluk Plajı’ndaki deniz çok sığ bir yapıya sahiptir. Yavaş yavaş derinleşen deniz özellikle de çocuklu aileler ve yüzmeyi tam bilmeyenler için idealdir. Duş, WC ve soyunma kabini imkânları bulunan plaj içerisinde ayrıca cankurtaran hizmetleri de mevcuttur. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan Kumluk Plajı’na ziyaretçilerin erken zamanlarda gelmesinde yarar vardır. Plajın birçok yerinde tesislere ait olan şemsiye ve şezlonglar vardır. Plaja gelmek ve kalabalıkla karşılaşmak istemeyenlerin Ekim ve Nisan ayları arasında gelmesinde yarar vardır. Akşam 17.30’dan sonra çevresindeki restoran ve kafeler servisler için bölgeye masa ve sandalye kurulumu yapmaktadır.

Plaja girişte ücret alınmıyor. Sadece plaj içerisinde yer alan tesislerde yiyip içme durumunda yiyecek ve içeceklere ücret verilmektedir. Şehir merkezine yürüme mesafesinde olan Kumluk Plajı’na ulaşım için öncelikle Datça’ya gelinmesi gerekiyor. Datça’ya karayolu, havayolu veya denizyolu ile ulaşım sağlanmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için plaj çevresindeki kafeleri kullanabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akçabük Koyu

Akçabük Koyu

Yeşilin ve mavinin iç içe geçtiği, ilginç kayalıklarla çevrili küçük bir plaja sahip olan, turkuazın muhteşem tonlarını da içerisinde barındıran Akçabük Koyu, Datça Yarımadası’nın en güzel koylarından biridir. Yakın zamanda kamp alanı olarak düzenlenen koyun çevresinde halkın kullanımına açık ücretsiz girilebilen alanlar vardır. Muhteşem bir doğada, çam kokuları eşliğinde kamp yapabileceğiniz Akçabük Koyu, su altı canlı çeşitliliği açısından da son derece zengindir. Şnorkel ve deniz gözlükleriyle yüzerek en az suyun üstü kadar büyüleyici olan su altını da keşfedebilirsiniz.

Datça’ya yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunan Akçabük Koyu’na Bodrum ve Datça’dan kalkan minibüsler, özel araçlarla ya da tekne turlarıyla gidilebilir. Ücretsiz şekilde koya girip kendi malzemelerinizi kullanabileceğiniz gibi, kamp işletmelerinden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, duş, WC ve soyunma kabinlerini kullanabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı da ister yanınızda götürebilir, ister kamp alanındaki kafe ve büfeden karşılayabilirsiniz. Akvaryum gibi berrak deniz zaman zaman dalgalı olduğu ve çabuk derinleştiği için çocuklu aileler için uygun değildir.

Nasıl Gidilir: Akyarlar mevkiinde bulunan Akçabük Koyu, Datça’ya 25 km mesafede bulunuyor. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Bodrum ve Datça’dan minibüsler Akçabük Koyu’na hareket etmektedir. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Döşeme ve Mesudiye istikametinde ilerleyerek tabelalar yardımıyla koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong 10 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, çadır kamp alanı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Palamutbükü Plajı

Palamutbükü Plajı

Datça’nın en uzun plajlarından biri olan Palamutbükü Plajı, Datça ilçe merkezine yaklaşık 25 km uzaklıktadır. Son yıllarda turizme kazandırılmış doğa harikası yerlerden biri olan Palamutbükü, doğal yaşamın korunduğu ve doğal güzellikleriyle göz dolduran bir tatil cennetidir. Berrak denizi, yemyeşil doğası ve ayakları rahatsız etmeyen yassı çakıl taşlarıyla kaplı sahiliyle tatilcilerin beğenisini kazanan plaj, çok fazla tercih edilmesine rağmen geniş alanı sayesinde sıkışıklık yaşanmaz.

Tekne turlarının vazgeçilmez noktası olan Palamutbükü Plajı girişin ücretsiz olduğu bir halk plajıdır. Plajda şezlong ve şemsiye temin edebileceğiniz işletmeler bulunmaktadır. Bu işletmelerde yiyecek ve içecek satın alırsanız şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz kullanabilirsiniz. Yakınlardaki işletmelerden WC, duş ve soyunma kabini ihtiyaçlarınız karşılayabilirsiniz. Turkuazın muhteşem tonlarını barındıran deniz zaman zaman dalgalı olduğu ve çabuk derinleştiği için çocuklu ailelerin dikkatli olması gerekir. Yaz aylarında serinlemek için muhteşem bir alternatif olan Palamutbükü Plajı sığ denizden hoşlanmayan profesyonel yüzücüler tarafından tercih edilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki apart yerlerinden ücretli olarak karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kargı Koyu Plajı

Kargı Koyu Plajı

Datça’nın cennet koylarından biri olan Kargı Koyu, Datça merkeze yaklaşık olarak 3 km uzaklıktadır. Etrafı dağlarla ve çam ağaçlarıyla çevrili olan koy, hem merkeze yakın olması hem görülmeye değer manzarası hem de pırıl pırıl muhteşem deniziyle yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Datça merkezden kalkan minibüslerle, özel araçlarla, 20-25 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz plaj yaz sezonu boyunca oldukça ilgi görür ve genellikle kalabalıktır.

Rüzgârın az hissedildiği yerlerden biri olan Kargı Koyu, dalgasız sakin ve sığ bir denize sahiptir. Havuz gibi sakin olan deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için son derece uygundur. Çevresinde birçok özel işletme, pansiyon ve restoranın bulunduğu Kargı Koyu Plajı, Datça Belediyesi tarafından işletilir ve giriş ücretsizdir. Okaliptüs ağaçlarıyla kaplı kumluk bir alana sahip olan plajda belediyeye ait soyunma kabinleri ve WC bulunmaktadır. Aynı zamanda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı da bulunmaktadır.

Nasıl Gidilir: Datça merkeze 3 km mesafede bulunan Kargı Koyu’na toplu taşıma ile gelebilmek mümkündür. Araçlarıyla gelecek olanlar Datça İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü geçtikten yaklaşık 1 km sonra yolun solunda koyu göreceklerdir. Koy çevresinde araç otopark yeri bulunmaktadır. Ayrıca Datça merkezden kalkan günübirlik tekneler de Kargı Koyu’na uğramaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kızılbük Koyu

Kızılbük Koyu

Hayıtbükü Plajı’ndan 500 metre doğuya doğru ilerlediğinizde karşınıza çıkan Kızılbük Koyu, Datça ilçe merkezine yaklaşık olarak 20 km uzaklıktadır. Palmiye ağaçlarının denize kadar uzandığı plajda çam ağaçlarının altında dinlenebilir, cam gibi berrak denizde balıklarla birlikte yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Yüksek ve çam ağaçlarıyla kaplı tepelerle çevrili hilal şeklindeki Kızılbük Koyu, rüzgârlara karşı korunaklı yapıdadır. Deniz her zaman sakin ve dalgasızdır.

Toplu taşıma araçlarıyla, özel araçla ve tekne turlarıyla ulaşım sağlanan Kızılbük Koyu, eşsiz doğasının yanı sıra kolay ulaşılabilir olması nedeniyle hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilir.  Girişin ücretsiz olduğu koyda belli bir harcama limiti karşılığında şezlong ve şemsiyeler ücretsiz kullanılabilir. Koyda bulunan işletmelerin restoran ve kafelerinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Kum ve çakıl karışımı bir sahile sahip olan koy ılık ve sığ bir denize sahiptir. Aniden derinleşmeyen deniz çocuklar için uygunken; derinlerde yüzmek isteyenler iskeleyi kullanabilir.

Nasıl Gidilir: Kızılbük Koyu’na kendi aracıyla gelecek olanlar Mesudiye’ye gelerek buradan tabelalar yardımıyla koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Datça-Mesudiye arası her gün sık aralıklarla minibüsler çalışmaktadır. Ayrıca Datça merkezden kalkan günübirlik tekne turları da Kızılbük Koyu’na uğramaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Koyda yer alan işletmeler 50 TL harcama limiti ile şezlong ve şemsiye dâhil tüm olanakları müşterilerine sunmaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kızlanaltı Gereme Koyu

Kızlanaltı Gereme Koyu

Datça Yarımadası’nın güney sahillerinde yer alan Gereme Koyu, Datça ilçe merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Yel değirmenleriyle ünlü Kızlan Köyü sınırları içinde bulunan koy, Datça’nın en bakir koylarından biridir. Toplu taşıma ile ulaşımın bulunmadığı koyun yolu topraklı ve bozuktur. Her araçla gidilemediği için çok fazla tercih edilmez ve her zaman sakindir. Öyle ki bazı günler tek başınıza yüzme şansını elde edebilirsiniz.

Hilal biçiminde uzanan upuzun bir sahile sahip olan Gereme Koyu’nda birçok plaj işletmesi bulunmaktadır. Tamamen doğal bir plaj olan Kızlanaltı Plajı’na giriş ücretsizdir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler, duş, WC ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmamaktadır. Kum ve çakıl karışımı olan plaja şemsiyenizi kurabilir ya da ağaçları gölge olarak kullanabilirsiniz. Kamp sandalyenizi plaja atıp dalgaların sesi eşliğinde sakin bir ortamda dinlenebilirsiniz. Çoğunlukla dalgalı olan sığ denizde çocuklarla birlikte eğlenebilir, rüzgârlı havalarda rüzgâr sörfü yapabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Kızlan Köyü’ne yaklaşık 6 km mesafedeki Gereme Koyu’na giden yol toprak ve bozuk. Araçla gelecek olanların altı yüksek arazi tipi bir araçla gelmelerini tavsiye ederiz. Toplu taşıma ile koya ulaşım ne yazık ki bulunmuyor. En yakın Kızlan Köyü’ne gelerek buradan yaklaşık 1 saat kadar yürümeniz gerekiyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kurubük Koyu

Kurubük Koyu

Datça’nın el değmemiş koylarından biri olan Kurubük Koyu, ulaşımın kolay olması nedeniyle en çok tercih edilen koylardan biridir. Datça merkezden Mesudiye Mahallesine, Mesudiye Mahallesi’nden de sahil yoluna geçtikten sonra güney batı yönünde kıyı şeridi boyunca 3 km ilerlediğinizde yolun hemen aşağısında turkuazın muhteşem tonlarıyla Kurubük Koyu sizleri karşılar. Virajlı yolların sonunda ulaşabildiğiniz koyun sahiline kadar araçla inilebilir. Yol zorlu olsa da karşılaşılan güzelliğe fazlasıyla değer.

El değmemiş doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakan plajda herhangi bir işletme yoktur ve giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı olmadığı için yanınıza mutlaka şemsiye almalısınız. Çünkü plajda doğal gölgelik alanlar bulunmamaktadır. Plaj taşlık, deniz sığ ve sakindir.  Yakınlarda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunmadığı için giderken yanınıza malzemelerinizi alarak piknik yapabilirsiniz. Çadırınızı kurup yıldızların altında dalga seslerini dinleyerek geceyi koyda geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Araçla gelecek olanlar Datça merkezden Mesudiye’ye gelerek buradan Palamutbükü yolunu takip edip ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacaklar için Datça merkezden Mesudiye’ye her gün sık aralıklarla minibüsler çalışmaktadır. Ayrıca Datça merkezden kalkan günübirlik tekneler de Kurubük Koyu’na uğramaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Domuz Çukuru Koyu

Domuz Çukuru Koyu

Datça’nın Mesudiye Köyü sınırları içinde bulunan Domuz Çukuru Koyu, karadan ulaşımın olmadığı bu sayede de bakir kalmış koylardan biridir. Domuz Çukuru Koyu’na ulaşım tekne turlarıyla ya da uzun bir yürüyüşün ardından sağlanır. Çevresinde bulunan incir ve keçiboynuzu ağaçları nedeniyle yaban domuzlarını kendine çeken koy bu nedenle bu ismi almıştır. Çam ormanlarıyla kaplı geniş bir arazinin önünde yer alan ve yaklaşık 600 metre uzunluğundaki plaj iri taneli kumlarla kaplıdır.

Sessiz sakin bir ortamda kafa dinleyip, doğa ile baş başa kalabileceğiniz Domuz Çukuru Koyu, tertemiz berrak denizi ve doğasıyla dikkat çeker. Herhangi bir işletmenin bulunmadığı koya giderken ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeleri yanınıza almalısınız. Kısa süreli yüzme molaları için tekne turlarının tercih ettiği koy, kamp tatilinden hoşlananların da sıklıkla tercih ettiği yerlerden biridir. Işık kirliliğinin olmadığı bakir bir doğada yıldızların adlında dalga seslerini dinleyerek koyda konaklayabilir, tekneden atlayıp koyun etrafındaki mağaraları keşfedebilir, doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Domuzbükü Koyu’na karadan ulaşım ne yazık ki yok. Koya, Datça merkezden kalkan günübirlik teknelerle ulaşım sağlanmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Balıkaşıran Koyu

Balıkaşıran Koyu

Hisarönü Körfezi’nin birbirinden güzel koylarından biri olan Balıkaşıran Koyu, Marmaris-Datça yolunun 26. kilometresindedir. Ege ve Akdeniz’in birleştiği ve balıkların bir denizden diğerine geçtiği koy,  ismini buradan almıştır. Ülkemizin en güzel 10 koyundan biri olarak gösterilen Balıkaşıran Koyu, doğal yapısı bozulmamış, özel işletmeler tarafından mahvedilmemiş, denizin karayla buluştuğu cennet köşelerden biridir. Karadan ulaşım zor olduğu için genellikle tekne turları ile ulaşım sağlanan plaj, her zaman sessiz ve sakin olmasıyla bilinir.

Göl gibi durgun ve sığ olan deniz, kayalıkların üzerinden bile balıkları görebileceğiniz kadar berraktır. Özellikle çocuklu aileler doğanın ve denizin tadını doyasıya çıkarabilir. Doğal yapısı bozulmamış koyda herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Giderken yanınıza ihtiyaç duyacağınız malzemeleri alarak gürültüden ve kalabalıktan uzak huzurun tadını çıkarabilirsiniz. Mavinin ve yeşilin eşsiz buluşmasını gözler önüne seren Balıkaşıran Koyu, Datça gezilerinizde uğramanız gereken yerlerin başında gelir.

Nasıl Gidilir: Marmaris-Datça yolunda yarımadanın daraldığı noktada bulunan yol ayrımından girerek yaklaşık 1 km sonra koya ulaşım sağlanabilir. Koya giden yol toprak ve bozuk olması nedeniyle altı yüksek bir araçla gelinmesini tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bağlarözü Sahili

Bağlarözü Sahili

Datça Yarımadası’nın güney sahillerinde Akdeniz kıyılarında yer alan Bağlarözü Sahili, Knidos Antik Kenti’ne yaklaşık 7 km uzaklıktadır. Yazı Köyü’nden Knidos’a giderken tabelaları takip edip sapaktan sola döndüğünüzde 1 km sonra koya ulaşabilirsiniz. Yol plaja kadar gitse de bozuk olduğu için her araçla gitmek mümkün değildir. Badem ve zeytin ağaçlarıyla çevrili muhteşem güzellikteki koy denize girmenin yanı sıra piknik ve doğa yürüyüşleri yapmak için de tercih edilir.

Datça’nın bakir kalmış doğal güzelliklerinden biri olan Bağlarönü Koyu’na giriş ücretsizdir. Koyda doğal güzelliklere gölge düşürecek herhangi bir yapılaşma yoktur. Yassı taşların üzerine havlunuzu serip güneşlenebilir, ağaçların gölgesine sandalyenizi ve masanızı kurup piknik yapabilirsiniz. Ulaşım kolay olmadığı için her zaman sakin olan koyda eğer şanslıysanız tek başınıza denize girmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Buradan ayrılmak istemezseniz koy içindeki kamp alanında doğa ile baş başa konaklayabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Yazı Köyü sınırları içerisinde bulunan Bağlarözü Koyu’na Knidos Antik Kenti yolundan aşağıda doğru yaklaşık 1 km kadar daha gidilerek ulaşım sağlanabilir. Ancak koya inen yol toprak ve bozuk. Altı yüksek bir araçla gelmenizi tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Mersincik Koyu

Mersincik Koyu

Datça Yarımadası’nın Ege sahillerinde yer alan Mersincik Koyu, Gökova Körfezi’nde bulunup doğal liman olma özelliği gösteren tek koydur. Toplu taşıma ile ulaşım olmayan koya özel araçlarla zorlu bir yolun sonunda ulaşılır. Ormanın içinden geçen mükemmel bir manzaraya sahip olan toprak yoldan ulaşabileceğiniz koya her araçla gidilemediği için çok fazla tercih edilmez ve her zaman sakindir. Datça tatillerinde kalabalıktan ve gürültüden bunalanlar için harika bir kaçış noktasıdır. Akvaryum gibi denizi ve muhteşem doğasıyla tekne turlarının da vazgeçilmezidir.

Etrafı dik yamaçlarla, çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili koy saklı kalmış bir cenneti andırır. Koyda bu güzellikleri bozacak herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Buraya gelenler tamamen doğa ile baş başa kalarak denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirler. Giderken yanınıza yiyecek ve içeceklerinizi alabilir, ağaçların altında piknik yapabilirsiniz. Deniz gözlükleri ve şnorkelle yüzerek su altının büyülü dünyasını keşfedebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Murdala sapağına gelmek üzereyken ikiye ayrılan yoldan Mersincik orman yoluna saparak yaklaşık 5 km sonra koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Ancak yol toprak ve aşırı bozuk. Altı yüksek bir araçla gelmeniz gerekiyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çiftlik Koyu

Çiftlik Koyu

Marmaris’in güneybatısında yer alan Çiftlik Koyu, Marmaris ilçe merkezine yaklaşık 30 km uzaklıktadır. Bayırköy’e geldikten sonra anıt çınar ağacının oradaki sapaktan döndüğünüzde ormanlık bir yoldan ilerleyerek çiftlik koyuna ulaşırsınız. Aynı zamanda Bayırköy’den kalkan minibüslerle ve Marmaris’ten düzenlenen tekne turlarıyla da koya ulaşım sağlanır. Mavi bayraklı plaj, iri taneli kumlarıyla, masmavi berrak deniziyle, dalış ve çeşitli su sporları imkânıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin vazgeçilmez noktalarından biridir.

Durgun, sığ ve inanılmaz berraklıktaki deniz, yüzmek isteyenler için ideal bir yerdir. Koyun iki yanındaki kayalık yapılar dalış yapmak için sıklıkla tercih edilir. Su öylesine berraktır ki tekne turları ile koya gittiğinizde tekneden baktığınızda bile kayalıkların arasında dans eden balıkları görebilirsiniz. Girişin ücretsiz olduğu koyda otel ve restoranlar bulunmaktadır. Restoranda yemek yenildiği takdirde şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz kullanabilir ya da sadece şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Çiftlik Koyu’na Hisarönü İçmeler ve Marmaris’ten düzenli olarak minibüsler hareket etmektedir. Aracıyla gelecek olanlar Osmaniye ve Bayır köylerini geçtikten sonra tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Plaj çevresinde araç otopark yerleri mevcuttur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Murdala Koyu

Murdala Koyu

Muğla’nın Datça ilçesinde Cumalı Köyü sahillerinde bulunan Murdala Koyu, Datça ilçe merkezine 38 km uzaklıktadır. Datça’dan Cumalı Köyü’ne gittikten sonra kuzeye giden yolu takip edip 5 km sonra koya ulaşabilirsiniz. Bu yol topraklı ve biraz bozuk olduğu için yüksek araçla gitmelisiniz. Toplu taşıma ile ulaşım olmayan ve yol bozuk olduğu için çok fazla tercih edilmeyen koy her zaman oldukça sakindir.

Etrafı, zeytin, incir, çam ve sandal ağaçlarıyla kaplı yüksek tepeler ve dağlarla çevrili olan Murdala Koyu, gezilip görülmesi gereken cennet köşelerinden biridir. Datça’nın çoğu koyu gibi Murdala Koyu’nun da doğal güzellikleri korunmuştur. Koya giriş ücretsizdir ve ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bunmamaktadır. Koyun arka kısımlarında ağaçların arasında piknik yapabileceğiniz yerler bulunmaktadır. Koyun zemini genel olarak taşlıktır ve çok az bir kısım kumluktur. Sığ ve dalgasız deniz çocukların keyifli vakit geçirmesi için idealdir.

Nasıl Gidilir: Sındı ve Yaka köylerini geçip Cumalı Köyü’ne geldikten sonra buradan adanın kuzey yönüne giden yol ayrımına girerek yaklaşık 5 km sonra koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Cumalı Köyü’nden çıktıktan birkaç km sonra yol bozuluyor. Altı yüksek bir araçla gelmenizi tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Hurmalıbük Koyu

Hurmalıbük Koyu

Datça Yarımadası’nın güney sahillerinde yer alan Hurmalıbü Koyu, karadan ulaşımın olmadığı bir koydur. Tekne turları ve mavi yolculuğa çıkan yatlar Hurmalıbük Koyu’nu geceleri demirlemek için tercih eder. Karadan ulaşım olmadığı için çok fazla tercih edilmeyen koy, el değmemiş doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakır. Deniz kıyısında bunan hurma ağaçları koya tropikal bir hava katmıştır ve adını da bu ağaçlardan alır.

Koy daha çok tekne turları tarafından tercih edilse de özel yatlarla yolculuğa çıkanlar endemik Datça hurmasıyla çevrelenmiş bu küçük plaj alanında güneşlenmeyi ve kıyıya inip patika yollarda yürüyüş yapmayı tercih edebilirler. Su altı canlı çeşitliliği açısından son derece zengin olan koy, dalış yapmak için de sıklıkla tercih edilir. Koyun bakir kalmasının en büyük nedeni herhangi bir işletmenin bulunmamasıdır. Giderken yanınıza yiyecek ve içeceklerinizi alarak piknik yapabilir, şnorkelle yüzerek sadece bu koyda görebileceğiniz kırmızı balıkları seyredebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Hurmalıbükü Koyu’na karadan ulaşım ne yazık ki yok. Selimiye’den kalkan günübirlik tekne turlarıyla koya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Pembe Çakıl Koyu

Pembe Çakıl Koyu, Datça
Fotoğraf: Erman Kapçı

Knidos’a giderken Durusu Çiftlik tabelalarını takip ederek ulaşabileceğiniz Pembe Çakıl Koyu, Datça ilçe merkezine yaklaşık 7 km uzaklıktadır. Ormanın içerisinden geçen stabilize yol biraz bozuk olsa da yol boyunca şahit olacağınız manzaralar ve sonrasında ulaşacağınız muhteşem koy bu zahmete fazlasıyla değecektir. Adını upuzun kumsalını kaplayan pembe çakıl taşlarından alan koy, masmavi denizin ve yemyeşil doğanın iç içe geçtiği tam bir doğa harikasıdır.

Bölge halkı tarafından bile çok fazla bilinmeyen Pembe Çakıl Koyu, izole bir tatil geçirmek isteyenlere hitap eder. Yaz aylarında popüler kalabalık plajların aksine burası doğa ile baş başa kalabileceğiniz nadir yerlerden biridir. Eğer şanslı gününüzdeyseniz tek başınıza denize girip güneşlenmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Herhangi bir işletmenin bulunmadığı koya giderken yanınıza yiyecek ve içeceklerinizi alabilir, kuş ve dalga sesleri eşliğinde piknik yapabilirsiniz. Sığ, dalgasız ve sakin denizde çocuklarla birlikte keyifli vakit geçirebilir, büyüleyici gün batımı manzarasıyla günü noktalayabilir, eğer buradan ayrılmak istemezseniz çadırınızı kurup yıldızları seyrederek uykuya dalabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Araçla gelecek olanlar Knidos yönünde ilerleyip birkaç km sonra karşılaşacakları Durusu Çiftlik Evleri tabelalarını takip ederek koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Ayrıca Datça merkezden kalkan günübirlik tekne turları da koya gelmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Yazıköy Plajı

Yazıköy Plajı, Datça
Fotoğraf: Zeki Mert Barut

Bağlarözü Koyu’nda yer alan Yazıköy Plajı, Yazıköy’e 1 km uzaklıktadır. Datça merkezden Yazıköy istikametinde ilerleyip köye ulaştıktan sonra güneye doğru 1 kilometrelik toprak yolda ilerlediğinizde etrafı yemyeşil tepelerle çevrili muhteşem manzarasıyla Yazıköy Plajı karşınıza çıkar. Datça merkeze 26 km uzaklıkta bulunan ve Knidos Antik Kenti’ne yakın bir konumda olan plaj, tarih ve doğanın iç içe geçtiği, ancak ulaşımın kolay olmadığı için son derece sakin olan bir yerdir.

İrili ufaklı çakıl taşlarıyla kaplı olan plaj, berrak ve dalgalı bir denize sahiptir. Birkaç metre ilerledikten sonra derinleşen deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir. Sığ denizden hoşlanmayan yüzme meraklıları için oldukça idealdir. Zaten taşlı olan plajda birde bolca denizkestanesi vardır. Bu nedenle mutlaka deniz ayakkabısı kullanmalısınız. Bakir doğası bozulmadan kalmış plajlardan biri olan Yazıköy Plajı’nda ortamın doğallığını bozan herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Giderken yanınıza yiyecek ve içeceklerinizi alarak piknik yapabilir, çadırınızı kurup dalga seslerini dinleyerek deliksiz bir uyku uyuyabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Gıynap Koyu

Gıynap Koyu, Datça
Fotoğraf: Murat Koca

Knidos Antik Kenti’ne en yakın koy olan Gıynap Koyu, Datça’nın tüm doğal güzellikleri gözler önüne seren nadir güzelliklerden biridir. Knidos yolu üzerinde aracınızı bırakıp uzun bir patikadan koya ulaşabileceğiniz gibi, tekne turlarını da tercih edebilirsiniz. Koya inen patika yol riskli olduğu için genellikle tekne turları tercih edilir. Bu yüzden de koy her zaman sessiz ve sakindir. Birkaç çadır, karavan ve günübirlik ziyaretçilerin dışında hiç kimse yoktur.

Açık mavi berrak deniziyle ve muhteşem manzarasıyla dikkat çeken koya giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler; duş, WC ve soyunma kabini gibi imkânlar yoktur. Doğal gölgelik alanlar bulunmadığından güneşten korunmak için yanınıza mutlaka şemsiye almalısınız. Yiyecek ve içeceklerinizi yol üzerindeki işletmelerden temin edebilir, masanızı kurup piknik yapabilirsiniz. Yol biraz zorlu olsa da kısa bir yürüyüşle Knidos Antik Kenti’ne gidebilir ve tarihi yapıları yakından görme şansını elde edebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Gıynap Koyu’na kara ile ulaşım oldukça zor. Datça merkezden kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak veya bir tekne kiralaması yaparak koya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Belcekız Plajı

Belcekız Plajı

Belcekız Plajı, Fethiye’ye 12 km uzaklıkta olup Ölüdeniz’de yer almaktadır. Merkezi bir konumda bulunur. İsterseniz toplu taşımayla isterseniz tekne ile gidebilirsiniz. Tekne turlarının sürekli olarak uğradığı bir yer olduğu için ulaşımınızı tekne ile yapıp denizin eşsiz güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz. Belcekız Plajı’na ulaşım daha kolay olduğu için oldukça tercih edilen bir plajdır. Bu nedenle bu bölgede denize yüzmeye giderken bunu göz önünde bulundurarak tercih edebilirsiniz.

Belcekız Plajı’nda uygun fiyata şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz. Ayrıca WC, duş gibi ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Denizinin rengi oldukça berraktır ve suyu sıcaktır. Ancak zaman zaman dalgalı olduğu ve belirli noktalardan sonra da derinleştiği için çocuklu ailelerin dikkat etmesi gerekmektedir. İyi bir yüzücü değilseniz sizin de dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Plaj alanına voleybol oynanması için güzel bir saha yapılmıştır. Gelirken topunuzu getirip eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Denizin turkuaz rengine eşlik eden gökyüzündeki renkli paraşütleri seyretmek ruhunuza iyi gelecektir. Eşsiz manzarayı daha fazla seyretmek isterseniz bu alanda kamp da yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 15 TL  (Şezlong + şemsiye 15 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe yeri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çalış Plajı

Çalış Plajı

Çalış Plajı, Fethiye’ye 7 km uzaklıkta yer almaktadır. Bulunduğu konum nedeniyle her türlü ulaşım aracıyla kolayca gelinebilir. Fethiye’den saat başı kalkan dolmuşlarla Çalış Plajı’na gelmek oldukça kolaydır. Plaj oldukça uzun bir sahil yoluna sahiptir. Ulaşımın kolay sağlanabiliyor olması ve sahilini fazlasıyla uzun olması nedeniyle özellikle hafta sonları aşırı kalabalık olur. Çalış Plajı’na giderken yola erken çıkmanızda fayda vardır. Çalış Plajı’nın eşsiz görüntüsünü görünce tüm yorgunluğunuzu unutacaksınız. Özellikle de gün batımını Çalış Plajı’nda izlemeden Fethiye’yi terk etmeyin deriz.

Çalış Plajı’nda şemsiye ve şezlong kiralama işlemini uygun bir fiyata halledebilirsiniz. Plajının kumsalı biraz taşlıdır. Suyu ise alışılmış berrak görüntü yerine biraz daha bulanıktır. Yüzerken çok fazla balık ile karşılaşmanız olasıdır. Çalış Plajı’na çocuklarınızla gideceğiniz zaman biraz daha dikkatli olmanız gerekmektedir. Çünkü su aniden derinleşebilir. WC ve duş ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar bulunur fakat biraz uzakta yer almaktadır. Plajın kapasitesine göre de yetersiz kalabilir. Çalış Plajı merkezi bir konumda olduğu için etrafında birçok işletme bulunmaktadır. İşletmelerin fiyatları normal mekânlara kıyasla daha pahalı olabilmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 10 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş ve soyunma kabinleri mevcut. Şemsiye ve şezlong, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

İnlice Halk Plajı

İnlice Halk Plajı

İnlice Halk Plajı, Fethiye’de yer almaktadır. Fethiye ile Göcek arasında kalan bu plajın yolu yemyeşil ağaçlar ve kızılçam ağaçları ile kaplıdır. Yol boyunca çam ağaçlarının ferahlatan kokularını içinize çekebilirsiniz. Doğaseverlerin Fethiye’de tam olarak aradığı plajın İnlice Halk Plajı olduğunu söyleyebiliriz. Plaja giriş ücreti bulunmaktadır. Bu ücret 15 lira gibi cüzi bir ücrettir. Bu fiyata şezlong ve şemsiye dâhildir.

İnlice Halk Plajı, el değmemiş doğasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Plajın denizi oldukça temiz bir görüntüye sahiptir. Deniz yer yer derinleştiği için dikkatli olmanız gerekmektedir. Çocuklarıyla beraber gelen ailelerin de bu konuda dikkat etmesi daha iyi olacaktır. Doğayla baş başa kalmak isteyenler için de kamp yapma alanı bulunmaktadır. Ayrıca plajda WC ve duş ihtiyaçlarınızı karşılamanız oldukça kolay olacaktır. Plaj alanında ziyaretçiler için her şey düşünülmüştür. Hatta mangal yakma alanları bile bulunmaktadır. Mangal yakmayı seviyorsanız malzemelerinizi getirip bu manzara karşısında güzel zamanlar geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 15 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kuleli Plajı

Kuleli Plajı

Kuleli plajı, Fethiye merkeze oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Bu nedenle çok sık tercih edilir. Eğer sizler de bu plajı tercih edecekseniz yola erken çıkmanız daha iyi olacaktır. Kuleli Plajı mavi ile yeşilin eşsiz uyumunun sergilendiği özel yerlerden biridir. Hafif bir rüzgâr ve dalga sesleri eşliğinde tüm tatiliniz boyunca aradığınız huzuru burada bulabilirsiniz.

Kuleli Plajı, çakıl taşlarından ve kumdan oluşmaktadır. Özellikle deniz dibi çakıl taşlarından oluştuğu için gelirken yanınızda plaj ayakkabısı getirmenizi tavsiye ederiz. Plaja giriş ücretlidir ve ücrete şemsiye ve şezlong dâhildir. Plajın girişinde plaj ürünleri satan işletmeler mevcuttur ve ücretleri oldukça uygundur. Kuleli Plajı’na ait olan en önemli özellik ise plajda sadece kadınlara ait olan alanların bulunmasıdır. Dilerseniz ortak alanda dilerseniz kadın – erkek ayrı alanlarda denizin tadını çıkarabilirsiniz. Deniz suyu oldukça temiz ve berraktır. Eğer doğaya âşık bireylerseniz bu plaj tam size göredir. Unutmadan şezlongların arka kısmında yer alan duşlar oldukça temizdir. Bununla birlikte dilerseniz plajın hemen yakınında bulunan restoranlara giderek yemeklerinizi de yiyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: 2 şezlong + 1 şemsiye ile birlikte 20 TL. Araç park ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, yeme içme yeri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akmaz Plajı

Akmaz Plajı

Akmaz Plajı, Fethiye’nin Çiftlik Mahallesi yakınlarında bulunan oldukça sakin bir plajdır. Fethiye merkez ile arasında çok az bir mesafe olduğu için halk tarafından çok sık tercih edilir. Bu nedenle yüzmek için bu plajı tercih ettiğinizde yola erken çıkmanız gerekmektedir. Akmaz Plajı tam olarak doğayla iç içe bir konumda bulunmaktadır. Ağaçların arasında dilerseniz piknik yapabilir, dilerseniz de denizin ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Bu plaja geldiğinizde doğanın güzelliklerini bir kez daha keşfedeceksiniz.

Akmaz Plajı’na aracınızla geldiğinizde plaja ait ücretsiz bir otoparkla karşılaşacaksınız. Otopark konusunda sorun yaşamayacaksınızdır. Fakat plaj ormanlık bir alanda olduğundan içerisinde duş, WC gibi alanlar bulunmamaktadır.  Şezlong kiralayabileceğiniz yerler de ne yazık ki yoktur. Ayrıca ormanlık alanda olmasından dolayı mangal yapmak da yasaktır.

Akmaz Plajı’nın suyu ise oldukça temiz ve berraktır. Sahil alanı çakıl taşlarından oluştuğu için plaj ayakkabısı tercih etmelisiniz. Denizin ilk kısımları biraz çakıl taşı olsa da birkaç adım sonrasında ayağınız kuma basacaktır.  Güvenli bir deniz olduğundan dolayı çocuklarınızla gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir restoran yeri bulunmaktadır. Duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong olanakları bulunmuyor.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Karataş Plajı

Karataş Plajı

Karataş Plajı, Fethiye’de Çiftlik Mahallesi yakınlarında bulunan bir plajdır. Fethiye’ye yakınlığı nedeniyle özellikle hafta sonları çok kalabalık oluyor. Bu nedenle bu plaja hafta içi veya hafta sonu erken saatlerde gelmekte fayda vardır. Ayrıca denize erken saatlerde gelindiğinde deniz sakin ve dalgasız olduğundan daha güzel bir yüzme deneyimi sunmaktadır.

Karataş Plajı’nın denizi ve sahili oldukça güzeldir. Doğaseverlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biri olan bu plajda gün batımını izlemeden dönmemenizi tavsiye ederiz. Karataş Plajı’nın en çok tercih edilme sebeplerinden biri de suyunun aniden derinleşmemesidir. Uzun bir mesafe boyunca aynı derinlikte kalmaktadır. Bu nedenle çocuklu ailelerin tercih ettiği bir denizdir. Fakat yine de dalgaların çok olmasından dolayı dikkat etmelisiniz. Plaja giriş ücretsizdir ayrıca WC, duş ve soyunma kabinleri de ücretsiz olarak rahatlıkla kullanılabilir. Şemsiye ve şezlong kiralama imkânı da bulunmaktadır. Makul fiyatlara kiralayabileceğiniz şezlong ve şemsiye ile dilediğiniz kadar denizin keyfini çıkarabilirsiniz. İçeride bulunan tesisten ihtiyaçlarınızı karşılama imkânınız da vardır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir restoran yeri bulunmaktadır. Duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong olanakları için restoran hizmet vermektedir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kelebekler Vadisi Plajı

Kelebekler Vadisi Plajı

Kelebekler Vadisi Plajı, Muğla Fethiye’de yer alan ücretsiz bir plaj yeridir. Fethiye’de plaj denilince akla ilk gelen plajlar arasındadır. Çünkü hiçbir yerde tanık olamayacağınız eşsiz bir güzelliği vardır. Denizinin koyu mavi rengi ve yeşilin uyumu sizi buraya âşık edecektir. Burayı görür görmez etkileneceğinizden hiç şüpheniz olmasın.

Kelebekler Vadisi Plajı’na ulaşım için genel olarak tekne tercih edilmektedir. Tekne turu sayesinde de bu eşsiz güzelliğin tadını fazlasıyla çıkarabilirsiniz. Plaj manzarası kayalık yamaçlardan oluşması nedeniyle özel bir ilgi görmektedir. Kelebekler Vadisi Plajı’nın sahili ve denizi oldukça güzel ve temizdir. Denizin ilk giriş kısımları biraz çakıl taşları ile dolu olsa da bir noktadan sonra tamamen kuma basıyorsunuz. Deniz yer yer derinleştiği için ve bazen çok sık dalgalara sahip olabildiği için çocuklu ailelerin dikkatli olması gerekmektedir. Plajda ihtiyaçların karşılanabileceği herhangi bir tesis yeri yoktur. İhtiyaç duyabileceğiniz tüm malzemeleri henüz plaja gelmeden önce temin edin.

Kelebekler vadisi plajına geldikten sonra burayı terk etmek istemeyeceğinizden ve büyüleyici bir güzellikle karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Dilerseniz çadır kampı da atabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Soğuk Su Koyu

Soğuk Su Koyu, Fethiye
Fotoğraf: Süleyman Tombak

Soğuk Su Koyu, Fethiye Ölüdeniz üzerinde yer alan eşsiz manzarasıyla görülmesi gereken yerlerden biridir. Soğuk Su Koyu’na ulaşımı tekne ile sağlayabilirsiniz. Tekneyi tercih etmeniz hem daha konforlu hem de doğayla iç içe olmanızı sağlayacaktır. Yerleşim yerlerine olan uzaklığı nedeniyle kara yolu imkânları pek gelişmemiştir. Araç ile bu koya gelmek sizi yorabilir.

Soğuk Su Koyu’nun suyu ismine yakışır şekilde soğuktur. Fakat bu soğukluk sizi rahatsız edecek kadar değildir. Kavurucu sıcak yaz günlerinde böylesine soğuk bir suda yüzmek sizi çok rahatlatacaktır. Koyun etrafında kayalık yamaçlar bulunması ve yemyeşil bir doğaya sahip olması koya vazgeçilmez bir güzellik katmaktadır. Bu güzel manzaranın eşliğinde dilerseniz kamp da yapabilirsiniz. Koyda duş, WC gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz alanlar bulunmamaktadır. Fakat suyunun temizliği ve derinliğinin güzel bir seviyede olması burayı tercih etmeniz için yeterli olacaktır. Teknelerin sıklıkla uğraması sizi rahatsız edebilir. Bunun için de biraz daha yürüyerek daha sakin bir yerde denizin ve doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Soğuk Su Koyu’na en ideal ulaşım alternatifi Fethiye’den kalkan günübirlik tekne turlarıyla gelmek olacaktır. Araç yolu ne yazık ki yok. Yaya olarak gelmeyi düşünenler ise Kayaköy içerisinden geçerek koya inen çalılık patika yolu takip ederek yaklaşık 1 saat kadar yürümelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Darboğaz Koyu

Darboğaz Koyu

Darboğaz Koyu, Fethiye’ye 25 km uzaklıkta bulunan eşsiz güzelliğiyle mutlaka gidip görülmesi gereken yerler listesinde yer alır. Bu koya direkt olarak kara yolu ile ulaşım bulunmamaktadır. Öncelikle Gemiler Koyu üzerinde bir yere aracınızı park edip daha sonra yaklaşık 1 km yürüyerek bu doğa harikası yere ulaşabilirsiniz. Yürüme mesafesi sizi yoracak gibi dursa da koyun eşsiz güzelliğini görünce tüm yorgunluğunuzu unutacaksınız.

Darboğaz Koyu Fethiye’nin en temiz koylarından biridir. Suyu oldukça berrak ve temizdir. Bu suda yüzerken hiç olmadığı kadar keyif alacaksınız. Koy üzerinde bir market bulunmadığı için yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmenizde fayda vardır. Darboğaz Koyu’nun denizi çok sakindir fakat koya ulaşırken yürüdüğünüz mesafe biraz rampa olduğu için çocuklarınızla giderken dikkatli olmanız gerekir. Koy ormanlık alanda ve doğayla iç içe olduğu için yanınıza sinek kovucu spreyler almanız tatilinizin keyifle geçmesini sağlayacaktır. Darboğaz Koyu hem temiz bir suda yüzebileceğiniz hem de nefes kesici manzarasıyla doğaya doyabileceğiniz bir koydur.

Nasıl Gidilir: Darboğaz Koyu’na Fethiye merkezden kalkan günübirlik tekne turlarıyla gelebilirsiniz. Yaya olarak gelecek olanlar Gemiler Koyu’nu geçtikten sonra Darboğaz Koyu’na giden patika yola saparak yaklaşık bir 15 dakika yürüme sonrası koya ulaşabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kabak Koyu

Kabak Koyu

Kabak Koyu, Muğla’nın Fethiye ilçesinin Kabak Sokağı’nda yer alan koyudur. Tekne ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Fakat Kabak Koyu’na arabanızla direkt olarak ulaşım sağlayamazsınız. Belirli bir noktadan sonra arabanızı park edip yürümeniz gerekmektedir. Yol biraz rampa ve engebeli olsa da göreceğiniz manzara buna değecektir. Eğer yürümek istemezseniz koya ulaşım için servis bulunmaktadır. Kişi başı 5 TL vererek koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Koyun aşağı kısımlarında yemek yiyebileceğiniz, yiyecek-içecek satın alabileceğiz ve konaklayabileceğiniz işletmeler mevcuttur.

Kabak Koyu’nun denizi oldukça temiz ve berraktır. Koyda şezlong yok fakat uygun fiyata şemsiye kiralayabilirsiniz. Kabak Koyu’nun denizi temizdir fakat çabuk derinleşebilir. Derinliği nedeniyle çocuklu ailelerin tercih ederken dikkat etmesi gerekir. Kabak Koyu’na geldiğinizde gün batımını bu eşsiz güzellikteki alanda izleminizi öneririz. Doğasıyla sizi hayran bırakacak bu koyda dilerseniz çadırlarınızı alarak günlerce kamp yapabilirsiniz. Koy çevresindeki kamping alanlarında yaklaşık 40 TL gibi bir ücretle kalabilirsiniz. Kabak koyunda WC, duş, kafeterya ve market bulunmaktadır.

Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar Fethiye ilçe merkezinden kalkan dolmuşlar ile Faralya Köyü’ne gelebilir ve buradan dileyen yürüyerek dileyen araçlarla ulaşımını sağlayabilir. Araçla gelecek olanlar Fethiye’den Ölüdeniz istikametinde devam ederek Faralya Köyü’ne gelebilir ve buradan ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye kiralama ve yeme içme için kafeterya ve bir market yeri bulunmaktadır. Koyda şemsiye kiralama olanağı ise yoktur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Büyük Samanlık Plajı

Büyük Samanlık Plajı, Fethiye
Fotoğraf: Cemal Turhan

Büyük Samanlık Plajı Muğla ilinin Fethiye ilçesinde bulunan bir koydur. Fethiye merkezle arası yaklaşık 7-10 dakika sürmekte ve 15 km kadar uzaklıktadır. Araba ile ulaşım sağlanabildiği gibi Fethiye merkezden kalkan teknelerin de önemli duraklarından biridir. Denize en yakın noktaya kadar arabanız ile gelme imkânı vardır. Plajda bulunan ücretli otopark sayesinde arabanızın güvenliğinden de emin olabilirsiniz.

Plaja giriş ücretsizdir. Şemsiye ve şezlongu ayrıca kiralayabilirsiniz. Berrak bir suya sahip olan deniz tabanında çakıl taşları bulunuyor. Çakıl taşlarından rahatsız olanlar için denizin ilerisine kadar gidebilmenize imkân tanıyan tahta bir iskelede bulunmaktadır. Plaj boyunca hem beach ve hem de mesire alanı mevcuttur fakat mangal yakmak yasaktır. Plajın içerisinde nakit para kullanılamıyor. Girişte alacağınız karta yükleme yaparak harcamalarınızı yapabilmeniz mümkündür. Oldukça uygun fiyatlarla yeme içme ihtiyaçlarınızı burada karşılayabilirsiniz. Denizin sığ ve dalgasız olması sayesinde de yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler burayı güvenle tercih edebilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 15 TL (Şezlong + şemsiye 20 TL, kamelya 40 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, piknik alanı, çocuk oyun parkı ve yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Küçük Samanlık Plajı

Küçük Samanlık Plajı, Fethiye
Fotoğraf: Şevket Köksalan

Hem Fethiye merkeze yakın hem de uygun fiyatlı bir plaj arayanlar için Küçük Samanlık Plajı doğru seçim olacaktır. Fethiye merkezden 15 km kadar uzaklıkta virajlı bir yol sonrasında ulaşılan plaj özellikle çocuklu ailelerin vazgeçilmez plaj yerlerinden biri olmuş durumda. Sığ, dalgasız ve berrak bir denize sahip olan plajda zaman geçirirken kullanabileceğiniz şezlonglar ve koyun ucuna doğru geniş oturumlu ve daha konforlu köşk tipi localar mevcuttur. Beach kısmına ek olarak ağaçların gölgesinde vakit geçirebileceğiniz mesire alanı da bulunmaktadır.

Plaja gelir gelmez plaj otoparkında aracınız için uygun yeri bulmanız gerekiyor. Aracınızı park ettiğinizde gün boyu için 20-30 TL aralığında ücret vermeniz gerekecektir. Otoparkta yardımcı olan görevliler tercihinize göre sizi şezlong ya da loca kısmına yerleştirene kadar yardımcı oluyor. Şezlong kısmı için 25 TL, loca kısmını tercih ederseniz de günlük loca kirası 70 TL ödemeniz gerekiyor. İşletmede menü fiyatları uygun ve porsiyonlar büyük olsa da servis süresinde gecikmeler yaşanabiliyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 20 TL (Şezlong + şemsiye 25 TL, çardak 50 TL, masa 20 TL, sandalye 5 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, restoran, büfe ve bar, çocuk oyun parkı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kumburnu Plajı

Kumburnu Plajı

Kumburnu Plajı, Fethiye’ye bağlı Ölüdeniz mevkiinde yer alır. Fethiye merkezle arası yaklaşık 25, Ölüdeniz ile yaklaşık 11 km’dir. Yolların virajlı olması nedeniyle ulaşım süresi normale göre daha uzun sürebilse de yol boyunca ormanlık alanlardan geçmek yolculuğu eğlenceli hale getirmektedir. Tabanı kum ve çakıllı ancak derin olmayan sakin bir denize sahip plaj, görüntüsü ile gelen tatilcileri kedine hayran bırakan güzelliktedir. Çocuklu ailelerin sık tercih ettiği plajlardan biri olması nedeniyle erken saatlerde gelip yerinizi kapmanız gerekiyor.

Yaya girişine ücretsiz olan plajda araçlı girişlerde otopark ücretinden dolayı 25 TL alınmaktadır. Plajın yakınına kadar arabanızla gelemeyebilirsiniz, otopark içinde size en yakın noktayı bulmanız en mantıklı seçenek olacaktır.  Şezlong ve şemsiyeler için adet başı ücret 15 TL olarak belirlenmiş. Kano kiralama imkânı da sunan plaj sayesinde yeni bir deneyim kazanabilirsiniz. İki kişilik kanonun bir saatlik kirası için 60 TL gibi bir ücret ödemek gerekir. Plajda yiyecek ve içecek fiyatları ortalamanın biraz üzerinde seyrediyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz Araç otopark ücreti 25 TL. (2 Şezlong + 1 şemsiye 45 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama ve yeme içme için tesis bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Büyük Boncuklu Koyu

Büyük Boncuklu Koyu, Fethiye
Fotoğraf: Yunus Yavuz

Muğla ilinin Fethiye ilçesinde bulunan Büyük Boncuklu Koyu, Fethiye Yarımadası’nı gezen tatilcilerin uğrak noktalarından biridir. Fethiye merkezle arasında yaklaşık 6 km mesafe vardır ve yolculuk trafiğin durumuna göre 15-20 dakika arası sürmektedir. Deniz tabanında bulunan büyük taşlar koyun büyük ‘boncuklu’ adını almasına sebep olmuştur. Deniz suyunun berraklığı ve temizliği sayesinde denizin dibi çok net görülebilmektedir. Kıyıda bulunan küçük çakıllar denize ilk girişte rahatsız etse de kısa sürede derinleşen deniz sayesinde yüzme bilenleri rahatsız etmiyor.

Koyun büyük bir bölümü bir beach tarafından işletiliyor. Plajda küçük bir kısım ücretsiz olacak şekilde ayrılmış bu kısımda ağaç gölgeleri de bulunuyor. Ücretsiz kısımdan güzel bir yer edinmek için erken saatlerde gelmeniz daha uygun olacaktır. Beach kısmında kişi başı ücret için 100 TL belirlenmiş ve ücrete dâhil olan malzemeler yalnızca şemsiye ve şezlongunuz oluyor. Beach mutfağının fiyatlarının normalin biraz daha üzerinde olduğunu söylemekte fayda var. Aracınızla gelirseniz aracınız için beachin özel bir otopark alanı da bulunmaktadır.

Nasıl Gidilir: Büyük Boncuklu Koyu, Fethiye Yarımadası’nın batısında, ilçe merkezine 4 km mesafede yer almakta. Koya ulaşım özel araçlarla, ilçe merkezinden kalkan dolmuşlarla ve limandan kalkan günübirlik teknelerle kolaylıkla sağlanmaktadır. Özel araçlarıyla gelecek olanlar, sırasıyla Karagözler-Tersane-Letonya yolunu takip ederek yaklaşık 10 dakikada koya ulaşabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Osmanağa Koyu

Osmanağa Koyu, Göcek
Fotoğraf: Şevket Kalkavan

Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı olan Osmanağa Koyu,  ilçe merkezine yaklaşık 20 km mesafede yer almaktadır. Göcek’e varmadan ormanlık bir yoldan geçerek koya ulaşabilirsiniz. Koy bakir kalmış doğa harikası yerlerden biridir. Koya ulaşım biraz sıkıntılı yollardan olsa da buna değecek bir deniz keyfi sunuyor. Denizi oldukça berrak ve ılık, kumsalı biraz dar ve genellikle teknelerin demir attığı bir yer olmuş durumda. Kıyı yerlerde kayganlaşmış taşların olması deniz ayakkabısı olmadan denize girişi zorlaştırıyor.

Koyda henüz bir işletme bulunmuyor. İşletme bulunmadığı için yiyecek ve içeceğinizi de yanınızda getirmeniz gerekiyor. Koyda tatlı su için bir adet musluk bulunuyor ama konforlu bir WC ve duş imkânı ne yazık ki yok. Bu özelliği ile çocuklu aileler için pek tercih edilebilir bir alan olmuyor. Bakir ve ücretsiz olması doğasever kampçılar için koyu tercih edilebilir hale getiriyor. Denizin kıyısına kadar olan bol ağaçlar ve sessiz sakin deniz huzur bulacağınız bir gün geçirmenizi sağlayabilir.

Nasıl Gidilir: Osmanağa Koyu, Göcek merkeze yaklaşık 7 km’lik bir mesafede yer alıyor. Araçlarıyla gelecek olanlar Dalaman yoluna çıkıp Club Marina-Göcek yönüne dönerek hiçbir yere sapmadan doğruca koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Yolun bir kısmı toprak orman yoludur. Bu kısmı yavaş gitmek kaydıyla altı alçak bir arabayla gelmeniz sorun oluşturmayacaktır. Koy çevresinde aracınızı park edebileceğiniz yeterli genişlikte düzlük alanlar bulunmaktadır. Toplu taşıma ile ulaşım yok. Dileyen Göcek merkezden bisiklet kiralaması da yapabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Canes Sahili

Canes Sahili, Göcek
Fotoğraf: Mehmet E. Yegman

Canes, Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı bir sahildir. Dalaman merkez ile arasındaki mesafe 20 km kadardır. Göcek merkeze ise sadece 5 km’lik bir uzaklıktadır. Sahile yakın son 1-2 km’lik yolun oldukça bozuk olması dikkat çekiyor. Sahiline yakın bir yerde aracınızı park edeceğiniz bir yer de bulunmuyor. Aracınızı yolda sakin bir yere park ettikten sonra ormanlık alandan yürüyerek denize inebilirsiniz.

Deniz tamamen ücretsiz çünkü herhangi bir işletme tarafından işletilmiyor. Dar bir sahil olan Canes Sahili’ne teknelerin demirlediği ve doğayı çok temiz kullanmadıkları da bir gerçek.  Suyu sıcak olan denizi, soğuk deniz sevmeyenler için doğru bir seçim olacaktır. Alanda duş ve WC imkânı yok. Yanınızda yiyeceklerinizi ve tatlı suyunuzu getirmeniz gerekiyor. Çok yakınında bulunan durgun su nedeniyle alanda bolca sivrisinek de bulunuyor. Tamamen doğal bırakılmış sakin ve tenha bir koy. Kısa süreli kafa dinlemek için Dalaman’da bulunan bakir kalmış sahillerden biri. Kampçıların ve doğal yaşama ilgililerin de uğrak yeri.

Nasıl Gidilir: Canes Sahili, Göcek merkeze yaklaşık 5 km’lik bir mesafede bulunuyor. Araçlarıyla gelecek olanlar Dalaman yoluna çıkıp Club Marina-Göcek yönüne dönerek hiçbir yere sapmadan doğruca koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Yolun son 1 km’lik kısmı bozuk ve tozlu bir orman yoludur. Yavaşça ilerlemek kaydıyla altı alçak bir arabayla gelmeniz sorun oluşturmayacaktır. Koy çevresinde aracınızı park edebileceğiniz yeterli genişlikte düzlük alanlar bulunmaktadır. Toplu taşıma ile ulaşım yok. Dileyen Göcek merkezden bisiklet kiralayarak da gelebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Göcek Adası Koyları

Göcek Adası Koyları

Fethiye’ye bağlı Göcek Adası Koyları Göcek’le karşı karşıyadır. Göcek için dalga kıran ve rüzgârlardan koruyucu görevi görmektedir. Fethiye ya da Göcek’ten kalkan tur tekneleri ile adaya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Göcek merkezden teknelerle kişi başı ortalama 25 TL ile adaya ulaşabilirsiniz. Teknenizle adaya gittiğiniz takdirde birden derinleşen deniz sayesinde teknenizi kıyıya oldukça yakın şekilde demirleyebilirsiniz.

Adanın denizi oldukça temiz ve berraktır. Adanın her iki tarafından da denize girilebilir. Ada etrafında oldukça fazla yat görebilirsiniz. Derin, ferah ve temiz bir denize sahip Göcek adası yerli yabancı birçok turist için vazgeçilmez yerlerdendir. Denizin maviliği ile adanın yeşilliği görsel bir şölen oluşturmaktadır. Ada içerisine bu sene içinde yeni bir restoranın da açılması planlanmaktadır. Adada şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Su sporları yapmak isteyen kişiler için de çeşitli alternatifler bulunur. Adaya tekne turu ile gelmek sizin için keyifli bir yolculuk deneyimi olacaktır.

Nasıl Gidilir: Göcek Adası’na yalnızca Göcek merkezden kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak veya özel tekne kiralayarak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Göcek Marina-Göcek Adası tekneyle gidiş-dönüş ulaşım ücreti kişi başı 50 TL. Adaya giriş ücreti kişi başı 25 TL’dir. Şezlong + şemsiye 35 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için adada özel bir işletme yeri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Hisarönü Plajı

Hisarönü Plajı, Marmaris
Fotoğraf: Marmaris Town

Hisarönü Plajı Marmaris ile Datça arasındadır. Datça ile arasında yaklaşık 55, Marmaris ile yaklaşık 39 km mesafe bulunmaktadır. İki güzel tatil yeri arasındaki konumu sayesinde tatilcilerin lokasyon değiştirirken uğramadan geçmediği yerlerdendir. Ayrıca tekne turlarının da uğrak mekânıdır. Plaja ulaşımda yolda herhangi bir sıkıntı olmaz ama plaja geldiğinizde düzenli bir otopark olmadığından aracınızı koyacağınız yeri sizin bulmanız gerekiyor.

Plajın denizi sabahları oldukça berrak, temiz ve dalgasız oluyor. Öğleden sonra çıkan rüzgârın etkisi ile deniz bulanıklaşmaya ve dalgalanmaya başlıyor. Esintisi bol, suyu ılık, hafif dalgalı deniz sevenler için Hisarönü Plajı’nı seçmek gayet mantıklı olacaktır. Plajda hem ücretsiz kullanım hem de şezlong şemsiye kiralayarak kullanım imkânı vardır. Yakınında bulunan kamping alanları sayesinde günlük konaklanacak yerler bulmak da mümkündür. Ayrıca çevrede bulunan uygun fiyatlı işletmeler sayesinde yiyecek içecek sorununuzu da en pratik şekilde çözebilirsiniz. Akşam saatlerine kaldıysanız kendinizi şanslı hissedebilirsiniz çünkü Hisarönü Plajı’nda gün batımı da görülmeye değer harikulade bir manzaraya sahiptir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Akkum Koyu

Akkum Koyu, Marmaris
Fotoğraf: Melih Çoğan

Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı olan koy Selimiye merkezden sadece 3 km uzaklıkta bulunuyor. Dar bir yolu olduğu için kısım kısım ulaşımda sorunlar yaşanabiliyor. Koyun sonuna doğru ilerlenince aracınızı park edebileceğiniz ücretli otopark yeri bulabilirsiniz. Denize girişte ise herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Ücretsiz kısımlarda da hasır küçük şemsiyeler mevcut ama şezlong bulunmuyor.

Tertemiz denizi, sakin ve ekonomik ortamı ile tam bir aile plajı. Sahili kumlu, denizi oldukça sığ, berrak bir denize sahip olan Akkum Koyu, Marmaris bölgesinde diğer denizlere göre daha ılık olması ile dikkat çekiyor. Denizinde yer yer yosunlu kısımları mevcut. Sahil kısmında temel ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz büfeler var ancak genellikle içecek ve hazır gıdalar satılıyor. Plajda ücretsiz kullanabileceğiniz temiz tuvaletler bulunuyor. İşletme kısmında kişi başı 50 TL gibi bir ücrete hem şezlong hem şemsiye hem de duş ve WC imkânı vardır. Dileyenler ücretsiz kısımda dileyenler işletme kısmında tertemiz Akkum Koyu’nun keyfini çıkarabilir.

Nasıl Gidilir: İçmeler-Bayır istikametinde ilerleyip tabelalar yardımıyla Selimiye’ye ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Koy çevresindeki park yeri yetersiz. Öğlen saatlerine kaldıysanız aracınızı koya 100 metre kala park edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye kiralama ve yiyecek içecek ihtiyaçları için plaj çevresinde yerel işletmeler bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İçmeler Plajı

İçmeler Plajı

Yeşil ve mavinin en güzel uyumunun olduğu yerlerden biridir İçmeler Plajı. Marmaris merkeze oldukça yakındır. Hem Marmarislilerin hem de tatilcilerin vazgeçilmez plajlarındandır. Konumu gayet güzel etrafında her kesime uygun oteller, alışveriş alanları mevcuttur. Marmaris merkeze göre daha sakin ve dinlenmelik bir plajdır. Ulaşımında yolda yaşanabilecek herhangi bir sorun yoktur. Aracınızla güvenle gelebilirsiniz.

İçmeler Plajı oldukça geniş ve etrafında fazlaca seçenek vardır. Çok seçici insanları bile memnun bırakacak kadar gelişmiştir. Denizi oldukça berrak ve ferahtır. Deniz o kadar berraktır ki derin yerlerde bile denizin dibini rahatlıkla görebilirsiniz. Kademe kademe derinleşen denizde çocuklar ve yüzmeyi bilmeyenler dikkatli olmalıdırlar. Plajda hem ücretli hem de halk plajı kısmı vardır. Şemsiye, şezlong, soyunma kabini gibi imkânlardan ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz. Halk plajını tercih etmeyenler için uygun fiyatlarda şezlong, şemsiye, duş ve WC imkânı sunuluyor. Gayet hijyenik soyunma kabinleri de mevcut. Güzel bir gün geçirmek için hem çocuklu aileler hem de gençler tercih edebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, cafe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Marmaris Halk Plajı

Marmaris Halk Plajı
Fotoğraf: Alper Pirci

Yaz turizminin önemli yerlerinden biri olan Marmaris Halk Plajı, muhteşem bir manzaraya sahiptir. Kum kaplı plajda isteyen kişiler sahil boyu yürüyüş yapabilirken isteyenler denize girme imkânı bulabilmektedir. Üstelik çok derin olmaması itibari ile çocuklu ailelerin en fazla tercih ettiği halk plajları arasındadır. Çok tuzlu olmaması ve dalganın az olması ile keyifli saatler geçirebilirsiniz. Denize ilk girişte taşlık olan zemin ilerledikçe yerini yumuşak kuma bırakmaktadır. Gelenlerin güneşten etkilenmemesi için ise ücretsiz şemsiyeler bulunmaktadır. Ulaşımı oldukça kolay ve merkezi olan Marmaris Halk Plajı’na girişler ücretsizdir.

Halk plajında denize girdikten sonra duş alabilmeniz ve giyinebilmeniz için duş ve soyunma kabini bulunmaktadır. Üstelik bu hizmetler de ücretsiz bir şekilde verilmektedir. Kendi arabası ile gelenler için ücretli otopark sistemi vardır. Saatler boyunca vakit geçirebileceğiniz halk plajında karnınız acıktığında sahil etrafında bulunan işletmeleri tercih edebilirsiniz. Masmavi denizi ile Marmaris Halk Plajı’nda tekne turları ile muhteşem manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri ve şemsiye kiralama, restoran, cafe, bar, disko, market ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Dişlice Adası Koyu

Dişlice Adası Koyu

Muğla Hisarönü Körfezi’ne bağlı olan Dişlice Adası Koyu, turkuaz renkte denizi ve görkemli mağaraları ile popüler bir yerdir. Aşk Adası olarak da bilinen yerde, denizin keyfini çıkartabilirken muhteşem bir tatil geçirebilirsiniz. Ayrıca dalış yapmayı seven kişiler burada dalış yaparak denizin altını keşfe çıkabilirler. Çok fazla derin olmaması ile yüzme bilmeyen kişiler de kendilerini güvende hissedebilirler. Çocuklu aileler tarafından oldukça tercih edilen bir yerdir. Ayrıca isteyen kişiler dikey şeklinde olan kayalıklardan denize atlama şansı da yakalayabilirler.

Tertemiz denizinin yanı sıra Dişlice Adası Koyu’nda uygun bütçelerde olan tekne turları hizmeti ile manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz. Ayrıca tekne gezisi sırasında isteyen kişiler denize girme imkânı da bulabilirler. Ilık bir denize sahip koyda, birçok açık mağara bulunmaktadır. Bu mağaraları ailecek gezebilirken alanın coğrafi özelliklerinin keyfini sürebilirsiniz. Son derece temiz ve hayranlık uyandırıcı manzarası ile Aşk Adası’nda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Marmaris’ten kalkan teknelerle ulaşım sağlanabilmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Gebekse Koyu

Gebekse Koyu, Mrmaris
Fotoğraf: Samet Aksuoğlu

Muğla iline bağlı olan Gebekse Koyu, berrak denizi ve muhteşem doğası ile ünlü koylardan biridir. Karadan ulaşımı olmayan koya ulaşım sadece teknelerle sağlanmaktadır. Bu tekne turları ile yolculuk esnasında güneşin doğuşunu ve batışını izleyebilirsiniz. Ayrıca isteyen kişiler tekne turları sırasında deniz girme imkânı da bulabilirler. Yüzme bilmeyen kişiler için can yeleği hizmeti verilen koy, çocuklu aileler için çok da uygun olmayabilir.

Berrak ve masmavi denizi bulunan Gebekse Koyu’nda hizmet veren tekne turları çoğu zaman yemek hizmeti de vermektedir. Masmavi görüntüsü ve nefes kesici berraklığı ile görülmesi gereken koylardan biridir. Koyun belli kısımlarında telefonunuz çekmeyebilir. Çam ağaçlarının çevrelediği alan, sakinliği ve gürültüden uzak olması ile huzurlu bir tatil geçirmenizi ve muhteşem fotoğraflar çekmenizi sağlamaktadır. Ayrıca bazı zamanlarda Caretta Caretta kaplumbağalara denk gelme fırsatını yakalayabilirsiniz. İsteyen kişiler koyda bulunan ve hikâyesi ile ünlü olan Gebe Kilisesi’ni de ziyaret edebilirler.

Nasıl Gidilir: Gebekse Koyu’na Çiftlik’ten kalkan günübirlik teknelerle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Araçla ulaşım ne yazık ki mümkün değil.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklar İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sarıdana Koyu

Sarıdana Koyu, Marmaris
Fotoğraf: Erkal Önder

Marmaris’e bağlı olan Sarıdana Koyu, her mevsim ziyaret edilen koylardan biridir. Daha çok huzur arayan kişilerin tercih ettiği alan sessiz ve sakin bir ortama sahiptir. Ateş yakılmasının yasak olması ile mangal yakmaya uygun değildir. Yanınızda hazır yiyecekler ve diğer ihtiyaçlarınızı getirmeniz gerekmektedir. Henüz duş ve WC kabini bulunmaması ile çocuklu aileler tarafından daha az tercih edilmektedir. Günübirlik olarak gidilebilen koyda isteyen kişiler denize girebilmektedirler. Denizi sıcak ve berrak olmakla birlikte kumsalı biraz taşlıktır. Ayrıca tekne turları açısından oldukça müsaittir.

Tulumba suyu içebileceğiniz Sarıdana Koyu, kamp yapmak isteyenler için de muhteşem bir alan olmaktadır. Kamp yapmak isteyenlerin yanı sıra karavan gezisi yapanların da uğrak yeridir. Hafta sonlarında daha kalabalık olması itibari ile sessizlik isteyenler hafta içlerinde gitmeyi tercih etmektedirler. Tertemiz bir doğaya sahip olan Sarıdana Koyu, sürekli temizlenen çöp konteynerlerine sahiptir. Hayatın stresinden ve yoğun temposundan uzaklaşmak isteyenlerin tercih edebileceği koylarından biridir.

Nasıl Gidilir: Datça istikametinde ilerleyip Armutalan’ı geçtikten sonra sağa dönerek Yeşilbelde’ye gelmeden önce yol ayrımından sola dönüp tabelalar yardımıyla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yolun son 2 km’lik kısmı toprak ve bu nedenle altı yüksek bir araçla gelinmesi iyi olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ayın Koyu

Ayın Koyu, Marmaris
Fotoğraf: Tahir Nadi Günal

Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı olan Ayın Koyu, muhteşem doğası ile yaz turizminin önemli alanlarından biridir. Ülke içinden birçok ziyaretçisi olan koya yurtdışından da oldukça ziyaretçi gelmektedir. Denizinin temiz olmasının yanı sıra sığ olması ile de çocuklu aileler tarafından tercih edilebilmektedir. Çiçekli Koyu olarak da bilinen alanda birçok tekne turu hizmeti bulunmaktadır. Ayrıca bu turlarda isteyenler dalış hizmeti de alabilmektedir. Plaj çakıl taşlarından oluştuğu için denize girmek isteyen kişilerin yanında deniz ayakkabısı bulundurması tavsiye edilmektedir.

Günübirlik turların yanı sıra kamp yapmak isteyenler için de muhteşem bir yer olan Ayın Koyu, sakinliği ile ziyaretçilerine huzurlu saatler vadetmektedir. Palmiye ve çam ağaçlarının altında kitap okuyabilirken deniz manzarasının keyfini de aynı anda çıkartabilirsiniz. Doğasını korumak adına çok fazla işlem görmeyen koyda elektrik bulunmamakla birlikte yiyeceklerinizi de kendinizin getirmesi gereklidir. İsteyen kişiler için plaj kenarında şemsiye hizmeti verilmektedir.

Nasıl Gidilir: Datça istikametinde ilerleyip Armutalan’ı geçtikten sonra sağa dönerek Yeşilbelde’ye gelmeden önce yol ayrımından sola dönüp Sarıdana Koyu’nu geçtikten sonra ulaşım sağlanabilir. Ancak yolun son 5 km’si toprak ve bu nedenle altı yüksek bir araçla gelinmesi iyi olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye kiralama ve yeme içme ihtiyaçlarınızı buradaki tesisten karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kadırga Koyu

Kadırga Koyu, Marmaris
Fotoğraf: Murat Kahraman

Korsan Koyu olarak da bilinen Kadırga Koyu, Marmaris’e bağlı bir yerdir. Karadan ulaşımı bulunmayan koya sadece tekne turları ile gidilmektedir. Tertemiz suyu ile denizin altını görebilirken rengârenk balıkları da bir bir takip edebilirsiniz. Hatta bölgede yunus görme şansı bile bulabilirsiniz. Rüzgârlara karşı açık olan koyda gündüz çok az rüzgâr eser ancak gece esen rüzgar sizi rahatsız edebilir. Bu yüzden koyda özellikle kamp atılacak ise bu faktöre dikkat edilmesi gerekir.

Tekne turları ile gelebileceğiniz koyda hem yüzebilir hem de muhteşem doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Sakinliği ve güvenli olması ile çocuklu aileler tarafından oldukça tercih edilmektedir. Ağaçlarla kaplı olması ile de birçok arı türünü bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca yılın bazı zamanlarında Caretta Caretta kaplumbağalarına da denk gelebilirsiniz. Pırıl pırıl deniz içerisinde hem yüzmek hem de doğa ile iç içe olmak isteyenler gönül rahatlığı ile Kadırga Koyu’nu tercih edebilirler.

Nasıl Gidilir: Kadırga Koyu’na toplu taşıma ve araç ile ulaşım ne yazık ki mümkün değil. Marmaris’ten kalkan günübirlik tekne turlarıyla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklar İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Şeytan Yalısı

Şeytan Yalısı, Milas
Fotoğraf: Jeni Dumitrescu

Muğla’nın Mazı Köyü mevkiinde yer alan Şeytan Yalısı, eşsiz doğası ile yaz aylarında hem yurt içinden hem de yurt dışından birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır. İnsan eli değmediğinin kanıtı olan alan, tertemiz ve masmavi bir denize sahiptir. Kamp yapmak isteyenler ücretsiz bir şekilde çadır kurabilmektedirler. İnce kuma sahip sahili altın sarısı rengindedir. Ayrıca birçok ağaç türünü barındırması ile de doğal gölgelik alan bulabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı karşılamak için ise çevrede bir adet işletme bulunmaktadır.

Muhteşem bir tatil imkânı sunan alanda henüz bir tuvalet yeri ise bulunmamaktadır. Ayrıca denize girenler için duş kabini de yoktur. Gezmeye değer olan Şeytan Yalısı’nda birçok zeytin ağacı bulunmaktadır. Gruplar halinde gidebileceğiniz alan, çocuklu aileler için de uygundur. Burada gün doğumunda ve batımında muhteşem fotoğraflar çekme fırsatı yakalayabilirsiniz. Tekne turları ile çevreyi dolaşabilirken denize girme şansı da elde edebilirsiniz. Hayatın yorgunluğunu üzerinizden atmak için Şeytan Yalısı, güzel bir tercih olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz henüz gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çökertme Plajı

Çökertme Plajı, Milas
Fotoğraf: Eftal Köklü

Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı olan Çökertme Plajı, sıcacık denizi ile yıl boyunca hem yurt içi hem de yurt dışından birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Ücretsiz halk plajı bulunan alanda uygun bütçelerde duş ve tuvalet kabini bulunmaktadır. Kumun çevrelediği plajda uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Hatta tertemiz bir denize sahip olan plajda iskeleden atlama fırsatı da elde edebilirsiniz. Güvenli ve ulaşılabilir bir alan olması ile çocuklu aileler tarafından da oldukça tercih edilen bir plajdır.

Ücretsiz halk plajı dışında ücretli plajlar da mevcuttur. Bu plajlar ortalamanın üstünde fiyatlara sahiptir. Tatilciler arasında oldukça ünlü olan Çökertme Plajı’nda muhteşem manzara ile kahvaltı yapabilirsiniz. Buradan binebileceğiniz tekne turları ile çevreyi dolaşabilirsiniz. Hatta tekneler ile açılarak denize girebilirsiniz. Yemek ihtiyacı için plaj çevresinde birçok kafe ve restoran da bulunmaktadır. Kalabalık alanları sevenlerin en çok tercih ettiği Çökertme Plajı’nda eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Bölgedeki tarihi evler, yemyeşil doğa ve masmavi deniz ile de eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Milas’a yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunan Çökerme Koyu’na Türkevleri istikametinde ilerleyip tabelaları takip ederek kolayca gelinebilir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Milas-Çökertme arası dolmuşlar çalışmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için koy çevresinde pansiyon ve restoran yerleri bulunmaktadır. Soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları da mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Zeytinli Kuyu Plajı

Zeytinli Kuyu Plajı, Milas
Fotoğraf: Fehmi Öztürk

Muğla ilinin Kıyıkışlacık mevkiinde bulunan Zeytin Kuyu Plajı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini en çok çeken plajlar arasında gelmektedir. Kalabalıktan uzak olan plajın sahili kumdan oluşmaktadır. Ayrıca denizi berrak ve temizdir. Etrafında ormanlık alanların bulunması ile de yürüyüş için uygundur. Plajda denize girdiğinizde metrelerce yüzseniz bile sığ bir su ile karşı karşıya kalırsınız. Bu yüzden de çocuklu ailelerin öncelikli plajları arasındadır.

Güneşin ve doğanın tadını çıkartabileceğiniz Zeytinli Kuyu Plajı’nda yeme ve içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok kafe ve restoran mevcuttur. Sahil boyunca kum olması ile ayakkabı olmadan yürüyebilirsiniz. Plajda güneşlenmek isteyenler için şezlong hizmeti de vardır. Ayrıca bu hizmet son derece uygun fiyatlarda olmaktadır. Düzenli bir şekilde dikilen ağaçlar ile isteyen kişiler hamak ve salıncak kurabilmektedirler. Hatta kamp yapmak isteyen kişiler ağaçların arasına çadır kurma imkânı da bulabilmektedirler. Araba seslerinden uzak olan Zeytin Kuyu Plajı’nda eğlenceli ve huzurlu saatler geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30, WC 1 ve duş 3 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçların karşılanabileceği işletme yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ören Plajı

Ören Plajı, Milas
Fotoğraf: Muharrem Uyar

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Ören Plajı, sakinlik ve huzur isteyenlerin en çok tercih ettiği plajlar arasındadır. Tüm senenin iş stresi, çocuk ve gençlerde oluşan okul yorgunluğu gibi olumsuz ruh halinden çıkmak isteyen kişilerin tercih edebileceği alanda muhteşem bir sahil ve deniz bulunmaktadır. Ören Plajı’nda sahil boyunca düzenli bir şekilde sıralanmış renkli şemsiye ve şezlonglar bulunmaktadır. Ayrıca plajda bulunan duş ve tuvalet kabinleri ücretsiz kullanılmaktadır.

Sıcak ve temiz bir denize sahip olan Ören Plajı’nda su birden derinleşebilmektedir. Bu yüzden de çocuklu ailelerin bu konuya dikkat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca deniz içerisinde bulunan taşlar suya girenleri rahatsız edebileceği için deniz ayakkabısı ile girilmesi daha uygun olacaktır. Engelli kişilerin de plajı rahatlıkla kullanabilmesi için plaj sonunda bir rampa bulunmaktadır. Bu rampayı kullanan engelli kişiler denize girebilmektedirler. Plaja gelen kişiler yeme ve içme ihtiyaçlarını plaj çevresinde bulunan kafe ve restoranlar sayesinde giderebilmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçların karşılanabileceği işletme yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Haydar Koyu

Haydar Koyu, Milas
Fotoğraf: Mehmet Sarıgül

Haydar Koyu, Muğla’nın Milas ilçesi Bozbük mevkiinde yer almaktadır. Bulunduğu yerden Milas’a 50 kilometre uzaklıkta olan Haydar Koyu’nun yolları ulaşılması çok kolay değildir. Adeta bir doğa harikası olarak nitelendirilebilecek bu koy, sabahları denizinin çarşaf gibi olmasıyla size huzurlu bir gün vaat ediyor. Belki de tatil için tercih edebileceğiniz en özel alanlardan bir tanesi olan, okyanusa benzeyen denizinin rengi ve atmosferi ile Haydar Koyu’na bir şans verebilirsiniz.

Gitmeden önce bilmeniz gereken birkaç önemli husus da; koyun çevresinde konaklamaya uygun bir tesisin bulunmamasıdır. Özellikle de aile olarak gidecekseniz bazı eşyaları önceden yanınızda getirmeniz gerekmektedir. Denizin ve koyun çevresinde herhangi bir işletme de yoktur. Koya en yakın market, yürüme mesafesi olarak 15 dakika uzaklıktadır. Duş yahut tuvalet yerleri de bulunmamaktadır. Dolayısıyla ihtiyacınız olacağını düşündüğünüz eşyaları yanınızda getirmenizde fayda vardır. Haydar Koyu’nun denizi oldukça sığ olduğu için çocukların yüzmesine de uygundur.

Nasıl Gidilir: Milas merkeze 1 saatlik bir sürüş mesafesinde bulunan Haydar Koyu’na gelmek için Kızılağaç-Kazıklı-Bozbük istikametinde ilerleyebilir ve ardından Güntur Sitesi tabelasını takip ederek koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yolun son 200 metresi toprak yol ancak altı alçak binek araç ve çekme karavanla gelinebiliyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kumcaz Halk Plajı

Kumcaz Halk Plajı, Milas
Fotoğraf: Muharrem Ateşoğlu

Kumcaz Halk Plajı, diğer denizlere oranla biraz daha dalgalı diyebileceğimiz bir denize sahip olan plaj yeridir. Konum itibariyle Çökertme yakınlarında yer alan Kumcaz Plajı’nı tercih edecekseniz mutlaka sabah erken saatte gidilmesi gerekir. Özellikle de saat 11’den sonra oldukça kalabalıklaşan plajın denizi neyse ki oldukça temizdir. Genellikle telefonların çekim alanının güçsüz olduğu bu plaja eğer araba ile ulaşım sağlayacaksanız plaj yakınlarına varmadan önce arabayı park etmeniz gerekmektedir.

Çevresinde konaklayabileceğiniz pansiyonlar ve apart evlerin de bulunduğu bu plajda isterseniz sörf yapmayı bile öğrenebilirsiniz! Eğitim alabileceğiniz hocalara sahip bu plajda oturup yemek yeme fırsatınız da oluyor. Halk plajı olduğundan dolayı kendiniz yeme içme malzemelerinizi getirip onları da tüketebilirsiniz. Eğer daha rahat bir deniz keyfi yaşamak isterseniz de şezlong ve şemsiye ikilisi kiralayabilirsiniz. Kendi sandalye ve deniz eşyalarınızı da kullanabileceğiniz bu plajda deniz ilk başlarda sığ olurken sonrasında derinleşmektedir. Bu yüzden ilk birkaç metre sonrası çocukların yüzmesine uygun değildir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için plaj çevresinde kafeterya bulunmaktadır. Ayrıca plajda ücretsiz kullanıma sunulan şemsiyeler de bulunmaktadır. Şemsiyelerden yararlanmak için erken saatlerde gelmekte yarar var. Bu bölgede konaklama yapmayı düşünenler için plaj çevresinde pansiyon ve apart evleri de bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Cin Bükü Koyu

Cin Bükü Koyu, Orhaniye
Fotoğraf: Timur Yatarkalkmaz

Adeta cennetten bir parça gibi gözüken Cin Bükü Koyu, Muğla’nın Marmaris ilçesinde yer almaktadır. Marmaris ve Bozburun Yolu üzerinde sağda kalan Cin Bükü, Turgutköy’e toplamda 8 kilometre uzaklıktadır. Rengi okyanusu andıracak kadar mavi olan bu koyun denizi, kenarında yeşillik ve ağaçlar ile görsel bir şölen sunmaktadır. Eğer araçla gidecekseniz bilmeniz gereken önemli bir husus da arabayı bırakacak bir park yerinin olmayışıdır. Deniz sabah saatlerinde daha berrak olmakla beraber küçük çakıl taşlı ve oldukça kumludur.

Çocukların da yüzebileceği bu deniz çok sığ ve dalgasızdır. İlerlendiği zaman da derinleşmeyen denizde çocuklarınızla beraber keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Koyun çevresinde herhangi bir tuvalet ya da yüzdükten sonra yıkanmanıza imkân tanıyan bir duş yeri bulunmamaktadır. Ayrıca koyun yakınlarında herhangi bir market de bulunmamaktadır. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı önceden alıp gelmeniz iyi bir tercih olacaktır. Koya en yakın pansiyonlar ise 20 dakika yürüme mesafesindedir.

Nasıl Gidilir: Marmaris’ten yola çıkıp Bozburun istikametine dönerek Turgutköy’e gelebilir ve buradan 8 km daha yol gittikten sonra koya varabilirsiniz. Yol üzerinde koyu gösteren tabela olmaması nedeniyle harita konumunu mutlaka dikkate alın. Koya inen yolun son 100 metresi toprak ve çakıllı. Araç park yok sınırlı sayıdadır. Sabah erken saatte gelmekte yarar var.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Karadere Plajı

Karadere Plajı, Selimiye
Fotoğraf: Şerafettin Taylan

Türkiye’nin en ünlü plajlarından bir tanesi olan Karadere Plajı, son dönemlerde turistlerin de en çok ziyaret ettikleri plajlar arasında! Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yer alan bu güzel plaj, denizi ile yüzenleri kendisine âşık ediyor. Sabahları çarşaf gibi berrak ve dalgasız olan deniz, incecik kumu ve serinliği ile de ziyaretçilerin akınına uğramaktadır. Deniz hemen derinleşmese de sonraki birkaç adım çocukların yüzmesi için uygun olmamaktadır. Yakınlarında yer alan birden fazla konaklama yeri ve kamp alanı ile daha huzurlu ve rahat bir tatil geçirebilirsiniz. Üstelik ulaşım kolaylığı ve merkezi bir yerde oluşu da artısı!

Şemsiyesi ve şezlongu olmayan bu plaj tam anlamıyla bir halk plajıdır. Yakınlarda bulunan bir tesis içerisinde yer alan tuvalet ve duş da kolaylıkla kullanılabilmektedir. Özlen Çayı’ndan akan buz gibi su ile denizin sıcak suyunun karıştığı bu plaj, aileniz ile beraber keyfini çıkarabileceğiniz nadide plajlardan bir tanesi olmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Balartı (Cennet) Koyu

Balartı (Cennet) Koyu

Balartı, diğer bir adıyla da Cennet Koyu, Fethiye’nin en sessiz sakin yerlerinden biridir. Adının hakkını verircesine cennet gibi berrak bir suya ve zümrüt yeşili bir doğa manzarasına sahip olan bu koy, Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunmaktadır. Fakat ulaşım konusunda biraz sıkıntıların yaşanabileceği bir koy olması da göz ardı edilmemelidir. Kabak Koyu’ndan kalkan botlar ile ulaşabileceğiniz bu koy, Fethiye merkeze de oldukça uzak bir yerde kalmaktadır.

Eğer doğanın içerisinde günlük hayatın karmaşasından uzak bir yerde birkaç saat geçirmek istiyorsanız, Cennet Koyu aradığınız tüm özellikleri karşılamaktadır. Sessiz, sakin çevresi ile size dinginlik verecek olan koyun çevresinde herhangi bir konaklama tesisi ya da market bulunmamaktadır. Yakınlarında yalnızca kamp yapabileceğiniz bir kamp merkezi bulunan bu koya tekne ile de ulaşabilirsiniz. Berrak denizi ve incecik kumu ile girenleri mest eden koy çocuklarınız ve aileniz ile huzurlu birkaç saat geçirebilmeniz için idealdir. Deniz oldukça sığdır fakat yer yer dalgalı olabilmektedir. Kamp işletmesinin bulunduğu yerde ise tüm ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Balartı (Cennet Koyu), Kabak Koyu’ndan yürüyerek yaklaşık 2 saatte gelinebilen bir yer. Araçla ulaşım ne yazık ki yok. Dileyen Kabak Koyu ve Kelebekler Vadisi’nden hareket eden tekne turlarına katılarak da buraya ulaşım sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama olanağı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz. Koyda bir kamp işletmesi bulunmaktadır. Dileyen konaklamasını buradan yapabileceği gibi, WC, duş, elektrik gibi ihtiyaçlarını da buradan karşılayabilir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Cennet Koyu

Cennet Koyu, Selimiye
Fotoğraf: Donatas Tamulynas

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye’de yer alan Cennet Koyu oldukça berrak ve temiz bir yerdir. Araç ile direkt olarak ulaşım sağlanamayan bu koya eğer arabanız ile gelecekseniz mutlaka yakınlarında bir yere park etmeniz gerekiyor. Ormanlık patika yoldan yürüyerek ulaşabileceğiniz bu koyun denizi taşlı ve kumları kalındır. Doğanın tam merkezinde, ağaçların altında huzurlu bir gün geçirebileceğiniz koy müthiş bir su ve beraberinde keyifli bir yüzme deneyimi sunmaktadır.

Denizin çok sığ olmasından dolayı çocuklarınızla da burayı tercih edebilir ve güzel bir günübirlik deniz keyfi yapabilirsiniz. Koy yakınlarından herhangi bir işletme, market vs. bulunmamaktadır. Dolayısıyla koya gelirken ihtiyaçlarınızı mutlaka yanınızda getirmeyi ihmal etmeyin. Denize ve koya ulaşmak içinse Selimiye Halk Plajı’nı kullanabilirsiniz. Selimiye Halk Plajı’ndan giriş yaparak upuzun ve ince patikayı yolu takip ederek koya ulaşabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Cennet Koyu’na ulaşım yürüyerek bir hayli zordur. Akkum Koyu’na gelip buradan yaklaşık 30 dakikalık bir yürüme sonrası koya ulaşılabilir. En kolay ulaşım alternatifi ise Selimiye’den hareket eden günübirlik tekne turlarına katılmak veya özel teknelerle gelmek olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Camel Beach

Camel Beach, Ölüdeniz
Fotoğraf: Serg Brandys

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan bir başka güzel plaj ise Camel Beach! Ulaşım konusunda sizi biraz zorlayacak olan bu sahile yalnızca denizden ulaşılabilmektedir. Tekne turları ile çoğu koyun gerisinde kalan bu koy, insanoğlunun sahip çıkması gereken bir başka doğa harikasıdır. Denizi oldukça ılık olan sahil kısmının suyu da yer yer çok dalgalı olabilmektedir. Bu yüzden çocuklarınızla yüzmek yerine yalnızca teknede zaman geçirmeyi tercih edebilirsiniz. Çok uzun süreli kalmaya uygun olmayan bu plajda güneşlenebilir, yüzebilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Yakınlarında herhangi bir konaklama tesisi olmayan bu doğa harikasına en yakın yer 6-7 km uzaklıktadır. Temiz denizi ile de size güven veren bu plaja giderken dalış gözlüğü almak bile isteyebilirsiniz. Yüzmeye doyamayacağınız bu plajın tek eksisi, karadan herhangi bir ulaşımın olmamasıdır. Giderken yanınızda her türlü ihtiyacınızı bulundurmanız gereken Camel Beach, yakınlarında bir tesis olmadığı için duş ve tuvalet imkânı da sunmamaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bardakçı Koyu

Bardakçı Koyu
Fotoğraf: Ferhat Safran

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan Bardakçı Koyu, Bodrum merkeze yaklaşık olarak 1-1,5 kilometre uzaklıktadır. Yürüyerek 15 dakikada ulaşabileceğiniz bu koy çevresinde konaklamaya uygun yerler de bulunmaktadır. Eğer Bodrum merkezde konaklıyorsanız ve aracınız varsa, sizi tutacak hiçbir şey yok demektedir. Mutlaka gelip denizin keyfinin çıkarılması gerekir. Koy çevresinde yer alan işletmelerin şezlong kiralayabilirsiniz. Ücretsiz girişe sahip olan bu koy, çok büyük olmamasıyla da tatilcilerin beğenisini kazanan bir yer olmaktadır.

Koy olduğu için deniz genç, yaşlı, herkesin girmesi için uygundur. Yaz sezonları geldiği zaman deniz kalabalıktan dolayı bulanıklaşabilir fakat sabah erken saatlerde çarşaf gibi olan bu denizi erkenden ziyaret etmekte fayda var. Fazla ilerlendiği zaman boydan daha derin olabilen su, yavaş yavaş derinleşmesi nedeniyle çocukların yüzmesine uygundur. Bardakçı Koyu’nda tuvalete girebileceğiniz, duşunuzu alabileceğiniz ve acıktığınız zaman yemek yiyebileceğiniz yerler bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Nasıl Gidilir: Bodrum ilçe merkezine yaklaşık 15 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Bardakçı Koyu’na yürüyerek gelebilir, araçla Gümbet istikametinde ilerleyip Bodrum değirmenlerine gelmeden önceki soldan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar için plaj çevresindeki otellerin ücretli alanlarını tercih edebilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki büfe yerlerinden karşılayabilirsiniz

Uygunluk: Çocuklar İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Karaincir Halk Plajı

Karaincir Halk Plajı
Fotoğraf: İbrahim Tabakoğlu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan bir başka güzel plaj ise Karaincir Halk Plajı’dır. Denizi oldukça berrak ve temiz olan bu plaj, birkaç ücretli plajın arasında kalan ve girişi oldukça kalabalık olan bir plajdır. Kendi havlu ve şemsiyenizi getirebileceğiniz bu halk plajının çevresinde çok fazla bireysel işletme de bulunmaktadır. Eğer halk plajında yer bulamazsanız ücret ödeyerek işletme plajlarına gidebilir, şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Bodrum merkezde kalıyorsanız çok kolay bir ulaşım süreci ile 10 dakika içerisinde plaja varabilirsiniz.

Belki de Bodrum’daki en soğuk sulardan birisine sahip bu plajda neyse ki çocukların eğlenebilecekleri mükemmel bir kumsal bulunmaktadır. Sabah erken saatte gidildiği zaman denizin tadına varabileceğiniz bu temiz halk plajında; WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama gibi imkânlardan yararlanabileceğiniz yerel işletme bulunmaktadır. Öğleden sonra fazlaca kalabalıklaşan bu plajda ihtiyaçlarınızı var olan işletmelerde kolayca giderebilirsiniz. Çocuklarınızın da denizin kenarında eğlenceli dakikalar geçirebileceği bu plaj denizin temizliği ve sığlığı ile de tatilcilerin en sevilen plajlarından bir tanesi oluyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (80 TL’lik yeme-içme ile birlikte şezlong ve şemsiye kullanılabilir).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Merdivenli Koyu

Merdivenli Koyu
Fotoğraf: Ercan Öcal

Muğla’nın en güzel ilçelerinden birisi olan Dalaman’da yer alan bu eşsiz koy, ilk defa gelenleri kendisine hayran bırakacak güzellikte bir yerdir. Güneşin batışının izlenebileceği en güzel noktalardan biri olan Merdivenli Koyu’na geldiğiniz bu manzaraya karşı zaman uzun yürüyüşler yapacağınıza emin olabilirsiniz. Önce mağarayı gezdikten sonra patikayı çıkarak ulaşabileceğiniz bu mükemmel koyun denizi de kendisi gibi harika! Çevresinde konaklama konusunda bir işletme bulunmayan bu koy yakınlarındaki en yakın restoran ise 10 dakika yürüme mesafesindedir.

Doğa ile iç içe bir tatil yaşamak istiyorsanız mutlak suretle duraklarınız arasına eklemeniz gereken bu koyun denizi de oldukça temizdir. Çevre yerlerde tuvalet ve duş ihtiyacınızı karşılamak için herhangi bir mekân bulunmamaktadır. Tekne ile ulaşabileceğiniz bu eşsiz koyun denizi de oldukça sığ ve çocukların girebileceği düzeydedir. Koy yakınlarında yer alan ve koyun içinde var olan merdivenle çıkabileceğiniz yerlerin de muhakkak görülmesi gerekir.

Nasıl Gidilir: Merdivenli Koyu’na karayolu ile ulaşım imkânı bulunmuyor. Göcek’ten kalkan günübirlik tekne turlarıyla koya ulaşım sağlanabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Bir sonraki tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Muğla hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Not: Listede yer alan ücretli plaj yerlerinin giriş ücretleri ve sunulan olanaklar hafta içi, hafta sonu ve sezonluk olarak değişiklik gösterebilir. Güncel ücretler için plaj işletmesi ile iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin