Datça’da Denize Girilecek Yerler – En Güzel 42 Datça Plajı

Ege Bölgesi’nde bulunan Muğla ilinin 13 ilçesinden biridir Datça. Adını üzerinde bulunduğu Datça Yarımadası’ndan almıştır. Yüz ölçümü 446 km2 olan yarımadanın sahil şeridi 235 km’dir. Girintili çıkıntılı olan sahil şeridi irili ufaklı 52 adet koyla çevrilidir. Bu koylardan biri olan Balıkaşıran Koyu, Ege ve Akdeniz sularının kesişme noktalarında bulunur. Tipik Akdeniz ikliminin hâkim olduğu Datça’da yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçiyor. Üç tarafı denizlerle çevrili olan yarımadada yazın esen kuzey rüzgârları bunaltıcı sıcakları önler ve nem oranını da düşürür. Yılın 300 günü güneşli ve sıcak olması Datça’nın yaz turizmi açısından önemli bir merkez olmasını sağlamıştır. Geçmişi M.Ö. 2000‘lere kadar uzanan Datça’da bilinen ilk yerli halk Karyalılar’dır. Daha sonra Yunanistan üzerinden bölgeye gelen Dorlar, ilçe merkezinin 1,5 km kuzey doğusundaki Burgaz mevkiinde Knidos’u kurmuşlar ve Knidos, Dor Uygarlığının merkezi olmuştur. Daha sonra sırasıyla; Lidyalılar, Persler, Bizans ve Osmanlı egemenliği altına giren bölge günümüzde hala bu uygarlıkların izlerini taşır.

Sıcak iklimi, birbirinden güzel koyları ve plajları, gezilecek yerleri ile deniz turizmi açısından ülkemizin önemli bölgelerinden biri olan Datça, Antalya, Bodrum, Çeşme, Kuşadası gibi popüler tatil yerlerinin kalabalığından ve gürültüsünden hoşlanmayıp, sakin ve doğa ile iç içe bir tatil geçirmek isteyenlerin uğrak noktasıdır. Yunanistan’a yakın olması nedeniyle her gün hem Datça’dan Yunanistan’ın Simi Adası’na hem de Simi Adası’ndan Datça’ya günübirlik tekne turları düzenlenir. Yunan turistlerin yanı sıra Alman, İngiliz ve Rus turistlerin de çok fazla ilgi gösterdiği Datça son yıllarda çok sayıda yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Ülkemizin güneybatısındaki en güzel yerlerden biri olan Datça’da yat turizmi de ön plajdadır. Doğal güzellikleri ve onlarca koyu ile öne çıkan Datça’nın en popüler koyları arasında Palamutbükü, Kargı Koyu, Hayıtbükü, Kurubük ve Gebekumu gösterilebilir. Doğal zenginlikleri, masmavi koyları ve rüzgârlı havasıyla; doğa yürüyüşü, sörf ve dalış tutkunlarına ev sahipliği yapan Datça ülkemizde görülmesi gereken cennet köşelerden biridir. Datça’nın eşsiz koyları ve plajları ile ilgili tüm bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

Taşlık Beach & Restaurant

Taşlık Beach & Hotel
Fotoğraf: Mustafa Girman

Datça Limanı’nın yakınlarında bulunan Taşlık Beach, civardaki alternatifleri arasında en iyisi olarak gösterilir. Hem merkeze yakın olması hem de kaliteli hizmeti nedeniyle çok fazla tercih ediliyor ve yaz sezonunda biraz kalabalık olabiliyor. Beach, Taşlık Restoran tarafından işletiliyor. Deniz ürünleri ağırlıklı menüsü ile beğeni toplayan restoran tatilcilere hem beachde hem de restoranda en iyi şekilde hizmet veriyor.

Özel bir işletmeye ait olan plaja giriş ücretlidir. Giriş ücretine duş, tuvalet ve soyunma kabini dâhildir. Şezlong ve şemsiye ücret karşılığı kiralanır. Beachde hem taşlık hem de kumlu alan bulunur. Deniz son derece berrak ve temizdir. Bazı yerler çok sığdır ve daha çok çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Derin olan yerler ise yüzme bilen tatilciler için idealdir. Plaj rüzgâr alan bir konumda bulunur.  Buz gibi denizi yaz aylarının bunaltıcı sıcağında ilaç gibi gelir.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bedya Beach

Bedya Beach
Fotoğraf: Ergin Ok

Palamutbükü’nde yer alan Bedya Beach, Bedya Restaurant tarafından işletilmektedir. Palamutbükü’ndeki yan yana işletmelerden farklı olarak halk plajının sonunda sakin bir alanda yer almaktadır. Palamutbükü’nün muhteşem denizinde sessiz, sakin, huzurlu bir ortamda ailenizle birlikte denize girebileceğiniz en güzel beachlerden biri olan Bedya Beach, restoran kısmındaki lezzetli yemekleri ile de dikkat çekmektedir.

Özel bir işletmeye ait olan plaja giriş ücretlidir. Şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabinleri ve tuvaletlerin kullanımı ücrete dâhildir. Plaj ve deniz tabanı taşlıktır. Deniz son derece temiz ve berraktır. Bu özelliğiyle yüzmenin zevk verdiği yerlerden biridir. Plaj rüzgâr alan bir konumda bulunduğu için deniz dalgalı olabilir. Çocuklar konusunda dikkatli olunmalıdır. Gün boyu denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Bedya Beach’de akşamları da ay ışığı eşliğinde yemeğinizi yiyebilirsiniz. Ege mutfağının en güzel lezzetlerinin bulunduğu Bedya Restoran, bölgedeki diğer restoranlara göre oldukça uygun fiyata hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: 75 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Leo Beach

Fotoğraf: Murat Özkan

Datça’nın en güzel denizinin olduğu Aktur Bölgesi’nde yer alan Leo Beach, kumlu sahili, sığ ve berrak denizi ile dikkat çekiyor. Son derece sakin ve nezih bir ortama sahip olan beach, genellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Çocuklar gün boyunca yumuşak kumlarda eğlenip, güvenli bir şekilde denizin tadını çıkarabilir. Diğer beachlere nazaran daha sakin olduğu için huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin de tercihleri arasındadır.

Özel bir işletmeye ait olan Leo Beach’e giriş ücretlidir. Giriş ücretine duş, tuvalet ve giyinme kabini dâhildir. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamak için ücret ödemek gerekir. Eğer restoranda yemek yerseniz şezlong ve şemsiyeyi ücretsiz kullanabilirsiniz. Hafif bir müzik eşliğinde gün boyu deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz Leo Beach’de akşamları da zengin menüsü ile göz dolduran restoranda yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/leobeachdatca/

Haritada Görüntüle >

Mandalya Beach

Mandalya Hotel & Beach

Datça’nın en güzel koylarından biri olan Kargı Koyu’nda bulunan Mandalya Beach, Mandalya Otele ait özel bir plajdır. Şehir merkezine sadece 5 dakika uzaklıkta olan ancak kalabalıktan da bir o kadar uzak olan beach, sessiz, sakin, huzurlu ve konforlu bir gün geçirmeniz için gereken her şeye sahiptir. Denize sıfır konumlanmış şezlongları, güler yüzlü hizmeti, zengin yemek ve içecek menüsü ile misafirlerini en iyi şekilde karşılayan işletme Datça’nın mutlaka gidilmesi gereken yerlerinden biridir.

Özel bir işletmeye ait olan plaja giriş ücretlidir. İşletmede duş, tuvalet, soyunma kabini ve otopark hizmeti vardır. Restoran kısmından yiyecek veya içecek alınması halinde şezlong ve şemsiye ücretsiz kullanılabilir. Sahil ve deniz tabanı kum ve çakıl karışımıdır. Deniz sığ ve sakindir. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için idealdir. Zengin bir menüye sahip olan restoranda sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği ve günün her saatinde aperatif yiyecek ve içecek servisi mevcuttur.

Giriş Ücreti: 35 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mandalyaotelbeach/

Haritada Görüntüle >

Kargilos Beach

Kargilos Hotel Beach

Datça merkezine 3 km uzaklıktaki Kargı Koyu’nda bulunan Kargilos Beach, Kargilos Hotel tarafından işletilmektedir. Denize sıfır konumu ve farklı konseptiyle misafirlerine farklı bir tatil deneyimi sunan Kargilos Hotel & Beach, Datça’nın en güzel otellerinden biridir. Otelin hemen önünde bulunan beach, hem otel müşterilerine hem de dışarıdan gelen misafirlerin kullanımına açıktır. Otel müşterileri plajı ücretsiz bir şekilde kullanabilirken dışarıdan gelenler girişte ücret ödemek zorundadır. Aynı zamanda dışarıdan gelenler ücret karşılığı şezlong temin edebilir.

Datça’nın diğer plajlarındaki kalabalık ve sıkışıklıktan sıkılıp daha sakin bir ortam isteyenlerin tercih ettiği plaj, mükemmel denizi ile beğeni toplamaktadır. Sahil ve deniz tabanı taşlıktır. Deniz son derece berrak ve temizdir. Aynı zamanda sığ ve dalgasızdır. Bu özelliğiyle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilir. Hem denizde dilediğinizce vakit geçirebileceğiniz hem de otele ait kafede lezzetli yemekler yiyebileceğiniz Kargilos Beach, Datça tatil listenizde mutlaka bulunmalıdır.

Giriş Ücreti: 40 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele, otel konaklama yeri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kargilosdatca

Haritada Görüntüle >

Cennetköy Beach

Cennetköy Beach

Datça’nın en güzel denizine ve plajlarına sahip olan Kargı Koyu’nda bulunan Cennetköy Beach, Kargı Koyu’nun en güzel beachlerinden biri olarak gösterilir. Güler yüzlü hizmeti, servis kalitesi ve uygun fiyatlarıyla çok fazla tercih edilen beach, hem dinlenmek hem de eğlenmek için harika bir ortam sunuyor. Daha çok yerliler tarafından tercih edilen mekân merkeze yakın, müziksiz, sakin bir ortamda denize girmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Merkeze yakın olduğu için genelde kalabalık oluyor. Öğleden sonra gidince şezlong bulmak zor olabiliyor.

Özel bir işletmeye ait olan plaja giriş ücretlidir. Ancak diğer beachlerdeki gibi şezlong ve şemsiye ücreti yoktur. Yeme içme hariç içeride yararlandığınız tüm hizmetler giriş ücretine dâhildir. Plaj ve deniz tabanı kumluktur. Deniz sakin ve sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir. Biraz açılıp deniz gözlükleri ile yüzerseniz deniz canlılarıyla karşılaşabilirsiniz. Sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar hizmet veren restoran oldukça geniş bir menüye sahiptir ve fiyatlar civardaki işletmelere göre uygundur.

Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cennetkoy48/

Haritada Görüntüle >

Knidos Plajı

Knidos Plajı

Datça merkeze 35 km uzaklıktaki Karia uygarlığının en önemli liman kenti olan Knidos Antik Kenti sınırları içerisinde bulunur Knidos Plajı. Hem tarihi kalıntıları görebileceğiniz hem de denizin tadını çıkarabileceğiniz Knidos Antik Kenti Roma ve Bizans Dönemi’nden kalma tarihi kalıntılara ev sahipliği yapıyor. Buram buram tarih kokan bir noktada bulunan Knidos Plajı, masmavi denizde yüzebileceğiniz, Ilgın ağaçları altında güneşlenebileceğiniz doğa ile iç içe bir plajdır.

Antik kent sınırları içerisinde bulunan plaja giriş ücretlidir. Antik kentin büyük liman kısmında bulunan plaj kum-çakıl karışımı bir sahile sahiptir. Deniz oldukça sığdır ve içi yosunlara kaplıdır. Ancak yosunlar yüzerken rahatsız etmez. Antik kent sınırları içerisinde sadece bir adet lokanta bulunur. Yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı oradan karşılayabilirsiniz. Şezlong ve olanağı bulunmamaktadır. Tarihle iç içe bir gün geçirebileceğiniz Knidos Plajı, Datça tatil listenizde mutlaka bulunmalıdır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 14 TL. Müzekart ile ücretsiz.

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi antik kent girişindeki lokanta yerinden temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Taşlık Plajı

Merkezden 10 dakikada yürüyerek ulaşılabilen plaj, Datça Limanı ve Ilıca arasında yer alan adı gibi taşlık bir plajdır. İlçe merkezinde denize girilebilecek en güzel plajlardan biri olan Taşlık yaz sezonunda oldukça kalabalık olmaktadır. Hemen yanında Datça’nın en büyük yeşil alanı olan Kent Park yer almaktadır. Yeşilin ve mavinin muhteşem manzarasını doyasıya seyredebileceğiniz plajda doğanın ve denizin tadını aynı anda çıkarabilirsiniz.

Kuzey rüzgârlarına kapalı olan plajın denizi çok sakin ve berraktır. Taşlık Plajı’na giriş ücretsizdir. Plajda bulunan işletmelerden yiyecek içecek aldığınız takdirde şezlong ve şemsiye ücretsiz kullanılabilir. Plajın yakınındaki trafiğe kapalı yolda birçok kafe ve restoran bulunmaktadır. Denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkardıktan sonra Ege Denizi manzarasına karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz. Plajı önemli kılan en önemli nokta hemen yanında bulunan Ilıca Göleti’dir. Halk arasında Sodalı Göl olarak adlandırılan gölün suyunun şifalı olduğuna inanılır. Gölün hem suyunun hem de çamurunun şifalı olması turistler tarafından tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 30 TL. (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, kafeterya, market, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Aktur Plajları

İlçe merkezine 30 km uzaklıkta bulunan Aktur Plajları; Aktur Tatil Sitesi Plajı, Aktur Kamping Plajı ve Kurucabük Plajı olmak üzere üç adet mavi bayraklı plajdır. Son derece bakir kalmış plaj, günübirlik tekne turları ve günübirlik tatilciler tarafından tercih edilir. Doğa ile baş başa huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin tercih ettiği plaj yeşilin ve mavinin buluştuğu en güzel yerlerden biridir.

Aktur plajlarına giriş ücretsizdir. Plajdaki tesislerden şezlong ve şemsiye kiralanabilir. Plaj taş ve kum karışımıdır. Taşlar rahatsız edecek düzeyde değildir ancak yine de rahat yürümek için deniz ayakkabısı kullanılabilir. Mavi bayraklı tertemiz plaj, berrak cam gibi bir suya sahiptir. Su ılıktır ve çabuk derinleşir. Çabuk derinleştiği için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından çok tercih edilmez.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Hayıtbükü Koyu

Datça merkeze 19 km uzaklıkta bulunan Hayıtbükü Plajı, Mesudiye Köyü sınırları içerisinde bulunur. Daire şeklinde korunaklı küçük bir liman olan koy, rüzgâr almadığı için son derece sakin bir denize sahiptir. Yeşilliklerle çevrili saklı kalmış bir cenneti andıran plajda ağaçların altında bunan şezlonglarda kuş sesleri eşliğinde dinlenerek tüm yılın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Yeşilin ve mavinin en güzel tonlarını görebileceğiniz plajın zemini tamamen kumludur. Deniz tertemiz, sığ ve dalgasızdır. Derinlerde yüzmek isteyenler burayı pek tercih etmese de çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için oldukça idealdir. Girişin ücretsiz olduğu plajda dilerseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Turkuaz rengi denizde yüzüp, tertemiz kumsalda dinlendikten sonra restoranlarda akşam yemeğinizi yiyebilir, çam ağaçlarının altındaki çay bahçesinde dinlenebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Datça ve Marmaris’ten düzenli olarak minibüsler hareket etmektedir. Araçlarıyla gelecek olanlar Döşeme ve Mesudiye yolunu kullanarak tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 15 TL. (Şemsiye + şezlong 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ovabükü Plajı

Hayıtbükü Plajı’nın hemen yanında bulunan Ovabükü Plajı, el değmemiş doğasını koruyan koylardan biridir. Oldukça uzun bir sahil şeridine sahip olan plajda ne kadar kalabalık olursa olsun sıkışıklık yaşanmaz. Çoğunlukça yazlıkçıların bulunduğu bölgede birçok ev ve pansiyon vardır. Arkasında uzanan dağlar ve masmavi Ege denizi ile muhteşem bir manzaraya sahip ola plaj, kalabalıktan uzak sessiz sakin bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktasıdır.

Plajın denizi son derece berrak ve temizdir. Zaman zaman rüzgâr aldığı için dalgalı olabilmektedir. Çabuk derinleştiği için çocuklar için pek uygun değildir. Sahili taş ve kum karışımıdır. Taşlar çok rahatsız etmese de deniz ayakkabısı kullanmakta fayda var. Giriş ücretsizdir. Sahildeki restoranlardan yiyecek içecek aldığınızda şezlongları ücretsiz kullanabilirsiniz ya da sadece şezlong kiralayabilirsiniz. Aynı zamanda bu işletmelerde bulunan WC, duş ve soyunma kabini gibi hizmetleri de ücretsiz kullanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Güllük Plajı

Şirin bir Ege kasabasının sahilinde bulunan Güllük Plajı, Datça merkeze 15 km uzaklıktadır. Merkeze yakın konumda buluna plajlara göre daha sakin olan plaj, huzurlu bir tatil için en ideal noktalardan biridir. Plaj iri kum tanelerinden oluşmaktadır. Sürekli rüzgâr alan bir konumda olduğu için deniz hep dalgalıdır. Aniden derinleştiği için çocuklu aileler için tehlikeli olabilir. Ancak iyi yüzme bilenler denizi derin olduğu için burayı tercih eder.

Girişte ücret alınmamaktadır. Plajda iki adet işletme vardır. Bu işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralanabilir. Yeme içme ihtiyaçları karşılanabilir. Duş, soyunma kabini ve tuvalet ücretsiz kullanılabilir. Çok fazla tercih edilmemesi nedeniyle kalabalık olmayan plaj, sakinlik isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Muhteşem bir ada manzarasına sahip olan plajın yürüyüş yollarında dalga sesleri eşliğinde yürüyüş yapabilir, gün batımı manzarasına karşı oturup bir şeyler içebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kumluk Plajı

Datça merkezde bulunan Kumluk Plajı, adı gibi ince kumlarla kaplı bir plajdır. Son derece sığ bir denize sahip olan plaj, derin sularda yüzmek isteyenler tarafından değil daha çok çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Yumuşak kumlu plajda ve sığ denizde çocuklar eğlenceli vakitler geçirebilir. Temizliğiyle mavi bayraklı plajlar arasına girmeyi başaran plaj, konumu nedeniyle yaz sezonunda çok kalabalık olmaktadır.

Girişin ücretsiz olduğu Kumluk Plajı, hem günübirlik tatilciler hem de konaklamak isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Plajın hemen yanında trafiğe kapalı alanda ki pansiyonlarda konaklayanlar da bu plajı kullanmaktadır. Pansiyonlara ve sahil kenarındaki restoranlara ait olan şezlonglar ücret karşılığında kullanılabilir. Aynı zamanda plaj içerisinde bulunan duş, WC, soyunma kabini ve cankurtaran gibi hizmetler de belediye tarafından sağlanmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için plaj çevresindeki kafeleri kullanabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akçabük Koyu

Akçabük Yarımadası’nın en iyi plajlarından biri olan Akçabük Koyu, Ovabükü ve Palamutbükü koylarının tam ortasında yer alır. 2019 yılında kamp alanı olarak düzenlenen koy, mavi bayraklı küçük bir plaja sahiptir. Çam ağaçlarıyla çevrili muhteşem bir doğaya sahip olan koy, çam kokuları eşliğinde kamp tatili yapmak isteyenler ve tekne turları tarafından tercih edilmektedir.

Kamp alanına giriş ücretlidir. Çadır, karavan, bungalov ve pansiyon gibi konaklama seçeneklerinin bunduğu alanda çamaşırhane, bulaşıkhane, şarj ünitesi, market, otopark, çocuk parkı ve spor alanları bulunmaktadır. Kamp alanının hemen aşağısında bulunan plaja ücretsiz bir şekilde girilebilir. Zemini çakıllı olan plajın denizi cam gibi berraktır. Hemen derinleştiği ve dalgalı olduğu için çocuklar için uygun değildir.

Nasıl Gidilir: Akyarlar mevkiinde bulunan Akçabük Koyu, Datça’ya 25 km mesafede bulunuyor. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Bodrum ve Datça’dan minibüsler Akçabük Koyu’na hareket etmektedir. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Döşeme ve Mesudiye istikametinde ilerleyerek tabelalar yardımıyla koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong 10 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, çadır kamp alanı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Palamutbükü Plajı

Datça’ya yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunan Palamutbükü Plajı, Datça Yarımadası’nın en güzel koylarından birinde bulunur. Yeşilin ve mavinin en güzel şekilde buluştuğu yerlerden biri olan Palamutbükü, doğal ortamı ile Datça’nın tüm güzelliklerini gözler önüne sermektedir. Antik dönemde liman ve arazileri ile oldukça ünlü olan bölge günümüzde de deniz turizmi açısından son derece önemlidir. Rüzgâr almayan bir konumda bulunması ve berrak denizi ile son yıllarda tatilcilerin dikkatini çekmeye başlamış ve gittikçe kalabalıklaşmıştır.

Tarih ve doğanın iç içe bulunduğu Palamutbükü Plajı’na giriş ücretsizdir. Yeme içme karşılığında plajda bulunan işletmelere ait şezlong ve şemsiye kullanılabilir. Son derece sakin ve bakir kalmış bir plaj olan Palamutbükü, taşlık bir plaja sahiptir. Deniz ayakkabısı kullanmazsanız yürümekte zorlanabilirsiniz. Buz gibi soğuk deniz hızlı bir şeklide derinleşir. Bu yüzden çocuklar ve yüzme bilmeyenler dikkatli olmalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki apart yerlerinden ücretli olarak karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kargı Koyu Plajı

Datça merkeze 3 km uzaklıkta bulunan Kargı Koyu’na merkezden yarım saatte bir kalkan dolmuşlarla ulaşılabilir. Merkeze yakın olmasına rağmen doğal güzelliklerinden hiçbir şey kaybetmeyen koy, sakin ve korunaklı yapısından dolayı da tercih ediliyor. Muhteşem bir denize sahip olan koyun plajının taşlık olması bile buraya olan ilgiyi azaltmıyor. Dağlardan gelen soğuk suyun denizle birleştiği yerde bulunan koyun buz gibi suyu yaz aylarının bunaltıcı sıcağında ilaç gibi geliyor.

Akvaryum gibi tertemiz denizi ile görenleri kendine hayran bırakan, okaliptüs ağaçlarıyla çevrili Kargı Koyu Plajı, belediye tarafından işletilmektedir. Girişte ücret talep edilmemektedir. Ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralanabilir. Plajda soyunma kabini, duş ve tuvalet kabinleri bulunmaktadır. Aynı zamanda yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı plajda bulunan işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Datça merkeze 3 km mesafede bulunan Kargı Koyu’na toplu taşıma ile gelebilmek mümkündür. Araçlarıyla gelecek olanlar Datça İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü geçtikten yaklaşık 1 km sonra yolun solunda koyu göreceklerdir. Koy çevresinde araç otopark yeri bulunmaktadır. Ayrıca Datça merkezden kalkan günübirlik tekneler de Kargı Koyu’na uğramaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kızılbük Koyu

Datça merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta, Hayıtbükü Plajı’nın hemen ilerisinde bulunur. Palmiye ağaçlarıyla çevrili Kızılbük Plajı, Datça’da denize girilebilecek en güzel yerlerden biridir. Daire biçiminde bir koyun içerisinde bulunan plaj, rüzgârlara karşı son derece korunaklıdır. Denizi sakin ve dalgasızdır. Sığ olduğu için de özellikle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilir.

Küçük sahil kum ve çakıl karışımıdır. Çakıllar yürürken rahatsız edecek kadar yoğun değildir. Çocuklar kumlarla oynayarak eğlenceli vakit geçirebilir. Sığ denizde yüzmek istemeyenler için plajda bir de iskele bulunmaktadır. İskeleden atlayarak derinlerde yüzülebilir. Halk plajı olan Kızılbük’e giriş ücretsizdir. Plajda bulunan işletmelerden hizmet alındığı takdirde şezlong ve şemsiye kullanılabilir.

Nasıl Gidilir: Kızılbük Koyu’na kendi aracıyla gelecek olanlar Mesudiye’ye gelerek buradan tabelalar yardımıyla koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Datça-Mesudiye arası her gün sık aralıklarla minibüsler çalışmaktadır. Ayrıca Datça merkezden kalkan günübirlik tekne turları da Kızılbük Koyu’na uğramaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Koyda yer alan işletmeler 50 TL harcama limiti ile şezlong ve şemsiye dâhil tüm olanakları müşterilerine sunmaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Gebekumu Plajı

Datça’nın en güzel plajlarından biri olan Gebekumu Plajı, 5 km uzunluğundaki sahili ve özel kumları ile dikkat çekmektedir. Kızlanaltı Plajı ile aynı körfezde bulunan plajın kumsalı fosil kalıntıları ile dolu olduğu için koruma altına alınmıştır. 6 milyon sürede oluşan tortuları içinde bulunduran doğa harikası plajdan bir kum tanesi alınması bile yasaktır.

Denizinin güzelliği kadar doğal ortamı ile de dikkat çeken plajda 19 kuş ve 85 farklı türde bitki bulunmaktadır. Zengin canlı çeşitliliğine ev sahipliği yapan Gebekumu Plajı Datça’nın en doğal plajlarından biridir. Yumuşak kumlu, berrak denizi ile mükemmel bir yüzme ortamı sunan plaj, sürekli rüzgâr alması ve derin olması nedeniyle sörf için de ideal yerlerden biridir.  Ancak çocukların yüzmesi için tehlikeli olabilir. Plaja giriş ücretsizdir. Plajda WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Ayrıca yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kızlanaltı Gereme Koyu

İlçe merkezine 10 km uzaklıkta bulunan Kızlanaltı Plajı, ulaşımın zor olması ve çevrede işletme bulunmamasından dolayı çok fazla tercih edilmez. Plaj Datça’nın en sakin yerlerinden biridir. İsmini sınırları içerisinde bulunduğu Kızlan Köyü’nden almıştır. Yay biçiminde uzanan uzun sahil şeridine sahip olan bölgede Kızlanaltı’ndan başlayarak birçok plaj bulunur. Çoğu plajda işletmeler bulunurken Kızlanaltı Plajı tamamen doğal bir plajdır.

Plaja giriş ücretsizdir. Son derece bakir kalmış bir bölgede bulunan plajda herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Dolayısıyla şezlong, şemsiye kiralama imkânı, duş, soyunma kabini ve tuvalet de bulunmamaktadır. Kumlu bir sahile sahip olan plajın denizi yavaş yavaş derinleşir. Çocuklar ve iyi yüzme bilmeyenler burada eğlenceli vakit geçirebilir. Rüzgâr alan bir konumda bulunmasından dolayı plaj rüzgâr sörfü için de uygundur.

Nasıl Gidilir: Kızlan Köyü’ne yaklaşık 6 km mesafedeki Gereme Koyu’na giden yol toprak ve bozuk. Araçla gelecek olanların altı yüksek arazi tipi bir araçla gelmelerini tavsiye ederiz. Toplu taşıma ile koya ulaşım ne yazık ki bulunmuyor. En yakın Kızlan Köyü’ne gelerek buradan yaklaşık 1 saat kadar yürümeniz gerekiyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Karaincir Plajı

Datça’dan Aktur bölgesine doğru 18 km ilerlediğinizde karşınıza çıkar Karaincir Plajı… İnce kumlu plajı, sığ ve dalgasız denizi ile dikkat çeken plaj özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Rüzgâr almayan bir konumda bulunması, içerisinde her türlü imkân olması ve hemen yanında bir tatil köyü olması tatil sezonunda oldukça kalabalık olmasına neden olmaktadır.

Mavi bayraklı halk plajı olarak hizmet veren plaja giriş ücretsizdir. Sahil boyunca bulunan işletmelerden dilerseniz ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilir, dilerseniz havlunuzla kamp sandalyenizle kumsalda güneşlenebilirsiniz. Plajda bulunan soyunma kabinlerinden, duş ve WC’lerden yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda plajda bulunan işletmelerden yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, deniz, kum, güneş üçlüsüyle harika bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 50 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kurubük Koyu

Ovabükü’nden Palamutbükü’ne giderken muhteşem görüntüsüyle karşınıza çıkan Kurubük, Datça’nın el değmemiş koylarından biridir. Yol boyunca muhteşem görüntüsüyle sizi karşılayan koy, içerisine girince de masmavi denizinde harika bir yüzme deneyim sunar. Ulaşımı biraz zor olsa da karşılaştığınız manzara size iyi ki gelmişim dedirtecek. Çok fazla keşfedilmeyen, keşfedenlerin de bir daha vazgeçemediği Kurubük, merkezdeki kalabalık plajlardan sıkılıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça uygundur.

Girişin ücretsiz olduğu Kurubük yakınlarında herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Dolayısıyla şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilme imkânı da yoktur. Havlunuzu plaja serip güneşlenebilirsiniz. Yanınızda getirdiğiniz malzemelerle piknik yapabilirsiniz. Mavinin en güzel tonlarını barındıran cam gibi deniz ile görenleri kendine çeken Kurubük Plajı’nın sahili taşlıktır. Deniz içerisinde de büyük taşlar ve kaya parçaları vardır. Denize girerken plaj ayakkabısı kullanmanızda fayda var.

Nasıl Gidilir: Araçla gelecek olanlar Datça merkezden Mesudiye’ye gelerek buradan Palamutbükü yolunu takip edip ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacaklar için Datça merkezden Mesudiye’ye her gün sık aralıklarla minibüsler çalışmaktadır. Ayrıca Datça merkezden kalkan günübirlik tekneler de Kurubük Koyu’na uğramaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Domuz Çukuru Koyu

Datça’nın Mesudiye Köyü sınırlarında bulunan Domuz Çukuru Koyu, karadan ulaşım olmayan bu nedenle de el değmemiş doğal güzelliklerini koruyan nadir koylardan biridir. Sakin ve huzurlu ortamından dolayı kafa dinlemek isteyen tatilciler tarafından tercih edilen koy, mavi bayraklı tertemiz plajı ve mavinin en güzel tonlarını görebileceğiniz berrak denizi ile görenleri büyülemektedir.

Etrafı incir ağaçları ile çevrili koya sık sık yaban domuzları incir yemeye gittiği için bu adı almıştır. Koyda küçük bir plaj alanı vardır. Tekneden atlayıp sahile çıkarak yürüyüş yapabilir, eşsiz doğayı keşfedebilirsiniz. Koyun etrafındaki mağaralara yüzerek ulaşabilir, mağaraları keşfedebilirsiniz. Bakir doğanın tadını geceleri de çıkarmak isterseniz çadırınızı kurarak kamp yapabilirsiniz. Işık kirliliğinden uzak geceleri dalga sesleri eşliğinde yıldızları izlemek ayrı bir keyiftir.

Nasıl Gidilir: Domuzbükü Koyu’na karadan ulaşım ne yazık ki yok. Koya, Datça merkezden kalkan günübirlik teknelerle ulaşım sağlanmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Akvaryum Plajı

Yaka Mahallesi sınırları içerisinde Palamutbükü Koyu’da yer alan plaj, Datça merkeze 30 km uzaklıktadır. Yunanistan’a yakın olmasından dolayı Yunanistan plajlarına benzeyen Akvaryum Plajı, tıpkı adı gibi akvaryumu andırır. Suyun dibini görebileceğiniz berrak denizde yüzerken su altı dünyasını da yakından keşfedebilirsiniz. Balıkları yakından seyredebilmeniz için deniz gözlüklerinizi kullanmanızı tavsiye ederiz.

El değmemiş ve doğal güzellikleri korunmuş plaja inerken merdiven bile bulunmuyor. İnip çıkan insanların ayak izlerinden oluşan yoldan plaja ulaşılıyor. Kırmızı, pembe taşlarla kaplı denizde yüzmek, büyük keyif verir ancak suyu çok soğuktur. Yaz günlerinde buz gibi suda yüzmek ilaç gibi gelir. Plaja giriş ücretsizdir. En yakın market 4 km uzaklıktadır ve plajda başka işletme bunmamaktadır. İster günübirlik tekne turları ile gidebileceğiniz, ister kamp kurup tatil yapabileceğiniz plaj, Datça tatil rotanızda mutlaka bulunmalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Lindos Koyu

Hisarönü Körfezi’nin yakınlarında bulunan Lindos Koyu, Datça’nın en doğusunda bulunuyor. Biraz daha ilerleyince Marmaris sınırlarına geçiliyor. Hem karadan hem de denizden ulaşımın olması günübirlik geziler için koyu cazip kılıyor. Karadan ulaşım için Çatı Koyu’na giderken bulunan toprak yoldan sonra 2 km daha gitmek gerekiyor. Sonrasında eşsiz manzarası ile Lindos Koyu karşınıza çıkıyor. Denizden ulaşım için de günübirlik tekne turlarına katılmak ya da tekne kiralamak gerekiyor. Mavi yolculuk tekneleri de korunaklı yapısından dolayı burada mola veriyor.

Çam ağaçları ile çevrili tablo gibi bir manzaraya sahip olan koy, Datça’nın en güzel koylarından biridir. Etrafında herhangi bir yerleşim yeri bulunmayan bu doğa harikası yerde, turkuaz mavisi sularda yüzebilir, güneşin tadının çıkarabilir, çam ağaçlarının kokusunu içinize çekerek mis gibi havada dinlenebilirsiniz. Şehrin gürültüsünden, kalabalığından uzak mavi ve yeşil ile iç içe bir gün geçirerek ruhunuzu dinlendirmek istiyorsanız Lindos Koyu’nu tatil rotanıza ekleyin.

Nasıl Gidilir: Lindos Koyu, Çatı Koyu’na giderken bulunan toprak yoldan 2 km sonra ulaşılabilen bir yerdir. Araçla gelmeyi düşünenler altı yüksek arazi tipi bir araçla gelirlerse iyi olur. Koya giden yol toprak ve bozuktur. Koya, Datça’dan kalkan günübirlik tekne turlarıyla da gelebilmek mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sarıliman Koyu

Datça’ya 19 km uzaklıktaki Karaincir Koyu’nun hemen yanında, Sarı Liman Adası’nın kuzeyinde bulunan Sarı Liman Koyu, tekne turlarının çok uğramadığı daha çok karadan ulaşılabilen son derece bakir kalmış bir koydur. Bir tarafı kayalıklarla bir tarafı da yemyeşil ağaçlarla çevrili koy, mükemmel bir manzaraya sahiptir. Ancak sahili taşlık olduğundan dolayı, çok fazla tercih edilmemektedir.

Daha çok doğa ile iç içe sessiz, sakin, huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin tercih ettiği koy, Datça’nın eşsiz güzelliklerinden sadece bir tanesidir. Meltem rüzgârlarına kapalı olan koy, son derece sakin ve sığ bir denize sahiptir. Bu nedenle de çocuklu aileler tarafından tercih edilebilir. Koy çevresinde herhangi bir yerleşim yoktur. Kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler de bulunmamaktadır. Tertemiz denizde dilediğiniz gibi yüzebileceğiniz ve doğanın sesini dinleyebileceğiniz koy, günübirlik tatiller için son derece uygundur.

Nasıl Gidilir: Sarıliman Adası’na Datça’dan kalkan günübirlik tekne turlarıyla gelebilmek mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Armutlu Su Koyu

Kargı Koyu’ndan küçük bir patika yol ile ulaşabileceğiniz Armutlu Su Koyu’nun hemen arkasında da Gökliman Koyu yer alıyor. Yeşille maviden başka hiçbir renk göremeyeceğiniz koy, ormanların içerisinde kalmış küçük bir cenneti andırır. Korunaklı yapısından dolayı rüzgârlara karşı kapalıdır. Hem günübirlik tur tekneleri hem de mavi yolcuk teknelerinin uğrak noktasıdır. Dip yapısı ve su altı canlı çeşitliliği ile mükemmel bir dalış noktasıdır ve yıl boyunca binlerce profesyonel dalgıca ev sahipliği yapar.

Cam gibi berrak suyundan dolayı akvaryum olarak adlandırılan koyda, tekneden atlayarak çarşaf gibi denizde yüzebilir. Sahile çıkarak kayalıkların üzerinde güneşlenebilir, çam ağaçlarının içerisinde yürüyüş yapabilirsiniz. Üç tarafı ormanlarla çevrili koyda oksijenden başınız dönse de doğa ve denizle iç içe mükemmel bir gün geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Armutlu Su Koyu’na Datça’dan kalkan günübirlik tekne turlarıyla gelebilmek mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Bencik Koyu

Hisarönü ve Gökova Körfezi‘nin tam ortasında Datça Limanı’nın en dar yerinde bulunur Bencik Koyu. Doğal liman özelliği taşıyan koy, günübirlik tekne turlarının ve mavi yolculuk teknelerinin duraklama noktalarından biridir. Yemyeşil çam ormanları ile çevrili Bencik Koyu rüzgârlara karşı da korunaklıdır. Denizi çarşaf gibi ve son derece berraktır. Koyun küçük bir de plaj alanı vardır. Kum ve çakıl karışımı plaj daha çok karadan gelen tatilciler tarafından kullanılır.

Denizden itibaren başlayan yemyeşil ormanda yürüyüş yapabileceğiniz, havuzda yüzüyormuş hissi veren denizde saatlerce yüzebileceğiniz, kısa yürüyüşlerle farklı koyları keşfedebileceğiniz koy Datça tatil rotanızda mutlaka bulunmalıdır. Eğer burayı çok sevip ayrılmak istemezseniz, koyun yakınlarında bulunan tesiste konaklayabilir, dilerseniz kamp yapabilirsiniz. Ege’nin sakin ve huzurlu atmosferini iliklerinize kadar hissedebileceğiniz Bencik Koyu’nda geceleri yıldızları seyredebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Bencik Koyu’na Datça’dan kalkan günübirlik tekne turlarıyla gelebilmek mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Hastanealtı Plajı

Datça merkezde denize girilecek yerlerden biri olan Hastanealtı Plajı, Datça merkezdeki Devlet Hastanesi’nin hemen altında bulunduğu için bu adı almıştır. Küçük ve dar bir sahile sahip olan plaj, hem yüzüp hem ağaçların altında dinlenmek için son derece idealdir. Kuzeyden esen rüzgârlar nedeniyle plajın suyu biraz soğuktur.  Ancak rüzgâr sörfü için son derece uygundur.

Hastanealtı Plajı, Datça’nın mavi bayraklı plajlarından biridir. Denizi son derece temiz ve berraktır. Sahili ve denizin içi taşlıktır. Rahat yürüyebilmek için deniz ayakkabısı kullanılmalıdır. Plaja giriş ücretsizdir. Plajdaki şezlong ve şemsiyeler ücretsiz kullanılabilir. Ancak az sayıda olduğu için ve yazın çok kalabalık olduğu için erken gitmekte fayda var. Plajda soyunma kabini vardır. Ancak duş ve tuvalet bulunmamaktadır. Merkezden yürüyerek hemen ulaşabileceğiniz ve tertemiz denizde yüzmenin keyfini çıkarabileceğiniz plaj sığ yapısı nedeniyle çocuklar için de son derece uygundur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC ve duş yeri bulunmamaktadır. Soyunma kabini mevcut. Şezlong ve şemsiyeler mevcut. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Merdivenli Koyu

Türkiye’nin saklı kalmış doğal güzelliklerinden biri olan Merdivenli Koyu, görkemli kayalar arasında gizli kalmış bir cennet gibidir. Karadan ulaşımın son derece zor olduğu koya, Mersincikbükü’nden bir buçuk saat süren bir yürüyüşün sonunda ulaşılabilir.  Koya ulaştıktan sonra ise benzerine az rastlanır bir manzara çıkar karşınıza. Karadan ulaşımın imkânsız denecek kadar zor olması buranın son derece bakir ve temiz kalmasını sağlamıştır.

Koyda küçük bir plaj bulunmaktadır. Karadan çok fazla ziyaretçi uğramadığı için plaj son derece temiz kalmıştır. Arkasında boylu boyunca yeşillikler içerisinde bir vadi uzanan Merdivenli Koyu büyülü atmosferi ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Mavinin en güzel tonlarına sahip olan denizde yüzmenin keyfini çıkarırken, aynı zamanda Karia yürüyüş yolunda muhteşem manzara eşliğinde doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Merdivenli Koyu’na Datça’dan kalkan günübirlik tekne turlarıyla gelebilmek mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çatı Koyu

İlçe merkezine 45 km uzaklıktaki Çatı koyu, Datça Yarımadası’nın kuzeydoğusunda Gökova Körfezi’ne bakan kısımda yer alır. Datça’nın eşsiz güzellikteki koylarından biri olan Çatı Koyu’nda yeşil ve mavinin eşsiz manzarası karşılar. Çatı Koyu; Büyük Çatı Koyu ve Küçük Çatı Koyu olmak üzere ikiye ayrılır. İki koy da doğal liman görünümündedir ve rüzgârlara karşı kapalıdır. Bu nedenle de hem günübirlik tekne turlarının yüzme molası verdiği hem de mavi yolculuk teknelerinin geceleri konaklamak için demirlediği yerlerden biridir.

Her iki koy da yemyeşil ağaçlarla çevrili mükemmel bir doğaya ve turkuaz rengi denize sahiptir. Maki, çam ağaçları ve günlük ağaçları ile çevrili Küçük Çatı Koyu’nun küçük bir plaj alanı vardır. Burada deniz sığdır ve teknelerden karaya inerek vakit geçirilebilir. Büyük Çatı Koyu, barınmak için daha çok tercih ettikleri kısımdır. Çam ağaçlarıyla çevrili tam bir doğa harikası olan koyda küçük bir plaj alanı bulunur.

Nasıl Gidilir: Marmaris-Datça yolunda yarımadanın daraldığı noktada bulunan yol ayrımından girerek yaklaşık 1 km sonra koya ulaşım sağlanabilir. Koya giden yol toprak ve bozuk olması nedeniyle altı yüksek bir araçla gelinmesini tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Balıkaşıran Koyu

Marmaris-Datça karayolunun 26. kilometresinde Hisarönü Körfezi’nde bulunan Balıkaşıran Koyu, Ege ve Akdeniz’in buluştuğu nokta olarak bilinir. Balıkların bir denizden başka denize geçtiği yer olduğu için Balıkaşıran adını almıştır. Yatların ve tekne turlarının uğrak noktası olan koyun, berrak, cam gibi bir denizi vardır. Deniz göl gibi durgun ve sığdır. Özellikle çocuklu aileler Balıkaşıran Koyu’nda hem denizin tadını çıkarıp hem de yeşillikler içerisinde piknik yapabilir.

Genelde tekne turları ile ulaşım sağlanan ve içerisinde herhangi bir işletme bulunmayan koy, tam anlamıyla huzurun adresidir. Mavi ve yeşilin en güzel şekilde buluştuğu koyda sevdiklerinizle deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini yaşarken bir yandan da doğanın içerisinde ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Datça’nın en güzel koylarından biri olan Balıkaşıran Koyu’nu Datça tatil rotanıza eklemeyi ihmal etmeyin…

Nasıl Gidilir: Marmaris-Datça yolunda yarımadanın daraldığı noktada bulunan yol ayrımından girerek yaklaşık 1 km sonra koya ulaşım sağlanabilir. Koya giden yol toprak ve bozuk olması nedeniyle altı yüksek bir araçla gelinmesini tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bağlarözü Koyu

Akdeniz kıyılarında bulunan Bağlarözü Koyu, Knidos’a yaklaşık 7 km uzaklıkta bulunur. Knidos Antik Kenti’ne giderken hemen sağ tarafta bulunan koy, antik çağ döneminde bağlarla kaplıyken günümüzde zeytin ve badem ağaçlarıyla çevrili mükemmel bir doğal güzelliğe sahiptir. Koya 1 km’lik bir toprak yolun sonunda ulaşılır. Altı alçak arabalarla ulaşmaya çalışmak araçlar için tehlikeli olabilir. Ulaştıktan sonra ise muhteşem manzarayı görenler ‘iyi ki gelmişim’ der…

Datça’nın doğal güzelliklerini koruyan koylarından biri olan Bağlarözü Koyu, sakin ve tertemiz denizi ile dikkat çekmektedir. Sahili ve deniz tabanı taşlıktır. Suyu çok soğuktur ama kavurucu sıcaklarda ilaç gibi gelir. Ailenizle birlikte gidip yüzmenin ve güneşlenmenin keyfini yaşayabilir, bir yandan da doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Mangalınızı alıp ağaçların altında piknik yapabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Yazı Köyü sınırları içerisinde bulunan Bağlarözü Koyu’na Knidos Antik Kenti yolundan aşağıda doğru yaklaşık 1 km kadar daha gidilerek ulaşım sağlanabilir. Ancak koya inen yol toprak ve bozuk. Altı yüksek bir araçla gelmenizi tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Değirmenbükü

Gökova Körfezi’nin en büyük koyu olan Değirmenbükü, hem ulaşımın kolay olması hem de eşsiz doğal güzellikleri ile hem yerli hem de yabancı turistler tarafından çok fazla ziyaret ediliyor. El değmemiş doğal güzellikleri ile görenleri büyüleyen koyun diğer adı da İngiliz Koyu’dur. Koya özel araçla ulaşım mümkün. Özel araçla giderseniz çevredeki doğal güzellikleri keşfetmeyi, Yazı Köyü’ne uğrayarak yol kenarındaki eski evlerin fotoğraflarını çekmeyi ve doğa içerisinde yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin.

Tekne turlarının uğrak noktası olan koy, mükemmel doğasının yanında turkuazın en güzel tonlarını barındıran denizi ile de dikkat çekiyor. İster tekne turları ile ister karadan ulaşarak burada harika vakit geçirebilir, cam gibi berrak ve sakin denizde yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Ağaçların altında piknik yaparak ormanın tadını çıkarabilir, balık tutabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Mersincik Koyu

Datça Yarımadası’nın kuzey batısında, Gökova Körfezi’ne bakan kısmında yer alan Mersincik Koyu, bölgenin tek doğal limanı olma özelliğini taşır. Mersincik Limanı olarak da adlandırılan koy, hem günübirlik tekne turlarının uğrak noktası, hem de korunaklı yapısından dolayı mavi yolculuk yatlarının duraklama noktasıdır. Yaz aylarında teknelerin vazgeçilmez noktası olan koyda yer bulmak çok zor olur.

Koya karadan ulaşım vardır ancak son derece zordur. Knidos, Değirmenbükü, Murdala üzerindeki Karia yolu takip edilerek yaklaşık 17 kilometrelik bir yürüyüşün sonunda Mersincik Koyu’na ulaşılır. Yol boyunca muhteşem manzaralar sizi karşılasa da bu yol pek tercih edilmiyor. Dik yamaçlarla, çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili koy, mükemmel bir manzaraya ve denize sahiptir. Sahil kısmı çakıl taşlarıyla kaplıdır, deniz sığ ve dalgasızdır. Yüzerken birçok deniz canlısıyla hatta Caretta Carettalarla bile karşılaşabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Murdala sapağına gelmek üzereyken ikiye ayrılan yoldan Mersincik orman yoluna saparak yaklaşık 5 km sonra koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Ancak yol toprak ve aşırı bozuk. Altı yüksek bir araçla gelmeniz gerekiyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çiftlik Koyu

Datça Yarımadası’nın güneyinde bulunan Çiftlik Koyu, Marmaris’ten Datça’ya giden yolun 30 km ilerisinde yer alır. İlçenin en büyük tatil sitesi olan Aktur Tatil Sitesi’nin bulunduğu koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tüm işletmeler mevcuttur. Datça’dan düzenli olarak kalkan minibüslerle ulaşım sağlanan koy, tatil sezonunda bile sakinliğini korumaktadır. Tertemiz bir doğaya ve mükemmel bir denize sahip olan Çiftlik Koyu, Datça’nın tüm güzelliklerini içinde barındırır.

Sessizliği, sakinliği ve verdiği huzurla günübirlik tatilciler tarafından tercih edilen koy, sakin, dalgasız ve sığ denizi nedeniyle çocuklu aileler için de son derece idealdir. Koyda bulunan plaj Aktur Sitesi sakinlerine hizmet verse de dışarıdan gelenler de buranın imkânlarından faydalanabilir. Ege’nin yöresel yemeklerinin yapıldığı restoranlarda yemek yiyebilirsiniz. Huzurlu bir şekilde yüzüp dinlenmek için Datça’daki en ideal koylardan biri olan Çiftlik Koyu’nda ormanlık alanda doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Çiftlik Koyu’na Hisarönü İçmeler ve Marmaris’ten düzenli olarak minibüsler hareket etmektedir. Aracıyla gelecek olanlar Osmaniye ve Bayır köylerini geçtikten sonra tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Plaj çevresinde araç otopark yerleri mevcuttur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Murdala Koyu

Datça Cumalı Köyü’ne yakın bir konumda bulunan Murdala Koyu, ilçe merkezine 38 km uzaklıktadır. Karayolu ile koya ulaşmak için öncelikle Cumalı Köyü’ne sonra da 10 km’lik bir yolla Murdala Koyu’na ulaşılabilir. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz koyun etrafındaki tepeler çam ağaçlarıyla, düzlük kısımlar da zeytin ve incir ağaçlarıyla çevrilidir. Zeminin bir kısmı kayalık bir kısmı da kumludur. İstediğiniz yeri tercih ederek sevdiklerinizle harika vakit geçirebilirsiniz.

Etrafında yerleşim yeri bulunmasına rağmen oldukça bakir kalmış olan koy, Knidos Antik Kenti’ne de yakındır. Knidos yolundan yürüyüş yapanlar mutlaka buraya uğrar. Tertemiz denizinde dilediğiniz gibi yüzebileceğiniz, ister kumlu ister taşlı kumsalda güneşlenebileceğiniz, muhteşem doğanın içerisinde yürüyüş yapabileceğiniz, piknik ve kamp yapabileceğiniz Murdala Koyu Datça gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunmalıdır.

Nasıl Gidilir: Sındı ve Yaka köylerini geçip Cumalı Köyü’ne geldikten sonra buradan adanın kuzey yönüne giden yol ayrımına girerek yaklaşık 5 km sonra koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Cumalı Köyü’nden çıktıktan birkaç km sonra yol bozuluyor. Altı yüksek bir araçla gelmenizi tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çakal Koyu

Datça ilçe merkezine 35 km uzaklıkta bulunur Çakal Koyu. Gökova Körfezi’nin en bakir kalmış koylarından biridir. Etrafında hiçbir yapılaşma bulunmayan ve doğal güzellikleriyle görenleri büyüleyen koy, günübirlik gezilerin uğrak yeridir. Koya ulaşım biraz zordur. Karia yolunun sahil şeridini oluşturan koya daha çok doğa yürüyüşleri yapmaktan hoşlananlar gelir. Soğuksu virajına gelmeden dönüp çeşmenin yolundan girdiğinizde karşınıza yemyeşil ormanın içerisindeki Çakal Koyu çıkar.

Etrafında çitlerle çevrili özel arazilerin bulunduğu koya bu arazilerden geçerek ulaşmak mümkün değildir. Ancak koyda denize dökülen derenin içerisinden geçerek ulaşabilirsiniz. Bu denli zorlu bir yolculuğun ardından şehrin gürültüsünden uzak, doğa ile iç içe huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. Çok fazla keşfedilmeyen koyun tertemiz bir denizi ve plajı vardır. Sahil kısmı küçük çakıl taşlarından oluşurken denizin dibi kumlarsan oluşmaktadır. Dalgasız ve sakin denizde gözlerden uzak dilediğinizce yüzebilir, kuş sesleri eşliğinde güneşlenebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Gökova Körfezi yönünde bulunan Çakal Koyu’na, Soğuksu virajına gelmeden hemen önce dönüp ilk yol ayrımından girerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Ancak aracınızı koya yakın bir yerde park edip yaklaşık 5 dakika kadar yürümeniz gerekiyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Hurmalıbük Koyu

Sadece tekne turları ile gidilen Datça’nın en özel koylarından biridir Hurmalıbük… Yüksek tepelerle masmavi denizin arasındaki hurma ağaçlarının oluşturduğu muhteşem manzara ile tatilcileri karşılayan koy, cennetten bir köşeyi andırıyor. Sahil kenarında endemik Datça hurması, tepenin üst kısımlarına doğru da çam ağaçlarıyla kaplıdır. Hurma ağaçlarının altında küçük bir de plaj alanı vardır.

Selimiye’den kalkan tekne turları ile ulaşabileceğiniz koy, su altı canlı çeşitliliği bakımından da son derece zengindir. Şnorkelle dalış yaparak onlarca farklı deniz canlılarını görebilirsiniz. Deniz öylesine berrak ki suyun yüzeyinden bile balıkları seyredebilirsiniz. Dilerseniz karaya çıkarak sevimli patika yollarda yürüyüş yapabilir, dere sesi eşliğinde dinlenebilirsiniz. Ya da hurma ağaçlarının altında piknik yapabilirsiniz. Datça’nın en bakir kalmış koylarından biri olan Hurmalıbük’te herhangi bir işletme bulunmadığını da belirtelim. Giderken yanınıza mutlaka ihtiyacınız olan şeyleri almalısınız.

Nasıl Gidilir: Hurmalıbükü Koyu’na karadan ulaşım ne yazık ki yok. Selimiye’den kalkan günübirlik tekne turlarıyla koya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Madan Adası

Datça’nın batısında yer alan Madan Adası, Bördübet Limanı içinde doğuya doğru en çok giren koydur. Etrafı yüksek tepeler ve sık çam ağaçlarıyla çevrili bir koya sahip olan ada, tüm rüzgârlara karşı kapalıdır. Bu özelliğiyle de mavi tur teknelerin geceleri konaklaması için en ideal yerlerden biridir. Koy kısmında bulunan küçük tahta iskeleden karaya çıkabilir, hem çevre koyları gezebilir hem de çam ağaçları içerisinde yürüyüş yapabilirsiniz.

Knidos yolundan yürüyerek ya da tekne turları ile ulaşım sağlanan koyda temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz ya da konaklayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Tertemiz turkuaz rengi denizi ve eşsiz doğası ile şehrin kalabalığından, gürültüsünden uzaklaşmak isteyen günübirlik tatilciler için son derece uygundur. Muhteşem denizinde balıklarla birlikte yüzme deneyimi yaşayabileceğiniz Madan Adası’na gitmişken günbatımı manzarasını seyretmeden dönmeyin.

Nasıl Gidilir: Datça’nın batı yönünde kalan Madan Adası’na Knidos yolundan yürüyerek veya günübirlik tekne turlarına katılarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Pembe Çakıl Koyu

Pembe Çakıl Koyu
Fotoğraf: Erman Kapçı

Pembe Çakıl Koyu, ilçe merkezine sadece 7 km uzaklıkta bulunsa da yolun bozuk olması nedeniyle yolculuk yaklaşık yarım saat sürüyor. Ormanın içerisinden geçen ve mükemmel manzarasıyla hayran bırakan yolun sonunda renkli taşları ve masmavi denizi ile Pembe Çakıl Koyu sizi karşılıyor. Boylu boyunca uzanan upuzun bir plaj, masmavi deniz ve yemyeşil ormanlarla tam bir doğa harikası olan koy, sessiz, sakin, huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin uğrak noktasıdır.

Koy yakınlarında herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Bu yüzden giderken yanınıza ihtiyacınız olan şeyleri mutlaka almalısınız. Deniz sığ, dalgasız ve son derece sakindir. Çocuklu aileler burada harika bir gün geçirebilir. Ormanlık alan piknik yapmak ve kamp kurmak için oldukça uygundur. Kuşların ve dalgaların sesinden başka hiçbir sesin olmadığı koyda akşamları mükemmel gün batımı manzarasını seyredebilir, geceleri yıldızların altında uykuya dalabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Araçla gelecek olanlar Knidos yönünde ilerleyip birkaç km sonra karşılaşacakları Durusu Çiftlik Evleri tabelalarını takip ederek koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Ayrıca Datça merkezden kalkan günübirlik tekne turları da koya gelmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Yazıköy Plajı

Yazıköy Plajı
Fotoğraf: Zeki Mert Barut

Knidos yolu üzerinde Yazıköy’e 1 km mesafede bulunan Yazıköy Plajı, Datça’nın kalabalık plaj yerlerinden sıkılıp doğa ile baş başa sessiz, sakin bir gün geçirmek isteyenler için oldukça ideal bir yerdir. Plajın etrafı yemyeşil tepelerle çevrili ve etrafta hiçbir yerleşim yeri ve işletme bulunmuyor. Plaj ve çevresi bu nedenle oldukça sessiz ve bakir kalmış yerlerden biridir.

Plajın sahil kısmı irili ufaklı çakıl taşlarından oluşuyor. Denizi berrak ve az da olsa dalgalı. İlk birkaç metre sonra derinleşen deniz kıyı yerlerde çocukların ve yüzmeyi yeni öğrenenlerin yüzebileceği seviyededir. Deniz dini çok olmasa da deniz kestanelerinden oluşuyor. Gelirken yanınızda deniz ayakkabısı getirmeyi unutmayın.

Datça Yarımadası’nın en ucunda bulunan plajda dileyen çadır kampı da atabilir. Ancak yiyecek ve içeceklerin önceden alınması gerekiyor. En yakın yer plajla aynı adı taşıyan Yazı Köyü’dür. Burada market, bakkal, fırın türü yerler bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Gıynap Koyu

Gıynap Koyu
Fotoğraf: Murat Koca

Datça Yarımadası’nın ucunda Knidos Antik Kenti yolu üzerinde bulunan Gıynap Koyu, doğanın tüm ihtişamını gözler önüne seren bölgenin en nadide yerlerinden biridir. Burada muhteşem Akdeniz manzarasını seyre doyabilir, doğayla bütünleşip sessiz, sakin bir gün geçirebilirsiniz. Yeşilin bin bir tonunu görebileceğiniz koy birçok zeniz canlısına da ev sahipliği yapmaktadır. Akvaryumu andıran deniz suyunda birçok balığı görebilmek mümkün.

Koyun sahil kısmı nispeten kumlu ancak deniz girişi büyük taşlardan oluşuyor. Gelirken yanınızda mutlaka bir deniz ayakkabısı getirmeyi ihmal etmeyiniz. Bozulmamış doğal güzelliği ile gelenleri kendine hayran bırakan koy çadır kampı atmak için de idealdir. Etrafta hiçbir yerleşim yerinin olmayışı özellikle çadır kampını çok cazip kılıyor.

Koy ve çevresinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmuyor. Yüzmek için havlunuzu, kamp için yiyeceklerinizi getirmeyi unutmayın. Ulaşım için en kolay yol bir tekne kiralamak olacaktır. Araçla gelecek olanlar koya en yakın yol üzerinde araçlarını park edip yaklaşık 10 dakikalık zorlu bir yolu inmeleri gerekiyor. Eğer arazi tipi bir araca sahipseniz yürüme yolunu araçla da gelebilmeniz mümkün fakat bir hayli zahmetli bir sürüş olacağını unutmayınız.

Nasıl Gidilir: Gıynap Koyu’na kara ile ulaşım oldukça zor. Datça merkezden kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak veya bir tekne kiralaması yaparak koya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Muğla’nın en güzel tatil yerlerinden biri olan Datça, muhteşem bir doğal güzelliğe, harika plajla ve Akdeniz manzaralı şık restoranlara ev sahipliği yapıyor. Datça’nın müdavimlerinin yanı sıra her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin geldiği popüler bir turizm cennetidir. Datça’da tatilinizi unutulmaz kılacak pek çok aktiviteyi yapabilir, çarşı pazarlarını dolaşıp Akdeniz’in tüm enerjisini özümseyebilirsiniz. Datça tatillerinizde denize girebileceğiniz plaj ve koyları paylaştığımız bu içeriğimizin dışında Datça hakkında yazdığımız diğer yazılara da göz atabilir ve bir sonraki tatilinizi planlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin