Dalaman’da Denize Girilecek Yerler – En Güzel 20 Dalaman Plajı

Muğla’nın 13 ilçesinden biri olan Dalaman, Köyceğiz, Ortaca ve Fethiye ilçeleri ile Denizli Çameli ilçesi arasında yer alır. Bölgenin gözde tatil beldelerinden biri olan Dalaman, el değmemiş doğası, muhteşem koyları, upuzun kumsalları, mavinin en güzel tonlarını barındıran plajları ve sakinliği ile yıl boyunca binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Tipik Akdeniz ikliminin görüldüğü Dalaman’da kışları ılık ve yağışlı, yazları sıcak ve kurak geçer. Güneşli gün sayısı uzun olduğu için yaz tatilleri oldukça uzun sürer. Sadece yaz aylarında değil, bahar aylarında da denize girilebilir.

Popüler tatil bölgelerine yakın olan Dalaman’da hava alanının bulunması bölgeyi geçiş noktası konumuna getirir. Bu nedenle Dalaman’da turist yoğunluğu oldukça fazladır. Tertemiz doğası ve masmavi denizi ile ziyaretçilerine keyifli ve huzurlu bir tatil imkânı sunar. Deniz tatilinin yanı sıra tarih meraklılarını da cezbeden bölgede birçok tarihi kalıntı bulunmaktadır. Binlerce yıllık kalıntılara ve kaya mezarlarına ev sahipliği yapan Telmessos Antik Kenti ve Tlos Antik Kenti‘ni ziyaret edebilirsiniz. Birbirinden bakir koyları gezerken bu tarihi kalıntıları da görebilirsiniz. Ekincik Koyu ve Sarsala Koyu’nda çam ağaçlarının arasında denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Dalaman’ın en uzun plajı olan Sarıgerme Plajı’nda bol bol yüzebilir, ağaçların altında dinlenebilir, gün batımı manzarasına karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz. Dalaman Çayı’nda rafting yaparak adrenalin dolu anlar yaşayabilirsiniz.

Dalaman’da yapılacak birçok güzel aktivite var. Daha fazla bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları tıklayabilir ve Dalaman hakkında yazdığımız diğer içeriklere göz atabilirsiniz. Bu yazımızda ise, Dalaman’da denize girebileceğiniz ücretli ve ücretsiz plaj yerlerinin yanı sıra sessiz, sakin ve doğal koylardan bahsediyoruz.

Ücretli Plaj Yerleri

Rixos Secret Beach

Dalaman Rixos Secret Beach

Muğla’nın Dalaman ilçesi Karacaağaç mevkiinde yer alan Rixos Secret Beach, doğa ve denizin kucaklaşmasına en güzel şekilde şahit olabileceğiniz yerlerden biridir. Son derece sakin ve huzurlu bir ortama sahip olan plaj, tatilini doğa ile iç içe konforlu bir şekilde geçirmek isteyenlerin ilk adresidir. Plajın etrafı yemyeşil ağaçlarla çevrilidir. Sahilin hemen arkasındaki çim alanlarda çocukların vakit geçirmesi için oyun alanları, masa tenisi ve mini futbol alanları bulunmaktadır.

Özel bir işletmeye ait olan plaja giriş ücretlidir. Giriş ücretleri loca-şezlong tercihlerine göre farklılık gösterir. İskelelerin üzerine kurulmuş localar kalabalıktan uzakta sakince vakit geçirme imkânı sunar. Ancak loca tercih etmezseniz de kimseden rahatsız olmadan rahatça şezlonglarda güneşlenebilirsiniz. Rixos Secret Beach uzun kumsalındaki bembeyaz kumlarıyla dikkat çeker. Deniz özellikle sabah saatlerinde son derece berraktır. Deniz çok sığ değildir. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlerin dikkatli olmalarında yarar var.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte günübirlik plaj kullanım ücreti 100 TL. Loca 250 TL. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel konaklama ücretleri için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, loca, restoran, snack bar, Wi-Fi, DJ performansı, oda konaklama, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/rixospremiumgocek/

Haritada Görüntüle >

Sarıgerme Halk Plajı

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı olan Sarıgerme Plajı, Dalaman ilçe merkezine 12 km uzaklıktadır. Dalaman’a yakın en ünlü plajlardan biri olan Sarıgerme Plajı, 7 km uzunluğundaki sahil şeridi, incecik altın sarısı kumları, kumların içinden çıkan zambakları, tertemiz sığ denizi ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeker. Denizin sığ ve ılık olması bu noktayı çocuklar ve yüzme bilmeyenler için ideal kılsa da rüzgârdan dolayı deniz biraz dalgalıdır.

Sarıgerme Halk Plajı’na girişler ücretlidir. Şezlong ve şemsiye ücret karşılığı kiralanabilir. Duş, tuvalet ve soyunma kabini hizmetleri, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok işletme mevcuttur. Ayrıca plajın hemen arkasında otopark bulunmaktadır. Masmavi berrak denizi ile göz kamaştıran Sarıgerme Halk Plajı su sporları imkânları açısından da oldukça zengindir. Sahildeki su sporları merkezlerinde jet ski, deniz paraşütü ve muz gibi çeşitli aktiviteler yapabilir, tatilinize eğlence katabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Yaya girişi ücretsizdir. Araç giriş ve otopark ücreti 15 TL, çadır konaklama kişi başı 40 TL/gecelik. 2 şezlong + şemsiye 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, su sporları aktiviteleri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sarçed Plajı

Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği (SARÇED) tarafından kurulan Sarçed Plajı, Sarıgerme Sahili üzerinde bulunur. 200 metre uzunluğunda ve 100 metre genişliğindeki plaj, mavi bayraklı tertemiz denizi ile dikkat çeker. Dalaman ilçe merkezine sadece 13 km uzaklıkta olan plaj, ulaşımın kolay olması nedeniyle çok fazla tercih edilir. Çok tercih edilmesindeki bir diğer neden de tatilcilere sunduğu imkânlardır.

Özel bir işletme yeri olan Sarçed Plajı’na girişlerde cüzi bir ücret alınır. Ayrıca şezlong ve şemsiyeler de ücretlidir. Plajda duş, tuvalet ve soyunma kabinleri yeme içme ihtiyaçları için işletmeler mevcuttur. Berrak denizi ve yumuşacık kumları ile beğeni toplayan plaj sığ ve sakin bir denize sahiptir. Ayrıca plajda çocuklar için mini hayvanat bahçesi ve çocuk parkı, emanet dolapları ve piknik alanları bulunur. Sığ ve sakin deniz çocukların güvenle vakit geçirmesi için uygunken, sığ denizden hoşlanmayanlar iskeleden denize girebilirler.

Giriş Ücreti: Kişi başı 5 TL, araç giriş ve otopark ücreti 30 TL, 2 şezlong + şemsiye 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, çeşme, piknik alanı, kafeterya, sağlık kabini, çocuk oyun parkı, mescit, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Lime Beach Club

Dalaman Lime Beach Club

Göcek’in kaliteli mekânlarından biri olan Lime Beach Club, marinanın tam karşısında yerleşim yerlerinden izole bir şekilde konuklarına sessiz, sakin bir deniz keyfi yaşatıyor. Mekân, bölgedeki tam donanımlı lüks işletmelerden biridir. Plaj barındaki kokteyller, lezzetli yemekler ve DJ canlı performansı buranın öne çıkan özelliklerinden yalnızca birkaçıdır.

Lime Beach Club kumsal bir alana sahip değildir. Şezlonglar ahşap bir platform üzerinde yer almakta. Ortalama 50 kişi kapasitesi olan mekânda kalabalık ve gürültü yaşanmıyor. Plajı olmaması nedeniyle çocuklu aileler için uygun değildir. Deniz seviyesi derinlik sevenler için ideal. Atlamak için iskelesi bulunmaktadır. Gece geç saatlere kadar DJ eşliğinde partiler düzenleniyor.

Göcek’teki diğer ücretli yerlere kıyasla biraz pahalı bir ücretlendirmesi olan Lime Beach Club’a girişte ödediğiniz ücret ile şezlong ve şemsiye kullanımına sahip oluyorsunuz. İçeride yiyip içeceğiniz şeylere ekstra bir ödeme yapmak durumundasınız. Mekâna ulaşım da kolaydır. Aracıyla gelecek olanlar için otopark alanı mevcut. İşletme konukları için Göcek’ten ücretsiz tekne ulaşım hizmeti de vermektedir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı giriş ücreti 150 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, loca, restoran, snack bar, Wi-Fi, DJ performansı, tekne turu, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/limebeachclub/

Haritada Görüntüle >

Sarsala Koyu

Dalaman’a bağlı Kapukargın Köyü sınırları içerisinde bulunan Sarsala Koyu, Dalaman ilçe merkezine 15 km uzaklıktadır. Büyük Sarsala ve Küçük Sarsala olmak üzere iki farklı bölgeye ayrılan koy, Dalaman koyları arasında kara ile ulaşımın olduğu tek koydur. Büyük Sarsala Koyu çarşaf gibi berrak denizi, muhteşem doğası ve imkânlarıyla yüzmek için turistlerin en çok tercih ettiği noktalardan biridir. Küçük Sarsala Koyu ise daha çok yatların ve teknelerin yanaşması için uygundur.

Yemyeşil dağların arasında saklı kalmış bir cenneti andıran koya giriş ücretsizdir. İster şezlong ve şemsiye kiralayabilir, ister kendi malzemelerinizle güneşlenebilirsiniz. Koy içerisinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir kafeterya, cankurtaran hizmeti, duş, tuvalet ve soyunma kabini bulunur. Denizin bazı noktaları çabuk derinleşir bazı noktaları ise oldukça sığdır. Çocuklu ailelerin dikkatli olması gerekir.  Bir tatilden beklenen her şeyi bulabileceğiniz Sarsala Koyu’nda plaj voleybolu, banana, jet ski ve rüzgar sörfü gibi aktivitelere de katılabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Dalaman merkezden havalimanı istikametinde ilerleyip Kapıkargın’ı geçtikten sonra hiçbir yöne sapmadan doğruca koya gelebilirsiniz. Yolun tamamı asfalt olup yalnızca son 2.5 km’si dar ve virajlıdır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 5 TL. 2 şezlong + şemsiye 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Günlüklü Koyu

Dalaman merkeze 34 km uzaklıkta bulunan Günlüklü Koyu, Fethiye-Muğla karayolu üzerindedir. 500 metrelik bir sahil şeridine sahip olan koy huzurlu atmosferi ile dikkat çeker. Hem özel araçla hem de dolmuşla ulaşım sağlandığı için tatil sezonunda son derece kalabalık olur. Doğa ve denizle iç içe bir tatil geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olan koy, günlük ağaçlarının gölgesinde muhteşem bir atmosfere sahiptir.

Eşsiz doğası ile tatilcilerin unutulmaz anlar yaşamasını sağlayan Günlüklü Koyu, adını bölgede yer alan günlük ağaçlarından alır. Yemyeşil günlük ağaçlarının gölgesinde muhteşem bir deniz ve doğa manzarasına karşı piknik yapabileceğiniz, hamaklara uzanıp dinlenebileceğiniz koyda, Ege’nin en güzel denizinde yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Koy, milli park sınırları içinde bulunur ve girişlerde cüzi bir ücret alınır. İçerde şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve yeme içme imkânları bulunur. Plaj incecik kumlarla kaplı deniz ise sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur.

Nasıl Gidilir: Fethiye ve Göcek arasında kalan Günlüklü Koyu’na yaz aylarında Kargı-Yanıklar arası çalışan dolmuşlarla gelinebilir. Fethiye merkezden ise tabelalar yardımıyla araçla 15 dakikalık bir sürüş sonrası gelinebilir.

Giriş Ücreti: Araç giriş ücreti 30 TL, 2 şezlong + şemsiye 100 TL, loca 250 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, çadır kamp alanı, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Kayacık Plajı

Kayacık Plajı
Fotoğraf: Nedim Aktaş

Dalaman merkeze sadece 10 dakika uzaklıkta bulunan Kayacık Plajı, Dalaman’da gün batımı manzarasını seyredebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Gün içerisinde Ege’nin eşsiz sularının tadını çıkardıktan sonra akşamları denizin üzerinden batan güneşin manzarasına karşı tablo gibi fotoğraflar çekebilirsiniz. Havaalanına çok yakın bir konumda bulunan plajda yüzerken uçakları izleyebilirsiniz. Merkeze yakın olmasına rağmen son derece sakin olan plaj, kalabalık plajlardan kaçıp kafa dinlemek isteyenlerin de uğrak noktasıdır.

Girişin ücretsiz olduğu plajda belediyeye ait bir işletme bulunmaktadır. Yemek fiyatlarının oldukça uygun olduğu tesiste duş, soyunma kabini, tuvalet gibi hizmetler de mevcuttur. İri taneli kumlarla kaplı olan plaj temizliği ile beğeni toplar. Tertemiz berrak deniz genelde sakin olsa da rüzgârlı havalarda dalgalı olur. Deniz seviyesi çocuklar için derin olsa da çocukların eğlenceli vakit geçirebilecekleri çocuk parkı bulunmaktadır. Çocuklar parkta oynarken siz de dilediğiniz gibi yüzüp güneşlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Yaya girişi ücretsizdir. 2 şezlong + şemsiye 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, çocuk oyun alanı, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bedri Rahmi Koyu

Dalaman ilçe merkezine 14 km uzaklıkta bulunan Bedri Rahmi Koyu’nun asıl adı Taşkaya Koyu’dur. Ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu 1974 yılında çıktığı bir mavi yolculuk sırasında koya uğramış ve buraya hayran kalmıştır. Koyun yamaçlarında bulunan bir kayaya balık resmi çizmiştir ve o günden sonra koy Bedri Rahmi Koyu olarak anılır. Çam ve zeytin ağaçları arasında gizli kalmış bir cenneti andıran koy, Dalaman tatillerinde görülmesi gereken noktalardan biridir.

Yeşilin ve mavinin muhteşem uyumuyla eşsiz bir manzaraya sahip olan Bedri Rahmi Koyu içerisinde küçük bir iskele ve yeşillikler içinde küçük şirin restoranlar, gizli kalmış kaya mezarları yer alır. Koya giriş ücretsizdir. İçerde duş ve tuvalet ihtiyaçlarınız karşılayabileceğiniz alanlar mevcuttur. Koyun sahili keskin taşlarla kaplıdır. Rahat yürüyebilmek için deniz ayakkabısı kullanmanızı tavsiye ederiz. Ahşap iskeleye yakın olan yerlerde deniz oldukça sığdır. Çocuklar bu bölgelerde vakit geçirebilir.

Nasıl Gidilir: Bedri Rahmi Koyu’na Göcek’ten kalkan günübirlik teknelerle kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Araçla ulaşım ne yazık ki yok. Yaya olarak gelmeyi düşünenler Kapıkargın’ı geçtikten sonra Karia Yolu’na saparak koya en yakın noktadan patika yol ile ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği yerler bulunmaktadır. Soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanağı yoktur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Gökgemile Koyu

Muğla’nın en güzel koylarına ev sahipliği yapan Kapıdağ Yarımadası’nda yer alan Gökgemile Koyu, tatilcilerin vazgeçilmez adreslerinden biridir. Araçla ulaşımın olmadığı koya tekne turları ile ya da trekking yollarından gidilir. Ağaçların sarıp sarmaladığı oldukça ıssız bir noktada bulunan koy, şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak, doğa ve deniz ile iç içe sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin uğrak noktasıdır.

Yemyeşil çam ve zeytin ağaçlarının altında küçük bir plaja sahip olan koy, kampçılar için oldukça ideal bir noktadır. Koyda imkânlar kısıtlı olduğu için yiyecek, içecek ve diğer deniz malzemelerinizi yanınıza almalısınız. Pek fazla kimse tarafından bilinmeyen ve bu nedenle keyifli bir sakinliğe sahip olan koyda tertemiz berrak denizde dilediğiniz gibi yüzebilir, incecik kumlarla kaplı kumsalda güneşlenebilir, ağaçların gölgesinde dinlenebilir ve bol oksijenli doğada yürüyüş yapabilirsiniz. Etrafında herhangi bir yerleşim yeri bulunmayan, sadece doğa ve denizle baş başa kalabileceğiniz koy, Dalaman’da gidilecek yerler listenizde mutlaka bulunmalıdır.

Nasıl Gidilir: Sarsala Koyu’na geldikten sonra buradan yaklaşık yarım saatlik bir orman yürüyüşünden sonra gelinebilir. Araç yolu bulunmuyor. Koya en kolay ulaşım alternatifi Göcek’ten kalkan günübirlik teknelerle gelmek olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Yassıca Adaları

Yassıca Adaları

Fethiye Körfezi’nde yer alan Yassıca Adaları irili ufaklı 8 adet adadan oluşmaktadır. Bol barınma seneklerine sahip olan Dalaman koylarının karşısındaki Yassıca Adaları, yemyeşil el değmemiş doğası, sakin denizi, ince kumlu plajları ve eşsiz manzarasıyla Dalaman’ın görülmeye değer yerlerinden biridir. Hem günübirlik tekne turlarının hem de mavi yolculuk teknelerinin uğrak noktası olan adalarda, bölgedeki en romantik gün batımı manzarasını seyredebilirsiniz.

Yassıca Adaları’nda çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı birçok koy bulunmaktadır. Adaların doğal ortamını bozmamak için yapılaşmaya izin verişmemiştir ve herhangi bir tesis bulunmamaktadır. En uçtaki adanın denize doğru uzantısında ince kumlarla kaplı harika bir plaj vardır. Bu noktanın denizi oldukça sığdır ve çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Yüzme tutkunları ise toplamda yarım saat yüzerek tüm adaları dolaşabilir ve karaya çıkarak keşif yapabilir. Adada bir su sporları merkezi bulunmaktadır. Bu merkezden dalış dersleri alabilirsiniz. Sahildeki Yörük çadırlarında yöreye özgü gözleme ve ayranın tadına da bakabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Yassıca Adaları’na Göcek’ten kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı teknelerin yanaştığı noktada yer alan kafeteryadan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tersane Adası

Tersane Adası

Göcek Körfezi’nin en büyük adası olan Tersane Adası, Osmanlı döneminde tersane olarak kullanıldığı için bu isimle anılmaktadır. Birçok tarihi kalıntıya ev sahipliği yapan ada, Bizans döneminde denizcilerin körfezdeki en güvenilir noktası olmuştur. Körfezin en güzel noktalarından biri olan Tersane Adası, günübirlik tekne turlarının yüzme molaları için ve mavi yolculuk yatlarının geceleri duraklamaları için oldukça uygundur.

Derin bir kanaldan geçerek ulaşabileceğiniz adada kış limanı ve yaz limanı olmak üzere iki koy bulunur. Yaz limanı oldukça korunaklı olan demirlemeye elverişli koydur. Günübirlik yüzme molaları için genelde burası tercih edilir. Kış limanı ise tarihi kalıntıların bulunduğu yerdir. Yaz limanından buraya yürüyerek gidilebilir. Akvaryumu andıran denizde yüzerken tarihi kalıntıları seyredebilirsiniz. Koyda palmiye ağaçlarının arasında küçük bir restoran vardır. Yeme içme ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Tersane Adası’na Göcek ve Fethiye’den kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı teknelerin yanaştığı noktada yer alan restorandan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Boynuzbükü Koyu

Boynuzbükü Koyu
Fotoğraf: Dirk S.

Dalaman Havaalanı’na 25 km uzaklıkta bulunan Boynuzbükü Koyu, “12 Adalar” olarak adlandırılan koylardan biridir. Dalaman’ın mavi sularını ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen tatilcilerin uğraması gereken yerlerden biri olan koy, birçok tekneye ev sahipliği yapabilecek kadar geniş bir alana sahiptir. Günlük ağaçlarıyla kaplı geniş düzlükleri dinlenmek ve piknik yapmak için olukça idealdir. Kıyı boyunca yer alan irili ufaklı koyların kimi yüzmeye uygunken kimisi de oldukça sığdır. Sığ kısımlar daha çok çocuklu aileler tarafından tercih edilir.

Çam ağaçlarıyla çevrili Boynuzbükü Koyu’nda dinlenirken yemeğinizi yiyebileceğiniz, adanın tadını çıkarabileceğiniz bir restoran bulunmaktadır. Restoranın arka tarafında taptaze meyve ve sebzeler bulabileceğiniz bahçeler mevcuttur. Tertemiz havanın, masmavi denizin, yemyeşil doğanın tadını çıkarabileceğiniz Boynuzbükü Koyu, Dalaman tatillerinde mükemmel bir durak olacaktır. Buraya kadar gelmişken su sporları merkezine de uğrayıp parasailing yapmayı ihmal etmeyin.

Nasıl Gidilir: Dalaman’dan Kapıkargın istikametinde ilerleyip Karia yoluna saparak buradan tabela yardımıyla koya gelebilirsiniz. Yolun son birkaç km’si toprak ve virajlıdır. Altı yüksek bir araçla gelmeniz iyi olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koyda bulunan restorandan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Martı Koyu (Yavansu Koyu)

Martı Koyu (Yavansu)
Fotoğraf: Suat Öztelli

Göcek Körfezi’nde Kuyrucak Koyu’nun güneydoğusunda yer alan Yavansu Koyu adını dağlardan gelen sudan alır. Denizin kenarındaki kayalıklara işlenmiş olan martı figürü nedeniyle Martı Koyu olarak da adlandırılır. Geniş bir alana sahip olan koy, zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrilidir. Doğa ile iç içe harika bir atmosfere sahip olan Martı Koyu sakinliği ve huzurlu ortamı ile kalabalıktan kaçmak isteyenler için idealdir.

Girişin ücretsiz olduğu koya ulaşım hem karadan hem de denizden sağlanır. Teknelerin yanaşabilmesi için küçük bir iskele mevcuttur. Çok geniş bir plaja sahip olmayan koyun denizi sığ ve sakindir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler güvenle denizde vakit geçirebilir. Dalaman’ın bakir kalmış koylarından biri olan Yavansu Koyu’nda küçük bir restoran dışında işletme yoktur. Gitmeden önce hazırlık yapmanızda fayda var. Sakin ve huzurlu bir gün geçirebilmeniz için en güzel noktalardan biri olan koyda doğa yürüyüşleri yapabilir, tepelere çıkarak manzarayı seyredebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Martı Koyu’na Göcek’ten kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koyda bulunan restorandan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Göbün Koyu

Göbün Koyu
Fotoğraf: Numan Olcar

Domuz Adası’na 2 km uzaklıkta bulunan Göbün Koyu, Dalaman’a yakın en korunaklı koylardan biridir. En sert hava koşullarında bile korunaklı olan koy, özellikle kış aylarında yatların demirlediği yerlerden biridir. Yüksek iki tepenin arasında bunan Göbün Koyu, turkuaz rengi sularının dibinde Bizans döneminden kalma tarihi kalıntıları görebileceğiniz, çam ve zeytin ağaçlarının kokuları eşliğinde çarşaf gibi denizde yüzmenin keyfini çıkarabileceğiniz en güzel tatil noktalarından biridir.

Her noktasında ayrı bir güzellikle karşılaşabileceğiniz koy, hem yerli hem de yabancı turistleri kendine hayran bırakır. Yerleşim izni olmayan koyda sadece bir lokanta ve bir market bulunur. Denizin ve güneşin tadını çıkardıktan sonra dalga sesleri eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. Koyda çok geniş bir plaj alanı yoktur. Sığ ve dalgasız deniz çocuklar için uygundur. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak sakin bir yer arıyorsanız eşsiz manzaraya karşı doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz, ağaçların altında kuş sesleri eşliğinde dinlenebileceğiniz Göbün Koyu’na mutlaka uğramalısınız.

Nasıl Gidilir: Göbün Koyu’na Göcek’ten kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koyda bulunan restorandan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kille Koyu

Çam kokuları eşliğinde denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Kille Koyu, Dalaman’ın bakir kalmış koylarından biridir. Bakir kalmasındaki en önemli nedenlerden biri ise karadan ulaşımın olmaması, sadece tekne turları ya da yürüyerek gidilebilmesidir. Tamamen ağaçlarla kaplı olan koyda herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Koya giderken tüm ihtiyaçlarınızı yanınıza alarak burada harika bir gün geçirebilirsiniz.

Geniş bir sahil alanına sahip olan Kille Koyu’nda denize girilebilecek birçok yer mevcuttur. Plaj çakıllıdır ancak denize giriş kısmı kumludur. Bu nedenle ilk girişte su bulanık olsa da biraz ilerleyince yerini berrak sulara bırakır. Deniz hızlı derinleştiği ve hafif dalgalı olduğu için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir. Pek fazla kimse tarafından bilinmeyen ve diğer koylara göre nispeten daha sakin olan Kille Koyu sörf yapmak isteyenler tarafından da tercih edilir.

Nasıl Gidilir: Dalaman’dan Kapıkargın istikametinde ilerleyip Karia yoluna saparak buradan zorlu bir 6 km’lik yol gitmeniz gerekiyor. Koya inen yol toprak ve taşlı. Altı yüksek bir araçla gelmeniz gerekir. Ayrıca koya varıncaya kadar yolculuk epey bir sarsıntılı geçiyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Merdivenli Koyu

Merdivenli Koyu
Fotoğraf: Kemali Yılmaz

Göbün Koyu’nun hemen batısında yer alan Merdivenli Koyu, görkemli kayalar arasında saklı kalmış cennet gibidir. Denizin hemen kıyısında küçük bir kumlu plaj, arkasında da yemyeşil ormanlar bulunur. Ormanın içindeki patikayı kullanarak doğa yürüyüşleri yapabilir, koyun yukarısındaki şirin köyü ziyaret ederek organik yiyecekleri tadabilir, dilerseniz satın alabilirsiniz.

Muhteşem manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan koya ulaşım biraz zahmetlidir. Zaman zaman deniz manzarasıyla karşılaşabileceğiniz, zaman zaman gök yüzünü bile göremeyeceğiniz kadar sık ağaçların arasından geçerek koya yaklaşık 1.5 saatlik bir yürüyüş yolunun ardından ulaşılır. Bu kadar yürüyemem derseniz deniz yolunu tercih edebilirsiniz. Ancak gördüğünüz manzara karşısında çekilen zorluğa değdiğini anlarsınız. Koyda herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Giderken yanınıza ihtiyacınız olan malzemeleri alarak doğa içerisinde sakin bir gün geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Merdivenli Koyu’na Göcek’ten kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Binlik Koyu

Binlik Koyu
Fotoğraf: James Appleby

Göcek Körfezi’nin birbirinden güzel koylarından biri olan Binlik Koyu, denize dik inen yamaçların arasında saklı kalmış bir cenneti andırır.  Çam ağaçlarının denize kadar indiği koy, muhteşem doğası ile görenleri kendine hayran bırakır. Deniz seviyesi derin olduğu için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir. Akvaryumu andıran turkuaz rengi denizinde yüzerken deniz gözlüklerinizi takarsanız balıkları seyredebilirsiniz. Olta balıkçılığı yapabilir, su sporları merkezine uğrayarak spor aktivitelerine katılabilirsiniz.

Tertemiz bir denizin yanı sıra harika bir doğa ile baş başa kalabileceğiniz koy, çam ve zeytin ağaçlarının kokuları eşliğinde yüzmenin keyfini çıkarabilir, sıcak yaz günlerinde en güzel şekilde serinleyebilirsiniz. Karaya çıkarak doğa yürüyüşleri yapabilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Sadece günübirlik turlar için uygun olan koyda herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Giderken hazırlıklı olmanızda fayda var.

Nasıl Gidilir: Binlik Koyu’na Göcek’ten kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Manastır (Hamam) Koyu

Manastır (Hamam) Koyu

Bizans döneminden kalma eski bir kalıntının bulunduğu koy bu özelliği nedeniyle Manastır Koyu olarak adlandırılır. Koyda Mısır kraliçesi Kleopatra’nın güzelleşmek için kullandığına inanılan eski bir hamam kalıntısı da yer alır ve bu nedenle koy Hamam Koyu olarak da anılır. Hamamın bulunduğu noktadan çıkan sıcak su kaynağının Kleopatra’nın güzellik sırrı olduğuna inanan tatilciler Dalaman gezilerinde mutlaka buraya uğrar.

Yeşilin ve turkuazın en güzel tonlarının bir araya geldiği koy, doğal güzellikleri ve tarihi kalıntılarıyla görenleri kendine hayran bırakır. Denizin berraklığı nedeniyle su altı görüş mesafesi oldukça uzundur. Koyun doğu kısmı dalış için son derece uygundur. Yılın büyük bir bölümü dalış tutkunları buraya akın eder. Dalaman’ın görülmeye değer koylarından biri olan Manastır Koyu’nda zeytin ağaçlarıyla çevrili patikalarda yürüyüş yapabilir, mükemmel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Manastır Koyu’na Göcek’ten kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sıralıbük Koyu

Sıralıbük Koyu
Fotoğraf: Ольга К.

Martın Burnu’nun hemen kuzeybatısında bulunan Sıralıbük Koyu, Dalaman’ın en güzel ve en bakir koylarından biridir. Göcek, Çalışlar ve Fethiye’den kalkan tekne turları ile ulaşabileceğiniz koy, günübirlik tekne turlarının ve mavi yolculuk yatlarının en çok tercih ettiği koylardan biridir. Çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili olan koy dalga ve rüzgârlara karşı dayanıklı rengârenk çiçeklerle çevrili küçük bir plaja sahiptir. Dağlardan gelen tatlı suyun denize karıştığı bir noktada bulunan koyun denizi biraz serindir.

Dalaman’ın en bakir koylarından biri olan Sıralıbük Koyu’nda küçük bir lokanta bulunmaktadır. Taze köy ekmeği ve lezzetli yemekleri ile beğeni toplayan lokanta koya zenginlik katmaktadır. Deniz turkuazın en güzel tonlarını içerisinde barındırır. Canlı çeşitliliği de oldukça fazladır. Deniz gözlüklerinizi yanınıza alarak deniz canlıları ile birlikte yüzebilirsiniz. Karaya çıkarak çam ağaçlarının arasındaki patika yollarda yürüyüşler yapabilir, tabloyu andıran fotoğraflar çekebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Sıralıbük Koyu’na Göcek, Çalışlar ve Fethiye’den kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koyda bulunan lokantadan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ayten Koyu

Ayten Koyu
Fotoğraf: Steve Dormer

Dalaman’a yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Ayten Koyu, Dalaman’ın huzur dolu koylarından biridir. Koya hem karadan hem de denizden ulaşılabilir. Karadan giderseniz harika piknik alanlarıyla karşılaşırsınız. Hazırlıklı giderseniz sevdiklerinizle eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Piknik yaptıktan sonra etrafı çam ağaçlarıyla çevrili koya giderek turkuaz rengi muhteşem denizin ve tertemiz plajın tadının çıkarabilirsiniz.

Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Bu nedenle genellikle günübirlik yüzme molaları için tercih edilir. Etraf öylesine ağaçlıktır ki şemsiyeye ihtiyaç duymadan ağaçların gölgesinde dinlenebilirsiniz. Küçük plaj alanı taşlıktır. Rahat yürüyebilmek için deniz ayakkabısı kullanmanızda fayda var. Deniz oldukça temiz, ılık ve sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur. Karadan ulaşım olsa da koyun gerçekten tadını çıkarabilmek için en iyi alternatif tekne turları ile gitmektir. Muhteşem manzara eşliğinde açıklarda yüzmek, yüzme tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatır.

Nasıl Gidilir: Göcek istikametinde ilerleyip Göcek’e varmadan hemen önce sağa Club Marina yönüne dönerek Marintürk’e kadar gelebilir ve buradan toprak yolla koya ulaşabilirsiniz. Yolun son 500 metresi toprak ve taş. Binek araç ve çekme karavan gelebiliyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bir sonraki tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Dalaman hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin