Bristol’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Yemek

İngiltere’nin geleneksel şehirlerinden olan Bristol’ün birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini sizler için derledik…

” Bristol’de Ne Yenir ? Ne İçilir? ” Yazımızı inceleyip, bu enfes tatları keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Welsh Rabbit

welsh rabbit

İngiliz kahvaltısını daha önce birçok yazımızda sizlerle paylaştık. Birçok damak tadına uymayan İngiliz kahvaltısına alternatif olarak tercih edebileceğiniz bir diğer lezzet sewelsh rabbittir. Kızartılmış ekmeklerin üzerine peynir ve tuzlu bir sos sökülerek yapılan bu lezzeti sabah kahvaltıları için tercih edebilirsiniz.

2- Shepherd’s Pie

shepred's

Avrupa ve İngiltere’nin en sevilen yemeklerinden biri olan shepherd’s pie, farklı yapılışıyla dikkat çekiyor. Fırın kabının en alt katına etli ve bezelyeli bir karışım dökülüyor. Sonrasında ise bu karışımın üstüne patates püresi ekleniyor. Pürenin üstü kızarana kadar pişirilmesinden oluşan bu tarifi denemenizi öneriyoruz.

3- Yorkshire Puddings

yorkshire pudings

İngilterenin geleneksel tatlarından olan Yorkshire puddings, bazen soslarla bazense yemeklerin yanında yenmek üzere servis edilir. Şehri dolaşırken gördüğünüz fırınlardan en tazesini temin edebilirsiniz.

4- Fish and Chips

fish and chips

Bristolde lezzetli bir öğlen yemeği yemek istiyorsanız deneyebileceğiniz en leziz tatlardan biri fish and chips. Kızartılmış balığın yanında soslarla birlikte sunulan patateslerden oluşan bu yemek denemeniz gereken klasik lezzetlerdendir.

5- Lancashire Hotpot

lancashire hot pot

Görüntü olarak shepherd’s pie gibi olsa da aslında lezzet olarak oldukça farklı. Alt katmanında soğanlar ve baharatlarla birlikte pişirilmiş bir et yahnisi bulunan yemeğin üst katmanında kesilmiş patatesler bulunuyor. İki tadın lezzeti birbirine geçtiğinde ortaya tadından yenmeyecek bir lezzet çıkıyor.

6- Scotch Eggs

scotch eggs

Sosis etinin içerisine konulmuş olan bütün yumurtanın yağlı tavada kızartılmasıyla oluşan scotch egg, ülkenin sevilen tatlarından biridir. İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkelerde oldukça meşhur olan bu tat ara sıcak olarak tüketiliyor.

7- Welsh Cakes

welsh cakes

Görünüş olarak pankeke benzeyen welsh cake, içine konulan malzemeler ve yapılışıyla daha farklı bir hal alıyor. Frenk üzümleriyle birleştiğinde tatlı bir hal alan kekler beş çaylarının yanında yada kahvaltılarda tercih ediliyor.

8- Trifle

trifle

Sünger kek, krema ve meyvelerin birleşimiyle oluşan trifle yiyebileceğiniz en lezzetli yaz tatlılarından biridir. Oldukça hafif olan bu tatlı lezzetiyle sizleri büyüleyecek.

9- Eton Mess

eton mess

Krema ve çileğin muhteşem uyumundan oluşan bu tatlı önce gözünüzü sonra midenizi şenlendiriyor.

Bristol gezilecek yerler yazımızı incelemek ister misiniz?

Bristol’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin