Bristol Yeme İçme Rehberi | 7 Lezzet Durağı

İngiltere’nin güneybatı bölgesinin en gelişmiş ve görülmeye değer şehirlerinden biri olan Bristol, bu bölgeye yolu düşenlerin listesinde olması gereken bir destinasyon.

Dilerseniz fazla vakit kaybetmeden hazırladığımız Bristol yeme içme rehberi ile sizi baş başa bırakalım… Yazımızda Bristol şehrine ait yemek kültürü hakkındaki bilgilere ve şehirde yeme içme konusunda gidebileceğiniz çeşitli mekan önerilerine, fotoğraflara ulaşabileceksiniz.

1- Bristol Yeme İçme Rehberi

Bristol, diğer İngiliz şehirleri gibi kendisine özgü yemek kültürü bulunmayan bir şehir. Bu şehirde de çoğunlukla Uzak Doğu, Fransız, İtalyan mutfaklarından örnekler sergileyen mekanlar bulunuyor. Bu nedenle bu şehre geldiğinizde Bristol şehrine ait çok özel yemekler yiyeceğinizi düşünüyorsanız hayal kırıklığına uğrayacağınızı belirtelim.

İçki konusunda ise İngiltere’nin genelinde yaygın olan pub kültürü buradaki Bristol gece hayatı ile de  etkisini gösteriyor. İnsanlar publarda çoğunlukla şarap ve bira içmeyi tercih etmektedir.

2- Bristol’da Nerelere Yemek Yenir?

Yazımızın bu kısmında sizler için yorum sitelerini araştırarak şehirdeki zaman geçirebileceğiniz en keyifli yeme içme mekanlarını listeledik. Eğer gözümüzden kaçan ve mutlaka uğranması gerektiğini düşündüğünüz mekanlar varsa lütfen bizimle iletişime geçin. Geçin ki tavsiyelerimizi yazımıza ekleyelim ve bu şehri ziyaret etmek isteyenler için daha doyurucu bir liste oluşturalım.

#1 Pazarlar

St. Nicholas Market
St. Nicholas Market

Öncelikle en taze ve lezzetli ürünleri bulabileceğiniz yerlerin şehirde kurulan pazarlar olduğunu söylememiz gerek. Daha önce Bristol alışveriş rehberi içinde paylaştığımız başta St. Nicholas Market olmak üzere pek çok pazarda düzenli olarak yerli halkın hazırlamış olduğu yiyecekler uygun fiyatlara satılmaktadır. Eğer basit ama lezzetli ürünler arıyorsanız şehrin pazarları sizi bekler.

#2 Riverstation

Riverstation

Nehir kenarında özel bir yemek deneyimi yaşayarak kendinizi şımartmak istiyorsanız Harbourside bölgesinde bulunan bu restoranı deneyebilirsiniz. Avrupa’nın en özel lezzetlerinin sunulduğu mekan, ziyaretçilerinin memnuniyet oranıyla işindeki başarısını bizlere kanıtlıyor. Buradan çıkışta da hemen yakınlarda bulunan Thekla’ya uğrayarak keyifli bir gece geçirebilirsiniz.

#3 Fishers

fishers
fishers

Şehirde uygun fiyatlara deniz ürünleri yemek istiyorsanız en tazesini ve en lezzetlisini burada bulabilirsiniz.

#4 Canteen

canteen
canteen

Yaratıcı ve birbirinden lezzetli yiyecek ve içeceklerden oluşan menüsüyle damaklarda uzun süre gitmeyen bir tat bırakan mekan şehre gelenlerin mutlaka uğraması gereken lezzet duraklarından biri.

#5 Primrose Cafe

primrose cafe

Bu sevimli cafede sabah leziz bir kahvaltı yapabilirsiniz ya da öğle veya akşam yemeklerinizi doyurucu atıştırmalıklarla halledebilirsiniz.

#6 Thali Cafe

thali cafe

Kentteki en iyi Hint restoranlarından olan mekan, lezzetli bir etnik yemek deneyimi yaşamak isteyenlerin ziyaret edebileceği uygun fiyatlı bir yer. Clifton bölgesinde hizmet veren mekan uzun süredir müşterilerini büyük bir gururla ağırlamaktadır.

#7 Bagel Boy

bagel boy

Yerel işletmeciler tarafından işletilen bu cafede görece uygun fiyatlara keyifli yemekler yiyebilir, arkadaşlarınızla hoşça vakit geçirebilirsiniz. Bizce burayı da listenize dahil etmelisiniz.

Bristol restoranlarına ek tavsiye mekanlarınızı aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin