Bristol Alışveriş Rehberi | 6 Eğlence Mekanı

Eğer Bristol’a geldiyseniz dönerken satın aldığınız şeyleri taşıyabilmek için bir de çanta almanız gerekebilir.

Yazımızda Bristol alışveriş rehberi hakkında bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz. Güneybatı İngiltere’nin alışveriş cenneti diyebileceğimiz Bristol, alışveriş olanakları ile alışveriş tutkunu ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil yapma imkanı sunuyor

Bristol’da çok çeşitli alışveriş deneyimleri yaşayabilirsiniz. Dilerseniz kendinizi şehrin sokaklarına atın dilerseniz de alışveriş merkezlerine giderek tek çatı altında toplanan mağazalarda alışveriş yapın. Bu şehirde her tarza uygun bir şeyler bulabileceğinizden emin olabilirsiniz.

2- Bristol’da Alışveriş Yapılabilecek Yerler

#1 Cabot Circus

cabot circus

Broadmead Caddesi’nde bulunan bu alışveriş merkezinde 100’ün üzerinde mağazada iğneden ipliğe aradığınız her şeyi bulma şansına sahip olabiliyorsunuz.

#2 The Galleries

The Galleries

Broadmead Caddesi üzerinde bulunan bir diğer alışveriş merkezi olan aThe Galleries de pek çok markanın mağazasını bulabileceğiniz keyifli bir alışveriş durağı.

#3 Clifton Village

Clifton Village

Birbirinden keyifli butiklere, mağazalara, hediyelik eşya dükkanlarına sahip olan bölge alışveriş yaparken cafe ve restoranlara da vakit ayırmak isteyenler için büyülü bir dünyanın kapılarını aralıyor. Gürcü mimarisinin etkisinde kalan sokaklar dolaşırken el yapımı şahane hediyelik eşyaları bulabilir, yorulduğunuz yerde bir cafede bir şeyler içebilirsiniz.

#4 The Mall at Cribbs Causeway

the mall at cribbs causeway

Kapalı alan fobiniz yoksa ve pek çok mağazayı bir arada bulmalıyım diye düşünüyorsanız bu alışveriş merkezine mutlaka yolunuz düşecektir. Geç saatlere kadar açık olan alışveriş merkezi, çeşitli etkinlikleri ve kapalı otoparkıyla şehirdeki en cazip alışveriş noktalarından biri olmaya aday.

#5 Bristol Pazarları

bristol harbourside market
bristol harbourside market

Bristol’daki alışveriş ruhunu yakalamak için gerçek bir Bristollu gibi alışveriş yapmanızı öneriyoruz. Şehirde haftanın her günü yerli üreticiler tarafından üretilmiş yiyecekleri ve içecekleri, el yapımı eşyaları ve daha birçok şeyi bulabilirsiniz. Satıcılarla sohbet etmekten çekinmeyin, onlar bir sıcak gülümseme ve selamla başladığınız sohbette size ürünleriyle ilgili pek çok etkileyici hikayeyi anlatmaya hazırlar. Şehirde uğrayabileceğiniz pazarları şu şekilde sıralayabiliriz:

St. Nicholas Market: Pazartesiden cumartesiye kadar 09:00 ile 17:00 arası ziyaret edilebilen pazar Old City’nin kalbi The Exchange binasında kuruluyor. Pazar alanında haftanın farklı günlerinde kurulan farklı konseptlerdeki marketler de görülmeye değer.

Bristol Harbourside Market: Pazar alanı cumartesi ve pazar günleri 10:00 ile 16:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Rıhtım boyunca uzanan markette özellikle yerel yiyecekler büyük ilgi görmektedir.

Whiteladies Road Market: Cumartesi günleri saat 08:30’dan 22:00’a kadar açık olan pazarda yerli satıcıların üretmiş olduğu yiyecek ve içecekleri satın alma şansını yakalarken sokak satıcılarıyla da farklı bir atmosferi soluyabilirsiniz.

Temple Quay Market: Her ay iki defa kurulan pazar, Bristol sokak yemeklerini tatmak ve farklı tatlarla tanışmak isteyen lezzet tutkunlarının aşık olacağı bir yer. Çok güzel yemeklerin satıldığı pazar Avrupa’nın en önemli gıda pazarları arasında gösteriliyor.

#6 Gloucester Road ve Stokes Croft

Gloucester Road

Barlar, restoranlar, cafeler, sokak sanatları ve birbirinden keyifli dükkanlar… Özel ve bağımsız bir alışveriş deneyimi için insan daha başka ne isteyebilir ki? Stokes Croft’taki sokak sanatlarını inceledikten sonra Gloucester Road’daki dükkanlardan alışveriş yapabilir, dilediğiniz zaman etraftaki mekanlarda bir şeyler yeyip içip dinlenebilirsiniz.

Sizin de Bristol’da unutamadığınız alışveriş deneyimleri ya da alışveriş yapılmasını önerdiğini yerler varsa bunları bizimle yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin