Barselona Tarihi Yerler | En Önemli 30 Tarihi Yer

Barselona, 2000 yıllık tarihi ile çok çeşitli anıtlar ve sembollere ev sahipliği yapan ve dolu dolu bir Barselona tarihi yerler dizisi ile karşılaşabileceğiniz bir şehirdir. Şehrin Roma, Ortaçağ ve modern zamanlarını vurgulayan modernist dönemi sayesinde mimari anlamda bir referans olmayı başaran Barselona, Antonio Gaudi gibi bir mimari dehanın doğumuna da ev sahipliği yapmıştır. 

Barselona tarihi hakkında; İlk insan yerleşimlerinin Neolitik zamanlara dayandığı Barselona’da Romalılar tarafından ilk koloni MÖ 1. yüzyılda Barcino ismiyle kurulmuştur. Bin kişilik koloniden geriye kalan savunma duvarları bugün hala görülebilmektedir.

Geçmişte hep gözde olan bu şehir 415’te Visigoth Krallığı’nı kuran Ataulfo tarafından, 717’de ise Vezir Al-Hurr tarafından fethedilmiş ve 200 yılı aşkın bir süre Müslüman hakimiyetinde kalmıştır. Bu tarihten sonra artık Barselona tarihinde Müslümanların etkisi her dönemde kendini hissettirmiştir.

Barselona tarihi hakkında diğer bilmeniz gerekenler;

Caroling İmparatorluğuna geçen Barselona, ilçe statüsüne sahip olmuş ve bu tarihten sonra siyasi ve ekonomik anlamda her dönemde merkez konumunda bulunmuştur. Özellikle şehrin Gotik Bölgesi 13. ve 15. yüzyıldaki bu büyük gelişmeye tanıklık etmektedir. 18. yüzyıla kadar ise şehir bir gerileme dönemi girdi. 19. yüzyıldan itibaren ise Katalanca’nın edebi bir dil olarak önem kazanması sayesinde özellikle sanat anlamında Catalonya bölgesinin bu güzel şehrinde büyük gelişmeler yaşanmıştır. 20. yüzyıla gelindiğinde Artık Barselona, İspanya’nın en önemli şehirlerinden biri ve özellikle Art Nouveau tarzındaki mimarinin öncü şehri konumunda olmayı başarmıştır.

Barselona’nın en ünlüleri; Barselona’nın en ünlüsü kuşkusuz Gaudi ve onun masallardan fırlamış gibi görünen etkileyici eserleri. Bunların içinde ise en ilgi çekeni ise henüz bitmemiş olan Sagrada Familia Bazilikası. Dini yapılara meraklı olun ya da olmayın Barselona Katedrali de dünyaca ünlü kiliseler arasında bulunuyor ve şehri ziyaret edenler için Barselona’nın kiliseleri arasında en dikkat çeken yapılardan biridir. Ünlü futbol takımının evi Nou Camp ise özellikle futbolla alakalı olan ziyaretçiler için görülmesi gereken bir diğer önemli durak.

Barselona gezi tavsiyesi; Bizce Barselona’ya gelen biri mutlaka Sagrada Familia Bazilikası’nı görmeli. Old Town bölgesini mutlaka ziyaret etmeli ve buradaki tarihi atmosferi de hissetmelisiniz. Alışveriş için tarihi Mercat de la Boqueria, Eixample gibi pek çok ünlü alışveriş durağını ziyaret edebilirsiniz. Son olarak da İspanyolların meşhur tapas tabaklarının tadına mutlaka bakmanızı ve eğlenceli bir Flamenco gecesine dahil olmalısınız. Barselona’nın bütün görülmesi gereken yerleri için ise Barselona gezilecek yerler listemizi ziyaret etmeyi unutmayın.

Barselona müze kartı; Go Barcelona Pass, Barcelona Card ve Barcelona City Pass müze girişlerinde şehirde kullanabileceğiniz başlıca kartlar arasında bulunmaktadır. Bu kartlarla ilgili bütün detaylara yazımızın son bölümünde ulaşabilirsiniz.

Dini Yapılar

1. La Sagrada Familia

La Sagrada Familia

Burası neresi? Muhtemelen Barselona’daki en ünlü tarihi yerleri sorulduğunda ilk verilecek cevapların başında Gaudi’nin bitmemiş şaheseri, 1882’de inşaatına başlanan La Sagrada Familia gelecektir. Hala yapım aşamasında olan binanın 2026 yılında bitirileceği ön görülse de bizce yapının tamamlanmamış bir şekilde kalması turizm açısından ziyaretçilerin daha fazla ilgisini çekmektedir. Bitirme tarihinin belirlenmesinde Gaudi’nin 100. ölüm yıl dönümü seçilmiştir. Burası mimarin ölmeden önceki son eseriydi. Binanın inşasında Gotik ve Art Nouveau tarzlarının bir karışımı gözlenmiştir. Bazilikanın ana kulesi 170 metredir ve bu ana kulenin etrafında 100 metre ve üzerinde yüksekliğe sahip olan 17 adet kule yükselmektedir. Bu kulelerin tepelerindeki süslemelerin cennet ile yeryüzü arasında bir bağlantıyı sembolize ettiği düşünülmektedir. Katedral değil bir bazilika olarak kabul edilmektedir. Bazilika, sahip olduğu eşsiz mimari özellikleri nedeniyle UNESCO Dünya Mirası Listesi içinde de yer almaktadır.

Bazilika üç cepheye ayrılmıştır;

  • Navity: Doğu’daki cephe İsa’nın doğuşunu,
  • Passion: Batıdaki cephe çarmıha gerilmeden önce İsa’nın tutkusunu,
  • Glory: Tanrıya giden yolu temsil etmektedir ve henüz tamamlanamadı.

Neden gitmeliyim? Bu dahiyane eser, tamamlanması 100 yıldan fazla sürecek olan mevcut birkaç binadan bir tanesi. Bu nedenle burayı Barselona’ya gelen her ziyaretçi mutlaka görmeli, içeriye girmese bile dış kısmından binayı seyretmeli ve nefes kesici detayları incelemeli. Akşam ışıklandırmaları altında bazilikanın çok daha başka bir güzelliğe büründüğünü de aklınızdan çıkarmayın ve fırsatınız olursa bazilikayı akşam saatlerinde de görün.

Kaçırmayın! Bu sıra dışı eseri mutlaka içeriden de görmenizi tavsiye ediyoruz. Ancak bunun için daha sakin olan ve vitraylardan içeri giren olağanüstü ışık şovunu da görme fırsatını yakalayabilirsiniz. Eğer böyle bir düşünceniz varsa biletinizi online olarak hemen aşağıda verdiğimiz web sitesinden almanız faydalı olacaktır; aksi halde belki saatlerce sürebilecek uzun bilet kuyruğuna girmekten kurtulabilirsiniz. Son katından Barselona semalarına göz gezdirmek de yapılması gereken şeyler arasında bulunuyor.

  • Adres: Carrer de Mallorca, 401, 08013 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34932 08 04 14
  • Ziyaret saatleri: Kasım-Şubat 09.00-18.00, Mart-Ekim 09.00-19.00 ve Nisan-Eylül 09.00-20.00
  • Giriş ücreti: Yetişkinler için 20€, 11-30 yaş arası öğrenciler için 11€, 11 yaş altı ziyaretçiler için ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

2. Santa Maria del Mar Kilisesi (Basilica de Santa Maria del Mar)

Basilica de Santa Maria del Mar

Burası neresi? Burası “La Ribera Katedrali” olarak da bilinmektedir. 1329 ile 1384 tarihleri arasında, 55 yılda tamamlanmıştır. Geniş bir açı sunan kuleleri ile bir kaleyi andırmaktadır. Yerli halk tarafından burası “fakirlerin kilisesi” olarak tanımlanmaktadır. Kilisenin etrafında ise bir tür manastır olarak kullanılmasına olanak tanıyan küçük şapeller bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Orta Çağ zamanında inşa edilen ve tamamlanması çoğunlukla 100 yılı aşkın süren dini yapılar farklı mimari yaklaşımların birbirine karışmasıyla tamamlanmaktaydı. Santa Maria del Mar ise bu konuda bir istisnadır ve saf Katalan Gotik tarzında inşa edilmiştir.

Kaçırmayın! Kilisenin çatısı Eski Barselona’ya bakmaktadır ve muhteşem bir manzara sunmaktadır. Siz de bu güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Plaça de Santa Maria, 1, 08003 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 933 10 23 90
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cumartesi 09.00-20.30, Pazar ve tatil günleri ise 10.00-20.00
  • Giriş ücreti: Kiliseye girmek ücretsiz ancak yaklaşık 1 saat süren rehberli turlara katılmak isterseniz ortalama 20€ ücret ödemeniz gerekmektedir.
  • Yol tarifi al >

3. Barselona Katedrali

Barselona Katedrali

Burası neresi? Kutsal Haç Katedrali (Cathedral of the Holy Cross) ya da Saint Eulalia olarak da bilinen Barselona Katedrali, 14. ve 15. yüzyıllarda inşa edilmiş bir manastırın temelleri üzerinde şekillenmiştir. 53 metre yüksekliğe sahiptir. Ana meydandaki San Ivo Kapısı 500 yıldır katedralin ana kapısı olarak görev yapmaktadır. Burada 13. yüzyılın başında inşaata başlandığına dair yazılar bulunmaktadır. Katedralin içinde çeşitli azizlere adanmış 140’tan fazla anıt ve şapel bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Burası Barselona kiliseleri içinde en önemlisi ve en özelidir. Bu nedenle gerek dini açıdan gerekse şehri ziyarete gelenler için turistik açıdan çok önemli bir destinasyon konumunda bulunmaktadır. Bu arada küçük bir öneride bulunalım: Katedral, şehrin en fazla ziyaret edilen noktalarından biri olduğu için sakin bir ziyaret gerçekleştirebilmek adına çok erken ya da geç saatleri tercih etmek hayati önem taşımaktadır.

Kaçırmayın! Katedral Meydanı’nda durduğunuzda karşınızdaki eşsiz güzellikteki cepheyi kaçırmanız imkansız. Çatıya çıkarak 360 derecelik muhteşem panoramik şehir manzarası ise buraya kadar gelmişken görülmesi zorunlu olan bir manzaradır.

  • Adres: Pla de la Seu, s/n, 08002 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 933 15 15 54
  • Ziyaret saatleri: Hafta içi 12.30-19.45, Cumartesi 12.30-17.30, Pazar ve diğer tatil günleri 14.00-17.30
  • Giriş ücreti: 7€. Grup ziyaretlerinde kişi başı 5€
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

4. Santa Maria del Pi Bazilikası (Basílica de Santa Maria del Pi)

Basílica de Santa Maria del Pi

Burası neresi? Gotico’daki küçük kiliselerden biri olan Santa Maria del Pi, 1319-1320 yıllarında inşa edilmiş olan Katalan Gotik mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. 1936 yılında çıkan bir yangının ardından zarar gören kilise, daha modern bir görünüme kavuşacak şekilde restore edilmiştir. Kilisenin vitray pencerilerinden 4’ü orijinaldir ve Katalan Barok dönemin en iyi vitray ustalarından biri olan Josep Ravella tarafından tasarlanmıştır. Kilisenin içindeki

Neden gitmeliyim? Burası Barselona tarihi yerler listeleri için önerilen önemli dini yerlerden biridir çünkü bu kilisenin çevresinde birçok Orta Çağ hikayesi dönmektedir. Kilise, burada rahiplik yapmış olan Sant Josep Oriol’ün mezarına da ev sahipliği yapmaktadır.

Kaçırmayın! Her hafta 40 ressamın eserlerini sergilediği Plaça del Pi ve Plaça Sant Josep Oriol’ün cazibesine kapılarak kilise ziyaretinizi daha da renklendirebilirsiniz.

Kilise içinde bir de müze bulunmaktadır. Müze içinde gümüş ve altından yapılmış değerli parçalar sergilenmektedir. Vaktiniz olursa bu müzeye de zaman ayırmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Adres: Plaça del Pi, 7, 08002 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 933 18 47 43
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-18.00
  • Giriş ücreti: Normal 4,5€, indirimli 3,5€
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Meydanlar, Caddeler

5. Plaça del Rey (Kral Meydanı)

Plaça del Rey

Burası neresi? Gotik Mahallesi’nde bulunan Plaça del Rei, bir zamanlar Barselona kontlarının evi olan Palau Reial Major’un parçası olan birkaç binanın çevrelemesiyle oluşmuştur. Çoğu kişi de zaten bu eşsiz sarayın tadını çıkarmak için bu meydana akın etmektedir.

Neden gitmeliyim? Meydan çok etkili olmasına karşın saray ziyaretçilere daha cazip gelmektedir. Başlangıçta Roma surlarına yaslanmış bir Romanesk kalesi olarak inşa edilen saray, daha sonra Gotik eklentilerle genişletilmiştir. Sarayın en önemli cazibe merkezi ise 14. yüzyılın sonlarında eklenmiş olan muhteşem büyük bir salon olan Tinell’dir. Bu salon Museu d’Història de la Ciutat’ın (Şehir Tarihi Müzesi) geçici sergilerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu müze Barselona tarihi hakkında 2.000 yıllık bir geçmişi barındırmaktadır.

6. Las Ramblas (La Rambla)

La Rambla

Burası neresi? Las Ramblas, Barselona’daki en ünlü caddelerden biri. Plaza Catalunya’da başlıyor ve yat limanındaki Columbus Anıtı’nda sona eriyor. Yaklaşık 1,2 km uzunluğundadır. Burası şehirde o kadar meşhur ki “ramblejar” şeklinde bir deyiş bile bulunuyor. Ünlü şair Federico García Lorca’nin söylemiş olduğu “dünyada bitmesini istemediğim tek cadde” sözü de buranın ne kadar önemli olduğunu bizlere kanıtlıyor. İnsan yoğunluğu fazla olduğu için burası aynı zamanda yankesicilerin de ana mekanlarından biri oluyor. Bu nedenle gözünüzü dört açmanızı öneriyoruz. Cadde boyunca görebileceğiniz insan heykelleri caddeye renk katan unsurların başında geliyor.

Neden gitmeliyim? Las Ramblas’a geldiğinizde yapılacak pek çok şey sizi bekliyor. Columbus Anıtı, La Boqueria Pazarı görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Bunun yanı sıra birçok bar ve cafe keyifli zaman geçirmek için ziyaretçilerini bekliyor.

7. L’Eixample

Eixample

Burası neresi? Şehir planlaması bakımından muhteşem bir örnek olan Eixample District, Barselona’nın simge bölgelerinden biridir. Tepeden bakıldığından bölgenin ne kadar da düzenli bir yerleşime sahip olduğu daha da net görülmektedir.

Bölge aynı zamanda resmi olmasa da “Gaixample” ismiyle de anılmaktadır. Burası gaylarin sıklıkla tercih ettiği bir bölge ve burada gaylara hitap eden çeşitli gece kulüpleri, cafe, bar ve restoranlar bolca bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Eixample, Barselona’nın en dinamik ve renkli alışveriş bölgelerinden birine ev sahipliği yapması nedeniyle ziyaret edilmesi gereken noktalardan biri. Passeig de Gracia, Plaça Catalunya ve Diagonal Avenue bunlardan sadece birkaçı.

Pazarlar

8. Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria

Burası neresi? La Rambla Caddesi üzerinde bulunan bu tarihi pazar, Barselona’nın en turistik yerleri arasında bulunuyor. Tarihsel kaynaklar ve ve çeşitli tablolar incelendiğinde buradaki pazarın geçmişinin 1200’lü yıllara kadar dayandığını göstermektedir.

Neden gitmeliyim? Başta sebze ve meyve olmak üzere birçok gıda ihtiyacını yerli halk gibi karşılamak için bu pazarda bir alışveriş deneyimi yaşanması gerektiğini düşünüyoruz. Aynı zamanda içeride bulunan çeşitli cafelerden İspanya’nın meşhur tapaslarını da tadabilirsiniz.

  • Adres: La Rambla, 91, 08001 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 933 18 25 84
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cumartesi 08.00-20.30
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Mimari Yapılar

8. Bellesguard

Bellesguard

Burası neresi? Binanın inşa edildiği arazi, panoramik şehir manzarası ile oldukça önemli bir stratejik konuma sahipti. Mülkün esas önemi ise Orta Çağ’da kraliyet ailesi tarafından malikane olarak kullanılmış bir yapı olmasından kaynaklanmaktadır. Burası aynı zamanda XIII. Papa’nın da geçici ikametgahı olmuştur. Yağmurda ve güneşli havalarda farklı desenlerin ortaya çıkmasını sağlayan taş detaylar da Gaudi’nin dehasını gösteren ince detaylar arasında bulunuyor. Gül pencere gibi yeni unsurlar ise mimar tarafından ilk defa bu yapıda kullanıldı.

Neden gitmeliyim? 1900-1909 yılları arasında Gaudi tarafından inşa edilmiş olan Bellesguard, sanatçının Gotik mimariyi kendince yorumladığı eserlerinden biridir. Bu nedenle mimari yapılara meraklı olan ziyaretçiler tarafından mutlaka görülmelidir.

Kaçırmayın! Binanın kendisi kadar iham verici bahçesi de gözden kaçırılmaması gereken noktalar arasında bulunuyor.

  • Adres: Carrer de Bellesguard, 20, 08022 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 50 40 93
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 10.00-15.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 9€, 8-18 yaş arası 7,20€
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

10. Pedralbes Manastırı (Monasterio de Pedralbes)

Monasterio de Pedralbes

Burası neresi? 1327 yılında rahibelere ev sahipliği yapmış olan Pedralbes Manastırı, bugün Katalan Gotik Mimari tarzının en iyi örneklerinden biridir. Yapı, Elisenda de Montcada’nın emriyle yapılmıştır. Yapı içindeki manastır, hücreler, yatak odaları, kilise ve San Miguel Şapeli en can alıcı detaylar arasında bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Pedralbes Manastırı, manastır yaşamının yaşamının gerçekleştiği günlük mekanları inceleme ve geçmişe seyahat imkanı sunduğu için ziyaret edilmesi gereken etkileyici anıtlardan biridir.

  • Adres: Baixada del Monestir, 9, 08034 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 56 34 34
  • Ziyaret saatleri: 1 Nisan-30 Eylül tarihleri arasında Salı-Cuma 10.00-17.00, Cumartesi-Pazar 10.00-19.00; 1 Ekim-31 Mart tarihleri arasında Salı-Cuma 10.00-14.00, Cumartesi-Pazar 10.00-17.00
  • Giriş ücreti: Normal 5€, indirimli 3,5€. Her ayın ilk pazar günü ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

11. Nou Camp

Nou Camp

Burası neresi? Yaklaşık 100 bin kişinin aynı anda müsabakaları izleyebildiği Nou Camp, dünyaca ünlü futbol kulübü Barcelona FC için bir mabed görevi görüyor. Avrupa’nın en büyük ve en özel stadyumlarından biridir. Stadyum açıldığı tarih olan 24 Eylül 1957 tarihinden bu yana kulübün evi olmuştur.

Neden gitmeliyim? Yılda 1 milyondan fazla insanın ziyaret ettiği stadyum, başarılarla dolu bir hikayeye tanıklık etmeyi sağlıyor. Yıllarca televizyon ekranlarından izlenen bu muhteşem takımın kazanmış olduğu kupaları, başarıları yakından incelemek için mutlaka bu stadyumu ziyaret etmeniz gerekiyor.

Kaçırmayın! Biraz pahalı olsa da mağazadan kulüple ilgili top, bere, forma gibi çeşitli ürünlerden hatıra ya da sevdiklerinize hediye etmek için satın alabilirsiniz. Şu anda Koronavirüs nedeniyle maçlar iptal edilmiş olsa da karşılaşmaların başladığı bir zaman bu şehri ziyaret ederseniz ve imkanınız olursa bu stadyumda bir futbol maçı mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

  • Adres: C. d’Arístides Maillol, 12, 08028 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34-9-02189900
  • Ziyaret saatleri: 09.30-19.30
  • Giriş ücreti: 31€
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

12. Tibidabo Amusement Park

Tibidabo Amusement Park

Burası neresi? Barselona’nın en yüksek tepesi olan Tibidabo da şehrin görülmesi gereken yerlerinden. Burada bulunan eğlence merkezinin, 1899 yılında Salvador Andreu tarafından yapımına başlanmış ve 1905 senesinde hizmete girmiştir. Oyun parkına ulaşım için ise eş zamanlı olarak tasarlanan “Tramvia Blau” ise yolculuğu daha keyifli bir hale getirmektedir.

Neden gitmeliyim? Çok yüksek bir noktada adrenalin dolu anlar yaşamak için bu parkı mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz. Burası Avrupa’nın üçüncü en eski parkı olmasından dolayı tarihi açıdan da çok önemli bir konuma sahiptir. Fotoğrafları bile nefes kesen bu parkı kesinlikle görmelisiniz!

Kaçırmayın! 512 metre yükseklikte bulunan bu tepeden şehrin bambaşka bir görünüme sahip olduğunu göreceksiniz. Aynı zamanda tepede bulunan Sagrat Kor Kilisesi de mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

  • Adres: Plaça del Tibidabo, 3, 4, 08035 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 11 79 42
  • Ziyaret saatleri: Koronavirüs salgını nedeniyle şu anda hizmet vermemektedir
  • Giriş ücreti: Yetişkin ücreti 28,50€, çocuklar için 10,30€
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

13. Katalan Müzik Sarayı (Palau de la Musica Catalana)

Palau de la Musica Catalana

Burası neresi? 1905 yılında inşaatına başlanan yapı 1908 yılında açılmıştır. 1997 yılından bu yana Katalan Müzik Sarayı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor. Bu modernist bina, Old Town yani Eski Şehr’in kuzey kısmında bulunuyor. Sarayın özellikle konser salonu çok etkileyici. Sarayın mimari ise yeniliklere verdiği önemle tanınan Lluís Domènech i Montaner idi. Bina ilk olarak Barselona korosu Orfeó Catalá için bir performans yeri olarak tasarlanmıştı ve günümüzde bu koro hala burada sahne almaktadır.

Neden gitmeliyim? Buradaki en dikkat çekici yer konser salonudur ve 2.146 kişi aynı anda burada sanatın etkileyici dünyasına yolculuk yapabilmektedir. Genel olarak baktığımızda ise vitraylar ve çeşitli süslemeler bu binayı büyüleyici bir mekan haline getirmektedir.

Kaçırmayın! Burası halen tamamen işleyen bir müzik salonu olmasına karşın, rehberli turlarla keşfedilecek kadar da popülerdir. Siz de şehirde gerçekleştirilen rehberli turlardan birine dahil olarak bu efsane binayı keşfe çıkabilirsiniz. Dilerseniz rehberli tur satın almak için buradaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Not: Rehberli turlarda yer bulamadıysanız binanın tek ücretsiz yeri olan fuaye alanına giderek bir fincan kahve karşılığında bu eşsiz mekanın tadını çıkarabilirsiniz. 

  • Adres: C/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 95 72 00
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Pazar 10.00-18.00
  • Giriş ücreti: 20€. Erken rezervasyon yapıldığında (21 gün önce) 16€.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

14. Casa Amatller

Casa Amatller

Burası neresi? 1898-1900 yılları arasında inşa edilen bu farklı yapı, 1984 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde listelenmiştir. Bu yapı da diğer pek çok yapı gibi mevcut binaların yenilenmesi ile ortaya çıkmıştır ve ilk bina 1875 yılında Antoni Robert tarafından inşa edilmiştir. İlk olarak kentsel bir konut olarak hizmet vermiştir ve şu anda olağanüstü bir tiyatro, müze ve kütüphane olarak kullanılmaktadır. Gaudi ve Casa Lleó Morera tarafından tasarlanmıştır ve Gaudi’nin ilk büyük ölçekli işi olarak kabul edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Belki de Gaudi’nin diğer önemli eserleri kadar çok bilinmemektedir ancak bu yapı Gaudi’nin ilk büyük projesi ve en iyi tasarıma sahip tiyatrolarından biridir. Germen usulü seramiklerden yapılmış girişli çıkışlı korniş yapıyı ön plana çıkaran özelliklerin başında gelmektedir.

Kaçırmayın! Casa Amatller’i de dahil edeceğiniz muhteşem bir şehir turu ile Gaudi’nin diğer muhteşem eserlerini de mutlaka ziyaret edin. Ayrıca çıkışta hediye edilen bir fincan Amatller çikolatasını da mideye indirmeyi unutmayın 🙂

  • Adres: Passeig de Gràcia, 41, 08007 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 16 01 75
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Pazar 10.00-18.00
  • Giriş ücreti: 21€
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

15. Sant Pau Hastanesi (Hospital de Sant Pau)

Hospital de Sant Pau

Burası neresi? Şehirdeki hastanelerin yetersizliği neticesinde 1902-1930 seneleri arasında inşa edilen yapı, Sagrada Familia’ya sadece 1 km mesafede bulunuyor ve iç avluları ile bahçe kısmı ziyaret edilebiliyor. Yapı, projelerindeki yenilikleriyle dikkat çeken mimar Domenech i Montaner tarafından tasarlanmıştır. 45 derecelik açı ile birleşen iki binayı andıran yapısıyla dikkat çeken yapının tamamlanması ise mimarın oğlu Pere Domenech i Roura tarafından gerçekleştirilmiştir. Zemindeki jeotermal enerji ile ısınmayı sağlayan yapı sürdürülebilir enerji konusunda da önder olmayı başarmıştır.

Bina aslında 26 farklı binadan oluşmakta ve binalar arası geçiş, muhteşem bahçelerden taviz verilmemesi adına yer altından gerçekleştirilmiştir. Mimarın planı bu şekilde yapmasının nedeni ise hastaların iyileşmesinde açık havasının çok etkili olduğuna inanmasıdır. Yer altındaki koridorlarda beyaz fayanslar kullanılmış ve böylece iç açıcı bir atmosfer oluşturulmasının yanı sıra dezenfeksiyonun da kolay bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanmıştır. Bina içinde sanata çok önem verilmiş olup, duvarlarda, koridorlarda ve odalarda çeşitli sanat eserleri sergilenmektedir.

Neden gitmeliyim? Geçmişin en önemli şifa evlerinden biri olan Sant Pau Hastanesi, günümüzün sağlık ihtiyaçlarına karşılık veremediği için 2006 yılında kapatılmış ve bazı araştırmalar için kullanılmaya başlanmıştır. Burası aynı zamanda 1997 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de bulunmaktadır.

  • Adres: Carrer de Sant Quintí, 89, 08041 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 91 90 00
  • Ziyaret saatleri: Kasım-Mart ayları arasında Pazartesi-Cumartesi 09.30-17.30, Pazar 09.30-15.00; Nisan-Ekim ayları arasında  Pazartesi-Cumartesi 09.30-19.00, Pazar 09.30-15.00
  • Giriş ücreti: Normal ziyaret 15€ ve rehberli turlar 20€
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

16. Casa Mila (La Pedrera)

Casa Mila

Burası neresi? Ünlü cadde Paseo de Gracia’da bulunan bu ünlü modernist bina, 1906-1912 yılları arasında Antonio Gaudi tarafından inşa edilmiştir. Naturist dönemin eserlerinden olan binada mimar organik dalgalardan esinlenmiştir. “La Pedrera” ismi de bu şeklinden dolayı taş ocaklarına benzerliğinden gelmektedir. Binayı bir iş adamı olan Pere Mila yaptırmıştır. Binada kapalı garaj, hizmetliler ve ev sahipleri için ayrı asansörler bulunmaktadır. Binanın en özel kısımlarından biri ise çatı kısmıdır.  Çok katlı bir şekilde tasarlanan ve günümüz pek çok binaya esin kaynağı olan çatı, muhteşem bir Paseo de Gracia manzarasına ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Çok farklı bir tasarıma sahip olan binanın özellikle çatı kısmında bulunan baca figürleri burayı en cazip kılan detaylardan biridir. Binadaki mimari özellikler de burayı çekici kılmaktadır. Örneğin mimarın kolon kullanmadan yarıklardan yararlanarak çok geniş alanlar kazanması bir devrim niteliğindedir. Balkon demirlerindeki eşsiz detayların ise bu farklı yapıya çok özel bir hava kattığını söylemeliyiz.

Kaçırmayın! Casa Mila içindeki bir daire ziyarete açık tutulmaktadır ve yapıldığı dönemdeki burjuva kesimin yaşamına yönelik gözlemlerde bulunmak için çok önemli bir fırsattır. Bizce tasarımındaki ve mimarisindeki güzelliklerden ve farklılıklardan dolayı Casa Mila, Barselona’da mutlaka görülmesi gereken tarihi yerler listenizde yer almalı.

Efsanesi: La Pedrera, Gaudi tarafından inşa edildiği zaman komşular binayı o kadar biçimsiz ve çirkin bulmuşlardı ki sahipleriyle konuşmayı bırakmışlardı.

  • Adres: Passeig de Gràcia, 92, 08008 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 14 25 76
  • Ziyaret saatleri: Her gün saat 09.00’da açılmaktadır. Kapanış saati ise 1 Mart-3 Kasım 20.30, 4 Kasım-28 Şubat 18.30 ve 26 Aralık-3 Ocak 20.30 saatlerinde gerçekleşmektedir. İçeri son giriş ise yarım saat önce gerçekleşmektedir.
  • Giriş ücreti: Gündüz turu 22€, gece turu ise 34€.
  • Yol tarifi al >

17. La Casa Batllo

La Casa Batllo

Burası neresi? La Pedrera’ya çok yakın bir konumda Passeig de Gracia Caddesi üzerinde, 43 numarada bulunan La Casa Batllo da ünlü mimar Antonio Gaudi tarafından tasarlanmıştır. Binanın cephesi kafatası ve kemiklerden yapılmış izlenimi uyandırmaktadır ve belki de onu bu kadar meşhur yapan şeylerden biri budur. Binanın bütün odaları doğal gün ışığı alabilecek şekilde tasarlanmıştır ve ahşaptan tasarlanmış havalandırma sistemi de dikkat çekicidir.

Bina ilk olarak 1877 senesinde Emilio Sala Cortes tarafından Barselona’da elektriğin olmadı zamanlarda inşa edilmiştir. Bina 1903 yılında Barselona’nın önde gelen iş adamlarından D. Josep Batlló y Casanovas tarafından satın alındı. 1904-1906 yılları arasında Gaudi olaya el attı ve yapıyı yıkmak yerine adeta baştan yaratmayı tercih etti. 1990’lı yıllardan beri binanın ev sahipliğini yapan Bernat ailesi, binayı ziyarete açmıştır ve bina, şu anda yılda 1 milyon civarında ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

Neden gitmeliyim? Gaudi’nin doğal unsurları eserlerinde kullanmasına mükemmel bir örnektir. Yüzyıllara meydan okuyan modernist tavrı ile Casa Batllo, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne (UNESCO World Heritage List) de dahil edilmiştir.

Kaçırmayın! Çatıda bulunan insan figürlerinden bacaları mutlaka görmenizi öneriyoruz. Eğer içeri girmeyi başaramazsanız yolun karşısına geçip buradan başınızı biraz havaya kaldırıp, parmak uçlarınızın üstünde durursanız da bu enteresan baca figürlerini görebilirsiniz.

  • Adres: Passeig de Gràcia, 43, 08007 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 16 03 06
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-21.00
  • Giriş ücreti: 25€. 7 yaş altı ziyaretçiler için ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

18. Park Guell

Park Güell

Burası neresi? Barselona tarihi yerler listemize şehrin en ünlü parklarından biriyle devam ediyoruz. Burası her ne kadar park olsa da farklı mimari özelliklere sahip olması nedeniyle “mimari yapılar” kategorimize dahil etmemizin daha uygun olacağını düşündük.

Antonio Gaudi tarafından tasarlanan park, Gracia bölgesinde Barselona şehrinin üst kısmında yer alıyor ve ünlü Catalan iş adamı Eusebio Güell tarafından 1900-1914 yılları arasında inşa ettirildi. Kendisinin amacı halktan izole, özel bir alanda yaşamaktı ve bu nedenle 60 evlik özel bir bölge yapılmasını planlamaktaydı.

Günümüzde çok sevilen mekanlar arasında bulunan park, Pablo Picasso’nun da gençliğinde uğramayı ve zaman geçirmeyi sevdiği özel yerlerden biridir.

Neden gitmeliyim? Park Güell’i ziyaret etmek ve bu tepeden şehrin manzarasının tadını çıkarmak Barselona gezisi esnasında yapılabilecek en keyifli etkinlikler arasında bulunmaktadır. Kertenkele şeklindeki etkileyici çeşme, Hansel ve Gratel’in evinden esinlenilerek yapılan şeker gibi ev ve daha pek çok sürpriz de bu geziniz sırasında sizi şaşırtacak şeylerden sadece bir kaçı…

Kaçırmayın! Park içinde Gaudi’nin 1906 ile 1925 yılları arasında yaşadığı ve şu anda müze olarak değerlendirilen evini de mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz. Müze içinde Gaudi’nin tasarladığı ve günümüz tasarım dünyası için pek de kabul edilemeyecek ancak bir dehanın elinden çıktığı belli olan mobilyalar da görülebilmektedir.

  • Adres: 08024 Barcelona, Barselona, İspanya
  • Telefon: +34 934 091 831
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.30-19.30, değişken kapanış saatleri için parkın web sitesini ziyaret etmenizi öneriyoruz
  • Giriş ücreti: Normal bilet 10€, 7-12 yaş arası 7€, 0-7 yaş arası ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

19. Palau Güell

Palau Guell

Burası neresi? Palau Güell, Avrupa’da Art Nouveau tarzının öncü yapılarından biridir. Binanın inşası, Eüsebio Güell’in talimatıyla 1885 yılında başlayarak 1890 yılında bitti. Binanın dış kısmı sade ve gösterişten uzak olsa da iç kısımdaki detaylar bu eksikliği ortadan kaldırmaktadır. Bina, 1936 yılındaki iç savaş sırasında polis kışlası olarak kullanılmıştır. Gaudi sınırlı bir cepheye sahip olan bu binaya adeta bir ruh aşılamış ve etkileyici bir bina ortaya çıkarmayı başarmıştır.

Rönesans döneminin Floransa saraylarını andıran yapı, 22 metre yüksekliğe ve 23.6 metre genişliğe sahiptir. Simetrik detaylara çok dikkat edilerek yapılan bina Güell’in hem ailesi için bir malikane hem de kendisinin sosyal yaşamı için kullandığı bir alan olarak değerlendirildi. Binanın toplam kullanılabilen alanı 7 kat üzerinden olmak üzere 2850 metrekaredir.

Neden gitmeliyim? La Rambla’nın hemen dışında Barcelona Old Town bölgesinde nadir bulunan modernist bir başyapıt olması nedeniyle Palau Güell, mimarlıkla alakalı olsun olmasın herkesin Barselona’da mutlaka görmesi gereken tarihi yerler arasında bulunuyor.

  • Adres: Carrer Nou de la Rambla, 3-5, 08001 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 934 72 57 75
  • Ziyaret saatleri: 31 Ekim-1 Nisan 10.00-20.00, 1 Kasım 31 Mart 10.00-17.30, pazartesi günleri kapalı
  • Giriş ücreti: Normal bilet 12€, online alımlarda ise 11€. İndirimli bilet seçeneklerini incelemek için hemen alt satırda paylaştığımız web sitesini inceleyebilirsiniz.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

20. Arc de Triomf

Arc de Triomf

Burası neresi? 1888 yılında Barcelona Universal Exposition için inşa edilen Arc de Triomf, Park Ciutadela’nın sonunda yer almaktadır ve Josep Vilaseca i Casanovas tarafından tasarlanmıştır. Burası şehrin ana girişi görevi yapan devasa bir kemerdir. Bu kemer, Jean Bouin ve Barselona Maratonu gibi yaya koşularında hedef olarak kullanılmış ve Primavera Sound gibi müzik etkinliklerinin merkezine alınmıştır.

Neden gitmeliyim? Bu gösterişli anıt, askeri karaktere sahip olan diğer anıtların aksine, bilimsel, ekonomik ve sanatsal ilerlemeyi de karakterize etmektedir.

Kaçırmayın! Anıtın kendisinden ziyade Ciutadela Parkı’ndan plaja kadar bisiklet sürme, yürüyüş yapma gibi etkinlikler ile çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

  • Adres: Passeig de Lluís Companys, 08003 Barcelona, İspanya
  • Ziyaret saatleri: Her gün her saat ziyaret edilebilir 🙂
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

21. Columbus Anıtı (Columbus Monument)

Columbus Monument

Burası neresi? Columbus Anıtı, 1888 yılında Barselona Evrensel Fuarı için Christopher Columbus’un “yeni dünyaya” ilk yolculuğunu onurlandırmak adına inşa edilmiştir. Katalanca dilinde “Mirador de Colom” olarak adlandırılmaktadır. Heykelin zemini taştan yapılmıştır ve üzerinde yeni dünyanın keşfini temsilen çeşitli rölyefler ve heykeller bulunmaktadır. La Rambla’nın sonunda yer alan anıt 60 metre yüksekliğe sahiptir.

Neden gitmeliyim? Eğer çok sıra yoksa Columbus Anıtı’nın tepesine çıkın ve 60 metre yükseklikten eşsiz Barca manzarasına el sallamanın keyfini sonuna kadar çıkarın. Korkmayın, sizi yukarıya kadar çıkaracak bir asansör sistemi bulunuyor.

Kaçırmayın! Anıta çıkmak için gerekli bileti online alarak zamandan tasarruf etmeyi de ihmal etmeyin.

Efsanesi: Anıtın bulunduğu noktada dikilmesinin bir efsanesi de bulunuyor: Tarihçilere göre Columbus, Avrupa’ya döndüğünde, ilk kez Barselona’da anıtın bulunduğu yere yakın bir konumdaki limanda İspanya topraklarına ayak basmıştır.

  • Adres: Plaça Portal de la pau, s/n, 08001 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 85 38 32
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.30-20.30
  • Giriş ücreti: 6€
  • Yol tarifi al >

22. Gran Teatre del Liceu (Liceu Opera Barcelona)

Liceu Opera Barcelona

Burası neresi? 4 Nisan 1847 yılında açılan opera binası, Barselona’daki eşsiz kültürel merkezlerden biridir. Rambla’da her yıl çok büyük opera ve bale gösterilerine ev sahipliği yapmaktadır. Eski bir manastırın bulunduğu yere inşa edilen ve 1994 yılında bir yangında tahrip olan bina 1999 yılında eski ihtişamlı günlerine kavuşmuştur. Binada 3.000 kişi gösteri izleyebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Etkileyici mimarisi ve gözde bir sanat merkezi olması burayı görmeyi kaçınılmaz kılmaktadır. Özellikle prova saatlerinde burayı görme fırsatı yakalarsanız alacağınız keyif kat kat fazla olacaktır.

  • Adres: La Rambla, 51-59, 08002 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 934 85 99 00
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 11.00-20.00, Cumartesi 11.00-18.00
  • Giriş ücreti: Normal 20€, indirimli 14€
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Müzeler

23. MUHBA (Museum of the History of Barcelona)

Museum of the History of Barcelona

Burası neresi? Müze, 15. yüzyılda inşa edilmiş olan Plaça del Rei’deki Palau Clarina Padellàs (genellikle Gotik Saray olarak bilinir) içinde yer almaktadır. 1931 senesinde Casa Padellas, Plaça del Rei’deki yerine taşınırken inşaat alanında Barselona’nın geçmişine ışık tutacak 2.000 yıl öncesinden kalıntılara rastlanmıştır. Bu büyük buluşla birlikte şehrin tarihini daha yakından incelemek ve tanıtmak adına İspanyol İç Savaşı’nın ardından 1943 senesinde müze ziyarete açılmıştır.

Neden gitmeliyim? Şehrin tarih müzesinde Roma dışındaki en büyük Roma kalıntılarına rastlayacak, Barselona’nın tarihi hakkındaki en geniş bilgilere ulaşma imkanı bulacaksınız.

  • Adres: Plaça del Rei, s/n, 08002 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 56 21 00
  • Ziyaret saatleri: Salı-Cumartesi 10.00-19.00, Pazar 10.00-20.00
  • Giriş ücreti: Normal 7€, indirimli 5€
  • Yol tarifi al >

24. Barselona Çağdaş Sanat Müzesi (Barcelona Museum of Contemporary Art)

Barcelona Museum of Contemporary Art

Burası neresi? Müze, 28 Kasım 1995 senesinde halka açılmıştır ancak aslında hikayesi 1959 gibi erken bir tarihe dayanıyor. Sanat eleştirmeni olan Alexandre Circi Pellicer müze açma fikrini Cesáreo Rodríguez-Aguiler ile paylaşarak müzenin ilk adımlarını atmıştır. Açılan serginin ardından kapanmak zorunda kalan müze, 1985 yılında Katalan hükumetinin destekleriyle açılan MACBA konsorsiyumu’nun çabalarıyla yeniden faaliyetlerine başlamıştır. Burası modern sanatı destekleyen bir müzedir ve düzenli aralıklarla değiştirilen sergi, sanat ve kültürle ilgili tartışmalar sayesinde Barselona sanatına büyük katkılar sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Zamanımızın en önemli sanat stillerinin yansımalarını görebileceğimiz bu müze, dünya çapında bir üne sahiptir. Tàpies, Klee ve Torres müzede eserleri sergilenen sanatçılardan sadece birkaçıdır.

  • Adres: Plaça dels Àngels, 1, 08001 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 934 120 810
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 11.00-19.30, Cumartesi 10.00-20.00, Pazar ve diğer tatil günleri 10.00-15.00
  • Giriş ücreti: Normal 11€, indirimli 8,80€
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

25. Barselona Picasso Müzesi (Museu Picasso de Barcelona)

Museu Picasso de Barcelona

Burası neresi? Ünlü sanatçı Pablo Picasso’nun gençlik yıllarını geçirdiği Barselona, onun hayatında önemli bir yere sahipti. Müzedeki eserlerin çoğu bizzat Picasso tarafından müzenin kurucusu olan arkadaşı Jaime Sabartés’e teşekkür etmek için bağışlandı. Picasso Museum, Born bölgesinde bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Müzedeki kalıcı sergide Picasso’nun 4.000’den fazla eserini inceleme fırsatına sahip olmak galiba müzeyi ziyaret etmek için yeterli sebeplerden biri. Picasso’nun ilk sanat günlerinden Mavi Dönemi’ne kadar olan en önemli eskiz, resim ve heykel çalışmaları görülebilmektedir.

  • Adres: Montcada, 15-23, 08003 Barselona, ​​İspanya
  • Telefon: 00 34 93 256 30 00
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi 10.00-17.00, Salı-Pazar 10.00-19.00, Perşembe günleri ise 09.00-21.30
  • Giriş ücreti: Normal 12€, indirimli 7€. Her ayın ilk pazar günü ise ücretsiz.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

26. MNAC Ulusal Sarayı (National Palace MNAC)

National Palace MNAC

Burası neresi? Katalan Ulusal Sanat Müzesi (Museu Nacional d’Art de Catalunya), 1929 senesinde Barselona’da düzenlenen EXPO için 1926-1929 yılları arasında inşa edilmiştir. Sarayın büyük kubbesi Vatikan’dan esinlenilmiştir. Binanın mimarı ise Domènech i Roura idi. Bina, 1934 senesinden itibaren sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapmaya başlamış ve 1990 yılında Ulusal Müze statüsünü kazanmıştır. Binanın inşasında Sarayda Romanesk sanat koleksiyonları sergilenmektedir.

Neden gitmeliyim? Burası her sanat seven gezginin ziyaret etmesi gereken bir kamu müzesidir. Müzede resim, heykel, ahşap oymalar ve değerli metal işleri sergilenmektedir. Müzede aynı zamanda çoğunlukla ücretsiz katılım gösterilebilen sanatsal etkinlikler, konferans ve seminerler de gerçekleştirilmektedir.

Kaçırmayın! Sarayın önündeki Montjuic Çeşmesi’nde gerçekleştirilen su ve ışık gösterileri gerçekten görülmeye değer manzaralar sunuyor. Akşamın erken saatlerinde gerçekleştirilen bu gösterileri dilerseniz müzenin balkonundan hayran bir şekilde takip edebilirsiniz. Karşılaşacağınız manzarayı unutmanız hayli zaman alacak cinsten.

  • Adres: Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 936 22 03 60
  • Ziyaret saatleri: Ekim-Nisan ayları arasında Salı-Cumartesi 10.00-18.00 ve Pazar ve resmi tatil günleri 10.00-15.00; Mayıs-Eylül ayları arasında Salı-Cumartesi 10.00-20.00 ve Pazar ve resmi tatil günleri 10.00-15.00
  • Giriş ücreti: Normal giriş 12€. Terasa çıkmak için 2€ daha ücret talep edilmektedir. 16 yaş altı ziyaretçilerden ücret alınmamaktadır.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Antik Kentler, Tarihi Yürüyüş Alanları

27. İspanyol Köyü – Spanich Village (Pueblo Español)

Poble Espanyol

Burası neresi? Poble Espanol da Barselona’daki EXPO için inşa edilmiş yerlerden biri. Burada İspanya’ya ait çok çeşitli anıtların minyatür örnekleri görülebiliyor. Bu da burayı yetişkinler ve çocuklar için Barselona’da mutlaka görülmesi gereken tarihi turistik yerler arasında olmasını sağlıyor.

Neden gitmeliyim? İspaya’nın birçok bölgesel anıtını ve kültürel özelliklerini bu köy içinde deneyimleme ve gözlemleme imkanına sahip olabiliyorsunuz. Eğe daha önce Segovia, Toledo gibi klasik İspanyol köylerini görmüşseniz burası sizin için doğru adres olmayabilir ancak bu fırsatı bulamayanlar için bu minyatür köy tam bir kültürel hazine özelliği taşıyor.

  • Adres: Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 13, 08038 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 935 08 63 00
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi 09.00-20.00, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Pazar 09.00-24.00, Cuma 09.00-15.00 ve Cumartesi günleri 09.00-16.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 12,60€, 4-12 yaş arası ise 6,30€. İndirimler ve diğer bilet seçenekleri için sitesini ziyaret edebilirsiniz.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

28. Barrio Gotico

Barri Gotic

Burası neresi? Barrio Gotico ya da Gotik Bölge, Barselona’nın en tarihi noktaları arasındadır. Dar sokaklar ve özenli İspanyol mimarisi, zamanda geriye yolculuk etmiş hissi uyandırıyor. Devasa katedral ve çevresi bu bölgeyi oluşturmaktadır. Burası sanatçılara da ilham kaynağı olmuştur ve söylenene göre Picasso’nın sanatında bu bölgenin çok etkisinin olmuştur.

Neden gitmeliyim? Burası Barselona’da gidilebilecek en eğlenceli yeridir ve bolca bulunan dükkanlardan istediğiniz kadar Barselona’yı hatırlatan hediyelik eşya satın alabilirsiniz. Barselona tarihi hakkında bolca hikaye barındıran tarihi yapılar da burayı görülmesi gereken yerlerden biri kılıyor.

Kaçırmayın! Bu mahalleyi kendiniz gezebileceğiniz gibi Barselona turları ile de yürüyerek keşfe çıkabilirsiniz. Rehberler size gizli noktaları gösterebilir ve asla kendi başınıza bulamayacağınız hikayeler ile mahalleyi daha yakından tanımanızı sağlayabilir.

Kaleler

29. Casa de les Punxes

Casa de les Punxes

Burası neresi? Josep Puig i Cadafalch tarafından tasarlanmış olan bu etkileyici bina, “Dikenlerin Evi” olarak da bilinmektedir ve bu adı dikenlere benzetilen 6 kulesinden almaktadır. Mimar 3 farklı yapıyı birleştirmiş ve restore ederek ortaya bu görkemli yapının çıkmasını sağlamıştır. 1905 yılında inşa edilmiş olan yapı, Bavyera’daki bir Orta Çağ kalesi olan Neuschwanstein Kalesi’ni andırmaktadır ve üçgen bir malikanenin restorasyonu neticesinde ortaya çıkmıştır. Bina 2017 yılında ziyarete açılmıştır.

Neden gitmeliyim? Bina içinde modern tekniklerle zenginleştirilmiş 3 boyutlu sergiler bulunmaktadır. Tepeye çıktığınızda karşılaştığınız manzara da gerçekten görülmeye değer ancak giriş ücreti bizce biraz yüksek. Bu nedenle dilerseniz bu güzel binanın keyfini sadece dışarıdan çıkarabilirsiniz. Tercih sizin tabi ki.

  • Adres: Avinguda Diagonal, 420, 08037 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 930 18 52 42
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00
  • Giriş ücreti: En düşük ücretlendirme 13,5€ (yetişkinler için)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

30. Montjuic Kalesi (Montjuic Castle)

Montjuic Castle

Burası neresi? Deniz seviyesinden 173 metre yükseklikte bulunan Montjuic Dağı, aynı isme sahip bir kaleye ev sahipliği yapıyor. Bölgenin 360 derece panoramik manzarasını sunduğu için mükemmel bir savunma sitesi olarak değerlendirilmiştir. Kale ile olarak Reapers Savaşı sırasında, 1640 senesinde inşa edilmiş ve günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Bina 19. yüzyılın başlarında hapishane olarak kullanılmıştır ve şu anda kale Barselona Belediye Meclisi’ne aittir.

Neden gitmeliyim? Şehrin tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu kaleyi ziyaret etmenizi öneriyoruz. Aynı zamanda burada bir merkez de bulunmakta ve kale hakkında çok önemli bilgilerin yer aldığı bir kalıcı sergiye de yer verilmektedir.

Özellikle yaz aylarında kalede gerçekleştirilen sergi, sinema gösterileri ve konser gibi etkinlikler de buraya uğramanız için önemli sebepler arasında bulunuyor.

Kaçırmayın! Teras kısmı kalenin en yüksek kısmıdır ve buradan karşılaşacağınız manzara ile Barselona’ya aşık olmanız büyük ihtimaldir. Bu nedenle bu güzel manzaranın tadını Barselona’ya gelmişken çıkarmalısınız.

  • Adres: Ctra. de Montjuïc, 66, 08038 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 56 44 40
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Pazar 10.00-20.00
  • Giriş ücreti: Normal 5€, indirimli 3€. Pazar günleri 15.00’dan sonra ve her ayın ilk pazar günü ücretsiz ziyaret edilebilmektedir.
  • Yol tarifi al >

Kullanılabilecek Kartlar ve Biletler

Barcelona City Pass

Barcelona City Pass

Barcelona City Pass nedir? Ulaşım biletlerini ve şehrin en turistik noktalarında kuyruk atlama önceliğini kazanmanızı sağlayan harika bir seçenektir.

Nasıl temin edilir? En pratik bir şekilde Barselona City Pass’i online olarak satın alabilirsiniz.

Ücreti nedir? Kalacağınız gün ve Hop On Hop Off Barcelona seçeneğini tercih etmeniz durumuna göre fiyat değişkenlik göstermektedir.

Ne kadar süre geçerli? 2, 3, 4 veya 5 günlük seçenekleri bulunmaktadır.

Avantajları nelerdir?

  • Başta Sagrada Familia ve Park Güell olmak üzere şehirdeki pek çok önemli turistik noktaya ücretsiz ulaşım imkanı
  • Hop On Hop Off Barcelona turlarına ücretsiz katılma imkanı
  • Barcelona Havaalanına ya da Girona Havaalanına ücretsiz transfer hizmeti
  • E-posta yoluyla kolay bir şekilde bilet temin etme olanağı
  • Hola Barcelon da dahil olmak üzere birçok bilette %20’ye varan indirim imkanı

Go Barcelona Pass

Go Barcelona Pass

Go Barcelona Pass nedir? Normal fiyatlara kıyasla %40’a varan indirimler almanıza sağlayan bir şehir kartıdır.

Nasıl temin edilir? Kartın resmi sitesi üzerinden kartınızı kolay bir şekilde satın alabilirsiniz. Go City ücretsiz uygulamasını indirerek ziyaretleriniz için biletlerinizi organize edebilirsiniz.

Ücreti nedir? 2 günlük (99,99€), 3 günlük (119,99€) veya 5 günlük (154,99€) seçenekleri ile satın alınabilmektedir. 4-12 yaş arası çocuklar için ise daha uygun fiyatlara satın alınabilmektedir.

Ne kadar süre geçerli? Satın alınma tarihinden itibaren 2 yıl boyunca geçerlidir. İlk kullanımdan sonra ise 30 gün boyunca geçerlidir.

Avantajları nelerdir?

  • Casa Batllo, La Pedrera, Camp Nou turu, Poble Espanyol ve daha birçok turistik noktanın yer aldığı 30’dan fazla yere ücretsiz giriş imkanı
  • Hop On Hop Off otobüs turlarına katılım imkanı
  • Barselona Hayvanat Bahçeci (Barcelona Zoo) ziyareti

Barcelona Card

Barcelona Card

Barcelona Card nedir? Kişiye özel olarak alınan ve Barselona gibi pahalı bir şehirde daha ekonomik bir tatil imkanı sunan bir turist kartıdır.

Nasıl temin edilir? Kartı temin etmek için en ideal yol Barcelona Card resmi sitesini ziyaret etmek olacaktır. Bunun yanı sıra havaalanından ve turist bilgi bürolarından da temin edebilirsiniz. Bileti online olarak aldığınızda 3-4€ kadar uygun fiyata satın alabilirsiniz.

Ücreti nedir? Kartı 72 saatliği 46€, 96 saatliği 96€ ve 120 saatliği 61€ ücret karşılığında satın alabilirsiniz.

Ne kadar süre geçerli? Kart 72, 96 veya 120 saat geçerlilik sürelerine sahiptir. Kart ilk kullanımdan itibaren aktifleşir ve kalan süre bu andan itibaren hesaplanır.

Avantajları nelerdir? Barcelona Card avantajlarını şu şekilde kısaca sıralayabiliriz:

  • Metro, havaalanı ulaşımı, otobüs gibi seçeneklerle sınırsız ulaşım imkanı
  • Barselona’nın en iyi müzelerine ücretsiz giriş
  • Turlar, alışveriş ve gece hayatında %20’ye varan indirimler
  • Ücretsiz seyahat rehberi
  • Pek çok önemli noktada bekleme sıralarını atlama
  • Bütün avantajlar için kartın sitesini inceleyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin