Barcelona Card Nedir? Avantajları Neler?

Oldukça etkileyici ama bir o kadar da pahalı bir şehir olan Barselona’da daha ekonomik bir tatil yapmak isterseniz Barcelona Card edinebilir ve geziniz sırasında hem ziyaret noktalarında hem de ulaşımda çok büyük avantajlar kazanabilirsiniz.

Barselona’da başta Sagra de Familia Bazilikası, Park Güell, La Rambla Caddesi gibi yerler olmak üzere birçok görülmesi gereken nokta bulunuyor. Bu yerleri görmek için gerek ulaşım masrafı yapmanız gerekse giriş ücreti ödemeniz gerekebiliyor. Barcelona Card işte tam bu noktada imdadınıza yetişiyor.

#1 Barcelona Card Nedir?

Barcelona Card, kişiye özel olarak alınan ve kişiye Barselona seyahati boyunca toplu taşıma araçlarına bedava binme, giriş ücretlerinde indirim ve ücretsiz giriş gibi pek çok avantaj sağlayan bir şehir kartıdır.

Barselona Kart

Barcelona Card’ı şehirde kalacağınız güne göre 3, 4 veya 5 günlük alabilirsiniz. Eğer şehirde 2 gün kalacaksanız ve müzeleri ziyaret etmeyi planlamıyorsanız Barcelona Card Express satın alabilir ve müze ziyaretleri dışındaki bütün olanaklardan 2 gün boyunca faydalanabilirsiniz.

#2 Barcelona Card Avantajları

Öncelikle bu kartın verdiğiniz paraya değmesi ve size avantaj sağlaması için gezinizi iyi bir şekilde planlamalı ve gideceğiniz yerleri önceden belirlemelisiniz. Böylece hem zamandan hem de paradan kazanarak çok daha keyif veren bir Barcelona gezisi gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi gelelim bu kartın size sağlayacağı avantajlara;

*Metro, Otobüs, havaalanı metrosu vs. sınırsız ve ücretsiz binme hakkı
*Pek çok müzeye ücretsiz giriş olanağı
*Önemli turistik noktalarda %20’ye varan indirimler
*Eğlence mekanları ve restoranlarda %20’ye varan indirimler
*Ücretsiz şehir haritası ve rehberi

**Kartın avantaj sağladığı yerlerle ilgili detaylı bilgiler için sitesine göz atmanızı öneriyoruz.

**Not: Barselona hop on hop off otobüs turları bu kartın kapsamında bulunmadığı için bu turlar için ayrıca bilet almanız gerekmektedir.

#3 Barcelona Card Fiyatları

Fiyatlar alacağınız kartın geçerlilik süresine göre değişmektedir. 72 saatlik kartı günlüğü 15€’dan 45€’ya, 96 saatlik kartı günlüğü 13,75€’dan 55€’ya ve 120 saatlik kartı günlüğü 12€’dan 60€’ya internet sitesinden satın alabilirsiniz. 4-12 yaş arası çocuklar için ise fiyatlar sırasıyla 21€, 27€ ve 32€ olarak belirlenmiştir. Eğer kartı diğer satış noktalarından satın almayı düşünürseniz bu fiyatların üzerine 3-4€ kadar arttığını göreceksiniz.

Eğer Barcelona Card Express almak isterseniz bu kartı da günlüğü 10€’dan 20€’ya satın alabilirsiniz.

#4 Barcelona Card Nereden Alınır?

barselona kartı

Kartı almak için en iyi yol kartın kendi sitesi. Böylece hem sıra bekleme derdinden kurtulabilir hem de kart başında 3-4€ kadar kar elde edebilirsiniz. İnternet dışında kartı havaalanından ve diğer turist bilgi bürolarından temin edebilirsiniz. Eğer kartınızı internet sitesinden almayı planlamıyorsanız havaalanında her iki terminalde bulunan turist bilgi ofislerinden kartınızı satın alarak Barcelona Havaalanı şehir merkezi ulaşım konusunu da bu kartla bedavaya getirme şansına sahip olabilirsiniz.

Barselona şehir içi ulaşımında ve şehrin diğer olanaklarından size ücretsiz veya indirimli faydalanma imkanı sağlayan kart ile ilgili bilgileri aldınız. Sırada sizi Barselona’ya götürecek indirimli bileti satın almada.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin