Barselona’dan Ne Alınır? | Hediyelik Alternatifleri

Avrupa’nın en keyifli şehirlerinden biri olan Barselona, alışveriş konusunda da ziyaretçilerini memnun etmeyi başarıyor.

Özellikle tatilin son günlerinde ziyaretçiler kendileri ve sevdikleri için alacakları hatıra ve hediyelik eşyalar için Barselona’dan ne alınır ? sorusunun merak ediyor. İşte yazımızda sizler için bu sorunun cevabı olabilecek seçenekleri listeledik;

#1 Barselona’dan Ne Alınır?

Barselona seyahatinizin ardından size tatilinizi hatırlatacak ufak bir obje veya sevdiklerinizi sevindirecek hediyelik bir şeyler bakıyorsanız bir hayli fazla seçeneğiniz olduğunu belirtmekte fayda var. Özellikle La Rambla bölgesinde kurulan sokak pazarları, antika pazarları pek çok farklı ve uygun fiyatlı ürüne ev sahipliği yapıyor.

1- Espardenye

Espardenye

Geçmişten günümüze Barselona’nın geleneksel yazlık ayakkabıları olan espardenyeler tatil dönüşü kullanabileceğiniz çok keyifli bir ayakkabı türü. Tanesi ortalama 10€ civarı olan bu ayakkabılardan dilerseniz sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz. Bu ayakkabıların en iyi yapıldığı yerin La Manual Alpargetera olduğu ifade edilmektedir.

2- Barcelona futbol takımı temalı ürünler

Barcelona hediyelik ürünler

Dünyaca ünlü futbol takımının lisanslı pek çok ürününü şehirde bulunan 3 mağazadan birini ziyaret ederek satın alabilirsiniz. Ülkemize göre daha uygun fiyatlara alacağınız bu ürünleri uzun yıllar severek giyebilir ya da hatıra olarak saklayabilirsiniz.

3- Gaudi’den esinlenen hediyelik eşyalar

Gaudi'den esinlenen hediyelik eşyalar

Gaudi, Barselona’nın en önemli simgelerinin başında geliyor. Şehirde bulunan pek çok mağazada çeşitli bibloları, seramik hediyelikleri satın alabilirsiniz. Bu mağazalarda çok özel tasarım nesneleri de satın alarak gezinizi çok daha unutulmaz bir hale getirebilirsiniz.

4- Azulejoslar

Azulejoslar

Bu renkli seramik işleri ziyaretçilerin Barselona’dan ne alınır? sorusu için bulduğu en önemli cevapların başında gelmektedir. Siz de kendiniz ve sevdikleriniz için bu güzel seramik eşyalardan alarak tatiliniz için çok güzel bir hatıra sahibi olabilirsiniz.

5- Klasik hediyeler

Klasik hediyeler

Magnet, poster, anahtarlık ve daha pek çok artık klasikleşmiş hediyelikleri Barselona’da da es geçmemek olmaz. Özellikle bütçesi sınırlı olan ziyaretçiler için Barselona’da ne alınır? sorusuna bu tarz hediyelikleri cevap olarak verebiliriz.

6- Turron

Turron

Şehrin en meşhur tatlılarından biri olan turron aslında Noel zamanı yapılıyor ancak yılın her mevsimi bu tatlıyı bulmak mümkün olabiliyor. Helvayı andıran turron badem ceviz, karamel gibi malzemelerle yapılıyor ve büyük bir keyifle yeniyor. Bizce bu tatlıdan biraz da evinize götürmelisiniz.

Barselona’da alışveriş yapabileceğiniz yerler hakkında bilgi edinmek isterseniz Barselona alışveriş rehberi başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Barselona’da sizi bekleyen daha pek çok alınabilecek şey var. Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin