Konya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Konya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde kalan Konya Havalimanı şehir merkezine 18 kilometre uzaklık yer almaktadır. Havalimanından şehir merkezine yolcu taşımacılığı HAVAŞ servis otobüsleri, haftanın 7 günü 24 saat çalışan taksiler, özel transfer ve araç kiralama ile sağlanmaktadır. Belediye toplu taşıma otobüsleri ise ulaşım hizmeti vermemektedir.

Uçakların varış saatlerine göre hareket eden HAVAŞ servis otobüsleri ile şehrin farklı noktalarına ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Taksi ile ulaşımın pahalı olması nedeniyle yolcular tarafından sıkça tercih edilen HAVAŞ servis otobüsleri havalimanına iniş yapan her uçak için yolculara ulaşım hizmeti vermektedir.

Taksiler ise HAVAŞ otobüslerinin gitmediği farklı güzergâhlara erişim için oldukça idealdir. Ayrıca havalimanında bekleme yapmadan doğrudan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Konya Havalimanı’nda özel transfer hizmeti satın alabileceğiniz veya araç kiralaması yapabileceğiniz acenteler de bulunmaktadır.

Havalimanı/Şehir Merkezi HAVAŞ ile Ulaşım

Konya Havalimanı’ndan şehir merkezine büyükşehir belediyesi tarafından herhangi bir toplu taşıma otobüsü hizmet vermemektedir. Havalimanına varışta yolcular şehir merkezine olan ulaşımlarını HAVAŞ servis otobüsleri ile gerçekleştirmektedir. HAVAŞ servis otobüsleri ile şehir merkezinde birçok yere ulaşım sağlamak mümkündür. Havalimanına varış yapan her uçak için ulaşım hizmeti veren HAVAŞ otobüsleri haftanın 7 günü belirli saat aralıklarında karşılıklı olarak hareket etmektedir. İç hatlar gelen yolcu salonunun çıkışından hareket eden otobüslerle şehir merkezine yolculuk trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 45 dakika sürmekte olup, kişi başı tek yön ücreti 13 TL’dir. Bilet ücretini otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak yapabilirsiniz.

Konya Havalimanı Havaş Yolcu Servisi

Konya Havalimanı – Şehir Merkezi HAVAŞ Servis Güzergâhı:

Konya Havalimanı – Otogar – Aydınlıkevler – Kulesite – Sille Kavşağı – Alaaddin – Zafer – Fuar – Anıt Meydanı

HAVAŞ Servis Otobüsleri Hareket Saatleri:

  • Pazartesi:45, 05.45, 07.30 ve 18.15
  • Salı ve Çarşamba:45 ve 18.15
  • Perşembe:45, 05.45 ve 18.15
  • Cuma: 03 ve 19.00
  • Cumartesi:30, 12.30 ve 14.45
  • Pazar:30, 11.15 ve 18.15

Havalimanından hareket eden HAVAŞ otobüsleri herhangi bir ara durakta durmadan doğrudan şehir merkezine gitmektedir.

Konya Havalimanı HAVAŞ İletişim:

Yetkili Adı: Hüseyin Yavuzcanlı

Ofis: 0332 239 01 05

Telefon: 0555 985 10 74

Servis saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi almak için HAVAŞ’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

HAVAŞ servis otobüslerini beklemek istemeyen yolcular haftanın 7 günü 24 saat ulaşım hizmeti veren taksileri kullanabilirler. Taksiler, HAVAŞ güzergahı dışında farklı bir noktaya gitmek isteyenler için ideal bir ulaşım alternatifidir. İç hatlar ve dış hatlar gelen yolcu salonunun çıkışında yer alan taksilerle şehir merkezine hızlıca ulaşabilirsiniz. Havalimanı taksi ücretleri açılış ücretine ek olarak kilometre ücreti eklenerek hesaplanmaktadır. Bu nedenle henüz taksiye binmeden önce varış yerinizi taksi şoförüne söylemeniz ve kendisinden net bir fiyat bilgisi almanızı tavsiye ederiz. Ancak şehir meydanı gibi sabit bir yere gidecekseniz taksi durağında bir fiyat tablosu yer almaktadır. Havalimanından şehir merkezine taksi ücreti ortalama 70 TL civarıdır ve yolculuk trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 25 dakika sürmektedir.

Konya Havalimanı Taksi Ulaşımı

Havalimanından Konya’nın diğer bölgelerine gitmek isteyen yolcular için taksi ücretleri aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – Şehir Merkezi: 70 TL
  • Havalimanı – Adliye: 70 TL
  • Havalimanı – Meram: 70 TL
  • Havalimanı – Mevlana: 60 TL
  • Havalimanı – Dedeman: 55 TL
  • Havalimanı – Kent AVM: 50 TL
  • Havalimanı – Rixos: 45 TL
  • Havalimanı – Kampüs: 45 TL
  • Havalimanı – Real: 40 TL
  • Havalimanı – Otogar: 35 TL

Güncel taksi ücret tarifeleri ve detaylı bilgi için 0530 240 50 15 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan taksi ücreti hesaplama web sitesinden varış yerinizi girerek ortalama bir ücret bilgisi de alabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Konya Havalimanı’na varışta HAVAŞ servis otobüslerini beklemek istemiyor, ailece seyahat ediyor ve çok fazla bagaja sahipseniz bir özel transfer hizmeti satın almak doğru bir tercih olacaktır. Konya Havalimanı’ndan şehir merkezine veya çevre şehirlere özel transfer ile hızlıca ve konforlu bir şekilde gidebilirsiniz. Bu şekilde, transferinizi en iyi koşullarda ve en yüksek güvenlikle gerçekleştirmiş olursunuz. Aralarından seçim yapabileceğiniz bazı yerel transfer hizmeti sağlayan acenteler bulunmaktadır. Bunlar arasında Konya Transfer, Kemp Transfer, Konya Havaalanı Transfer, Lord Rent a Car, Alis Transfer, Dervish Oto Kiralama, Konya Havaalanı Taşımacılık ve Karaman’a özel transfer hizmeti veren Karaman Biber Turizm yer almaktadır.

İlgili acentelerin web sitelerinden detaylı bilgileri alabilir, Konya ve çevre yerleşim yerlerine özel transfer rezervasyonunuzu yapabilirsiniz. Rezervasyon esnasında Konya Havalimanına varış gün ve saati bilginizi verdiğinizden emin olun.

Konya Havalimanı Araç Kiralama

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Konya Havalimanı’na varışta bir araç kiralaması yapabilir ve şehir merkezine veya doğrudan otelinize hızlıca gidebilirsiniz. Araç kiralaması yapmak aynı zamanda çevre yerleri keşfetmenin de en iyi ve en hızlı yoludur. Konya’ya gezi amaçlı bir seyahat planlıyorsanız havalimanında araç kiralaması yapabileceğiniz yerel ve uluslararası birkaç acente bulunmaktadır. Aralarından seçim yapabileceğiniz her bütçeye uygun farklı araç türleri bulunmaktadır.

Araç ve bütçe konusunda kıyaslama yapmak için hem Konya Havalimanı’nda hem de şehir merkezinde bulunan araç kiralama acenteleri arasında Enterprise, Budget, Avis, Elit Car Rental, Grs Car, Car Fleet, Sun Rent a Car, Central Rent a Car, Koçak Oto Kiralama, Barış Rent a Car, Dervish Oto Kiralama, Güven Rent a Car, Özdemir Araç Kiralama, Sılam Oto Kiralama, Doğanay Rent a Car, Ertur Rent a Car, Ayhan Oto Kiralama, Avro Rent a Car, Ayef Araç Kiralama, Zeplin Rental yer almaktadır. İlgili acentelerin web siteleri üzerinden araç türleri ve kiralama ücretlerine bakabilir ve rezervasyon yapabilirsiniz. Rezervasyonunuz sonrası uçak iniş gün ve saatinizi mutlaka yetkili kişiye verdiğinizden emin olun.

Konya Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden havalimanına doğrudan gitmek için HAVAŞ servis otobüsleri kullanabilirsiniz. Uçak seferlerine göre hizmet veren otobüsler şehir merkezinde Anıt Meydanı’ndan hareket ederek Otogara uğrayıp yolcuları aldıktan sonra havalimanına gitmektedir. Otogar ile havalimanı arası mesafe yaklaşık 10 kilometre olup seyahat süresi 15 dakika kadar sürmektedir. Tek yön kişi başı ücreti 13 TL’dir.

Otogar – Havalimanı HAVAŞ Servis Güzergâhı:

Anıt Meydanı – Fuar – Zafer – Alaaddin – Sille Kavşağı – Kulesite – Aydınlıkevler – Otogar– Havalimanı

HAVAŞ servisleri, iç hat uçuş seferlerine göre düzenlendiğinden, olası uçuş iptal ve değişikliklerine göre seferleri yeniden düzenlemeye gitmektedir. Bu nedenle herhangi bir mağduriyet yaşamamanız adına seyahatiniz öncesinde 0850 222 0 487 numaralı Çağrı Merkezi hattını arayarak bilgi alabilirsiniz.

Konya Otobüs Terminali

Servis saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVAŞ’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Otogardan havalimanına daha uygun fiyata gitmek isterseniz belediye toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Ancak bu ulaşım türü iki aktarma ile sağlanıyor. İlk olarak 1511 no’lu Otogardan 1419 no’lu yöne giden 55-0 veya 60-0 no’lu otobüs hattına binebilir ve bir durak sonra inerek 34-0 Bilim Merkezi yönüne giden otobüse aktarma yaparak doğrudan havalimanına gidebilirsiniz. Ancak bu ulaşım türünü tercih ederseniz uçuş saatinize en az 2 saat kala yola çıkmanızı tavsiye ederiz.

Bir diğer ulaşım türü ise taksilerdir. Otogardan havalimanına doğrudan ve hızlıca taksilerle gidebilirsiniz. Otogar ile havalimanı arası mesafe 10 kilometredir ve yolculuk yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Otogar ile havalimanı arası taksi ücreti ise 35 TL’dir.

Otogarda taksi bulamadığınız durumda 0530 240 50 15 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin