Ağva’da Gezilecek Yerler – Ağva En İyi 27 Nokta!

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında; Ağva, İstanbul’un Karadeniz’e kıyı şeridi olan Şile’ye bağlı bir tatil beldedir. İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında en çok tercih edilen yerlerden biri olan Ağva, muhteşem doğal bir güzelliğe sahiptir. Göksü ve Yeşilçay nehirlerinin ortasında yer alan belde, Latince’de ”iki dere arasına kurulmuş köy” anlamına geliyor.

Kalabalıktan kaçmak ve büyük şehirlerin trafiğinden uzaklaşmak için en ideal noktalardan biri olan Ağva, nehirleri, plajları, koyları ve tüm doğa güzellikleri ile adeta cennet gibidir. Tertemiz bir havayı solumak ve huzur dolu bir tatil geçirmek adına mutlaka ziyaret edilmeli. Normal nüfusu yaklaşık 3 bin civarıyken, yaz aylarında birden 15 bine kadar yükselir ve birden kalabalıklaşır. Ayrıca Ağva, günübirlik kaçamak yapmak isteyenlerle de, özellikle hafta sonları, dolup taşıyor.

Kaç Günde Gezilir; Ağva’yı 3 günde gezebilmeniz mümkün.

Ziyaret İçin En İyi Zaman; Ağva’yı ziyaret etmek için en iyi zaman; Haziran ve Eylül aylarıdır.

Havalimanı Merkez Ulaşım; Öncelikle, Ağva’ya en yakın havalimanının Sabiha Gökçen Havalimanı olduğunu belirtelim. Havalimanı, Ağva’ya 70 km uzaklıkta yer alıyor ve maalesef direkt olarak bir toplu taşıma aracı bulunmuyor. Bu yüzden taksiye binebilir ya da bir araç kiralayabilirsiniz. Bir diğer seçenek olarak; HAVAŞ otobüslerine binerek Üsküdar’a geçebilirsiniz. Sonrasında ise, Üsküdar’dan Şile-Ağva otobüslerini kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca daha kapsamlı bilgi için ”Şile’ye Nasıl Gidilir” adlı yazımızı okumalısınız.

Ne Yenir; Ağva’da en meşhur olan şey; nehir kıyısında güzel bir kahvaltı yapmaktır. Bunun dışında, balık çeşitleri de oldukça lezzetli ve bir hayli ilgi görmektedir. Şimdi gelin hep beraber Ağva Restoranları’nı inceleyelim ve yakından öğrenelim!

  • Kişi başı ortalama yemek fiyatı: 40₺

*Ağva Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Sembolik Yapılar

1.Gelin Kayası

Gelin Kayası

Burası neresi? Ağva’nın bir sembolü olan Gelin Kaya, bir diğer adıyla da bilinen Ağlayan Kaya, doğa severlerin tercih ettiği yerlerden biridir. İsmini, beyaz renkte olmasına ve duvaklı bir geline benzetilmesinden dolayı almıştır. Ağlayan Kaya denmesinin sebebi ise; sanki ağlıyormuş gibi bir görüntüye sahip olmasıdır. Ağva’da doğa yürüyüşü yapmaktan çok keyif alacağınız bir gerçek! İlk olarak bu meşhur sembolü ziyaret ederek yürüyüşe başlayın ve doğal görüntüsüne hayret edin!

2.Ağva Feneri

Ağva Feneri

Burası neresi? Yeşilçay nehrinin Karadeniz ile birleştiği yerde bulunan Ağva Feneri, Ağva’nın en hoş ve en uğrak yerlerinden biridir. Özellikle rüzgarlı bir akşamüstü, fenerin kıyısında oturmak bir şahane! Denizin kayalara vurup çıkarttığı o ses ve hafiften yüzünüze vuran rüzgar… Kesinlikle tüm stresinizden arınacak ve keyif dolu bir gün geçireceksiniz. Gün batımını seyretmek için de en ideal noktalardan biri olan fener, Ağva’nın sembolü olarak ön plana çıkıyor desek yanılmış olmayız. Bu nedenle Ağva gezilecek yerler listenize, hemen bu noktayı not etmeli ve bir an önce gelmelisiniz.

-Plajlar

3.Ağva Plajı

Ağva Plajı

Burası neresi? Uzun sahil şeridiyle, kumsalda yürüyüş yapmak isteyenlerin bir numaralı adresidir. Hafta sonları ne kadar kalabalık olursa olsun, her daim tercih edilen bir plajdır. Özellikle yaz aylarında, buz gibi suyunda yüzmek sizi serinletecek ve sıcaklardan bir nebze olsun kurtulmanızı sağlayacak. Gayet konforlu bir plaj olan Ağva Plajı, ihtiyacınız olan hizmet ve olanakları da bünyesinde barındırıyor. Yalnız denizin dalgalı olduğunu belirterek, dikkat etmeniz gerektiğini ekleyelim.

4.Karacaköy Plajı

Karacaköy Plajı

Burası neresi? Karadeniz’in en güzel plajlarından biri olarak bilinen Karacaköy Plajı, iki burundan oluşan doğal bir limandır. Sakinliğiyle aileler tarafından daha çok tercih edilen plaj, özellikle yaz aylarında, günübirlikçilerin de uğrak yerlerindendir. Plajın içerisinde küçük bir işletme mevcut ve bu işletmeden tuvalet, duş, büfe, şezlong, şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabiliyorsunuz.

Neden gitmeliyim? Denizi biraz derin olsa da berraklığıyla ziyaretçileri oldukça memnun ediyor. Ayrıca plajın diğer tarafında kampçılar için bir alan var ve ister çadırınızı alıp ister karavanınızla gelip kamp yapabilirsiniz.

5.Kurfallı Altı Plajı

Kurfallı Altı Plajı

Burası neresi? Kalabalıktan hoşlanmıyor ve sessiz, sakin bir gün geçirmek istiyorsanız burası tam da size göre! Göksü Deresi’nin denize döküldüğü kısımdan başlayarak, batı ucundaki kayalıklarda son bulan Kurfallı Altı Plajı, uzunca bir kumsala sahip. Ağva’da denize girmek için en iyi yerlerden biri olan plaj, incecik kumlardan oluşuyor.

Neden gitmeliyim? Ayrıca kumsalın orta kısmında bir kamp alanı bulunuyor ve dilerseniz burada kamp yapabiliyorsunuz. Hatta şezlong ve şemsiyeleri de buradan kiralayabiliyorsunuz. Plajın sonuna doğru aynı isme sahip falezler yer alıyor ve bu falezler ölü falez olarak adlandırılıyor. Bu falezler; kaya tırmanışı ve olta balıkçılığı için oldukça ideal bir konumda bulunuyor. Plajın bu avantajlarını kullanarak kamp yapın, balık tutun veya sadece güneşlenip yüzün. Her şey serbest!

6.Sahilköy Plajı

Sahilköy Plajı

Burası neresi? Kampçıların için en ideal noktalarından biri olan Sahilköy Plajı, eski adıyla Domalı Plajı, Şile sahil yolu üzerinde bulunuyor. Sahilde bir kamp alanı yer alıyor ve istediğiniz gibi konaklama imkanı sunuyor. İsteyen bungalov evlerde kalabilir, isteyen çadır kurarak kamp yapabilir. Ayrıca bu kamp alanında yiyecek-içecek, şezlong-şemsiye ve duş gibi hizmetlere de yer veriliyor.

7.Doğancılı Plajı

Doğancılı Plajı

Burası neresi? Doğancılı Plajı, Ağva plajları arasında en ünlü olanıdır, diyebiliriz. Plajın sahil kesiminde yazlık evler bulunuyor ve bu yüzden daha çok yazlıkçıların mekanı olarak adlandırılıyor. Upuzun kumsalında yürürken, o incecik kumlar ayağınıza değecek ve sonrasında ise, kendinizi turkuaz rengindeki denizine atmak isteyeceksiniz.

Uyarı! Plaja yaya olarak ücretsiz girebilirsiniz ancak araçlardan ücret alındığını bilmelisiniz. Aynı zamanda şezlong ve şemsiye ihtiyacınızı kendiniz karşılamalı ve yol boyunca denk geldiğiniz marketlerden yiyecek-içeceklerinizi almalısınız.

8.Sofular Plajı

Sofular Plajı

Burası neresi? İnce kumu ve upuzun kumsalı ile dikkat çeken Sofular Plajı, Karadeniz’in hırçın dalgalarından arınmış bir bölgedir. Özellikle denizinin sığ oluşu, çocuklu aileler ve yüzmeyi bilmeyenler için oldukça sevindirici. Uzun kumsalında bol bol yürüyebilir ya da saatlerce güneşlenebilirsiniz. Tabii ki tepedeki güneşe dikkat ederek!

Uyarı! Plaj içerisinde herhangi bir tesis olmadığı için hem yeme-içme hem de şezlong-şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılamalısınız.

9.Şile Halk Plajı

Şile Halk Plajı

Burası neresi? Şile’nin merkezinde yer alan plaj, yanında fazla bir eşya taşımak istemeyenler için oldukça ideal bir yerdir. Nitekim içerisinde her şey mevcut! Büfe, restoran, şezlong ve şemsiye gibi daha birçok ihtiyacınızı karşılamanız mümkün. Plaj, çok fazla tercih edildiği için, özellikle hafta sonları, bir hayli kabalıktır. Bu sebeple erken gelmenizi tavsiye ederiz. Sakin ve oldukça sığ olan denizinde yüzerken, fazlasıyla keyif alacaksınız. Aynı zamanda güneşlenmeyi, bir yandan da kitap okumayı unutmayın!

10.Kumbaba ve Ağlayankaya Plajları

Kumbaba ve Ağlayankaya Plajları

Burası neresi? Sakin ve tertemiz bir plaj olarak bilinen Kumbaba ve Ağlayankaya Plajları, daha çok aileler için uygun bir yerdir. 70’li yıllarda oldukça popüler olan plaja, şimdilerde genelde yazlıkçılar akın ediyor. İçerisinde yer alan büfe ve hizmetlerden, dilediğiniz gibi yararlanabiliyorsunuz.

11.Kabakoz Plajı

Kabakoz Plajı

Burası neresi? Ağva plajları arasında daha az bilinen Kabakoz Plajı, bu nedenle daha sakin bir plajdır. Kalabalıktan uzaklaşmak, şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenler için birebir olan bu yer, sessiz, sakin ve huzur dolu bir gün geçirmenizi sağlayacak. Ağva’daki diğer plajlara göre daha küçüktür ancak çoğu kimse tarafından bilinmediği için daha az kalabalıktır. Ailelerin ve romantik çiftlerin daha çok tercih ettiği plaja gelin ve dalgaların sesini dinleyin. Resmen huzur bulacaksınız!

12.Akçakese Plajı

Akçakese Plajı

Burası neresi? Çok kişi tarafından bilinmeyen bir diğer plaj da Akçakese Plajı’dır. Kayalıklar arasında yer aldığı için, yol üzerinden geçerken görünmüyor. Bu nedenle plaj oldukça sessiz ve sakin. Kalabalığı sevmeyenler için yeni bir adres olan plaja, çoğunlukla yerini tam olarak bilenler geliyor. Ama neden siz de yeni keşfedenlerden olmuyorsunuz? Hem böylece plajın müdavimleri olup çıkarsınız. Belli mi olur? 🙂 Denizinin dalgasız ve berrak oluşu da, gelenleri cezbedecek nitelikte.

13.İmrenli Plajı

İmrenli Plajı

Burası neresi? Akçakese Plajı’ndan hemen sonra gelen İmrenli Plajı, daha çok insan tarafından biliniyor. Ne kadar bilinirse bilinsin, yine de sakinliğini konuşturuyor. Uzun sahile ve tertemiz bir denize sahip oluşu, mutlaka uğramanızın nedenlerindendir. Belki de tek kusuru, içerisinde ihtiyacınız olan şeylerin mevcut olmamasıdır. Ama yine de bu çok büyük bir sorun teşkil etmemeli. İhtiyacınız olanları yanınızda getirin, tamamdır!

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Koylar

14.Kadırga Koyu

Kadırga Koyu

Burası neresi? Ağva gezilecek yerler listesine mutlaka eklemeniz gereken yerlerden biri olan Kadırga Koyu, Ağva’nın 7 km doğusunda bulunuyor. Kadırga Koyu, Karadeniz’den gelen dalga aşındırmaları sonucunda ortaya çıkan birbirinden farklı kaya oluşumlarına ve falezlere ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Hatta bu sebepten dolayı, amfi tiyatroya benzetiliyor.

Neden gitmeliyim? Henüz keşfedilmemiş bir yer olan koya gelip, bu doğal güzelliği kesinlikle yakından görmelisiniz. Büyükbucaklı Köyü’nden 1 km uzaklıkta yer alan koyda, piknik yapabilir ya da yüzüp güneşlenebilirsiniz.

15.Kilimli Koyu

Kilimli Koyu

Burası neresi? Kerpe yolu üzerinde yer alan Kilimli Koyu, bembeyaz kumları ve berrak deniziyle el değmemiş nadir güzelliklerden biridir. Her şeyden uzak bir gün geçirmek isteyenler için oldukça ideal bir yer olan koy, doğayla baş başa kalacağınız harika noktalardandır.

Neden gitmeliyim? Koyun çevresinde kamp alanları bulunuyor ve ücretsiz bir şekilde bu imkandan yararlanabiliyorsunuz. Size sadece çadırını alıp gelmek kalıyor! Bunun dışında, içerisinde yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız bir tesiste yer alıyor. Unutmadan, sahilde kamp yapmak yerine, koyun çevresinde yer alan tepelerde çadır kurup kamp yapmanın daha mantıklı olduğunu söyleyelim.

-Nehir ve Göller 

16.Göksu Nehri

Göksu Nehri

Burası neresi? Ağva’nın batısında bulunan Göksu Nehri, doğal güzelliğiyle insanı mest ediyor. Yemyeşil ağaçlarla çevrelenmiş bir yer olan nehir, Karadeniz’e dökülüyor ve son yıllarda popülerliğini artırarak adını fazlasıyla duyuruyor. Uzun bir kumsala sahip olan nehirde, herhangi bir yerleşim yeri bulunmuyor. Ayrıca mevsimsel olarak bazen nehir ve deniz birbirine karışıyor ve bu zamanlarda denize girmek pek mümkün olmuyor. Böyle zamanlarda nehirde; kano ya da kürek gezisi yapabilirsiniz.

17.Saklıgöl

Saklıgöl

Burası neresi? Kamandere Köyü içerisinde yer alan Saklıgöl, adı gibi birçok güzelliği içerisinde saklamayı başarmış, doğa harikası bir yerdir. Doğa severlerin daha çok tercih ettiği yerlerden biri olan yerde, güne yürüyüş yaparak başlayabilir ve sonrasında güzel bir kahvaltıyla son verebilirsiniz. Tüm bunların yanında temiz havasını solumak, zaten başlı başına huzur verecek.

Neden gitmeliyim? Üstelik kendi ellerinizle mangal yakarak, doğa içinde güzel bir piknik yapabilirsiniz. Piknik yaparken, restoranlara ait masaları da kullanabilirsiniz. Bu esnalarda, bol bol fotoğraf çekmeyi de unutmayın! Yapay bir baraj gölü olan Saklıgöl’e, kesinlikle erken saatlerde gelmeye çalışın. Özellikle hafta sonları çok kalabalık oluyor.

  • Adres: Karamandere, 34980 Şile/İstanbul
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00
  • Telefon: (0216) 731 21 69
  • Yol tarifi al > 

18.Yeşilçay Deresi

Yeşilçay Deresi

Burası neresi? Ağva’nın bir diğer muhteşem doğa güzelliği olan Yeşilçay Deresi, özellikle yaz aylarında, baya bir hareketli oluyor. Nehrin kenarındaki restoranlar ve küçük çay bahçeleri ile oldukça ilgi gören bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Yeşillikle çevrelenmiş muazzam yerlerden biri olan nehirde, kafanızı dinleyerek harika bir gün geçirebilirsiniz. Yeşilçay Deresi’nin kıyısında konaklamak için bir imkan olmasa da, çay bahçelerinde oturup dilediğiniz gibi manzarayı seyredebilirsiniz. Özellikle gün batımında bir başka!

-Şelaleler 

19.Kurudere Şelalesi

Kurudere Şelalesi

Burası neresi? Hacıllı Köyü’nde yer alan Kurudere Şelalesi, sıcak yaz günlerinde serinlemek için tercih edilen yerlerden biridir. Ferahlatıcı bir serinliğe kavuşmak adına mutlaka buraya uğramalısınız. Ayrıca çevresindeki göletlerde yüzebilme imkanınız da var. Bölgede; tırmanma kayalarının bulunması da, macera tutkunlarını oldukça cezbedecek. İsterseniz macerayı devam ettirip burada kamp yapabilirsiniz.

-Mağaralar

20.Gürlek Mağarası

Gürlek Mağarası

Burası neresi? Mağara girişinin manzarası ile içerisindeki sarkıtlarla görülmeye değer bir yer olan Gürlek Mağarası, çok eski zamanlarda Hristiyanların sığınaymış. Gürlek Mağarası, ilk olarak 1985 yılında Hacıllı Köyü’nün öğretmeni olan Osman Yardımcı tarafından keşfedilmiş ve sonrasında arkeologlar tarafından inceleme altına alınmış. Kazı çalışmalarında, 3. ve 4. yüzyıllardan kalma günlük eşyalar ile birlikte insan kemikleri bulunmuş.

Mağara, içerisindeki dev sarkıtlar ve kaya formları ile muhteşem bir doğal yapıdır. Mağaraya geleceğiniz zaman, kesinlikle uygun bir ekiple gelip keşfetmenizi tavsiye ediyoruz. Amatörler için biraz tehlikeli olabilir. Ayrıca mağaraya ulaşmakta sandığınız gibi kolay değil. Yollar zorlu olduğu için, arazi yapısına uygun bir araçla gelmenizde fayda var.

-Kamp Alanları

21.Ağva Green Park Camping

Ağva Green Park Camping

Burası neresi? Türkiye’nin en büyük kamplarından biri olan Green Park, şehirden uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak için muhteşem bir yerdir. 100 karavan ve çadır kapasitesine sahip olan parka, kendi çadırınız veya karavanınızla gelerek istediğiniz gibi kalabilirsiniz. Ayrıca kendi imkanlarınız yoksa, kamp içerisindeki bungalovlarda veya tesisin sağladığı karavan ve çadırlarda kalabilirsiniz. Aynı zamanda kamp alanı içerisinde; kafeterya, market, tv, çocuklar için oyun alanı gibi birçok hizmet yer alıyor. Özellikle haftanın belirli günlerinde gerçekleşen canlı müziklere bayılacaksınız.

*Ağva’ya Yakın Gezi ve Tatil Yerleri

-Köyler

22.Hacıllı Köyü

Hacıllı Köyü

Burası neresi? İstanbul’a oldukça yakın bir konumda olması nedeniyle, özellikle yaz aylarında, sık sık tercih edilen Hacıllı Köyü, vazgeçilmez yerlerden biridir. Şile sınırları içerisinde yer alan köy, yemyeşil doğası, dereleri, şelaleleri ile oldukça popülerdir ve son yıllarda kamp etkinlikleriyle bir hayli kalabalıklaşmıştır. Doğa severlerin bir numaralı adresi olan bu yer, adeta bir doğa parkıdır. İçerisindeki birbirinden güzel yerleriyle de bolca aktivite yapmanızı sağlayacak.

Neden gitmeliyim? İstanbul’a yakın kamp alanları içerisindeki en uğrak yerlerden biri olan köyde, her şey mevcut. Güvenlik açısından köyün muhtarına kamp yapacağınızı belirtmeniz gerekiyor hatta böyle bir uyarı tabelası da bulunuyor. Sonrasında ise, köyden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayarak kamp alanına gidebilirsiniz. Kamp dışında; şelalede yüzebilir, kaya tırmanışları yapabilir, balık tutabilir, Gürlek Mağarası’na keşif yapabilir ve trekking parkurlarında yürüyebilirsiniz.

Nasıl ulaşırım? Hacıllı Köyü, İstanbul merkeze 67 km, Şile merkeze 20 km, Ağva merkeze ise 19 km uzaklıkta yer alıyor. Özel aracınız ile geliyorsanız, önce Şile sonra Ağva yolunu takip etmelisiniz. Ancak Ağva sahil yolunu değil, sağ taraftaki diğer yolu kullanmalısınız. Merkeze gelmeden, Osmanköy ve Sortulu Köy tabelalarını takip etmelisiniz. Sonrasında zaten köye ulaşmış olacaksınız. Bir diğer seçenek olarak, ne yazık ki toplu taşıma araçlarının köye direkt seferleri bulunmamaktadır. Ancak Üsküdar’dan Şile’ye ulaşmak için, 139 nolu İETT otobüslerini kullanabilirsiniz.

23.Akçakese Köyü

Akçakese Köyü

Burası neresi? Sakin bir gün geçirmek isteyenlerin günübirlik uğradıkları yerlerden biri olan Akçakese Köyü, tertemiz denizi ve kumsalıyla oldukça dikkat çekiyor. Mükemmel manzarasıyla da sizi fazlasıyla etkileyecek bu köyde, piknik yapabilir ve yeşillikler arasında bolca dinlenebilirsiniz. Geldiğiniz zaman hemen gitmek istemezseniz ki bu çok mümkün, sahilde bulunan tatil ve kamp merkezlerinde konaklayabilirsiniz. Özellikle ağaç evlerde konaklarken, içerisindeki spor tesislerinden ve restoranlarından da yararlanabilirsiniz. 

Nasıl ulaşırım? Şile-Ağva yolu üzerinde yer alan köy, İstanbul’a 60 km, Şile’ye ise 17 km uzaklıkta bulunuyor. Şile-Ağva arasında çalışmakta olan minibüslere binerek, kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

24.Kalemköy

Burası neresi? Ağva’nın tarımsal üretim merkezi olan Kalemköy, az kişi tarafından bilinir. Yüksek bir kesimde yer almasından dolayı, köyün tertemiz havası ve yemyeşil bir alanı vardır. Özellikle doğayla iç içe kalmaya hasret kaldıysanız, bu köy tam da size göre! Köyde, arıcılık ve bal üretimi yapıldığı için oldukça önemli bir konumdadır. Ayrıca sadece bunlar değil, aynı zamanda kestane, defne, ıhlamur, kekik gibi meyve ve sebzeler de üretiliyor.

25.Çataklı Köyü

Burası neresi? Ağva’ya 10 km uzaklıkta konumlanan Çataklı Köyü, dağlarla çevrili bir düzlük üzerine kuruludur. İsaköy Barajı sebebiyle bir su havzasında kalan köy, 600 yıllık bir tarihi geçmişe sahiptir. Güzel bir orman köyü olan Çataklı, tarihi dokusunu yitirmediği için eski ahşap evlere rastlamanız mümkün. Sessiz ve sakin bir köy olmasıyla birlikte, eşsiz dağ ve orman manzarasına sahiptir.

-Turistik Yerler

26.Polonezköy

Polonezköy

Burası neresi? Beykoz ilçesine bağlı bir yer olan Polonezköy, farklı bir gün geçirmek isteyenler için en turistik noktalardan biridir. Tarihi ve kültürüyle bir hayli önemli olan Polonezköy’de, Zofia Rızı Anı Evi’ni, Polonezköy Kültür Evi’ni, Hayvan Parkı’nı, Ağaç Heykel Sergisi’ni ve Meryem Ana Kilisesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Şile Polonezköy arası mesafe yaklaşık 48 dakika sürmekte.

27.Riva

Riva

Burası neresi? Yine Beykoz’a oldukça yakın bir yer olan Riva, özellikle yaz aylarında oldukça popüler bir noktadır. Plajıyla, doğal güzelliğiyle bir başka olan Riva, İstanbullular tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Riva’ya geldiğiniz zaman, mutlaka Riva Deresi kenarında piknik ya da kamp yapmalısınız. Ayrıca Riva Kalesi gibi oldukça turistik bir mekanı da unutmamak gerek. Akşamüstü de şöyle güzel bir balıkla kendinizi şımartın! Unutmadan, Şile Riva arası mesafe yaklaşık yine 48 dakika sürmekte.

*Alışveriş

Küçük bir kasaba olan Ağva’da, alışveriş merkezi olmadığı için her cuma günü kurulan pazara gidip, yöresel ve organik ürünler satın alabilirsiniz. Yöreye ait bir kumaştan yapılan giysiler, havlular, örtü ve çarşafların yanı sıra el emeği yapılan takılar ve ev süsleri gibi birçok şeyi bu pazarlarda bulabilirsiniz. Ayrıca köy kadınlarının kendi elleriyle hazırladıkları çiğbörek ya da gözlemelerin tadına bakmayı da unutmayın! Bu lezzetli yemekleri tadarken ya da pazarı gezerken esnaflarla konuşmayı da ihmal etmeyin. Çok hoş zamanlar geçireceğinizin garantisini veriyoruz. Son olarak; Ağva ve Şile’nin en önemli doğal ürünü olan kestane balını ve çeşit çeşit taze balıklarından satın almadan eve dönmeyin!

*Gece Hayatı

Ağva’da çok hareketli bir gece hayatı olmasa da, keyifli ve huzur dolu bir gün geçireceğiniz, birbirinden güzel yerler vardır. Bu mekanları yakından öğrenmek ve gelmeden önce bir fikir sahibi olmak istemez misiniz? O zaman, buyrun Ağva gece hayatı sizlerle!

*Tarihi Yerler

Ağva’nın tarihi, M.Ö 7.yüzyıla kadar dayanıyor ve pek çok farklı medeniyetlere uygarlık yaptığını, taşıdığı izlerden anlıyoruz. Ağva, genelde köyleriyle daha çok adını duyursa da, aslında doğal güzellikleriyle daha fazla ön plandadır. Ancak yine de Ağva’nın tarihi yerlerine bir göz atılmalı!

*Yapılacak Şeyler

-Turlar ve Geziler

-Yapmadan Dönme

  • Ağva Feneri’nde gün batımını izle ve dalgaların sesini dinle!
  • Birbirinden güzel plajlarında güneşlen ve yüz!
  • Kilimli Koyu’nda doğayla iç içe kal ve kamp yap!
  • Göksü Nehri’nde kano gezintisine çık ya da Saklıgöl’de mükemmel manzara eşliğinde piknik yap!
  • Kurudere Şelalesi’nde serinle ya da Gürlek Mağarası’nda maceraya atıl!
  • Green Park’ta kesinlikle kamp yapmadan dönme!
  • Hacıllı Köyü’ne git ve tatilinin tadını çıkar!

-Şehir İçi Ulaşım

Ağva çok küçük bir kasaba olduğu için, şehir içi ulaşımda ne bir toplu taşımaya ne de özel araca ihtiyaç duyulur. Daha çok tekne, kano, deniz bisikleti ve sandalların kiralanarak doğal güzelliklerinin keşfedildiğini söyleyelim. Bunun dışında bisiklet kiralayarak ya da yürüyerekte keyif dolu bir gezinti yapabilirsiniz. Sadece Ağva’ya yakın ya da Ağva civarında bir gezintiye çıkacaksanız, araca ihtiyacınız olabilir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin