Ağva Plajları – Ağva’da Denize Girilecek En İyi 9 Yer!

İstanbul’un Şile ilçesine bağlı Ağva, Marmara Bölgesi’nde yer almasına rağmen Karadeniz’e kıyısı olan bir yerleşim yeridir. İstanbul’un kuzeyinde Göksu ve Yeşilçay dereleri arasında bir sahil kasabası olan Ağva, “İki dere arasına kurulmuş köy” anlamına gelir. İstanbul’a 97 km uzaklıkta bulunan Ağva’ya ulaşım oldukça kolaydır. Özel araçla veya İstanbul’un çeşitli noktalarından kalkan otobüslerle Ağva’ya ulaşılabilir. Toplam nüfusu yaklaşık 200 olan Ağva’nın nüfusu tatil sezonunda 15 bine yaklaşmaktadır. Her mevsim ayrı güzelliklerle tatilcileri ağırlayan Ağva’nın tarihi M.Ö 7. yüzyıla kadar dayanır. Günümüzde hala Romalılara ve Bizanslılara ait kalıntıları burada görebilmek mümkündür.

Karadeniz kıyılarında 3 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan Ağva; doğal güzellikleri ve muhteşem denizi ile İstanbulluların yaz tatillerinde kaçamak yapabilecekleri harika bir seçenektir. Bakir kalmış koyları, yemyeşil ormanları, samimi atmosferi ve görülmeye değer yerleri ile her yaştan misafire hitap eden Ağva tam anlamıyla keyifli bir kaçış noktasıdır. Ağva’da tatil yaptığınız süre boyunca kendinizi doğa ve denizin bir arada olduğu huzurlu atmosferin içine bırakabilir, akşam da eğlence hayatına kendinizi kaptırabilirsiniz. Ağva’nın birbirinden güzel plajlarında ve koylarında yüzebilir, muhteşem bir doğanın içerisinde trekking yapabilir, bisiklet ve ATV turlarına katılabilir, kasabanın iki yanındaki derelerde balık tutabilirsiniz. İstanbul’un gürültüsünden ve stresinden kaçıp; doğa ile iç içe huzurlu bir ortamda tatilinizin tadını burada çıkarabilirsiniz.

Ücretsiz Plaj Yerleri

Ağva Halk Plajı

Ağva’nın merkezinde bulunan halk plajı, uzun sahil şeridiyle, yürüyüş yollarıyla ve çevresinde bulunan imkânlarla bölgenin en popüler plajlarından biridir. Hem yerli halk hem de turistler tarafından tercih edilen plaj özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olmaktadır. Uzun sahil şeridinde herkes için yer bulunsa da kalabalıktan hoşlanmayanlar hafta içi gitmeyi tercih etmelidir.

Çevredeki plajlara göre oldukça temiz ve bakımlı olan Ağva Halk Plajı’na girişler ücretsizdir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş ve tuvaletler mevcuttur. Bölgede yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe, restoran ve marketler de bulunmaktadır. Plajı ince kumludur. Denizi sığ ancak dalgalıdır. Çocuklu aileler dikkatli olmalıdır. Yaz aylarında Karadeniz’in buz gibi sularında yüzmek ilaç gibi gelir. Gündüz denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, plajın arkasındaki yeşil alanlarda kamp ve piknik yapabilir, akşamları da sahilde yürüyüş yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler Dikkatli Olmalıdır

Haritada Görüntüle >

Karacaköy Plajı

Üç tarafı çevrili küçük bir koy olan Karacaköy Plajı doğal liman özelliği gösterir. Bu sayede rüzgârlara karşı kapalıdır ve suyu her zaman sakindir. Karadeniz’in en güzel plajlarından biri olan Karacaköy, daha çok çevredeki site sakinleri ve günübirlik tatilciler tarafından tercih edilir. Plajın çevresindeki yeşil alanlar kamp yapmak için Ağva’daki en ideal yerlerden biridir. Yerleşim yerlerinden uzak olan plaj, sessiz sakin bir gün geçirmek isteyenlere hitap etmektedir.

Plaja giriş ücretsizdir. Ancak aracınızla giderseniz otopark ücreti alınır. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir adet büfe bulunmaktadır. WC, duş ve soyunma kabinleri ücretlidir. Plaj genel olarak kumlu olsa da çok fazla kayalık vardır. Özellikle denizin girişindeki kayalıklar ayakları kesebilir. Bu nedenle deniz ayakkabısı ya da terlik giyilmelidir. Korunaklı bir yapıda koy havuz gibi sakindir. Sığ deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: : Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları, kontrollü ateş yakılabilir alanlar, WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kadırga Koyu

Ağva’nın 7 km kuzeydoğusunda yer alan Kadırga Koyu, Karadeniz’in hırçın dalgalarının aşındırması sonucu oluşan farklı kaya oluşumları ile çevrilidir. Denize doğru uzanan kayalıkların merdivene benzemesi nedeniyle koy tam bir amfi tiyatro görünümündedir. Ağva’nın keşfedilmemiş nadir güzelliklerinden biri olan koy bakir doğası ve farklı görüntüsü ile Ağva’nın görülmeye değer yerlerinden biridir. Doğallığı ve sakinliği ile kampçılar tarafından da tercih edilir.

Yaklaşık 60 metre genişliğindeki plaj kumludur. Karadeniz’in hırçın dalgalarına karşı korunaklıdır ve denizi havuz gibi sakindir. Sığ deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir. Koya gidiş yolunun kötü olmasından dolayı çok fazla tercih edilmez. Bu nedenle de her zaman sessiz ve sakindir. Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme yoktur. Yiyecek ve içeceklerinizi giderken yanınıza almalısınız. Gölgelik alanlar bulunmadığından dolayı yanınıza şemsiye almalısınız. Karadeniz’in serin sularında yüzüp kayalıkların üzerinde güneşlenebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Ağva merkezden çıkıp Kandıra-İzmit istikametinde ilerleyerek Bucaklı Köyü üzerinden Kadıköy’e gelip buradan kuzeye doğru yol alarak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Kadıköy’e geldikten sonra bölge halkından koya giden yol hakkında bilgi almanızı tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları yoktur. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sardala Koyu

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan koy, Ağva’ya yakın olduğu için Ağva sakinleri tarafından tercih edilen koylardan biridir. İstanbul ve çevresinde yaşayan günübirlik tatilcilerin vazgeçilmezleri arasında yer alan koy, doğal güzellikleri ve muhteşem denizi ile görülmeye değer yerlerden biridir. Ağva’ya 10 km uzaklıkta bulunan koy, hafta sonları tatilcilerin yoğun ilgisi ile karşılaşırken, hafta içleri son derece sakindir.

Yemyeşil ağaçlarla çevrili olan koy kamp yapmayı sevenlerin uğrak noktasıdır. Koyu çevreleyen doğal kaya oluşumları, doğa tutkunlarını ve fotoğraf tutkunlarını kendine hayran bırakır. Kuzey rüzgârlarına karşı az da olsa kapalı olan koyun denizi çoğunlukla sakindir. Deniz sığ olsa da kayalık olduğu için çocuklar için tehlikeli olabilir. Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Kendi şemsiyenizi kurabilir, havlunuzu sererek güneşlenebilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alarak ağaçların altında piknik yapabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Ağva’yı geride bırakıp Kocaeli il sınırına girdikten sonra Pınarlı Köyü’ne gelerek buradan yaklaşık 2,5 km daha yol gittikten sonra sol yöne dönüş 1 km kadar daha yol gittikten sonra toprağa dönüşen yolu takip ederek koya varabilirsiniz. Binek araçla gelinebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları yoktur. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Dündar Koyu

Kocaeli Kandıra’da bulunan Dündar Koyu, Ağva’ya oldukça yakın bir mesafede olduğu için Ağva koyları arasında gösterilebilir. Arkası yemyeşil ormanlarla, sağı ve solu yüksek kayalıklarla çevrili olan koy, bölgenin en bakir koylarından biridir. Yakınlardaki köyden geçen dere buradan denize dökülür, tatlı su ve tuzlu suyun karıştığı bir noktada bulunan koy balık tutmak ve piknik yapmak için son derece idealdir. Plajı taşlık, denizi sakin, berrak ve sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler keyifli vakit geçirebilir.

Çok fazla keşfedilmemiş olan sessiz sakin ve huzurlu bir ortamda kafa dinlemek isteyenler tarafından tercih edilir. Koya giden yolun bozuk olması kalabalık olmamasındaki önemli nedenler arasındadır. Ailece piknik yapıp, denizin ve güneşin tadını çıkarmak için son derece ideal bir yer olan Dündar Koyu, kampçıların da uğrak noktasıdır. Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunmadığı için hazırlıklı gitmenizde fayda vardır.

Nasıl Gidilir: Ağva merkezi geçtikten sonra Bucaklı ve Kadıköy ilçelerini de geride bırakıp Kocaeli il sınırına girerek Pınarlı Köyü’ne gelebilir ve köyün çıkışındaki ilk soldan devam ederek yaklaşık 2 km yol gittikten sonra varacağınız yerleşim yerinden koya inen toprak yol ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Toprak yol binek araçların ilerlemesi için pek uygun değildir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları yoktur. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Zeus Koyu

Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Pınarlı Köyü sınırları içerisinde bulunan Zeus Koyu Ağva’ya yaklaşık 15 dakika uzaklıktadır. Çok fazla bilinmeyen ve oldukça bozuk olan koy çevredeki popüler plajlara göre son derece sakindir. Yemyeşil doğası ve tertemiz berrak denizi hem yüzmek hem piknik yapmak hem de kamp yapmak isteyenlerin akınına uğrar. Koyun sol tarafından akan dere balık tutmak için idealdir.

Yemyeşil ağaçların ve yüksek kayalıkların arasında kalan koy küçük bir plaj alanına sahiptir. Plaj ve deniz tabanı taş ve kayalıklarla kaplıdır. Denizi sığ olsa da genellikle dalgalıdır. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler dikkatli olmalıdır. Koyda herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alabilir, kamp sandalyenizi ve çadırınızı kurup denizin ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Kamp kurmak için son derece uygun olan koyda dağlardan gelen su kaynağından içme suyu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Dere sesi eşliğinde yeşillikler arasında sevdiklerinizle piknik yapıp eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Koya ulaşım Pınarlı Köyü üzerinden yapılabilir. Dündar Koyu’na giden yolu takip edip köy yerini geçtikten sonra 400 metre kadar daha yol gittikten sonra sol yöne toprak bir yol göreceksiniz. Bu yola saparak koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yol binek araçlar için uygun değildir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları yoktur. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler Dikkatli Olmadır

Haritada Görüntüle >

Cennet Havuzu

Ağva Cennet Havuzu
Fotoğraf: Abdülkadir T.

Kandıra’nın en popüler koylarından biri olan Sardala Koyu’nun hemen arkasında bulunan Cennet Havuzuna ulaşmak için yaklaşık 1 kilometrelik bir yolu yürümek gerekir. Etrafı sarp kayalıklarla çevrili, doğal havuzu andıran berrak deniz suyu ve benzersiz görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakır. Doğa ve fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmez noktalarından biri olan Cennet Havuzu, ulaşımın zor olması nedeniyle oldukça sakindir ve tam kafa dinlemelik bir yerdir.

Deniz suyunun havuza dolduğu kayalıkların arasındaki yarık Karadeniz manzarasını seyredebileceğiniz doğal bir pencereyi andırmaktadır. Çevresi kapalı olan havuz yaz aylarının kavurucu güneş ışıklarına maruz kalmadan serinleyebileceğiniz en ideal yerlerden biridir. Cennet Havuzuna en yakın yerleşim yeri 8 kilometre uzaklıktadır. Bu nedenle giderken yanınıza ihtiyaç duyacağınız malzemeleri almalısınız. Çevresi kayalıklarla çevrili doğal havuzun zemini de taşlıktır. Adı gibi havuzu andıran sığ ve sakin sularıyla gelmeye değer bir yerdir.

Nasıl Gidilir: Ağva merkezden çıkıp sırasıyla Bucaklı, Kadıköy ve Pınarlı köylerini geride bıraktıktan sonra yaklaşık 5 km daha yol giderek Sardala Koyu’na giden yöne sapmalı, 800 metre toprak yolu gidip aracı müsait bir yere park ettikten sonra kısa bir patika yoldan yürüyerek koya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları yoktur. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Diriliş Koyu

Fotoğraf: Uğur Bostancı

Kocaeli’nin Kandıra İlçesi Pınarlı Mahallesi’nde yer alan Diriliş Koyu, Ağva’ya sadece 15 km uzaklıktadır. Çok fazla kimsenin bilmediği koy, genelde sakin olsa da hafta sonları kalabalık olabilmektedir. El değmemiş doğası ve tertemiz denizi ile hem yüzmek hem de doğa içerisinde vakit geçirmek için uygun olan koy, kalabalık yerlerden kaçıp kafa dinlemek isteyenler tarafından tercih edilir.

Kandıra’nın çoğu plajında olduğu gibi burası da kayalıklarla çevrilidir. Plaj kumlu olsa da çok sayıda kayalık olduğu için yürümek biraz zor olur. Turkuaz rengi berrak deniz sabah saatlerinden sakin olsa da akşam saatlerinde oldukça dalgalı olur. Deniz sığ olsa da kayalık ve dalgalı olması nedeniyle çocuklar için tehlikeli olabilir. Kamp yapmak için uygun olan koyun yakınlarında herhangi bir işletme ise ne yazık ki bulunmamaktadır. Giderken yanınıza yiyecek ve içeceklerinizi alarak doğa ile iç içe sakin bir gün geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Bucaklı-Kadıköy-Pınarlı istikametini takip edip Sardala Koyu yol ayrımını geçtikten 300 metre sonra sol yöne toprak yola saparak koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları yoktur. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ücretli Plaj Yerleri

Kilimli Koyu

Ağva merkeze yaklaşık 5 km uzaklıkta bulunan Kilimli Koyu, Ağva-Kerpe yolu üzerindedir. Şahane manzarasıyla, muhteşem denizi ve plajıyla tatilcileri kendine hayran bırakan koy, Ağva’nın doğal güzelliklerini tam anlamıyla yansıtır. Etrafında piknik alanları ve kamp alanları bulunan koy belediyeye aittir ve girişler ücretlidir. Tatilciler daha çok ücretsiz koyları tercih ettiği için genellikle sakindir. Kalabalıktan uzak kafa dinleyerek deniz ve doğa ile iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için ideal yerlerden biridir.

Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme bulunmaktadır. Buradan şezlong ve şemsiye kiralayabilir, restoranda yemeğinizi yiyip bir şeyler içebilirsiniz. İşletmeye ait olan duş, tuvalet ve soyunma kabinleri ücretlidir. Plaj incecik beyaz kumlarla kaplıdır. Deniz hızlı derinleşmese de genellikle dalgalıdır. Bu nedenle çocuklu ailelerin ve yüzme bilmeyenlerin dikkatli olması gerekir.

Giriş Ücreti: Yaya ücretsiz, araç giriş ve otopark ücreti 25 TL, çadır konaklama 50 TL, WC 3, duş 5 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, çadır kamp alanı, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İstanbul içerisindeki bir sonraki hafta sonu tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Ağva hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin