Ağva Kahvaltı Mekanları | En Popüler 16 Mekan!

Şile’ye bağlı semtlerden biri olan Ağva; doğayla iç içe oluşuyla dikkat çekip, son yıllarda İstanbulluların favori kaçış noktalarından biri haline gelmiştir. Koca Dere’nin kıyısında konumlanan mekanlarla oldukça sevilen Ağva’da gidilebilecek şık ve güzel mekanları birlikte inceleyelim… Favori mekanlardan ilki;

Serpme Kahvaltı Mekanları

1. Wineport Lodge Restaurant

Wineport Lodge Restaurant

Burası Neresi? Ağva’nın köklü işletmelerinden biri olan Wineport Lodge, restoran ve konaklama alanında hizmet vermektedir. 23 yıl önce kurulmuş olan işletme Ağva’nın doğasıyla uyumlu bir temada, yöresel tatları yaşatma ve yayma felsefesiyle hizmet veriyor. Misafirlerini haftanın her günü hizmet sunan Wineport Lodge Restaurant, Ağva’nın keşfedilmeyi bekleyen noktalarından biri.

Neden Gitmeliyim? İstanbulluların doğaya kaçış noktası olan Ağva’da bulunan Wineport Lodge, tam olarak böyle bir kaçış hikâyesiyle başlıyor aslında. İşletme sahiplerinin 23 yıl önce geldiği Ağva’ya âşık olmaları, bölgenin doğasını ve lezzetlerini yaymaya devam etmek istemeleriyle burada yeni bir yolculuk başlıyor. Ağva restoranları arasında dere manzarasına sahip noktalardan birinde kurulu olan Wineport Lodge Restoran’ın her köşesinde doğayla olabildiğince iç içe bulunuyorsunuz. Kapalı ve açık mekânda restoran hizmeti sunan işletmenin özellikle manzarayı görebileceğiniz dış mekan kısmı oldukça revaçta. Dere kenarında bulunan oturma alanının genişliği ve yüksekliği sayesinde tüm masalardan muhteşem bir manzaraya sahip olabiliyorsunuz.

Günün her öğünü için hizmet verebilen geniş yelpazeli bir menüsü bulunuyor. Yani buraya dilerseniz enfes kahvaltıları, dilerseniz şık akşam yemekleri için tercih edebiliyorsunuz. Menüsündeki yemek çeşitliliği arasına dikkatimizi en çok çeken genellikle Ağva ve civarı halkın bildiği Kazayağı otundan yapılan omlet ve börekler oluyor. Bölgenin sevilen otlarını menüye dahil etmeleri, burayı ziyaret edenlerin lezzetli ve yöresel bir tat deneme olanaklarını artıyor. Tüm yemeklerde organik ürünlerin kullanılması da lezzeti artıran püf noktalardan biri.

Hafta sonu Ağva’da kahvaltı için farklı bir deneyim fırsatını burada yakalayabilirsiniz. Doğa içerisinde serpme kahvaltı hizmeti bulunan mekânda serpme kahvaltı içeriği oldukça geniş. Wineport Lodge serpme kahvaltı içerisinde; Ezine Beyaz Peynir, Köy Peyniri, Trakya Eski Kaşar, Tel Peyniri, Baharatlı Peynir, Domates, Salatalık, zeytinyağı ile marine edilmiş siyah ve yeşil zeytin, reçel çeşitleri, bal, tahin, pekmez, gününe göre 1 çeşit hamur işi (yumurtalı ekmek, poğaça, krep, gözleme), üzümlü yoğurt, lor peyniri, sucuk ve hellim şiş, pastırmalı sahanda yumurta, karadut suyu, ekmek, sınırsız çay, isteğe bağlı mısır gevreği ve süt yer alıyor. Kahvaltı boyunca sınırsız çay hizmeti sunan işletme aynı zamanda mevsiminde meyvelerden yapılmış organik reçellerle sofranızı şenlendiriyor.

Oldukça geniş bu serpme kahvaltı içeriği aynı anda 2 kişinin doyabileceği porsiyonlar halinde geliyor. Yani kalabalık bir grup gittiğinizde herkesin tek tek kahvaltı söylemesine gerek kalmayacak şekilde sofra dolup taşıyor. Serpme kahvaltının içerisine Türk kahvaltı sofralarının vazgeçilmez diğer ürünlerini ekletmek isterseniz fiyat listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ağva’da hafta sonu kahvaltısı yapmak için Wineport Lodge’u tercih edecekseniz önceden rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Kaçırmamalısınız! Wineport Lodge’nin restoran kısmının yanı sıra şarap için ayrılmış özel bir alanı bulunuyor. Oldukça şık ve loş bir ortam sunan Babil Şarap Evi’nde pazartesi günler hariç her gece canlı müzik eşliğinde şarap tadımı yapabilirsiniz. Öküzgözü, Narince, Emir, Acıkara, Çal Karası, Kalecik Karası, Urla Karası, Boğazkere, Karalahna gibi birçok şarabın yer aldığı Babil Şarap Evi’ni de değerlendirmenizi öneriyoruz.

  • Menemen – Omlet / 24 ₺
  • Sucuk Tava / 25 ₺
  • Sigara Böreği / 19 ₺
  • Sucuk ve Hellim Izgara / 30 ₺

**Not: Bahsettiğimiz üzere Wineport Lodge’nin doğayla iç içe konaklama noktaları bulunmaktadır. Detaylı bilgi için….

  • Adres: Dolmabahçe Caddesi No 48, Agva – Sile, 34990
  • Tel: (0216) 725 75 25
  • Ortalama Fiyat: 65 ₺(2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 08:30–22:30 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Instagram
  • Yol tarifi al>

2. Darphane Restoranı

Minst Restoran Agva

Burası Neresi? Koca Dere kıyısında konumlanmış Mints Restoran, Ağva’da restoran ve konaklama hizmet veren noktalardan biridir. Manzarayı kucaklayan konumu ve doğayla iç içe konsepti sayesinde, ördek sesleri eşliğinde huzurlu saatler geçirebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Ağva’da köy kahvaltısı yapabileceğiniz aynı zamanda konsept olarak şık bir mekân arıyorsanız, buldunuz. Mints Restoran içerisinde klasik Türk kahvaltısının en güzel halini organik ürünlerle deneyerek daha lezzetli hale getirebiliyorsunuz.Nehir kıyısında manzaraya karşı yapacağınız kahvaltı içerisinde; Ezine Beyaz Peynir, Köy Peyniri, Tel Peyniri, Domates, Salatalık, mevsim yeşillikleri, zeytinyağlı siyah ve yeşil zeytin, reçel çeşitleri, bal, tahin, pekmez,taze meyveler, organik tereyağı ile yapılmış sahanda yumurta, köy emeği, sınırsız çay bulunuyor. Kahvaltıda önce gözünüze sonra midenize hitap edecek olan ürünlerin olabildiğince organik olmasına dikkat edildiğini lütfen unutmayın…

Kahvaltılık ürün yelpazesi geniş olmasına rağmen 2 kişi için tam anlamıyla doyurucu olmayabilir. Bununla ilgili sipariş vermeden önce çalışanlardan bilgi alarak kişi sayısına göre sipariş vererek tam anlamıyla güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Ayrıca Mints Restoran’ın birçok yere göre uygun fiyatlı olduğunun altını çizmekte fayda var. Tadını doğallığından alan kahvaltı sonrasında mekânın enfes Türk kahvesini denemenizi de öneriyoruz.

Kaçırmamalısınız! Mints Restaurant Ağva Plajı’na sadece 1 km uzaklıkta olduğu için öncesinde veya sonrasında plaja kolayca ulaşabilirsiniz.

*Not: Mints Restauran’ı günün her öğünü tercih edebileceğiniz gibi, alkollü olması sebebiyle akşam yemekleri için de değerlendirebilirsiniz. Dilerseniz,  Ağva Restoranları yazımızdan bölgedeki diğer işletmeleri, daha farklı seçenekleri keşfedin.

  • Adres: Ağva Merkez, Mahallesi, Yakuplu Cd. No: 146, 34990 Şile/İstanbul
  • Tel: +905327672186
  • Ortalama Fiyat: 45 ₺(2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 09:00–00:30 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Instagram
  • Yol tarifi al>

3. Robin’in Yuvası

Robin'in Yuvası

Burası Neresi? Ağva’da hem otel hem de restoran kısımlarında faaliyet gösteren işletmelerden biridir Robin’s Nest. Bulunduğu bölgenin en şık noktalarından birine konumlanmış olan Robin’s Nest, konumunun avantajını şık restoran ve konaklamasıyla imkanıyla birleştirerek bölgenin en iyilerinden biri olma yolunda.

Neden Gitmeliyim? Haftanın her günü konaklama ve restoran hizmeti veren Robin’s Nest, İstanbul’un merkezi noktalarında yaşayanlar için muhteşem kaçış noktalarından biri oluyor. Görselde ne kadar şık ve sade bir konsepte sahip olduğunu yakından görebilirsiniz ancak asıl olay Koca Dere manzarasında saklı. Nehrin en geniş noktalarından birinde bulunduğu için oldukça berrak bir nehir manzarası sizi bekliyor olacak.

Şile’de kahvaltı mekanları arasında doğayla iç içe olarak önerebileceğimiz başlıca mekanlardan biri. Robin’s Nest’in en sevdiğimiz yanıysa doğa içerisinde yine aynı ahengi bozmadan ürünlerin doğal taşlardan ve ahşaptan tercih edilerek konseptin tam olarak yansıtılabilmesi oluyor. Hal böyle olunca yeşile, temiz havaya doyarken bir yandan da karnınız gittikçe acıkıyor…

Günün birçok öğününde hizmet veren mekânın en sık tercih edilen servis alanı sabah kahvaltıları oluyor. Biraz önce değindiğimiz muhteşem manzara karşısında sofranın çeşitliliğiyle beraber manzaranız daha da güzelleşiyor açıkçası. 🙂 Uzun yıllardır ziyaretçilerini ağırlayan mekân kahvaltı listesini de Türk kahvaltı tercihlerine göre yani tamamen müşteri memnuniyetini odak alarak hazırlamış. Burada tekli kahvaltı servisi alamıyor, serpme kahvaltı söyleyerek 2 kişi tıka basa doyabiliyorsunuz. İki kişilik serpme kahvaltı 120 ₺ olmakla beraber birçok kahvaltıda ek olarak konulan *omlet, sahanda yumurta, menemen, sınırsız çay, kahve vb. ürünler burada menüye dahil.

Saydığımız ürünlere ek olarak sıcak süt, portakal suyu, gözleme, sucuk gibi kahvaltının diğer sevilen yiyecek-içeceklerini sofranıza dahil edebilirsiniz. Kahvaltı fiyatı bazı mekanlara göre daha pahalı gelebilir ancak 2 kişilik olduğunu, bol çeşitliliğin olduğunu ve bunlara eşsiz manzaranın eklendiğini göz önünde bulundurmanızda fayda var. Sizi doğadan koparan şehre biraz ara verip, Ağva kahvaltı mekanları içerisinde 20 yıllık hizmet hayatıyla bilinen bu kaliteli ve şık işletmesini ziyaret edin!

  • sucuklu yumurta / 25,00 ₺
  • sahanda sucuk /  25,00 ₺
  • gözleme /  25,00 ₺
  • portakal suyu /  15,00 ₺
  • limonata / 15,00 ₺
  • süt / 7,00 ₺
  • çay / 5,00 ₺

*Not: Kahvaltı saat 12:00’a kadar devam etmektedir. Kahvaltı süresince tüm çay ve kahveler ücretsizdir.

** Robin’s Nest’in yazımızda bahsettiğimiz konaklama bölümü Eco Resort olarak eçmekte olup, buradan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

  • Adres: Kurfallı, Yakuplu Cd. No:122, 34990 Şile/İstanbul
  • Tel: (0216) 721 73 48
  • Ortalama Fiyat: 120 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 08:30-22:00 // * Her gün açık
  • Instagram
  • Yol tarifi al>

4. Tranquilla Nehir Evi

Burası Neresi? Ağva’da 2000 yılından beri konaklama ve restoran alanında hizmet veren işletme, Akdeniz ve Ege esintilerini bir araya getirmeyi başarmış şık işletmelerden biridir. 20 yıllık tecrübesini güler yüzlü ve kaliteli hizmetle birleştiren Tranquilla Nehir Evi, Ağva’nın popüler mekanlarından.

Neden Gitmeliyim? Yeşile doymak isteyenlerin doğadan hiç kopmadan yapılmış, her noktasından ağaçların ve nehrin görüldüğü bu doğal mekânı görmesinde fayda var. Konaklama ve restoran alanında hizmet vermekle beraber, ince detaylarla süslenen otel konsepti sizi şaşkınlığa uğratabilir. Otelin konaklama alanının yanı sıra Koca Nehir kenarında bulunan restoran kısmı yoğun ziyaretçi alan noktalardan biri.

Günün ilk ve en önemli öğününü ağırdan almak, tadına doyana kadar uzun bir kahvaltı yapmak istiyorsanız Tranquilla Nehir Evi’ne bir göz atmalısınız. Nehir kenarındaki ahşap masalarda manzaraya karşı yapacağınız kahvaltılar oldukça lezzetli olmakla beraber çok çeşitli. Ayrıca Tranquilla Nehir Evi’nin en dikkat ettiği konulardan biriyse, sunulan ürünlerin hepsinin meşhur olduğu bölgeden getirtilmesi oluyor. Kahvaltıda yediğiniz zeytin Ayvalık’tan gelirken, bal Datça’dan, peynirler Küçükkuyu’dan gelip bir sofrada birleşiyor. Durum böyle olunca inanın yediğiniz her lokmanın tadına daha güzel varabiliyor, organik ve has ürünlerin tadını çıkartabiliyorsunuz.

Ürünlerin organik ve taze olmasına özen gösteren Tranquilla Nehir Evi’nde serpme kahvaltı içeriği klasik Türk kahvaltısının biraz daha kapsamlı hali diyebiliriz. Serpme kahvaltı içerisinde; Kaşar peyniri, Ezine Beyaz Peynir, köy Peyniri, tel peyniri, domates, biber, salatalık, mevsim yeşillikleri, zeytinyağı ile birlikte siyah ve yeşil zeytin, reçel çeşitleri (ev yapımı), bal, tahin, pekmez, tereyağı, poğaça, patates kızartması, yumurtalı ekmek, taze köy yumurtası, köy ekmeği sınırsız çay veya kahve ile sunulmakta. Çoğu mekânda olduğu gibi omlet, menemen gibi bazı ilaveler ücretli servis ediliyor. Ancak Ağva’da kahvaltı için burayı tercih ederseniz, tek serpme kahvaltı söyleyerek rahatça doyabileceğinizi unutmayın. Geniş ürün çeşitliliği ve organik ürünleriyle yediğiniz en lezzetli kahvaltı olmaya aday noktalardan biri oluyor…

  • sucuklu yumurta / 20,00 ₺
  • omlet- menemen / 18 ₺
  • sahanda sucuk /  25,00 ₺
  • gözleme /  20,00 ₺
  • portakal suyu /  15,00 ₺
  • limonata / 15,00 ₺
  • süt / 6,00 ₺
  • çay / 5,00 ₺

Aklınızda Bulunsun! Orman içerisinde şık bir konaklama noktası ararsanız Tranquilla Nehir Evi’nin otel kısmından faydalanabilirsiniz. Bungalov ve süit da seçenekleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

  • Adres: Kurfallı, Nehirboyu Cad. No:9, 34990 Ağva / Şile/Şile/İstanbul
  • Tel: 0532 407 19 54
  • Ortalama Fiyat: 120 ₺(2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 09:00–23:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

5. Mandalin Motel Restaurant

Mandalin Motel Restaurant

Burası Neresi? Ağva’da Göksu Nehri kıyısında bulunan Mandalin Motel; restoran, otel ve bar alanlarında hizmet veren doğayla iç içe işletmelerden biridir. Bir yanı çam ağaçları bir tarafı nehir manzarası olan restoranda keyifli vakit geçirmeniz için gereken her şey detaylıca düşünülmüş olup, bölgenin popüler işletmeleri arasında yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Ağva restoranları arasında ailecek işletilen noktalarda biri olan Mandalin Motel, cana yakın işletme sahipleri, güler yüzlü çalışanlarıyla artı puan toplayan noktalardan biri. Göksu Nehri’nin hemen kenarında olmasıyla doğadan hiç kopmadan çam ve ıhlamur ağaçları arasında kendilerine minik bir dünya oluşturmuş gibiler. Ayrıca restoranın açık oturma alanında olması sayesinde her noktadan muhteşem nehir manzarasını görebiliyor ve ördekleri besleyebiliyorsunuz. Oturma alanında yerinizi seçtikten sonra tertemiz havanın acıktırdığı karnınızın sesini, kapsamlı yemek menüsüyle giderebilirsiniz. Sabah kahvaltısından akşam yemeğine uzanan geniş menüsüyle günün her saati için burayı tercih edebiliyorsunuz.

Menüdeki tüm ürünlerin organik olmasına oldukça özen gösteren işletme özellikle hafta sonu kahvaltıları için oldukça detaylı bir serpme kahvaltı menüsü oluşturmuş durumda. Mandarin Motel serpme kahvaltı içerisinde; Ezine beyaz peynir, kaşar peyniri, hellim, salam, domates, salatalık, marul, siyah ve yeşil zeytin, mevsime göre reçel türleri, kayısı, kuru incir, ceviz, bal, tereyağı, sigara böreği, pankek, sahanda yumurta ve köy ekmeği yer alıyor. Kahvaltınız boyunca çay veya kahve ikramı da sınırsız olarak yapılıyor.

Nehir manzarasına karşı yedikçe yemek isteyeceğiniz bu muhteşem serpme kahvaltı iki kişilik olmakla beraber 120 ₺ olarak ücretlendirilmiş. Fiyatı kulağa pahalı gelse de aslında kişi başı 60 ₺ gibi bir rakama Ağva’da manzaralı bir kahvaltı için oldukça ideal olduğunu da belirtelim. Dilerseniz, ilave ürünlerden sipariş ederek kahvaltı sofranızı genişletebilirsiniz;

  • Omlet / 20 ₺
  • Menemen /25 ₺
  • Gözlemeler /25 ₺
  • Patates Kızartması /18 ₺

*Aklınızda Bulunsun! İşletmenin restoran bölümü pazartesi günleri kapalıdır. Diğer günler 09:00-21:00 arasında ziyaretçilerini ağırlamak üzere açık.

**Not: Park Mandalin Motel’in konaklaması hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.

  • Adres: Ağva Merkez, Yakuplu Cd. No:246, 34990 Şile/İstanbul
  • Tel: +902167218205
  • Ortalama Fiyat: 45 ₺(2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 09:00–22:00 // Cuma-Cmt: 09:00-21:00 // * Pazartesi Kapalı
  • Web Sitesi
  • Instagram
  • Yol tarifi al>

6. Beyaz Ev Ağva Otel

Beyaz Ev Ağva Otel

Burası Neresi? Şehir yaşantısından uzak, huzur arayanlara bir durak olmak amacıyla yola çıkan işletme, Ağva’nın en popüler noktalarından biridir. Beyaz Ev, kurulduğu günden günümüze otel ve restoran hizmeti vererek hem konaklayanlara hem de dışardan misafirlerine dört dörtlük bir hizmet vermeyi planlıyor.

Neden Gitmeliyim? Ağva’da Göksu Nehri’nin kıyısında bulunan 1974 yapımı Beyaz Ev, taş ev mimarisiyle otantik konsepte sahip olan, bölgenin en dikkat çeken yapılarından biridir. Her köşesi ayrı güzel dizayn edilmiş olan otel & restoran içerisinde dinlenebilmeniz için tüm detaylar düşünülmüş. Restoran kısmı özellikle tüm noktalarıyla manzarayı görebilecek şekilde dizayn edilmiştir. Bir tarafınız nehir, bir tarafınızda şömine sıcaklığıyla muhteşem anılar depolayacağınız en aynı zamanda sık sık ikramlara bulunarak ziyaretçilerini şımartıyor.

Doğanın içerisinde yine tamamen doğal ürünlerden hazırlanan yemekler de aslında işletmenin ziyaretçilerine ne kadar değer verdiğinin bir göstergesi. Kullanılan tüm ürünlerin doğal ve meşhur olduğu noktadan getirilmesine özen gösterilirken; kahvaltı, fiks menü ve alakart menüsünden dilediğinizi seçebileceğiniz birçok seçenek mevcut. Ancak işletmenin en sevilen servisleri arasına kahvaltı öğünü yer alıyor. Ağva kahvaltı mekanları arasına anında öne çıkan Beyaz ev serpme kahvaltı, bu popülerliği hakkedecek oldukça güzel bir kahvaltı içeriğine sahip.

Beyaz ev kahvaltı içerisinde; Trabzon tulum peyniri, Adapazarı’na özgü taze sepet peyniri, Ezine beyaz peyniri, Çeçil peyniri, kuru domates ve zeytinyağlı minik top mozzarella, eski kaşar ve kızarmış hellim peyniri, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, 3 çeşit ev yapımı reçel (mevsime göre değişmekte)kabak reçeli, havuç reçeli, böğürtlen reçeli ve çilek reçeli, susamlı tahin-pekmez, manda kaymağı, bal, kahvaltılık köy tereyağı, krem çikolata, kuru incir, kuru kayısı, ceviz, taze fındık karışımı ve köy ekmeği yer alıyor. Dilerseniz kahvaltınıza ek olarak pişi, gözleme çeşitleri, börek çeşitleri, mayalı poğaçalar, sucuklu yumurta, menemen de söyleyebilir, daha uzun ve keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz. Ayrıca kahvaltı boyunca sınırsız çay servisi de bulunmaktadır.

Aklınızda Bulunsun! Kahvaltı servisleri 09:30 // 11:30 arasında yapılmaktadır. Beyaz Ev’in enfes kahvaltısı sayesinde güzel bir güne başlamak için gerekli enerjiyi topladıktan sonra Ağva Gezilecek Yerler listemizdeki tüm noktaları keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Not: Beyaz Ev Otel’in konaklama hizmetleri hakkında bilgi almak isterseniz tık tık .

  • Adres: Ağva Merkez, Yakuplu Cd. No:256, 34990 Şile/İstanbul
  • Tel: (0216) 721 87 15
  • Ortalama Fiyat: 120 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 08:00–21:30 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Instagram
  • Yol tarifi al>

7. Greenline Konuk Evi

Greenline Konuk Evi

Burası Neresi? Ağva Göksu Deresi’nin hemen girişinde konumlanmış olan Greenline Guest House Otel; geniş bahçesi, yeşil alanları, nehre sıfır konumdaki iskelesi ve şık konseptiyle öne çıkan işletmelerden biri. Göze hitap eden güzel konumunu lezzetli yemekleri ve konforlu odalarıyla birleştiren Greenline Guest House, şehirden kaçmak isteyenlerin favori mekânı.

Neden Gitmeliyim? Tüm haftanın stresini atmak için bazense güzel bir başlangıç için Ağva’nın hemen girişindeki bu otel & restoran tercih edilebilir. Greenline Guest, birçok Ağva oteli gibi doğayla iç içe ve nehir manzarasına sahip ancak diğerlerinden ayıran özelliğiyse otelin içi olduğu kadar dış oturma alanlarının da özenle dizayn edilmiş olmasından gelir. Ağaçların gölgesinde sizi bekleyken oturma alanları tam olarak yorgunluk kahvenizi yudumlamak isteyeceğiniz yerler. Durum böyle olunca bir giden tekrar gidiyor, popülaritesi günden güne artıyor.

Oteli tanıtmak için yazmak yetmez ama dilerseniz henüz gitmeden Ağva’da kahvaltı mekanları arıyorsanız size biraz kahvaltısından bahsedelim. Günün her öğünü için hizmet veren mutfağı sayesinde isterseniz şık bir akşam yemeği ya da güzel bir Pazar kahvaltısı için tercih edilebilir, kahvaltısının güzelliği sebebiyle genellikle hafta sonları sabah saatleri oldukça yoğun oluyor. Greenline Guest serpme kahvaltı içerisinde; Ezine beyaz peynir, kaşar peyniri, kızarmış hellim, domates, salatalık, maydanoz, siyah ve yeşil zeytin, kızartılmış biber, sigara böreği, sahanda yumurta, kızartılmış sosis, 3 çeşit reçel, bal, tereyağı, kaymak, köy ekmeği ve sınırsız çay yer alıyor. Doyasıya bir kahvaltı sonrasında otelin geniş verandasında Türk kahvesi içip manzaranın tadını çıkartmayı unutmayın. 🙂

İpucu: Ağva’da pazar kahvaltısı yerine akşam yemekleri için de Greenline Guest’i değerlendirebilirsiniz. Restoran ve bar kısmı bulunan otelin aynı zamanda açık alanda canlı müzik hizmeti sunması, nehre karşı hoş vakit geçirmek isteyenleri bekliyor.

*Not: Greenline Guest Hotel’in konaklaması hakkında detaylı bilgi için lütfen web sitesini ziyaret edin.

**Aklınızda Bulunsun! Otel kuralları gereğince 12 yaş altı çocuk misafir ağırlanmamaktadır.

  • Adres:Ağva Merkez, Yakuplu Sapağı No:284, 34990 Şile/İstanbul
  • Tel: 0 (216) 721 8491
  • Ortalama Fiyat: 120 ₺ // 2 kişilik
  • Çalışma saatleri: 09:00–22:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Instagram
  • Yol tarifi al>

8. El Rio Cafe & Restaurant

El Rio Cafe & Restaurant

Burası Neresi? Göksu Nehri kıyısındaki işlemelerden biri olan El Rio Cafe & Restoran, şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenlere konaklama ve restoran hizmeti sunan noktalardan biri oluyor. Yaz kış her dönemde konuklarını ağırlayan işletme huzurlu saatler geçirmeniz için gereken her şeyi düşünmüş olup, Ağva’nın popüler kahvaltı mekanları arasında yerini alıyor.

Neden Gitmeliyim? Doğanın yeşilinin nehir üzerine de yansıttığı capcanlı, sıcak, samimi bir nokta El Rio Cafe & Restoran… Ağva’nın muhteşem doğası içerisinde çam ağaçlarının kokusu, bir yandan nehrin sakinleştirici etkisi derken acıkan karnınızı hemen lezzetli bir serpme kahvaltıyla doyurabilirsiniz.

El Rio Cafe & Restaurant içeriğindeki serpme kahvaltı müşterilerin zevklerine hitap edecek şekilde hazırlanmış olup aslında her şey düşünülmüş. Ek ilave yapmanıza çok gereke kalmayacak şekilde baya kapsamlı olan serpme kahvaltı menüsünde; Beyaz Ezine Peyniri, kaşar peynir, tel peyniri, köy peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, domates söğüş, salatalık söğüş, mevsim yeşillikleri, bal, tereyağı, vişne reçeli, çilek reçeli, böğürtlen reçeli, portakal reçeli, ayva reçeli, börek, simit, poğaça çeşitleri, patates kızartması, sosis, salam, yumurta, kuru üzüm, kuru kayısı, mevsim meyveleri ve sınırsız çay bulunuyor. Tüm bunlar bir tane serpme kahvaltı içerine dahil olup, iki kişilik servis açılabilir.

Unutamayacağınız, hep güzel hatırlayacağınız bir hafta sonu kahvaltısı istiyorsanız, burayı tercih etmek için yeterli sebebe sahipsiniz demektir. Enfes kahvaltı sonrasında nehir kıyısında içeceğiniz Türk kahvesiyle de kahvaltınızı sonlandırabilir, günün geri kalanının Ağva’da huzuru koklayarak geçirebilirsiniz. Gitmeyi düşünen herkese şimdiden iyi dinlemeler diyoruz!

İpucu: 0-4 Yaş bir adet çocuk ücretsiz olup, 5 yaş ve üzeri menü ücretine tabidir.

Aklınızda Bulunsun! Mekân akşam yemeği içinde az çeşitli olsa da uygun bir menüye sahiptir. Ayrıca alkol servisi yapıldığı için alkollü bir akşam yemeği isterseniz tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Ağva Merkez, 34990 Şile/İstanbul
  • Tel: (0212) 483 15 23
  • Ortalama Fiyat: 60 ₺
  • Çalışma saatleri: 08:00–23:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Instagram
  • Yol tarifi al>

– Yöresel / Köy Kahvaltı Mekanları

9. Vira Creek House Restaurant & Kahvaltı

Vira Creek House Restaurant & Kahvaltı

Burası Neresi? Batı Karadeniz’in esintilerine sahip, doğa ve köy hayatından kopmamış işletmelerden biridir. ”Dere kenarındaki köy eviniz” sloganıyla hizmet veren ve samimi, sıcak bir ortam oluşturmayı isteyen işletmede bulunan kuzineler sayesi gerçek bir köy evinde gibi hissetmeniz mümkün.

Neden Gitmeliyim? Doğayla iç içe olmak istediğinizde, her şeyin buna uygun olmasını istiyor olabilirsiniz. Ahşap evler, kuzine eşliğinde yemekler, kestane kokusu gibi nostaljik olaylar tam size göreyse bunu gerçekleştirebileceğiniz Vira Creek House Restaurant muhteşem bir mekân. Restoran kısmına ek olarak doğal ürünlerden hazırlanmış kahvaltısıyla meşhur olan Vira House, bölgenin tüm organik ürünlerini ve yerel yemeklerini sofraya taşımayı amaçlıyor. İki kişilik köy kahvaltısına sahip menüsündeki tüm ürünlerin organik olmasına dikkat ediliyor. Zaten menüdeki birçok ürün de Ağva ve Şile civarı üreticilerden temin ediliyor.

Klasik Türk kahvaltısının bilindik malzemelerinden oluşuyor kahvaltı ancak sanıyoruz ki ürünlerin organik olması asıl farkı yaratan detay. Oldukça lezzetli olan ürünlerle yedikçe yiyesiniz gelecek, belli kahvaltı başında saatler geçireceksiniz. Vira Creek House Restoran serpme köy kahvaltısı içerisinde; Ezine peyniri, taze peynir, kaşar peynir, domates, salatalık, nane, maydanoz, biber, haşlanmış yumurta, siyah ve yeşil zeytin, sızma zeytinyağı, reçel çeşitleri, bal, kaymak, patlıcan kızartması yoğurt, pişi, sigara böreği patates kızartması ve Trabzon ekmeği yer alıyor. Kahvaltınız boyunca sınırsız çay hizmeti de güzel detaylardan biri.

Aklınızda Bulunsun! Ayrıca nehir kenarında sadece yaz aylarında değil, kış aylarından da üşümeden oturabilmeniz için kuzineler bulunuyor. Kuzine üzerindeki kestanelerden yayılan kokuyla beraber huzur dolu saatler geçireceğinize eminiz. 🙂

  • Adres: Ağva Kandıra sapağı No:6, 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0541 972 14 04
  • Ortalama Fiyat: 45 ₺
  • Çalışma saatleri: 09:00–00:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

10. Ağva Masal Evi Cafe & Restaurant

Masal Evi Cafe & Restaurant

Burası Neresi? Ağva’da nehir manzarasına karşı vakit geçirebileceğiniz şirin işletmelerden biridir. Güleryüzlü hizmeti ve sıcak ortamıyla kendinizi evinizde gibi hissedebileceğiniz mekân özellikle sabah kahvaltıları için vazgeçilmez tercihlerden biri oluyor.

Neden Gitmeliyim? Masal Evi, isminden de anlaşılacağı üzere kendinizi masal diyarında hissedebileceğiniz bir atmosfer içerisinde kurulu. Ağva’nın tertemiz havası eşliğinde, yeşile ve maviye doyacağınız Masal Evi Restoran’a kahvaltı dahil olmak üzere günün birçok öğünü için hizmet alabiliyorsunuz. Dünya mutfağına sahip olmasa da alakart menüsüyle yeterince çeşitliliğe sahip bir mutfağı bulunuyor.

Ancak asıl aradığınız Ağva’da alkolsüz kahvaltı mekanları ve kapsamlı bir kahvaltı servisiyse doğru adrestesiniz diyebiliriz. Kahvaltı detaylarından bahsetmek gerekirse; beyaz ezine peyniri, kaşar peynir, tel peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, domates söğüş, salatalık söğüş, mevsim yeşillikleri, bal, tereyağı, vişne reçeli, çilek reçeli, börek, simit, poğaça çeşitleri, patates kızartması, salam, yumurta, mevsim meyveleri ve sınırsız çay yer alıyor. İki kişinin rahatlıkla doyabileceği kahvaltınızı teras kısmında hemen gölün kenarında yapabilmek için gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Ağva’da Pazar kahvaltısı meşhur olduğu için özellikle hafta sonları yoğunluktan ötürü yer problemi yaşayabileceğinizi unutmayıp, bu güzel kahvaltı fırsatını iyi değerlendirmeye bakın:)

Aklınızda Bulunsun! Masal Evi Hotel hayvan dostu bir otel olmakla beraber, evcil hayvanınızla beraber işletme tesisinde konaklayabilir ve hizmet alabilirsiniz.

  • Adres: Ağva Merkez, Mahallesi, Yakuplu Cd. No:260, 34990 Şile/İstanbul
  • Tel: (0216) 721 71 03
  • Ortalama Fiyat: 55 ₺
  • Çalışma saatleri: 09:30–22:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Instagram
  • Yol tarifi al>

11. Şengül Çiftliği Restaurant

Şengül Çiftliği Restaurant

Burası Neresi? Şengül Çiftliği, oldukça büyük yeşil bir alan içerisine restoran hizmeti vermektedir. Nehre bakan tarafta kurulmuş olan restoranın ön kısmı mavi suları kucaklarken, diğer tarafı yeşili kucaklıyor. Doğayla iç içe olan işletme yemekleriyle olduğu kadar kahvaltılarıyla da ön plana çıkan bütçe dostu işletmelerden biri.

Neden Gitmeliyim? Manzara, doğa, temiz hava, lezzet ve uygun fiyat… aradıklarınız bunlarsa tam olarak yerine gelmiş olabilirsiniz. Ağva’nın en uygun fiyatlı restoranlarından biri olan Şengül Çiftliği yakaladığı fiyat politikasının uygunluğuyla dikkat çekerken bir yandan da kalitesinden ödün vermiyor. Restoran kısmında kullanılan ürünlerin olabildiğince organik olmasına dikkat eden restoran yetkilileri, birçok ürünü Ağva ve şile köylerinden temin ediyor. Tabi işin içine doğallık girdiğinde lezzet de kaçınılmaz oluyor.

Şengül Çiftliği’nin kahvaltısına gelecek olursak, sandığınızdan çok farklı olmamakla beraber Türk kahvaltının ara sıcaklarla biraz daha birleştirilmiş kapsamlı hali diyebiliriz. Yine de ürünlerin tazeliği sebebiyle lezzeti her zamankinden daha iyi gibi geliyor. Hesaplı bir sabah kahvaltısı için Şengül Çiftliği’ni tercih ettiyseniz; Beyaz Ezine Peyniri, kaşar peynir, tel peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, domates söğüş, salatalık söğüş, mevsim yeşillikleri, bal, tereyağı, vişne reçeli, çilek reçeli, börek, simit, poğaça çeşitleri, patates kızartması, salam, sosis, haşlanmış yumurta, mevsim meyveleri ve sınırsız çay sizleri bekliyor olacak. Aslında klasik Türk kahvaltısı dedik ancak ne kadar kapsamlı olduğunu içeriğinden anlayabilirsiniz. Buna ek olarak söylemek istediğiniz ürünler de olursa, menüden seçerek sıcak sıcak servise dahil edebiliyorsunuz.

Not: Ağva’da birçok restoran nehir kenarında olmakla beraber 12 yaşından küçük çocuklu aileler genellikle kabul edilmiyor. Şengül Çiftliği Restoran’da bunun aksine çocuğunuzla birlikte vakit geçirebilmeniz için özel alanlar oluşturulmuş durumda. Küçük bir çocuk oyun alanı olan restoran içerisinde bir yandan kahvenizi içerken bir yanda parkta oynayan çocuğunuzu görme şansınız oluyor.

  • Sade omlet / 12 ₺
  • Kaşarlı Omlet / 15 ₺
  • Menemen / 16 ₺
  • Sucuklu Yumurta / 18 ₺
  • Sucuk Tava / 18 ₺
  • Kavurmalı Yumurta / 20₺

Aklınızda Bulunsun! Serpme kahvaltı servisi sabah 09:00’da başlayıp öğlen 13:30’da sona ermektedir.

  • Adres: Kurfallı, Yakuplu Cd. No:122, 34990 Şile/İstanbul
  • Tel: (0216) 721 73 85
  • Ortalama Fiyat: 50 ₺
  • Çalışma saatleri: 08:00–21:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Açık Büfe Kahvaltı Mekanları

12. Acquaverde Restaurant

Acquaverde Restoranı

Burası Neresi? 1997 yılından beri hizmet veren Acquaverde Restaurant, Ağva’da nehir kıyısına kurulmuş, otantik temasıyla dikkat çeken işletmelerden biridir. Önü tamamen açık iskelesi ve geniş yeşil alan içerisinde bulunan oteliyle misafirlerinin önce gözlerine sonra damaklarına hitap ediyor…

Neden Gitmeliyim? Ağva kahvaltı mekanları arasında seçkin noktalardan biri olan Acquaverde, yılların getirmiş olduğu deneyimle en iyi ve eksiksiz hizmeti sunmak için çalışıyor. Restoran ve otel olarak iki bölümde hizmet veren otel, mekân tasarımı ve düzenlemesiyle ‘’Medcezir’’ ve ‘’No 309’’ gibi dizilere ev sahipliği yapmış olup, aslında birçoğumuzun ekranlarda karşılaştığımız bir noktadır. Belki de bundan ötürü belki de güler yüzlü hizmetinden dolayı buraya asla yabancılık çekmiyorsunuz.

Rüya gibi bir gün geçirmek istiyorsanız öncelikle güne nasıl başladığınız çok önemli. Sabah kahvaltısı için Ağva bölgesindeki tüm mekanları yazımızda derledik ancak fark ettiğiniz üzere serpme kahvaltının yanı sıra açık büfe imkânı sunan tek yer Acquaverde Restaurant oluyor. Envai çeşit ürünün yer aldığı açık büfesinin yanı sıra dilerseniz 2 kişilik sunulan serpme kahvaltıyı da tercih edebilirsiniz. Sevilen kahvaltılarını atmak için hafta sonu buraya gelen ziyaretçiler sebebiyle işletme biraz kalabalık olabilir ancak bu duruma karşı hem kapalı hem de açık alanda hizmet sağlanıyor. Otelin nehre bakan kısmında bulunan iskelesi oldukça uzun olup 120 kişiye kadar rahatlıkla misafirlerini ağırlayabiliyor. Kapalı alanda özellikle kış günleri tercih edilirken orada 90 kişilik bir kapasite mevcut.

Buraya geldiğinizde iskele tarafında oturup manzaraya izleyebilir, iskele kısmından bulunan yunuslara binip nehirde turlaya da bilirsiniz. Ayrıca restoranın bir de nehir üzerinde çardakları bulunuyor. Bunların sayısı az olduğu için önceden rezervasyon yaptırmadığınız sürece yer bulmanız oldukça zor olması muhtemel. Nehrin tam ortasında kahvaltının kucağınıza geldiğini düşünürseniz, belki gitmeden önce aramak için biraz heveslenmiş olursunuz. 🙂

*İpucu: Serpme kahvaltı ve açık büfe kahvaltı fiyatları aynı olup 110 ₺ olarak belirlenmiştir.

**Aklınızda Bulunsun! Acquaverde Restaurant’ın konaklama kısmı için daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

  • Adres: Ağva Merkez, Yakuplu Cd., 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0532 321 86 21
  • Ortalama Fiyat: 110 ₺(2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 08:00–21:30 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Bütçe Dostu Kahvaltı Mekanları

13. Club Grand Becassier Restaurant

Club Grand Becassier Restoranı

Burası Neresi? Club Grand Becassier Restaurant, Ağva’da bulunan en büyük tesislerden biridir. Kurulduğu 2001 yılından bu yana hem otel hem de restoran hizmeti vermekte olup, Göksu Nehri’nin kenarında yer almasıyla doğa ve nehir manzarasını kucaklamaktadır. Yılın her günü hizmet sunan Ağva Club Gran Becassier ister kısa süreli ister uzun süreli doğaya kaçış için fırsat arayanların favori noktalarının başında geliyor.

Neden Gitmeliyim? Şile Ağva’da hafta sonu muhteşem bir kahvaltıyla güne başlayıp günün kalanını doğayla iç içe mi geçirmek istiyorsunuz? Cevabınız evetse, aynı anda ikisini de yapabileceğiniz hem lezzetli yemekleriyle restoran bölümü hem de eğlenceli aktiviteleriyle Club Gran Becassier Rastaurant sizleri bekliyor. Konaklama hizmeti sunduğu için eğer ki Ağva’da kahvaltı dahil konaklama arıyorsanız ek olarak konaklama seçeneklerine de buradan göz atabilirsiniz.

Ağva kahvaltı mekanları önerilerimiz arsında serpme kahvaltı öncelikli olduğu kadar günün geri kalanında da keyifli vakit geçirebilmeniz oldukça önemli oluyor… Bunun için öncelikle Club Grand Becassier’in serpme kahvaltısıyla enerji toplamanız gerekecek. Ağva kahvaltı mekanları arasında öne çıkan mekânın kahvaltı içeriği; Ezine beyaz peynir, kaşar peyniri, sosis, domates, salatalık, marul, tere bitkisi, siyah ve yeşil zeytin, mevsime göre reçel türleri, kayısı, kuru incir, ceviz, bal, tereyağı, siyah üzüm, mandalina, kızarma tabağı ve köy ekmeğinden oluşuyor. Kahvaltınız boyunca devam eden sınırsız çaysa işletmenin ikramı oluyor. Ağva’nın en iyi kahvaltılarından birini sunan işletmede günün geri kalanını geçirmek içinde bulunduğu arazide yapabileceğiniz aktiviteler bulunuyor.

Kaçırmamalısınız! Nehirde muhteşem kahvaltının hemen sonrasında iskeleden binebileceğiniz yunuslarla nehirde güzel bir tura çıkabiliyorsunuz. Bunun dışında oteli bulunduğu yeşil alanın içerisinde temiz havanın tadını çıkartabileceğiniz salıncak, hamak ve şezlonglar bulunuyor. Dilediğiniz gibi vakit geçirebileceğiniz keyifli alanlarıyla Club Grand Becassier Restaurant’ı tercih edebilir, Ağva’da kahvaltı fırsatını en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz.

  • Adres: Merkez Mahallesi, Ağva Merkez, Yakuplu Cd. No 198, 34990 Şile/İstanbul
  • Tel: +902167217575
  • Ortalama Fiyat: 60 ₺
  • Çalışma saatleri: 08:00–00:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

14. Ağva Kendine Has & Cafe & Bistro & Konukevi

Ağva Kendine Has & Cafe & Bistro & Konukevi

Burası Neresi? Koca Dere tarafında kurulmuş olan Kendine Has Kafe & Konukevi, yılın her günü misafirlerini ağırlayan, samimi konsepti ve profesyonel hizmetiyle ön plana çıkan işletmelerden biridir. Kurulduğu noktadan yeşili ve maviyi kucaklayan kafe, mutfağıyla olduğu kadar iç mekân tasarımıyla da misafirlerinden tam puan alan oldukça başarılı restoranlar arasında gösterilmemekte.

Neden Gitmeliyim? İncelediğimiz noktalar arasında birçok şık yere değindik ancak bohemian tarzda düzenlenmiş Kendine Has Cafe, adı gibi kendine has olmayı başarıp diğerleri arasından anından sıyrılmayı başarıyor. Mavi ve yeşilin buluştuğu Ağva’da yine mekan tasarımında kahverengi ahşap rengini ve yeşili buluşturan mekan hem doğayla iç içe olmuş hem de şıklığından ödün vermemiş, sandalyeler yerine olabildiğince koltukları tercih eden işletme konforunuz için her şeyi düşünmüş durumda. Ayrıca tüm bu bohem tarzın ortasında Ağva’nın soğuklarından bizi koruyacak ve nostalji katacak kuzineler de unutulmamış…

İç tasarımıyla olduğu kadar mutfağıyla da ön plana çıkan restoranda günün her saatine uygun yemek menüsüne erişebilirsiniz. Sabah kahvaltısıyla başlayıp, öğlen yemeği, beş çayı ve şık bir akşam yemeğine kadar uzanıyor yolculuk. Et ve balık ürünlerinin ağırlıklı olduğu menüsünden dilediğinizi seçip günün diğer saatleri için d burada güzel bir program oluşturabilirsiniz. Ayrıca bistro kısmı olduğu için nehir manzarasına karşı dilerseniz sadece sıcak kahvenizi yudumlayabilirsiniz, tamamen size kalmış.

Gel gelelim Ağva kahvaltı mekanları arasında bir seçenek arıyorsanız hemen size Kendine Has’ın serpme kahvaltı içeriğinden bahsedelim. Serpme kahvaltıda; Beyaz Ezine Peyniri, kaşar peynir, yeşil zeytin, siyah zeytin, domates söğüş, salatalık söğüş, mevsim yeşillikleri, bal, kaymak, tereyağı, vişne reçeli, çilek reçeli, simit, patates kızartması, salam, sosis, haşlanmış yumurta veya sahanda yumurta, mevsim meyveleri ve sınırsız çay bulunuyor. Bunlar ek olarak daha fazla ara sıcak isterseniz ek ürünlerin fiyatlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • Menemen / 15 ₺
  • Omlet / 15 ₺
  • Kuymak / 25 ₺

Aklınızda Bulunsun! Kendine Has Kafe’ye kadar gitmişken enfes ev yapımı sütlaçlarını denemeden dönmemelisiniz.

  • Adres: Ağva Merkez, Mahallesi, Yakuplu Cd. No:176, 34990, 34990 Şile/İstanbul
  • Tel: 0532 573 17 11
  • Ortalama Fiyat: 50 ₺(2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 09:00–22:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

15. Mola Gözleme Evi

Mola Gözleme Evi

Neden Gitmeliyim? Kahvaltı için her zaman çok fazla seçeneğe ihtiyacınız yoksa ev yapımı gözlemelerin lezzeti fazlasıyla tatmin edici olacaktır. Bir sürü çeşidiyle, incecik ve taze yufkalardan anında yapılan gözlemeler Mola Gözleme Evi’nde 5 dakika gibi kısa bir sürede masanıza geliyor.

Ağva kahvaltı mekanları arasında uygun ve lezzetli bir durak arıyorsanız, adından da anlaşılacağı gibi burada kısa bir mola verebilirsiniz. Üvezli Köyü’nün hemen girişinde yer alan bu şirin işletme otantik havasını koruyarak hızlı bir kahvaltı veya ara öğün isteyenler için muhteşem bir fırsat oluyor. Tercihinize göre; patatesli, kaşarlı, ıspanaklı, kıymalı gözlemelerden istediğini söyleyebilir, yanına ek olarak yine haşlanmış yumurta, salatalık gibi klasik Türk kahvaltısı öğelerinden oluşan kahvaltı tabağını sipariş edebilirsiniz. Ya da çok fazla ürün ihtiyaç duymazsanız, gözleme yanına menemen söyleyerek minimal ancak oldukça doyurucu ve lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz.

Unutmayın ki çok fazla ürün olmadan da muhteşem bir kahvaltı deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu konuda isteyenlere her türlü fırsatı sunan Ağva’da kahvaltı yapmak için sayısız noktadan biri de Mola Gözleme Evi oluyor!

  • Adres: Üvezli Köyü Girişi, 34983 Şile/İstanbul
  • Tel: 0535 240 03 91
  • Ortalama Fiyat: 20-35 ₺
  • Çalışma saatleri: 08:00–22:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

16. Çorumlunun Yeri Gözleme ve Mantı Evi

Çorumlunun Yeri Gözleme ve Mantı Evi

Neden Gitmeliyim? Bazı tatlar karşısında ‘’ Anne eli değmiş gibi’’ diyerek aslında ne kadar beğendiğimizi belli ederiz. Tahminimizce Çorumlunun Yeri Gözleme ve Mantı Evi’nde yiyeceğiniz yemekler birçoğumuzda aynı etkiyi yaratacaktır. Şirin teyzelerin elleriyle açtığı hamurlardan yapılan gözleme, mantı ve katmerler bu minik işletmenin menüsünü oluşturuyor. Oldukça salaş bir mekânda sadece yemeğe ve lezzete odaklanabileceğiniz kadar sade masalarda enfes gözlemelerin tadına bakmadan dönmemelisiniz. Ayrıca haşhaşlı katmeri daha önce denemediyseniz burada deneyerek harika bir tatla tanışma şansını yakalayın.

  • Mantı / 25 ₺
  • Gözleme / 20 ₺
  • Çiğ Börek / 25 ₺
  • Menemen : 20 ₺

Not: Ayrıca mekanın serpme kahvaltı hizmeti de bulunmaktadır. 35 ₺ ödeyerek muhteşem gözlemelerin tadına serpme kahvaltıyla daha güzel varabilirsiniz.

  • Adres: Ağva Merkez, Yakuplu Cd. No:134, 34990, 34990 Şile/İstanbul
  • Tel: 0537 565 83 92
  • Ortalama Fiyat: 35 ₺
  • Çalışma saatleri: 10:00–00:00 // * Her gün açık
  • Instagram
  • Yol tarifi al>

*Ağva’yı keşfettikten sonra bağlı olduğu ve sadece 30 dakika uzaklıktaki Şile’deki işletmeleri, Şile Kahvaltı Mekanları yazımızda inceleyebilir, diğer kahvaltı noktalarını keşfedebilirsiniz.

**Ağva Kahvaltı Mekanları yazımızda en popüler noktaları ve kendi mekan önerilerimizi sizler için derledik. Yazımızı geliştirmemize yardımcı olacak değerli düşüncelerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmak ister misiniz?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin