Şiraz’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 5 Yöresel Lezzet

İran mutfağı dünyanın en doğal ve özgün kalmış mutfaklarından biri olarak kabul edilir.

Şiraz’da ne yenir , ne içilir yazımızda şehirde deneyebileceğiniz yöresel lezzetlerden en ünlü olanları sizin için derledik.

Ülkenin kültür ve turizm şehri olma yolunda ilerleyen Şiraz da nefis lezzetler gizliyor. Şiirlerin etrafınızı sardığı bu tarihi şehirde damak tadınızı zenginleştirecek onlarca güzel yemek bulabilirsiniz. 

#1 Şiraz’da Ne Yenir ?

1- Faloodeh

Faloodeh

Şiraz’ın hafif ve güzel tatlılarından Faloodeh, erişte şeklini alan pirinç nişastasından yapılmış bir dondurma. Farklı aromalardaki şerbetlerle tatlandırılan bu mutluluk veren atıştırmalık, keyifli bir günü daha da neşelendirebilir.

2- Kalam Polo

Kalam Polo

Sadece Şiraz’da bulunan geleneksel bir yiyecek olan Kalam Polo, şehirdeki restoranlarda bulmak zor bu nedenle iyi bir araştırma yapmanız gerekebilir.  Pirinç, top şekli verilmiş et, doğranmış lahana ve daha pek çok sebzenin karıştırılmasıyla yapılıyor ve büyük bir lezzet şöleni sunuyor.

3- Masghati Halva

Masghati Halva

Türk mutfağında hepimizin gözdesi olan helvanın İran’daki karşılığı olan Masghati Halva, deneyebileceğiniz yöresel tatlılardan biri olabilir. Hem aşina olduğunuz tadı hem de kusursuz sunumuyla damağınızda hoş bir anı bırakacak.

4- Pirinçli Kebab

Pirinçli Kebab

İran için sembol bir tat olan kebabın pirinçle buluştuğu yemek, Şiraz’da güzel bir yemek tercihi olabilir. Bildiğimiz kebabın tadını bir de bu otantik Ortadoğu kentinde çıkarın.

5- Şiraz Salatası

Şiraz Salatası

Şiraz’ın dünyaya yayılmış en ünlü lezzeti tartışmasız salatası olarak kabul ediliyor. Oldukça kolay bir hazırlanışı olan bu salatayı yaparken salatalık, domates, soğan ve basit bir limon suyu ile zeytinyağı kullanıyorlar. Her ana yemeğin yanında mutlaka bir Şiraz Salatası isteyin.

*Ortadoğu rotanıza ilk olarak Şiraz’dan başlamak isterseniz size birkaç önerimiz olacak.

Ülkedeki diğer rotalar için:

Şiraz’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin