Şikago’da Gezilecek Yerler | Görülesi 40 Muhteşem Yer!

Şikago Nerede & Hangi Ülkede? ABD’nin orta batı bölgesinde, Michigan Gölü’nün güneybatı kıyılarında yer alan Şikago, Illinois  içinde Şikago eyaletinde yer alır.

Şikago Hakkında;  3 milyonluk nüfusuyla Amerika Birleşik Devletleri’nin üçüncü büyük şehri olan Şikago, ülkenin kozmopolit kentlerinden biridir. ‘’Rüzgar Şehir’’, ‘’Beyaz Şehir’’ ve ‘’Çalışan Şehir’’ unvanlarıyla anılan kent, 1833 yılında kuruldu. Yaklaşık 60 müze, 200 sanat galerisi ve 600 parka ev sahipliği yapan şehir ABD’nin en çok turist ağırlayan kentlerinden biri.  Çağdaş mimarinin en iyi örneklerini görebileceğiniz büyük bir metropol olan kent, göl kıyısında yer aldığı için yürüyüş, dalış ve balık tutma gibi aktivitelere de olanak sağlar. Yılda 90 milyon ziyaretçi ağırlayan Şikago, sanatsal etkinlikleri ve festivalleri sebebiyle de çokça ziyaret alan bir şehirdir.

Ortalama Gezi Süresi; Şikago gezinizin dolu dolu geçmesini istiyor ve dönerken aklınızda kalan hiçbir yer olmamasını diliyorsanız bu şehre 4 gün ayırmanız gerekmektedir. Zaten uzun uçuş süresi baz alınarak daha kısa bir seyahat sizler için yorucu ve yetersiz olacaktır.

Şikago Para Birimi; Şikago para birimi Amerikan Dolarıdır. 1 dolar : 6.85 TL’dir. (2020 kuruna göre hesaplanmıştır.)

Ziyaret için En İyi Zaman? Şehri ziyaret için en iyi dönem ılık hava sıcaklıklarının seyrettiği Nisan-Mayıs arasıdır. Ancak şehrin en ünlü etkinlikleri çok daha sıcak aylar olan Eylül-Ekim ayları arası gerçekleştirilir.

Şikago Pahalı mı? Dünyada, yaşamak ve çalışmak için en pahalı 15 şehir içerisine giren Şikago’da turistik bir gezinin maliyetleri de çok düşük değildir. New York ve San Francisco’ya kıyasla elbette daha az para harcayacağınız kentte, otel konusuna gelirsek neredeyse bu şehirler kadar pahalı otellerle karşılaşacağınızı söyleyebiliriz.

Merkezde konaklamayı düşünürseniz ulaşım ücretlerinin tamamından muhaf kalabilirsiniz. Diğer yandan gezi noktalarının birçoğu ücretsiz ya da uygun müzeler ise giriş ücretlerinin pahalılığı ile meşhur. Bu sebeple gezi öncesi Go Chicago kartı çıkarttırmanız, faydanıza olacaktır.

Şikago Güvenli mi? Şikago turistler için oldukça güvenli bir şehirdir. Özellikle kent merkezinde başınıza bir şey gelme olasılığı oldukça az. Yine de büyük bir şehir olduğu için bazı mahallelerde dikkat edilmesi gerekir. Bu mahallelerde çete ve benzeri suç faaliyetleri işlenebilir. Hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmanızda fayda var. Özellikle toplu taşımada bu tarz olaylara karşı temkinli olmanızı tavsiye ederiz.

Ulaşım; İstanbul’dan Şikago’ya yaklaşık 12 saat sürecek bir uçak yolculuğu sonrası ulaşabilirsiniz. İki şehir arası aktarmalı seferlerden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde daha uygun bilet satın almak için aktarmalı sefer tercih etmek 30 saatlik bir uçak yolculuğunun kapılarını aralar. Ülkemizden Türk Havayolları’nın aktarmasız bilet ücretleri 6 bin TL’den başlamaktadır. Şikago şehrinde toplamda 3 havalimanı bulunuyor. Chicago O’Hare, Chicago Midway ve Chicago Rockford Havalimanı. Genellikle kent merkezine en yakın mesafede yer alan Şikago O’Hare Uluslararası Havalimanı tercih edilmektedir. Şehre en uygun uçak bileti bulabileceğiniz zaman Eylül ayıdır.

Yardımcı Uygulamalar; Şehirdeki etkinlikler, oteller, haritalar ve hava durumu hakkında anlık bilgi alabileceğiniz Chicago Rehberi

Chicago Travel Guide,  tüm turistik yerleri görebileceğiniz ve online rezervasyon yapabileceğiniz bir uygulamadır.

Şehirdeki alışveriş mekanlarından tutun da gece kulüpleri ve en iyi restoranları birleştiren Choose Chicago uygulaması.

Tasarruf Kartları; Şikago’nun en iyi şehir kartı Go Chicago ile 30’dan fazla turistik merkeze ücretsiz giriş ve %55’e varan indirim kazanabiliyorsunuz. Kartı 1,2,3 ve 5 günlüğüne çıkarttırabilirsiniz. Kartla çok uygun fiyatlara giriş yapabileceğiniz heyecan verici yerler içerisinde Shedd Akvaryumu, Otobüs ile şehir turu, SkyDeck’ten şehir manzarası, Adler Planetarium’unda uzay ve zaman kavramlarında kaybolmak geliyor.

Şikago’da Ne Yenir, Ne İçilir? Diğer ABD şehirleri gibi pek çok mutfak kültürünün sentezini göreceğiniz Şikago mutfağının yapı taşları elbette ki fast food. Kentte mutlaka denemeniz gerekenlerin başında Chicago usulü pizza, doughnut, cupcakes, kızarmış tavuk, envai çeşit sandviçler geliyor. Tüm bunlar bir yana pek çok turisti şaşırtsa da bu şehrin en önemli yemekleri Polonya mutfağı olarak gösteriliyor.

Restoran ziyaretlerinizde bunun farkına varabilirsiniz. Diğer yandan İtalyan yemeklerini de bol bol göreceğinizden emin olabilirsiniz. Şehrin simgesel yiyecekleri içerisinde ise Atomic cake ismini verdikleri lezzet bombası pastaları ve karamele ve peynire bulanmış leziz patlamış mısırları geliyor. ”Şikago’da ne yenir?”sorusuna daha ayrıntılı cevaplar arıyorsanız da listemizi inceleyebilirsiniz.

İstanbul-Şikago Arası Saat Farkı; İstanbul saati, Şikago saatinden 8 saat ileridedir.

Restoran Bahşiş  Oranları; Şehirde bazı restoranlarda servis ücretleri hesaba yansıtılırken bazı işletmelerde ise böyle bir uygulama yoktur. Servis ücreti alınmayan mekanlarda, halk memnuniyet derecesine göre %15-%20 aralığında bahşiş bırakır.

* Şikago Gezilecek Yerler Videosu

*Popüler Görülecek Yerler

-Sembolik Yapılar

1. Navy Pier – (Donanma İskelesi)

donanma iskelesi

Burası neresi? 1916 yılında inşa edilen Navy Pier ( Donanma İskelesi), Şikago şehrinin en ünlü gezi noktalarından biri. Şehrin simgesi haline gelmiş iskele, Michigan Gölü’ne doğru uzanıyor. The Magnificent Mile’ın birkaç blok doğusunda yer iskelede yıl boyunca, havai fişek gösterileri, canlı müzik, tiyatro etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Özellikle de yaz aylarında iskele çevresi hayat buluyor. Askeri bir liman olarak tasarlanan Navy Pier, günümüzde eğlence ve alışveriş mekanı olarak hizmet veriyor. Rıhtımda bulunan lunaparktaki dönme dolap ise muhteşem manzaralar yakalamanıza olanak tanıyor.

Neden gitmeliyim? İskeleye ayak bastığınızda fark edeceğiniz ilk şey, 196 metre uzunluğundaki Dönme Dolap oluyor. Navy Pier’in ortasına kurulmuş bu mini lunepark, bir atlı karıncaya bir de çarpışan arabalara sahip. Bu sebeple de çocuklar için heyecan dolu saatler vaat ediyor. Ailelerin sıklıkla ziyaret ettiği iskelede ünlü Chicago Çocuk Müzesi de bulunuyor. Tüm bunlar bir yana dursun iskeleyi ziyaret etmek için çocuk olmanıza gerek yok. Yetişkinler Chicago Shakespeare Tiyatrosu’nda bir gösteriye katılabilir, çeşitli mağazalardan alışveriş yapabilir veya Miller Lite Bira Bahçesi’nde bir içki içebilirsiniz.

  • Konum: 600 E Grand Ave, Chicago, IL 60611, United States.
  • Telefon: +13125957437.
  • Çalışma Saatleri:  hafta içi:10:00-20:00 – haftasonu: 10:00-22:00.
  • Giriş Ücretleri: Ücretsiz.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

2. Millennium Parkı

milenyum parkı

Burası neresi? Şikago’nun kalbi olarak ün kazanan Milenyum Parkı, kentte mutlaka görmeniz gereken simgesel noktalardan biridir. Bu popüler gezi noktası yediden yetmişe herkese hitap ediyor diyebiliriz. 2004 yılından beri kent merkezinde ziyaretçi ağırlayan park, “dünyanın en büyük çatı bahçesi” olarak da bilinir. Milenyum Parkı’nı normal bir park gibi yürüyüş, piknik ve dinlenme aktiviteleri için ziyaret edileceği gibi pek çok eğlenceyi ve heyecan uyandıran etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

Neden gitmeliyim? Ziyaretçilerine sanat sergileri, konserler, egzersizler, film gösterimleri ve daha pek çok sayısız ücretsiz etkinlik sunuyor. Bölgede, çeşitli konserlere ev sahipliği yapan Jay Pritzker Pavyonu, çeşmeler, buz pateni pisti ve su oyunlarıyla dikkat çeken Taç Çeşmesi gibi çok sayıda önemli yapıya ev sahipliği yapar. Burada görülecek ve yapılacak şeylerin neredeyse sonsuz bir listesi var ve herkes için bir şey var diyebiliriz. Doğa severler, sanat ve mimarlık meraklıları, çocuklu aileler, müzik meraklıları, fitness meraklıları ve daha fazlasını bulabilirsiniz.

  • Konum: 201 E Randolph St, Chicago, IL 60602, United States.
  • Telefon: +13127421168.
  • Çalışma Saatleri:  10:00-19:00.
  • Giriş Ücretleri: Ücretsiz.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

3. Skydeck

skydeck

Burası neresi? Şikago’nun muhteşem manzarasını ayaklarınızın altına seren Skydeck, gökyüzüne kendinizi yakın hissedeceğiniz muazzam bir deneyim yaşatan nefis bir seyir terası. 360 derecelik panoramik bir manzara sunan gökdelenin cam bir kutu şeklindeki terasından, 4 eyaleti birden görebiliyorsunuz. Yerden 1.353 metre yükseklikte yer alan Skydeck, batı yarımküredeki en yüksek bina olan Willis Tower’ın 103. katında yer alıyor. Terastan görülen 4 eyalet ise Michigan, Indiana, Illinois ve Wisconsin…

Neden gitmeliyim? Tavsiyemiz gün batımında ziyaret etmeniz. Şehir karanlıklara bürünerek, güneşin yavaş yavaş kayboluşunu bu yükseklikten seyretmek, hayatınız boyunca unutmayacağınız bir deneyim yaşatıyor. Ziyaretçiler neredeyse 1 saati bulan sıradan şikayetçi olsa da yukarı çıktığınızda karşılaştığınız manzara tüm zahmete değer nitelikte. Göz dolduran manzaranın keyfini çıkartmak istiyorsanız, yükseklik korkunuz olmadığından emin olmanız gerekiyor. Çünkü cam kabinden ayaklarınızın altındaki yüksekliği görmek bazen tüyler ürpertici olabiliyor.

  • Konum: 233 S Wacker Dr, Chicago, IL 60606, United States.
  • Telefon: +13128759696.
  • Çalışma Saatleri: 08:30-22:00
  • Giriş Ücretleri: 1 yetişkin: 26$, 3-11 yaş: 18$.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Tarihi Yerler

4. Michigan Bulvarı Köprüsü

Michigan Bulvarı Köprüsü

Burası neresi? Şikago denince akla gelen eski yapılardan biri olan Michigan Bulvarı Köprüsü, Chicago Nehri üzerinde şehrin en ikonik yapılarından biridir. 1920 yılında, 1909 Burnham Planı’nın bir parçası olarak inşa edilen köprü, Chicago Planının ortak yazarı Edward Bennett tarafından tasarlanmıştır. Chicago köprülerinin çoğu gibi, bu da bir açılır kapanır köprü olarak inşa edildi. Köprünün inşası Kuzey Michigan’ın hızla gelişmesine veya Arthur Rubloff’un 1947’de Magnificent Mile olarak adlandırdığı ünlü caddenin temellerini attı. Köprüde Chicago tarihindeki olayları temsil eden iki heykelsi kabartma var. Michigan Bulvarı Köprüsü olarak bilinen köprü, Jean Baptiste Pointe DuSable’ı onurlandırmak için Ekim 2010’da resmi olarak DuSable Köprüsü olarak yeniden adlandırılmış. Halk arasında hala ismi Michigan Köprüsü olarak telaffuz ediliyor.

Neden gitmeliyim? Şehrin baskül köprü olarak nitelendirilen köprülerinden en ünlüsü olan Michigan Bulvarı Köprüsü, günde 30 bin yayanın geçişine olanak sağlamaktadır. Burada fotoğraf çektirmek ise turistlerin en sevdiği aktivitelerden biridir. Chicago Nehri üzerinde şehrin modern binalarını arkanıza alarak çekileceğiniz fotoğrafları hem çok beğenecek hem de kentteki en güzel anılarınız olarak saklayacaksınız.

  • Konum: 333 Michigan Ave, Chicago, IL 60601, United States.
  • Yol Tarifi Al >

5. Holy Name Katedrali

holy name katedrali

Burası neresi? Şehirde 1871 yılında Büyük Şikago Yangını olarak anılan dehşet verici yangından sonra inşa edilen Holy Name Katedrali ( Kutsal İsim Katedrali), şehirde tarihin ve modernizmin muhteşem uyumuna şahitlik edeceğiniz, güzel bir noktada yer alıyor. Kentin ilk katolik kilisesi olarak hizmet veren katedral kurulduğu günden beri şehrin katolik dinine mensup vatandaş sayısını da bir hayli arttırmış. Gotik bir revivalist mimari tarzda tasarlanan Katedral, yıllar boyunca 1968’den bugüne kadar büyük restorasyon çalışmalarına uğradı. Katedrale girdiğimde, katedralin devasa bronz kapılarının karşısında hayran kalacağınızdan emin olabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Yetmiş metre yüksekliğindeki tavanlar ve Gotik Revival mimarisi, 1100 kişinin aynı anda girebileceği bu katedralin ihtişamına katkıda bulunuyor. Bugünün sanat ve mobilyalarının çoğu Vatikan II’deki reformlara uygun olarak yaratıldı. Bu sebeple de kiliseye girer girmez kendinizi oldukça ihtişamlı bir dünyanın içerisinde buluyorsunuz. Bu arada Holy Name Katedrali’nin en ünlü özelliklerinden biri de harika korolara ev sahipliği yapması. Ayin saatinde ziyaret ederseniz büyüleneceğinizden eminiz.

  • Konum: 730 N Wabash Ave, Chicago, IL 60611, United States.
  • Telefon: +13127878040.
  • Çalışma Saatleri: 06:30-19:00.
  • Giriş Ücretleri: ücretsiz.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

6. Şikago Tiyatrosu – Chicago Theatre

şikago tiyatrosu

Burası neresi? 1921 yılından beri şehirde hizmet veren Chicago Theatre, günümüze kadar binlerce sahne gösterisine ev sahipliği yapmış. 3 bin 880 koltuklu tiyatro o dönemde ”Dünyanın Harika Tiyatrosu” sloganıyla tanıtılmış. Balaban ve Katz ismiyle de anılan tiyatro salonu bu isimlerin amiral gemisi olarak gösterilmiş. 1925 yılından 1945’e kadar sinema gösterimleri yapan bina bu tarihten sonra sahne oyunları, sihir şovları, komedi şovları, konserler ve spor etkinlikleriyle de adından sıkça söz ettirmiş. 1979 yılında Şikago’nun ulusal tarihi binaları arasına giren Chicago Theatre, vaktiniz varsa bir şova katılmanızı tavsiye ettiğimiz yerlerden.

  • Konum: 175 N State St, Chicago, IL 60601, United States.
  • Telefon: +13124626300.
  • Çalışma Saatleri: tur ile ziyaret edecekseniz saat 12:00’da rehberli turlar başlar. Bir etkinliğe katılmayı planlıyorsanız kapı açılış saati: 19.00.
  • Giriş Ücretleri: Tur için 1 yetişkin: 18$, çocuk: 13$.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Müzeler

7. Şikago Sanat Enstitüsü

şikago sanat enstitüsü

Burası neresi? Dünyanın en iyi müzelerinden biri olarak gösterilen Şikago Sanat Enstitüsü, ziyaret edilmesi her bir turist için neredeyse zorunlu olan harika bir merkez. Kimse bu müzeyi gezmeden Şikago’yu gezdim diyemez! ABD’nin en büyük kalıcı koleksiyonlarının sergilendiği müze Monet, Renoir, Seurat ve Van Gogh’un çalışmaları da dahil olmak üzere Paris dışındaki en büyük izlenimci tablo koleksiyonuna da ev sahipliği yapıyor. Renzo Piano’nun tasarladığı Modern Wing’i ve Chagall, Dalí, Matisse, Picasso ve Pollock’un olağanüstü eser koleksiyonunu keşfedin. Tüm bu sanatçılar bir yana dursun dünyanın dört bir yanından getirilmiş sanat eserleriyle de müzede karşılaşabiliyorsunuz.

Neden gitmeliyim? İçerisinde American Gothic, O’Keeffee’nin Cow’s Skull gibi çok ünlü Amerikalı sanatçıların eserlerinin yanı sıra çağdaş ve modern sanat kısmında da Warhol, Torres, Koons gibi sanatçılar yer alıyor. Dünyanın pek çok şehrinde bu derece kapsamlı bir sanat müzesi bulmak ne yazık ki zor. Sanata ilgi duyan bir bireyseniz neredeyse 1 tam gününüzü bu müzede geçirebilirsiniz. Bu sebeple gezi planlamanızı dikkatli yapmanızda fayda var.

  • Konum: 111 S Michigan Ave, Chicago, IL 60603, United States.
  • Telefon: +13124433600.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 10:30-17:00.
  • Giriş Ücretleri: Tur için 1 yetişkin: 25$, öğrenci: 19$.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

8. Richard H. Driehaus Müzesi

richard h.drieahaus müzesi

Burası neresi? Şehrin 19. yüzyıl yaşantısına büyüleyici bir ışık tutan Richard H. Driehaus, dönemin sanatı mimarisi ve günlük yaşamına yer veriyor. 1883 yılında Nickerson Konağı ustalar tarafından titizlikle restore edildikten sonra müzeye çevrilen binada, bazı muhteşem Tiffany lambalar da dahil olmak üzere eski parçaları gözlemleyebiliyorsunuz.

Neden gitmeliyim? Şikago’nun, Magnificent Mile’sinden birkaç adım uzaklıktaki Driehaus Müzesi, Amerika’nın zengin Yaldızlı Çağı’nın diktiği saray evlerinin büyüleyici ve nadir bir örneği diyebiliriz. Galeriler, Louis Comfort Tiffany ve Herter Brothers gibi en ünlü tasarımcıların eserleriyle zarif bir şekilde döşenmiştir. Bu Dekoratif Sanatlar koleksiyonu, restore edilen konakta ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Konak içerisinde gezeceğiniz bölümler ise sırasıyla; Ön Salon, Ana Salon, Resepsiyon Odası, Yemek Odası, Çizim Odası, Kütüphane, Maher Galerisi ve Balo salonu. Her bir bölümde karşılaşacağınız sanat eserlerinin ise hayranlığınızı kazanacağından eminiz.

  • Konum: 40 E Erie St, Chicago, IL 60611, United States.
  • Telefon: +13124828933.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 10:00-17:00.
  • Giriş Ücretleri: Tur için 1 yetişkin: 20$, öğrenci: 10$.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

9. Bilim ve Sanat Enstitüsu

şikago bilim endüstrisi

Buraıs neresi? 1933 yılından beri şehrin en dikkat çeken müzesi unvanını koruyan Bilim ve Endüstri Müzesi, 35 binden fazla hayranlık uyandıran esere ve yüzlerce sergiye ev sahipliği yapmaktadır. Müze, etkileşimli sergiler, uygulamalı etkinlikler, canlı bilim deneyimleri, özel etkinlikler ve 3D film gösterimleri ve daha fazlası sayesinde büyüleyici bilim, teknoloji ve mühendislik dünyalarını hayata geçiriyor. Çocuklu aileler için de uygun bölümler sunan müzede yer alan odaları şu şekilde anlatabiliriz;

  • Doğada Sayılar: Bir Ayna Labirenti; Doğadaki Sayılar, Altın Oran gibi kavramları parçalamak için yaklaşık 20 etkinlik ve 30’dan fazla eser içeriyor.
  • You!;  21. yüzyılda hayatı ve sağlıklı bir yaşam sürmenin ne anlama geldiğini keşfederken 50’ye yakın, eğlenceli, en son interaktif ekranla Deneyim Deneyi.
  • U-505 Denizaltı; II.Dünya Savaşı sırasında yakalanan tek Alman U-botunun öyküsüne dalın, dünyada kalan beş U-tekneden biri.
  • Kömür Madeni; Maden katına indikten sonra bir tren vasıtyasıyla, kömür madenciliği teknolojisi hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz.
  • Extreme Ice; Dramatik görüntüler ve hızlandırılmış video sayesinde Extreme Ice, dünyadaki buzulların erimesinin hızını ve iklim değişikliğinin acılığını gözler önüne seriyor.
  • Bilim Fırtınaları; Büyük, iki katlı bir sergi, fizik ve kimyanın gizemlerini doğanın en güçlü fenomenleri: kasırga, yıldırım, ateş, tsunami, güneş ışığı, çığ ve atomların yeniden yaratılması yoluyla ortaya çıkarır. 40 metrelik yapay kasırgayı seyredin.
  • ToyMaker 3000; Otomasyonda Bir Macera: MSI içinde gerçek bir oyuncak fabrikası, 12 hareketli robotun bulunduğu ve 2.000 metrekarelik otomatik montaj hattına sahip.
  • Henry Crown Uzay Merkezi; Sputnik’ten SpaceX’e kadar eserler ve etkileşimler uzay araştırmalarına haraç veriyor.

 

  • Konum: 5700 S Lake Shore Dr, Chicago, IL 60637, United States.
  • Telefon: +17736841414.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 09:30-16:00.
  • Giriş Ücretleri: Tur için 1 yetişkin: 22$, öğrenci: 10$.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

10. Field Doğa Tarihi Müzesi

field doğa tarihi müzesi

Burası neresi? Doğa tarihi konusunda dünyanın en büyük müzelerinden biri olarak gösterilen Field Doğal Tarih Müzesi, 1893 yılında Chicago’da düzenlenen Dünya Kolombiya Fuarı’nın vesilesiyle kuruldu. 1983 Dünya Şikago Fuarı için orijinal olarak bir araya getirilen eserler müzenin koleksiyonunu oluşturdu. Graham, Anderson, Probst & White mimarları tarafından tasarlanan müze binası, Chicago’nun Müze Kampüsü bölgesinde Michigan Gölü’ne bakan büyük bir yapıdır.

Neden gitmeliyim? Dünyanın önde gelen Doğa Tarihi müzeleri gibi, Field’ın daimi sergisi Paleontoloji’den şimdiye kadar bulunan bu dinozor türünün en eksiksiz iskeleti olan ünlü Sue Tyrannosaurus Rex fosili ile büyülüyor. Gezegendeki yaşamın tarihi, çevrenin korunmasından ve biyolojik çeşitliliğin genetiğine kadar olağanüstü bir mücevher koleksiyonuna da yer veriyor. Müzenin bilimsel bir müze olarak anılmasının sebebi ise Eski Mısır, Kolomb Öncesi Amerika, Afrika ve Pasifik Okyanusu’nun kültürlerine ayrılmış bölümleri ile etnografya ve tarihe de verdiği ilgi. Field Doğa Tarihi Müzesi ayrıca geçici sergiler, özellikle çocuklara ve gençlere yönelik eğitim etkinlikleri ve özel etkinlikler de düzenlemektedir. Müzede 3 boyutlu tiyatro, üç mağaza, piknik alanı ve iki restoran bulunmaktadır.

  • Konum: 1400 S Lake Shore Dr, Chicago, IL 60605, United States.
  • Telefon: +13129229410.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 09:00-17:00.
  • Giriş Ücretleri: Tur için 1 yetişkin: 26$, öğrenci: 17$.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

11. Şikago Tarih Müzesi- Chicago History Museum

şikago tarih müzesi

Burası neresi? 1856 yılında kurulan ve 1857 yılında eyalet yasama organı ile birleştirilen Chicago Tarih Derneği ve koleksiyonu, Dearborn ve Ontario Sokaklarının köşesinde ilk binasını açtı. Büyük Şikago Yangın’ından sonra birçok önemli koleksiyonunu kaybeden derneğin yeniden toparlanması uzun sürdü. Cem Charles Charles Gunther mülkünden Abraham Lincoln’ün öldüğü yatak ve George Washington’un pusulası da dahil olmak üzere binlerce el yazması, yüzlerce resim ve tarihi eser satın alındıktan sonra 1936 yılında müze nihayet açıldı. Clark Caddesi’ndeki Lincoln Park’ında açılan Şikago Tarih Müzesi, uzun yıllardır şehrin tarihine ışık tutuyor.

Neden gitmeliyim? Şikago’nun hikayelerini paylaşan, şehrin geçmişini aydınlatan, ziyaretçileri şehrin şimdiki zamanına dahil eden ve Şikago’nun parlak geleceğine işaret eden sergiler ve halka açık programlar sunuyor. Tarih severlerin ve ABD’nin çokta eski olmayan tarihinin derinliklerine heyecan verici bir yolculuğa çıkacağınız müze koleksiyonu, Mimari (modeller ve parçalar), Kostüm ve Tekstil, Dekoratif ve Endüstriyel Sanatlar, Resim ve Heykel gibi bölümlerden oluşmaktadır.

  • Konum: 1601 N Clark St, Chicago, IL 60614, United States.
  • Telefon: +13126424600.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 09:30-16:30.
  • Giriş Ücretleri: Tur için 1 yetişkin: 19$, öğrenci: 17$.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

12. Adler Planetaryumu

adler paletaryumu

Burası neresi? Chicago’nun merkezindeki Michigan Göl kıyısında Müze Kampüsü’nün bir parçası olan Adler Planetarium, şehir sakinlerine ve turistlere gece gökyüzünü görüntüleme ve öğrenme fırsatı sunuyor. Türünün batı yarıküredeki ilk örneği olan yapı 1930 yılında Max Adler tarafından kurulmuştur. Adler Planetaryumu 12 Mayıs 1930’da hizmete girmiştir.

Neden gitmeliyim? ABD’nin fen eğitiminde tanınmış bir merkezi ve ilk planetaryumu olan Adler, uzay bilimi harikasıyla insanları, toplulukları ve kurumları birbirine bağlar, böylece Evrenimizi birlikte keşfedebilir ve herkes için daha iyi bir dünya yaratmak için kolektif bilgi ve becerilerimizi kullanabiliriz. 1930 yılında açılan ve 1987 yılında Ulusal Tarihi Dönüm Noktası ilan edilen ikonik bina, Michigan Gölü’nün hemen kenarında yer alır ve şehrin muhteşem ufuk çizgisi manzaralarını ve gölün üzerindeki gökyüzünün görkemli manzarasını sunar.

Müze, tam boyutlu üç tiyatroya ev sahipliği yapıyor: sanal bir gözlemevi olarak tasarlanan yeni Grainger Sky Tiyatrosu, tamamen dijital projeksiyon Definiti Uzay Tiyatrosu ve 3D Evren Tiyatrosu. Tıpkı dünyadaki diğer planetaryumlar gibi yarım daire şeklindeki kubbesi ve geceleri şehrin hemen her yerinden görülen büyüleyici ışıklandırması görenlere hayranlık uyandırıyor.

  • Konum: 1300 S Lake Shore Dr, Chicago, IL 60605, United States.
  • Telefon: +13129227827.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 09:00-16:00.
  • Giriş Ücretleri: Tur için 1 yetişkin: 19$, öğrenci: 8$.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

13. Doğa Enstitüsü Müzesi – Oriental Institute Museum

doğa enstitüsü müzesi

Burası neresi? Doğu Enstitüsü Müzesi, 1931 yılında kapılarını aralayan popüler gezi noktalarından biridir. Doğu Enstitüsü’nün koleksiyonlarının çoğu 1920’lerde, 1930’larda ve 1940’larda Orta Doğu’daki keşifleri sonucu toplanmış. Konut koleksiyonları ve arşivler için iklim kontrollü bir kanadın inşası da dahil olmak üzere müzenin yeniden kurulumu 1990’larda ve 2000’lerin başında gerçekleşti.

Neden gitmeliyim? Doğa Enstitüsü Müzesi, eski Yakın Doğu’nun tarihi, sanatı ve arkeolojisini gözler önüne seren harika bir vitrindir. Müze, Eski Mısır, Nubia, İran, Mezopotamya, Suriye, Anadolu ve Megiddo antik bölgesine adanmış kalıcı galerilerde Doğu Enstitüsü kazıları tarafından kurtarılan nesneleri ve dönen özel sergilere ev sahipliği yapıyor.

  • Konum: 1155 E 58th St, Chicago, IL 60637, United States.
  • Telefon: +17737029514.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 10:00-17:00.
  • Giriş Ücretleri: Tur için 1 yetişkin: 10$.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Meydanlar ve Sokaklar

14. Magnificent Mile

Magnificent Mile

Burası neresi? Şikago denince akla gelen dünyanın en önemli alışveriş caddelerinden biri olan Magnificent Mile, Michigan Bulvarı Köprüsü ve Oak Street arasındaki Michigan Bulvarı’nda yer alıyor. Kozmopolit, tarih dolu, sizi mağazalardan çok katlı perakende merkezlerine, lüks butiklere, marka perakende zincirlerine yalnızca yürüyüş mesafesiyle birbirine bağlar. John Hancock Center gibi önemli binaların da bulunduğu The Magnificent Mile, şehrin en kaliteli mağazalarının sıralandığı ve birçok kaliteli kafe ve restoranın bulunduğu bir yer.

15. Çete ve Suç Otobüs Turu

Çete ve Suç Turu

Dünyanın en meşhur suçluları, gangsterleri ve mafyalarının şehri olarak bilinen Şikago, uzun yıllar boyunca birçok suçlunun yaşadığı ve saklandığı şehir olarak biliniyor. Şehirde yalnızca Çetelerin ve suçların yoğunlukta olduğu mahallelerin gezildiği ve heyecan verici hikayelerin anlatıldığı turlar bulunuyor. Bu tur boyunca Dillinger’ın nerede öldürüldüğünü , Harry Carey restoranının derinliklerini gözlemleyebiliyorsunuz. Turist rehberinden Chicago’daki yasak ve diğer tarihi suçlar hakkında bilgiler aldıkça, gezi daha da heyecanlı bir hale geliyor.  Bir buçuk saati dolduruyor en iyi ipucu Macy’leri arıyor ve otobüs yan sokakta, kaçırmıyorsunuz.

16. Çin Mahallesi – Chinatown

çin mahallesi

Burası neresi? Şikago’daki Çin Mahallesi, şehrin en esrarengiz, canlı ve zengin bölgelerinden biri. Kentin popüler gezi noktalarından biri olan bu mahalle, birçoğumuzun hareketli sokaklarını ziyaret etmeyi sevmenin nedeni de bu. Otantik bakkallar, butikler, hediyelik eşya dükkanları ve Çinli ailelerin sahip olduğu restoranlarla dolu, özenle dekore edilmiş sokaklar kendinizi bambaşka bir şehirde hissetmenize sebep oluyor. Mahalle Çin heykelleri, pagodalar, süslü kemerler,  cazip ikramlar ve geleneksel ürünlerle dolu vitrinler ile doludur. Özellikle Çin mutfağını yakından tanıyacağınız bölgede, tereddütsüz tüm restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.

17. Şikago Pedway

şikago pedway

Burası neresi? Şikago’nun yağmurlu günlerinde şehri yeraltından gezmeniz mümkün. Yeraltı pasaj sistemi olarak tarif edebileceğimiz Şikago Yürüyüş Yolu, 1950 yılında inşa edildi. Binaları, tren istasyonlarını ve otoparkları birbirine bağlayan Pedway sistemi özellikle yerel halkın sıklıkla kullandığı bir yoldur. Pasaj ağında, devlet daireleri, yemek sahaları ve en önemlisi sert kış aylarında ve yüksek nem olan günlerde kullanılır. Şehir merkezindeki altyapının bir parçası olarak, Pedway sokak seviyesinde yaya trafiğini kolaylaştıran ve daha hızlı ulaşımın sağlandığı bir rotaya sahip.

  • Konum: Chicago, IL 60606, United States.
  • Açılış/Kapanış: haftanın her günü: 07:00-17:00.
  • Yol Tarifi Al >

-Sergi ve Sanat Müzeleri

18. Çağdaş Sanat Müzesi – (MCA)

mca şikago

Burası neresi? Çığır açan sergiler sunma konusunda uluslararası bir üne sahip olan MCA, resim, heykel, fotoğraf, film ve video aracılığıyla çağdaş görsel kültürü muazzam bir koleksiyon ile ziyaretçilerine sunuyor. Çağdaş Sanat Müzesi (MCA), Chicago şehir merkezinde Water Tower Place yakınında yer alıyor. Dünyanın en büyük çağdaş sanat müzelerinden biri olan merkezin içerisinde çok fazla sergi ve galeri var.

Neden gitmeliyim? Pek çok sanatsal eşya, mücevher ve pek çok benzersiz hediye sunan özel bir mağazası da var. Salı günleri ziyaret ederseniz müzenin hemen dışındaki sevimli Çiftçi Pazarı’na da bakabilirsiniz. Sahne sanatları programı ile de MCA Stage, 300 kişilik tiyatrosunda dünyanın dört bir yanından önde gelen sanatçılara yer veriyor. Çağda sanata adanmış dünyanın en önemli müzelerinden biri olan MCA, her yaştan ziyaretçi için sürekli değişen sergiler ve programlar sunuyor.

  • Konum: 220 E Chicago Ave, Chicago, IL 60611, United States.
  • Telefon: +13122802660.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 10:00-17:00.
  • Giriş Ücretleri: Tur için 1 yetişkin: 15$, öğrenci:7$.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Konser ve Tiyatro Salonları

19. Şikago Shakespeare Tiyatrosu – (CST)

sheakspare tiyatrosu

Burası neresi? Donanma İskelesi’nin merkezinde oldukça ihtişamlı bir salona sahip olan Şikago Shakespeare Tiyatrosu, kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Yıl boyunca 600’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapan tiyatro, Shakespeare serisine ve aile odaklı oyunlara yer verir. 7 katlı bir salona sahip olan tiyatro, mimarisinin şeklini değiştiren yenilikçi tasarımı ile 2017 yılında Chicago Shakespeare’deki The Yard’ı tanıttı. Jentes Aile Avlu Tiyatrosu ve Üst Kattaki Thoma Tiyatrosu ile birlikte The Yard, Chicago Shakespeare’i şehrin çok yönlü sahne sanatları merkezi olarak gösterilmesine olanak sağladı.

Neden gitmeliyim? Tiyatronun okuryazarlık programlarındaki ulusal beğeni toplayan sanatları, İngilizce ve drama öğretmenlerinin çalışmalarını desteklemekte ve Shakespeare’i her okul yılında on binlerce öğrencisi için sahneye çıkarmaktadır. Yaz boyunca şirket, Shakespeare’in çalışmalarının profesyonel bir şekilde canlandırılması için ücretsiz olarak şehrin dört bir yanındaki mahalle parklarına geziyor. Seyahatinizin bir kaç saatini buradaki gösterilerden birini izlemeye ayırırsanız mutlu ayrılacağınızdan emin olabilirsiniz.

20. Senfoni Merkezi

senfoni merkezi

Burası neresi? Şikago’da klasik müziğe doyacağınız bir merkez olan Senfoni Merkezi, Şikago Orkestrası’nın muazzam resitallerini dinlemek için harika bir adres diyebiliriz. 1904’ten beri Orkestra Salonu, ünlü Chicago Senfoni Orkestrasına ev sahipliği yapmaktadır. Öncü mimar Daniel Burnham tarafından tasarlanan senfoni binası, 20. yüzyılın sonlarında restorasyona ihtiyaç duydu. Dönüm noktası binasının restorasyonu, temelin güçlendirilmesini, tesislerin genişletilmesini ve HVAC sistemlerinin yeniden tasarlanmasını içeriyordu. Yeni veya genişletilmiş alanlar arasında prova salonları, lobiler, toplantı odaları ve Michigan Caddesi Senfoni Merkezi girişini yeni bir kapıya bağlanması gibi çalışmalar yapıldı.

Neden gitmeliyim? Salonun koltuklarının hemen hepsi konforlu ve geniş. Hangi bölümden bilet alırsanız alın sahneyi net görebiliyorsunuz. Bu sebeple burada bir resital seyretmek oldukça keyifli oluyor. Seyahat döneminize denk gelen sanatçılardan birinin konserine gitmenizi tavsiye ederiz.

*Doğa içinde Gezilecek Yerler

-Seyir Terasları

21. John Hancock Center

john hancock center

Burası neresi? 1970 yılında tamamlandığında dünyanın en yüksek binası olan John Hancock Center, Chicago silüetinin başka bir parıldayan dönüm noktası olarak Willis (Sears) Kulesi ve Mies’in 860-880 Lake Shore Drive konutları ile birlikte duruyor. 100 katlı gökdelen mimar Bruce Graham ve Skidmore, Owings & Merrill’den inşaat mühendisi Fazlur Khan tarafından tasarlandı. Yaklaşık 700 kat mülkiyeti ile dünyanın ilk karma kullanımlı, yüksek ofisleri, restoranları ile 100 metre yüksekliğe sahiptir.

  • Konum: 875 N Michigan Ave, Chicago, IL 60611, United States.
  • Telefon: +13122802660.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 09:00-22:00.
  • Giriş Ücretleri: Tur için 1 yetişkin: 26$, öğrenci:19.50$.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

– Plajlar

22. North Avenue Beach

north acenue plajı

Burası neresi? Şikago’nun en popüler plajlarından biri olan North Avenue Beach, her yaştan insana hitap eden ve 22 bin metrekarelik alan içeren benzersiz bir plaj tesisi. Lincoln Park sınırları içerisinde yer alan plajda yaz aylarında denize girebilir, piknik yapabilir ya da yürüyüş yapabilirsiniz.

Plajda sigara içmek ya da alkol almak yasak ve ızgara sadece belirlenmiş alanlarda yapılabiliyor. Motorsuz sporlar (kano, kano, raket tahtaları, vb.) için plajın güney ucundaki bölüm kullanılıyor. Tesiste Wi-Fi mevcut ve plaj sandalyeleri ve şemsiyeler Boucher Brothers aracılığıyla kiralanabiliyor.

  • Konum: 1600 N Lake Shore Dr, Chicago, IL 60613, United States.
  • Telefon: +13127423224.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 11:00-19:00.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

23. Lakefront Trail

lakefront trail

Burası neresi? Sporuna düşkün Şikago halkının koşu, bisiklet sürme ve yürüyüş için kullandığı Lakefront Trail, muhteşem göl manzarası eşliğinde zaman geçirebileceğiniz ve sporunuzu yapabileceğiniz harika bir nokta. Michigan Gölü kıyısında 10 kilometre boyunca devam eden yürüyüş yolu,  Şikago şehir merkezinin yaklaşık 15 km güneyinde, Güney Sahili Kültür Merkezi’nin güney ucunda yer alıyor. Michigan Gölü’nün mavi sularını bir tarafa, yemyeşil parkların ve dramatik ufuk çizgisi manzarası da hayranlık uyandırıyor. Patika, çeşitli plajlar, kültürel kurumlar ve dinlenme olanaklarıyla birlikte Şikago’nun dört büyük göl kıyısı parkından geçiyor.

-Yeşil Alanlar / Parklar

24. Grant Park

grant park

Burası neresi? Michigan Gölü’ne yakın bir konumda bulunan Grant Park, şehrin en eski parklarından biridir.Grant Park bir parktan çok daha fazlası. Şehrin en büyük etkinlikleri için bir buluşma yeri, şehir merkezinin kalbinde yeşil bir vaha ve Şikago’nun en ünlü yerlerinden bazılarını barındıran kültürel bir merkez diyebiliriz.

Neden gitmeliyim? Pırıl pırıl göl boyunca uzanan Grant Park’ın en önemli özelliliği Milenyum Parkı , Maggie Daley Parkı, Buckingham Çeşmesi, Chicago Sanat Enstitüsü ve Müze Kampüsüne ev sahipliği yapması. Tüm bunların yanı sıra parkta günün yorgunluğunu atabileceğiniz park, kumlu plajlara, kilometrelik ormanlık patikalara, spor sahalarına ve bir golf sahasına sahiptir.

  • Konum: 337 E Randolph St, Chicago, IL 60601, United States.
  • Telefon: +13127423918.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 06:00-23:00.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

25. Nehir ve Göl Turları

şikago nehir turu

Burası neresi? Şikago’da mutlaka yapmanız gereken şeyler arasında ilk sırada gelecek bir etkinlik olan Nehir ve Göl turları, Michigan Gölü ve Chicago Nehri boyunca bol oksijenli harika bir gezinti vaat ediyor.  Şehirde gezi turları, sürat tekneleri, yelkenli tekneler, kayaklar ve su taksileri de dahil olmak üzere pek çok araçla sağlanıyor. Mimari turlar olarak da geçen bu turlar şehrin modern çehresini görmenize ve daha yakından tanımanıza yardımcı oluyor.

26. Cloud Gate

cloud gate

Burası neresi? 2006 yılında kurulan ve Milenyum Park’ın simgesi haline gelen Cloud Gate, Şikago’nun kalbinde bir kamusal sanat eseridir. Resmi olarak Cloud Gate olarak adlandırılan heykel, dünyanın en büyük kalıcı açık hava sanat enstalasyonlarından biridir. Londra merkezli sanatçı Anish Kapoor tarafından tasarlanan çalışma, 1999 yılında Milenyum Parkı’nda yer alacak bir “gösteri” heykeli için sunulan iki teklif arasından seçildi. 2004 yılında yapımına başlanan heykel, karmaşık tasarımı nedeniyle Şikago’nun simgesi haline geldi. Resmi unvanı “Bulut Kapısı” dır; yüzeyinin yüzde 80’i gökyüzünü yansıtır ve yansımayı bir kapı şekline büker. Çarpık heykelin önüne Şikago silüetine karşı selfi çekilmek, turistlerin mutlaka yaptığı şeyler arasındadır.

  • Konum: 201 E Randolph St, Chicago, IL 60602, United States.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 06:00-23:00.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

27. ​​Brookfield Hayvanat Bahçesi

brookfield hayvanat bahçesi

Burası neresi? Brookfield Hayvanat Bahçesi’nin 1934’te açılmasından bu yana, Chicago Zooloji Derneği, hayvan bakımında ve doğal dünyanın korunmasında son derece önemli bir rol oynadığı için uluslararası bir üne sahiptir. Hayvanat bahçesi beslenme rezidansları, hayvancılık yöntemleri ve bir goril için başarılı beyin cerrahisi içeren tıbbi bakım bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? 216 dönümlük bir arazi üzerinde bulunan bahçe toplamda 450 hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. 1934 yılından beri şehrin en sevilen gezi noktalarından biri olmasının yanı sıra dünyanın en büyük kapalı hayvanat bahçesi sergisi Tropic World ve yağmur ormanı simülasyonuna da ev sahipliği yapar. Şikago Zooloji Derneği tarafından yönetilen bahçe soyu tükenmekte olan hayvanlara da ev sahipliği yapar. Bahçenin tamamını gezmek 3-4 saatinizi alacağından gezi programınızı buna göre yapmanızı tavsiye ederiz. Özellikle de hayvanların beslenme saati olan sabah saatlerini tercih ederseniz çok daha keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

  • Konum: 8400 W 31st St, Brookfield, IL 60513, United States.
  • Telefon: +17086888000.
  • Giriş ücreti: 1 yetişkin: 13.50$, çocuk: 11$.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 06:00-23:00.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

28. Garfield Park Conservatory

garfield botanik bahçesi

Burası neresi? Chicago’daki Garfield Park Konservatuarı, ülkenin en büyük ve en çarpıcı botanik bahçelerinden biri. Genellikle “camın altındaki peyzaj sanatı” olarak anılan Konservatuar, dünyanın dört bir yanından sekiz kapalı sergi bahçesinde binlerce bitki türünün sergilendiği bahçede, muhteşem saatler geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Yıl boyunca, ziyaretçiler yemyeşil flora ve tropikal sıcaklıkların iç mekanlarda veya 10 dönümden fazla açık bahçelerin, çocuklar için doğa oyun alanlarının, nilüfer göletinin ve çok daha fazlasının tadını çıkarıyor. İster şehir hayatının koşuşturmacasından uzaklaşmak için, ister yaklaşan bir program veya etkinlik katılın. Katılım amacınız ne olursa olsun bu muazzam bahçeyi görmekten mutluluk duyacağınızın garantisini verebiliriz.

Neden gitmeliyim? Garfield Park Konservatuarı çeşitli bahçelere sahip ve hem bir çalışma alanı hem de sanatsal bir koleksiyon olarak görev yapıyor. Bahçenin hemen girişinde yer alan Palm Garden, ziyaretçileri nemli havası ve çarpıcı yeşil tonlarıyla karşılar. Egzotik çiçekler ve renkli camlarla dolu Gösteri Evi, çok seviliyor.

Her yıl konservatuarda yapılan yeni düzenlemeler sebebiyle  farklı bitkiler sergileniyor. Konservatuar ayrıca her bir bahçe için, o bitkinin veya bitki grubunun doğasına benzersiz bir şekilde bağlı ışık gösterileri ve ışığın bitki anatomisini nasıl etkilediğini sunuyor. Bu muazzam bahçe yılın 365 gün açık  bir girişte görebileceğiniz 30 sergiye sahiptir.

  • Konum: 300 N Central Park Ave, Chicago, IL 60624, United States.
  • Telefon: +13127465100.
  • Giriş ücreti: ücretsiz.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 09:00-17:00.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

29. Taç Çeşmesi – Crown Fountain

taç çeşmesi

Burası neresi? Şehrin en önemli parklarından biri olan Milenyum Park içerisinde yer alan Taç Çeşmesi, ağzından su fışkıran iki insan tasvirinin dijital bir kuleden yansıtılmasıyla oluşturulmuş. Anlatması güç olsa da bu çeşmeler, şehrin en ilginç görülecek noktaları olabilir.

Neden gitmeliyim? Temmuz 2004’te tamamlanan Krueck ve Sexton Architects ile sanatçı Jaume Plensa tarafından tasarlanan Taç Çeşmesi, Chicago’nun çeşitli nüfusunun kalıcı bir görüntüsünü oluşturmak için video, su özellikleri ve mimari tasarım içeren bir kamu sanatının interaktif bir eseri. Büyük bir yansıtıcı havuzun zıt uçlarında duran, 50 metre yüksekliğinde ve cam tuğlaların arkasındaki LED ışıklarla kaplı iki kule bulunuyor. LED’ler birkaç dakikada bir kule yüzleri boyunca bin farklı Şikago sakininden birinin video görüntüsünü döndürüyor. Her kişi kısa bir süre gülümsüyor, daha sonra dudaklarını büzüyor ve ekrana 12 metre mesafede gömülü bir boru büyük bir su akışı gönderiyor ve büyük yüzlerin tükürdüğü yanılsamasını veriyor. Bu durum oldukça ilginç ve komik. Şikago’nun simgesi haline gelmiş Taç Çeşmesi, görmeden dönmemeniz gereken eserlerden.

  • Konum: 201 E Randolph St, Chicago, IL 60601, United States.
  • Telefon: +13127421168.
  • Giriş ücreti: ücretsiz.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 06:00-23:00.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

30. Alfred Caldwell Lily Havuzu

Alfred Caldwell Lily Havuzu

Burası neresi? Alfred Caldwell Lily Havuzu, Lincoln Park Hayvanat Bahçesi’nin en güney kenarı boyunca yer alan 3.14 dönümlük doğal bir alan. Başlangıçta 1889 yılında tropik nilüferler yetiştirmek için inşa edilen Lily Pool, 1930’larda peyzaj mimarı Alfred Caldwell tarafından kır tarzında yeniden tasarlandı. Bugün, Alfred Caldwell Lily Pool, birçok kuş, yusufçuk, kelebek, kurbağa ve kaplumbağa türü için yiyecek, su ve barınak sağlayan vahşi yaşam için bir cennettir. Parkın tasarımı, çayırlar, kaya çıkıntıları ve yerli bitkiler ile Midwest’in doğal manzarası görenleri kendine hayran bırakıyor. Şikago’nun gürültülü atmosferinden kaçıp, doğa içerisinde huzurlu zaman geçirmek için kentin tam orta noktasında yer alan bu parkı ziyaret edebilirsiniz.

  • Konum: 125 W Fullerton Pkwy, Chicago, IL 60614, United States.
  • Telefon: +17738837275.
  • Giriş ücreti: ücretsiz.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 07:30-19:00.
  • Yol Tarifi Al >

*Çocuklar için Uygun Yerler

31. Lincoln Park Zoo

Lincoln Park Hayvanat Bahçesi

Burası neresi? Chicago şehir merkezine sadece birkaç dakika mesafede yer alan Lincoln Park’ında yer alan hayvanat bahçesi, özellikle de çocuklu aileler için heyecan verici bir deneyim sunuyor. Kükreyen aslanlar, ürpertici goriller ve daha 160 hayvan türüne daha ev sahipliği yapan Lincoln Park Hayvanat Bahçesi yılın her günü ücretsiz ve açık. Yüzlerce türe vahşi bir ev sağlamanın ötesinde, Lincoln Park Zoo aynı zamanda ülkedeki en büyük hayvanat bahçesi olarak gösteriliyor.

Hayvanat bahçesini erken saatlerde ziyaret ederseniz yunusların, ineklerin ve daha pek çok hayvan türünün beslenme saatine denk gelebilirsiniz. Bahçede geçirebilecek en eğlenceli zamanlarda bu dönemler.

  • Konum: 2001 N Clark St, Chicago, IL 60614, United States.
  • Telefon: +13127422000.
  • Giriş ücreti: 1 yetişkin 20$.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 07:00-18:00.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

32. Şikago Çocuk Müzesi

Şikago çocuk müzesi

Burası neresi? Şikago Çocuk Müzesi’ndeki ilgi çekici sergiler aracılığıyla çocuklarınızla hem eğitici hem de eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. Edebiyat, matematik, bilim ve yaratıcı etkinliklerle dolu müze, 3 kattan oluşuyor. Her bir katında ayrı bir dünyayla karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Müze içerisinde yer alan Meraklı Bir Küçük Hazine Koleksiyonu’na mutlaka uğrayın deriz. Bu koleksiyon, Chicago Çocuk Müzesi’nin kalıcı sergilerinden biri ve kurucu  Michael Horvich tarafından bağışlanan yaklaşık 100 minyatür içerir. Minyatürlerin hepsi de çok sevilen nesnelerdir. Diğer yandan Tinkering Laboratuvarı’nda bir şeyler inşa edebilir, WaterWays’de sıçrama, tırmanış, kamp gibi aktivitelerin yapıldığı bölüme de uğrayabilirsiniz.

  • Konum: 700 E Grand Ave, Chicago, IL 60611, United States.
  • Telefon: +13125271000.
  • Giriş ücreti: 1 yetişkin: 19$ ve çocuk: 3$
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 07:00-18:00.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

33. Maggie Daley Park

Maggie Daley Park

Burası neresi? Şikago’da çocuklar için akla gelen adreslerden ilki olan Maggie Daley Parkı, eski Daley Bicentennial Plaza’nın yerinde bulunan yeni 20 dönümlük bir park… 2011 yılında Chicago Park Bölgesi Komiserler Kurulu tarafından Maggie C. Daley onuruna yeniden adlandırdı. Chicago’nun, çocukların yaşamlarını iyileştirmeye ve şehri tüm vatandaşları için kültürel açıdan zengin hale getirmeye adamış bir kadın olan Maggie Daley, yaz aylarında gençler için bir kültür sanat programı sunan Galeri 37’nin kurucularından biriydi. Bu sebeple de yaşamı boyunca çocuklar için bir şeyler yapmaya çalıştığını söyleyebiliriz.

Neden gitmeliyim? Chicago’nun büyük ve küçük kar amacı gütmeyen birçok organizasyonunun arkasındaki dinamik bir güç olan Bayan Daley, şehri için yorulmak bilmeyen bir savunucuydu. Bugün, lütfu, azim, yaşam için lezzet ve daha iyi bir Chicago’ya olan bağlılığı ile hatırlanıyor. Bugün Maggie Daley, çocuk oyun alanı, tırmanma duvarı, mini golf, piknik bahçeleri, paten şeridi, tenis kortları ve harika bir bahçe sunan eğlence merkezi diyebiliriz..

  • Konum: 337 E Randolph St, Chicago, IL 60601, United States.
  • Telefon: +13125523000.
  • Giriş ücreti: 1 yetişkin: 19$ ve çocuk: 3$
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 06:00-23:00.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Yapılacak Şeyler

Rüya şehri Şikago’da ücretli ve ücretsiz yapabileceğiniz sınırsız şey bulunuyor. Kent dünyanın en ihtişamlı gökdelenlerine, muazzam yiyecek kültürüne ve sayısız parka sahip. Eğer zamanlamanız uyuyorsa dünyanın en büyük yemek festivali Chicago Taste mutlaka katılmanız gereken etkinliklerden biridir. Diğer yandan şehri keşfederken Lakefront veya yeni nehir yürüyüş alanı boyunca dolaşmak Şikago’yu keşfetmenizde olmazsa olmazlar arasındadır. Kentte yapılacak en iyi şeyler denince akla Michihan Gölü ve Chicago Nehri boyunca yapabileceğiniz turlar, Skydeck’e çıkıp şehrin muazzam manzarasını seyretmek, yemek turları ve yürüyüş turlarına katılmak geliyor. Kentte yapılacak hemen her şeyi derlediğimiz Şikago’da yapılacak şeyler yazımız çok yakında sizlerle!

-Turlar ve Geziler

*Yakın Tatil Yerleri

-Yakınındaki Turistik Şehirler

34. Detroit

detroit

Buranın neresi? Şikago’yu enine boyuna dolaştıktan sonra ABD’yi biraz daha keşfetmek isterseniz, rotanızı Detroit’e çevirebilirsiniz. 4 saatlik kara yolculuğu sonrası ulaşabileceğiniz şehir muhteşem bir gezi noktası. Herkesin ziyaret etmesi gereken eşsiz şehirlerden biri olan Detroit kültür ve yaşam ile çok sevilen kentlerden biri. Şehir mükemmel canlı, ilerici ve büyüleyici. Detroit, ABD’nin en heyecan verici yerlerinden biri. Tekno müziğin doğduğu şehirde ABD’deki ikinci en büyük tiyatro bölgesine ve ülkenin en büyük gökdelenlerine ev sahipliği yapıyor.

Neden gitmeliyim? Şehrin Motor City olarak anılmasının sebebi dünyanın en ünlü otomobil markalarının bu şehirde doğmasıdır. 1896 yılında Henry Ford tarafından dünyanın ilk arabasının üretilmesiyle ünlenen şehir, bu tarihten sonra birden fazla otomobil fabrikasına ev sahipliği yapmaya ve otomotiv sektörünün başkenti olarak anılmaya başlamıştır.  ‘Motor kasabası’ kısaltması olan ‘Motown’ lakabı da Detroit’in en ünlü simgesi haline gelmiş. Dünya standartlarında alışveriş ve eğlence, önemli müzeler ve galerilere ev sahipliği yapan Detroit’e 2-3 gün ayırarak muhteşem zaman geçirebilirsiniz. Şehrin tüm turistik noktalarını derlediğimiz Detroit gezilecek yerler yazımızdan kendinize gezi listesi hazırlayabilirsiniz.

Nasıl giderim? Chicago Union İstasyonu‘ndan kalkan ve Detroit Amtrak İstasyonu’na giden direkt bir tren var. Günde 3 kez sefer düzenleyen bu trenlerle yolculuk, yaklaşık 5 saat sürüyor. Bilet fiyatı 40$.

  • Detroit Havalimanı’na ulaşım ise yalnızca 90 dakika sürmektedir ve en hızlı yoldur. Detroit uçak biletini Şikago seyahatiniz öncesi daha uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Ortalama bilet fiyatı 150$.
  • Otobüs ile ulaşım ise 6 saat sürerken ortalama bir bilet fiyatı 28$’dır.
  • Özel araç ile ulaşım 4.5 saat sürerken dilersen, Yol Tarifi Al >

35. Cincinnati

cinncinnati

Burası neresi? Şikago geziniz sonrası rotanızı çevirebileceğiniz bir başka şehir de Cincinnati… Ünlü yazar Charles Dickens, “Cincinnati güzel bir şehir; neşeli, gelişen ve canlandırılmış,” dedi. Ve oldukça katılıyoruz. Ohio Nehri’nin kıyısında, tarihi Kraliçe Şehri, Sanayi Devrimi sonrası yükselişe geçti. Yıllar içerisinde de ABD’nin çokca ziyaret edilen turistik şehirlerinden biri haline geldi. Şikago’dan 4.5 saat uzaklıkta yer alan kent, 332 binlik fazla da kalabalık olmayan bir nüfusa sahip. İkonik bir Hollywood yönetmeni olmadan önce Steven Spielberg, çocukken Phoenix’e taşınmadan önce Kraliçe Şehrinde doğmuş bir Cincinnati yerlisiydi.

Neden gitmeliyim? Seyahatiniz Octoberfest, Mayfest, Bockfest gibi etkinlik dönemlerine denk gelirse şehirde bambaşka bir havayla karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Bir dönem büyük Alman göçü alması sebebiyle şehirde eğlence, bira ve Cincinnati Havyarı olarak bilinen Alman goetta yemeği oldukça ünlüdür. Şehirde mutlaka görmeniz gereken yerler içinde ise Hayvanat Bahçesi ve Botanik Bahçe, Cincinnati Sanat Müzesi, Taft Sanat Müzesi, Krohn Conservatory gibi yerler geliyor. Şehirdeki tüm gezi noktalarının ayrıntılarını öğrenmek için Cincinnati Gezilecek Yerler yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

Nasıl giderim; Şikago’dan Cincinnati’ye tren ile 9 saat 20 dakikalık bir yolculuk sonrası ulaşabilirsiniz. En düşük bilet fiyatı 32$.

  • İki şehir arası en kısa yolculuk uçak seyahati diyebiliriz. 1 saat 15 dakika süren bir uçak yolculuğu sonrası Cincinnati Havalimanı’na ulaşabiliyorsunuz. Uçak biletleri ise 90-100$ arası.
  • Daha uzun ancak ucuz bir yol tercih etmek isterseniz de Şikago’dan 11 saatlik otobüs yolculuğuna katılabilirsiniz. Bilet fiyatları 20-25$ arası değişmektedir.
  • Özel araç ile Cincinnati’ye seyahat etmek için Yol Tarifi Al >

*Gece Hayatı

36. Second City Chicago

second city sikago

Burası neresi? Şikago akşamlarını yalnızca barlar ve gece kulüplerinde geçirmek istemeyenler için komedi şovlar, tiyatrolar ve resitaller olmazsa olmazlar arasında geliyor. Second City ( İkinci Şehir) şehrin en önemli komedi şovlarından biri. Tarihin ilk doğaçlama komedi şovlarından biri olan Second City, 1959 yılından beri izleyicilerine kahkaha dolu oyunlar sergiliyor. Birer içki eşliğinde kahkaha dolu dakikalar geçireceğiniz şovun, Cuma geceleri bir hayli yoğun olduğunu söyleyebiliriz. Salonun hemen her koltuğundan sahney net bir şekilde görebiliyorsunuz. İkramlar ve içkiler ise bir hayli kaliteli. Kentte kahkaha dolu bir gece geçirmek için bir akşamınızı ayırmanızı tavsiye ettiğimiz yerlerden.

  • Konum: 1616 N Wells St, Chicago, IL 60614, United States.
  • Telefon: +13123373992.
  • Giriş ücreti: 1 yetişkin: 5.50$.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 09:00-21:00.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

37. Şikago Blues Evi

şikago canlı müzik

Burası neresi? Şikago’nun kalbinde yer alan Blues Evi; özel konserler, canlı müzik performansları, özel akşam yemekleri ve daha pek çok toplantı için tercih edilen bir işletme. McCormick Place’e 8.2 kilometre mesafede yer alan Şikago Blues Evi, 1.800 konuk kapasiteli oldukça geniş bir mekan. Dünyanın en büyük müzikal eğlencesi, son teknoloji aydınlatma ve ses, özel menüler sunan ev, 55 bin metrekarelik bir bina içerisinde bulunuyor. 1920’l erden kalma bir opera binasında yer alan işletme, dört katlı ve VIP Lounge, çağdaş ve geleneksel Güney sanat ve mutfağından oluşan sallanan bir Restaurant & Bar ve konser salonu gibi 3 önemli bölümden oluşuyor.

  • Konum: 536 N Clark St, Chicago, IL 60654, United States.
  • Telefon: +13126610100.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 11:30-02:00.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Alışveriş

-Caddeler / AVMler

38. Oak Street

oak street

Burası neresi? Chicago şehir merkezinin kalbinde yer alan Oak Street District, şehrin en lüks alışveriş caddesidir. Dünyanın en çok aranan marka isimlerini ve tasarımcılarını barındıran tarihi binaların bulunduğu bir nokta olan Oak Street, hem cazibe hem de kültür merkezi. Michigan Caddesi’ne sadece birkaç adım uzaklıkta yer alan Oak Street District, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi gösterişli vitrinlere ve lüks restoranlara çekiyor. Bölgede dünyaca ünlü markaların özel tasarım mağazalarına rastlayabilirsiniz.

39. Maxwell Street Market

maxwell sokak pazarı

Burası neresi? 19. yüzyılın sonlarında Doğu Avrupa’dan Şikago’ya gelen Yahudiler tarafından kurulan Maxwell Sokak Pazarı, şehrin en eski alışveriş noktalarından biri. Bir nevi bit pazarı diyebileceğimiz sokak pazarında eşyalar, kıyafetler ve yiyecekler satılıyor. Kentin geleneksel ürünlerine ise kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Maxwell Sokak Pazarı, el yapımı el sanatlarının,ev eşyalarının ve kıyafetlerin, canlı müziklerin, aile eğlencelerinin ve Chicago’daki en iyi sokak yiyeceklerinin sentezini göreceğiniz bir Şikago geleneği… Haftanın her pazar günü kuruluyor ve ziyaretçilerin mallarını işleyen satıcılar, lezzetli Meksika yemekleri bolluğu ve yerel gruplar ve dans grupları tarafından çok çeşitli performanslar bulabilecekleri yakınlardaki Desplaines Caddesi’nde kuruluyor.

40. Woodfield Alışveriş Merkezi

woodfield alışveriş merkezi

Burası neresi? Şehrin en büyük ve en popüler alışveriş merkezi olan Woodfield Alışveriş Merkezi, kentte alışverişin nabzını tutan yerlerden diyebiliriz. Özellikle kış aylarında ve sıcak yaz günlerinde sıklıkla ziyaret edilen merkez, 300’den fazla perakende mağazası, restoran ve aile dostu olanaklara sahip. Woodfield Mall, diğer alışveriş merkezine nazaran ferahlığı ve hemen her ihtiyaca yanıt vermesiyle ilgi görüyor.

Neden gitmeliyim? Nordstrom, Macy’s, Lord & Taylor ve JCPenney’in önde gelen mağazalarına ev sahipliği yaparken, dünyanın en iyi perakendecileri Apple, Michael Kors, lululemon, Antropolog, BOSS, A / X Armani Exchange, MAC Cosmetics, Morphe, H&M ve Zara’ya da yer vermektedir. Yalnızca mağazalar yönünden değil restoran ve kafe işletmelerine de bolca yer veren avm’de alışverişten yiyecek içeceğe ve hatta elektroniğe pek çok ihtiyacınıza yanıt bulabiliyorsanız.

  • Konum: 5 Woodfield Mall, Schaumburg, IL 60173, United States.
  • Telefon: +18473300220.
  • Çalışma Saatleri: haftanın her günü: 11:00-19:00.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Şehir içi Ulaşım

Şikago, ABD’nin en gelişmiş ulaşım ağına sahip kentlerinden biri. Özel araç, bisiklet ya da toplu taşıma araçlarıyla konforlu seyahat edeceğiniz kentte, turistik gezi noktaları da merkeze yakın konumdadır. Bu sebeple özellikle şehir merkezinde konaklıyorsanız herhangi bir ulaşım aracına binmenize bile gerek yoktur.

ABD’nin ikinci büyük toplu taşıma sistemi olarak gösterilen CTA, Şikago’nun 8 tren hattına ve 129 otobüs güzergahına ev sahipliği yapıyor. Özellikle tren şehrin en çok kullanılan toplu taşıma aracıdır. Şehir trafiğinden uzak hem yer üstü hem de yer altı metrosuna bağlayan tren ağı, 145 istasyona sahiptir ve 24 saat hizmet verir. Havalimanından kent merkezine ulaşmak için 7/24 çalışan Mavi Hat ya da Kırmızı Hattı kullanabilirsiniz. Şehir içi otobüsler ise gece 02:00’a kadar hizmet verirken her birkaç blokta bir durağa sahiptir. Tek seferlik otobüs kullanmayı düşünüyorsanız herhangi bir ulaşım kartı çıkarmak yerine otobüste nakit ödeme yapabilirsiniz. Seyahatiniz boyunca toplu taşıma kullanmayı düşünüyorsanız ise Ventra Transit Kartı kullanmanızı tavsiye ederiz.

Şehri gezerken taksi kullanmayı tercih ederseniz tüm taksilerde kredi kartı ile ödeme seçeneği olduğunu belirtelim bulunduğunuz yere taksi çağırmak için Lyft ya da Uber uygulamalarını tercih edebilirsiniz.

Şehrin en önemli ulaşım araçlarından bir diğeri de su taksileri. En önemli turistik merkezler arasında uygun fiyatlı bağlantılar sunan Chicago Su Taksilerini kiralayabilirsiniz.

*Yakınındaki Havalimanları

  • Chicago Pal-Waukee Havalimanı (0km)
  • Chicago Midway Havalimanı (25 km mesafede)
  • Chicago Dupage County Havalimanı (29 km mesafede)
  • Milwaukee General Mitchell Havalimanı (108 km mesafede)
  • Chicago Rockford Havalimanı (114 km mesafede)

*Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

T.C Şikago Başkonsolosluğu

  • Çalışma saatleri: Pazartesi – Cuma; 09:00 – 12:30 / 13:30 – 16:30.
  • Telefon: +1 312 263 0644
  • Mail: [email protected]
  • Adres: 455 N. Cityfront Plaza Dr., (NBC Tower), Suite:2900, Chicago, IL 60611 – USA.

-Acil Durum Numaraları

  • Yangın/Polis/Ambulans: 911
  • Chicago O’Hare Uluslararası Havaalanı: (773) 686-2200

-Turistler için Telefon Kullanımı

Şikago’da Apple telefonları rahatlıkla kullanabilirsiniz, şehirde size kolaylık sunacak ön ödemeli SIM kartları satın alabilirsiniz. T-Mobile’in ön ödemeli SIM kartları aylık olarak 45 dolara mal oluyor. Şikago ziyaretiniz sırasında ön ödemeli bir SIM kart kullanırken telefonunuzun yurt dışı kilidini açtırmanız gerekmektedir. Kilidi açılmış telefonlar için 30 güne kadar geçerli SIM kartlar kullanışlı ve uygun fiyatlı.  SIM kart, Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret ederken sınırsız telefon görüşmesi, mesajlaşma ve yüksek hızlı internet sağlar. Ön ödemeli SIM kartınız şehre yerleştikten sonra İngilizce, İspanyolca ve Portekizce olarak sunulan etkinleştirme talimatlarını uygulamanız yeterlidir.

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.)

Yorum yapın

Bizi Takip Edin