Chicago’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 11 Muhteşem Lezzet

“Se7en” filmine de ev sahipliği yapan ABD’nin en çok bilinen şehirlerinden biri olan Chicago yeme içme kültürü konusunda da önemli bir durak. Yazımızda bu şehrin önemli lezzetlerini keşfetmek isteyenler için “Chicago’da ne yenir? Ne içilir?” listesi hazırladık ve bu lezzetlerin fotoğraflarını sizlerle paylaştık. Umarız faydalı olur 🙂

Chicago’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Chicago ABD yemek kültürünü şekillendiren önemli şehirlerden biri. Özellikle fast food kültürüne ait birçok yemek Chicago’dan doğmuş ve bütün kıtayı etkisi altına almıştır. Bu nedenle şehre gelenlere öncelikle bu hızlı yemek kültürünü tatmalarını öneriyoruz.

Şehirde başta Polonya ve Ukrayna olmak üzere çeşitli ülkelerden gelip buraya yerleşmiş pek çok kişi bulunuyor. Bundan dolayı şehirde çeşitli mutfaklardan etkilenmiş bir füzyon mutfağının bulunduğunu da belirtelim.

Turistik anlamda ülkenin önemli şehirlerinden olan Chicago ortalamanın üstünde bir pahalılığa sahip. Bu nedenle burada dikkat etmezseniz yeme içme masrafları size büyük sıkıntılar doğurabilir. Burada da bahşiş konusunda ülkenin diğer şehirlerindeki kuralların yani hesabın %10 ile %20 arası bir bahşiş bırakılmasının yazılı olmayan bir kuralların geçerli olduğunu belirtmemizde fayda olacağını düşünüyoruz.

Şimdi daha fazla zaman harcamadan “Chicago’da ne yenir? Ne içilir?” listemize geçelim;

1. Chicago Usulü Pizza

Chicago usulü pizza
Chicago pizzası kalın hamuru ve bol malzemesi ile biliniyor

Chicago tarzı pizza özel bir şekilde yapılması ve hamurunun kalınlığı ile diğer pizzalardan ayrılıyor. Oldukça kalın bir peynir tabakasına sahip pizza üzerine sürülen etkileyici domates sosu ile piştikten sonra muhteşem bir görünüme ve lezzete sahip oluyor. Bir de burnunuza gelen tereyağ kokusu olunca başka hiçbir yerde bulamayacağınız bir pizzayı yeme imkanına sahip olabiliyorsunuz.

2. Polonya Mutfağı

Polonya mutfağı
Polonya mutfağı şehirde oldukça yaygın

Bu rüzgarlı şehir bünyesinde birçok Polonyalıyı misafir ediyor. Bu da Chicago yemekleri içine kaynak yapan bir çok Polonya yemeğinin olması anlamına geliyor. Şehirde bulunan farklı restoranlarda Polonya mutfağının en seçkin lezzetlerini tadabilirsiniz.

3. Sandviç

Sandvic
Muhteşem bir sandviç ile açlığınızı hızlı bir şekilde yatıştırabilirsiniz

Acil bir şekilde midenizdeki açlık krizini dindirmek istiyorsanız leziz sandviçler imdadınıza yetişiyor. Sandviç ve ABD kelimeleri bir araya gelince ilk akla gelen şey kuşkusuz sosisli sandviç. Dilerseniz bu klasik lezzeti yiyebilir ya da etli sandviç gibi farklı alternatiflere yönelebilirsiniz.

4. Atomic Cake

Atomic Cake
Atomic Cake

“Chicago’da ne yenir?” sorusunun yöresel cevaplarından biri olan atomic cake kesinlikle bu ismi hak ederek almış. Kalın bir çilek ve muz tabakasına sahip olan bu pasta türü Chicago’da başta doğum günleri olmak üzere özel günlerin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor.

5. Karamelli Peynirli Çılgın Patlamış Mısır

Karamelli Peynirli Çılgın Patlamış Mısır
Karamelli Peynirli Çılgın Patlamış Mısır

Belki ismi böyle değildir bilemiyoruz ama içimizden buna bu şekilde bir isim koymak geldi. Tatlı ve tuzlu bir atıştırmalık olan bu patlamış mısırlar sohbet ederken arkadaşlarınızla yiyebileceğiniz çok güzel bir alternatif.

6. Tamale

Tamale
Bir Meksika yemeği olan Tamale Chicago’da çok seviliyor

Mısır koçanının içinin et, peynir, biber gibi malzemelerle doldurulmasıyla meydana gelen bu Meksika yemeği Amerika kıtası üzerinde oldukça büyük bir üne sahip. Yemek yapılırken içine çoğunlukla domuz yağı eklendiğini de belirtelim ve sizi bu yemekle ilgili eğlenceli bir animasyonla baş başa bırakalım 🙂

7. Izgara Çeşitleri

Grill meat Chicago
Chicago’daki steakhousler muhteşem ızgaraların tadını çıkarmanızı sağlıyor

Pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanan ızgara çeşitleri yerli halkın en çok tercih ettiği lezzetler arasında bulunuyor. Chicago mutfağı içinde bulunan ızgara çeşitleri eklenen çeşitli soslarla çok daha özel bir lezzete sahip oluyor. Tavsiyemiz en azından bir öğününüzü şehirde bulunan steakhouselerden birinde geçirmeniz yönünde olacaktır.

8. Doughnut

Doughnut
Doughnut

Doughnut Chicago’nun milli yiyecekleri arasında gösteriliyor. Donutla büyük benzerlik gösteren bu lezzeti şehirde pek çok noktada bulma fırsatına sahip olabiliyorsunuz; ancak çoğu kişinin en çok tercih ettiği yerlerin başında Doughnut Vault geliyor. Siz de Chicago yeme içme kültürü içinde yöresel bir şeylerin tadılması gerektiğini düşünenlerdeniz bu mekana uğrayarak lezzetli doughnutların tadına bakabilirsiniz.

9. Cupcakes

cupcake
Bu minik cupcakeler şeker krizinize çok iyi gelecek

Chicago’da ömrünüz boyunca unutamayacağınız cupcakeler yemeye hazırlanın. Kanınızdaki şeker oranını bir anda tavan yaptıracak olan bu minik dostlarımız şehrin pek çok noktasında. Bizim önereceğimiz yer ise Sprinkles isimli mekan. Buradaki cupcakeler şehrin en iyilerinden. Burayı kapalı bulursanız cupcake yiyemeyeceğiniz için üzülmenize gerek yok. Ön tarafta bulunan “cupcake ATM” size istediğiniz lezzeti bulmanız konusunda yardımcı olacaktır.

10. İtalyan Sandviçi

İtalyan usulü sandviç
İtalyan usulü hazırlanmış biftekli sandviç Chicago’nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri

Bu etli sandviç ülkemizdeki et dönerlere çok benziyor. Chicago yeme içme kültürü hakkındaki yazımızda şehrin bu popüler ekmek arası lezzetine vermemek ona büyük haksızlık olurdu. Leziz bir ekmeğin arasındaki biftek etiyle yapılmış bu sandviçi yemek şehirde yapacağınız en doğru şeylerden biri olmaya kesinlikle aday!

11. Kızarmış Tavuk

ızgara tavuk
Izgara Tavuk yanında içecekle en iyi giden yemeklerden biri

Bir kızarmış tavuk hazırlamak ne kadar zor olabilir ki! Tavuğun kızarmasını istediğiniz etini hazırlayın ve ızgarada ya da fırında pişirin, bu kadar basit işte! Ancak Chicago’da bu işin ehli mekanlarda kızarmış tavuk deneyimi yaşadıktan sonra bunun öyle olmadığını anlayacaksınız. İçine eklenen baharatlar ve soslarla burada bir kızarmış tavuğun aslında sadece bir kızarmış tavuk olmadığını göreceksiniz.

Birçok insanın kalbinde özel bir yer edinen Chicago bizce kesinlikle yemek konusunda da hafızalarda önemli bir yer edinecek. O halde hemen planlarınızı yapın ve en kısa zamanda bu şehri ziyaret edip, şehirdeki muhteşem tatları deneyin. “Chicago’da ne yenir? Ne içilir?” sorusuyla ilgili düşüncelerinizi de bize yazmayı unutmayın 🙂 Böylece listemizi çok daha faydalı bir hale getirebiliriz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin