Reşat Oyal Kültür Parkı Hakkında Merak Edilen Her Şey

Bursa’nın en geniş ve huzur veren yeşil alanlarından biri olan Reşat Oyal Kültür Parkı , ilk olarak 1955 yılında Bursa Kültürpark ismiyle açılmıştır. Dönenim belediye başkanı olan Reşat Oyal’ın gerçekleştirdiği hizmetler nedeniyle daha sonra 5 Kasım 1999 tarihinde ismi değiştirilmiştir.

Park geçmişten bu güne her geçen gün geliştirilerek toplamda 393 bin metrekarelik bir alana kadar yayılmıştır. Parkın 143 bin metrekaresi yeşil alandan oluşmaktadır. Parkın içinde 50’nin üstünde farklı türden 5 bin civarında ağaç bulunmaktadır. Bursa’nın bu çok önemli yeşil alanında 2006 yılında büyük bir yenileme çalışması gerçekleştirilerek parkın çok daha güzel bir hal alması sağlanmıştır.

Reşat Oyal Kültür Parkı, şehrin en geniş yeşil alanlarından biri olmasının yanı sıra insanların spor yapmak, kitap okumak, doğayla iç içe olmak için sıklıkla tercih ettiği önemli durakların başında gelmektedir. Parktaki yeşil alanların genişliği parkın Bursa halkı ve Bursa’yı ziyaret edenler için ideal bir piknik alanı olmasını da sağlıyor.

Parkta yeşil alanlar dışında çeşitli cafeler, restoranlar, göl, lunapark, tiyatro alanları, Bursa Arkeoloji Müzesi gibi ziyaretçilerin keyifli vakit geçirebileceği önemli yerler de bulunmaktadır.

Şehirdeki en özel yeşil alanlardan biri olan Reşat Oyal Kültür Parkı, Bursa’da düzenlenen çeşitli festivallere ve organizasyonlara da ev sahipliği yapmaktadır. Parkta 1963 yılından bu yana gerçekleştirilen “Uluslararası Bursa Festivali” 1 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında katılımcılarına sanat dolu anlar yaşama imkanı sunmaktadır. Tatilinizi bu dönemlere denk getirerek siz de bu etkinliklerle gezinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

1- Reşat Oyal Kültür Parkı Ziyaret Bilgileri

  • Ulaşım: Reşat Oyal Kültür Parkı için özel araçlarınızı kullanabilirsiniz. Dilerseniz metro veya BURULAŞ otobüslerini de değerlendirebilirsiniz. Toplu taşımayı kullanmanız halinde “Kültürpark” durağında inebilir, duraktan 5 dakikalık kısa bir yürüyüşten sonra kendinizi parkın girişinde bulabilirsiniz.
  • Giriş Ücreti: Parka giriş için ücret istenmemektedir. Parkın içindeki çeşitli hizmetlerden faydalanmak ve müzeye giriş yapmak ise için belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

Şimdiden keyifli bir tatil yapmanızı dileriz… Anılarınızı bizimle de yorum kısmından paylaşmanızı çok isteriz 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin