Mudanya Plajları – Mudanya’da Denize Girilecek En İyi 13 Yer!

Bursa’nın Mudanya ilçesi, sahip olduğu denize kıyı yerleşim yerleri, yemyeşil bir bitki örtüsü ve en önemlisi de Tirilye gibi şirin bir turistik yere ev sahipliği yapıyor olmasıyla yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla geldiği yerlerden biridir. Üstelik Bursa ve Balıkesir’den karayolu ile İstanbul Yenikapı’dan ise deniz yoluyla ulaşımın kolay olması Mudanya’yı bu bakımında özellikle yaz aylarında oldukça cazip kılmaktadır.

Mayıs ve Eylül ayları arasında gezmek için ideal olan Mudanya ve kıyı yerleşim yerleri doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi evleri, çarşı pazarları ve denize kıyı restoran yerleri ile ziyaretçilerine geçirebilecekleri güzel bir tatil dönemi vadediyor. İlçe merkezinin en meşhur yerlerinden Tarihi Girit Mahallesi, konaklar, deniz manzaralı mesire ve kafeterya alanları ve sahiller burada görülebilecek yerler arasındadır. Mudanya denince akla gelen ilk yerlerden biri olan Tirilye ise tam 1 gününüzü ayırıp her bir sokağını adımlayarak tarihi evlere doyabileceğiniz, lokantalarında lezzetli yöresel yemeklerini deneyimleyip, denize nazır içeceklerinizi yudumlayabileceğiniz sakin bir yerdir. Mudanya’da gezilecek ve görülecek yerler, tarihi yapılar ve daha fazlası için detaylı bilgileri aşağıdaki bağlantılardan okuyabilirsiniz.

Bu yazımızda ise, sizlere Mudanya ve çevresinde denize girebileceğiniz ücretli ve ücretsiz plaj yerlerinden bahsediyoruz. Mudanya tatillerinizde ilçeyi gezerken aynı zamanda gelmişken bir de denize gireyim diye düşünürseniz burada çoğunlukla ücretsiz olan plaj yerleri bulunmaktadır. Ulaşım, sunulan olanaklar, plaj ve deniz yapısı hakkında detaylı bilgileri yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

Paşa Beach

Listemizde ücretli olarak yer verdiğimiz tek tesis olan Paşa Beach, Mudanya’da oldukça popüler bir plaj işletmesidir. Gencinden yaşlısına varıncaya kadar her yaş grubundan insanın tercih edebileceği Paşa Beach aynı zamanda çocuklu aileler için de ideal bir yerdir. Altın sarısını andıran parlak ve pürüzsüz kumsal alanı, Pandemi koşulları da göz önünde bulundurularak yerleştirilen geniş mesafe aralıklı şezlong ve şemsiyeler ile insanlara rahat bir hareket alanı sağlıyor.

Paşa Beach tamamı kumla örtülü geniş bir plaj alanına sahiptir. Denizi berrak, sığ ve dalgasızdır. Bununla birlikte denizinin dibi de tıpkı plajı gibi tamamıyla kumdan oluşmaktadır. Çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler kolayca ve güvenle burada yüzebilirler. Tesiste ne yazık ki bir atlama iskelesi bulunmuyor. Kumsalın yanı sıra kafeteryaya yakın noktada halıfleks üzerindeki şezlonglar da tercih edilebilir. Tesiste yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafeterya bulunmakta. Sıcak soğuk içeceklere ek olarak aperatif yiyecekler de bulabilmek mümkündür. Dileyen dışarıdan kendi yiyecek ve içeceklerini de getirebiliyor. WC, duş ve soyunma kabinleri gibi ortak kullanım alanları temiz. Haftanın tüm günü DJ eşliğinde gerçekleştirilen hareketli müzikler ile yaz aylarında günübirlik keyifli bir deniz keyfini yaşayabilmek burada mümkün.

Araçla gelecek olanlar için otopark alanı bulunmaktadır. Giriş ücretli ve bu ücrete otopark dâhildir. Ancak şezlong ve şemsiye için de ek bir ücret ödenmektedir. Mudanya ilçe merkezinden çok da fazla uzaklaşmadan günübirlik bir deniz keyfi yaşamak isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. Merkezden Paşa Beach’e ulaşım kolay. Ayrıca toplu taşımayla da plaj önüne kadar gelinebiliyor.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL (Şezlong + hasır şemsiye 30 TL). Giriş ücretine otopark dâhildir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, DJ performans, gözetleme kulesi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pasabeachmudanya/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Mesudiye Halk Plajı

Mesudiye Halk Plajı
Fotoğraf: Erdoğan Orçin

Mudanya ilçe merkezine 35 km ve yaklaşık 50 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Mesudiye Halk Plajı geniş kumsal alanı ile burayı tercih edeceklere rahat bir ortam sunuyor. Plajın tamamen kumsal olması denize girerken ve çıkarken büyük kolaylık sağlıyor. Belediye görevlileri tarafından her sabah toplanan çöpler sayesinde plaj oldukça temiz. Ayrıca plajın geniş olmasıyla birlikte çok da fazla kalabalığı olmayan bir yer.

Denizi berrak ancak yer yer yosunlu. Bununla birlikte denizin dibi kumludur. Derinlik birkaç metre sonra başlıyor. Buna rağmen bölgenin rüzgâr aldığını ve denizin de dalgalı olduğunu hatırlatmak isteriz. Özellikle çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler bu konuda dikkatli olmalıdırlar. Öte yandan denize bir güvenlik şeridi çekilmiş ve belediye tarafından görevli cankurtaran da bulunmaktadır.

Plajda WC yerleri mevcut. Yiyecek ve içecek ihtiyaçları plaj çevresindeki işletmelerden karşılanabilir. Ancak bir süre yürümeniz gerekecektir. En iyisi buraya gelmeden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayıp öyle gelmektir. Bölge halkı pikniğe gider gibi geliyor ve burada güzel bir gün geçiriyor. Giriş ücretsiz. Araçla gelecek olanlar için plaj çevresinde park yerleri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı. Duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanağı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ayazma Plajı

Ayazma Plajı
Fotoğraf: Selahattin Yetişkul

Mesudiye Halk Plajı ile aynı paralelde plajın devamı olarak geçen Ayazma Plajı, 50 metre genişliği ve 5 km’yi bulan uzunluğu ile yerleşim yerlerinden izole sessiz, sakin bir günübirlik deniz keyfi yaşamak için ideal yerlerden biridir. Ayazma Plajı tıpkı Mesudiye Halk Plajı ile benzer olanaklara, plaj ve deniz özelliklerine sahiptir. Rüzgar burada da hakim ve denizi nispeten dalgalı. Ancak derinlik birkaç metre sonra başlıyor. Özellikle çocukların deniz simidi yardımıyla girmelerini ve yüzmeyi yeni öğrenenlerin de dikkatli olmalarını tavsiye ederiz.

Ayazma Plajı’nın sahil kısmı tamamıyla kumlarla kaplıdır. WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları ise ne yazık ki yoktur. Yiyecek ve içecek ihtiyaçları 100 metre sonra başlayan yerleşim yerlerindeki market ve büfelerden temin edilebilir. Ayazma Plajı, Mesudiye Halk Plajı’na kıyasla biraz daha sessiz ve sakindir. Günübirlik yüzme, piknik ve hatta çadır kampı için idealdir. Kalabalık plaj yerlerinden hoşlanmayanlar genellikle burayı tercih ederler.

Ulaşımı da oldukça kolaydır. Araçla gelecek olanlar için plaj çevresinde park yerleri bulunmaktadır. Ayrıca Mudanya ilçe merkezinden her gün sık aralıklarla Mesudiye’ye giden toplu taşıma araçları da mevcut.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce getirebilir veya plaja 100 metre mesafedeki market ve büfe yerlerinden alışverişinizi yapabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Söğütpınar Sahili

Söğütpınar Sahili
Fotoğraf: Mudi Emlak

Eğerce ve Eşkel arasında Mesudiye sahil yolu arasında kalan Söğütpınar Sahili, Mudanya’nın diğer plajlarına kıyasla neredeyse bir başına, sessiz ve sakin bir yerdir. Burası yüzmek için pek fazla tercih edilen bir yer değil. Daha çok yürüyüş ve piknik yapmak için tercih ediliyor.

Mudanya’nın diğer sahilleri gibi benzer özelliklere sahip bir yapıda. Sahili tamamıyla kumludur. Kıyı yerlerde başlayan ufak çakıl taşları denize girerken de devam ediyor. Ancak ayağı rahatsız edecek büyüklükte değiller. Denizi berrak ancak rüzgar alması nedeniyle biraz dalgalı. Buranın derinliği diğer plajlara göre biraz daha iyi. Kıyı yerlerde çocuklar deniz simidi olmadan da yüzebilir. Aynı şekilde yüzmeyi yeni öğrenenler de gönül rahatlığıyla suyun tadını çıkarabilir. Plaj alanı yeterince geniştir. Yüzmenin dışında, piknik, yürüyüş ve çadır kampı gibi aktiviteler de yapılabilir.

Plajda WC, duş, soyunma kabini gibi olanaklar bulunmuyor. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz bir tesis de ne yazık ki yok. Bununla birlikte plaj çevresinde de herhangi bir yerleşim yeri bulunmuyor. En yakın yer 2 km mesafede. Bu nedenle burayı tercih edeceklerin deniz malzemelerini, yiyecek ve içeceklerini yanlarında getirmelerini tavsiye ederiz.

Araçla gelecek olanlar için plaj çevresinde park yerleri bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için ise Mudanya’dan dolmuşlar hareket etmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce almalısınız.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ketendere Sahili

Ketendere Sahili
Fotoğraf: Mehmet Güven

Mudanya’nın sessiz, sakin noktalarından biri olan Ketendere Sahili, sahip olduğu çarpıcı doğa manzaraları, tepelerin ardından usulca batan güneşi ve kıyıya vuran dalga seslerinin karışımında günü burada sonlandırmak için gereken her şeyi ziyaretçisine sunuyor. Yüzmek için ideal koşulların olduğunu söyleyemeyiz. Sahili kum ve çakıl karışımı. Bakımsız ve ne yazık ki temizliği yapılmadığı için de yer yer çöplere rastlanabiliyor.

Sahil kısmı oldukça geniştir. Sırtını dağlara yaslamış olan sahil, temiz bir havaya sahiptir. İhtiyaçların giderilebileceği herhangi bir işletme yeri bulunmuyor. Yüzmek veya piknik yapmak için burayı tercih edecek olanların yiyecek ve içeceklerini öncesinde alması gerekiyor. Ayrıca buraya gelirken bir deniz ayakkabısı getirmenizi de tavsiye ederiz.

Ketendere Sahili, bakir bir doğada, sessiz sakin bir gün geçirmek için ideal yerlerden biridir. Ancak çocuklu aileler için pek de ideal olduğunu söyleyemeyiz. Deniz suyu berrak, dibi çakıl ve kum karışımı. Mudanya’nın genelinde olduğu gibi burası da dalgalıdır. Ancak derinliğin birkaç metre sonra başlaması ile deniz simidi yardımıyla çocuklar rahatlıkla yüzebilir. Sahilin hemen arka kısmında bir piknik alanı bulunmaktadır. Dileyen burada mangal da yakabiliyor. Araçla gelecek olanlar için de çevrede araç park yerleri mevcut.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce almalısınız.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Korsan Liman Koyu

Korsan Liman Koyu
Fotoğraf: Ferruh Türkmen

Mudanya ilçe merkezine 21 km uzaklıkta yaklaşık 40 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Korsan Liman Koyu, şahane bir doğa ve deniz manzarasında, turkuaz renge çalan berrak denizi ve sakinliğiyle Mudanya’da denize girmek için arayışta olanların ilk baktığı yerlerden biridir. Burası hem yüzmek hem de yürüyüş yapmak için müthiş bir ortama sahiptir. Koyu çevreleyen ince uzun bir çıkıntı burayı rüzgârdan korumakta ve dalgalardan da arındırmaktadır. Bu sayede sığlaşan deniz, berraklığıyla da göze oldukça hitap eder.

Koyun çevresi bakir yüksek tepelerden oluşuyor. Dileyen buradaki parkurlarda yürüyüş yapabilir, yükseldikçe denizin uçsuz bucaksız maviliklerine doyabilir. Koy ve çevresinde ihtiyaçların giderilebileceği herhangi bir tesis yeri bulunmuyor. WC, duş, soyunma kabini olanaklar yoktur. Şezlong ve şemsiye kiralama da bulunmaz. Ayrıca yiyecek ve içecek için de kafeterya tarzı bir yer bulunmuyor. Yüzmek için burayı tercih edecek olanların hazırlıklı gelmelerinde fayda var. Belediye çalışanlarının gayretleriyle koy ve çevresinde temizlik yapılıyor ve bu sayede burası her zaman temiz kalıyor ve doğallığını koruyor.

Koyun sahil kısmı ne çok uzun ne de çok geniş. Kum ve çakıl karışımı bir sahile sahip olan koyun deniz dibi de aynı özelliği taşıyor. Fakat ayağı rahatsız edecek boyutta bir taş oluşumu yok. Rüzgâra karşı korunaklı yapısı sayesinde dalgasız, temiz bir su hâkim. Bu da özellikle çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için gayet iyi bir yüzme ortamı sağlıyor.

Nasıl Gidilir: Eşkel yönünde ilerleyip, Yalıçiftlik yol ayrımına gelerek buradan sağa dönüp 250 metre kadar daha yol gittikten sonra tekrar sağa dönerek toprak yolu takip edin. Yaklaşık 1 km daha yol gittikten sonra Kapanca tabelasından sola dönerek koya ulaşabilirsiniz. Koya inen toprak yol, altı alçak binek araçlar için sorun yaratabilir. Koy çevresinde araç park yeri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce almalısınız.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tirilye Sahili

Trilye Sahili
Fotoğraf: Mehmet Sarıgül

Mudanya’nın şirin mi şirin yerleşim yeri Tirilye, sahip olduğu tarihi dokusu, göze hoş gelen eski ahşap yapıları, küçük çarşı ve meydanı ile bugün hem yerli turist hem de yabancı turistlerin geldiği yerlerden biridir. Popüler bir turistik çekim merkezi olan Tirilye, 1 gününüzü dolu dolu geçirebileceğiniz küçük ama cömert ve davetkâr bir yerdir.

Burası tarihi ve kültürel bir gezinin yanı sıra günübirlik deniz keyfi yaşayabileceğiniz bir ortama sahiptir. Aynı adı taşıyan sahili ile çoğunlukla yerli halkın geldiği Tirilye, yaz aylarında burayı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de serinlemek için tercih ettiği yerlerden biri oluyor.

Tirilye Sahili fazla genişlik ve uzunlukta olmayan bir sahile sahip. Denizi berrak olmasına karşın taşlı, dalgalı ve derindir. Bu nedenle çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için pek ideal olduğu söylenemez. Sahilde WC, duş, soyunma kabini gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçları için sahile birkaç dakikalık yürüme mesafesinde lokanta, restoran, market ve büfe yerleri bulunmakta.

Tirilye’nin sokaklarını adımlayıp tarihi kilise, cami ve evlerini dolaşırken sıcaktan bunalıp serinlemek istediğinizde imdadınıza yetişecek olan Tirilye Sahili, özellikle konaklamasını burada yapacak olanlar için kaçıp gelinebilecek yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce almalısınız.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Eşkel Plajı

Kış ayları in cin top oynarken yaz ayları geldiğinde bir anda kalabalıklaşan Eşkel Plajı için Mudanya’nın diğer sahil ve plaj yerlerine kıyasla daha derli toplu bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Altın sarısını andıran yumuşacık kumlu sahili ile öne çıkan plaj hem geniş hem de beklenen derecede temiz bir yapıya sahip.

Sahil kısmı yeterince geniş ve tamamıyla kumludur. Yaz sezonu şemsiye ve şezlong kiralama için hizmet verilmekte. Ayrıca cankurtaran da bulunmaktadır. Burası özellikle bölge halkı tarafından yüzmenin dışında piknik alanı olarak da sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca sahip olduğu bisiklet yolu sayesinde bisikletlilerin de yaz akşamları geldiği yerlerden biridir. Eşkel Plajı aynı zamanda çadır kampına da müsait bir yerdir. Yaz akşamları sahile vuran dalga sesleri eşliğinde deliksiz bir uyku uyumak burada mümkün.

Eşkel Plajı, berrak ve sığ bir denize sahip. Dalgası yok denecek kadar azdır. Derinlik ise yaklaşık 20 metre sonra başlıyor. Bu da çocukların ve yüzmeyi yeni öğrenenlerin güvenle yüzebileceği bir ortam sağlıyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 hasır şemsiye 25 TL).

Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye kiralama olanağı mevcut. Duş ve soyunmak kabinleri bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Eğerce Plajı

Mudanya ilçe merkezine 30 km mesafede bulunan Eğerce Plajı, dört mevsim rüzgâr alan yapısıyla hiç dinmeyen dalgalı bir denize sahip yerdir. Pek de iyi bir yüzücü değilseniz burada denize girmek özellikle çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için tehlike oluşturabilir.

Plaj geniş bir kumsal alana sahiptir. Denizi de yine aynı şekilde kumludur ancak dalganın yanında yosunlu bir yapıya sahiptir. Ayrıca birkaç metre sonra deniz derinleşmektedir. Her ihtimale karşı deniz güvenlik şeridi de çekilmiştir. Plajda ihtiyaçların karşılanabileceği herhangi bir işletme yeri ise bulunmuyor. Ancak plaj, yerleşim yerlerine yakın ve 100 metre kadar sahilden içeri taraflarda çay bahçesi, market ve büfe gibi yerler bulunmaktadır. Yaz aylarında faaliyete başlayan işletme şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti veriyor. Kiralama ücretine WC ve duş yerleri de dâhil oluyor.

Eğerce Plajı’nda hafta sonu az da olsa bir kalabalıklaşma oluyor ancak hafta içi tam bir sessizlik hâkim. Bu sayede piknik, deniz kenarı yürüyüş veya çadır kampı için ideal bir ortam oluşuyor. Eğerce’ye Mudanya’dan araçla kolay bir şekilde gelinebilir. Plaj çevresinde araç park yerleri mevcuttur. Ayrıca ilçe merkezinden her gün sık aralıklarla dolmuşlar da buraya gelmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye kiralama olanağı mevcut. Duş ve soyunmak kabinleri bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Coşkunöz Halk Plajı

Mudanya ilçe merkezinde, 12 Eylül Caddesi üzerinde bulunan Coşkunöz Halk Plajı, hem düzgün bir sahili olmayan hem de kayalık yapısıyla çok fazla tercih edilmeyen ve bizim de açıkçası pek önermeyeceğimiz bir yer. Listemizde buraya yer vermemizin nedeni hem ilçe merkezinde olması hem de yanı başında bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir kafeteryanın olmasıdır.

Çoğunlukla yerli halkın geldiği Coşkunöz Halk Plajı, gündüzleri balık tutan, akşamüzeri ise kaçıp deniz kenarında çekirdek çıtlayan ve çaylarını yudumlayan insanlardan oluşuyor. Denize girişler kayalık bir alandan yapılıyor. Dalgalı olmasının yanı sıra derin bir yapıya sahip. Çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için burası hiç uygun değildir. Son olarak dileyen burada çadır kampı da atabiliyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için bir kafeterya alanı bulunmaktadır. Duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanağı bulunmuyor.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Burgaz Altınkum Halk Plajı

Mudanya ilçe merkezinde Bursa-Yenikapı feribot iskelesine yaklaşık 200 metre mesafede yer alan Burgaz Altınkum Halk Plajı, bölgede diğer plajlara kıyasla daha temiz, derli toplu, belediye tarafından temizlenen ve cankurtaran hizmeti de verilen bir yerdir. Çoğunlukla bölge halkının tercih ettiği plaj yaz ayları çok kalabalık oluyor. Bu kalabalığa rağmen ne yazık ki WC, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Ayrıca yiyecek ve içecek için de büfe veya kafeterya ne yazık ki yok. Yüzmek için burayı tercih edecek olanların şemsiye, havlu, yiyecek gibi ihtiyaçlarını yanlarında getirmeleri iyi olur.

Plaj sahili tamamıyla kumdan oluşuyor. Denizin dibi de kumlu ancak kısmen dalgalı ve yosunlu. Kıyı yerler çocukların ve yüzmeyi yeni öğrenenlerin yüzebileceği bir derinlik seviyesine sahip. Hafta sonu kalabalığına karşın hafta içi daha sessiz ve sakin olan plajda dileyen çadır kampı da atabilir. Ulaşım ilçe merkezinden dolmuşlarla rahatça sağlanabiliyor. Araçla gelecek olanlar için plaj çevresinde park yerleri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki market ve büfe yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kumyaka Halk Plajı

Mudanya-Tirilye arasında Kumyaka merkezde yer alan halk plajı Mudanya’nın diğer plajlarına kıyasla daha sessiz, sakin bir yerdir. Tam bir huzur yeri olan Kumyaka Halk Plajı çevresindeki yemyeşil ağaçlar ile hem bir oksijen deposu hem de şahane bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Her ne kadar küçük bir sahil alanı olsa da kafa dinlemek için tercih edilebilecek bir yer. Daha çok arkadaş gruplarının tercih edebileceği plajın sahil kısmı taşlık alandan oluşuyor. Aynı şekilde denizinin dibi de taşlıktır ancak yeterince berrak ve üstelik dalgasızdır.

Günübirlik yüzmek, çocuklu aileler için ise piknik yapmak için son derece idealdir. Deniz kısmen yosunlu, taşlı ve derindir. Çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için pek güvenli bir yer olduğunu söyleyemeyiz. Plaj çevresinde ihtiyaçların giderilebileceği yerler bulunmaktadır. Mudanya ve çevresini gezmeye geldiyseniz sakin bir gün geçirmek, denize nazır dinlenip piknik yapmak için burayı tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye kiralama olanağı mevcut. Duş ve soyunmak kabinleri bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Zeytinbağı Halk Plajı

Zeytinbağı Halk Plajı
Fotoğraf: Cüneyt Eren

Tirilye’de merkez sahile ek olarak bir de Zeytinbağı Halk Plajı bulunmaktadır. Burası Tirilye’ye girmeden önce ana yolun iç tarafında kalıyor. Merkeze uzaklığı yürümeyle yaklaşık 10 dakikalık bir mesafede. Pek fazla tercih edilemeyen plaj tamamıyla kayalık ve taşlı bir sahile sahiptir. Aynı şekilde deniz dibi de taşlık ve birkaç metre sonra derinleşen yapısıyla çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için de güvenli bir ortama sahip değil. Bu nedenle çocuklu ailelere de önerebileceğimiz bir plaj yeri ne yazık ki değildir. Arkadaş grupları olarak deniz kenarında sandalye açıp laflamak ve vakit geçirmek için ideal. Dileyen burada mangal da yakabiliyor. Plaj çevresinde kafeterya ise bulunmaktadır. WC, şezlong ve soyunma kabini gibi olanaklar ise yok.

Ulaşım Tirilye merkezden oldukça kolay olup, araçla gelecek olanlar için plaj çevresinde park yerleri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye kiralama olanağı mevcut. Duş ve soyunmak kabinleri bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bir sonraki tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Mudanya hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin