Ülkemizin en popüler öğrenci kentlerinden biri olan Eskişehir İç Anadolu bölgesinde yer alıyor. Ankara, Kütahya, Afyon ve Bilecik illeriyle çevrili olan Eskişehir tarihi önemi ve doğal güzellikleriyle yıl boyunca en çok gezilen şehirlerden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle genç nüfusun fazla olması sebebiyle oldukça hareketli bir sosyal hayata sahip olan Eskişehir önemli kültür sanat merkezlerinden biri olarak biliniyor.
Eskişehir ülkemizin Kurtuluş Savaşı’nın yapıldığı topraklara da ev sahipliği yapıyor. Bunun yanında özellikle son yıllarda belediye kaynaklarıyla yapılan parklar ve bahçeler ile doğal güzellikleri açısından da bambaşka bir şehre dönüşmüş durumda. Gezilip görülecek o kadar çok fazla yer var ki Eskişehir de en az üç günü bu şehre ayırmak gerekebiliyor.
Eskişehir’de gezilip görülecek yerler arasında Odunpazarı Evleri, Kurşunlu Camii, Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi, Doktorlar Caddesi, Balmumu Heykelleri Müzesi, Esminyatürk Türk Dünyası Şaheserleri, Sazova Bilim ve Kültür Parkı, Şelale Park, Kanlıpınar Göleti, Musaözü Tabiat Parkı, Japon Bahçesi, Gürleyik Şelalesi ve daha burada sayamadığımız birçok yer bulunuyor.
Eskişehir merkezine 65 km mesafede Çifteler bölgesinde bulunan Çifteler Sakaryabaşı kamp alanına ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Yüzme havuzları, piknik alanları ve yürüyüş parkurları da bulunan kamp alanında hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun yerler mevcut.
Seydi çayının kenarında olan bölge doğal güzelliği ve özellikle bölgede ateş yakmanın serbest olması sebebiyle yıl boyu kamp için sıkça tercih ediliyor. Çayda dalış sporunun da yapıldığı kamp alanı su sporu sevenlerinde uğradığı noktalardan biridir. Günübirlik piknikler için oldukça tercih edilen bölge bu sebeple özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık olabiliyor. Bu yüzden kamp için daha sakin ortam arayanlar daha sakin olan hafta içleri bölgeye gitmeyi tercih edebilir. Bisiklet yolları, yürüyüş rotaları, dalış sporları ve kampçılığın bir arada yapılabildiği kamp alanı bu sayede oldukça eğlenceli bir mekâna dönüşüyor.
Sakaryabaşı kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı WC ve market gibi imkânlar mevcut. Bölgeye kamp için gelecekler rahatlıkla gelerek kamplarını bu güzel ve doğal ortam içerisinde yapabilirler.
Kamp Olanakları: WC, market, piknik alanları, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan kamp yerleri, ateş yakılabilir alanlar, bisiklet yolları ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Eskişehir’in Mihalıççık ilçesi sınırlarında bulunan Gürleyik Şelalesi şehir merkezine 120 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım sadece özel araçlarla sağlanıyor. Özellikle yaz aylarında bölgede buz gibi akan suda serinlemek ve çevresinde kamp yapmak oldukça keyifli olabiliyor.
Araçla ulaşımın bir noktaya kadar yapıldığı şelalenin yakınında aynı isimle bir köy de yer alıyor. Özellikle kampçıların ve doğaseverlerin ilgi gösterdiği şelaleye dik bir yokuşu tırmandıktan sonra ulaşılabiliyor. Harika bir manzaraya sahip olan şelalenin uygun olan noktalarında çadır kampı yapılabiliyor. Önceleri Eskişehir’in az bilinen güzelliklerinden olan şelale sosyal medya sayesinde oldukça popüler olmuş ve yıl boyu birçok ziyaretçi almaya başlamıştır.
El değmemiş doğası ve eşsiz manzarasıyla fotoğrafçıların da oldukça ilgi gösterdiği şelale yerel halk tarafından da sıkça günübirlik piknik yapmak için ziyaret ediliyor. Bunun yanında şelale etrafında ciddi bir temizlik sorunu yaşanıyor. Bölgeye gidenlerin arkalarında bıraktığı çöpler hoş bir görüntü oluşturmuyor.
Bununla birlikte kamp için bölgeye gideceklerin market ihtiyacı bölgeden karşılanabiliyor. Ancak WC ve duş ihtiyacını karşılayacak herhangi bir tesis bölgede bulunmuyor.
Kamp Olanakları: Market, piknik alanları, yürüyüş parkurları ve çadır kamp alanları bulunmaktadır. WC ve duş imkânı bulunmuyor. Kapsamlı yiyecek ve içecek alışverişinizi kamp alanına gelmeden önce yapmalısınız.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bulunan Büyükyayla Göleti’nin şehir merkezine uzaklığı 80 km’dir. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Sessiz ve sakin bir ortamı olan Büyükyayla Göleti kamp için oldukça ideal bir nokta. Ayrıca gölet çevresinde piknik, doğa yürüyüşleri ve farklı aktiviteler yapılabiliyor.
Büyükyayla Göleti şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça uygun bir mekân. Göletin etrafı yemyeşil ağaçlarla çevrili ve gayet bir huzurlu ortamı var. Bu nedenle kamp yapmak isteyenlerin Eskişehir’deki ilk adreslerinden biri Büyükyayla Göleti oluyor. Gölet üzerinde kayıkla gezinti yapmak da mümkündür. Bölgede ayrıca karavan kampı yapmak için de oldukça uygun yerler mevcut. Sakin havasıyla doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin uğrak noktası olan Büyükyayla Göleti eşsiz manzarasıyla yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor. Hem çevre illerden hem de yöre halkı tarafından ilgi gören gölet havası ve ortamıyla insanı ferahlatıyor.
Büyükyayla Göleti’nde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını temin ederek gitmeleri gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Yöre halkı tarafından mesire alanı olarak kullanılan Laçin kamp alanı Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde şehir merkezine 60 km mesafede bulunuyor. İlçe merkezinden minibüslerle ulaşım sağlanan bölgeye özel araçlarla da ulaşmak mümkündür.
Laçin mesire alanı muhteşem doğası ve eşsiz manzarasıyla görenleri büyülüyor. Ateş yakmanın da serbest olduğu bölgede rahatlıkla çadır ve karavan kampı yapılabiliyor. Bununla birlikte bölgenin tamamen doğa içinde bulunması ve özellikle geceleri ıssız olması vahşi hayvanlarla karşılaşmaya sebep olabilir. O yüzden tedbirli olmak gerekiyor.
Özellikle yaz aylarında oldukça popüler bir nokta olan Laçin kamp alanı günübirlik piknikler, doğa yürüyüşleri ve farklı eğlenceler için yöre halkı tarafından da sıkça tercih ediliyor. Sakin bir ortamda kamp yapmak için özellikle yaz günlerinde hafta içleri tercih edilebilir. Bunun yanında kamp alanı için bilgi almak isteyenler oldukça yakın olan Laçin köyü sakinlerine başvurabilirler.
Bölgede kamp ihtiyacı için herhangi bir tesis bulunmuyor. Laçin köyünde bulunan küçük bir marketten ihtiyaçlar kısmen karşılanabilir. Ancak yine de bölgeye mutlaka özellikle elektrik ve aydınlatma açısından hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Eskişehir’in Han ilçesine bağlı olan Yazılıkaya köyü şehir merkezine 75 km mesafede yer alıyor. Eski çağ tarihi kalıntılarının olduğu köye ulaşım şehir merkezinden Han minibüsleriyle veya özel araçlarla sağlanabiliyor. Köyde bulunan çok eskilerden kalma tarihi kalıntılar birçok doğaseverin ilgisini çekiyor.
Yazılıkaya köyü hem doğal güzelliği hem de tarihi kalıntılarıyla birçok ziyaretçi ağırlıyor. Kültürel bakımdan oldukça zengin olan bölgede Midas anıtı ve etrafındaki kalıntılar görülmeğe değer. Bölgedeki doğal güzellikler de insanı rahatlatan türden. Çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun olan bölgede kültür ve doğa turizmi yapılabiliyor. Bölgeyi keşfederken kamp yapmak ve temiz havada kafa dinlemek insana huzur veriyor. Çevre illerden ve ülkemizin hemen her yerinden kamp severleri ağırlayan bölge yıl boyu oldukça hareketli oluyor.
Yazılıkaya köyü kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı WC ve içme suyu gibi imkânlar bulunuyor. Ancak diğer ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Köyden ihtiyaçlar biraz olsun temin edilebilse de yine de bölgeye kamp için giderken hazırlıklı olmak gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı bölgedeki kafeteryalardan karşılayabilirsiniz. Kapsamlı bir yiyecek ve içecek alışverişi için ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Avlakkaya bölgesi şehir merkezine 25 km mesafede Mihalgazi karayolu üzerinde bulunuyor. Bölgeye özel araçlar ve Mihalgazi minibüsleriyle ulaşmak mümkün. Araçla bir yere kadar gidildikten sonra kamp yapılacak bölgeye ulaşmak için yürümek gerekiyor.
Avlakkaya bölgesi yüksek kayalıkların olduğu bir bölge. Bununla birlikte doğa sporları ve kampçılık için de oldukça elverişli. Yürüyüş rotaları üzerinden kayaları aşarak etrafı keşfetmek mümkündür. Ayrıca hem doğa yürüyüşü yapıp hem de uygun görülen noktaya kamp kurulabilir.
Avlakkaya bölgesinde akan Avlağı deresi ise ortama oldukça hoş bir hava katıyor. Kamp yapmak isteyenler genelde derenin kenarını tercih ediyorlar. Yıl boyu oldukça sakin ve sessiz olan bölgede kafa dinlemek, arkadaşlarla ve ailece sohbetler etmek insanı rahatlatıyor. Bunun yanında doğa yürüyüşleriyle farklı noktaları keşfetmek de mümkün. Hemen her yere çadır kurularak bu sakin doğanın keyfini çıkarmak mümkün.
Avlakkaya bölgesinde kampçıların WC ihtiyacı için tuvalet bulunuyor. Ancak diğer ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için giderken tedarikli gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, yürüyüş parkurları ve çadır kamp alanları bulunmaktadır. Duş, elektrik ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Tepebaşı ilçesine bağlı olan Tandır köyü Eskişehir merkezine 30 km mesafede bulunuyor. Bölgeye şehir merkezinden minibüslerle ve özel araçla ulaşmak mümkündür. Eskişehir’in en yeşil ve kültürel anlamda zengin alanlarından biri olan Tandır köyü yıl boyu birçok kamp severi ağırlıyor.
Eskişehir’in orman bölgesi olarak anılan Tandır köyü ve çevresi yemyeşil doğasıyla dikkat çekiyor. Tandır köyü Abhazlar tarafından kurulmuş ve köyde birçok Abhaz yaşıyor. Abhazlar 93 harbi denilen Osmanlı-Rus savaşında Kafkaslardan bölgeye göçmüşler. Tarihi ve kültürel birimi oldukça fazla olan köyde ve köyün etrafında çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Günümüzde mahalle olarak anılan bölgenin doğası bozulmamış. Bu sebeple yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor. Ayrıca bölgede bulunan geniş ormanlık alan adeta Eskişehir’in oksijen deposudur. Ormanlık alanda ağaçların ortasında kamp kurmak ve kuş seslerini dinlemek insana müthiş huzur veriyor.
Taştepe mevki Tandır köyünde kampçıların ihtiyaçlarının çoğu karşılanabiliyor. WC, market vb. ihtiyaçlar bölgeden karşılanabilirken yine de bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Tandır Köyü merkezindeki bakkal, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Karaören göleti Eskişehir-Afyon karayolunun 81. km’sinde yer alıyor. Seyitgazi ilçesine bağlı olan Büyük yayla köyü güzergâhından ormanlık alana geçilerek gölete ulaşılabiliyor. Bölgeye ulaşım sadece özel araçlarla yapılabiliyor. Yeşil doğa içerisinde küçük ve şirin bir göl olan Karaören göletine kampçılar oldukça ilgi gösteriyor.
Karaören göleti yemyeşil orman içerisinde masmavi manzarasıyla oldukça dikkat çekiyor. Eskişehir’in gizli kalmış güzelliklerinden olan bölge sessizlik ve sakinlik arayan doğaseverler tarafından tercih ediliyor. Bölgede hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Göletin kenarında ve ormanın bol oksijenli havasında kamp yapmak insana huzur veriyor. Yöre halkı tarafından günübirlik piknikler için de tercih edilen bölgede küçük olta balıkçılığı da yapılabiliyor. Bunun yanında ormanlık arazi içerisinde yürüyüşler yaparak etrafı keşfetmek ve doğada vakit geçirmek insanı mutlu ediyor. Bununla birlikte Karaören göleti şehirden bunalanlar için oldukça otantik bir ortam sunuyor.
Karaören göletinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. İçme suyu rahatlıkla bölgeden karşılanabilirken WC, market ve diğer ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi yakınlarında şehir merkezine 90 km mesafede bulunan Yapıldak göleti aynı ismi taşıyan Yapıldak köyünde yer alıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Eskişehir’in yeşil ve ferah alanlarından biri olan Yapıldak göleti kampçıların uğrak noktası oluyor.
Yapıldak göleti etrafı ağaçlık ve ortasında şirin bir gölet olarak misafirlere harika manzaralar sunuyor. Hemen her bölgede çadır ve karavan kampı kurmak için müsait alanlar mevcut. Özellikle sabah saatlerinde ağaçların arasında kuş sesleriyle uyanmak insana büyük keyif veriyor. Gölün huzur dolu manzarası karşısında kamp kurmak ve geceleri kamp ateşi etrafında yıldızları seyretmek doğaseverleri mest ediyor. Yapıldak göleti ve çevresinde yürüyüş rotaları mevcut. Bu rotaları takip ederek yakındaki Fetiye göletine de ulaşmak mümkün. Günübirlik piknikler için de tercih edilen alan yöre halkı tarafından sıkça kullanılıyor.
Yapıldak göleti ve çevresinde su bulmak kolay. Ancak diğer ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Yapıldak köyünden bazı ihtiyaçlar karşılansa da kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını önceden temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: İçme suyu kaynağı, yürüyüş yolları ve çadır kamp alanları mevcuttur. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Sakarya nehri üzerine kurulu olan Gökçekaya barajı şehir merkezine 70 km mesafede yer alıyor. Mihalıççık ilçesi sınırlarında yer alan baraja ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Hidroelektrik enerjisi için 70’li yıllarda inşa edilen baraj günümüzde doğa yürüyüşleri ve kampçılık için sıkça tercih ediliyor.
Doğal ortamı ve bol oksijenli havasıyla oldukça ilgi gören Gökçekaya barajı etrafındaki ağaçlar ve barajın maviliği ile doğaseverlere eşsiz bir ortam sunuyor. Günübirlik piknik alanları ve yürüyüş rotalarıyla misafirlerine birçok imkân suna Gökçekaya barajında çadır ve karavan kampı için oldukça uygun yerler bulunuyor. Barajda avlanan taze balıklarla sabahları nefis bir kamp kahvaltısı yapılabilir sonra ise yürüyüş rotalarını takip ederek bölgeyi keşfe çıkabilirsiniz. Harika doğa fotoğraflarının da çekilebileceği bir alan olan Gökçekaya barajı her yıl yöre halkı başta olmak üzere çevre illerden de birçok ziyaretçi ağırlıyor.
Uzun ve kısa dönemli kamplar için de tercih edilen Gökçekaya barajında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Gökçekaya barajına yakın bir noktada yer alan Sündiken dağları şehir merkezine 70 km mesafede yer alıyor. Tepebaşı ilçesi sınırlarında bulunan dağa ve kamp bölgesine ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Bölgenin en önemli yükseltilerinden olan Sündiken dağları birçok kampçı için ideal kamp noktaları sunuyor.
Kuzeyden batıya doğru uzanan dağ silsilesi yaklaşık 120 km’lik bir alanı kaplıyor. Büyük bölümü Tepebaşı ilçesi sınırlarında olan Sündiken dağlarının eşsiz doğası ve havası her yıl binlerce ziyaretçi çekiyor. Bölgeye kamp yapmak isteyenler, dağcılık sporu meraklıları, doğa fotoğrafçıları oldukça ilgi gösteriyor. Çadır kampı için oldukça uygun imkânlar sunan Sündiken dağlarının belirli bölgelerinde karavan ile de kamp yapılıp bu doğa harikası bölgenin tadı çıkarılabilir. Bununla birlikte tırmanış sporu meraklıları ve trekking tutkunları için de oldukça uygun imkanlar sunan Sündiken dağı, etrafındaki güzelliklerle birlikte çevre illerden de birçok doğa severi ağırlıyor. Birçok ve yaylaya da ev sahipliği yapan Sündiken dağlarının görülmemiş güzelliklerini keşfetmek ve buralarda kamp yapmak oldukça keyifli oluyor.
Sündiken dağlarında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye giderken hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Türkmen baba dağının bir kısmı Eskişehir bir kısmı ise Kütahya il sınırlarında kalıyor. Eskişehir merkeze 57 km mesafede olan dağ Kütahya merkeze ise 54 km mesafede yer alıyor. Harika doğası ve oksijeni bol havasıyla kampçılar tarafından sıkça tercih ediliyor.
Türkmen baba dağı ve Yukarı Kalabak köyü çevresi doğal güzellikleri bakımından ön plana çıkıyor. Kalabak suyunun kaynağı buradan başlıyor. Doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenler, sakin ortamda kamp deneyimi yaşamak isteyenler ve her açıdan doğaseverlerin ilgi gösterdiği bölge buz gibi suları ve yaylalarıyla da oldukça önemli. Birçok trekking rotasının bulunduğu Türkmen dağı ve çevresinde bu rotaları takip ederek çevredeki diğer yerleri keşfetmek de mümkün. Ayrıca Yukarı Kalabak köyünün otantik ortamı da oldukça ilgi çekici.
Türkmen baba dağı ve çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. İçme suyu açısından sıkıntı yaşanmayan bölgeye en yakın market Kalabak köyünde bulunuyor. Bölgeye kamp için giderken bu markete uğranıp ihtiyaçlar temin edilebilir. Bununla birlikte her türlü hazırlığı yaparak bölgeye gitmek de faydalı olacaktır.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Tepebaşı ilçesinde bulunan Bozdağ Eskişehir şehir merkezine 20 km mesafede yer alıyor. Doğal güzellikleri sık ormanlarıyla oldukça dikkat çeken bir yer olan Bozdağ’a ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor.
Eskişehir’in keşfedilmemiş ve az bilinen güzelliklerinden olan Bozdağ ve çevresi sakinlik arayanlar için harika bir ortam sunuyor. Bölgede çadır ve karavan kampı kurarak bu sakin ortamın keyfini çıkarmak mümkündür. Sık orman örtüsü ve bol oksijenli havasıyla birçok güzellik barındıran Bozdağ, kampçıların yanı sıra doğa yürüyüşü meraklıları ve orman havası sevenlerin de uğrak noktası oluyor. Sık ağaçlar arasında yapılan kamplar oldukça keyifli oluyor. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden oldukça uzak olan bölge yöre halkının kafa dinlemek için tercih ettiği önemli alanlardan biri.
Bozdağ tandır kamp alanında içme suyu bolca bulunuyor. Ancak diğer ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Sadece doğa ile iç içe olmak isteyenlerin tercih ettiği bölgeye kamp için gideceklerin her ihtiyaçlarını tedarik ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor. Ayrıca elektrik ve aydınlatma yönünden de mutlaka hazırlıklı olmak gerekiyor.
Kamp Olanakları: İçme suyu kaynağı, yürüyüş yolları ve çadır kamp alanları mevcuttur. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Çatacık orman içi mesire alanı Mihalıççık ilçesinde şehir merkezine 100 km mesafede bulunuyor. Tamamen ormanlarla kaplı bir bölgede yer alan mesire alanına ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Eşsiz doğası ve bol oksijenli havasıyla çevre illerden de ziyaretçi alan bölge kamp için oldukça uygun.
Çatacık orman içi mesire alanı yöre halkı tarafından günübirlik piknikler için sıkça tercih ediliyor. Tamamen ormanlarla kaplı alanda piknik yapmak, kamp kurmak ve yürüyüş yapmak oldukça keyif vericidir. Bunun yanında tam bir oksijen deposu olan bölgede bir de geyik üretme çiftliği bulunuyor. Birçok ağaç çeşidini barındıran orman içerisinde ve daha uygun noktalarda kamp kurarak doğanın huzurunu çıkarmak mümkündür. Orman işletme müdürlüğü tarafından işletilen Çatacık orman içi mesire alanı doğaseverlerin ve şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor.
Çatacık orman içi mesire alanında kampçıların WC ve içme suyu ihtiyacı rahatlıkla karşılanabiliyor. Ancak bölgede market vb. herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gelenlerin hazırlıklı gelmeleri gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, içme suyu kaynağı, yürüyüş parkurları ve çadır kamp alanları mevcuttur. Duş ve elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Bakir doğası ve eşsiz manzarasıyla Sofça barajı Kütahya ili sınırlarında yer alıyor. Eskişehir merkezine 55 km mesafede olan baraja ulaşım özel araçlarla sağlanıyor.
Barajın etrafı oldukça bakir ve buna bağlı olarak da oldukça sessiz ve sakin. Kamp yaparken sessizlik ve sakinlik arayanlar için oldukça uygun olan Sofça barajı çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun imkânlar sunuyor. Masmavi baraj gölü manzarasına karşı ve harika bir doğa içerisinde kamp kurabilir, yürüyüş yapabilir, balık tutabilirsiniz.
Şehrin sıkıntısından ve gürültüsünden bunalanlar için oldukça uygun bir yer olan Sofça barajı yöre halkı tarafından günübirlik piknikler için sıkça tercih ediliyor. Hem Kütahya’dan hem de Eskişehir tarafından oldukça ziyaretçi alan baraj doğa tutkunları için güzel bir alternatif oluyor. Baraj gölü çevresindeki yürüyüş rotalarını takip ederek uzun bir doğa yürüyüşüne çıkabilir ve uygun gördüğünü yere çadır kurarak kamp yapabilirsiniz. Böylece bir müddet doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz.
Sofça barajında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Musaözü Tabiat Parkı Kütahya–Eskişehir yolu üzerinde şehir merkezine 24 km mesafede bulunuyor. Bölgeye ulaşım minibüsler ve özel araçla sağlanabiliyor. Kamp yapmak ve doğada vakit geçirmek isteyenlerin en çok tercih ettiği noktalardan olan Musaözü Tabiat Parkı’na giriş kişi başı 4 TL, otomobil ise 12 TL olarak ücretlendiriyor.
Karasal iklimin etkili olduğu Eskişehir’de yaz mevsimi oldukça sıcak geçebiliyor. Bu yüzden Musaözü Tabiat Parkı’nın yeşil doğası ve serin havası özellikle yaz sıcağından bunalanlar için güzel imkânlar sunuyor. Yeşili ve suyu oldukça bol olan Musaözü Tabiat Parkı’nda hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun mekânlar bulunuyor. Özellikle hafta sonları hem şehir içinden hem de şehir dışından birçok ziyaretçi ağırlayan park oldukça kalabalık oluyor. Hafta sonları kamp için yer bulabilmek büyük sıkıntı bu yüzden erken saatlerde gitmek gerekiyor veya kamp için hafta içlerini tercih etmek gerekiyor.
Piknik ve kamp alanlarının yanında yürüyüş rotaları, bisiklet parkurları da bulunan parkta Musaözü göletinde olta balıkçılığı da yapılabiliyor.
Musaözü Tabiat Parkı’nda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı, büfe, restoran, WC, mescit, otopark, içme suyu gibi tesisler mevcut. Bölgede rahat bir şekilde kamp yapıp doğanın tadını çıkarabilirsiniz.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, büfe, çocuk oyun alanı, kır lokantası, çadır, karavan ve bungalov konaklama yerleri, havuz, mescit, giriş kontrol noktası, olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet 6 TL, otomobil 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL, otobüs 108 TL. 1 ünite çadır 10 TL, 1 ünite karavan 17 TL, 4 yataklı kır evi 100 TL.
Web Sitesi: http://musaozu.tabiat.gov.tr/
Odunpazarı ilçesinde Kalabak köyünde yer alan Şelale mesire alanı şehir merkezine 35 km mesafede yer alıyor. Toplu taşımayla ulaşım sağlanabilen bölgeye özel araçlarla da rahatlıkla gidilebiliyor. Yöre halkı tarafından sıkça tercih edilen mesire alanına girişler ise 16 TL olarak ücretlendiriliyor.
Kalabak köyü yakınlarındaki ormanlık bölgede yer alan Şelale mesire alanı huzurlu ortamı ve doğal güzellikleriyle birçok ziyaretçi ağırlıyor. Kalabak şelalesi adıyla anılan şelalenin ortama kattığı serinlik ve ferahlıkla bölgede hem çadır kampı hem de karavan kampı kurulabiliyor. Ormanlık alan içerisinde ise karaçamdan köknara, kızılcıktan çınara kadar birçok ağaç türü bulunuyor. Ormanlık alanın içerisinde daha sakin ortamlarda kamp yapılabilir. Özellikle yaz günlerinde ve hafta sonları son derece kalabalık olan mesire alanına günübirlik piknikçiler akın ediyor. Bu yüzden daha sakin zamanlar kamp için daha iyi bir tercih olacaktır. Şelale etrafında bulunan yürüyüş yolları ile çevredeki güzellikleri keşfetmek mümkün.
Şelale orman içi mesire alanında WC ihtiyacı ve içme suyu ihtiyacı karşılanabiliyor. Ancak market vb. tesisler olmadığı için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, piknik alanları ve piknik masaları, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan kamp yerleri ve otopark alanı. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Giriş Ücreti: 16 TL
Eskişehir şehir merkezine 85 km mesafede yer alan Bozcaarmut göleti Bilecik ili sınırlarında yer alıyor. İki şehrin tam ortasında yer alan doğa harikası gölete ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor.
Bozcaarmut göleti eşsiz manzarası ve harika doğasıyla özellikle hafta sonları birçok ziyaretçi ağırlıyor. Sessiz ve sakin bir kamp ortamı arayanların bölgeye kamp için hafta içi gitmeleri daha uygun olacaktır. Bölgede çadır ve karavan kampı kurmak için oldukça uygun noktalar var. Günübirlik piknikler için de kullanılan bölge yeşil ve maviyi bir arada barındıran nadir noktalardan. Göl kenarında ağaçların altında kamp yapmak insana büyük keyif veriyor. Bunun yanında daha sakin ortam tercih edenler ağaçlık alanın iç kısmına doğru oldukça uygun yerlerde kamp yapabilirler. Göl çevresinde yürüyüş yapmak ve bu eşsiz manzarada harika fotoğraflar yakalamakta oldukça mümkün.
Bozcaarmut göletine girişler 10 TL olarak ücretlendiriliyor. Bunun yanında kampçıların içme suyu ve WC ihtiyaçları bölgedeki çeşmelerden karşılanabiliyor. Yol üzerindeki marketlerden de diğer ihtiyaçlar karşılanabilir. Ancak diğer ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, içme suyu kaynağı, yürüyüş parkurları, gölet alan ve çadır kamp yerleri. Duş ve elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Giriş Ücreti: 10 TL
Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Kalabak köyünde yer alan Beşikderesi şelalesi şehir merkezine 35 km mesafede yer alıyor. Özel araçlarla ulaşılan bölgeye girişler 16 TL. Doğa harikası şelalenin etrafında piknik yapmak ve kamp kurmak oldukça keyifli oluyor.
Beşikderesi şelalesi yöre halkının günübirlik piknikler için kullandığı bir mesire alanı. O yüzden özellikle yaz günlerinde ve hafta sonları oldukça kalabalık olabiliyor. Kamp için sessiz ve sakinlik tercih edenler hafta içi gitmeyi düşünebilir. Şelale o kadar gürül gürül akmıyor ancak ortama kattığı hoş hava görülmeye değer. Şelalenin etrafında ve daha geniş bölgede hem çadır kampı için hem de karavan kampı için oldukça uygun alanalar mevcut. Ateş yakmaya müsaade edilmiyor. Yürüyüş parkurları da bulunan bölge de harika bir kamp geçirebilirsiniz.
Kalabak köyü yolu üzerinden ulaşım sağlanan Beşikderesi şelalesinde kampçıların WC ve yemek ihtiyacını karşılayacağı tesisler mevut. Bölgede tuvaletler ve bir adet restoran hizmet veriyor. Ancak diğer ihtiyaçlar için yol üzerinden temin etmek veya bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, restoran, yürüyüş parkurları, piknik alanı ve piknik masaları, büfe ve çadır kamp alanları. Kapsamlı yiyecek ve içecek alışveriş ihtiyacınızı kamp alanına gelmeden önce yapmalısınız.
Giriş Ücreti: 16 TL
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde özel bir işletmeye ait olan Santral park şehir merkezine 43 km mesafede bulunuyor. Santral parka ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Bununla birlikte santral parkta kamp, bungalov, günübirlik piknik hizmeti gibi imkânlar ziyaretçilere sunuluyor.
Santral park oldukça keyifli bir alandır. Harika doğası ve temiz havasıyla birçok misafire piknik ve konaklama imkânı sunuyor. 24 saat açık olarak hizmet veren Santral parkta kır düğünü hizmetleri de veriliyor. Çadır kampı ve karavan kampı hizmetlerinin yanında bungalovlarda da konaklamak mümkündür. Eskişehir gezinizde Santral parkta konaklama sağlayarak çevreyi keşfetmek oldukça keyifli olacaktır. Bunun yanında yüzme havuzuna da sahip olan alan kamp severlerin birçok ihtiyacını karşılayabiliyor. Özellikle sıcak yaz günlerinde serin ağaçların altında kamp yaparak Santral parkta doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca çevredeki güzellikleri keşfetmek akşam serinliğinde doğayı dinlemek insana huzur veriyor.
Santral Parkta kampçıların hemen her ihtiyaçları karşılanabiliyor. WC, duş, bungalov, restoran vb. hizmetlerin sunulduğu alan temizlik ve hijyeniyle de oldukça öne çıkıyor. Burada rahat ve keyifli bir kamp yaşayabilirsiniz.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, restoran, ortak kullanımlı mutfak alanı, bahçe ve dinlenme alanı, çadır, karavan ve bungalov konaklama yerleri ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL, karavan konaklama 80 TL. Bungalov konaklama ücretleri resmi tatiller ve sezonluk değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi için aşağıdaki telefon numarasını arayarak tesis ile iletişime geçebilirsiniz.
Telefon: 0507 133 35 55
Web Sitesi: https://santral-park.business.site/
Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…
İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…
Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…
Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…
Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…
Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…