Cunda Restoranları | 24 En İyi Mekan

Cunda büyüleyici atmosferinin yanı sıra birbirinden lezzetli yemekler sunan onlarca restoranıyla da, müdavimlerinin her geçen gün arttığı bir yerleşim yeri…

Cunda restoranları denince akla tazecik deniz mahsulleri, mis gibi organik ürünlerden hazırlanmış kahvaltı masaları, parmaklarınızı yedirecek dondurma tezgahlarıyla pek çok sevimli işletme geliyor… Restoranların bir çoğu Rumlardan kalma eski taş evlerden çevrilmiş. Restoranlar özellikle deniz mahsulleriyle tüm Balıkesir’e ün salmış…

Ayvalık ve Sarımsaklı’da tatil yapan turistler, Cunda restoranlarında bir akşam yemeği için adayı ziyaret edebiliyor. Adanın en meşhur lezzetleri arasında ise balık çeşitleri, deniz mahsulleri, sakızlı kurabiye, sakızlı Türk kahvesi, şerbetli lokma tatlısı, sakızlı dondurma ve şaraplar geliyor…

# Cunda Restoranları

Kahvaltı ve Kahve Durakları

1- Cook Point Cunda

cook point

Cunda’nın kahvaltı konusunda en iddialı mekanı, Cook Point Cunda… Eski ile yeninin muhteşem uyumunu göreceğiniz kafe dekorasyonunda, sizleri tarihte bir yolculuğa çıkaracak eşyaların yanı sıra oldukça modern çizgiler de mevcut. Kahvaltısı ise tam da Cunda’ya yakışır organik ürünlerden hazırlanıyor.

Görseldekinden daha fazla ürün geliyor sofraya, lezzetleri ise parmak ısırtan cinsten.. Cunda’da bir sabah kahvaltınızı burada yapmanızı tavsiye ederiz. Kafe, Cunda sahil yolunda tekne turlarının düzenlendiği güzergahta, Cunda Mavi Otel’in 50 metre ilerisinde yer alıyor.

*Bir Kişilik Cunda Serpme Kahvaltı: 44 ₺

Kalabalık Günlerde Rezervasyon için: 0266 327 2721

2- Cunda Mavi Otel

cunda mavi

Adanın en güzel pansiyonlarından biri olan Cunda Mavi, ilk kez gidenlerin müdavimi olduğu bir aile işletmesi… Özellikle işletme sahibi Metin Bey’in hoşgörü ve yardımseverliği ile beğeni toplayan pansiyonun, konaklama dışında öyle lezzetli bir kahvaltısı var ki Cook Point Cunda ile yarışır cinsten…

Tamamen organik ürünlerle hazırlanan kahvaltılıklar Ege’nin muhteşem zeytinyağı ile lezzetlendirilince tadından yenmiyor. Bir de kahvaltının yanında gelen çıtır simitler ve pişinin tadı da damaklarda lezzet patlamaları yaşatıyor. Burada konaklamayı düşünmüyorsanız bile otelin kafesine bir sabah kahvaltısı için uğramanızı tavsiye ederiz.

*Kahvaltı Fiyatları için: 0266 327 21 02

3- Hacıoğlu Aşkın Tost Evi

aşkın tost evi cunda

Cunda’da hızlı ve lezzetli bir kahvaltı arayışındaysanız Hacıoğlu Aşkın Tost Evi, tam da size göre bir tercih olacaktır. Bilindiği üzere Ayvalık tostu, bölgenin simgesi haline gelmiş bir lezzet. Cunda’da bu tostun en lezzetli halini Aşkın Tost Evi’nde yiyebileceğinizin garantisini verebiliriz. Kaliteli ürünlerden hazırlanan tostlar arasında müşterilerin favorisi tulum peynirli ve olanı.

*Bir Ayvalık Tostu ve Bir Ayran Ücreti: 18 ₺

İletişim için: +90 266 312 26 63

4- Cunda Karadeniz Pastanesi

karadeniz pastanesi

Adada güzel bir kahve keyfi için tercih edebileceğiniz Karadeniz Pastanesi, uzun yıllardır hizmet veren oldukça şirin dizayn edilmiş bir  taş evde hizmet veriyor. Pastanenin en meşhur lezzetleri arasında; damla sakızlı kurabiyesi, el yapımı limonatası ve bademli keşkülü geliyor…

Bu ürünlerden birini denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Diğer yandan envai çeşitte tatlı tuzlu kurabiye ve pasta çeşitleri de tezgahlarını süsleyen güzellikler arasında.

*İletişim : 0266 312 25 21

Adres: Mithatpaşa Mah. Çarşı Cad. No:10 Cunda Adası

5- Orman Coffe & Cocktail

orman coffe cocktail

100 yıllık bir binada, taş duvarlar arasında harika lezzetleri deneyimlemek için ziyaret etmeniz gereken Orman Coffe & Cocktail, yerli yabancı turistlerin müdavimi olduğu güzel bir mekan… İki güçlü kadın tarafından yürütülen işletmesiyle, oldukça zengin bir içecek menüsüne sahip kafe, yalnızca Nisan – Ekim ayları arasında hizmet veriyor. Bu tarihler arasında atölye parti organizasyonları ve daha pek çok etkinliğe de yer veriliyor.

Orman’ın en ünlü içecekleri elbette ki pek çok malzemeyle hazırlanan kokteylleri… Mevsimsel meyvelerle hazırlanan ve taze baharatlarla karıştırılan envai çeşitteki kokteyl ve kahve menüsü, mekanın en önemli zenginliği… 10:30 – 02:00 saatleri arasında açık olan Orman Coffe & Cocktail’e, dilerseniz öğlen küçük bir kahve molasına dilerseniz de akşam saatlerinde lezzetli kokteylleri tatmaya uğrayabilirsiniz.

*Adres: Namık Kemal, Zafer Sk. No:7, 10405 Cunda Adası

6- Taş Kahve

taş kahve

Cunda’nın sahil kenarında karşınıza çıkacak Taş Kahve, adanın en ünlü mekanlarından biri. Kafenin olduğu bina, yüksek tavanları ve taş duvarlarıyla dikkat çekiyor. Yaz, kış hizmet veren kafenin en ünlü içecekleri ise dibek kahvesi, damla sakızlı Türk kahvesi ve ev yapımı limonatası. Diğer yandan Taş Kahve’nin tost ve dondurması da oldukça övülüyor.

Cunda’nın simgesi haline gelmiş işletme, adanın eski tarihine tanıklık eden yapılardan birinde yer alıyor. Duvarlarında yer alan büyük aynalar ise turistlerin bir numaralı fotoğraf noktası.

*İletişim: 0 266 3271166

Adres: Alibey Adası, Sahil Boyu No:20, 10405

7- Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı ( Panorama Kafe )

sevim necdet kent kitaplığı

Adanın en tepe noktasında yer alan Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı’nın sevimli bir parçası olan Panorama Kafe, sizlere harika bir manzara eşliğinde bir şeyler atıştırma imkanı sunuyor. Agios Yannis Kilisesi’ni gezdikten sonra soluklanabileceğiniz kafede, Cunda’nın nostaljik dar sokaklarını ve eski Rum evlerini seyir imkanı bulacaksınız. Kafenin sevilenleri arasında ise el yapımı limonata ve tost geliyor.

Restoranlar

8- Bay Nihat

bay nihat

Bay Nihat, adanın en güzel ve maliyeti biraz yüksek restoranlarından biri olarak anılıyor. 1978 yılından beri hizmet veren işletme, her yıl Cunda’yı ziyaret eden ünlü simaların yemek için mutlaka tercih ettiği restoranlar arasında. Fiyatları ise bu bilgilerle doğru orantılı olarak biraz yüksek.

Ancak Cunda’ya gelip de bir akşamınızı, Bay Nihat’ın nefis lezzetlerini denemeden geçirmek olmaz. Restoran, Namık Kemal sokağında tarihi bir binada, otantik bir atmosfere sahip. Bay Nihat’ın mutlaka denemeniz gereken lezzetleri arasında; girit mezesi, levrek sarma, fener balığı, soslu dil balığı, kabak çiçeği dolması ve ahtapot beğendi. Diğer yandan balık çeşitlerinin hemen hepsini çekinmeden sipariş edebilirsiniz. Oldukça lezzetli…

*İki Kişi için Ortalama Fiyat / Alkollü : 450 ₺ ( Fiyatlar aldığınız alkol miktarı ve meze sayısına göre farklılık gösterebilir. )

Rezervasyon için: 90 266 327 10 63

9- Son Vapur Restaurant

son vapur

Mavi beyaz konseptiyle oldukça şirin bir ambiyansa sahip Son Vapur Restoran, lezzetli mezeleriyle de misafirlerinin ilgisini topluyor. Birbirinden lezzetli mezeleri ve muhteşem personel kadrosuyla kendinizi, evinizin bahçesinde hissedeceğiniz işletmenin mutlaka denemeniz gereken lezzetleri arasında; ot kızartma, girit ezme, girit kabağı, şevketi bostan, balık simidi geliyor…

*İki Kişi için Ortalama Alkollü : 350 ₺ ( Fiyatlar aldığınız alkol miktarı ve meze sayısına göre farklılık gösterebilir. )

Rezervasyon için: 0 536 611 98 00

Adres: Belediye Cad. Çarşı sok. no:3, Cunda Adası

10- Lal Girit Mutfağı

lal girit mutfağı

Diğer balık restoranlarına göre fiyatlarının daha makul olması gözünü korkutmasın. Lal Girit Mutfağı’nda, fiyatlar ve lezzetler arasında ters bir orantı var. Fiyatlar düşük olmasına rağmen özellikle mezeleri, damaklarda lezzet patlamaları yaşatıyor.

Mekanın sahibesi Emine Hanım’ın mezeleri, Cunda’da yiyip yiyebileceğiniz en iyi tatlar arasında. Eşi Yusuf Bey’in enerjisi de takdire şayan.. Mutlaka denemeniz gerekenler arasında başta dil balığı olmak üzere girit usulü onlarca çeşit meze geliyor.  Mezeleri kıyaslamamız oldukça zor, seçimleri size bırakıyoruz. 🙂

*İki Kişi için Ortalama Fiyat Alkollü: 250 ₺ ( Fiyatlar aldığınız alkol miktarı ve meze sayısına göre farklılık gösterebilir. )

Rezervasyon için: 0 266 327 28 34

Adres: Altay Pansiyon Yanı, No:20 / Cunda Adası

11- Cunda Boncuk Restaurant

boncuk mavi

Cunda’nın en işlek restoranlarından biri de Boncuk… Deniz mahsulleri ve vegan menüsüyle sevilen restoranın, servisi ve balık ızgaraları çok seviliyor. Diğer yandan Boncuk Restoran’da yemeden kalkmamanız gereken bir lezzet var ki enfes bir kapanış yapmanızı sağlıyor. Balığın peşinden servis edilen helvayı denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Levrek marin, balık pastırması ve balık çorbası ise mekanın simgesi haline gelmiş tatlardan… Fiyatlar da Cunda ortalamasına göre makul denilebilecek oranda.

*İki Kişi için Ortalam Fiyat Alkollü: 300 ₺ ( Fiyatlar aldığınız alkol miktarı ve meze sayısına göre farklılık gösterebilir. )

Rezervasyon için: 0 266 327 33 33

Adres: Namık Kemal Mh. Sahil Boyu No: 7 / Cunda Adası

12- Vino Şarap Evi

vino şarap evi

Vino Şarap Evi, eski bir Rum Köyü olan Cunda’nın lezzet karmasını misafirlerine sunuyor. Şarap evi yalnızca şaraplarıyla değil Midilli ve Girit mutfağının, Türk mutfağıyla harika bir sentezini sunan peynirleri, otları ve deniz ürünleriyle de oldukça meşhur. Yerel sızma zeytinyağı ile dengelenmiş mezeleri parmak ısırtan cinsten.

Bir tek şaraplarıyla değil likörleriyle de nam salmış restoran, on sekizin üzerinde el yapımı likör menüsüne sahip. Yerli yabancı şarapları ve lezzetli likörleriyle muhteşem bir işletme olan Vino Şarap Evi’ne mutlaka uğrayın deriz.

*Rezervasyon için: 0 535 737 33 84

Adres: Cumhuriyet Caddesi, No:8 / Cunda Adası

13- Sahil Restaurant

sahil restoran

Her balık restoranı gibi fiyatlarından biraz dem vurulsa da Sahil Restoran, Cunda’nın ekollerinden biri haline gelmiş. Denize sıfır konumu ve nefis yemekleriyle ünlü restoran, özellikle güneşin battığı saatlerde oldukça etkileyici bir atmosfere bürünüyor. Dil balığı, balık papalina, karides, isli levrek ve sahil lokması en sevilen lezzetleri arasında. Aynı zaman da restoranda akşam saatlerinde canlı fasıl ekibi de mevcut…

*İki Kişi için Ortalama Fiyat Alkollü : 250- 300₺ ( Fiyatlar aldığınız alkol miktarı ve meze sayısına göre farklılık gösterebilir. )

İletişim: 0541 458 86 44

Adres: Sahil Boyu Cad. Cunda, Ayvalik

14- Deniz Restaurant

deniz restoran

Cunda sahil kenarında yer alan Deniz Restoran, adanın en iyi balık restoranlarından biri olarak gösteriliyor. Meze fiyatlarının diğer restoranlarda göre daha makul olduğu işletmede, balık çeşitleri ise biraz daha pahalı. Her gün yenilenen taze mezeleri ve çok çeşitli menüsü ile Cunda’yı ziyaret edenlerin vazgeçilmez duraklarından biri olan mekan, tamı tamına 33 yıldır hizmet veriyor.

*İki kişi için Ortalama Fiyat Alkollü: 300 ₺ ( Fiyatlar aldığınız alkol miktarı ve meze sayısına göre farklılık gösterebilir. )

Rezervasyon için: Namık Kemal Mah. Sahil Yolu No.:15 / Cunda Adası

15- Uno Pizza

uno restoran

Adanın ünlü balıkçılarından biraz uzaklaşmak ve dünya lezzetlerinin tadına bakmak isteyenler için Uno Pizza, nefis bir İtalyan pizzacısı. Vejetaryen dostu restoranda oldukça lezzetli salatalar ve daha pek çok lezzet de mevcut. Deniz ürünlerinden biraz uzaklaşmak isteyenler için harika bir akşam yemeği tercihi. Restoranın popülerleri arasında makarna çeşitleri, salatalar, şaraplar ve otlu mezeler geliyor.

*İki Kişi için Ortalama Fiyat Alkollü: 150-200 ₺ ( Fiyatlar aldığınız alkol miktarı ve yemek çeşitlerine göre farklılık gösterebilir. )

İletişim: 0266 327 18 28

Adres: Çarşı Cad. No:1 , Namık Kemal Mah. / Cunda Adası

16- Atalente Yalço’nun Yeri

yalconun yeri

Atalente Yalço’nun Yeri denince akla Girit ezmesi, kabak çiçeği dolması, kalamar tava ve daha pek çok lezzet geliyor. Kalabalığın içinde sevdiklerinizle birlikte huzurlu bir akşam yemeği garantileyen Yalço’nun Yer’inde, oldukça makul fiyatlara birbirinden lezzetli deniz ürünlerinin tadına bakacağınızdan emin olabilirsiniz. Yaz sezonu hizmet veren restoran, Eylül ayına kadar açık ve hafta sonları çok kalabalık olduğundan gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

*İki Kişi için Ortalama Fiyat Alkollü : 250 ₺ ( Fiyatlar aldığınız alkol miktarı ve meze sayısına göre farklılık gösterebilir. )

Adres: Namık Kemal, 10405 / Cunda Adası

17- Dantela Cunda

dantela cunda

Lezzetleriyle olduğu kadar dekorasyonuyla da hoş bir izlenim bırakan Dantela Cunda, iki girişimci kadının yoğun emeği sonucu bugüne erişebilmiş olağanüstü bir mekan… Burada yalnızca deniz ürünlerini değil Ege’ye has nefis zeytinyağlı yemekleri de tatma şansı bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Antika eşyaların arasında nostaljik bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz Dantela, butik hizmet veren oldukça şirin bir ambiyansa sahip. Fiyatları ise sahilde yer alan restoranlara göre oldukça makul. Aşçıları Emre Bey’in elinden çıkan lezzetlere ise laf yok.

*İki Kişi için Ortalama Alkollü : 200 ₺ ( Fiyatlar aldığınız alkol miktarı ve meze sayısına göre farklılık gösterebilir. )

Rezervasyon için: 0 530 821 70 00

Adres: Mithatpaşa Mah. Cumhuriyet Cd. No:14 / Cunda Adası

18- Aniva Cunda

aniva cunda

Aniva Cunda’nın, yemeklerinden önce muhteşem mimarisi ele geçiriyor kalpleri… ”Taş duvarlar ancak bu kadar güzel dekore edilebilirdi.” diyeceğinizden eminiz. Canlı müzik performanslarıyla, akşamlarınıza renk katacak mekanın lezzetleri ise en az ambiyansı kadar güzel. Balık yemeklerinden sıkılanlar için Aniva’da leziz et yemeklerini tatmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Oldukça zengin bir menüye sahip restoranın mezeleri, şarapları ve daha pek çok lezzeti de parmak ısırtan cinsten.

*Rezervasyon için: 0542 478 50 20

Adres: Mithatpaşa Mah. Ayvalık Cad. No:4 / Cunda

19- Sayfiye Cunda

sayfiye cunda

Muhteşem terasıyla sizlere harika bir deniz manzarası sunan Sayfiye Cunda, adanın en güzel manzarasına sahip bir seyir noktası aynı zamanda. Fasıl ekibiyle de tatil akşamlarınıza renk katan mekanın, deniz mahsulleri de oldukça lezzetli. Restoranın favorileri arasında; kabak çiçeği dolması, Girit mezeleri ve ızgara balıkları geliyor. Özel gün kutlamaları için de hoş bir ambiyansı olduğunu belirtelim.

*İki Kişi için Ortalama Fiyat Alkollü : 300 ₺ ( Fiyatlar aldığınız alkol miktarı ve meze sayısına göre farklılık gösterebilir. )

Rezervasyon için: 0 266 327 13 13

Adres: Mithatpaşa Mah. Mevlana Cad. No:33 / Cunda Adası

20- Teo’s Restaurant

teo's restoran

Teo’s, Cunda’nın en nezih restoranlarından biri. Mekanın ambiyansı ise müdavimi olmayı garantiliyor. Denize sıfır konumda, iskeleye atılmış masalarda lezzetli bir akşam yemeği ve iki kadeh içkinin keyfine doyum olmuyor.  Fiyatlar ise biraz cep yakıyor.

*İki Kişi için Ortalama Fiyat Alkollü : 400 ₺ ( Fiyatlar aldığınız alkol miktarı ve meze sayısına göre farklılık gösterebilir. )

Rezervasyon için:  0 532 443 72 55

Adres: Mevlana Cad. 2. Sok. / Cunda Adası

21- Moshos Taverna

moshos taverna

Yunan müziğinin ezgileri arka fonda çalarken, karşı kıyıdan mis kokulu esintileri sofralara getiren Moshos Taverna, Cunda’nın en eğlenceli işletmesi diyebiliriz. Her gece Yunan sanatçıların sahne aldığı mekan, 200 yıllık tarihi bir yapıda hizmet veriyor.

Yunanistan’dan özel olarak getirilen Uzo’yu denemek isteyenler için de tavsiye ettiğimiz mekanlar arasında. Fiyatlar ise diğer meyhanelere oranla oldukça düşük. Kalamar dolma, enginar ve kabak çiçeği dolması da mekanın favori lezzetlerinden… Mekan bazı akşamlar fix menü üzerinden servis alıyor. Rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

*İki Kişi için Ortalama Fiyat Alkollü : 200 ₺ ( Fiyatlar aldığınız alkol miktarı ve meze sayısına göre farklılık gösterebilir. )

Rezervasyon için:  0 266 327 31 27

Adres: Mithatpaşa, Halk Cd. No:12, 10405 / Cunda Adası

22- Mola Cunda

mola cunda

Eşiniz ya da sevdiklerinizle birlikte özel bir akşam yemeği arayışındaysanız, Mola Cunda tam da size göre bir tercih olacaktır. Dünya lezzetlerinden esintiler bulacağınız menüsü ve hoş ambiyansıyla keyifli bir akşam garantileyen Mola Cunda, aslında otel olarak hizmet veriyor. Ancak dışarıdan restoranına rezervasyon yaptırabilmeniz mümkün.

*İki Kişi için Ortalama Fiyat Alkollü: 250 ₺ ( Fiyatlar aldığınız alkol miktarı ve yemek çeşitlerine göre farklılık gösterebilir. )

Rezervasyon için: 0266 327 27 01

Adres: Namık Kemal Mah. Üç Kuyular Cad. No: 18 / Cunda Adası

Dondurmacılar

23- Cunda’nın Sakızlı Girit Dondurması

cunda'nın sakızlı girit dondurması

Adanın en meşhur dondurmacısı Cunda’nın Sakızlı Girit Dondurması isimli işletme… Her gidenin ‘’ tadı damağımda kaldı.’’ dediği bu küçük dükkanda birbirinden lezzetli dondurmaların yanı sıra lokma tatlısı da yapılıyor. Tadı ise nefis…

Diğer yandan kızarmış dondurma konusunda da oldukça iddialı. Bir akşam yürüyüşüne küçük bir mola için uğramaktan çekinmeyeceğiniz harika bir durak. Kavuniçi cevizli, incirli, karadutlu ve sakızlı dondurmaları ise favoriler listesinde…

*Adres: Namık Kemal, Mevlana Cd., 10405 / Cunda Adası

24- Dondurmacı Cemal

dondurmacı cemal

Dondurmacı Cemal’de, mutlaka denemeniz gereken dondurma çeşitleri arasında sakızlı ve karadutlu dondurmalar geliyor. Aynı zamanda bölgenin yöresel lezzeti kavuniçi dondurmayla da oldukça meşhur bir dondurmacı. Dondurma büfesinin hemen önünde yer alan küçük masalarda keyif yaparak, lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. Diğer yandan Dondurmacı Cemal’in 09:00-00:00 saatleri arasında açık olduğunu da belirtelim.

*Adres: Namık Kemal Mah. Mevlana Cad. 10405 / Cunda Adası

**Cunda restoranları listemize ek, sevdiğiniz leziz yemekler sunan işletmeleri aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin