Ayvalık’tan Midilli Adası’na Nasıl Gidilir?

Ülkemize yakınlığı ve benzer kültürlere sahip olmamızdan dolayı son yıllarda Yunan adalarına giden Türk ziyaretçi sayısında ciddi bir artış meydana geldi. 

Yunanistan‘ın en büyük 3. adası konumunda olan Midilli Adası, ülkemizden hızlı bir şekilde giderek, isterseniz günübirlik bir gezi yapabileceğiniz keyifli bir destinasyon. “Lesvos” olarak da bilinen Midilli’ye ülkemizden feribotlarla kolay bir şekilde ulaşmanız mümkün. Yazımızda Midilli’ye Ayvalık’tan nasıl gidileceği hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

Ayvalık’tan Midilli Adası’na Nasıl Gidilir?

Midilli Adası
Midilli Adası

Midilli’ye gitmek için Ayvalık Limanı’ndan kalkan feribot seferlerini değerlendirmeniz gerekiyor. Limandan Jale Tur, Turyol ve Jalem Tur firmalarının gerçekleştirmiş olduğu seferlerle Midilliye geçmeniz mümkün olabiliyor. Ayvalık’tan Midilli’ye gerçekleştirilen seferler yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculuğun ardından sizi Midilli’ye ulaştırıyor. Son dönemde firmaların gerçekleştirmiş olduğu hızlı seferler sayesinde bu süre 45 dakikaya kadar düşmüş durumda.

Ayvalık feribot seferi
Midilli Adası’na Ayvalık’tan düzenlenen feribot seferleriyle gitmek mümkün

Midilli Adası’na gitmek için gidiş-dönüş için yetişkinlerden 30€, çocuklardan ise 15€ ücret alınmaktadır. Biletinizi eğer internet sitelerinden alırsanız 5€ indirimli olarak almanız mümkün. Biletinizi tek yön alırsanız bilet fiyatlarının daha pahalıya geldiğini belirtmemiz gerek.

Midilli Adası’na Araçla Giriş

Midilli Adası’na dilerseniz aracınızla feribotları kullanarak geçebilirsiniz; ancak feribotların araç kapasiteleri çok sınırlı olduğu için feribot biletinizi önceden almanızı tavsiye ediyoruz. Adaya araçla girmek istediğinizde aracınıza uluslararası geçerliliği olan yeşil sigorta ve uluslararası ehliyet almanız gerekecek.

Midilli Adası'na Araçla Giriş
Midilli Adası’na kendi aracınızla giriş yapabilirsiniz

Eğer adayı araçla ziyaret etmek istiyorsanız alternatif yollardan biri de adanın limanında bulunan yerlerden araç kiralamanız olacaktır. Midilli Adası’nda ortalama 40-60€ arasında bir ücretle günlük araç kiralayabilirsiniz. Araç kiralayarak hem feribot ücretinden hem yeşil sigorta masrafından hem de uluslararası ehliyet masrafından kurtulabilirsiniz.

Midillide araç kiralama
Midilli’de araç kiralayarak birçok masraftan kurtulabilirsiniz

Yunanistan, yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler arasında bulunuyor; ancak eğer normal pasaportunuz varsa Yunanistan geziniz için Shengen Vizesi almanız gerekiyor. Eğer yakın zamanda kolay bir şekilde gidebileceğiniz bir yurt dışı seyahati planlıyorsanız Midilli Adası sizin için en uygun tercih olacaktır.

Midilli’ye gidebileceğiniz Ayvalık’a ulaşmak için Balıkesir uçak bileti seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Balıkesir‘e geldikten sonra Ayvalık’a geçerek Midilli feribotlarına biletinizi alıp keyifli bir Midilli gezisine yelken açabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin