Bursa’da Alışveriş | 27 Alışveriş Noktası

Bursa’da Alışveriş diyoruz; çünkü Bursa’ya gitmişken, alışveriş yapmadan dönmek olmaz!

Bursa’da alışveriş yapmak için gidebileceğiniz tarihi ya da modern birçok yer bulunuyor.

Seyahatlerin en eğlenceli kısımlarından biri de alışveriştir. Biz de Bursa’da gidebileceğiniz çarşı, han ve AVM’leri sizlere rehber olması için, araştırdık, inceledik ve listeledik. Umarız karlı bir alışveriş olur.

Çarşılar

1. Kapalı Çarşı

kapalı çarşı

Bursa’da alışveriş denince akla ilk gelen yer, Kapalı çarşı oluyor. Bursa‘nın merkezinde, Ulu Cami yakınlarında bulunan, Osmanlı‘dan kalma tarihi bir çarşı. Yerli ve yabancı yüzlerce turistin her  yıl akın ettiği bu çarşı, Bursa‘nın tarihi güzelliklerinden biri. Ayrıca çevresinde gezebileceğiniz birçok han ve benzer çarşılar bulunuyor.

Ağırlıklı olarak kuyumcu dükkanlarının bulunduğu çarşı, altın alışverişi için en güvenilir yerlerden biri. Dolayısıyla, mutlaka ziyaret etmelisiniz. Tarihi dokusuyla bu atmosfere şahit olup, keyifli bir alışveriş yapabilirsiniz.  Sadece pazar günleri kapalı olan çarşı, 09.00-19.30 arası hizmet veriyor.

Adres: Nalbantoğlu Mahallesi, Kapalı Çarşı, 16010, Osmangazi/BURSA 

2. Uzun Çarşı

uzun çarşı

Kapalı Çarşı’nın devamında ki, bir diğer tarihi çarşıdır, hatta ilk tarihi çarşı olduğu söylenir. Evliya Çelebi, Seyahatname’sine,çarşının o dönem 9 bin dükkana sahip olduğunu yazmıştır. Toplamda 80 dükkanın bulunduğu çarşıda genellikle tekstil/hazır giyim ürünleri satılıyor. Uzun Çarşı’ya Kapalı Çarşı çıkışından kolayca ulaşabilirsiniz.

Adres: Nalbantoğlu Mahallesi, Uzun Çarşı, 16010, Osmangazi/BURSA 

3. Bedesten Kuyumcular Çarşısı

bedesten çarşısı

Tarihi bir çarşı olan Bedesten’de Osmanlı döneminde, değerli eşya alım-satımı yapılmıştır. Günümüzde de yine kuyumcular çarşısı olarak varlığını sürdürmektedir. İçinde yan yana dizili toplam 57 dükkan bulunan çarşının her cephesinin ortasında birer giriş bulunuyor. Ulu Cami‘ye yakın olan çarşıyı görmenizi öneriyoruz!

Adres: Nalbantoğlu Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No:121, 16040 Osmangazi/BURSA

4. Havlucular Çarşısı (Ulu Çarşı)

Havlucular Çarşısı

Asıl adı Ulu Çarşı olan yer, genel olarak havlu satışı yapılması sebebiyle Havlucular Çarşısı olarak anılagelmiştir. Ulu Cami‘nin hemen yanında bulunan tarihi çarşıda Bursa‘nın meşhur havluları satışa sunuluyor. Çarşıda toplam 120 dükkan bulunuyor. Bursa‘ya gitmişken bu çarşıyı ziyaret edip, meşhur Bursa havlusundan almayı unutmayın.

Adres: Hacı İlyas Mahallesi, 16220, Osmangazi/BURSA

5. Çancılar Çarşısı

çancılar çarşısı

Eskiden hayvanların boynuna takılan çanların yapıldığı ve satıldığı bir çarşı olduğu için adı Çancılar Çarşısı olarak anılagelmiştir. Bursa‘nın bir diğer tarih kokan çarşısıdır. Toplam 300 dükkandan oluşmaktadır. Günümüzde avizelerin, matbaa ürünlerinin ve tahtadan yapılma gündelik eşyaların satışının yapıldığı çarşıya uğramayı unutmayın.

Adres: Alacamescit Mahallesi, Çancılar Caddesi, Osmangazi/BURSA

6. Okçular Çarşısı

okçular çarşısı

Osmanlı döneminde silah yapımı ve tamiri için kullanılan çarşının adı da buradan gelmektedir. 200 metre karelik alana yayılan çarşıda toplam 172 adet dükkan bulunmaktadır. Dükkanların geneli ayakkabı ve hazır giyim üzerine satış yapmaktadır.

Adres: Alacamescit Mahallesi, Tuz Pazarı Caddesi, 16020 Osmangazi/BURSA

7. Sipahi Çarşısı

sipahi çarşısı

Bursa’da alışveriş için gidebileceğiniz çarşılardan biri olan, Sipahi Çarşısı, Osmanlı’dan kalma, bir diğer tarihi çarşımızdır. II. Murad döneminde yaptırılan çarşı, 1958 Çarşı yangınından sağlam kurtulanlardan biridir. Günümüzde çarşıda, yorgan ve  mobilya satışı yapılmaktadır.

Adres: Nalbantoğlu Mahallesi, Borsa Sokak, 16010 Osmangazi/BURSA

8. Eski Aynalı Çarşısı

Eski Aynalı Çarşısı

Eski Aynalı Çarşı, ilk yıllarında Orhan Gazi Külliyesinde bulunan bir hamam olarak kullanılmıştır. 1958 Çarşı Yangınından sonra tekrar restore edilen yapı, çarşıya gelen bir tüccarın, çarşı duvarlarına ayna astırmasıyla Aynalı Çarşı adını almıştır.

İçerisinde 15 dükkan bulunan yapı, günümüzde Bursa‘nın simgeleri haline gelmiş bazı turistik eşyaların, antikaların ve mücevherlerin satıldığı bir çarşıdır. Pazar günleri kapalı olan çarşı, saat olarak 09.00-19.00 arasında açıktır.

Adres: Kapalı Çarşı Mevki, Eski Aynalı Çarşı, No:3, 16110 Osmangazi/BURSA

9. Hacı İvaz Paşa Çarşısı

hacı ivaz paşa çarşısı

Bursa’da alışveriş denince akla gelen yerlerden biri de İvaz paşa Çarşısıdır. Tarihi miraslarımızdan biri olan yapı, 1958 Çarşı Yangınından sonra onarılmış, restore edilmiştir. Bursalıların sıklıkla kullandığı bir çarşıdır. İçerisinden A’dan Z’ye her şeyin bulunduğunu, çarşı ile ilgili yapılan yorumlardan anlıyoruz. Toplam 24 dükkanın bulunduğu çarşı genel olarak mobilya ve aksesuar üzerine satış yapıyor.

Adres: Nalbantoğlu Mahallesi, Ulu Cami Caddesi, No:72, 16010 Osmangazi/BURSA

10. Gelincik Çarşısı

gelincik çarşısı

Sipahi Çarşısının paralelinde uzanan, Bursa’nın tarihi çarşılarından biridir. Eskiden, Hallaçlar Çarşısı olarak bilinen çarşıya, Evliya Çelebi, Seyahatname’sinde yer vermiş, burada kokuların(parfüm) bulunduğunu ve satıldığını yazmıştır. Günümüzde özgünlüğünü korumaya devam eden çarşıda hala, yorgancılar, yüncüler ve çeyizciler satış yapmaktadır.

Adres:  Nalbantoğlu Mahallesi, Borsa Sokak, 16010 Osmangazi/BURSA

11. Yorgancılar Çarşısı

yorgancılar çarşısı

Yün(sof) pazarı olarak da anılan çarşı. Karacabey tarafından yaptırılmıştır. Kapalı Çarşının bir bölümünü oluşturmaktadır. İçerisinde iplik ve pamukçuların da bulunduğu çarşıda genel olarak yorgan satışı yapılmaktadır.

Adres: Nalbantoğlu Mahallesi, Uzunçarşı Caddesi, No:47, 16010, Osmangazi/BURSA

12. Kavaflar Çarşısı

kavaflar çarşısı

Kapalı Çarşı içerisinde bulunan, Haffaflar Çarşısı olarak da bilinen eski ayakkabıcıların bulunduğu bir çarşıdır. Günümüzde, halen ayakkabı satışı yapılıyor. Ayakkabı almak istiyorsanız, gidebileceğiniz yegane noktalardan biri.

Adres: Nalbantoğlu Mahallesi, Kapalı Çarşı, 16010, Osmangazi/BURSA 

13. Eski Sahaflar ve Gelinlikçiler Çarşısı

gelinlikçiler çarşısı

Bursa‘ya özgü sembolik hediyelik eşyalar bulabileceğiniz, tarihi bir çarşı… Toplamda 65 dükkandan oluşan çarşı, genel olarak turistlere hitap eden bir yapıya sahip. Bunun yanında gelinlik ve damatlık alımı için de en uygun yer.

Adres: Nalbantoğlu Mahallesi, Kapalı Çarşı, 16010, Osmangazi/BURSA  

Hanlar

1. Koza Han

koza han

Bursa‘nın görülmesi gereken yerlerden biri olan Koza Han, Kapalı çarşı çıkışında bulunuyor. Tarihi dokusuyla muhteşem bir görüntüye sahip olan handa aynı zamanda alışveriş yapma imkanı da buluyorsunuz. Handa genel olarak ipek kumaş ve tekstil üzerine satış yapılıyor.

Meşhur Bursa ipeğinden almak isteyenler için doğru adres Koza Han! Hafta içi, saat 8.00-19.30, cumartesi 08.00-20.00 ve pazar günleri 10.30-18.30 arası Koza Han‘ı ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Osmangazi Mahallesi, Uzunçarşı Caddesi, 16010 Osmangazi/Bursa

2. Eski İpek Han

eski ipek han

Eski dönmelerde ipek tüccarları tarafından kullanılan Osmanlı’dan kalma, tarihi harikalardan biri: İpek Han… Toplam 94 odaya sahip olan han, Hacı İvaz Paşa Çarşısının güneyinde Ulu Cami ve Pirinç Han’ın arasında konuşlanmıştır.

1970’lere kadar büyük bir bölümü kullanılmayan yapı, günümüzde tekstil üzerine ticaret yapılan bir yer durumunda. Han içerisinde terzi atölyeleri ve hazır giyim mağazaları da bulunuyor.

Adres: Şehreküstü Mahallesi, Ulucami Caddesi, No:77, 16050 Osmangazi/BURSA

3. Fidan Han

fidan han

Koza Han‘ın karşısında bulunan bir başka tarihi han… Eski dönemlerde hana genel olarak saman getirildiği için, bir süre Samanpazarı olarak anılmıştır. 105 dükkana sahip olan handa tekstil ve hazır giyim ürünleri satılmaktadır. Aynı zamanda han içerisinde kafeler de bulunuyor.

Adres: Nalbantoğlu Mahallesi, Uzunçarşı Caddesi, No:52, 16010 Osmangazi/BURSA

4. Geyve Han

geyve han

Bursa’nın bir diğer tarih mirası: Geyve Han. Osmanlı döneminde Hacı İvaz Paşa tarafından yaptırılan han dönemin padişahı Sultan Çelebi Mehmed’e hediye edilmiştir. Toplam 56 odası bulunan handa tekstil ve hazır giyim ticareti yapılıyor. Haftanın yedi günü açık olan Geyve Han, saat 07.00-23-30 arası hizmet veriyor.

Adres: Nalbantoğlu Mahallesi, Süleyman Sokak, 16010 Osmangazi/BURSA

5. Emir Han

emir han

Tarihi miraslarımızdan olan Emir Han, Bursa‘nın fethinden sonra Orhan Gazi tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı’nın ilk örneği kabul edilen han, günümüzde hala özgünlüğünü koruyarak işlevine devam ediyor.

Ulu Cami‘nin hemen altında bulunan handa toplam 73 oda bulunuyor. Handa genellikle tekstil ürünleri, hazır giyim, kitap ve hediyelik eşyaların satışı yapılıyor.

Adres: Nalbantoğlu Mahallesi, Uzunçarşı Caddesi, No:11, 16010 Osmangazi/BURSA

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ

1. Korupark AVM

korupark avm

Bursa’da alışveriş ve AVM denince akla gelen ilk yerlerden biri KoruparkBursa’nın en büyük AVM’si olan KoruparkMudanya yolu üzerinde bulunuyor. Lokasyon olarak, kolay bulunabilir bir alanda kurulan merkeze, ulaşım haliyle çok kolay. Bursaray’a çok yakın olan AVM’ye, Bursa’nın her noktasından minibüs veya otobüsle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Toplam 4 kattan oluşan AVM’de 3 kat mağazalar için 4. kat ise sinema salonu için ayrılmıştır. Bunun yanında, 2 katlı kapalı otopark alanı da bulunmaktadır. 3. katın bir kısmı, yemek bölümü olarak, restoranlar için ayrılmıştır.

Marka olarak bol çeşit barındıran AVM’de, Swarovski’den Stradivarius‘a kadar birden fazla markanın mağazasını bulabilirsiniz. Her türden yiyecek markasının bulunduğu yemek katında, Bursa‘nın yöresel lezzetlerini (iskender, kestane şekeri vs.) sunan, restoranlar da hizmet vermektedir.

Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00

Adres: Emek Adnan Menderes Mahallesi, Mudanya Yolu 9 Km, 16180 Osmangazi/BURSA

2. Kent Meydanı AVM

kent meydanı avm

Şehrin tam merkezinde bulunan, mimari yapısıyla ödül kazanmış bir AVM…  10.000 metre karelik alanda bulunan AVM, birbirine bağlı, entegre olmuş, 3 ayrı binadan oluşuyor.  Aynı zamanda bir eğlence merkezi olan Kent Meydanı‘nda 96 Mağaza, sinema salonları, kafe ve restoranlar, bir de anfitiyatro bulunuyor.

Son yıllarda, AVM’nin tam ortasında bir buz pisti de yapılmıştır. Özellikle gençlerin akın ettiği pist, Bursa‘nın sayılı buz pistlerinden biri. AVM’de yıl içerisinde imza günleri de düzenleniyor.

Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00

Adres: Santral Garaj Mahallesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, No:64, 16200 Osmangazi/BURSA

3. Anatolium

anatolium avm

Bursa‘nın girişinde, şehirler arası otobüs terminalinin hemen yanında konuşlanmış bir alış veriş ve yaşam merkezi…  190 bin metre karelik bir alana sahip AVM’de tekstil ürünlerinden, ev dekorasyonuna kadar birçok şeyi bir arada bulabiliyorsunuz.

Mağazalar, restoran, kafe ve sinema salonundan oluşan Anatolium’da aradığınız her şeyi kolayca bulabiliyorsunuz. Mescit, çocuk oyun alanı, bebek bakım odası, engelli sandalyesi gibi ek hizmetler de AVM’de mevcut.

Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00

Adres: İstanbul Caddesi, No:487, 16245 Demirtaş Dumlupınar Osb, Osmangazi/BURSA

4. Zafer Plaza

zafer plaza

Bursa‘nın göbeğinde bulunan bir diğer AVM: Zafer Plaza… İki farklı binanın yer altında birleşiminden oluşan AVM, dışarıdan küçük gözükse de aslında yerin altına doğru 3 kattan oluşuyor.

Piramit şeklindeki binada, mağazalar ve kafeler; diğer binada ise restoranlardan ve fast-food ürünlerinden oluşan yemek katı, sinema ve birkaç mağaza bulunuyor.

Çalışma saatleri: Cuma-Cumartesi: 10.00 – 22.30                                                                                      Diğer günler: 10.00 – 22.00

Adres: Şehreküstü Mahallesi, Cemal Nadir Caddesi, 22-28, 16050 Osmangazi/BURSA

5. Sur Yapı Marka AVM

sur yapı marka avm

Oldukça ihtişamlı görünen AVM, 2015 yılından itibaren Bursa‘da faaliyet gösteriyor. AVM’nin üzerinde yükselen iki kulesi, rezidans ve home-ofis blokları bulunuyor. 800 araçlık bir otopark kapasitesine sahip olan AVM Bursa‘nın yeni gözdelerinden biri…

Yerli ve yabancı birçok marka; hatta Bursa‘da ilk kez şube açan markların mağazaları Sur Yapı’da bulunuyor.  AVM’de spor salonu, seçkin restoran ve kafeler de ziyaretçilerin hizmetine sunuluyor.

Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00

Adres: Odunluk Mahallesi, Mihraplı Caddesi, 6/A, 16110 Nilüfer/BURSA

6. ÖzdilekPark

özdilek bursa

Bursa‘nın Nilüfer ilçesinde bulunan AVM, aynı zamanda bir yaşam merkezi. İçerisinde sinema salonlarından, yeme-içme alanları ve eğlence merkezlerine kadar her şey mevcut. Yerli yabancı birçok markanın mağazasını bulabileceğiniz AVM’de Özdileğin kendi üretimi olan havlulara da ulaşabilirsiniz. Ayrıca kendi restoranı bulunan AVM’de fiyatlar oldukça uygun. Ulaşımın da çok kolay olduğu Özdilekpark’a mutlaka gitmelisiniz.

Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00

Adres: Alaaddinbey Mahallesi, İzmir Yolu Caddesi, No.307, 16285 Nilüfer/BURSA

7. Endülüs Park

endülüs park

Bursa, Mudanya yolu üzerinde bulunan bir diğer AVM: Endülüs Park… Diğer AVM’lere oranla biraz daha küçük görünse de içerisinde birçok mağaza ve butik barındırıyor. AVM içinde bulunan yaz ve kış bahçeleri, açık hava atmosferinden sizi koparmayarak doğal bir görünüm oluşturuyor.

Yazın üstü açılan merkezin, kışın şeffaf olarak üstü kapatılıyor. AVM’de restoran ve kafeler de hizmet veriyor.

Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00

Adres: Ahmet Yesevi Mahallesi, Sanayi Caddesi, No:439 16140 Balat Nilüfer/BURSA

8. CarrefourSA

carrefoursa

100 bin metrekarelik bir arsa üzerine kurulan AVM, uzun yıllardır Bursa‘da hizmet veriyor. Nilüfer ilçesinin en eski AVM’lerinin başında geliyor. İçerisinde yerli ve yabancı birçok marka barındıran AVM’de aradığınız her şeyi bulmak mümkün.

Çocuklu aileler için bebek bakım odası gibi hizmetler sunuluyor. CarrefourSA’da bunların yanı sıra mescit, kuaför, kuru temizleme gibi ek olanaklar bulunuyor.

Çalışma saatleri: Cumartesi-Pazar: 10.00 – 22.00    Diğer günler: 09.00 – 22.00

Adres: İzmir Yolu Orhaneli Keles Kavşağı, Lefkoşa Caddesi, Nilüfer / BURSA

9. AS Merkez (AS Outlet)

as merkez

Bursa şehirler arası otobüs terminaline yakın olan bir diğer AVM: AS Merkez... Bursa‘nın en eski AVM’lerinden biri olan yapı, şuan outlet olarak hizmet veriyor. Alışveriş merkezinde yemek katı, sinema salonları ve merkezin tam ortasında da bir buz pisti bulunuyor. Alışveriş için, aradığınız ürünü, uygun fiyatlarla bulabileceğiniz bir AVM…

Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00

Adres: İstanbul Yolu Caddesi, 9.KM Sönmez Plaza Tesisleri As Outlet AVM, 16245 Osmangazi/BURSA

Listemiz burada sona eriyor. Yazımızı geliştirmek ve atladığımız noktaları göstermek adına yorumlarınızla bize destek olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin