Bakü’de Nerede Kalınır? 6 Otel Tavsiyesi

Türkiye ile komşu olmasının yanı sıra etnik ve tarihi anlamda da büyük bir ortak geçmişe sahip olan Azerbaycan’ın başkenti Bakü, doğunun en önemli ve en hızlı gelişen şehirlerinin başında gelmektedir.

Bakü gezilecek yerler listesini gözden geçirdikten sonra tatil planınızı yaparken cevap bulmanız gereken en önemli soruların başında Bakü’de nerede kalınır? sorusu gelmektedir. Yazımızda Bakü’deki konaklama seçenekleri hakkında bilgilere ve Bakü’deki oteller hakkında önerilerimize göz atarak bu sorunun cevabını rahatlıkla bulabilirsiniz.

1- Bakü’de Nerede Kalınır?

Bakü, Azerbaycan’ın en çok ilgi gören ve en fazla turist ağırlayan şehirlerinin başında geliyor. Şehrin görülmesi gereken ve turistik bölgeleri birbirine yakın bölgelerde olduğundan konaklama seçenekleri de genel olarak bir kaç bölgede yoğunlaşmaktadır.

Birçok şehirde rastlanan tarihi dokunun yoğunlaştığı bölgelerin Bakü’de olanı Old City olarak adlandırılmaktadır. Eğer şehrin geçmişine ve geleneksel yönüne doğru bir gezinti yapmak isterseniz ve bu bölgeye yakın olmayı tercih ederseniz Old City bölgesi sizin için doğru bir tercih olabilir. Şayet şehrin canlı ve alışveriş olanaklarına yakın bir bölgesinde bulunmak sizin için öncelikli ise Nizami Caddesi’ni tercih etmenizi öneriyoruz. Eğer sakin bir bölge sizin için Baküde’de nerede kalınır? sorusunun cevabı olacaksa bu sefer de şehrin biraz dışında kalan ve gürültüden uzak bir bölge olan Bayrak bölgesini tercih edebilirsiniz.

Bu arada Bakü, Azerbaycan’ın pahalı şehirlerinden biri ve burada diğer bütün olanaklar gibi konaklama olanakları da biraz pahalı. Bu nedenle keyifli bir konaklama tecrübesi için bu şehirde biraz kesenin ağzını açmanızda fayda olacağını düşünüyoruz.

2- Bakü Otel Tavsiyeleri

Bakü otel tavsiyesi isteyenler için şehirde konaklayabileceğiniz ziyaretçilerin çoğunlukla memnun olduğu bazı otelleri listeledik;

#1 Sahil Hostel & Hotel

bakü sahil otel

Bakü’de ucuz konaklama seçeneği arıyorsanız burası size göre olabilir. Uygun fiyata Bakü’nün merkezi bir noktasında konaklayabilir, ihtiyacınız olan konfora sahip olabilirsiniz. Şehir merkezinde olmasından dolayı bazı odalarda şehrin gürültüsünün olması ve odaların küçük olması gibi bazı olumsuzlukları olsa da burası ekonomik olması ile bütçenize çok iyi gelecek. Detaylar için tıklayınız.

#2 Bakü Palace Hotel 3*

bakü palace otel

19. yüzyıldan kalma binasında şehrin tarihini sonuna kadar hissetmenizi sağlayan otel, Old City bölgesine ve Çeşme Meydanı’na 5-6 dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunuyor. Fiyatına göre oldukça memnuniyet veren hizmetiyle otel konforlu bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Siz de bu oteli tercih etmek isterseniz buradan rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

#3 Park Inn By Radisson 4*

park in radisson bakü

Şehrin en beğenilen otellerinden biri olan Park Inn By Radisson lokasyonu, ilgili personeli ve muhteşem hizmet anlayışı ile evinizdeki konforu yakalamanıza yardımcı oluyor. Bizce bu oteli de seçenekleriniz arasına dahil etmelisiniz.

#4 Winter Park Hotel 4*

winter park hotel bakü

Şehir merkezinde lüks ve konforlu bir konaklama seçeneği arıyorsanız bu oteli tercih etmeniz çok isabetli olabilir. Haydar Aliyev Havaalanı ise otele 20 km. mesafede bulunuyor. Otelin manzarası ile muazzam. Odaların fiyatlarının de şehir ortalamasında seyrettiğini söyleyebiliriz. Rezervasyon yaptırmak isterseniz tık tık…

#5 Fairmont Bakü, Flame Towers 5*

fairmont bakü

Çağdaş tasarımı, konforlu odaları, yenilikçi anlayışı ile şık bir konaklamanın adresinin bu otel olduğunu söylemek çok da zor değil. Eğer sizin de beklentiniz böyle bir otelde konaklamak ise burayı tıklayıp hemen odanızı ayırtabilirsiniz.

#6 Hilton Bakü 5*

hilton bakü

Oldukça merkezi bir konumda bulunan otel, bütçe konusunda sorunu olmayan ziyaretçilerin çok seveceği bir konaklama seçeneği olacaktır. İlgili personel, zengin menü, temizlik gibi rahat etmeniz için bulmak istediğiniz birçok şey bu otelde mevcut. 360 derece barı ise akşamlar bir şeyler içerken çok keyifli dakikalar geçirmenizi sağlıyor. Otelle ilgili detaylar ve rezervasyon bilgileri için burayı tıklayabilirsiniz.

Peki sizin Bakü’deki favori oteliniz hangisi? Yorumlar butonundan paylaşarak ziyaretçilerimize yardımcı olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin