Bakü’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Yöresel Yemek

Dünyanın en ilginç mutfaklarından biri olarak gösterilen Azerbaycan’ın muhteşem kenti Bakü’ye doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘’ Bakü’de Ne Yenir , Ne İçilir’’ başlıklı yazımızda kentin yöresel lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Bakü geziniz sırasında aç kalmayacağınızı garanti ediyoruz.. Kentte yer alan hemen her restoranda damak zevkinize uyan lezzetli bir yemek bulabilmeniz mümkün.

Listenin ilk sırasında;

1- Dovga

Dovga

Ülkenin ulusal yemeklerinden biri olarak gösterebileceğimiz Dovga, sade yoğurt ve çeşitli baharatlardan yapılan bir çorba..

Başlangıç yemeği olarak servis edilen bu çorba bizdeki yayla çorbasına çok benziyor.. İçerisinde yoğurt, un, pirinç, yumurta ve ıspanak yer alıyor.

2- Acıka

Acuka

Kırmızı biber, sarımsak, bolca baharat ve ceviz gibi ürünlerle hazırlanan Acıka, oldukça lezzetli bir kahvaltılık. Akşam yemeklerinde de meze olarak servis edilen bu lezzeti denemenizi tavsiye ederiz.

3- Chanakhi

Chanakhi

Kuzu etinden yapılan bu yemeğin ismi Chanakhi… İçerisinde kuzu güveç ve bol miktarda domates, patlıcan pek çok yeşilliğin yer aldığı bu lezzeti denemenizi tavsiye ederiz.

4- Khinkali

Khinkali

Bizdeki mantıya çok fazla benzeyen bu yemeğin adı Khinkali.. İçerisinde kıyma ve soğandan hazırlanmış bir iç harcın yer aldığı mantının farklı bir özelliği ise kapanış şeklinin oldukça farklı olması. Tadı ise oldukça lezzetli.. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Lyula

Lyula

İsteğe bağlı olarak seçilen sığır, keçi, tavuk ve balık etleri ile yapılan bu lezzetin adı Lyula.. Bakü’de hemen her restoranda bulabileceğiniz muhteşem bir kebap… Domates ve biber gibi yan ürünleriyle birlikte pişirilen etlerin ızgaradan aldığı lezzet ise bir başka. Denemenizi tavsiye ederiz.

6- Helva

Azeri Helvası

Bizim kültürümüzde olduğu gibi Azerilerin yemek kültüründe de helva sevilen ve sıklıkla tüketilen tatlı çeşitlerinden biri. Fıstıklı, tahinli ve sade olmak üzere birden fazla çeşitte satılan helvalar, tatlı ihtiyacınızı giderecek harika bir lezzete sahip.

7- Saperavi Şarabı

Saperavi Şarabı

Şehirde bir akşam yemeği eşliğinde alkollü içeceklerden birini tüketmek isterseniz Saperavi şarabı, tam da size göre bir tercih olacaktır. Azerbaycan’da oldukça ünlü olan bu şarabın ana vatanı Gürcistan olarak bilinmekte. Bakü’de alkol servisi yapan hemen her restoranda bulabilmeniz mümkün.Tadı ise oldukça lezzetli…

*Bakü Gezilecek Yerler için..

Bakü’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin