Yozgat

Yozgat’ta Gezilecek Yerler Listesi | 25 Muhteşem Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında; İç Anadolu Bölgesinde yer alan Yozgat, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biridir. Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Yozgat, oldukça zengin bir tarihi geçmişe sahiptir. Birçok farklı kültürü bir arada buluşturan şehrin, tarihi yerleri, kaplıcaları, müzeleri ve yeşil alanları ile ilgili detaylı bilgi Yozgat’ta gezilecek yerler listesinde…

Kaç Günde Gezilir; Yozgat’ı ortalama 2 günde gezebilirsiniz.

Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Yozgat’ı ilkbahar aylarındı ziyaret edebilirsiniz.

Müze Kartları; Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor.

Havalimanı Merkez Ulaşım; Yozgat’ta havalimanı olmadığı için, Ankara, Kayseri, Sivas ve Amasya havalimanlarını kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Havalimanlarından ise, taksi, otobüs ve servis araçlarını kullanarak merkeze ulaşmanız mümkün.

Ne Yenir; Yozgat’ın meşhur yemekleri arasında; arabaşı çorbası, bulama çorbası, testi kebabı ve Yozgat böreği yer alıyor. Daha detaylı bilgi için Yozgat’ın yöresel lezzetleri adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

  • Kişi başı ortalama yemek fiyatı: 21.09₺

*Yozgat’ta Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Sembolik Yapılar

1.Yozgat Saat Kulesi

Burası neresi? Yozgat’ın tam merkezinde yer alan Saat Kulesi, dönemin belediye başkanı Tevfik Zade Ahmet Bey tarafından, Şakir Usta’ya yaptırılmış. Zemin kat ve çanlarla birlikte yedi kattan oluşan Yozgat Saat Kulesi, adeta şehrin sembolüdür. Sarı köfedeki kesme taşlardan inşa edilen kulenin her cephesinde ayrı dört saat yer alıyor. Çevrenin bilinen tek saat kulesi olma özelliğine sahip olan bu kuledeki çanlar, her saat başında çalmasıyla ve şehrin her tarafından duyulmasıyla oldukça meşhurdur.

  • Adres: Aşağınohutlu, Belediye Cd. No:31, 66100 Yozgat Merkez/Yozgat
  • Yol tarifi al >

-Müzeler

2.Yozgat Müzesi (Nizamoğlu Konağı)

Burası neresi? İstanbulluoğlu Mahallesi’nde yer alan konak, 1871 yılında konut olarak uzun yıllar kullanılmış ve daha sonra Kız Sanat Okulu ve Tekel Deposu olarak dönem dönem hizmet vermiş. 1979 yılında kamulaştırılıp onarıma giderek, 1985 yılında müze olarak faaliyete açılmış. Müzenin alt katında yer alan salonlarda arkeolojik eserler, üst katında yer alan salonlarda ise etnografik eserler sergileniyor. Aynı zamanda üst kattadaki odalarda, 19. yüzyıl resim sanatının dikkat çeken en güzide örneklerini de görebilirsiniz. Nizamoğlu Konağı, etnografya müzesi olarak açılmış olup, 1985 yılından 2008 yılına kadar etnografik teşhir özelliklerini koruyabilmeyi başarmış.

Müzenin bölümleri; İçerisinde 2802 adet etnografik eserin yer aldığı müzenin etnografik eserler bölümünde; Osmanlının Geç Dönemleri ve Cumhuriyetin ilk yıllarına ait erkek ve kadın kıyafetleri, mutfak eşyaları, çeşitli silahlar, ahşap malzemeler, kilim ve halı dokumalar, el yazma ve sancak gibi eserler sergileniyor. Üst kat hol kısmında; Eski belediye başkanı olan Salim Korkmaz tarafından yapılan ”Aynalı Körük” yani meşhur at arabası bulunuyor. Bunun yanı sıra süslemeli ahşap kapı, yüklük kapıları ve camiden getirelen şamdanlar yer alıyor. Üst kat mutfağında; Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait porselen, seramik, bakır ve ahşap mutfak eşyaları sergileniyor.

İslami eserler salonunda; Kabe Örtüsü parçası, tekke eşyaları, alem ve şamdan gibi bronz eşyalar bulunuyor. Birinci baş odada; sedirler üzerinde bedri yastıklar, mangal, ayaklı büyük bir saat, gramofon, halı ve kilimler yer alıyor. İkinci baş odada; Yozgat Lisesi’nden getirilen 19.yüzyıl sonuna ait bir org bulunuyor. Silahlar salonunda; 18 ve 19. yüzyıllarda kullanılmış çakmaklı tüfek, el yapımı Karadağ tabancalar, kılıçlar, çeşitli harp malzemeleri, ahşap ve bronz ünik eserler yer alıyor. Gelin odasında; pirinç bir karyola, dikiş makinesi, beşikler, ahşap sandıklar, kilim ve el işleri sergileniyor. Arkeolojik eserler bölümünde; 1648 adet arkeolojik eser bulunuyor ve çoğu taş eserlerdir.

  • Adres: İstanbulluoğlu, 19, Müze Cd., 66100 Yozgat Merkez
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 17.00 **Pazartesi günleri kapalı
  • Telefon: 0354 212 14 94
  • Yol tarifi al >

3.Karslıoğlu Konağı (Arkeoloji Müzesi)

Burası neresi? Sungurlu sokakta yer alan konak, Yozgat’ın geleneksel ev mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Aynı zamanda 19. yüzyılın sivil mimari örneği olan konak, 1883 yılında inşa edilmiştir. Bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan bina, Atatürk’ün Yozgat’a geldiğinde burada konaklamasıyla da fazlasıyla önem arz ediyor. Daha sonraki yıllarda ise kamulaştırılıp restore edilen bina, arkeoloji müzesi olarak hizmete açılmıştır.

Müzenin bölümleri; Birinci ve ikinci katında arkeolojik eserlerin sergilendiği Karslıoğlu Konağı’nda, Prehistorik devrinden Bizans dönemine kadar geniş bir tarihi döneme ait eserler, kronolojik bir sırayla sergileniyor. Karslıoğlu Konağı bahçesinde ise; Roma ve Bizans dönemlerine ait mezar başları, yazıtlar ve taş eserler sergileniyor.

-Kaplıcalar

4.Saraykent Kaplıcaları

Burası neresi? Saraykent ilçe sınırlarında yer alan Saraykent Kaplıcaları, Yozgat’a 71 km mesafede yer alıyor. Her yıl yüzlerce turisti ağırlayan bu kaplıcaların su sıcaklığı 70-74 derece arasında değişiyor ve içerisinde sodyum klorür, sodyum bikarbonat ve kalsiyum sülfat bulunuyor. Romatizma, kırık-çıkık, nevrit ve kadın hastalıklarına iyi geldiği de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan testlerle onaylanmıştır. Geldiğiniz zaman hem tedavi olabilir hem de bölgede yer alan otellerde konaklayabilirsiniz. Mutlaka Yozgat’ta gezilecek yerler listenize, Saraykent Kaplıcaları’nı eklemeyi unutmayın!

5.Cavlak Boğazlıyan Kaplıcaları

Burası neresi? Boğazlıyan ilçesine bağlı Bahariye Köyü’nde yer alan Cavlak Boğazlıyan Kaplıcaları, Yozgat’a 92 km, Boğazlıyan’a ise 4 km mesafede yer alıyor. Kaplıca suyunun sıcaklığı 30-40 derece arası değişir ve bikarbonatlı, klorürlü, sodyumlu, kalsiyumlu, karbondioksitli ve radyoaktif özelliğe sahiptir. Bakanlar Kurulu ile Termal Turizm Merkezi ilan edilen kaplıca, denizden 1054 metre yükseklikte konumlanıyor. Kaplıca suyunun, romatizma, eklem ve kireçlenme, sinirsel hastalıklar, beslenme bozuklukları, kalp ve kan dolaşımı, kadın hastalıkları, karaciğer ve mide rahatsızlıkları, safra kesesi taşları ve kırık-çıkık gibi birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor.

  • Adres: Cavlak Mevkii Bahariye Boğazlıyan, Yozgat, 66460 Yozgat
  • Telefon: 0354 645 15 48
  • Yol tarifi al >

6.Yozgat Sarıkaya Kaplıcaları

Burası neresi? Sarıkaya ilçesinde yer alan Sarıkaya Kaplıcaları, Yozgat’a 77 km mesafede yer alıyor. Bakanlar Kurulu tarafından Termal Turizm Merkezi olarak ilan edilen kaplıca suları, florür içeren oligometalik sular içerisinde bulunuyor. Suyunun sıcaklığı 48 derece olan kaplıcanın, ağrılı kadın hastalıklarına, spastik ağrılara, spastik kolitlere, kabuna bağlı siyatik ağrılara, karaciğer ve safra kesesi taşlarına, cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor. İçerisinde otel ve bir konaklama tesisinin de yer aldığını belirtmeliyiz.

Neden gitmeliyim? Ulaşımı oldukça kolay olan Yozgat Sarıkaya Kaplıcaları, tarihi açıdan da oldukça önemli bir konumdadır. Kaplıcanın merkezinde, Roma döneminden kalma antik kalıntılar yer alıyor ve o dönemde bölgenin Basilica Therma olarak adlandırıldığı biliniyor. Ayrıca antik dönemde de önemli kaplıca merkezi olduğu sonucuna varılmıştır.

  • Adres: Bahçelievler, Alperenler Cad. Sarıkaya Kaplıca Tesisleri, 66650 Sarıkaya/Yozgat
  • Çalışma saatleri: 06.00 – 00.00
  • Telefon: 0354 772 10 12
  • Yol tarifi al >

-Diğer

7.Gelin Kayası

Burası neresi? Nohutlu Tepesi’nin arkasındaki Cehrilik yakınlarında yer alan kayalar, yöre halkı tarafından deveye binmiş geline benzetilir ve Gelin Kayası ismini buradan alır. Bir rivayete göre; köyün birinden gelin alayı gelir ve eşkiyalar gelin alayının önünü keser. Eşkiyaların amacı ise, gelini kaçırıp esir pazarında satmaktı. Gelin alayının erkekleri eşkiyalarla dövüşür ve hayatlarını kaybederler. Eşkiyalar gelin ve damadı yakalamak üzereyken, gelin ve damat Allah’a dua ederler. ”Allah’ım bizi bu eşkiyaların eline düşürme, ya taş et ya kuş et” derler ve damat dışında her canlı taşa dönüşür. Yalnız damat kuş olup, gökyüzüne uçar. Gelin ağlarken gözünden düşen damlalar sel olur ve göz yaşlarının döküldüğü yerde kırmızı laleler açar. Zamanla bu laleler tüm tepeyi kaplamasıyla bilinir. Eğrice’de her yıl Mayıs ayında, Cehrilik Lalesi ismini verdikleri kırmızı laleler açar ve beyaz güvercinler gökyüzüne süzülür.

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Yeşil Alanlar ve Parklar

8.Yozgat Çamlığı Milli Parkı

Burası neresi? Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı Milli Parkı, 1958 yılında milli park olarak ilan edilmiş. 264 hektarlık bir alanda yer alan Çamlık Milli Parkı, içerisinde Kafkas Çamı denilen 400-500 yaşlarında Karaçam türünü barındırıyor ve bu tür Türkiye’de sadece burada bulunuyor. Bunun yanı sıra, 43 familya ve 144 cins içinde toplam 212 bitki türü yer alıyor ve bunların arasında 30’a yakın endemik tür bulunuyor. Ayrıca Orta Anadolu’nun mevcut bilinen hayvan türleri ile birlikte Amerika’ya has ”Beyaz Kartal” olarak bilinen Altın Kartallar da burada yer alıyor.

Yozgat Çamlığı Milli Parkı içerisinde; karaçam dışında, meşe, ardıç ve sarıçam türleri de bulunuyor. Aynı zamanda kartal, kızıl şahin, küçük atmaca, kumru, delice, tarla kuşu, sığırcık, sarı asma, arı kuşu, ardıç kuşu, karga, serçe ve tepeli toygar gibi kuşlar ile birlikte yaban domuzu, tavşan, kızıl tilki, tarla faresi, kaplumbağa, yılan, kertenkele ve sincap gibi türlerde milli park içerisinde bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Karaçam Ormanları, bitki örtüsü, topografik yapısı, yaban hayatı, manzarası, zengin rekreasyon kaynakları, kış ve yaz turizm olanakları, bol oksijenli havası, endemik bitki türleri ile muazzam bir yerdir. Karaçam türlerinin ve Beyaz Kartallar’ın korunmasına ve tanıtılmasına olanak sağlayan milli park, sosyal, kültürel ve turizm faaliyetlerine uygun olmasıyla ve dinlenme gibi ihtiyaçların karşılanmasıyla da kesinlikle Yozgat’ta gezilecek yerler listesinde olmayı hak ediyor.

Kaçırmayın! Milli park, şehir merkezine çok yakın olduğu için hem yeme-içme hem de konaklama gibi ihtiyaçlarınızı da çok rahat bir şekilde giderebilme imkanına sahipsiniz. Ayrıca parkın içerisinde; kır lokantası, kamelyalar, çocuk oyun alanları, piknik üniteleri, yağmur barınağı, futbol ve basketbol sahası, seyir terası, dinlenme üniteleri, otoparklar ve oyun grupları yer alıyor.

  • Adres: Eskipazar, Develik Cami Sk. No:2, 66100 Yozgat Merkez/Yozgat
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Telefon: 0312 207 50 00
  • Yol tarifi al >

9.Yozgat Fatih Tabiat Parkı

Burası neresi? Akdağ Madeni Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, 2007 yılında kent ormanı olarak ilan edilen Yozgat Fatih Tabiat Parkı, yeniden düzenlenmiş ve ziyaretçilerin hizmetine açılmıştır. Parkın içerisinde; piknik ve mangal üniteleri, yürüyüş yolları, spor tesisleri, çocuk oyun parkları, kamelyalar ve yağmur barınakları yer alıyor.

  • Adres: 66000 Divanlı/Yozgat Merkez/Yozgat
  • Telefon: 0312 207 50 00
  • Yol tarifi al >

10.Akdağmadeni Ormanları

Burası neresi? Yozgat’ın en büyük yeşil alanı olan Akdağmadeni Ormanları, Akdağmadeni ilçesi sınırlarında yer alıyor. İç Anadolu bölgesinin tek blok ormanı olma özelliği taşıyan ormanlar, kış aylarında sessiz ve sakin bir ortam sunarken, bahar ve yaz aylarında ise oldukça hareketli bir ortam sunar. Yaban hayatı, temiz havası ve suyu, zengin flora ve faunası ile bir hayli dikkat çeken Akdağmadeni Ormanları, aynı zamanda yöre halkının da önemli geçim kaynaklarından biridir. Çam ve meşe ağacı başta olmak üzere pek çok farklı ağaç çeşidini himayesinde barındıran bu yeri, mutlaka ziyaret etmelisiniz.

11.Şebekpınarı Piknik Alanı

Burası neresi? Aydıncık ilçesi sınırlarında yer alan Şebekpınarı Piknik Alanı, Aydıncık-Eymir yolu üzerinde yer alıyor. Gezbel Tepesi’nde konumlanan alan, çok eski zamanlardan beri piknik yeri olarak kullanılıyor. Zamanla da yenilenen ve düzenlenen piknik alanında, ihtiyacınız olan çoğu şey mevcuttur.

12.Çayıralan Ormanları

Burası neresi? Çayıralan ilçesinde yer alan Çayıralan Ormanları, karaçam, ladin, meşe ve kavak ağaçlarıyla çevrili olup gür ormanlardan oluşur. Dinlenme yeri olarak tercih edebileceğiniz bu bölgede, içme suyu ve otopark yer alıyor.

-Yaylalar

13.Bozok Yaylası

Burası neresi? Delice Irmağı ve Çorum Suyu’na ulaşan vadilerle yarılmış olan Bozok Yaylası, hafif düzlüklerden oluşur ve Yozgat topraklarının bulunduğu bölge olarak adlandırılır. Doğuda Akdağlar, kuzeydoğuda Deveci Dağı ve güneybatıda Kırşehir’in eşsiz manzarasını gözler önüne seren Bozok Yaylası, muhteşem bir doğal zenginliğe sahiptir. Doğayla iç içe kalabileceğiniz bir yer olan yayla, 1200-1400 metre yükseklikte konumlanıyor. Dağ manzaralarına karşı harika fotoğraflar yakalayabileceğiniz bu yerde, koyun sürüleriyle de karşılaşabilirsiniz. 🙂

14.Hisarbeyli (Yoğurtyurdu) Yaylası

Burası neresi? Akdağ Ormanları arasında yer alan Hisarbeyli Yaylası içerisinden, Hasbek-Hisarbeyli-Akdağmadeni yolu geçiyor. İki tepe arasından büyük bir dere akıyor ve muhteşem bir atmosfer sağlıyor. Hasbek ve Hisarbeylilerin, özellikle yaz aylarında, çıktıkları yayla olan Hisarbeyli (Yoğurtyurdu) Yaylası, çamlarla ve küçük bitki örtüleriyle kaplıdır. Yoğurduyla ünlü olan yaylada, çok fazla soğuk su kaynağı vardır.

15.Kadıpınarı Yaylası

Burası neresi? Akdağ Ormanları içerisinde geniş bir alanda yer alan Kadıpınarı Yaylası, çam, meşe ve çeşitli ağaç türleri ile kaplıdır. Temiz soğuk suları ve çeşitli av hayvanlarının yer aldığı bölge, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından orman içi dinlenme tesisi programına alınarak, çevre düzenlenmesi yapılmıştır. İçerisinde; kır gazinosu, dinlenme evleri, yağmur barınakları, ocaklar, tuvalet gibi tesisler bulunuyor.

-Kanyonlar

16.Kazankaya Kanyonu

Burası neresi? Aydınlık ilçesine bağlı Kazankaya Kasabası’nda yer alan Kazankaya Kanyonu, Aydınlık’a 10 km mesafede yer alıyor. Kentin en büyük doğal güzelliklerinden biri olan kanyonun uzunluğu 10 km’dir ve kanyonun güneyinde 1363 metre yüksekliğindeki Alan Dağları, batısında ise Malbelen Tepesi yer alıyor. Adeta cennet gibi bir yer olan bu güzelliğin içerisinden Yeşil Irmak’ın bir kolu olan Çekerek Irmağı geçiyor. Irmağın aktığı vadinin her iki yanında yükselen kayalarda, duvar kalıntıları, hatıl oyuklar, merdiven basamakları ve Kybele Kabartması görülüyor.

*Yozgat’a Yakın Gezi ve Tail Yerleri

-Turistik Şehirler

17.Kırşehir

Burası neresi? İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Kırşehir, Hititler dönemine kadar uzanan tarihi ile oldukça önemli bir konumdadır. 13 ve 14. yüzyılda Ahi Evran, Hacı Bektaş Veli, Cacabey, Aşıkpaşa, Ahmed-i Gülşehri gibi aşık ve ozanların Kırşehir’de yetişmiş olması da şehrin önemli detaylarından biridir. Bunun dışında Roma döneminde, Hristiyanlığın hızla yayılması ve puta tapanlarla Hristiyanların arasında büyük bir mücadele yaşanması şehre ayrı bir katkı sağlamış. Yoğun baskıdan korunmak, sığınmak ve ibadet etmek için birçok yeraltı şehri yapılmış.

Neden gitmeliyim? Pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığı için, kültürel mirası ve tarihi yapıları ile adından çokça kez söz ettiren Kırşehir’de, camiler, yeraltı şehirleri, medreseler, türbeler, kümbetler, kiliseler, kervansaraylar, höyükler, kaleler, termal suları ve doğal güzellikleri ile harika bir yerdir. Buraya geldiğinizde; Ahi Evran Cami, Üç Ayak Kilisesi, Seyfe Gölü, Kırşehir Kaplıcaları, Mucur Yeraltı Şehri, Cacabey Cami, Çağırkan Kalehöyük ve daha birçok yeri ziyaret etmelisiniz. Daha detaylı bilgi için de Kırşehir gezilecek yerler yazımıza göz atmalısınız.

Yozgat Kırşehir arası mesafe 113 km olup, arabayla yolculuk yaklaşık 1 buçuk saat sürer.

18.Kırıkkale

Burası neresi? İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Kırıkkale, 1989 yılında il statüsüne kavuşarak hızla gelişmiştir. Neolitik Çağ’a kadar uzanan tarihi geçmişi ile Anadolu’nun önde gelen şehirlerinden biridir. Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Kırıkkale, Kızılırmak’ın geçtiği bereketleri toprakları, tarihi izleri, doğal güzellikleri ve kültürüyle ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Buraya geldiğinizde; Tarihi Kırıkkale Evleri, Koçubaba Türbesi, Karaahmetli Tabiat Parkı, Silah Sanayi Müzesi, Sulu Mağara, Çeşnigir Köprüsü, Ceritkale Kaya Mezarları gibi birçok yeri gezinize eklemelisiniz. Daha detaylı bilgi için de Kırıkkale’nin tarihi yerleri adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yozgat Kırıkkale arası mesafe 140 km olup, arabayla yolculuk 1 saat 37 dakika sürer.

19.Çorum

Burası neresi? Anadolu’nun bilinen en eski başkenti olan Çorum, yaklaşık 7 bin yıllık bir tarihi geçmişe sahiptir. Binlerce yıl boyunca Anadolu’nun en eski ve güçlü uygarlıklarına ev sahipliği yapan şehir, tarihi mirası, yaylaları, mesire alanları, ovaları, tabiat parkları ve tüm doğal güzellikleri ile kesinlikle görülmeye değer bir yerdir. Çorum’u ziyaret ettiğinizde; Alacahöyük, İskilip Kaya Mezarı, İncesu Kanyonu, Hattutaş, Çorum Kalesi, Delice Nehri, Çorum Müzesi, Kargı Yaylası ve Çatak Tabiat Parkı’na uğramalısınız. Bu yerler ve daha fazlası için Çorum’da gezilecek yerler yazımıza göz atmalısınız.

Yozgat Çorum arası mesafe 108 km olup, arabayla yolculuk 1 saat 23 dakika sürer.

20.Kayseri

Burası neresi? İç Anadolu Bölgesi’nde Erciyes Dağı eteklerinde yer alan Kayseri, 6 bin yıl öncesine dayanan köklü bir geçmişe sahiptir. Türkiye’nin en kalabalık illeri arasında 14. sırada bulunan Kayseri, tarih boyunca pek çok farklı uygarlığın himayesinde kalmış. Ayrıca İç Anadolu Bölgesi’nin üçüncü büyük şehri olan Kayseri, gerek tarihi gerek kültürel yapısı ile önemli bir konumdadır. Pastırma, sucuk ve mantısı ile oldukça meşhur olan şehir, tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile Türkiye’nin en gelişmiş kentlerindendir.

Neden gitmeliyim? Kayseri’ye geldiğinizde; Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri Kalesi, Sultan Sazlığı, Kapuzbaşı Şelaleleri, Ali Dağı, Talas, Engir Gölü, Ağırnas Yeraltı Şehri, Melikgazi Kalesi, Atatürk Evi, Kıranardı Mesire Alanı, Erciyes Dağı gibi daha pek çok yere uğramalısınız. Bu yerler hakkında daha detaylı bilgi için Kayseri gezilecek yerler adlı yazımıza göz gezdirebilirsiniz.

Yozgat Kayseri arası mesafe 175 km olup, arabayla yolculuk 2 saat 13 dakika sürer.

21.Nevşehir

Burası neresi? İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Nevşehir, Kapadokya’nın merkezinde, Anadolu’nun en güzide bölgelerinden biridir. Açık hava müzeleri, yeraltı şehirleri, vadileri, kaya oyma kiliseleri, evleri, tarihi konakları, peri bacaları, sıcak hava balonları ile olağanüstü bir yerdir. Çok eski geçmişe dayanan tarihi ile Nevşehir, hayranlık uyandıracak birçok yere sahiptir. Nevşehir’de gezilecek yerler yazımıza gelin ve daha detaylı inceleyin!

Yozgat Nevşehir arası mesafe 185 km olup, arabayla yolculuk yaklaşık 2 buçuk saat sürer.

22.Amasya

Burası neresi? Orta Karadeniz bölümünde yer alan Amasya, 7.500 yıllık tarihi geçmişi ile Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biridir. Tarih boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Amasya, özellikle son yıllarda, yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin akına uğrar. Tarih ve kültürel açıdan zengin çeşitliliği bünyesinde barındıran Amasya’da, Borabay Gölü, Yedi Kuğular Kuş Cenneti, Yalıboyu Evleri, Amasya Kalesi, Amasya Arkeoloji Müzesi, Hazeranlar Konağı, Kral Kaya Mezarları ve Minaytür Amasya Müzesi’ni ziyaret etmelisiniz. Daha detaylı bilgi için Amasya gezilecek yerler yazısını incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Yozgat Amasya arası mesafe 200 km olup, arabayla yolculuk 2 saat 32 dakika sürer.

23.Tokat

Burası neresi? Karadeniz ili olsa da, ilçelerinden bazıları İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Tokat, köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Antik Bizans Dönemi’nde ismi Komano olan şehir, daha sonraları Evdoksia ve Dokai adlarıyla da anılır. Bunun yanı sıra birçok farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığı için, daha pek çok farklı isimle anılır. Tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile ün salmış olan Tokat’ta, Ballıca Mağarası, Kaz Gölü, Sulusaray Kaplıcaları, Almus Baraj Gölü, Selemen Yaylası, Sulusokak Çarşısı, Zinav Gölü, Akbelen Yaylası ve Tokat Arkeoloji Müzesi’ne mutlaka gidin. Daha kapsamlı bilgi için Tokat’ta gezilecek yerler yazımıza bakmalısınız.

Yozgat Tokat arası mesafe 210 km olup, arabayla yolculuk 2 saat 38 dakika sürer.

24.Sivas

Burası neresi? İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Sivas, İpek Yolu üzerinde yer aldığı için tarihte önemli bir yere sahiptir. Yüksek platoları ve dağlık alanların arasında yer alan Sivas, aynı zamanda Kral Yolu’ndan da geçtiği için oldukça iyi bir konumdadır. Türkiye’nin yüzölçümü açısından ikinci büyük şehri olan bölge, tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, kaplıcaları ile Anadolu’nun en önemli şehirlerinden biridir. Sivas’a geldiğinizde; Paşabahçe Mesire Alanı, Eğriçimen Yaylası, Divriği Ulu Cami, Şifaiye Medresesi, Buruciye Medresesi, Hafik Gölü, Sivas Müzesi, Kangal Balıklı Kaplıca, Aşık Veysel Müzesi ve Yıldız Dağı’nı gezmelisiniz. Daha detaylı bilgi için Sivas’ta gezilecek yerler yazısına göz atmalısınız.

Yozgat Sivas arası mesafe 224 km olup, arabayla yolculuk 2 saat 37 dakika sürer.

*Alışveriş

25.Novada Yozgat AVM

Burası neresi? Şehre canlılık ve hareket getiren Novada Yozgat AVM, Yozgat’ın ilk ve tek alışveriş merkezidir. İçerisinde alışveriş yapacağınız, çocuklarınızla veya arkadaşlarınızla eğlenip vakit geçireceğiniz, yiyip içebileceğiniz bir yer olmasıyla sık sık rağbet görüyor.

  • Adres: Fatih, Adnan Menderes Blv. 182 B, 66100 Yozgat Merkez/Yozgat
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00
  • Telefon: 0354 333 34 34
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Tarihi Yerler

Çeşka Yeraltı Şehri, Basilica Therma, Karabıyık Harabeleri, Keçi Kalesi, Behramşah Kalesi, Karslıoğlu Konağı, Çapanoğlu Cami, Akdağmadeni Kilisesi, Kerkenes Harabeleri gibi daha pek tarihi noktayı Yozgat’ın tarihi yerleri adlı yazımızda inceleyebilirsiniz.

*Gece Hayatı

Yozgat’ta gece hayatı fazla aktif olmadığı için, içerisinde yer alan cafelerde eğlenip vakit geçirebilirsiniz. Bunun dışında çok az sayıda bar, pavyon ve gazino yer alır. Arkadaşlarınızla sohbet edebilir, lezzetli yemekler yiyebilir ve güzel vakit geçirebilirsiniz.

*Yapılacak Şeyler

-Yapmadan Dönme

  • Yozgat’ın tam merkezinde yer alan Saat Kulesi’ni görmeden,
  • Yozgat Müzesi’ne gidip, şehrin tarihini ve kültürünü daha yakından tanımadan,
  • Karslıoğlu Konağı’na uğramadan,
  • Saraykent Kaplıcaları, Cavlak Boğazlıyan Kaplıcaları ve Sarıkaya Kaplıcaları’na gidip, hastalıklarınızı iyileştirmeden,
  • Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda piknik yapmadan,
  • Akdağmadeni Ormanları’nda oksijen depolamadan,
  • Bozok Yaylası’nda doğayla iç içe olmadan,
  • Muhteşem doğal güzellik olan Kazankaya Kanyonu’na uğramadan,
  • Yakınındaki turistik şehirlere gitmeden, Yozgat’tan ayrılmayın!

*Şehir İçi Ulaşım

Yozgat’ta şehir içi ulaşımda; halk otobüsü, taksi ve dolmuş gibi toplu taşıma araçları kullanılıyor.

Paylaş
Özkan

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

4 hafta önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce