Üsküp Eski Çarşı, Makedonya

Makedonya‘nın ruhunu en iyi hissedebileceğiniz yerlerin başında gelen Eski Çarşı, Osmanlıdan günümüze miras kalan Balkanlardaki en özel yerlerden biri. 

Toplamda 712 dükkanın faaliyet gösterdiği çarşıda birçok farklı zanaat dallarına ait dükkanlardan alışveriş yapma imkanına sahip oluyorsunuz. Otantik havasıyla hem alışveriş yapmak hem de keyifli bir gezinti için Eski Çarşı Makedonya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Üsküp’ün en önemli ziyaret noktalarından biri olan çarşı aynı zamanda Üsküp Türk Çarşısı olarak da biliniyor.

Tarihi Eski Çarşı

Tarihi Eski Çarşı, Üsküp

Üsküp Türk Çarşısı sokaklarında gezerken Osmanlı döneminde kalan hanlar, hamamlar, camiler ve daha birçok özel eseri görme fırsatı yakalıyorsunuz. Balkanlarda büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdüren TİKA tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Murat Paşa Camii ise müslümanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Camiide her cuma Türkçe olarak vaaz verilmesi ise Türkleri bir hayli memnun eden bir detay.

Üsküp Türk Çarşısı’na geldiğinizde birçok antikacıda çok özel parçaları bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra birçok geleneksel el sanatları da burada hala hayat buluyor. Buradan alacağınız el emeği hediyelik eşyalar ile gezinizi daha keyifli hale getirebilir, sevdiklerinize güzel bir jest yapabilirsiniz.

Üsküp Türk Çarşısı

Eski Çarşı bölgesinde yapacağınız güzel bir gezinti Balkan turunuzun en özel anlarından biri olmaya aday. Üsküp Türk Çarşısı’ndaki gezinin ardından bölgede oldukça güzel yapılan köftelerin tadına bakarak midenize güzel bir ziyafet çekmeyi de ihmal etmeyin. Özellikle köfte yanında gelen muhteşem yoğurtla unutamayacağınız bir yemeğe hazırlıklı olmanızı öneririz 🙂

İlgininizi çekebilir=>Üsküp gezilecek yerler

Makedonya’nın başkenti Üsküp’e gitmek için şehirdeki havaalanını kullanılıyor. Ülkemizden de Üsküp’e düzenlenen seferlere alacağınız ucuz uçak bileti ile keyifli bir Üsküp turu gerçekleştirebilirsiniz. Atalarımızın uzun süre hakimiyet kurduğu Balkanlara yapacağınız ziyaretin aynı zamanda bölgedeki insanlar için bir vefa göstergesi olması turunuzu çok daha anlamlı kılıyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin