Renkli Üsküp Gece Hayatı

Vardar Nehri kıyısında konumlanan, Osmanlı döneminde de Türklerin himayesinde bulunan Makedonya, son yıllarda Balkanların önemli ziyaret noktalarından biri konumunda. 

Çeşitli kültürlere ve inançlara sahip insanların bir arada yaşadığı Makedonya’nın başkenti Üsküp, ülkeye ziyarete gelenlerin mutlaka uğradığı şehirlerden biri. Şehir gece hayatı konusunda Avrupa’nın en önde gelen şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Siz de Üsküp gece hayatı ile tatilini doyasıya eğlenerek geçirme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Üsküp’te bulunan mekanlar türlerinin benzerliğine göre aynı bölgelerde yoğunlaşmış durumda. Bu da ziyaretçilerin mekan tercihlerine göre bölge seçimi yapmasını ve mekanları bulmasını hayli kolaylaştırıyor. Eğer tercihinizi gece kulüplerinden yana kullanmak istiyorsanız şehir parkı civarındaki mekanlar size hitap edecektir. Ancak farklı konseptlerde tasarlanmış barlarda eğlenmek isterseniz daha çok Debar Maalo, Leninova Caddesi, Karpos, şehir merkezi sizin için daha uygun olacaktır.

Üsküp Gece Kulüpleri

1. Havana Club

Havana Club

Şehrin merkezinde bulunan Havana Club, Üsküp’ün en popüler mekanlarının başında geliyor. Oldukça keyifli canlı müzik performanslarını dinleyebileceğiniz mekanda çok güzel vakit geçirme şansına sahip olabilirsiniz. Mekana girerken 2€ giriş ücreti alınıyor. İçecek fiyatlarının ise uygun olduğunu söyleyebiliriz.

2. Colosseum

Colosseum

Spor kıyafetlerle girişe izin verilmeyen mekanda oldukça başarılı Dj. performanslarıyla kendinizi müziğin ritmine kaptırabilirsiniz. Şehrin özel mekanlarından biri olan Colosseum, şehir parkında açık havada yıldızları seyrederek eğlenme imkanı sunuyor.

3. Kino Karpos

Kino Karpos

Gündüz bir cafe olarak hizmet veren mekan, akşam saatlerinden itibaren gerçekleştirilen çok çılgın partilerle gençlerin çok fazla tercih ettiği mekanlardan biri.

4. Irish Pub

Irish Pub

2007 yılından bu yana hizmet veren Irish Bar, merkezi konumu ve kaliteli sunumlarıyla birçok kişinin tercih ettiği bir mekan. Burada İrlanda mutfağının tadına bakma şansına da sahip oluyorsunuz. Aynı zamanda düzenlenen içki ödüllü yarışmalarla da oldukça keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

5. Speakeasy

Speakeasy

1920’li yıllarda Amerika’da içkinin yasaklanmasının ardından insanların gizli bir şekilde alkol almasını günümüzde sizlere yaşatan bir konseptle hizmet veren Speakeasy, çok farklı kokteyleri deneyebileceğiniz Üsküp’teki en sıra dışı mekanların başında geliyor.

6. Club Restaurant Equestrian

Jazz müzik severler tarafından tercih edilen Club Restaurant Equestrian, farklı atmosferi ile müziğin ritmiyle keyifli yemekler yiyebileceğiniz oldukça hoş bir mekan. Zaman zaman gerçekleştirilen partiler ise çok güzel bir ortamda jazz müziğin tadını çıkarmanızı sağlıyor.

7. Old School Cafe

Old School Cafe

Samimi bir ortamda old school tarzı müziklerin ritmini yakalamak isterseniz Old School Cafe tam size göre. Samimi ve loş bir ortamda, insan kalabalığından uzak, müzik eğlence dolu bir gece için Old School Cafe’yi tercih edebilirsiniz.

8. Dion Cafe

Tercihinizi bulunduğunuz coğrafyanın müziklerini dinlemekten yana kullanmak isterseniz Dion Cafe sizin için doğru bir seçim olacaktır. Mekanda Balkan müzikleri ile oldukça keyifli bir gece geçirme şansına sahip olabilirsiniz.

9. Jukebox

Jukebox

Üsküp’ün şehir merkezinde bulunan gece kulüpleri çoğunlukla 01.00 gibi kapanmaya başladığı için eğlenmeye devam etmek isteyenler bir nebze şehrin dışında sayılabilecek mekanlara yöneliyor. Bu mekanlardan biri olan Jukebox, araçla şehir merkezinden sadece 5 dakikalık mesafede bulunuyor. Mekana dilerseniz yürüyerek de rahat bir şekilde ulaşmanız mümkün.

10. Casa Cubana

Casa Cubana

İsminden de anlaşılabileceği üzere Latin müziği ve Latin dansları teması üzerine kurulu mekan Üsküp’ün çok beğenilen mekanlarından biri. Şayet bu tarz müzik ve danstan hoşlanıyorsanız gitmenizi bu mekanı es geçmemelisiniz; ancak mekanın hayli kalabalık olduğunu belirtmemiz gerek.

Üsküp gece hayatı hakkında bildiklerinizi yorum kısmından paylaşarak Üsküp’e gitmek isteyen ziyaretçilerimize yardımcı olmayı unutmayın 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin